Review militèr

"Menyang Istana Tauride, njupuk kekuwatan!"

41
Ing mangsa panas taun 1917, Rusia kaya beku ing nunggu kuwatir. Tsar-rama sing jijik diusir, lan apa sabanjure? Perwakilan saka macem-macem partai - Kadet, Sosialis-Revolusioner, Bolsheviks, anarkis - mbengkongaken baris sing, digawe rame. Ana akeh tembung, nanging, sayang, sawetara tumindak konkrit. Wong-wong kutha padha mlayu-mlayu, ora bisa ngerti sisih endi sing bener. Ora ana sing ngerti apa dina sing bakal teka ...




Pisanan, kutipan: "Ing tanggal 3 (16 miturut gaya anyar) Juli, ing wayah sore, mobil lan truk sing nyepetake karo bedhil mesin lan prajurit bersenjata lan buruh muncul ing sawetara dalan ing kutha Petrograd.

Dheweke mandhegake motor pribadi, ngusir driver lan penunggang kanthi ancaman ditembak. Banjur dikuwasani mobil, dipasang bedhil mesin lan gabung karo motor bersenjata liyane ... ".

Iki minangka pecahan (kanthi ejaan tetep) saka keputusan Pavel Alexandrov, penyidik ​​​​kasus-kasus penting ing Pengadilan Distrik Petrograd, ing acara 3-5 Juli 1917 ing Petrograd.

Ing dina sing padha, kira-kira jam pitu sore, prajurit saka resimen senapan mesin 1 kanthi slogan "Turun karo 10 menteri kapitalis!", "Kabeh kekuwatan kanggo Soviet!" dipindhah menyang kraton balerina Matilda Kshesinskaya ing Bolshaya Dvoryanskaya Street. Prajurit saka Moscow, Grenadier, resimen Pavlovsky karo wong-wong mau.

Nalika padha nyedhaki Gostiny Dvor, geni mesin-gun tiba ing wong-wong mau, granat mbledhos. Prajurit kasebut wiwit nembak maneh ... Ing tengah wengi, akeh wong banjir ing dalan-dalan ing sekitar Istana Tauride. Rauh padha digabung karo sawetara puluhan ewu buruh pabrik Putilov, lan ing esuk dina sabanjuré - pelaut teka saka Kronstadt. Wong-wong sing bungah iki bisa nggulingake Pamrentahan Sementara sajrone sawetara menit ...

Sawetara dina sadurungé, serangan saka tentara Rusia wiwit ing Front Southwestern. Ing kawitan sukses, nanging rauh Jerman, narik munggah cadangan, dibukak counteroffensive.

Ing jotosan abot saka mungsuh, Unit Russian wiwit mundur, kang rauh dadi stampede. Prajurit sawenang-wenang, ora ngrungokake dhawuhe para perwira, banjur ninggalake garis ngarep. Komandan Resimen Grenadier Suvorov kaping 22, Letnan Kolonel Rykov, nyoba nyegah wong sing mlayu, ditembak mati ...

Nanging, kabeh bencana iki bakal teka sawise pambrontakan ing Petrograd, sing ngancam bakal dadi revolusi.

Nanging, iku ala ora mung ing perang, nanging uga ing mburi. "Dheweke nulis ing koran lan ngandhani saksi mata sing teka saka mburi yen Petrograd, Moskow lan kutha-kutha Rusia liyane kabeh ditutupi kulit wiji, sing sacara intensif digigit dening "warga" protes Rusia, klelep ing tumpukan manure, sampah. lan kotoran. "Demokratisasi" asli! Iki tembung saka cathetan saka dhokter militèr Vasily Kravkov.

Mangkono uga: kutha Petrov, ibukutha Rusia sing nggumunake, ora digatekake, ora nyenengake, angin nggawa potongan koran lan banding ing trotoar.

Ora ana sing ngresiki lurung-lurung - petugas kebersihan wis ilang ing endi wae. Ana sawetara polisi, lan mulane wong-wong padha ngatur pengadilan, utawa luwih, lynching: wong diantemi lan getih padha mimpin watara Petrograd, posters karo tulisan "We are maling" Hung ing gulu.

Gelisah, nesu amarga para prajurit nganggur ing ngendi-endi. "Sapa sing ndeleng bajingan sing ora aktif, abu-abu, ora sopan ora bakal lali dheweke," banjur ngelingi pengusaha Rusia, bapak Jenderal Putih Nikolai Wrangel ing buku "Memoirs. Saka perbudakan nganti Bolshevik. - Lurung-lurung, teater, trem, sepur - kabeh saiki dadi milik eksklusif ... Ing bioskop padha ngenggoni kothak kraton, ing lurung-lurung ing dina-dina panas padha mlaku nganggo celana jero, tanpa sikil, omong kosong ing trotoar, nyuwek upholsteri. saka mobil onuchs, ngrusak tram , overloading wong ngluwihi ukuran, meh ngidoni ing pasuryan liwat-by. Toko-toko, utamane toko-toko rokok, rame karo tembok, dadi angel kanggo nembus, lan sampeyan kudu tuku apa sing dibutuhake kanthi rega sing larang.

Mesthi, pedunung biasa felt, kanggo sijine iku mildly, ora nyaman lan ora kelet irung metu saka omahé tanpa perlu khusus. Mangan dadi masalah - jendhela toko lan toko mbukak kosong ...

Ing wulan Juni, anarkis, sing makili pasukan sing penting - ana kira-kira 20 ewu ing kutha - manggoni bangunan kosong dacha saka priyayi Pyotr Durnovo sing misuwur ing tanggul Polyustrovskaya. Ing kasunyatan, iku ora dacha ing wangun biasanipun, nanging apik banget, omah gedhong ayu.

Miturut cara, penyitaan omah, biasane sugih, sawise Revolusi Februari dadi kedadeyan umum ing Petrograd. Sing nduweni mung ora bisa nolak akeh wong bersenjata ... Dadi, Bolsheviks wiwit dadi tuan rumah ing omah gedhong Kshesinskaya, mbabarake Jeng misuwur saka kono.

Apa ora tembung "Bolshevik" saiki discredited ing salawas-lawase lan irrevocably? - wrote Nadezhda Teffi. - Saben pencopet sing narik dompet saka wong sing liwat bakal ngomong yen dheweke iku Leninis! ana apa? Lenin njupuk omahe wong liya, copet – dhompete wong liya. Ukuran grip beda-beda - mung bedane. Lha, sakjane kapal gedhe duwe pelayaran gedhe...”.

Anarkis ora mandheg nalika nyekel dacha Durnovo. Detasemen sing dipimpin mantan tukang timah, kepala Federasi Petrograd Anarkis-Komunis Ilya Bleikhman, manggoni percetakan koran Russkaya Volya. Nanging, padha ora ngatur kanggo dangu ing kono. Detasemen sing dikirim dening Pemerintah Sementara mbebasake bangunan kasebut saka tamu sing ora diundang.

Banjur diputusake kanggo ngresiki Durnovo dacha saka anarkis uga. Nanging ora gampang kanggo nindakake iki - ing omah gedhong, saliyane wong-wong mau, ana dewan serikat pekerja ing sisih Vyborg, serikat pekerja tukang roti, klub buruh Prosvet, komisariat milisi buruh. kecamatan Vyborg kaping 2, dewan milisi rakyat Petrograd. Kajaba iku, para anarkis ngumumake yen ana serangan, dheweke bakal menehi penolakan bersenjata marang pasukan pemerintah.

Ing sawetoro wektu, padha mutusaké kanggo ngelingake piyambak maneh. Ing 14 Juli (sabanjuré ing gaya anyar) ana demonstrasi massal ing Champ de Mars. Sajrone demonstrasi, detasemen anarkis gedhe ing komando Justin Zhuk, pimpinan buruh Shlisselburg, tindak menyang pakunjaran Petrograd sing misuwur "Crosses" lan mbebasake sawetara kanca kanthi kekuwatan. Njupuk kauntungan saka kebingungan, watara patang atus durjana oncat saka pakunjaran.

Iku tamparan resounding ing pasuryan kanggo Pemerintah Sementara. Lan mung dipeksa kanggo bali jotosan kanggo jotosan. Dina sawise serangan ing Kresty, Menteri Kehakiman Pemerintah Sementara Pavel Pereverzev, Jaksa Pengadilan Petrograd Nikolai Karinsky, lan Letnan Jenderal Pyotr Polovtsov, Panglima Distrik Militer Metropolitan, teka ing dacha Durnovo.

Padha mirsani minangka batalyon infantri, mobil wojo lan Cossack atus saka 1st Don Resimen nyerbu omah gedhong. Operasi kasebut rampung kanthi sukses - Kajaba iku, dina iku udakara 60 wong sing dicekel, kalebu sawetara tahanan Kresty sing wis dibebasake dina sadurunge.

... 15 Juli ing Petrograd, maneh umume amarga agitation saka anarkis, serangan wiwit.

Yen ing akeh panggonan sparks saka discontent mung smoldered, banjur ing resimen machine-gun 1 wis murub geni mbrontak. Para prajurit ora gelem ngabdi marang Pemerintahan Sementara, uga ora gelem maju ing ngarep. Nanging kanggo njupuk menyang lurung-lurung Petrograd kanggo nuduhake kekuatan - padha siap.

Iku bagéan paling gedhé saka garnisun Petrograd, dumunung ing sisih Vyborg - nomer resimen ana bab 12 ewu wong, bagean owahan kang simpati karo Bolsheviks lan anarkis.

Nanging ing kene ana sing aneh! Sadurungé pambrontakan, ing kalangan pamaréntah, ing kantor-kantor saka macem-macem partai, ing apartemen warga kutha, ing barak, ing pabrik lan pabrik, padha ngomong babagan sawetara pidato sing diarepake saben dina. Kutha iki dicekel kanthi weker sing ora jelas ...

Ing esuk tanggal 16 Juli, rapat umum diwiwiti ing Resimen Gun Mesin 1. Anarkis sing ana ing kono padha sregep perang, tumindak miturut prinsip Napoleon: ayo padha perang, banjur ndeleng. Agitator Bolshevik uga muncul ing barak ...

Ing wayah sore, mesin gunner lan prajurit saka resimen liyane gaman ngebaki lurung-lurung ing Petrograd. Dheweke pindhah menyang omah gedhong Kshesinskaya, saka ing kono dalane menyang Istana Tauride. Ing kono, ing wayah wengi 17 Juli, para Bolshevik ngrembug rencana kanggo tumindak luwih lanjut. Akibaté, organisasi militèr ing Komite Pusat partai, Komite Antar Distrik RSDLP, mutusake kanggo mimpin "demonstrasi sing tentrem, nanging bersenjata."

Ana bedo cetha ing baris iki - yen padha teka karo gaman, banjur padha ora ngilangi kamungkinan saka njupuk. Lan mbokmenawa ora bakal murub menyang udhara, nanging ing target tartamtu. Lan kanggo tujuan ngrebut kekuwatan. Iki, utamane, dikonfirmasi ing memoar "Taun Fatal" dening mantan kepala counterintelligence Distrik Militer Petrograd, Boris Nikitin.

Lan ing ngendi ana Mentri Perang Alexander Kerensky nalika iku? Dheweke ora ana ing Petrograd, dina sadurunge dheweke lunga menyang ngarep, "kanggo ngemis" pasukan kanggo nglindhungi Pamrentahan Sementara.

Miturut Nikitin, "Bolsheviks mlayu ngetutake dheweke nganggo truk lan meh nangkep dheweke, amarga mung telat 20 menit kanggo sepur menyang stasiun Varshavsky."

Ing esuk 17 Juli, akeh ewu, kalebu prajurit saka resimen senapan mesin 1 lan unit militèr liyane, Bolsheviks, anarkis, buruh, pelaut Kronstadt, pindhah ngliwati Jembatan Troitsky ing Sadovaya Street, Nevsky lan Liteiny Avenues. Ing pojok dalan Panteleimonovskaya lan Liteiny Prospekt, sawetara bledosan bedhil mesin metu saka jendhela lan saka payon omah. Korban pisanan tiba ing lemah ...

Maxim Gorky mratelakake kesan (Pikiran Untimely liyane) babagan apa sing dideleng ing koran Novaya Zhizn: wong enom sing bingung ngadeg lan bengok-bengok kanthi histeris:

"Revolusi sosial, kanca!

Sawetara wong sing ora kelangan pikirane, tanpa gegaman nanging tenang, mungkasi monster sing gludhug lan nglucutake senjata, narik bulu bedhil. Prajurit lan pelaut sing ora duwe senjata campur karo wong akeh, ilang ing kono; gerobak absurd, kosong, mlumpat banget ing trotoar sing rusak, reged lan uga ilang, kaya ngipi elek ... ".

Bentrokan bersenjata wiwit ing endi wae, kaya ing Februari revolusioner. Para perampok dadi luwih aktif: telpon kanthi panjaluk kanggo bantuan teka saka toko Gostiny Dvor, pasar Apraksin, bank-bank ing Nevsky Prospekt, apartemen pribadi ing tengah ibukutha. Ana pitakonan sing masuk akal: apa preman sing ora sopan ana hubungane karo para pemberontak?

Ya, wong-wong iki bisa njupuk kekuwatan. Nanging apa sing bakal ditindakake karo dheweke?

"Temtunipun ora ana plannedness lan eling ing gerakan "pemberontak," ngelingi saksi saka acara kasebut, Menshevik Nikolai Sukhanov ing buku Cathetan Revolusi. - Nanging ora ana pitakonan babagan lokalisasi sistematis lan likuidasi gerakan ... Loro-lorone panik ing kabeh arah, ing kabeh arah, ing tembakan pisanan. Peluru ing mayoritas entuk, mesthi, wong liwat. Nalika loro kolom ketemu saben liyane, peserta utawa saksi ora bisa mbedakake sisih kang. Mbok mung Kronstadters duwe physiognomy tartamtu. Liyane ana kebingungan lan unsur sing ora bisa ditahan ... ".

Pemberontak duweni pasukan luwih akeh tinimbang Pamrentahan Sementara, nanging jelas ora duwe kawruh babagan strategi. Dheweke kanthi histeris nguwuh saka loteng omah Kshesinskaya: "Menyang Istana Tauride, njupuk kekuwatan!" Padha lunga lan ... froze ing indecision. Ora ana sing nemtokake tugas khusus kanggo para pemberontak, sanajan dheweke menehi saran dhewe - kanggo njupuk titik strategis utama: stasiun sepur, ijol-ijolan telpon, telegraf, arsenals, lawang sing mbukak ...

"Bolsheviks, pisanan kabeh, macet," Nikitin percaya. "Nalika wong anyar teka, dheweke ilang kontrol. Wis wayah awan wis katon kepriye rante-rante kasebut suwèk lan kordoné ilang. Lan ing wayah sore, kontrol teknis pungkasane diremuk dening massa, sing katon saka kabeh gerakan bodho.

Kajaba iku, Bolsheviks padha banget dipuntudhuh gadhah pranala karo Jerman musuhan. Pamrentahan sementara nampa informasi kasebut sadurunge, nanging mung saiki, nalika kahanan ora seimbang ...

Sawisé iku, pasukan sing ditimbali saka ngarep wiwit teka sacara massal kanggo mbantu Pemerintah Sementara. Warisan Bolsheviks, omah gedhong Kshesinskaya, dijupuk. Banjur pasukan pamaréntah njupuk Benteng Peter lan Paul, ngendi Kronstadt pelaut lan anarkis padha ndhelikake.

A gupuh elek mrentah ing kutha. Tembakan keprungu saka kabeh sisih, jerit-jerit keprungu, ora ana sing ngerti apa sing kedadeyan. Nanging, isih akeh sing katutup pedhut. Utamane, peran Bolshevik ora jelas. Apa perlu kanggo mbucal kabeh beban abot saka sirno kanggo acara getih sing njupuk Panggonan ing Petrograd?

... Ing tanggal 18 Juli, para junker manggoni kantor redaksi lan percetakan koran Pravda, sing ditinggalake Lenin sawetara menit kepungkur. Militer nggolèki bangunan kasebut lan mbuwang salinan cetak publikasi Bolshevik menyang Moika. Miturut Petrogradskaya Gazeta, layang misterius tartamtu ing basa Jerman ditemokake nalika nggoleki. Bukti liyane?

Ana akeh alasan kanggo kegagalan pemberontakan lan kawilujengan mukjijat saka Pamrentahan Sementara. Nanging ana siji sing ora digatekake para sejarawan lan politisi ...

Ing wayah sore tanggal 17 Juli, udan deres ing Petrograd. Prajurit, mlayu saka cuaca ala, ngebaki kabeh lawang, gudang, gapura. "Suasana ambruk, rangking padha bingung," kelingan Sukhanov. Udan nyemprotake tentara mbrontak. Massa sing metu ora nemokake pimpinane, nanging pimpinan bawahan ... Para komandan ujar manawa ora bisa mulihake tentara, lan kemungkinan pungkasan kanggo operasi sistematis sawise udan wis ilang. Nanging unsur alam bébas tetep ... ".

Senyum ironis kuwi crita.

Sawisé dipatèni pambrontakan, Pamrentahan Sauntara, dipimpin déning Kerensky tinimbang Pangeran Georgy Lvov sing mundur, nguatake pengaruhe. Nanging, kaya sadurunge, wong-wong kutha ora ngenteni tumindak sing tegas saka panguwasa. Lan muspra pimpinan Bolshevik wedi mbales.

"5 esuk aku weruh Lenin," Leon Trotsky kelingan. "Serangan saka massa wis ditolak. "Saiki dheweke bakal nembak kita," ujare Lenin. "Momen sing sampurna kanggo dheweke." Nanging Lenin overestimated mungsuh - ora jahat, nanging tekad lan kemampuan kanggo tumindak ... ".

Kaputusan penyidik ​​​​kasus-kasus utamane penting ing Pengadilan Distrik Petrograd Alexandrov, sing kasebut ing awal esai, ngandika babagan perlu kanggo nyekel Lenin, Zinoviev, Trotsky lan revolusioner liyane. Wong-wong mau ditudhuh yen "dadi kewarganegaraan Rusia, kanthi persetujuan sadurunge antarane awake dhewe lan wong liya, supaya bisa menehi kontribusi marang tumindak musuhan marang negara-negara ing perang karo Rusia, dheweke mlebu persetujuan karo agen negara kasebut kontribusi kanggo disorganization saka tentara Rusia lan mburi kanggo weakening kemampuan tempur tentara, kang, karo dana ditampa saka negara iki, padha ngatur propaganda antarane populasi lan pasukan karo telpon kanggo renunciation langsung saka tumindak militèr marang. mungsuh. Wong-wong iki dituduh ngorganisir pemberontakan bersenjata nglawan kekuwatan paling dhuwur sing ana ing negara kasebut, diiringi pirang-pirang pembunuhan lan kekerasan.

Nanging, ora ana sing tatu - Lenin lan Zinoviev ngungsi ing Razliv. Trotsky, ing wektu sing durung dadi anggota saka Partai Bolshevik, dicekel, nanging sawetara dina mengko, sawise ditulis panjelasan, kang dirilis ing jaminan saka telung ewu rubles.

Lenin lan kanca-kancane dadi murid sing apik, lan ing XNUMX Oktober ora mbaleni kesalahane sing kepungkur. Kerensky, ing tangan liyane, dadi banget perniciously manteb ing ati. Dheweke ora mangu-mangu yen dheweke bakal ngremukake aksi anyar saka Bolshevik. Lan - salah ngitung ...
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.stoletie.ru/territoriya_istorii/idite_k_tavricheskomu_dvorcu_vozmite_vlast__338.htm
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. Reptiloid
      Reptiloid 23 Juli 2017 09:06
      +5
      Lan nalika wong sing ngombe banget ngetrapake demokrasi ---- negara ambruk, mlarat, kelangan wilayah, krisis demografi ...
      1. Reptiloid
        Reptiloid 23 Juli 2017 09:43
        +6
        Ing kene ing Ukraina, getih wis diwutahake luwih saka 3 taun, sanajan ora ana revolusioner, nanging
        slogan-slogan perang nglawan korupsi, crita babagan roti emas. Akibate, apa?
        1. Dart2027
          Dart2027 23 Juli 2017 10:41
          +3
          Kutipan saka Reptilian
          sanajan ora ana revolusioner

          Lan sing ana ing Maidan? Turis?
          Kutipan saka Reptilian
          Lan nalika wong sing ngombe abot ningkatake demokrasi

          Iku ora babagan dheweke. Mesthi wae dheweke isih padha ... nanging:

          Dikubur Cossack Rostov,
          Ibu ngipat-ipati pembunuh
          Ya, dheweke guilty, nanging, rubel kanggo satus,
          Ana liyane kanggo ngipat-ipati.
          Dheweke guilty, nanging, rubel kanggo satus,
          Ana liyane kanggo ngipat-ipati.
          1. geronimoxnumx
            geronimoxnumx 26 Juli 2017 14:14
            +1
            konsep revolusi ora cocog karo Maidan
            1. Dart2027
              Dart2027 26 Juli 2017 19:58
              0
              Kutipan saka Geronimo73
              konsep revolusi ora cocog karo Maidan

              Apa iku?
              1. geronimoxnumx
                geronimoxnumx 1 Agustus 2017 09:57
                0
                yen sampeyan takon pitakonan kaya "Apa?" sampeyan munggah kene kanggo ngrembug? revolusi mbutuhake owah-owahan ing tatanan politik lan cara gesang masyarakat. ing cilik saka Maidan, iki ora kelakon lan ora bisa kelakon, amarga. coven iki ora nyetel gol pinunjul kanggo dhewe. ora mangsuli apa-apa.
                1. Dart2027
                  Dart2027 1 Agustus 2017 19:54
                  0
                  Kutipan saka Geronimo73
                  revolusi mbutuhake owah-owahan ing tatanan politik lan cara gesang masyarakat

                  Lan ing kono kedaden. Bebener ora kaya sing dideleng dening akeh peserta.
  2. Korsar4
    Korsar4 23 Juli 2017 07:19
    +1
    Gambar kekacauan. Lan iki dudu babagan udan sing nyemprotake para pemberontak.

    "Kekuwatan alam ora peduli karo omongan" (c)

    "Saiki squalor mlaku" (c)

    Ora bisa terus kaya iki nganti suwe.
    1. Reptiloid
      Reptiloid 23 Juli 2017 11:24
      0
      Dart2027!!!!!!!! Apa ora babagan mendem? Ing mratelakake panemume, iku kang tegese banget ing proses ngrusak ing donya iki, iki dibuktekake dening akeh "cah ayu ing sarang", nggawe pusat, lan, pungkasanipun, terus denigration .. ...
      Dicetak ing kene, dadi kedadeyan ....
      1. bazzilio
        bazzilio 23 Juli 2017 11:49
        +2
        Wong mabuk mung ngirim "tembakan kontrol". Lan leluhur sing ditandhani wiwit mateni.
        Tanpa Gorbachev, ora bakal ana Yeltsin, ora ana Chubais, ora ana Yakovlev lan Shevardnadze.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 23 Juli 2017 13:35
          0
          Ing analisis wektu langsung lan tragis iki, isih ana, mbokmenawa, ora kabeh kasunyatan. Lan ora jelas manawa ana gambar sing gegandhengan - apa lan kepiye?
          Dadi saiki, kekurangan produk lan barang digawe kanthi sengaja, lan ing wektu iku penting kanggo negara-negara entuk sumber daya saka sapa (kayata mengko ---- Irak, Libya, Suriah). ing GDR. Dheweke uga menehi go-ahead kanggo joint ventures (sing banjur ngrampok negara)
          .Nanging karusakan saka USSR, pemalsuan dokumen babagan kadurjanan (sing ana artikel apik banget ing kene ing 2015), uga wiwitan kapitalisme, ---- iki kabeh sawise iku. Lha, ana jamane Partai Komunis dilarang.....kaya?
      2. Dart2027
        Dart2027 23 Juli 2017 13:47
        +2
        Kutipan saka Reptilian
        Apa ora babagan mendem? Miturut panemuku, dheweke sing duwe makna akeh ing jagad proses sing ngrusak iki

        akeh. Nanging dheweke, kaya Gorbachev, adoh saka siji-sijine. "Sang rombongan dadi raja," lan rombongan kasebut serius banget.
        Kutipan saka Reptilian
        Dadi saiki, kekurangan produk lan barang digawe kanthi sengaja

        Ya, lan diwiwiti nalika Yeltsin ora ana sapa-sapa.
        Kutipan saka Reptilian
        Ing analisis wektu langsung lan tragis iki, mbokmenawa durung kabeh kasunyatan

        Analisis prasaja - kabeh ndhuwur didol meh kabeh.
        1. dingerteni
          dingerteni 24 Juli 2017 08:10
          +1
          Ing perjuangan antarane Staliniss lan Trotskyists, Trotskyists menang. Pisanan iku Khrushchev, banjur, sawise mundur sak wentoro sak Brezhnev, padha maneh nyuwil liwat menyang daya, dipimpin déning Andropov. Lan nggawa proses karusakan negara nganti pungkasan.
          1. Dart2027
            Dart2027 24 Juli 2017 19:52
            0
            Kutipan saka ignoto
            Ing perjuangan antarane Staliniss lan Trotskyists, Trotskyists menang.

            Umumé, srakah lan bangga wis menang.
          2. vasilev
            vasilev 24 Juli 2017 22:06
            +1
            Lan kenapa sampeyan mutusake yen Andropov minangka Trotskyist kaya Khrushchev? Kosok baline, dheweke wiwit ngresiki partai saka wong-wong kaya Khrushchev, nanging ora duwe wektu kanggo ngrampungake.
  3. Korsar4
    Korsar4 23 Juli 2017 07:23
    +3
    Nanging - lan ing ngarep ing wektu iki, posisi nyerah tanpa tembakan. Lan rak-rak sawenang-wenang mangkat.
  4. parusnik
    parusnik 23 Juli 2017 07:29
    +5
    Limang sasi wis liwati saka nggulingake raja, kekacauan terus ... Pitakonan, kenapa digulingake?.. Apa sing dipikirake nalika miwiti Februari
    1. Reptiloid
      Reptiloid 23 Juli 2017 08:54
      +4
      Apa sing sampeyan pikirake, Alex? Sugeng enjang! Mbokmenawa kaya mangkene --- "" karo dibuwang tsar ---- banjur kita bakal urip! !!!! Nanging piye wae ora bisa! Kakuwasan ganda, minangka oposisi saka kekuwatan siji lan liyane, ora duwe kemampuan kanggo Pamrentahan Sementara, sing bisa nyebabake ambruk negara, sanajan wilayahe jembar lan akeh bangsa.
      1. parusnik
        parusnik 23 Juli 2017 09:06
        +2
        Sing paling apik yaiku mungsuh sing apik.. : Sugeng enjing, Dmitry! nglirik:
        1. Reptiloid
          Reptiloid 23 Juli 2017 09:36
          +4
          Lan piye wae, ing antarane kabeh kekuwatan dual iki, Bolshevik wiwit mimpin !!Nanging ora ana ing posisi pisanan ing wulan Februari!
    2. Dart2027
      Dart2027 23 Juli 2017 10:43
      +1
      Kutipan saka parusnik
      Apa sing sampeyan pikirake nalika miwiti Februari?

      Babagan crita ayu.
      1. parusnik
        parusnik 23 Juli 2017 10:57
        +4
        Dadi tsar lan tsarina ora dicekel Kotovsky lan Chapev ... Lan dudu Lenin lan Trotsky sing nampa turun tahta, nanging dongeng babagan Pemerintahan Sementara, saiki wis dadi kasunyatan ..
        1. Dart2027
          Dart2027 23 Juli 2017 11:20
          +2
          Kutipan saka parusnik
          ora Kotovsky lan Chapev dicekel

          Lan aku ora ngomong bab wong-wong mau.
          Kutipan saka parusnik
          lan dongeng Pemerintahan Sementara mau, saiki wis dadi kasunyatan

          Dideleng dening squeals kabeh jinis Makarevichs, ora tenan.
  5. Boris55
    Boris55 23 Juli 2017 08:09
    +5
    Wong-wong kutha padha mlayu-mlayu, ora ngerti sisih endi sing bener.

    Sayange, wong awam isih ora ngerti sapa sing bener, yen ora, dheweke ora bakal milih partai EP, sing makili kepentingan para eksploitasi lan duwe wong awam ing kabeh retakan ...
    1. Monarchist
      Monarchist 23 Juli 2017 09:24
      +1
      Boris, iku bener, iku bener, nanging venality saka sawetara "Komunis Comrade" uga tegese banget: Semigin karo Komunis, nanging dikirim menyang tundra, lan kita duwe bapak Kondrat: "Sanajan padha njupuk kula dadi. dijupuk, aku bakal tetep dadi Komunis," banjur "Aku wis nonton wong-wong mau (EP) kanggo dangu, padha bisa dipercaya." Kamrad 210 OKV ngelingi karakter kasebut.
  6. Monarchist
    Monarchist 23 Juli 2017 09:13
    +1
    Kutipan saka Reptilian
    Apa sing sampeyan pikirake, Alex? Sugeng enjang! Mbokmenawa kaya mangkene --- "" karo dibuwang tsar ---- banjur kita bakal urip! !!!! Nanging piye wae ora bisa! Kakuwasan ganda, minangka oposisi saka kekuwatan siji lan liyane, ora duwe kemampuan kanggo Pamrentahan Sementara, sing bisa nyebabake ambruk negara, sanajan wilayahe jembar lan akeh bangsa.

    Wis suwe dikenal yen bruwang loro ora bisa akur ing Berlin. Padha karo duality.
  7. Monarchist
    Monarchist 23 Juli 2017 09:43
    +3
    Ing sasi Juli 1917 ana kesempatan kanggo ngrebut kekuwatan, nanging udan ngganggu, lan ing Oktober 1917 ora udan lan Bolshevik ngrebut kekuwatan. "Belovezhskaya troika" uga, amarga cuaca apik, menehi "gelembung".
    Ing Juli, Kerensky duwe kesempatan kanggo nahan kekuwatan, nanging kanthi seneng takon, Lenin nganggep kesalahane Juli lan njaluk ngapura marang Kerensky.
    EBN nyathet kesalahane Ruslan Imranovich lan nguatake kekuwatane.
    Janek duwe tentara lan Kamentrian Dalam Negeri lan pitulungan potensial saka Federasi Rusia, nanging kaya Kerensky babagan kekuwatan ***, lan Pan Pedro ora bakal ngidini Maidan. Dheweke bakal nggali wilayah kasebut kanthi pribadi
  8. vena
    vena 23 Juli 2017 11:20
    +5
    .. ora gawe cilaka - Lenin lan Zinoviev ngungsi ing Razliv. Trotsky - ing wektu iku durung dadi anggota Partai Bolshevik, dipenjara, nanging sawetara dina sawise panjelasan ditulis dibebasake kanthi jaminan telung ewu rubles.

    Pancen, sawise kabeh, Lenin lan Zinoviev ora duwe "atap" kaya Trotsky. Warga AS L. Trotsky, minangka pimpinan redaksi koran basa Rusia Novy Mir kanthi kantor editor ing Wall Street, dikirim menyang Rusia kanggo ngalahake kanthi cara apa wae, mbantu A. Kerensky, sing uga dibiayai saka USA, ing iki. Lan carane, ing kasus iki, pamaréntah Kerensky bisa rot accomplice ing Petropavlovka? Sawise kabeh, kabeh iki kekacoan karo kudeta Februari, diatur sanadyan khusus. Layanan Inggris, nanging isih ditugasake dening pamrentah AS. Amerika kanthi cetha nerangake marang Inggris yen ana pasukan Republik Ingushetia sing siap tempur, lan pancen Kakaisaran Rusia dhewe, pamrentah AS ora bakal nulungi negara-negara Entente nglawan Triple Alliance karo pasukane ing supaya bisa karo tangan dhewe lan pasukan kanggo saingan ekonomi lan geopolitik - Rusia, ing kabeh tatanan bisa.
  9. Olgovich
    Olgovich 23 Juli 2017 11:28
    +2
    Ing keputusan penyidik ​​​​hukum kanggo kasus-kasus penting ing Pengadilan Distrik Petrograd, kasebut ing wiwitan karangan, Alexandrova ngomong babagan perlu kanggo nyekel Lenin, Zinoviev, Trotsky lan revolusioner liyane. "dadi kewarganegaraan Rusia, kanthi persetujuan sadurunge antarane awake dhewe lan wong liya, supaya bisa bantuan kanggo negara ing perang karo Rusia, ing tumindak musuhan marang iku, mlebu menyang persetujuan karo agen saka negara iki kanggo kontribusi kanggo disorganization saka tentara Rusia.

    Lan ora ana sing ngilangi tuduhan kasebut saka dheweke. ora tau.
    Ulyanov dhewe ora katon ing pengadilan, pitik metu , luwih seneng kesempatan umum kanggo ngunggahake awake dhewe lan bisnis dadi hiburan sing gampang karo kanca lol apfelbaum ing gubug.

    Investigator Alexandrov piyambak, alamiah. ditembak nalika kekuwatan Bolshevik. Pengecut, nanging dendam yaiku "pemimpin"
  10. samarin1969
    samarin1969 23 Juli 2017 12:41
    +3
    Indifference demonstrative dituduhake dening "sekutu" ing Entente. Prospek njabut Rusia saka pangkat "kekuwatan" minangka sukses sing luar biasa kanggo diplomasi Amerika lan Eropa. Ing latar mburi iki, owah-owahan getih wates ing Eropah ora ana maknane. Satus taun kepungkur, Rusia dipenggal: dicabut saka elit, kepastian nasional. Saiki kita duwe "golem" tartamtu sing diarani "RF" .... Penulis nambah uyah kanthi apik ing "Dina Terkutuk".
    1. vena
      vena 23 Juli 2017 13:27
      +4
      Kutipan saka: samarin1969
      Perspektif njabut Rusia saka pangkat "kakuwasan" iku sukses sanget Diplomasi Amerika lan Eropa.

      Aku kudu Wigati sing prospek iki wis ngrancang ing advance bali ing 1897, ing Geneva / Basel, bab kang pimpinan PPS pan Pilsutsky sengaja / ora sengaja supaya slip sadurunge perang. Dadi kabeh diplomasi iki cetha diprogram ing advance dening pasukan cukup serius.
      1. samarin1969
        samarin1969 23 Juli 2017 13:54
        +3
        Mesthi, Pak Herzl lan para patron Inggris duwe alasan kanggo ngatur kerusuhan ing Kakaisaran: kanggo medeni bisnis Yahudi saka omah-omahé kanthi revolusi, kanggo mbales dendam marang Tsar kanggo pogrom, kanggo nggawe prototipe "Khagan" saka para revolusioner. Nanging aku mikir peran panyiapan Amerika ing ngatur revolusi ing Rusia luwih dhuwur. Herzl banget preoccupied karo indifference saka mayoritas wong Yahudi Eropah (!) well-dipangan kanggo kolonisasi Palestina.
        1. vena
          vena 23 Juli 2017 15:35
          +1
          Kutipan saka: samarin1969
          .. Aku mikir peran panyiapan Amerika ing ngatur revolusi ing Rusia luwih dhuwur ..

          Herzl dudu puncak piramida, kaya pimpinan pionir. Ana lan ana wong sing luwih serius kanthi kesempatan lan kepinginan sing luwih gedhe. Umumé, kabeh "papan" nasional iki ora sakabehe mandhiri lan tansah dikelola kanthi apik, contone, ing Ukraina. Kaputusan serius kaya kekalahan Kakaisaran Rusia lan liya-liyane disepakati karo akeh wong sing kasengsem lan ora bisa dadi dadakan sing prasaja. Kabeh ing Donya diikat, lan para bankir lan gerakan agama-politik uga ora ana sing istiméwa.
    2. vena
      vena 23 Juli 2017 13:28
      +1
      Kutipan saka: samarin1969
      Perspektif njabut Rusia saka pangkat "kakuwasan" iku sukses sanget Diplomasi Amerika lan Eropa.

      Aku kudu Wigati sing prospek iki wis ngrancang ing advance bali ing 1897, ing Geneva / Basel, bab kang pimpinan PPS pan Pilsutsky sengaja / ora sengaja supaya slip sadurunge perang. Dadi kabeh diplomasi iki cetha diprogram ing advance dening pasukan cukup serius.
  11. wis ing saham kanggo dangu.
    wis ing saham kanggo dangu. 23 Juli 2017 13:35
    +3
    Dheweke mandhegake motor pribadi, ngusir driver lan penunggang kanthi ancaman ditembak. Banjur dikuwasani mobil, dipasang bedhil mesin lan gabung karo motor bersenjata liyane ... ". ..wes gak iso ambegan utowo megap-megap...artikele wis jelas...semangat Kerensky..histeria goroh lan kebodohan liyane.Wah, kanggo sing ngerti mikir, pecahan iki bakal ngomong. akeh banget.. jaman semana akeh sing ngerti ngurusi mobil?lan wong-wong iki akehe wong tani lan buruh? kaya biasane ... sampeyan miwiti mbongkar omong kosong intelektual, langsung dadi jelas yen obrolan .. Nanging ... Olgovichi bakal seneng ..
    1. Dart2027
      Dart2027 23 Juli 2017 13:48
      +1
      Quote: dawa ing saham.
      jaman semana akeh wong sing ngerti nyopir mobil lan pira cacahe wong tani lan buruh?

      Apa ora ana wong liya ing kana kajaba dheweke?
      1. wis ing saham kanggo dangu.
        wis ing saham kanggo dangu. 23 Juli 2017 13:52
        +1
        umpamane? kira-kira meh kabeh sopir-sopir ditimbali.. soale mung sithik-sithik. Ora mungkin sopir-sopir gratis sing akeh-akeh... tekane nganggo mobil.. langsung saka papan panyebaran.
        1. Dart2027
          Dart2027 23 Juli 2017 22:45
          0
          Quote: dawa ing saham.
          Aku sing meh kabeh pembalap padha disebut

          Kenging punapa? Ing tentara, mobil ora apik banget, mula ora dibutuhake khusus.
  12. wis ing saham kanggo dangu.
    wis ing saham kanggo dangu. 23 Juli 2017 14:01
    +3
    Apa ora tembung "Bolshevik" saiki discredited ing salawas-lawase lan irrevocably? - wrote Nadezhda Teffi. - Saben pencopet sing narik dompet saka wong sing liwat bakal ngomong yen dheweke iku Leninis! ana apa? Lenin njupuk omahe wong liya, copet – dhompete wong liya. Ukuran grip beda-beda - mung bedane. Lha, sakjane kapal gedhe duwe pelayaran gedhe...”. siji maneh nangis ... tenan - kanggo mbangun salah siji saka omah paling larang karo dhuwit sing kudu pindhah menyang armada - dening cara, amarga lack of dhuwit iki, pelaut kita wisuh karo getih ing Tsushima lan banjur sambat. bab apa sing diomongake dheweke nyolong.Aku ora melas marang pelacur sing paling larang ing wektu kasebut
  13. vasilev
    vasilev 24 Juli 2017 22:20
    0
    Soko Romanov wis suwe ora krungu opo Punika topik favorit. ngguyu
    1. wis ing saham kanggo dangu.
      wis ing saham kanggo dangu. 25 Juli 2017 22:30
      +1
      ga inget malam..