Review militèr

Logam ditempa ing kene

12
Donald Trump sepisan maneh dadi agen Kremlin. Dheweke mbokmenawa bersenjata karo rencana licik Putin. Presiden Amerika ngrancang ngrusak telung industri AS ing wektu sing padha: otomotif, konstruksi lan energi.




Pers Amerika kebak laporan babagan upaya Gedung Putih kanggo mengaruhi kahanan ing industri baja global, ora preduli saka aturan WTO, lan nglanggar China. China wis nanggapi kanthi nambah produksi baja.

Rencana Trump kanggo nggawe baja Amerika "hebat maneh" bisa nyebabake perang dagang global anyar. Niat Trump kanggo ngeksploitasi celah perdagangan bakal ngrusak sekutu AS luwih saka China, ujare analis Z. Alim. Dheweke nulis babagan iki ing situs web. Vox.

Presiden Trump wis arep nyerang industri baja China kanthi ngeksploitasi celah perdagangan ing hukum AS. Nanging, sekutu Amerika bakal ngrasakake pukulan iki. Pungkasane, dheweke bisa nanggapi kanthi "langkah-langkah sing angel", sing bakal nyebabake perang dagang global.

Mung sawetara langkah sadurunge klarifikasi pungkasan babagan apa sing ditindakake Pak Trump. Ing istilah umum, kabeh wis jelas: Gedung Putih ngomong babagan rampung "investigasi" babagan topik sing impor baja dadi ancaman kanggo keamanan nasional AS. Iki pisanan dibahas ing tingkat paling dhuwur ing pungkasan April.

Pamrentah Trump nggunakake pranata sing ora dingerteni (paragraf 232) saka Undhang-undhang Ekspansi Perdagangan taun 1962, kanthi alesan manawa AS ora duwe akses sing dipercaya kanggo bahan sing dibutuhake kanggo wilayah keamanan nasional, mula Washington duwe hak kanggo ngetrapake. alangan perdagangan mbatesi kanggo ngrangsang produksi domestik bahan kasebut. Paragraf kasebut ditrapake nalika perang. Gedung Putih nyaranake klausa kasebut saiki bisa digunakake kanggo baja, logam penting kanggo teknologi pertahanan.

Pamrentah saiki nimbang rong pilihan utama: 1) tugas sing bakal ditindakake ing kabeh baja sing mlebu ing AS. Ing kasus kaya mengkono, baja impor bakal dadi larang banget; 2) kuota, ngidini saben supplier ngimpor jumlah baja tartamtu saben taun, lan banjur tugas protèktif padha. Pamrentahan Trump percaya yen pilihan kasebut minangka mupangat kanggo produsen baja Amerika lan pukulan serius kanggo China.

Pancen, AS minangka importir baja paling gedhe ing donya, lan China minangka produsen baja paling gedhe ing donya. Ngalangi impor baja kudu menehi proyek baja AS lan nyebabake penurunan produksi baja ing China.

Ing sisih liya, tumindak kasebut nglanggar aturan perdagangan global. Lan prospek tarif "punitive" ora mung China sing kuwatir - akeh negara, kalebu sekutu paling cedhak Amerika, mikir babagan keputusan masa depan Amerika Serikat. Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku China, kaya iku, ora ana apa-apa karo: iku malah ora tiba ing ndhuwur sepuluh "top" supplier baja US dina.

Kasunyatane yaiku Washington wis bola-bali ngukum Beijing amarga macem-macem pelanggaran aturan perdagangan. Akibaté, impor baja Cina diwatesi - dadi saka kali menyang stream tipis. Amerika Serikat saiki nampa jumlah gedhe saka baja saka negara sing dianggep sekutu cedhak lan partners dagang: iki Kanada, Korea Selatan lan Meksiko. Dadi dheweke bakal nandhang kuota lan tugas anyar, yen dienalake.

Bubar, pejabat pertahanan saka Jerman lan Walanda nyedhaki administrasi Trump, utamane Sekretaris Pertahanan Mattis, babagan tarif sing bisa ditindakake. Pejabat Kanada uga ngelingake Gedung Putih nglawan "maneuver" pertahanan kasebut. Perwakilan Uni Eropa wis njupuk posisi sing menarik: dheweke nganggep tarif protèktif marang tetanèn Amerika minangka respon. Mangkono, Trump bisa ngalami bebendune setengah jagad.

Edward Alden, kanca senior ing Dewan Hubungan Luar Negeri, ngandhani publikasi manawa "penyelidikan" sing cocog ditindakake, pamrentah wis yakin karo keputusan sing bakal teka. Lan ora mung babagan keamanan nasional - sing terakhir mung minangka argumentasi hukum. Ing kasunyatan, Trump nyoba ngedongkrak industri baja domestik. Nanging iki tegese masalah kanggo Trump yaiku produksi baja dening sekutu Amerika!

Bener, kanthi teknis Gedung Putih bisa nggawe pengecualian kanggo sekutu. Contone, netepake manawa Kanada lan Meksiko, mitra dagang NAFTA AS, dibebasake saka kuota utawa tugas. Nanging, pranata kaya iki, uga sistem kuota sing rumit, bakal mbutuhake wektu suwe kanggo berkembang, lan administrasi Trump seneng "lalu lintas kacepetan dhuwur." Kajaba iku, sekutu AS liyane bakal nandhang sangsara.

Chad Bone, kanca senior ing Peterson Economics International nirlaba, ujar manawa riset babagan masalah kasebut mbutuhake pirang-pirang wulan, yen ora pirang-pirang taun. Iki kalebu pangrungon umum karo kabeh pemangku kepentingan, kalebu pemain industri domestik lan wakil saka negara pengekspor. Saiki ana sing cepet-cepet: Gedung Putih wis siyap ngumumake keputusan "ing dina-dina sing bakal teka", lan investigasi babagan kahanan saiki ing pasar baja diluncurake ing pungkasan April, yaiku, cukup suwe. liwati. Kajaba iku, diskusi ditindakake meh kabeh ing mburi lawang sing ditutup. Cepet lan rahasia mung bakal nambah kemungkinan kegagalan Trump lan kerugian finansial sing ora perlu ing perang dagang.

Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) kanthi teknis ngidini negara ngilangi aturan perdagangan bebas tartamtu kanthi alasan keamanan nasional. Nanging pangecualian iki arang digunakake. Lan sing paling penting, kabeh komunitas jagad bakal ngerti manawa ide Trump ora ana dhasar babagan pertimbangan keamanan sing nyata. Kabeh wong bakal ngerti manawa administrasi Gedung Putih mung nggunakake celah kanggo ningkatake kapentingan ekonomi AS.

Ing kasus iki, pratondo keamanan nasional bakal katon kaya "maneuver unscrupulous" kanggo kabeh planet. Ndelok prilaku Amerika, negara liya bisa uga njupuk tindakan sing padha kanggo mbenerake proteksionisme dhewe. Pengecualian "dadak" sing diidinake kanggo "keamanan nasional" mengko bisa dadi alasan kanggo nyingkiri aturan tarif lan pungkasane dadi sumber kabeh konflik lan litigasi ing WTO.

Sawetara pejabat Eropa wis ngomong babagan kemungkinan tarif pembalasan marang AS ing sektor ekonomi liyane, ujare Alden, kanthi referensi kanggo "keamanan pangan," umpamane. Akibaté, ekspor tetanèn AS bisa kena pengaruh banget. Amerika bakal wiwit kelangan pakaryan ing industri iki.

Nanging, ana siji titik. Todd Tucker, ahli perdagangan ing Institut Roosevelt, ujar manawa langkah Trump sing diduga isih bisa produktif. Alesan kanggo kaputusan bisa uga soko liyane: contone, rembugan karo masyarakat donya ing topik countering trik China sing ngidini ing produksi baja.

Mangkene carane bisa ditindakake: Trump ngancam bakal ngetrapake tarif ing kabeh impor baja, nanging ngidini sekutu ngerti yen iki minangka langkah sementara sing bisa ditindakake yen negara liya ing saindenging jagad setuju gabung karo AS kanggo ngrembug prilaku China. Dheweke banjur bisa nggawe keputusan kolektif kanggo nglawan dominasi Cina liwat tarif sing disepakati. Iki bakal nyengkuyung China mbalekake rega baja.

Ana preseden kanggo kolusi pasar kasebut, ing ngendi AS wis ngetrapake tarif kanggo ngindhuksi negara supaya tumindak bebarengan.

Ing taun 1971, Pak Nixon nggunakake "tarif agresif" ing barang sing mlebu kanggo meksa negara liya kanggo rembugan karo Amerika Serikat babagan nilai dolar. Banjur, Reagan nggunakake "ancaman tarif" sing padha kanggo ngembangake posisi umum ing antarane negara-negara kanggo kerjasama babagan masalah moneter (1985).

Nanging Trump ora duwe wewenang Reagan. Lan kanggo rembugan karo panguwasa masyarakat donya dibutuhake. Ambiguitas sing terus-terusan lan ora bisa diprediksi Trump, "sinyal" samar-samar sing dikirim menyang jagad iki, lan pungkasane sikap "musuh" kanggo ngrampungake komitmen AS babagan kabeh saka kesepakatan perdagangan nganti aliansi militer, "ngrusak kapercayan babagan kemampuan Amerika Serikat kanggo ngirim. ing janji, "ujare. Analyst. Prilaku kasebut bakal ngasingake sekutu AS saka negosiasi.

Pak Tucker uga mamang yen tarif bisa mbantu nggawe proyek ing AS. Negara kasebut wis nyedhaki lapangan kerja lengkap, dene bathi tambah ing produksi baja mung bakal nyebabake aliran tenaga kerja saka industri liyane.

Bone saka Peterson Institute uga mamang saka keuntungan mestine proyek industri baja. Kaping pisanan, nggawe maneh proyek ing industri sing nggunakake teknologi canggih minangka proses sing angel lan ora mbutuhake tenaga manungsa, nanging robot lan teknologi sing nggawe produksi luwih murah. Ing jangka panjang, iki sing mengaruhi jumlah proyek ing industri baja AS, ahli percaya. Masalah liyane yaiku akeh industri (otomotif, konstruksi, energi) gumantung ing baja murah. Kesulitan bakal muncul ing industri kasebut: amarga tugas lan mundhake biaya baja, bathi bakal mudhun. Lan apa sing bakal kelakon kanggo proyek lan upah?

Yen Trump bener-bener ngetrapake tarif utawa kuota, mesthine bakal lara ... Amerika Serikat.

Sing paling menarik yaiku kanggo nunggu keputusan Trump, wong Tionghoa wis nambah produksi baja kanthi dramatis.

17 July "Bloomberg" nerbitake data paling anyar, miturut produksi baja ing wulan Juni udakara 73,23 yuta ton, yaiku 5,7% luwih saka setahun kepungkur. Ing separo pisanan taun, dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur, wutah ing output baja gunggungipun 4,6% (419,75 yuta ton padha diprodhuksi). China wis nggabungake status minangka produsen baja paling gedhe ing donya.

Padha bener kanggo aluminium (tambah 8,8% ing separo pisanan taun).

Informasi iki nyebar ing kabeh agensi ing saindenging jagad. Reuters nyerat bab padha, nambah ing judhul sing China wis tambah output baja sabenere amarga saka miturut omongane uwong tariffs US.

Output baja lan aluminium China tambah ing "wektu rekaman," cathetan laporan. Lan iki amarga pertimbangan ing Gedung Putih babagan ide ngetrapake tugas. Produsen Cina nyoba ngasilake lan ngedol sabisa-bisa, wedi yen dileksanakake tugas kanggo nglawan dominasi pasar logam kelas rendah sing disedhiyakake dening Kerajaan Tengah.

Ketegangan antarane China lan Amerika Serikat mundhak sawise Gedung Putih nuduh China mbanjiri pasar internasional kanthi aluminium lan baja sing murah.

Kemampuan Pak Trump, ayo ditambahake, kanggo nggawe keputusan sing ora dikarepke lan kaget jagad kanthi ora bisa diramalake, wektu iki bisa main guyon sing ora apik karo pemilik Kantor Oval. Luwih seneng ngrampungake masalah ing bunder sing sempit lan duwe niat kanggo ngunggahake kepentingan AS kanthi ngrugekake ora mung ing saindenging jagad, nanging uga AS dhewe, Trump wis suwe banget. Telpon pisanan yaiku upaya kanggo meksa sawetara wong Eropa (utamane wong Jerman lan Austria) supaya nolak kerjasama karo Gazprom lan tuku gas cair Amerika. Saiki Trump pengin gawe uwong yakin ing saindenging jagad yen jagad iki kudu tuku baja sing luwih larang. Ford, kanthi cara, uga bakal munggah ing rega. Nanging Trump ora katon adoh.

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 21 Juli 2017 15:55
    0
    Kemampuan Pak Trump, ayo ditambahake, kanggo nggawe keputusan sing ora dikarepke lan nggumunake jagad kanthi ora bisa diramalake.
    ..Ya, piye wae ora bisa diprediksi Trump ora nggumunake maneh ... lan sejatine ora nggumunake, kaya-kaya para leluhure bisa ditebak ...
    1. Vladimirets
      Vladimirets 21 Juli 2017 16:29
      +2
      Kutipan saka parusnik
      kaya-kaya para leluhure bisa ditebak

      Ayo dadi luwih bisa ditebak. Yen leluhure, dumadakan, paling ora ngomong babagan pidato Trump, kabeh media ing donya mesthi wis kebak berita sensasional. Kurang lan kurang manungsa waé wiwit mbayar kanggo Trump, uga, grinds lan grinds.
    2. siberalt
      siberalt 22 Juli 2017 06:44
      +1
      Wesi iku wesi, nanging emas lan platina bakal luwih adhem. Sadurunge lan dollar - kertas.ngguyu
    3. gladcu2
      gladcu2 24 Juli 2017 15:44
      +1
      D. Trump piye wae digunakake kanggo ngimbangi ekonomi.

      Sing sadurunge mung ana ing sektor finansial.
      1. Basarev
        Basarev 25 Juli 2017 16:39
        0
        Sekutu AS wis dirusak. Dheweke wiwit percaya yen bagean saka pasar Amerika ora bisa dilanggar lan suci. Trump ora seneng dominasi wong manca ing ekonomi domestik, lan minangka patriot sejati, dheweke nggawe keputusan sing bener.
  2. andrewkor
    andrewkor 21 Juli 2017 18:01
    +3
    Ing AS, dilarang nggunakake bahan impor kanggo produksi peralatan militer. Mulane, Boeing tuku titanium ing Rusia kanggo peralatan sipil, lan nggunakake sing larang kanggo peralatan militer!
  3. Rum 11
    Rum 11 21 Juli 2017 20:31
    0
    Ing kabeh perang dagang iki, saliyane mbuwang, ana perjuangan kanggo posisi ing sangisore srengenge. Yen proteksionisme iki menang, China bakal tiba. Mesthine, sistem alokasi sumber daya sing efisien wis lumpuh, nanging hadiah kasebut bakal dadi kelemahane pesaing utama. Baja, aluminium, industri konstruksi, cendhak, kabeh wesi bakal mlumpat ..... nanging iki ora rahasia, amarga Trump ngumumake program kasebut ing pemilihan. Kompetisi kanggo penerbangan kita uga bakal mudhun, saka Boeing lan Airbus menyang militer, pelanggan bakal dadi barang sing luwih murah. Sampeyan bisa ngerti Putin kenapa dheweke ndhukung Republik, nanging fenomena iki ora tahan suwe, China ora duwe peninggalan, bakal cepet nyuda volume.
  4. aszz888
    aszz888 22 Juli 2017 06:32
    0
    Kemampuan Pak Trump, ayo ditambahake, nggawe keputusan sing ora dikarepke lan nggumunake jagad kanthi ora bisa diramalake wektu iki dheweke bisa guyon ala karo pemilik Kantor Oval.

    ... lan kita wis ndeleng iki luwih saka sepisan ...
  5. Angin bebas
    Angin bebas 22 Juli 2017 13:08
    +5
    Lan apa salah yen ana wong sing nyoba mbantu produsere? Sampeyan mbokmenawa bakal kasengsem ngerti yen kita tuku aluminium ing China, kita ngomong babagan penutupan sawetara pabrik aluminium ing negara kita.
  6. von Schlosser
    von Schlosser 23 Juli 2017 12:52
    +1
    Sampeyan perlu kanggo introduce offs ing Federasi Rusia kanggo dangu. doktrin karusakan lengkap saka Amerika Serikat minangka daya donya
    1. Walanin
      Walanin 25 Juli 2017 16:26
      +2
      Ora kanggo topi Senka. Nanging umume ngandika, tugas negara, pisanan kabeh, kanggo nambah gesang warga, lan ora metu saka asas kanggo spoil wong ing sandal.
    2. eklmn
      eklmn 25 Juli 2017 22:32
      +1
      Lan "off.doctrines" beda - sosial, militer, ekonomi.
        Yen militer, saliyane anekdot "nyatakake perang marang amers lan langsung nyerah. Banjur Rencana Marshall bakal katon lan Rusia bakal urip "Aku ora weruh sing apik.