Review militèr

Kabeh-ningali kamera SWIR presented ing Rusia

25
Ing Yekaterinburg, pameran Innoprom-2017 terus, mitra bisnis sing diterbitake ing situs web kita saiki bahan. Welasan perusahaan saka sak donya melu ing pameran. Antarane peserta yaiku perusahaan negara Rostec.

Ing salah siji stands saka Rostec, utawa rodo nyekeli Shvabe, kang bagéan saka badhan, kamera infra merah paling anyar digawe nggunakake teknologi SWIR khusus.

Kabeh-ningali kamera SWIR presented ing Rusia


Interfax-AVN nerbitake pratelan wakil saka perusahaan negara:
Thanks kanggo panggunaan jangkoan SWIR, kamera bisa digunakake sajrone operasi ing kondisi visibilitas winates (kumelun, bledug, kabut), kanggo ngawasi obyek ing wayah wengi lan kanggo ndeteksi kilat termal (nembak, voli).


Kamera kasebut bisa duwe macem-macem aplikasi. Utamane, bisa digunakake kanggo ndeteksi dhuwit kertas palsu, nemtokake kualitas produk panganan, diagnosa panel surya, ngawasi lahan pertanian, tingkat icing ing saluran listrik, lan ngontrol emisi dening perusahaan. Kanggo tujuan sipil, antarane liyane, kamera kasebut bisa digunakake ing peralatan medis, kanggo ngawasi kewan.

Saka pesen:
Saka tugas sing ora pati penting sing bisa diatasi dening kamera: kanggo nemtokake warna rambut sing asli lan apa kumis palsu, jenggot utawa sideburns saka wong sing digawe, uga kanggo ngenali isi paket lan tas opaque. Kesempatan kasebut bisa digunakake minangka bagean saka pakaryan badan intelijen lan kanggo ngenali identitas penyusup utawa teroris.


Kamera SWIR pisanan ditampilake sawetara dina kepungkur ing pameran kasebut Laser World of Photonics 2017 lan narik kawigatosan serius saka wakil ora mung Rusia nanging uga manca.
Foto sing digunakake:
http://shvabe.com
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. JURUSAN
    JURUSAN 11 Juli 2017 18:35
    +1
    Apik banget, nanging aku ora bakal surak-surak, sampeyan ora bisa ngenteni ..! Soko kelangan TTX..
    1. Banisher saka Liberoids
      Banisher saka Liberoids 11 Juli 2017 18:39
      +5
      Vitaly, titik kasebut dudu karakteristik kinerja, nanging nyatane dheweke nggawe produk dhisik kanggo awake dhewe, sing asring ora ana dhuwit, mula keterbelakangan teknis negara kasebut. Lan kanggo nindakake kanggo negara manca, banjur mbah putri ketemu cepet! !!
      1. Winnie the Pooh
        Winnie the Pooh 11 Juli 2017 18:42
        0
        Kowe loro salah.
        1. Banisher saka Liberoids
          Banisher saka Liberoids 11 Juli 2017 18:48
          +1
          Vinirabinovich - saiki nerangake kenapa kita salah!
          1. Lan Kita Host
            Lan Kita Host 11 Juli 2017 19:45
            +5
            Quote: DEPARTEMEN
            Ana sing keren banget TTX ...

            Karakteristik kinerja normal, mung wartawan sing lara verbiage.
            Quote: Exorcist saka Liberoids
            mula backlog teknis negara kasebut

            Suda banget, dadi dosa yen sampeyan sambat. Kita wiwit ngasilake pencitra termal saka kisaran SWIR mung ing 2014. Mung 3 taun prabédan, lan iki minangka kemajuan serius dibandhingake pungkasan 90s.
            Quote: Exorcist saka Liberoids
            Vinirabinovich - saiki nerangake kenapa kita salah!

            Ketemu wong takon ngguyu Rabinovich minangka "DEEP" Israel, dheweke lan Vitalik ngadeg bebarengan. ngguyu
            1. Banisher saka Liberoids
              Banisher saka Liberoids 11 Juli 2017 19:58
              +1
              Lan Kita Tikus- hi saiki sampeyan duwe "daya tarik" dhewe ing situs kasebut wassat Megaunicum lol
              1. Inok10
                Inok10 11 Juli 2017 20:22
                +9
                ... luwih becik ditulis babagan inti ... luwih dingerteni kanggo kabeh:
                Radiasi SWIR umume ditampa gelombang elektromagnetik 0.9 - 1.7μm, sanajan sawetara iki kadhangkala ditambah nganti 0.7 -2.5μm. Amarga silikon nduweni langit-langit sensitivitas nganti kira-kira 1.0μm, njupuk SWIR mbutuhake komponen optik khusus sing beroperasi ing jarak infra merah sing cendhak. Sensor khas sing digunakake ing survey konvensional ing kisaran SWIR yaiku sensor
                adhedhasar indium gallium arsenide (InGaAs), sing bisa nangkep wilayah kasebut saka 550nm nganti 2.5μm.
                Ora kaya radiasi mid-IR lan long-IR, sing asale saka obyek kasebut, radiasi SWIR cedhak karo jarak sing katon amarga foton kasebut dibayangke utawa diserap dening obyek, lan properti iki nyedhiyakake jangkauan dinamis sing dibutuhake kanggo gambar kanthi resolusi dhuwur. . Cahya lintang atmosfer lan radiasi latar mburi (cemlorot wengi) minangka sumber cahya alami saka kisaran SWIR lan katerangan obyek ing fotografi dalan wengi. Sensor sing diprodhuksi adhedhasar InGaA bisa dadi sensitif banget, "ngetung" kanthi harfiah saben foton. Mulane, kamera kanthi sensor bidang fokus sing dibangun, sing duwe ewonan utawa mayuta-yuta sensor titik cilik, utawa piksel, bisa digunakake ing pepeteng sing jero. Kacamata night vision sing wis digunakake kanggo sawetara
                dekade, nggarap prinsip ndeteksi lan nggedhekake ing tabung intensifikasi sing disebut (I-Squared) cahya sing dibayangke sing asale saka lintang utawa obyek ing saubengé. Teknologi iki cocok kanggo kaca tingal night vision langsung. Nanging yen ana perlu kanggo transfer
                pusat pengintaian), sampeyan ora bisa nggunakake sembarang cara sing bisa dipercaya lan ora matesi sensitivitas (contone, optically amplified CCD). Lan amarga antarmuka panganggo sensor SWIR ngowahi cahya dadi sinyal listrik, sensor iki pancen kompatibel karo akuisisi sinyal lan teknologi transmisi.
                ... keuntungan saka SWIR:
                - sensitivitas dhuwur
                - resolusi dhuwur
                - kemampuan kanggo mbentuk gambar ing cahya saka cahya wengi utawa cahya saka langit wengi
                - kamungkinan nggunakake babak-the-jam
                - kamungkinan cahya didhelikake
                - kemampuan kanggo ndeleng sinyal laser didhelikake lan beacons
                - ora ana syarat kanggo cooling jero
                - kemampuan kanggo nggunakake lensa budget serial ing sawetara katon
                - kompak
                - konsumsi daya kurang
                ... ngopo iku... hi
        2. JURUSAN
          JURUSAN 11 Juli 2017 19:31
          0
          Quote: Winnie the Pooh
          Kowe loro salah.

          Nerangke! (Sampeyan ora perlu ngomong babagan wong lanang iki, dheweke nempel karo aku kanggo provokasi ..)
          Mung kepingin weruh..
    2. AID.S
      AID.S 11 Juli 2017 18:42
      +2
      Quote: DEPARTEMEN
      Soko kelangan TTX..

      Katon kaya kamera bisa nemtokake manawa rambute dicukur, ayo ngomong, ing ngisor tutup utawa ora, lan bisa katon ora mung ing tas .... Kacamata ajaib! ngguyu
      1. pesta
        pesta 11 Juli 2017 18:58
        + 13
        Kamera kayane bisa ndeteksi
        aku paham!!!!! Yatsenyuk, mung karo teknologi nano, duwe siji
        1. Basarev
          Basarev 11 Juli 2017 19:35
          +1
          Aku prédhiksi manawa kamera bakal cepet menyang India, amarga saiki wis dadi modis. Mung bubar aku maca artikel sing padha banget babagan ekranoplan Rusia paling anyar, ing ngendi potensial ekspor lan kapentingan kanggo India utamane dicathet.
    3. opus
      opus 11 Juli 2017 20:24
      +5
      Quote: DEPARTEMEN
      Soko kelangan TTX..

      TTX ngendi?

      Quote: Exorcist saka Liberoids
      nanging nggawe produk luwih dhisik kanggo awake dhewe, sing asring ora ana dhuwit,

      Shortwave infrared (SWIR): biasane ditetepake minangka IR ing kisaran dawa gelombang 0,9 - 1,7 µm, nanging uga bisa diklasifikasikake ing kisaran 0,7 nganti 2,5 µm.

      base-sensor adhedhasar indium gallium arsenide (inGaAs) minangka sensor utama sing digunakake ing pencitraan SWIR, miturut ITAR + International Arms Treaty and Regulations, dilarang diekspor dening pemerintah Amerika Serikat: kudu netepi ekspor lan impor sing ketat. peraturan kanggo Pabrik lan / utawa dodolan ing AS lan njaba.


      Kita ora duwe, kita nandhang sangsara, kita ora diwenehake miturut sanksi.
      KITA DHEWE Dhewe
      Quote: Lan Kita Tikus
      Karakteristik kinerja normal, mung wartawan sing lara verbiage.

      Where "verbiage".
      ora ana tembung babar pisan

      Tau SWIR - | Sistem FLIR
      1. JURUSAN
        JURUSAN 11 Juli 2017 20:33
        +1
        Ayo, jancok kabeh ... Padha ngguyu sampeyan! Dheweke mung bakal nglirwakake EVERYTHING! Nanging dheweke ora nerangake apa-apa .... Oh, sampeyan spesialis sing padha karo aku!
      2. Inok10
        Inok10 11 Juli 2017 20:34
        +3
        Kutipan saka opus
        Tau SWIR - | Sistem FLIR

        ...salam kulo... hi ... kanggo gamblang, aku bakal nambah:
        Banyu diserep utamane ing dawa gelombang 1450 nm - 1900 nm. diwenehi
        property karo saringan cocok lan murup bisa digunakake kanggo
        nindakake macem-macem studi:
        • netepake homogeneitas utawa tingkat kelembapan saka lapisan saka bahan dasar;
        • netepake tingkat ngisi liwat bahan opaque saka wadhah;
        • deteksi woh rusak utawa bosok;
        • nemtokake isi kelembapan relatif ing tetanduran

        ... Wilayah kanthi isi cairan sing dhuwur katon luwih peteng ing gambar. ... hi
        1. opus
          opus 12 Juli 2017 12:13
          +2
          Kutipan saka Inok10
          . Wilayah kanthi isi cairan sing dhuwur katon luwih peteng ing gambar.

          ya wis....
          SWIR ing sisih kiwa, mripat ing sisih tengen


          utawa kaya iki
      3. Paranoid50
        Paranoid50 11 Juli 2017 21:31
        +2
        Kutipan saka opus
        Kita ora duwe, kita nandhang sangsara, kita ora diwenehake miturut sanksi.

        Nyuwun pangapunten, sampeyan ngomong babagan sensor dhewe utawa babagan indium-gallium arsenide?
        1. opus
          opus 12 Juli 2017 10:10
          +2
          Babagan sensor.
          Sanajan babagan substrate padha.
          Sampeyan ngerti: Gallium arsenide (GaAs) kristal tunggal bakal tuwuh Giremed lan Macrooptics
          Nanging substrate, lan malah $ 5000 Kanggo 20 cm ...
          Ya, kaya apa kualitas ing OMMIC ...
          1. Paranoid50
            Paranoid50 12 Juli 2017 10:14
            +2
            Kutipan saka opus
            Sampeyan ngerti: Gallium arsenide (GaAs) kristal tunggal bakal tuwuh Giremed lan Macrooptics
            Nanging substrate, lan malah $ 5000 Kanggo 20 cm ...

            Matur nuwun, cetha banget ... Nanging pitakonan liyane: Apa substrate adhedhasar polimer?
            1. opus
              opus 12 Juli 2017 11:21
              +2
              Substrat semi-insulating adhedhasar: kromium-kompensasi utawa undoped gallium arsenide, kanggo foto nggunakake substrat germanium anil ing H2.

              GaAs dhewe minangka PIP sing apik banget.
              Waca aplikasi paten stentfort: "bisa digunakake maneh" gallium arsenide
              1. Paranoid50
                Paranoid50 12 Juli 2017 11:27
                +1
                Matur nuwun. hi
  2. Ana mammoth
    Ana mammoth 11 Juli 2017 19:34
    +4
    Ellochka kanibal bakal ngomong: "Medeni!"
    Kita nerjemahake cathetan menyang basa Rusia. Kamera ditampilake ing gelombang cendhak Range IR. Apa iki kamera pisanan ing donya? Apa sing unik? Cathetan babagan apa?
    Aku rumangsa kaya "korban ujian." Apa Shvabe Holding?
    "Jeneng Holding kasebut kanthi jeneng asli Jerman, pedagang Moskow saka guild III, Theodor (Fyodor Borisovich) Schwabe (Schwabe [1]), sing didegaké ing Moskow watara taun 1847. toko sade kaca tingal, pince-nez lan aksesoris optik cilik liyane ditampa saka luar negeri, lan mengko - bengkel kanggo ndandani produk optik lan piranti fisik"
    "Nyekeli" Shvabe ", bagean saka Perusahaan Negara Rostec, kalebu perusahaan Rusia utama industri optoelektronik. Holding disebut OAO NPK Optical Systems and Technologies didegaké ing 2008. Ganti jeneng Shvabe ing Oktober 2012. "
    Aneh, sapa sing dadi pemrakarsa ganti jeneng perusahaan negara kasebut? Kanggo apa?
    1. sabakina
      sabakina 11 Juli 2017 21:51
      +3
      Iku misale jek kula sing salah siji admirers saka ANNRB (ing cara sing apik).
  3. Marten
    Marten 11 Juli 2017 19:44
    +3
    Aku bakal njupuk bocah-bocah wadon "kanggo mbukak klambi")))
  4. Operator
    Operator 11 Juli 2017 20:34
    +3
    Kamera SWIR beroperasi ing jarak infra merah sing cedhak lan, ora kaya pencitra termal, ora njupuk radiasi termal obyek, nanging radiasi sing dibayangke saka obyek kasebut ing kisaran sing ditemtokake.

    Fitur kamera SWIR yaiku:
    - sepisanan, padha bisa njupuk dibayangke IR radiation teka saka Srengéngé, lintang, atmosfer ing langit wengi, katerangan mega dening cahya kutha, etc.;
    - kaping pindho, radiasi inframerah nduweni urutan gedhene daya penetrasi sing luwih gedhe tinimbang radiasi sing katon, sing ngidini sampeyan ndeleng liwat kabut;
    - kaping telune, radiasi IR nembus liwat lapisan cat, dandanan lan liwat sandhangan cahya, ngidini sampeyan ndeleng gambar laten ing lapisan cat, pasuryan nyata saka wong ing dandanan lan senjata / bahan peledak sing digawa ing sandhangan;
    - kaping papat, gambar ing sawetara inframerah cedhak praktis bertepatan karo gambar ing sawetara sing katon, sing nyederhanakake pangenalan obyek (ora kaya gambar termal);
    - Kalima, panrima IR bisa digunakake karo optik sawetara conventional katon, kang nyuda biaya peralatan kaping pirang-pirang.

    Lan kaping enem, kamera video SWIR mbantu ndeleng awak wong nganggo sandhangan musim panas ing kabeh rincian. ngguyu
  5. Mentat
    Mentat 11 Juli 2017 23:01
    +1
    SWIR, LWIR, MWIR lan Co., uga kombinasi sing, ora panacea, kanggo sijine iku entheng. Nyatane, iki minangka alat kanggo aplikasi khusus nalika sampeyan kudu ndeleng liwat kabut, vegetasi, utawa, kaya sing ditulis ing artikel kasebut, liwat lapisan ndhuwur sandhangan.

    Yen nerangake sesanti wengi, ing wilayah iki, amplifikasi sinyal biasanipun wis kabisat maju sing standar "kaca sesanti wengi" karo ijo - anachronism, teknologi rumiyin outdated.

    Cukup kanggo nggambarake cahya kutha saka awan, cahya lintang utawa, luwih-luwih, rembulan, lan bakal ana gambar warna kanthi resolusi dhuwur standar kanthi warna alami.
    Contone, film cendhak "Now I See", difilmkan ing kamera komersial biasa Sony: