Review militèr

Drone Serial Cina CH-5 nggawe penerbangan pertama

63
Sampel serial saka drone pengintaian lan serangan (UAV) CH-5 ("Caihong-5"), piranti Cina paling canggih saka jinis iki saiki, nggawe penerbangan uji coba pisanan, laporan. TASS Laporan China Central Television.

Drone Serial Cina CH-5 nggawe penerbangan pertama


Miturut TV, luwih saka 20 menit lan rampung ing bandara ing provinsi Hebei.

Manajer proyek Ou Zhongming ngandika sawise nyoba sing "sawetara negara, kalebu loro kedhaftar model sadurungé saka seri Caihong lan pelanggan potensial anyar, wis rembugan akuisisi CH-5 karo pangembang, Chinese Academy of Aerospace Aerodynamics."

Piranti kasebut ora kalah karo UAV MQ-9 Reaper saka perusahaan Amerika General Atomics - drone pemburu, sing dianggep analis Barat minangka sing paling apik saka jinis kasebut,
ngandika pangareping desainer saka seri Caihong, Shi Wen.

Miturut desainer, "drone sing digawe saka bahan komposit bisa terus tetep ing udhara nganti 60 jam - kaping telu luwih dawa tinimbang sing sadurunge", jarak penerbangane 10 km, lan bobot lepas landas bisa nganti 3,3 ton.

Laporan kasebut nyathet yen "piranti bisa nggawa nganti ton muatan, ing salah sawijining pilihan - 24 misil."

UAV uga bisa digunakake kanggo bebaya awal lan kontrol lan nindakake perang elektronik.

Shi Wen nambahake yen CH-5, saliyane, "bisa dilengkapi kanggo patroli ing banyu lan nggoleki kapal selam."

CH-5 minangka drone long-duration medium-altitude (MALE, medium altitude long endurance). Prototipe kasebut nggawe penerbangan pertama ing wulan Agustus 2015.

Foto sing digunakake:
Harian Rakyat
63 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimirets
    Vladimirets 16 Juli 2017 11:48
    + 10
    "Sesuatu sing aku ora kenal sampeyan ing dandanan" (c)
    1. Solomon Kane
      Solomon Kane 16 Juli 2017 11:56
      +5
      Para Lords saka Kerajaan Tengah ora ngremehake apa-apa ......
      1. pamburu mumbul
        pamburu mumbul 16 Juli 2017 11:58
        +6
        Mesin fotokopi Cina nggarap tenaga lan utama. nglirik Senajan ciri "Reaper" beda.
        1. Solomon Kane
          Solomon Kane 16 Juli 2017 12:04
          + 10
          Inggih, kok, Pash, kaya iki - ing sly, lan mlebu ing triad saka superpowers donya ...
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 16 Juli 2017 12:08
            +4
            Kasur , mbokmenawa , gugup nyuwek rambut ing dupe : piye carane ? Rusia - overslept, China - overslept, Korea Utara - overslept. Ana kurang perlu kanggo bungah ing "kamenangan" ing Perang Dingin. Saiki ayo padha nyoba kanggo cokotan piyambak dening sikut, skunks. lol
            1. ngalahake
              ngalahake 16 Juli 2017 12:16
              +6
              Kutipan saka bouncyhunter
              Kasur , mbokmenawa , gugup nyuwek rambut ing dupe : piye carane ? Rusia - overslept, China - overslept, Korea Utara - overslept.

              Pasha, nanging iki mung kasus nalika Rusia "overslept" China.

              Komentarku ing artikel kasebut: Dina iki jam 12:12
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 16 Juli 2017 12:22
                +2
                Aku ora mbantah, Seryoga, kita ora kejawab lampu kilat ...
              2. DEZINTO
                DEZINTO 16 Juli 2017 14:53
                +1
                Kabeh wong turu liwat China! ngguyu
                1. ngalahake
                  ngalahake 16 Juli 2017 15:02
                  0
                  Kutipan saka DEZINTO
                  Kabeh wong turu liwat China!

                  Adhedhasar komentar sampeyan, Nikolai, bisa uga ana kesan yen China wis mlebu "ruang operasional" lan ora bisa digayuh ...
                  Adoh saka iku. Ana, mesthi, terobosan tartamtu (contone, UAV iki), nanging ing umum, naga Cina mung "nyopot".

                  Miturut cara, nalika aku nulis yen Rusia "overslept" China, aku mung temenan nggawe lan miwiti operasi drone serangan, kang Rusia wis,SAYANG NO.
          2. ngalahake
            ngalahake 16 Juli 2017 12:12
            +2
            Quote: Solomon Kane
            kaya iki - ing sly, lan mlebu ing triad saka superpowers donya ....

            Lan nalika nggawe UAV kejut, dheweke ngliwati wong ...
            Apa Kamentrian Pertahanan Rusia ngremehake kemampuan sistem kasebut sing drone Rusia ing tingkat iki durung muncul?
            1. Solomon Kane
              Solomon Kane 16 Juli 2017 13:09
              +5
              Miturut nggawe: ing topik drone ing 1980-85. ana pembangunan ing USSR "hoo!"
              Ing biro desain, ing ngendi dheweke wis kerja ing stands omah propeller, regulator, baling-baling, malah pine AV-60 (Tu-95), mung 5 kaping kurang, dikembangake kanggo drone.
              Nanging Gorbato Borisovichevsky periode kesapu kabeh adoh dening 30-40, utawa malah 50 taun kepungkur.
              1. ngalahake
                ngalahake 16 Juli 2017 13:15
                +3
                Quote: Solomon Kane
                Miturut nggawe: ing topik drone ing 1987-89. ana pembangunan ing USSR "hoo!"

                Aku ora ngomong babagan penciptaan, yaiku katon lan wiwitan panggunaan UAV serangan Rusia.
                Quote: Solomon Kane
                Periode Gorbato Borisovichevsky nyapu kabeh kanthi 30-40, utawa malah 50 taun kepungkur.

                Nanging saiki, periode Putin ... Padha miwiti ngomong babagan mogok operator pesawat super, lan "bab" sing luwih murah kanggo berkembang, mbangun lan operate wis lali lan nilar.
                1. Solomon Kane
                  Solomon Kane 16 Juli 2017 13:24
                  +5
                  Inggih, prinsip "efisiensi" dianggo kanggo kita "iku perlu, ora perlu - kita bakal mikir babagan iki."
                  Wong Tionghoa : “ ayo ndang, ndang dideleng” ....
                  Miturut cara, dheweke uga teka ing biro desain kita ...
                  1. ngalahake
                    ngalahake 16 Juli 2017 13:33
                    +2
                    Quote: Solomon Kane
                    Miturut cara, dheweke uga teka ing biro desain kita ...

                    Sawise padha teka menyang tambang kita, katon, sniffed. Nanging nalika padha nyadari yen paling "tidbits" wis digarap metu, lan negara saka workings lan chain transportasi ninggalake akeh sing dikarepake, padha "gawe kita pena".
                    Maksudku "Cina Comrades" padha nonton kapentingan sing. Lan wiwit dheweke teka, biro desain sampeyan pancen menarik kanggo dheweke.

                    Tansah merek, lan makmur.
              2. Solomon Kane
                Solomon Kane 16 Juli 2017 13:21
                +4
                Iki minangka "meja putar" kanggo "Ilyusha-112"
        2. JURUSAN
          JURUSAN 16 Juli 2017 12:07
          +4
          Kutipan saka bouncyhunter
          Mesin fotokopi Cina nggarap tenaga lan utama. nglirik

          Apa reinvent setir? Nalika bisa nyolong cetak biru lan teknologi saka bajingan Amerika ..)))
          Iki anekdot sing aku kelingan...
          10 yuta wong Tionghoa ing server Pentagon kanthi cara ngetik login lan sandhi "Mao Zedong" ...
          Sewulan mengko, server setuju..! keprungu
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 16 Juli 2017 12:10
            +2
            Dadi dheweke butuh, "luar biasa". lol
            1. krops777
              krops777 16 Juli 2017 12:18
              +2
              Dadi dheweke butuh, "luar biasa". lol


              Dadi dheweke ora ragu-ragu kanggo nyalin kita.
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 16 Juli 2017 12:21
                0
                Ora kaya kasur, kita wis kenal saka jaman Soviet. Lan supaya kasur dadi edan, iku apik kanggo wong. ngguyu
            2. san4es
              san4es 16 Juli 2017 12:21
              +7
              Kutipan saka bouncyhunter
              Dadi dheweke butuh, "luar biasa". lol


              Hello Pasha! hi
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 16 Juli 2017 12:24
                +1
                Hello, Sanya! hi Matur nuwun kanggo video - sampeyan ora kudu nggoleki ing Utrub. nglirik
                1. san4es
                  san4es 16 Juli 2017 12:26
                  +6
                  Ya ... ana, ing ngisor iki, luwih akeh babagan UAV Turki muncul hi
          2. Solomon Kane
            Solomon Kane 16 Juli 2017 12:13
            +6
            ...... "kasur" duwe ambisi kekaisaran, kita duwe emosi, lan Maozenunian kanthi metodhe njelajah planet kasebut. Ora adoh, yen kita mambu, gendera Cina ing perairan Arktik ..
          3. aszz888
            aszz888 16 Juli 2017 12:38
            +2
            "Mao Дzedoun"

            Mao Цzedoun hi
      2. siberalt
        siberalt 16 Juli 2017 12:36
        +1
        Kaping pisanan, dheweke bakal miwiti nggoleki kapal selam ing Amur, nanging bisa uga ing Baikal belay
        1. HEATHER
          HEATHER 16 Juli 2017 12:43
          +3
          Aja ndemek Baikal, tanah airku, kita bakal ngerti dhewe. am
          1. Solomon Kane
            Solomon Kane 16 Juli 2017 14:14
            +5
            Ya, kita bakal dadi "ibu" kanggo Omul ....
            1. HEATHER
              HEATHER 16 Juli 2017 15:17
              +3
              Blimey! apik Wulu ing njero.
      3. Lan Kita Host
        Lan Kita Host 16 Juli 2017 18:50
        0
        Quote: Solomon Kane
        Para Lords saka Kerajaan Tengah ora ngremehake apa-apa ......

        Aku setuju banget karo wong-wong mau, sing paling penting yaiku efisiensi, dudu pamer. Nyuwun
    2. RASKAT
      RASKAT 16 Juli 2017 12:21
      0
      Nganti saiki, antena JPS, utawa peralatan pengamatan, utawa pylon kanggo gaman ora diamati ing piranti kasebut. Lan umume, Amarika duwe Helfires, nanging China duwe sing padha?
      Miturut cara, Kita uga mikir babagan apa sing kudu dilebokake ing drone serangan modern lan ora mung ing penerbangan, kanggo ATGM modern, kanggo sawetara tujuan, jelas ora cukup bahan peledak ing roket. Ana akeh gosip babagan iki. Rudal anyar direncanakake bakal ditindakake ing antarane Ataka lan Whirlwind (bobot 60kg) lan Kh-25 (bobot 500kg). Paling kamungkinan, rudal anyar bakal bobote 100-200 kg lan duwe massa warhead watara 20-40 kg. Jarak peluncuran paling sethithik 20 km.
      1. donavi49
        donavi49 16 Juli 2017 13:38
        +1
        Dheweke duwe misil. Luwih elek tinimbang Amerika. Inggih, paling enom (SN-4B) cukup ngrusak broads ing Irak. Nanging mung ana 4 misil.
        1. donavi49
          donavi49 16 Juli 2017 13:45
          +4
          Nanging paling enom ing database nyata.


        2. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 16 Juli 2017 18:58
          0
          Kutipan saka donavi49
          Dheweke duwe misil. Luwih elek tinimbang Amerika.

          Dheweke duwe salinan Spike sing dilisensi, mula ora mungkin "luwih elek", kanthi cara sing luwih cepet lan luwih apik.
          1. jaket quilted
            jaket quilted 16 Juli 2017 19:08
            0
            Quote: Lan Kita Tikus
            Dheweke duwe salinan lisensi Spike

            Salinan lisensi Spike ATGM saka China?
            Aku mung kaget ing sampeyan, lan sampeyan invent kita tengen ing Go lol
            Sanajan, mesthine, kemungkinan sampeyan dhewe adol teknologi Spike ATGM menyang China ora ditolak, banjur pamrentah rezim Tel Aviv kudu menehi perhatian marang sampeyan minangka agen Beijing. lol
            1. Lan Kita Host
              Lan Kita Host 16 Juli 2017 19:12
              0
              Jancok, aku ora ngrembug topik serius karo sampeyan, troll.

              1. jaket quilted
                jaket quilted 16 Juli 2017 19:15
                0
                Quote: Lan Kita Tikus
                Jancok, aku ora ngrembug topik serius karo sampeyan, troll.

                Ya, sampeyan lan Kita Tikus ngrembug topik serius kanthi gampang lan ora bisa, amarga meh kabeh postingan sampeyan nggawe utawa ngapusi, utamane, kaya ing pesen ing ndhuwur babagan ATGM Spike sing diijinake saka China. ngguyu
                1. Lan Kita Host
                  Lan Kita Host 16 Juli 2017 19:25
                  +1
                  Quote: jaket empuk
                  Ya, sampeyan Lan Kita Tikus ngrembug topik serius kanthi gampang lan ora bisa

                  Ing negara, nanging aku ora pengin karo sampeyan - ing asas.
                  Quote: jaket empuk
                  ing saben kirim sampeyan salah siji invent utawa outright ngapusi

                  Lan sampeyan mbuktekake, tukang fitnah.
                  Quote: jaket empuk
                  dinuga dilisensi Spike ATGM saka China

                  Google nglarang sampeyan? ngguyu
                  https://www.defensetech.org/2013/12/24/report-isr
                  ael-pass-us-military-technology-to-china/
                  1. jaket quilted
                    jaket quilted 17 Juli 2017 20:03
                    0
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    Ing negara, nanging aku ora pengin karo sampeyan - ing asas.

                    Ojo konyol, mung bisa khayalan lol
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    Quote: jaket empuk
                    dinuga dilisensi Spike ATGM saka China

                    Google nglarang sampeyan? ngguyu
                    https://www.defensetech.org/2013/12/24/report-isr
                    ael-pass-us-military-technology-to-china/

                    Ya, ing endi link sing sampeyan menehi sing ujar manawa Israel nransfer / adol lisensi menyang China kanggo produksi sistem anti-tank Spike?
                    Maneh sampeyan invent lan pengin wong ngomong karo sampeyan akeh sawise iku lol
            2. Ardein
              Ardein 17 Juli 2017 12:23
              +1
              Lan, nyatane, kenapa sampeyan kaget?
              Israel duwe sejarah dagang teknologi sing dawa lan produktif karo China.
              Mratelakake panemume AS ing sawetara kasus dadi liwat alas.
              PS Google sajarah pejuang cahya Lavi. Sampeyan bakal sinau akeh perkara anyar lan menarik babagan kerjasama militer-teknis antarane Israel lan China.
    3. jaket quilted
      jaket quilted 16 Juli 2017 16:46
      0
      Kutipan: Vladimirets
      "Sesuatu sing aku ora kenal sampeyan ing dandanan" (c)

      Mbokmenawa Amerika Serikat nransfer utawa ngedol teknologi produksi marang wong-wong mau, padha karo wong Yahudi Israel ngaku yen dheweke ngedol teknologi kanggo produksi pejuang Lavi menyang China. lol
      CH-5

      Remote kontrol UAV iki
    4. nesvobodnye
      nesvobodnye 16 Juli 2017 21:18
      0
      Sampeyan ora ngerti dandanan, nanging aku ora ngerti carane mobil sing wis dadi seri durung dites?
    5. Johnhr
      Johnhr 16 Juli 2017 21:58
      +2
      iku kaya iphone ing Android ngguyu
  2. iki top
    iki top 16 Juli 2017 12:13
    +1
    bisa terus-terusan ing udhara nganti 60 jam - kaping telu luwih dawa tinimbang sing sadurunge, jarak penerbangan 10 ewu km, bobot take-off bisa nganti 3,3 ton.
    Lan carane akeh SIM lan apa nomer piksel?
  3. san4es
    san4es 16 Juli 2017 12:25
    +8
    ... Turki uga ing dalan
  4. HEATHER
    HEATHER 16 Juli 2017 12:37
    +2
    Malah aku ora ngerti.Serial drone setya SING PERTAMA penerbangan! Piye iki? Kadhang-kadhang sampeyan kudu ngetutake kabar. Dheweke nulis omong kosong nganti dheweke squeals kanthi seneng.
    1. donavi49
      donavi49 16 Juli 2017 13:34
      +2
      Amarga iki dudu prototipe - nanging wis dadi produk serial. Lan dumadakan nggawe pesawat pisanan. Prototipe kasebut wis mabur wiwit pungkasan 2015, lan wis nunggang pameran wiwit 2016.
      1. Victor.12.71
        Victor.12.71 16 Juli 2017 17:51
        0
        Persenjataan saka pepelats iki nyengsemaken. Kazakhstan tuku adhine, lan mbokmenawa bakal tuku sing luwih tuwa. Iku apik banget, lan rega cukup.
  5. pafegosoff
    pafegosoff 16 Juli 2017 12:39
    +3
    Kutipan saka Venceremos
    nanging iki mung kasus nalika Rusia "overslept" China.

    Perlu ngomong; "Kasus kaping XNUMX ..." Ing sawijining dina kita tangi, lan ing tapel wates Finlandia-Cina - parade gabungan China-NATO.
  6. penembake gunung
    penembake gunung 16 Juli 2017 13:36
    +2
    Kita kudu njupuk conto saka wong Tionghoa. Tulis karakteristik kinerja dhuwur sing ora bisa dibayangake. Apa (digayuh) padha bener, utawa mung ana ing bayangan saka perancang - iku ora penting banget. Ing ngisor iki, sampeyan bisa ngedol sawetara ewu gizmos iki. Ngrusak monopoli AS ing drone jarak jauh regane akeh. Lan ya, sampeyan bisa nggawe dhuwit apik. wassat
    1. Solomon Kane
      Solomon Kane 16 Juli 2017 14:38
      +7
      Aku nganggep Buran minangka drone paling keren ing kabeh wektu - 205 menit penerbangan tanpa awak ing orbit cedhak Bumi, kanthi bali menyang lapangan terbang Yubileiny.
      1. ngalahake
        ngalahake 16 Juli 2017 15:08
        +3
        Quote: Solomon Kane
        Aku nganggep Buran minangka drone paling keren ing kabeh wektu - 205 menit penerbangan tanpa awak ing orbit cedhak Bumi, kanthi bali menyang lapangan terbang Yubileiny.

        "Veteran ngelingi perang-kampanye kepungkur" ...
        SAIKI kita butuh skuadron serangan UAV,SAIKI.
        1. Solomon Kane
          Solomon Kane 16 Juli 2017 15:15
          +6
          А SAIKI mikir babagan "efisiensi". Wigati dimangerteni manawa We are saka jaman biyen, ing peran catch-up .... Wingi film kasebut ditonton dening "Mikhailo Lomonosov", lan iki: "Apa kita butuh?", Wiwit iku ... ..
          1. Solomon Kane
            Solomon Kane 16 Juli 2017 15:18
            +4
            Sanalika gagasan "Aku bakal nyelehake dhuwit ing kanthongku tinimbang ing pembangunan negara" ndominasi kepala elit politik negara, kita bakal nyekel China, Amerika, lsp.
      2. donavi49
        donavi49 16 Juli 2017 15:55
        +3
        Iki luwih angel.
        1 - 224 dina
        2 - 469 dina
        3 - 675 dina
        4 - 718 dina
        5 - bakal mabur taun iki, bisa uga 650-700 dina
        1. jaket quilted
          jaket quilted 16 Juli 2017 18:09
          +2
          Kutipan saka donavi49
          Iki luwih angel.

          Yen sampeyan ora njupuk menyang akun kasunyatan sing "Buran" saka USSR digawe ing mode otomatis bali ing 1988, lan US X-37 miber ing mode otomatis ing 2010, sing, ana prabédan 22 taun. antarane rong acara kasebut.
          1. Johnhr
            Johnhr 16 Juli 2017 22:03
            +1
            lan padha nyetel goal kanggo miwiti anter jemput ing mode flightless?
            1. Boneka Scratch
              Boneka Scratch 17 Juli 2017 19:17
              0
              Ing mabur saiki lagi ngadeg ing lemah.
              Kebangkrutan ing komputer bisa mung ing tingkat ngleyang path pituduh kanggo pilot.
  7. Altona
    Altona 16 Juli 2017 14:26
    +2
    Kutipan: Vladimirets
    "Sesuatu sing aku ora kenal sampeyan ing dandanan" (c)

    ----------------------------
    Wong Tionghoa ora nyipta sepedha, padha tiron ing skala industri.
  8. Razvedka_Boem
    Razvedka_Boem 16 Juli 2017 15:18
    0
    Aneh yen dheweke kaget banget ing komentar..
  9. Mentat
    Mentat 16 Juli 2017 19:49
    0
    Quote: Lan Kita Tikus
    https://www.defensetech.org/2013/12/24/report-isr
    ael-pass-us-military-technology-to-china/

    Ora ana apa-apa ing cathetan iki babagan salinan Spike Cina sing dilisensi. Ngandika carane birokrat Yahudi liyane mutusaké (dheweke ora pisanan) yen sekel ora mambu, lan ndamel sawetara teknologi kanggo Cina.
  10. Mentat
    Mentat 16 Juli 2017 19:59
    +1
    Kutipan saka Venceremos
    Quote: Solomon Kane
    Aku nganggep Buran minangka drone paling keren ing kabeh wektu - 205 menit penerbangan tanpa awak ing orbit cedhak Bumi, kanthi bali menyang lapangan terbang Yubileiny.

    "Veteran ngelingi perang-kampanye kepungkur" ...
    SAIKI kita butuh skuadron serangan UAV,SAIKI.

    Apa sampeyan analis utawa ahli strategi kelas dhuwur kanggo paling ngerti apa sing dibutuhake saiki?
    Jeksa Agung bisa ngetokake iki wis rembugan kene ing VO kaping pirang-pirang. IMHO, UAV generasi saiki mbuwang anggaran.
    Wong Tionghoa ora ngeculake sistem sing lengkap, nanging imitasi. Ing ciri-cirine, omong kosong ditulis.
    Jujur, wong-wong sing terus-terusan ngeluh lan ngagetake banget.
    Kanggo ngoperasikake sistem kasebut, rasi lintang lan pusat kontrol satelit sing gedhe dibutuhake. Kanggo mabur siji drone, sampeyan butuh staf atusan wong. China ora duwe apa-apa, padha nindakake imitasi wuda lan bisnis dodolan dolanan sing katon padha karo wong Papua naif. Ing papan sing padha, ing China, sampeyan bisa tuku model pesawat lan helikopter sing dikontrol radio, iki mung model gedhe lan larang.
  11. Wadim12
    Wadim12 16 Juli 2017 20:48
    0
    Padha nyalin, malah ora keganggu. Inggih, ayo. Nalika iku padha wiwit rivet pembangunan rampung - saiki ora bakal lucu maneh. Nanging wong Tionghoa bakal cepet utawa mengko.
  12. VOENOBOZ
    VOENOBOZ 17 Juli 2017 18:42
    0
    Nanging misale jek aku butuh wong kaya ngono kanggo njupuk saka platform apa wae, sanajan dheweke tiba saka meriam utawa njupuk slingshot, lan golek target, kenek lan tuduhake kanca sampeyan ing ngendi sampeyan kudu mabur kanthi muatan gedhe. . Apa gunane nindakake opsi penengah iki, luwih akeh perkara sing luwih serius.