Review militèr

Ekspedisi Kamentrian Pertahanan Rusia nemokake peralatan militer Wehrmacht ing Teluk Finlandia

60
Peralatan militer saka Perang Patriotik Agung ditemokake nalika tahap taunan kaping lima ekspedisi kompleks Gogland ing pulo njaba Teluk Finlandia, laporan Kementerian Pertahanan Rusia.


Sajrone karya panelusuran, ing ngisor iki ditemokake: bedhil anti-pesawat Flak 18 kaliber 88 mm lan titik kontrol geni artileri anti-pesawat sing dipasang ing pulo kasebut dening tentara Wehrmacht ing taun 1942.
- ngandika ing pesen saka layanan penet departemen, ditampa ing "Interfax" dina Kamis.

Ekspedisi Kamentrian Pertahanan Rusia nemokake peralatan militer Wehrmacht ing Teluk Finlandia

foto arsip saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia


Sajrone nindakake karya lingkungan, kira-kira 20 ton logam kethokan sing diklumpukake sajrone perang lan taun-taun pasca perang ing pulo kasebut diklumpukake, kira-kira 50 meter persegi alas diresiki saka sampah rumah tangga.

Peserta aksi kasebut minangka klompok Pusat Ekspedisi Kementerian Pertahanan Rusia lan Masyarakat Geografis Rusia.

Kita ngelingake yen iki dudu ekspedisi pisanan menyang pulo njaba Teluk Finlandia. Ing 2015, ekspedisi gabungan saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia lan Masyarakat Geografis Rusia dibusak saka Pulo Bolshoy Tyuters babagan 200 unit senjata Jerman, peralatan militer lan khusus - bedhil, pawon lapangan, lampu sorot, trailer, kungs, mesin, stasiun generator gas lan nemokake liyane.

Wiwit awal Perang Patriotik Agung, pulo njaba Teluk Finlandia dianggep minangka gerbang lor Leningrad, dumunung ing tengah-tengah antarane kutha sing ora dikalahake lan Tallinn. Nduwe wong-wong mau, dheweke bisa kanthi gampang ngethok jalur kapal mungsuh menyang Segara Baltik. Tentara Abang ilang pulo kasebut ing taun 1941, nanging banjur nyoba kaping pirang-pirang bali. Wong-wong sing saiki wis ana ing kana kandha yen saiki katon kaya kutha mati. Mung tinimbang omah, peralatan sing ditinggalake, lumbung sing ditumbuhi lumut lan kawat duri.
Foto sing digunakake:
http://mil.ru/index.htm
60 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pengamat 2014
    Pengamat 2014 13 Juli 2017 19:30
    + 18
    Ekspedisi Kamentrian Pertahanan Rusia nemokake peralatan militer Wehrmacht ing Teluk Finlandia
    Apa sampeyan wis ketemu Fritz alam bébas? ngguyu
    Ana macem-macem langka ing udara terbuka. Apa bisa dievakuasi menyang museum nalika musim dingin? Yen ora, penggali ireng bakal ngrampok sawise publikasi kasebut.
    1. Чёрный
      Чёрный 13 Juli 2017 19:35
      + 33
      Kutipan: Observer2014
      Apa sampeyan wis ketemu Fritz alam bébas?

      Saiki mung ana Ukrainians liar ... ora masalah ... wassat, utamane akeh sing ana ing zona sing diarani ATO ... dibedakake karo demensia, kecenderungan nyolong, rampokan lan kepinginan kanggo alkohol ... ngguyu
      1. infantri2020
        infantri2020 13 Juli 2017 20:49
        + 41
        Dheweke ngimpi sampeyan, utawa apa? Zadolbali wis Ukrainians iki. Dheweke ora diseret menyang desa utawa menyang kutha. Degradasi forum, nanging ....
      2. Vadivak
        Vadivak 14 Juli 2017 08:04
        +2
        Ya, ora bisa nemokake foto aht aht, apa hubungane conto iki? Iku katon kaya Schneider 9K
    2. JURUSAN
      JURUSAN 13 Juli 2017 19:36
      + 14
      udakara 200 unit senjata Jerman

      Dibuwang lan dibuwang kabeh..! Apa kejem Rusia kita .. Aku wedi dhewe!
      1. pesta
        pesta 13 Juli 2017 19:38
        + 21
        Aku wedi dhewe!
        apa kowe ora isin adoh saka pangilon? ngguyu
      2. Winnie the Pooh
        Winnie the Pooh 13 Juli 2017 20:34
        +8
        Quote: DEPARTEMEN
        Dibuwang lan dibuwang kabeh..! Apa kejem Rusia kita .. Aku wedi dhewe!


        Maca babagan operasi nyerang Medvezhyegorsk ing taun 1942, ora dinobatkan kanthi sukses.
        1. landak
          landak 18 Juli 2017 09:16
          0
          Quote: Winnie the Pooh
          Maca babagan operasi nyerang Medvezhyegorsk

          Dhuh, langkung prayogi menawi panjenengan sami sumelang dhateng Israèl panjenengan.
      3. Skeptik Sinis
        Skeptik Sinis 13 Juli 2017 21:37
        +2
        Quote: DEPARTEMEN
        Aku wedi dhewe!

        Phobias ora apik banget, nanging fobia delusional, oh, carane ora apik
      4. Deck
        Deck 13 Juli 2017 22:14
        +1
        Finns nundhung Jerman saka Gogland. Dadi pitakonan kanggo wong-wong mau
      5. urman
        urman 14 Juli 2017 03:36
        0
        Quote: DEPARTEMEN
        Aku wedi dhewe!

        recourse recourse ngguyu ngguyu Nanging wong barbar!
    3. pesta
      pesta 13 Juli 2017 19:37
      + 11
      dadi iki zona tapel wates, Aku padha ora bakal diijini ana
      1. Vladimirets
        Vladimirets 13 Juli 2017 19:44
        + 17
        Kutipan saka partyzan
        dadi iki zona tapel wates, Aku padha ora bakal diijini ana

        Ora ana Pulo Kozliny ing peta sampeyan, nanging pengawal tapel wates kita dipasang ing kana, RTP-1, area tanggung jawab 2 ObrPSKR, Vysotsk.
        1. pesta
          pesta 13 Juli 2017 19:45
          + 15
          Pulo Kozliny ora ana ing peta sampeyan
          lan dheweke serius ngguyu
          1. Vladimirets
            Vladimirets 13 Juli 2017 19:49
            + 15
            Kutipan saka partyzan
            lan dheweke serius

            Miturut cara, iku panggonan maling nalika aku ngawula. Ambush paling kanggo njaluk ing Sommers, tumpukan watu lan sepuluh wit.
            1. pesta
              pesta 13 Juli 2017 19:57
              + 11
              Apa mungsuh kesasar ing 3 pines? ngguyu ngguyu
              1. Vladimirets
                Vladimirets 13 Juli 2017 20:06
                +7
                Kutipan saka partyzan
                Apa mungsuh kesasar ing 3 pines?

                Ora ana mungsuh, padha ditampa ing Gogland. eseman
                1. pesta
                  pesta 13 Juli 2017 20:11
                  +8
                  Ora ana mungsuh, padha ditampa ing Gogland.
                  anget?
                  1. Vladimirets
                    Vladimirets 13 Juli 2017 20:22
                    +8
                    Kutipan saka partyzan
                    anget?

                    kadhemen. ya Aku ora ngerti VT maneh utawa ora, akeh wektu wis liwati, loro Angkatan Laut lan PV padha ing Gogland lan MCHPV. Kita wis RTP-4 kadhaptar.
                  2. VOENOBOZ
                    VOENOBOZ 13 Juli 2017 22:12
                    +1
                    padha paring (ana rasa gumuyu).
          2. Deck
            Deck 17 Juli 2017 14:30
            0
            Wong-wong mau padha kandha: dudu Rahasia, nanging Wedhus!
    4. akvanavt98
      akvanavt98 14 Juli 2017 00:53
      +1
      ana ala karo kopiry. zona tapel wates, kabeh ana ala, nanging ayu banget. tandha ndhuwur iku 180 meter. tlaga. lan malah liyane ketemu ing banyu
    5. DiKoff
      DiKoff 14 Juli 2017 08:59
      +1
      Penggali iki wis ndudhuk kabeh Wilayah Leningrad lan isih saben taun nemokake celengan senjata anyar, utamane ing rawa Sinyavinsky - tank, pesawat, apa wae - ora bisa narik kabeh, ora bisa nyopir peralatan serius. utawa larang banget

      Nanging ora ana maneh Fritz ... kabeh wis dipangan)))
  2. 210okv
    210okv 13 Juli 2017 19:32
    +8
    Jaga awakmu cah. Isih akeh macem-macem omong kosong tempur. Ora suwe, bocah-bocah ing wilayah Smolensk ing alas kesandhung ing tambang.. Siji mayit..
    1. MPK105
      MPK105 13 Juli 2017 19:40
      +9
      Yen ditulis ing kulawarga, pati bakal nemokake ing endi-endi ... Ora suwe, wong-wong saka kuthaku (Buzuluk, akeh sing padha karo Kali sing ditresnani) padha njupuk jamur ing Yaik, dibuwang dening tambang.. Para sappers banjur ngandika, ing perjalanan, saka Sipil isih ngenteni wektu ...
      1. Moskovit
        Moskovit 13 Juli 2017 22:56
        +2
        wah. Aku wis nyekel iwak luwih saka sepisan ing wilayah Saraktash ...
    2. Vladimirets
      Vladimirets 13 Juli 2017 19:58
      + 13
      Kutipan: 210 okv
      Iku kebak kabeh limo pertempuran omong kosong.

      Ing jamanku, ana uga wilayah sing ditutup kanggo navigasi lan trawling pertempuran ditindakake.
    3. Lganhi
      Lganhi 13 Juli 2017 23:25
      0
      Kutipan: 210 okv
      Ora suwe kepungkur, bocah-bocah ing wilayah Smolensk ing alas kesandhung ing tambang .. Siji mayit ..

      Ora nggumunake. Saucepans tansah dibedakake dening demensia. Mung babu genetis sing ngarani claps lan bangga wassat
  3. midshipman
    midshipman 13 Juli 2017 19:36
    + 14
    Wis wektune kanggo mbusak sampah iki saka Gogland. Iki minangka papan sing apik sing ora mung nutupi St. Petersburg, nanging kudu dadi tujuan wisata. Ing taun 1981, aku kudu teka karo komando Angkatan Udara USSR menyang Kapuloan Kuril. Sampeyan perlu kanggo mesthekake instalasi stasiun referensi RSDN Tropic ana. Dheweke nindakake kabeh, NII-93 (RIRV) tanggung jawab kanggo karya iki. Dadi ana uga sampah karat Jepang lan kawat duri. Lan lapangan udara ing kondisi apik banget. Aku duwe pakurmatan.
    1. WUA 518
      WUA 518 13 Juli 2017 20:37
      + 11
      Quote: midshipman
      Dadi ana uga sampah teyeng Jepang

      Dadi dheweke isih ana, kaya peralatan ing wilayah benteng.
    2. Aviator_
      Aviator_ 13 Juli 2017 21:31
      +6
      Kabeh ngapusi kaya iki
      1. VOENOBOZ
        VOENOBOZ 13 Juli 2017 22:16
        +2
        Lan umume, ayo ngapusi, generasi sabanjure bakal kasengsem.
        1. Aviator_
          Aviator_ 13 Juli 2017 23:07
          +2
          Lan iki bisa dibusak.
      2. Paranoid50
        Paranoid50 14 Juli 2017 00:04
        +2
        Kutipan: Aviator_
        Kabeh ngapusi kaya iki

        Oh, iki Shumshu ... A placer kabèh saka Chi-Ha, sanadyan ing negara kuwi ... Ana, misale jek, padha wanted kanggo ngidini ngunjungi sederek Jepang, kanggo wong-wong mau ana, kaya, "pengeling-eling" . Siji tank (Ikeda) meh suci kanggo wong-wong mau, minangka perwujudan roh samurai. Apa wis dilestarekake? Nyuwun
  4. Banisher saka Liberoids
    Banisher saka Liberoids 13 Juli 2017 19:41
    +9
    Inggih, Columbus, chesslovo! Ing 88, ing Kaliningrad (Baltik), aku menek bèntèng - ana segara segara senjata iki! Oerlikons ing kondisi meh sampurna, ora lubricated, kapenuhan grease! Dadi, mantan kolegaku sing manggon ing kana ujar manawa ora ana owah-owahan wiwit jaman kasebut - teknologi lawas liwat alas, groves, waduk uga dadi terobosan, lan ora ana sing butuh! !!
    1. prasaja_rgb
      prasaja_rgb 13 Juli 2017 22:28
      +2
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      peralatan lawas liwat alas, groves, reservoir uga temonan, lan ora ana kang perlu! !!

      Iki amarga kita ora duwe budaya museum pribadi kaya ing kulon borjuis
      1. Moore
        Moore 14 Juli 2017 03:47
        0
        Kutipan saka: prosto_rgb

        Iki amarga kita ora duwe budaya museum pribadi kaya ing kulon borjuis

        Vadim Zadorozhny saiki nyawang sampeyan kanthi kaget
        http://www.tmuseum.ru/
        1. prasaja_rgb
          prasaja_rgb 16 Juli 2017 20:42
          0
          Kutipan: Moore
          Kutipan saka: prosto_rgb

          Iki amarga kita ora duwe budaya museum pribadi kaya ing kulon borjuis

          Vadim Zadorozhny saiki nyawang sampeyan kanthi kaget
          http://www.tmuseum.ru/

          Thanks kanggo link menyang situs!
          Aku ngerti babagan Zadorozhny dhewe lan proyeke.
          Mung yen konsep "budaya museum pribadi" ing pangertenku ora sakabehe bener kanggo hubungane karo 1 utawa 2 museum pribadi, malah paling gedhe ing donya.
          Kajaba iku, konsep budaya ora mung mamerake awake dhewe ing hangar utawa ing udara terbuka, nanging uga luwih akeh.
          Nganti saiki, iki ora ana, nanging ana gerakan lan apik banget.
    2. LiSiCyn
      LiSiCyn 13 Juli 2017 22:53
      +4
      Quote: Exorcist saka Liberoids
      peralatan lawas liwat alas, groves, reservoir uga temonan, lan ora ana kang perlu! !!

      Dianggep entheng, iku ngapusi.. Dijupuk ing taun 90-00an, ora diukur liwat gunung. Padha diekspor minangka besi tua, bea cukai menehi go-ahead. Oalah, aku wong Koenig.. aran
  5. anjey
    anjey 13 Juli 2017 19:41
    +9
    kok ora nggawe tur wisata - wektu lelungan menyang Perang Donya II, supaya wong-wong ing donya bisa ndeleng ing urip nyata kang kewan Rusia nyuwil mburi ...
    1. A.Kaledin
      A.Kaledin 13 Juli 2017 19:48
      +6
      Lan sapa sing bakal njamin yen ora ana turis sing bakal diunekake?
      1. notingem
        notingem 13 Juli 2017 20:45
        +3
        Titanic diwenehi jaminan yen ora bakal tenggelam lan apa. Sampeyan bisa njeblug dhewe ing ngendi wae ana operasi militer. Aku menehi saran supaya ora ngalih tanggung jawab marang sapa wae
    2. Kolonel Oparyshev
      Kolonel Oparyshev 13 Juli 2017 20:21
      +4
      Menehi saben turis bedhil, cartridges, nyetel detachments lan drive kanggo serangan
  6. gerilya ala
    gerilya ala 13 Juli 2017 20:01
    +8
    Ing foto, ora ana ara 8,8 sm. ora Iki minangka bedhil anti-pesawat.
    1. WUA 518
      WUA 518 13 Juli 2017 21:05
      +6
      Ya, katon kaya Bofors 40mm sing dijupuk. Digunakake dening Jerman miturut sebutan 4-cm/56 Flak 28.
  7. anjey
    anjey 13 Juli 2017 20:04
    +2
    Quote: A. Kaledin
    Lan sapa sing bakal njamin yen ora ana turis sing bakal diunekake?

    lan apa sampeyan mikir para sappers ing tentara, wisata kanggo nggawe dhuwit mbayar ing Wilayah Moskow ...
  8. nivasander
    nivasander 13 Juli 2017 20:28
    + 11
    ing 1993 piyambakipun njabat ing Belarus ing pasukan engineering - near Molodechno padha kesandhung ing panggonan kuburan gedhe saka Jerman sing tilar donya ing Juni 1944 - uga, kaya kuburan - luwih saka 200 Jerman padha cepet-cepet disarèkaké ing sawetara jinis jurang - ketoke. tim panguburan kita diklumpukake encirclement mati lan mbuwang wong-wong mau menyang jurang, lan banjur mbuwang wong-wong mau karo bumi lan lempung (ora ana gaman, lan dokumen banget), nanging token - kabèh ember. Kedutaan Besar Jerman mbayar 200 tandha kanggo saben token unbroken. .. Kabeh Fritz padha diklumpukake, dikempalken lan dikirim menyang howl mournful karyawan kedutaan ing Fatherland - iku langsung ala saka meri. Kita mung diklumpukake prajurit kita, kang kita ketemu, ing kuburan massal lan sijine tandha kaya "25 dingerteni disarèkaké. kene"
  9. SCHMEL
    SCHMEL 13 Juli 2017 21:00
    + 12
    Ing banyu pasisir, uga akeh wesi sing ana ing sakubenge, aku ora pengin entuk, bakal ana ekspedisi sing cukup kanggo 100 taun. Lan pirang-pirang wong sing tiwas ing pulo kasebut, mung ing jaman pasca perang, ibu aja kuwatir, papan sing medeni lan medeni. sad
    1. WUA 518
      WUA 518 13 Juli 2017 21:21
      +5
      Kutipan saka Schmel
      Ekspedisi cukup kanggo 100 taun.

      Miturut hukum maritim, yen negara ngakoni kapal kasebut cemlorot, mula panggonan iki diumumake minangka kuburan massal, kanthi kabeh akibate.
  10. Wilayah-25.rus
    Wilayah-25.rus 13 Juli 2017 21:04
    + 12
    Bener, ing foto "Bofors"))))
    1. Aviator_
      Aviator_ 13 Juli 2017 21:30
      +2
      Cukup bener, 40 mm
  11. Moskovit
    Moskovit 13 Juli 2017 22:53
    +1
    Kaya penjaga perbatasan ana. Penggali ireng ora bisa teka ing kono. Malah ana siaran ing RTG babagan tyuter gedhe. Akeh kejutan mbebayani ing lemah.
  12. akvanavt98
    akvanavt98 14 Juli 2017 00:59
    +1
    apa jenis watu ing sisih kulon menyang segara?
    1. akvanavt98
      akvanavt98 14 Juli 2017 01:02
      +1
      kene ing sisih kulon

  13. akvanavt98
    akvanavt98 14 Juli 2017 01:30
    +1
    Kutipan: 210 okv
    Jaga awakmu cah. Isih akeh macem-macem omong kosong tempur. Ora suwe, bocah-bocah ing wilayah Smolensk ing alas kesandhung ing tambang.. Siji mayit..

    saka sisih njaba dermaga teluk, cobblestones padha sprinkled, lan ing ngisor padha tumpukan cangkang. udakara udakara 300 mm lan ing jejere ana tongkang Jerman kanthi cangkang lan meriam. padha dibusak ngarsane saka bedhil siji, supaya wong urip. Baterei kaya anyar, 4,5 volt flat. Lampune ana sing makarya. Nalika mlebu ing teluk, ana prau serbu loro, sing ora kobong banget. ana akeh barang ing banyu. kuku tembaga saka plating saka sailboats mung nang endi wae. Aku ngerti telung prau layar. kapal uap Sigulda lsp. yen bakal ngilangi rezim tapel wates, para penyelam mesthi lali babagan Segara Abang
  14. ilyas
    ilyas 14 Juli 2017 07:10
    0
    Ing pulo kasebut mesthi ana sing bisa ditemokake. Wis ana laporan TV babagan topik iki. Dadi ora ana sing anyar.
  15. Kirgudu
    Kirgudu 14 Juli 2017 07:21
    +1
    20 ton wesi militer dijupuk, lan foto carane wong ngemis ngumpul ing teras ...
  16. akvanavt98
    akvanavt98 14 Juli 2017 10:41
    0
    Kutipan: Kirgudu
    20 ton wesi militer dijupuk, lan foto carane wong ngemis ngumpul ing teras ...

    sampeyan sugih? iki 87, ekspedisi nyilem saka klub Narva
  17. vodkinmotors1
    vodkinmotors1 14 Juli 2017 15:53
    0
    Ngapusi. Malah pawon lapangan diunekake nalika mundur. Gogland kebak ordnance sing ora njeblug, iku kabeh. Sopka Popova 175 m sadhuwuring segara. Wis 2 monumen kanggo nggunakake radio. (lawas lan anyar) prajurit
  18. Kolonel Manuk
    Kolonel Manuk 15 Juli 2017 20:07
    0
    Pindhah menyang Spit Baltik, yen sampeyan ngidini sampeyan mlebu, mesthi sampeyan ora bakal weruh iki. Isih medeni kanggo "ngeduk" ing kono.