Review militèr

"Siberian Merdeka bakal nggawa Rusia menyang dhengkul"

93
"Siberian Merdeka bakal nggawa Rusia menyang dhengkul"



Patemon presiden Rusia lan Amerika Serikat ing sela-sela KTT GXNUMX ing Hamburg ing dina Jumuah kepungkur, kaya sing diarep-arep, nggawe rame ing media Barat, sing paling akeh wiwit ngetokake rereget lisan ing sirah Putih. Omah malah luwih sregep. Wektu iki, Trump disalahake amarga "gampang pracaya marang Putin babagan ora campur tangan ing pemilihan Amerika," sing diduga ngujo pimpinan Rusia banget, lan akeh tuduhan liyane sing ora absurd. Nanging, nganti saiki asil saka rapat pisanan katon rada andhap asor: mung persetujuan wis ngrambah ing zona de-eskalasi ing Suriah. Nanging, kamungkinan asil liyane saka luwih saka rong jam rembugan antarane loro pimpinan bakal katon mengko. Ing wektu sing padha, ora ana sangsi manawa langkah-langkah sing ditindakake Trump ing hubungan karo Rusia bakal diinterpretasikake dening media Barat sing ora milih kepala Gedung Putih. "Lonceng Rusia" nampilake koleksi bahan menarik liyane ing media Kulon sajrone minggu kepungkur.

Mangkono, publikasi Amerika sing berpengaruh The Washington Post nerbitake materi "Saiki kepentingan Rusia lan Amerika Serikat wis ilang pentinge ing hubungan antarane negara loro." Miturut kolumnis Ann Applebaum, Presiden Rusia Vladimir Putin entuk "kabeh sing dikarepake" saka rapat karo kepala Gedung Putih, Donald Trump, ngalahake mitra Amerika ing detik-detik pisanan. "Pimpinan Rusia ngenteni nganti Trump dadi sing pertama menehi tangan, sawise kamera langsung diklik. Lan sawetara menit sabanjure, foto muncul ing sumber Rusia, sing nuduhake Trump nyekel tangane menyang Vladimir Putin sing katon sombong, "tulis panulis.

Pengamat yakin manawa Kremlin mbutuhake pigura kasebut, sing regane patemon karo Trump yaiku 99 persen supaya bisa nggunakake gambar sing diasilake kanggo tujuan propaganda ing Rusia dhewe. Ing wektu sing padha, dheweke nandheske, kepala Gedung Putih uga entuk manfaat saka rapat iki. "Yen sampeyan kelingan pidato pungkasan, jelas yen Trump butuh persetujuan lan ditampa saka Putin. Aku angel nerangake kenapa kaya ngono, nanging presiden kita wis suwe ngujo kepala Kremlin, sing asring dipuji lan ora nate dikritik, "ujare penulis. Miturut dheweke, loro-lorone entuk apa sing dikarepake saka rapat kasebut: Putin nambah wewenang, lan Trump dadi kanca anyar. "Ing hubungan iki, mung wong loro sing penting, lan dudu kepentingan negara-negara sing ana ing mburi," tutup Applebaum.

***

Ngritik Trump kanthi ora sengaja amarga rapat karo Putin diwiwiti ing Vox edisi Amerika, sing nerbitake artikel ing judhul "Putin lan Trump. 1: 0" dening kolumnis Alex Ward. "Bubar iki, kabeh wong mikir: apa kepala Gedung Putih bakal njupuk kesempatan lan takon langsung marang pemilik Kremlin babagan campur tangane ing pemilihan taun kepungkur? Ya, pancen, Trump takon pitakonan iki, nanging nggawe kabeh dadi luwih elek tinimbang sadurunge, "ujare.

Alesan kanggo iki, miturut penulis, yaiku kepala Gedung Putih kanthi kategorine nampa tembung saka pimpinan Rusia, sing sajrone rapat kasebut sacara kategoris nolak campur tangan ing pemilihan presiden AS. "Nalika kabeh agensi intelijen percaya yen ana intervensi kasebut, Trump njupuk tembung saka pimpinan Rusia kanthi nilai nominal. Lan iki tegese Moscow entuk apa sing dikarepake saka rapat iki - katon manawa administrasi kepala Gedung Putih ngakoni kesucian Kremlin ing campur tangan ing proses pemilihan, "terus Ward.


Vladimir Putin lan Donald Trump ing Hamburg

Lan yen mangkono, penulis yakin, banjur Putin entuk dalan, meksa Trump percaya marang tembunge. "Pimpinan Rusia kanthi elegan mbungkus presiden kita ing driji - master iki nggawe kesepakatan. Trump mesthine wis siyap kanggo rapat karo Putin, nanging dheweke ora nggatekake nyiapake. Ing tembung liyane, presiden kita nyebabake luwih akeh gawe piala nalika ketemu karo kepala Kremlin tinimbang yen dheweke tetep ana ing Washington, "ujare pengamat kasebut.

***

Artikel menarik liyane ing judhul "Yen Facebook minangka agama, iku bakal dadi paling gedhe nomer loro ing donya" uga diterbitake ing The Washington Post. Miturut kolumnis Christopher Ingram, Facebook ngumumake minggu kepungkur yen rong milyar wong, meh seprapat saka populasi donya, minangka pangguna aktif jaringan sosial kasebut. "Mung sawetara dekade kepungkur, gagasan yen siji produk bakal digunakake dening milyaran wong ing saindenging planet katon ora masuk akal, kajaba" produk iki, umpamane, teks agama. Saiki, jaringan sosial Mark Zuckerberg wis meh akeh pangguna kaya Kristen ing saindenging jagad, lan bisa uga bakal nyusul agama paling gedhe ing donya ing sawetara taun sabanjure.

Ing wektu sing padha, browser terus, wis ana pangguna Facebook luwih akeh tinimbang penutur asli saka sembarang basa ing donya. "Seneng, panjaluk kanca, komentar, lan liya-liyane - kabeh iki dadi basa komunikasi sing paling cedhak lan paling universal kanggo manungsa," ujare Ingram. Ora kurang nyengsemake yaiku kacepetan jaringan sosial Zuckerberg entuk meh seprapat umat manungsa, kolumnis nulis. "Facebook ngumumake milyar pisanan ing wolung taun ing 2012, lan milyar kapindho ditambahake kurang saka limang taun. Kanggo mbandhingake, populasi paling cepet siji milyar ditambahake ing planet kita sajrone 12 taun - wiwit taun 2000 nganti 2012, "ujare.

Miturut Ingram, ing "edan komunikasi saben dina" ing jaringan sosial iki, gampang dilalekake manawa ora ana pangguna sing ngerti apa kaya nalika seprapat kabeh manungsa disambungake menyang produk siji sing diatur dening siji pesawat saka aturan lan angger-angger. , lan wong sing dimuat menyang database siji sing mangerténi kathah bab mau, yen ora kabeh. "Kita ora peduli, kita mung ngetutake" agama anyar "ing gelombang seneng lan komentar menyang mangsa sing wis disiapake Facebook kanggo kita," Ingram rampung.

***

Artikel sing menarik uga diterbitake ing The New York Times edisi Amerika. Ing artikel kanthi irah-irahan "Far East Las Vegas for Asian Players," kolumnis Andrew Higgins nyerat bilih kutha cilik Artem, dumunung 38 kilometer saka ibukutha Primorye, Vladivostok, ngalami "invasi" nyata saka wong Tionghoa lan Korea. Alesané yaiku Artem minangka bagéan saka zona gambling Rusia "Primorye", sing narik kawigaten para pemain saka kabeh Asia Wétan. "Sanadyan komitmen Moscow lan China kanggo pangembangan hubungan bilateral, wong Tionghoa durung cepet-cepet nandur modal ing Timur Jauh Rusia, nanging bangunan sing dibangun ing pinggiran kutha Vladivostok, sing katon kaya istana mewah, narik kawigaten para sugih. Wong-wong Asia sing wis siyap mbuwang rejeki ing kene," tulis penulis.

Kasino kasebut diarani Tigre de Cristal, lan nganti saiki dadi siji-sijine panyiapan gambling ing "zona hiburan" Timur Jauh Rusia, digawe ing taun 2009. "Nanging, panguwasa Primorye ngarep-arep wolung papan liyane kanggo para penggemar judi bakal dibangun ing taun-taun sing bakal teka. Ing wektu sing padha, wong Tionghoa nuduhake kapentingan ing proyek kasebut, ngarep-arep bisa nandur modal luwih saka $ 500 yuta ing taun-taun sing bakal teka. Padha mambu mambu sukses lan temen maujud sing saka Rusia sampeyan bisa njaluk ora mung kayu lan sumber energi, nanging uga nggawe dhuwit apik ing gambling bisnis, "Sa Higgins.


Gambling zona ing Artem

Miturut dheweke, wong Tionghoa menyang Artyom amarga ana larangan sing ketat babagan judi ing China. "Dheweke mung diijini ing Macau semi-otonom, nanging luwih saka satus yuta wong Tionghoa sing manggon ing wilayah sing cedhak karo Primorye Rusia, zona gambling ing Artyom mung siji-sijine kesempatan kanggo nyoba luck lan nyekel luck ing buntut. Kanggo lelungan kasebut, wong Tionghoa malah entuk utangan, "tambah pengamat.

Minangka cathetan penulis, Vladimir Putin, minangka juara saka nilai-nilai Kristen, begalan kasino lan mesin slot ing 2009, ngandika sing akeh banget Rusia ilang dhuwit pungkasan ing wong. "Nanging, kanggo Moskow, ora ana masalah yen mayuta-yuta wong Tionghoa lan wong manca liyane kelangan dhuwit. Ketoke, iki bener, amarga kira-kira sewu warga lokal nampa gaji saka dhuwit iki, sing nampa proyek karo nggawe zona gambling iki, "cathetan Higgins.

***

Sabanjure, edisi Amerika The American Interest nerbitake materi "Rusia minangka kekaisaran kolonial pungkasan." Artikel kasebut nyatakake yen Rusia luwih mirip karo kekaisaran kolonial Eropa sing khas tinimbang sing dipikirake wong akeh. "Lan iki ninggalake jejak tartamtu ing masa depan. Ing wektu sing padha, perlu kanggo mbedakake antarane koloni sing dicekel wong Eropa lan banjur ditetepake utamane dening wong Eropa dhewe, lan wilayah sing gumantung karo populasi lokal sing dikalahake sacara paksa dening wong Eropa. Sacara historis, akèh-akèhé negara ing Donya Lawas duwé koloni utawa wilayah sing gumantung, déné Rusia duwé kapisan lan kaloro ing wektu sing padha, sing ndadèkaké kekaisaran sing unik ing pirang-pirang cara.

Miturut artikel kasebut, mundhut "milik kolonial" Rusia ing taun 1991 ora nyebabake karusakan ekonomi sing serius: total PDB negara-negara pasca-Soviet ing 2016 mung 540 milyar dolar, dene produk domestik bruto Rusia udakara 1,27 triliun. dolar taun kepungkur. Kajaba iku, sawise mangkat saka republik njaba, Siberia dadi luwih penting kanggo Rusia, dadi nilai ekonomi utama. Wilayah ageng iki manggoni 75 persen wilayah negara lan nyedhiyakake luwih saka 75 persen ekspor nasional. Yen Siberia dumadakan mbrontak lan nyuda pasokan bahan mentah, ekspor Rusia bakal luwih sithik tinimbang Hongaria. Rusia nampa 55 persen bathi federal saka panggunaan lan ekspor sumber daya alam, nanging ing wektu sing padha, wilayah sing amba iki isih dadi koloni Trans-Ural sing miskin lan kurang berkembang ing Moskow, "ujare publikasi kasebut.

The American Interest nyathet yen strategi Rusia kanggo njaga pengaruhe ing bekas republik pasca-Soviet iku salah, amarga kepentingan Rusia sing nyata melu pangembangan Siberia. "Moscow kudu nglirwakake desain pasca-kekaisaran, mungkasi trauma lawas, lan fokus kanggo mbangun sistem domestik sing dikelola kanthi apik sing bakal menehi pengaruh marang koloni Trans-Ural. Yen ora, Moskow duwe risiko kelangan wilayah kasebut, sawise masa depan Rusia dhewe bakal samar lan ora mesthi.

Banjur artikel kasebut ngritik kabijakan pusat federal ing hubungane karo wilayah wétan. "Total bagean saka pendapatan pajak regional sing isih ana ing Siberia wis mudhun meh 15 persen sajrone 20 taun kepungkur. Ing wektu sing padha, pamaréntah Rusia nggawe perusahaan negara sing bener beroperasi ing Siberia, nanging duwe kantor utama ing Moskow lan St. Mulane PDB loro kutha iki ngluwihi PDB kabeh wilayah sing wiyar ing sisih wétan Pagunungan Ural. Miturut The American Interest, taun kepungkur bagean Distrik Federal Siberia ing ekspor nasional mung luwih saka sangang persen, amarga perusahaan sing adhedhasar ing Moskow lan St. Petersburg dianggep minangka "eksportir". "Koyone gas, minyak lan mineral liyane ditambang sacara eksklusif ing dalan lingkar Moskow. Amarga iki, Siberia nandhang kekurangan investasi, lan standar urip ing kana cukup sithik, "tambah publikasi kasebut.



Miturut The American Interest, pangembangan wilayah sing wiyar iki kudu dadi tujuan utama Moskow, sing kudu nggawe kahanan sing paling trep kanggo pedunung Siberia kanggo wirausaha, nyuda kontrol negara babagan kegiatan ekonomi ing wilayah kasebut lan nggawe ekonomi gratis sing gedhe. zona ing saindhenging distrik federal Siberia lan Timur Jauh. "Sampeyan uga kudu mikir maneh peran wilayah ing game geopolitik gedhe. Moscow kepengin banget karo hubungan karo China, nanging ora banget mupangati kanggo Rusia, sing risiko dadi tambahan bahan mentah saka Kakaisaran Celestial. Bakal luwih nguntungake yen Moskow ngembangake hubungan karo perusahaan Jepang, Korea Selatan, Amerika, Kanada lan uga Australia, sing bakal nyuda risiko geopolitik kelangan Siberia lan Timur Jauh amarga hubungane karo China.

Kapentingan Amerika yakin manawa Rusia kudu mandheg nyoba pengaruhe kahanan ing republik pasca-Soviet, fokus ing pangembangan wilayahe dhewe. "Kanthi manajemen trampil, Siberia bisa maneh ngunggahake Rusia lan menehi papan sing pantes ing antarane negara sing paling kuat lan duwe pengaruh. Ing cilik saka inattention ing bagean Moscow, wilayah jembar ngluwihi Urals cepet utawa mengko muter peran fatal ing nasib Rusia, "publikasi rampung.

Miturut logika iki, Amerika Serikat ngirim ora mung nutup pangkalan militer ing saindhenging donya, nanging uga mandheg malah mengaruhi urusan negara tetanggan Kanada lan Meksiko, amarga Amerika wis nomer ageng masalah sing kudu ditanggulangi. Utamane akut yaiku kahanan kanthi prasarana sing rusak, sing ditindakake dening American Society of Civil Engineers ing laporan kanggo taun 2009 kanthi "deuce". Apa sing bisa dakkandhakake, yen bendungan ambruk ing negara kasebut, ngancam nyawa lan properti atusan ewu wong. Apa Amerika Serikat bakal mandheg nempelake irung menyang urusan negara liya ing kahanan kaya ngono? Mamang banget. Banjur kenapa Rusia kudu ninggalake republik pasca-Soviet, sing dadi penyangga penting saka tumindak agresif "pejuang kebebasan lan demokrasi"? Cetha yen perlu kanggo ngembangake Siberia lan Timur Jauh, nanging ora ana sing kudu nyerahake posisi ing ngendi wae.
Pengarang:
Sumber asli:
http://kolokolrussia.ru/inosmi/nezavisimaya-sibir-postavit-rossiu-na-koleni
93 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Wend
    Wend 13 Juli 2017 15:09
    +3
    Kulon terus goyang Rusia.
    1. nick7
      nick7 13 Juli 2017 19:25
      0
      Khan Mamai mangan ing jaman kepungkur. Lan istilah "kita dipangan" ora cocok kanggo "organisme" ekonomi siji, siji negara. Kaya ati sing ujar, "Aku dirampok lan dipangan, aku dipisahake, lan kepiye ati bisa urip tanpa organisme? "SUPERPRODUCT". Lan mung banjur, superproduk iki disebarake maneh ing wilayah kasebut. Yen bener, mula kita butuh. kanggo pirembagan ora bab "kita padha dipangan", nanging bab redistribusi sethitik liyane ing sih.
      Yen negara ing ngisor, bengok - "kita wis dipangan" bakal mbuwang pusat federal, banjur 50 negara anyar bakal katon, lan Amerika bakal ilang.
    2. Penilai
      Penilai 15 Juli 2017 12:12
      0
      Ya, kabeh iku bener, terus ayunan lan gumantung ing wong enom, minangka aturan, ing mahasiswa (lan ora ing sisih paling apik), amarga padha duwe nilai liyane ing sirah. Mula saka iku, pamarentah kita ing babagan pendhidhikan para mudha kudu nindakake kabeh supaya duwe masa depan lan ora ing kertas. prajurit
  2. avt
    avt 13 Juli 2017 15:22
    + 21
    Wong-wong moron sing tiba kanggo scam iki babagan Siberia independen ora ngerti yen, kaya ing negara Baltik, Rusia sing milih kamardikan "republik" iki bakal langsung dadi penjajah lan nampa -,, Koper-stasiun-Moscow. "Kaya lan ,, Pomors "bakal nggawe kamar kanggo Finns, lan Republik Ural, lestarekake malah ing Rossel."
    1. Skeptik Sinis
      Skeptik Sinis 13 Juli 2017 19:25
      +4
      Umume wong ing Rusia duwe impen, kaya analog saka Amerika, nanging luwih ambisi. Ditulis ing telung tembung - stasiun koper Moscow. Dadi avt sampeyan malah ora bisa mbayangno carane cedhak bebener.
      1. avt
        avt 13 Juli 2017 22:09
        +6
        Quote: Skeptis Sinis
        Dadi avt sampeyan malah ora bisa mbayangno carane cedhak bebener.

        Sampeyan ora ngerti carane aku makili! keprungu Aku mung ngerti panggonan ing ngendi wong-wong sing pancene teka ing Moscow kanggo nelukake iku mudhun, gadhah mung hypertrophied panjalukan karo ora kurang hypertrophied conceit bab Kapabilitas dhewe, uga, ngendi padha dumunung mudhun nalika padha tabrakan karo kasunyatan. Kapitalis saiki Moskow ngrusak para pemimpi lutut sing percaya yen dheweke wis nggawe kabeh wong seneng mung kanthi tekane dhewe. Sadurungé, kanthi "scoop", iku luwih manungsa lan sing paling keren - sawise pedhot lan embittered, nanging ing paling piye wae mapan, padha multiply nesu lan mbalekake wis ing jinis "provinsi", amarga padha nyata. .... maskvachi karo manuk buntut saka luck ing tangan Dadi ngimpi wong bodho kanggo nemokake "Rusia sing kita ilang" wis kayektenan! Ditakoni lan diwenehi. Mung sapa wae sing bisa njupuk Gilyarovsky - "Moscow lan Muscovites", ngganti ana "raspberries" kanggo clafelin lan obatan, ,, sembrono "ing ,, gelding", utawa ,, boomer-beha", ,, crayfish" ing ,, gasters" lan ora ana prabédan. Nyuwun
        1. Serg65
          Serg65 14 Juli 2017 08:33
          +3
          hi Salam Hiu Putih Agung!
          Kutipan saka avt
          ,,Koper-stasiun-Moscow"

          A skeptis / sinis mutusaké kanggo saingan ing cynicism karo master unsurpassed ?? wassat
    2. 210okv
      210okv 13 Juli 2017 20:12
      +3
      Inggih, nuduhake Siberia menyang Moskow? Tampilake yen sampeyan bisa kerja ing Krasnoyarsk lan Bratsk, Novosibirsk lan Yakutsk .. Lan aja ngadeg kanthi poster provokatif ... kaya wong bodho .. Utawa pancen bodho?
      1. rvRomanoff
        rvRomanoff 14 Juli 2017 07:40
        + 11
        Dheweke bakal seneng nuduhake manawa akeh banget perusahaan ing Siberia sing dituku dening Moskow lan mothballed, utamane grosir. Banjur macem-macem fenomena "nyenengake", kayata "petualangan soba", sing tuwuh ing cedhak Barnaul, banjur menyang Krasnodar, dikemas ing tas ana lan teka ing Novosibirsk, lan liya-liyane. etc., sampeyan bisa nulis akeh. Dadi kahanan ora diguncang dening Kulon, nanging dening wong-wong sing isih nyoba mbangun urip ing Rusia miturut standar Barat. Dene separatisme ing Siberia, aja konyol. Kita isih biasane abang lan kekaisaran ing kene.
        1. Nitochkin
          Nitochkin 14 Juli 2017 09:22
          +3
          Wah, persis))
          Lan ing kasus paling awon, bangkrut lan didol. Maca babagan Moscow JSC GiprodorNII lan cabang ing Khabarovsk, Barnaul, lan liya-liyane. Lan ing ngendi cabang kasebut saiki?! Lan ing "pipa", mung tembok sing tetep, ora malah lawang. Lan apa sing ditindakake saiki lan dhuwit apa kepala Gipra ing Moskow ana, sing ora melu kegiatan proyek? Lan nyatane dheweke nggawe perusahaan kaya GiprodorNII-Sibir LLC, munggah menyang wilayah kasebut, ngumpulake obyek ing lelang, lan menehi subkontrak. Kajaba iku, subchikov uga mbuwang dhuwit. Perusahaan banjur bangkrut (GiprodorNII-Sibir LLC bangkrut). Kabeh ends ing banyu.
          1. rvRomanoff
            rvRomanoff 14 Juli 2017 17:34
            0
            Dadi aku dadi prospektor kanthi pendhudhukan, aku ngerti babagan acara kasebut dudu kabar. Aku bakal ngomong luwih akeh, ing tarif sing ditindakake dening Muscovites, ora nguntungake sanajan warga lokal bisa kerja (ing biaya minimal), banjur kita maca manawa ana sing tiba, tenggat wektu ora kejawab, lsp. lsp.
        2. gcn
          gcn 14 Juli 2017 18:49
          0
          Sing persis apa sing kita tulis abang lan kekaisaran, nanging ora putih.
    3. CorvusCoraks
      CorvusCoraks 13 Juli 2017 20:50
      +4
      Kutipan saka avt
      Moron sing tiba kanggo scam iki babagan Siberia independen

      Siberia ora bisa mandiri, sedhep banget lan akeh sing pengin. Iku worth ngisolasi saka Federasi Rusia, pemilik anyar bakal langsung ketemu, lan uga bakal ngatur Perang Donya 3 yen padha ora bisa setuju ing divisi.
      1. VadimSt
        VadimSt 14 Juli 2017 09:27
        +1
        Quote: VERESK
        banjur kanggo foto x-nya ing wiwitan artikel? Navalniki saiki nyoba kanggo pigura Siberia uga? apa jenis Siberia minangka negara berdaulat, utawa wilayah Federasi Rusia. "? We are Rusia. Gusti Allah ngalang-alangi, sawetara setengah-wits bakal nyoba kanggo mikir ngelawan. Iku nyedot yen polisi bisa kanggo kita.
        Aku pengin MOSCOW nuduhake sapi iki - SIBERIA!
        Padha digawa munggah freaks sing siap kanggo telek ing sirah saka kabèh Rusia kanggo telung puluh bêsik salaka - wong kuwi kudu sangsoro saka kewarganegaraan, bebarengan karo teroris, kang padha ateges!
    4. Komentar wis dibusak.
  3. barbiturat
    barbiturat 13 Juli 2017 15:43
    + 18
    Ya, Siberia bakal enggal pindhah menyang China, maling Moskow kita nindakake kabeh kanggo iki, Kilang Minyak Omsk kita mbayar pajak menyang St. iku calmly, ora ana USA kene ora perlu, Mungkin iku bakal luwih apik ing Cina utawa ing Amerika. Lan ana akeh conto kaya rampokan Siberia dening Moskow.
    1. avt
      avt 13 Juli 2017 16:04
      +7
      Quote: barbiturate
      Moskow lan St Petersburg wis disengiti lan anteng ngomong babagan iki, ora perlu Amerika Serikat ing kene, bisa uga luwih apik ing sangisore Cina utawa ing Amerika. Lan ana akeh conto kaya rampokan Siberia dening Moskow.

      Lha iki sing tak omong – calon pengungsi wis dewasa
      Kutipan saka avt
      Moron sing tiba kanggo scam iki babagan Siberia independen
      Kaya "barbiturates" ngimpi
      Quote: barbiturate
      karo Cina bakal luwih apik

      Bakal dadi, kanggo wong Tionghoa, lan sampeyan kabeh sing isih urip bakal ngidak-idak iki sing paling disengiti nganti heartburn
      Quote: barbiturate
      Moscow karo Peter

      Persis ing cara sing padha saiki empedu spurting padha kapisah lan ora ing jumlah siji wakil saka kulawarga kuna khukrs gedhe. Kajaba iku, dheweke ora setuju sanajan karo kutha lan desa cilik. Kabeh iki wis katon malah ing USSR nalika ontran-ontran Sumgayit. Nalika limang ewu deputi Armenian padha nyekel celonone, nuntut ing paling sak wentoro, nanging registrasi ing Moscow, sanajan padha diwenehi Apartemen lan bisa ing radius Smolensk.
      Quote: barbiturate
      rampokan Moscow saka Siberia

      Quote: barbiturate
      numpuk.
      1. barbiturat
        barbiturat 13 Juli 2017 16:31
        + 19
        Kutipan saka avt
        Lha iki sing tak omong – calon pengungsi wis dewasa


        Mlayu menyang ngendi lan saka sapa? Saka Wétan Tebih lan Siberia, lan kabeh wong wis kalah, tanpa gangguan, padha ngungsi saka kawicaksanan ekonomi Moscow.

        Kutipan saka avt
        Kaya "barbiturates" ngimpi
        Quote: barbiturate
        karo Cina bakal luwih apik
        Bakal dadi, kanggo wong Tionghoa, lan sampeyan kabeh sing isih urip bakal ngidak-idak iki sing paling disengiti nganti heartburn
        Quote: barbiturate
        Moscow karo Peter


        Mungkin kita bakal, lan bisa uga ora, sing ngerti kepiye. Iku babagan sapa sing nggawe kahanan iki lan nggawe? Yagene saiki, lan tanpa perang lan invasi, kabeh wong menyang Moskow lan St. Lan apa sing bakal ditindakake Moskow lan St. Petersburg tanpa usus kita? Saiki sampeyan dagang lan nyedhiyakake paling ora sawetara standar urip ing dalan Lingkaran Moskow, nanging kepiye wilayah ing Ural bakal menyang wong Tionghoa? Apa sing sampeyan produksi ing kono? Lenga wis ambruk ing rega 2 kaping lan ruble uga gludhug mudhun 2 kaping, supaya apa wong ing bagéan Eropah saka Federasi Rusia lan apa padha mangan? Dadi ora ketompo carane adoh menyang Eropah sampeyan ora kudu mlayu, amarga ora bakal ana apa-apa kanggo mangan ing ibukutha uga. ngguyu
        1. avt
          avt 13 Juli 2017 16:41
          +9
          Quote: barbiturate
          Apa sing sampeyan produksi ing kono?

          Ing Moskow, sanajan industri kalah ing taun 90-an, isih akeh produk beton lan malah teknologi dhuwur. Lan padha ora mineral. Inggih, soko khusus kanggo pitutur marang puffy kuwi
          Quote: barbiturate
          Lan apa sing bakal ditindakake Moskow lan St. Petersburg tanpa usus kita?

          Ngajari wong bodho iku mung ngrusak, apamaneh
          Quote: barbiturate
          Nanging carane wilayah ing Urals bakal menyang Cina?
          Iku mung ngimpi Eropah biru saka Ukrainia gedhe. Kita wis krungu iki saka wong-wong sing nunggu kasunyatan manawa Rusia bakal ambruk luwih cepet tinimbang reruntuhan.
          Kutipan saka Fei Wong
          Ana manuk sing kaya ngono, manggon ing wit willow, diarani naif.

          opo ora ,, barbiturate "rada ...,, Navalnyak". Lan lelucon iku kabeh babagan dheweke
          Quote: barbiturate
          ngungsi saka kawicaksanan ekonomi Moscow.

          Padha nandur modhal ing tembung lan laku bali ing 90s sabenere dening ... post-Soviet slobs saka Moscow lan St. kanggo nyebarke ing paling piye wae ing tingkat teknologi anyar Nanging, iku dadi karo creak a.
          1. barbiturat
            barbiturat 13 Juli 2017 16:58
            + 15
            Kutipan saka avt
            Ing Moskow, sanajan industri kalah ing taun 90-an, isih akeh produk beton lan malah teknologi dhuwur. Lan padha ora mineral. Inggih, soko khusus kanggo pitutur marang puffy kuwi


            Dada, ngomong babagan Rusnano lan Skolkovo))) lenga (pisang) mudhun saka 100 nganti 50 dolar lan dhuwit kita ambruk ing wektu sing padha, iki diversifikasi penghasilan)
            Lan aku, wong lan insinyur Rusia, pengin manggon lan kerja ing Rusia, mung pamrentah kita ora nindakake apa-apa, malah cilaka. Panggonan suci ora tau kosong. Ekonomi kita nol lan pira wong ngluwihi Ural sing ana ing Rusia? Sampeyan bakal google dhewe? Lan padha mlayu, supaya ing 30 taun, wong Tionghoa ora bakal duwe wong sing bisa ngrekrut polisi, kanthi cara, mlaku-mlaku, pira sing manggon ing wilayah tapel wates. ngguyu Supaya sampeyan bisa terus nempel label lan puff metu pipi, obyektivitas bakal jotosan pipi sing adoh kanggo sampeyan ing sawetara dekade, yen sampeyan manggon ngguyu bye
            1. avt
              avt 13 Juli 2017 18:26
              +4
              Quote: barbiturate
              Dada, ngomong babagan Rusnano lan Skolkovo))) lenga (pisang) mudhun saka 100 nganti 50 dolar lan dhuwit kita ambruk ing wektu sing padha, iki diversifikasi penghasilan)

              ,,D. B. "- ,, Salyut", ,, Khrunichev "lan iki ana ing kutha lan mung sing luwih utawa kurang mbukak lan tanpa biro desain.
              Quote: barbiturate
              Aku wong Rusia lan insinyur,

              Kukui (pemukiman Jerman ing Moskow) apa sampeyan, "insinyur" yen bodho ora ngerti bedane
              Quote: barbiturate
              Rosnano lan Skolkovo)

              ngendi sampeyan bener ndeleng dhewe ing impen lan udan, kaya genius underestimated, lan produksi nyata.
              Quote: barbiturate
              Sampeyan bakal google dhewe?
              kanggo produksi sing isih ana ing Moskow lan St.
            2. SPACE
              SPACE 13 Juli 2017 19:39
              +2
              Quote: barbiturate
              Ya, Siberia bakal cepet menyang China

              Disiksa bareng karo wong Tionghoa.
              Quote: barbiturate
              mbok menawa bakal luwih apik karo Cina utawa karo Amerika.

              Sajrone Perang Patriotik Agung, ana uga sing percaya yen bakal luwih apik ing jaman Hitler.
              Quote: barbiturate
              kene kilang Omsk kita

              Quote: barbiturate
              Lan apa sing bakal ditindakake Moskow lan St. Petersburg tanpa usus kita?

              Sampeyan ora duwe kilang minyak lan lemah lemah uga ora duweke sampeyan, kaya sing dikandhakake Lomonosov, "Kekuwatan Rusia bakal tuwuh ing Siberia"
              Quote: barbiturate
              Aku wong Rusia

              Ora, sampeyan pancen barbiturate.
              Z.Y. Ora ana sing owah, kaya sadurunge "Ana rong masalah ing Rusia, wong bodho lan dalan."
            3. Sukhoi_T-50
              Sukhoi_T-50 13 Juli 2017 22:30
              +3
              Quote: barbiturate
              Dada, ngomong babagan Rusnano lan Skolkovo))) lenga (pisang) mudhun saka 100 nganti 50 dolar lan dhuwit kita ambruk ing wektu sing padha, iki diversifikasi penghasilan)

              ngguyu Sampeyan kayane ora ngerti babagan makna federalisme
              Aku nerangake ing driji: wilayah A lan B nggawe sawetara barang lan ngedol. Bareng padha dibuwang mati kanggo budget kanggo tengah, kang mbangun tank lan menehi pendals kanggo kabeh wong cilik nanging bangga. Ing bali, pusat menehi tartamtu jumlah dana lan dhuwit menyang wilayah kasebut. Ing wektu sing padha, jumlah dana lan dhuwit padha karo jumlah bathi saka wilayah sing dikurangi dhuwit kertas kanggo layanan nasional. khusus kanggo pamrentah negara)

              Dadi, mbok menawa sampeyan kudu menehi hasil karo pejabat lokal, utawa apa sampeyan mikir yen "Siberia gratis" ora bisa duwe bubuk dhewe utawa Berezovsky?
              1. AlexDARK
                AlexDARK 14 Juli 2017 00:27
                +3
                Yagene kowe rembugan karo dheweke? Mung siji julukan ora duwe iki. Insinyur Rusia... Luwih, aku ballerina.
                1. Sukhoi_T-50
                  Sukhoi_T-50 14 Juli 2017 09:53
                  0
                  Kutipan saka: AlexDARK
                  Yagene kowe rembugan karo dheweke? Mung siji julukan ora duwe iki. Insinyur Rusia... Luwih, aku ballerina.

                  Yen dadi troll, akeh sing bisa maca, ayo padha maca wahyu
            4. Serg65
              Serg65 14 Juli 2017 08:50
              +2
              Quote: barbiturate
              Lan aku, wong Rusia lan insinyur, pengin manggon lan kerja ing Rusia

              Ana sing nyiksa aku keraguan sing ora jelas babagan kejujuran sampeyan ??!!!
              Quote: barbiturate
              mung pemerintah kita

              wah! Apa pemerintah sampeyan wis ana?
              Quote: barbiturate
              carane akeh wong ngluwihi Urals Rusia duwe?

              Sing sampeyan kabeh allegorical, nulis bebener "pinten pedunung ing koloni Rusia ngluwihi Urals?"

              Quote: barbiturate
              Supaya sampeyan bisa terus nempel label lan puff metu pipi, obyektivitas bakal jotosan pipi sing adoh kanggo sampeyan ing sawetara dekade, yen sampeyan manggon nganti

              Sing aku seneng karo kowe, ya. yen akalmu wis entek, banjur langsung duwe driji kaya kipas lan snot ing gelembung lol
        2. wiji
          wiji 14 Juli 2017 07:40
          +2
          Quote: barbiturate
          Mungkin kita bakal, lan bisa uga ora, sing ngerti kepiye.

          ndeleng Ukraina lan sampeyan bakal ngerti apa sing bakal kelakon. Kanthi pamisahan wilayah kasebut (apa wae, ora mung Siberia), bakal persis padha: pisanan, para elit anyar bakal ngedol "pusaka" lan ngisi kanthong, mbuwang kabeh kanthi cepet, banjur bakal tiba ing sangisore paman gedhe. , decommunization lan de-Russification bakal diwiwiti, etc. lsp. Ana akeh conto: Ukraina, Tribaltika, Georgia - sinau, kabeh dadi padha nang endi wae lan ngarep-arep yen ing kasus sampeyan kabeh bakal beda - naif lan malah bodho.
        3. Serg65
          Serg65 14 Juli 2017 08:41
          +2
          Quote: barbiturate
          Lan apa sing bakal ditindakake Moskow lan St. Petersburg tanpa usus kita? Saiki sampeyan dagang lan nyedhiyakake paling ora sawetara standar urip ing dalan Lingkaran Moskow

          opo Sampeyan jelas rumangsa kaya koloni Rusia !!!
          Quote: barbiturate
          Apa sing sampeyan produksi ing kono? Lenga wis ambruk ing rega 2 kaping lan ruble uga gludhug mudhun 2 kaping, supaya apa wong ing bagéan Eropah saka Federasi Rusia lan apa padha mangan?

          Persis, persis am .. PATI PARA PENJAJAH!!!!! duka
          Quote: barbiturate
          Dadi ora ketompo carane adoh menyang Eropah sampeyan ora kudu mlayu, amarga ora bakal ana apa-apa kanggo mangan ing ibukutha uga.

          Inggih, padha njupuk lan vulgarized kabeh! Aku bodho pracaya sing sampeyan kanggo Kamardikan, nanging ternyata banal mung "Siberia iku Eropah" recourse
    2. Fei_Wong
      Fei_Wong 13 Juli 2017 16:19
      +7
      Quote: barbiturate
      mbok menawa bakal luwih apik karo Cina utawa karo Amerika.

      Ana manuk sing kaya ngono, manggon ing wit willow, diarani naif. ORA ORA ORA BURUK karo wong njaba. Istiméwa mung Rusia / USSR. Mung kita apikan banget yen kita ngembangake wilayah manca, nggawe infrastruktur kanthi dhuwit dhewe (nyuwek kita adoh saka pribumi, wong sing wis mlarat). Kabeh sumber daya liyane mung SQUEEZED lan SQUEEGED (conto Negara Baltik ora tau mulang apa-apa? Nanging Ukraina? Ora banget? Ayo nulis kaya ngono). Nanging yen sampeyan (utawa sing sampeyan omongake) ngimpi entuk kerja sing apik minangka "polisi" sajrone pendhudhukan - uga, gendéra ana ing tangan sampeyan. Kanggo sawetara taun, sampeyan bakal apik. Nganti saiki, wong Tionghoa / Amerika duwe barang sing bisa ditarik saka sumber daya, uga, utawa yen duwe bathi kanggo nyelehake pangkalan NATO liyane ing kana.
      1. vovanpain
        vovanpain 13 Juli 2017 16:33
        +6
        Kutipan saka Fei Wong
        Nanging yen sampeyan (utawa sing sampeyan omongake) ngimpi entuk kerja sing apik minangka "polisi" sajrone pendhudhukan - uga, gendéra ana ing tangan sampeyan.

        Kolega, aku bakal nambah kanggo sampeyan, "polisi" lan pitchfork ing padharan bisa njaluk tinimbang gendéra ing tangan. hi
      2. barbiturat
        barbiturat 13 Juli 2017 16:41
        + 11
        Dadi sampeyan mung njlèntrèhaké tumindak Moscow - padha remet lan remet, nanging nalika "wong" dirampok - iku tresna, tahan Siberians. ngguyu Inggih, polisi dibutuhake sajrone pendhudhukan dening mungsuh sing disengiti, mula kabeh wong bakal dibuwang saka kene, lan sapa wae sing tetep ora bakal menehi perlawanan, ora ana Motherland, wong ora duwe perasaan iki. Pancen bener, wong-wong sing bisa disalahake kanggo standar urip ing negara paling sugih? ngguyu
        1. Fei_Wong
          Fei_Wong 13 Juli 2017 16:50
          +4
          Dadi sampeyan mung njlèntrèhaké tumindak Moscow - padha remet lan remet, nanging nalika "wong" dirampok - iku tresna, tahan Siberians.

          Sampeyan ora bakal pracaya, nanging tenan - "maha". Paling ora iki kembang, dibandhingake karo apa sing bakal diwiwiti yen sampeyan mlengkung ing wong liya. Ukraina mbuktekaken cetha. Luwih becik yen maling Yanukovych ditinggalake lan ora kena, paling ora dheweke nyolong "ing moderat" (lan dheweke ora lali babagan wong). Nanging kanthi cara sing padha, wong Ukrainia wis keluwen kanggo urip sing luwih apik lan pemilik anyar ("Negara manca bakal mbantu kita!" (c) Ostap Bender), dadi apa?
          Apa sampeyan uga pengin urip Khokhlyatsky sing apik banget, kanthi sukarela nyerah marang pamane wong liya kanggo sawetara cookie lan janji, kepiye kabeh bakal dadi apik lan sugih?
          1. CorvusCoraks
            CorvusCoraks 13 Juli 2017 20:58
            +2
            Kutipan saka Fei Wong
            Sampeyan ora bakal pracaya, nanging tenan - "maha". Paling ora iki kembang, dibandhingake karo apa sing bakal diwiwiti yen sampeyan mlengkung ing wong liya. Ukraina mbuktekaken cetha. Luwih becik yen maling Yanukovych ditinggalake lan ora kena, paling ora dheweke nyolong "ing moderat" (lan dheweke ora lali babagan wong). Nanging kanthi cara sing padha, wong Ukrainia wis keluwen kanggo urip sing luwih apik lan pemilik anyar ("Negara manca bakal mbantu kita!" (c) Ostap Bender), dadi apa?

            Wong pinter nyoba sinau saka pengalaman wong liya, wong bodho kaya huruf B ing ndhuwur lan dheweke ora bakal mulang apa-apa ...
    3. Odyssey
      Odyssey 13 Juli 2017 18:20
      +6
      Quote: barbiturate
      lan apa bedane sing bakal ngrampog, Moscow lan St Petersburg wis sengit

      Sampeyan ngganti kritik sing adil babagan kabijakan sosio-ekonomi panguwasa Rusia kanthi separatisme regional, yaiku, sampeyan main ing tangan Amerika Serikat lan saben wong sing ngimpi karusakan lengkap Rusia.
      Quote: barbiturate
      Lan ana akeh conto kaya rampokan Siberia dening Moskow.

      Lan kenapa persis Siberia? Lan ora Pskov utawa Kostroma? Utawa apa sampeyan mikir yen urip ing kana luwih becik, mula aku cepet-cepet ngandhani sampeyan, ora kaya ngono.
      Lan kenapa sampeyan misahake siji bagéan saka negara liyane? Iki, maneh, minangka substitusi saka upaya kanggo ngatasi masalah sosial-ekonomi kanthi separatisme Russophobic sing paling murni.
    4. nick7
      nick7 13 Juli 2017 19:39
      +2
      Kilang Omsk Panjenengan? Apa persis sampeyan, ing properti pribadi? Ora, mesthi ora.
      Iki demagoguery, ngomong babagan properti wong liya minangka "milik kita". "Panjenengan" mung mobil, nanging rereget ing kuku, lan refinery belongs kanggo pemilik, sing ngendi wae kang mbayar pajeg, sampeyan ora panas utawa kadhemen saka iki. Lan ing Amerika lan ing Cina, iku bakal apik kanggo Cina lan oligarki, nanging ora ketompo carane sampeyan.
      1. CorvusCoraks
        CorvusCoraks 13 Juli 2017 21:00
        +6
        Kutipan: nick7
        Iki demagoguery, ngomong babagan properti wong liya minangka "milik kita". "Panjenengan" mung mobil, nanging rereget ing kuku, lan refinery kagungane pemilik, sing ngendi wae dheweke mbayar pajak, sampeyan ora panas utawa adhem.

        Iki arang banget bisa didebat, anggaran Omsk lan wilayah kasebut adhedhasar penghasilan pajak saka kilang, amarga pajak menyang St. Petersburg, mula anggaran kita langsung tenggelam. Lan kita nyedhiyakake akeh saka anggaran iki. Sampeyan kudu nerangake apa sing nyebabake, utawa paling ora ana intelijen sing cukup kanggo iki?
        1. Nitochkin
          Nitochkin 14 Juli 2017 02:40
          +4
          Lan apa kedaden kanggo perusahaan gedhe Omsk Mostovik, kang makaryakke luwih saka sewu wong? Sapa sing "mateni" dheweke? Nanging ana perusahaan sing cukup sukses, siji jembatan menyang Russky Island ing Vladivostok worth soko.
          Panyebaran ing sangisore "raja" apa wae mesthi beda karo negara-negara Barat amarga nindhes rakyate dhewe, dudu bangsane negara liya. Ora ana owah-owahan. Ana wektu nalika paling ora ana tujuan sing bisa ngencengi sabuk.
        2. Vadim237
          Vadim237 14 Juli 2017 09:01
          0
          Yagene mung ana siji kilang ing Omsk? Brad ora pager.
          1. CorvusCoraks
            CorvusCoraks 14 Juli 2017 10:54
            +2
            Kutipan: Vadim237
            Yagene mung ana siji kilang ing Omsk? Brad ora pager.

            Apa sampeyan wis sinau maca? ngendi aku nulis sing mung refinery dianggo? Aku mung wrote sing bagean pinunjul saka budget kapenuhan saka pajak refinery. Aku malah ora ngerti yen apa-apa ing babagan iki bisa dibandhingake karo dheweke.
        3. Serg65
          Serg65 14 Juli 2017 09:33
          +4
          Kutipan saka: CorvusCoraks
          Iki arang banget debatable, budget Omsk lan wilayah iki adhedhasar bathi tax saka refineries lan carane pajak tindak menyang St.

          Tembung sampeyan kontroversial banget, sawijining blogger Saratov Alexei Goltaev, sing wis ngakses situs web Inspektorat Pajak Antar Distrik Layanan Pajak Federal Rusia kanggo pembayar pajak paling gedhe ing wilayah Omsk, nemokake ...
          Dadi, apa sing nyenengake pangguna saka sak ndonya. Jawaban iki prasaja - pasemon sing wis ing lambé saka wong kutha kanggo akèh taun: "pajak saka kilang lenga Omsk pindhah nang endi wae salah."
          Alexey nindakake pakaryan sing apik banget lan nggawa enem mitos sing wis ditanam ing pikirane wong. Sing pisanan, Kilang Minyak Omsk, didaftar ing St. Lan langsung gagal. Perusahaan Gazprom Neft, sing duwe ONPZ, didaftar ing St. Sapa wae sing ora kesed pindhah menyang situs web Layanan Pajak Federal bisa ngilangi salah paham dhewe. Miturut informasi babagan registrasi negara entitas legal, wirausaha individu lan perusahaan tani (pertanian) (EGRLE), kilang minyak Omsk didaftar ing alamat: Omsk, Gubkina Avenue, 1.
          Kawicaksanan konvensional kaloro nderek logis saka pisanan lan uga khayalan: Omsk Oil Refinery mbayar pajak ing St. Nanging ora, tanduran kasebut nransfer kabeh pajak ing bathi, properti lan penghasilan individu ing panggonan registrasi, yaiku, menyang anggaran regional lan kotamadya Omsk.
          Mitos katelu kaya tembung saka kartun: "Ora bakal cukup." Yaiku, Kilang Minyak Omsk mbayar pajak sing ora cukup ing Omsk. Putusan kasebut subyektif lan dipérang miturut informasi sing diwenehake saben taun dening departemen regional saka Layanan Pajak Federal. ONPZ, sedhela, paling dhuwur ing peringkat pembayar pajak paling gedhe ing wilayah kasebut.

          http://newsomsk.ru/news/45119-fakt_i_mif_kuda_idu
          t_nalogi_omskogo_npz/
          1. CorvusCoraks
            CorvusCoraks 14 Juli 2017 11:04
            +4
            Ya serius? Lan apa banjur "IN SOVFEDE rembugan bali saka pajak" GAZPROMNEFT-ONPZ "TO OMSK"? Kerja bodho? Bodho, ta? Apa takon wong-wong mau kanggo ngrembug iki, yen pajak, lan kabeh kene saka kilang?

            "Penciptaan grup gabungan perusahaan sing mbayar pajak ing panggonan produksi wis nampa taksiran positif saka Kementerian Keuangan Rusia lan kamungkinan bakal dilestarekake ing hukum. Pejabat Omsk ngarep-arep kanthi cara iki kanggo ngasilake pajak saka penghasilan a perusahaan sing wis registrasi St. Petersburg kanggo sawetara taun."

            "Yen kita ngomong babagan Kilang Minyak Omsk, kabeh pajak sing ora ana sing ngerti, mula ayo ngadhepi. Kira-kira pitung taun kepungkur, Sibneft ditransfer menyang St. Petersburg. .14 milyar sajrone telung taun.

            - Enem ora, - dijaluk saka pirsawan.

            - Inggih, papat, - terus Gudyma. - Iki apik tenan. Nanging kanggo ngindhari distorsi kasebut, tanggal 1 April 2012, 11 klompok wajib pajak sing digabungake digawe sing mbayar pajak penghasilan ing papan produksi. Analisis kasebut nuduhake yen 65 subjek Federasi Rusia menang, nanging 18 kalah. Moscow ilang paling - 41 milyar rubles. Nanging, miturut Kamentrian Keuangan, sistem kasebut pancen njanjeni lan bisa uga bakal ditindakake.

            Waca kanthi lengkap: https://omskzdes.ru/main/20674.html"



            Bad kanggo sampeyan lan blocher sing ora dingerteni.
            1. Serg65
              Serg65 14 Juli 2017 12:38
              +2
              Kutipan saka: CorvusCoraks
              "Yen kita ngomong babagan Kilang Minyak Omsk, kabeh pajak sing ora ana sing ngerti, mula ayo ngadhepi. Kira-kira pitung taun kepungkur, Sibneft ditransfer menyang St.


              Mbalik ing 2005, perusahaan Sibneft didaftar ing Omsk lan mbayar pajak, sing kalebu perusahaan sing beroperasi ing wilayah liyane ing Rusia (produksi minyak - YaNAO, Khanty-Mansiysk Autonomous Okrug; jaringan stasiun gas - wilayah Tyumen lan Sverdlovsk, Wilayah Krasnoyarsk lan sateruse). Tegese APBD nampa dhuwit nganti ngrugekake dhaerah liya. Nganti saiki, produksi lenga uga aktif ditindakake ing KhMAO lan YNAO, lan entitas kasebut ora pengin menehi dhuwit menyang Omsk, lan ora diwajibake. Lan sawetara nomer: ing 2005, ONPZ nyedhiyakake 1,25 milyar rubel kanggo anggaran wilayah Omsk, ing 2010 - 2,71 milyar, lan ing 2015 - 3,59 milyar.

              Kutipan saka: CorvusCoraks
              Bad kanggo sampeyan lan blocher sing ora dingerteni.

              hi Gusti mberkahi sampeyan!
              1. CorvusCoraks
                CorvusCoraks 14 Juli 2017 13:15
                0
                Kutipan: Serg65
                Gusti mberkahi sampeyan!

                Endi link, saka ngendi dijupuk saka langit-langit kaya biasane?
                1. Serg65
                  Serg65 14 Juli 2017 13:20
                  +2
                  Kutipan saka: CorvusCoraks
                  Endi link, saka ngendi dijupuk saka langit-langit kaya biasane?

                  link ana ing komentar sadurunge, nanging kanggo penyayang langit-langit ora angel mbaleni nglirik
                  http://newsomsk.ru/news/45119-fakt_i_mif_kuda_idu
                  t_nalogi_omskogo_npz/
                  1. CorvusCoraks
                    CorvusCoraks 14 Juli 2017 13:25
                    0
                    Ya, blocher, aku percaya, aku percaya, saiki kabeh blocher kudu percaya, lan ketoke Navalny ...

                    Ya, lan Saratov ...
      2. kos 75
        kos 75 14 Juli 2017 03:58
        +2
        Mesthi, dheweke dudu duweke kita, mung mambu sing diwènèhaké lan kutha iki wis setengah taun sesak.
    5. CorvusCoraks
      CorvusCoraks 13 Juli 2017 20:51
      0
      Ayo dhewe menyang China, amarga kabeh pancen ala kanggo sampeyan ing kene lan mung ana maling?
      Nanging aja ndemek Siberia lan aja mutusake kabeh pedunung.
    6. gcn
      gcn 14 Juli 2017 18:54
      0
      Padha didol kaya kita lan isih ngedol remnants wong kaya Golushko lan padha karo wong-wong mau, lan padha entuk apa padha ngedol kanggo awake dhewe Schrader meneng ing kantor jaksa siji.
  4. A1845
    A1845 13 Juli 2017 15:46
    +1
    ya, garis wates saka Distrik Federal Siberia pancen meh padha.
    lan sapa sing nggawe wong-wong mau?
    1. CorvusCoraks
      CorvusCoraks 13 Juli 2017 21:03
      +1
      Kaya-kaya ngandhani ngendi saben wong sing pengin njupuk alih Siberia kita kudu pindhah.
  5. Winnie the Pooh
    Winnie the Pooh 13 Juli 2017 16:08
    +6
    Siberia minangka jantung Rusia, Siberia minangka tulang punggung wong Rusia. Tanah sing sugih, bisa dingerteni.
  6. Atlantik-1164
    Atlantik-1164 13 Juli 2017 16:32
    +2
    kayane mbah.. ya barang-barang pribadine mbah kakung mesthi wis dadi mbah kakung.aku paham karo sing diwaca.
  7. gla172
    gla172 13 Juli 2017 16:46
    +1
    ... ora gelem sumpah .... ning foto karo poster .... candid @@@@@Y.....!!!
  8. uskrabut
    uskrabut 13 Juli 2017 17:14
    + 12
    "Cetha yen perlu kanggo ngembangake Siberia lan Timur Jauh, nanging ora ana sing kudu nyerahake posisi kita."
    Mung kanggo plus iki lan sijine.
    Umumé, wektu kanggo Moskow lan Muscovites ngencengi sabuk lan urip kaya Rusia liyane. Yen ora, misale jek negara iku padha, lan posisi padha, lan income ing Moscow 2-3 kaping luwih. Iki ora bener. Lan nalika boss nemu Welasan lan atusan kaping luwih saka bawahan - umume njijiki. Pekerja keras tenan! Gunung-gunung obah!
    1. avt
      avt 13 Juli 2017 18:42
      +3
      Kutipan saka uskrabut
      Yen ora, misale jek negara iku padha, lan posisi padha, lan income ing Moscow 2-3 kaping luwih.

      Dadi urip ora murah.
      Kutipan saka uskrabut
      Lan nalika boss nemu Welasan lan atusan kaping luwih saka bawahan - umume njijiki.

      Apa sampeyan sho-o-o-o? Mung ing Moscow? Nanging kita malah ora ngerti .... Nanging carane akeh real estate regionals kabeh loreng tuku ing Moscow, ora mung kita bisa guess, nanging kita duwe idea. Maneh, jumlah lan kualitas kantor perwakilan regional ing dhuwit budget saka wilayah, lan nyatane omah gedhong kanggo panggonan para pemimpin lokal sing teka ing Moscow, ora ana masalah kanggo njaluk kenalan. Nanging kanthi kasunyatan manawa Moskow digedhekake dadi aib, lan malah ngrusak pabrik-pabrik mesin, instrumental lan pangolahan gas, dadi pasar, ya. Kasunyatan saka kutha kasebut kanthi jelas wis suffocating, uga saka Monster City Luzhkov. Bezdelnikov - plankton kantor lan loafers kamanungsan "intelektual" liyane wis disedot menyang ibukutha tanpa ukuran. Sampeyan bisa ngipat-ipati "commies" karo registrasi. Nanging iku Filter nyata, nalika wong isih teka menyang kutha kanggo pasinaon nyata, kualitas kang urutan gedhene luwih, lan karya tartamtu. Menapa malih, pisanan ing babagan distribusi isih kesah ing saindhenging Uni.
  9. cedar
    cedar 13 Juli 2017 17:19
    +4
    "Siberian Merdeka bakal nggawa Rusia menyang dhengkul"

    Pindo-stan kanthi sengaja nekani lan nglairake artikel liyane babagan nasib Siberia. Dheweke ndeleng mripat lan untune mati rasa ... Dadi aku pengin nggawe Siberia "merdika", nanging banjur, sayangé, pasukan Arktik muncul, kosmodrom, Angkatan Bersenjata RF adhedhasar ing Kuriles ... Sanksi. kudu dikuwatake... Wong wetan kuwi ora digawe saka wesi. Dheweke bakal mlayu, mbebasake tanah sing sugih kanggo Pakdhe Sam. Lan ing impen udan ing Washington lan London, ing umum, iku cemlorot kanggo nyelehake Rusia ing dhengkul karo sanksi, supaya Siberia bakal menehi kabeh sing didhawuhi, mesthi, Siberia.
    We ndeleng ing ROOT, dear. Siberia, malah dibebasake saka Rusia, ora bakal merdika kanggo SECOND.
    Sapa sing ora ngerti, deleng sapa lan apa sing ditindakake Pusat EBN ing Eburg.
    1. CorvusCoraks
      CorvusCoraks 13 Juli 2017 21:08
      +1
      Quote: cedar
      We ndeleng ing ROOT, dear. Siberia, malah dibebasake saka Rusia, ora bakal merdika kanggo SECOND.

      Lumrahe.
      Paling apik, pamaréntahan wayang dipilih kanggo pribumi dening pemilik anyar, paling awon, kontrol langsung, sanajan tanpa perantara.
      Lan adoh saka kasunyatan sing umume paling sethithik bakal tiba saka weteng wong sing manggon ing Siberia. Saiki paling ora ana sing menyang bidang sosial, menyang anggaran.
      Lan ora bisa ngomong babagan kamardikan nyata amarga populasi saiki lan kekurangan tentara lan industri sing bisa dibandhingake karo rata-rata wilayah kasebut.
  10. inten
    inten 13 Juli 2017 17:44
    0
    proyek Amerika. Aku elinga padha miwiti mromosiaken topik iki bali ing nineties. Aku ora ngerti sepira pentinge kanggo dheweke saiki. Nanging bakal menarik kanggo China. Bisa kanggo jangka menengah - supaya bisa ngomong.
  11. Odyssey
    Odyssey 13 Juli 2017 18:11
    +6
    Aku nyathet profesionalisme propaganda Barat.
    Dheweke ora mung ngrampungake tugas saiki, yaiku, dheweke ngidoni kabeh mungsuh globalisasi (sanajan ing Amerika Serikat) lan njaga intensitas histeria anti-Rusia, nanging uga langsung ngenalake tujuan kanggo masa depan menyang pikiran.
    Loro-lorone short-term (penarikan lengkap Rusia saka republik pasca-Soviet) lan long-term (ambruk saka Rusia). Kajaba iku, padha langsung nunjukaké konfigurasi ambruk sing perlu, yaiku Siberia ngirim ora pindhah menyang RRC, nanging kudu tiba. ing pangaribawane.
    Iku sabenere ing brainwashing kita ora dosa kanggo sinau saka Kulon.
    1. Sukhoi_T-50
      Sukhoi_T-50 13 Juli 2017 22:33
      0
      Kutipan: Odysseus
      Aku nyathet profesionalisme propaganda Barat.
      Dheweke ora mung ngrampungake tugas saiki, yaiku, dheweke ngidoni kabeh mungsuh globalisasi (sanajan ing Amerika Serikat) lan njaga intensitas histeria anti-Rusia, nanging uga langsung ngenalake tujuan kanggo masa depan menyang pikiran.
      Loro-lorone short-term (penarikan lengkap Rusia saka republik pasca-Soviet) lan long-term (ambruk saka Rusia). Kajaba iku, padha langsung nunjukaké konfigurasi ambruk sing perlu, yaiku Siberia ngirim ora pindhah menyang RRC, nanging kudu tiba. ing pangaribawane.
      Iku sabenere ing brainwashing kita ora dosa kanggo sinau saka Kulon.

      Cuci otak kuwi nuduhake moralitas lan mentalitas sing rada beda karo wong sing slamet ing abad rong puloh.
  12. Boris25
    Boris25 13 Juli 2017 18:59
    +2
    Quote: barbiturate
    Ya, Siberia bakal enggal pindhah menyang China, maling Moskow kita nindakake kabeh kanggo iki, Kilang Minyak Omsk kita mbayar pajak menyang St. iku calmly, ora ana USA kene ora perlu, Mungkin iku bakal luwih apik ing Cina utawa ing Amerika. Lan ana akeh conto kaya rampokan Siberia dening Moskow.

    Mesthine bakal dadi panemuan yen Moskow lan St. Petersburg ngrampok ora mung Siberia, nanging uga wilayah liyane, lan malah kabeh negara. Nanging dudu ing sangisore Cina, ora ing sangisore Amer, Yap lan 'tangga-tangga' liyane, wong lokal ora bakal apik. Delengen "non-sadulur", padha nuduhake kita carane ora manggon lan karya. Wong-wong lokal kudu ngluku lan ora ana sing bisa diandelake. Lan ora mung ing Siberia ...
  13. Boris25
    Boris25 13 Juli 2017 19:05
    +2
    Bapak-bapak, kanca-kanca, apa sing kudu diomentari? Sawetara bajingan belang mulang bajingan belang liyane carane Rusia kudu manggon. Kocak.
  14. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 13 Juli 2017 19:27
    +1
    masturbasi universal sing abot
  15. nick7
    nick7 13 Juli 2017 19:50
    +1
    Pamikiran sing kaya mengkono iku Siberia kita, kita ana ing sangisoré komunis, lan saiki dudu kita, nanging wong liya. Yen Siberia misahake, pabrik-pabrik lan perusahaan-perusahaan bakal, kaya biasane, dadi duweke, apa ora dadi masalah karo karyawan sing duwe, Siberia minangka negara berdaulat, utawa wilayah Federasi Rusia.
    1. CorvusCoraks
      CorvusCoraks 13 Juli 2017 21:13
      +1
      Kutipan: nick7
      Pamikiran sing kaya mengkono iku Siberia kita, kita ana ing sangisoré komunis, lan saiki dudu kita, nanging wong liya. Yen Siberia misahake, pabrik-pabrik lan perusahaan-perusahaan bakal, kaya biasane, dadi duweke, apa ora dadi masalah karo karyawan sing duwe, Siberia minangka negara berdaulat, utawa wilayah Federasi Rusia.

      Dadi aku mikir, nanging bakal dadi masalah kanggo sampeyan yen tanah Rusia sing asli, sing saiki dadi bagean saka KZ ing Federasi Rusia, bali? Sawise kabeh, "apa iku Matter kanggo pegawe pemilik kang Siberia minangka negara berdaulat, utawa wilayah saka Federasi Rusia."?
  16. Bat
    Bat 13 Juli 2017 19:51
    0
    Vanyusha, apa hubungane Siberia?
  17. Black_Vatnik
    Black_Vatnik 13 Juli 2017 20:35
    +5
    Aku kanggo integritas Rusia lan kanggo nggedhekake lan tuwuh. Nanging minangka Siberia, aku bisa ngomong: sial, akeh sing ora ngerti sebabe kabeh dhuwit menyang MSC. Iku njijiki kanggo nyadari yen salah sawijining warta utama babagan politik domestik ing sasi pungkasan yaiku renovasi ing Moskow. Sampeyan ndeleng, dheweke ora bisa mutusake apa pengin omah anyar utawa ora ...
    1. CorvusCoraks
      CorvusCoraks 13 Juli 2017 21:19
      +3
      Kutipan: Black_Vatnik
      Nanging minangka Siberia, aku bisa ngomong: sial, akeh sing ora ngerti sebabe kabeh dhuwit menyang MSC. Iku njijiki kanggo nyadari yen salah sawijining warta utama babagan politik domestik ing sasi pungkasan yaiku renovasi ing Moskow. Sampeyan ndeleng, dheweke ora bisa mutusake apa pengin omah anyar utawa ora ...

      Ya, ana sing kaya mengkono, refinery Omsk wis dadi utamané ngelingke. Kita kabeh kanggo integritas, nanging piye wae iku perlu ora mung kanggo extract pajak lan sumber daya subsoil, nanging, lagi ngomong, kanggo menehi soko ing bali - support, pembangunan infrastruktur, industri. Inggih, tho, khusus bab kahanan karo refinery, maneh, iku seng di pengeni kanggo ngilangi kahanan kuwi nalika tanduran makaryakke ing 1 wilayah, pajak pindhah menyang budget liyane, ora ketompo carane St Petersburg residents ambegan kabeh iki emisi biasa saka iku, saliyane wis ora cilik polusi lingkungan saka iku.
      1. Black_Vatnik
        Black_Vatnik 14 Juli 2017 10:37
        +7
        Njupuk wilayahku. Lapangan Priobskoye lan Mamontovskoye menehi jumlah lenga sing padha karo kabeh lapangan Azerbaijan, nanging ing wektu sing padha, salah sawijining ibukutha paling apik ing CIS dibangun kanthi dhuwit minyak Azerbaijan lan negara kaping 9 yuta luwih akeh. utawa kurang dipakani, lan dalan sandi wis ora digawe wiwit 2011, padha mung patch munggah Komarova.
        Lan ironi paling gedhe yaiku kutha Nefteyugansk ngalami wektu sing paling apik nalika kriminal Khodorkovsky mrentah Yukos.
        Moskow lenggah ing kana lan ora bisa ngatasi masalah renovasi, nanging ing kene wong isih manggon ing omah kayu, sing dibangun ing taun 80-an minangka sementara. Nanging sing paling sedhih yaiku akeh wong Muscovites sing percaya yen dheweke minangka panganan Rusia. Lan ing asas, padha ora peduli carane provinsi urip .... Moscow City)
  18. HEATHER
    HEATHER 13 Juli 2017 22:08
    +8
    Apa foto ing wiwitan artikel? Navalniks saiki nyoba nyiyapake Siberia? apa jenis Siberia minangka negara berdaulat, utawa wilayah Federasi Rusia."? duka We are Rusia, Gusti Allah ngalang-alangi, sawetara setengah-wits bakal nyoba kanggo mikir ngelawan. Iku nyedot yen polisi bisa kanggo kita.
    1. AlexDARK
      AlexDARK 14 Juli 2017 00:55
      +2
      Nyatane, kabeh topik iki wis suwe. Saka gagasan babagan "United States of Siberia" menyang absurd "Siberians ora Rusia, keturunan Norwegia!"... Lan D, B pracaya, malah ora pracaya, mung ing defiance, metu saka éwadéné. Biasane shkolota karo masalah otak.
      Nah, dadi. Nanging, sawetara nesu bisa dingerteni. Lan tinimbang wedi karo kabeh sampah iki, kanthi bagean lan cabang, panguwasa, sebaliknya, bakal nglawan. Lan ora karo pidana iki, gagasan palsu piyambak, nanging ing beyo saka pangembangan Siberia, standar urip. Banjur perkara-perkara iki bakal dirampungake dhewe. Apa Siberia ana, kabeh Rusia kudu ditangani, ora mung feodal Moskow. Sawise kabeh, saka nesu, iku cukup bisa kanggo misahake lan nglawan dhewe ing perang getih. Mung siji iki, urip banget luwih apik, makmur, dadi sugih ora ing beyo saka Moscow. Mesthi, aku ora ngomong babagan Muscovites biasa, sing uga ora duwe gunung emas, nyatane ... Nanging sampeyan ora bisa nindakake. Lan ayo uga nganggep popularitas diskriminasi sing tambah akeh marang kabeh Rusia saka Moskow. Ing TV, ing ngendi wae. Rauh bakal teka menyang titik sing padha bakal miwiti ngomong bab inferiority genetis, lan Aryans manggon ing Moscow. Senajan iki diamati malah ing USSR. Lan 90 lan nul? Nalika wong enterprising (maling lan bandit) saka Moscow tuku kabeh sing bisa ing wilayah, kanggo karusakan sakteruse. Pabrik, perusahaan, lsp. Banjur padha kandha, "sampeyan kerja luwih apik, kaya sing ditindakake ing Moskow" ... Ya.
      1. Kirgudu
        Kirgudu 14 Juli 2017 09:54
        0
        Lan saiki, matur marang aku, wong sing dikasihi, saka ngendi kabeh panuku iki, lan liya-liyane, teka saka Moskow?
        Apa kabeh iki diarani. "Muskow"?
        Sampeyan googling profile sadurunge sampeyan DRIVE BLOW ... Ya ...
        1. AlexDARK
          AlexDARK 14 Juli 2017 21:02
          0
          Sampeyan bener, sampeyan bener. Lan apa, ana asli Muscovites? Aku ora mikir. Lan apa kritéria umume dievaluasi, lan apa bedane, Gusti ...
  19. Sukhoi_T-50
    Sukhoi_T-50 13 Juli 2017 22:19
    +1
    Gygygy, bajingan saka foto pisanan naively ngarep-arep sing ana bisa ora oligarki ing Free Siberia.
  20. ronnon
    ronnon 13 Juli 2017 23:17
    +3
    Sampeyan kudu mindhah ibukutha menyang Siberia ing tengah negara, yen Moskow wis gila karo lemak, banjur ngrusak Khrushchevs utawa wis ngubengi dhewe karo sawetara jinis cincin, yen ora bakal dadi kutha kabupaten kulon ;- )
    1. HEATHER
      HEATHER 13 Juli 2017 23:31
      +3
      Omsk ibukutha Siberia.
      1. 24 rus
        24 rus 14 Juli 2017 05:23
        0
        Ora butuh modal neng kene, cukup birokrat sing mundhak gajine ping pindho..
        1. HEATHER
          HEATHER 14 Juli 2017 16:03
          +3
          Wis ora gelem, jaksa nyoba.
    2. Kirgudu
      Kirgudu 14 Juli 2017 09:41
      0
      Ing New Vasyuki kita bakal mbukak Turnamen Catur Internasional!
      Lan ibukutha bakal kanthi otomatis pindhah menyang kene !!!
      ...
    3. Sukhoi_T-50
      Sukhoi_T-50 14 Juli 2017 09:52
      0
      Kutipan saka ronon
      Sampeyan kudu mindhah ibukutha menyang Siberia ing tengah negara, yen Moskow wis gila karo lemak, banjur ngrusak Khrushchevs utawa wis ngubengi dhewe karo sawetara jinis cincin, yen ora bakal dadi kutha kabupaten kulon ;- )

      Shoigu ditawakake Krasnoyarsk, sawise kabeh, infrastruktur luwih dikembangake
      1. Mauritius
        Mauritius 14 Juli 2017 11:02
        +1
        [quote = Sukhoi_T-50] [quote = ronnon] Sampeyan kudu mindhah ibukutha menyang Siberia ing tengah negara, yen Moskow wis gila karo lemak, banjur ngrusak Khrushchevs utawa wis ngubengi dhewe karo sawetara jinis. saka ring, yen ora bakal dadi kutha kabupaten kulon ;-) [/ kutipan]
        Moscow dadi pusat nalika Jerman lan Polandia perang. St Petersburg nalika padha urusan karo Jerman lan Swedia. Saiki kita kudu nyedhaki China. Logistik, sapa ngerti yen ora Shoigu.
        1. Sukhoi_T-50
          Sukhoi_T-50 14 Juli 2017 19:56
          0
          [quote=Mavrikiy][quote=Sukhoi_T-50][quote=ronnon]N
          ibukutha kudu dipindhah menyang Siberia ing tengah negara, yen Moskow wis gila karo lemak, banjur ngrusak Khrushchev utawa wis ngubengi dhewe karo sawetara jinis cincin, yen ora bakal dadi kutha kabupaten kulon ;-) [/ kutipan]
          Moscow dadi pusat nalika Jerman lan Polandia perang. St Petersburg nalika padha urusan karo Jerman lan Swedia. Saiki kita kudu nyedhaki China. Logistik, sapa ngerti yen dudu Shoigu. [/ Quote]
          Ora cedhak banget, nanging pangadilan sing apik banget
      2. HEATHER
        HEATHER 14 Juli 2017 16:09
        +3
        Pernyataan sing menarik. Kutha sing sempit lan reged. Infrastruktur- wassat Novosib luwih apik yen ana dalan sing luwih amba lan lokasi rel lan Tolmachevo luwih apik. Ora ana wonder Lufthansa ninggalake bandara Krasnoyarsk kanthi masalah sing langgeng lan siji jalur. Sukhoi_T-50- hi
        1. Sukhoi_T-50
          Sukhoi_T-50 14 Juli 2017 19:54
          0
          Quote: VERESK
          Pernyataan sing menarik. Kutha sing sempit lan reged. Infrastruktur- wassat Novosib luwih apik yen ana dalan sing luwih amba lan lokasi rel lan Tolmachevo luwih apik. Ora ana wonder Lufthansa ninggalake bandara Krasnoyarsk kanthi masalah sing langgeng lan siji jalur. Sukhoi_T-50- hi

          Aneh, aku mikir yen ing taun-taun pungkasan, Edge wis saya apik banget babagan kahanan urip.
          Novosib uga apike, iku aneh carane aku ora mikir iki dhewe
          1. HEATHER
            HEATHER 14 Juli 2017 20:05
            +2
            Wilayahe tetep kaya saiki. Ana sing ditindakake. Terminal anyar ing bandara. Dadi mung pusat perbelanjaan. Lan ora liya. akeh dhuwit sing dipompa menyang koperasi mahasiswa. Nganti saiki ora ana sing katon. Sanadyan Panjenengané piyambak rawuh lan paring pitedah, apa kang bakal kelakon, kita bakal padha weruh.
          2. Nitochkin
            Nitochkin 14 Juli 2017 22:21
            0
            Panggonan sing paling nyenengake ing Krasnoyarsk yaiku lingkungan. Iku misale jek kula sing sabenere amarga saka ekologi miskin sing wong ing Kras kanggo sisih paling piye wae ora jenis, ora grapyak, kaya poisoned lan tansah kesel. Sampeyan bakal ana, mbayar manungsa waé kanggo carane wong disandangi, sawetara utama iku nada peteng, lan padha ora sugih apik, liyane lan liyane utilitarian, piye wae tasteless.
  21. Archon
    Archon 14 Juli 2017 05:16
    0
    Saka sambungan bagean apa wae ora bisa sacara ekonomi lan politik. Mung kanthi kekuwatan, nanging iki bakal mlebu ing jagad katelu.
  22. Archon
    Archon 14 Juli 2017 05:22
    +4
    Sampeyan manggon kaya iki ing Primorye lan sampeyan mikir yen kene, Rusia - Vladivostok, Khabarovsk, Novosibirsk ... Lan ing sisih kulon - iku ora Rusia maneh, nanging soko adoh, televisi. Senajan sederek wis pindhah menyang sisih kulon lan seneng sing kabeh iku murah lan sampeyan bisa urip normal.
    1. Kirgudu
      Kirgudu 14 Juli 2017 09:33
      +2
      Apa sampeyan nyopir, kucing Basilio?
      Kulawargaku ana ing cedhak Khabarovsk lan ing Wilayah Krasnodar, lan aku ana ing Moskow utawa Murmansk ...
      Lan kabeh iki RUSSIA!
      Lan liya ora bakal! Ora perduli carane wong puff ...
  23. Komentar wis dibusak.
  24. Kirgudu
    Kirgudu 14 Juli 2017 09:25
    +1
    Nanging nyatane, kok kabeh serangga iki, Anglo-Saxon lan pelampung Euro-nakal liyane, whispering sing a la "rekomendasi" kanggo kita supaya intrusively?
    Kene lan "Rusia ora perlu kanggo nonton metu kanggo kapentingan ing tilas republik USSR" lan tegese pitunjuk ing pamisahan Siberia ...
    Ngurus masalah sampeyan luwih apik, lan kita bisa ngatur dhewe tanpa snot Panjenengan.
    Lan karo mantan lan saiki ... Ya, lan kita bakal nulis mrico mudhun kanggo sampeyan wedhus lan pengkhianat kita ...
    Sing tenang!..
  25. Mauritius
    Mauritius 14 Juli 2017 10:55
    +1
    Kapentingan Amerika yakin: ... "Kanthi manajemen trampil, Siberia bisa maneh ngunggahake Rusia lan menehi panggonan sing pantes ing antarane negara-negara sing paling kuat lan duweni pengaruh ....", publikasi rampung.
    Ing kene dheweke lungguh ana ing samodra, lan "padha ora bisa mangan," yen Rusia dudu negara gedhe. ora weruh. Iku isin, nanging aku ora bisa mutusaké apa ngirim wong: orane katrangan cilik utawa teropong? Kamangka kaca tingal wis nulungi kethek....
  26. komradbuh
    komradbuh 14 Juli 2017 11:30
    +1
    Kita kelangan Siberia, iki pungkasan Rusia ing pangertèn ekonomi lan politik, lengkap
  27. Alexander Borisov
    Alexander Borisov 14 Juli 2017 11:30
    0
    Minangka pengalaman nuduhake, kalebu USSR, wilayah paling sugih saka negara ngupaya kanggo secession lan karusakan saka negara, ora pengin dadi donor kanggo wilayah liyane. Mula pancen bener yen pengelolaan sumber daya alam ana ing pusat lan penghasilan saka eksploitasi kasebut disebarake dening pusat.
    1. Nitochkin
      Nitochkin 14 Juli 2017 12:08
      0
      Inggih, padha nyoba kanggo ngrebut lan mbagekke kabeh, luwih utawa kurang pinunjul, income, lan ora mung saka eksploitasi sumber daya alam. Nanging, yen ing Siberia ana klompok utyrks "impen" pemisahan, iki ora ateges kabeh wong Siberia ngimpi babagan iki.
      Z.Y. Pitakonan. Ana sumber Internet kaya: http://motovskikh.ru/russia, ing ngendi sampeyan bisa mriksa kawruh babagan geografi Rusia. Dadi, nyoba golek wilayah ing sisih kulon negara kita, aku takon dhewe pitakonan iki, kok padha cilik banget?! Apa wilayah sisih wétan wilayah Kirov, utamane Wilayah Krasnoyarsk lan Sakha. Kenapa fragmentasi skala cilik? Yagene ora nggabungake kabeh "shelupon" iki dadi siji utawa telung wilayah gedhe, salah sijine kudu dijenengi, contone, Wilayah Moskow?
      1. CorvusCoraks
        CorvusCoraks 15 Juli 2017 08:12
        0
        Kutipan: Nitochkin
        Z.Y. Pitakonan. Ana sumber Internet kaya: http://motovskikh.ru/russia, ing ngendi sampeyan bisa mriksa kawruh babagan geografi Rusia. Dadi, nyoba golek wilayah ing sisih kulon negara kita, aku takon dhewe pitakonan iki, kok padha cilik banget?! Apa wilayah sisih wétan wilayah Kirov, utamane Wilayah Krasnoyarsk lan Sakha. Kenapa fragmentasi skala cilik? Yagene ora nggabungake kabeh "shelupon" iki dadi siji utawa telung wilayah gedhe, salah sijine kudu dijenengi, contone, Wilayah Moskow?

        Wis wayahe, luwih-luwih yen birokrasi bisa dikurangi kanggo kasus iki.
  28. Eugene30
    Eugene30 16 Juli 2017 13:16
    0
    Apa jenis wong bodho ing foto pisanan? Iki kudu dicekik sanalika sawise lair. Aku lair ing Siberia, lan minangka wong Rusia, aku ora bisa nahan monyet kaya ngono.