Review militèr

Balada babagan komisaris rakyat Soviet sing jujur ​​(bagean siji)

608
“Dunia iki kuna, pra-kuna
hukum sampeyan dhewe.

Ora ana aturan, percaya marang aku
Dheweke ora pengin ngerti.
rina wengi ing kono tanpa kendhat,
Ana nangis lan ngguyu.
Saka apa sing ilang
Pie kanggo kabeh wong."
("Dunia Kuno", lagu saka film "Dear Boy",
musik D. Tukhmanova, sl. L. Derbeneva.)


Ing bukunipun 1984, George Orwell prophetically wrote sing masyarakat manungsa meh tansah dipérang dadi telung klompok, gol kang padha rampung kompatibel. Tujuane kelompok sing luwih dhuwur yaiku tetep ing papan sing wis diluncurake. Tujuwane golongan madya iku kanggo nggantosi papan kang dhuwur, awit ora luwih ala. Nanging goal ngisor iku temen idealis: kanggo ngilangi kabeh beda sosial lan nggawe masyarakat ngendi kabeh wong bakal padha lan mulane seneng.

Balada babagan komisaris rakyat Soviet sing jujur ​​(bagean siji)

Heinrich Yagoda ing podium mausoleum. Kayane ora ana sing luwih dhuwur ...

Nanging, dheweke ora ngerti carane entuk iki, amarga dheweke kerja keras lan ora duwe pendidikan sing cocog kanggo iki, lan mulane kawruh kasebut. Suwe-suwe, wong sing luwih dhuwur katon kuwat nyekel kekuwatan ing tangane, nanging banjur cepet utawa mengko wayahe saya rusak, utawa pirang-pirang taun urip sing tenang, nggegirisi, utawa kaping pisanan lan kaping pindho bebarengan. Sing tengah, ngelingi iki, pindhah menyang sing paling ngisor, muter peran para pejuang kanggo kebebasan lan kaadilan universal, lan kanthi mangkono narik kawigatene. Sing ngisor mati ing barikade, bosok ing parit, lan kabeh supaya sing tengah mbuwang sing luwih dhuwur saka alas. Nanging, sawise tekan target, sing tengah nyurung sing ngisor, amarga kesetaraan universal mung mokal. Nanging langsung katon tengah anyar, kang sawetara saka ngisor uga tiba - ora tanpa iki, mesthi, lan perjuangan wiwit maneh. Akibaté, mung wong-wong sing luwih ngisor ora bisa nggayuh tujuane, sanajan mung sedhela, lan kabeh perbaikan ing uripe meh kabeh disambungake karo kemajuan material masyarakat.

Visibilitas pranata iki wis dikonfirmasi ing kabeh tingkat. Nanging, iku mbokmenawa paling katon ing conto saka pribadine. Bener, ana uga ewu lan ewonan, supaya sampeyan ora bisa ngomong babagan kabeh, nanging ana wong sing penting ing antarane. Salah sijine yaiku Heinrich Grigoryevich Yagoda, utawa Enoch Gershevich Yehuda, sing lair ing taun 1891 ing provinsi Yaroslavl ing kutha Rybinsk, ing kulawarga tukang cetak. Kulawargane gedhe: loro lanang lan lima wadon.

Sing nggumunake, bapake Yagoda, Gershon Filippovich, yaiku seduluré Mikhail Izrailevich Sverdlov, yaiku bapak saka revolusioner misuwur Yakov Sverdlov. Yagoda dhewe nikah karo Ida Leonidovna Averbakh, yaiku putri saka adhine Yakov Sverdlov Sofya Mikhailovna, yaiku sepupu nomer loro. Ing taun 1929 putrane Garik lair. Penulis Soviet sing misuwur yaiku Leopold Averbakh yaiku adhine Ida.

Nalika kulawarga Enoch pindhah menyang Nizhny Novgorod, Yagoda ketemu Yakov Sverdlov ing kana.

Sanajan dipercaya manawa akeh perkara sing dilarang kanggo wong-wong Yahudi ing Tsarist Rusia, Henokh tetep sekolah menengah lan entuk kerja sing layak minangka ahli statistik.

Wis ing taun 1904, bapake Yagoda sarujuk yen ing apartemene bakal dibangun ing omah percetakan bawah tanah Komite Nizhny Novgorod RSDLP (b), lan jelas yen Enoch enom melu karyane. Kaya sing dingerteni, sedulure V. I. Lenin Alexander seda, nanging sedulure Enoch, Mikhail, uga seda (sajrone pemberontakan bersenjata ing Sormov taun 1905).

Ing umur limalas, dheweke ngubungi anarkis komunis Nizhny Novgorod, lan ing taun 1911 dheweke diwenehi tugas menyang Moskow lan rembugan karo klompok anarkis ing kono kanggo "pengambilalihan" bank kasebut. Dheweke teka ing Moskow lan wiwit manggon ana ing paspor palsu, nanging ... ditahan dening polisi, amarga, minangka wong Yahudi, dheweke ora duwe hak kanggo manggon ing ibukutha. Iki mbuktekake yen dheweke ana hubungane karo unsur radikal, nanging pengadilan nuduhake keluwesan marang dheweke, amarga wong enom kasebut (kayane!) Niat kanggo ngowahi iman Ortodoks, yaiku, dibaptis. Mulane, dheweke diukum ... diasingake rong taun menyang Simbirsk, ing ngendi mbah kakunge ... duwe omah dhewe.

Iki diterusake kanthi amnesti nalika mengeti 300 taun Dinasti Romanov, lan wektu pengasingan Yagoda dikurangi dadi setahun. Ya, iki dudu Amerika Serikat kanggo sampeyan, nalika jaman Sacco lan Vanzetti slogan wesi ditrapake: "Peluru kanggo wong akeh, tali kanggo para pemimpin!" Dheweke kandha yen dheweke bakal nampa Ortodoks lan nolak Yudaisme - "bocah sing apik", nanging dheweke ora ngrampog wong sing nyiapake kanggo ngrampog bank. Dadi Genrikh Yagoda dadi Ortodoks, amarga ateisme ing Rusia ing wektu iku minangka pelanggaran pidana, uga ninggalake iman Ortodoks sing sampeyan lair. Inggih, kanthi prangko ing paspor babagan "iman sing bener", dheweke entuk kesempatan kanggo manggon lan kerja ora mung ing ngendi wae, nanging ing ibukutha dhewe, ing St.


Dokumen G. Yagoda saka arsip akuntansi Okhrana ing taun 1912.

Nanging sing lucu, ora ana ing kene, nanging nyatane yen ing taun 1930, wakil Yagoda, Trilisser tartamtu, anggota partai lawas sing ngenteni sepuluh taun ing tenaga kerja keras tsarist, mutusake sawetara alasan kanggo mriksa biografi pimpinan langsung. . Lan ternyata biografi sing ditulis Yagoda kanggo Biro Penyelenggara Komite Pusat ora bener. Dadi dheweke nuduhake yen dheweke gabung karo Partai Bolshevik ing taun 1907, lan ing taun 1911 dheweke dikirim menyang pengasingan lan banjur aktif melu Revolusi Oktober. Nyatane, dheweke rampung ing partai Bolshevik mung ing mangsa panas 1917, lan sadurunge ora ana hubungane karo Bolshevik.

Ing taun 1915, Genrikh Yagoda direkrut dadi tentara, perang lan malah munggah pangkat kopral. Nanging, Duwe tatu ing Autumn 1916, piyambakipun demobilized lan bali menyang Petrograd. Ing taun pra-revolusioner, dheweke ketemu Maxim Gorky lan banjur maintained sesambetan loropaken karo wong.

В дни Октябрьской революции находился в Петрограде и принимал в ней участие. С 22 ноября (5 декабря) 1917 года и по апрель 1918 года являлся редактором газеты «Деревенская беднота» — вот что для тех лет значило иметь аттестат о среднем образовании.

Iki ngiring dening karya ing Cheka, lan ing 1918-1919. dheweke wis dadi karyawan Inspektorat Militer Tinggi Tentara Merah. Ing taun 1919, Y. M. Sverdlov lan F. E. Dzerzhinsky nyumurupi Yagoda lan dipindhah menyang Moskow. Wiwit taun 1920, dheweke dadi anggota Presidium Cheka, banjur dadi anggota kolegium GPU.


Kanthi garwane Ida Averbakh, 30 September 1922.

Wiwit September 1923, Yagoda wis dadi wakil ketua OGPU nomer loro. Pungkasan, sawise matine Dzerzhinsky lan amarga penyakit V.R. Menzhinsky, Yagoda, sing ing wektu iku wakil, bener dadi kepala OGPU. Wutah karir Yagoda dikuwatake kanthi sukses ing garis partai: contone, ing taun 1930-1934. dadi calon anggota Komite Pusat, wiwit 1934 - anggota saka Komite Pusat CPSU (b). Kabeh wektu iki, ing Course saka perjuangan fraksi intra-partai ing CPSU (b), kang ndhukung I. V. Stalin, lan uga mimpin asor saka demonstrasi anti-Stalinis sing njupuk Panggonan ing Oktober 1927. Dheweke kasil ngatasi pambangunan Terusan Segara Putih, sing ing Agustus 1933 dheweke nampa Ordo Lenin.


G. G. Yagoda (kiwa kiwa) karo V. R. Menzhinsky lan F. E. Dzerzhinsky ing taun 1924.

Lan ing kene "Akela meh ora kejawab." Lan kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan manawa ing wiwitan taun 1933, ing sistem Komisariat Pertanian Rakyat lan Komisariat Pertanian Negara USSR, organisasi spionase lan sabotase ditemokake, sing melu spionase kanggo milih. ... Jepang! Antarane mata-mata ana kira-kira 100 spesialis pertanian sing kondhang, kalebu wakil komisaris pertanian rakyat F. M. Konar lan A. M. Markevich, lan wakil komisaris rakyat peternakan negara USSR M. M. Volf. Sajrone sidhang, 14 terdakwa mbatalake kesaksiane sadurunge. Nanging kabeh padha, 40 wong ditembak minangka hama, lan liyane rampung ing kemah. Saka 23 wong sing dituduh spionase, 21 dihukum mati. Nanging, A. M. Markevich, sing ora ditembak, bisa nulis surat saka kamp sing ditujokake marang Stalin, Molotov lan Jaksa USSR I. A. Akulov, ing ngendi dheweke nyatakake yen cara kanggo nindakake penyelidikan babagan kasus kasebut ilegal.

Pernyataan liyane dikirim menyang kepala Biro Keluhan Komisi Kontrol Soviet M. I. Ulyanova A. G. Revis, liyane saka loro "mata-mata Jepang" sing isih urip, lan kasus para pengadu wis ditindakake. 15 September 1934 Komisi Politbiro digawe kanggo sinau statements iki, kang kalebu Kaganovich, Kuibyshev lan Akulov, lan dheweke teka menyang kesimpulan unflattering sing statements padha bener. Kajaba iku, komisi kasebut uga ngungkapake pelanggaran legalitas Soviet liyane saka badan OGPU lan NKVD - nyiksa wong sing diselidiki lan nggawe kasus kasebut. Draf resolusi disiapake, nyedhiyakake kanggo ngilangi metode penyelidikan kasebut, uga paukuman kabeh sing tanggung jawab lan review sing cocog babagan kasus Revis lan Markevich. Nanging banjur pembunuhan Kirov kedadeyan pas wektune, "perjuangan kelas ing USSR" dumadakan mundhak maneh, lan rancangan resolusi "ing ndhuwur" ora diadopsi, lan Genrikh Yagoda, kanthi mangkono, ora diukum.

Kajaba iku, nalika NKVD saka USSR digawe ing Juli 1934, commissariat wong anyar iki, lan bagean paling penting, Direktorat Utama Keamanan Negara (GUGB), dipimpin ora dening sapa, nanging Genrikh Yagoda!

Ana bukti, ing kasus apa wae, padha diwenehi ing macem-macem sumber, yen Yagoda katon ngupayakake liberalisasi kebijakan punitive negara Soviet, lan Kaganovich lan Voroshilov ngomong babagan iki kanthi cara sing padha.

Nanging, ing pimpinan Yagoda, Gulag digawe, jaringan kamp kerja paksa Soviet tambah akeh, lan pambangunan Terusan Laut-Baltik Putih diwiwiti dening para tahanan. Telung puluh enem penulis Soviet misuwur, dipimpin déning Maxim Gorky piyambak, diundang kanggo nutupi "konstruksi komunisme" iki.

Yagoda resmi duwe gelar apik tenan saka "inisiator pisanan, organizer lan pimpinan ideologi industri sosialis taiga lan Lor." Nanging, miturut sejarawan O. V. Khlevnyuk, dudu Yagoda sing langsung ngoyak garis Stalinis ing investigasi kabeh kasus kasebut, nanging Yezhov, sing "melu konspirasi nglawan Komisaris Dalam Negeri ... lan panyengkuyunge" Ya. S. Agranov - karo salah siji saka wakil Yagoda.

Ing taun 1935, Yagoda, sing pisanan ing USSR, dadi "komisaris umum keamanan negara." Yaiku, dheweke nampa gelar sing padha karo pangkat Marsekal Uni Soviet lan apartemen ing Kremlin, sing ing wektu iku hierarki ora resmi ganjaran ora resmi ngomong babagan tingkat kepercayaan sing paling dhuwur. Ana wis wiwit ngomong babagan kemungkinan pemilihan Yagoda menyang Politbiro. Ing wulan Agustus 1936, kanthi partisipasi aktif, demonstrasi pertama ing Moscow nglawan "mungsuh rakyat" Kamenev lan Zinoviev ditindakake. Nanging iki minangka puncak kariré, amarga nasibe wis ngangkat tangan sing abot.

Nanging, kasunyatan sing "ora kabeh apik kaya misale jek", Yagoda malah ora guess, ora mikir bab apa-apa "kaya", lan rampung nyerah kanggo "share-luck" sing wis tiba ing wong. "Kesembronoan sing dituduhake dening Yagoda sajrone sasi iki tekan titik konyol," salah sawijining bawahan banjur kelingan. "Dheweke dadi kasengsem kanggo nyandhang perwira NKVD kanthi seragam anyar nganggo galon emas lan perak lan ing wektu sing padha nggarap piagam sing ngatur aturan tumindak lan tata krama NKVD."

Nanging dheweke ora tenang kanthi ngenalake seragam anyar, lan mutusake kanggo ngenalake seragam super kanggo pangkat paling dhuwur saka NKVD, sing mesthine kalebu tunik gabardine putih kanthi sulaman emas, celana biru lan paten. sepatu bot kulit. Piye wae, kabeh iki ngelingake aspirasi kreatif Marshal Goering, sing seneng nggawe seragam kanggo awake dhewe lan para bawahan. Kajaba iku, minangka pangareping rimbawan Reich Katelu, dheweke malah nggawe seragam "seragam" sing nyengsemake kanthi keris ing sabuk kanggo kasus iki! Kanggo paraphrase Tolstoy gedhe, iku cukup bisa ngomong: "Wong pinter pinter ing cara dhewe, nanging wong bodho padha bodho!"

Apike, amarga kulit paten ora diprodhuksi ing USSR ing wektu kasebut, Yagoda menehi pesenan kanggo nulis kumpulan sing dibutuhake saka luar negeri, mbayar ing mata uang asing. Nanging, hiasan utama seragam super elit iki yaiku keris emas cilik, padha karo keris perwira angkatan laut. armada Kakaisaran Rusia".

Owah-owahan saka pengawal ing Kremlin, ing mratelakake panemume, kudu njupuk Panggonan ing tampilan lengkap saka umum lan kanggo music, ing tradhisi paling apik saka pengawal urip kraton. Miturut dhawuhe, dheweke malah nggawe perusahaan kadet khusus, sing dipilih wong lanang - pahlawan nyata ing dhuwur rong meter! Umumé, Genrikh Yagoda pancen seneng banget karo kekuwatan sing ditampa, kaya wong gourmet sing lagi mangan panganan sing enak.


Maxim Gorky lan Genrikh Yagoda. Ora sadurungé November 1935 (RGASPI. F. 558. Op. 11. D. 1656. L. 9).

A. Orlov, sing ing wektu iku makarya ing apparatus saka Rakyat Commissar A. Orlov, mengko wrote "Yagoda ora mung ora foresee apa sing bakal kelakon kanggo wong ing mangsa cedhak, ing nalisir, dheweke tau felt minangka manteb ing ati. banjur, ing mangsa panas 1936 ... Aku ora ngerti carane rubah lawas Fouche utawa Machiavelli felt ing kahanan kuwi. Apa dheweke ndeleng badai sing lagi nglumpuk ing sirahe kanggo nyapu wong-wong mau ing sawetara wulan? Nanging aku uga ngerti yen Yagoda, sing saben dina ketemu karo Stalin, ora bisa maca apa-apa ing mripate sing bakal nggawe weker.

Banjur iki kedaden: ing wayah sore saka 25 September 1936 dikirim telegram kanggo Lazar Kaganovich, marang wong bebarengan karo anggota liyane saka Politbiro, ditandatangani dening Stalin lan Zhdanov. Waca: "Kita nganggep pancen perlu lan penting kanggo milih kanca Yezhov dipromosekake dadi Komisaris Rakyat. Yagoda jelas ora nganti tugas mbabarake blok Trotskyist-Zinoviev saka OGPU, dheweke telat 4 taun ing perkara iki. Kabeh buruh partai lan mayoritas wakil regional Komisariat Rakyat kanggo Urusan Dalam Negeri ngomong babagan iki. Agranov bisa ditinggalake minangka wakil Yezhov ing Komisaris Rakyat kanggo Urusan Dalam Negeri ... "

Nanging pil kanggo commissar wong disgrace, mesthi, wis sweetened, lan ora liya Stalin piyambak nindakake. Yaiku, dheweke nulis siji-sijine marang kanca-kancane ing Politbiro, nanging marang komisaris rakyat sing ora sopan ing 26 September 1936, ana sing beda banget:

"Tov. Yagoda.
Narkoba minangka perkara sing penting banget. Iki Komisaris Rakyat kanggo Pertahanan. Aku ora mangu-mangu yen sampeyan bakal bisa nyelehake Komisaris Rakyat iki. Aku nyuwun supaya sampeyan setuju karo karya Narkomsvyazi. Tanpa Komisariat Komunikasi Rakyat sing apik, kita rumangsa kaya tanpa tangan. Narkomsvyaz ora bisa ditinggalake ing posisi saiki. Dheweke kudu dilebokake ing sikile.
I. Stalin.


Loro "lintang": siji munggah (ing sisih kiwa), lan siji ing sisih tengen arep kanggo nyetel ing salawas-lawase!

Nanging ing 29 Januari 1937, Komite Eksekutif Pusat USSR mutusake kanggo mindhah Commissar Umum Keamanan Negara G. G. Yagoda menyang cadangan. Iki minangka pukulan kaping pindho, sing tegese nyingkirake kabeh kekuwatane. Banjur dheweke diusir saka partai, ing rapat pleno Februari-Maret Komite Pusat ing taun sing padha, dheweke ngalami kritik partai sing atos.

Terus ...
Pengarang:
608 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 27 Juli 2017 07:39
    + 23
    Lan apa sing wis diganti ing "pemimpin" wiwit iku? Dheweke dadi luwih apik, luwih tapa, luwih demokratis, luwih cedhak karo rakyat, A. Medvedev, umpamane, seneng ngombe bir karo proletariat sawise kerja ..
    1. Reptiloid
      Reptiloid 27 Juli 2017 07:57
      + 18
      Koyone saiki para pemimpin ora gumunggung asal-usul proletar, nanging nyatane! Kaya saiki lali karo leluhur komunis, biyen padha meneng lan ngganti jeneng.
      1. kaliber
        27 Juli 2017 08:04
        + 18
        khususe sapa? Putin tansah ngomong babagan manfaat wong tuwane, Medvedev ora Medvedovsky, Zhirinovsky tansah "Zhirik", Chubais - Chubais. Sapa sing khusus diganti? Lan wong sing duwe gelar ilmiah ing USSR utamane ora ngombe bir karo proletariat. Aku mung ngerti siji asisten profesor sing aku disenengi kanggo njaluk stunned ing "diner" ing dalan ngarep ... nanging iki wis disebut idaman nglarani kanggo alkohol, iku ora Matter karo sapa.
        Aku uga kenal karo profesor wanita sing nikah karo buruh pabrik. Kabeh wong "ngerti" dheweke ing mripate. Kabeh kolega ngukum konco ... utawa ngguyu! "Tresna iku wuta". Kasta isih padha.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 Juli 2017 08:32
          + 11
          Vyacheslav Olegovich, ora perlu ngganti makna tembung-tembungku ----- amarga saka komentar kasebut jelas yen dheweke ngganti jeneng sadurunge. Sverdlov, Trotsky, Kamenev, Zinoviev ------ Sampeyan ora ngerti?
        2. Diana Ilyina
          Diana Ilyina 27 Juli 2017 08:47
          + 32
          Artikel kasebut minangka "karya" Russophobic-anti-Soviet liyane saka Shpakovsky ... negatif Sabanjure "masterpiece", kaya sing dakmangerteni, bakal babagan Yezhov ?! Penulis, dheweke bakal nulis babagan ksatria lan babagan samurai, ora bakal mambu kaya kotoran ing VO!
          1. stalkerwalker
            stalkerwalker 27 Juli 2017 08:53
            + 13
            Quote: Diana Ilyina
            "masterpiece" saka Shpakovsky ...

            Hello Diana!
            hi
            Ing dina liyane aku nonton "Hak Memilih" R. Babayan sabanjure. Dadi, ana Shpakovsky sing nyanyi lagu-lagu sing malah Borya Nadezhdin nyengir, ora ndhelik.
            1. Diana Ilyina
              Diana Ilyina 27 Juli 2017 09:05
              + 27
              Halo, mung Ilyich! hi Ing sawijining wektu aku seneng banget nonton program Roman Babayan, dheweke tansah kesengsem minangka pembawa acara. Nanging banjur, piye wae, kabeh wis muak, pasuryan Russophobic padha, saka siji katon ing kang mung dadi metu. Cukup kanggo ndeleng physiognomy saka Gozman, Sytin, Reichelgauz utawa karakter liyane, iku langsung dadi gerah. Aku mung tansah duwe pitakonan, apa padha tulus ngomong apa sing dikira utawa mung pertunjukan sing dipentasake kanggo dhuwit ?! Utawa padha ngomong iki tulus kanggo dhuwit kita?! Iku apik kanggo dadi Russophobe ing Rusia, dhuwit mbayar loro ing televisi kita lan saka Kulon, hibah sen netes, lan ing wektu sing padha sampeyan ora bisa dilanggar, ing kasus paling awon, padha bakal doyo sampeyan ing pasuryan sapisan ing. studio televisi ... Mulane, bubar aku mung nonton program kasebut ing ngendi Mikheev saiki , Satanovsky utawa Ishchenko, banjur mung amarga wong-wong iki, aku seneng banget karo Mikheev apik , kabeh sing diomongké kuwi tembung lan pikiranku!
              Panjenengan setya! hi
              1. stalkerwalker
                stalkerwalker 27 Juli 2017 09:15
                +5
                Quote: Diana Ilyina
                Nanging banjur kabeh wis kesel, rai Russophobic sing padha, saka siji tampilan sing mung katon.

                Lan ora bakal ana liyane ...
                Ing wektu sing padha, wartawan Ukrainia Dmitry Gordon ngandika unflatteringly babagan "tamu Ukraina" ing TV Rusia ing udhara NewsOne, disgracing ilmuwan politik Vyacheslav Kovtun lan Vadim Karasev, nelpon wong "ala crests" ...
                Dheweke nganggep tamu Ukrainia saka program politik ing Rusia ora cukup. Dheweke minangka "kambing hitam sing nggawe gambar wong Ukrainia sing ala," ujare Dmitry Gordon. Gordon dijenengi Vyacheslav Kovtun, Vadim Karasev lan Oles Yakhno minangka ilmuwan politik paling paweling saka Ukraina ing TV Rusia. Kajaba iku, wartawan nyathet yen dheweke ngurmati Karasev, nanging ora bakal pindhah menyang Rusia ing panggonane ...
                Sumber: https://politexpert.net/54035-gordon-podelilsya-m
                neniem-ob-ukrainskih-politologah-na-rossiiskom-tv
              2. Mar4047083
                Mar4047083 27 Juli 2017 10:13
                + 12
                Gak usah nonton talkshow, lara weteng.
                1. Mikado
                  Mikado 27 Juli 2017 10:17
                  + 10
                  "Aja maca koran Soviet sadurunge nedha bengi." Solidaritas, Marat. Yen sampeyan nonton soko ing TV, banjur film apik (yen padha nuduhake).
                2. Amuret
                  Amuret 27 Juli 2017 12:33
                  + 10
                  Kutipan saka mar4047083
                  Gak usah nonton talkshow, lara weteng.

                  Saka acara-acara dhiskusi ing TV iki, wong ora kena lambung, nanging inflamasi lan kanker otak.
                  Quote: Mikado
                  Yen sampeyan nonton soko ing TV, banjur film apik (yen padha nuduhake).
                  Kapan sampeyan ndeleng film apik sing digawe akhir-akhir iki?
                  Padha karo talk show. Lara sirah lan sinetron sing adhedhasar plot sing padha, mung aktor sing beda. Sampeyan ora bisa malah disebut artis.
                  1. Mikado
                    Mikado 27 Juli 2017 13:32
                    +4
                    Kapan sampeyan ndeleng film apik sing digawe akhir-akhir iki?

                    Maksudku Soviet. Nanging film kasebut ditampilake ing sawetara saluran.
                    1. Amuret
                      Amuret 27 Juli 2017 13:59
                      +4
                      Quote: Mikado
                      Nanging film kasebut ditampilake ing sawetara saluran.

                      Ya, aku ngerti sampeyan. Bojone nonton, nanging kupinge ora bisa ditutup. Bubar, aku nyoba ora nguripake kothak layang, mung warta. Lan sing, miturut pakulinan lawas sing apik, aku nganalisa dhewe.
                      1. Mikado
                        Mikado 27 Juli 2017 14:08
                        +6
                        Bojone nonton, nanging kupinge ora bisa ditutup.

                        Aku ngerti sampurna. ombenan Yen bisa, pindhah menyang kamar liyane lan maca buku.
                  2. Mar4047083
                    Mar4047083 27 Juli 2017 16:42
                    +6
                    Lan ing kene ora. Sapa sing duwe otak bisa ngerteni kasunyatan kanthi cukup, tanpa sirah. Yen sampeyan kesel nonton, mateni lan nindakake liyane. Masalah diwiwiti kanthi ora ana otak. Individu bisa nuduhake pratandha agresi, sing nyebabake penyakit sistem pencernaan. Agresi ndadekake sampeyan nonton dreg iki luwih. Iki mbokmenawa mirip karo sadomasochism, aku ora seneng, nanging aku katon. Otak (sing duwe) bisa uga kena pengaruh radiasi elektromagnetik TV, pratelan iki durung kabukten, nanging uga ora dibantah. Umumé, topik iki kudu dikomentari dening ahli fisiologi lan psikiater, kenapa kanthi sukarela nonton apa sing sampeyan ora seneng lan apa akibat saka iki.
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 27 Juli 2017 18:30
                      +3
                      Kutipan saka mar4047083
                      . Umumé, topik iki kudu dikomentari dening ahli fisiologi lan psikiater, kenapa kanthi sukarela nonton apa sing sampeyan ora seneng lan apa akibat saka iki.

                      Aku wong ndeleng apa sing ora disenengi kanthi pangarep-arep ----- dumadakan kabeh bakal owah lan kabeh bakal kelakon kaya sing dikarepake?
                      1. Mar4047083
                        Mar4047083 27 Juli 2017 19:16
                        +5
                        Aku ora ahli ing wilayah iki. Saenipun, takon psikiater. Mung statement kasunyatan - padha katon, maca lan tulus nesu. ora ngerti. Mungkin penyimpangan seksual. Kajaba iku, wanita duwe proses pamikiran sing rada beda. Kita kudu kanthi tenang nampa pendapat alternatif, yen ora agresif.
                  3. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 27 Juli 2017 19:58
                    +3
                    Aku nonton Dunkirk, film apik, apik Nolan !, kabeh jinis "badan komisaris" ing wangun Ilyina, mangga ngenteni wong sing padha-minded (ya, aku ora pengin dheweke kaya, wanita ing raglan kulit lan karo a Mauser ora excite kula).
              3. Sling cutter
                Sling cutter 27 Juli 2017 12:18
                + 11
                Quote: Diana Ilyina
                Aku mung tansah duwe pitakonan, apa padha tulus ngomong apa sing dikira utawa mung pertunjukan sing dipentasake kanggo dhuwit ?!

                Apa sampeyan isih duwe ilusi? Kita wis kabeh dipentasake, nanging wong-wong hawala ....
                а шпаковског в топку
                1. kaliber
                  27 Juli 2017 12:54
                  +5
                  Propaganda kekerasan... Ay-ay! Iku totalitarianisme. Sedhela wae, supaya cepet ...
                  1. Mikado
                    Mikado 27 Juli 2017 14:30
                    +5
                    Sithik wae, supaya cepet ...

                    supaya langsung kanggo kapak, lan ngobong kabeh! ngguyu ngguyu ngguyu
                  2. Sling cutter
                    Sling cutter 27 Juli 2017 19:22
                    + 10
                    ya, Pak Shpakovsky muncul, mantan kanca lol
                    Ing endi sampeyan sijine kertu anggota? Utawa dicet maneh biru? 50 werna abu-abu? wassat
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Sling cutter
                        Sling cutter 29 Juli 2017 16:11
                        +7
                        Kutipan saka: badens1111
                        Dheweke luwih akurat tinimbang karo pamirsa iki.

                        Utamane nesu banget yaiku mantan buruh partai, sing saiki nesu banget mbuwang lendhut menyang panguwasa Soviet am
                      2. Reptiloid
                        Reptiloid 29 Juli 2017 20:20
                        +4
                        АSling cutter, Ora perlu wedi, STRAP CUTTER sing ditresnani !! Kita butuh sampeyan kanthi sehat. Sawise kabeh, mantan buruh partai, sing saiki umure meh pensiun wiwit cilik padha siyap-siyap dadi buruh partai lan tuwuh, tuwuh ....... Sederek sing luwih tuwa, komunis sing sadar, menehi kesempatan kanggo bocah-bocah! Nanging ora bisa! Ora kabeh mantan buruh partai digawa menyang urip anyar! Nyatane, mantan buruh partai sing ditolak kuwi dadi penderita lan korban! HA-HA-HA!!!!!!!!!! Lan sedulur tuwa ora bisa nulungi maneh! Lan kabeh wektu sampeyan kudu repot babagan apa sing bakal ditindakake, lan melu promosi diri! Lan tangga-tanggane ngerti lan ngelingi akeh perkara sing ana ing kutha-kutha cilik!Iku!!!!!!!!!
                2. Ingvar 72
                  Ingvar 72 31 Juli 2017 20:07
                  0
                  Quote: Sling cutter
                  Kita wis kabeh dipentasake, nanging wong-wong hawala ....

                  Ora ing kabeh. lan aku ora tansah setuju karo Slava Shpakovsky (lan aku ngormati sampeyan), nanging yen kita ngadili khusus babagan artikel iki, apa sing bener salah? belay
          2. patang puluh wolu
            patang puluh wolu 27 Juli 2017 09:07
            + 40
            Lan apa sing salah?
            _______________________________
            Sanalika Lenin seda, ternyata wong liya ing partai, Comrade Trotsky, minangka pengkhianat. Kamenev, Zinoviev, Bukharin lan Stalin nggulingake Trotsky lan ngusir dheweke saka USSR.

            Nanging sawise sawetara taun ternyata Kamenev, Zinoviev lan Bukharin uga dadi mungsuh lan hama. Banjur kanca gagah Heinrich Yagoda nembak wong-wong mau.

            A little mengko, Yagoda, minangka agen mungsuh, dijupuk dening Yezhov.

            Nanging sawise saperangan saka taun dadi metu sing Yezhov ora kanca, nanging pengkhianat biasa lan agen mungsuh. Lan Yezhov dijupuk Beria.

            Sawise Stalin mati, kabeh wong ngerti yen Beria uga pengkhianat. Banjur Zhukov nggulingaké lan dijupuk Beria.

            Nanging Khrushchev enggal ngerti yen Zhukov minangka mungsuh lan konspirator. Lan Zhukov diasingake menyang Urals.

            A little mengko, iku dicethakaké ana Stalin, uga mungsuh, omo lan pengkhianat. Lan karo wong, lan paling saka Politbiro. Banjur Stalin digawa metu saka mausoleum, lan Politburo lan Shepilov, sing gabung karo wong-wong mau, padha buyar dening anggota partai jujur, dipimpin déning Khrushchev.

            Sawetara taun kepungkur lan ternyata Khrushchev minangka sukarelawan, nakal, petualang lan mungsuh. Banjur Brezhnev ngutus Khrushchev kanggo pensiun.

            Rauh Brezhnev tilar donya, lan ternyata iku pikun, omo lan nimbulaké stagnasi.

            Banjur ana wong loro maneh pikun, sing ora ana sing ngelingi, amarga padha mati kaya laler.

            Nanging banjur kuwasa Gorbachev enom, energik. Lan ternyata kabeh partai minangka partai wreckers lan mungsuh, nanging saiki bakal ndandani kabeh ...

            Nalika iku USSR ambruk. Lan Gorbachev dadi mungsuh lan pengkhianat.
            _________________________________
            Ditemokake ing Internet.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 27 Juli 2017 10:59
              +5
              Nalika para bangsawan lan sudagar padha ditembak
              lan kabeh sing makarya nganggo otak,
              akeh wong liya sing teka,
              sing ora gelem bodho.

              Nalika padha nembak wong-wong mau,
              kang dadi leluhure bangsa,
              akeh bajingan liyane teka,
              sing kepéngin dadi wong bodho.

              Nalika wong-wong bajingan mau uga ditembak,
              nyebut bangsane mungsuh,
              akeh sing wani teka,
              sing kepengin ora dadi dunduks.

              Nalika padha syuting para daredevils kasebut,
              sing dadi maling
              koor para wicaksana padha nyanyi ing ngendi-endi:
              Mung Stalin sing kudu disalahake kanggo kabeh!

              © Alexander Dolsky - Carriage couplets
            2. kaliber
              27 Juli 2017 12:53
              +7
              patang puluh wolu. Ditulis kanthi apik, matur nuwun! Aku nyalin, aku bakal menehi siswa ing kursus singkat babagan sejarah USSR!
            3. Olgovich
              Olgovich 27 Juli 2017 15:40
              + 12
              Geng Trotskyist dirusak dening geng Yagoda, geng Yagoda dirusak dening geng Yezhov, geng Yezhov dirusak dening geng Beria, geng Beria dirusak dening geng Khrushchev ......
              .
              Kajaba iku, definisi "geng" minangka jeneng resmi saka klompok mantan komisaris rakyat ing taun 30-an.
              Sawetara bandit ... Nyuwun
              Ответ прост-тогдашние правители-это злобный серпентарий смертельно ненавидящих и боящихся друг друга "товарищей", беспощадно уничтожающих друг друга при первой возможности
              Iku apik, nanging WONG uga tiwas ing dalan.
              1. badens1111
                badens1111 27 Juli 2017 17:38
                +9
                Kutipan: Olgovich
                Jawaban iki prasaja - para penguasa -

                Oh..ya, sampeyan mung Pythia lan Hakim mbalek dadi siji .. kok dadi bisu babagan wektu cedhak lan ora sakabehe apik, bab Yeltsin lan geng kang? Babagan Kravchuk karo geng kang, bab Shushkevich? Babagan Berezovsky- Khodorokovsky lan geng, meneng wae?
                Artikel kasebut kosong, artikel sing ora ana gunane, mung artikel kanggo tingkat wong anti-Soviet Russophobic lan sengit kaya sampeyan ..
                1. Ryazanets87
                  Ryazanets87 27 Juli 2017 19:19
                  +5
                  Saka apa? Artikel kasebut ora kosong kabeh (kaya sing asring kedadeyan ing VO). Isine akeh bukti saka biografi kanca. woh wohan beri. Sapa sing sampeyan siap mbantah kanthi wajar? Yen sampeyan nganggep jangkoan biografi iki minangka latihan sing ora ana gunane, mula iki aneh. Oalah, tokoh sajarah sing luar biasa.
                  "Antisovok" - apik, kanthi cara))
                  1. badens1111
                    badens1111 27 Juli 2017 20:11
                    + 10
                    Kutipan: Ryazan87
                    Artikel kasebut ora kosong kabeh (

                    PASTI KOSONG.
                    Apa, golek ing komentar.
                    Lan pungkasanipun, kabeh iki fuss watara salah siji woh wohan beri, utawa Yezhov, utawa dongeng watara Beria - Vanity saka roso sepi, amarga gangguan saka manungsa waé saka outrages satus kaping luwih dhuwur. , sing sacara implisit wedi yen dheweke bakal duwe wangsulan kanggo apa sing wis ditindakake, nanging kabeh ditampilake minangka "kejahatan jaman biyen lan tokoh sing surem ing jaman kepungkur", sanajan akeh wong sing nampilake kabeh kanthi cara iki. ing badan pimpinan partai, teka saka kulawarga nomenklatura partai.
                    Aku maca Argumen lan Kasunyatan, artikel "Show-off marang latar mburi mlarat", apa sampeyan yakin pontorez bakal tansah ing daya?
                    1. Olgovich
                      Olgovich 28 Juli 2017 15:44
                      +4
                      Kutipan saka: badens1111
                      Ya, paling satus, sampeyan paling ora ngerti ing kene ing VO, vapm prog fomu sampeyan kabeh babagan yerema, apa Nazi apik kanggo sampeyan, banjur Vlasovites, banjur Krasnovites Romania, yen mung padha matèni. Reds, tetep ana ing njaba kurung manawa ana mayoritas Rusia ing antarane Reds, lan sampeyan kabeh peduli karo wong kulit putih sing diantemi, Trgotskists sing diantemi, Nazi sing diantemi ...
                      belay wong bodho lol
                      Ing taun 40 padha sijine iku ing negara, kang ora cetha, Vlasovite saiki?
                      iya ta? lan Khrushchev rampung Beria karo geng ya lan Khrushchev uga, sethitik mengko lol
                      Topik kabeh-Union dudu babagan pakurmatan sampeyan, klien sampeyan, sing dituduhake sampeyan minangka "ditindhes tanpa dosa", yaiku 98% penjahat saka macem-macem garis., Kesalahan kaadilan Stalin luwih sithik tinimbang
                      "kesalahan saka pengadilan Basmanny
                      "
                      Aku mbaleni maneh, kanca tanker, MANEH: -Undhang-undhang Rusia mbalekake maneh sing ditindhes lan ngukum sing lan sistem sing nindakake pembunuhan ..
                      Miturut cara ... Moldova, sampeyan kudu alamat nganggo huruf kapital, heed?
                      Lan nyoba kanggo njaluk kula adoh .. sampeyan ora diwenehi iki, cilik banget.

                      Sayangku, sampeyan dhewe - nulis nganggo aksara cilik - badens lol ?!
                      Aku takon kaping papat, Endi Russophobia ing artikel sing sampeyan sebutake? ya ngguyu
                      Komentar PS wis diblokir. Oh ora ora. kanca imbangan ngguyu
                  2. Deadushka
                    Deadushka 27 Juli 2017 20:26
                    + 11
                    Kutipan: Ryazan87
                    Isine akeh bukti saka biografi kanca. woh wohan beri

                    Kutipan: Ryazan87
                    "Antisovok" - apik, kanthi cara

                    Apa kita kabeh flummoxing? lan humor ing ngisor plinth ... wassat
                    Ryazan, lan Ryazan.... sampeyan bakal dadi saka kabupaten apa?... sing ngerti wong lokal?... keprungu
                    1. Ingvar 72
                      Ingvar 72 31 Juli 2017 20:15
                      0
                      Quote: Mati
                      Apa kita kabeh flummoxing?

                      Apa fluke kene? -
                      Kang siji wis siyap mbantah?
                      Paling ora siji ARGUMEN?
                      Wangsulan kasebut luwih cocog kanggo makna tembung FLUD - (Flood (saka basa Inggris banjir - stream) - kiriman saka topik ing forum Internet lan obrolan, asring manggoni volume gedhe.)
                      1. Deadushka
                        Deadushka 31 Juli 2017 20:59
                        +8
                        matur nuwun, Cap hi
                        Aku ngerti terminologi, aliran uga beda ...
                        uga makna lan beban ... ing umum, lan iki mili.
                        Kutipan: Ingvar 72
                        Paling ora siji ARGUMEN?

                        Aku ora bakal mbantah apa-apa (utamane amarga ora kanggo aku ... sampeyan nggawe salah karo kutipan), yen wong kasebut kanthi teliti maca lan mbandhingake, mula dheweke bakal ngerti kabeh.
                        Nanging kanggo sampeyan aku bakal nggawe pangecualian, cukup frasa -
                        Isine akeh bukti saka biografi kanca. woh wohan beri

                        meh ora ana ... kabeh iku cethek lan sembrono ...
                        Py-Sy: apa sampeyan duwe pengacara kanggo dheweke utawa kanggo dheweke ing "multilogin"?
                        lan tembung - "scoop" ing masyarakat sing prayoga ora umum kanggo ngucapake (nulis) ... ya
                      2. Ingvar 72
                        Ingvar 72 31 Juli 2017 21:10
                        0
                        Quote: Mati
                        matur nuwun, Cap

                        Jaga pribadi .... batalyon konstruksi! ngguyu
                        Quote: Mati
                        Aku ora bakal mbantah apa-apa (utamane amarga iki dudu kanggoku ... sampeyan nggawe salah karo kutipan)

                        Wong ditudhuh akeh dosa, lan dheweke mung njaluk ARGUMEN. Endi logikane kancaku?
                        Quote: Mati
                        meh ora ana ... kabeh iku cethek lan sembrono ...

                        Tambah, aku bakal maca kanthi seneng. Lan iku tulus.
                        Quote: Mati
                        lan tembung- "sendok" в masyarakat sing sopan ora biyasa ngucap (nulis)...
                        Ing 80s lan 90s, luwih saka setengah saka Uni ngandika mangkono. Apa kita bakal nulis kabeh wong ing MASYARAKAT SALAH? ngguyu
                        Scoop - salah sawijining jeneng slang negatif, nalika dheweke pengin bangga, dheweke ujar - USSR. Wong tuwa, saliyane kaluwihan, duwe kekurangan, lan iki ora kudu isin. hi
                2. Olgovich
                  Olgovich 28 Juli 2017 06:22
                  +3
                  Kutipan saka: badens1111
                  Oh..ya, sampeyan mung Pythia lan Hakim mbalek dadi siji .. kok dadi bisu babagan wektu cedhak lan ora sakabehe apik, bab Yeltsin lan geng kang? Babagan Kravchuk karo geng kang, bab Shushkevich? Babagan Berezovsky- Khodorokovsky lan geng, meneng wae?

                  Artikel kasebut dudu babagan dheweke. Nanging dheweke, produk paling murni saka sistem ITU, digawa ing sangisore Pemimpin kabeh pimpinan, tanpa campur tangan asing utawa ora setuju.
                  Kutipan saka: badens1111
                  Artikel kasebut kosong, artikel sing ora ana gunane, mung artikel kanggo tingkat wong anti-Soviet Russophobic lan sengit kaya sampeyan ..

                  Artikel kasebut menarik lan mbukak: kanthi jelas nuduhake sapa sing dadi kuwasa lan mutusake nasibe wong normal.
                  Wong kaya sampeyan wis ditakoni kaping pirang-pirang dina iki, apa Russophobia?
                  1. Banker
                    Banker 28 Juli 2017 08:10
                    +3
                    Kutipan: Olgovich
                    Wong kaya sampeyan wis ditakoni kaping pirang-pirang dina iki, apa Russophobia?

                    aja nglebokake "kanca" ing dalan buntu - iki mantrane
                  2. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 08:11
                    +8
                    Kutipan: Olgovich
                    Artikel kasebut dudu babagan dheweke. Nanging dheweke, produk paling murni saka sistem ITU, digawa ing sangisore Pemimpin kabeh pimpinan, tanpa campur tangan asing utawa ora setuju.

                    Artikel babagan KOWE. Ora ngerti? Aku nerangake yen ing wektu pergolakan, mesthi ana ing panguwasa, lan luwih-luwih ing organ punitive, iki muncul ... Nanging pamrentah kasebut bisa ngilangi kabeh skala, nanging saiki sampeyan isih umpluk ing lumahing, miasma metu Apa sampeyan krungu analogi?
                    Yen ing sawijining wektu ana Thermidor, banjur sayang lan oh kanggo sampeyan, iku bakal kelakon ing hubungan kanggo sampeyan lan jinis sampeyan, iki logika pembangunan negara.
                    Kutipan: Olgovich
                    Artikel kasebut menarik lan mbukak: kanthi jelas nuduhake sapa sing dadi kuwasa lan mutusake nasibe wong normal.

                    Sapa sing normal, yen sampeyan lan liya-liyane kaya sampeyan kalebu korban penindasan, mesthine ora lugu, nganggep para penjahat sing terang-terangan saka kabeh belang, mung adhedhasar kasunyatan sing disalahake miturut 58 artikel sing padha. ing KUHP, kalebu Moldova Panjenengan, kajaba nomer beda.
                    Umumé, kabeh tulisan sampeyan, lan malah penulis artikel, minangka pengulangan mitos sing nggawe untu ing pinggir - "Ngomong babagan represi sing ditindakake ing taun Stalin, propaganda anti-Soviet nyatakake ing ngisor iki:
                    Fasis numpes bangsa manca, lan komunis - dhewe
                    20 yuta tiwas ing perang karo Jerman, rong puluh - ing perang karo wong dhewe;
                    10 yuta wong ditembak;
                    40, 50, 60 nganti 120 (!) Mayuta-yuta ngliwati kemah;
                    Meh kabeh sing dipenjara padha resik - padha dipenjara ing latar sing ibu plucked 5 spikelets ing lapangan kanggo anak luwe utawa njupuk spool thread saka produksi lan nampa 10 taun kanggo iku;
                    Meh kabeh sing dicekel digawa menyang kemah kanggo pambangunan kanal lan penebangan kayu, ing ngendi akeh tahanan mati;
                    Nalika ditakoni kenapa wong-wong ora tangi nalika dibasmi, jawabane biasane: 'Wong-wong ora ngerti iki'. Ing wektu sing padha, kasunyatan manawa wong ora nyangka ukuran penindasan dikonfirmasi ora mung meh kabeh wong sing urip ing wektu kasebut, nanging uga akeh sumber sing ditulis.
                    http://aloban75.livejournal.com/345397.html
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 28 Juli 2017 08:38
                      +3
                      Kutipan saka: badens1111
                      Nalika ditakoni kenapa wong-wong ora munggah

                      mula dheweke mbalela (ing taun 20-an), nanging banjur "mburu" iki ditolak saka dheweke, lan encroachment slightest dicopot kanggo generasi katelu, saka ngendi konsep "mungsuh wong"?
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 12:05
                        +6
                        Kutipan saka: nizhegorodec
                        dadi dheweke mbalela (ing 20s)

                        Apa 3% saka wong mbrontak? Nglawan 97%, lan apa sampeyan mikir yen 97% Getun sing 3% padha ambruk mati kanggo bandit lan khianat? Apa sampeyan mbenerake Vlasov lan Krasnovites, bebarengan karo ajiné, kang umumé ngawula Nazi padha Apa sampeyan ngomong babagan wong-wong mau ing kene numpes luh saka publik?
                        Utawa babagan Trotskyists, kang aturan kanggo Rusia bakal bilai, sampeyan nyoba kanggo nangis bab nasibe?
                        Babagan dhengkul katelu = sampeyan ora bisa nolak lan maneh ngapusi?Lan kenapa, kanggo "persuasiveness" sing luwih gedhe saka kesimpulan sing palsu?
                    2. Olgovich
                      Olgovich 28 Juli 2017 08:59
                      +4
                      Kutipan saka: badens1111
                      Artikel babagan YOU

                      belay wong bodho lol
                      Kutipan saka: badens1111
                      Aku nerangake yen ing mangsa pergolakan, tansah ing panguwasa, lan malah luwih ing organ punitive sawijining, kuwi

                      Mangkene apa sing diomongake: mung iki sing ngambang ing endi-endi ya
                      Kutipan saka: badens1111
                      Nanging daya kasebut bisa mbusak kabeh scum, nanging sampeyan saiki isih bubbling karo umpluk ing lumahing, metu karo miasma.

                      Nalika sampeyan njupuk iku? Nalika Yagoda numpes Trotskyites? Nalika Yezhov-Yagoda? Nalika Beria-Yezhov? Nalika Khrushchev-Beria? kapan? lol
                      Kutipan saka: badens1111
                      sampeyan saiki isih umpluk ing lumahing, metu miasma

                      Busa seethes saka STEADER, kang quintessence saka umpluk, kanca. penyayang analogi lol
                      Kutipan saka: badens1111
                      Normal Sapa sing normal, yen sampeyan lan liya-liyane kaya sampeyan kalebu korban saka represi, sing dianggep ora lugu, ngetung penjahat saka kabeh garis.

                      Mesthine, dheweke normal - akeh banget direhabilitasi dening negara, lan sistem sing ngrusak dheweke DIPUTUSake dening undang-undang negara. Penolakan sampeyan saka Rusia hukum-paling ora sing ngyakinake
                      Kutipan saka: badens1111
                      Umumé, kabeh tulisan sampeyan, lan uga penulis artikel, minangka pengulangan mitos sing nggawe untu ing pinggir - "Ngomong babagan represi sing kedadeyan ing taun-taun Stalin, propaganda anti-Soviet nyatakake ing ngisor iki.

                      belay lol
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 12:18
                        +3
                        Kutipan: Olgovich
                        Mangkene apa sing diomongake: mung iki sing ngambang ing endi-endi

                        Pamrentahan kasebut kanthi cepet ngepung, sampeyan isih ana ing rangkulan, nanging kepiye, apa sampeyan peduli karo Rusia, warga Moldavia? Sampeyan bakal ngurus urusan sampeyan dhewe, tambah Russophobia Parlemen sampeyan, contone. .
                    3. Olgovich
                      Olgovich 28 Juli 2017 14:36
                      +3
                      Kutipan saka: badens1111
                      Kekuwatan iku cepet-cepet ngepung, sampeyan isih ana ing rangkulan

                      SECOND TIME aku takon: Nalika Lan nalika Yagoda numpes Trotskyists? Nalika Yezhov-Yagoda? Nalika Beria-Yezhov? Nalika Khrushchev-Beria? kapan? belay
                      y, ya, sampeyan, warga Moldavia, apa sing penting kanggo Rusia?

                      Topik iku kabeh-Union, kanca. meneng lolДа, кстати: где русофобия в статье-третий раз спрашиваю ,т. баден ? lol
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 14:54
                        +3
                        Kutipan: Olgovich
                        Kapindho aku takon

                        Да хоть стопервый,вы ж тут на ВО самый непонятливый,вапм прог фому вы все про ерему,вам то гитлеровцы хороши,то власовцы,то красновцы то румыни ,лишь бы они Красных убивали,за скобками остается что русских в среде Красных было большинство,а вы все радеете о битых белых,битых тргоцкистах,битых гитлеровцах...
                        Ing taun 40 padha sijine iku ing negara, kang ora cetha, Vlasovite saiki?
                        Diplomat Amerika nulis ing laporan yen ora ana Kolom Kelima, ditembak.
                        Kutipan: Olgovich
                        Topik iku kabeh-uni

                        Ora babagan pakurmatan sampeyan, klien sampeyan, sing dituduhake sampeyan minangka "ditindhes tanpa dosa", yaiku 98% penjahat saka macem-macem garis., kesalahane keadilan Stalinis luwih sithik tinimbang
                        "kesalahan saka pengadilan Basmanny."
                        Kutipan: Olgovich
                        Да, кстати: где русофобия в статье-третий раз спрашиваю ,т. баден ?

                        Miturut cara ... Moldova, sampeyan kudu alamat nganggo huruf kapital, heed?
                        Lan nyoba kanggo njaluk kula adoh .. sampeyan ora diwenehi iki, cilik banget.
                3. Banker
                  Banker 28 Juli 2017 08:10
                  +2
                  Kutipan saka: badens1111
                  kok meneng babagan wektu sing cedhak lan ora apik banget, babagan Yeltsin lan geng?

                  kanggo apa? Geng Stalin ngganti sistem otokratis (pamarentahan sementara ora bisa dianggep, amarga "sementara") Pesen artikel kasebut, miturut pendapatku, apa kudu diganti? Ya, lan malah karo korban kuwi.
                  1. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 12:21
                    +5
                    Quote: Banker
                    kanggo apa?

                    Ya, yen sampeyan kudu meneng, nindakake luwih becik tinimbang Stalin, mula sampeyan bakal duwe hak kanggo ngomong apa-apa.
                    1. Banker
                      Banker 28 Juli 2017 13:09
                      +2
                      Kutipan saka: badens1111
                      luwih apik tinimbang Stalin

                      Aku ngerti, sampeyan wis overfulfilled volume lan dadi banget migunani kanggo negara apik Bravo! Mung aku ragu banget. Nyuwun
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 14:55
                        +3
                        Quote: Banker
                        Mung aku tenan mangu

                        Mamangmu ora njalari aku, amarga ing pangertenku, wong kaya kowe ora ana gunane ing masyarakat apa wae.
                        Dene kawilujengan kula, negari ngurmati, sampun cekap kula.
                  2. AVVA2012
                    AVVA2012 28 Juli 2017 19:09
                    +6
                    Quote: Banker
                    geng Stalin ngowahi sistem otokratis (pemerintahan sementara ora bisa dianggep, amarga "sementara")


                    Babagan fraseologis ora kaya apa-apa? ngguyu
                    Sumber: Kode B: Iki minangka kategori "Propaganda Khusus kanggo Warga Sipil" sing disiapake dening Kementerian Propaganda Reich Ketiga. Saka koleksi:
                    Universitas Helsinki http://agitka.su/test/ru/node/2841
                    1. Banker
                      Banker 29 Juli 2017 07:12
                      +2
                      Kutipan saka avva2012
                      Babagan fraseologis ora kaya apa-apa?

                      Aku ora nemokake ana bab "Stalin kang gang" kesalahan metu eseman Miturut cara, mungsuh Hitler (AS, Britania Raya, Prancis ...) uga ngomong unflatteringly bab rezim ing USSR, banjur apa?
                      Ya, nanging, sampeyan minangka teks telegram utawa roti panggang kanggo kamulyan senjata Jerman utawa kanggo kesehatan kanca. Hitler ditandatangani dening kanca. Apa sampeyan pengin nggawa Stalin?
                      1. AVVA2012
                        AVVA2012 29 Juli 2017 07:33
                        +5
                        Mangga nyedhiyani topik sajarah ing situs, iku menarik. Pracayaa, pindai ucapan selamat saka Stalin luwih menarik tinimbang giliran phraseologis sampeyan, dadi "ora sengaja" padha karo agitasi Hitler. Wani, nanging sumpah.
              2. IS-80_RVGK2
                IS-80_RVGK2 28 Juli 2017 09:30
                +9
                Kutipan: Olgovich
                Iku apik, nanging WONG uga tiwas ing dalan.

                Kaya ngono sampeyan mateni. Keluwen daya, rakus, ngapusi lan egois.
                1. Olgovich
                  Olgovich 28 Juli 2017 09:42
                  +4
                  Kutipan: IS-80_RVGK2
                  Kaya ngono sampeyan mateni. Keluwen daya, rakus, ngapusi lan egois.

                  Jeneng-jeneng pembunuh lan sistem kasebut dijenengi ing artikel kasebut lan, sing paling penting, ing Hukum Rusia.
                  Wacanen!
                  1. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 10:55
                    +5
                    Kutipan: Olgovich
                    Surname saka pembunuh

                    Sapa sing nulis 4 yuta denunciations?
                    Apa kita bisa ngelingi bapak tiri E. Bonner, kanthi pribadi guilty amarga nglanggar nasib satus wong, saka guru nganti buruh?
                    Dadi
                    Kutipan: IS-80_RVGK2
                    Kaya ngono sampeyan mateni. Keluwen daya, rakus, ngapusi lan egois.

                    Rating sampeyan bener
                    Kutipan: Olgovich
                    ing hukum Rusia.

                    Waca, sampeyan bakal mbutuhake wong-wong mau. Ing wektu sing padha, sinau dhewe, Moldavia.
                    1. Banker
                      Banker 28 Juli 2017 11:04
                      +2
                      Kutipan saka: badens1111
                      Sapa sing nulis 4 yuta denunciations?

                      lan marang sapa padha nulis? Lan, sing paling penting, sapa sing kerja ing denunciations lan nggawe keputusan? ))))
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 12:23
                        +5
                        Quote: Banker
                        lan marang sapa padha nulis?

                        Kaya sampeyan, nalika umur 37 sampeyan dipinggirake nol, lan saiki sampeyan ngeluh, amarga "ditindhes tanpa dosa" ngerti banget yen sampeyan dhewe sing dadi pelaku.
                    2. stalkerwalker
                      stalkerwalker 28 Juli 2017 11:08
                      +4
                      Kutipan saka: badens1111
                      Sapa sing nulis 4 yuta denunciations?

                      Padha "200 yuta" sing ngliwati "kamp konsentrasi Stalinis". Siji nulis, lan papat menyang Kolyma kanthi "lokomotif".
                      ngguyu
                    3. Olgovich
                      Olgovich 28 Juli 2017 12:26
                      +3
                      Kutipan saka: badens1111
                      Sapa sing nulis 4 yuta denunciations?

                      Sampeyan -nulis, sampeyan -nyengkuyung, sampeyan -tampa, sampeyan "mbongkar" dadi telu, sampeyan nindakake.
                      supaya
                      Kutipan: IS-80_RVGK2
                      Kaya ngono sampeyan mateni. Keluwen daya, rakus, ngapusi lan egois.
                      ya
                      И
                      Kutipan saka: badens1111
                      Rating sampeyan bener

                      ya
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 12:28
                        +6
                        Kutipan: Olgovich
                        Sampeyan -nulis, sampeyan -nyengkuyung, sampeyan -tampa, sampeyan "mbongkar" dadi telu, sampeyan nindakake.

                        Apa sampeyan ngomong babagan awak dhewe, utawa luwih apik babagan leluhur sampeyan? Ya, sampeyan pancen bener nalika nulis babagan awak dhewe kaya ngono.
                        Kutipan: Olgovich
                        Kutipan: IS-80_RVGK2
                        Kaya ngono sampeyan mateni. Keluwen daya, rakus, ngapusi lan egois.

                        И
                        Kutipan saka: badens1111
                        Rating sampeyan bener

                        Iki minangka taksiran kanggo sampeyan, sampeyan ora bakal repot .. nuduhake kasekengan lengkap kanggo nglawan argumentasi.
                    4. Olgovich
                      Olgovich 28 Juli 2017 15:00
                      +3
                      Kutipan saka: badens1111
                      Iki minangka penilaian kanggo sampeyan, sampeyan ora bakal repot .. nuduhake kasekengan lengkap kontraargumen

                      endi argumene? wong bodho lol
                      1. badens1111
                        badens1111 29 Juli 2017 08:51
                        +2
                        Kutipan: Olgovich
                        endi argumene?

                        Persis, ngendi dheweke? Nyuwun
                      2. Olgovich
                        Olgovich 29 Juli 2017 12:02
                        +2

                        badens1111 argumentation-ngendi?
                        Persis, ngendi dheweke?


                        TANPA kanggo counterargument. ya
                        CARA IKI
                        badens1111 .. Omonganmu dewe, opo maneh leluhurmu, yo bener nek kowe jujur ​​nulis ngono.
                        komentar?
                        iki wong bodho , dadi lol
                        SEKALI MANEH: sampeyan NOGO menehi komentar: sampeyan wedi? ngguyu
                      3. badens1111
                        badens1111 29 Juli 2017 12:15
                        +4
                        Kutipan: Olgovich
                        TANPA kanggo counterargument.

                        Tegese, sampeyan wis mlebu insolvensi dhewe? Lan padha suda kabeh kanggo clowning karo \ emoticon, amarga insolvency padha?
                        Kutipan: Olgovich
                        Sepisan maneh: sampeyan NOLAK menehi komentar: apa sampeyan wedi?

                        Kowe? Aku ngguyu karo leluconmu, wis katon mesakake, mesakke, endi meksa mantan, ngendi "gosip" sing sampeyan operate, ing ngendi golek gosip kaya OBS, sing sampeyan duwe. wis bola-bali kejiret?
                        Umumé, rauh sampeyan, dear, bakal sijine sawetara emoticon ing VO, sayangé, sampeyan ora bisa apa-apa maneh.
                        https://cont.ws/@mzarezin1307/675366
                        Iki babagan mentor spiritual sampeyan, sawetara ... bagean liyane, iki saka lingkungan aghiprop Goebbels, nanging sing katelu, iki wis manual, supaya bisa ngomong, Departemen Luar Negeri sing terkenal, sing sampeyan asring rujuk, nanging nyatane sampeyan langsung kejiret lan nesu sampeyan.. sijine samylik maneh, saka dreary hopelessness.
                        Jaga Moldova, Russophobia Parlemen sampeyan, umpamane, yen ora, Rogozin kita wis nggawe puisi babagan sampeyan .. Internet kabeh ngguyu ..
                2. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 09:57
                  +3
                  Kutipan: IS-80_RVGK2
                  Kaya ngono sampeyan mateni. Keluwen daya, rakus, ngapusi lan egois

                  "riff-raff", kaya sing dikarepake, ora duwe hak, lapisan sosial sing salah, dheweke dipateni, mung dening komisaris sing kuwasa.
                  1. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 11:03
                    +4
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    "riff-raff", kaya sing dikarepake, ora duwe hak

                    Ora, lan kenapa publik iki kudu duwe hak? Nanging masyarakat iki nindakake akeh karya nglanggar UU.
                    Masalah utama saka anti-Stalinis iku padha ora bisa mbayangno apa luwih rumit saka jaran bundher ing vakum ing vena sajarah. Dheweke ora ngerti kahanan objektif negara, utawa tugas objektif sing diadhepi, dheweke ora nyoba ngerteni apa kesempatan nyata kanggo solusi kasebut, utawa akibat saka ide-ide delusional dhewe.
                    ---------------------- ----------------
                    ------
                    "Simbahku dadi komisaris divisi Chapaev sawise Furmanov. Ing umur 37, dheweke ditembak. Kanggo apa? Aku takon sampeyan FOR APA?"

                    Tegese, Gusev kahanan, sing saiki wis ngumbah utek bangsa, ora bisa munggah ndhuwur dendam pribadi. Sing carane prasaja iku.
                    http://nnm.me/blogs/TbINZ/o-lichnyh-obidah-nevinn
                    o-repressirovannyh-i-rkka/
                    Inggih ... Gegayutan karo aktivasi para pejuang nglawan "stalin tiran getih", ora bakal metu saka panggonan kanggo ngelingi sumber pembentukan mitos penindasan, uga sing ngluncurake lan sing ngembangake iki. bike mboko sithik nambah nomer "korban". http://militariorg.ucoz.ru/publ/istoria_strany/k
                    to_pridumal_mif_o_stalinskikh_repressijakh/19-1-0
                    -69092
                    Contone, ing pertengahan 1930-an, Stalin lan anggota Politbiro mlebu dhaptar eksekusi saka Yezhov. Lan nalika perang, Stalin dhewe nandatangani dhaptar sing dikirim menyang dheweke kanggo disetujoni dening Beria, Dhaptar jenderal awal perang, kepala staf PribOVO, komandan Angkatan Udara KOVO, lan liya-liyane. Stalin kanthi kendel menehi resolusi ing dhaptar iki: "Tembak kabeh sing dijenengi ing dhaptar. Aku St."
                    (Cathetan: Beria ngirim dhaptar iki menyang Stalin tanggal 29 Desember 1942. Isine jeneng 46 jenderal lan pejabat - komandan Angkatan Udara distrik, pejabat Komisariat Amunisi Rakyat (saka Komisaris Rakyat nganti wakile) dipenjara bali ing 1940 lan pejabat industri penerbangan dipenjara ing spring saka 41 lan etc.. Dhaptar iki disimpen ing Arsip Presiden Federasi Rusia, F. 3, op., d 378, pp.. 196-211. Iku uga ngandhut swindlers sing cocog judhul "Pahlawan Uni Soviet" lan agen mata-mata Jerman.Utawa liyane Trubetskoy "saka bangsawan" ... Dhaptar dhewe kasedhiya ing http://stalin.memo.ru/spiski/ pg15196.htm...)
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 28 Juli 2017 11:14
                      +2
                      Kutipan saka: badens1111
                      Ora, lan kenapa publik iki kudu duwe hak?

                      ing ngriku punika kawicaksanan nomenklatura ingkang nguwaosi nagari
                      Kutipan saka: badens1111
                      Dheweke ora ngerti kahanan objektif negara utawa tugas objektif sing diadhepi, dheweke ora nyoba ngerti apa kesempatan nyata kanggo ngrampungake.

                      uga, ya, carane liya kanggo mbenerake korban Gulag, paceklik lan proyèk construction saka plans limang taun pisanan, ora ketompo carane "tugas obyektif saka partai"
                      1. Komentar wis dibusak.
                    2. Olgovich
                      Olgovich 28 Juli 2017 12:35
                      +2
                      Kutipan saka: badens1111
                      Ora, lan kenapa iki kudu umum hak-hakNanging pamirsa iki nindakake akeh karya nerak HUKUM.

                      Ya, bener, ora, nanging Hukum ana. belay wong bodho lol Lan sawise kabeh, ora ana sing rusak - nalika nulis iki ngguyu wong bodho
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 14:57
                        +2
                        Kutipan: Olgovich
                        Ya, bener, ora, nanging Hukum ana.

                        Mboten wonten hak nglanggar Undang-undang, menapa ingkang mboten gamblang ing bab menika, mboten wonten hak pilih, nggih, kalah maning?
            4. Alexander Green
              Alexander Green 27 Juli 2017 15:48
              +7
              Kutipan: patang puluh wolu
              Ditemokake ing Internet.

              Teks primitif iki diciptakake dening borjuis kanggo ngapusi wong awam: Wong mangan kabeh!
              Mung kaliber sing digoda dening dheweke.
              1. patang puluh wolu
                patang puluh wolu 27 Juli 2017 16:05
                +8
                Komentar apa salah karo, aku bakal ngrungokake sampeyan kanthi seneng. Ing panemuku, bebener kasebut. Spider ing bank mangan saben liyane, utamané ing esuke saka tatanan Uni, ing 20s-30s.
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 27 Juli 2017 17:38
                  +5
                  Kutipan: patang puluh wolu
                  Mangga komentar apa salah karo.

                  Saka sudut pandang formal, kabeh bener, nanging primitivisasi ora ngidini kita ngadili panyebab saka acara sing kadhaptar. Sawise kabeh, nalika sampeyan ndeleng lan krungu ing televisi sing iki lan kuwi matèni kuwi lan kuwi, lan iki ora cukup kanggo sampeyan, sampeyan uga pengin ngerti motif.
                2. badens1111
                  badens1111 27 Juli 2017 17:51
                  +7
                  Kutipan: patang puluh wolu
                  Komentar apa salah karo, aku bakal ngrungokake sampeyan kanthi seneng.

                  Komentar babagan apa? Ya, lan sampeyan mesthi ora bakal ngrungokake lan ngerti apa sing diomongake, mula kenapa menehi komentar babagan opus iki?
                  Kita ndeleng kesaksian Yezhov, apa sing kita deleng? Lan kita ndeleng konspirasi banal kanggo nggulingake pamaréntahan https://biography.wikireading.ru/194997
                  Sapa sing bakal ngidinke organ kasebut?
                  Apa sampeyan bakal duwe Trotsky ing kuwasa?
                  Aku kepengin weruh apa tentara tenaga kerja sing bakal leluhurmu, sawise mbuwang 1000 kubus kanthi cepet, ninggalake jagad iki tanpa ketemu?
                  Umumé, kabeh tulisan sampeyan, uga karya Shpakovsky, sing nulis luwih apik tinimbang karya-karyane babagan topik sajarah ing abad tengahan lan Temin, minangka anti-Soviet sing banal lan wis menarik lan, ing prinsip, kerajinan Russophobic.
                  Marang twilight kasunyatan, kang, ngendi iku peteng arep ing, padha Polonsky lan Ulyukayev, kabeh iki Berezovsky lan gaizers karo Khoroshavins, jenderal saka Kamentrian Dalam Negeri kaya Padalko diusir kanggo korupsi .... ora sampeyan utawa Shpakovsky. duwe kekuatan kanggo mundhakaken swara, kene lan nulis alesan, nanging dregs.
                  Umumé, respon sing cukup motivasi kanggo skema opus- STANDAR "demokrat" kanggo nerangake penggantian kaping pindho komisaris urusan internal ing telung taun yaiku kaya ing ngisor iki ...
                  1) Yagoda nggawe "kekaisaran GULAG", nindakake "karya reged" 1930-1936 ing represi nyebar pisanan.
                  2) Banjur dicopot kanggo ndhelikake kadurjanan massive pisanan, lan Yezhov dilebokake ing panggonane, supaya dheweke bakal dipateni ing mangsa ngarep.
                  3) Yezhov ngatur lan nindakake "teror gedhe" ing antarane massa lan uga nindakake pembersihan massal saka wong-wong sing ora setuju karo Stalin ing pimpinan partai lan negara.
                  4) Nalika iki rampung, "algojo" Yezhov, ndhelikake "rahasia kejahatan Stalin", dibusak lan diganti dening "algojo" Beria.
                  Babagan pranala pungkasan ing skema iki, aku nyathet yen Stalin meh ora bisa mbayangake yen ing mangsa ngarep kanca-kancane bakal mudhun banget supaya bisa ngidini Gorbachevs, Yeltsins, Yakovlevs nguwasani lan Volkogonovs lan Radzinskys menyang media, lan dheweke bakal nguwasani. wiwiti fitnah dheweke. Dadi ora perlu kanggo dheweke "ndhelikake pungkasaning kejahatan ing getih". Dheweke ora ndhelikake apa-apa, amarga ora ana apa-apa kanggo ndhelikake - repressions ing eselon paling dhuwur saka daya langsung dadi dikenal ora mung ing negara, nanging ing saindhenging donya.
                  Babagan pranala katelu, kita wis ngerti cukup kanggo ngelingi peran ing "grassroots" repressions ora Yezhov, nanging Eikhe, Khrushchev lan kabeh partocratic rati, uga perlu kanggo represi antarane iki "rati" dhewe ... http://www.e-reading.club/chapter.php/1294
                  25/14/Kremlev_-_Beriya._Luchshiii_manager_XX_ve
                  ka.html
                  1. nizhegorodec
                    nizhegorodec 28 Juli 2017 08:40
                    +2
                    Kutipan saka: badens1111
                    Kita ndeleng kesaksian Yezhov, apa sing kita deleng? Lan kita ndeleng konspirasi banal kanggo nggulingake pamaréntahan

                    carane protokol padha "sculpted" ing basis saka paseksi kalah dikenal
                    1. badens1111
                      badens1111 29 Juli 2017 08:53
                      +5
                      Kutipan saka: nizhegorodec
                      carane protokol padha "sculpted" ing basis saka paseksi kalah dikenal

                      Apa Solzhenitsyn ngandhani sampeyan iki?
                      Sampeyan isih bakal nampilake Protokol Para Sepuh Sion, minangka kertas sing bener ing kene, bakal jelas kanggo saben wong apa lan apa sebabe, debit lan kredit sampeyan ora konvergen.
                      1. nizhegorodec
                        nizhegorodec 30 Juli 2017 08:25
                        +2
                        Kutipan saka: badens1111
                        Apa Solzhenitsyn ngandhani sampeyan iki?

                        ora, contone, Rokossovsky ora panguwasa Panjenengan, utawa maca memoar saka rehabilitasi liyane (malih, malah ing Stalin).
                        Kutipan saka: badens1111
                        debit lan kredit sampeyan ora cocog

                        lan dheweke ora bisa bebarengan amarga
                        Laju aliran minangka karakteristik integral saka sumber (borehole, pipa, sumur, lan liya-liyane) sing nemtokake kemampuan kanggo ngasilake produk.
                        lan kredit punika
                        hubungan antarane wong sing nyilih lan sing nyilih
                        sanajan luwih cocok nggunakake tembung debit lan kredit ing kene, sampeyan ora bakal ngerti iki ... paling ora sinau istilah kasebut sadurunge sampeyan sumunar nganggo "pikiran". Aku ndeleng lan ing sejarah sampeyan duwe kawruh sing padha, kabeh ana tumpukan lan aku ora ngerti ngendi ..
                        Kutipan saka: badens1111
                        kabeh ing numpuk lan aku ora ngerti ngendi.
                      2. Ingvar 72
                        Ingvar 72 31 Juli 2017 20:45
                        0
                        Kutipan saka: badens1111
                        Sampeyan isih nampilake Protokol Para Sepuh Sion minangka kertas sing bener ing kene

                        Lan kene ing liyane rinci - kita tangi kanggo ngadili wong-wong mau minangka penet, crucifying bab "palsu", utawa bab inti saka teks, kang rencana (meh rampung kaleksanan)? nglirik
                  2. Banker
                    Banker 28 Juli 2017 13:16
                    +3
                    Kutipan saka: badens1111
                    Umumé, respon sing cukup motivasi kanggo skema opus- STANDAR "demokrat" kanggo nerangake penggantian kaping pindho komisaris urusan internal ing telung taun yaiku kaya ing ngisor iki ...
                    1) Yagoda nggawe "kekaisaran GULAG", nindakake "karya reged" 1930-1936 ing represi nyebar pisanan.
                    2) Banjur dicopot kanggo ndhelikake kadurjanan massive pisanan, lan Yezhov dilebokake ing panggonane, supaya dheweke bakal dipateni ing mangsa ngarep.
                    3) Yezhov ngatur lan nindakake "teror gedhe" ing antarane massa lan uga nindakake pembersihan massal saka wong-wong sing ora setuju karo Stalin ing pimpinan partai lan negara.
                    4) Nalika iki rampung, "algojo" Yezhov, ndhelikake "rahasia kejahatan Stalin", dibusak lan diganti dening "algojo" Beria.

                    Dadi aku ora ngerti, apa sampeyan mbenerake para algojo iki kanthi menehi tandha petik? Dadi Kamerad Stalin nggawe kesalahan kanthi nembak dheweke? Opo kleru pas diangkat, utowo rombongane kabeh luput, utowo kleru .... malah medeni nek dipikir !! belay
                    1. AVVA2012
                      AVVA2012 28 Juli 2017 13:58
                      +2
                      medeni malah mikir!

                      Sugeng rawuh! Ngadhepi kemajuan.
                    2. badens1111
                      badens1111 28 Juli 2017 15:01
                      +4
                      Quote: Banker
                      medeni malah mikir!

                      Sampeyan kudu mikir babagan iki, nanging ana keraguan sing gedhe banget.
                      Ing ngisor iki, aku menehi, praktis tanpa komentar, sawetara pernyataan saka laporan babagan Georgia, sing ditampa dening agen rahasia ...
                      "Kita kudu ngenteni sawetara wulan. Banjur perang karo Jepang bakal diwiwiti, wong bakal ngetutake kita lan kekuwatan bakal diterusake marang kita. (Dibuwang saka partai Trotskyist.)
                      "Metu ing perang. Banjur kita, wong tuwa, bakal ditimbali, lan pimpinan pimpinan bakal diterusake. (Kasedhiya saka partai Trotskyist.)
                      "Kita duwe organisasi gedhe ing pabrik kapal militer. Armada Baltik kabeh dadi duweke. Kita duwe sesambungan karo Moskow, nanging ora kaya biasane. Saiki kita luwih ketat." (Trotskyist Kaladadze, kena ditahan.)
                      "Aku pengin dadi partai mung supaya ora ilang panguwasa ing antarane rakyat. Kamenangan kanggo Mensheviks. Komunis ing Georgia ora bisa menang. (Trotskyist Gogotishvili diusir saka partai.)
                      Sing lucu yaiku Gogotishvili, sing ora percaya karo komunis, nanging ana ing partai kasebut supaya duwe wewenang ing antarane masarakat. Pangenalan iku involuntary, nanging terkenal.
                      "Kita ora bakal bisa nindakake apa-apa ing kutha, kita kudu pindhah kerja menyang deso ..." (Berdzenishvili, ditahan.)
                      Ya, luwih gampang "palsu" petani ... Banjur ...
                      "Aku ora kasengsem ing kertu anggota. Kanthi kertu pesta, aku ngerti rahasia pesta kasebut. (Vashekidze, Trotskyist diusir saka partai.)
                      "Mesthi, aku ora pengin pati Rusia. Aku mung ndhukung yen generasi enom saka partai kita, sing dadi kepala ... aparat, ditahan lan kepemimpinan ditransfer menyang Bolsheviks lawas. (Kalandadze, lulus mriksa partai.)
                      "Aku ndhelikake saka pesta yen aku dadi Trotskyist. Kita kudu sabar, ati-ati, milih usulane. Tepuk tangan yen perlu." (Seperteladze, lulus mriksa partai.)
                      Lan iku ora mung "grumble" ... Ing stabil, Nanging, kaping, iku bisa kanggo nyerah ing, padha ngomong, kabeh bakal diwatesi kanggo ara ing kanthong. Kepiye babagan sing ora stabil? Sawise kabeh, "dara" kuwi bisa nindakake akeh masalah getih.
                      Iki minangka conto sing wis ana ing wilayah Kursk: komposisi salah sawijining klompok mantan "anggota partai" ing distrik Grayvoron:
                      1. Tishchenko, kulak, makarya minangka instruktur ing panitia distrik.
                      2. Novomlinsky, mantan kulak, makarya minangka manager garage ing MTS.
                      3. Zakharov, mantan kulak, mantan ketua Dewan Kota.
                      4. Soloshenko, mantan kulak, sadurunge kerja minangka kepala departemen tanah distrik Komite Eksekutif Distrik Grayvoron.
                      5. Tverdokhleb, tilas kulak, pemilik pabrik bata, mantan ketua Dewan Kota.
                      6. Ustinov, diusir amarga suap, mantan jaksa distrik ...
                      Pilihan apik?
                      http://www.e-reading.club/chapter.php/129425/14/K
                      remlev_-_Beriya._Luchshiii_manager_XX_veka..htm
                      l
                      Apa sampeyan ngolesi luh iki kanthi sedhih?
                      NGEJO SING DIPIKIR..... ORA DIWEWE.
                      1. AVVA2012
                        AVVA2012 28 Juli 2017 15:52
                        +4
                        . 1. Tischenko, ajiné, makarya minangka instruktur panitia distrik.2. Novomlinsky, mantan ajiné, makarya minangka manager garage ing MTS.3. Zakharov, mantan ajiné, mantan ketua dewan kota.
                        4. Soloshenko, mantan ajiné, sadurunge makarya minangka kepala departemen tanah distrik saka Komite Eksekutif Distrik Grayvoronsky.5. Tverdokhleb, mantan ajiné, sing duwe pabrik bata, mantan ketua dewan kota.

                        belay Ora, Bolshevik sing jahat ngrusak kabeh petani !!!Aku ora percaya !!! Tinju, iki minangka pemilik sing sregep, padha dirusak dhisik dening Bolsheviks Yahudi !!! Iki ora bisa !!! ps Bener, BN Yeltsin, uga saka kulawarga kulak, lan liyane, kulawarga iki saka kategori 1st utawa 2nd deportees (ie, kulaks ideologi lan malah cilaka rezim Soviet). Nanging, mung kaya ngono.
                      2. nizhegorodec
                        nizhegorodec 28 Juli 2017 18:31
                        +5
                        Kutipan saka: badens1111
                        NGEJO SING DIPIKIR..... ORA DIWEWE.

                        Medeni mikir yen pikirane lurus kaya kutub telegraf. Yagene kowe nggawa perang angga iki ing jar kene? Bolsheviks lawas ngiyanati wong enom, wong enom ngiyanati wong tuwa. Ing perjuangan iki, wong biasa nandhang sangsara, lan yen partai iki ora dadi pimpinan, mesthi ora ana perang angga ing bank, rakyat ora bakal nandhang sangsara. Ing kene ana kesalahan gedhe ing sejarah, sing medeni kanggo dipikirake
                      3. Komentar wis dibusak.
            5. Deadushka
              Deadushka 27 Juli 2017 16:43
              + 12
              Kutipan: patang puluh wolu
              Nalika iku USSR ambruk. Lan Gorbachev dadi mungsuh lan pengkhianat.

              Mungsuh ing saubengé!
            6. Weyland
              Weyland 27 Juli 2017 19:19
              +4
              Kutipan: patang puluh wolu
              Nalika iku USSR ambruk. Lan Gorbachev dadi mungsuh lan pengkhianat.

              mulane ambruk - amarga pakulinan mbuwang lendhut ing sadurunge!
              Mao ing taun 1958 ujar manawa "kabijakan Stalin 70% migunani lan bener, lan 30% mbebayani lan ora bener." Ing China modern, formulasi iki dipalu menyang kabeh buku teks sejarah, dheweke mung ngubungake ... kanggo kabijakan Mao! ngguyu
            7. Banker
              Banker 28 Juli 2017 08:03
              +2
              Kutipan: patang puluh wolu
              Ditemokake ing Internet.

              Bravo!! apik
          3. LetnanTeterin
            LetnanTeterin 27 Juli 2017 09:31
            + 26
            Halo Bu Ilyina! Aku penasaran, ngendi sampeyan ndeleng Russophobia ing enumerasi prasaja saka kasunyatan saka urip Yagoda?
            1. Diana Ilyina
              Diana Ilyina 27 Juli 2017 09:39
              + 17
              Sugeng dalu, mumpung isih warga teterin! am basa
              1. LetnanTeterin
                LetnanTeterin 27 Juli 2017 10:14
                + 22
                Bu Ilyina, nyuwun pangapunten, nanging sampeyan isih durung mangsuli pitakonku. marang aku tenan Aku wonder apa (utawa apa) kasunyatan sing dianggep Russophobia? Pracayaa, ing pitakonanku ora ana sarkasme utawa guyon, nanging minat sing tulus.
                1. Black5Raven
                  Black5Raven 27 Juli 2017 14:25
                  + 13
                  Lan dheweke ora bakal keganggu kanggo mangsuli sampeyan, "Diana sing ditresnani" kabeh wong, sing dipuji dening warga lokal, melu bisnis siji ing situs kasebut.
                  Mbukak dhiskusi artikel babagan swiwine nesu "mursid", amarga kepiye wong jahat nyritakake crita REAL sing ngrusak jagad fantasi. Lan kenapa ora, amarga pedunung situs bakal ndhukung lan njaluk tambahan. Sawise kabeh, luwih gampang ora mikir, nanging ndhukung "brahala". Lan penolakan kanggo ngrembug lan kasar minangka pratondho saka pasuryan sejatine "patriot ardent".
                2. Deadushka
                  Deadushka 27 Juli 2017 16:46
                  + 16
                  Kutipan: Letnan Teterin
                  Bu Ilyina, nyuwun pangapunten kateguhan kula, nanging sampeyan isih durung mangsuli pitakonku.

                  Pitakonan ora perlu, amarga sampeyan wis lunga.
                  Sampeyan ora bisa njupuk sandhangan anget. ngguyu
                3. Ryazanets87
                  Ryazanets87 27 Juli 2017 19:27
                  +5
                  Eh, Pak Letnan, isih ana, kapan, sadurunge Undhang-undhang Pencarian sing misuwur ing Yagoda (aku yakin manawa penulis ora bakal lali nerbitake):
                  http://istmat.info/node/34204
                  Komisaris Rakyat minangka wong sing gawe piala. Tumindak kabeh iku Russophobia sing padhet) Diana, minangka "Valkyrie VO" kudu seneng))
            2. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 27 Juli 2017 10:50
              + 17
              Kutipan: Letnan Teterin
              Aku penasaran, ngendi sampeyan ndeleng Russophobia ing enumerasi prasaja saka kasunyatan saka urip Yagoda?

              Aku uga kasengsem - ngendi aku bisa ndeleng kene pirangfobia? ngguyu
              Salah sijine yaiku Heinrich Grigoryevich Yagoda, utawa Enoch Gershevich Yehuda, sing lair ing taun 1891 ing provinsi Yaroslavl ing kutha Rybinsk, ing kulawarga tukang cetak. Kulawargane gedhe: loro lanang lan lima wadon.
              Sing nggumunake, bapake Yagoda, Gershon Filippovich, yaiku seduluré Mikhail Izrailevich Sverdlov, yaiku bapak saka revolusioner misuwur Yakov Sverdlov. Yagoda dhewe nikah karo Ida Leonidovna Averbakh, yaiku putri saka adhine Yakov Sverdlov Sofya Mikhailovna, yaiku sepupu nomer loro.
          4. kaliber
            27 Juli 2017 10:38
            + 13
            "Aja seneng, aja mambu!" - kuwi wong ngomong. Lan ana apa-apa kanggo nguripake munggah irung, iki crita kita ... Nanging iki, mesthi, ora masterpiece. Nalika dokumen dibukak kanthi lengkap - banjur!
            1. badens1111
              badens1111 27 Juli 2017 17:55
              +7
              Kutipan saka kaliber
              Lan ana apa-apa kanggo nguripake munggah irung, iki crita kita ... Nanging iki, mesthi, ora masterpiece. Nalika dokumen dibukak kanthi lengkap - banjur!

              Sapa sing nulis 4 yuta denunciations? Nalika iku dibukak ... luwih apik meneng nganti kothak Pandora dibukak lan sampeyan ora kenek ngendi wae karo kothak sing.
              Spesialis sing paling misuwur ing donya ing bidang penindasan, anti-Stalinis, nanging ilmuwan sing sopan sing wiwit nangani masalah iki ing "perestroika", Viktor Zemskov, sinau volume akuntan Stalin, kanggo kesalahan apa wae. akuntan dhewe bakal dipenjara, bali ing 1991 ing jurnal "Socis" diterbitake data asli ing ukuran repressions (ndeleng No. 6 lan 7). Mangkene ringkesan data saka panliten kasebut:



              "Masyarakat Soviet lan manca, umume, isih ana ing pengaruh petungan statistik sing ora cocog karo bebener sejarah, sing ana ing karya penulis manca (R. Conquest, S. Cohen, lsp. ), lan ing publikasi saka sawetara peneliti Soviet ( R. A. Medvedev, V. A. Chalikova lan liya-liyane). Kajaba iku, ing karya kabeh penulis iki, bedo karo statistik asli ora tau pindhah menyang arah understatement, nanging mung mung ing arah kaping exaggeration. Siji entuk kesan yen padha saingan kanggo nggumunake para pamaca kanthi nomer, supaya bisa ngomong, luwih astronomi ...
              http://rugraz.net/index.php/istoricheskoe-dostoin
              stvo/repressii/178-istinnie-mas
          5. Monarchist
            Monarchist 27 Juli 2017 12:35
            +8
            Diana, Shpakovsky exaggerated NOTHING.
            1. badens1111
              badens1111 27 Juli 2017 20:19
              +7
              Quote: Monarchist
              Monarchist

              Saben monarki kudu ngetrapake Konstitusi Federasi Rusia ing irunge lan nerangake kanthi tembung manawa kegiatane bertentangan karo Konstitusi lan ngarahake ngrusak tatanan konstitusional. Nawakake mandheg langsung. Yen ora ngerti, saben wong bakal entuk sepuluh kanthi rampasan.
          6. kapten
            kapten 27 Juli 2017 17:18
            +6
            Apa pasuryan Russian prasaja, Yagoda komunis nyata wis.
            1. badens1111
              badens1111 27 Juli 2017 20:18
              +4
              Quote: kapten
              Apa pasuryan Russian prasaja

              Iki sedulur?
              Artsishevsky dicopot saka perwakilan saka Asosiasi kulawarga Romanov sawise tembung babagan sisa kraton

              www.interfax-religion.ru/?act=news&div=67746
          7. KUOLEMA
            KUOLEMA 27 Juli 2017 19:47
            +8
            Ya, kenapa ora ana Russophobic saka karakter Rusia sing diwenehake ing artikel kasebut)))
            1. Deadushka
              Deadushka 27 Juli 2017 20:29
              + 12
              Kutipan saka kuolema
              Inggih, kok Russophobic saka karakter Russian diwenehi ing artikel isih ora ing kabeh

              Rusian ora tansah kagungane jinis tartamtu saka genus utawa kewarganegaraan.
              Iku luwih saka cara urip lan pikiran. Nyuwun
          8. antivirus
            antivirus 27 Juli 2017 20:15
            0
            lan pinten sekretaris panitia provinsi bisa dicet? ya 200 pcs; lan kalebu kabeh ing tesis doktoral babagan ekonomi politik
          9. kaliber
            30 Juli 2017 08:36
            +1
            Aneh. Artikel babagan wong Yahudi, lan tuduhan Russophobia ...
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 31 Juli 2017 20:50
              +2
              Kutipan saka kaliber
              Aneh. Artikel babagan wong Yahudi, lan tuduhan Russophobia ...

              Iki bakal dadi kiriman, ya menyang ndhuwur komentar! apik ombenan
        3. Bai
          Bai 27 Juli 2017 10:45
          +8
          Aku uga kenal karo profesor wanita sing nikah karo buruh pabrik.

          Kabèh donya ngerti wong wadon padha - "Moscow ora pracaya nangis" (Oscar bab donya).
          1. Deadushka
            Deadushka 27 Juli 2017 16:53
            + 10
            Kutipan saka B.A.I.
            Kabeh donya ngerti wong wadon sing padha

            Ya, sampeyan pancen ahli wanita! Ganteng, joker lan bon vivant ngguyu
            1. Mikado
              Mikado 27 Juli 2017 18:18
              +3
              Ya, sampeyan pancen ahli wanita! Ganteng, joker lan ngguyu bon vivant

              ayu ngandika! apik ombenan
        4. Monarchist
          Monarchist 27 Juli 2017 12:32
          +3
          Dadi iya.
          Ing farm kolektif kita ana mandor saka kompleks terpadu kaping 3, lan mung karo petani bisa ngombe lan numpak sepedha kanggo kerja, lan kanca-kancane, mandor, ora bisa nggunakake mancal maneh, lan mobil, misale jek Moskvich 408. , padha nyopir dhewe. Ketua duwe 2 layanan: Zhiguli (bapak ngomong yen ana 8 Zhiguli ing kabeh wilayah)
        5. roh
          roh 28 Juli 2017 11:13
          +1

          kene Sun-faced karo Wong ngguyu ngguyu ngguyu
        6. BNVSurgut
          BNVSurgut 3 Agustus 2017 08:49
          0
          Israel - Kiriyenko, contone.
      2. Mar4047083
        Mar4047083 27 Juli 2017 10:33
        + 12
        Lan kene sampeyan salah, pisanan, ora kabeh pemimpin saka proletar sadurunge. Kapindho, para pemimpin duwe penasehat, lan iki mesthi dudu proletariat. Ana link tengah manajer, mayoritas jelas dudu petani. Aparat negara minangka mekanisme sing rumit banget, sampeyan ora bisa nguwasani sistem iki ing sawijining dina, mula manajer tetep saka bapake raja, amarga dheweke mrentah lan terus. Ing jaman Soviet, iki ora utamané voiced, nanging bebener iki ora didhelikake. Conto sing paling nggumunake: manajer budaya, kulawarga Mikhalkov. Ing kabeh wektu ing bisnis. Kajaba iku, kanthi owah-owahan kekuwatan sabanjure, aku wiwit ngidoni para pelanggan sadurunge.
    2. Boris55
      Boris55 27 Juli 2017 07:59
      +4
      Kutipan saka parusnik
      Wis dadi luwih apik, luwih tapa, luwih demokratis, luwih cedhak karo rakyat

      Iki luwih jelas nalika, sawise wong mati, brankas dibukak ...
      Kutipan saka parusnik
      Medvedev, umpamane, seneng ngombe bir penny karo proletariat sawise kerja ..

      Apa sampeyan yakin iku murah? ngguyu
      1. nizhegorodec
        nizhegorodec 27 Juli 2017 08:13
        +7
        Kutipan: Boris55
        Apa sampeyan yakin iku murah?

        lan "proletariat" - wong sing dipilih khusus nganggo sandhangan sipil)))
    3. Nikolai K
      Nikolai K 27 Juli 2017 08:07
      +6
      Tujuane kelompok sing luwih dhuwur yaiku tetep ing papan sing wis diluncurake. Tujuwane golongan madya iku kanggo nggantosi papan kang dhuwur, awit ora luwih ala. Nanging goal ngisor iku temen idealis: kanggo ngilangi kabeh beda sosial lan nggawe masyarakat ngendi kabeh wong bakal padha lan mulane seneng.

      Kacathet kanthi bener. Siklus pemimpin ing alam. Lan sapa wae sing dudu sapa-sapa, tetep ora sapa-sapa. Se la vie. Lan kabeh liya minangka dongeng kanggo wong sing naif.
      1. Bai
        Bai 27 Juli 2017 10:48
        +4
        Iki hukume kandhang pitik: "Mbuwang ndhuwur, nyurung tanggane lan telek ing ngisor."
        1. Nikolai K
          Nikolai K 27 Juli 2017 14:35
          +3
          Bener. Angger wong lakune koyok pitik, senajan gawe kandang pitik mas, tetep sial kaya biyen. Mulane komunisme minangka utopia. Pisanan sampeyan kudu ngganti wong kasebut, banjur mbangun swarga ing bumi.
          1. Dauria
            Dauria 27 Juli 2017 23:38
            +2
            Mulane komunisme minangka utopia. Sampeyan kudu ngganti wong dhewe


            ngguyu Sampeyan dhewe nyatakake katelu saka "tugas tritunggal mbangun komunisme" - pendidikan wong anyar. Sugeng, sampeyan lan Politbiro CPSU duwe pikiran sing padha. Nanging sampeyan katon tulus. Kanggo Politbiro, aku ora yakin. nglirik
    4. Amuret
      Amuret 27 Juli 2017 08:14
      +5
      Kutipan saka parusnik
      A. Medvedev, umpamane, seneng ngombe bir penny karo proletariat sawise kerja ..

      Ora ana owah-owahan. Pepatah Rusia bener: Angsa dudu kanca karo babi.
    5. stalkerwalker
      stalkerwalker 27 Juli 2017 08:44
      + 13
      Mungkin dudu tokma ing pimpinan????
      Apa sebabe ngganggu bisnis Yagoda? Dina iki kita duwe liberaling kaya rereget sing terang-terangan sengit negara dhewe:
      1. Diana Ilyina
        Diana Ilyina 27 Juli 2017 09:22
        + 23
        Sampeyan ngerti, ing kene sawetara warga sing ora tanggung jawab mbandhingake aku karo Zemlyachka Rozalia Samoilovna ... Ing asas, aku ora panas, ora kadhemen saka comparison iki, uga, kajaba kanggo kasunyatan sing aku ora aran apik banget babagan kewarganegaraan dheweke. Utawa, kanggo wakil individu. Nanging sampeyan ndeleng Sytins kuwi, gozmans lan wakil minoritas liyane lan tangan tenan tekan metu kanggo "kanca Mauser"!
        Kanggo kabeh satin lan liya-liyane minangka kenang-kenangan:
        Demyan Bedny ngaturake ayat-ayat ing ngisor iki kanggo R. Zemlyachka:

        Saka perlengkapan kantor lan hibernasi
        Kanggo nglindhungi dhewe kanthi lengkap
        Potret saka Comrade Zemlyachka
        Gantung ing tembok, kanca!

        Banjur mlaku-mlaku ing kantor,
        Ndedonga yen sampeyan wis ngerti saiki
        Wanita negara mung ing potret,
        Satus kaping luwih ala tinimbang asline!

        Lan luwih:
        Kanca, pracaya iku bakal liwati
        Demokrasi lan keterbukaan
        Banjur keamanan negara
        Bakal kelingan jenengmu... am
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 Juli 2017 10:00
          +8
          Diana------ guyonan!!!!!!
          Saka liberalisme sing ora dikarepke,
          Kanggo njaga wong aman
          Potret kanca Diana,
          Nyumerepi ing tembok ing omah
          Lan liberal ing lemari
          ndhelikake ing lemari ora kanggo jam,
          Padha wedi karo potret,
          Siapke mlayu saka kita!
          1. Diana Ilyina
            Diana Ilyina 27 Juli 2017 10:21
            + 14
            Dima tresna , Matur nuwun! Saka ati lan sing paling penting kanggo titik! apik
            1. KUOLEMA
              KUOLEMA 27 Juli 2017 20:03
              +6
              Liberal ing scoop ing pamaréntahan apa wae yaiku liberal))))
          2. Monarchist
            Monarchist 27 Juli 2017 12:39
            +4
            Kutipan saka Reptilian
            Diana------ guyonan!!!!!!
            Saka liberalisme sing ora dikarepke,
            Kanggo njaga wong aman
            Potret kanca Diana,
            Nyumerepi ing tembok ing omah
            Lan liberal ing lemari
            ndhelikake ing lemari ora kanggo jam,
            Padha wedi karo potret,
            Siapke mlayu saka kita!

            Matur nuwun, seneng-seneng
            1. Reptiloid
              Reptiloid 29 Juli 2017 07:32
              +3
              DIANA ---- Dewi Angry !!!!!!
          3. nizhegorodec
            nizhegorodec 28 Juli 2017 06:54
            +5
            Kutipan saka Reptilian
            Potret kanca Diana,
            Nyumerepi ing tembok ing omah

            apa dheweke pancen medeni? banjur aku ndeleng avatar dheweke saka sawetara kaendahan))))
        2. novel66
          novel66 27 Juli 2017 10:20
          +7
          Dianochka hi tresna "kegelisahan demiyan"?
          1. berang-berang1982
            berang-berang1982 27 Juli 2017 10:37
            + 13
            Kutipan: novel66
            agitasi demyan miskin

            Kanca-kanca! ing taun 1938 bodho D. Bedny diusir saka Partai Bolshevik lan Persatuan Penulis, kanthi tembung .....rusak morallan sampeyan ngutip dheweke.
            Stalin ora bisa nahan dheweke, D. Bedny, nanging banjur diangkat dadi Trotskyist Khrushchev rahasia sing misuwur.
            Ternyata - para pejuang nglawan Trotskyism (ing situs kasebut) kanthi bungah ngutip Demyan Poor sing bodho, ternyata paradoks, misteri sejarah.
            1. novel66
              novel66 27 Juli 2017 10:40
              +3
              Aku panginten aku iki ngutip Yesenin?
            2. nizhegorodec
              nizhegorodec 28 Juli 2017 06:55
              +2
              Kutipan saka Beaver1982
              Ternyata - para pejuang nglawan Trotskyism (ing situs kasebut) kanthi bungah ngutip Demyan Poor sing bodho, ternyata paradoks, misteri sejarah.

              ya, komunis kena tusukan)))
            3. Sergeyj1972
              Sergeyj1972 31 Juli 2017 14:26
              +1
              Ing wektu sing padha, sanajan diusir saka partai, puisi reguler Demyan Bedny diterbitake ing Pravda lan dheweke ora ditindhes. Sawetara geguritan disinaoni ing sekolah-sekolah. Lan lagu "Ora kowe Vanyok.." isih ditembangake ing desa-desa.))
          2. Mikado
            Mikado 27 Juli 2017 10:43
            +6
            Demyan rampung ala. Nalika dheweke ora dibutuhake maneh, dheweke dibuwang metu. Secara harfiah, saka Kremlin.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 27 Juli 2017 11:33
              +2
              Quote: Mikado
              Demyan rampung ala. .

              Aku ngerti yen iki kedadeyan, ing abad kaping 19 lan ing abad kaping 20, karo sawetara pujangga lan seniman. Mungkin karo wong kreatif liyane
              1. Mikado
                Mikado 27 Juli 2017 11:38
                +6
                Ya, dudu titik kasebut, Dmitry! Karya Demyan, ing pangertènku, rada biasa-biasa wae, lan ora kalebu ing daftar pujangga gedhe. Dheweke mung alat propaganda. Lan nalika dheweke wis ora dibutuhake maneh, lan liyane, dheweke uga wiwit mikir babagan kanugrahan lan jabatane, Gusti Allah ngerti apa, dheweke langsung diwenehi ngerti ing ngendi panggonane. Dadi kanggo ngomong, padha digunakake, dibusak lan dibuwang!
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 27 Juli 2017 12:34
                  +5
                  Yaiku, "" sapa wae bisa nyinggung artis "". Dheweke ora ngerti nalika dheweke mandheg netepi. Mengkono. Coba bali, ora bisa ...
                  Lair ing 1883 ing Ukraina, puisi pisanan ing 1899, ing 1912 ---- RSDLP, "PRAVDA". 1914 --- mobilized, dianugerahi medali St. George kanggo wani ....
                  Kaya ibuku weruh aku,
                  Kepiye carane kabeh sedulurku teka ing kene:
                  "Lan sampeyan ana ngendi, lan sampeyan ana ing ngendi?
                  Apa sampeyan ora lunga menyang Vanek lan dadi prajurit ----- Aku kabeh ngerti lagu iki.
                2. Monarchist
                  Monarchist 27 Juli 2017 12:46
                  +5
                  Aku sarujuk: Demyan minangka sastrawan iku kaya-kaya lan geguritan mung bisa digunakake kanggo ngusap.
                  Senajan aku ora ngujo Mayakovsky, iku bakat Demyanushki
                  1. Mikado
                    Mikado 27 Juli 2017 13:45
                    +5
                    Jeneng asline Demyan yaiku Efim Alekseevich plataran. Ngomong, bener? Wong-wong kuwi mesthi dibutuhake, pemerintah apa wae! Ing Bonaparte, pamflet digawe, ing awal USSR padha menehi swara kanggo "demyans".
                    1. Reptiloid
                      Reptiloid 29 Juli 2017 07:39
                      +2
                      Para monarkis wiwit nggegirisi veteran WW1, sing dianugerahi medali St George ....... Yen puisi-puisi kasebut ala, Stalin ora seneng .......... Inkonsistensi ternyata !! !!!!!!!!
                      1. nizhegorodec
                        nizhegorodec 29 Juli 2017 07:58
                        +2
                        Kutipan saka Reptilian
                        Monarchists wiwit scold veteran saka WW1, sing dianugerahi medali St
                        Iki carane komunis scold Solzhenitsyn, peserta ing Perang Patriotik Agung, sing dianugerahi Ordo Red Star.
                        Kutipan saka Reptilian
                        Ora cocog ternyata !!!!!!
                    2. Ingvar 72
                      Ingvar 72 31 Juli 2017 20:57
                      0
                      Quote: Mikado
                      Jeneng asli Demyan yaiku Efim Alekseevich Pridvorov. Ngomong, bener?

                      Jenenge ngomong, dudu jenenge. Shalom Slavs! wassat
                      1. Sergeyj1972
                        Sergeyj1972 5 Agustus 2017 00:51
                        0
                        Jeneng Efim (saka Yunani, kanthi cara, asal-usul) umum banget ing kalangan petani ing Rusia sadurunge revolusioner.
            2. Sergeyj1972
              Sergeyj1972 31 Juli 2017 17:04
              +1
              Ing koran "Pravda", ing Jeksa Agung bisa ngetokake 10 Mei 1945, darmabakti kanggo kamenangan ing Jerman, puisi dening Demyan Poor diterbitake ing panggonan penting. Rong minggu sadurunge seda. Dheweke diusir saka partai luwih kanggo urusan moral lan domestik, lan kasunyatan iki ora utamané iklan.
        3. Monarchist
          Monarchist 27 Juli 2017 13:15
          +4
          Diana ora bisa nyerna aku, mbok menawa dheweke ora seneng karo julukanku? Nanging, aku setuju karo dheweke: ing antarane kanca-kancane ana ....
          1. Diana Ilyina
            Diana Ilyina 27 Juli 2017 14:24
            + 12
            Monarchist Today, 13:15 ↑ Anyar
            Diana ora bisa nyerna aku, mbok menawa dheweke ora seneng karo julukanku? Nanging, aku setuju karo dheweke: ing antarane kanca-kancane ana ....
            Babagan "ora dicerna", kene sampeyan salah. Saka kabeh monarkis, sampeyan sing paling nyukupi. Iki bener!
            Inggih, punika kasunyatan sing aku nganggep kabeh monarkis minangka mungsuh!
            1. Mikado
              Mikado 27 Juli 2017 14:47
              +5
              Saka kabeh monarkis, sampeyan sing paling nyukupi. Iki bener!

              mulane, Monarki kita bakal dadi sing pungkasan ditembak nalika komunis dadi kuwasa.. ngguyu pah pah pah, pip ing ilat mandheg
              1. Diana Ilyina
                Diana Ilyina 27 Juli 2017 14:50
                + 11
                Mikado Dina iki, 14:47 ↑
                supaya Monarchist kita bakal pungkasan ditembak.. apa pah pah pah mandheg
                Nah kaya ngono... lol Sanajan ora, kita ora bakal nembak dheweke, kita bakal ngirim dheweke kanggo pendhidhikan maneh, dheweke isih bisa njupuk dalan sing bener ... ngguyu
                1. Mikado
                  Mikado 27 Juli 2017 14:56
                  +4
                  Kepiye carane sampeyan bakal sinau maneh? nglirik ing bokong pink? sedulur
                  Monarchist, aku, sayangé, ora bisa nindakake apa-apa, siyap-siyap, ndedonga, mratobat! Nyuwun kudu, Komite Revolusioner mutusaké! nangis
          2. Mikado
            Mikado 27 Juli 2017 15:27
            +5
            Diana ora bisa nyerna aku, mbok menawa dheweke ora seneng karo julukanku?

            temtunipun panjenengan jenggot ing avatar nyebabake penolakan subconscious dheweke. mandheg cukur jenggot, nganggo rambut palsu, nganggo dasi pionir, lan voila! tresna ngguyu ombenan
      2. AVVA2012
        AVVA2012 28 Juli 2017 06:45
        0
        Kutipan saka: stalkerwalker Dina iki kita duwe liberal kaya rereget, sing kanthi terang-terangan sengit marang negarane:

        Lan, apa, kanggo pernyataan kasebut ora digawa menyang tanggung jawab pidana? belay
    6. siberalt
      siberalt 27 Juli 2017 12:03
      +2
      Gorky Yagoda digunakake, kaya kabeh panguwasa banjur. Apa jenis kekancan iku? Banjur iku - kanca utawa mungsuh. belay Lan carane banjur padha nindakake karo mungsuh, kabeh wong ngerti kanggo dina iki.
    7. monster_lemak
      monster_lemak 27 Juli 2017 12:08
      +2
      Aku isih kelingan "wong" mangan hamburger ing McDonald karo Obama. Oh, lan carane demokratis iku katon, supaya katon .... nglirik
    8. bandabas
      bandabas 27 Juli 2017 16:39
      +4
      Ora ketompo. Akhir-akhir iki aku mulai nesu amarga entuk dhuwit luwih akeh kanggo "covens" kanggo organisasi liyane kanggo kerja. Sing paling menarik yaiku kabeh ditindakake kanthi resmi. Ora ana spesialis sing isih ana.
      1. Komentar wis dibusak.
  2. Konduktor
    Konduktor 27 Juli 2017 07:58
    0
    O ! Nalika Medvedev ngombe bir karo proletariat?
    1. Boris55
      Boris55 27 Juli 2017 08:06
      +3
      Quote: Konduktor
      O ! Nalika Medvedev ngombe bir karo proletariat?

      Sawise arena, perlu kanggo ngontrol para penggemar bal-balan, sing ditindakake. Kabeh ing kabeh, cangkir saka bir lan Maidan ora njupuk Panggonan ing Moscow.
    2. parusnik
      parusnik 27 Juli 2017 09:41
      +5
      Lha terus tak omongke.. Duit ora ono, tapi kowe terus!
  3. berang-berang1982
    berang-berang1982 27 Juli 2017 08:05
    +5
    Yagoda dudu komunis, utawa Trotskyist, utawa mata-mata, dheweke mung ahli seni lan seneng seni. puluhan ewu), kaos kaki manca (ratusan), lan liya-liyane. Kuwi perjuangan kelas, nalika sosialisme saya tuwuh. negara.
    1. Nikolai K
      Nikolai K 27 Juli 2017 08:39
      +6
      Kuwi perjuangan kelas, amarga sosialisme tuwuh ing negara kasebut.

      Ya, ketoke Yagoda dilatih ing perjuangan kelas iki babagan keuntungan saka film porno.
      Многих мерзавцев вынесла наверх советская власть.
      1. Boris55
        Boris55 27 Juli 2017 09:01
        +2
        Kutipan: Nikolai K
        Многих мерзавцев вынесла наверх советская власть.

        Kaya revolusi liyane (kudeta). Minangka salah siji saka pemimpin pemberontakan petani ngandika: "Ayo padha matèni juragan lan boyars, lan kita dhewe bakal dadi juragan lan boyars." Mayoritas warga isih ora ngerti carane kekuwatan kudu diatur, kajaba piranti sing ana. Sistem operasi saya apik, nanging prinsip operasi dhewe ora owah.
        1. berang-berang1982
          berang-berang1982 27 Juli 2017 09:29
          +5
          Kutipan: Boris55
          Akèh-akèhé warga isih ora ngerti carane panguwasa kudu diatur,

          Aku setuju, kabeh iku bener, supaya padha munggah menyang barikades utawa mlumpat.
          Mangkene carane penulis gedhe kita Bunin nyatakake sikape marang revolusi: Aku lunga tanpa kerja, aku lunga menyang dewan deputi kanggo njaluk papan - jarene ora ana papan, nanging ing kene sampeyan duwe rong waran kanggo hak nggoleki, sampeyan bisa entuk dhuwit akeh.
          Ing kono tilas komisaris rakyat akeh kaos kaki sutra.
      2. Reptiloid
        Reptiloid 27 Juli 2017 09:41
        +4
        Kutipan: Nikolai K

        Многих мерзавцев вынесла наверх советская власть.

        Kabeh iku salah!!!!!! Cukup egois lan congkak, delok-delok lan pikir-pikir sapa, endi sing kudu ngapusi, padha perhatian. Apa sing kedadeyan ing 90s!!!!!!!!
        1. Komentar wis dibusak.
        2. nizhegorodec
          nizhegorodec 28 Juli 2017 07:03
          +3
          Kutipan saka Reptilian
          Apa sing kedadeyan ing taun 90-an!

          lan ing 17? Ora cara iki? malih, iku mung perlu kanggo ngomong: "Comrades, Aku karo sampeyan!" Lan Bolsheviks ora disdain apa-apa, Nanging, banjur sing ditembak, sing dipenjara, lan sing ngatur kanggo mencet dalan, nanging sing paling nyerang, akeh crawled menyang daya ....
          1. Alexander Green
            Alexander Green 28 Juli 2017 10:26
            +3
            Kutipan saka: nizhegorodec
            ing 17? Ora cara iki? malih, iku mung perlu kanggo ngomong: "Comrades, Aku karo sampeyan!" Lan Bolsheviks ora disdain apa-apa, Nanging, banjur sing ditembak, sing dipenjara, lan sing ngatur kanggo mencet dalan, nanging sing paling nyerang, akeh crawled menyang daya ....

            Maneh, primitivisme, ketoke, minangka tandha lair kabeh liberoid.
            Ing taun 1917, sawisé revolusi, wong-wong sing melek ora cukup lan kudu nggunakake spesialis lawas. Apike, sampeyan bisa langsung nemtokake mungsuh teka sampeyan utawa ora? Umumé, wong sing ngladeni kanthi jujur ​​- urip kanthi normal, sing wiwit cilaka - entuk apa sing pantes.
            1. nizhegorodec
              nizhegorodec 28 Juli 2017 10:44
              +4
              Kutipan: Alexander Green
              Apike, sampeyan bisa langsung nemtokake mungsuh teka sampeyan utawa ora?

              Inggih, ya, Mishka Yaponchik, Old Man Makhno, Kotovsky, Kamo lan padha ora kaetung, kabeh warga putih lan alus.
              Kutipan: Alexander Green
              Umumé, wong sing ngladeni kanthi jujur ​​- urip kanthi normal, sing wiwit cilaka - entuk apa sing pantes.

              Sawisé révolusi Bolshevik, 164 jenderal dadi sukarelawan kanggo ngawula marang Bolshevik. 35 wong ditembak, 25 dijatuhi hukuman penjara macem-macem, nasibe 35 wong ora dingerteni, 14 wong lunga menyang sisih putih utawa mlayu menyang luar negeri, loro dieksekusi dening wong kulit putih, 31 wong mati sadurunge wiwitan. saka teror gedhe. Umumé, 15 wong ora ditindhes.
              pilihan apik.
              1. Alexander Green
                Alexander Green 28 Juli 2017 11:06
                +3
                Kutipan saka: nizhegorodec
                Kutipan: Alexander Green
                Apike, sampeyan bisa langsung nemtokake mungsuh teka sampeyan utawa ora?

                Inggih, ya, Mishka Yaponchik, Old Man Makhno, Kotovsky, Kamo lan padha ora kaetung, kabeh warga putih lan alus.

                Fluffiness bisa ditemtokake dening fluff ing pipi. Nanging nyoba kanggo nemtokake carane wong bakal nindakake ing mangsa ...
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 11:16
                  +3
                  Kutipan: Alexander Green
                  Nanging nyoba kanggo nemtokake carane wong bakal nindakake ing mangsa ...

                  Lha ya, kelakuane maling lan preman kuwi kepriye? Apamaneh yen diparingi gegaman, kasekten lan bawahan, padha preman-preman ing tangane....heh, angel banget. Bolsheviks, ternyata, uga bodho.
              2. badens1111
                badens1111 28 Juli 2017 11:10
                +5
                Kutipan saka: nizhegorodec
                , Mishka Yaponchik,

                Panjenengan.
                Kutipan saka: nizhegorodec
                bapak Makno,

                Wong sing bingung, anarkis, sayangé ora ngerti apa sing diterangake Lenin ing rapat kasebut.
                Kutipan saka: nizhegorodec
                Kotovsky, Kamo

                Kotovsky, kanthi siji brigade, ngrusak pasukan UNR ing kampanye musim dingin kaping 2, ngakhiri rot Petliura-Mazepov-Skoropal ing Ukraina.
                Kamo, apa pratelan marang dheweke? Sampeyan ora pengin nggawe klaim marang Khodorkovsky Berezovsky, nanging kegiatane luwih ireng lan luwih getih.
                Wong-wong sing jujur ​​iki minangka patriot Rusia, http://forumrostov.ru/topic/44109-russkie-general
                i--zhertvi-repressii-i-terrora/ dirusak dening sawetara wong Putih sing dagang ing Rusia.
                Sajrone 20 taun kepungkur, anti-komunis lan anti-Sovietists wis nganggep manawa mung Sharikovs lan, didorong dening naluri peteng, perang ing sisih Reds, lan mung "wong paling apik ing Rusia" perang kanggo Putih. Iki minangka goroh sing sinis lan blak-blakan saka mungsuh-mungsuh para buruh. Ing jaman Soviet, ora ana siji obyektif wedi, lan malah tanpa simpati, kanggo nggambarake panyengkuyung saka sabab putih ing sastra lan wayang. Nanging kanggo "wong kreatif" gemeter kanggo panggonan ing palung borjuis lan hibah manca, iki pancen mokal.
                http://pbs990.livejournal.com/384918.html
                Dadi "kelas kreatif gratis" kudu nglawan "elf putih" karo "subhumans" abang. Lan ing wektu sing padha, padha ngaku yen Reds nindakake teror kelas, exterminating kabeh, kabeh bangsawan lan borjuis.
                Sauntara kuwi, ing sisih Reds, wong-wong padha perang kanggo wakil saka "elit" saiki meh ora pantes kanggo ngresiki boots. Ayo nasib telung jenderal abang nggedhekake cakrawala para abdine borjuis.
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 11:39
                  +3
                  Mishka Yaponchik
                  Kutipan saka: badens1111
                  Panjenengan.

                  Kok ngono? Perang kanggo Reds.
                  Ing kekacauan lan kebingungan iki, muncul slogan revolusioner Bolshevik sing populer: "Rob the loot!" dheweke nyegerake pikirane lan ati saka wong sing paling energik lan enterprising ing wektu sing tepat, dheweke pengin tumindak legalisasi global, lan Mishka Yaponchik (M.Ya. Vinnitsky) nguripake Dewan Militer Revolusioner Tentara Ukraina 3rd lan Komite Provinsi. bagean Partai Komunis. Ing wektu iki, kahanan sing paling angel dikembangake ing kutha lan provinsi kasebut, lan jelas ana kekurangan pasukan militer. "Aku duwe wong, gaman lan seragam, aku ora butuh dhuwit," ujare Vinnitsky. Lan tanggal 23 Mei 1919, dheweke ditanggepi sertifikat sing ditandatangani dening komandan lan nggawe "Detasemen Infanteri Katelu (mengko dijenengi 54th). Lenin. Anarkis revolusioner sing kondhang ing Odessa Alexander Feldman diangkat dadi komisaris.
                  Kutipan saka: badens1111
                  Kotovsky, siji brigade ngrusak pasukan UNR ing kampanye musim dingin kaping 2,

                  uga, dheweke ngrampok
                  April 5, 1919, nalika bagéan saka Tentara Putih lan penjajah Prancis wiwit ngungsi saka Odessa, Kotovsky quietly dibusak kabeh dhuwit lan perhiasan saka Bank Negara ing telung truk. Nasib kasugihan iki ora dingerteni.
                  Kutipan saka: badens1111
                  Duwe mungkasi rot Petlyura-Mazepov-Skoropal ing Ukraina.

                  sampeyan malah ngerti apa sing ditulis? Petliura bener perang karo Skoropadsky, amarga dheweke ana ing sisih ngelawan saka barricades. Kepiye Mazepa? ))))))
                  Kutipan saka: badens1111
                  anti-komunis lan anti-Soviet wong palu ing sirah kita sing mung Sharikov perang ing sisih Reds

                  lan Shvonders, kelalen))))
                  Ya, wong sing pantes dilayani ing sisih Reds, nanging iki minangka pengkhianat. utawa - wong bingung, padha rauh temen maujud kesalahane lan sing tindak liwat menyang sisih wong kulit putih, sing mlayu, lan sing ora duwe wektu - padha dijupuk.
                  1. badens1111
                    badens1111 29 Juli 2017 09:07
                    +2
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    Kok ngono? Perang kanggo Reds.

                    Aja nyipta mitos liberal, nolak dhewe saka jinis sampeyan dhewe.
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    sampeyan malah ngerti apa sing ditulis? Petliura bener perang karo Skoropadsky, amarga dheweke ana ing sisih ngelawan saka barricades. Kepiye Mazepa? ))))))

                    Sinau Sejarah, sinau babagan apa kabeh paket iki, saka Mazepa nganti Skoropadsky karo Petlyura sing ana hubungane karo Ukraina.
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    Ya, wong sing pantes dilayani ing sisih Reds, nanging iki minangka pengkhianat. utawa wong bingung

                    Apa sampeyan ngerti apa sampah sing sampeyan tulis?
                    Mesthi, siji bisa nyoba kanggo argue sing jenderal lan perwira tindak menyang Tentara Abang ing duress, utawa saka keluwen, utawa kanggo transisi sakteruse kanggo Whites (Nanging, akeh perwira liyane saka Tentara Putih menyang Red saka kosok balene. ).
                    Nanging nalika nerangake pilihan sing digawe dening puluhan ewu wong, panjelasan kasebut ora bisa dipercaya. Kahanan kasebut, mesthi, luwih rumit.
                    Miturut cara, pitungan bubar diterbitake miturut sing (aku ngutip) "jumlah perwira karir sing melu perang sipil ing pangkat Tentara Merah biasa luwih saka 2 kaping perwira karir sing melu. ing musuhan ing sisih Whites" (" Pitakonan sajarah ", 1993, N 6, p. 189).
                    Nanging iki temenan exaggeration. Cukup; lan nyatane cacahe perwira ing Tentara Putih ora ngluwihi jumlahe ing Tentara Merah.
                    Kanggo mangerteni pola pikire patriot sing pungkasane ana ing kemah putih, maca memoar Jenderal Ya.A. Slashchev. Lan, mesthi, karya A.N. Tolstoy "Mlaku-mlaku liwat torments".
                    Bylym kanggo referensi: V.V. Shulgin minangka monarkis sing nampa turun tahta Nicholas II bebarengan karo pimpinan Octobrists A.I. Guchkov.
                    "Sapa sing ngerti carane ngumpulake informasi V.V. Shulgin nulis - lan, kaya sing saiki ditemokake, kanthi bener - bali ing taun 1929: "Meh setengah saka perwira Staf Umum tetep karo Bolsheviks. Lan carane akeh perwira biasa ana, ora ana sing ngerti, nanging ana akeh " , M.V. Nazarov nuduhake artikel dening emigran, Jenderal A.K. Baiov (kanthi cara, adhine Letnan Jenderal K.K. Baiov njabat ing Tentara Merah!), Diterbitake ing taun 1932 ing koran Paris "Sentry", lan risalah dening sejarawan militer sing apik banget A.G. Kavtoradze, diterbitake ing taun 1988 ing Moskow. Nanging M.B. Nazarov njupuk iman persis tokoh A.K. Baiov, sing ora bisa ngetung jumlah perwira ing Tentara Abang. Sauntara kuwi, A.G. Miturut dokumen, Kavtoradze netepake jumlah jenderal lan perwira Staf Umum sing njabat ing Tentara Merah (sebagéyan gedhé wong katon ing bukune malah kanthi jeneng), lan ternyata ora 20, nanging 33 persen saka wong-wong mau. jumlah total rampung ing Tentara Abang.

                    Yen kita pirembagan bab korps perwira ing umum, ing umum, padha dadi ing Tentara Abang, miturut A.G. Kavtoradze, 70.000-75.000 wong, yaiku, kira-kira 30 persen saka total komposisi (proporsi sing luwih cilik tinimbang perwira Staf Umum, sing nduweni alasan sing signifikan). Nanging, malah tokoh iki - 30 persen - iku, ing intine, disorienting. Kanggo, minangka A.G. Kavtoradze, liyane 30 persen perwira ing 1917 ketemu piyambak metu saka layanan tentara ing kabeh (op. cit., p. 117). Lan iki tegese ora 30, nanging udakara 43 persen perwira sing kasedhiya ing taun 1918 dadi Tentara Merah, dene 57 persen (udakara 100 wong) njabat ing Tentara Putih.
                    https://mywebs.su/blog/history/33900/
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 30 Juli 2017 08:31
                      +3
                      Kutipan saka: badens1111
                      Aja nyipta mitos liberal, nolak dhewe saka jinis sampeyan dhewe.

                      Aku banjur paling nggawa bantahan, lan sampeyan slogan liyane. Sampeyan, Yaponchik, sampeyan, njupuk karo Kotovsky lan penjahat liyane, dheweke luwih cedhak karo sampeyan))))
                      Kutipan saka: badens1111
                      Sinau Sejarah, sinau babagan apa kabeh paket iki, saka Mazepa nganti Skoropadsky karo Petlyura sing ana hubungane karo Ukraina.
                      hubungane karo apa? Ukraina???? ngguyu ngguyu Ya .... komentar ora perlu. Ya, saiki dill-patriots nggawe pahlawan nasional saka wong-wong mau, apa sampeyan kanggo wong-wong mau?
                2. AVVA2012
                  AVVA2012 28 Juli 2017 14:12
                  +3
                  Kutipan saka badens1111 Dadi "kelas kreatif gratis" kudu nglawan "elf putih" karo "subhumans" abang.

                  Iku karya hard kanggo "kelas kreatif dhewe", carane kanggo mesthekake yen padha ora mbayar manungsa waé sing sawetara perang kanggo kamardikan nglawan oppressors, nalika liyane perang kanggo estates, pabrik, tanah, sing, kanggo sampah. Wong-wong kuwi wong sing nganiaya sing dilawan. Tembung sing paling elek: nasionalisasi. Writhes dumadi ing sawetara lan umpluk ing tutuk. Kaya asu edan, dheweke wis siyap nggeret tenggorokan sapa wae.
                  Perang nglawan rabies, kaya sing sampeyan ngerti, mung siji. Shooting.
                  1. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 15:10
                    +1
                    Kutipan saka avva2012
                    Perang nglawan rabies, kaya sing sampeyan ngerti, mung siji. Shooting.

                    Paling kamungkinan, kene ing Belarus, putusan kanggo Realtors ireng iku SHOOTING.
                    Bener utawa ora?
                    Pancen bener, ing negara kita .... ing negara kita padha "wong sing dihormati" ... Dadi Olgovichi lan bankir karo Nizhny Novgorod nglindhungi wong kasebut.
                    1. AVVA2012
                      AVVA2012 28 Juli 2017 15:58
                      +2
                      Paling kamungkinan, kene ing Belarus, putusan kanggo Realtors ireng iku SHOOTING.

                      Ninggalake urip sing padha minangka nglanggar hukum biologi, sing nyebabake punah spesies kasebut.
                    2. nizhegorodec
                      nizhegorodec 28 Juli 2017 18:47
                      +3
                      Kutipan saka: badens1111
                      Dadi Olgovichi lan bankir karo Nizhny Novgorod nglindhungi wong kuwi.

                      Mulane nganggep wong ngapusi sing disengaja? Saka impotensi, apa sing kudu diucapake kanggo pertahanan sampeyan? Where ditulis bab pangayoman kuwi, golek paling siji kirim babagan? Ora bisa mbayangno, banjur ganti celukan dadi balabol yap!
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 22:25
                        +3
                        Kutipan saka: nizhegorodec
                        Saka impotensi

                        Lha kowe takon dhewe, kok kowe ora kuwasa ing babagan goroh?
                        Kutipan saka: nizhegorodec
                        Where ditulis bab pangayoman kuwi, golek paling siji kirim bab iki? Ora bisa mbayangno, banjur ganti celukan dadi balabol yap!

                        Sampeyan ngirim dhewe menyang ngendi wae, balabolisme sampeyan ing kene, ora adhedhasar siji-sijine kasunyatan, argumentasi, nanging mung saka gosip, gosip lan liya-liyane.
                        Transisi kanggo moyoki, malah virtual, mung ngomong bab ora jujur, prilaku ala lan kurang pendidikan.
                        Goleki kiriman sampeyan, barang kosong, sampeyan duwe kabeh saka kategori sampah, apa sing kudu digoleki?
                  2. nizhegorodec
                    nizhegorodec 30 Juli 2017 15:07
                    +2
                    Kutipan saka avva2012
                    carane kanggo mesthekake yen padha ora mbayar manungsa waé sing sawetara perang kanggo kamardikan marang oppressors

                    Ya, mung perang iki minangka tutup kanggo rampokan miturut slogan "rampok rampokan"
                    1. badens1111
                      badens1111 30 Juli 2017 17:51
                      +3
                      Kutipan saka: nizhegorodec
                      Ya, mung perang iki minangka tutup kanggo rampokan miturut slogan "rampok rampokan"

                      Slogan sedulurmu taun 90an?
      3. parusnik
        parusnik 27 Juli 2017 09:42
        +9
        Многих мерзавцев вынесла наверх советская власть.
        ... Saiki ana urutan gedhene kurang scoundrels?
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 Juli 2017 10:10
          +5
          Kutipan saka parusnik
          Многих мерзавцев вынесла наверх советская власть.
          ... Saiki ana urutan gedhene kurang scoundrels?

          Piye wae ora jelas, nanging sapa sing digawa dening kekuwatan kapitalis menyang ndhuwur?
        2. kaliber
          27 Juli 2017 12:49
          +4
          Ora, malah luwih saka wong-wong mau, bajingan, mbokmenawa. Iku mung sing tanpa pengacara saiki padha ora ngadili ing telung ing 30 menit.
          1. badens1111
            badens1111 27 Juli 2017 18:00
            +7
            Kutipan saka kaliber
            Iku mung sing tanpa pengacara saiki padha ora ngadili ing telung ing 30 menit.

            Apa sing wis owah, apa sing bakal owah saka kasunyatan manawa pengacara bakal diwenehi, kaya Reznik?
            Ora kena dilalekake yen akeh kasus sing dianakake ing wektu sing padha minangka "kajahatan kontra-revolusioner", nyatane minangka wujud kriminalitas sing murni. Kene, contone, minangka kutipan saka review saka departemen 6 departemen 3rd NKGB saka USSR ing kawujudan anti-Soviet lan kedadean paling penting sing njupuk Panggonan ing USSR ing April 1941:

            "Ing Uzbek SSR, Yusupov, diusir saka farm kolektif minangka unsur bosok, ing taun 1938 nyoba kanggo penggelapan dana farm kolektif, mateni wakil ketua farm kolektif Daminova (mantan bojone) amarga sing terakhir mbukak Yusupov minangka mungsuh lan tukang ngapusi.
            Tanggal 3 April taun iki, buruh pabrik No. 342 ing Gorky, Karabanov, matèni mandor pabrik sing padha, Sharapov, amarga Sharapov wis nyoba Karabanov minangka bolos.

            Saka review sing padha kanggo Mei 1941:

            "Ing 14 Mei, Moiseev, anggota peternakan kolektif Krasny Poloskov ing distrik Ulyanovsk ing wilayah Oryol, nyebabake rong tatu ing sirah kanthi kapak marang ketua peternakan kolektif, sekretaris organisasi partai utama, Panov, kanthi alesan sing terakhir ora gelem ninggalake farm kolektif kanggo karya sisih. Moiseev ditahan.
            Ing 2 Mei, petani kolektif karo. Durasovka, distrik Ternovsky, wilayah Penza, Mitrokhin Ignat Vasilievich nyoba mateni mandor farm kolektif Mitrokhin A.Ya. kanggo kasunyatan sing terakhir kapapar dheweke minangka quitter. Mitrokhin Ignat ilang.
            Ing tanggal 30 Mei, Kravtsov, mantan pembalap traktor MTS Gulyai-Borisovskaya ing Wilayah Rostov, nembak Perelygin, ketua peternakan kolektif Lenin Way, ing sirahe kanthi tembakan liwat jendhela kanthi alasan mbales dendam amarga mbabarake dheweke minangka a quitter lan mbolos. Kravtsov wis dicekel."

            Ayo nganggep yen kabeh tumindak sing kadhaptar ora "manifestasi anti-Soviet". Apa saka iki, wong lanang bisa mateni mantan bojone kanthi bebas, buruh - mandor, lan petani kolektif - ketua peternakan kolektif lan mandor?
            http://www.forum-tvs.ru/index.php?showtopic=5289
        3. Nikolai K
          Nikolai K 27 Juli 2017 14:43
          +4
          Lan kenapa dheweke bakal luwih cilik yen bocah-bocah bajingan sing muncul ing pamrentahan Soviet. Lan saiki bocah-bocah sing muncul ing taun 90-an muncul. Delengen pirang-pirang bocah "bakat" sing dadi kanca-kanca Putin, sing nalika isih enom nggawe karir sing mumet ing struktur pamaréntahan.
      4. Monarchist
        Monarchist 27 Juli 2017 12:49
        +2
        Nikolai, sayangé, sembarang daya kanggo ndhuwur mbayar loro telek lan emas
    2. kaliber
      27 Juli 2017 10:44
      +5
      Ing bagean kapindho bakal ana dhaptar lengkap apa sing ditemokake saka dheweke ... ngguyu!
      1. parusnik
        parusnik 27 Juli 2017 11:34
        +9
        Aku ngerti apa sing ditemokake saka dheweke ... Aku maca protokol iki, iki diterbitake ing buku .. ing Internet .. piye wae ora rahasia gedhe ... kanggo perusahaan cilik kuwi .. Nanging ngomong, nalika gubernur ing kuwasa, mayuta-yuta wong golek pejabat saka macem-macem pangkat.. kene padha bungah yen urip wis dadi luwih apik, urip dadi luwih nyenengake. bocah mabuk kaya insole .. piye reaksine .. Utawa cilik banget kekurangane sistem anyar dibandhingake karo sing lawas .. totalitarian ... Sampeyan ora mangsuli kaya ngono .. saiki pemerintah anyar wis kaping pirang-pirang luwih apik ..? Dibandhingake karo sing sadurunge? ... Luwih demokratis, luwih gampang diakses ... tanpa bajingan ...?
        1. kaliber
          27 Juli 2017 12:47
          +6
          Lan sapa sing ngandhani yen demokrasi iku apik lan "swarga"? Mung totalitarianisme sing luwih elek, iku kabeh. Dadi ... ora ana sing owah! Bajingan iku mung apik!
          1. parusnik
            parusnik 27 Juli 2017 15:24
            +7
            Lan sapa sing ngandhani yen demokrasi iku apik lan "swarga"?
            - Lan ing ngendi iku ditulis kanggo kula .. Aku ora ngomong bab sing .. Senajan aku bakal nyatet, Bravo .. Sampeyan wis lulus sekolah apik banget nalika sampeyan dadi dosen propagandis ... Senadyan owah-owahan rezim ..
            Dadi ... ora ana sing owah!
            .. Sampeyan ngerti, Vyacheslav, aku ora menehi saran, aku mung menehi saran .. maca maneh "A Yankee ing Pengadilan King Arthur" .. bakal luwih adhem tinimbang Goethe's Faust .. eseman Mark Twain nggambarake kanthi apik apa sing kedadeyan lan kedadeyan saiki karo kita .. kanthi humor, mesthine .. nanging dheweke nyekel sing utama ..
            1. kaliber
              27 Juli 2017 15:45
              +3
              Matur nuwun! Aku seneng buku iki lan aku duwe ing antarane "epigraphic" sing, kabeh wektu ing tangan kanggo njupuk epigraphs ing buku bab ksatria! Aku bakal bali maneh ...
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 27 Juli 2017 20:50
              +3
              Alexey, kok sampeyan ora wareg karo posisi Shpakovsky? Aku percaya yen iki luwih apik tinimbang barikade Ilyina lan Navalny sing ngajak anak-anakKU mati kanggo cita-cita, margin, surplus ... (pilih sing sampeyan butuhake).
              1. parusnik
                parusnik 27 Juli 2017 21:40
                +9
                Aku bakal mangsuli apa sing ora dakkarepake, wong sing duwe jaman kepungkur, komunis, Dosen-propagandis. Guru sejarah CPSU .. nalika nulis babagan masa lalu Soviet, dheweke katon nendhang dheweke, lan pancen nyengsemake yen penulis isin karo masa lalu, sing diomongake ing ndhuwur, lan dheweke kudu mbayar. mati karo kepungkur iki .. Penulis ora miwiti seri artikel karo Commissars Tevosyan, Baibakov, Yakovlev. Litvinov .. nanging karo pribadine paling odious .. nanging malah nyedhaki dheweke kaya .. apa sing maca lan teka menyang mratelakake panemume .. wong ala ing saben bab lan ing Kajaba iku ... nanging diwenehi komisaris umum ora kanggo Gulag lan kanggo jahit seragam. .Yen sampeyan wis nulis .. dadi obyektif babagan sing ala lan apik .. Saiki aku nonton film Prancis babagan Revolusi Bourgeois Agung .. wong Prancis ngomong babagan Robespierre .. seneng .. Ya, iku iki lan sing .. Kita ora ngomong sing saiki utawa pahlawan saka sirah kanggo driji sikil, utawa kene .. apa sing diwaca .. Ing artikel sabanjuré, penulis bakal nambah werna peteng .. kaya apa jenis wong kuwi lan kuwasa.. ngipi elek sing diuripake.. Repote beda, wong sing utek rapuh bakal duwe pikiran lan kok negara sing kuwasa kaya ngono kuwi dibela taun 1941-1945.. Omonge aku nggedhe-gedhekake..? mikir ora .. saiki tren wis pindhah menyang madhab komunisme karo fascism-Nazisme .. Vyacheslav banget sregep ing dalan iki ... ...
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 27 Juli 2017 23:00
                  +6
                  Alexei, apa aku duwe khayalan. Nalika film babagan VO kanthi unsur fiksi ilmiah diwiwiti, aku seneng. Lan akhir-akhir iki, macem-macem pikiran wis creeping ing sirahku: "" perang bakal ditarik, fiksi ilmiah bakal tetep "" ....... Bakal ana substitusi konsep. Barat ngerti carane nindakake. karya destruktif kanggo dangu lan imperceptibly Lan yen crita rakyat Russian anak rampung diganti karo shreks, monsters lan liyane, iku bakal wis dadi anak liyane .. Lan padha ora Care sing nglindhungi sapa.
                2. Reptiloid
                  Reptiloid 28 Juli 2017 05:57
                  +3
                  Kutipan saka parusnik
                  .... Benten-benten masalahe, wong sing otak rapuh bakal duwe pikiran lan kenapa negara sing duwe kekuwatan kaya ngono dibela nalika taun 1941-1945. lunga menyang equate komunisme karo fascism-Nazisme .. Vyacheslav ing dalan iki banget sregep ... Dheweke sekolah apik ...
                3. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 07:15
                  +4
                  Kutipan saka parusnik
                  Masalahe beda, wong sing otak rapuh bakal duwe ide lan kenapa negara sing duwe kekuwatan kaya ngono dibela nalika taun 1941-1945.

                  lan apa sing luwih penting kanggo sampeyan ing proposal iki, negara utawa pemerintah? Wong Rusia, ing pamaréntahan apa wae, mbela negarane, malah nyawiji karo kelas antagonis, akeh ing Perang Donya II mbela negara kasebut, lan dudu pamrentah sing ora disenengi.
                  Kutipan saka parusnik
                  Yen kita nulis .. dadi obyektif babagan sing ala lan apik.
                  Bolsheviks, wis teka menyang daya, uga rewrote sajarah ing cara dhewe - kabeh raja padha algojo, bangsawan padha bajingan, lan mung wong miskin padha putih lan alus, nanging negara uga slamet.
                  1. Olgovich
                    Olgovich 28 Juli 2017 09:22
                    +2
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    Wong Rusia, miturut pamrentahan apa wae, mbela negarane,

                    Iku ora ing sirahe, sayangé. Dheweke ora diwenehi ngerti yen wong Rusia mbela tanah air EWUS taun ing atusan perang, nalika ora ana mambu komunis.
                    Lan ing Perang Donya II padha mbela tanah air kanthi cara sing padha kaya ing Perang Patriotik Kapisan lan Kapindho.
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 28 Juli 2017 09:29
                      +2
                      Kutipan: Olgovich
                      Wong Rusia mbela Tanah Air sajrone atusan taun ing atusan perang, nalika ora ana bau komunis.

                      dadi slogan "Kanggo Stalin!" mripate macet)))
                      1. badens1111
                        badens1111 28 Juli 2017 11:11
                        +3
                        Kutipan saka: nizhegorodec
                        dadi slogan "Kanggo Stalin!"

                        Slogan iki wis dadi medeni kanggo sampeyan wiwit jaman kekalahan Hitler, amarga sampeyan, nyatane, isih nglayani Reich Katelu kasebut, sanajan saiki wis dituku ing AS ..
                  2. Alexander Green
                    Alexander Green 28 Juli 2017 10:30
                    +5
                    Kutipan nizhegorodec ... kabeh raja padha algojo, para bangsawan padha bajingan ...
                    Kok kaget? Para bangsawan dhewe nulis babagan iki, maca Radishchev, Pushkin, Lermontov, Nekrasov, Turgenev. Siji Saltychikha worth soko ...
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 28 Juli 2017 10:56
                      +2
                      Kutipan: Alexander Green
                      Kok kaget? Para bangsawan dhewe nulis babagan iki, maca Radishchev, Pushkin, Lermontov, Nekrasov, Turgenev.

                      kabeh sing sampeyan dhaptar, kajaba Turgenev, duwe masalah karo panguwasa, mung oposisi (dissidents). Nalika jeneng Solzhenitsyn, Topol, Alekseev, Lyubarsky (aku ora nyebutake sing modern, umume oportunis), para penganut komunisme sing sejatine njaluk rambut ing gulu. Dadi kenapa aku kudu percaya apa sing sampeyan dhaptar?
                      Kutipan: Alexander Green
                      Siji Saltychikha

                      iku - Siji. Siji Zemlyachka bakal plug sepuluh Saltychis menyang sabuk
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 28 Juli 2017 11:08
                        +5
                        Kutipan saka: nizhegorodec
                        ... kabeh sing sampeyan dhaptar, kajaba Turgenev, duwe masalah karo panguwasa, mung oposisi (dissidents) .... Siji Zemlyachka bakal nutup sepuluh Saltychis ing sabuk dheweke.

                        Seri iki bisa diterusake ...
                        Lan babagan "eksploitasi" saka Zemlyachka sing sampeyan pikirake, gosip kasebut akeh banget.
                4. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 28 Juli 2017 21:29
                  +2
                  Aku seneng ukara iki: "wong sing duwe masa lalu." Dheweke nerangake kabeh. Lan kasunyatan manawa ana 4 saka limang wong sing duwe "kaya" kepungkur ing situs iki ora ngganggu sampeyan? Sampeyan dudu anggota Komsomol pionir Oktober? Sampeyan ora munggah bebarengan karo slogan: "Kanggo berjuang kanggo tujuan............, siap" - "Tansah siap!!!!!!!". Banjur, ing pungkasan taun 80-an, dheweke ora maca Solzhenitsyn, Azhaev, Shalamov? Apa sampeyan ora dadi pendukung "demokrat" ing 91? (Ngomong-ngomong, aku ora, ora sadurunge, aku nglayani kanthi cepet). Apa ora padha ngidoni ing pundhak, ing mburi "jaket layung" ing taun 90-an? Apa ora bungah ing wiwitan kebangkitan ing taun 14-an? Utawa padha ora shrug Pundhak ing mburi XNUMX? ora? ora duwe? Yen ora, banjur kita manggon ing sawetara Paralel beda, yen ana, banjur apa jenis setan sampeyan ngukum Shpakovsky?
            3. nizhegorodec
              nizhegorodec 28 Juli 2017 07:10
              +3
              Kutipan saka parusnik
              Mark Twain nggambarake kanthi apik apa sing kedadeyan lan kedadeyan saiki karo kita .. kanthi humor, mesthine .. nanging dheweke nyekel sing utama ..

              Nikolai Nosov, ing "Adventures of Dunno on the Moon" uga nggambarake kasunyatan saiki (utamane 90s). Ana desas-desus sing terus-terusan yen Yeltsin, nalika sumpah, kudu ngetrapake konstitusi, nanging buku cilik iki 12 kaca, ora solid, ora ana perbandingan karo Kitab Suci. Kita mutusake kanggo nyelehake benang luwih kenthel, nanging buku iki "Petualangan Dunno ing Bulan" saka salah sawijining karyawan sing dituku kanggo putrane sing dadi luwih kenthel. Iki sumpah, negara kaya ngono
              1. badens1111
                badens1111 28 Juli 2017 11:12
                +5
                Kutipan saka: nizhegorodec
                Nikolai Nosov, ing "Adventures of Dunno on the Moon" uga nggambarake kasunyatan saiki (utamane 90s).

                Dheweke nggambarake sampeyan, kanthi akurat nggambarake sampeyan. Apa sing sampeyan bangga?
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 11:44
                  +2
                  Kutipan saka: badens1111
                  Dheweke nerangake sampeyan

                  kita - sapa iki? Ana akeh karakter lan kabeh beda.
                  1. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 15:15
                    +2
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    Там много персонажей и все разные.

                    Sampeyan ora nganggep dhewe ing antarane Samodeklkins lan malah ora ngerti, ana karakter liyane sing ditulis kanthi akurat saka sampeyan - karakter Julio, Kozlik, Skuperfield, Spruts, Haps, Dubs lan Gryazing.
                2. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 13:34
                  +2
                  Kutipan saka: badens1111
                  Apa sampeyan bangga?

                  dadi ngendi argumentasi babagan dunno? Utawa, kaya karo penganut komunisme, slogan kasebut dibuwang menyang wong akeh lan ing grumbulan.
                  1. badens1111
                    badens1111 28 Juli 2017 15:17
                    +2
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    dadi ngendi argumentasi babagan dunno?

                    Pedunung ing Kutha Kembang yaiku sing sampeyan sengit, lan wong sing turu turu - Beagle, Grizzly lan Gadkins - ngerti dhewe?
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 30 Juli 2017 13:05
                      +1
                      Kutipan saka: badens1111
                      sampeyan lunatics-Beagle, Grizzly lan Gadkins-ngenali dhewe?

                      ora, aku ora ngerti. Aku pensiunan prasaja, dudu oligarki.
                      Kutipan saka: badens1111
                      Wong-wong ing Kutha Kembang sing sampeyan sengit.

                      Apa sampeyan mikir aku sengit marang wong-wong mau? Apa pikiran sing murka wis mendidih?
    3. AVVA2012
      AVVA2012 27 Juli 2017 14:35
      +7
      dheweke mung ahli ...
      Sapa Yagoda, kabeh wong ngerti. Sadurunge, dheweke ngerti sapa Beria. Sing nggumunake, dheweke nyopot Lavrenty Pavlovich lan ditembak, lan, lah, brankas uga kebak kathok jero wanita! Lan Komisaris Rakyat ngubengi kutha Moskow lan karnivora nggoleki prawan sing ora salah. Aku digunakake, sanadyan padha ngomong anggur, ora disdain apa-apa, padha ngomong. wassat
      Ora ana apa-apa, crita karo Yagoda ora ngelingake sampeyan, mung ing versi sadurunge? Lan kasunyatan sing malah luwih bener, lan ana hubungane karo Sverdlov, uga bener, iki unequivocally ndadekake wong guilty saka kabeh dosa mortal. Panjenenganipun tormented wong, sadist elek! Konspirasi Masonik dileksanakake.ps, Aim sorry, Jewish-Mason.
      Sembarang bast ing baris, yen mung ing arah pamaréntahan Bolshevik.
      Lan ora ana Trotskyist ing lemah, ana perjuangan kanggo kekuwatan, kaya sing dingerteni saben demokrat. Carane arsip Trotsky ora dibukak. nglirik
    4. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Mikado
          Mikado 27 Juli 2017 15:37
          +3
          Penasaran ngguyu nanging apik yen sampeyan teka. ombenan Aku katon, lan Doctor Good kene! ombenan
          1. AVVA2012
            AVVA2012 27 Juli 2017 15:51
            +5
            Sugeng sonten, Nikolay! Ya, artikel kasebut lucu. Yahudi, perversions seksual, perjuangan saka ngisor nglawan ndhuwur. Yen terus kaya mengkono, Vyacheslav Olegovich bakal enggal ngalahake kabeh penulis))). Lan apa, topik kasebut ora bisa ditemtokake, Freud mesthine bakal seneng.
            1. Mikado
              Mikado 27 Juli 2017 16:03
              +4
              Lan apa, topik kasebut ora bisa ditemtokake, Freud mesthine bakal seneng.

              Topik ora entek, aku setuju. Aku ngenteni kelanjutane.
              Perversions - Aku malah wedi kanggo ngrembug.
              1. AVVA2012
                AVVA2012 27 Juli 2017 16:22
                +4
                Nikolai, ana wong sing wani, amarga karet wis kaget))). Sampeyan lan aku ora bisa ngerti masyarakat modern lan demokratis))). Oh kaping, oh sopan santun! Aku ngrungokake polling pungkasan karo Pavel Perets babagan Pangeran Kropotkin, ing ngendi dheweke nyebutake karya awal M. Yu Lermontov. Dumadakan.
                1. Mikado
                  Mikado 27 Juli 2017 16:30
                  +2
                  Nikolai, ana wong sing wani, yen karet wis diaduk

                  alamiah! topik apa ing ngisor sabuk ora bakal kaget! Inggih, menarik apa sing dicekel saka komisaris rakyat, lan ukuran apa! sedulur ombenan
                  apa ngandika bab Lermontov? nglirik
                  1. AVVA2012
                    AVVA2012 27 Juli 2017 16:39
                    +2
                    Delengen. Nanging iku ora bab, nanging minangka Lermontov ngandika, utawa rodo, kang versified)))). Sing ngendi jotosan ngisor sabuk)). Sawetara.
                    1. Mikado
                      Mikado 27 Juli 2017 16:42
                      +2
                      oh, aku wis stres! Aku bakal edan - sampeyan bakal nambani aku!
                      1. AVVA2012
                        AVVA2012 27 Juli 2017 16:49
                        +2
                        Sing terakhir ora kanggo aku))). Ya, lan kenapa, sampeyan duwe perasaan kaya ngono, YouTube durung dipateni?)))
        2. Olgovich
          Olgovich 27 Juli 2017 16:24
          +2
          Kutipan saka Penasaran
          Olgovich! larang! Aku wis wiwit kuwatir. Ana topik kuwi, nanging sampeyan ora lan ora.

          nyambut gawe. Sampeyan ora kudu kuwatir, bisa uga larang regane kanggo sederek (sepisan utawa luwih suwe) hi
          Kutipan saka Penasaran
          Tembakan kita ana ing endi-endi

          Sampeyan dijupuk akeh sadurungé. LAN?
          Kutipan saka Penasaran
          Lan sing khas yaiku sampeyan muncul ing situs kasebut sanalika sampeyan nulis komentar babagan penis buatan. kasengsem?

          Aku uga nulis Nyuwun Kacarita?
          Aku minat- pimpinan Bolshevik , nanging ing wektu sing padha, sakperangan alesan, padha pop munggah, um, ya, soko Yadovsky, banjur Yezhov, etc. lol ....
      2. Mikado
        Mikado 27 Juli 2017 16:10
        +2
        Aja lali yen komisaris rakyat sabanjure, kanca Yezhov, nyatakake nalika diselidiki: "Aku ped.erast!"

        Olgovich, saiki ing Eropa bakal diarani metu, lan bakal menehi standing ovation! ngguyu lan karo kita .. mbokmenawa, dheweke meh diantemi karo pipa karet iki nalika interogasi Nyuwun ngapura kula, Gusti, lan moderator iku moho kuwoso! ombenan
      3. Weyland
        Weyland 27 Juli 2017 19:27
        +2
        Kutipan: Olgovich
        Komisaris rakyat sabanjure, kanca Yezhov, nyatakake ing penyelidikan:
        "Aku ped.erast!"

        Tsimes yaiku dheweke kepeksa ngakoni yen dheweke melu mlaku-mlaku ... kanggo tujuan kontra-revolusioner"! wassat Aku wonder carane iku?
        1. Reptiloid
          Reptiloid 28 Juli 2017 06:59
          +2
          Kutipan saka Weyland
          Kutipan: Olgovich
          Komisaris rakyat sabanjure, kanca Yezhov, nyatakake ing penyelidikan:
          "Aku ped.erast!"

          Tsimes yaiku dheweke kepeksa ngakoni yen dheweke melu mlaku-mlaku ... kanggo tujuan kontra-revolusioner"! wassat Aku wonder carane iku?

          Ora ana jawaban kanggo pitakonan sampeyan, Dear Weyland. TAPI sing biru modern ......... nglawan Revolusi Sosialis ---- mesthi !!! Lan ora ana sing bisa dicritakake babagan Ukrainia !!!!!!! Wong Eropa Gay !!
        2. Alexander Green
          Alexander Green 28 Juli 2017 10:44
          +2
          Kutipan saka Weyland
          Kutipan: Olgovich
          Komisaris rakyat sabanjure, kanca Yezhov, nyatakake ing penyelidikan:
          "Aku ped.erast!"

          Tsimes yaiku dheweke kepeksa ngakoni yen dheweke melu mlaku-mlaku ... kanggo tujuan kontra-revolusioner"! wassat Aku wonder carane iku?

          Stop rehashing Trotskyist omong kosong. Punika ingkang N.I. Yezhov.
          "Aku dituduh rusak moral. Nanging ing endi kasunyatane? Aku wis 25 taun ndeleng pesta kasebut kanthi lengkap. Sajrone 25 taun iki, kabeh wong ndeleng aku, tresna marang aku amarga kesopanan, kejujuran bintang. Aku ora nolak yen aku ngombe. , nanging aku nyambut gawe kaya sapi. Endi sing rusak moralku?"
          1. Olgovich
            Olgovich 28 Juli 2017 12:56
            +2
            Kutipan: Alexander Green
            Mungkasi mbaleni omong kosong Trotskyist

            24 April 1939 N. Yezhov.
            24 April 1939

            Aku nganggep perlu kanggo menehi perhatian marang panguwasa sing nyelidiki sawetara fakta anyar sing nggambarake rusak moralku. Iki bab sandi lawas - p.
            CA FSB. F. 3-os. Op. 6. D. 3. L. 420-423

            mbantah ARCHIVE.

            Dadi, kanthi cara, sampeyan kanggo rehabilitasi Yezhov? Dadi dheweke mateni atusan ewu, bener?
            Utawa-mateni salah lan diukum? Utawa dheweke mateni kanthi bener, nanging isih diukum? belay Nyuwun
            Padha - miturut Yehuda

            Pitakonan: carane sirah ora break, nyoba kanggo gabungke kabeh iki lan JUSTIFY? belay
            1. Banker
              Banker 28 Juli 2017 13:05
              +3
              Kutipan: Olgovich
              Pitakonan: carane sirah ora break, nyoba kanggo gabungke kabeh iki lan JUSTIFY?

              Ya, iki minangka tingkat kretinisme kaping papat, kanggo mlebu ing panji Marxisme-Leninisme lan nuduh kabeh wong Russophobia (sanajan Marx-Engels isih dadi penggemar Rusia)
            2. Alexander Green
              Alexander Green 28 Juli 2017 18:09
              +2
              Kutipan: Olgovich
              mbantah ARCHIVE.

              Apa sampeyan yakin iki data arsip nyata? Contone, aku ora yakin, amarga reresik arsip lan isi palsu wiwit ing Khrushchev, lan ing Gorbachev lan Yeltsin padha dilebokake ing stream.
              Minangka kanggo Yezhov, aku mung arep ngomong sing ora kabeh prasaja. Pamrentah Sovyèt akèh mungsuh lan kudu dibuwang, mula Yezhov nindakake iki, sayangé, dheweke ora bisa ngilangi kabeh. Wektu bakal teka lan dheweke bakal diwenehi penilaian sing objektif, nanging kemungkinan Yezhov difitnah lan digawe kanggo wong-wong sing ora duwe wektu kanggo ngresiki ..
              1. Olgovich
                Olgovich 28 Juli 2017 20:47
                +2
                Kutipan: Alexander Green
                Apa sampeyan yakin iki data arsip nyata?

                ya wis. mbantah.
                Kutipan: Alexander Green
                Contone, aku ora yakin, amarga reresik arsip lan isi palsu wiwit ing Khrushchev, lan ing Gorbachev lan Yeltsin padha dilebokake ing stream.

                Ewonan wong kudu melu aliran: Endi dheweke, kenangan lan kesaksian? NO wong. Amarga ora ana uncalan-in.
                Kutipan: Alexander Green
                Minangka kanggo Yezhov, aku mung arep ngomong sing ora kabeh prasaja. Pamrentah Sovyèt akèh mungsuh lan kudu dibuwang, mula Yezhov nindakake iki, sayangé, dheweke ora bisa ngilangi kabeh. Wektu bakal teka lan dheweke bakal diwenehi penilaian sing objektif, nanging kemungkinan Yezhov difitnah lan digawe kanggo wong-wong sing ora duwe wektu kanggo ngresiki ..

                Pimpinan iku salah kanggo numpes kurcaci getih?! Alasan Yezhov iki pisanan aku krungu saka sampeyan!
                Pamarentah sing ora sah, luwih akeh "mungsuh" sing diduweni. Lan mung ana siji mungsuh - daya dhewe.
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 28 Juli 2017 21:39
                  +2
                  Kutipan: Olgovich
                  Ewonan wong kudu melu aliran: Endi dheweke, kenangan lan kesaksian? NO wong. Amarga ora ana uncalan-in.

                  Aja naif, ngganti arsip iku masalah yurisdiksi. Sapa sing ngakoni iki? Wektu bakal teka lan perkara iki bakal ditangani.
                  1. Olgovich
                    Olgovich 29 Juli 2017 13:11
                    +1
                    Kutipan: Alexander Green
                    Aja naif, ganti arsip - kasus yuridiksi.

                    Mula ora ana sing nindakake. ya
                    Lan kanggo mbangun kapercayan ing FICTIONS lan spekulasi dhewe, lan malah kanggo gawe uwong yakin liyane babagan iki, iku ridiculous lan ora pati penting ing syarat-syarat bukti. Saka njaba katon konyol. hi
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 29 Juli 2017 13:30
                      +2
                      Kutipan: Olgovich
                      Kutipan: Alexander Green
                      Aja naif, ganti arsip - kasus yuridiksi.

                      Mula ora ana sing nindakake. ya
                      Lan kanggo mbangun kapercayan ing FICTIONS lan spekulasi dhewe, lan malah kanggo gawe uwong yakin liyane babagan iki, iku ridiculous lan ora pati penting ing syarat-syarat bukti. Saka njaba katon konyol. hi

                      Maca lan nonton ing YouTube wawancara karo almarhum wakil Duma Negara Federasi Rusia Ilyukhin, Slobodkin lan liya-liyane. Lan kejahatan marang arsip Soviet diwiwiti dening Khrushchev lan diterusake dening Gorbachev, Yeltsin, Yakovlev lan para antek. Mung iku sing padha perang, sing padha mlayu menyang. Ing sawijining wektu, dheweke nggawe bapak babagan kasus Katyn, saiki kabeh wong lara ...
  4. komradbuh
    komradbuh 27 Juli 2017 09:02
    +2
    Ana mung wong Yahudi ing saubengé, ora ketompo ngendi sampeyan katon. Lan ing foto karo Gorky, dheweke katon kaya Hitler ing sawetara cara
  5. Pribadi61
    Pribadi61 27 Juli 2017 09:03
    +6
    Kutipan: Nikolai K
    Kuwi perjuangan kelas, amarga sosialisme tuwuh ing negara kasebut.

    Ya, ketoke Yagoda dilatih ing perjuangan kelas iki babagan keuntungan saka film porno.
    Многих мерзавцев вынесла наверх советская власть.

    Lan ing pamaréntahan saiki, kabeh putih lan alus - Kudrin, Chubais, Gref, Shuvalov, Mendel, Naibulina, etc., etc. Kabeh kanca saka Putin ... am
    1. kaliber
      27 Juli 2017 11:08
      +3
      Artikel kasebut dudu babagan "dina iki". Napa langsung nerjemahake panah?
      1. Reptiloid
        Reptiloid 28 Juli 2017 07:04
        0
        piye maneh? Sawise kabeh, apa sing didhelikake sawetara ing lemari ----- saiki kanggo akeh, kabeh pancen kasedhiya ing toko sing bisa didol.
    2. nizhegorodec
      nizhegorodec 28 Juli 2017 07:21
      +3
      Kutipan: pribadi61
      Lan ing pamaréntahan saiki, kabeh putih lan alus - Kudrin, Chubais, Gref, Shuvalov, Mendel, Naibulina, etc., etc. Kabeh kanca Putin..

      apa iki comparison kanggo? Kajaba iku, iki kabeh wong sing digedhekake ing kekuwatan Soviet, mantan perintis, anggota Komsomol, perwira KGB ...
      1. Alexander Green
        Alexander Green 28 Juli 2017 10:46
        +3
        Kutipan saka: nizhegorodec
        apa perbandingan iki? Kajaba iku, iki kabeh wong sing digedhekake ing kekuwatan Soviet, mantan perintis, anggota Komsomol, perwira KGB.

        Lan sampeyan ora saka ing kono?
        1. nizhegorodec
          nizhegorodec 28 Juli 2017 11:18
          +1
          Kutipan: Alexander Green
          Lan sampeyan ora saka ing kono?

          saka ing kono, mung aku ora kuwasa, amarga aku ora dadi pejabat organisasi ing ndhuwur.
          1. Alexander Green
            Alexander Green 28 Juli 2017 18:12
            +2
            Kutipan saka: nizhegorodec
            ora dadi fungsine organisasi ing ndhuwur.

            Apa sampeyan ora dadi pionir lan anggota Komsomol? Aku mesakake sampeyan, sampeyan duwe masa kanak-kanak sing ora nyenengake.
            1. nizhegorodec
              nizhegorodec 30 Juli 2017 13:11
              +1
              Kutipan: Alexander Green
              Apa sampeyan ora dadi pionir lan anggota Komsomol?

              Aku nulis yen aku ora
              Kutipan saka: nizhegorodec
              fungsi saka organisasi ndhuwur

              dadi mesakake dhewe
              1. Alexander Green
                Alexander Green 30 Juli 2017 20:43
                +3
                Kutipan saka: nizhegorodec
                Kutipan: Alexander Green
                Apa sampeyan ora dadi pionir lan anggota Komsomol?

                Aku nulis yen aku ora
                Kutipan saka: nizhegorodec
                fungsi saka organisasi ndhuwur

                dadi mesakake dhewe

                Semono uga, aku mesakake sampeyan, minangka korban saka bocah cilik sing angel,
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 30 Juli 2017 21:02
                  +1
                  Kutipan: Alexander Green
                  Semono uga, aku mesakake sampeyan, minangka korban saka bocah cilik sing angel,

                  nanging aku ora duwe masa kanak-kanak sing angel))) tega dhewe))
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 31 Juli 2017 00:30
                    +2
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    Aku ora duwe masa kanak-kanak sing angel

                    Было, иначе вы не были бы таким озлобленным.
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 31 Juli 2017 07:26
                      +2
                      Kutipan: Alexander Green
                      Было, иначе вы не были бы таким озлобленным.

                      lan ing ngendi sampeyan ndeleng nesu? mung kene badens1111 muntahake idu beracun)))
                      1. badens1111
                        badens1111 31 Juli 2017 08:42
                        +1
                        Kutipan saka: nizhegorodec
                        nyuntak idu beracun

                        Kayane pancen bener, kok ora ngopeni awakmu kaya ngono?
      2. badens1111
        badens1111 28 Juli 2017 11:28
        +4
        Kutipan saka: nizhegorodec
        apa iki comparison kanggo?

        Pancen, kok sampeyan nekad nguber saka kosong dadi kosong?
        ing negara-negara "demokratis" ing Eropah Kulon ing taun 1937-1938, akeh nesu lan ejekan beracun diungkapake babagan teror ing USSR, paranoia massa nyapu negara-negara kasebut sawetara taun sawise wiwitan serangan Jerman ing Front Kulon. tanggal 10 Mei 1940. Panelusuran kanggo "kolom kaping lima" wis dadi mania spy. Pedunung "waspada" ing Walanda, Belgia lan Prancis nyekel pirang, sing katon minangka "agen rahasia Gestapo" lan asring mateni dheweke ing papan kasebut. Para imam lan biarawati dicekel lan dituduh minangka pasukan terjun payung Jerman sing nyamar.

        Среди жертв массовой паранойи оказался и яростный враг Гитлера — Лион Фейхтвангер, который был брошен во французский концентрационный лагерь и лишь чудом сумел оттуда бежать. (Об этом он поведал в книге «Чёрт во Франции».) Десятки тысяч «подозрительных» лиц было арестовано в Англии при правительстве У. Черчилля. Позже многих из них вывезли в Канаду, но по пути одно судно с арестантами было потоплено немецкой подводной лодкой.

        Kayane serangan Jepang ing Pearl Harbor ora kaget karo FBI: 48 jam sawise perang diwiwiti, polisi Amerika nyekel 3846 agen rahasia Jepang, Jerman lan Italia. Nanging, polisi lan FBI diganggu dening laporan agen rahasia sing didakwa nindakake operasi tanpa impunitas ing irunge. Amerika biasa nyalahake tanggi sing nggawe "aneh" ing loteng, utawa duwe obrolan "subversif", utawa nganggo basa asing sing "curiga". Petungan FBI nuduhake yen laporan palsu lan salah ngluwihi kasus asli saka kegiatan musuhan kanthi kira-kira 10 nganti 20 kaping.
        Ora ana wong sing nangisi baya babagan kasunyatan iki ing Kulon, kenapa?
        Lan mung sawetara wong kaya sampeyan kabeh sing tangi topik iki.
        1. nizhegorodec
          nizhegorodec 28 Juli 2017 11:56
          +1
          Kutipan saka: badens1111
          Petungan FBI nuduhake yen laporan palsu lan salah ngluwihi kasus asli saka kegiatan musuhan kanthi kira-kira 10 nganti 20 kaping.
          Ora ana wong sing nangisi baya babagan kasunyatan iki ing Kulon, kenapa?

          amarga padha duwe
          denunciations palsu lan erroneous ngluwihi kasus asli saka kegiatan mungsuh dening bab 10-20 kaping.
          (yaiku, padha diurutake), kita, ing tangan liyane, lungguh ing denunciations palsu luwih akeh.
          Kutipan saka: badens1111
          Lan mung sawetara wong kaya sampeyan kabeh sing tangi topik iki.

          sampeyan ora nemokake sing Bunch iki ora dadi cilik, digunakake ora ana debat iki.
          1. badens1111
            badens1111 31 Juli 2017 08:51
            +2
            Kutipan saka: nizhegorodec
            amarga padha duwe

            Apa sing padha duwe?
            Kutipan saka: nizhegorodec
            (yaiku, padha diurutake), kita, ing tangan liyane, lungguh ing denunciations palsu luwih akeh.

            Apa sampeyan bisa mbuktekake rekaan sampeyan? Utawa sampeyan bisa nuduhake kasunyatan manawa wong-wong kaya sampeyan nindakake denunciation palsu, oposisi sing pengin kompromi karo panguwasa kanthi gelombang denunciations - cikal bakal spiritual sampeyan.
            Kutipan saka: nizhegorodec
            sampeyan ora nemokake sing Bunch iki ora dadi cilik, digunakake ora ana debat iki.

            Aku weruh yen "bunch" sampeyan cukup cilik, ora nyenengake lan seneng dhukungan tacit saka moderator situs, iki bisa dideleng kanthi mata telanjang.
            1. nizhegorodec
              nizhegorodec 31 Juli 2017 09:21
              +1
              Kutipan saka: badens1111
              Apa sampeyan bisa mbuktekake rekaan sampeyan?

              mesthi, jumlah rehabilitasi sanajan ing Stalin)))
              Kutipan saka: badens1111
              lan seneng dhukungan tacit saka moderator situs,

              Kepiye carane? Preferensi apa sing daktampa saka moderator? Multiple bebaya?
              Kutipan saka: badens1111
              Utawa nuduhake sampeyan kasunyatan sing wong kaya sampeyan nindakake denunciations palsu
              bener, dheweke nulis babagan awake dhewe)))))
  6. LetnanTeterin
    LetnanTeterin 27 Juli 2017 09:28
    + 12
    Artikel gedhe. Iku sampurna nuduhake loro prinsip milih pemimpin ing sistem Soviet lan mbantah mitos sing "tsarisme getih banget repressed revolusioner gagah." Yagoda padha, kanggo "seni" kang, kanggo luminary apik 5 utawa 7 taun pegawe hard, nanging ... ing Kakaisaran Rusia, pengadilan weruh ing terdakwa ing Panggonan pisanan wong sing duwe hak lan sing terkenal. marang masyarakat. Sayange yen Yagoda ora kalebu ...
    1. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 27 Juli 2017 09:38
      + 22
      Letnan Teterin Dina iki, 09:28
      nanging ... ing Kakaisaran Rusia, pengadilan weruh ing terdakwa ing Panggonan pisanan wong sing duwe hak lan sing terkenal kanggo masyarakat.
      "Ya ampun"?! Apa sampeyan ndeleng wong? Ing saben wong?! Lan akeh wong saka, umpamane, petani prasaja menang ing pengadilan kasebut nglawan tuan tanah utawa buruh nglawan kapitalis?! Aku lara omong kosong sampeyan babagan kali susu lan bank jeli ing Tsarist Rusia! Ya, kanggo 5 persen populasi padha susu lan sele, nanging mung kanggo 5 persen saka exploiters, tukang ngapusi teterin ... negatif
      1. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 27 Juli 2017 10:20
        + 14
        Bu Ilyina, keparenga maringi tuladha prakawis ingkang juragan tanah badhe nglawan tiyang tani? Ora ngerti? Salajengipun kula saged maringi tuladha prakawisipun para petani Luthoric, nalika saking 34 petani ingkang nglawan wakiling panguwasa, 30 dipunbebasaken, lan telu dipun ukum kunjara cekak. Siji liyane didenda. Ngelingake apa sing ditindakake dening "pemerintah Soviet rakyat" yen ana perlawanan marang wakil-wakile ing deso?
        http://kimovsky.tula.sudrf.ru/modules.php?name=pr
        ess_dep&op=3&did=41
        1. kaliber
          27 Juli 2017 11:03
          + 15
          Kakang Lenin pengin mateni tsar! Dicekel lan digantung! Kepiye carane iki mengaruhi nasib Lenin? Ora bisa! Mbayangno yen "sedulure Lenin" pengin mateni Stalin? Dicekel lan ditembak. Carane bakal mengaruhi nasib "Lenin"? Dheweke uga bakal ditembak, bener? Lan nalika dheweke ngetutake dalan sing padha, dheweke dibuwang menyang Shushenskoye! Ing "lampu ijo", kanthi bedhil kanggo mburu, bojoku teka ing kono, hawa seger, pai karo jamur ... "rezim tsarist sing atos!" Ora, mungkin wong-wong sing mambu sing apik banget marang Diana biasane digebugi ... Nanging miturut tsarisme, wong-wong saka kalangane dhewe dianggep luwih bebas tinimbang "kekuwatane rakyat" banjur dianggep dhewe !!!
          1. Alexander Green
            Alexander Green 27 Juli 2017 16:05
            +8
            Kutipan saka kaliber
            Kakang Lenin pengin mateni tsar! Dicekel lan digantung! Kepiye carane iki mengaruhi nasib Lenin? Ora bisa! Mbayangno yen "sedulure Lenin" pengin mateni Stalin? Dicekel lan ditembak. Carane bakal mengaruhi nasib "Lenin"? Dheweke uga bakal ditembak, bener?

            Kenapa primitif banget? Apa sampeyan sinau dialektika? Ing wektu Alexander Ulyanov, ora ana aggravation saka perjuangan kelas minangka ing 30s, mulane, kanggo mbandhingaké 80s. Abad kaping 19 lan abad kaping 30 ing abad kaping 20 mung ora bener.
            1. AVVA2012
              AVVA2012 27 Juli 2017 16:27
              +5
              Gerakan sing menarik, iki Alexander. Dheweke mung sijine tsar lan I. V. Stalin ing tingkat sing padha. Sleight saka tangan, iku disebut.
              1. Alexander Green
                Alexander Green 27 Juli 2017 16:53
                +5
                Kutipan saka avva2012
                Gerakan sing menarik, iki Alexander. Dheweke mung sijine tsar lan I. V. Stalin ing tingkat sing padha. Sleight saka tangan, iku disebut.

                Lan ora mung. Ing kene isih ana spekulasi dhasar.
                1. Reptiloid
                  Reptiloid 27 Juli 2017 19:00
                  +4
                  Kutipan: Alexander Green
                  Kutipan saka avva2012
                  Gerakan sing menarik, iki Alexander. Dheweke mung sijine tsar lan I. V. Stalin ing tingkat sing padha. Sleight saka tangan, iku disebut.

                  Lan ora mung. Ing kene isih ana spekulasi dhasar.

                  Apa trik, apa spekulasi? Iki PR, ing cara saiki. Inggih, lan yen, minangka sadurunge, banjur, mbokmenawa, "fartsa"? Soko kaya iki?
              2. Banker
                Banker 28 Juli 2017 08:25
                +2
                Kutipan saka avva2012
                dheweke mung sijine tsar lan I.V. Stalin ing tingkat sing padha.

                Kepiye gaya pamrentahane beda? Rezim totalitarian.
                1. AVVA2012
                  AVVA2012 28 Juli 2017 09:24
                  +3
                  Kutipan: Bankir lan gaya pamrentahane beda-beda? Rezim totalitarian.

                  Lan, sampeyan njupuk kapentingan ing sajarah masalah, "rezim totalitarian", kanggo wiwitan. Nalika tembung iki muncul ing hubungan karo USSR. Banjur, bukak kamus lan mbandhingake istilah absolutisme lan totalitarianisme. Lan uga, ing mratelakake panemume, iku bakal menarik kanggo ngerti apa post I.V. Stalin dianakaké ing wektu lan nalika. Umumé, apa sing diwakili struktur manajemen ing USSR? Apa I.V. Stalin, duwe kekuwatan sing padha karo Alexander III? Sampeyan ngerti, aku entuk kesan sing nang endi wae ing Internet ana "buku referensi cepet saka anti-Soviet enom / ora enom", ing ngendi kabeh terminologi dhasar sing cukup ngerti diringkes ing wangun sing bisa diakses. Wow, "gaya pemerintah" ngguyu Nuwun sewu.
                  1. nizhegorodec
                    nizhegorodec 28 Juli 2017 09:36
                    +3
                    Kutipan saka avva2012
                    Lan uga, ing mratelakake panemume, iku bakal menarik kanggo ngerti apa post I.V. Stalin dianakaké ing wektu lan nalika.

                    lan kirim ora muter peran kene, Stalin wis daya luwih saka tsar liyane, supaya syarat
                    Kutipan saka avva2012
                    absolutisme lan totalitarianisme

                    padha ora muter peran kene. Yen saka nuduhake ing apa dhuwur kanthong saka pesenam sing sewn ing, kanggo nentokake kawicaksanan manca negara, siji wong digawe pancasan, lan apa iku ing wektu sing padha Sekretaris Jenderal Komite Sentral Partai Komunis Kabeh-Union. Bolshevik utawa Sekretaris Pertama Komite Pusat CPSU, uga kepala pamaréntahan (Prednarkom utawa Predsovmin) lan nalika ora ana masalah. Kabeh iki mutusaké lan kabeh gumantung ing USSR siji wong - Stalin
                    1. badens1111
                      badens1111 28 Juli 2017 09:47
                      +4
                      Kutipan saka: nizhegorodec
                      Kabeh iki mutusaké lan kabeh gumantung ing USSR siji wong - Stalin

                      Lan? Apa sampeyan wedi?
                      Iku apik yen Stalin nggawe keputusan, lan dudu Nikolka Romanov, yen ora, negara kasebut bakal ilang.
                      Nanging, sampeyan katon kaya iki - "" Gerakan Pembebasan Nasional "Sektor Kanan" ngucapake matur nuwun marang Mirimskaya Olga Mikhailovna kanggo bantuan aktif, dhukungan kanggo aktivitas lan penyebaran gagasan gerakan kita, "- pimpinan" Hak. Sektor "nghargai bantuan saka Mirimskaya sing nyathet manfaate kanggo ndhukung gerakan radikal sayap tengen Ukraina ing situs web resmi.

                      Sapa Olga Mirimskaya lan apa dheweke dikenal? Olga Mirimskaya (lair 1964) yaiku mantan garwane Alexei Golubovich, salah sawijining manajer paling dhuwur ing perusahaan Yukos Mikhail Khodorkovsky. Bener, sawise wiwitan "kasus YUKOS", Golubovich lan Mirimskaya nggawe kesepakatan karo lembaga penegak hukum lan menehi bukti sing mbantu Khodorkovsky lan para accomplices menyang kunjara. Utamane, thanks kanggo paseksi Golubovich lan Mirimskaya minangka saksi ing 2008, iku bisa kanggo mbuktekaken sirno mantan co-owner saka Yukos Leonid Nevzlin. Tanggal 1 Agustus 2008, Pengadilan Kota Moskow ngukum Nevzlin penjara seumur hidup. Nganti saiki, Olga Mirimskaya minangka ketua dewan direksi Bank BKF, dheweke ana ing 30 wanita paling sugih ing Rusia. Ing 2015, majalah Forbes rangking 22nd ing peringkat wanita paling sugih ing Federasi Rusia, ngira-ngira rejeki ing $ 100 yuta.
                      Yen sampeyan ora ngelingi yen sampeyan lan wong liya kaya sampeyan mung Kolom Kelima sing paling murni ing negara, mula sampeyan wedi karo Stalin kaya geni, mbuwang gunung sampah ing jamane.
                      Kutipan saka: nizhegorodec
                      Stalin nduweni kekuwatan luwih akeh tinimbang tsar liyane, mula istilah kasebut

                      Ya persis?
                      Lan adhedhasar apa statement sampeyan, kajaba saka pendapat sampeyan?
                      Ya, kita duwe raja sing mutlak, Nikolka sing Kapindho, lan?
                      Ya, kajaba hiccups lan tangisan "prosss" sampeyan ora duwe apa-apa ing jiwa sampeyan.
                      Lan ing mburi Stalin ana negara, sing, ing pimpinane, nyuwil gulu kekuwatan kolektif Barat, Ya, lan kanthi tingkat pertumbuhan ekonomi ing sampeyan lan ora mung ing sampeyan, kabeh jinis liberal, kanggo kajelasan, ngendi iku ora apik, Stalin wis sepuluh persen taun, sampeyan ing watesan saka kesalahan matematika, iku kok, ing kasus iki, sampeyan maneh nyoba kanggo pour ember saka rereget ing Stalin?
                      1. nizhegorodec
                        nizhegorodec 28 Juli 2017 10:10
                        +1
                        Kutipan saka: badens1111
                        Ya, lan kanthi tingkat pertumbuhan ekonomi, sampeyan lan ora mung sampeyan, kabeh jinis liberal kanggo kajelasan, sing ora apik, Stalin duwe sepuluh persen saben taun, sampeyan ana ing watesan kesalahan matematika.

                        Mitos 7. Rusia Tsarist minangka negara sing mundur kanthi ekonomi.
                        Ing awal abad XX. Rusia minangka salah siji saka 5 negara paling gedhe ing donya babagan pembangunan ekonomi: AS, Jerman, Inggris, Prancis, Rusia. Miturut peneliti Amerika R. Kennedy, ing taun 1900 Rusia peringkat 4th ing donya ing babagan produksi industri donya, bagean kasebut 9%. Ing wektu sing padha, tingkat wutah saka ekonomi Rusia ing wektu dawa saka 1890-1914 padha paling dhuwur ing antarane kabeh 5 negara industri anjog ing donya. Ing taun 1917, 81 km sepur wis dibangun ing Rusia; sajrone 37 taun kepungkur, wiwit taun 1880, luwih saka 1,5 km wis dibangun saben taun. Malah ing taun-taun perang, industri Rusia terus berkembang (saiki utamane amarga produksi militer). Sawisé mudhun sithik ing taun 1914 - 1,3%, ing taun 1915 mundhak 10,8%, lan ing taun 1916 10,2%. Mung ing taun 1917, sawise wiwitan revolusi, ana penurunan jero ing industri - 20,2%. Akibaté, mung ing masa pamaréntahan Nicholas II, industri Rusia nambah produktivitase.
                        kesalahan statistik apik, nanging kabeh iki ora diiringi dening kurban ageng, plundering saka petani lan pegawe budhak ing Gulag.
                        Kutipan saka: badens1111
                        Lan ing mburi Stalin ana sawijining negara, sing, ing pimpinane, nyuwil gulu kekuwatan kolektif Kulon

                        Ya, iku rusak banget sing saiki Rusia ora bisa munggah saka dhengkul, Nanging, ing Nicholas I lan Catherine, Rusia main peran utama ing politik donya. Kene sampeyan kabeh poking Nicholas 2 (sanajan dheweke adoh saka panguwasa paling awon), nanging Gorbachev luwih apik utawa apa? Lan apa hubungane karo Olga Mirimskaya, aku mung krungu babagan dheweke? Apa sampeyan pengin nuduhake kawruh sampeyan?
                      2. AVVA2012
                        AVVA2012 28 Juli 2017 10:35
                        +1
                        Kutipan saka: badens1111 Lan ing mburi Stalin ana negara sing, ing pimpinane, nyuwil gulu saka daya bebarengan saka Kulon.

                        Aku setuju karo statement sampeyan. Nanging. Politbiro lan Dewan Komisaris Rakyat dudu organisasi operetta sing nindakake kekarepane kanca-kanca. I.V. Stalin. Ora ana gunane kanggo nerangake marang wong-wong anti-Soviet saka kabeh garis, bebener sing umum. Dheweke duwe scotoma sing disebut kanggo acara tartamtu ing sajarah periode kasebut. Pitakonan iki kok I.V. Stalin, Nanging, ora bisa nggawa keputusane ing Pemilu alternatif kanggo urip, yen dheweke dadi ratu absolut, padha ora bisa, padha mung ora krungu, amarga pitakonan kuwi wis numpes. gambar langsing babagan "Georgian ing boots."
                        Ora nggatekake sampeyan lan liyane kaya sampeyan Iki pancene - Kolom Kelima sing paling murni ing negara kasebut, mula sampeyan wedi karo Stalin kaya geni, mbuwang gunung-gunung kabeh jinis sampah ing jamane pemerintahane ..

                        Iki ora kolom, iki wheel kalima ing kreta. Komunis, anggota Komsomol, sing ora nemokake panggonan ing demokratis anyar lol masyarakat. Utawa bocah-bocah.
                      3. Monarchist
                        Monarchist 28 Juli 2017 16:26
                        +2
                        Badens1111, aku nyaranake sampeyan mbandhingake Stalin ora karo Nicholas 2, nanging karo Peter 1 utawa Nicholas 1: luwih cocog karo skala, lan Nikolai Alexandrovich henpecked ... Sayange, dheweke ngrungokake pendapat ibu lan bojone. , lan maratuwa lan mantu wadon arang banget padha ngerti
                    2. Alexander Green
                      Alexander Green 28 Juli 2017 10:56
                      +2
                      Kutipan saka: nizhegorodec
                      Stalin nduweni kekuwatan luwih akeh tinimbang tsar liyane, mula istilah kasebut .... Kabeh diputusake lan kabeh gumantung ing USSR ing siji wong - Stalin

                      Ing babagan iki sampeyan salah banget.
                      1. nizhegorodec
                        nizhegorodec 30 Juli 2017 13:13
                        +1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ing babagan iki sampeyan salah banget.

                        argumen sing penting banget
                2. Alexander Green
                  Alexander Green 28 Juli 2017 10:49
                  +2
                  Quote: Banker
                  Kutipan saka avva2012
                  dheweke mung sijine tsar lan I.V. Stalin ing tingkat sing padha.

                  Kepiye gaya pamrentahane beda? Rezim totalitarian.

                  Dear, sampeyan bakal bisa sinau.
                  1. Banker
                    Banker 28 Juli 2017 11:06
                    +1
                    Kutipan: Alexander Green
                    Dear, sampeyan bakal bisa sinau.

                    ora duwe? savvy sampeyan duwe kita)))
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 28 Juli 2017 18:14
                      +2
                      Quote: Banker
                      Kutipan: Alexander Green
                      Dear, sampeyan bakal bisa sinau.

                      ora duwe? savvy sampeyan duwe kita)))

                      Ngapa ora?
            2. nizhegorodec
              nizhegorodec 28 Juli 2017 07:24
              +2
              Kutipan: Alexander Green
              ora ana aggravation saka perjuangan kelas minangka ing 30s

              kang Bolsheviks dhewe nemokke kanggo mbecikake repressions
              1. Alexander Green
                Alexander Green 28 Juli 2017 10:50
                +3
                Kutipan saka: nizhegorodec
                Kutipan: Alexander Green
                ora ana aggravation saka perjuangan kelas minangka ing 30s

                kang Bolsheviks dhewe nemokke kanggo mbecikake repressions

                Yen fiksi, mula pemugaran kapitalisme ing USSR ora bakal kedadeyan.
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 13:42
                  +1
                  Kutipan: Alexander Green
                  Yen fiksi, mula pemugaran kapitalisme ing USSR ora bakal kedadeyan.

                  а кто его реставрировал? Начал генеральный секретарь ЦК КПСС, продолжил Первый секретарь Московского горкома КПСС при поддержке коммунистов, какие ещё классы участвовали в этом и кто боролся с коммунистами?
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 28 Juli 2017 18:18
                    +2
                    Kutipan saka: nizhegorodec
                    Kutipan: Alexander Green
                    Yen fiksi, mula pemugaran kapitalisme ing USSR ora bakal kedadeyan.

                    а кто его реставрировал? Начал генеральный секретарь ЦК КПСС, продолжил Первый секретарь Московского горкома КПСС при поддержке коммунистов, какие ещё классы участвовали в этом и кто боролся с коммунистами?

                    Khrushchev miwiti pemugaran kapitalisme, sayangé, dheweke nemokake wong sing padha-padha - amnesti, dibebasake saka pakunjaran lan rehabilitasi mantan Vlasovites, Bandera, sedulur alas lan liya-liyane.
                    1. nizhegorodec
                      nizhegorodec 30 Juli 2017 13:16
                      +1
                      Kutipan: Alexander Green
                      Khrushchev miwiti pemugaran kapitalisme

                      sanajan mangkono, Aku ora argue, sanajan ing nalisir, kang tightened ngawut-awut ing remnants saka perusahaan free, nanging supaya iku cara. Dadi sawise kabeh, komunis - Khrushchev
                      1. Sergeyj1972
                        Sergeyj1972 31 Juli 2017 17:21
                        +1
                        Ya, dheweke ngilangi kerjasama industri. Nanging sawise kabeh, Khrushchev, nyatane, sanajan ora ngiklanake, gumantung ing sawetara gagasan Stalin sing ditulis ing karya "Masalah Ekonomi Sosialisme." Utamane, babagan kaunggulan properti negara (umum) tinimbang koperasi pertanian kolektif.
            3. Olgovich
              Olgovich 28 Juli 2017 09:29
              +2
              Kutipan: Alexander Green
              Sajrone wektu Alexander Ulyanov, ora ana aggravation saka perjuangan kelas kaya ing 30s,

              Ya: nalika ana kelas, rebutan kelas iku ..... LEWEH tinimbang nalika kelas wis ... Ora 20 taun! kowe krungu dhewe? lol
              1. badens1111
                badens1111 28 Juli 2017 09:32
                +3
                Kutipan: Olgovich
                kowe krungu dhewe?

                Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan nyoba kanggo ngadili?
                Maca ditresnani, sampeyan kaget, uga, ana khusus ing saindhenging, pro ing kabeh, nanging nyatane - zilch.
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 28 Juli 2017 10:19
                  +3
                  Kutipan saka: badens1111
                  nanging nyatane - PSHIK.

                  Apa ana bantahan nyata? Ora ana bantahan, dadi zilch minangka komentar sampeyan.
                2. Olgovich
                  Olgovich 28 Juli 2017 11:05
                  +1
                  Kutipan saka: badens1111
                  Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan nyoba kanggo ngadili?

                  Oh ora, ora! Lan babagan apa?! belay lol
                  Kutipan saka: badens1111
                  Maca ditresnani, sampeyan kaget, uga, ana khusus ing saindhenging, pro ing kabeh, nanging nyatane - zilch.
                  ngguyu
              2. Alexander Green
                Alexander Green 28 Juli 2017 10:52
                +2
                Kutipan: Olgovich
                Kutipan: Alexander Green
                Sajrone wektu Alexander Ulyanov, ora ana aggravation saka perjuangan kelas kaya ing 30s,

                Ya: nalika ana kelas, rebutan kelas iku ..... LEWEH tinimbang nalika kelas wis ... Ora 20 taun! kowe krungu dhewe? lol

                Sampeyan uga bakal sinau kanthi apik. Kelas-kelas bakal ana sajrone divisi tenaga kerja dadi mental lan fisik dijaga.
                1. Banker
                  Banker 28 Juli 2017 11:08
                  +2
                  Kutipan: Alexander Green
                  Kelas-kelas bakal ana sajrone divisi tenaga kerja dadi mental lan fisik dijaga.

                  lan fisikawan bakal ngalahake penulis lirik? )))) Utawa buruh-intelligentsia? Dadi wis ana ing sangisore Bolshevik lan Nazi
                  1. AVVA2012
                    AVVA2012 28 Juli 2017 11:46
                    +2
                    Dadi wis ana ing sangisore Bolshevik lan Nazi

                    Lan pitunjuk apa sing ana ing sangisore Nazi? nglirik

                    lan fisikawan bakal ngalahake penulis lirik? )))) Utawa buruh-intelligentsia?

                    belay Apa iki jawaban kanggo kutipan iki? "Kelas bakal ana sajrone divisi tenaga kerja dadi mental lan fisik dijaga."
                    1. Komentar wis dibusak.
                    2. Banker
                      Banker 28 Juli 2017 12:05
                      +2
                      Kutipan saka avva2012
                      Lan pitunjuk apa sing ana ing sangisore Nazi?

                      iku, kaya apa ing Bolsheviks, apa sampeyan nampa? lol
                      Kutipan saka avva2012
                      Apa iki jawaban kanggo kutipan iki? "Kelas bakal tetep ana

                      Lho, aku ngerti yen kutipan iki kanggo nanggepi perjuangan kelas? Dudu kuwi?
                      1. AVVA2012
                        AVVA2012 28 Juli 2017 13:25
                        +2
                        1. Apa sing dakanggep urusanku, sampeyan langsung takon. Muga-muga sampeyan ora mikir sampeyan ngerti pikiranku.
                        2. Ora mangkono.
                        Kutipan: Alexander Green:
                        Dear, sampeyan bakal bisa sinau.
                  2. Alexander Green
                    Alexander Green 28 Juli 2017 18:24
                    +2
                    Quote: Banker
                    lan fisikawan bakal ngalahake penulis lirik? )))) Utawa buruh-intelligentsia? Dadi wis ana ing sangisore Bolshevik lan Nazi

                    Apa sampeyan primitif, sampeyan kudu sinau, perjuangan kelas ora mung perjuangan bersenjata, nanging uga ideologis. Ora ana getih, nanging USSR pasca-Stalin dikalahake amarga intensifikasi perjuangan ideologi saka unsur kapitalis. Wong-wong wis diapusi nganti ngganti nilai-nilai nyata karo nilai-nilai mitos Barat.
                2. Olgovich
                  Olgovich 28 Juli 2017 13:02
                  +2
                  Kutipan: Alexander Green
                  Sampeyan uga kudu sinau.

                  Tansah siyap!
                  Kutipan: Alexander Green
                  Kelas bakal ana sajrone divisi kerja dadi mental lan fisik

                  Mudhun! belay -dadi ana kelas intelektual lan kelas fisikawan?! belay
                  Dadi ing antarane dheweke ana perang nganti mati ing taun 1937? Lan sing sapa setuju karo wong, aja andhap asor! ya
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 28 Juli 2017 18:26
                    +2
                    Kutipan: Olgovich
                    sarujuk

                    Wacan ing ndhuwur.
                    1. Olgovich
                      Olgovich 29 Juli 2017 13:25
                      +2
                      Kutipan: Alexander Green
                      Kutipan: Olgovich
                      sarujuk

                      Wacan ing ndhuwur.

                      Ing ndhuwur mung iki
                      Kutipan: Alexander Green
                      Kelas-kelas bakal ana sajrone divisi tenaga kerja dadi mental lan fisik dijaga.

                      Dadi aku bakal mbaleni pitakonan:
                      dadi ana kelas intelektual lan kelas fisikawan?!
                      Dadi ing antarane dheweke ana perang nganti mati ing taun 1937? Lan sing sapa setuju karo wong, aja andhap asor!

                      Utawa beku
                      Kelas bakal ana ngantianggere pembagian kerja terus mental lan fisik
                      , lan saiki "Aku dudu aku lan gubug dudu duwekku"? ya
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 29 Juli 2017 15:06
                        +2
                        Kutipan: Olgovich
                        Dadi aku bakal mbaleni pitakonan:
                        dadi ana kelas intelektual lan kelas fisikawan?!
                        Dadi ing antarane dheweke ana perang nganti mati ing taun 1937? Lan sing sapa setuju karo wong, aja andhap asor!

                        Utawa beku
                        Kelas bakal ana sajrone divisi kerja dadi mental lan fisik
                        , lan saiki "Aku dudu aku lan gubug dudu duwekku"?


                        Dear, iku sampeyan, amarga buta huruf politik utawa, paling kamungkinan, misrepresentation sadar, sing froze babagan perjuangan saka "kelas intelektual lan fisikawan."
                        Marxisme mulangake yen pembagian kelas adhedhasar pembagian kerja dadi mental lan fisik. Mulane, kelas bakal ilang mung ing komunisme, nalika beda antarane kutha lan negara, antarane pegawe mental lan fisik, ilang.

                        Lan saiki, kira-kira 37 taun.
                        Kekuwatane borjuis wis dibuwang ing wektu iku, nanging kelas borjuis durung dirusak, lan kanggo njaga dominasi, niru kanca lan pembela rakyat, dheweke nyusup menyang panguwasa sing paling dhuwur, nggunakake slogan-slogan daya iki, supaya banjur nggulingaké saka ing. Cara iki diarani dobel dealing.
                        Ing taun 30-an padha dipasrahake, nanging sayangé, sawise Perang Patriotik Agung, sawise pati I.V. Stalin, nalika kewaspadaan kelas buruh wis tumpul, borjuis, sing diwakili dening Menshevik-Trotskyists sing durung rampung, bisa ngrebut jabatan-jabatan penting lan, nggunakake total ngapusi lan ngapusi wong-wong sing kerja, lan nglirwakake kepentingan kelas minangka kepentingane. kabeh wong, nguripake USSR saka dalan kanggo mbangun komunisme.
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 27 Juli 2017 21:01
            0
            Amarga padha tanggi anyar ing kasur bunk lan bisa sijine pen kanggo soldering
      2. novel66
        novel66 27 Juli 2017 10:22
        +2
        dheweke dadi letnan. kanggo tangan wanita pedant gedhe!
      3. nizhegorodec
        nizhegorodec 28 Juli 2017 07:49
        +2
        Quote: Diana Ilyina
        Lan akeh wong saka, ngomong, petani biasa menang kasus ing pengadilan banget marang sing duwe tanah utawa buruh nglawan kapitalis?

        Carane sing duwe tanah kalah pengadilan marang wong tani
        http://ladoga-news.ru/news?id=815
        ing artikel iki, mesthi, ana akeh huruf, nanging sampeyan bakal ngerti (mbok menawa) carane lan carane petani urip, apa hak padha. Iki mung siji saka sawetara sing aku ngerti. Miturut cara, ing "Lena shooting" wiwit karo kasunyatan sing buruh banjur sambat menyang kanca (deputi modern, wakil) saka jaksa kutha (kang tegese ana precedents kanggo mutusake masalah masalah ing sih saka buruh), sawise diperlokaké. ing wong akeh, komisi makarya, mung wakil saka administrasi kutha nandhang sangsara, monopoli "Lenzoloto" lan kepala polisi. Bandhingake karo akibat saka eksekusi buruh ing Novocherkassk.
        Quote: Diana Ilyina
        Lara omong kosongmu
        Mungkin mual sampeyan bakal liwat, utawa bisa uga ora saka "omong kosong"? Mungkin padha mangan apa-apa, utawa bisa uga ... wah, sampeyan ngerti..
    2. Boris55
      Boris55 27 Juli 2017 09:52
      +3
      Kutipan: Letnan Teterin
      Pengadilan Kakaisaran Rusia weruh ing terdakwa ing Panggonan pisanan wong sing duwe hak lan sing terkenal kanggo masyarakat

      Hukum ditulis dening wong sing menang lan ora nyinggung awake dhewe ...
      1. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 27 Juli 2017 10:22
        + 10
        Nyuwun pangapunten, Vera Zasulich, mbokmenawa kagungane para pemenang? Kaya Yagoda, sing nampa link menyang mbah kakunge dhewe bebarengan karo kerja keras?
        1. Boris55
          Boris55 27 Juli 2017 11:04
          +2
          Kutipan: Letnan Teterin
          Nyuwun pangapunten, Vera Zasulich, mbokmenawa kagungane para pemenang? Kaya Yagoda

          Ilusi legalitas lan keadilan ing antarane para budak kudu dijaga, yen ora, dheweke ora menyang pengadilan, nanging menyang barikade.
          Aja njaluk menyang pose ora nganti manuk unta wedi karo kaca nggedhekake looking ing pari-parian saka wedhi ing sikilmu. Deepening utamané, kita duwe risiko ora bakal bali saka ing kono lan ora ndeleng gambar amba saka apa wis kedados minangka kabèh. Iki minangka salah sawijining masalah liberal sing dikembangake, kanthi konsentrasi perhatian ing "Я"Akibate dheweke ora weruh ing saubengé"KAMI".
          1. LetnanTeterin
            LetnanTeterin 27 Juli 2017 12:10
            +9
            Aku ora bisa ngomong yen kasus Zasulich nggawe khayalan legalitas; ing nalisir, iku nggawe khayalan impunity kanggo kekerasan revolusioner.
            Semono uga babagan referensi "revolusioner", ora ana keadilan ing kene, nanging minangka ekspresi welas asih saka pihak panguwasa kekaisaran. Ing keadilan, Ulyanov lan kanca-kancane kudu pindhah menyang gantungan, lan Yagoda - kanggo kerja keras.
        2. Mikado
          Mikado 27 Juli 2017 11:06
          +9
          Nuwun sewu, Vera Zasulich, mbokmenawa kagungane para pemenang

          Letnan, Vera Zasulich wis nggawe preseden paling mbebayani. Hakim lan juri main karo dheweke ing demokrasi kanthi sabdhoning dheweke, sawise flywheel teror revolusioner wiwit unwind. Loro-lorone tengen lan guilty nandhang sangsara saka bom saka revolusioner - contone, bom Khalturin matèni pahlawan saka perang Rusia-Turki. Nglewati perang, banjur mati ing tangan"dreamer saka rasa seneng universal“(sindiran) – mdaa.. pait!
          1. LetnanTeterin
            LetnanTeterin 27 Juli 2017 12:13
            +9
            Dear Mikado, aku setuju banget karo sampeyan. Kasus Zasulich ora mung nuduhake kamardikan saka pengadilan Rusia pasca-reformasi, nanging uga ngeculake tangan roh-roh jahat revolusioner.
            1. Mikado
              Mikado 27 Juli 2017 13:35
              +4
              kamardikan saka pengadilan Rusia pasca-reformasi, nanging uga ngeculake tangan roh-roh jahat revolusioner

              потому что независимость должна дружить со здравым смыслом, и не позиционировать себя как вседозволенность prajurit
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 27 Juli 2017 14:33
                +2
                Aliran Awakened menyang liyane ing kali,
                Sing endi? - ora ngelingi legenda;
                Mlaku-mlaku ing kadhemen,
                Dheweke mlebu bangunan sing wiyar;
                Dheweke weruh: hakim padha lungguh, lan solemnly kene
                Penjahat lagi diadili.
                Bukti sing ora diragukan lan abot,
                Kadurjanan cukup gedhe.

                Dheweke ngracun bapakne, mateni saperangan bibi,
                Njupuk properti wong liya kanggo pemalsuan
                Ya, dheweke dicekik loro sedulur lanang lan telu wadon, -
                Ngenteni keputusane juri.
                Lan juri mlebu kanthi rai puas:
                "Sanajan dheweke mateni," ujare wong-wong mau, "dheweke ora kaluputan apa-apa!"
                Kene karo saputangan kanggo wong-wong mau ing sisih kiwa lan tengen
                Nom-noman wadon nglambai karo bengok: bravo!

                Lan Stream ngandika: "Kanthi juri
                Wis umum ing jagad kita,
                Nanging nalika bajingan kuwi teka kanggo kita,
                Ing telung atus kuna dheweke bakal mbayar vir!
                Lan tangga-tanggane padha mandeng marang Panjenengane, kandha:
                "Lah, apa retrograde wis nyusup ing kene!
                Dheweke mundur, sampeyan bisa ndeleng nganggo busana,
                Dheweke arep nindhes adhine!”

                © A.K. Tolstoy. Aliran minangka pahlawan. 1871
                1. Mikado
                  Mikado 27 Juli 2017 14:41
                  +4
                  Alexey, aku bakal nambah siji puisi maneh dening A.K. Tolstoy, ditujukan kanggo Menteri Kehakiman Count Palen, ing taun sing padha:
                  Ah, kok kita duwe Count Pahlen
                  Dadi paralel karo juri!
                  Dadi luwih vertikal
                  Paukumane bakal luwih dibagi!
                  Kawicaksanan ingkang sae dipun dhawuhaken dening Sang Prabu,
                  Lan juri sedih
                  Kabeh banjur sing podo
                  Через меру к ним граф Пален!

                  Sing ngrusak jiwa dadi ora sopan,
                  Pengadilan dadi kaya omah sedekah,
                  Amarga dadi Count Pahlen
                  Paralel karo juri.
                  Kabeh wong wedi ditembak,
                  Utawa ditusuk, utawa diobong,
                  Amarga paralel
                  Kanggo juri supaya Count Pahlen.
                  Kita gumeter ing kamar turu
                  Kita gumeter ing antarane omah-omah,
                  Amarga dadi Count Pahlen
                  Paralel karo juri!
                  Herr, erbarm' dich unsrer Seelen! (Dhuh Yehuwah, mugi Paduka welasi dhateng nyawa kawula!)
                  Habe Mitleid mit uns allenDuwe welas asih marang kita kabeh)
                  Muga-muga ora sejajar
                  Kanggo juri supaya Count Pahlen!
    3. Monarchist
      Monarchist 28 Juli 2017 16:42
      0
      Letnan, luwih becik yen Yagoda ora nampa 7-8 ', nanging 10-15 taun kerja keras. Sanadyan kuli-kuli durung dadi panacea: Makhno wis suwe anggone nyambut gawe. Utawa ayo njupuk Stalin: dheweke dikirim menyang Turukhansk, lan kahanan ing kono ora bocah.
      Yen wong pancen Ideologis, dheweke ora peduli karo kabeh tenaga kerja keras, nanging wong-wong kaya Yagoda, Yezhov lan liya-liyane dadi degenerasi ideologis.
  7. karton
    karton 27 Juli 2017 09:37
    +9
    Oh, carane comrades howled, nyatane ora ana apa-apa kanggo ngomong ing artikel, nanging padha dipuntudhuh saka Russophobia, nyeret Medvedev, sampeyan konyol.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 27 Juli 2017 09:42
      +3
      Wong-wong iku (para pejuang korupsi) sing lincah nerjemahake panah, aneh yen ukara kondhang ....... nggantung ana, ora mimpin.
  8. curious
    curious 27 Juli 2017 09:49
    + 14
    ",,, kakang Enoch, Michael, uga tilar donya (sajrone pemberontakan bersenjata ing Sormovo taun 1905).
    Lan sedulur liyane uga. Sedulur Leo ditembak ing taun 1916 ing ngarep.
    Para sejarawan nyebutake motif eksekusi kasebut miturut "panemu". Sawetara nulis yen dheweke ora gelem nyerang, liyane - kanggo ngatur pemberontakan revolusioner. Kasunyatan eksekusi ora ditolak dening salah siji utawa liyane.
    Informasi lengkap babagan kabeh proses ing taun-taun kasebut durung diungkapake, mula tetep dadi lemah sing subur kanggo kreatifitas. Mungkin iki ditindakake kanthi khusus saka panyuwunan penulis lan aktivis hak asasi manungsa. Saben uwong bakal ngumumake jumlah wong sing bakal kelangan roti.
    Kasus pidana Yagoda uga ora dituduhake marang sapa wae. Sapa ngerti ana apa.
    Mesthi wae, kaya sing dikandhakake sejarawan Amerika Richard Spence, Yagoda bisa ngatur pasokan kayu ilegal saka Gulag menyang Kanada, bathi kasebut menyang akun Swiss, sing tetep ora diklaim nganti saiki.
    Ya, lan megalomania saka kanca wis jelas. Ing kunci pungkasan saka Terusan Segara Putih-Baltik, monumèn didegaké ing wangun lintang limang-nuding telung puluh meter karo bust gangsa Genrikh Grigoryevich ageng ing jero, kanggo mèngeti kamenangan, uga kontribusi pribadi. ora nyisihake komisaris rakyat, organizer, inisiator lan pimpinan ideologis. Ing memori generasi mbesuk. Siji bisa ngomong, nganti pirang-pirang abad. Ora mungkin trik kasebut bisa disenengi.
    Aku pancene duwe pikiran kaya "Black-Hundred".
    Aparat GPU-NKVD ing pimpinan Yagoda.
    Agranov (Sorenzen) Yakov Saulovich diangkat dadi wakil pisanan, kepala departemen: Khusus - Guy Miron Ilyich, Ekonomi - Mironov Samuil, Asing - Slutsky Arkady Arkadyevich, Transportasi - Shanin Abram Moiseevich, Operasional - Pauker Karl Veniaminovich, Khusus - Dobrodetsky Veniamin Isakovich , Anti-agama - Ioffe Isai Lvovich, Direktorat Utama Milisi Buruh lan Petani - Volsky Lev Naumovich, Departemen Investigasi Pidana - Vul Leonid Iosifovich, Direktorat Utama Keamanan Eksternal lan Internal - Mogilevsky Boris Efimovich, Inspektorat Pasukan Border - Shirvindt Semyon.
    Kepala administrasi kemah (GULAG): Berman, Nakhimson, Frenkel, wakile: Firin, Rappoport, Abramson. Kepala kemah gedhe: Kogan, Bikson, Serpukhovsky, Filkelstein, Pogrebsky, Moroz Yakov Moiseevich, ipar Yagoda, sing putrane bakal dadi bojone Svetlana Alliluyeva, putri Stalin.
    Sampeyan bisa dig menyang ngisor. Tren terus. Yen aku dadi Stalin, aku uga bakal mikir lan bungah.
    1. Nekarmadlen
      Nekarmadlen 27 Juli 2017 10:38
      0
      Nanging Vyacheslav sing dihormati ing awal artikel kasebut nulis yen ana loro sadulur lan lima sadulur ing kulawarga Yagoda, saka ngendi sadulur katelu teka saka?))) Lan ing kene ana cara sing menarik kanggo nulis artikel saka Vyacheslav Shpakovsky, amarga sampeyan bisa nyritakake kabeh babagan Yagoda ing salah sawijining bagean, utawa ana hubungane karo sistem pambayaran kanggo kreativitas))
      1. curious
        curious 27 Juli 2017 10:49
        +5
        Yagoda + sedulur loro = sedulur telu. Mung yen tembung kasebut dibangun rada ala.
      2. kaliber
        27 Juli 2017 10:58
        +4
        Volume gedhe banget. Wong pancen bosen maca "akèh surat". Mulane, materi kudu dienggo bareng.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 27 Juli 2017 10:57
      +8
      Kutipan saka Penasaran
      Agranov (Sorenzen) Yakov Saulovich diangkat dadi wakil pisanan, kepala departemen: Khusus - Guy Miron Ilyich, Ekonomi - Mironov Samuil, Asing - Slutsky Arkady Arkadyevich, Transportasi - Shanin Abram Moiseevich, Operasional - Pauker Karl Veniaminovich, Khusus - Dobrodetsky Veniamin Isakovich , Anti-agama - Ioffe Isai Lvovich, Direktorat Utama Milisi Buruh lan Petani - Volsky Lev Naumovich, Departemen Investigasi Pidana - Vul Leonid Iosifovich, Direktorat Utama Keamanan Eksternal lan Internal - Mogilevsky Boris Efimovich, Inspektorat Pasukan Border - Shirvindt Semyon.

      Ati-ati, yen ora, sampeyan bisa nemoni tuduhan anti-Semitisme kanggo dhaptar kasebut. eseman
      Miturut cara, kepala Departemen Khusus OGPU ing Dewan Komisaris Rakyat - NKVD saka USSR yaiku Guy Mark Isaakovich, ora - Shtoklyand Mark Isaakovich.
    3. wuh wuh
      wuh wuh 27 Juli 2017 11:00
      +7
      "Yen aku dadi Stalin, aku uga bakal mikir lan bungah" ////

      Stalin nyetujoni rabble iki kanggo posisi dhuwur. Tanpa tandha tangane
      iku mokal kanggo dadi salah siji saka pangareping Soviet paling dhuwur.
      Dheweke luwih mrihatinake apa ana sing bisa ngeduk ing ngisore.
      Yen ora, maju. Lan nalika iku wektu, massal purge-massacre diatur
      - kabeh. Lan padha diganti dening padha. Ora luwih apik.
      1. curious
        curious 27 Juli 2017 12:15
        +4
        Ora, aku langsung mratobat sadurunge ngucapake pikirane. Nanging kok sampeyan langsung - rabble. Mungkin solidaritas perusahaan?
        1. AVVA2012
          AVVA2012 27 Juli 2017 15:14
          +3
          Nanging kok, sampeyan langsung-rabble?
          Pitakonan aneh. Ing slogan, "ngalahake wong Yahudi, pejabat politik," dheweke uga bakal mlebu.
      2. andrew42
        andrew42 27 Juli 2017 13:38
        +8
        Inggih, mesthi! Ing Stalin ora ana Komite Pusat, ora ana Politbiro, ora ana kongres lan konferensi RSDLP lan VKPb. Sentralisme demokratis - sampeyan wis krungu? nyerahke sajarah CPSU? Kanthi kiriman sampeyan, sampeyan mung nyatakake yen Stalin minangka dewa. A Urut saka pawujudan saka Odin ing bumi :)) Sugeng. Nanging nyatane, uga kudu nggawe bayangan ing pager wattle kanthi bener. "Dadi gore ne budet. Solariums nada bakal splash," ngandika Givi Zurabovich ing terjemahan saka Goblin.
    4. andrew42
      andrew42 27 Juli 2017 13:31
      +7
      Lan kok ana "ireng-atus" kuwi? Sampeyan mung kanthi jelas nuduhake "elit nasional" anyar saka "Kakaisaran Abang" pra-Stalinis. Comrades ngrambah iki ing Course saka "gevolutions" diatur - kanggo Cut mudhun bangsawan Rusian, lan njagong ing panggonan, nyopir "negroes putih" miturut precepts Leiba Trotsky. Padha ora kejawab katon saka Staliniss, kang alam: padha banget cepet devoured dening permissiveness, paling saka "pedhet emas" stroked ing Shadow saka Banner Abang. Padha mbangun Kaganate, miturut tandha "sosialisme". Stalin dipeksa mbangun sosialisme, sing akeh ora seneng, kudu mutusake "sapa sing menang."
    5. Monarchist
      Monarchist 27 Juli 2017 13:47
      +4
      Lan kabeh wong ing dhaptar iki gampang banget. Jeneng Rusia
      1. curious
        curious 27 Juli 2017 13:52
        +7
        Wong lanang, sampeyan bakal nguciwani aku karo komentar sampeyan ing tangan Mossad sing ngukum.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 27 Juli 2017 15:12
        +3
        Quote: Monarchist
        Lan kabeh wong ing dhaptar iki gampang banget. Jeneng Rusia

    6. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 31 Juli 2017 17:25
      0
      Pauker Karl Veniaminovich dudu bojone Anna Pauker, sing meh dadi pimpinan Republik Rakyat Romania nalika taun 40-50an, nanging ditolak dening Gheorghe Georgiou-Dezh?
  9. tasha
    tasha 27 Juli 2017 10:35
    +2
    Aku ora bisa ngadili kaping sawise revolusi. Aku mung mikir sing kabeh podo lan kaadilan ana ends karo katon saka jatah khusus, dachas khusus, rumah sakit khusus ... Aku isih bisa ngerti nalika mung sawetara - pimpinan negara - seneng hak istimewa kuwi. Nanging kepiye hubungane karo negara sing saben wong padha, nanging kabeh lapisan "pekerja nomenklatura" luwih padha tinimbang liyane?
    1. kaliber
      27 Juli 2017 10:56
      +6
      Makarya ing arsip OK CPSU ing taun 1988. "folder khusus" Lan ing kana, sing karyawan OK diwenehi gaji kanggo liburan saka "jumlah partai". Inggih, cetha yen sekretaris 1 ing jumlah gaji, i.e. 500 r. + tiket gratis kanggo sanatorium kanggo dandan kesehatan ... Nanging sing paling aku kena kanggo tambahan gaji ing jumlah 100 r kanggo wanita reresik "Lik Dunya". Tegese, cetha yen "wanita reresik uga wong." Nanging kepiye pakaryane luwih apik lan luwih bergengsi tinimbang pakaryan wanita reresik "Aunt Klava" ing toko biasa, aku ora ngerti. Rega reresik padha! Nanging ... siji iki "kita", lan iki "wong"! Iku kabeh lan munggah menyang panitia wilayah, paling minangka wanita reresik, paling kanggo distribusi sosis ing prasmanan. Karya padha, nanging luwih cedhak karo sosis! Nanging ing sisih liya, ana slogan ing pager: "Kita kabeh padha!"
      1. Nehist
        Nehist 27 Juli 2017 11:34
        +1
        Bejo sampeyan! Padha makarya karo dokumen kuwi, iku tega sing ora kabeh mau isih declassified lan kasedhiya. Kategori tartamtu ora bakal dadi properti sejarah lan bakal dadi lalen ing judhul kanggo diobong nalika diwaca ...
        1. kaliber
          27 Juli 2017 12:41
          +4
          Apa sampeyan ngerti ... apa posisi arsip iki saiki? Sadurunge ... ngarep ... keamanan. Toleransi saka tingkat 2 rahasia. Kirim lan verifikasi buku kerja. Kanthi mbusak item sing ora dikarepake!!! Iku bisa kanggo kothak coklat ing sirah. kamar maca (nalika sampeyan teka sadurungé saka liyane lan ninggalake mengko) kanggo njaluk file pribadhi saka komunis lokal misuwur lan "nggali menyang linen reged." Saiki... omah sing padha! Ora ana pangayoman! Ing koridor kucing (isih ana mambu!) Ing ruang maca ora ana siji-sijia! Siji utawa loro buruh lan iku. Ayo, njaluk dokumen apa wae ... Aku wis suwe wiwit mrana maneh, ana akeh sing menarik, nanging ... adoh saka omah lan jujur, mung njijiki lungguh dhewe. . Dadi kabeh wis owah. Aku bakal nulis artikel babagan iki kanthi foto sing menarik, aku janji!
          1. curious
            curious 27 Juli 2017 13:21
            +4
            Apa ora ana sing lungguh, supaya ora lungguh dhewe?
            1. kaliber
              27 Juli 2017 15:37
              +3
              Aku bakal pitutur marang kowe luwih apik ing artikel lan karo foto. Nanging ing mangsa ana penyamak frank, lan ing mangsa panas ... sing lungguh ing arsip ing mangsa panas?
      2. Mikado
        Mikado 27 Juli 2017 11:46
        +7
        Iku kabeh lan munggah menyang panitia wilayah, paling minangka wanita reresik, paling kanggo distribusi sosis ing prasmanan. Karya padha, nanging luwih cedhak karo sosis! Nanging ing sisih liya, ana slogan ing pager: "Kita kabeh padha!"

        sawetara taun kepungkur, ana wanita reresik saka Gazprom, EMNIP, njupuk dompete kanggo yuta rubles. Т.е., ничего не поменялось, просто тогда больше платили в партаппарате, теперь в организациях, торгующих ресурсами. "Место повышенной зарплаты" сменилось в зависимости от модели управления и организации экономики, а принципы остались такими же. И сейчас на такие должности люди лезут, и кумовство никто не отменял. "Люди не меняются" (Воланд). hi
        1. Boris55
          Boris55 27 Juli 2017 12:58
          0
          Quote: Mikado
          Wong ora owah

          Sistem kasebut mbentuk wong sing dibutuhake kanggo awake dhewe, lan nganti kita ngganti sistem kasebut, ora ana sing bakal diganti.
          "Tumbler" saka piramida daya:

          Когда народ захватывает власть, устойчивость пирамиды нарушается. Она падает и избавляется от "лишних". Устойчивость пирамиды восстанавливается.
          1. Boris55
            Boris55 27 Juli 2017 13:18
            +1
            Ngowahi gambar rada:
          2. Mikado
            Mikado 27 Juli 2017 13:39
            +3
            nganti kita ngganti sistem ...
            Stabilitas piramida dibalèkaké.

            Boris, matur nuwun kanggo gambar!
            lan sistem teka menyang padha. Maneh, "ngerti" anyar wis lair, karep luntur maneh, nepotisme mekar maneh. hi
      3. andrew42
        andrew42 27 Juli 2017 13:40
        +3
        Manis, wektu lucu. Yen mung saiki "kita" daya kanggo mindhah keuntungan kuwi. Sing bakal howled karo nesu.
    2. Alexander Green
      Alexander Green 27 Juli 2017 16:20
      +8
      Quote: tasha
      Aku mung mikir manawa kesetaraan lan keadilan apa wae sing ana ing kono bakal ana jatah khusus, dacha khusus, rumah sakit khusus ...

      Ora mesthi ing cara sing. Ing Stalin, pejabat ing kabeh tingkat nglayani rakyat, lan meh 24 jam saben dina. Tekan omah jam 2 esuk, aku kudu turu ing weteng kosong, sampeyan ora mlayu menyang toko ing wayah wengi, mula dheweke diwenehi jatah khusus kanggo tujuan kasebut ing karya. Ing Khrushchev, para pejabat mandheg ngladeni rakyat, nanging Khrushchev lan para pengikuté tetep jatah khusus.
      1. kaliber
        27 Juli 2017 17:25
        +2
        Bener! Dadi Yagoda uga ngladeni kanthi apik supaya dheweke nampa ukuran sing paling dhuwur ... Lan liyane karo dheweke, ora ana papan sing cukup kanggo jeneng kabeh wong ing kene. Lan saben wong nglayani 24 jam saben dina. Padha ora bodho ... Padha weruh nasibe sadurunge. Kita nyoba "makarya luwih apik". Lan entuk padha - ha ha!
        1. Alexander Green
          Alexander Green 27 Juli 2017 22:22
          +5
          Kutipan saka kaliber
          Bener! Dadi Yagoda uga ngladeni kanthi apik supaya dheweke nampa ukuran sing paling dhuwur ... Lan liyane karo dheweke, ora ana papan sing cukup kanggo jeneng kabeh wong ing kene. Lan saben wong nglayani 24 jam saben dina. Padha ora bodho ... Padha weruh nasibe sadurunge. Kita nyoba "makarya luwih apik". Lan entuk padha - ha ha!

          Kowe kok primitif banget! Apa sampeyan wis biasa nulis maneh lan ora bisa nglairake pikiran sing bener.
          Padha ngalahake asu ajag ora amarga abu-abu, nanging amarga mangan wedhus. Yagoda ditindhes amarga ngubungi Trotskyist lan nyingkirake saka bebaya. Dadi, ing pesenan, Nikolaev, pembunuh Kirov, dirilis kaping pirang-pirang.
          1. nizhegorodec
            nizhegorodec 30 Juli 2017 21:45
            +1
            Kutipan: Alexander Green
            Dadi, ing pesenan, Nikolaev, pembunuh Kirov, dirilis kaping pirang-pirang.

            supaya isih ora dikenal sing flunked Kirov, Nikolaev iki bingung ing paseksi dhewe, ora bisa "bener" ngomong carane dijupuk ing Kirov. Iku mung perlu kanggo teka munggah karo konspirasi iki, lan padha teka munggah karo.
            1. Sling cutter
              Sling cutter 30 Juli 2017 21:53
              +4
              Kutipan saka: nizhegorodec
              supaya isih ora dikenal sing flunked Kirov, Nikolaev iki bingung ing paseksi dhewe, ora bisa "bener" ngomong carane dijupuk ing Kirov.

              Aku maca btaalia karo Green lan wonder, kok sampeyan kudu avatar karo lambang Soviet? opo
              1. nizhegorodec
                nizhegorodec 31 Juli 2017 09:23
                +1
                Quote: Sling cutter
                kok sampeyan kudu avatar karo lambang Soviet?

                wis diterangake kanggo penasaran, wiwit cilik aku seneng karo lambang saka SSR Tajik amarga mirip karo cockade ing tutup prajurit.
            2. Alexander Green
              Alexander Green 30 Juli 2017 23:01
              +3
              Kutipan saka: nizhegorodec
              Dadi isih durung dingerteni sapa sing ngganggu Kirov,

              Iku mung misteri kanggo sampeyan.
              1. Sling cutter
                Sling cutter 30 Juli 2017 23:12
                +4
                Kutipan: Alexander Green
                Iku mung misteri kanggo sampeyan.

                Iki misteri saka predestination kang.
                Pers. Aku lali yen ora mung mangan ing sirah ...
                Byada!
                1. nizhegorodec
                  nizhegorodec 31 Juli 2017 09:24
                  +1
                  Quote: Sling cutter
                  Pers. Aku lali yen ora mung mangan ing sirah ...

                  Aku iki gawan mung kanggo sampeyan, kanggo mangan omong kosong sing dianggep tanpa mikir
              2. Komentar wis dibusak.
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 31 Juli 2017 11:05
                  +1
                  Kutipan saka: nizhegorodec
                  liyane saka versi utama motif kanggo Rajapati, yaiku cemburu Nikolaev Kirov kanggo bojoné,

                  Lan ora ana sing nolak versi iki, sing nglumpukake pembunuhan mung nggunakake rasa cemburu marang Nikolaev kanthi subtly, dheweke terus-terusan ngobong karep, mbuwang gosip reged babagan bojone lan Kirov marang dheweke, ora nyewa dheweke lan kanthi mangkono nyurung Nikolaev kanggo nindakake pembunuhan, malah nalika para pengawal nahan Nikolaev saka senjata lan peta, kanthi urutan Yagoda, sing melu konspirasi, dheweke dibebasake.
                  Lan kabeh liyane ing komentar sampeyan minangka imajinasi saka otak sing radhang, diracun dening anti-Sovietisme.
                  1. nizhegorodec
                    nizhegorodec 31 Juli 2017 11:32
                    +1
                    Kutipan: Alexander Green
                    Lan kabeh liyane ing komentar sampeyan minangka imajinasi saka otak sing radhang, diracun dening anti-Sovietisme.

                    apa babagan anti-Sovietisme? Dheweke mlayu kanggo wanita, yen ora, banjur apa versi cemburu iki adhedhasar? Ora perlu mbangun pantheon dewa saka komunis.
      2. tasha
        tasha 28 Juli 2017 05:05
        +1
        Не совсем так. При Сталине чиновники всех уровней служили народу, и служили почти 24 часа в сутки. Придя домой в 2 часа ночи, приходилось ложиться спать на голодный желудок, ночью в магазин не сбегаешь, вот и давали им для этой цели на работе с собой спецпаек.

        Конечно, в условиях кризиса есть необходимость поддержать ключевые элементы системы дополнительными привилегиями. И речь идёт не о временах Сталина или Хрущёва, а в принципе. Когда на словах декларируется одно, а в жизни - совсем иначе. Помните анекдот о Брежневе и водочной бутылке с винтовой пробкой?
      3. nizhegorodec
        nizhegorodec 30 Juli 2017 15:17
        +1
        Kutipan: Alexander Green
        Не совсем так. При Сталине чиновники всех уровней служили народу, и служили почти 24 часа в сутки. Придя домой в 2 часа ночи, приходилось ложиться спать на голодный желудок, ночью в магазин не сбегаешь,

        бедные, совсем себя не жалели nangis
        1. badens1111
          badens1111 30 Juli 2017 17:53
          +2
          Kutipan saka: nizhegorodec
          бедные, совсем себя не жалели

          Вам Халиловы,Гайзеры и Хорошавины ,Белых,Ходорковские,милее,грабящие народ 24 часа в сутки,а будучи схваченными или прижатыми,тут же вопят " а нас за шо?А уж Халилова судья так и вовсе с испугу все три свои диплома о " высшем юридическом"потеряла...
          1. Komentar wis dibusak.
            1. badens1111
              badens1111 30 Juli 2017 20:42
              +2
              Quote: Banker
              что вы мне всё нынешних олигархов в пример приводите?

              Как и положено всякому либералу, вы своих сдаете сразу.
              1. nizhegorodec
                nizhegorodec 30 Juli 2017 21:42
                +1
                Kutipan saka: badens1111
                Quote: Banker
                что вы мне всё нынешних олигархов в пример приводите?
                Как и положено всякому либералу, вы своих сдаете сразу.

                Круто, такой вираж! Привёл в пример людей выращенных и воспитанных при КПСС, советской школой и ВУЗом, а теперь "это не наши", от Япончика и Котовского с Камо открестился, интернационалисты в Испании воевали не советские, в Китае опять под кличками, Ангола, Эфиопия, Мозамбик опять "ихтамнет". Это что родовое пятно у большевиков от своих отказываться?
                1. badens1111
                  badens1111 30 Juli 2017 22:56
                  +2
                  Kutipan saka: nizhegorodec
                  Komentar wis dibusak.

                  Что ж вы комментарии уже свои прячете? Вы сейчас занимаетесь откровенной словесной эквилибристикой,подтверждая аксиому-либерал продаст и сдаст любого и всех и вся,лишь бы была выгода ему самому.
                  Япончик это ваш.
                  А все остальное лупу дать что бы вы второй раз прочитали-"Котовский,одно бригадой расколошматил войска УНР в их 2 зимнем походе,покончив с этой петлюровско-мазеповско-скоропалской гнилью на Украине.
                  Kamo, apa pratelan marang dheweke? Sampeyan ora pengin nggawe klaim marang Khodorkovsky Berezovsky, nanging kegiatane luwih ireng lan luwih getih.
                  Wong-wong sing jujur ​​iki minangka patriot Rusia, http://forumrostov.ru/topic/44109-russkie-general
                  i--zhertvi-repressii-i-terrora/ dirusak dening sawetara wong Putih sing dagang ing Rusia.
                  Sajrone 20 taun kepungkur, anti-komunis lan anti-Sovietists wis nganggep manawa mung Sharikovs lan, didorong dening naluri peteng, perang ing sisih Reds, lan mung "wong paling apik ing Rusia" perang kanggo Putih. Iki minangka goroh sing sinis lan blak-blakan saka mungsuh-mungsuh para buruh. Ing jaman Soviet, ora ana siji obyektif wedi, lan malah tanpa simpati, kanggo nggambarake panyengkuyung saka sabab putih ing sastra lan wayang. Nanging kanggo "wong kreatif" gemeter kanggo panggonan ing palung borjuis lan hibah manca, iki pancen mokal.
                  http://pbs990.livejournal.com/384918.html
                  Dadi "kelas kreatif gratis" kudu nglawan "elf putih" karo "subhumans" abang. Lan ing wektu sing padha, padha ngaku yen Reds nindakake teror kelas, exterminating kabeh, kabeh bangsawan lan borjuis.
                  Между тем, на стороне красных воевали люди, которым представители нынешней «элиты» вряд ли были достойны чистить сапоги. Пусть судьба трех красных генералов немного расширит кругозор слуг буржуазии."

                  Ваше родовое клеймо-ложь,с этим и живите.
                  1. nizhegorodec
                    nizhegorodec 30 Juli 2017 23:28
                    +1
                    Kutipan saka: badens1111
                    Ваше родовое клеймо-ложь,с этим и живите.

                    читаю и думаю: Дежавю, ан нет, повтор. АргУменты кончились badens1111? Идите с Богом, сводите дебИт с кредИтом )))
                    1. badens1111
                      badens1111 31 Juli 2017 09:30
                      +2
                      Kutipan saka: nizhegorodec
                      АргУменты кончились

                      У вас?А они вообще были у вас,"аргУменты"?Сплошное бла бла бла и перепев на разные лады сплетней из желтой прессы.
                      1. nizhegorodec
                        nizhegorodec 31 Juli 2017 11:49
                        +1
                        Kutipan saka: badens1111
                        на разные лады сплетней из желтой прессы.

                        ну да, вся пресса жёлтая, если она не красная и без лозунгов Славакпсс
                2. Alexander Green
                  Alexander Green 30 Juli 2017 23:17
                  +2
                  Kutipan saka: nizhegorodec
                  Привёл в пример людей выращенных и воспитанных при КПСС, советской школой и ВУЗом, а теперь "это не наши",

                  Во-первых, вы тоже вроде бы как при КПСС воспитывались, в советской школе, но сказать что вы наш не могу.
                  Во-вторых, Мишка Япончик был воспитан в бандитской среде на еврейской Молдаванке. К красным он попал случайно и не надолго, про него даже частушку пели. "Смело мы в бой пойдем, и мы за вами, и как один умрем, эх не туда попали"
                  В-третьих, Г.И. Котовский, никто от него не открещивается, до революции он боролся с буржуями как умел, был молдавским Робин Гудом. Вы, надеюсь, не против Робин Гуда? Потом в тюрьме ему большевики открыли глаза и он потом верой и правдой служил трудовому народу.
                  В-четвертых. Камо тоже наш, занимался эксами, в моменты революционных обострений это были адекватные меры против царизма.
                  1. nizhegorodec
                    nizhegorodec 30 Juli 2017 23:23
                    +1
                    [quote=Александр Грин]Во-первых, вы тоже вроде бы как при КПСС воспитывались, в советской школе, но сказать что вы наш не могу.[/quote]
                    да я как то и не стремлюсь вашим быть
                    [quote=Александр Грин]Мишка Япончик был воспитан в бандитской среде на еврейской Молдаванке. К красным он попал случайно и не надолго, про него даже частушку пели. [/quote]
                    что это меняет? Красные же к себе взяли? Потом убрали, за ненадобностью
                    [quote=Александр Грин]и он потом верой и правдой служил трудовому народу.[/quote]
                    как он служил я уже писал, за то и убрали как Японца[quote=Александр Грин]
                    [quote=Александр Грин]Камо тоже наш, занимался эксами, в моменты революционных обострений это были адекватные меры против царизма.[/quote]
                    тоже бандит вобщем ))) Такая вот компашка подобралась у красных )))
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 31 Juli 2017 00:37
                      +3
                      Насчет компашки. Красные со своей компашкой рано или поздно, но все равно разобрались, а вот когда ваши разберутся со своими? Надеюсь не будете отрицать, что все капиталы 90-х г.г. основаны на преступлениях.
                      1. nizhegorodec
                        nizhegorodec 31 Juli 2017 07:28
                        +1
                        Kutipan: Alexander Green
                        что все капиталы 90-х г.г. основаны на преступлениях.

                        естественно не буду, но кем они накоплены, бывшими функционерами от КПСС, комсомола и КГБ
        2. Alexander Green
          Alexander Green 30 Juli 2017 20:49
          +2
          Kutipan saka: nizhegorodec
          бедные, совсем себя не жалели

          Действительно не жалели, но вам этого не понять, что так можно работать, в силу вашего индивидуалистского мелкобуржуазного характера.
          1. nizhegorodec
            nizhegorodec 30 Juli 2017 21:52
            +1
            Kutipan: Alexander Green
            Действительно не жалели

            Kutipan: Alexander Green
            Придя домой в 2 часа ночи, приходилось ложиться спать на голодный желудок, ночью в магазин не сбегаешь

            ага, а работяги весь день по магазинам ошивались, всё отоваривались дефицитами, которых не было. Те кто работал до 2-х ночи, на работу к 6 утра не шли, а тех кто не успевал в магазин (вот ржака то, не было у них домработниц, жён, детей, пахари, блин) могли обеспечивать пайком, а не спецпайком, разницу чувствуете? Да и вообще, не графья, могли и в столовке рабочей поесть. А кому тяжело - обратно к станку (если конечно не профессиональный рЭволюционЭр) так что то обратно на завод из кабинета никто не спешил, видать, спецпаёк то дороже здоровья.
            1. Alexander Green
              Alexander Green 31 Juli 2017 00:47
              +1
              При Сталине, чтобы чиновники всех уровней служили народу все 24 часа в сутки, их обеспечивали спецпайком. Ничего дефицитного в нем тогда не было.
              При Хрущеве служить народу чиновники перестали, но спецпайки Хрущев и его последователи сохранили, для того чтобы они служили лично им. Но это уже было перерождение советской власти, которое привело к реставрации капитализма.
              1. Banker
                Banker 31 Juli 2017 08:40
                +1
                Kutipan: Alexander Green
                При Сталине, чтобы чиновники всех уровней служили народу все 24 часа в сутки, их обеспечивали спецпайком. Ничего дефицитного в нем тогда не было.

                из детской книжки о 20-х годах, название, к сожалению не помню, читал давно (тогда меня это очень сильно удивило) "матери на пункте питания раз в сутки выдавали верблюжью или коровью голову, без языка, язык отправлялся в столовую руксостава.." вот так , одинм - головы, другим - языки.... Почему спецпаёк, а не просто паёк? Разницы не видите?
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 31 Juli 2017 11:13
                  +2
                  Действительно, язык это аргумент...
                  А в голове еще мозги есть, говорят они вкуснее языка...
                  А вообще-то интере-е-сная книжка, кто же такое мог написать для детей?
                  1. AVVA2012
                    AVVA2012 1 Agustus 2017 04:03
                    +3
                    А вообще-то интере-е-сная книжка, кто же такое мог написать для детей?

                    Chikatilo ngguyu или его папа или Банкир в уме и прямо сейчас "написал".
  10. kaliber
    27 Juli 2017 11:06
    +3
    Kutipan saka: voyaka uh
    И заменялись на подобных. Не лучше.

    Вот именно! Кто назначал-то?
    1. curious
      curious 27 Juli 2017 12:45
      +9
      Вы все представляете очень просто. Однако в этом вопросе "простота хуже воровства". Вопрос такой, деликатный. Не хочу никого обидеть. Никаких "ченрносотенных" призывов не формирую. Только исторические моменты. Умные поймут, дуракам закон не писан. Один момент об изменениях в кадрах НКВД СССР в бытность Наркомом Н.И. Ежова.
      Вспоминая это время известный Советский разведчик (впоследствии генерал КГБ) Павел Судоплатов пишет: “Я помню устное(!) указание Обручникова, Заместителя Министра по кадрам, не принимать евреев на офицерские должности. Я не мог себе представить, что такой откровенно антисемитский приказ исходил непосредственно от Сталина”. Конечно, супруг подполковника ГБ Эммы Когановой воспринял этот приказ с обидой, однако зададимся вопросом, а как же иначе могло Правительство Союза ССР расчистить огромную по проценту диаспору евреев в спецслужбах, которую много лет лелеял “польский еврей” Г.Г. Ягода? Видимо, здравый смысл подсказывал: надо хотя бы ограничить приток нового еврейского пополнения в уже и так достаточно заполненный евреями-чекистами центральный аппарат НКВД СССР.
      Осуществляя эту новую кадровую политику, Нарком ВД СССР Н.И. Ежов начал постепенно заменять кадры Г.Г. Ягоды на чекистов из числа подавляющего большинства Народа СССР.
      Дело, видимо, шло с большим скрипом и заметным сопротивлением “уже набранных” Г.Г. Ягодой кадров.
      Эти первые шаги дали основание А.И. Микояну на праздновании 20-летия ВЧК-ОГПУ-НКВД СССР 20 декабря 1937 года заявить:”...Ежов создал в НКВД замечательный костяк чекистов, советских разведчиков, изгнав чуждых людей, проникших в НКВД и тормозивших его работу. Этих успехов Ежов добился благодаря тому, что работал под руководством Сталина, усвоил и сумел применить сталинский стиль работы в области разведки”
      Однако, как ни старался Н.И. Ежов избавиться от “еврейского крена” в составе кадров своего ведомства, процесс выравнивания национального состава центральных органов НКВД шел медленно, с большим сопротивлением со стороны внешних и внутренних (по отношению к НКВД) влиятельных ходатаев.
      В высшем руководстве НКВД СССР до 1936-38гг. еврейская прослойка составляла около 45%, остальные начальники были русские, украинцы, белорусы и др. Отсюда видно, что полностью с задачей выправления “национального перекоса” в высшем руководстве НКВД Н.И. Ежов не справился.
      1. andrew42
        andrew42 27 Juli 2017 13:50
        +5
        Неудивительно ,что Ежова "перековали" на, политкорректно выражаясь, "троцкистскую" стезю. ТоварищЧ имел множество слабостей, включая склонность к садизму и гомомексуализм, интеллектом тоже не блистал. Было чему потакать, и на что потом давить.
      2. wuh wuh
        wuh wuh 27 Juli 2017 13:52
        +5
        Евреи проникли не только в органы НКВД.
        Но и в советскую ядерную физику. Там найти среди ученых нееврейскую фамилию было
        практически невозможно. Ландау, увидев как-то в списке приглашенных
        на научное заседание фамилию Иванов, пошутил: "что, псевдоним, что-ли?"
        ( с другой стороны океана было тоже самое, кстати).
        И в военную промышленность СССР. Почти 90% главных инженеров военных заводов
        и почти все замы директоров были евреи.
        Что поделать! Пассионарная нация, как догадался Гумилев... sedulur Быстро запрягаем и еще быстрее едем.
        Не всегда в правильном направлении - это, да. sad (это я о Ягоде и его коллегах)
        1. curious
          curious 27 Juli 2017 13:58
          +6
          Вояка Ух, а у Вас статистики по горторгам и облпотребсоюзам нет?
          1. wuh wuh
            wuh wuh 27 Juli 2017 14:20
            +3
            Да и там то же самое, не сомневаюсь. Тут нет разделения на "хорошие-плохие",
            "честные-нечестные", "добрые-садисты" . Было полно и тех и других.
            Но у всех у них было общее: энергия, голова и быстродействие. Последнее слово - ключевое.
            Отсюда все: и рывок СССР в сверхдержаву, и ГУЛАГ. И блеск , и позор.
            И последующее развитие: в 60-е годы количество математических публикаций в СССР и США
            было примерно одинаковым - 50 на 50. В 70-е несколько математиков перебрались в США.
            И соотношение сразу стало 25 на 75. Не надо пояснять?
            Вы затронули эту скользкую тему, я не стал бы влезать сам. Сорри. hi
            Ягоду и прочих чекистов я не перевариваю negatif .
            1. curious
              curious 27 Juli 2017 14:36
              +5
              Т.е. Вы намекаете на то, что евреи - двигатель прогресса?
              1. wuh wuh
                wuh wuh 27 Juli 2017 14:44
                +3
                Я бы утребил другое слово - "форсаж". Двигателями являются другие
                народы/страны, а вот форсажное ускорение им/их странам иногда явно придавали
                евреи. Хотя на форсаже легко разбиться, как Вы понимаете.
                Ох и нафлудили мы... Я уже заработал 4 предупреждения, не сегодня-завтра забанят sad .
                Так что "до-свидания", как говориться. ombenan
        2. Mikado
          Mikado 27 Juli 2017 14:11
          +1
          Почти 90% главных инженеров военных заводов и почти все замы директоров были евреи.

          На слуху сразу Гинзбург и Зальцман. И Зальцман "съел" Гинзбурга.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 27 Juli 2017 15:13
            +1
            Quote: Mikado
            На слуху сразу Гинзбург и Зальцман. И Зальцман "съел" Гинзбурга.

            Угу... а самого Зальцмана даже Мехлис не смог съесть.
            1. Mikado
              Mikado 27 Juli 2017 15:21
              +2
              даже Мехлис не смог съесть

              Мехлис больше по командующим фронтами специализировался. И даже из него пытаются икону лепить.
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 27 Juli 2017 15:30
                +3
                Quote: Mikado
                Мехлис больше по командующим фронтами специализировался. И даже из него пытаются икону лепить.

                Ну... икона-не икона, а если почитать документы по деятельности "безвинно загубленных кровавым палачом", то как-то начинаешь понимать товарища Мехлиса.
                CHUIKOV: - Sampeyan mesthi ujar ing laporan manawa divisi wis siyap kanggo nyerang.
                VINOGRADOV: - Ya, kajaba kanggo pangan lan amunisi.
                ЧУЙКОВ: - Как же так получилось?
                МЕХЛИС: - готовность к наступлению это не платоническое понятие, а материальное. Если дивизия не имела продовольствия и боеприпасов, это значит - не была готова к наступлению...
                1. Mikado
                  Mikado 27 Juli 2017 15:33
                  +2
                  Виноградов - тот самый? печальная страница в истории Финской войны. sad
                  1. Alexey R.A.
                    Alexey R.A. 27 Juli 2017 17:34
                    +4
                    Quote: Mikado
                    Виноградов - тот самый?

                    Persis.
                    Я помню "разборы полётов" по действиям наших сил севернее Ладоги - на ВИФ2-NE и в ЖЖ? с участием Баира Иринчеева.
                    Там не просто ужас, а ужас-ужас-ужас: как под копирку советские дивизии растягивались по дороге, финны меньшими силами разрезали их на полки и батальоны - а потом дожимали образовавшиеся мотти. При этом, тоже как под копирку, отдельные подразделения дивизий просто смотрели, как их соседей окружают. Финны строят завал на дороге, в нескольких километрах стоит дивизионный артполк - и хоть бы кто догадался пресечь финские работы.
                    1. Mikado
                      Mikado 27 Juli 2017 17:45
                      +3
                      При этом, тоже как под копирку, отдельные подразделения дивизий просто смотрели, как их соседей окружают. Финны строят завал на дороге, в нескольких километрах стоит дивизионный артполк - и хоть бы кто догадался пресечь финские работы.

                      кажется, на совещании после войны в отношении таких наших подразделений прозвучало определение "толстовцы" - дескать, сидят в окружении и ничего не предпринимают.
                      Там был эпизод с какой-то нашей дивизией (уж не со 163-й ли?), которая пыталась выйти по лесу, оставив раненых в землянках. И какова была судьба этих раненых.. говорить даже не хочется.
        3. andrew42
          andrew42 27 Juli 2017 16:27
          +5
          "90% главных инженеров военных заводов и почти все замы директоров", - не многовато? В стране штата госбезопасности не хватило бы, чтоб следить за столькими "пассионариями". Ну сказал бы 30%. ну хорошо, пусть 60, - все равно ни доказать, ни опровергнуть. Скромнее надо быть. Впрочем, речь была отнюдь не о технической интеллигенции. Снова в сторону лыжи мажем.
          1. curious
            curious 27 Juli 2017 17:59
            +4
            Вы знаете, как раз все проверяется. И товарищ, как мне кажется, ничего не преувеличил.
            Возьмем оборонные наркоматы.
            В оборонных наркоматах среди руководителей Главных управлений было 26 евреев. 18 заместителей наркомов ряда важнейших наркоматов тоже были евреями, среди них:
            Генерал-майор Сандлер Соломон Миронович - зам. народного комиссара авиационной промышленности.
            Генерал-майор Вишневский Давид Николаевич -зам. народного комиссара боеприпасов. Под его началом были разработаны новые типы взрывателей для снарядов
            Генерал-майор Залесский Павел Яковлевич - зам. начальника главного управления наркомата авиационной промышленности. .
            Генерал-майор Землеруб Виктор Абрамович - начальник главного Управления наркомата боеприпасов.
            Генерал-лейтенант Левин Михаил Аронович - начальник управления моторостроения и топлива авиационной промышленности.
            Генерал-майор Носовский Наум Эммануилович - начальник главного управления наркомата вооружения.
            Генерал-майор Франкфурт Самуил Григорьевич - начальник главного управления наркомата боеприпасов.
            Генерал Фрадкин Семен Владимирович - начальник Центрального управления по восстановительному строительству железнодорожных заводов
            Рыбак Борис Михайлович – зам. народного комиссара авиационной промышленности;
            Каплун Григорий Данилович – зам. народного комиссара судостроения;
            Коган Юлий Соломонович и Мясковский Семен Абрамович – зам. народного комиссара в наркомате среднего машиностроения;
            Начальником технического управления наркомтанкопрома был Фрезеров Григорий Рафаилович.
            Израиль Гальперин - зам. наркома тяжелой промышленности:
            Ефим Браиловский - зам. наркома электротехнической промышленности;
            Семен Резников - зам. наркома черной металлургии, и, одновременно, дирёктор Нижне-Тагильского металлургического завода, который за годы войны поставил 30 % броневой стали для танковых заводов страны.
            Если интересно - http://shaon.livejournal.com/78527.html
            1. badens1111
              badens1111 27 Juli 2017 18:03
              +3
              Kutipan saka Penasaran
              Если интересно - http://shaon.livejournal.com/78527

              Не интересно,муть.
              Ответьте на вопрос,почему гитлеровцами и коллаборантами всех мастей неистово умерщвлялись евреи жившие в СССР и не очень то ,европейские?
              Когда ответ найдете,сообщите...
              1. curious
                curious 27 Juli 2017 18:05
                +7
                За пивом сбегать, чтоб пока искать буду, Вы не скучали?
                1. badens1111
                  badens1111 27 Juli 2017 18:25
                  +1
                  Kutipan saka Penasaran
                  За пивом сбегать

                  Бегите,иного то все едино не можете..
                2. Mikado
                  Mikado 27 Juli 2017 18:33
                  +3
                  За пивом сбегать, чтоб пока искать буду, Вы не скучали?

                  господин Баденс1111 потерпит, мне сбегайте. ngguyu "Аливария" (на правах рекламы!) nglirik три по литру.
                  1. curious
                    curious 27 Juli 2017 19:21
                    +6
                    Датское пиво белорусского разлива предпочитаете. Главное - по теме статьи.
                    Знаете, кто пивзавод основал? 28 января 1864 года минская мещанка Рохля Фрумкинова обратилась к государю императору Александру Николаевичу разрешить построить деревянный дом «с устройством в оном пивоваренного завода».
                    Деревянная пивоварня Фрумкиновой находилась через дорогу от современного завода. Дом был 12 сажен в длину (26 метров), в ширину 4 сажен (около 9 метров), 7 окон завода выходили на улицу Загородную (Киселева).
                    Почти 20 лет предприимчивая мещанка Рохля варила здесь отменное пиво.
                    И тут евреи.
                    1. Mikado
                      Mikado 27 Juli 2017 19:27
                      +4
                      ну епти ж! belay и здесь "наши люди"! sedulur
                      а почему датское? мне казалось, оно белорусское!
                      1. Rusian
                        Rusian 27 Juli 2017 19:37
                        +5
                        ну епти ж! belay и здесь "наши люди"! fellow

                        Lan apa sing kudu kaget nglirik В то время в крупных центрах - губернских и уездных, они составляли более половины населения . ya
                      2. curious
                        curious 27 Juli 2017 19:50
                        +5
                        Carlsberg Group в уставном фонде ОАО “Пивзавод Оливария” 67,8%.
  11. IvanTheTerrible
    IvanTheTerrible 27 Juli 2017 12:30
    +4
    Заметка "мэтра" касательно этого персонажа вспоминается:
    http://galkovsky.livejournal.com/165736.html
    Сейчас пытаются докопаться до корней Свердлова и всё время обламываются. То Свердов оказывается Свердлиным, а то и вовсе Авербахом. Ягода вроде женился на племяннице Якова Свердлова, но жил Ягода в семье купца Авербаха, который был родственник Свердловых, выходит женился он на троюродной сестре. Горький усыновил брата Свердлова, дал ему свою фамилию. С самим Горьким тоже проблемы. Вроде Пешков, но жил в семье Максимова, которого хотел зарезать ножом и воспитывался у Каширина, который сошёл с ума.
    А дело в том, что у таких людей нет фамилий. У них клички. «Корявый», «Длинный Зяма», «Хорёк», «Жиган». И профессий нет. Вроде Ягода аптекарь. Вроде ювелир. Вроде портной. Вроде в гравёрной мастерской работал. Горький булочник-чертёжник-иконописец-грузчик-половой-пос
    ыльный-бурлак. Вроде.
    У таких людей нет профессий. У них одна «профессия» - ВОР. И когда сейчас Ягоду «разоблачают», говоря, что он, работая в мастерской у Свердловых, спёр инструменты, потом вернул, потом снова спёр, то не понимают, что говорят. Потому что ворами там были все. Считается, что гравёрная мастерская Свердлова-старшего специализировалась на подделке документов. Очень может быть. Только вы уверены, что Свердлов-старший был гравёром? А может сутенёром?
    А почему вы решили, что все Свердловы братья? Мож чел откинулся, его в Свердловы и вписали. В «гравёрной»-то «мастерской». Или в Пешковы.
    Можно только по косвенным признакам определить первоначальную специализацию. Чем занимались лет с 15-16, с чего начали. Если по-простому, по-нижегородски, то это ё**ри и ж***чники. А всё остальное пошло наворачиваться дальше.
    1. andrew42
      andrew42 27 Juli 2017 13:46
      +4
      Вроде бы в советские времена сталкивался с записью речи Горького. Характер речи, О-канье, тембр, - по моему с Горьким не должно быть никаких вопросов. Я уж не говорю, про творчество, темы, литературный язык и мировоззрение автора. Как был Алеша Пешков, так и остался. Не стоит искать черную кошку в пустой комнате.
  12. kaliber
    27 Juli 2017 12:35
    +1
    Quote: Mikado
    "Люди не меняются" (Воланд).

    Sing apa iku!
  13. Monarchist
    Monarchist 27 Juli 2017 13:40
    +4
    Вячеслав, спасибо за статью. :" По его приказу сформировали даже особую курсантскую роту" у меня дополнение: Ягода сформировал особую штурмовую роту не для смены караулов,,а для ареста руководства страны.
    В своё время в Красной Звезде опубликовали письмо бывшего члена этой штурмовой роты и это же подтвердил ещё один ветеран органов госбезопасности
  14. Pilat2009
    Pilat2009 27 Juli 2017 15:34
    +1
    Kutipan saka parusnik
    A. Medvedev, umpamane, seneng ngombe bir penny karo proletariat sawise kerja ..

    Ну так кто на что учился.....
    Вообще про пиво не к месту.Пролетариат он тоже разный.А вот с коллегами по работе он (Медведев) вполне может иметь общие интересы.Кстати напомните кто из руководителей Российской Империи,СССР и России после работы общался с пролетариатом на предмет выпить пива?
    1. kaliber
      27 Juli 2017 17:20
      +3
      Кого Вы об этом спрашиваете? Если любителей "святого СССР", то они Вам не ответят, у них колики от одного лишь отсутствия слова "Аллилуйя" о том времени! Нет "Аллилуйя" - все ты антисоветчик и тебя надо в топку.
  15. Mikado
    Mikado 27 Juli 2017 17:08
    +3
    AVVA2012,
    С последним не ко мне)

    я и говорю - Добрый Доктор. Значит, как душу залечить - так хрен! nglirik ombenan зато клизму он каждому даже против воли поставит! sedulur Доктор, ШУТКА, ДРУЖЕСКАЯ. ПОЛОЖИТЕ СКАЛЬПЕЛЬ! ngguyu
    1. AVVA2012
      AVVA2012 28 Juli 2017 04:29
      +4
      Quote: Mikado я и говорю - Добрый Доктор. Значит, как душу залечить - так хрен!

      Душу, Николай, это в храм. Современная медицина основана на материализме, да и не может быть иначе. Мозг, такой же орган, как и все остальное в нашем теле, поэтому ранее, две профессии были объединены. Еще совсем недавно существовали психоневрологические диспансеры. Душа же нематериальна, как учит церковь православная, да и по-большому счету, "лечить", если что, надо не душу, а дух, потому что лишь он присущ человеку.
      p.s. Клизма, между прочим, в некоторых случаях, очень правильная процедура. Особенно 10 литровая. nglirik Вам прописывать, явно не надо, а вот некоторым, такая процедура благотворно бы повлияла на мозг. ngguyu Убирая таким образом, зашлакованность ЖКТ, в ЦНС перестают поступать токсины, а значит мысли светлые появляться должны ngguyu ombenan
      1. Mikado
        Mikado 28 Juli 2017 10:23
        +2
        Клизма, между прочим, в некоторых случаях, очень правильная процедура. Особенно 10 литровая. wink Вам прописывать, явно не надо, а вот некоторым, такая процедура благотворно бы повлияла на мозг. laughing Убирая таким образом, зашлакованность ЖКТ, в ЦНС перестают поступать токсины, а значит мысли светлые появляться должны laughing drinks

        Добрый Доктор! apik ngguyu ombenan кстати, не сомневался насчет эффекта.
        1. AVVA2012
          AVVA2012 28 Juli 2017 10:54
          +2
          ombenan В наше неспокойное время, оччень полезно ngguyu Центробанк, Госдуму бы nglirik Хотя, раньше, судя по статье которую мы комментируем, знали лечение более действенное. Я бы, так сказал, лечение именно душевное. Души некоторых тяжелобольных на голову, просто отпускали ради того, чтобы сохранить жизнь и здоровье миллионам. Ягода, лишь один из тех, чью историю болезни, к сожалению, в статье не показали, а лишь ограничились титульным листом. Как он заболел и от кого заразился, не известно. Кого инфицировал сам, тоже. Жил, жил пока не помер. Как-то так. ngguyu
      2. curious
        curious 28 Juli 2017 14:34
        +5
        Уважаемы доктор! Если уж говорить о благотворном эффекте клизмотерапии на правильность исторических оценок, то Вы совершенно упускаете такую диализную процедуру, как гидроколонотерапия. Во первых, количество раствора больше - до 30 литров, а если его применять со льдом и сочетать спероральным приемом хорошей дозы фенобарбитала, эффект будет очень существенный.
  16. Alexander Green
    Alexander Green 27 Juli 2017 17:23
    + 11
    Статья Шпаковского, как всегда, однобока. Что из нее может вынести читатель? Только одно: преступник Ягода в преступном государстве. Но не все так однозначно.

    На Руси издревле было заведено, что каждый былинный или народный герой должен был пройти огонь, воду и медные трубы. Так вот Ягода сквозь огонь и воду прошел, а испытание медными трубами нет, слаб человек. Никто вовремя не подправил…

    Когда в НКВД были переданы тюрьмы и лагеря, там было немало нарушений, среди персонала было много преступного и разложившегося элемента. Ягода навел там порядок, были уволены и даже преданы суду сотрудники виновные в хищениях и избиениях заключенных, были приняты меры к улучшению питания заключенных, к пресечению разбазаривания продуктов, усилен контроль за санитарным состоянием мест заключения.

    В первое время своего руководства НКВД Ягода ратовал за укрепление законности, ужесточил требования к сотрудникам, преступившие закон, работники снимались с должностей и отдавались под суд. Только в 1935 году были привлечены к уголовной ответственности 13715 работников милиции.

    А дальше всем известно, стал работать на троцкистов...
    1. AVVA2012
      AVVA2012 28 Juli 2017 04:59
      +2
      Kutipan: Alexander Green В первое время своего руководства НКВД Ягода ратовал за укрепление законности, ужесточил требования к сотрудникам, преступившие закон, работники снимались с должностей и отдавались под суд. Только в 1935 году были привлечены к уголовной ответственности 13715 работников милиции.

      "Не повезло" Ягоде с национальностью. Был бы менгрелом, как Лаврентий Павлович или еще кем, то, наверное уже нашлись бы историки, которые отмели бы эту чушь про порнографию и другую ерунду, и провели детальное расследование деятельности наркома. Вернее так, историки то есть, да сигнала на "реабилитацию" нет. И остается Ягода таким "грязным пятном" на советском периоде.
    2. Monarchist
      Monarchist 28 Juli 2017 15:45
      0
      [i][/i]По-моему Вы преувеличивает:"прииступник Ягода в преступности государстве". Где Вы увидели антигосударственность?
      О Ягоде всё вышеперечисленное было написано ещё в СССР и тогда в этом не видели угрозы государству
      1. Alexander Green
        Alexander Green 28 Juli 2017 18:32
        +2
        Quote: Monarchist
        О Ягоде всё вышеперечисленное было написано ещё в СССР

        Вспомните, когда о Ягоде начали писать? В конце 80-х при Горбатом. Тогда перестроечные борзописцы написали столько вранья, что будущей народной власти придется не один год потом разбираться.
  17. Mikado
    Mikado 27 Juli 2017 19:40
    +2
    Rusian,
    черта оседлости была. Понятно.
  18. Komentar wis dibusak.
    1. Karen
      Karen 28 Juli 2017 00:48
      0
      По Ландау. Имея такой череп, он просто обязан был нести антирусскость, а то его товарищи не поймут.
      На одном техническом форуме некий антисемит злорадствовал:"приведите хоть один пример, чтобы Ландау был автором научного открытия? Про его учебники не спрашиваю."
      Из 5-и атомщиков, кого Сталин рассаживал у себя в кабинете - для дачи ими показаний и предложений - двое точно не были евреями (фамилии остальных не знаю).
      Ну а то, что такой большой процент умных был из списка, так этому есть объяснение. При царе студентами-евреями могли быть только 3% из списка, а после рёволюции, наверное, 103%.
  19. Wong Irkutsk ing dalan
    Wong Irkutsk ing dalan 28 Juli 2017 07:42
    +2
    Какой симпатичный вьюноша был в 1907г. Хоть прям сейчас ставь с "навальнятами" в протестные ряды, не затерялся бы. И такое мурло выросло. И такой жизненный финал. Урок для нынешних "навальнят".
  20. nizhegorodec
    nizhegorodec 28 Juli 2017 11:19
    +2
    Kutipan: Alexander Green
    О "подвигах" Землячки, которые вы имеете в виду, слухи сильно преувеличены.

    а Вы уверены, что про Салтычиху всё истинная правда?
    1. Alexander Green
      Alexander Green 28 Juli 2017 18:34
      +2
      Kutipan saka: nizhegorodec
      а Вы уверены, что про Салтычиху всё истинная правда?

      Сын написал. Зачем ему наговаривать на свою мать?
      1. nizhegorodec
        nizhegorodec 29 Juli 2017 07:02
        +1
        Kutipan: Alexander Green
        Зачем ему наговаривать на свою мать?

        а зачем тогда вообще про свою мать такое писать?
        1. Alexander Green
          Alexander Green 29 Juli 2017 11:20
          +2
          Kutipan saka: nizhegorodec
          Kutipan: Alexander Green
          Зачем ему наговаривать на свою мать?

          а зачем тогда вообще про свою мать такое писать?

          А он сумел подняться над предрассудками своего класса и написал правду, чтобы люди ужаснулись, как они живут и начали бороться за лучшую долю.
          1. nizhegorodec
            nizhegorodec 30 Juli 2017 13:34
            +1
            Kutipan: Alexander Green
            А он сумел подняться над предрассудками своего класса

            да кто знает, что им двигало, вон Герострат сжёг знаменитый храм Артемиды, можно тоже сказать, что он против жрецов и культа восстал?
            1. Alexander Green
              Alexander Green 31 Juli 2017 00:27
              +1
              Kutipan saka: nizhegorodec
              да кто знает, что им двигало, вон Герострат сжёг знаменитый храм Артемиды, можно тоже сказать, что он против жрецов и культа восстал?

              Чтобы им не двигало, но он донес правду до всего народа.
              1. nizhegorodec
                nizhegorodec 31 Juli 2017 07:33
                +1
                Kutipan: Alexander Green
                Чтобы им не двигало, но он донес правду

                как раз важно что им двигало, отсюда и вопрос, правда ли это? Да и потом, таких Салтычих было не так много и были они при всех режимах.
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 31 Juli 2017 11:18
                  +1
                  Kutipan saka: nizhegorodec
                  Kutipan: Alexander Green
                  Чтобы им не двигало, но он донес правду

                  как раз важно что им двигало, отсюда и вопрос, правда ли это? Да и потом, таких Салтычих было не так много и были они при всех режимах.

                  Вы Тургеньеву не верите? Тогда почитайте Мельникова-Печерского, где он описывает развлечения барина, который заставлял крестьян "делать резака" - нырять зимой в речку, в полынью, затянутую тонким льдом.
                  1. nizhegorodec
                    nizhegorodec 31 Juli 2017 11:36
                    +1
                    Kutipan: Alexander Green
                    Тогда почитайте Мельникова-Печерского, где он описывает развлечения барина, который заставлял крестьян "делать резака" - нырять зимой в речку, в полынью, затянутую тонким льдом.

                    да я им верю, но я верю и тому сыну крестьянки, которая в сельский комбед за конфискованным зерном ходила, семью кормить нечем было. Так там осоловевший от пьянства и власти, член комбеда (бывший сельский пьяница и лодырь), не зная уж как развлечься, заставил её на животе танцевать за полпуда зерна. Тоже, знаете ли, факт.
  21. nizhegorodec
    nizhegorodec 28 Juli 2017 12:58
    +2
    Kutipan saka: badens1111
    3% от народа восставали?Против 97%-и вы думаетемчтот 97% сожалеют о том что 3% голову оторвали ,за бандитизм и предателство?
    откуда цифры и с чего это обманутые крестьяне, рабочие и моряки стали предателями? Предателями чего? Режима, который с помощью предательства власть взял? Вы об этом?
    Kutipan saka: badens1111
    Вы власовцев и красновцев оправдываете,вместе с кулачьем которое во многом служили тем же гитлеровцам?
    wong bodho по конкретнее, где оправдываю и при чём тут "кулачьё" их то как класс ещё в 30-х извели, самое трудоспособное население деревни. От 1 млн до 1,5 млн совграждан активно помогали нацистам, ещё около 22 млн сотрудничали в той или иной мере с ними на оккупированных территориях, не много ли врагов соввласти?
    Kutipan saka: badens1111
    Или о троцкистах,чье правление для России было бы гибельно,пытаетесь и о их судьбе всплакнуть?
    троцкисты совершили октябрьский переворот и строили советскую власть, шагая по трупам русских людей к мировой революции, у вас ум то есть валить всё в одну кучу или мозг перегрелся от лозунгов? Для меня коммуняки это одно целое, а троцкисты они, маоисты, либералы всё едино, это вы их делите на хороших и плохих, а я в сортах дepьмa не разбираюсь.
    Kutipan saka: badens1111
    Троцкий якшался с нацистами-так от чего ж нам сожалеть о его и участи его сподвижников?
    а Сталин со товарищи с нацистами не якшались? Или у них индульгенция есть после того как нацисты их кинули?
    Kutipan saka: badens1111
    Babagan dhengkul katelu = sampeyan ora bisa nolak lan maneh ngapusi?Lan kenapa, kanggo "persuasiveness" sing luwih gedhe saka kesimpulan sing palsu?
    да, а член семьи врага народа для вас термин новый? Или вы думаете, что детские дома для детей раскулаченных или "шпионов-вредителей" были раем? Или не знаете сколько детей погибло при выселениях и репресиях родителей?
    1. matak wesi
      matak wesi 28 Juli 2017 14:26
      +5
      Что ты Геббельс заврался совсем. Какие такие 22 млн сотрудничавших с фашистами? Ты нас совсем за идиотов считаешь? У тебя дед на войне погиб - не кому было тебя, цензура, воспитать.
      1. Monarchist
        Monarchist 28 Juli 2017 15:32
        +3
        22 миллиона это уже перебор. Если имеет в виду людей оказавшихся в оккупации то надо так и говорить, но опять-таки всех записывать в сотрудничавшие - ДИБИЛИЗМ. Даже в инструкциях НКВД,а потом СМЕРШ была градация кого записывать в сотрудничестве.
        С 1943 не считали за сотрудничество : женщин сожительствовавших с немцами. Людей работавших на предприятиях в немецком тылу или которых угоняли на работу в Германию.
        1. nizhegorodec
          nizhegorodec 29 Juli 2017 06:55
          +1
          Quote: Monarchist
          Если имеет в виду людей оказавшихся в оккупации
          и работавших на нацистов по тем или иным причинам. Например, термин Локотская республика, ни о чём Вам не говорит? А когда ловили, а потом казнили Зою Космодемьянскую, не местные ли помогали гансам? А сколько ещё погибло патриотов при активном или пассивном участии советских граждан, находящихся в тылу у немцев.
          Quote: Monarchist
          С 1943 не считали за сотрудничество : женщин сожительствовавших с немцами. Людей работавших на предприятиях в немецком тылу или которых угоняли на работу в Германию.
          да, это было, но здесь большевиков понять несложно, трудно было одновременно подвергнуть репрессиям столько людей.
          Quote: Monarchist
          но опять-таки всех записывать в сотрудничавшие - ДИБИЛИЗМ
          может быть, но для чего этот пункт в анкете "имеете ли вы родственников находившихся во период ВОВ в плену или на оккупированных территориях" который очень многим дорогу закрыл? Судя по приведённому Вами положению НКВД то их предателями не считал, однако особо махровые коммунисты здесь, на ВО, призывали всех в партизанские отряды и называли этих людей предателями. Кстати, почему то французских рабочих, оказавшихся на территории оккупированной Франции и работавших на заводах, они тоже считают пособниками нацистов. Почему, если
          Quote: Monarchist
          Даже в инструкциях НКВД

          Quote: Monarchist
          С 1943 не считали за сотрудничество : женщин сожительствовавших с немцами. Людей работавших на предприятиях в немецком тылу
          кстати, поделитесь ссылкой на этот документ.
      2. AVVA2012
        AVVA2012 28 Juli 2017 17:16
        +3
        От 1 млн до 1,5 млн совграждан активно помогали нацистам, ещё около 22 млн сотрудничали в той или иной мере с ними на оккупированных территориях

        Взято возможно: И. Г. Ермолов "ТРИ ГОДА БЕЗ СТАЛИНА" Оккупация: советские граждане между нацистами и большевиками 1941–1944,

        Фото: Ермолов И.Г.
        ссылка на : Кульков Е. Н., Мягков М. Ю., Ржешевский О. А. Война 1941–1945. М., 2004. С. 214. Кто они такие, не знаю, а искать лень.
        1. nizhegorodec
          nizhegorodec 29 Juli 2017 06:35
          +1
          Kutipan saka avva2012
          Кто они такие, не знаю, а искать лень.

          честно говоря, впервые слышу об этих
          1. badens1111
            badens1111 29 Juli 2017 11:24
            +3
            Стоит привести здесь по-своему замечательное позднейшее высказывание генерала Сухомлинова. Временное правительство за отпущенный ему срок не успело загнать его в "каторжные норы"; после некоторых мытарств он в октябре 1918 года эмигрировал и в 1924 году издал в Берлине книгу "Воспоминания", которая заканчивалась так:

            "Залог для будущей России я вижу в том, что в ней у власти стоит самонадеянное, твердое и руководимое великим политическим идеалом (то есть идеалом коммунистическим. -- В.А".) правительство... Что мои надежды являются не совсем утопией, доказывает, что такие мои достойные бывшие сотрудники и сослуживцы, как генералы Брусилов, Балтийский, Добровольский, свои силы отдали новому правительству в Москве".

            Сухомлинов здесь был совершенно искренен и исходил из вполне понятного чувства, которое можно было бы выразить так: "Слава Богу, что во главе России эти самые большевики, а не Гучков с Милюковым и Керенским!"
            Kutipan saka: nizhegorodec
            честно говоря, впервые слышу об этих

            Судя по всему вы вообще мало что знаете.https://cont.ws/@mzarezin1307/675366
            1. nizhegorodec
              nizhegorodec 30 Juli 2017 13:41
              +1
              Kutipan saka: badens1111
              Судя по всему вы вообще мало что знаете.

              я этого не стесняюсь, потому что всё знать невозможно, хуже другое, что ограниченный человек (судя по его комментам, не видящий разницы между Скоропадским и Петлюрой, дебЕтом и дебИтом) воображает из себя этакого знайку.
              Я знаю только то, что я ничего не знаю.
              (Socrates)
              Лучше берите пример с человека, который гораздо умнее вас.
      3. Komentar wis dibusak.
  22. nizhegorodec
    nizhegorodec 28 Juli 2017 13:01
    +2
    Kutipan saka: badens1111
    А вот ответственными в том числе и за нелады в период голодный,можно спросить,с потомков тех,кто все это устроил,их много среди вашей братии.
    так дело в том, что рулила то страной ваша братия, она и голод устроила, вот с них то и спрашивайте
    1. Alexander Green
      Alexander Green 28 Juli 2017 18:43
      +4
      Kutipan saka: nizhegorodec
      так дело в том, что рулила то страной ваша братия, она и голод устроила, вот с них то и спрашивайте

      Когда Советская власть начала на селе коллективизацию, все враги развернули активную антиколхозную агитацию, подбивали крестьян не записываться в колхоз, предлагали резать скот, меньше сеять, пугали даже, что жены будут общими. Результат налицо! Там, где порезали весь скот и ничего не посеяли, начался голод.
      Так кто его организовал? Разве это партия и советская власть учила крестьян резать скот и травить посевы? Нет господа фальсификаторы. Голод - это дело рук кулачья и, поддерживающей их, троцкистско-бухаринской оппозиции!
      1. nizhegorodec
        nizhegorodec 29 Juli 2017 06:34
        +1
        Kutipan: Alexander Green
        Когда Советская власть начала на селе коллективизацию, все враги развернули активную антиколхозную агитацию, подбивали крестьян не записываться в колхоз, предлагали резать скот, меньше сеять, пугали даже, что жены будут общими. Результат налицо! Там, где порезали весь скот и ничего не посеяли, начался голод.

        вы сами то в это верите? Это что ж за прекрасная такая власть была, что у неё столько врагов? И почему голодали одни регионы, а другие не голодали? Все враги кучкой жили? А продразвёрстка была в параллельном мире? И чем она отличается от продналога, за который ратовали крестьяне? И почему голод совпал как раз с периодом раскулачиания? Вот ответите на эти вопросы и поймёте, что причиной голода стало бездарное управление государством, а не общие жёны.
        1. wong liyo1985
          wong liyo1985 29 Juli 2017 07:07
          +1
          Хлебная стачка 1927 года. Учить матчасть. Срочно.
          1. nizhegorodec
            nizhegorodec 29 Juli 2017 08:10
            +1
            Kutipan saka: strannik1985
            Хлебная стачка 1927 года

            прочитал, да, интересно, об этой стачке я не слышал, но статья лишь подтверждает то что я и писал, весь дисбаланс на хлебном рынке внесло государство, своим
            Kutipan saka: nizhegorodec
            бездарным управлением

            Да и коллективизацию нужно было проводить без механического раскулачивания, сопровождающееся расстрелами, грабежами (иначе 107 статью не назвать) и высылкой наиболее трудоспособных крестьян в Сибирь (в кулаки то записали не только торгашей, но и более или менее зажиточных крестьян и даже середняков, не захотевших делиться с сельским люмпен-пролетариатом своим нажитым тяжёлым трудом хозяйством). Кулаков (торгашей и спекулянтов, а не трудяг) нужно было выживать экономическими рычагами, а не репрессивными, тогда бы не было таких жертв на селе, которые мы имеем.
            1. wong liyo1985
              wong liyo1985 29 Juli 2017 09:39
              +3
              Простите, чем вам так крестьяне-бедняки не угодили? Они же от роста цен первые пострадают, половина хозяйств хлеб покупала, сами себя не могли прокормить, причем не платя налоги. На 20% городского населения государство хлеб найдет, а на остальных? Чтобы перебить цену на зерно, нужно вбросить нас рынок большую массу зерна, но где его взять?

              Видите-ли в чем дело, кулак-сельский ростовщик/перекупщик, такая деятельность была незаконна. Как по вашему взыскали долги, если этого нельзя сделать по закону? "Подкулачниками". Зачем кулаку сильный конкурент в виде колхоза? Кто будет брать в долг,если можно будет жить работая в колхозе? Поэтому на 1927 год 911 терактов(в основном убийства активистов-колхозников и поджоги имущества), на 1928 1027, а на 1929 8278. Вы собираетесь чисто экономическими методами бороться с преступностью?
              1. nizhegorodec
                nizhegorodec 30 Juli 2017 13:47
                +1
                Kutipan saka: strannik1985
                Видите-ли в чем дело, кулак-сельский ростовщик/перекупщик

                вижу, только бороться нужно было с кулаками, а не с теми, кого кулаками jenenge. Кулаками после 17-го стали называть всякого зажиточного крестьянина и неважно, что он своё хозяйство построил своим умом и старанием, а не перекупкой хлеба. Естественно, что делиться с сельской голытьбой, по большому счёту пропойцами и лентяями, он не хотел. Большевики с водой выплеснули младенца. В итоге, из крупнейшего поставщика хлеба к 1916 г. СССР превратился в крупнейшего потребителя его в 60-х. Вот и весь результат.
                Kutipan saka: strannik1985
                Вы собираетесь чисто экономическими методами бороться с преступностью?
                вы путаете причину со следствием. Кулакам (здесь я имею в виду зажиточных крестьян, а не торгашей) предложили сдать в колхоз своё имущество, естественно они были против. Вы же не отдадите свою машину, дачу, квартиру в пользу голодранцев, которые, в то время как вы учились, а потом работали, пили портвешок по подъездам. А когда пришла пора пожинать плоды своей "трудовой" жизни, вломились к вам в квартиру под лозунгом "отнять всё и поделить". Вот отсюда поджоги, убийства, теракты. но это ответ на незаконные действия власти, обещавшей землю - крестьянам, заводы - рабочим.
                1. wong liyo1985
                  wong liyo1985 1 Agustus 2017 10:36
                  +1
                  В итоге, из крупнейшего поставщика хлеба к 1916 г. СССР превратился в крупнейшего потребителя его в 60-х. Вот и весь результат.

                  Опять матчасть. До революции 70% товарного хлеба давали помещичьи и квазипомещичьи(монастырские например)хозяйства, еще 30% давали 2 миллиона достаточно крупных культурных хозяйств, остальные 18 млн.хозяйств не давали ничего, большая часть хлеб покупала. При этом питались крестьяне так,что большая часть призывников в РИА попробовала мясо впервые в армии.
                  Кулакам (здесь я имею в виду зажиточных крестьян, а не торгашей) предложили сдать в колхоз своё имущество, естественно они были против.

                  Опять матчасть-инициатива с сплошной коллективизацией была в июле 1929 года, когда тихая война на деревне уже шла во всю.
          2. nizhegorodec
            nizhegorodec 29 Juli 2017 08:18
            0
            Kutipan saka: strannik1985
            Sinau materi.

            да, забыл поблагодарить за материал. Спасибо! hi
        2. Alexander Green
          Alexander Green 29 Juli 2017 11:31
          +3
          Kutipan saka: nizhegorodec
          вы сами то в это верите? Это что ж за прекрасная такая власть была, что у неё столько врагов? И почему голодали одни регионы, а другие не голодали? Все враги кучкой жили? А продразвёрстка была в параллельном мире? И чем она отличается от продналога, за который ратовали крестьяне? И почему голод совпал как раз с периодом раскулачиания? Вот ответите на эти вопросы и поймёте, что причиной голода стало бездарное управление государством, а не общие жёны.

          А вы только про общих жен прочитали? Эх вы! А что было написано перед этим? Главная причина голода - антиколхозная пропаганда и вредительство. Не везде голод был потому, что не везде народ поддался этой пропаганде. Поддались в основном в тех районах, где были более плодородные земли, а потому и более зажиточные крестьяне, почитайте "Поднятую целину" М.А. Шолохова, там он на примере деда Щукаря красочно описал как это все происходило. Дед Щукарь тоже, поддавшись на антиколхозную пропаганду, зарезал свою единственную телушку и потом, обожравшись мясом, не выкисал из кукурузы, "где мелькал его малахай"
          1. nizhegorodec
            nizhegorodec 30 Juli 2017 13:58
            +2
            Kutipan: Alexander Green
            почитайте "Поднятую целину" М.А. Шолохова, там он на примере деда Щукаря красочно описал как это все происходило. Дед Щукарь тоже, поддавшись на антиколхозную пропаганду, зарезал свою единственную телушку и потом, обожравшись мясом,

            так ведь резали то почему? Большевики всё зерно выгребали, чем скотину кормить, вот и советовали крестьянам скотину забить, пока сама не сдохла. Не на ровном месте всё было, не то крестьянин был.
            1. Alexander Green