Review militèr

Peta Arktik resik ngembangaken

15
Peta Arktik resik ngembangaken



Keamanan lingkungan minangka prinsip pangembangan Arktik, sing dianggep minangka inisiatif ilmiah, proyek ekonomi lan kegiatan sukarelawan.

2017 minangka taun ekologi ing Rusia. Iki utamané katon ing wilayah Arktik: jangkah pembangunan industri obliges kanggo njaga supaya ing wilayah lor supaya ora ngrusak alam unik.

Wiwit Januari, reresik wis ditindakake ing wilayah sawetara unit militer, garnisun, papan latihan militer ing kepulauan Novaya Zemlya lan kepulauan New Siberian Islands.

Ing tanggal 5 Juli, Pulo Wrangel diresiki: sewu tong minyak diklumpukake, dikompres lan digawa menyang titik ngemot logam kethokan. Pakaryan ing pulo kasebut bakal terus, lan ing wulan Oktober direncanakake ngumpulake 600 ton sampah liyane.

Ing mangsa panas, obyek lor geografis liyane bakal dibusak: Vilkitsky Island. Nganti saiki, pulo kasebut ora ana pedunung, nanging ora suwe bakal ana ekspedisi ilmiah. Kanggo nindakake iki, reresik lingkungan fasilitas bakal ditindakake, sing bakal ditindakake dening sukarelawan saka Tyumen, Kazan, Vorkuta, Salekhard, Kurgan, Rishon (Israel), Sofia (Bulgaria) lan wakil perusahaan Lukoil lan Transneft.

Pakaryan uga ditindakake ing Pulo Kotelny. Platoon ekologi saka Marinir Utara armada kanggo taun katelu ing saurutan, kang menyang pulo ing mangsa panas kanggo ngumpulake uwuh, nalika iklim ngidini. Taun iki, 350 ton kethokan diklumpukake.

Sawise diresiki, sampah sing ngemot logam ora disimpen ing TPA, nanging dipencet dadi briket nggunakake pers lan digunakake ing produksi. Iki menehi karya ekspedisi ekologis makna liya: ora mung kanggo ngresiki Arktik, nanging uga kanggo ngleksanakake gagasan daur ulang.

Masalah lingkungan ditangani ora mung dening klompok individu lan detasemen, nanging uga dening lembaga ilmiah. Miturut ilmuwan saka cabang Ural lan Siberia saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, aktivitas riset ing wilayah Arktik kudu ditindakake kanthi basis siji. Iki bakal mbantu nuduhake praktik paling apik, koordinasi tumindak, ngindhari duplikasi riset lan nyuda biaya.

"Sampeyan kudu ngindhari duplikasi supaya bisa ngatasi masalah sing padha ing Arktik kanthi cara sing paling efisien. Saiki, ora ana informasi sing cukup babagan riset apa sing wis ditindakake, apa sing wis pindhah menyang tahap pembangunan, sayangé, kita ora bisa ngomong yen interaksi cukup antarane struktur sanajan ing komunitas ilmiah mung ing Cabang Ural saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, 50 proyek ditindakake miturut program Arktik, ing Siberia ora kurang, mula pitakonan nggawe sawetara badan koordinasi, mekanisme umum lan basis sing cocog, "ujare Valery Charushin, Ketua Presidium Cabang Ural saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia.
Pengarang:
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. KUOLEMA
    KUOLEMA 18 Juli 2017 07:22
    +3
    Ing kawitan iku perlu kanggo rereged kabeh supaya heroically ngresiki munggah mengko?
    1. Komentar wis dibusak.
    2. siberalt
      siberalt 18 Juli 2017 08:12
      0
      Tahap kapindho ing koleksi logam kethokan bakal dadi pemulihan "wesi" sing cemlorot ing Perang Donya II.
    3. vovanpain
      vovanpain 18 Juli 2017 08:23
      +9
      Kutipan saka kuolema
      Ing kawitan iku perlu kanggo rereged kabeh supaya heroically ngresiki munggah mengko?

      Lan zasrali nalika sampeyan ora ngelingi? Nyuwun Malah ing USSR, matur nuwun marang Gusti Allah saiki tangan wis tekan reresik lan apa hubungane karo pesenan Nyuwun
      1. KUOLEMA
        KUOLEMA 18 Juli 2017 09:56
        +3
        Lan ing USSR, wong ora duwe kita? jenis khusus saka homo sovieticus? Akeh sing ngaco ing kono isih ngladeni
        1. urman
          urman 18 Juli 2017 13:29
          +4
          Aku ora ngerti carane militer, ing eksplorasi geologi, wis jam kerja (jam) lan sawise iku padha sijine peralatan ing guyon, njupuk anyar.
          Sawah-sawah padha rame karo buldoser lan traktor kabeh.
          Inggih, ana wektu kuwi, lan ora mung kita wis kekacoan kuwi, uga, ing Yamal padha, Kasugihan nelik.
          Lan saiki, Gusti Allah ngalang-alangi, dheweke bakal weruh noda minyak ing ngisor peralatan ing salju.
          Lan ora kanggo sampeyan KUOLEMA (homo liberasticus), ngadili babagan homo sovieticus.!
    4. Deadushka
      Deadushka 18 Juli 2017 12:50
      +6
      Kutipan saka kuolema
      Pisanan sampeyan kudu meneng kabeh.

      Inggih, ora mung kita wis rampung lan nglakoni. Kadhangkala komponen kelayakan lan ekonomi kudu dianggep. Ing sisih kulon, ana cukup obyek sing ditinggalake, sing praktis minangka gunung sampah lan kadhangkala adoh saka aman.
    5. Andrey Skokovsky
      Andrey Skokovsky 21 Juli 2017 16:26
      +1
      Kutipan saka kuolema
      Ing kawitan iku perlu kanggo rereged kabeh supaya heroically ngresiki munggah mengko?

      lan sampeyan duwe dihormati ing omah lan watara, kebersihan lan urutan mbokmenawa ora nyata
      leluhur kita nguwasani sisih lor,
      nindakké apa sing ora tau ditindakké wong liya ing donya kejaba wong-wong kuwi,
      lan kasunyatan sing ing wektu sing padha logam Rusty tetep, supaya apa apa,
      kaya sing sampeyan ngerteni, tangane tekan dheweke, nanging Baba Yaga kayane nglawan .....
    6. Utlan
      Utlan 22 Juli 2017 21:20
      +1
      Kita paling miwiti kanggo ngresiki munggah sawise piyambak .. maca bab skandal karo mantan basa Amérika ing Greenland.
  2. domnich
    domnich 18 Juli 2017 08:24
    + 11
    Ing pungkasan taun 80-an, saben kapal duwe rencana kanggo ngirim logam kethokan (saliyane "perangkat keras" sing ora aktif). Kadhangkala, dheweke nggawa sisa-sisa GTS saka Novaya Zemlya - isih pirang-pirang ton! Sawise nem sasi mengko, komandan divisi mrentahake salah sijine logam iki menyang segara lan klelep - lan dheweke nindakake. Wektu kuwi - direncanakake lan bodho ...
  3. Winnie the Pooh
    Winnie the Pooh 18 Juli 2017 11:41
    +1
    Ing kono, ing es, ana sawijine tanah Israel.
    1. KUOLEMA
      KUOLEMA 18 Juli 2017 13:23
      0
      Kabeh Rusia, tanah Israel, luwih saka sampeyan wis mrentah negara sajrone 300 taun)))
  4. Catherine II
    Catherine II 18 Juli 2017 17:12
    0
    idea lan efforts ora muspra. Ekologi Arktik minangka topik khusus. Ing lintang lor, alam rentan banget ...
  5. HEATHER
    HEATHER 18 Juli 2017 20:22
    +2
    Rute BAM uga dikarepake, utamane ing dalan gedhe N-Uoyan-Severomuisk-Tynda. Lan kanggo mulihake kreteg. Malah ing Urals, masalah kanggo nyopir.
  6. samthesuperhero
    samthesuperhero 20 Juli 2017 17:44
    0
    Ya, kabeh wis rampung kanthi bener. Kasunyatane ana wong sing mbuwang sampah, lan liyane ngresiki :)
  7. rembulan
    rembulan 21 Juli 2017 16:29
    0
    Aku ora ngerti kabeh serangan ing gerakan budaya banget saka Amerika - padha ngresiki wilayah sadurunge bali menyang pemilik, Rusia.