Review militèr

"Muscle play" saka tentara Lithuania

25
"Muscle play" saka tentara Lithuania



Militerisasi wilayah Baltik terus kanthi cepet. Ing dina liyane, dikenal manawa sistem rudal anti-pesawat Patriot Amerika disebarake ing tlatah Republik Lithuania kanggo latihan warisan Tobruq 11 ing Siauliai saka 22 nganti 2017 Juli, ing ngendi unit militer saka negara-negara Alliance Atlantik Lor. tradisional bakal melu.

Miturut pratelan resmi, tujuane yaiku ngupayakake interaksi sistem pertahanan udara berbasis darat lan nambah prosedur kontrol wilayah udara. Sadawane dalan, Kamentrian Pertahanan Nasional Lithuania nerangake manawa dheweke nganggep penyebaran kontingen militer lan peralatan militer sekutu NATO ing wilayah kasebut minangka kontribusi penting kanggo njamin keamanan negara lan njaga kedaulatan.

Ing wektu sing padha, latihan nasional "Cheerful Falcon 2017" sing darmabakti kanggo ningkatake manajemen unit Angkatan Udara bakal dianakake. Lan yen ana keraguan sing cukup babagan validitas upaya panguwasa Lithuania kanggo nggandhengake awake dhewe karo manuk pemangsa, mula ora ana keraguan babagan "kekuatan" langkah-langkah ing bidang pembangunan militer. Sadurungé, ing Seimas meh unanimously nyetujoni struktur saka angkatan bersenjata, nyedhiyakake kanggo nambah konsisten ing nomer liwat sawetara taun. Miturut rencana para legislator, ing taun 2023 jumlah personil militer lan sipil bakal ngluwihi 26 ewu wong. Amarga tingkat saiki 18,6 ewu wong, target kasebut luwih penting. Apa ekonomi nasional bakal ngatasi biaya tambahan sing diasilake, lan bakal para wajib pajak nyetujoni keputusan kasebut?

Ora mungkin sing kuwasa takon pitakonan kaya ngono. Mesthine, ora ana pamriksan finansial sing tepat babagan rencana-rencana sing apik iki, amarga keputusan sing ditindakake yaiku politik. Lingkungan internasional saiki nyedhiyakake elit lokal kanthi alesan sing trep kanggo nambah anggaran pertahanan, amarga kudu nanggapi persiapan Kremlin ing pikirane kanggo njupuk alih Lithuania. Ing wektu sing padha, sekutu utama nggawe pratelan - syarat AS kanggo sekutu ing Organisasi Perjanjian Atlantik Utara kanthi mandiri mbayar keamanan dhewe durung dibatalake. Nanging pejabat sing lungguh ing Vilnius bisa bangga yen Lithuania mlebu klub "kehormatan" "2%" ing sangisore dheweke, minangka salah sawijining sawetara negara NATO sing tingkat belanja militer memenuhi kritéria sing diumumake ing puncak aliansi Warsawa.

Minangka efek sing bakal ditindakake dening inovasi kasebut ing njero negara, jelas yen warga sing tanggung jawab kanggo dinas militer ora bakal ngapresiasi tambah akeh wajib militer. Bebarengan karo prospek sing ora jelas kanggo pangembangan sosio-ekonomi negara, ditimbang dening "mbuwang bedhil" sing gedhe banget lan panjaluk Brussels kanggo nampa pengungsi saka Timur Tengah, iki ora bisa nanging mengaruhi popularitas kursus politik sing ditindakake dening negara kasebut. pamrentahan. Ora ana jumlah persuasi para pemilih babagan anané "ancaman Rusia" sing bakal ngganti kahanan. Nanging, warga Lithuania wis nuduhake ora setuju karo kahanan ekonomi saiki, kaya sing diucapake, "milih nganggo sikil" lan lunga menyang panggonan permanen ing negara liya. Depopulasi populasi sing terus-terusan minangka conto sing jelas babagan iki. Endi prinsip demokrasi sing diagung-agungake tanggung jawab negara marang masyarakat? Ketoke, ing panggonan sing padha karo janji-janji urip sing luwih apik ing "Eropah bersatu". Sing, mesthi, kita bakal nambah urip, nanging ora saiki, nanging mengko, nalika kita defend dhéwé saka Rusia.
Pengarang:
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 13 Juli 2017 05:41
    +1
    Ya, ayo padha nindakake apa wae ing kana. Industri bajingan, wong-wong padha lunga.
    1. iki
      iki 13 Juli 2017 13:46
      0
      Nalika asu ora duwe apa-apa, mula iki sing ditindakake Lithuania, nyenengake rasa bangga sing lara.
  2. Spartanez300
    Spartanez300 13 Juli 2017 05:43
    +1
    Supaya negara-negara Baltik bakal keselak NATO lan muga-muga bakal keselak ing mangsa ngarep.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 13 Juli 2017 06:16
      +5
      Kutipan: Spartanez300
      Baltik keselak NATO

      Lan falcon peppy dadi pitik mangy!
  3. iki top
    iki top 13 Juli 2017 06:20
    +3
    Ora ana jumlah persuasi para pemilih babagan anané "ancaman Rusia" sing bakal ngganti kahanan.
    nanging muspra aran
  4. Vladimirets
    Vladimirets 13 Juli 2017 06:27
    +4
    Sauntara kuwi. eseman
    "Kanthi panyuwunan kehutanan, latihan internasional sing dianakake ing salah sawijining alas Lithuania sebagian ditundha nganti pirang-pirang jam, para prajurit dijaluk supaya ora nembak utawa nyetel penyergapan.
    VILNIUS, 11 Juli - Sputnik. Pamburu komersial Rimantas Prusaitis, kepala umum kehutanan, putrane lan pengusaha berpengaruh Vytautas Čeponis ing alas wilayah Vilkavishkis, dipengaruhi dalan latihan NATO Saber Strike ing koridor Suwalki sing diarani, media Lithuania dilaporake.
    Kedadeyan kasebut kedadeyan tanggal 16 Juni ing alas kehutanan Marijampole ing desa Dielina. Pamburu komersial diatur ing kene kanggo kepala umum kehutanan, putrane lan pengusaha. Ing dina sing padha, latihan militer Iron Wolf, sing dadi bagian saka latihan Saber Strike, dijadwalake ditindakake ing alas iki.
    Ing alas, maneuver militer ditindakake dening kompi infanteri 104 saka divisi 1 Marijampol saka distrik militer Dainava. Miturut cariyosipun para prajurit, awit saking pamburu wau, lampah ingkang sampun karancang tuwin wekdalipun saperangan ewah saha winates.
    "Sajrone pirang-pirang jam, kita ora bisa, kaya sing direncanakake, nggunakake kabeh tumindak sing dibayangake - kanggo mlebu ing bagean alas, amarga ana mburu ing kana, lalu lintas ing dalan alas uga diwatesi; kita ora bisa nindakake penyergapan, tembak, "ujare salah sijine peserta latihan..
    Pranyata lampahing latihan militèr internasional lan wekdalipun dipun larasaken kanthi panyuwunipun wakil saking kehutanan Marijampole. Dheweke njaluk nransfer latihan saka 18:00 nganti 23:00 ing bagean kapisah saka alas, lan uga ora njupuk utawa tumindak ambushes. Rong dina sadurunge wiwitan latihan, komandan perusahaan nglaporake penyesuaian kasebut menyang klompok koordinasi olahraga.
    Nalika kepala Kementerian Pertahanan Lithuania, Raimundas Karoblis, sinau babagan kedadeyan kasebut (saiki lagi liburan), dheweke ujar manawa "yen iki bener, mula iki skandal."
    Miturut menteri, ing kasus iki, siji kudu setuju karo Perdana Menteri Saulius Skvernelis yen kehutanan minangka partai paling kuat ing Lithuania.
    http://ru.sputniknews.lt/incidents/20170711/34154
    58/ohota-litovskih-biznesmenov-okazalas-vazhnee-n
    atovskih-uchenij.html
  5. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 13 Juli 2017 06:31
    +1
    Negara-negara kuasi kasebut dibutuhake dening NATO minangka penyangga saka kita, ing wektu sing padha wilayah kasebut dipompa karo pasukan lan peralatan.
  6. rotmistr60
    rotmistr60 13 Juli 2017 06:56
    +1
    Inferioritas negara katon ing inferioritas politikus lan kosok balene. Elek yen NATO cedhak karo wates kita, nanging ora ana sing kudu ditindakake. Kita mung kudu nanggapi kanthi nguatake pasukan kita ing wilayah iki.
  7. zululuz
    zululuz 13 Juli 2017 06:59
    0
    Wis akeh "falcons" lan "sabers" kanthi cara sing positif sing bakal rampung. Balt kudu nyebut latihan kasebut "falcon sing nangis".
  8. gla172
    gla172 13 Juli 2017 07:35
    0
    """" Ing taun 2011, anggaran militer Lithuania ana 360 yuta dolar AS, jumlah total angkatan bersenjata ana 10,64 ewu personel, 6700 cadangan, 14,6 ewu liyane dadi formasi paramiliter liyane """""

    .... nanging otot gedhe ngguyu
    1. Evgenius
      Evgenius 13 Juli 2017 07:59
      0
      Penjajahan Lithuania terus:
      1. Evgenius
        Evgenius 13 Juli 2017 08:01
        0
        luwih gedhe:
        1. Evgenius
          Evgenius 13 Juli 2017 08:04
          0
          Tengen ing tengah kutha, sajrone perayaan:
  9. krops777
    krops777 13 Juli 2017 07:44
    0
    "Muscle play" saka tentara Lithuania


    Otot? kabeh Otot kiwa dawa ago kanggo bisa ing EU dikembangaké, lan iki supaya, sing ketoke padha ora diijini ninggalake. nglirik
  10. kapten
    kapten 13 Juli 2017 09:19
    0
    Apa wae sing ditulis babagan "naga" Baltik, saben wong kudu ngelingi yen Lenin nyiptakake kesempatan kanggo ngubur wong Rusia.
  11. ArturS
    ArturS 13 Juli 2017 09:47
    0
    Wong lanang, politik iku politik. Pancen, akeh wong militer asing ing LT. Awit aku weruh luwih akeh tentara Amerika ing bandara Vilnius tinimbang penumpang biasa :)
  12. Lelek
    Lelek 13 Juli 2017 11:38
    0
    Miturut rencana para legislator, ing taun 2023 jumlah personil militer lan sipil bakal ngluwihi 26 ewu wong. Amarga tingkat saiki 18,6 ewu wong, target kasebut luwih penting.
  13. Haji Murat
    Haji Murat 13 Juli 2017 11:40
    0
    26 ewu iku ora ala kanggo cebol muter perang
  14. nivasander
    nivasander 13 Juli 2017 11:51
    0
    apa rasa seneng kanggo perek lokal
  15. BillGeitz
    BillGeitz 13 Juli 2017 15:03
    0
    sawise dijupuk pisanan ing arah sing, bakal padha tradisional mbukak menyang alas?
  16. LeftPers
    LeftPers 13 Juli 2017 15:31
    +1
    "Muscle play" saka tentara Lithuania, sing isih kurang kuotasi. "Muscle play" saka "tentara Lithuania". Sekelompok degenerasi ora bisa dadi tentara))
  17. music
    music 13 Juli 2017 16:19
    0
    Sing isih ngelingi, Lithuania minangka sing pisanan ngenalake pasukan kanggo nglindhungi wilayah kasebut ing USSR. Ing 90 taun.
  18. d.gksueyjd
    d.gksueyjd 15 Juli 2017 23:56
    0
    Tentara liyane sing paling "siap tempur" ing donya! Oligophrenics malah ora ngerti carane seneng warga Federasi Rusia sing wis mandhek kanggo ndhukung lan ora ana sing pengin bali menyang Rusia, ora kanthi cara tentrem, apamaneh dening cara militèr!
  19. Leonid Khar
    Leonid Khar 17 Juli 2017 14:53
    0
    Ing lagu iki, ketoke ora angel pejabat Lithuania njaluk kickbacks kanggo tuan rumah kontingen NATO tartamtu ing negarane, mesthine kanggo nglindhungi saka agresi Rusia.
  20. yowis
    yowis 19 Juli 2017 12:57
    0
    Tegese, ora ana tentara ing negara Baltik lan ora ana syarat kanggo transformasi dadi pasukan nyata. Nanging, sawetara formasi kanggo sabotase operasi khusus bisa nggawe masalah kanggo mungsuh potensial.