Review militèr

Nasib jenderal

13
Persis 120 taun kepungkur, tanggal 15 Juli 1897 (miturut gaya anyar), ing Buturlinovka (dina iki - kutha ing wilayah Voronezh), pimpinan militer Soviet sing bakal teka, peserta ing First World, Civil and Great Patriotic Perang, Pengawal Letnan Jenderal, Pahlawan Uni Soviet (1945) Vladimir Viktorovich Kryukov. Kryukov minangka salah sawijining rekan paling cedhak saka Marsekal Soviet sing misuwur Georgy Konstantinovich Zhukov, lan garwane Vladimir Kryukov minangka Artis Terhormat saka RSFRS Lidia Ruslanova, sing ketemu ing ngarep ing taun 1942. Ing pungkasan Perang Patriotik Agung, Vladimir Kryukova mrentahake Ordo Spanduk Merah Pomeranian Pengawal 2 Suvorov, Korps Kavaleri Kelas 2.


Vladimir Viktorovich Kryukov lair tanggal 15 Juli 1897 ing pemukiman Buturlinovka, distrik Bobrovsky, provinsi Voronezh (wiwit 1917, Buturlinovka nduweni status kutha) ing kulawarga pegawe, Rusia miturut warga negara. Bapakne, Viktor Andreevich, teka saka kulawarga petani prasaja ing desa Klepovka. Ing Buturlinovka, ing ngendi dheweke pindhah menyang panggonan permanen, dheweke pisanan kerja minangka tukang pos biasa, banjur dadi operator telegraf, lan dadi pejabat pos cilik saka kategori VI. Vladimir cilik seneng karo seragam bapake kanthi kancing mengkilat. Nalika dheweke tuwuh, dheweke ngimpi nganggo busana sing padha, nanging nasibe nyatakake yen dheweke pancene wiwit nganggo seragam, nanging wis dadi militer.

Ing taun 1914, jenderal mangsa kasil lulus saka sekolah nyata ing Ryazan. Ing taun kang padha, Perang Donya I wiwit. Rauh negara needed nomer akeh perwira junior, supaya Vladimir Kryukov rampung ing Moscow, ngendi dheweke mlebu sekolah ensign. Dheweke rampung ing separo kapindho taun 1915, banjur tindak menyang Front Kulon, ing ngendi dheweke perang wiwit September 1915. Ing kene dheweke dadi komandan platoon saka Resimen Rifle Siberia kaping 26, lan banjur dadi kepala intelijen kavaleri saka Resimen Rifle Siberia kaping 57. Ing ngarep, kuwalitas paling apik dicethakaké: wani, wani, resourcefulness lan kesusastraan. Dheweke bisa munggah pangkat letnan, lan kanggo mbedakake militèr dheweke dianugerahi St. George Cross.

Nasib jenderal

Ing Desember 1917, Vladimir Kryukov iki demobilized saka tentara. Saka tentara, dheweke bali menyang Ryazan, ing ngendi dheweke langsung gabung karo detasemen Pengawal Merah, saka Juni 1918, dheweke dadi wakil detasemen iki, lan banjur mrentah satus. Minangka bagéan saka detasemen iki, dheweke melu perang ing Don lan ing Front Kidul. Wiwit Oktober 1918 ing Tentara Abang. Dheweke dadi ajudan markas detasemen Red Guard ing Baku, wiwit Desember taun sing padha - komandan platoon saka divisi kavaleri kapisah saka Divisi Infanteri 2. Wiwit September 1919 - komandan skuadron, kepala tim ekonomi, asisten kepala staf saka Kavaleri Brigade Kapisah ing Divisi Infanteri 38th. Iki mung orane tumrap sekolah cilik saka lelampahan sak taun perang sipil ing Rusia.

Sajrone perang sipil, dheweke perang ing sisih kidul lan wétan, kedaden kanggo mrentah platoon, skuadron lan resimen ing taun beda. Sajrone perang karo Pengawal Putih, dheweke tatu kaping pirang-pirang, nanging tansah bali menyang ngarep kanggo kanca-kanca. Saka Agustus 1921 nganti 1922 dheweke dadi asisten komandan Resimen Kavaleri 82 saka Divisi Kavaleri kaping 14. Ing taun 1922, dheweke bali menyang urip sipil lan terus nampa pendidikan militèr, amarga ora bisa maneh part karo layanan militèr lan samesthine kanggo nyawisake kabeh urip kanggo iku.

Ing taun 1924, piyambakipun kasil ngrampungaken sinau ing departemen saka Staff komando senior ing Higher Cavalry School saka Tentara Abang ing Leningrad. Sawise rampung latihan, layanan digandhengake karo macem-macem tatanan kavaleri Tentara Abang. Ing taun 1932 dheweke lulus saka taun 1 Akademi Militer kanthi jeneng M.V. Frunze. Wiwit Juni 1933 dheweke dadi komandan Resimen Kavaleri Spanduk Merah Salsky kaping 20 saka Divisi Kavaleri kaping 4. Divisi iki dipimpin déning Georgy Zhukov wiwit tanggal 26 Maret 1933 nganti Juli 1937. Wiwit Oktober 1937, Vladimir Kryukov ing Novocherkassk mulang taktik ing Kursus Peningkatan Kavaleri Red Banner kanggo Staf Komando Tentara Merah.


Vladimir Kryukov ngatur kanggo njupuk bagéyan ing perang Soviet-Finlandia, kang perang saka Februari 1940, minangka komandan saka 306th Infantry Regiment saka 62nd Infantry Division. Sawisé pungkasan perang, saka Mei 1940 dhawuh 8 Brigade senapan saka Distrik Militer Leningrad, dumunung ing Semenanjung Khanko. Miturut dekrit Dewan Komisaris Rakyat USSR tanggal 4 Juni 1940, Vladimir Viktorovich dianugerahi pangkat jenderal utama, ing pangkat iki dheweke bakal ketemu karo Perang Patriotik Agung.

Tanggal 11 Maret 1941, Kryukov mimpin Divisi Motorized 198th sing mentas dibentuk, sing digawe ing Strelna kanthi basis Brigade Rifle Motorized 7 lan minangka bagéan saka Korps Mekanik 10. Divisi iki minangka bagéan saka tentara aktif nganti 17 September 1941, ing dina iki unit kasebut disusun maneh dadi divisi bedhil kaping 198. Divisi kasebut perang karo Finlandia ing Karelian Isthmus sisih lor-wétan Vyborg. Vladimir Kryukov mimpin unit iki nganti reorganisasi sawijining, sawise kang njupuk komando Divisi Infanteri 198th. Wiwit September 1941, divisi kang, minangka bagéan saka Tentara 54th, njupuk bagéyan ing upaya banget pisanan kanggo ngangkat blokade Leningrad ing arah Kolpino, lan banjur njupuk bagéyan ing Tikhvin pertahanan lan operasi nyerang Tikhvin. Dheweke mrentah unit iki nganti 25 Desember 1941.

Ing 1941 padha, Vladimir Viktorovich gabung karo CPSU (b). Wigati dicathet menawa dheweke gabung karo partai kasebut cukup telat, amarga dheweke wis perang ing Tentara Merah wiwit taun 1918. Ing wektu sing padha, ora ana kertu partai ora nyegah dheweke mbangun karir militer sing sukses ing kabeh taun iki.


Saka 12 Januari nganti 3 Februari 1942, Vladimir Kryukov mrentah 10th Cavalry Corps ing Front Kulon. Tanggal 6 Maret ing taun sing padha, dheweke njupuk komando Korps Kavaleri Pengawal kaping 2, sing sadurunge diprentahake dening Jenderal Soviet legendaris Lev Mikhailovich Dovator sadurunge dheweke mati. Ing April 1942, ing Spas-Nudel near Volokolamsk, dheweke ketemu karo penyanyi banjur-kondhang Lidia Ruslanova, sing menehi konser ing 2 Pengawal Kavaleri Corps, lan sasampunipun nikah. Ing wektu iku, Kryukov wis nikah sapisan, bojoné tilar donya ing taun 1940, ninggalake wong wadon limang taun. Ing marriage kapindho, padha duwe putri liyane, Margarita Kryukova, karo Lydia Ruslanova.

Ing November 1942, korps kang njupuk bagéyan ing Operasi Mars minangka bagéan saka pasukan saka Front Western, Nanging, malah tanpa wektu kanggo teka menyang kontak karo mungsuh, kang nandhang losses abot saka geni artileri lan serangan Jerman. penerbangan. Saka Februari nganti Maret 1943, Korps Kryukov dadi basis saka "klompok senapan jaran-ski", sing nembus garis ngarep cukup jero menyang pertahanan Jerman sajrone operasi Sevsk. Nanging, korps kasebut rauh diubengi lan kanthi kerugian gedhe mundur menyang Sevsk, sing dibela suwene 6 dina, ilang meh kabeh personel. Sajrone perang sing paling angel lan pertahanan kutha, luwih saka 15 ewu prajurit kavaleri lan pemain ski saka telung brigade ski Siberia, sing dipasang ing korps minangka bala, tiwas. Sawise perang kasebut, ing Maret 1943, Korps Pengawal 2 ditarik saka ngarep kanggo reorganisasi.

Tanggal 20 Juli 1944, kanthi dhawuh saka komandan Front Belorussian 1, Vladimir Viktorovich mimpin klompok ngarep mesin jaran (11th). tank lan Korps Kavaleri Pengawal kaping 2), sing didhawuhi meksa Kali Bug Kulon lan nyabrang tapel wates negara Soviet-Polandia. Salajengipun, Letnan Jenderal Kryukov mimpin Korps Pengawal kaping 2 nalika operasi Vistula-Oder lan Pomerania Timur saka pasukan Soviet. Sajrone operasi Vistula-Oder, korps dheweke nyabrang Kali Pilica, main peran penting ing pembebasan Warsawa lan kutha-kutha Polandia liyane saka pasukan Nazi. Ing operasi Pomeranian Wétan, Korps Kryukov, kanthi kerjasama karo unit tank, tanggal 5 Maret 1945, bisa ngrebut kutha Polcin ing Polandia. Sajrone periode nalika Kryukov mrentah Korps Kavaleri Pengawal kaping 2, korps kasebut dianugerahi Ordo Red Banner, gelar Ordo Suvorov II, lan uga dianugerahi gelar kehormatan "Pomeranian".


April 6, 1945, ing basis saka Keputusan Presidium saka Supreme Soviet saka USSR, kanggo Kepemimpinan trampil saka bagéan saka Corps lan wani lan wani ditampilake ing wektu sing padha, Letnan Jenderal Vladimir Kryukov dianugerahi gelar dhuwur Pahlawan Uni Soviet kanthi medali Bintang Emas lan Ordo Lenin. Sawisé pungkasan Perang Patriotik Agung Vladimir Viktorovich terus nindakake layanan militèr, wiwit Desember 1945 ana ing pembuangan saka Panglima Angkatan Darat. Wiwit Mei 1946 dheweke dadi kepala Sekolah Perwira Kavaleri Tinggi sing dijenengi S. M. Budyonny, wiwit Oktober 1947 dadi wakil komandan Korps Rifle 36th.

Miturut recollections saka putri Kryukov, rama lan ibu padha cukup saperangan padhang. Ibu ngerti carane nampilake awake dhewe kanthi bener, dheweke nggawe kesan marang saben wong wadon sing megah, dhuwur, lan agung. Ing wektu sing padha, prinsip maskulin nyata tansah ana ing bapak. Omahe Kryukov tansah kebak tamu. Ibu asring teka karo charades, minangka tukang crito sing apik banget, ngatur lelucon praktis, lan nggawe pai sing apik banget.

Iki idyll urip kulawarga kirim-perang ambruk ing September 18, 1948, nalika Vladimir Viktorovich dipenjara ing Moscow ing kang disebut-Trofi Case. Sepuluh dina sabanjure, garwane Lidia Ruslanova uga dipenjara ing Kazan. Resmi, Vladimir Kryukov didakwa rampokan lan nyalahi panggunaan piala kanthi skala gedhe, yaiku, ing pungkasan perang dheweke ngeterake lukisan, perabotan lan perhiasan sing larang regane ing Moskow.


November 2, 1951, Vladimir Kryukov didakwo dening Collegium Militer saka Mahkamah Agung saka USSR, kang dihukum penjara kanggo 25 taun ing kamp kerja paksa, karo mundhut saka hak kanggo 5 taun, uga penyitaan saka kabeh properti lan nyabut penghargaan pemerintah. Kryukov njabat paukuman ing Kraslag, saka kono wis dirilis ing Juli 1953 ing basis saka rehabilitasi dening Militer Collegium saka Supreme Court saka USSR. Ing taun sing padha, ing wulan Agustus, dheweke bali menyang pangkat militer letnan jenderal, kanthi kabeh hak lan penghargaan negara. Wigati dicathet menawa Vladimir Viktorovich isih begja, amarga ing Agustus 1950, Kolonel Jenderal Vasily Gordov, Letnan Jenderal Grigory Kulik lan Mayor Jenderal Filipp Rybalchenko ditembak ing Agustus XNUMX ing "Trophy" utawa uga disebut "kasus umum". ".

Sawise dibebasake saka kamp, ​​Kryukov dirawat kanggo sawetara wektu, lan ing November 1953 dheweke dikirim kanggo sinau. Ing taun 1954 dheweke lulus saka Kursus Akademik Tinggi ing Akademi Militer Tinggi sing dijenengi K. E. Voroshilov (saiki Akademi Militer Staf Umum). Wiwit Maret 1955, dheweke dadi wakil kepala Akademi Hukum Militer kanggo latihan taktik lan pertempuran. Wiwit Desember 1956, ana ing pembuangan saka Direktorat Utama Personil Departemen Pertahanan Uni Soviet. Saka April 1957, Letnan Jenderal Vladimir Viktorovich Kryukov pensiun. Piyambakipun nglampahi taun pungkasan gesangipun ing Moscow. Jendral tilar donya tanggal 16 Agustus 1959 nalika yuswanipun namung 62 taun. Dheweke disarèkaké ing ibukutha ing kuburan Novodevichy.

Adhedhasar bahan saka sumber terbuka
Pengarang:
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 14 Juli 2017 15:31
    0
    Saka April 1957, Letnan Jenderal Vladimir Viktorovich Kryukov pensiun.
    ..lan ing Oktober 1957, Zhukov dibusak ing Plenum ... Apike, sawise rehabilitasi, Kryukov ora bakal dipercaya ...
    1. Nggolek
      Nggolek 14 Juli 2017 15:43
      +3
      Apa sing kudu dipercaya? Dheweke nampa pahlawan sing paling mungkin miturut "dawa layanan" ing perang, minangka sadulur-prajurit awal Zhukov, lan bojone Ruslanova. Lan "gesheft" pasca perang umume ora cocog karo pangkat lan posisi.
      1. Moscow
        Moscow 15 Juli 2017 09:06
        0
        Penangkapan Jenderal Kryukov lan Telegin ing "kasus piala" ora sengaja. Materi sing menarik banget diterbitake ing Jurnal Sejarah Militer No. 6 kanggo 1989 ...

        Artikel kasebut diarani "Eselon seprapat abad" ... Ana akeh dokumen ... Menarik banget ....
        1. Moscow
          Moscow 15 Juli 2017 09:18
          0
          Sampeyan uga bisa njaluk kenalan karo informasi ing situs "Sastra Militer"
          sumber primer
          Koleksi
          Georgy Zhukov.
          Transcript of Oktober (1957) plenum Komite Pusat CPSU lan dokumen liyane
          Situs web "Militer" ("Sastra Militer"): militera.lib.ru lan militera.org
          Edisi: Georgy Zhukov. Transcript of Oktober (1957) plenum Komite Pusat CPSU lan dokumen liyane. - M .: MF "Demokrasi", 2001.
          Book ing situs: http://militera.lib.ru/docs/da/zhukov_idf/index.h
          tml
          Pengolahan tambahan: Hoaxer ([email dilindhungi])
          Georgy Zhukov. Transcript of Oktober (1957) plenum Komite Pusat CPSU lan dokumen liyane. / Ed. akad. A.N. Yakovlev; komp. V. Naumov lan liya-liyane - M .: Dana Internasional "Demokrasi", 2001. - 820s. - (Rusia. abad XX. Dokumen). Sirkulasi 3000 eksemplar. isbn 5–85646–054–5

          Informasi lengkap babagan kasus Kryukov lan Ruslanova bisa dipikolehi ing situs web ... http://samlib.ru/b/baranow_p_a/dr.shtml
  2. AKC
    AKC 14 Juli 2017 16:24
    +4
    artikel kasebut diwiwiti kanthi crita babagan apa pahlawan, lan dipungkasi karo crita yen pahlawan kasebut dadi hoarder!
    kira-kira merit militèr kajaba Kryukov minangka salah sawijining rekan paling cedhak saka Marsekal Soviet sing misuwur Georgy Konstantinovich Zhukov, lan garwane Vladimir Kryukov minangka Artis Terhormat saka RSFRS Lidia Ruslanova. ora maneh!!!!
    1. Alekseev
      Alekseev 14 Juli 2017 20:09
      0
      Kutipan: AKS
      dipungkasi karo crita yen pahlawan kasebut dadi tukang nyolong!

      Kutipan: AKS
      Kryukov minangka salah sawijining rekan paling cedhak saka Marsekal Soviet sing misuwur Georgy Konstantinovich Zhukov.

      Inggih, apa kanggo molak crita Zhurnoluzhskie.
      Sapa saka "kanca" Jenderal Kryukov kanggo Marsekal G.K. Zhukov - Wakil Panglima Tertinggi?
      Sanadyan paring dhawuh dhateng wadyabala ingkang dipun titipaken kanthi sae.
      Hubungan pribadine dadi anget, G.K. Zhukov, wis dadi isin, ngubur Kryukov, nggawa peti mati. Paling kamungkinan, dheweke mbantu Kryukov kanggo mbebasake awake lan rehabilitasi sanalika sawise pati Stalin.
      Nanging ora ana informasi babagan kekancan pribadi, kepiye diwiwiti, lan liya-liyane, ing sumber terbuka.
      Ora ana informasi sing bisa dipercaya sing dicolong Kryukov ing kana.
      Ing kene, miturut Zhukov, MGB nggawe persediaan: pirang-pirang kulit, 12 bedhil mburu, lampu gantung, sawetara jinis perabot.
      Lan "koper karo emas", kang, miturut omongane uwong, ana "sinyal", padha ngomong, padha ora ketemu. Ngomong, garwane tansah nggawa dheweke, dheweke ujar yen sampeyan kudu menehi pitutur marang dheweke dhewe. nglirik
      Saiki, trandyuk apa wae kaya Perdyukov bakal nggawa luwih akeh.
      Lan Zhukov uga mbayar soko - ora nggawa tandha Jerman menyang USSR.
      Pangareping smershevets lan smershevets Comrade Abakumov V.S. Aku ora curiga yen dheweke bakal diantemi kaya woh pir, lan ing antarane tuduhan kasebut bakal ana pengayaan materi ilegal ...
      Dadi bener iku
      Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
      Jendral Gordov lan Kulik ora dipateni kanggo piala, iki mung alesan.

      Lan Jenderal Kryukov, paling kamungkinan, ambruk ing distribusi, sanajan ana alesan resmi kanggo "kasus piala".
      1. Ivan Tartugay
        Ivan Tartugay 16 Juli 2017 13:07
        +1
        Kutipan: Alekseev
        Lan "koper karo emas", sing, miturut omongane uwong, ana "sinyal", ngomong ora ketemu.


        Koper Zhukovsky karo emas ditemokake ing Ruslanova, luwih tepat ing apartemen housekeeper.
        Ruslanova ora nyerahake Zhukov, dheweke ujar manawa koper karo emas iku duweke. Nanging Kryukov nyerah Zhukov kanggo diselidiki. Sawise mateni Stalin IV, nalika Zhukov dadi kuwasa, dheweke pisanan ngurus Ruslanova lan dheweke dibebasake, direhabilitasi, bali properti, lukisan, emas, umume, kabeh sing diduweni dening kerja keras nalika perang. Kryukov, ing tangan liyane, dirilis dening gerbong utawa koper kanggo Ruslanova, mula jabatane sawise dibebasake minangka sekunder, malah tersier kanggo letnan jenderal, Pahlawan Uni Soviet, komandan korps, uga kanggo Kepala Marsekal. saka Aviation, Twice Hero saka Uni Soviet Novikov. Zhukov lan Khrushchev miwiti crita yen dheweke diduga nggunakake kekuwatan fisik marang Kryukov lan Novikov sajrone diselidiki lan diduga ora tahan, lan nyalahake marshal kamenangan. Ing tekanan, dheweke nyalahake Pahlawan Telu Uni Soviet (banjur isih), sing duwe rong Ordo Kamenangan.
        1. Alekseev
          Alekseev 17 Juli 2017 08:01
          0
          Quote: Ivan Tartugai
          padha miwiti tales sing padha dinuga nggunakake pasukan fisik ing Kryukov lan Novikov sak diselidiki

          Ya, ya, banjur ora ana sing dimutilasi ing organ, Khrushchev teka karo iki! ngguyu
          Lan ing Ruslanova, mesthi, emas saka partai, iku kanggo nyalahke, beguiled, Zhukov!
          Ivan Kolupai dhewe diitung. nglirik
          Dheweke maca omong kosong, kaya Suvorov-Rezun lan nggawe ...
          Sawise kabeh, Zhukov ngeterake awake saka Jerman nganggo sepur, ing ngendi sepur kasebut dibongkar?
          Ing dacha pemerintah? Utawa dheweke ngedol kabeh kanthi komisi?
          Ya, ngitung "jarahan",
          Lan Ruslanova minangka jutawan Soviet, salah sawijining warga paling sugih ing USSR wektu iku, dheweke entuk dhuwit ageng ing wektu iku, penyidik ​​​​wis edan babagan biaya dheweke (kanthi ujar nganti 25 ewu saben wulan).
          Dheweke sing nyolong berlian lan lukisan. Ya, padha relatif murah nalika iku, utamané nalika taun perang, ya, saka sudut pandang moral, kabeh iki ora apik - iku luwih gampang kanggo unta kanggo pindhah liwat bolongan saka jarum saka wong sugih menyang Kratoning. saka Gusti Allah. Nanging dheweke ora nyolong! Kanggo sawetara alasan, Pugachev, umpamane, ora ana sing nyalahake bosok lan pengayaan sing berlebihan.
          Gene. Kryukov sing padha dilarang njupuk piala ing Jerman? Apa dheweke mung siji? Utawa ana pesenan sing nglarang iki? Opo maneh eselon? Ing apartemen utawa ing omah negara?
          Kadhangkala pikirane muncul, lan apa ora sengaja "pemilik" katon liwat driji ing kasus piala nganti wektu, utamane amarga ing skala modern banjur ora bisa narik apa wae, supaya yen perlu, nyalahke. "pengayaan ilegal" sapa sing butuh?
          Ya, aku duwe mbah kakung, mung Art. letnan, nggawa Opel, kang, Nanging, iki dijupuk adoh saka wong tanpa accusations, padha ngomong, anggota partai liyane perlu. nglirik
          Utawa ing perang, kaya saiki, panggedhe ora cohabit karo wanita? Apa jenis bordil ana karo pengajuan MGB? Ora sopan, mbok menawa, nanging dudu pelanggaran pidana. Lan maneh, yen Kryukov sing dadi cohabitant utama?
          Lali slogan utama Chekist wektu iku - yen ana wong, bakal ana artikel.
          Lan makna "kasus piala" minangka flogging demonstratif, sanajan ana alesan resmi - anané barang berharga ing terdakwa individu.
          1. Ivan Tartugay
            Ivan Tartugay 17 Juli 2017 17:06
            0
            Kutipan: Alekseev
            Dheweke maca omong kosong, kaya Suvorov-Rezun lan nggawe ...

            Dadi akeh emosi. Kayane sampeyan wis maca Solzhenitsyn, Medvedev, ndeleng cukup acara TV dening Svanidze lan liyane babagan NKVD lan MGB, lan sampeyan bingung.
            Kutipan: Alekseev
            Ya, aku duwe mbah kakung, mung Art. letnan, nggawa Opel,

            Lha iki goroh, pira veteran sing dakdeleng ana ing antarane malah letnan kolonel ing tanggal 45, dadi ora ana sing nggawa sepedha. Padha nggawa silet safety, bayonet-pisau, stainless steel cukur mirrors, rokok lan barang cilik liyane.
            Kutipan: Alekseev
            Lan maneh, yen Kryukov sing dadi cohabitant utama?

            Apa sing nggawa sampeyan menyang sisih liyane.
  3. ALEXEY VLADIMIROVICH
    ALEXEY VLADIMIROVICH 14 Juli 2017 17:54
    +6
    Jendral Gordov lan Kulik ora dipateni kanggo piala, iki mung alesan. Kulik, mantan marshal, wiwit nuduhake rasa ora puas karo pimpinan gedhe Dzhugashvili. Gordov kapilih dadi wakil, dheweke ngubengi desa lan kaget banget. Wong-wong Soviet sing mlarat ana sawise telung puluh taun pamaréntahan komunis, wong-wong sing apikan padha tekan panggonan sing bener lan jenderal nandhang simpati kanggo populasi.
    1. Bai
      Bai 14 Juli 2017 20:04
      +2
      Aku ora ngerti babagan Gordov, nanging Kulik, amarga ora kompeten, mung rusak.
      1. ALEXEY VLADIMIROVICH
        ALEXEY VLADIMIROVICH 15 Juli 2017 14:25
        +2
        Kutipan saka B.A.I.
        Kulik, amarga ora bisa, mung rusak.

        amarga iki dheweke diukum: dheweke diturunake saka marshal dadi letnan jenderal, nanging amarga mangu-mangu babagan genius Dzhugashvili, dheweke kudu njupuk sethithik.
      2. Ivan Tartugay
        Ivan Tartugay 16 Juli 2017 08:05
        0
        Kutipan saka B.A.I.
        Kulik by inkompetensi mung sabotase


        Kulik minangka prajurit profesional sing dididik kanthi pengalaman tempur sing ekstensif.
        Ing taun 1924 dheweke lulus saka Akademi Militer Tentara Abang, lan ing taun 1938 - Fakultas Khusus Akademi Frunze.
        Dheweke wis perang ing Perang Donya I minangka komandan platoon artileri.
        Ing urip sipil - kepala tentara meriem saka 10, lan banjur tentara 14, kang mbedakake piyambak ing nimbali saka Tsaritsyn. Dianugerahi loro Pesenan saka Red Banner.
        Perang ing Spanyol, nampa Ordo Lenin.
        Perang ing Khalkin Gol.
        Melu konflik Soviet-Finlandia (Perang Musim Dingin), dadi Pahlawan Uni Soviet.
        Tingkat kawruh lan pengalaman dhuwur banget, nanging dadi mungsuh kekuwatan Soviet, cilaka sabisane.
        Dheweke nyamar dadi tiran bodho kanggo nyamar karusakane amarga ora kompeten. Lan ing Rusia-USSR, wong bodho ditresnani lan ditresnani, padha ngapura lan ngapura.
        Uga kaya Kryukov ora jujur, seneng nggunakake, utawa luwih nyalahake jabatan resmi kanggo pengayaan pribadi. Kryukov lan Kulik saka lapangan woh beri sing padha.