Review militèr

Pasukan Haftar mbebasake Benghazi kanthi lengkap

11
Miturut informasi RIA News, Panglima tentara nasional Libya, Khalifa Haftar, ngumumake pembebasan lengkap saka teroris Benghazi, sing dadi kutha paling penting nomer loro ing negara kasebut.

Angkatan bersenjata nggawa kabar apik - pembebasan kutha Benghazi saka terorisme. Benghazi rampung mardika.


Operasi ing Benghazi luwih saka rong taun.

Pasukan Haftar mbebasake Benghazi kanthi lengkap


Benghazi minangka pangkalan angkatan laut Libya lan pelabuhan ing Segara Mediterania. Dumunung ing Teluk Sidra, ing teluk cilik sing dilindhungi saka segara dening pemecah ombak. Pelabuhan Benghazi kasedhiya kanggo kapal kanthi pamindahan nganti 30 ewu ton. Bisa digunakake kanggo dhasar kapal nganti lan kalebu kapal perusak. Pelabuhan kasebut nduweni pelabuhan Anyar lan Lawas lan banyu cethek - Marsa Julian lan Sebkhet el Bunta. Dawane tambatan ngarep yaiku 1,6 km kanthi kedalaman 5-12 m. Ana 3 dermaga lepas pantai kanggo kapal tanker.
11 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. pjastolov
    pjastolov 6 Juli 2017 10:19
    +3
    Angkatan bersenjata nggawa kabar apik
    lan kapan bakal ana kabar apik babagan pembebasan kabeh Libya? apik
    1. ngudud
      ngudud 6 Juli 2017 10:32
      0
      Nanging ora bakal. Dheweke wis nesu negara, ora bakal bisa bali kabeh.
      1. pjastolov
        pjastolov 6 Juli 2017 10:46
        +3
        Iku bakal bisa metu, sampeyan mung kudu tenan pengin, lan ora nyoba kanggo njagong ing loro kursi
        1. donavi49
          donavi49 6 Juli 2017 10:58
          +2
          Dadi, sapa sing lungguh?
          Haftar gumantung ing Mesir lan UAE + Moskow (nanging Moscow main karo kabeh peserta lan Tripoli uga mungsuh Haftar - Saranj uga mabur menyang Moskow yen). PBB lan Uni Eropa ora ngakoni dheweke, dheweke nyoba nglegitimasi awake dhewe liwat pamrentah Tobruk sing dipilih - nanging ora ana sing ngerti dheweke kajaba Mesir lan UAE.
          Dawn - adhedhasar Uni Eropa lan PBB dikenali pamaréntah persatuan nasional ing Tripoli.
          Liyane gumantung ing aliansi lokal kapentingan lan nyoba kanggo njaga kerajaan ing wedhi, saka mulihake negara lan ilang kakuwasan pasukan regional.
          1. pjastolov
            pjastolov 6 Juli 2017 11:09
            +4
            Ing taun 1980, atas jenenge Presiden Haftar, dheweke melu konflik Chadian-Libya. Pasukan Libya sing dipimpin Haftar dikalahake ing taun 1987, lan dheweke dicekel. Gaddafi nuduh dheweke gagal ing operasi kasebut lan dheweke ditahan nalika bali.
            Sawise dibebasake, Haftar lunga menyang Amerika Serikat lan ngabdiake udakara 20 taun kanggo perang nglawan Gaddafi. Haftar manggon ing Virginia, ing ngendi CIA uga kantor pusat.
            melu nggulingake Gaddafi, pranala karo CIA, pranala karo Moscow - iki ora loro kursi?
            1. donavi49
              donavi49 6 Juli 2017 11:13
              +1
              Dadi apa pilihane? Dheweke wis kabin ing Virginia, sn, urip apik. Yen dheweke wiwit nolak kerjasama, dheweke bakal diekstradisi menyang Gaddafi, lan dheweke bakal urip ing kraton ing wektu sing cendhak, nanging ana acara.

              Ing sawijining wektu (2011), dheweke kanthi sukarela njabat minangka trump ace ing dek Hillary. Nanging nalika Hilary diusir, Amerika ngetung dheweke. Banjur, tanpa pengawasan, dheweke rumangsa bisa mbangun Jamahiriya kanthi awake dhewe ing sirah. Punika bangunan nglirik .

              Amerika kanthi cepet sadar - nanging wis telat kanggo ngresiki kanthi tenang. Lan dheweke isih ora duwe kepinginan kanggo ngebom Haftar.
              1. pjastolov
                pjastolov 6 Juli 2017 11:18
                +3
                dheweke dhewe dikonfirmasi babagan rong kursi
              2. planetil18
                planetil18 6 Juli 2017 11:24
                0
                Benghazi njupuk, nanging endi jaminan yen ora bakal maju? Dheweke uga sesambungan karo Moskow. Temenan dadi diktator, dheweke bakal demokratisasi yen dheweke terus semangat.
  2. Paranoid50
    Paranoid50 6 Juli 2017 10:35
    +1
    Benghazi minangka pangkalan angkatan laut Libya lan pelabuhan ing Segara Mediterania. Dumunung ing Teluk Sidra, ing teluk cilik sing dilindhungi saka segara dening pemecah ombak. Pelabuhan Benghazi kasedhiya kanggo kapal kanthi pamindahan nganti 30 ewu ton. Bisa digunakake kanggo dhasar kapal nganti lan kalebu kapal perusak.
    Kayak ngintip... ya
  3. Egorovich
    Egorovich 6 Juli 2017 10:46
    +6
    Pangkalan angkatan laut sing janjeni kanggo Rusia. Sampeyan bisa ngontrol kabeh Mediterania. Haftar minangka kanca lawas Rusia, lan sing paling penting, senjatane.
    1. donavi49
      donavi49 6 Juli 2017 11:02
      +1
      Em? Apa sampeyan ngerti yen dheweke manggon ing AS kanthi jatah CIA? Sawise kalah ing Perang Toyota lan Kadafka, dheweke kepengin mateni dheweke sethithik.

      Ing 2011 - Hilary ngandelake dheweke, nyatane, Haftar nindakake pakaryan utama ing ambruk tentara (dheweke nduweni wewenang) lan bener-bener digawe saka para deserters - tentara bebas Libya, sing tekan Tripoli.

      Sawise Hilary diusir, Haftar uga dibuwang saka papan. Nanging dheweke bisa nggunakake maneh koneksi lan wewenange kanthi nggawe tentara.