Review militèr

Apa Kementrian Dalam Negeri kepeksa mangsuli priksa bisnis?

18
Sajrone minggu, ana kedadeyan sing diomongake dening wakil komunitas bisnis Rusia akhir-akhir iki ing macem-macem forum, meja bunder, seminar lan debat. Kita ngomong babagan telpon konferensi banget indikatif (aku isih ora pengin nggunakake tembung "ostenatious") karo Perdana Menteri Dmitry Medvedev, darmabakti kanggo inspeksi bisnis dening macem-macem struktur kontrol: saka Kementerian Situasi Darurat lan Rosprirodnadzor kanggo Kementerian. saka Internal Affairs.


Ing taun-taun pungkasan, nalika obrolan nguripake kanggo pangembangan bisnis cilik lan medium-ukuran, narik kawigaten investasi, pitakonan muncul saka carane bisnis iki bisa dikembangaké nalika panguwasa peraturan secara harfiah keselak wong-wong mau karo inspeksi, kadhangkala terus terang ngganggu karya lan nguber. gol korupsi. Pitakonan iki bola-bali wungu nalika disebut-garis langsung karo presiden. Lan saiki - panguwasa dhewe mutusake kanggo nglaporake masalah kasebut, lan kanthi jumlah.

Pembicara utama babagan topik inspeksi bisnis ing Rusia yaiku Jaksa Agung Yuri Chaika. Ngandika ing telpon konferensi sing padha ing implementasine saka reformasi kontrol lan aktivitas pengawasan (ing arah bisnis), Yuri Chaika kacarita kanggo Perdana Menteri ing nomer inspeksi sing digawa metu dening macem-macem struktur kontrol.

Agen-agen utama ing babagan jumlah inspeksi sing ditindakake ing bisnis pribadi yaiku (adhedhasar data sing diwenehake dening Jaksa Agung) ing ngisor iki: Rosreestr lan Rosprirodnadzor - 1 ewu inspeksi, Rostekhnadzor lan Rospotransnadzor - luwih saka 2 ewu pemeriksaan kanggo saben departemen. Kamentrian Dalam Negeri lan Rospotrebnadzor - kira-kira 4 ewu inspeksi bisnis. Lan pimpinan kasebut minangka karyawan Kementerian Situasi Darurat, sing saben taun nindakake udakara 6 inspeksi rata-rata.

Ing kasus iki, ora mung nomer inspeksi (kanthi sawetara nol) saben taun sing ditindakake dening bisnis Rusia (sah lan ilegal, adil lan ora adil), nanging uga departemen tartamtu sing dikritik banget dening speaker Yury Chaika. Lan kanthi kritik, dheweke nyerang Kementerian Dalam Negeri Vladimir Kolokoltsev, sing, sanajan ing antarane para pamimpin babagan jumlah inspeksi, isih kalah karo Kementerian Darurat sing padha.

Saka statement Yuri Chaika:
Takon salah sawijining wakil bisnis - kunjungan saka inspektur sing nggawe masalah paling gedhe. Jawaban bakal ora jelas - petugas polisi. Ing guise langkah-langkah operasional umum, bisa katon ing organisasi apa wae, ngrampas dokumentasi, peralatan kantor, lan gawe lumpuh. Mbalik ing 2013, Kantor Jaksa Agung ngusulake kanggo netepake koordinasi wajib inspeksi dening jaksa penuntut, nanging proposal legislatif sing cocog, didhukung dening Kamar Umum lan komunitas bisnis, lagi torpedoed dening Kementerian Dalam Negeri lan pasukan keamanan liyane. durung kaleksanan.


Chaika uga menehi jeneng wilayah sing jumlah mriksa bisnis ilegal paling dhuwur ing Rusia. Minangka ternyata, wilayah kasebut minangka Okrug Otonomi Khanty-Mansiysk lan Wilayah Voronezh. Disebut Seagull lan Timur Jauh.

Jaksa Agung Chaika:
Pemriksaan sing dijadwal asring ditindakake ing alamat sing ora cocog karo sing dituduhake ing pesenan, ngluwihi wates wektu 20 dina, kadhangkala luwih saka kaping pindho. Kasunyatan babagan langkah-langkah kontrol ilegal tanpa dilebokake ing rencana inspeksi gabungan taunan nyebar - ing wilayah Voronezh, distrik Khanty-Mansiysk lan sawetara wilayah liyane. Sanajan moratorium saiki, rencana kanggo 2017 kalebu inspeksi bisnis cilik lan menengah. 47% pengusaha ing Distrik Federal Timur Jauh (Distrik Federal Wétan Tebih) wis ngadhepi inspeksi sing digawe khusus, lan rong pertiga saka responden, nyatane, ora weruh kesempatan kanggo mbela hak-hak ing pengadilan.


Apa Kementrian Dalam Negeri kepeksa mangsuli priksa bisnis?


Chaika, nerusake kritik babagan inspeksi dening Kementerian Dalam Negeri Federasi Rusia, nyathet yen saka ewonan inspeksi sing diatur dening departemen, mung 15% rampung ing wiwitan kasus pidana. Yuri Chaika:
Pitakonan, ing kasus liyane, kenapa struktur bisnis goyang? Lan iki 85 kasus saka 100.


Ayo kita ngelingake yen kritik khusus iki saka karya Kementerian Dalam Negeri disuaraake dening Chaika babagan masalah inspeksi bisnis, mbok menawa kanggo pisanan kanthi cetha. Sadurungé, utamané, nalika ngomong ing Forum Ekonomi St. Petersburg, Jaksa Agung mung ngomong babagan masalah kontrol ilegal bisnis. Miturut dheweke, ing 2016 RF GP ngungkapake babagan 170 pelanggaran hak-hak pengusaha. Puluhan ewu resep ditanggepi dening inspektur dhewe, lan 99 kasus pidana diwiwiti. Gunggunge, 60 (!) pejabat digawa menyang pengadilan sawise asil taun kepungkur. Ing hubungan karo sapa kasus kasebut khusus diwiwiti, ora kasebut.
Saiki ana spesifikasi.

"Serangan" ing Kamentrian Dalam Negeri dening Jaksa Agung - ing ngarepe Perdhana Mentri Medvedev - jenis sinyal. Ing tangan siji, iki minangka sinyal kanggo wakil bisnis lan investor potensial yen negara, kaya-kaya, siap kanggo nglindhungi bisnis saka dhewe (saka negara). Ing sisih liya, iki minangka sinyal yen ana konfrontasi sing kuat ing "organ" dhewe. Lan statement Yury Chaika babagan kasunyatan sing mriksa bisnis kudu dileksanakake ing persetujuan karo karyawan kantor jaksa misale jek ngomong sawetara jenis ngenyek: padha mriksa piyambak, nanging padha ora miwiti kita.
Minangka Chaika nyathet, total, jaksa mblokir udakara sejuta inspeksi bisnis. Diblokir, adhedhasar kapentingan bisnis, utawa adhedhasar kasunyatan sing panguwasa peraturan arep mriksa, lagi ngomong, "ing siji wong."

Ing bab iki, pitakonan mengkene: yen Jaksa Agung kabuka jeneng departemen sing nempatno spokes ing gembong bisnis, tanpa jeneng, Nanging, jumlah total losses dening masyarakat bisnis lan jumlah pajak ilang kanggo budget, ora. iki tegese topi bakal mabur? Lan pisanan kabeh - pitakonan: iki tegese padha arep kanggo lay tanggung jawab ing Mentri Kolokoltsev?

Ing latar mburi informasi kasebut, dina sadurunge, Presiden Vladimir Putin nandatangani dekrit babagan penghapusan 8 jenderal lembaga penegak hukum, kalebu Kementerian Dalam Negeri lan Kementerian Situasi Darurat.

Iki minangka dhaptar jenderal saka kementerian kasebut sing dikirim dening pensiunan presiden. Kajaba iku, perlu dicathet yen ora kabeh wong "pensiun" duwe umur pensiun.

Evgeny Barikaev - Mayor Jenderal Layanan Internal, Kepala Departemen Kontrol lan Audit Departemen Dalam Negeri Federasi Rusia.
Andrey Andreev - Mayor Jenderal Polisi, Wakil Kepala Pertama Direktorat Utama kanggo Transportasi Kamentrian Dalam Negeri Federasi Rusia.
Alexander Lobanov - Mayor Jenderal Polisi, kepala Departemen Dalam Negeri Republik Tyva.
Yuri Larionov - Letnan Jenderal, Kepala Direktorat Utama Kementerian Dalam Negeri Federasi Rusia kanggo Wilayah Kemerovo.
Andrey Zalensky - Mayor Jenderal, Kepala Direktorat Utama Kamentrian Situasi Darurat Federasi Rusia kanggo Wilayah Sverdlovsk.
Kajaba iku, sawetara wakil saka Layanan Penjara Federal lan kantor jaksa dicopot saka jabatane - utamane, jaksa penuntut Buryatia. Valery Petrov.

Mbok menawa, ora saben mundur disambungake karo laporan Yuri Chaika, nanging owah-owahan ing Departemen Kontrol lan Auditing Departemen Dalam Negeri Federasi Rusia sing padha menehi alasan kanggo nyatakake yen perkara kasebut ora mung ana ing release pejabat. Departemen Dalam Negeri babagan istirahat sing pantes sawise pirang-pirang taun. Ngelingi kasunyatan manawa bisnis wis suwe ngarep-arep indulgensi tartamtu saka panguwasa lan kanthi transparan menehi tandha manawa kudu njupuk langkah-langkah kanggo nglawan korupsi, owah-owahan tartamtu ing struktur lembaga penegak hukum bisa uga ana hubungane karo kasus pra-pemilihan.

Saiki isih ngenteni komentar saka perwakilan bisnis cilik lan menengah (sawise sawetara wektu sawise laporan Jaksa Agung), apa bisnis kasebut pancen luwih apik, utawa apa kabeh pernyataan ing laporan kasebut uga ora langsung. hubungane karo kepinginan nyata kanggo ngrangsang pangembangan bisnis ing negara.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kontrol sampeyan.rf
18 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexander S.
    Alexander S. 7 Juli 2017 15:43
    + 10
    pedhang pindho. Ngurangi cek ... bisnis bakal santai ... nambah ... dadi ora ana wektu kanggo kerja. Umumé ... kualitas inspeksi ora gumantung saka jumlahe, nanging kualitas inspektur. Lan oyod masalah kasebut ora ana akeh pemeriksaan ... nanging asring inspektur kasengsem ing kanthong dhewe ... lan dudu kegiatan obyek kasebut ing kerangka hukum .. utawa sawetara teknis. standar. Mula .. sing jaksa .. sing Kemendagri ... ora ketompo.
    1. sds87
      sds87 7 Juli 2017 16:55
      +8
      Kutipan: Alexander S.
      Lan oyod masalah kasebut ora ana akeh pemeriksaan ... nanging asring inspektur kasengsem ing kanthonge dhewe ...

      Masalah kabeh Rusia iku saben wong kasengsem ora kanggo ngrampungake masalah, nanging ing kanthong dhewe. Aku krungu kaping pirang-pirang babagan inspektur geni sing tanggung jawab kanggo safety geni ing institusi umum. Dheweke menyang kabeh klub, kafe lan restoran kaya-kaya arep kerja. Ing kana, dheweke diwenehi panganan kanthi gratis, amarga nutup mripat kanggo nglanggar safety geni ing perusahaan kasebut. Sawise kabeh, luwih gampang kanggo pamilik perusahaan katering umum iki mbayar tinimbang ngrampungake kabeh syarat safety geni. Mulane, tragedi kedadeyan, kaya ing "Kuda Lumpuh" ing Perm ...
      1. Sergey-8848
        Sergey-8848 7 Juli 2017 19:25
        +2
        Kanggo safety (geni, sanitasi, industri, anti-teroris, lan liya-liyane) ing institusi umum, nanging, kaya ing kabeh organisasi liyane, dheweke tanggung jawab. PEMIMPIN, lan ora mriksa inspektur lan panguwasa pengawas!
        1. sds87
          sds87 7 Juli 2017 20:14
          +1
          Kutipan: Sergey-8848
          Kanggo safety (geni, sanitasi, industri, anti-teroris, lan liya-liyane) ing institusi umum, nanging, kaya ing kabeh organisasi liyane, dheweke tanggung jawab. PEMIMPIN, lan ora mriksa inspektur lan panguwasa pengawas!

          Nanging, aku kerep ndeleng inspektur saka inspektorat kebakaran lan Kementerian Situasi Darurat ing macem-macem titik katering. Kajaba iku, sanajan ing tahap desain, bagean safety geni (fire safety) dipriksa dening petugas pemadam kebakaran ing rencana lantai kanggo rute evakuasi. Lan saiki ora ana sing bakal kantun dokumentasi yen ora duwe sistem pemadam kebakaran. Sayange yen bahan finishing ora tansah dicenthang. Iku jars kula nalika aku weruh ing pusat blanja ing aisles Rampung digawe saka chipboard karo klompok combustibility - G4 (highly combustible).
          1. Sergey-8848
            Sergey-8848 7 Juli 2017 20:52
            +2
            Ing wektu sing suwe (sawise owah-owahan ing Kode Perencanaan Perkotaan), Otoritas Pengawasan Kebakaran Negara dicopot saka inspeksi dokumentasi proyek, uga inspeksi kepatuhan karo standar safety sajrone konstruksi lan nrima proyek konstruksi sing wis rampung. Kanggo luwih saka 10 taun, kabeh iki wis eksklusif (!) Gosstroynadzor. "Konsultasi", kalebu sing kanggo anak kirik greyhound, mesthi, durung dibatalake. nglirik
    2. Maiman61
      Maiman61 7 Juli 2017 19:54
      + 11
      Ayo zvizdet babagan kanthong! Mung wong bodho sing nyanyi lagu kaya ngono. Nyatane, para inspektur diwenehi syarat sing ketat, yen sampeyan nggawa "pelanggaran" - kita bakal murub! Ana rencana protokol. Yen sampeyan ora nindakake sepuluh protokol saben dina, sampeyan bakal dipecat! Kancaku entuk dhasar kasunyatan sing rags ora ngomong sing kanggo bale, nanging rag iki kanggo koridor. A nggoleki 5 r, lan pengadilan dianugerahi kanthi otomatis. Basa ora nguripake kanggo nelpon pengadilan.
      1. lwxx
        lwxx 7 Juli 2017 23:01
        0
        Ora suwe, kita milih jaksa anyar, nglumpukake kepala perusahaan distrik (ora gedhe karo kita) lan ngobrol. Dheweke nawakake kanggo nglaporake kabeh inconveniences ing karya karo organisasi pengawasan, nanging pungkasanipun dropped tembung - ora ana siji mbatalake sistem tongkat.
      2. Alexander S.
        Alexander S. 8 Juli 2017 10:24
        +1
        Aku ora ngerti ing ngendi dheweke nyelehake ... nanging ora ana sing nyetel syarat kanggo sedulurku ing departemen pemadam kebakaran ... dheweke ora duwe rencana. Nanging, dheweke nyoba menehi syarat kanggo mriksa buta marang kanca-kanca panguwasa.
  2. Altona
    Altona 7 Juli 2017 16:07
    +6
    Reformasi polisi dadi polisi umume ora kedadeyan. Lan akeh usaha dening panguwasa padha karo game karo wektu "musim panas-musim dingin", ing kawitan padha menehi munggah kanggo masalah metu saka biru, banjur padha perang.
  3. Okolotochny
    Okolotochny 7 Juli 2017 17:30
    + 17
    Ayo. Apa Seagull malah komunikasi karo pengusaha? Lan kenapa cek jaksa ora kalebu ing dhaptar? Lan miturut undang-undang, apa luwih angel kanggo pengusaha "menolak", Kementerian Dalam Negeri utawa Kejaksaan? Yen ana pilihan ora nglilani pegawe Departemen Dalam Negeri menyang perusahaan, utawa ora kanggo nyedhiyani wong karo dokumen perlu. Banjur aku pengin ndeleng pengusaha sing miwiti prosedur sing padha karo Kejaksaan. Iki minangka redistribusi biasa saka lingkungan pengaruh. Kantor Jaksa Penuntut Umum nyoba nutup luwih akeh fungsi dhewe. Contone, aku kerja ing perusahaan gedhe. Inspeksi Kementerian Dalam Negeri mung kanggo transportasi (polisi lalu lintas) lan miturut APLIKASI, umume diwiwiti dening perusahaan kasebut. Hukuman sak mriksa polisi lalu lintas sing minuscule dibandhingake kir dening Kamentrian Darurat, Rospotrebnadzor, Veterinary pengawasan, pegawe inspektorat, etc. Kajaba iku, akeh iki kir padha karo wakil saka ..... kantor jaksa. Bisa ditemokake yen Kolokoltsev ngirim Chaika kanggo "gelas teh", lan saiki rollback wis diwiwiti.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. ltc35
    ltc35 7 Juli 2017 19:59
    +4
    Aku malah ora arep komentar. Priksa kabeh tentara. Zadolbali.
    1. sapporo1959
      sapporo1959 7 Juli 2017 20:17
      +2
      Inggih, dheweke isih pengin mangan roti karo kaviar, lan ora nganggo turnip, mulane para pensiunan mriksa.
      1. karabas-barabas
        karabas-barabas 9 Juli 2017 20:31
        0
        Cetha kok iki "mriksa" bisnis lan Enterprises pribadi liyane, ora piyambak lan kabeh sistem distribusi dhuwit negara kanggo mriksa padha. Minangka Golikova ngandika? Padha nyolong triliun saka budget, bali 9 milyar .., Dicethakaké 45 Pelanggaran, ing tembung liyane - kasus nyolong, nanging mbukak 000 kasus pidana ... Seagull ora pengin paling ndalang sing nyoba kanggo nyelehake iku. supados? Utawa ana nizya, bisa menehi cucuk?
        1. Sling cutter
          Sling cutter 9 Juli 2017 20:42
          0
          Kapethik saking: karabas-barabas
          Seagull ana ora pengin paling ora ndalang sing nyoba kanggo sijine iku supaya? Utawa ana nizya, bisa menehi cucuk?

          ing kulawarga "gull" kabeh supaya akeh generasi teka. Lan airfields sulih, udhara alpine seger, lan sing paling penting, coklat nyata ing gisik Lake Geneva.
  6. rubah
    rubah 7 Juli 2017 20:16
    +3
    aneh ... Aku manggon ing negara salah: polisi ora ketegangan ing kabeh, nanging Rospotrebnadzor, SES, listrik lan buruh gas wis ditarik munggah ... uga wakil saka macem-macem administrasi.
  7. kunstkammer
    kunstkammer 8 Juli 2017 00:42
    0
    Kutipan saka maiman61
    wong bodho nyanyi lagu-lagu kuwi. Nyatane, para inspektur diwenehi syarat sing ketat, yen sampeyan nggawa "pelanggaran" - kita bakal murub

    Nah, sampeyan mesthi kalebu "ngerti"? Apa ora katon sing siji ora ngganggu liyane? Lan padha ngisi kanthong lan nggawa pelanggaran. Lan padha murub sing sijine kurang menyang kanthong boss, lan liyane menyang dhewe.
  8. rumel
    rumel 8 Juli 2017 11:27
    +2
    Nah, Seagull banjir ... Sing menarik, dheweke ora nuduhake apa-apa karo Kementerian Dalam Negeri? Kontrol perlu, nanging karo kita nggayuh tujuan liyane, lan mekanisme kasebut minangka obrolan sing kapisah. Nanging sing bakal mriksa wong - kantor jaksa, ICR, etc. Kabeh usaha kanggo aplikasi kontrol umum kanggo wong-wong mau gagal. Lan efektifitas cek sing diterangake cenderung padha - nganti nol. Amarga tujuane kanggo golek dana lan laporan, tinimbang tumindak nyata. Lan mulane ora ana tembung kasebut - kualitas Rusia. Kepiye babagan Kamentrian Darurat? luwih apik? FIFA bakal teka sawise universitas liwat blat - kang bakal nulis metu nggoleki kanggo kasunyatan sing wong bengkong shovel saka tameng geni ing esuk. Lan amarga ana wong sing ora duwe apa-apa, lan polisi sing waspada mung ngawasi kesejahteraan wong sugih lan pejabat. Dheweke, fife, ora peduli apa sing bakal kelakon sabanjure, nanging gaji ora ala, ya, tunjangan, lan bojone ana ing bisnis, lan bapake dadi jaksa. Kita butuh reformasi sistemik, sing tajem. Lan iki squealing. Wong sing ora duwe omah lungguh ing pakunjaran tinimbang oligarki. Lan minangka gantine Chaika, dheweke kudu mandheg suwe. Minangka, Nanging, lan ing timbalan.
  9. Viktor.N.Aleksandrov.
    Viktor.N.Aleksandrov. 9 Juli 2017 20:35
    +1
    Manuk iki ora ngomong babagan jaksa wilayah Moskow dhewe. Kabeh dadi meneng. Apa jaksa duwe hak kanggo nglindhungi padha gambling lan panyiapan liyane, nalika liyane pindhah ana karo mriksa - ora, ora! Perjuangan biasa kanggo wilayah pengaruh lan, kanthi mangkono, kanggo dhuwit. Salah siji Chaika ora nuduhake soko karo panitia investigasi, banjur FSB - shniks karo Departemen Dalam Negeri. Iku bakal wektu kanggo penutur dhewe kanggo pensiun, "miturut umur"! am
  10. Komentar wis dibusak.