Review militèr

"Beijing surprise" kanggo Amerika "kanca". China nimbang konsep MBT generasi kaping 5

22



ANAK-ANAK TERUS mimpin ing nomer konsep SEKTOR PERTAHANAN JANJEN. RAHSIA PROTOTIPE MAJU KENDARAAN TEMPUR INFANTRY

Nderek dinamika pangembangan program bangunan tank, uga proyek kanggo modernisasi jero kendaraan lapis baja sing ana ing negara-negara terkemuka ing Eropa Kulon, Timur Tengah lan Asia, insinyur perusahaan China "China North Industries Corporation" (NORINCO) bebarengan karo spesialis saka "Institut Riset Teknik Mesin No. 201 China Utara" ( NEVORI) ora njagong lan ngembangake prototipe kendaraan lapis baja sing dianyari. Salah sawijining conto kasebut bisa dianggep kanthi aman minangka kendaraan tempur "rahasia", foto sing muncul ing jaringan ing pungkasan 2016. Ing kutha Kakaisaran Celestial sing ora dijenengi, cedhak fasad institusi sing ora dingerteni, amatir nangkep unit tempur sing menarik banget, dipanggonke minangka kendaraan tempur infanteri generasi sabanjure. Kendaraan kasebut dibedakake karo menara profil rendah asli kanthi dimensi transversal sing nyengsemaken, sing nuduhake kualitas kaya siluet sing rada kurang (sing nemtokake visibilitas optik unit sing kurang) lan resistensi menara sing padha karo dhuwur ing sudut maneuver aman ± 35º. saka sumbu longitudinal saka IFV gun bore.

Ngelingi siji-sijine foto sing bisa digunakake kanggo ngira kanthi visual dawa, jembar lan dhuwur menara ing 3000 x 2700 x 700 mm, masing-masing, kita nyimpulake yen menara sing dijanjekake nduweni daya tahan urutan 100 - 170 mm (saka 40). -mm armor-piercing shells APFSDS-T Mk2 jinis meriam otomatis CT40) ing ± 35º lan nganti 80 - 90 mm - nalika shelling piring waja sisih menara ing ngarepke ≥50º saka arah bolongan gun. Mangkono, keamanan penampakan optoelektronik tegese ing turret sing ora dienggoni saka kendaraan tempur infanteri iki ngluwihi indikator kanggo menara berawak "Bradley", MCV-80 "Warrior", "Scout SV" lan BMP-3, sing duwe desain "whipped". . Iki minangka kauntungan gedhe saka BMP anyar sing ora dingerteni. Menapa malih, menara kasebut diwakili dening akeh segmen miring lan sudut sing nyuda tandha radar produk: kabeh ana ing tradisi AFV abad kaping XNUMX. Kanggo luwih nyuda EPR, uga tandha inframerah, bedhil utama "didhelikake" ing mburi kasus komposit ukuran kandel kanthi bagean rombik.


Sawijining prototipe saka kendaraan tempur infanteri Cina sing janjeni


Minangka kanggo gun dhewe, kang menehi kritik dening foto, Tionghoa mboko sithik pindhah saka 30 mm bedhil otomatis kanggo 40 mm bedhil. Minangka tes lapangan sing ditindakake dening para ahli Eropa Barat, proyektil sub-kaliber 40-mm APFSDS-T Mk2 duweni tembus waja 2 kali luwih gedhe tinimbang proyektil 30-mm kaya Kerner utawa Trizubka (70 lawan 140 mm). Cetha menawa meriam 40-mm modern dikembangake ing China, padha karo L70B Swedia "Bofors" lan "Bushmaster-III" Amerika. Desain awak saka kendaraan tempur infanteri Cina sing janjeni duwe akeh sing padha karo desain kendaraan tempur infanteri Kurganets-25, nanging ukurane kira-kira 15% luwih cilik, sing uga nyumbang kanggo nyuda siluet produk ing medan perang. . Bagean frontal ndhuwur ageng, dipasang ing karep saka bab 75 derajat, tekan tengah awak, kang Ngartekno nambah lapangan tampilan kanggo driver ing sacedhake langsung saka BMP (nalika dideleng liwat slot ndeleng). Amarga anané kamera resolusi dhuwur kanggo tampilan kabeh-bunder watara kendaraan, tugas kontrol uga bisa diutus ing pundak gunner-operator utawa komandan, kang panggonan dumunung ing sisih tengah BMP (ing ngarep). saka kompartemen pasukan). Kapsul waja sing digabungake ing awak nyedhiyakake safety kaping pirang-pirang kanggo awak kendaraan lapis baja.

VISI CHINA KONSEP PERANG UTAMA TANK GENERASI SAMBUNGE Ndadekake Kabeh Sekutu AMERIKA ing Wilayah Indo-Asia-Pasifik gugup

Senadyan informasi aktif nyebar babagan BMP majeng kanggo tentara Cina, Beijing ora ngupaya kanggo sijine iku ing tampilan umum, lan tansah konsep anyar ing kudung saka rahasia. Ing wektu sing padha, kendaraan tempur infanteri abot sing janjeni ora mung model industri pertahanan China sing nyiapake "kejutan" kanggo mungsuh potensial ing wilayah Asia-Pasifik. Paling anyar, ing Cina lan banjur Internet Kulon, kanthi referensi menyang sumber informasi mil.news.sina.com.cn, sketsa teknis tank tempur utama generasi kaping 5 sing janjeni diterbitake, nuduhake yen Beijing duwe visi sing bener babagan syarat kanggo MBT ing dekade katelu abad XXI.

Salah sawijining tank tempur utama rancangan China paling anyar yaiku kendaraan generasi transisi MBT-3000 (VT4), dikembangake dening NORINCO wiwit 2012. Dirancang utamane kanggo ekspor, MBT-3000 ngemot kabeh prestasi paling apik ing sekolah bangunan tank Cina sajrone sawetara dekade kepungkur, saliyane basis unsur digital sistem kontrol geni lan alat tukar informasi taktis. Sejumlah subsistem VT-4 digabungake karo peralatan elektronik saka Tipe 99G lan VT-1A MBT: ing menara sampeyan bisa ndeleng sistem penampakan lengkap, diwakili dening pemandangan panorama komandan lan panemune gunner, dilengkapi karo matriks infra merah generasi kaping 2. Informasi tank lan sistem kontrol majeng karo bis data siji ndadekake iku bisa kanggo nampilake TV / gambar IR ditampa dening pemandangan panorama komandan ing MFI gunner. MBT saka generasi transisi MBT-3000, kaya tank Type-99A2 / G kanggo NE China, bisa dilengkapi kompleks perlindungan aktif jinis GL-5 (padha karo Arena). Pemusnahan serangan ATGM lan rudal taktis sing luwih abot ditindakake dening anti-rudal ultra-short-range ukuran cilik khusus, sing diluncurake miturut sebutan target radar multifungsi cilik sing beroperasi ing gelombang milimeter Ka-band.


Senadyan ukuran fisik sing nyengsemake saka piring waja frontal saka menara, sing menehi resistance padha karo projectiles sub-kaliber sirip waja saka urutan 850 mm, area proyeksi frontal ing area "topeng tipis" saka ZPT-98 gun wis resistance rada kurang, lan ngrugekke malah kanggo outdated M829A1-jinis OBPS


Perlindhungan waja VT-4 adhedhasar unsur penginderaan jarak jauh sing ana ing bagean sisih ndhuwur lan ngisor bagian ngarep awak, uga ing piring waja modular kanthi waja khusus ing piring ngarep lan sisih sisih. menara. Resistance sing padha karo OBPS bisa kira-kira 800 - 900 mm kanggo VLD awak lan kanggo piring waja ngarep menara. Daya tahan cangkang HEAT cedhak 1100 - 1300 mm. Minangka kanggo piring waja sisih menara, dimensi sakabèhé (malah njupuk menyang akun modul nduwur sirah karo waja gabungan) ora ngluwihi 320-340 mm, kang mesthi kurang saka M1A2 SEP "Abrams" lan "Leopard- 2A7". Iki mung drawback ngelingke saka MBT-3000. Kauntungan liyane yaiku kinerja nyopir tank iki, sing diwenehake dening mesin diesel 1300-daya kuda 12-silinder ZHO turbocharged "Tipe 150". Kanthi massa 51 ton, kapadhetan daya 25,5 hp / t wis diraih, sing luwih akeh tinimbang MBT bertenaga diesel.

Bali menyang konsep Cina sing janjeni saka MBT generasi kaping 5, kita nyathet yen sketsa pisanan nuduhake menara sing ora ana pedunung kanthi jumlah sistem penampakan optik-elektronik sing mlaku ing kisaran TV / IR (kita ngomong babagan matriks IR generasi kaping 3) . Kajaba iku, ing 4 pojok bagean penting saka atap persegi panjang menara, modul miniatur sing dibangun kanthi kamera resolusi dhuwur ukuran cilik katon kanthi jelas kanggo katerangan kabeh sudut kru babagan kahanan ing saubengé. tank. Kamera sing padha uga dipasang ing sisih ngarep ndhuwur awak lan ing piring waja mburi awak (ing ndhuwur kompartemen mesin). Tinimbang tampilan penembak tetep standar ing sisih kiwa ngarep menara, ing sektor mburi kiwa ana modul ngarahake multi-saluran kompak kanthi tampilan 360 derajat, kalebu saluran TV / IR, uga rangefinder laser kanthi sistem panuntun laser semi-otomatis kanggo misil dipandu tank saka kulawarga Refleks. ", utawa analog Cina. Uga, alat panuntun dhumateng optoelektronik dipasang ing platform puteran kanthi senapan mesin 7,62-mm coaxial. Modul menara dipasang ing sisih tengen tengah piring waja ndhuwur turret lan nyedhiyakake pemandangan panorama, wadhah kanthi amunisi kanggo senapan mesin, uga 4 peluncur GPA quadruple kanggo 16 granat kumelun; 12 granat liyane diselehake ing ril peluncuran 2x6 ing unsur wedge-shaped saka piring waja frontal menara.

Kekompakan sistem penampakan optik-elektronik tank ndadekake kurang kamungkinan kanggo mateni kendharaan nalika nyerang saka bedhil mesin 12,7-mm kaliber gedhe, uga bedhil otomatis 20-40-mm saka kendaraan tempur infanteri musuh lan operator waja personel. Nanging, desain iki uga duwe drawback serius, kang kasusun saka fragility saka desain modul Rotary. Dadi, bagean puteran (ing area gear dering saka tali bahu) saka tampilan gabungan saka operator-gunner / komandan (ing sisih kiwa menara) nduweni penipisan kanthi diameter ~ 120 mm. . Malah siji hit karo projectile 20-30mm cukup kanggo rampung numpes bagean obah saka menara; sak perang intensitas dhuwur, iki bakal predetermine asil negatif kanggo MBT Cina generasi sabanjuré ditampilake ing sketsa.

Komplek proteksi aktif (KAZ) sing janji saka tank anyar ditindakake kanthi cara sing asli. Ora kaya sing wis ana JD-3 / GL-5 lan jinis Arena KAZ, kompleks anyar cedhak karo desain Afganit. Utamane, susunan antena saka deteksi millimeter multifungsi lan radar panuntun dhumateng ora ana ing siji kiriman, nanging mbentuk aperture disebarake 4-sisi. Kompleks radar diwakili dening papat antena "bentuk sasi" telung sisi ing saben pojok atap menara kanthi tampilan 360 derajat kabeh. Ing ngarsane 3 susunan antena ing saben kirim nggedhekake lapangan tampilan kanggo 240 derajat, amarga karusakan ing salah siji saka wong-wong mau mung bakal mengaruhi kemampuan pertahanan tank. Malah Afghanit duwe kekurangan sing katon ing kene, yaiku saben 4 AFAR sing kasedhiya ora tumpang tindih karo sektor tampilan antena tetanggan, lan mulane, yen salah sijine gagal, bagean 90 derajat saka arah mbebayani rudal tiba. metu.


Sketsa iki nuduhake yen MBT Cina sing janjeni cocok kanggo partisipasi ing perang kutha: agul-agul bulldozer dipasang ing piring waja tambahan ing sisih ngarep ngisor, padha karo sing digunakake ing Jerman Leopard-2 PSO MBT. Sampeyan uga bisa sok dong mirsani manawa pandelengan gabungan saka komandan / operator-gunner ing sisih kiwa menara sing ora dienggoni muter ora mung ing azimuth, nanging uga ing bidang elevasi, sing ngidini sampeyan ndeteksi mungsuh ora mung ing lemah lan bukit cilik, nanging uga ing bangunan dhuwur. Marang target Komplek kuwi digunakake modul karo senapan mesin dibangun ing.


Nanging, ing "Afganit" wayahe iki kasil menehi ganti rugi dening aperture optoelektronik tambahan, dibangun ing basis saka sensor infra merah lan ultraviolet tambahan, mblokir kemungkinan "kesenjangan" disebabake asor saka salah siji stasiun AFAR-radar. Salah siji saka kaluwihan katon saka Komplek Afganit diinstal ing Armata punika Kapabilitas energi kaping pirang-pirang luwih gedhe lan resolusi radar AFAR gedhe, dibandhingake karo susunan antena Cina babak miniatur. Miturut sumber, radar Afganit, dibangun kanthi nggunakake teknologi LTCC, bisa ngetung jalur penerbangan saka projectiles lan rudal mungsuh ing jarak sing signifikan sawetara kilometer, lan mulane nduweni kualitas baterei kontra. Mobil Cina ora bisa beda-beda ing fitur kasebut. Cangkang interceptor diselehake ing 2 peluncur rotary kompak wolung kali ing sisih loro atap turret kanthi jumlah 16 unit.

Keamanan MBT Cina sing janjeni bisa dadi salah sawijining praktik bangunan tank paling dhuwur ing donya. Kesimpulan kasebut bisa digambar adhedhasar menara "ora dienggoni" bebarengan karo dimensi transversal sing nyengsemake ing bidang horisontal: desain sing padha diamati ing kendaraan tempur infanteri Cina sing dijupuk "rahasia". Ukuran menara iki khas saka Amérika M1A2 "Abrams" MBT, nanging volume reserved saka kompartemen gelut kira-kira 1,5 - 1,6 kaping cilik, kang menehi Tambah prayoga ing dimensi fisik saka piring waja frontal lan sisih. Mulane, pangayoman proyeksi frontal menara saka cangkang sub-kaliber piercing armor bisa tekan 1200 - 1300 mm! Minangka kanggo T-14 "Armata" kita, malah pratondho saka resistance saka projection frontal menara bisa rada ngisor, amarga menara luwih "mecut" lan wis dimensi luwih cilik ing bidang horisontal, nalika dhuwuré kira-kira. 110 cm sketsa saka "Cina" cetha nuduhake yen waja utama menara wis ukuran watara 1500 - 1700 mm (langsung konco iku modul pertempuran karo senapan mesin lan panorama). Rintangan kanggo cangkang HEAT bisa tekan 1600 - 1800 mm.

Pay manungsa waé menyang sesanti saka wong Tionghoa babagan keamanan bagean embrasure paling rentan saka menara tank anyar. Kanggo pangayoman tambah sektor iki wis ngrancang nggunakake "topeng" bedhil massive 300-400 mm nglukis, lancar ngowahi menyang cradle bedhil. Rintangan sing padha karo cangkang piercing waja ing kene bisa tekan 750 - 900 mm, nglindhungi saka BOPS jinis M829A2, utawa malah M829A3, sing bisa dadi indikator paling apik ing antarane kabeh MBT sing dikenal saka generasi kaping 4 (mung topeng meriam Merkava Mk.4 Israel. duwe resistensi sing padha). Ditilik saka sketsa, piring waja ngarep lan sisih bisa diwakili dening "paket" saka gabungan lan spasi pengisi nggunakake sembarang jinis materi (saka lapisan keramik-uranium saka jinis UO87 kanggo lapisan keramik-uranium-karbon karo lapisan titanium saka jinis UO100); iku bisa kanggo nggunakake pangisi corundum-keramik saka sheets baja dijupuk dening electroslag remelting (nambah atose 1,15 kaping).

Piring waja sisih, njupuk menyang akun volume waja minimal saka menara ora dienggoni, wis kekandelan saka bab 600 mm ing ngarep lan 450-500 mm ing mburi, kang luwih saka M1A2. Nalika shelling menara saka sudhut maneuvering aman saka ± 35-45 derajat saka sumbu longitudinal saka bolongan, pangayoman lengkap marang Amérika M829A2 BOPS kasedhiya. Kira-kira kekandelan saka piring waja ndhuwur menara bisa tekan 100 - 120 mm, kang ing amba saka 60 derajat menehi resistance kanggo 250 mm. Iku meh mokal kanggo ngetung pangayoman saka piring waja buritan saka sketsa diterbitake, nanging biasane tekan 70 - 100 mm.

Ayo dadi nerusake kanggo ngevaluasi pesenan saka lambung MBT Cina majeng. Tata letak lambung cedhak karo modifikasi Turki "Leopard-2A4" ing lambang "Leopard-NG" ("Generasi Sabanjure"). Sisih ngarep ndhuwur pancen warata, kanthi sayap sing ditutup kanthi keamanan tambah, duwe karep kira-kira 75 derajat nganti kapsul waja karo kru. Ing sketsa, sampeyan bisa mbayar manungsa waé sing ngarep kapsul wojo wis mbatesi kontur persegi dowo cilik ing VLD, dumunung kira-kira 1200 mm saka pinggiran anjog. Dimensi fisik VLD tekan 210 - 230 mm, sing, kanthi inklinasi 80º, menehi kira-kira 1050 mm padha karo projectiles sub-kaliber berbulu waja, sing luwih akeh tinimbang M1A2 SEP lan malah T- 90MS "Tagil".

Ing sisih frontal ngisor ana piring waja 50 - 60 mm (materi saiki ora dingerteni), kang mundhak resistance saka proyeksi frontal nalika shelling saka jarak cedhak. Ing jarak sing adoh, NLD asring didhelikake dening "layar" terrain. Kira-kira 2/3 saka awak MBT sing janjeni, wiwit saka busur VLD lan pungkasan karo kompartemen mesin, ditutupi karo layar anti-kumulatif modular-jinis massive kanthi ukuran fisik 200 - 250 mm. Padha nyedhiyani Tambah ing resistance padha ora mung saka cangkang HEAT, nanging uga saka cangkang sub-kaliber piercing waja. Bebarengan karo piring waja sisih kanthi kekandelan 80 - 90 mm, SCE massive nyedhiyakake resistance 350 mm marang BOPS ing area sisih ndhuwur kapsul kru. Ing wilayah sisih ngisor, resistance suda kanggo kira-kira 170 - 200 mm, amarga tinimbang SCE ana mung rollers. Ing giliran sing padha, nalika diperlokaké saka sudut maneuvering aman ± 30º saka arah dalan tank, indikator stabilitas ing sisih ndhuwur awak mundhak kaping 2: nganti 700 mm ing area \ u400b\u829bPKE lan nganti 1 mm ing area rol, sing ora cukup kanggo nglindhungi cangkang piercing waja Amerika M2A3 / AXNUMX / AXNUMX. Kerentanan proyeksi sisih awak tank minangka masalah konstruktif lawas saka bangunan tank, sing meh ora bisa diatasi tanpa nambah massa lan dimensi MBT.

Kompartemen mesin ditutupi karo layar anti-kumulatif kisi standar sing ora menehi perlindungan marang BOPS. Nanging, kekandelan saka piring waja ing wilayah iki, adhedhasar Assessment visual, kudu ngluwihi 50 mm, kaya ing wilayah kompartemen kru.

Tank Cina maju bakal nampa akeh unsur struktural sing digawe saka bahan komposit, lan uga bakal nampa lapisan nyerep radar kanggo nyuda tandha radar total (EPR). Kanggo tujuan sing padha, direncanakake nggunakake "tutup" 6-sisi sing kandel kanggo tank tank utama 125-mm. "Tutup" uga bakal bola-bali nyuda teken infra merah saka tank sak pertempuran. Cetha yen MBT anyar bakal nampa sistem informasi lan kontrol tank paling modern (TIUS) lan sistem kontrol geni (FCS), dibangun ing basis unsur Cina sing paling apik, sing ora kalah karo perkembangan Barat babagan karakteristik. Tank kasebut bakal dilengkapi meriam ZPT-98 sing dimodernisasi, yaiku analog saka 2A46M kita. Saka sketsa kasebut, bisa dimangerteni manawa, kanggo nambah akurasi shooting kanthi 1,15 - 1,2 kaping, direncanakake nggunakake sistem akuntansi barrel bend (SMS). Iki dibuktekake kanthi slot persegi panjang ing sisih ndhuwur "topeng" bedhil, ing ngendi sensor photodetector karo emitor lan panrima sinar sing dibayangke kudu diselehake. Kangge, ing desain tank anyar sing digambarake dening SIUS, kanthi alasan sing ora dingerteni, ora ana piranti utama kanggo nemtokake bend - blok reflektif triple-prisma kanthi lensa, sing kudu ana ing mburi tong minyak. .

Saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, kita bisa nyimpulake yen ing acara wiwitan nyata program kanggo pangembangan MBT Cina sing janjeni saka generasi 5th, NORINCO duwe kesempatan kanggo dadi pimpinan ing latar mburi perusahaan Eropa Barat kaya. Prancis "GIAT / Nexter" lan Jerman "Krauss-Maffei" karo Leclercs lan modifikasi anyar saka Leopards. Administrasi sumber daya militèr-analitik "Paritas Militer" cepet-cepet nyepetake konsep MBT Cina anyar karo AMX-56 Prancis "Leclerc". Ketoke, emphasis ana ing tata letak sakabèhé saka lambung, nanging yen katon ing kabeh fitur ndhuwur pesenan lan akomodasi kru, Leclerc bakal Ngartekno rodok olo kanggo prototipe Cina karo turret uninhabited.


Struktur lan desain pangayoman waja menara lan lambung tank perang utama Prancis AMX-56 "Leclerc" ninggalake akeh sing dikarepake ora mung ing latar mburi MBT Cina sing janjeni, nanging uga ing latar mburi kendaraan kaya. T-90S, "Leopard-2A5 / A6 / A7" lan M1A2 SEP/TUSK


Turret kothak AMX-56 nduweni volume lapis baja sing gedhe, sing kena pengaruh dimensi fisik lan resistensi sing padha karo piring waja ngarep lan sisih. Contone, kekandelan saka piring waja sisih menara mobil Prancis iku arang banget cilik lan lagi wae tekan 280 mm, malah ing amba 60º alangi kuwi ora bisa kanggo nglindhungi saka projectile Amérika M829A2 utawa Russian ZBM- 44M Lekalo. Piring waja ngarep lan sisih diwakili dening piring waja baja kekerasan dhuwur, pengisi keramik-fiberglass, uga lapisan Teflon-fiberglass. Ukuran total ing sudut tembak ngarep ing sudut 0 - 20º mung 650 - 800 mm, lan resistensi sing padha karo BOPS yaiku 620 mm. Iki pancen ora cukup kanggo nglawan MBT kayata T-90A / C / MS, Leopard-2A5 / 6/7, Challenger 2 lan M1A2, lan mulane mbandhingake Leclerc karo konsep Cina anyar katon ora cocog. Kritéria mung kanggo mbandhingake yaiku TIUS lan senjata.

Miturut informasi tank lan sistem kontrol, "Cina" ora bakal ilang kanggo "Leclerc", kang ora bisa ngandika bab senjata. Tank Prancis dilengkapi meriam sing cukup maju lan kuat saka varian L52 "CN 120-26", sing menehi proyektil tembus waja kanthi kacepetan awal 1750 m / s, sing luwih apik tinimbang M256 AS lan ing par karo Jerman Rh-120L55. Desain menara prototipe tank canggih Cina meh padha karo tata letak menara Jepang Tipe-10, sing ditulis ing piring waja frontal sing bentuke baji. Sing paling menarik yaiku undercarriage 8-roller kanthi suspensi hidropneumatik. Iki nuduhake yen tugas utama insinyur Cina yaiku menehi tank PLA generasi kaping 5 sing luwih bisa urip dibandhingake karo Jepang, Korea Selatan, India lan Amerika MBT Type-10, K2 Black Panther, Arjun Mk.2, T -90, minangka uga M1A2; terakhir sing dilengkapi 6 lan 7-roller gir mlaku. Jumlah rol sing luwih akeh ngidini kendaraan tempur sing dilacak bisa njaga mobilitas sanajan sawetara wong ora duwe kemampuan sajrone konfrontasi intensitas dhuwur ing teater operasi.

Ngelingi manawa Kakaisaran Surgawi sing saiki dibedakake kanthi jumlah inovasi paling gedhe ing sektor pertahanan, sajrone sawetara taun sabanjure kita kudu ngarepake pernyataan resmi saka perwakilan NORINCO lan departemen pertahanan RRC babagan peluncuran program kanggo ngembangake a tank perang utama "jaringan-sentris" anyar saka generasi 5, saged luwih saka ngimbangi kabeh shortcomings ana saka serial "Type-96B / 99A2" lan MBT-3000.

Sumber informasi:
http://forum.militaryparitet.com/viewtopic.php?id=17439
http://pro-tank.ru/blog/1363-norinco-vt4-mbt-3000
http://btvt.narod.ru/4/leclerc.htm
http://nevskii-bastion.ru/mbt-3000-china/
Pengarang:
22 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Gandum
    Gandum 7 Juli 2017 08:56
    + 12
    "Beijing surprise" kanggo Amerika "kanca".
    _____________________
    kaget, iki luwih kanggo tetanggan langsung China tinimbang kanca-kanca Amerika, wektu iki, amarga padha ora duwe jarak cedhak ing sadawane tapel wates tanah, pangkalan Yankee ing Korea Selatan lan Jepang ora diitung, lan umume ora ana papan kanggo nggunakake tank ana.

    kanthi biaya gambar BMP, misale jek aku luwih manawa iki minangka saluran sing disengaja saka sisih Cina lan kemungkinan iki minangka tata letak biasa, ora liya, padha karo tank.
    mangsa saka peralatan militèr ora ing mbangun munggah nglukis waja kulit lan bobot, iki unambiguous
    1. kugelblitz
      kugelblitz 7 Juli 2017 09:29
      0
      Dadi wong Cina bakal ngedol kanggo sapa wae.
      1. psikopat117
        psikopat117 8 Juli 2017 02:22
        +5
        artikel lengkap spekulasi unsubstantiated:
        Ngelingi mung foto, mungguh, kita nganakke

        Sketsa iki nuduhake

        Kesimpulan kasebut bisa ditarik

        bla bla bla.
        1. Torkvat Torkvat
          Torkvat Torkvat 9 Juli 2017 07:36
          +1
          Fakta sejarah - 200 divisi Cina nalika Perang Dunia II nentang 12 !!!!! Jepang lan ilang 2/3 wilayah kasebut, sanajan bantuan saka USSR lan AS)))
  2. kugelblitz
    kugelblitz 7 Juli 2017 09:32
    +1
    Tionghoa mutusake kanggo ngetutake dalan kulon, sanajan bisa ditindakake paling ora ing gambar Elang Ireng utawa Pethel. Jalan buntu kanthi area leladen gedhe.
    1. Yeah
      Yeah 7 Juli 2017 11:33
      0
      uga, kanggo saiki, ing Tue-4, padha bisa kelet kanggo path iki.
  3. asu ajag88
    asu ajag88 7 Juli 2017 09:40
    +4
    ngomong serius babagan generasi kalima ... banjur menara kudu ora dienggoni ... banjur luwih gampang kanggo nambah tingkat pangayoman ... lan profil luwih murah ... lan ing ... jaringan-centricity wis mesthekake dening macem-macem jinis integrasi menyang sistem kontrol ...
    1. A1845
      A1845 7 Juli 2017 10:19
      +2
      sampeyan bisa nggawe tank ora dienggoni, lan tanker ing ngarep ing komputer, banjur
      Kutipan saka silberwolf88
      banjur luwih gampang kanggo nambah tingkat pangayoman ... lan profil luwih murah ... lan sateruse ... jaringan-centricity dijamin dening macem-macem jinis integrasi menyang sistem kontrol.
      1. t7310
        t7310 7 Juli 2017 13:54
        +4
        lan tanker ana ing omah ing komputer

        Ingkang utama yaiku mungsuh ora ngerti manawa tanker ana ing omah, yen ora, dheweke bakal cepet-cepet ngumpulake reb ing dhengkul kanggo ngguyu.
    2. Yeah
      Yeah 7 Juli 2017 11:30
      +1
      ora dadi prasaja. komunikasi lapangan iku bab rodo masalah.
    3. Walanin
      Walanin 7 Juli 2017 11:55
      +1
      Network-centricity wis boten apa karo habitability saka menara.
      1. asu ajag88
        asu ajag88 7 Juli 2017 12:46
        0
        waca kanthi luwih teliti lan harfiah ... njupuk kanthi harfiah ... ing komentar lan iki ora nyambung ...
        1. Walanin
          Walanin 7 Juli 2017 13:03
          +2
          Tulis kanthi normal lan tanpa sampah saka ellipsis, mula bisa uga ana sing ngerti.
  4. 52 gim
    52 gim 7 Juli 2017 16:06
    0
    Nalika iku bakal ing logam lan ing seri, banjur kita bakal argue. Utawa mungkin, ing umum, pedhang laser saka Star Wars macet ing gravitsappa ....
    1. sing nyawang
      sing nyawang 10 Juli 2017 10:57
      +1
      Armata ora mandheg ngrembug babagan iki nganti pirang-pirang taun)
  5. liwat
    liwat 7 Juli 2017 18:07
    +7
    pangayoman saka proyeksi frontal menara saka wulu waja-piercing meriam sub-kaliber bisa tekan 1200 - 1300 mm! Minangka kanggo T-14 "Armata" kita, malah pratondho saka resistance proyeksi frontal menara bisa rada ngisor.

    Menara Almaty ora duwe armor serius. Casing njaba digawe saka timah, sejatine sifate hiasan, modul dilindhungi waja antipeluru, lan kreta bedhil dhewe paling kamungkinan dilindhungi saka bedhil 30-40 mm. Siji-sijine yaiku proyeksi ndhuwur ditutupi kanthi serius (proteksi dinamis + piring ing ndhuwur tali pundhak turret) saka kabeh jinis javelin.
    Tinimbang tampilan gunner tetep standar ing sisih kiwa ngarep menara, modul ngarahake multi-saluran kompak kanthi tampilan 360 derajat dipasang ing sektor mburi kiwa.

    Pandangan gunner tanpa referensi kaku ing sumbu longitudinal bedhil katon kaya omong kosong teknis. Mesthi, iki bisa ditindakake, angel banget, ora bisa dipercaya, larang banget, nanging kenapa, kenapa tonsil dipotong ing sak panggonan? Siji pandelengan kanggo gunner lan komandan katon luwih delusional. Nyuwun pangapunten. Mesthi ana panemune gunner sing kapisah nang endi wae, ora bisa ilang.
    Saka sketsa kasebut, bisa dimangerteni manawa, kanggo nambah akurasi shooting kanthi 1,15 - 1,2 kaping, direncanakake nggunakake sistem akuntansi barrel bend (SMS). Iki dibuktekake kanthi slot persegi panjang ing sisih ndhuwur "topeng" bedhil, ing ngendi sensor photodetector karo emitor lan panrima sinar sing dibayangke kudu diselehake. Kangge, ing desain tank anyar sing digambarake dening SIUS, kanthi alasan sing ora dingerteni, ora ana piranti utama kanggo nemtokake bend - blok reflektif triple-prisma kanthi lensa, sing kudu ana ing mburi tong minyak. .

    Iki mbokmenawa ngarsane gunner kang, Wigati carane dhuwur slot iki. Pointlessly dhuwur kanggo piranti mlengkung tong minyak, nanging mung pas kanggo orane katrangan karo lapangan panah saka tampilan.
    Bebarengan karo piring waja sisih kanthi kekandelan 80 - 90 mm, SCE massive nyedhiyakake resistance 350 mm marang BOPS ing area sisih ndhuwur kapsul kru. Ing wilayah sisih ngisor, resistance suda kanggo kira-kira 170 - 200 mm, amarga tinimbang SCE ana mung rollers. Ing giliran sing padha, nalika diperlokaké saka sudut maneuver aman ± 30º saka arah dalan tank, indikator stabilitas ing sisih ndhuwur awak mundhak 2 kali: nganti 700 mm ing area \ u400b\uXNUMXbPKE lan nganti XNUMX mm ing area rol

    Iku bakal nambah kaping pindho kanggo piring waja, i.e. nganti 160-190 mm, lan kanggo SCE, sebaliknya, bakal mudhun. Wiwit SCEs optimized kanggo nembak normal, panyimpangan saka normal mung nyuda resistance waja, ing amba tartamtu, resistance umume bisa nyelehake menyang nul.
    yaiku 190mm + kurang saka 250mm = 300-400mm
    lan uga bakal nampa lapisan nyerep radar kanggo nyuda tandha radar total (EPR). Kanggo tujuan sing padha, direncanakake nggunakake "tutup" 6-sisi sing kandel kanggo tank tank utama 125-mm. "Tutup" uga bakal bola-bali nyuda teken infra merah saka tank sak pertempuran.

    Pasuryan ngisor hexagon, madhep VLD, mbentuk sudut akut karo VLD, sing ala banget kanggo EPR. Beak padha lan sisih menara. Kajaba iku, sisih tanpa ngiringake. Kajaba iku, ember bakal sumunar kaya bolam lampu. Kajaba iku, gril anti-kumulatif. Dadi apa gunane ngukir lapisan sing nyerep radar ing tank yen wangun dhasar ora miturut canon siluman? IMHO, babagan teknologi siluman Cina saka tank, ana fantasi murni ing kene.
  6. liwat
    liwat 7 Juli 2017 18:12
    0
    Quote: liwat
    pangayoman saka proyeksi frontal menara saka wulu waja-piercing meriam sub-kaliber bisa tekan 1200 - 1300 mm! Minangka kanggo T-14 "Armata" kita, malah pratondho saka resistance proyeksi frontal menara bisa rada ngisor.

    Menara Almaty ora duwe armor serius. Casing njaba digawe saka timah, sejatine sifate hiasan, modul dilindhungi waja antipeluru, lan kreta bedhil dhewe paling kamungkinan dilindhungi saka bedhil 30-40 mm. Siji-sijine yaiku proyeksi ndhuwur ditutupi kanthi serius (proteksi dinamis + piring ing ndhuwur tali pundhak turret) saka kabeh jinis javelin.
    Tinimbang tampilan gunner tetep standar ing sisih kiwa ngarep menara, modul ngarahake multi-saluran kompak kanthi tampilan 360 derajat dipasang ing sektor mburi kiwa.

    Pandangan gunner tanpa referensi kaku ing sumbu longitudinal bedhil katon kaya omong kosong teknis. Mesthi, iki bisa ditindakake, angel banget, ora bisa dipercaya, larang banget, nanging kenapa, kenapa tonsil dipotong ing sak panggonan? Siji pandelengan kanggo gunner lan komandan katon luwih delusional. Nyuwun pangapunten. Mesthi ana panemune gunner sing kapisah nang endi wae, ora bisa ilang.
    Saka sketsa kasebut, bisa dimangerteni manawa, kanggo nambah akurasi shooting kanthi 1,15 - 1,2 kaping, direncanakake nggunakake sistem akuntansi barrel bend (SMS). Iki dibuktekake kanthi slot persegi panjang ing sisih ndhuwur "topeng" bedhil, ing ngendi sensor photodetector karo emitor lan panrima sinar sing dibayangke kudu diselehake. Kangge, ing desain tank anyar sing digambarake dening SIUS, kanthi alasan sing ora dingerteni, ora ana piranti utama kanggo nemtokake bend - blok reflektif triple-prisma kanthi lensa, sing kudu ana ing mburi tong minyak. .

    Iki mbokmenawa ngarsane gunner kang, Wigati carane dhuwur slot iki. Pointlessly dhuwur kanggo piranti mlengkung tong minyak, nanging mung pas kanggo orane katrangan karo lapangan panah saka tampilan.
    Bebarengan karo piring waja sisih kanthi kekandelan 80 - 90 mm, SCE massive nyedhiyakake resistance 350 mm marang BOPS ing area sisih ndhuwur kapsul kru. Ing wilayah sisih ngisor, resistance suda kanggo kira-kira 170 - 200 mm, amarga tinimbang SCE ana mung rollers. Ing giliran sing padha, nalika diperlokaké saka sudut maneuver aman ± 30º saka arah dalan tank, indikator stabilitas ing sisih ndhuwur awak mundhak 2 kali: nganti 700 mm ing area \ u400b\uXNUMXbPKE lan nganti XNUMX mm ing area rol

    Iku bakal nambah kaping pindho kanggo piring waja, i.e. nganti 160-190 mm, lan kanggo SCE, sebaliknya, bakal mudhun. Wiwit SCEs optimized kanggo nembak normal, panyimpangan saka normal mung nyuda resistance waja, ing amba tartamtu, resistance umume bisa nyelehake menyang nul.
    yaiku 190mm + kurang saka 250mm = 300-400mm
    lan uga bakal nampa lapisan nyerep radar kanggo nyuda tandha radar total (EPR). Kanggo tujuan sing padha, direncanakake nggunakake "tutup" 6-sisi sing kandel kanggo tank tank utama 125-mm. "Tutup" uga bakal bola-bali nyuda teken infra merah saka tank sak pertempuran.

    Pasuryan ngisor hexagon, madhep VLD, mbentuk sudut akut karo VLD, sing ala banget kanggo EPR. Beak padha lan sisih menara. Kajaba iku, sisih tanpa ngiringake. Kajaba iku, ember bakal sumunar kaya bolam lampu. Kajaba iku, gril anti-kumulatif. Dadi apa gunane ngukir lapisan sing nyerep radar ing tank yen wangun dhasar ora miturut canon siluman? IMHO, babagan teknologi siluman Cina saka tank, ana fantasi murni ing kene.

    Dadi fungsi casing yaiku: nyetabilake gradien termal tong minyak, nyuda teken infra merah, lan bisa uga nggawe armoring tong minyak.
  7. Dalarya
    Dalarya 8 Juli 2017 01:44
    +1
    Senajan konsep, nanging desain tank anyar apik tenan.Stunningly laconic siluman tank ing wangun murni.
  8. IS-80_RVGK2
    IS-80_RVGK2 11 Juli 2017 20:26
    +1
    Artikel sing apik, sampeyan bisa langsung ndeleng penulis khusus. Fiksi non-ilmu. ngguyu
  9. Pecheneg
    Pecheneg 12 Juli 2017 06:21
    0
    China wis mutusake dadi eksportir senjata paling gedhe. Ya, ora ana lenga lan gas. Nanging apa efek multiplier, ing wektu sing padha develops dadi akeh wilayah related. Lha, kok ora ngono?
    1. nikoliski
      nikoliski 21 april 2018 05:34
      -1
      Aku mangu-mangu banget yen conto sing disedhiyakake kanggo ekspor, kabeh omong kosong sing murah ana, contone, tangki roda murah lan nesu, wong Tionghoa teka karo wong-wong mau, diprodhuksi mung kanggo ekspor, lan tangki kasebut kaping 7. luwih murah tinimbang macan tutul2 kanthi bedhil penetrasi sing padha lan ora peduli yen ora ana waja, nanging bisa dicap kaya ember (kabeh padha, ing perang nyata, tank diwenehake kanggo urip 10 menit, maksimal setengah jam)
  10. nikoliski
    nikoliski 21 april 2018 05:30
    -1
    Kabeh omong kosong - kabeh tank "apik" anyar iki, kendaraan tempur infanteri lan bedhil mandiri, yen ana batch nyata (Perang Donya Katelu), iskander karo hulu ledak nuklir bakal tiba ing papan akumulasi lan nyawiji iki. cangkang menyang slag radioaktif lan ora siji sing duwe luwih saka sampah iki bakal menang (kita isih duwe saham Soviet iki "apik" repes a rolas - ewu kendaraan tempur infanteri lan mtlbs malah ora liwat reactivation) lan siji sing wis luwih wilayah bakal menang (amarga iku mokal kanggo nyerang ing salawas-lawase - sampeyan bakal drive dhewe menyang lingkungan lan Cut mati support logistics Panjenengan) populasi lan nomer warheads karo liya saka pangiriman - sing bakal menang.