Review militèr

Senapan sniper jarak adoh Bushmaster BA50

31
Penggemar sniper kaliber gedhe gaman, paling kamungkinan nguripake manungsa waé menyang versi nganyari saka senapan sniper Bushmaster BA50. Beda karo model sadurunge ing piranti kembung sing digunakake. Senapan sniper kaliber gedhe iki dikembangake dening perusahaan senjata Amerika saka kutha Madison (Carolina Utara). Perusahaan iki duwe spesialisasi ing produksi lan adol senjata cilik kanggo olahraga shooting, mburu, uga macem-macem aksesoris gegaman.


Senapan sniper BA50 wiwitane digawe dening Cobb Manufacturing Inc kanggo lembaga pemerintah lan pangguna sipil. Konsep bedhil iki ing pungkasan taun 2002 dikembangake dening Skip Patel, pangadeg lan presiden Cobb Manufacturing, sing sadurunge njabat ing polisi kanggo 12 taun, uga ing tentara AS, lan melu perang ing Irak. (Operasi Desert Storm). Nalika ing layanan kasebut, dheweke kaget amarga ora ana bedhil anti-material sing dibangun kanthi basis senapan serbu M16. Mengko, dheweke duwe kepinginan kanggo ngrancang senjata sing padha, sing bakal akrab karo personel militer nalika disassembly lan pangopènan.

Sawise demobilisasi saka angkatan bersenjata, Skip Patel ngedegake perusahaan cilik kanggo produksi bedhil kasebut - Cobb Manufacturing Inc, sing wiwit ngasilake ing Agustus 2003. Senapan sniper diprodhuksi ing rong versi: FA50 (FA stands for Fast Action) lan BA50 (Bolt Action), kanthi bolt straight-action lan rotary reload handle. Senapan penembak jitu kaliber gedhe iki wis lulus siklus tes ing sekolah sniper Angkatan Udara AS sing ana ing Arkansas, uga ing Grup Pasukan Khusus 5 ing Fort Campbell. Ing tes, senjata kasebut nuduhake kinerja positif. Antarane liyane, perusahaan nglaporake manawa senapan cilik dipesen dening sekutu ing luar negeri AS.


Ing tanggal 20 Agustus 2007, sawise Cobb dituku dening perusahaan Amerika sing kondhang Buschmaster Firearms International, model kasebut diganti dadi Bushmaster BA50. Produksi senapan sniper dipindhah menyang negara bagian Maine ing kutha Wyndham. Ing wektu sing padha, Patel dhewe dadi wakil presiden eksekutif riset lan pangembangan ing Buschmaster.

Ing sebutan anyar BA50, bedhil wis diprodhuksi wiwit 2009. Senapan Bushmaster BA50 minangka penerus lengkap lan pangembangan senapan Cobb FA50 (T), desaine adhedhasar tata letak lan sawetara komponen bedhil AR-15 / M16, uga senapan mesin M60. . Kita bisa ngomong yen senapan sniper iki minangka salinan senapan M16 kanthi mekanisme reloading sing padha karo senapan Schmidt-Rubin K-31 sing digawe Swiss. Conceptually, bedhil Cobb FA50 (T) lan Bushmaster BA50 identik, nanging BA50 beda-beda ing desain bolt, kang dikunci ing loro lugs kanthi nguripake nangani (dumunung ing sisih kiwa panrima), lan ora ing gerakan garis lurus, kaya bedhil FA50(T).

Senapan sniper kaliber gedhe Bushmaster BA50 nuduhake "bolt", prinsip operasi kasebut adhedhasar bolt rotary longitudinally sliding, sing nalika diputer, ngunci bolongan ing rong lugs. Senapan kasebut dilengkapi tong minyak kelas match dawa gedhe saka perusahaan Jerman Lothar Walther, digawe saka stainless steel. Laras wis rampung karo thread kanggo arrester semangat, kang uga dipasang telung kamar recoil brake-kompensator kuat, kang mateni recoil bedhil nalika diperlokaké kanggo kinerja lengen cilik chambered kanggo kaliber normal, contone, , .243Win (6,2x52 mm).

Bushmaster BA50 tampilan sisih tengen

Laras bedhil iku ngambang bebas, yaiku, ora kena ing gegaman apa wae kajaba panrima. Iki diubengi dening forend bunder kanthi bolongan sing uga nduweni fungsi minangka ventilasi udara lan bisa dadi basis kanggo nempelake macem-macem aksesoris tambahan.

Ing lumahing ngisor casing ana rod dirancang kanggo fastening baja luwes pindho support bipods lempitan bebarengan sumbu laras bedhil, digawe ing gaya M60 machine gun, lan ing sisih ndhuwur casing ana a sisir karo ril Picatinny tambahan. Iku flush karo guide ing lumahing ndhuwur panrima: macem-macem lampiran bisa ditempelake pisanan, pandelengan optik dipasang ing kaloro. Panrima senapan anti-material digawe saka paduan aluminium T6-6061 sing paling tahan lama, sing digunakake ing teknik mesin lan bangunan pesawat.

Nangani bolt rotary longitudinally ngusapake dumunung ing sisih kiwa bedhil, iku noticeably dipindhah maju, mbengkongaken mudhun lan wis wangun "rusak" kanggo reloading luwih cepet lan luwih trep. Nalika ngisi maneh senjata, gagang bolt kudu didorong maju lan mudhun nganti adoh, yen ora, bolongan ora bakal ditutup. Miturut pangembang, panggonan kiwa ing gagang nambah tingkat geni saka gegaman, amarga penembake ora perlu nggunakake tangan shooting kanggo ngisi maneh. Jendhela extraction case cartridge sing digunakake ana ing sisih tengen senjata. Genggeman pistol iku ergonomis. Tarik pemicu ana saka 1,81 nganti 2,72 kg, nilai iki disetel dening pabrikan senapan ing panyuwunan pelanggan. Rampung protèktif saka bagean baja saka senapan sniper yaiku fosfat mangan, bagean aluminium anodized ireng.

Bushmaster BA50 tampilan kiwa

Ngalih safety on / off dumunung ing sisih kiwa senapan sniper ndhuwur grip pistol, ing jempol penembake. Simpenan bisa gampang diatur dawa lan dhuwure pipi penembake, lan dilengkapi monopod sing bisa ditarik maneh. Bantalan bokong sing bisa diatur dirancang kanggo nyuda mundur nalika njupuk, dadi luwih nyaman. Pabrikan nyatakake akurasi ing level 1 MOA (menit busur) nalika nembak amunisi kayata M33 Ball. Ing wektu sing padha, akurasi geni bisa ditingkatake nalika nembak karo kartrid kelas match, contone, nalika nggunakake amunisi penembak jitu M1022 Long Range Sniper.

Miturut portal informasi khusus all4shooters.com, Model paling anyar saka senapan sniper kaliber gedhe Bushmaster BA50 wiwit dilengkapi piranti moncong anyar. Saiki, senjata dilengkapi Advanced Armament Co sing luwih kompak rong kamar AAC © Cyclop muzzle brake utawa piranti tembak sing ora ana flameless lan bisu saka perusahaan sing padha. Kacathet yen iki minangka rem moncong kinerja dhuwur, kompatibel karo silencer AAC, digawe saka panas-dianggep penerbangan stainless steel, tambahan dilindhungi dening lapisan hard SCARmor nyandhang-tahan. Brake moncong anyar dipasang ing moncong laras bedhil kanthi benang 7/8 "/ 14. Kacathet yen piranti moncong iki digawe khusus dening Robert Silvers saka AAC kanggo kaliber gedhe .50 BMG (12,7x99 mm) bedhil.

Pengalaman nggunakake bedhil penembak jitu kaliber gedhe nalika Perang Teluk kaping pindho nuduhake marang militer AS yen rem moncong biasa mbentuk awan bledug sing gedhe banget ukurane puluhan kaki, sing katon apik ing mungsuh lan mbukak topeng penembake. Masalah gedhe liyane yaiku tingkat tekanan swara sing dhuwur, sing bisa dibandhingake karo tembakan saka howitzer 105 mm lan ngluwihi ambang nyeri wong. Pramila piranti muzzle anyar, digawe dening Silvers nggunakake piranti lunak modern kanggo modeling macem-macem pangolahan gas-dinamis lan program CAD, wis wangun lan desain sing dipilih khusus kanggo nyilikake shortcomings gegaman dikenali sabisa.


Panggunaan robot welding CNC (Komputer Numerical Control) kanggo gawé AAC © Cyclop digawe iku bisa kanggo nggawe rem moncong anyar loro banget kuwat lan relatif mirah. Miturut pabrikan, kanthi rem moncong iki, mundur nalika nembak senapan sniper kaliber gedhe bisa dibandhingake karo mundur nalika nembak senjata smoothbore 12-gauge.

Panrima senapan Bushmaster BA50 kasusun, kaya bedhil serbu AR-15 / M16, saka rong bagean: Upper Receiver lan Lower Receiver. Loro-lorone bagean machined saka Piece siji saka T6-6061 aluminium. Ing wektu sing padha, setengah ngisor, ing ngendi kontrol dumunung, meh padha karo bagean ngisor saka Lower Receiver saka AR-15 / M16 bedhil. Ing sisih ndhuwur panrima ana standar ril Picatinny MIL-STD-1913, dirancang kanggo pandelengan optik sing dipasang.

Mekanisme pemicu tipe Hammer, kanthi narik pemicu 4-6 kilogram (18-27 N). Sekring pengungkit, sing dumunung ing sisih kiwa setengah ngisor panrima, nalika diuripake, pamblokiran mburi pemicu, nyegah pemicu supaya ora cocking. Kajaba iku, ana uga safety striker, sing nyegah tembak nalika bolt ora dikunci kanthi lengkap. Handguard senapan sniper kaliber gedhe digawe ing wangun pipa perforated, ing mburi ngarep kang bipods baja karo sikil lempitan. Senapan wis Magpul © PRS buttstock luwes karo LimbSaver recoil pad, uga Ergo Grip Deluxe Tactical pistol grip.

Kabeh bagean aluminium senjata duwe lapisan oksidasi ireng, bagean baja senapan duwe lapisan fosfat mangan sing berkualitas tinggi. Experts Wigati sing ing syarat-syarat disassembly, bedhil iki salah siji sing paling prasaja ing kelas, yen kita pirembagan bab .50 BMG bedhil sniper. Kaya ing desain bedhil Amérika populer saka kulawarga AR, bagean ndhuwur lan ngisor panrima disambungake kanggo saben liyane dening loro sumbu, kang dibusak nalika disassembling gegaman. Solusi iki ndadekake senapan Bushmaster BA50 gampang kanggo njaga lan ngresiki. Senapan sniper teka ing hard case Storm lan dilengkapi karo rong majalah kothak 10-babak.

Senapan sniper jarak adoh Bushmaster BA50

Modifikasi senapan BA50:
- BA50 (T) - versi taktis saka gegaman, minangka bukti dening huruf "T" ing judhul. Senapan ora beda banget karo model dhasar.
- BA50 Carbine - versi shortened saka senapan sniper (carbine).

Dikawruhi manawa bedhil Bushmaster BA50 digunakake dening polisi AS, sawetara negara sekutu AS, uga milisi Peshmerga sing makili Kurdistan Irak.

Karakteristik kinerja Bushmaster BA50:
Kaliber - .50BMG (12,7x99 mm).
Dawane - 1473 mm / 1270 mm (karbin).
Barel dawa - 762 mm / 559 mm (carbine).
Jarak saka rifling yaiku 381 mm.
Bobot - 13,61 kg / 12,25 kg (karbin).
Kacepetan awal peluru yaiku 853 m / s.
Range penampakan efektif - 1600 m.
Jarak tembak maksimal yaiku 6800 m (kira-kira).
Kapasitas majalah - 10 babak.

Sumber informasi:
https://www.all4shooters.com/ru/strelba/ruzhya/Bushmaster-BA50-obnovlennaya-versiya-krupnokalibernoy-vintovki
http://sniper-weapon.ru/ssha/402-krupnokalibernaya-snajperskaya-vintovka-bushmaster-ba50
http://zonwar.ru/vintovki/Bushmaster_BA50.html
https://www.bushmaster.com/firearms/ba50-bolt-action/ba50-rifle
Pengarang:
31 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mik13
    Mik13 12 Juli 2017 08:08
    +1
    Matur nuwun, artikel sing menarik.
    Mung siji cathetan: ing Rusia biasané ngomong "BIO" lan dudu "BIO" - yaiku, ukara sing bener muni "bipod bipedal wis diinstal" - ing tunggal ...
    1. brn521
      brn521 12 Juli 2017 16:00
      +5
      Aku ora tau krungu langsung ngomong "bipod". Ditampa lan ngandika iku beda banget.
  2. alex-sp
    alex-sp 12 Juli 2017 08:20
    +2
    "Desaine adhedhasar tata letak lan sawetara komponen saka bedhil AR-15 / M16, uga senapan mesin M60" lan ing wektu sing padha iku bolt ... ora cetha .... Utawa desain kothak dijupuk saka emok?
  3. otto meer
    otto meer 12 Juli 2017 08:53
    +1
    Nalika ing layanan kasebut, dheweke kaget amarga ora ana bedhil anti-material sing dibangun kanthi basis senapan serbu M16.
    kaget aneh. Iki akordion kancing jancok. Ana paling apik Barrett M82, kang (ing mratelakake panemume andhap asor) bakal luwih saka iki.
    1. brn521
      brn521 12 Juli 2017 16:31
      0
      Kutipan: Otto Meer
      Jancok kancing akordeon

      Kanggo macem-macem. Barret regane 12 ewu, iki - 6. Kanggo Barret nyatakake 1,5-2 MOA, iki diumumake 1 MOA.
      1. otto meer
        otto meer 12 Juli 2017 21:25
        0
        Ya, dheweke "nyatakake" lan nyatane iki rong bedane gedhe. Barret punika poker buktiaken, lan siji iki ... Barret punika poto-loading, lan siji iki ... Lan pitakonan saka rega kanggo tentara banget kondisional, lan kadhangkala sing luwih dhuwur sing luwih apik.
        1. brn521
          brn521 13 Juli 2017 11:47
          0
          Kutipan: Otto Meer
          Lan pitakonan rega kanggo tentara banget kondisional

          Yen sampeyan nggawe bedhil kuwi mung kanggo tentara, sampeyan bisa nyuwil ing tataran desain. Nanging ana kabeh komunitas penggemar sing dituju khusus kanggo kaliber gedhe. Lan Barrett ora cocog karo dheweke. Barrett sejatine minangka bedhil sabotase. Alternatif kanggo senapan mesin kaliber gedhe, bobote kurang lan nggunakake amunisi luwih irit. Self-loading kanggo njupuk sawetara omong kosong ngalangi ing jangkah cepet, malah yen paling saka nembak menyang susu. Lan kenapa penggemar peduli? Bakal ngatur. Nanging para penggemar butuh akurasi, kabeh padha teka ing kompetisi kanthi akurasi.
          1. otto meer
            otto meer 14 Juli 2017 12:10
            0
            Kutipan saka: brn521
            Yen sampeyan nggawe bedhil kuwi mung kanggo tentara, sampeyan bisa nyuwil ing tataran desain.
            Yagene kedadeyan kasebut? Tentara arang ngitung dhuwit. Ora kaya bedhil .... padha supaya pembangunan 2-3 tank, nanging padha nampa siji, utawa malah luwih saka siji. Umume shooting kanggo tentara kaya ngono ... wiji.
            Kutipan saka: brn521
            Nanging ana kabeh komunitas penggemar sing dituju khusus kanggo kaliber gedhe. Lan Barrett ora cocog karo dheweke.

            Luwih kaya ing topik. Ing Amerika Serikat sing padha, dodolan opsi sipil ngluwihi tuku dening instansi pemerintah.
            Kutipan saka: brn521
            Self-loading kanggo njupuk sawetara omong kosong ngalangi ing jangkah cepet, malah yen paling saka nembak menyang susu.
            iya ta? Ora ngerti. Lan SVTs, nanging SVD, lan Bunch kabèh sniper manca poto-loading ing ora ing kabeh cartridges cilik, nanging OSV kita, OTs? Apa iki kabeh uga kanggo ngganti senapan mesin?
            Kutipan saka: brn521
            Nanging para penggemar butuh akurasi, kabeh padha teka ing kompetisi kanthi akurasi.
            Ora perlu yen aku nggunakake bedhil ing 5 Win Mag luwih saka 300 taun, kira-kira setaun - ing .416 - aku durung tau melu kompetisi. Iku bakal bisa kanggo njupuk Barrett M82 - Aku ora mikir kanggo liyane.
            1. brn521
              brn521 14 Juli 2017 14:14
              0
              Kutipan: Otto Meer
              A SVTs, lan SVD

              Kaliber lan tujuane ora padha.
              Kutipan: Otto Meer
              lan OSV kita

              Kendaraan entheng kothong kanthi jarak nganti 2,5 km. Medeni personel - nganti 1 km. Mulane, self-loading. Butuh sawetara tembakan kanggo nggayuh target.
              Kutipan: Otto Meer
              Iku bakal bisa kanggo njupuk Barrett M82 - Aku ora bakal mikir kanggo liyane.

              Nah, artikel babagan apa. Aja njaluk Barret, njaluk Bushmaster BA50, dheweke uga rada misuwur. Iku uga luwih murah lan luwih akurat.
              Kutipan: Otto Meer
              ora tau melu lomba

              Inggih, bummer. Dheweke nyoba, narik akurasi nganti 1 MOA. Kita ngarep-arep sing standar 1,5-2 MOA, khas kanggo bedhil chambered kanggo cartridge iki, ora bakal cukup kanggo sampeyan. Apa sampeyan paling ora nglampahi muda ing militer AS? Banjur bakal ana kesempatan kanggo nyoba mbongkar lan ngresiki bedhil sing diiklanake, nabrak bagean sing wis dikenal.
              Kutipan: Otto Meer
              Yagene kedadeyan kasebut? Tentara arang ngitung dhuwit.

              Kanggo miwiti, dheweke butuh paling ora siji sampel sing bener karo kartrid sing bener. Lan banjur dheweke bakal weruh yen iku worth dealing with wong. Nganti pembayaran wis ditampa miturut kontrak, kabeh ana ing biaya pabrikan.
              1. otto meer
                otto meer 14 Juli 2017 15:19
                0
                Kutipan saka: brn521
                Kendaraan entheng kothong kanthi jarak nganti 2,5 km. Medeni personel - nganti 1 km. Mulane, self-loading. Butuh sawetara tembakan kanggo nggayuh target.

                Remuk kru bedhil mesin, ATGM, senjata anti-tank, komunikasi, NPPC, perwira, penembak jitu, kelompok penembak jitu, artileri, lan liya-liyane. mung "karo lengen dawa." Perang nglawan BT minangka tambahan sing apik, nanging dudu tugas utama. Lan ora ana cara
                Kutipan saka: brn521
                Alternatif kanggo bedhil mesin abot,

                Kutipan saka: brn521
                Kutipan: Otto Meer
                ora tau melu lomba
                Inggih, bummer.
                Aku ora mikir yen para atlit bakal melu dheweke eseman
                Kutipan saka: brn521
                Kanggo miwiti, dheweke butuh paling ora siji sampel sing bener karo kartrid sing bener. Lan banjur dheweke bakal weruh yen iku worth dealing with wong. Nganti pembayaran wis ditampa miturut kontrak, kabeh ana ing biaya pabrikan.
                Iki arang banget kedadeyan, banjur biasane karo kita, contone, TsKIB SOO, TKBP, kanthi inisiatif dhewe, ing wektu luang, yaiku, gratis, kanthi pangarep-arep tatanan negara. Sejatine, pisanan, pelanggan nggawe syarat referensi (aku pengin sing duwe gagang ing tengah eseman ), banjur menehi kontraktor kanggo desain, kanggo nggawe prototipe, banjur nyoba dhewe (pelanggan, nanging uga bisa sebagian, utawa bisa menehi kabeh menyang sisih), banjur digawa munggah, padha nyoba. iku maneh, padha nggawa munggah maneh (bisa njupuk wektu dawa), banjur negara acceptance, banjur pesenan kanggo produksi lan mung banjur pesenan kanggo produksi (bab sweetest!). Banjur para prajurit nggawe jeneng kanggo produk kasebut, produsen muter pariwara lan mbuwang conto demiliterisasi menyang massa. Konsumen kantun tanpa ndeleng, kabeh seneng, happy end! Sing paling indikatif babagan iki yaiku sejarah Hummer, yaiku HMMWV.
      2. Wektu ne entek
        Wektu ne entek 14 Juli 2017 06:27
        0
        Kutipan saka: brn521
        Barret regane 12 ewu

        Kasur M82A1, sing diadopsi dening tentara, ora nate mbayar pajak luwih saka 8000 dolar ... Lan regane ora munggah ing ndhuwur 9000 ing ormags.
        1. otto meer
          otto meer 14 Juli 2017 12:15
          0
          Kutipan saka wektu entek
          Lan ing ormags, rega ora munggah ing ndhuwur 9000.
          kanggo M82A1? Saka borjuis! meri. Lan kene sampeyan bakal menehi liyane kanggo M99.
  4. lexx2038
    lexx2038 12 Juli 2017 13:18
    +1
    Bapak-bapak, keparenga kula nyuwun pirsa – sapa panunggalan panjenengan ingkang nggegirisi senjata sniper kaliber ageng? Ora, mung penasaran.
    1. otto meer
      otto meer 12 Juli 2017 13:41
      0
      Lan sampeyan sing paling tresna, kenapa?
    2. brn521
      brn521 12 Juli 2017 16:55
      +2
      Kutipan saka lexx2038
      sapa sing dadi penggemar senjata sniper kaliber gedhe

      Minangka adoh saka aku elinga diskusi lawas kene. Kartrid .50 BMG, amarga formate, nduweni balistik sing ora apik lan ora cocok kanggo njupuk kanthi tliti kanthi dhuwur ing jarak sing adoh. Nanging luwih murah kanggo nggawe, amarga asline dirancang kanthi cara kasebut. Lan iki asring kaliber maksimum sing diijini kanggo senjata sipil. Konsumen utama sistem kasebut yaiku warga sipil. Penggemar amatir, kabeh jinis oldfags lan liya-liyane. Miturut cara, "desain adhedhasar tata letak lan sawetara komponen saka bedhil AR-15 / M16, uga senapan mesin M60," lan iki kanggo senjata diprodhuksi individu. Eksplisit ngetung ing jimat senjata.
      1. psikopat117
        psikopat117 12 Juli 2017 20:29
        +1
        Aku mikir yen kabeh struktur adhedhasar M-16 mung ana ing tampilan lan ergonomis.
        Ing asas, tegese cetha - kaya, kanggo nggampangake para prajurit. Nanging aku mangu-mangu yen ergonomi senapan serbu dibutuhake kanggo sniper kewan.
        Inggih, utawa padha pancene ana, supaya "Bodho" sing padha ora bisa nggunakake apa-apa kajaba M-ki?
      2. dokusib
        dokusib 13 Juli 2017 05:09
        +1
        Aku setuju banget!
  5. Doliva63
    Doliva63 12 Juli 2017 20:52
    + 10
    Butuh senapan sniper anti-material? 14,5 PTRD / PTRS kanthi optik - ing saham lan supaya. Dites dening wektu, waja awak, operator personel wojo lan malah tank! ngguyu
    1. brn521
      brn521 13 Juli 2017 12:03
      +1
      Kutipan saka Doliva63
      Butuh senapan sniper anti-material? 14,5 PTRD / PTRS kanthi optik - ing saham lan supaya.

      1st babar pisan. US sipil mung diijini kaliber ora ngluwihi .50.
      2. bubrah. Kartrid ora umum.
      3. bubrah. PTRS bobote 21 kg. Iki kakehan. Kanggo panggunaan normal, pitungan 2 wong dibutuhake. A ari tanpa mesin 25 bobot lan luwih migunani.
      1. garri lin
        garri lin 13 Juli 2017 22:42
        +1
        Saka ari tanpa mesin, nul apik. Terminator ora tau mlebu pasukan, lan exoskeleton uga.
        Lan anti-material ing kaliber 14,5 katon nggodho. Senajan rada keluwih.
        1. Wektu ne entek
          Wektu ne entek 14 Juli 2017 06:54
          +1
          Kutipan saka garri lin
          Saka ari tanpa mesin, iku ora ana guna kanggo nul
          Kord, lan bipod shoots apik.
          1. garri lin
            garri lin 14 Juli 2017 18:56
            0
            Kabel bipod? TEMBOK UTAWA TENGOK? Suwene lengen penembake tahan?
            1. Wektu ne entek
              Wektu ne entek 15 Juli 2017 03:48
              +1
              Kutipan saka garri lin
              TEMBOK UTAWA HIT?


              Lan malah hits!
              1. garri lin
                garri lin 15 Juli 2017 12:58
                0
                Kanggo video minus. Cutting elek ora cetha apa. Maneh, jarake cilik. Senapan mesin sakabèhé apik banget, nanging saka panggunaan anti-material, kabeh padha, bakal luwih akeh. Where ari perlu saperangan saka kothak, lan iki 25 + 11 + 11, sampeyan bisa njaluk karo saperangan saka majalah, lan iki, uga, supaya iku 1 kg. Iku angel banget kanggo mencet saka ari ing kadohan saka 500+ saka bipod, lan bedhil bisa digunakake kanthi yakin nganti 1000+
                Iku meh mokal kanggo bisa saka bipod ing long bursts. Bangkekan lan Pundhak nandhang sangsara saka recoil banget kanti awon. Sing luwih dijupuk kurang akurasi.
                1. Wektu ne entek
                  Wektu ne entek 17 Juli 2017 08:14
                  +1
                  Dear, aja bingung anget karo alus! Sampeyan takon kanggo njupuk bipod, padha nuduhake sampeyan. Lan kanthi biaya akurasi njupuk saka wong-wong mau, bedhil mesin ora dimaksudaké kanggo shooting sniper. Kanggo amunisi dhewe digawe kanthi cara sing wis tambah sawur. Nanging ana siji bab, malah NSV lawas karo SPP ngidini bledosan limang babak kanggo nyetel geni kanggo operator personel wojo ing kadohan saka 1000 meter, kanggo kang bener dimaksudaké.
                  Kutipan saka garri lin
                  Where ari perlu saperangan saka kothak, lan iki 25 + 11 + 11, sampeyan bisa njaluk karo saperangan saka majalah, lan iki, uga, supaya iku 1 kg.

                  Ya, kanthi bobot siji kartrid meh 150 gram - 12,7 utawa 200 gram 14,5, mung siji majalah sing bobote luwih saka kilogram.
                  Kutipan saka garri lin
                  Iku meh mokal kanggo bisa saka bipod ing long bursts. Bangkekan lan Pundhak nandhang sangsara saka recoil banget kanti awon.
                  Kanggo informasi sampeyan, kerja saka grits ing bledosan dawa, mateni batang kanthi siji tape.
                  Lan bali saka ari, miturut saksi mata, iku sethitik kuwat saka PC!
                  1. garri lin
                    garri lin 17 Juli 2017 14:07
                    0
                    Sampeyan bingung. Sampeyan ngomong yen kabel luwih disenengi. Aku mbantah, aku ora takon babagan bipod, aku menehi tandha babagan efektifitas stalk kasebut ing jarak sing adoh. Metu saka ari saka kadohan saka 1000 m menyang operator personel wojo karo bledosan limang babak, tundhuk diperlokaké saka bipod, lan aku bakal njupuk kupluk kanggo sampeyan.
                    Ing kasus apa wae, antimaterial bakal luwih entheng, luwih efisien, luwih ergonomis tinimbang senapan mesin ing jarak sing cedhak karo kilometer.
                    Ing 500 meter, bedhil mesin luwih efektif. Nanging kanthi amunisi luwih angel.
                    Miturut cara, senapan mesin apa wae fokus ing tembak ing bledosan dawa. Mulane, trunks lan cepet-owahan.
                    1. Wektu ne entek
                      Wektu ne entek 18 Juli 2017 04:46
                      +1
                      Kutipan saka garri lin
                      Sampeyan bingung. Sampeyan ngomong yen kabel luwih disenengi.

                      Adhuh, sayang. Aku ora bingung! Ayo kula ngelingake sampeyan:
                      Kutipan saka wektu entek
                      Kutipan saka garri lin
                      Saka ari tanpa mesin, iku ora ana guna kanggo nul
                      Kord, lan bipod shoots apik.
                      Kutipan saka wektu entek
                      Kutipan saka garri lin
                      TEMBOK UTAWA HIT?

                      Lan malah hits!
                      1. Wektu ne entek
                        Wektu ne entek 18 Juli 2017 06:08
                        +1
                        Kutipan saka garri lin
                        Lunge saka 1000m
                        Obrolan umume kanggo NSV. Lan iki minangka standar standar kanggo target obah 6 babak.
                        Ngelingi sing recoil ora luwih saka PC, Aku bisa kelingan ngleksanani shooting "Recoilless gun ing mobil" ing 1000 meter, target No.. 17a, lan standar kanggo mencet 9 babak. Lan diwenehi balistik 12,7, iku banget bisa kanggo metu saka limang babak saka bipods.
                        Kutipan saka garri lin
                        Ing kasus apa wae, antimaterial bakal luwih entheng, luwih efisien, luwih ergonomis tinimbang senapan mesin ing jarak sing cedhak karo kilometer.

                        Luwih efisien ing apa? Nyoba kanggo ngatasi masalah geni, target punika armored personel carrier, kacepetan ing ngarep 40 km. saben jam, sawetara 1000 meter. Lan tekan target kasebut kanthi siji tembakan. Iki 11 meter per detik, 1,2 detik penerbangan peluru menyang target, dimensi linear target kira-kira 6x3 meter. Sing, timbal meh 14 meter, lan yen waja personel operator operator ora break kacepetan. Menapa malih, pesenan teknologi modern ... Lotre ... Mulane, dear, kawruh iku standar, sofa-teoretis.
                        Kutipan saka garri lin
                        Nanging kanthi amunisi luwih angel.

                        Ana nomer pitungan kapindho kanggo iki.
                        Kutipan saka garri lin
                        Mulane, trunks lan cepet-owahan.

                        Pitungan biasane mung ora duwe wektu kanggo ngganti ... Padha nutupi sadurungé. Dites dening pengalaman akeh perang.
      2. Wektu ne entek
        Wektu ne entek 14 Juli 2017 06:52
        +1
        Kutipan saka: brn521
        1st babar pisan. Warga sipil AS mung diidini kaliber,

        Ora ana watesan kaliber ing kasur. Aturan kepemilikan gun Federal adhedhasar Amandemen Kapindho. Ana mung watesan ing ndhelikake nggawa pistol. Lan sampeyan bisa nyimpen bedhil nganti 155 mm kaliber lan njupuk saka iku ing akhir minggu. Ana uga watesan ing kelas katelu (otomatis) lan mung ing taun pabrik, kabeh sing dirilis sadurunge 19 Mei 1986 ora kalebu ing watesan.
  6. garri lin
    garri lin 18 Juli 2017 10:24
    0
    Obrolan babagan CORD. Aku malah bakal ngomong liyane. Babagan njupuk saka KORD saka bipods.
    1. Wektu ne entek
      Wektu ne entek 19 Juli 2017 02:04
      +1
      Kutipan saka garri lin
      Ngelingi sing recoil ora luwih saka PC, Aku bisa kelingan ngleksanani shooting "Recoilless gun ing mobil" ing 1000 meter, target No.. 17a, lan standar kanggo mencet 9 babak. Lan diwenehi balistik 12,7, iku banget bisa kanggo metu saka limang babak saka bipods.

      Lan iki dudu jawabanmu?