Review militèr

Nagorno-Karabakh kobong maneh

83
cemas warta teka saka Nagorno-Karabakh. Kamentrian Pertahanan saka republik sing ora diakoni (NKR) nglaporake manawa pasukan Azerbaijan nggunakake artileri roket. MLRS wis ora digunakake ing Nagorno-Karabakh luwih saka setahun. Saka pesen ing situs web resmi NKR MoD (terjemahan RIA News):
Ing tanggal 4 Juli, mungsuh terus nglanggar gencatan senjata ing garis kontak Artsakh-Azerbaijani karo mortir saka macem-macem kaliber, lan kira-kira jam 20:20, dheweke uga nggunakake TR-107 MLRS ing arah kidul. Iki minangka pisanan wiwit eskalasi April 2016 nalika Angkatan Bersenjata Azerbaijan nggunakake senjata jinis iki.


Sabanjure, departemen militèr Azerbaijan nglaporake manawa mortir digunakake kanggo nglawan Angkatan Bersenjata Azerbaijan lan populasi sipil. Gencatan senjata kasebut dilanggar sajrone dina 128 kaping.

Nagorno-Karabakh kobong maneh


Bahan layanan pers:
Saka posisi sing ana ing desa Shavarshavan lan ing papan sing ora ana jeneng ing wilayah Noyemberyan, ing desa Mosesgeh, Chinari ing wilayah Berd lan ing papan sing ora ana jeneng ing wilayah Krasnoselsky ing Armenia, posisi kasebut Angkatan Bersenjata Azerbaijan ing desa Kemerli, Gaymagly, Ferehli wilayah Gazakh, Agdam, Kokhanebi wilayah Tovuz lan Zamanly wilayah Gadabay. Posisi Angkatan Bersenjata Azerbaijan uga dipecat saka posisi sing ana ing cedhak desa sing dikuwasani Goyarkh, Chilabyurt wilayah Terter, Shuraabad, Bash Karvend, Jevakhirli, Garagashli, Shirvanli, Sarijali, Novruzlu, Merzili saka wilayah Aghdam, Kuropatkino saka wilayah kasebut. Wilayah Khojaven, Ashagi Veyselli, Gobu Dilagarda, Karvend, Garakhanbeyli, Gorgan, Kurdlyar, Horadiz saka wilayah Fizuli lan Mehdili saka wilayah Jabrayil, uga saka posisi sing ditugasake ing papan sing ora ana jeneng ing wilayah Goranboy, Terter, Aghdam, Khojavend. lan wilayah Fizuli.


Miturut Kamentrian Pertahanan Azerbaijan, minangka akibat saka bedhil, loro warga sipil tiwas ing desa Alkhanli, wilayah Fizuli. Dicritakake manawa prajurit Azerbaijan nahan geni mungsuh. Apa tegese digunakake kanggo iki, pesen ora ngandika.

Kabeh laporan kasebut menehi kesaksian babagan tahap sabanjure eskalasi konflik ing Nagorno-Karabakh, sing ora bisa dirampungake yen pihak-pihak kasebut terus ngalih tanggung jawab marang saben liyane sawise kesimpulan saka perjanjian gencatan senjata.
Foto sing digunakake:
http://www.nkrmil.am
83 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 5 Juli 2017 07:31
    +6
    Iki wis pirang-pirang taun, lan ora ana pungkasane, amarga panguwasa Armenia, Azerbaijan, lan Karabakh mung ora duwe kekarepan kanggo rembugan kanthi tentrem.
    1. Vladimirets
      Vladimirets 5 Juli 2017 07:38
      +5
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      panguwasa Armenia, Azerbaijan, lan Karabakh mung ora duwe kepinginan kanggo rembugan kanthi tentrem.

      Ana kontradiksi sing ora bisa larut, sing dipicu dening rasa sengit pirang-pirang taun.
      1. xetai9977
        xetai9977 5 Juli 2017 13:11
        +4
        Mbah kakung lan putu umur 1.5 taun. Sing wong Armenia perang karo ...
        1. armenk
          armenk 5 Juli 2017 13:44
          +5
          ora perlu melas. sampeyan kudu tanggung jawab kanggo tumindak sampeyan.
        2. armenk
          armenk 5 Juli 2017 13:58
          +5
          Ora ana bocah - mungsuh, utamane bocah umur rong taun. Sekretaris pers Kementerian Pertahanan RI akh Senor Hasratyan nulis babagan iki ing kaca Facebook.
          "Ora ana bocah - mungsuh, utamane bocah umur rong taun. Nanging ana wektu nalika bocah-bocah mati amarga pengecut tanpa otak. Iki kedadeyan ing wayah sore tanggal 4 Juli, nalika prajurit Azerbaijan sing ndhelik ing mburi populasi sipil wiwit nyerang saka peluncur roket, lan bocah wadon umur rong taun dadi target. Beda karo tangga-tanggane, sing ora adoh saka Neolitikum, kita kepeksa nyatakake kasunyatan kasebut kanthi rasa lara lan getun. Njupuk minangka pendapat pribadi "
        3. Ararat
          Ararat 5 Juli 2017 20:25
          +3
          Sampeyan kudune wis nulis sapa sing ndhelikake wong-wong sing wani takon saka Azerbaijan sing toleran
    2. Ken71
      Ken71 5 Juli 2017 07:54
      +4
      Prajanjian perdamaian yaiku wong-wong Armenia kudu ninggalake paling ora saka tanah manca.
      1. armenk
        armenk 5 Juli 2017 11:07
        +8
        paling ora sampeyan bakal sinau kanggo ngusir pikirane saka sumber kebencian Armenia. sampeyan maneh nglanggar perjanjian gencatan senjata, nampa jawaban lan drooled maneh.
      2. xetai9977
        xetai9977 5 Juli 2017 13:19
        +3
        Perang bakal terus nganti ora ana siji-sijia penjajah sing isih ana ing tanah kita! Iku 100% dijamin! Pati wong tuwa lan bayi ora bakal tetep ora bisa dibales ing jagad iki utawa ing akhirat! lan kabeh telpon lamis iki ing gaya kucing Leopold supaya penulis zas ..t piyambak kanggo neraka. Kanthi agresor, obrolan kudu cendhak!
        1. armenk
          armenk 5 Juli 2017 14:07
          +5
          aja owah saka sirah sing lara menyang sing sehat. dheweke dhewe miwiti shelling, padha nampa jawaban. ana korban sipil, iki pitakonan kanggo Kementerian Pertahanan sampeyan - kenapa dheweke ndhelikake wong sipil?

          nganti ora ana siji-sijia wong sing ngjajah ing tanah kita

          sampeyan pisanan mutusake sapa sampeyan lan apa sing sampeyan anggep tanah sampeyan?

          Kanthi agresor, obrolan kudu cendhak!

          kene aku setuju karo sampeyan
      3. osoboye_mneniye
        osoboye_mneniye 5 Juli 2017 21:31
        +2
        Ana wektu. Wong Armenia manggon ing lemah Azerbaijan, wong Azerbaijan manggon ing lemah Armenia. Wates iku konvensi. Kabeh wis cukup kanggo saben wong ... Apa maneh sing dibutuhake? Opo tenan iki??!
    3. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 5 Juli 2017 15:25
      +1
      ... Gencatan senjata dilanggar ing dina 128 kaping.

      Nah, wartawan buta huruf apa sing lunga? Gencatan senjata resmi dibalekake lan disertifikasi dening pihak ing tingkat resmi 128 kaping berturut-turut ing sawijining dina?! ora
      Mesthine muni gramatikal: gencatan senjata wis dilanggar sepisan, lan nglanggar terus ing wayah awan, lan sajrone nglanggar kacathet 128 kawujudan agresi bersenjata.
      Kula bela sungkawa dhumateng kulawarga para korban. sad
      1. xetai9977
        xetai9977 5 Juli 2017 19:15
        +2
        Matur nuwun, kanca Israel! Sayange aku ora ngerti jenengmu. Kita tansah eling sapa sing nunggil karo kita ing wektu sing angel lan sing ndhukung penjajah.
        1. armenk
          armenk 5 Juli 2017 19:33
          +3
          kok jago ngalem jago?!
          kita uga ora wuta utawa budheg, lan kita duwe memori apik.
          1. Lan Kita Host
            Lan Kita Host 6 Juli 2017 00:58
            +4
            Kutipan saka xetai9977
            Matur nuwun, kanca Israel! Sayange aku ora ngerti jenengmu. Kita tansah eling sapa sing nunggil karo kita ing wektu sing angel lan sing ndhukung penjajah.

            Kutipan saka armenk
            kok jago ngalem jago?!
            kita uga ora wuta utawa budheg, lan kita duwe memori apik.

            Aku ora ngerti siji bab, nerangake kanggo kula (loro-lorone), iki permusuhan ing latar agama lan etnis utawa isih regejegan ing wilayah?
            Yen iki minangka regejegan babagan wilayah, kenapa ora setuju karo kompromi? Sing kuat ing jagad iki, permusuhan sampeyan ora pati penting, lan dheweke ora cepet-cepet karo inisiatif perdamaian - iki nyatane. Sampeyan ora bakal diijini ngeculake perang total ing antarane awake dhewe (kanggo karusakan lengkap) - iki kasunyatan sing nomer loro. Lan yen padha nindakake, supaya akeh "pemain" bakal teka arep arep sing pitakonan ing sly, sing mung bakal trampled ing, malah sungu lan sikil bakal tetep saka juara. Ora ana sing bakal ngrampungake konflik iki kanggo sampeyan. Mulane, sepisan maneh - apa sing nyegah kompromi? Sawise kabeh, sampeyan bisa nemokake akeh solusi non-standar lan kreatif. Sampeyan bisa nggawe konfederasi (Nanging alam bébas bisa muni) Armenia-Azerbaijan, lan NK kanggo menehi status otonomi ing kontrol bebarengan lan zona ekonomi free.
            Lha nek iki isih permusuhan etika/agama...Gusti tulungana. sad
            Ing antarane wong Arab, Syi'ah lan Sunni wis padha nyembeleh 1000 taun, lan ora ana pungkasan ing ngarsane, amarga wutah populasi ing loro-lorone outstrips mudhun. Apa worth iku? Perang getih kanggo milenium? Nyuwun
            Aku maca tuduhan saka loro-lorone, apa pancene ora ana titik kontak sing bisa miwiti dialog? Paling mung miwiti ngomong? (Duh, malah kita ngomong karo wong Arab, lan saya suwe saya akeh sing pengin mangsuli dialog kasebut).
            1. MAGRIB
              MAGRIB 6 Juli 2017 08:05
              +1
              Dheweke dadi pembunuh bocah sing ora bisa dibatalake!
              Sejarah kebak fakta babagan topik iki!
              1. Ararat
                Ararat 6 Juli 2017 22:39
                +2
                Apa wong-wong sing memuji Ramil Safarov lan wong-wong Sumgayit lan para prajurit sing ngebom desa-desa lan kutha-kutha sing tentrem bakal mulang kita moralitas? Ojo ngece sandalku. Nalika nembak warga sipil, dheweke dadi pahlawan lan nalika nampa jawaban, mula njerit ing saindenging jagad 20%, yuta pengungsi, Karabakh Bizimdyr, rauh.
            2. armenk
              armenk 6 Juli 2017 08:50
              +3
              Lan Kita Tikus,

              Ana akeh upaya kanggo nggayuh persetujuan, nanging ora ana kapercayan. Azerbaijan nganggep samubarang upaya kompromi minangka kelemahane, lan napsu mundhak saben kompromi Armenia. yen sampeyan ngerti posisi saka partai, sampeyan bakal nemokake sifat kategoris lan uncompromising saka posisi Azerbaijan, lan iki senadyan kasunyatan sing padha kalah perang. Azerbaijan nolak kanggo neliti kedadean ing tapel wates, nolak kanggo mbatalake sniper saka garis ngarep lan ngatur provokasi pancet ing tapel wates sing ngaku nyawa wong loro-lorone.

              Ora ana wong Armenia sing urip kompak sing bisa dipateni dening gerombolan, kaya sing kedadeyan luwih saka sepisan ing sajarah anyar (Sunggayit, Baku, Kirovobad, Maraga, lsp.). saiki ana tapel wates sing dipertahanake dening perang Armenia. lan padha ngayomi kanthi becik, amarga ora ana papan kanggo mundur - ing mburine ana anak, bojo, wong tuwa.

              Aku ora nganggep oposisi iki minangka konflik agama. Aku luwih saka confrontation antarane operator saka budaya lan nilai beda. Mulane ora ana dialog. Miturut nilai, aku ngerti sikap kanggo wong lan uripe, sikap marang wong tuwa, wanita, tanah asli, konsep wani lan bangsawan, lan liya-liyane. Yen aku menehi conto ing basis saka kedadean pungkasan, aku bisa ngomong sing meanness kuwi ora bakal kedaden kanggo wong Armenian - kanggo mbabarake sipil dhewe kanggo jotosan. Sawise kabeh, iki ditindakake kanthi sengaja kanggo ngunggahake histeria liyane ing njero negara lan narik kawigaten marang konflik ing njaba. Kabeh Azerbaijan wis cepet-cepet kanggo dina kapindho karo gambar saka wong mati, ana nangis gedhe - mung sing miwiti kabeh iki tanggung jawab kanggo iki (loro shelling lan milih panggonan saka ngendi). Aku mung bisa ngarani pengecut, cenism lan setengah ati, lan aku ora bisa nampa.

              dadi iki, kaya ngono.. kanthi ringkes sampeyan ora bisa ngomong kabeh, nanging yen sampeyan duwe pitakon, aku siap mangsuli lan nerangake.
              1. genisis
                genisis 6 Juli 2017 09:54
                +2
                Sawise kabeh, iki ditindakake kanthi sengaja kanggo ngunggahake histeria liyane ing njero negara lan narik kawigaten marang konflik saka njaba. Kabeh Azerbaijan wis cepet-cepet kanggo dina kapindho karo gambar saka wong mati, ana nangis gedhe - mung sing miwiti kabeh iki tanggung jawab kanggo iki (loro shelling lan milih panggonan saka ngendi). Aku mung bisa nyebut cowardice, cynicism lan meanness, lan aku ora bisa nampa iku.

                100% Kajaba iku, cukup kanggo ndeleng sepira cepet agensi informasi Azerbaijan wiwit nanggepi supaya ngerti yen iki minangka tumindak sing wis direncanakake. Telung jam sawise kedadeyan kasebut, khakkin.az wis nerbitake, saliyane wawancara karo "bapak lan putrane," komentar saka 4 ahli, kalebu siji saka Ukraina, sing, ewonan kilometer saka adegan, lungguh lan ngenteni. njawab pitakonan Fatulayev.
      2. osoboye_mneniye
        osoboye_mneniye 5 Juli 2017 21:38
        +3
        Quote: Lan Kita Tikus
        ... Gencatan senjata dilanggar ing dina 128 kaping.

        Nah, wartawan buta huruf apa sing lunga? Gencatan senjata resmi dibalekake lan disertifikasi dening pihak ing tingkat resmi 128 kaping berturut-turut ing sawijining dina?! ora
        Mesthine muni gramatikal: gencatan senjata wis dilanggar sepisan, lan nglanggar terus ing wayah awan, lan sajrone nglanggar kacathet 128 kawujudan agresi bersenjata.
        Kula bela sungkawa dhumateng kulawarga para korban. sad

        Kasus langka nalika aku ngerti ide sampeyan, lan nalika aku setuju.
        Nanging apa hubungane karo inti saka kedadeyan kasebut?
        Sampeyan, mbokmenawa, ora ngerti tenan wong-wong sing teka kanggo nyatet ing topik ing Israel. Lha kowe kok dolan-dolan neng kene?
        1. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 6 Juli 2017 01:06
          0
          Kutipan saka: osoboye_mneniye
          Lha kok kowe dolan-dolan neng kene?

          Aku ora "litter", Aku komunikasi lan mratelakake panemume andhap asor, ing pangarep-arep sing bakal mengaruhi soko kanggo luwih apik, sanajan mung dening milligram. "Tikkun Olyam" kanthi cara sekuler, ing aku, mesthine, idealisme enom durung rampung mati. Nyuwun
          Kutipan saka: osoboye_mneniye
          Iki arang banget yen aku ngerti ide sampeyan ...

          Yen sampeyan nemokake kekarepan ing awake dhewe, analisa tembung-tembungku kanthi cara sing netral lan ora bias, sampeyan bakal mulai ngerti aku kanthi luwih gedhe. ya janji. ya
          1. osoboye_mneniye
            osoboye_mneniye 6 Juli 2017 07:34
            +1
            Quote: Lan Kita Tikus
            Kutipan saka: osoboye_mneniye
            Lha kok kowe dolan-dolan neng kene?

            Aku ora "litter", Aku komunikasi lan mratelakake panemume andhap asor, ing pangarep-arep sing bakal mengaruhi soko kanggo luwih apik, sanajan mung dening milligram. "Tikkun Olyam" kanthi cara sekuler, ing aku, mesthine, idealisme enom durung rampung mati. Nyuwun
            Kutipan saka: osoboye_mneniye
            Iki arang banget yen aku ngerti ide sampeyan ...

            Yen sampeyan nemokake kekarepan ing awake dhewe, analisa tembung-tembungku kanthi cara sing netral lan ora bias, sampeyan bakal mulai ngerti aku kanthi luwih gedhe. ya janji. ya

            Kanggo poke mungsuh menyang tembung salah, kang ora mengaruhi pangerten masalah tombol topik ing sembarang cara ... lan apa, kanggo luwih apik, bisa mengaruhi kene ?? Utamane ing topik abot kayadene pasulayan getih sedulur?
            Tujuan kanggo mangerteni sampeyan luwih apik ing wektu saiki. Nalika aku weruh manawa ana wong bisa mangsuli ujare, aku bakal ngupayakake pangertenku. Yen mungsuh, karo lack of bantahan, resorts kanggo manipulasi, kaya sing sampeyan tindakake, banjur gol sandi ganti persis kanggo ngelawan - bantahan manipulatif mungsuh kudu neutralized, lan motif sing didhelikake kudu cetha kanggo saben wong. Dadi apa bab pangerten iku urutan gedhene sing luwih dhuwur, sampeyan duwe cukup surplus. Sayange.
  2. aszz888
    aszz888 5 Juli 2017 07:35
    +4
    ... dheweke mutusake kanggo ngelingake awake dhewe babagan perkara sing padha, kanggo puncak ...
  3. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 5 Juli 2017 07:39
    +3
    partners Western lan Timur Tengah kita ora bakal mandheg nganti kita luh metu sting biting sing
    1. Ken71
      Ken71 5 Juli 2017 08:09
      +2
      Sepira esuk-esuk sampeyan lagi perang.
    2. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 5 Juli 2017 15:30
      +2
      Kutipan: Tolstoevsky
      partners Western lan Timur Tengah kita ora bakal mandheg nganti kita luh metu sting biting sing

      Mungkasi sampah saben cabang kanthi slogan. Apa ana sing kudu diomongake?
  4. MAGRIB
    MAGRIB 5 Juli 2017 07:53
    + 10
    Wong Armenia nyerang desa kasebut, wong wadon lan bocah umur 2 taun tiwas ...
    Media Rusia meneng babagan iki, nanging aku kepengin weruh kenapa?
    1. Ararat
      Ararat 5 Juli 2017 08:06
      + 17
      Lan padha bisu babagan kasunyatan sing posisi Azerbaijan dumunung cedhak desa lan kadhangkala wewatesan karo wong-wong mau. Nglebokake baterei 50 meter saka desa lan banjur nyalahake wong-wong Armenia amarga mbobol desa kasebut ora bisa ditindakake.
      1. Ken71
        Ken71 5 Juli 2017 08:10
        +7
        Lan dudu dhuwure impudence kanggo manggoni tanah sing ora mung ana hubungane karo Armenia nanging uga Karabakh.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Ararat
          Ararat 5 Juli 2017 20:16
          +5
          Ora perlu ngrusak kutha-kutha lan desa-desa saka wilayah kasebut lan banjur bengok-bengok menyang saindenging jagad "padha nembak kita kanthi waspada"! Tanah kasebut duwe jeneng dhewe lan diarani zona penyangga lan buffer digawe kanggo nglindhungi urip warga sipil. Praktek sing ketoke ora ana ing Angkatan Bersenjata Azerbaijan
    2. Vadim237
      Vadim237 5 Juli 2017 08:54
      +4
      Amarga media kita ora butuh, kaya kabeh media ing saindenging jagad.
  5. Komentar wis dibusak.
    1. Lopatov
      Lopatov 5 Juli 2017 08:30
      + 13
      Kutipan saka wku
      lan yen Pemerintah kita tumindak miturut bl ... ski "lan kita bakal nari karo loro," banjur iki minangka langkah liyane supaya Rusia dianggep minangka negara sing korup!

      Ngendi sampeyan bisa ndeleng iki?
      Armenia aktif mentel karo NATO, Armenia arep mlebu persetujuan asosiasi karo EU bebarengan karo Ukraina. Ing wektu sing padha, nuntut saka Rusia njamin keamanan kanggo wilayah sing dikuwasani lan nyedhiyakake senjata modern.
      Kita adol sakumpulan senjata menyang Azerbaijan, sing nyumbang banget kanggo mulihake tatanan ing otak pimpinan Armenia.
      1. wku
        wku 5 Juli 2017 08:35
        +5
        Kutipan: Lopatov
        nglebokake samubarang ing otak pimpinan Armenia.

        wis ngandika A, sampeyan kudu ngomong B, banjur sampeyan kudu mbatalake basa kita saka Armenia, iki ora bridgehead, nanging trap kanggo ngebom lampus! ing acara perang, iku bakal dadi generator saka "Pahlawan Rusia", nanging ing kasunyatan, iku ora bakal bantuan ing sembarang cara!
        1. Lopatov
          Lopatov 5 Juli 2017 08:44
          +7
          Kutipan saka wku
          banjur sampeyan kudu mbatalake pangkalan kita saka Armenia

          ora bisa. We kudu outposts ngluwihi Caucasus Range. Umumé, taruhan sing digawe dening rombongan Yeltsin ing Armenia, sing wiwitane anti-Rusia, paling ora aneh ... Ketoke, ana wong sing nyelehake akeh tugriks ing kanthong kasebut. Mangkono, Rusia wis nentang awake dhewe marang Azerbaijan, sing luwih nguntungake lan setya marang Rusia. Saiki sampeyan kudu tetep ing Transcaucasus ing pose "yen sampeyan pengin urip, sampeyan ora bakal kesel banget" (c)
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Lan Kita Host
            Lan Kita Host 5 Juli 2017 15:41
            +1
            Kutipan: Lopatov
            Kutipan saka wku
            banjur sampeyan kudu mbatalake pangkalan kita saka Armenia

            ora bisa. We kudu outposts ngluwihi Caucasus Range. Umumé, taruhan sing digawe dening rombongan Yeltsin ing Armenia, sing wiwitane anti-Rusia, paling ora aneh ... Ketoke, ana wong sing nyelehake akeh tugriks ing kanthong kasebut. Mangkono, Rusia wis nentang awake dhewe marang Azerbaijan, sing luwih nguntungake lan setya marang Rusia. Saiki sampeyan kudu tetep ing Transcaucasus ing pose "yen sampeyan pengin urip, sampeyan ora bakal kesel banget" (c)

            Lan apa sing ngalangi persetujuan karo Azerbaijan lan transfer kabeh "outposts ngluwihi Caucasus Range" menyang wilayah?
            Armenia, kiwa tanpa "tameng manungsa", bakal langsung dadi luwih accommodating, lan bakal ana kasempatan nyata kanggo sawetara jinis persetujuan. Ya, persetujuan kaya ngono bakal ngrusak kepentingan Armenia, nanging paling ora wong bakal mandheg mati kanthi rutin. Lan sawise rong utawa telung generasi nggawe bisu, karep bakal suda lan bisa miwiti dialog babagan tetanggan sing apik. Contone, pembangunan ekonomi bebarengan NK, nyatakake zona perdagangan bebas lan investasi preferensial.
            IMHO. hi (Ora utopia banget? opo )
            1. garnik
              garnik 5 Juli 2017 16:40
              +1
              Dadi luwih apik kanggo mindhah pangkalan menyang Israel. Kajaba iku, sedulur-sedulurmu melu aktif ing pamrentahan Rusia. Mbok menawa kita ing Suriah ora bisa mangsuli sampeyan kanthi cukup. Aku yakin nganti parlemen, bankir lan oligarki dibebasake saka mungsuh. , bakal luwih parah.Wah, ora bisa wong pengin kamakmuran kanggo negara sing perang ing sisih mungsuh.
              1. Lan Kita Host
                Lan Kita Host 5 Juli 2017 16:51
                +3
                Kutipan saka garnik
                Dadi luwih apik kanggo mindhah pangkalan menyang Israel. Kajaba iku, sedulur-sedulurmu melu aktif ing pamrentahan Rusia. Mbok menawa kita ing Suriah ora bisa mangsuli sampeyan kanthi cukup. Aku yakin nganti parlemen, bankir lan oligarki dibebasake saka mungsuh. , bakal luwih parah.Wah, ora bisa wong pengin kamakmuran kanggo negara sing perang ing sisih mungsuh.

                Lan apa cukup, lan ing pet ngomong ana? Nyuwun
          3. garnik
            garnik 5 Juli 2017 16:23
            +4
            Maca sejarah hubungan antarane wong Armenia lan Rusia wiwit jaman kampanye Pangeran Oleg nglawan Persia, mung wektu sing negatif yaiku nalika kuwasa Komunis, saka Rusia lan Armenia utamane nandhang sangsara. Sing diarani Azerbaijan minangka negara klon Turki, digawe dening Bolsheviks, Trotskyists lan Kemalists, ing kepala Rusia lan Armenia.
          4. genisis
            genisis 6 Juli 2017 10:18
            +5
            Maneh, lengkap lack of kepemilikan saka subyek. Kaping pisanan, saham kasebut diselehake ing Azerbaijan, sing katon jelas ing serangan musim panas ing Karabakh ing taun 1992, ditindakake dening pasukan Resimen Airborne Pengawal 328 saka Divisi Airborne Pengawal 104 miturut komando Vladimir Shamanov.
            Nanging, kekuwatan Front Popular Azerbaijan ing pimpinan Elchibey langsung nuduhake sapa "kanca lawas" (c) Rusia saiki dipandu. Sawisé iku, panyiapan Rusia nguripake menyang Armenia.
            Lopatov, apa memori cendhak sampeyan isih duwe. Sepira cepet sampeyan lali rute sing digunakake dening pejuang Chechnya, sing nggunakake Azerbaijan minangka basis, ing tutup saka pimpinan Azerbaijan. Sepira cepet sampeyan lali yen bom bunuh diri sing njeblug Rusia dilatih ing wilayah Azerbaijan. Informasi iki lengkap ing Internet.
            Sadurunge sampeyan "scrabble" sampeyan kudu mikir karo sirah.
      2. Vladimirets
        Vladimirets 5 Juli 2017 08:59
        +4
        Kutipan: Lopatov
        panentu senjata modern.

        Lan gratis.
      3. genisis
        genisis 6 Juli 2017 10:05
        +4
        Ing wektu sing padha, nuntut saka jaminan keamanan Rusia kanggo wilayah sing dikuwasani

        Iki fantasi sampeyan sing lara? Ing endi, kapan lan apa jaminan kanggo wilayah Republik Artsakh, luwih-luwih, apa sing dikarepake Armenia? Kanggo sampeyan ngerti, Lopatov, ing perang 1991-1994. kanggo sisih Armenia, saka 14,5 ewu mati, ana kira-kira satus karo jeneng non-Armenia. Kita ngelingi lan ngurmati saben wong kanthi jeneng. Kabeh mau dadi sukarelawan. Dheweke dhewe teka lan perang karo wong-wong Armenia ing pundhak karo gegaman. Ora ana sing nuntut. Iku karsane. Iku bakal padha saiki. Ora ana wong ing Armenia utawa Artsakh sing ngrancang njaluk partisipasi Rusia ing basis data, yen ana serangan dening Azerbaijan ing wilayah Artsakh. Pasukan pangkalan 102 ing Gyumri bakal ditindakake mung yen ana serangan Turki ing wilayah Armenia kanthi langsung. Ora ana omongan liya, ora lan ora bakal ana. Kedaulatan Artsakh dijamin 100% dening Tentara Pertahanan Artsakh.

        Kanggo senjata sing didol Federasi Rusia menyang Azerbaijan ing kontrak ing 2009-2011, kahanan ing donya wis diganti kathah. Lan apa sing bakal ditindakake Federasi Rusia nganggo senjata kasebut yen wong-wong jenggot dadi kuwasa ing Azerbaijan, Gusti Allah ngalang-alangi? Miturut cara, skandal anyar karo maskapai Azerbaijan Silk Way cetha nuduhake sing persis Azerbaijan nganggep sekutu lan kanca. Sanalika panyuwunan Amerika-Israel digawe, Azerbaijan langsung ngiyanati kapentingan "drogue lawas" (c) ing konflik Siria.
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  6. menang.
    menang. 5 Juli 2017 08:32
    +5
    Aku duwe kenalan, wong Azerbaijan lan Armenia, sing jangkepe wong lanang, padha lelungan menyang tanah air luwih saka sapisan, padha lungguh ing meja, ora menehi alesan yen padha memungsuhan. sapa sing line??? sopo sing butuh perang iki??? Yen wong sing kekancan karo sing belang, mesthi dikongkon lunga menyang Siria!
    1. KUOLEMA
      KUOLEMA 5 Juli 2017 09:18
      +3
      Mbokmenawa kok padha manggon ing Rusia)))
  7. Lek3338
    Lek3338 5 Juli 2017 08:58
    +4
    Apa aneh sampeyan ngirim kabar menyang VO? RZSO TR-107
  8. Lek3338
    Lek3338 5 Juli 2017 09:13
    +4
    Aku mikir Az-well kudu narik kertu trump kaya TR-107 lan RAK-12 saka lengen klambi, apik banget kanggo perang posisional, produksi rudal wis diadegake, lan 20 rudal dituku saka Kroasia. ora angel kanggo kompleks industri militer Az-na kanggo nggawe produksi.
    Apa maneh sing sampeyan butuhake? Kaya sing dikandhakake, aku ora pengin peluru, bakal nyuda wong Armenia 11-12 kilometer kanthi murah lan nyenengake.
  9. MAGRIB
    MAGRIB 5 Juli 2017 09:19
    +7
    Kutipan saka wku
    kanggo aku pribadi, wong loro iku isih bajingan..

    Miturut wong kaya YOU padha ngadili Rusia lan Rusia!
    1. Lek3338
      Lek3338 5 Juli 2017 10:47
      +4
      Kutipan saka Magrib
      Kutipan saka wku
      kanggo aku pribadi, wong loro iku isih bajingan..

      Miturut wong kaya YOU padha ngadili Rusia lan Rusia!

      Aku ora ngadili Rusia kaya ngono, kenapa kita kudu ngadili Rusia kanthi komentator ing VO?
      Ing Baku akeh wong Rusia, wingi aku ketemu karo Roma, wong Rusia sinau karo aku, dheweke njabat ing Karabakh minangka prajurit wajib militer. Ana rong cathetan ing tiket militer dening penembak jitu sing nyerang loro wong Armenia, kanggo saben padha menehi 5 dina preian.
      Miturut cara, ngadili Rusia dening Baku Rusia kita, thanks kanggo guru, thanks kanggo sing nganggo basa iki.
  10. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  11. armenk
    armenk 5 Juli 2017 10:05
    +5
    Prajurit Azerbaijan maneh ndhelik ing mburi warga sipil, lan banjur nangis.

    Kamentrian Pertahanan Republik Artsakh wis nerbitake kutipan saka rekaman video panggunaan sistem roket peluncuran TR-107 dening Angkatan Bersenjata Azerbaijan.
    "Wigati wektu sing direkam ing layar. Sisih Armenia bali tembak ing 20:31, yaiku, sadurunge mungsuh diluncurake kaping pirang-pirang saka sistem roket peluncuran TR-107.
    Ing rekaman sing disajikake, obrolan mungsuh nuduhake yen tumindak respon saka unit maju Tentara Pertahanan Artsakh ditindakake ing arah titik tembak saka macem-macem sistem roket peluncuran.
    Sisih Azerbaijan, miturut tradisi, nyetel titik tembak ing pemukiman, ngowahi sipil dadi tameng manungsa, "ujare Menteri Pertahanan Artsakh ing pratelan.

  12. Lek3338
    Lek3338 5 Juli 2017 10:36
    +4
    Kutipan saka armenk
    Prajurit Azerbaijan maneh ndhelik ing mburi warga sipil, lan banjur nangis.
    Kamentrian Pertahanan Republik Artsakh wis nerbitake kutipan saka rekaman video panggunaan sistem roket peluncuran TR-107 dening Angkatan Bersenjata Azerbaijan.
    "Wigati wektu sing direkam ing layar. Sisih Armenia bali tembak ing 20:31, yaiku, sadurunge mungsuh diluncurake kaping pirang-pirang saka sistem roket peluncuran TR-107.
    Ing rekaman sing disajikake, obrolan mungsuh nuduhake yen tumindak respon saka unit maju Tentara Pertahanan Artsakh ditindakake ing arah titik tembak saka macem-macem sistem roket peluncuran.
    Sisih Azerbaijan, miturut tradisi, nyetel titik tembak ing pemukiman, ngowahi sipil dadi tameng manungsa, "ujare Menteri Pertahanan Artsakh ing pratelan.


    Aja kuwatir marang para perwira lan prajurit sing ndeleng gambar iki, korban anyar wong Armenia ing arah kasebut.
    Dheweke bakal banget ngidoni pesenan sing luwih dhuwur lan ora bakal nuduhake awake dhewe.
    Dheweke mung bisa diendheg dening anane warga sipil ing mburi, nanging petugas Az duwe praktik, dheweke bakal nelpon kanca-kanca sing luwih apik lan pesen rong atus.
    Lan para ilmuwan politik cadangan militer wis nyiapake wong kanggo panas anyar saka kahanan, karo komentar sing. Lan padha ora tumindak tanpa kawruh saka panguwasa. pangkat.
    Kapitan cadangan lan kolonel cadangan, guru militèr (sing kerja karo aku) saka lyceum, nimbali aku ing ngarepku lan nyuwun marang kanca-kancane supaya ora ninggalake pati bocah kasebut tanpa wangsulan.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. armenk
      armenk 5 Juli 2017 11:01
      +3
      Aku mikir sampeyan kudu mikir kanthi sirah lan tanggung jawab kanggo akibat - iki wektune.
      lan aku bisa menehi akeh gambar medeni sing disenengi - iki loro.
      1. Lek3338
        Lek3338 5 Juli 2017 12:02
        +3
        Kutipan saka armenk
        lan aku bisa menehi akeh gambar medeni sing disenengi - iki loro.

        Aku ora bakal ngukur awakku nganggo gambar lan propaganda. Aku uga ora pengin nulis akeh, iki dudu perkara sing ngucapke matur nuwun. Ayo militer ngerteni langsung, apa lan kepiye
        1. armenk
          armenk 5 Juli 2017 12:55
          +5
          lan ora ana sing bisa diukur. yen anak mati, iku sedih lan getun. nanging iki ing kalbu wong-wong sing: pisanan, miwiti provokasi iki, lan liya, nutupi piyambak ora mung karo sipil, nanging karo anak.
  13. MAGRIB
    MAGRIB 5 Juli 2017 11:03
    +2
    Kutipan: Vadim237
    Amarga media kita ora butuh, kaya kabeh media ing saindenging jagad.

    Nah, yen media sampeyan ora butuh, mula topik iki ora bias lan artikel sing bias ora dicithak.
    Aku njamin, kita uga duwe kabeh masalah sampeyan lan jagad babagan instrumen perkusi ...
  14. MAGRIB
    MAGRIB 5 Juli 2017 11:07
    +2
    Quote: Ararat
    Lan padha bisu babagan kasunyatan sing posisi Azerbaijan dumunung cedhak desa lan kadhangkala wewatesan karo wong-wong mau. Nglebokake baterei 50 meter saka desa lan banjur nyalahake wong-wong Armenia amarga mbobol desa kasebut ora bisa ditindakake.

    sampeyan lali babagan taman kanak-kanak, ing ngendi kru artileri lan bocah wadon umur 2 taun nggawa cangkang ..
    Sampeyan bakal mangsuli kabeh, miturut gendera sampeyan ora bakal nyilem, Rusia, Latvia, Prancis utawa Amerika ...
    1. armenk
      armenk 5 Juli 2017 11:16
      +5
      sampeyan krungu, alhamdulillah, kabeh wis direkam lan direkam ing video. saiki ngomong marang wong tuwane bocah-bocah iki (yen iki bener) kenapa militer Azerbaijan sing wani lan ora bisa dikalahake nggawe seni. pitungan ing antarane bangunan sipil (lan luwih akeh taman anak, miturut versi sampeyan).
    2. Ararat
      Ararat 5 Juli 2017 21:54
      +4
      jawaban ora kudu dijupuk saka kita, nanging saka politisi insidious utawa brainless lan militèr sing, salah siji saka bodho, nyetel petungan ing sacedhake langsung saka pamukiman utawa metu saka cidra, padha nyoba kanggo mbabarake wong dhewe ing geni supaya kanggo mint saperangan saka deviden politik. Sampeyan sing kudu mangsuli kejahatan perang, dudu kita. Hati nurani kita resik
  15. Yeraz
    Yeraz 5 Juli 2017 13:01
    +2
    Allah rəhmət eləsin (Ngaturaken belasungkawa) Dalan bakal menehi kasabaran marang wong tuwane bocah iki.
    1. Ararat
      Ararat 5 Juli 2017 21:57
      +4
      Aku kelalen nulis 20%, Karabakh punika bizibdir, yuta pengungsi, wong sing paling sabar, kita nunggu pesenan saka panglima paling dhuwur ing pangareping lan rauh. Banjur gambar bakal lengkap
      1. Kelurahan Keenam
        Kelurahan Keenam 5 Juli 2017 23:58
        0
        Perangan kapindho ing antarane sampeyan lan wong Azerbaijan ora bakal ana maneh kanggo Karabakh. ...! utawa ...!
      2. Kelurahan Keenam
        Kelurahan Keenam 6 Juli 2017 00:00
        +1
        Kakehan sengit!
  16. MAGRIB
    MAGRIB 5 Juli 2017 13:31
    +2
    Kutipan saka armenk
    sampeyan krungu, alhamdulillah, kabeh wis direkam lan direkam ing video. saiki ngomong marang wong tuwane bocah-bocah iki (yen iki bener) kenapa militer Azerbaijan sing wani lan ora bisa dikalahake nggawe seni. pitungan ing antarane bangunan sipil (lan luwih akeh taman anak, miturut versi sampeyan).


    Sampeyan krungu, kabeh wis direkam kanthi akurat, aja ragu-ragu!
    1. armenk
      armenk 5 Juli 2017 13:54
      +4
      palsu liyane mirah, dirancang kanggo denigrate Armenians lan nelpon tega saka bodho. kabeh pitakonan kanggo warriors Azerbaijan wani lan invincible sing ndhelikake konco sipil, lan pimpinan khanate Panjenengan.
    2. Yeraz
      Yeraz 5 Juli 2017 13:56
      +3
      Kutipan saka Magrib
      Sampeyan krungu, kabeh wis direkam kanthi akurat, aja ragu-ragu!

      Arthur iki sengit Turk-hater. Gusti Allah maringi dheweke menyang Karabakh kanggo perang lan tiba ing tangan tengen.
      1. xetai9977
        xetai9977 5 Juli 2017 19:10
        +1
        Apa bedane, Arthur, Varthazar utawa Aram. Kabeh wong sing sengit Turki lan sikap sing cocog karo dheweke.
        1. Ararat
          Ararat 5 Juli 2017 21:58
          +2
          Lan kenapa tresna sampeyan banjur? Apa sing wis ditindakake kanthi becik kanggo ditresnani?
    3. genisis
      genisis 6 Juli 2017 14:02
      +3
      Ing kene, contone, dicathet ing ngendi asale saka wilayah Armenia saka TR-107.
      1. rampung
        rampung 7 Juli 2017 09:02
        +1
        Matur nuwun.. Jelas lan tanpa basa-basi....
  17. Komentar wis dibusak.
  18. Komentar wis dibusak.
    1. armenk
      armenk 5 Juli 2017 14:11
      +2
      Apa sampeyan ngomong babagan aku pribadi utawa babagan kabeh wong Armenia?
      1. Komentar wis dibusak.
    2. Ararat
      Ararat 5 Juli 2017 21:59
      +2
      Inget 37?
  19. L10N77
    L10N77 5 Juli 2017 14:44
    +1
    Kutipan saka armenk
    palsu liyane mirah, dirancang kanggo denigrate Armenians lan nelpon tega saka bodho. kabeh pitakonan kanggo warriors Azerbaijan wani lan invincible sing ndhelikake konco sipil, lan pimpinan khanate Panjenengan.

    nanging wong Armenia ora perlu diremehake, dheweke dhewe nindakake pakaryan sing apik banget, kampanye mung siji sing disengiti dening kabeh wong ing Kaukasus, iki wong Armenia, jeneng liyane yaiku Yahudi Kaukasia.
    1. garnik
      garnik 5 Juli 2017 17:03
      +4
      Lha wong Armenia disengiti sak ngertine, nang Kaukasus yo sengit karo wong Rusia.(Ossetians ana pengecualian) Lho, kok padha ngremehake sampeyan?
    2. Ararat
      Ararat 7 Juli 2017 04:49
      +1
      Inggih, ing Georgia, kabeh mung edan babagan sampeyan.
  20. L10N77
    L10N77 5 Juli 2017 14:46
    +1
    Kutipan saka Yeraz
    Kutipan saka Magrib
    Sampeyan krungu, kabeh wis direkam kanthi akurat, aja ragu-ragu!

    Arthur iki sengit Turk-hater. Gusti Allah maringi dheweke menyang Karabakh kanggo perang lan tiba ing tangan tengen.

    Dheweke bakal lunga, supaya kanthong sampeyan luwih amba, para arthur sing kandel mung ing gapura ing Moskow, lima saka siji.
  21. Scorpio05
    Scorpio05 5 Juli 2017 16:38
    +5
    Armenians, ora bisa kanggo ngrampungake karo tentara Azerbaijan, mutusaké kanggo mbales dendam marang wong sipil, lan, kaya tansah ing semangat, padha bakal bengok-bengok: saben wektu shelling lan matèni wanita lan bocah-bocah: "ora perlu kanggo nyelehake pasukan ing. kampung-kampung." "Dheweke dhewe sing nyerang tentara Armenia sing tentrem." Ora ana alesan. Ghouls. ... Lungguh ing tanah sing dikuwasani, padha ngobong anak lan wanita kita dhewe. Banjur padha bengok-bengok, "OKBD ngendi sampeyan? Go, nglindhungi kita - Armenian." Historis, padha wis. Apa jenis nonhumans? Banjur wong-wong mikir kenapa wong Armenia nampa respon sing angel banget saka wong liya? Lan lolongan universal babagan pembantaian diwiwiti ... cilik utawa luwih gedhe ...
    1. rampung
      rampung 5 Juli 2017 17:57
      +6
      Sawetara sasi kepungkur, ana kahanan sing padha, nalika ana wong wadon, wong lanang lan bocah cilik tiwas ing wilayah Ijevan ing Armenia nalika nyerang desa tapel wates saka Azerbaijan, kaya ing kasus iki, nanging sawetara komentator sing sregep saiki. ora nesu-nesu, mula endi sipat-sipatmu manungsa sing sejati?
      1. Ararat
        Ararat 5 Juli 2017 22:01
        +2
        Lan dheweke ora ana ing kene lan ora ngganggu.
    2. Ararat
      Ararat 5 Juli 2017 22:03
      +3
      Wanita lan bocah-bocah sing dipateni ing April 2016 nuduhake carane sabar sampeyan. Mbanyoni desa kanthi es lan cangkang 152mm ketoke minangka dhuwure toleransi Azerbaijan
    3. genisis
      genisis 6 Juli 2017 12:34
      +3
      Apa jenis munafik iki?
      Iki April 2016. Bocah lanang umur 12 taun. Nang endi luhmu?
      Karo sapa tentara Azerbaijan perang nalika murub ing sekolah ing Mardakert nganggo BM-21?
  22. piyambakan
    piyambakan 5 Juli 2017 23:03
    +3
    Sapa wae sing mbenerake patine bocah iku po..donk. Mekaten ingkang badhe dipunandharaken. Muga-muga Gusti Allah bisa ngalahake wong sing nindakake iki lan kabeh wong sing mbenerake, muga-muga sing mbenerake iki, ayo padha ngalami kelangan anak dhewe ing kulite dhewe !!!!
    1. garnik
      garnik 6 Juli 2017 05:46
      +3
      Sampeyan bener, iki ditrapake kanggo kabeh bangsa.
  23. rampung
    rampung 5 Juli 2017 23:05
    +2
    Quote: sepi
    Sing mbenerake mati bocah iku po..donok sejati. Mekaten ingkang badhe dipunandharaken. Muga-muga Gusti Allah bisa ngalahake wong sing nindakake iki lan kabeh wong sing mbenerake, muga-muga sing mbenerake iki, ayo padha ngalami kelangan anak dhewe ing kulite dhewe !!!!

    Ing loro-lorone....
  24. MAGRIB
    MAGRIB 6 Juli 2017 08:08
    +2
    Quote: Ararat
    Inget 37?

    Lan apa sampeyan, ing tanggal 37, Stalin minangka wong sing pinter?
    1. Ararat
      Ararat 6 Juli 2017 19:42
      +1
      Ora, dheweke dudu shutryak, nanging dheweke mulang sejarah lan aku menehi saran. Sinau iku dudu dosa, cobanen, mbok menawa sampeyan seneng