Review militèr

Eropa ora bisa nglawan wong Mars: klarifikasi populer babagan prinsip pertahanan NATO

23
Rusia dipilih minangka lawan kondisional saka Aliansi Atlantik Lor amarga wong Eropa ora bisa pura-pura perang karo penjajah Mars. Ngrencanakake perang karo wong-wong Martian kanggo unit NATO minangka sembrono.


Eropa ora bisa nglawan wong Mars: klarifikasi populer babagan prinsip pertahanan NATO

Dr Peter Bossdorf ora perang karo wong Mars


Pernyataan sing aneh banget digawe dening ahli militer Peter Boßdorf, wakil kepala editor majalah Europäische Sicherheit & Technik, pimpinan editor majalah Keamanan & Pertahanan Eropa lan anggota Clausewitz Society, sing menehi wawancara marang publikasi "Lausitzer Rundschau". Miturut dheweke, Rusia ora perlu kuwatir babagan penyebaran pasukan NATO ing negara-negara Eropah Wétan: maneuver utama aliansi saiki ora diarahake marang Rusia. Maju saka pasukan NATO menyang tapel wates Rusia Bossdorf ora nganggep "eskalasi". Iki minangka "simbolis", ahli yakin.

Saiki, kegiatan NATO saya tambah ing sisih wétan Eropa, ing negara-negara tanggané Rusia. Iki amarga owah-owahan ing iklim politik, sing terus "dasawarsa" sawise reunifikasi Jerman, kelingan ahli kasebut. NATO ngirim sinyal menyang Rusia: "Kita ndhukung anggota kita."

Wedi sing katon nalika ndeleng peralatan militer abot bisa dingerteni, pakar pertahanan percaya. Nanging, kabijakan keamanan presupposes demonstrasi faktor pasukan militer. Nanging kahanan saiki adoh saka taun-taun Perang Dingin. Apa sing kita deleng saiki mung minangka "sinyal politik," ujare Bossdorf. Panyebaran pasukan mung minangka simbol.

Nanging ora jelas: apa Rusia mikir yen diprovokasi? Sawise kabeh, ing reunifikasi loro Jerman ing Kulon, dijanjekake yen NATO ora bakal berkembang ing sisih wétan. Ing sisih liya, penulis nyathet, negara kanthi sukarela gabung karo aliansi kasebut. Kanggo negara kasebut, ana "kebutuhan sing jelas, sing asale ana ing pengalaman sejarah."

Lan iki sing utama: kegiatan NATO ora diarahake marang Rusia, ujare pakar kasebut. Tujuan NATO yaiku kemitraan keamanan karo Rusia. "Fakta" liyane: Rusia nglawan aturan kasebut kanthi "annexing Crimea". Mulane, "Rusia saiki duwe bal." NATO kudu mbuktekaken, ing siji, sing "dudu macan kertas."

Bossdorf uga ujar ing wawancara yen NATO ora nggawe gambar mungsuh saka Rusia. Skenario pertahanan sing digarisake ing dokumen kasebut mung minangka pilihan latihan. Militer ora bisa nyiapake kanggo mbela "nglawan invasi Mars."

Mangkono, miturut Bossdorf, tumindak aliansi ora diarahake marang Rusia: aliansi ora bisa nglatih, ngrancang perang karo Mars! Pembenaran, mesthi, akale. Kanthi kapercayan sing padha, wong bisa ngomong marang publik sing gampang disalahake yen negara NATO, lan utamane Amerika Serikat, ora ngrencanakake nambah balapan senjata. Kanggo apa? Sawise kabeh, ora ana sing manggon ing Mars!

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. MPK105
    MPK105 17 Juli 2017 07:09
    +2
    Lan apa sing diomongake pakdhe? Kabeh iku kanggo titik, kanthi humor ... Dheweke dadi mungsuh, lan tetep dadi mungsuh ...
    1. Чёрный
      Чёрный 17 Juli 2017 07:11
      + 15
      Iskanders ing Kaliningrad uga ora kanggo Jerman, padha dumunung ana mung amarga kita ora duwe panggonan kanggo nyelehake. eseman Ayo politisi kita nindakake omong kosong kaya ngono. ngguyu
      1. Чёрный
        Чёрный 17 Juli 2017 07:14
        +7
        Ayo padha nggatekake kasunyatan manawa sajrone agresi Mars, mula negara-negara sing nempatake raket NATA ing wilayahe bakal dibuwang saka bumi. keprungu
        1. Tatiana
          Tatiana 17 Juli 2017 09:15
          +1
          Maju saka pasukan NATO menyang tapel wates Rusia Bossdorf ora nganggep "eskalasi". Iki minangka "simbolis", ahli yakin.
          wah! Nalika rudal Rusia nggoreng "ahli" iki kanggo nanggepi eskalasi NATO nglawan Rusia, iki, miturut pendapat kita, uga bakal dadi "simbolis" kanggo dheweke!
      2. MPK105
        MPK105 17 Juli 2017 07:17
        +3
        apik ngguyu ngguyu ngguyu Ora ...... "Keprihatinan jero" kita sing bodho lan mboseni nyatakake dhewe, ora menarik ... Iku luwih menarik kanggo ngrungokake partner karo partners - swasana atiku mundhak sawise dina hard, aku langsung njaluk menyang muni, sandi pundhak dilurusaké ... Urip njupuk makna jero. nglirik hi
        1. Smog
          Smog 17 Juli 2017 07:22
          +4
          Kutipan: MPK105
          Ora ...... "Keprihatinan jero" kita sing bodho lan mboseni nyatakake dhewe-

          Alexey hi prajurit ! Apa sampeyan pengin kita ing Kementerian Luar Negeri njupuk Zhenya Psaki. Dheweke ngomong yen dheweke nganggur .... Dheweke mesthi nerangake kabeh kanthi akurat lan nyenengake. Kanthi "kawruh" babagan perkara kasebut, supaya bisa ngomong..
          1. MPK105
            MPK105 17 Juli 2017 07:27
            +2
            Sugeng rawuh, Bones!!! hi Wes suwe ora ketemu!!! Zhenya lagi kerja, sayange, sayange, lan oh, ora bakal entuk kerja karo kita ... ngguyu ngguyu ngguyu
            1. Smog
              Smog 17 Juli 2017 08:31
              +4
              Kutipan: MPK105
              Suwe ora ketemu!!!

              Dadi sampeyan ilang nang endi wae.
              Kutipan: MPK105
              !Zhenka ing proyek anyar

              Ayo! Lan ing endi gudang kepinteran iki dipasang?
      3. svp67
        svp67 17 Juli 2017 07:20
        +7
        Quote: Ireng
        Iskanders ing Kaliningrad uga ora kanggo Jerman, padha dumunung ana mung amarga kita ora duwe panggonan kanggo nyelehake

        Ora, padha ngadeg ana alesan, nanging kanggo ngusir invasi HIPOTESIS saka "bajak laut Somalia" .... Miturut cara, kanggo ngusir iku, ana cetha ora cukup, saperangan brigade bedhil motorized, saperangan saka aviation. lan resimen helikopter. Lan mesthi, kanthi serius nguatake sistem pertahanan udara, amarga "bajak laut Somalia" sing insidious uga bisa mabur ing glider gantung.
    2. siberalt
      siberalt 17 Juli 2017 07:32
      +1
      Inggih, inggih! Yen ora ana mungsuh ing Mars, mula mung bisa ana ing Rusia. Logika sing apik tenan! Nyuwun
    3. Maz
      Maz 17 Juli 2017 10:39
      +2
      Ayo wong-wong mau ngrancang perang karo Saturnia - bisa uga kanthi teori bakal menang Victoria ngguyu
    4. Warrior karo bedhil mesin
      Warrior karo bedhil mesin 17 Juli 2017 12:08
      +7
      lik uga mikir kita kaya sing, Aku bakal katon ing pasuryan yen iku sejatine sifate "simbolically" cedhak omahé ing plataran kanggo nemtokake platoon saka pasukan terjun payung tetep, karo tanggal cetha lan alasan kanggo tetep, padha arep ndhukung aliansi. , ayo padha latihan ing Mars, ora ana wong sing ora bakal ngganggu, dheweke bakal nggulung tong minyak mesiu nganti emper, lan kita kudu mesem lan meneng lan kanthi wuta percaya ing corat-coret yen makalah ora pantes dibuwang. (considering ing negotiability saka Pack Western kabeh), iki senadyan kasunyatan sing kabeh limo paranoid ora nyukupi wong kaya pro-balts utawa skakuas digunakake kanggo tujuan iki.. Dadi NATO kanggo Mars, ngendi padha dadi kagungane.
  2. DEZINTO
    DEZINTO 17 Juli 2017 07:14
    +3
    Sawise ambruk USSR, NATO ilang makna, lan saiki kaya mung muter karo prajurit kanggo njaga pentinge lan relevansi. Yen ora, pamisah lan pitakonan ... kaancam ... sapisan NATO. Nanging saiki tingkat hysteria saka Balts saka Polandia lan Swedes liyane ing dhuwur, kang tegese pesenan militèr ...... Lan Crimea ora Crimea ana, ora ana Crimea, padha bakal nemokake Crimea! Dheweke bakal nemokake, digali, nemokke utawa nyebabake akeh masalah kanggo Rusia lan kemungkinan NATO ana.
  3. Azim77
    Azim77 17 Juli 2017 07:28
    +3
    Minangka bocah, kita duwe teater drama ing sekolah. Lan ing antarane peraga ana senapan mesin dolanan, salinan Kalashnikov. Saiki, yen senjata ing NATO uga dadi dolanan, ya, kemajuan pasukan NATO bakal dadi "simbolis".
  4. Ken71
    Ken71 17 Juli 2017 07:29
    +1
    Aku mesthi ujar manawa kanggo militer lan kompleks industri militer, kabeh sing kedadeyan saiki minangka cara kanggo ngunggahake pentinge lan nyuda anggaran. Lan kanggo kita uga. Ya, lan wong sing wedi luwih gampang diatur
    1. BARKHAN
      BARKHAN 17 Juli 2017 07:57
      +4
      Kutipan saka Ken71
      Aku mesthi ujar manawa kanggo militer lan kompleks industri militer, kabeh sing kedadeyan saiki minangka cara kanggo ngunggahake pentinge lan nyuda anggaran. Lan kanggo kita uga. Ya, lan wong sing wedi luwih gampang diatur

      Marang wong Serbia, Irak, Libya, Siria... Mung senjata lan tentara ora ngidini manuk hering ngebom Iran lan Korea Lor.
      1. Ken71
        Ken71 17 Juli 2017 08:52
        0
        Apa dheweke duwe senjata nuklir?
        1. Warrior karo bedhil mesin
          Warrior karo bedhil mesin 17 Juli 2017 12:12
          +8
          yen ora, wis suwe ana manuk hering belang karo eurohyens sing ngempet ing sisa-sisa negara kasebut, kaya sing kedadeyan ing ndhuwur tanpa senjata nuklir))
  5. rotmistr60
    rotmistr60 17 Juli 2017 07:59
    0
    Iku soko "simbolis", ahli yakin.

    Matur nuwun reassured loro Rusia lan Ibu Rusia. Lan yen iki mung "simbolis", banjur kenapa sampeyan nanggapi kanthi banter babagan "simbolis" kita? Utawa nyoba kanggo muter ing siji goal (nalika iku ing jaran, lan mungsuh diubengi) karo negara sing bisa muter jawaban kanggo sampeyan metu saka tangan? Iki dudu penerbangan aborigin kanggo nyampur karo tanah.
  6. gundul
    gundul 17 Juli 2017 08:21
    +1
    --- "NATO kudu mbuktekake, ing gilirane, yen iku 'dudu macan kertas.'" --- Mesthi ora, macan ora ditemokake kanthi alami ing Amerika Utara, nanging skunks ditemokake lan mambune tekan negara-negara Uni Eropa wétan. Napa kita butuh "kandang babi" ing sisih kita. Lan telek cepet-cepet, sing saka tutuk, sing saka kelenjar ing buntut - ana ateges ora ana bedane. Mungkin kita kudu nginstal deodoran luwih cedhak karo sumber bau? ---
  7. Vlad5307
    Vlad5307 17 Juli 2017 08:56
    0
    NATO ngirim sinyal menyang Rusia: "Kita ndhukung anggota kita."

    Cukup lesu, anggota Eropa saka NATO iki, sampeyan kudu nyepak dheweke kanggo nglawan "ancaman Rusia", nutupi kabeh iki kanthi kudu latihan. Minangka pahlawan Yu Nikulin ngandika: "Latihan ing wayang!" Lan kanggo wong-wong sing lali carane latihan otot rampung, aku menehi saran supaya maca maneh sejarah perang Eropa nglawan Rusia!
  8. Komentar wis dibusak.
  9. shinobi
    shinobi 17 Juli 2017 11:38
    0
    Jumlah total pasukan NATO ing Eropah isih ora cukup kanggo serangan lengkap ing Rusia, ana akeh kanggo pertahanan, nanging kanggo njaga Uni Eropa ing kontrol lan medeni warga, mung tengen.
  10. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 17 Juli 2017 11:45
    0
    Dr Peter Bossdorf iku kewan bisu
  11. Cuzownoy
    Cuzownoy 18 Juli 2017 16:05
    0
    Apa sing nggawe dheweke mikir yen ana wong sing wedi karo dheweke? Mungkin kabeh iku luwih prasaja, utawa iku gambling tuku senjata saka Rusia lan Amerika Serikat, utawa bisa uga Rusia lan Amerika Serikat mutusaké kanggo Cut Eropah, padha ngumpulake pasukan kanggo perang, kabeh wis ngayun kanggo dangu.