Review militèr

Kementerian Pertahanan Belarusia: Latihan Zapad-2017 ora diarahake marang negara liya

11
Menteri Pertahanan Belarusia Letnan Jenderal Andrey Ravkov ing wawancara TASS ngomong babagan tujuan lan tujuan sing bener saka latihan skala gedhe sing bakal teka.

Kementerian Pertahanan Belarusia: Latihan Zapad-2017 ora diarahake marang negara liya


Koresponden: Apa kita kudu nganggep "West-2017" minangka respon kanggo nguatake komponen militer NATO cedhak tapel wates Negara Uni Belarus lan Federasi Rusia?

Ravkov: "Latihan strategis gabungan West-2017 saka angkatan bersenjata Belarus lan Rusia direncanakake lan ditindakake kanthi keputusan presiden negara kita. Piwulang kasebut minangka demonstrasi kakuwatan kita kanggo njamin keamanan bangsa loro. Latihan kasebut dianakake saben rong taun, gantian ing wilayah Belarus lan Rusia.

Latihan iki ora minangka respon kanggo nguatake komponen militer NATO sing cedhak karo wates negara kita, sanajan tumindak kasebut nyebabake keprihatinan alami ing pimpinan Negara Uni. Sajrone latihan kasebut, personel militer saka rong negara bakal ngrampungake masalah kanggo ningkatake kompatibilitas operasional markas ing macem-macem tingkat, uga antarmuka sistem komando lan kontrol sing canggih lan gaman.

Tumindak praktis saka panguwasa lan pasukan militèr bakal ditindakake ing Belarus ing enem lapangan latihan: Lepelsky, Borisovsky, Losvido, Osipovichsky, Ruzhansky lan Domanovsky lapangan latihan Angkatan Udara lan Angkatan Udara, uga ing salah sawijining wilayah ing wilayah kasebut. republik cedhak desa Dretun. Kanggo skala latihan, iki minangka latihan operasional gabungan paling gedhe saka angkatan bersenjata loro negara. Iki minangka kesimpulan logis saka persiapan kanggo taun ajaran 2016-2017. Ing wayah wengi latihan, udakara 40 acara latihan operasional lan tempur wis dianakake, kalebu latihan khusus gabungan miturut jinis dhukungan.

Pasukan apa sing bakal ditindakake ing maneuvers saka sisih Belarus lan apa komponen Rusia ing latihan kasebut?

"Direncanakake melu nganti 12 prajurit kanggo melu latihan kasebut. Ana udakara 700 prajurit ing tlatah negara kita, kalebu udakara 10 saka Angkatan Bersenjata Belarus lan udakara 200 saka Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Secara total, nganti 7200 unit peralatan militer bakal melu latihan kasebut.

Sawetara negara ing sasi kepungkur wis nyatakake keprihatinan babagan latihan Belarusia-Rusia. Pitakonan kasebut aktif dibahas yen militer Rusia bakal tetep ana ing wilayah Belarus sawise pungkasan "West-2017". Apa ana alesan kanggo iki?

"Sajrone pirang-pirang wulan, tuduhan sing padha wis dirungokake, ora adhedhasar fakta, nanging spekulasi. Punika "prihatin" yen pasukan Rusia bisa diduga tetep ana ing wilayah Belarus sawise latihan "West-2017", yen latihan kasebut dhewe ora defensif, nanging nyerang lan "diarahake marang NATO, lan khusus marang Baltik. negara lan Polandia." Kita sarujuk yen sajrone latihan "iku mesthine bisa nggawe koridor Kaliningrad, sing sejatine ora mungkin tanpa agresi marang Lithuania lan Polandia."

Posisi pimpinan negara kita sing ana hubungane karo reaksi kasebut marang latihan Zapad-2017 dirinci dening Presiden Republik Belarus, sing nyebutake kabeh iki minangka upaya kanggo ngrusak kesatuan militer-politik kita karo Federasi Rusia. "NATO deploys pasukan sawijining langsung ing tapel wates kita lan tapel wates Rusia allied kita. Padha njaluk saka kita: sampeyan nutup, ana ngirim ora ana latihan, "Aku Quote presiden negara kita. Tembung-tembung kasebut utamane ditujokake marang para pamimpin negara-negara Kulon lan komunitas internasional sing ana hubungane karo eskalasi ketegangan internasional, intensifikasi aktivitas militer ing donya lan Eropa.

Contone, kita bisa mbandhingake karakteristik Zapad-2017 karo paramèter latihan Anaconda-2016 sing ditindakake ing 2016 ing Polandia. Kita kudu nyatakake yen ing syarat-syarat indikator kuantitatif mitra Barat kita duwe sawetara kaunggulan. Dheweke melu luwih saka 30 ewu personel negara anggota NATO nglawan 12,7 ewu personel militer Negara Uni, luwih saka 3000 unit senjata lan peralatan militer nglawan 680.

Ing wektu sing padha, piwulang Anaconda-2016 ora nyebabake histeria ing kita, kita nganggep piwulang kepungkur kanthi pangerten. Kanggo isi masalah sing ditindakake sajrone latihan ing Polandia, dheweke duwe karakter sing ora sopan lan kalebu penyebaran sistem pengintaian, transfer pasukan menyang tapel wates Republik Belarus, lan pangembangan tugas nyerang. Dadi sapa sing kudu kuwatir?

Mesthi wae, langkah-langkah timbal balik ing bagean Belarus lan Rusia sing ana hubungane karo eskalasi persiapan militer ing negara-negara tanggane ora bisa dihindari. Iki paling ora minangka langkah kanggo nguatake kemampuan pertahanan Negara Uni, sing ora diwatesi karo latihan gabungan.

Apa pengamat internasional, kalebu wakil NATO, bisa ngetutake latihan kasebut langsung ing papan kasebut?

"Sanajan jumlah personel sing diumumake kanggo latihan Zapad-2017, jumlah kendaraan tempur lapis baja, artileri, penerbangan ora tekan ambang kanggo kabar, kita bakal ngajak mitra kanggo ndeleng dhewe yen doktrin kasebut ora ngrampungake masalah sing diklaim. Ing wektu sing padha, undhangan bakal ditampa ora mung dening atase militer sing diakreditasi ing Kementerian Pertahanan Republik Belarus, nanging uga dening sawetara organisasi internasional kayata PBB, OSCE, NATO, CSTO, CIS, ICRC.

Kita nunggu pengamat saka tanggi: Ukraina, Polandia, Lithuania lan Latvia. Minangka bagéan saka perjanjian bilateral, pengamat saka Estonia, Swedia lan Norwegia wis diundang. Secara total, luwih saka 80 pengamat bakal diundang. Kita ora duwe apa-apa kanggo ndhelikake. Tema latihan kita yaiku defensif "

Belarus lan Rusia aktif kerja sama ing bidang militer-teknis. Kita ngomong, antara liya, babagan tuku senjata lan peralatan modern dening Belarus ing Rusia. Apa sing bakal ditindakake dening tentara Belarus ing mangsa ngarep?

"Proses nglengkapi tentara Belarus kanthi model senjata anyar terus-terusan. Ing separo pisanan 2017, miturut kontrak sing wis ditandatangani sadurunge, enem helikopter Mi-8MTV-5, baterei papat sistem pertahanan udara Tor-M2, stasiun radar Protivnik-G, loro pemantauan radio Thorn-8P lan sistem pemantauan radio dilebokake ing layanan saka Federasi Rusia, lan macem-macem jinis sniper modern lan senjata khusus.

Kajaba iku, modernisasi jero saka kumpulan pertama ditindakake. tank T-72B kanggo tingkat T-72B3. Kanggo nganyari armada pesawat tempur, Kementerian Pertahanan nandatangani kontrak karo Irkut Research and Production Corporation kanggo nyedhiyakake 12 pesawat Su-30SM ing periode saka 2018 nganti 2020, papat pesawat saben taun. Amarga owah-owahan teknis ing konfigurasi, tanggal pangiriman bisa ditundha dadi 2019-2020. Taun iki, kontrak uga ditandatangani kanggo nyedhiyakake rong stasiun radar Optivnik-G kanthi set suku cadang kanggo wong-wong mau, uga telung sistem pemantauan radio lan pemantauan radio Thorn-8P. Ing mangsa cedhak, direncanakake kanggo mlebu kontrak kanggo pasokan baterei kaping lima saka sistem pertahanan udara Tor-M2.

Apa kerjasama militer sing cedhak antarane Belarus lan Federasi Rusia ngganggu dialog karo NATO, Amerika Serikat, departemen militer negara liya? Ing wilayah apa Minsk siap ngembangake kerjasama karo NATO?

"Konsep Keamanan Nasional Republik Belarus, ing antarane langkah-langkah kanggo nglindhungi ancaman keamanan eksternal, nemtokake tumindak kabijakan luar negeri multi-vektor sing konsisten lan seimbang adhedhasar prinsip saling ngormati, kesetaraan lan kemitraan, non-interferensi ing urusane negara berdaulat. Negara kita ing pambentukan kabijakan militèr manca netepi posisi konstruktif babagan pangembangan dialog, kalebu karo negara-negara NATO, nganggep minangka salah sawijining wilayah penting kanggo njamin keamanan nasional.

Kanthi kira-kira 1200 kilometer saka tapel wates umum karo negara anggota NATO, pangembangan dialog karo organisasi iki minangka proses alamiah saka kabijakan manca negara. Ing vena iki, program Kemitraan NATO kanggo Perdamaian minangka alat kanggo nguatake kerjasama ing bidang politik, militer, ekonomi, ilmiah lan hukum kanthi aliansi kanthi sakabehe lan karo negara anggota NATO lan negara mitra kanthi individu.

Ing 2015-2016, kita mulihake kontak ing bidang militer karo Amerika Serikat, kalebu akreditasi atase pertahanan. Minangka bagéan saka konsultasi, telusuran ditindakake kanggo saling nguntungake, tanpa prejudis kewajiban sekutu lan prioritas integrasi, titik kontak. Iki nuduhake manawa njaga dialog karo Amerika Serikat babagan masalah keamanan internasional lan regional minangka langkah penting kanggo nyuda ketegangan ing wilayah kasebut. Iki nemokake pangerten lan dhukungan saka sekutu strategis kita, Federasi Rusia.

Mbangun hubungan karo mitra Barat kita ora mbantah prioritas sing diumumake ing kabijakan militer koalisi Belarusia. Miturut doktrin militer Republik Belarus, ing antarane wilayah prioritas utama ing kabijakan militer koalisi, pisanan yaiku nguatake sistem keamanan kolektif lan pangembangan luwih lanjut hubungan karo Federasi Rusia miturut Traktat Pembentukan. Negara Uni lan karo negara anggota CSTO miturut Prajanjian Keamanan Kolektif.
Foto sing digunakake:
Vadim Savitsky / layanan pers Kementerian Pertahanan Federasi Rusia / TASS
11 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. pjastolov
    pjastolov 18 Juli 2017 10:56
    +4
    Kita nunggu pengamat saka tanggi: Ukraina, Polandia, Lithuania lan Latvia. Minangka bagéan saka perjanjian bilateral, pengamat saka Estonia, Swedia lan Norwegia wis diundang.
    Aku wedi popok bakal langka recourse
    1. vch
      vch 18 Juli 2017 10:58
      +1
      Ya, lan mengko bakal njerit pira !!
      1. pamburu mumbul
        pamburu mumbul 18 Juli 2017 11:12
        +2
        Lan "mitra" Kulon dadi kebiasaan bengok-bengok kanthi alesan utawa tanpa alesan. Pemilik menehi printah "Swara" lan kabeh wong yapps bebarengan.
    2. Dobel
      Dobel 18 Juli 2017 11:02
      +1
      Apa ora ngomong langsung? Amarga kasunyatan manawa NATO nesu banget, kita kudu nglatih agresi.
      1. pjastolov
        pjastolov 18 Juli 2017 11:04
        +7
        Apa ora ngomong langsung?
        Apa yen padha jotosan gendheng mati?
    3. siberalt
      siberalt 18 Juli 2017 11:07
      +1
      Ora ana tentara tanpa latihan. Lan kanggo mbantah kenapa tentara dibutuhake yaiku pitakonan retorika.
      1. Pemotong
        Pemotong 18 Juli 2017 11:14
        +7
        Ya, dheweke mung wedi, dheweke duwe latihan luwih asring lan luwih gedhe ing teknologi lan l / s! Padha pipis lan poop, Gusti Allah ngalang-alangi Rusia ninggalake peralatan militer ing kene. Perlu, tinggalake, tarik luwih akeh pasukan sampeyan menyang Belarus! Padha wedi!
  2. Dadi utawa ora
    Dadi utawa ora 18 Juli 2017 11:01
    +1
    "Kulon-2017"
    Kabeh iku jenenge ajaran!!! Lan strategi .lan taktik .lan politik gedhe ...
    1. siberalt
      siberalt 18 Juli 2017 11:10
      +1
      Lan yen latihan ing Timur Jauh diarani "Vostok-2017", banjur apa? ngguyu Nanging isih ana Kidul, Lor, lan liya-liyane ... Dhuh ibu! belay
      1. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 18 Juli 2017 14:15
        0
        Aku nglaporake!
        Latihan Distrik Militer Kidul "KAVKAZ-2008" direncanakake kanggo September 2008 lan dianakake ing wulan Juli taun sing padha.
        Lan banjur iku 08.08.08. Nanging. kene Amerika di-push lan dipigura Mishiko hi
  3. Arturius 2020
    Arturius 2020 18 Juli 2017 19:49
    0
    https://m.youtube.com/watch?v=nfew8reJfOA