Review militèr

Senjata sing paling ora efektif

373



Nambah sawetara cast penerbangan amunisi, ditambah karo pangembangan rudal jelajah lan teknik kanggo nambah kelangsungan urip pesawat tempur, nyebabake kelemahane sistem pertahanan udara.

Swara 35 taun kepungkur, kabeh asil saka nggunakake tempur sistem rudal anti-pesawat nuduhake efektifitas banget kurang saka jinis gegaman (ing verge uselessness). Ing 100% kasus, penembake anti-pesawat ora mung gagal kanggo nglindhungi wilayah udara, nanging malah ora bisa kanggo nyedhiyani resistance ngelingke kanggo aviation. Senadyan kasunyatan sing kita ngomong bab sistem banget Komplek lan larang karo kabisan dhuwur janjinipun, ngendi biaya siji kirim antena iso dibandhingke karo biaya pesawat tempur.

Lan apa asile?

Bombers lan senjata serangan udhara (SNV) "digulung" ing posisi sistem pertahanan udara kanthi roller panas, numpes kanthi obyek impunitas sing dilindhungi, kaya sing katon, sistem pertahanan udara sing paling kuat lan modern.

Nanggepi, wakil saka klompok lemah lan komando pertahanan udhara biasane shrugged pundak, referring kanggo gangguan, terrain bukit lan lengkungan bumi. Radar ora ndeleng target ngluwihi cakrawala - iki minangka mode sing ora dirancang. Nanging, masalahe yaiku "mode" iki. dikira-kira nalika ngrancang serangan nggunakake rudal jelajah lan pejuang multirole generasi kaping papat, sing bisa mabur ing papan sing dhuwur banget, nyerang kanthi tliti dhuwur. gaman, sing malah ora perlu mabur langsung liwat target. Ing kahanan kaya mengkono, laporan sing menang babagan "sipat unik" sistem anti-pesawat, sing, kanthi anane mung, "nyebabake rasa wedi" lan "meksa para agresor kanggo ninggalake serangan kasebut," minangka obrolan sing ora ana bukti.

Pitakonan ora malah "kemampuan unik", nanging sabdhoning kanggo nandur modal ing pangembangan senjata larang kuwi sing bakal dijamin rusak ing menit pisanan perang.

Ora bakal suwe golek conto.

Operasi Medvedka-19, 1982

Nomer 19 - miturut jumlah divisi SAM ing Libanon Wétan.

15 divisi sistem pertahanan udara seluler "Kvadrat", rong divisi sistem pertahanan udara stasioner S-75 lan S-125, ditambah karo sèket "Shilok", 17 baterei artileri anti-pesawat lan 47 regu MANPADS "Strela-2". Kapadhetan senjata anti-pesawat paling dhuwur sing tau ditemoni ing konflik militer.

Senadyan telung tutup bebarengan, klompok pertahanan udara "ora bisa dikalahake" ora ana ing dina pisanan perang, tanpa mundhut pesawat musuh.

Operasi Eldorado Canyon, 1986

Wilayah udara ing Tripoli ditutupi dening 60 sistem pertahanan udara Crotal buatan Prancis, pitung divisi S-75 (42 peluncur), rolas sistem S-125 sing dirancang kanggo nglawan target sing mabur sithik (48 peluncur), telung divisi pertahanan udara Kvadrat seluler sistem (iki 48 peluncur liyane), 16 sistem pertahanan udara seluler Osa, ora kalebu sistem anti-pesawat jarak jauh S-200 Vega sing dipasang ing tlatah negara kasebut (24 peluncur).

Klompok serangan 40 pesawat nyerang kabeh target sing ditugasake, mung kalah siji tukang ngebom amarga geni anti-pesawat (paling ora ana lebu liyane lan bukti kerugian gedhe sajrone 30 taun kepungkur).

Akurasi serangan wengi kurang. Nanging ana liyane sing nggumunake. Armada 40 pesawat mabur ing langit ing ibukutha kabeh wengi, nggugah pedunung kanthi bledosan lan gemuruh turbin pesawat. Brazenly lan tanpa hukuman, kaya-kaya wong Libya ora duwe pertahanan udara babar pisan.

Operasi Desert Storm, 1991

Sedhela babagan sing utama - penerbangan pasukan multinasional ngebom sapa wae sing dikarepake, nalika dikarepake lan kaya sing dikarepake, sanajan Irak duwe macem-macem sistem pertahanan udara buatan Soviet, ditambah karo radar Prancis lan pertahanan udara Roland. sistem. Ing jumlah sing paling negara paling maju ing donya bisa meri. Miturut komando Amerika, sistem pertahanan udara Irak diatur banget lan nduweni sistem deteksi radar canggih sing nyakup kutha lan fasilitas paling penting ing negara kasebut.

Alamiah, ing wengi pisanan, kabeh iki matèni kanggo nul.



Ing dina sabanjure, penerbangan Sekutu nindakake apa sing dikarepake ing langit. Sisa pertahanan udara Irak - mung sing bisa. Padha nindakake sethitik. Mung enem minggu saka "perang supersonik", 46 pesawat tempur ditembak mudhun ing kedadean episodik, sing paling akeh dadi korban ora kanggo "Squares" sing nggegirisi, nanging kanggo bedhil mesin abot lan MANPADS.

Kamentrian Pertahanan USSR menehi tokoh liyane - 68 kerugian (kalebu sing ditembak ing perang udara).

Ing kasus apa wae, iki menehi kurang saka sepersewu persen saka 144 urutan udara MNF. A asil curiga banget kanggo pertahanan udhara kabeh negara, kang militèr minangka salah siji saka limang negara paling kuat ing donya.

Operasi Pasukan Sekutu, pengeboman Serbia, 1999

FRY bersenjata karo 32 divisi pertahanan udara (20 S-125 sing wis lawas lan 12 Kub-Ms sing modern), uga udakara 100 kompleks seluler Strela-1 lan Strela-10, MANPADS lan sistem artileri anti-pesawat meriam.

Mesthi, kabeh iki ora migunani kanggo wong Serbia.

Mung kedadean dhuwur-profil kedaden ing dina katelu saka perang: ing "ora katon" F-117 tabrakan cedhak Belgrade. Acara kasebut nyengkuyung banget pasukan pertahanan udara ing saindenging jagad. Nanging, ora mengaruhi dalan operasi lan asil konflik. Yankees lan antek-antekne ngebom kabeh sing dikarepake.

Miturut perintah NATO, pesawat kasebut nindakake 10 serangan bom.

Yagene wong Serbia bisa nembak "siluman", nanging ora bisa nembak liyane "sederhana" lan akeh target kaya "F-15 & F-16"? Jawaban kanggo siluman iku minangka prasaja minangka pitakonan: sukses acak.

Piala pertahanan udara Serbia sing nomer loro lan pungkasan dikonfirmasi yaiku F-16 "Blok 40", sing mangkat saka pangkalan udara Aviano. Buntut saka loro pesawat dipamerake ing Museum Penerbangan Belgrade.

Senjata sing paling ora efektif


Ora ana lebu liyane sing katon. Rudal Tomahawk sing rusak lan sawetara UAV entheng. Iku kabeh asil kanggo telung puluh loro divisi pertahanan udara.

Komplek kasebut ora paling anyar? Nah, dadi apa! Penerbangan NATO uga ora kalebu sawetara "siluman" paling anyar. Ing antarane mungsuh ana akeh "wong tuwa", umur sing padha karo sistem pertahanan udara "Cube".

Contone, Walanda miber F-16A (1 kamenangan udara), modifikasi paling awal saka Falcon kanthi akeh cacat. F-16 "Blok 40" sing ambruk uga dianggep lungse nalika iku. Lan Angkatan Udhara Italia narik kawigaten "dinosaurus" kayata F-104 Starfighter kanggo melu operasi kasebut.

* * *

Kanthi pungkasan pamboman Serbia ing crita Pertahanan udara teka istirahat suwene 15 taun. Kabeh kampanye nyerang ing wiwitan "nol" ditindakake kanthi ora ana oposisi saka lemah. Sajrone wektu iki, akeh legenda sing disusun, kepiye para penembak anti-pesawat sing gagah berani "mlumpruk" puluhan pesawat ing Irak lan Yugoslavia, sing utama yaiku crita "siluman" sing ambruk.

Lan saiki, sugeng rawuh ing jaman anyar. Jaman Komplek aviation Fantastic, rudal wicaksana "Tactical Tomahawk", planning kanggo puluhan kilometer saka dipandu bom lan cara anyar kanggo nindakake perang online.

Nanggepi, generasi anyar sistem pertahanan udara ngancam ngarahke saka lumahing. Kanthi otomatisasi dhuwur lan fitur-fitur anyar lan canggih. "Shells" sing ora bisa ditembus lan S-400 sing ora ana tandhingane, bisa nembak kabeh wong bebarengan kanthi jarak atusan kilometer.

Babak pisanan kanthi ora sengaja dipungkasi kanthi menang sistem pertahanan udara. Komplek anti-pesawat domestik Pantsir S-1 sing dikirim menyang Suriah ditembak mati Phantom pengintaian Turki. Wong tuwa mau dikirim menyang kethokan.

Konfrontasi luwih antarane pertahanan udara lan penerbangan ora nyebabake optimisme maneh. Ora nganti sewulan warta babagan serangan sabanjure angkatan udara koalisi Barat lan Israel ing wilayah Siria. Dheweke mabur lan ngebom apa wae sing dikarepake. Senadyan ana "kerang sing ora bisa ditembus" lan S-400, sing indeks kasebut nuduhake kemungkinan ngontrol ruang liwat setengah saka Timur Tengah.



Serangan udara kanthi impunitas dipoyoki dening negara-negara sing sukses dhewe nol; iku tetep mung kanggo moyoki liyane. Nanging pendekatan domestik uga apik: kanggo sepuluh taun apik, media saben dina nglukis sifat-sifat pinunjul saka "Shells" lan "Triumphs". Militer nuduhake dheweke ing parade, janji bakal nembak kabeh sing nyedhaki 400 (saiki wis 500) kilometer saka posisi sistem pertahanan udara.

Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa njamin kanca-kanca yen sampeyan duwe telepati, ngerti yen ing kesempatan pisanan, kasunyatane bakal nuduhake sebaliknya lan sampeyan bakal diguyu.

"X-hour" minangka serangan rudal ing pangkalan udara Shayrat. Ing upaya kanggo nglindhungi tali bahu lan reputasi, padha dibenerake kanthi cara sing beda-beda. Ana sing nyebutake kekurangan pesenan. Liyane nulis kanthi jujur ​​babagan kekurangan kemampuan teknis kanggo nyegat. Ing kahanan kasebut, ana utawa ora ana pesenan ora penting maneh.

Sistem pertahanan udara S-400 kita, sing dipasang ing Suriah, ing pangkalan udara Khmeimim, sacara teknis ora bisa nembak Tomahawks Amerika. Pangkalan udara Syrian Shayrat, sing diserang dening Amerika, udakara 100 km saka Khmeimim. Nanging, kanggo sistem pertahanan udara ana konsep mbatesi babagan horizon radio.

Ya, jarak maksimum S-400 yaiku 400 km. Nanging sampeyan kudu ngerti: iki tekan target udhara sing beroperasi ing dhuwur medium lan dhuwur. Rudal pelayaran sing beroperasi ing dhuwur 30-50 meter ora katon saka jarak kasebut mung amarga Bumi "mlengkung" - bunder. Ing tembung, Tomahawks Amerika ana ing njaba cakrawala radio S-400. (Kolonel cadangan, anggota Dewan Ahli Dewan Komisi Militer-Industri Federasi Rusia Viktor Murakhovsky.)


Yen kita tundhuk pernyataan kasebut ing analisis logis, pranyata manawa sistem pertahanan udara sing paling maju, ora bisa nglawan pesawat lan misil sing mabur kurang.

Pesawat modern malah ora perlu mabur nyedhaki target kanggo nyerang. Iki ndadekake nolak serangan kanthi pertahanan udara adhedhasar lemah meh ora mungkin.

Ing sisih aviation - fisika lan hukum alam.

40 taun kepungkur

Kamenangan pertahanan udara pungkasan sing ora bisa dibantah yaiku perang Arab-Israel 1973. Inggih, kados ing triumph, padha nyebul iku tho. Nanging sanadyan. Intine ana liyane.

Sistem anti-pesawat paling modern kanthi kru sing diawaki dening "penasihat lan spesialis militer" Soviet nyebabake kerugian sing "ora bisa dikalahake" Hel Haavir (Angkatan Udara Israel).

100-150 pesawat lan helikopter numpes (miturut sisih Siria - luwih saka 200), kalebu. ditembak mudhun ing perang udhara lan ilang amarga alasan teknis sing ora bisa dihindari. Seprapat saka armada militèr Israel ing konsumsi.

Alesane yaiku persentasi senjata kanthi tliti dhuwur. Mirages lan Phantom Israel sing bersenjata "besi tuang" dipeksa "nyopir" ing rudal anti-pesawat, sing dibayar.

Kepiye conto iki ana gandhengane karo jaman kita? Ya ora ana. Kanthi sukses sing padha, siji bisa ngrujuk marang tumindak pertahanan udara ing Vietnam.

Bedane antarane perang ing tengah lan pungkasan abad kaping XNUMX diterangake ing wiwitan:

Tambah ing sawetara panggunaan amunisi penerbangan, bebarengan karo pangembangan rudal jelajah lan cara kanggo nambah tingkat kaslametan kanggo pesawat tempur, wis nyebabake kelemahane sistem pertahanan udara.


Napa aviation menang?

Mobilitas paling dhuwur ing antarane kabeh sistem senjata sing ana. Inisiatif. Kemampuan kanggo cepet klompok pasukan lan milih wektu, panggonan lan arah sing ora dikarepke kanggo nyerang. Terobosan supersonik ing dataran rendah.

A sawetara saka sudhut "trap", "kagetan" lan peralatan khusus sing ngijini sampeyan kanggo "mimpin dening irung" sistem anti-pesawat paling apik.

Contone, MALD, simulator target udara, diluncurake sacara massal menyang wilayah jangkoan pertahanan udara. Kanggo radar adhedhasar lemah, padha prakteke ora bisa dibedakake saka pejuang, lan malah luwih saka rudal jelajah, padha niru manuver prasaja lan komunikasi radio kru. Padha mabur atusan kilometer.



Tugas "bodho" kasebut yaiku nyebarake lan ngalihake perhatian kru anti-pesawat saka target nyata. Pasukan kanggo ngaktifake radar, miturut PRR bakal "bajingan".

Apa iku PRR? Iki minangka rudal anti-radar sing ditujokake kanggo radiasi radar.

Ing wayahe, dheweke wis berkembang akeh, dadi "tambang langit". Pesawat malah ora perlu kanggo terus-terusan ing jarak mbebayani kanggo sistem pertahanan udhara mungsuh - iku cukup kanggo "nyumerepi" rolas surprises kuwi ing langit.


ALARM (Misil Anti Radiasi Diluncurake Udara). Iki dudu Shrike primitif saka jaman perang Arab-Israel kanthi frekuensi kerja tunggal lan bidang pandang kaya mol.


Roket munggah lan alon-alon mudhun saka stratosfer nganggo parasut (puluhan menit). Sanalika kepala panuntun ndeteksi Gawan saka radar, parachute murub maneh, ALARM maneh dadi rudal supersonik tiba kaya meteorit ing posisi sistem pertahanan udhara.

Akurasi ora sampurna, nanging saperangan saka volleys karo kuwi "dolanan" punika pungkasan dijamin kanggo pertahanan udara sembarang.



Ora ngétung PRR AGM-88 HARM sing kurang rumit lan fantastis, diprodhuksi ing arah radar kerja. Suspect ana sing salah lan urgently mateni radar, pitungan isih pinasthi - cukup kanggo HARM kanggo ndeleng target sapisan. Sawise ilang sinyal panuntun, PRR modern mabur menyang arah saka sinyal kasebut pungkasan direkam.

Iki ora ngilangi kemungkinan PRR bisu nyerang gelombang mikro tinimbang radar. Mung amunisi consumable. Yen sing siji ora kena, sing nomer loro bakal. Pilot ora duwe risiko apa-apa - lagi satus kilometer ing ngisor cakrawala radio radar adhedhasar lemah.

Jebakan sing ditarik, tambang anti-radar udara lan PRR konvensional, peralatan perang elektronik, rudal jelajah, drone kamikaze, pesawat pengintai elektronik sing bisa nemokake radar saka jarak atusan kilometer (saka wilayah udara negara tanggane).

Ing kahanan kaya mengkono, kahanan karo pertahanan udhara kaya crita Maginot Line ora bisa dilewati, kang ora bisa tahan tabrakan karo kasunyatan saka perang anyar.

Ing tentara gaya Barat, sistem pertahanan udhara kurang digatekake; Patriot sing padha ora dianggep minangka sarana utama kanggo nglindhungi wilayah udara. Dheweke ana ing peran kaloro (yen ora katelu), sawise pejuang. Mung aviation bisa perang karo aviation (mesthi, iso dibandhingke ing jumlahe lan kualitas peralatan lan l / s).

Sistem pertahanan udara Barat, Aegis, THAAD lan Iron Dome, saya ganti dadi sistem pertahanan rudal. Kanggo nembak target radio-kontras ing papan sing dhuwur, nalika kru isih duwe wektu kanggo ndeteksi lan nyegat target kasebut.
Pengarang:
373 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. nebalagur
    nebalagur 21 Juli 2017 06:46
    + 44
    Artikel sing dawa banget kanthi makna sing prasaja: "Katz nawakake nyerah" ...
    1. Santa Fe
      21 Juli 2017 06:53
      + 37
      Mung pesawat sing bisa nglawan pesawat



      Nebalagur mung ora duwe kemampuan kanggo mangerteni apa sing ditulis
      1. Friedrich
        Friedrich 21 Juli 2017 06:56
        + 39
        Sampeyan ora kudu ngadili kasunyatan pertahanan udara kanthi artikel "ahli" kursi.
        1. Santa Fe
          21 Juli 2017 07:07
          + 31
          Perlu dicathet yen amunisi sing dipandu kanthi presisi ukuran cilik kanthi kacepetan dhuwur, sing angel banget ditemoni amarga ukurane cilik lan kecepatan dhuwur, dadi masalah pertahanan udara sing paling serius (bakal dadi angel banget yen amunisi hipersonik. katon). Kajaba iku, sawetara amunisi kasebut saya tambah akeh, mbusak operator, yaiku, pesawat, saka wilayah jangkoan pertahanan udara. Iki nggawe posisi pertahanan udara terus terang ora duwe pengarep-arep, amarga perang nglawan amunisi tanpa kemampuan kanggo numpes operator jelas kalah: cepet utawa mengko iki bakal nyebabake nyuda beban amunisi sistem pertahanan udara, sawise loro pertahanan udara. sistem dhewe lan obyek sing ditutupi bakal gampang dirusak.

          Masalah liyane sing padha serius yaiku kendaraan udara tanpa awak (UAV). Paling ora, iki minangka masalah amarga mung akeh banget, sing nambah masalah kekurangan amunisi kanggo sistem pertahanan udara. Luwih elek yaiku bagean penting saka UAV sing cilik banget, mula ora ana sistem pertahanan udara sing bisa ndeteksi, apamaneh kena, amarga radar utawa sistem pertahanan rudal ora mung dirancang kanggo tujuan kasebut.

          Ing babagan iki, kasus sing kedadeyan ing Juli 2016 banget indikatif. Tingkat peralatan teknis lan latihan tempur sing dhuwur banget saka personel Angkatan Bersenjata Israel dikenal. Nanging, wong Israel ora bisa nindakake apa-apa babagan UAV pengintaian Rusia sing cilik, alon-alon, tanpa senjata sing muncul ing sisih lor Israel. Pisanan, rudal udara-ke-udara saka pesawat tempur F-16, lan banjur loro sistem pertahanan udara Patriot liwati, sawise UAV kasebut kanthi bebas mlebu wilayah udara Siria.

          Gegayutan karo kahanan kasebut, kritéria kanggo efektifitas lan efisiensi sistem pertahanan udara bisa dadi beda banget. Kaya sistem pertahanan udara dhewe.


          Pengarang: Alexander Khramchikhin
          Sumber: https://topwar.ru/120504-dazhe-muha-ne-p
          roletit.html
          1. Friedrich
            Friedrich 21 Juli 2017 07:21
            + 10
            Komponen lemah pertahanan udara mung minangka bagean saka pertahanan udara dhewe, mula ngomong babagan inefisiensi nggunakake conto yen sistem iki ora ana ...
          2. Friedrich
            Friedrich 21 Juli 2017 07:22
            +1
            Lan kasus karo pertahanan udara Israel minangka departemen. wektu
          3. Palu 75
            Palu 75 21 Juli 2017 08:41
            + 55
            Minangka wong sing ana hubungane karo pertahanan udara, aku bakal nerangake yen konflik lokal, miturut analisis sistem pertahanan udara terpadu (kaya Federasi Rusia utawa China), iku bodho kanggo nyimpulake, aku nerangake kenapa, Federasi Rusia nduweni kemampuan. kanggo trek take-off saka pesawat saka airfields dumunung ing Amerika Serikat (maneh, minangka kelompok gedhe, lan siji), Aku umume bisu bab Eropah, nyoba pisanan kanggo serangan ing sarana iki ndadékaké kanggo serangan nuklir retaliatory! Lan kanthi cara kasebut, babagan Suriah, rencana pertahanan udara lokal sing ana ing kono ndeleng luwih akeh tinimbang sing dikandhakake, lan kabeh tumindak skala gedhe saka koalisi Barat mung bisa menehi tanggapan. Artikel sing cethek banget! Iku bakal luwih apik kanggo nggunakake conto iki kanggo njelasno carane lack saka sistem pertahanan udhara terpadu ing negara ngidini serigala Western kanggo bom sipil karo impunity!
            1. trenkkvaz
              trenkkvaz 21 Juli 2017 10:39
              + 21
              Kutipan: Palu 75
              Minangka wong sing ana hubungane karo pertahanan udara, aku bakal nerangake yen konflik lokal, miturut analisis sistem pertahanan udara terpadu (kaya Federasi Rusia utawa China), iku bodho kanggo nyimpulake, aku nerangake kenapa, Federasi Rusia duwe kemampuan kanggo nglacak take-off pesawat saka lapangan udara sing dumunung ing Amerika Serikat (maneh, minangka kelompok gedhe, lan siji-sijine), aku umume meneng babagan Eropa, upaya pisanan kanggo nyerang sarana kasebut nyebabake serangan nuklir pembalasan. !


              Lan kenapa kita butuh sistem pertahanan udara sing larang iki, yen kita bakal nanggapi kanthi senjata nuklir ing serangan apa wae? ))
              Sawise kabeh, ternyata kanthi serangan apa wae ing negara kita, kita bakal nanggapi kanthi senjata nuklir.
              1. Cherry Nine
                Cherry Nine 21 Juli 2017 11:00
                + 18
                Kutipan saka trenkkvaz
                Sawise kabeh, ternyata kanthi serangan apa wae ing negara kita, kita bakal nanggapi kanthi senjata nuklir.

                Bener, iki bali menyang werna, sadurunge tekane saka konsep perang winates.
                Angkatan Bersenjata RF bakal ngetokake perang winates saka tentara kelas siji, ora ana pilihan ing kene. Paling ora, iki minangka panemune wong sing mbantah kanthi apik.
                1. Sarmat149
                  Sarmat149 21 Juli 2017 14:05
                  + 11
                  Aku wonder sing duwe tentara kelas siji kuwi?
                  1. marmer7
                    marmer7 21 Juli 2017 18:56
                    +8
                    NATO lagi mabur, tentarane wis suwe ora dadi kelas siji.
                    1. Cherry Nine
                      Cherry Nine 22 Juli 2017 00:07
                      +3
                      Kutipan saka marder7
                      wadya-balane wis suwe ora dadi kelas siji.

                      Kelas siji mandheg dadi komandhane. Nanging padha ngganti saka wektu kanggo wektu.
                      1. zenion
                        zenion 23 Juli 2017 16:39
                        + 14
                        Demi Allah, kaya bocah-bocah. Poroshenko kanthi terang-terangan nyatakake yen tentara kasebut yaiku Ukrainia lan sawetara Amerika Serikat.
                      2. Cherry Nine
                        Cherry Nine 23 Juli 2017 21:09
                        +1
                        Kutipan saka zenion
                        Poroshenko kanthi terang-terangan nyatakake yen tentara kasebut yaiku Ukrainia

                        Kita ngenteni njaluk ngapura kanggo Ramzan.
                2. Soho
                  Soho 23. november 2017 08:19
                  +2
                  Cherry sangang 21 Juli 2017 11:00
                  Angkatan Bersenjata RF bakal ngetokake perang winates saka tentara kelas siji, ora ana pilihan ing kene. Paling ora, iki minangka panemune wong sing mbantah kanthi apik.

                  gumantung apa argumen sing digunakake. Nanging sanajan padha nindakake kanggo prédhiksi asil saka skenario adhedhasar perbandingan pertempuran, ekonomi lan potensial liyane, iku wis ngandika bab kompetensi banget. Utawa omong kosong, sapa sing peduli ...
              2. Palu 75
                Palu 75 21 Juli 2017 12:30
                + 10
                Yen evaluasi penghapusan ancaman ngidini nggunakake sumber daya sing luwih cilik, contone, 1-2 rudal S-300, mula senjata nuklir ora dibutuhake, yen serangan massive direncanakake marang kita kanthi macem-macem cara, sing bakal nyebabake kegagalan udara. sistem pertahanan, banjur senjata nuklir. Kabeh iku prasaja!
              3. Prjanik
                Prjanik 21 Juli 2017 13:32
                0
                Suriah, Ukraina, Polandia, Baltik - kita ora butuh senjata nuklir ing kana
                1. Catherine II
                  Catherine II 22 Juli 2017 10:45
                  +2
                  Kutipan saka Prjanik
                  kita ora butuh senjata nuklir

                  yen mungsuhe wis cedhak.. kuwi sing dadi repot
                2. Abel
                  Abel 22 Juli 2017 14:33
                  +1
                  Syria, bisa uga ora, nuwun. Umumé, cara paling gampang kanggo mateni kecoa yaiku nganggo sandal.
            2. Skeptik Sinis
              Skeptik Sinis 21 Juli 2017 18:36
              +8
              Kutipan: Palu 75
              Federasi Rusia nduweni kemampuan kanggo nglacak pesawat lepas landas saka lapangan udara sing ana ing Amerika Serikat (karo kelompok gedhe lan siji), aku umume meneng babagan Eropa,

              Nyatane, luwih becik meneng wae. Yen sampeyan ngomong babagan sikap sampeyan marang pertahanan udara kanggo menehi bobot marang tembung sampeyan - iki mung siji, nanging yen sampeyan pancene saka pertahanan udara, banjur aku menyang garasi kanggo ndhudhuk papan perlindungan bom.
              1. poquello
                poquello 22 Juli 2017 00:20
                +6
                Quote: Skeptis Sinis
                Kutipan: Palu 75
                Federasi Rusia nduweni kemampuan kanggo nglacak pesawat lepas landas saka lapangan udara sing ana ing Amerika Serikat (karo kelompok gedhe lan siji), aku umume meneng babagan Eropa,

                Nyatane, luwih becik meneng wae. Yen sampeyan ngomong babagan sikap sampeyan marang pertahanan udara kanggo menehi bobot marang tembung sampeyan - iki mung siji, nanging yen sampeyan pancene saka pertahanan udara, banjur aku menyang garasi kanggo ndhudhuk papan perlindungan bom.

                sampeyan bakal luwih apik ngeduk, ing taun 80-an kita nglacak peluncuran BR saka ngendi wae ing AS tanpa satelit
                1. DimerVladimer
                  DimerVladimer 25 Juli 2017 14:41
                  +1
                  Kutipan saka poquello
                  sampeyan bakal luwih apik ngeduk, ing taun 80-an kita nglacak peluncuran BR saka ngendi wae ing AS tanpa satelit


                  Ora angel dilacak - emisi cahya sing kuat banget diamati kanthi mripat langsung saka permukaan bumi saka 500-1000 km, lan saka pesawat kanthi visual saka 2000-3000 km.
                  1. poquello
                    poquello 25 Juli 2017 20:29
                    0
                    Kutipan: DimerVladimer
                    Kutipan saka poquello
                    sampeyan bakal luwih apik ngeduk, ing taun 80-an kita nglacak peluncuran BR saka ngendi wae ing AS tanpa satelit

                    Ora angel dilacak - emisi cahya sing kuat banget diamati kanthi mripat langsung saka permukaan bumi saka 500-1000 km, lan saka pesawat kanthi visual saka 2000-3000 km.

                    )) ora, padha nonton karo radar "busur"
              2. Palu 75
                Palu 75 24 Juli 2017 08:55
                +2
                Sampeyan wong pinter, sampeyan bisa ndhudhuk apa wae sing dikarepake, nanging aja kasar karo paman sing wis diwasa, yen ora, aku bakal ngetung sampeyan!
            3. poquello
              poquello 22 Juli 2017 00:08
              +3
              Kutipan: Palu 75
              Luwih becik nggunakake conto kasebut kanggo nganalisa kepiye kekurangan sistem pertahanan udara terpadu

              iku malah luwih gampang ana, konco langit-langit efektif padha dikenali lan hollowed metu, yen padha ditransfer menyang bidang horisontal, padha dijupuk ing kadohan, lan mung ana siji kesimpulan - sistem pertahanan udhara modern kudu marang pesawat modern.
            4. kuz363
              kuz363 22 Juli 2017 13:07
              +9
              Kulik ngalem rawa. Pertahanan udara terpadu utawa ora terpadu, apa bedane? Penulis kanthi yakin mbuktekake manawa umur pertahanan udara paling apik sawetara dina. Lan diwenehi preponderance NATO ing pesawat - malah kurang.
              1. Abel
                Abel 22 Juli 2017 14:36
                +3
                Wiwit jaman biyen, baterei pertahanan udara wis dadi tujuan utama. Sajrone Perang Donya II, Ily padha pisanan mateni pertahanan udara. Tugase, kaya para pengawal tapel wates, yaiku ngelingake kanthi tepat lan njupuk pukulan pertama, nyoba nyebabake karusakan maksimal.
              2. Palu 75
                Palu 75 24 Juli 2017 09:01
                +2
                Apa sampeyan kabeh guyon, utawa soko, kabeh penerbangan NATO ora bisa dijamin kanggo break liwat karo akses kanggo fasilitas strategis (kajaba St. Petersburg), malah ing tingkat 1990, katon ing pertahanan udara ora mung minangka baterei sistem pertahanan udara. . Malah awan drone super cilik ora dadi solusi kanggo masalah ngatasi sistem pertahanan udara terpadu Federasi Rusia. Contone, bukak drone cedhak (15 km) saka radar lapangan terbang komersial, banjur tulisake apa sing kedadeyan.
          4. Evilillion
            Evilillion 21 Juli 2017 10:45
            +4
            Sadurunge, MiG-29 utawa Su-27 nandur rudal langsung menyang kamera UAV.

            Amarga F-16, sing, kaya sing kita deleng, uga wis nindakake tugase, duwe radar sing ora apik.
          5. lan j61
            lan j61 21 Juli 2017 11:02
            + 45
            Oleg, sampeyan isih duwe sawetara jinis substitusi konsep: sampeyan mbandhingake aksi strategis (sadurunge disebut pertahanan udara negara) lan sistem pertahanan udara militer marang penerbangan, ngluwihi sistem kasebut kanthi rong generasi. S-75 lan S-125 digawe ing taun 50-an, lan F-15 lan F-16 paling ora pungkasan taun 70-an lan mengko. Kajaba iku, ing kabeh conto sing diwenehake, sistem pertahanan udara bisa digunakake ing mode survivability, yaiku, tanpa gabung menyang ACS, lan nyatane, kanggo nglawan malah versi awal F-4, kombinasi kasebut perlu. Tanpa iku efektifitas saka nggunakake sistem pertahanan udhara irungnya dening urutan gedhene, iku bisa kanggo nggunakake sistem nimbali udhara mung kanggo dijupuk siji saka ambush - redeployment luwih perlu, kang wis saya digunakake ing Vietnam. Kira-kira taun 1982 - kasebut kasebut nyebabake eseman. Nalika isih sinau ing institut, aku krungu saka salah sawijining peserta ing acara kasebut versi nyata saka kedadeyan kasebut. Dadi kanggo nindakake layanan kasebut, kaya sing ditindakake dening wong Arab miturut standar Soviet, mung ora bisa dipikirake - ora nggatekake teknologi (wong Rusia bakal ndandani!), Lan kanggo karya tempur, ok karo rezim rahasia. Israel njupuk kauntungan saka iki. Operasi iki dening Israel ora spontan, iki minangka asil saka karya intelijen sing angel banget. Lan pilot sing nampa dhawuh kanggo nyerang ngerti banget yen ora bakal ana jawaban, gouging wong Siria nyopir, lan sistem pertahanan udara malah duwe perwira nalika serangan kasebut, lan mung ora cukup personel. karya tempur.
            Bab sing padha uga kedadeyan ing Libya ing taun 1986.
            Meh padha - lan ing Yugoslavia. Ingkang utama yaiku ana sistem pertahanan udara sing kapisah, nanging ora ana sistem pertahanan udara. Lan kita bisa ngomong babagan efektifitas pertahanan udara kanthi tepat babagan efektifitas sistem kasebut. Lan sistem iki kudu kalebu pasukan teknik radio lan penerbangan pertahanan udara minangka bagéan integral.
            Iku ora worth sebutno serangan karo sumbu ing Suriah ing umum minangka bagéan saka taksiran saka efektifitas saka pertahanan udhara - Amerika dielingake Rusia ing persetujuan ana, lan nyerang sumbu ing kahanan iki tegese nindakake tumindak agresi. Aku ora sebutno kasunyatan sing kanggo enem rolas sumbu rong sistem pertahanan udhara mung ora bakal cukup pluru tanpa reloading (ngetung 2 rudal saben kapak karo efficiency karusakan saka 0,98). Kanggo ngusir serangan kasebut, ora perlu sistem pertahanan udara sing kapisah, nanging sistem pertahanan udara.
            1. Evilillion
              Evilillion 21 Juli 2017 12:50
              +7
              Yen kita ngomong babagan Vietnam, mula Amerika Serikat bisa ngebom apa wae ing kana, lan dheweke ngebom. Ana kaunggulan angka sing akeh banget. Liyane bab iku malah ing kahanan iki padha nandhang losses serius, loro saka sistem pertahanan udhara lan saka cilik lan rada primitif (ana sawetara banget MiG-21s ana) aviation Vietnam. Tegese, sistem pertahanan udara, luwih utawa kurang, bisa digunakake. Ing Kaptsov, ing kabeh kasus, pihak sing kalah kalah banget, penerbangan, sanajan ana ing jumlah gedhe, uga ora nindakake apa-apa. Saka tembung umume.
              1. dima9990
                dima9990 23 Juli 2017 13:21
                +4
                3374 ilang Amerika Serikat ing Vietnam.
                1. Vivan
                  Vivan 26 Juli 2017 18:43
                  +5
                  Referensi resmi DRV:
                  Sajrone perang, saka 05.08.1964/31.12.1972/4181 nganti 2568/60/320, 9 pesawat Amerika ditembak mudhun ing tlatah Vietnam Lor, kalebu: artileri anti-pesawat - 1293 (31%), pesawat tempur - 32 (90%). ), pasukan rudal anti-pesawat - 52 pesawat (XNUMX%), sing XNUMX (XNUMX%) minangka pembom strategis B-XNUMX.
                  Ing taun 1965, pertahanan udara VNA nembak 834 pesawat tempur.
                  Ing taun 1966, pertahanan udara VNA nembak 773 pesawat, 221 dirusak dening rudal.
                  Ing taun 1967 - pertahanan udara VNA nembak 1067 pesawat, kalebu. ZRV - 435, IA - 129 (1 B-52), FOR - 503 pesawat.
                  Ing taun 1968 - 557 pesawat, kalebu. pesawat ZRV - 119, IA - 47.
                  Ing taun 1969 - 71 pesawat.
                  Ing taun 1970 - 43 pesawat.
                  Ing taun 1971 - 56 pesawat.
                  Ing taun 1972 - 922 pesawat, kalebu. 34 V-52s, 32 karo pluru.
                  Rasio kerugian pihak ing perang udara kanggo kabeh perang yaiku 131/320 kanggo Angkatan Udara Vietnam.

                  PS. Antarane April 1968 lan Maret 1972, Amerika mung ngebom wilayah DRV sing sempit (saka 17 nganti 20 paralel).
            2. Walanin
              Walanin 21 Juli 2017 14:09
              + 14
              Ya, penari sing ala mesthi duwe apa-apa. Salah siji Negro ora padha, banjur generasi pesawat ora teka kaya samesthine, banjur bumi dumadakan dadi bunder.
              Kutipan saka andj61
              Amerika ngelingake Rusia miturut perjanjian sing ana, lan nyerang sumbu ing kahanan kasebut tegese tumindak agresi.

              Lan pancen lucu ing kene. Tegese, kapak nyerang pangkalan karo militer Rusia lan sekutu-sekutune dudu tumindak agresi, nanging apa tumindak agresi kanggo nembak sarana serangan kasebut?
              Gopnik ngalahake aku, nanging aku ora mbela awakku, amarga yen ora, iku bakal dadi tumindak agresi.
              Kocak.
              1. Nikolaevich I
                Nikolaevich I 21 Juli 2017 15:34
                +5
                Kutipan saka Walanin
                Tegese, kapak nyerang pangkalan karo militer Rusia lan sekutu-sekutune dudu tumindak agresi, nanging apa tumindak agresi kanggo nembak sarana serangan kasebut?

                Apa sampeyan cekikikan? Saiki pikirake: kepiye yen Merikos ngelingake Rusia supaya adoh saka basis masalah ing wektu kasebut?
                1. Walanin
                  Walanin 21 Juli 2017 17:53
                  + 16
                  Kutipan: Nikolaevich I
                  Saiki pikirake: kepiye yen Merikos ngelingake Rusia supaya adoh saka basis masalah ing wektu kasebut?

                  Iki mesthi ngganti kabeh.

                  Aku mlaku-mlaku ing dalan karo kanca sing dakjanjekake bakal nglindhungi, gopota teka lan ngandhani, wah, dheweke cepet-cepet metu saka kene lan nyepak kancane. Amarga wedi, aku cepet-cepet mlayu, banjur bengok-bengok ing endi-endi yen ora kabeh pukulan marang dheweke mabur.
                  Kuwi luwih apik?
                  1. marmer7
                    marmer7 21 Juli 2017 19:07
                    + 12
                    1. Rusia ora janji bakal nglindhungi Suriah. mung bantuan karo Angkatan Udhara sing.
                    2. Ora ana militer Rusia ing pangkalan iki (pangkalan Siria)
                    supaya ora ana apa-apa kanggo ngapiki.
                    1. Walanin
                      Walanin 21 Juli 2017 20:04
                      + 10
                      Kutipan saka marder7
                      1. Rusia ora janji bakal nglindhungi Suriah. mung bantuan karo Angkatan Udhara sing.

                      Isih kaya janji. Jaga integritas lan kedaulatan Suriah. Bener bener.
                      Kutipan saka marder7
                      Ora ana militer Rusia ing pangkalan iki (basis Siria)

                      lan Kamentrian Pertahanan Rusia ngandika sing padha, padha mung mlayu sawise bebaya saka Amerika, nanging padha ora ngelekake homies Siria. Padha ngapusi?
                      1. Rey_ka
                        Rey_ka 25 Juli 2017 10:41
                        +2
                        Ketoke, aku mung siji sing durung maca perjanjian antarane Suriah lan Rusia. Saben uwong ngerti saben titik. lan kabeh spesialis ing yurisprudensi internasional.
                  2. Nikolaevich I
                    Nikolaevich I 21 Juli 2017 23:56
                    +8
                    Kutipan saka Walanin
                    Kuwi luwih apik?

                    Mesthi ora! Nanging pikirake: sapa "gopota" iki lan apa AS? Lan Suriah minangka "kanca" sing, kanthi "tawaran" sing apik kanggo awake dhewe, bakal gampang mandheg dadi "kanca"! Piye wae, ora bener kanggo mbandhingake pertunjukan jalanan karo skala konflik internasional! ya wis! Amerika Serikat nglanggar hukum internasional; nanging negara iki, sing durung pulih saka anestesi permissiveness lan eksklusivitas ... kudu dileksanakake, nanging tanpa gerakan dadakan (supaya ora dadi kerusuhan), Rusia nindakake. ora nindakake kewajiban kanggo nganggep serangan apa wae marang Angkatan Bersenjata Siria lan obyek minangka tumindak agresi marang Federasi Rusia! Mung bantuan! Militer lan liya-liyane .... sing lagi ditindakake. Serangan AS ditindakake ing obyek sing ora ana personil militer Rusia (nalika serangan kasebut), sing ana peringatan. Panggunaan sistem pertahanan udara dening Rusia ing wektu iku (!), Bisa dianggep minangka tumindak agresi dening Rusia marang Amerika Serikat ..... karo kabeh konsekuensi sing bisa "ngetut" saka kene. Apa kita kudu . .. saiki?
                    1. Walanin
                      Walanin 22 Juli 2017 17:22
                      +6
                      Kutipan: Nikolaevich I
                      Rusia ora nganggep serangan apa wae marang angkatan bersenjata lan fasilitas Siria minangka tumindak agresi marang Federasi Rusia.

                      iku posisi obyek, nanging ora subyek ing politik.
                      Kutipan: Nikolaevich I
                      hadiah US iki inflicted ing obyek sing ora ana personel militer Rusia (ing wektu serangan), kang ana bebaya.

                      ing tembung liyane, personel militèr saka Federasi Rusia draped saka ing kono nalika padha nuding panggonan, sing persis aku ngandika.
                      Kutipan: Nikolaevich I
                      Panganggone sistem pertahanan udara dening Rusia ing wektu kasebut (!) Bisa dianggep minangka tumindak agresi Rusia marang Amerika Serikat.

                      Kanthi bungah apa? Rusia ana ing Suriah kanthi sah. rudal AS - ora. Negara sing kuwat mesthi bakal nembak kabeh sing ora dingerteni ing langit. Rusia ora mung ora nyoba (sanajan ora ana apa-apa khusus), nanging, ing nalisir, mlayu saka panggonan impact. Yen dheweke ora mlayu, mesthine wis dadi tumindak agresi AS marang Federasi Rusia. Kanthi kabeh akibat. Lan AS mesthi bakal mbatalake serangan kasebut.
                      Apa sampeyan ngerti bedane pejuang sing kuwat lan gopnik pengecut?
                      1. YUG64
                        YUG64 23 Juli 2017 16:18
                        +7
                        Topik Internet sing populer banget ... Sanajan ana wong sing cerdas ngerti yen ing kahanan tartamtu iki, pitakonan "tembak mudhun utawa ora tembak" diputusake ing ndhuwur, lan ana akeh pertimbangan sing malah ngluwihi kompetensi Staff Umum ... Lan kasunyatan sing basis Shayrat ora nandhang karusakan serius ngandika volume kanggo wong cerdas ... Nanging ana akeh gentlemen sing pracaya padha ngerti kabeh bab kabeh lan duwe hak kanggo ngadili. pancasan sing digawe dening sing Maha Agung ... Lha, ayo padha mikir ... Dheweke pinter ... Cepet banget ...
                      2. Rey_ka
                        Rey_ka 25 Juli 2017 10:43
                        0
                        Apa bedane gopnik lan pelari cepet?
                  3. dima9990
                    dima9990 23 Juli 2017 13:31
                    +1
                    Sampeyan kudu nonton seri Game of Thrones, ngrungokake dialog kasebut kanthi teliti, mikir babagan teks paraga utama. Banjur pikirake kepiye sampeyan bisa mbandhingake hubungan antarane negara lan individu.
                    1. Rey_ka
                      Rey_ka 25 Juli 2017 10:44
                      +1
                      Apa sampeyan bisa langsung miwiti karo Komplek lan karo Kolobok. Nalika Kolobok individu ninggalake gendheng Dedka Babka lan Co.
              2. Abel
                Abel 22 Juli 2017 14:41
                +7
                Dene sapa sing ngalang-alangi kowe. Aku duwe kesempatan kanggo melu latihan bebarengan karo SVVKU, ngendi wong Arab sinau. Aku kaget banget nalika tank mandheg ing tengah jembatan ngambang, lan wong Arab munggah ing menara kanggo ndedonga. Dadi saka segi personel - ora perlu
            3. Evilillion
              Evilillion 21 Juli 2017 15:21
              +2
              Ya, 99% ora ana sing ngelingake sapa wae. Padha cokotan adoh saka Khmeinim.
          6. uskrabut
            uskrabut 21 Juli 2017 23:28
            +2
            "Kaping pisanan, rudal udara-ke-udara saka pesawat tempur F-16, banjur loro sistem pertahanan udara Patriot liwati"
            Kaya kudu dilawan karo seneng. Yaiku, sampeyan butuh drone pembunuh drone udara, kanthi bersenjata senapan mesin konvensional. Alat kasebut bisa nggantung ing obyek sing dilindhungi nganti suwe lan nembak target sing nyedhaki.
          7. poquello
            poquello 22 Juli 2017 00:00
            0
            Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
            bakal dadi angel banget yen amunisi hipersonik katon). Kajaba iku, sawetara amunisi kasebut saya tambah akeh, mbusak operator, yaiku, pesawat, saka wilayah jangkoan pertahanan udara.

            wow TK, mbahku duwe penis, lan kok jarum ora kena 100500 km
            Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
            Israel ora bisa nindakake apa-apa bab cilik, alon-obah, UAV pengintaian Russian ora bersenjata sing katon liwat Israel lor.

            wong lanang bingung masalah Israel lan pertahanan udara
          8. silver_roman
            silver_roman 26 Juli 2017 18:46
            +1
            Paling ora (!!!) Sudut pandang sampeyan duwe hak kanggo digatekake.
            Masalah sistem pertahanan udara luwih ing review, utawa luwih ing lapangan radar. Iku menarik (Aku ora exaggerating), yen ana stasiun radar kaya Voronezh-DM ing SAR, iki bakal bantuan?
            utawa carane ngatasi masalah saka wangun peduli saka planet wassat ?
            Aja nyimpen A-50 ing udhara watara jam?
            Babagan ukuran target sing cilik: iki mbokmenawa masalah frekuensi gelombang radio pertahanan udara / radar pertahanan rudal + sensitivitas kepala homing.
            Sing lan misale jek kaya pluru kita ora kena dening bagean tandem, nanging duwe soko kaya sekring ing pendekatan, kang njamin karusakan saka target dening shrapnel.
            Ketoke patriot lan kubah sing padha diantemi ( "wesi tuang" (c) Kaptsov)apik
            Kahanan kanggo nindakake latihan pertahanan udara menarik. Aku wong bakal njupuk acak ing sawetara tangensial 365/24 ing wektu lan banjur bakal dadi cetha sing ing apa.
            Nanging aku mikir yen ing kasus iki, kepala jenderal bakal mabur luwih cepet tinimbang hypersound.
            Aku pengin percaya yen wong kita ngerti apa sing ditindakake.
            Lan sampeyan kudu isih elinga kahanan karo shayrat padha, sing paling saka sumbu ora tekan target. Mesthi, aku ora yakin babagan alasan file iki, nanging maneh aku pengin percaya yen perang elektronik lan pertahanan udara nindakake tugase.
            ps Aku bisa salah, aku bakal seneng mbenerake)
          9. SETTGF
            SETTGF 17. mars 2018 14:03
            0
            nistha! Aja nulis omong kosong! Sistem pertahanan udara Pantsir-S1 ndeteksi drone kanthi RCS = 2 cm2 ing jarak 3,6 km ... ing topik pungkasan aku ngandhani kabeh babagan Pantsir-C1 ... lan iki kurang saka sawit - drone kuwi ora bisa nggawa senjata !!!
        2. Alekseev
          Alekseev 21 Juli 2017 08:22
          + 27
          Kutipan saka Friedrich
          Aja ngadili kasunyatan

          Supaya pertahanan udara bisa dipercaya, perlu:
          1.Komplek nggunakake pesawat tempur, sistem pertahanan udara, artileri anti-pesawat, peralatan perang elektronik, kalebu AWACS lan sarana pengintaian antariksa. Pejuang apik kanggo sawetara tugas, sistem pertahanan udara kanggo sawetara liyane, uga ZRAK.
          2. Tingkat teknis sarana pertahanan udara kudu cocog karo tingkat sarana serangan udara.
          3. Sampeyan perlu kanggo sijine munggah tentara nimbali udhara marang tentara udhara, lan ora saperangan saka skuadron interceptors lungse lan sawetara divisi saka sistem pertahanan online lawas tanpa pengintaian modern lan sistem perang elektronik.
          4. Latihan profesional dhuwur saka komando pertahanan udara lan kru militer, kru, pilot, lsp.
          Kabeh iki wis suwe dikenal lan "jaran mangertos", nanging mbokmenawa ora penulis.
          1. Alekseev
            Alekseev 21 Juli 2017 09:30
            +9
            Aku kelalen bab sing paling penting nalika nindakake operasi anti-pesawat - iku perlu kanggo serangan marang pangkalan udara mungsuh lan pos komando. Tanpa kasus iki, ora realistis kanggo sukses nglawan mungsuh udara sing kuwat.
            1. Prokletyi Pirat
              Prokletyi Pirat 21 Juli 2017 12:55
              +8
              "Sampeyan ora bisa menang perang ing pertahanan"
              1. atakan
                atakan 21 Juli 2017 14:16
                +4
                lan, ing negara kita, iku.
                ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus.
                1. Prokletyi Pirat
                  Prokletyi Pirat 21 Juli 2017 15:57
                  +1
                  kita duwe masalah beda, ora ana organisasi sing bakal menehi hasil karo analytics ing bidang teknologi, lan mulane kita nglampahi dhuwit inefficiently.
                  1. marmer7
                    marmer7 21 Juli 2017 19:08
                    +7
                    pertahanan udara sing paling apik yaiku tank kita ing lapangan udara nglirik
        3. seos
          seos 21 Juli 2017 09:04
          + 19
          Sampeyan bisa nulis artikel sing padha babagan ora ana gunane penerbangan, gaman kanthi tliti dhuwur lan UAV lan menehi akeh fakta ...
          Pertahanan udhara modern dianggo kanthi apik bebarengan karo perang elektronik lan decoys ...., lan asil sing ora apik saka nggunakake pertahanan udara sing diwenehake dening penulis adhedhasar faktor manungsa kru anti-pesawat lan komando, sing nduweni motivasi sing kurang, latihan sing kurang. lan kurang kapinteran....
          Ing Yugoslavia sing padha, ing wiwitan operasi NATO, kabeh pertahanan udara dipateni. Taktik pamaréntah Yugoslavia ora kanggo ngusir agresi, nanging nyoba kanggo melas masyarakat donya.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 21 Juli 2017 14:03
            +5
            Kutipan saka seo
            Sampeyan bisa nulis artikel sing padha babagan ora ana gunane penerbangan, gaman kanthi tliti dhuwur lan UAV lan menehi akeh fakta ...

            Kajaba iku, artikel babagan gunane para pejuang bisa ditulis ing conto sing padha. eseman
            1. Rey_ka
              Rey_ka 25 Juli 2017 10:47
              +3
              Ketoke, tembok Ukrainia Agung sing dhuwuré 25 meter saka rudal Kaliber becik
          2. liwat
            liwat 21 Juli 2017 14:44
            +7
            Kutipan saka seo
            Ing Yugoslavia sing padha, ing wiwitan operasi NATO, kabeh pertahanan udara dipateni.

            Sampeyan dhasar salah paham. Dheweke "mateni" mode operasi pertahanan udara sing terus-terusan, tinimbang nggunakake taktik penyergapan. Lan dudu politisi sing mateni, nanging militer dhewe, amarga ora ana cara liya, perang anyar ing Irak kanthi jelas nuduhake iki.
            1. Nikolaevich I
              Nikolaevich I 21 Juli 2017 15:39
              +4
              Quote: liwat
              Lan dudu politisi sing mateni, nanging militer dhewe, amarga ora ana cara liya, perang anyar ing Irak kanthi jelas nuduhake iki.

              Inggih, ing kene wong Serbia duwe alesan serius: kaunggulan sing jelas (loro numerik lan organisasi ...) sarana serangan liwat sarana pertahanan ...
        4. Boneka Scratch
          Boneka Scratch 21 Juli 2017 09:55
          + 14
          Artikel sabanjure bakal insidious babagan carane akeh ditembak mudhun F-15 lan MiG-25.
          Gelombang mikro bisa kasebar ing lemah luwih saka pesawat sing nggawa misil. Liwat cakrawala, rudal gedhe diinduksi, contone, nggunakake AWACS (apa wae). Biaya sistem pertahanan rudal utawa rudal anti-kapal ukurane F-16 20+ kaping luwih murah tinimbang biaya.
          Kerugian pesawat AS lan NATO ing buletin militer Amerika ora cocog karo sing kasebut ing artikel kasebut. Adhedhasar pameran museum USSR ing Perang Donya II, meh ora ana sing ditembak.
          Kamenangan pertahanan udara gedhe sing meh tanpa syarat yaiku mundur saka Amerika saka Vietnam. Dheweke ngomong dhewe mung ngaso 2 taun kanggo metu saka kono tanpa kelangan pasuryan.
          1. Walanin
            Walanin 21 Juli 2017 14:11
            +3
            Kutipan saka Scratchy Doll
            Liwat cakrawala, rudal gedhe diinduksi, contone, nggunakake AWACS (apa wae).

            rudal Rusia apa sing bisa dipandu karo AWACS A-50?
            1. Boneka Scratch
              Boneka Scratch 21 Juli 2017 14:18
              +2
              Contone, sing saiki AWACS mabur ing Suriah.
              1. Walanin
                Walanin 21 Juli 2017 14:33
                +3
                Cekakipun, sampeyan ora bisa nyebutake fakta tartamtu, amarga iki mung fiksi.
                1. Boneka Scratch
                  Boneka Scratch 21 Juli 2017 15:09
                  +1
                  Amarga sampeyan ora bakal ngerti. RVV cilik lan medium uga diinduksi dening AWACS.
                  1. Walanin
                    Walanin 21 Juli 2017 15:14
                    +6
                    Apa sampeyan bakal nggawa fakta menyang studio, utawa sampeyan bakal tetep balabol kursi rata-rata? hi
                    1. Boneka Scratch
                      Boneka Scratch 21 Juli 2017 15:37
                      +2
                      Sampeyan uga ora weruh kasunyatan. Tetep ing studio dhewe luwe.
                      1. Walanin
                        Walanin 21 Juli 2017 17:54
                        +3
                        Iki carane cheers-patriotik dreamers nggabung.
                      2. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 21 Juli 2017 18:05
                        +2
                        Iki carane padha dadi rod. Malah ing mangsa panas.
                  2. Vadim237
                    Vadim237 21 Juli 2017 22:27
                    +2
                    Ora ana pluru anti-pesawat sing cukup, mungsuh bakal nggawe puluhan ewu drone kamikaze - sing bakal dadi gelombang serangan pertama, petungan sistem pertahanan udara bakal mbuwang kabeh amunisi rudal kasebut - lan banjur tutup. Kita mung duwe 100 cangkang kanggo kabeh Rusia.
                    1. Boneka Scratch
                      Boneka Scratch 21 Juli 2017 23:42
                      +2
                      Apa sing bakal nyegah "drone" MZA iki ditembak?
                      Kepiye maneh "drone" iki mbedakake gelombang mikro saka sistem pertahanan udara nyata?
                      1. Vadim237
                        Vadim237 24 Juli 2017 23:48
                        0
                        Kajaba iku, ana gelombang mikro, sistem kontrol gabungan optik, kanthi peta elektronik wilayah kasebut lan sistem komunikasi karo drone liyane kanggo ngirim koordinat posisi pertahanan udara. Sayange, gelombang mikro mbantu nglawan rudal jelajah, nanging ora bakal mbantu maneh, kaya sistem perang elektronik.
                    2. poquello
                      poquello 22 Juli 2017 00:48
                      +1
                      Kutipan: Vadim237
                      Ora ana pluru anti-pesawat sing cukup, mungsuh bakal nggawe puluhan ewu drone kamikaze - sing bakal dadi gelombang serangan pertama, petungan sistem pertahanan udara bakal mbuwang kabeh amunisi rudal kasebut - lan banjur tutup. Kita mung duwe 100 cangkang kanggo kabeh Rusia.

                      pisanan, wong Tionghoa bakal nggawe sepuluh ewu drone luwih cepet, saiki lagi nggarap sistem swarm,
                      kaloro - kok nglampahi pluru kanggo wong-wong mau, padha bakal bisa metu karo bedhil,
                      katelu - padha ora bakal bingung karo apa-apa
                      1. Vadim237
                        Vadim237 24 Juli 2017 23:43
                        +1
                        Sayange, UAV mabur telung meter saka lemah arang banget masalah kanggo njupuk mudhun karo meriam.
                    3. Boneka Scratch
                      Boneka Scratch 25 Juli 2017 11:13
                      0
                      Kutipan: Vadim237
                      Kajaba iku, ana gelombang mikro, sistem kontrol gabungan optik, kanthi peta elektronik wilayah kasebut lan sistem komunikasi karo drone liyane kanggo ngirim koordinat posisi pertahanan udara. Sayange, gelombang mikro mbantu nglawan rudal jelajah, nanging ora bakal mbantu maneh, kaya sistem perang elektronik.

                      Nalika PRR. Kanggo wong liya, mock-up karton dikembangake utawa dipasang.
                      Pamburu biasa tekan 3m saka lemah tanpa masalah gedhe.
            2. Komentar wis dibusak.
          2. liwat
            liwat 21 Juli 2017 15:17
            +3
            Kutipan saka Scratchy Doll
            Gelombang mikro bisa kasebar ing lemah luwih saka pesawat sing nggawa misil.

            Sampeyan ora bisa njaluk nyisihaken saka magnetron prasaja saka open gelombang mikro kepasang menyang stopkontak pisanan kasedhiya, pluru PR ora dadi bodho ing kabeh, saben sistem nimbali udhara wis strictly tetep frekuensi operasi, lan sing paling Jahwéh, algoritma operasi strictly tetep. Sing. sampeyan butuh simulator lengkap sing digawe khusus kanggo operasi radar, yaiku. emitor, electronics (kompleks, disambungake menyang sistem pertahanan udara), generator, sasis, wong, sumber daya kanggo pangopènan lan ndandani. Lan iki biaya banget serius.
            Alasan liyane kenapa simulator kasebut ora bisa akeh yaiku, ora kaya PRR, kudu terus disebarake lan bisa digunakake ing mode siyaga. Malah ing wektu tentrem.
            Lan pungkasane, kanthi saben owah-owahan ing posisi sistem pertahanan udara, perlu kanggo mindhah sistem simulator kasebut. Mbayangno proses iki, durasi, yen ana satus ing sistem kasebut.
            Nanging satus PRR bisa dikonsentrasi ing sak panggonan. Cepet lan murah. Ora realistis kanggo ngremukake jumlah target palsu saka PRR.
            Liwat cakrawala, rudal gedhe diinduksi, contone, nggunakake AWACS

            100% mundhut pilihan. AWACS, ing asas, ora bisa nyumerepi ing udhara ing 365/24 mode, mungsuh bakal kenek persis nalika ora ana sing katon.
            1. Boneka Scratch
              Boneka Scratch 21 Juli 2017 15:57
              +2
              Dadi PRR Amerika ora dadi cerdas.
              Yagene kabeh padha bisa kaya iki? Decoys mesthi luwih aman lan luwih murah.
              Sejatine, padha kudu. Dadi ana sing nonton. Malah Tu-126 terus-terusan ing tugas tempur. Mungsuh bakal nyerang kaya ngono, wis dadi perang gedhe.
              1. liwat
                liwat 21 Juli 2017 17:04
                +3
                Kutipan saka Scratchy Doll
                Kenging punapa piyambake sedaya kedah nyambut damel kados mekaten?

                Aku ora ngerti pitakonan, yen sampeyan takon kenapa decoys kudu terus-terusan ing tugas, banjur, temenan, drawback utama saka muter saka pertahanan iku sampeyan ora bisa prédhiksi wayahe impact, sampeyan kudu tansah siyap, malah. ing wektu tentrem. Yen iki ora, banjur jotosan pisanan bakal fatal.
                Kutipan saka Scratchy Doll
                Target palsu mesthi luwih aman lan luwih murah

                Apa iku decoys? Decoys digawe saka kayu lan kardus temtunipun, mung padha, sayangé, ora ana guna. Nanging piranti elektronik Komplek sing nganggo kilowatt saben jam, nggunakake sumber mechanical lan elektronik, mbutuhake pitungan saka wong, lan makaryakke ing mode 365/24, ora bisa luwih murah tinimbang PRR quietly ngumpulake bledug ing gudang.
                Kutipan saka Scratchy Doll
                Sejatine, padha kudu.

                AWACS A-50 duwe wektu tugas 4 jam, karo ngisi bahan bakar 7. Paling telung pesawat dibutuhake kanggo dina tugas - 2 A-50s, lan siji tanker. Iki minangka teoritis. Ing kasunyatan, sampeyan butuh paling ora 4 A-50 lan rong tanker. Mung amarga saben pesawat duwe kru dhewe, kru panggantos ing peralatan kompleks ora dipraktekke. Apa ora 3 A-50 lan ora siji tanker? Amarga ana 24 jam saben dina, wong ora bisa urip nganti pirang-pirang wulan miturut jadwal -3 jam ing wiwitan shift saben dina anyar. Ana rong tanker kanthi alasan sing padha, siji kru ora bakal narik ngisi bahan bakar saben 7 jam. Aku sing ora nganggep masalah dina libur kanggo kru. Kanggo iki kudu ditambahake pesawat cadangan kanggo pangopènan lan ndandani.
                Secara total, supaya DIJAMIN kanggo nutupi siji area ing mode 365/24, sampeyan butuh 5 pesawat AWACS, lan telung tanker!
                We duwe 19 pesawat AWACS ing layanan, i.e. cukup mung papat kabupaten, nanging apa maneh, ditemokke?
                1. Boneka Scratch
                  Boneka Scratch 21 Juli 2017 17:34
                  0
                  Kenapa kabeh wong?
                  Tipe gelombang mikro. Dheweke ora perlu ngitung. Ana uga inflatables.
                  Ana AWACS adhedhasar ora mung ing A-50. 4 bab. MiG-31 ing ngarep ngganti AWACS kasebut.
                  1. liwat
                    liwat 21 Juli 2017 23:56
                    +2
                    Microwave inflatable ora bakal ngapusi PRR)))

                    Papat MiG-31 ngganti A-50??? Iki ora serius.
                    Mesthi, sampeyan bisa nindakake modeling 3D ing smartphone, nanging ora ana gunane. Dadi ing kene, MiG-31 pancen minangka interceptor, ora luwih lan ora kurang.
                    1. Boneka Scratch
                      Boneka Scratch 22 Juli 2017 07:26
                      0
                      Ora guess ing kabeh telung paragraf.
                2. nedgen
                  nedgen 21 Juli 2017 22:58
                  +2
                  Nuwun sewu liwat, nanging kanggo mode 365/24 mangan radar liwat-the-horizon. Sawetara wong ndeleng target cedhak lemah ing jarak 5000 km. Lan AWACS luwih minangka pertahanan lan kontrol udara ngarep. Mesthi, radar liwat-the-horizon minangka kesenengan sing larang banget, nanging BETUL. Paling ora kanggo wektu tentrem lan wiwitan konflik gedhe. Banjur wiwitan ... ana roti sing kuat :)
                  1. liwat
                    liwat 21 Juli 2017 23:42
                    +5
                    Radar liwat-the-horizon ora weruh pesawat ngluwihi 5000 km, ing kadohan gedhe padha ndeleng mung obor / tilak ion saka operasi mesin roket, iku ageng. Senajan kanggo sewu utawa loro padha mbokmenawa bakal bisa nemokake sawetara jenis transporter, nanging ora KR. Ya, iki ora malah titik, padha duwe drawback serius - zona wuta kanggo sawetara atus kilometer sabanjuré. Minus iki ndadekake dheweke ora cocog kanggo tugas pertahanan udara.
                    Dadi, AWACS minangka siji-sijine cara kanggo ndeteksi mungsuh ing papan sing kurang, tepat ing zona sing ana kerentanan pertahanan udara sing kritis, yaiku. saka cakrawala radio nganti atusan kilometer.
                    1. nedgen
                      nedgen 24 Juli 2017 00:38
                      +4
                      Umume, sampeyan pancen bener yen ana stasiun Zgradar generasi pertama (umpamane, Duga). Dheweke mung ndeteksi peluncuran BR, lan malah luwih gedhe. Nanging sing luwih modern Don 2 lan liya-liyane malah ndeteksi CD mabur kurang (kabeh padha, kanggo sinyal "ngenyek" saka ndhuwur, EPR luwih gedhe tinimbang saka wilahan ngarep). Mesthi ing jarak paling sethithik 300 km. kabeh padha, ora ana siji mbatalake zona mati ing ZgRLS, nanging ORA SING Mbangun stasiun kuwi cedhak tapel wates uga. Dadi kanggo DETEKSI AWAL peluncuran CD, padha cocok kanggo operator nelusuri. Nanging aku pancen setuju yen ora ana tutup kanggo zona cedhak kanggo ngganti AWACS (durung). Sanajan saiki lagi ngomong babagan ngunggahake antena ing kapal udara, lsp. :)
            2. DimerVladimer
              DimerVladimer 25 Juli 2017 15:01
              0
              Quote: liwat
              Lan pungkasane, kanthi saben owah-owahan ing posisi sistem pertahanan udara, perlu kanggo mindhah sistem simulator kasebut. Mbayangno proses iki, durasi, yen ana satus ing sistem kasebut.


              Ora angel banget
              Simulator sinyal radar seluler
              http://concern-agat.ru/produktsiya/radiolokatsiya
              /imitator-radiolokatsionykh-signalov-mobilnyj
              Simulator nyedhiyakake resepsi, rekaman lan pambentukan basis saka kahanan interferensi nyata ing wilayah operasi kapal sing dituju, uga imitasi lan emisi gangguan elektromagnetik ing arah peralatan radio-elektronik sing dicenthang.
              Iki minangka conto sipil, sing cukup makili kekuwatan sing dibutuhake kanggo simulasi paramèter radar sing cocog.

              Ngisi ruang kanthi boneka radar kembung, simulator sinyal radar ora bakal larang banget lan ora angel banget.
              Jumlah PRR uga ora tanpa wates - ora ana sing bakal digodha kanggo njupuk kanthi acak ing radar kembung. larang.
          3. kula 1970
            kula 1970 25 Juli 2017 19:58
            +2
            serangan ing radar(ing sembarang aturan iki perang!!!) - bakal tegese mbales nuklir.
            Mulane, drone (nanging, kaya umume penerbangan) LANGSUNG bakal dadi ora relevan - EMP sing gedhe banget bakal mulai mlaku ing permukaan bumi
        5. poquello
          poquello 21 Juli 2017 23:44
          0
          Kutipan saka Friedrich
          Sampeyan ora kudu ngadili kasunyatan pertahanan udara kanthi artikel "ahli" kursi.

          ya, dheweke ngentekake wektu akeh ing VO nganti wektune sinau alasan objektif acara kanthi ati-ati, dheweke ngajari beruang numpak sepedha, aku malah ora ngerti apa sing kudu dipikirake.
      2. nebalagur
        nebalagur 21 Juli 2017 07:07
        +9
        Ya-ya, isih! Lan ing Kementerian Pertahanan, pelatuk bodho lungguh, bodho banget nganti njaluk S-500, nanging cangkang anyar, dheweke uga.
        mung kurang kemampuan kanggo mangerteni apa sing ditulis
        ...
        1. Santa Fe
          21 Juli 2017 07:16
          + 12
          Kutipan saka: nebalagur
          Lan ing Mentri Pertahanan bodho woodpeckers lungguh, supaya bodho

          sing mbangun garis Maginot

          utawa senapan mesin sing ditinggalake, ujar manawa dolanan sing ora ana gunane (crita Hairam Maxim)
          1. nebalagur
            nebalagur 21 Juli 2017 07:26
            0
            sing mbangun garis Maginot

            Sampeyan bakal ninggalake sajarah ing wektu luang, utawa soko ... Enlighten dhewe, ngendi bakal panyimpenan lan ngendi Rusia?
            1. Walanin
              Walanin 21 Juli 2017 14:34
              +3
              Ganti baris Maginot karo garis Stalin. Ora ana sing bakal owah.
              1. Boneka Scratch
                Boneka Scratch 21 Juli 2017 15:20
                +2
                Kajaba iku, garis Stalin dilucuti lan garis Maginot dilewati.
                Apa babagan garis Mannerheim?
                1. Walanin
                  Walanin 21 Juli 2017 17:54
                  +2
                  Kutipan saka Scratchy Doll
                  Kajaba iku, garis Stalin dilucuti lan garis Maginot dilewati.

                  Bab sing padha kedadeyan karo sistem pertahanan udara. A penari ala tansah nemu ing dalan.
                  1. Boneka Scratch
                    Boneka Scratch 21 Juli 2017 18:02
                    +4
                    Aku ora ngira, dheweke uga rusak.
                    1. Walanin
                      Walanin 21 Juli 2017 18:04
                      +2
                      Omonganmu opo saiki, lara?
                      1. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 21 Juli 2017 18:51
                        +2
                        The furrier bakal nerangake kanggo sampeyan.
                    2. Walanin
                      Walanin 21 Juli 2017 20:05
                      +1
                      Ah, aku katon ala. Oh nggih. Terus mbuwang.
                      1. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 21 Juli 2017 20:40
                        +2
                        Ninggalake aku, aku ora nyekel ban.
              2. Setra
                Setra 21 Juli 2017 21:19
                +1
                Kutipan saka Walanin
                Ganti baris Maginot karo garis Stalin. Ora ana sing bakal owah.

                Pertahanan udara Rusia iku seluler lan ora bisa dibandhingake karo garis pertahanan statis kaya garis "Stalin" utawa "Maginot".
                1. Walanin
                  Walanin 21 Juli 2017 22:20
                  +3
                  Apa sampeyan bisa mbandhingake mobilitas konvoi kendharaan abot lan mobilitas senjata serangan udara?
                  1. Setra
                    Setra 21 Juli 2017 22:54
                    +4
                    Kutipan saka Walanin
                    Apa sampeyan bisa mbandhingake mobilitas konvoi kendharaan abot lan mobilitas senjata serangan udara?

                    Mobilitas - bisa beda-beda, ana strategis, ana taktik. Lan apa sing sampeyan sebut mobilitas ing umum ing basa militer diarani maneuverability.
                    Contone, artileri nindakake maneuver geni kaping pirang-pirang luwih cepet tinimbang penerbangan.
                    Mung ing babagan mobilitas, divisi penerbangan luwih murah tinimbang infantri bermotor lan pertahanan udara tentara.
                    1. Walanin
                      Walanin 21 Juli 2017 23:00
                      0
                      Apa sampeyan ngomong babagan?
                      1. Setra
                        Setra 21 Juli 2017 23:09
                        +1
                        Kutipan saka Walanin
                        Apa sampeyan ngomong babagan?

                        Ketoke sampeyan temenan maneuverability, pesawat duwe kauntungan ing maneuverability, kang ndadekake angel kanggo ngarahake, nanging karo pangembangan senjata dipandu, kauntungan iki wis musna.
                    2. Walanin
                      Walanin 21 Juli 2017 23:17
                      +1
                      Sayange forum ditulis dening programer krivorukov. Aku bakal mangsuli ing kene.
                      Kutipan saka Setra
                      Ketoke sampeyan temenan maneuverability, aviation duwe kauntungan ing maneuverability

                      ora, aku ora ateges. Maksudku, apa gunane mobilitas sistem pertahanan udara S-300, umpamane, yen sejatine barang stasioner sing ora bisa pindhah menyang endi wae kajaba ing dalan. Kanggo transfer cepet nang endi wae menyang konflik eksternal intensitas kurang, iku bakal pindhah. Nanging apa gunane njaga kompleks seluler ing sekitar Moskow, umpamane, yen kabeh padha ngadeg ing posisi sing disiapake lan ora duwe papan kanggo pindhah?
                      1. Setra
                        Setra 21 Juli 2017 23:26
                        +3
                        Kutipan saka Walanin
                        Nanging apa gunane njaga kompleks seluler ing sekitar Moskow, umpamane, yen kabeh padha ngadeg ing posisi sing disiapake lan ora duwe papan kanggo pindhah?

                        Ana rasa - contone, kanggo ngganti posisi. Dheweke bisa lolos kanthi becik. Contone, tomahawks padha ora njupuk ing Doel, nanging ing koordinat geografis (kira-kira ngandika), lan yen sistem nimbali udhara ninggalake posisi sawijining, roket ora bakal bisa ngerti iki.
                      2. alexmach
                        alexmach 22 Juli 2017 20:12
                        +2
                        lan ora duwe panggonan kanggo pindhah?

                        maksude ora ono ngendi? Kanggo posisi stasioner cadangan sawetara kilometer? utawa pindhah menyang sawetara Siria
                    3. Walanin
                      Walanin 21 Juli 2017 23:40
                      0
                      Kutipan saka Setra
                      Dheweke bisa lolos kanthi becik.

                      Dadi arep menyang ngendi? Yen sampeyan lunga adoh, iki tegese kompleks kasebut ora siap tempur sajrone pamindhahan. Lan ora ana ngendi kanggo pindhah adoh, amarga wheelbase lan watara alas.
                      1. Setra
                        Setra 22 Juli 2017 00:46
                        +4
                        Kutipan saka Walanin
                        Dadi arep menyang ngendi?

                        Kanggo njaluk jawaban sing bener, sampeyan kudu takon pitakonan sing bener. Ora ketompo ngendi, pitakonan sing bener yaiku ing ngendi. Ninggalake posisi sing padhang, sing, yen ana perang karo mungsuh sing padha karo teknologi, bakal diserang.
                        Kutipan saka Walanin
                        Lan ora ana ngendi kanggo pindhah adoh, amarga wheelbase lan watara alas.

                        Apa 17 yuta kilometer persegi ora cukup kanggo sampeyan? Drive ngendi wae sampeyan pengin.
                    4. Walanin
                      Walanin 22 Juli 2017 17:32
                      +1
                      Kutipan saka Setra
                      yen sistem pertahanan udara ninggalake posisi kasebut, roket kasebut ora bakal bisa ngerti.
                      yen sistem pertahanan udara obyek ninggalake posisi kasebut, obyek sing ditutupi bakal tetep ora ana pertahanan. Pitakonan, kenapa sistem pertahanan udara kaya ngono dibutuhake?
                      Kutipan saka Setra
                      Apa 17 yuta kilometer persegi ora cukup kanggo sampeyan? Drive ngendi wae sampeyan pengin.

                      dadi ngendi persis? Apa sampeyan arep pindhah rong minggu saka Moskow menyang Timur Jauh? Iki ora bakal bisa, iki dudu tank ing wiwitan, lan rong minggu kompleks kasebut ora siap tempur ing posisi kaping pindho. Mlaku 100 meter? Dadi dudu mobilitas.
                      1. Setra
                        Setra 22 Juli 2017 18:37
                        +2
                        Kutipan saka Walanin
                        yen sistem pertahanan udara obyek ninggalake posisi kasebut, obyek sing ditutupi bakal tetep ora ana pertahanan. Pitakonan, kenapa sistem pertahanan udara kaya ngono dibutuhake?

                        Kutipan saka Walanin
                        Mlaku 100 meter? Dadi dudu mobilitas.

                        Bener, nyopir adoh adoh, yen ora satus meter, nanging sawetara kilometer, sampeyan ora perlu ngganti posisi sampeyan menyang bawana liyane.
      3. victorsh
        victorsh 21 Juli 2017 07:16
        + 30
        Ora usah ngece. Minangka spesialis pertahanan udara, aku ngerti banget pesene penulis, mung dheweke ora rampung nulis, nanging uga dikurangi RTV (saben ORLR lan RTB rumah sakit), nyuda Angkatan Udara (sanalika lagi mabur ing pesawat, ana siji rudal lan ana atusan wong lanang), kita bakal ngurangi SV (siji dijupuk saka RPG ing operator personel wojo lan ora ana sepuluh dicekel bocah). bakal ana tentrem ing saindenging jagad.
        1. Vladimirets
          Vladimirets 21 Juli 2017 09:10
          + 18
          Kutipan saka victor
          Lan umume kita bakal nglucutake senjata

          Ninggalake kapal perang, padha kelangan. ya
          1. Kanggo subuh
            Kanggo subuh 21 Juli 2017 10:10
            + 17
            Nyatane, penulis imperceptibly ndadékaké maca kanggo perlu kanggo buku Komplek wassat
            1. Vladimirets
              Vladimirets 21 Juli 2017 10:11
              + 12
              Kutipan saka Dagen
              Nyatane, penulis imperceptibly ndadékaké maca kanggo perlu kanggo buku Komplek

              Lan nginstal menara GK. ya
      4. Rus2012
        Rus2012 21 Juli 2017 09:32
        + 12
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        Mung pesawat sing bisa nglawan pesawat

        Oleg, dudu konsep sing bener!
        Tank kita bisa sukses nglawan pesawat ing lapangan udara asing! Lan RDD ing serangan preventif !!! Angkatan Udara lan Pertahanan Udara - pasukan rencana kapindho. Kajaba iku, dheweke kudu nindakake tugas lan njaga wilayah udara ing kontrol. KV - papan lan wilayah "kanca dikutuk".
        Sampeyan mung kudu nindakake perang nyerang sing agresif!
        Preemptive strike iku kabeh! Lan ancaman kasebut ...
        We are banget alus-awak lan kabeh-ngapura! Terpils luwih cendhak saben wektu ...
      5. sergn
        sergn 21 Juli 2017 19:49
        +1
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        16 SWEET_IXTEEN↑  
        Dina iki jam 06:53
        Mung pesawat sing bisa nglawan pesawat


        Oleg, Lan carane akeh perang udhara kedaden ing udhara? ngguyu
      6. Setra
        Setra 21 Juli 2017 21:11
        +1
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        Mung pesawat sing bisa nglawan pesawat

        Iki sampah, liyane sing padha, pertahanan udara bakal menang, dudu penerbangan.
      7. Vlad.dening
        Vlad.dening 21 Juli 2017 23:23
        + 12
        Kang menehi kritik dening kasunyatan sing Kaptsov ngevaluasi Kapabilitas siji-saluran S-75 target dening nomer peluncur, kawruh penulis saka ideologi pertahanan udhara gedhe.
        42 PU - muni banget nyengsemaken! Lan kasunyatan manawa mung ana 7 divisi lan mung bisa nembak 7 target, sanajan nganggo 21 rudal, ora ana apa-apa.

        Aviation duwe akeh perang elektronik, jebakan, lsp ...
        Dadi, kanthi konstruksi sing tepat, pertahanan udara duwe akeh Understudies, lan saiki uga kabeh jinis Krasuh, Mercury, Leerov, lan liya-liyane.
        Serangan roket utawa meriam - ing wektu iki minangka titik sing kandel ing pungkasan biografi pilot sing sembrono sing isih wani nembus pertahanan udara sing dibangun kanthi bener.
        Minangka conto ing ndhuwur, kabeh mau adhedhasar kamenangan NATO utawa penerbangan Israel marang wong Arab, sing layanan ing tentara mung minangka sarana kanggo entuk dhuwit, lan ora ateges sinau materi, lan luwih dedikasi. ing nindakake misi tempur. Kajaba iku, umume mungsuh ing Irak, Libya, Suriah, lan malah ing Yugoslavia sing padha wis "demokratisasi" kanthi infus dolar lan demoralized dening media non-sopan "demokratis".
        Yen "mitra" ora duwe rasa wedi marang kulite dhewe ing Suriah saiki (waca wedi babagan efektifitas pertahanan udara sing nentang dheweke), Khmeimim lan Damaskus mesthi wis dicoba suwe.
        Dene skripsi "aviation must fight aviation" - Aku setuju banget.
        Nanging ing zona kasebut, ing jarak sing adoh lan karo jammers, sing paling kerep digantung ing kadohan. Lan karo sing ana ing tatanan pertempuran - pertahanan udara adhedhasar lemah dhewe bisa ngatasi.
        Ora kabeh dadi sedih, minangka Kaptsov nyerat.
        "... Mungkin luwih apik babagan reaktor, babagan traktor rembulan sing paling disenengi, amarga ora mungkin setaun berturut-turut, banjur wedi karo piring, ujare wong jahat mabur ... Salah siji duwe asu, banjur ujar reruntuhan. ..." (V. Vysotsky)
        Oleg, ngembangake tema invincibility kapal perang sing luwih apik.
        Pertahanan udara dheweke menang ...
      8. poquello
        poquello 21 Juli 2017 23:24
        +1
        [quote=SWEET_ENENNEM]Mung pesawat sing bisa nglawan pesawat
        ora, mung Kaptsov bisa nulis omong kosong kuwi, kene Indian malah ngaso
      9. nyembur24
        nyembur24 24 Juli 2017 21:25
        +1
        Sampeyan ora kudu ngadili kasunyatan pertahanan udara kanthi artikel "ahli" kursi.

        Lan apa iki "ahli ing kapal perang lan kapal perang" ing pertahanan udara "swung" ??? Ayo, uga, "ahli" ing wilayah iki?
      10. silver_roman
        silver_roman 26 Juli 2017 18:32
        0
        opo MiG-31, uga, kaya-kaya, ora kudu perang karo pesawat. tugase yaiku nyedhiyakake pertahanan rudal.
        Zaslon, R-33 lan liyane "omong kosong" ngerti.
      11. SETTGF
        SETTGF 17. mars 2018 14:12
        0
        SAM Pantsir-S1, Pantsir-S2, Pantsir-SM lan liya-liyane.SAM sukses nglawan UAV (drone) ... Artikel kasebut salah banget lan ngurusi sistem sing wis lawas. Rudal narm bisa gampang dilawan nganggo taktik SAM lan liya-liyane!
    2. papas-57
      papas-57 21 Juli 2017 07:13
      +9
      Yen sampeyan mikir kaya iki, sampeyan bisa nyopot kabeh tank lan operator personel lapis baja saka medan perang, amarga kabeh mau dirusak dening senjata anti-tank modern. Nanging, ora ana negara sing cepet-cepet numpes pasukan waja.
      1. Santa Fe
        21 Juli 2017 07:15
        +5
        Quote: papas-57
        Yen sampeyan mikir kaya ngono, mula sampeyan bisa mbusak kabeh tank lan operator personel lapis baja saka medan perang

        Tank penting banget ing kabeh perang

        Mulane dheweke ora pengin nyopot.
        1. A1845
          A1845 21 Juli 2017 11:27
          + 11
          Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
          Tank penting banget ing kabeh perang
          lan pertahanan udara ora penting banget "ing kabeh" perang? uga, kajaba Punic ngguyu
        2. GreyJoJo
          GreyJoJo 21 Juli 2017 13:08
          +3
          Tanpa guna ing kabeh konflik sing dianggep, tank diobong ing serangan udara kaping pindho.
          tank sampah!, mung aviation!
          1. papas-57
            papas-57 21 Juli 2017 15:44
            +8
            Sajrone 90 taun kepungkur, ing kabeh perang, kutha-kutha wis dikuwasani dening tank lan infantri, nanging ora nganggo penerbangan. Aviation bisa numpes kutha menyang lemah, nanging ora bisa dijupuk.
            1. GreyJoJo
              GreyJoJo 25 Juli 2017 10:22
              +3
              Duh, aja ngomong iki marang penulis.
              Aku mung mbuwang dheweke topik kanggo "sensasi" anyar
        3. papas-57
          papas-57 21 Juli 2017 15:38
          +2
          SWEET_SIXTEEN : Saran kula maca komentar kanthi bener sadurunge mangsuli.
      2. Okolotochny
        Okolotochny 21 Juli 2017 08:14
        + 13
        bener. Ninggalake Zumvolt lan Battleships. Lan Jaman Welas Asih bakal teka.
      3. lanang landhep
        lanang landhep 28 Februari 2018 02:32
        0
        Nanging, ora ana negara sing cepet-cepet numpes pasukan waja.
        Nanging, Jerman meh kasil. lol hi
    3. Smog
      Smog 21 Juli 2017 08:05
      + 19
      Dadi Kaptsov! Wis suwe ora posting. Panginten wis ora ana. Nanging ora, kamar ngrokok urip. Sculpts .... Nanging.
      Kutipan saka: nebalagur
      "Katz nawakake kanggo nyerah" ...

      ngguyu
      1. Velizariy
        Velizariy 21 Juli 2017 10:22
        +1
        Aku mangertos saka paragraf pisanan sing iki Kaptsov.
      2. Dr Vintorez
        Dr Vintorez 21 Juli 2017 11:57
        +5
        Banjur dudu "kats", nanging "kapts nawakake nyerah."
      3. Dr Vintorez
        Dr Vintorez 21 Juli 2017 11:58
        0
        Banjur dudu "kats", nanging "kapts nawakake nyerah."
    4. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 21 Juli 2017 08:47
      +6
      Kutipan saka: nebalagur
      Artikel sing dawa banget kanthi makna sing prasaja: "Katz nawakake nyerah" ...

      Iku misale jek kula sing penulis pracaya iku perlu kanggo nambah tumbas kanggo Angkatan Udhara ing beyo saka pertahanan udara.
      1. Paranoid50
        Paranoid50 21 Juli 2017 15:26
        +3
        Quote: Aron Zaavi
        penulis pracaya iku perlu kanggo nambah tumbas kanggo Angkatan Udhara ing beyo saka nimbali udhara.

        Ya, sampeyan teka saka "resmi" ... ngguyu Apa sampeyan menehi tandha lobi? nglirik
    5. venik
      venik 21 Juli 2017 13:01
      +2
      Kutipan saka: nebalagur
      Artikel sing dawa banget kanthi makna sing prasaja: "Katz nawakake nyerah" ...

      ========
      Oh, aku njaluk sampeyan - iki dudu artikel - iki "kapets lengkap" ............ Lha, pitakonane, apa maneh sing bisa diarepake saka "pengarang" IKI ??? ?? Oh, luwih cilik "IN", oh luwih cethek...........
      1. Smog
        Smog 21 Juli 2017 13:35
        + 10
        Kutipan saka venik
        Oh, luwih cilik "IN", oh luwih cethek...........

        Ojo ngomong. Kaptsov iku salah siji saka lawas-timer. Saiki isih langka, nanging sadurunge meh saben minggu dheweke menehi "wahyu".
    6. Prjanik
      Prjanik 21 Juli 2017 13:39
      +1
      Biasane padha whine ing sawetara komentar, ngandika ana S-400s ing Suriah, nanging padha ora njupuk mudhun letaks Amer, kang tegese nimbali udhara ala / ora efektif, lan kita urgently kudu nyerah. Penulis, ing tangan liyane, beda-beda kanggo kabeh artikel, ora perlu nangis ing kursi, lan kabeh bakal liwati. nangis
    7. Atlantik-1164
      Atlantik-1164 21 Juli 2017 15:02
      +5
      artikel sing dawa banget, lan sing paling penting jujur. Perisai ora bakal bisa ngalahake pedhang. lan kabeh pertahanan udara kita.. kaya apa yen. Kanggo kula, mung siji penyusup. liyane kudu ngembangake Angkatan Udara, ICBM lan SSBN.. ing kono dhuwit anggaran kudu dipompa.
      1. Serhiodjan
        Serhiodjan 21 Juli 2017 23:33
        +3
        Roket (kalebu sistem pertahanan udara) ora tau dadi tameng, uga pedhang sing rada beda. Lan dheweke mung bisa ngalahake pedhang liyane - pesawat. Ing kabeh perang ing ndhuwur: 1. Pertahanan udara kuna nglawan pesawat modern ing wektu iku
        2. Negara lemah ing umum vs negara monster
        3. Tingkat latihan personel sing luar biasa
        4. Ora ana komponen udara normal kanggo para pembela
        5. Ing kahanan Federasi Rusia, sing bakal poke irung menyang wilayah kita, pertahanan udhara kuat + luwih utawa kurang selektif pejuang + reb apik lan sawise gropyokan pisanan, losses saka sisih nyerang bakal banget serius.
        Bener, sisih potènsi nyerang uga mangerténi iki, Aku elinga malah Obama ngandika bab S-300 (mung sing !!) ing Iran sing padha bakal pass pertahanan udhara iki, ora tanpa losses, nanging padha bakal bisa kanggo pass. Nah, banjur Iran, Rusia isih kuwat militer saiki.
        1. Walanin
          Walanin 22 Juli 2017 17:44
          +1
          Kutipan saka: Serhiodjan
          Roket (kalebu sistem pertahanan udara) ora tau dadi tameng,

          Rudal anti-pesawat persis tameng. Iki minangka senjata pertahanan.
          Kutipan saka: Serhiodjan
          Ing kabeh perang ing ndhuwur: 1. Pertahanan udara kuna nglawan pesawat modern ing wektu iku

          S-300 lan S-400 uga wis relatif kuna kanggo pesawat modern saiki. Dadi apa? Iki mung negesake kasunyatan manawa sistem pertahanan udara adhedhasar lemah dhewe mung dadi target kanggo rudal penerbangan lan jelajah.
          Kutipan saka: Serhiodjan
          4. Ora ana komponen udara normal kanggo para pembela

          Lan iki faktor kunci. Mulane dheweke ana ing pertahanan.
          Nanging pertahanan paling apik yaiku serangan, ta?
      2. poquello
        poquello 22 Juli 2017 01:16
        +4
        Kutipan: Atlant-1164
        liyane kudu ngembangake Angkatan Udara, ICBM lan SSBN.. ing kono dhuwit anggaran kudu dipompa.

        lan pasukan pertambangan? yen jero banget, sampeyan bakal nglacak ara, serangan liwat tengah bumi, tangan mati + shovel ireng minangka kombinasi sing mateni, penculikan staf komando Pentagon langsung saka bunker.
    8. YUBORG
      YUBORG 21 Juli 2017 15:40
      +6
      Aku bisa menehi Olezhka Kaptsov kanggo njupuk awake dhewe, maca sabanjure akeh, kaya biasane, "kabeh wis ilang!", "Amerika bakal mateni kita!" lsp. Apa dheweke duwe tumor ing sirahe? Aku durung maca artikel sing luwih bodho lan nyedhot (uga, kajaba penulis saka Chubaria). Iku ora njupuk menyang akun ing kabeh, ora mung kesiapan kru sistem pertahanan udhara, karakteristik nasional saka tentara (utamané ing Timur Tengah), nanging support aktif saka aviation dening sistem perang elektronik (kang, dening cara. , wadyabala sing kalah ora nduwèni utawa nduwèni jumlah cilik).
    9. kuz363
      kuz363 22 Juli 2017 13:02
      +3
      Apa sampeyan pengin kaya manuk unta sing moncong ing pasir? Aku uga curiga yen kabeh data ing S-400 utawa 500 iku omong kosong. Padha mung cocok marang pesawat pengintaian siji kaya Powers. Lan kanthi serangan massal dening pesawat, dheweke mung ora bakal duwe wektu kanggo ngisi rudal anyar, sanajan 100%. Lan umure 1-2 dina gelut..
      1. YUG64
        YUG64 23 Juli 2017 17:57
        +3
        Sembarang kesimpulan bisa digawe adhedhasar fakta. Ing ngendi lan kapan S-300, utamane S-400, digunakake ing perang taun-taun pungkasan? lan s-08 iku omong kosong ... Tionghoa sing tuku ... Wong bodho, sampeyan kudu dadi penasehat militer ... Dheweke bakal njupuk sampeyan, apa sampeyan mikir ???
      2. kula 1970
        kula 1970 25 Juli 2017 20:09
        +2
        Kutipan saka: kuz363
        Lan sajrone serangan gedhe saka pesawat, dheweke ora bakal duwe wektu kanggo mbukak rudal anyar ...
        .. Lan umure 1-2 dina gelut ..
        aa APA KANGGO padha ngisi roket yen ing Bumi ing dina perang ing udhara liwat Federasi Rusia sampeyan wis arep lunga PERANG NUKLIR.
        Utawa apa sampeyan mikir yen Panglima lan Shoigu bakal njagong saperangan lan ngetung - "ya, posisi pertahanan udara dirusak dening wong-wong sing dikutuk! Ayo ngenteni nganti pertahanan udara pungkasan rampung banjur kita bakal nyelinep. dheweke .. sial - Poplars, Poplars karo Mace ing pasuryan !!"
    10. Reklastik
      Reklastik 22 Juli 2017 22:33
      +1
      Katz nyaranake mikir, lan ora percaya ahli lan media kanthi wuta.
    11. meandr51
      meandr51 9 april 2018 12:17
      0
      Ora ana sing ngerti. Ana tandha transfer dana menyang pesawat tempur. Iku worth dipikir.
  2. Friedrich
    Friedrich 21 Juli 2017 06:55
    + 13
    penulis stupidly drowns kanggo aviation. Ora ana pemahaman babagan pertahanan udara ...
    Lan analytics, analytics kuwi, sing ora ana gunane
    1. Dr Vintorez
      Dr Vintorez 21 Juli 2017 08:06
      + 12
      Penulis minangka troll lemak lan demagogue. Tugase kanggo mbuwang lan nyebabake srach.
      1. Cherry Nine
        Cherry Nine 21 Juli 2017 11:02
        0
        Kutipan saka Dr Vintorez
        Penulis minangka troll lemak lan demagogue. Tugase kanggo mbuwang lan nyebabake srach.

        Ya, lintang situs iki.
        Miturut cara, ibu iku ahli matematika.
        68 kerugian (kalebu sing ditembak ing perang udara).
        Ing kasus apa wae, iki menehi kurang saka sepersewu persen 144 pertempuran
      2. A1845
        A1845 21 Juli 2017 11:24
        +2
        Kutipan saka Dr Vintorez
        Penulis minangka troll lemak lan demagogue. Tugase kanggo mbuwang lan nyebabake srach.
        Wigati, tansah sukses! nglirik
        1. meandr51
          meandr51 9 april 2018 12:26
          0
          Paling ora dheweke menehi alasan. Ora kaya sawetara troll level entry ...
  3. Zaurbek
    Zaurbek 21 Juli 2017 06:56
    + 12
    Interaksi sistem pertahanan udara karo penerbangan ora bisa dianggep mung ing konteks siji baterei pertahanan udara. Sistem serangan lagi apik .. Lan sistem kontrol padha, sistem AWACS wis muncul sing nambah efektifitas saka sistem anti-pesawat. Ing kasus apa wae, sistem pertahanan ora kudu dianggep minangka game siji-sisi - iki cara kanggo kalah. Yen pesawat kanthi gaman kanthi tliti dhuwur mabur menyang obyek kasebut, dheweke bakal nyuda pertahanan, mung sawetara wektu. Nanging yen sawise gropyokan pisanan, padha numpes ing dalan bali, lapangan udara mlumpat bakal nampa rudal karo bagean cluster, AWACS bakal numpes dening rudal mbledhos jarak dawa .. Banjur sistem pertahanan udara bakal nglawan pesawat sing isih urip. ...
    1. Santa Fe
      21 Juli 2017 07:00
      +5
      Kutipan saka Zaurbek
      Interaksi sistem pertahanan udara karo penerbangan ora bisa dianggep mung ing konteks siji baterei pertahanan udara.

      Nomer 19 - miturut jumlah divisi SAM ing Libanon Wétan.

      15 divisi sistem pertahanan udara seluler "Kvadrat", rong divisi sistem pertahanan udara stasioner S-75 lan S-125, ditambah karo sèket "Shilok", 17 baterei artileri anti-pesawat lan 47 regu MANPADS "Strela-2". Kapadhetan senjata anti-pesawat paling dhuwur sing tau ditemoni ing konflik militer.
      1. Zaurbek
        Zaurbek 21 Juli 2017 07:07
        + 16
        Sampeyan bener ... ditambah gunung-gunung, kekurangan AWACS, panggunaan drone lan serangan ing target sing wis direkonoter sadurunge. Pendekatan inovatif Angkatan Udara Israel. Saiki bayangake ing panggonan tentara Siria, tentara USSR kanthi sistem Tochka, Elbrus, lan liya-liyane. Pesawat AWACS kanthi sistem pertahanan udara (kalebu pesawat).
        Aku ora ngremehake kekuwatan IDF ... nanging nganti suwene urutan penerbangan terus sawise serangan ing lapangan udara?
        1. Santa Fe
          21 Juli 2017 07:11
          +6
          Kutipan saka Zaurbek
          nanging nganti suwene urutan penerbangan terus sawise serangan ing lapangan udara?

          tinimbang pertahanan udara - serangan balik ing lapangan udara?
          1. Zaurbek
            Zaurbek 21 Juli 2017 07:15
            + 14
            Ora tinimbang, nanging bebarengan. Uga, nimbang opsi liyane - terobosan pertahanan udara Republik Kyrgyz Tomogavk, umpamane. Iki minangka pitakonan babagan jumlah misil ... Objek sing dilindhungi bakal dirusak. Sing. yen sampeyan ora nglelebke operator, sistem pertahanan udhara, ing skenario paling apik, bakal njupuk kabeh pluru lan dadi meneng ...
            Lan yen, sawise serangan pertahanan udara pisanan, serangan kasebut ditolak, intelijen mbukak operator lan ngrusak, mula serangan kasebut bakal mandheg.
            1. Evgeniy667b
              Evgeniy667b 21 Juli 2017 08:58
              +7
              Kene sampeyan mencet tandha. Kaping pisanan, perlu kanggo numpes operator CD, mulane ngawasi lokasi kasebut nduweni peran sing penting banget, lan CD, utamane Tomahawk, utamane adhedhasar segara. Lan ing segara sampeyan kudu duwe komposisi kapal sing cukup! Kapal ing Rusia saiki jelas ora cukup.
              1. Nikolaevich I
                Nikolaevich I 21 Juli 2017 15:47
                +3
                Kutipan: Evgeniy667b
                Lan ing segara sampeyan kudu duwe komposisi kapal sing cukup! Kapal ing Rusia saiki jelas ora cukup.

                Lan wong Tionghoa duwe rudal balistik anti-kapal ..... kayane ... basa
              2. meandr51
                meandr51 9 april 2018 12:21
                0
                Umumé, kesimpulan kasebut nyaranake dhewe: aja ngenteni, nanging ngalahake dhisik. Sapa sing nyerang pisanan menang.
            2. meandr51
              meandr51 9 april 2018 12:23
              0
              Mulane, operator (kapal, lapangan udara, pesawat) kudu numpes sadurunge padha miwiti nomer pinunjul saka pluru. Sampeyan kudu mencet dhisik.
          2. Friedrich
            Friedrich 21 Juli 2017 07:28
            + 10
            Aku katon ing nimbali udhara, iki mung langsung Komplek kaya s-300/400 lan ing, lan saliyane iku ana akeh liyane, nanging sampeyan ora njupuk menyang akun. Dadi ora ana gunane analitik kasebut
            1. meandr51
              meandr51 9 april 2018 12:20
              0
              Artikel kasebut babagan praktik aplikasi, dudu teori. Ing teori, kabeh wong menang ...
          3. meandr51
            meandr51 9 april 2018 12:23
            0
            Ya, mungsuh iku. Preposisi bisa ditemokake kaya sing ditemokake.
        2. Vlad.dening
          Vlad.dening 26 Juli 2017 23:43
          +1
          Kapadhetan senjata geni tanpa pengintaian kahanan udara minangka tapal mati. Malah alangan. geni ing sektor kudu dibukak ing wektu sing tepat, lan ora mung murub Shilka lan S-60 menyang cahya putih. Lan kanggo iki sampeyan kudu nemokake target. SNR S-75 - ora melu pengintaian ing prinsip. Paling asring, stasiun radar dibusak saka Shilok kanggo nambah SM, lan malah yen ana, iku telusuran ing sektor panah ing sawetara cendhak tanpa kemampuan kanggo murub ing target. Inggih, mung yen ana siji kasempatan ing yuta - nguripake lan ngubur dhewe ing target lan supaya pitungan siap kanggo bisa metu Iki lan petungan kita bisa dadi siji saka sepuluh, lan Arab ... wektu Panah digawa menyang posisi pertempuran, target wis mabur adoh aman. Panah mung apik karo target eksternal - ing ngendi lan kapan kudu ngarahake lan nalika nguripake daya menyang sirah. Dadi kabeh nomer sampeyan babagan kapadhetan batang ora ana apa-apa.
        3. meandr51
          meandr51 9 april 2018 12:25
          0
          Khmeinim mesthi bakal dirusak. Lan USSR, mesthi, ora.
      2. Friedrich
        Friedrich 21 Juli 2017 07:26
        +9
        Sejumlah divisi lan sistem pertahanan udara minangka rong perkara sing beda
    2. meandr51
      meandr51 9 april 2018 12:18
      0
      Iki wis tau kedaden sadurunge. Lan ora dingerteni yen bakal.
  4. Alex_59
    Alex_59 21 Juli 2017 06:58
    + 18
    Omong kosong liyane dicampur karo perang nglawan kincir angin dhewe. Ora ana sing kudu dirembug.
  5. monster_lemak
    monster_lemak 21 Juli 2017 07:07
    + 17
    Yah, paling ora menarik ... Kasunyatan yen "gelembung" babagan "kesempurnaan sistem pertahanan udara Rusia digedhekake banget - ora ana "wunderwaffe" - kabeh duwe watesan, utamane nalika dikontrol. dening wong.. Nanging sawise kabeh, "populasi" kudu "dicuci otak" karo soko kanggo mundhakaken semangat, yen pengamatan saben dina saka prices ing toko lan tagihan sarana bakal mimpin kanggo wong depresi ....
    1. dumkopff
      dumkopff 21 Juli 2017 07:57
      + 18
      Ora luwih saka gelembung babagan kasampurnan f-22, f-35, Aegis, lsp. lsp. Nanging sawise kabeh, "populasi" kudu "dicuci otak" karo soko. Lan banjur ing AS, income belekan wis ora thukul wiwit, manungsa waé, 1979!
      1. Cherry Nine
        Cherry Nine 21 Juli 2017 11:03
        +2
        Kutipan saka dumkopff
        Lan banjur ing AS, income belekan wis ora thukul wiwit, manungsa waé, 1979!

        Nuwun sewu?
        1. dumkopff
          dumkopff 21 Juli 2017 11:11
          +2
          Median - nilai median ing urutan peringkat data.
          Punika link kanggo bukti. Ya, ing prinsip, Paul Krugman (Pemenang Nobel Ekonomi) nggawe pernyataan sing padha ing "The Great Unraveling: Losing Our Way in the New Century".
          http://www.rbc.ru/opinions/economics/18/12/2015/5
          673d0179a79472ec4f723f5
          1. Cherry Nine
            Cherry Nine 21 Juli 2017 12:44
            +4
            Kutipan saka dumkopff
            Paul Krugman (Pemenang Nobel Ekonomi)

            Aku ngerti sapa iku.
            Kutipan saka dumkopff
            Median - nilai median ing urutan peringkat data.

            Aku ngerti apa iku.
            Kutipan saka dumkopff
            Punika link kanggo bukti

            Aku ora weruh bukti. Aku ndeleng panemu. Menapa malih, miturut wicara dadi - "Perusahaan wis akeh entuk manfaat saka langkah-langkah insentif iki, nanging ing beyo saka populasi kerja" - sosialis guessed.
            Aku ora nglawan sosialis. Nanging, nalika padha numpak skate favorit - kaadilan sosial - kudu dianggep kanthi ati-ati. Miturut cara, iki uga ditrapake kanggo Krugman.
            Kanthi gati kanggo median income, sampeyan kudu cetha ngerti sinau iki (Aku ora weruh link ing artikel) lan metodologi sawijining.
            1. Cherry Nine
              Cherry Nine 21 Juli 2017 12:53
              +2

              Saka gambar Pew Research Center, nderek sing 4 persentasi TCTerms padha gnawed mati saka middles dening ngisor lan 7 persentasi TCTerms dening lappers tengah lan utamané ndhuwur. Aku ora bakal ngomong iku tragedi gedhe.

              Miturut cara, bab kluwarga saka 70s vs 2010s. Lan kepiye owah-owahan ing komposisi rata-rata rumah tangga (jumlah wong ing kulawarga) dianggep?
    2. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 21 Juli 2017 16:25
      +9
      Kutipan saka Monster_Fat
      Inggih, paling menarik.

      Aku setuju! Aku malah kaget sing mayoritas unanimously pounced ing Kaptsov kanggo njaluk ngalahake. Penulis "duwe hak" kanggo speculate ing topik sing dipilih! Ora preduli saka bener utawa ora bener saka kesimpulan (argumentasi), ora adil kanggo ngukum dheweke, yen mung amarga akeh sing narik kawigaten marang efektifitas pertahanan udara sing kurang saka pihak sing mbela ing konflik bersenjata anyar. mung karo pikirane "ora dijawab-pitakonan", nanging nggawa menyang diskusi. Miturut cara, inefficiency pertahanan udhara ing konflik anyar meksa aku waspada karo pujian pertahanan udara.
      Kutipan saka Monster_Fat
      "gelembung" babagan "kesempurnaan sistem pertahanan udara Rusia mundhak banget

      Inggih, immensely utawa ing moderat, iki saiki unproven! Mung "praktek" bisa konfirmasi utawa mbantah pendapat kuwi!
    3. Vlad.dening
      Vlad.dening 21 Juli 2017 23:40
      +1
      Piye, piye!!! Apa gelembung babagan senjata Amerika sing apik banget tegese ora dikembangake? Apa pancene ngluwihi kabeh wong lan kabeh?
      Sampeyan ora kudu wedi karo pertahanan udara Rusia, lapisan lemak sofa bakal disimpen. Nanging pilot Amerika ora seneng banget babagan prospek kena "rudal Rusia sing ora sampurna". Menapa malih, malah stasiun jamming Russian piye wae wedge tenggorokan kanggo wong-wong mau. Bisa dingerteni - "landak" banjur ing tenggorokan ...
  6. NUR
    NUR 21 Juli 2017 07:08
    +7
    Lan sapa sing ngomong yen nganggo tameng sampeyan bisa menang perang, sampeyan butuh klub. Kabeh negara sing kadhaptar ora duwe penerbangan sing kuwat, lan ora mung nglawan koalisi Barat, pasukan kasebut jelas ora padha.
  7. kopral
    kopral 21 Juli 2017 07:13
    +7
    Artikel sing apik. Bubar, kabeh novelty iki (simulator target, PRR, lan liya-liyane) wis diterangake kanthi rinci ing kene, nanging durung ana sing takon babagan carane nglawan wong-wong mau (penulis, saiki bakal takon sampeyan apa perlu. kanggo nambah waja wassat ).
  8. pofigist_26_eng
    pofigist_26_eng 21 Juli 2017 07:54
    +6
    Iku lucu, Aku ketemu pancen padha pendapat, mung bab tank, kendaraan waja cahya, drones, artileri lan bab sawetara senjata liyane. Wiwit publikasi saka 80s. Pira taun penulis wis mbuktekaken inefficiency iki utawa tegese, ing kasunyatan, ana dandan terus-terusan saka loro sarana serangan lan sarana pertahanan. Lan kanthi cara, tugas pertahanan udhara ora nembak kabeh sing mabur. Lan, kanggo meksa panyerang ninggalake posisi sing kurang cocok utawa ninggalake serangan ing target tartamtu. Yen ing wektu sing padha mungsuh kenek, banjur iki bonus becik.
  9. dumkopff
    dumkopff 21 Juli 2017 07:55
    + 25
    "Mung pejuang njupuk telung baris, sampeyan bisa langsung ndeleng - accordionist." Aku kenal Kaptsov saka kord pisanan. Sapa maneh sing bakal nggendhong iksnu kanthi katon serius.
    1. Tuladhane mung timah. ing telung kasus pisanan. Ya, kabeh wong ngerti sifat-sifat gelute.
    Ing kasus kaping papat (lan ing katelu) - macem-macem kaunggulan numerik plus teknologi ahead saka 15-20 taun.
    Napa Oleg ora ngelingi Vietnam? Ing kana, pertahanan udara cukup akeh.
    2. Piye wae ora kejawab yen pertahanan udara, kaya utawa ora, kompleks ageng sing kalebu ora mung sistem pertahanan udara. Ing kene ana pesawat AWACS, lan penerbangan pertahanan udara, lan akeh stasiun radar kanthi macem-macem karakteristik lan sistem pertahanan udara lan bedhil anti-pesawat. Komplek! Ayo nyuwek swiwine pesawat lan ngomong: kok ora mabur.
    3. Oh, raket sing apik banget nyuda pertahanan udara! Manis, manis. Nanging ora ana sing pertahanan udhara wis ngembangake sistem penanggulangan kabeh. Lan gerakan cepet, lan perang elektronik, lan akeh decoys, lan apa liyane bisa takon pejabat profil.
    1. Okolotochny
      Okolotochny 21 Juli 2017 08:18
      + 13
      Comrade wis ditulis ing ndhuwur. Pertahanan udara dudu kompleks, nanging sistem. Sing nalika padha ketemu karo sistem dibangun ing nyata, sing nalika padha tarik kesimpulan. kahanan ing 90s. Edan saka jumlah "adonan", akeh sing wiwit tuku mobil manca sing larang. Lan nalika padha pecah, banjur padha scratched turnips, nanging apa? Kanthi macem-macem cara, dheweke tuku suku cadang kanthi rega sing larang, perusahaan sing adol bagean bekas berkembang. Lan kenapa? Lan sistem kanggo operasi mobil manca ora dibangun. Dadi ing artikel kasebut, entuk akeh sistem pertahanan udara minangka salah sawijining perkara, lan nyetel sistem pertahanan udara iku liya. Lan dheweke wis takon babagan Vietnam, nanging apa sing kedadeyan ing kana?
      Oleg, kenapa kapal perang tetep ana ing pinggir, kenapa ora ndhukung penerbangan wunderwaffen? ngguyu
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 21 Juli 2017 14:14
        +3
        Kutipan: Okolotochny
        Comrade wis ditulis ing ndhuwur. Pertahanan udara dudu kompleks, nanging sistem. Sing nalika padha ketemu karo sistem dibangun ing nyata, sing nalika padha tarik kesimpulan.

        Kita ketemu sapisan. Lan sistem kasebut ora bisa tahan - amarga keunggulan mutlak mungsuh ing kualitas lan jumlah senjata serangan udara.
        Nalika, ing jam pisanan perang, mungsuh njupuk radar peringatan dini, pusat kontrol pertahanan udara lan pusat komunikasi, iki ora bisa diobati. Iki mung bisa dicegah sadurunge - duplikasi garis kontrol lan komunikasi, radar seluler, posisi wektu tentrem lan perang, jadwal operasi sarana radio-emitting, lsp.
        1. Okolotochny
          Okolotochny 21 Juli 2017 16:04
          +6
          Alexei, hi . Nanging iki ora ateges sistem pertahanan udara ora dibutuhake, nanging mung penerbangan canggih sing dibutuhake?
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 21 Juli 2017 16:42
            +3
            Kutipan: Okolotochny
            Alexei, hi . Nanging iki ora ateges sistem pertahanan udara ora dibutuhake, nanging mung penerbangan canggih sing dibutuhake?

            Ora ana kasus. Iki mung ujar manawa kanggo perang gedhe, sistem pertahanan udara kudu dibangun luwih dhisik kanthi stabilitas sing berlebihan, utamane babagan komunikasi lan kontrol. Gantung kabeh fungsi ing sawetara pusat ing ibukutha kaya pati. Lan perlu kanggo nindakake sakumpulan karya kanggo mask sistem lan mislead mungsuh (frekuensi radar, posisi, komunikasi) malah ing wektu tentrem.

            Lan kanggo nggunakake aviation majeng dibutuhake sistem persis padha - karo radar, komunikasi aman lan duplikat, kontrol lan pusat panuntun dhumateng, etc., etc. Ing mode offline, "raptor" utawa "kilat-2" ora bakal tahan suwe.
            1. Cherry Nine
              Cherry Nine 21 Juli 2017 17:31
              +1
              Kutipan: Alexey R.A.
              Ing mode offline, "raptor" utawa "kilat-2" ora bakal tahan suwe.

              Nuwun sewu?
              Lan sapa sing ngomong yen Raptor lan penguin minangka pesawat sing kapisah? Maksudmu, kanggo "mode offline"?
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 21 Juli 2017 19:19
                +2
                Kutipan: Cherry Nine
                Nuwun sewu?
                Lan sapa sing ngomong yen Raptor lan penguin minangka pesawat sing kapisah? Maksudmu, kanggo "mode offline"?

                Ya, diusulake kanggo ngganti sistem pertahanan udara pertahanan udara kanthi pesawat sing efisien banget.
                Ing wektu sing padha, artikel kasebut menehi conto operasi ing ngendi sistem pertahanan udara rudal anti-pesawat "dipateni" kanthi serangan marang komponen lemah sistem iki - markas. pusat komunikasi, deteksi radar.
                Nanging babagan sistem lan komponen sing padha rentan sing njamin panggunaan penerbangan sing efisien - deteksi, sebutan target, komunikasi lan kontrol, lapangan udara dhasar kanthi depot senjata lan bahan bakar lan pelumas - ora ana sing dikandhakake. Pranyata aviation makaryakke otonom, malih, pesawat metu saka vakum, serangan, lan recombines maneh. eseman
                1. Cherry Nine
                  Cherry Nine 22 Juli 2017 00:01
                  +2
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Ya, diusulake kanggo ngganti sistem pertahanan udara pertahanan udara kanthi pesawat sing efisien banget.

                  Aku ngerti teks luwih gampang. Pertahanan udara kasebut ora bakal mbantu nglawan mungsuh sing luwih kuwat - bakal ditindakake dhisik, lan nglawan sing kurang kuat - ora perlu.
                  Mbok menawa aku salah paham.
    2. Narak-zempo
      Narak-zempo 21 Juli 2017 08:19
      +2
      Kutipan saka dumkopff
      Napa Oleg ora ngelingi Vietnam?


      Saka Vietnam, sampeyan uga bisa narik kanyatan sing trep yen sampeyan pengin. Operasi Linebacker II, contone, karo panentu unprecedented saka countermeasures elektronik.
    3. A1845
      A1845 21 Juli 2017 11:21
      +2
      Kutipan saka dumkopff
      Oleg padha ora ngelingi Vietnam? Ing kana, pertahanan udara cukup akeh

      amers kudu nampa B-52 kanggo taun nalika padha sinau perang elektronik ing cara nyata ngguyu
      1. bodho
        bodho 21 Juli 2017 14:36
        +1
        Ora ana gunane kanggo dheweke ngelingi iki. (Kaptsov). NATO perang nglawan Yugoslavia. Lan pertahanan udara negara kasebut durung siap. EBN banjur kabeh duwe kanca, lan utamane pangareping amer walker-Clinton, mula asile wis dingerteni sadurunge.
    4. tforik
      tforik 23 Juli 2017 21:44
      +1
      Wiwit jaman Vietnam, pertahanan udara durung sumunar kanthi efisiensi.
      Penulis kanthi jelas nyimpulake statistik kasebut. Ing kabeh konflik, tansah ana sawetara jenis "nanging" - kadhangkala wong Arab minangka prajurit ala, banjur Yugoslavia duwe sistem pertahanan udara lawas (sing duwe sing luwih apik saka bekas blok sosial? kajaba Federasi Rusia).
      Artikel plus!
      1. suwi
        suwi 24 Juli 2017 09:31
        +8
        Artikel minus. Yen sampeyan pengin statistik, mangga. Libanon 82. Israel ilang 2 pesawat saka geni pertahanan udara, ora ana apa-apa saka Angkatan Udara Siria (luwih tepate, MiG-23MF nembak drone)
        Libya 86. Air nimbali -1 dijupuk mudhun, 1 rusak. Aviation - ora ana maneh
        Irak-91 - Muga-muga sampeyan ngerti
        Serbia - pertahanan udara - 2 pesawat (bisa uga 3 - salah paham karo Harrier) Penerbangan - mung kerugian
        Perlu liyane?
        Lan saiki sing penulis sengaja ora digatekake, pertahanan udara duwe pengaruh saka kasunyatan sing ana. Yen, sajrone serangan, saka 100 pesawat, 80 dadi klompok dhukungan lan pesawat serangan dipeksa nyusup ing cilik sing kriminal lan smear ing wektu sing padha, mula iki wis dadi manfaat pertahanan udara. Ing Libya sing padha, kantun udakara 50%.
        Apa sampeyan mikir yen pertahanan udara sing lemah saka negara tingkat katelu, kaya Irak utawa Serbia, kudu bisa ngusir UIA saka koalisi sing dipimpin dening Amerika Serikat? Apa syarate dhuwur banget?
        Lan aku nglaporake manawa ing pirang-pirang negara VD, ing 90, pertahanan udara (loro pertahanan udara negara lan pertahanan udara SD) luwih kuat tinimbang Serbia ing 99.
  10. spek
    spek 21 Juli 2017 08:05
    +9
    Kaptsov ing inkarnasi anyar, spesialis pertahanan udara wassat
    PS sawise maca judhul 99% yakin sapa sing nulis.
  11. Komentar wis dibusak.
    1. A1845
      A1845 21 Juli 2017 11:13
      +2
      sadurungé, artikel Kaptsov, karo orientasi polemik cetha, wis corak (mung bendungan karet zumvolt worth soko! ngguyu ), diiringi ilustrasi langka, nanging iki sadurunge lol
  12. tchoni
    tchoni 21 Juli 2017 08:45
    +8
    Minangka penulis Kaptsov, aku wiwit seneng. Mesthi, ana sawetara aneh ing artikel kasebut, nanging nanging, utawa bisa uga amarga artikel kasebut dadi topikal. Sawise kabeh, ora ana sing ngerti yen taktik nggunakake pertahanan udara kita wis ketinggalan jaman. Iki bisa dikonfirmasi dening akeh publikasi ing situs iki ing bagean "warta", nglaporake manawa, contone, unit MiG31 nyegat target kacepetan dhuwur sing dhuwur banget ..., utawa divisi kasebut kasil ditembak nganti akeh minangka 6 target ing tumbak .... Lan apa sing bakal kelakon yen target dadi kurang dhuwur lan banget diklompokaké?
    Apa kita bisa nyegat 100 tomohawks? Ana rahasia gedhe
    1. Ramzai
      Ramzai 21 Juli 2017 10:02
      +7
      Kutipan saka tchoni
      Apa kita bisa nyegat 100 tomohawks?

      Sampeyan ngerti siji-sijine negara sing bisa mbukak 100 CR sekaligus.
      Pitakonan. Lan apa sing bakal mabur kanggo nanggepi?
      1. tchoni
        tchoni 21 Juli 2017 10:48
        +8
        Kutipan saka Ramzai
        Sampeyan ngerti siji-sijine negara sing bisa mbukak 100 CR sekaligus.

        Paling ora limang negara, kajaba Rusia, duwe kesempatan kasebut. wektu iki. Lan dhaftar aktif ngembangaken, iki loro.
        Kutipan saka Ramzai
        pitakonan EU. Lan apa sing bakal mabur kanggo nanggepi?

        Kaya apa? Cathetan protes sing nyatakake "prihatin sing jero". Rusia dudu Israel.
        1. Ramzai
          Ramzai 21 Juli 2017 11:17
          +1
          Kutipan saka tchoni
          Paling ora limang negara, kajaba Rusia, duwe kesempatan kasebut. wektu iki. Lan dhaftar aktif ngembangaken, iki loro.

          Banget! Lan apa sing diganti?
          Ora ana limang negara sampeyan dhewe sing bisa mutusake babagan iki, amarga 100 CR ora ana apa-apa.
          Kutipan saka tchoni
          Kaya apa? Cathetan protes sing nyatakake "prihatin sing jero". Rusia dudu Israel.

          Rahayu wong kang pracaya.
          1. tchoni
            tchoni 21 Juli 2017 12:27
            +1
            Marang kula, apa sampeyan ndeleng prabédan amba antarane karusakan saka pesawat ing udhara lan ing lemah?
            1. Ramzai
              Ramzai 21 Juli 2017 13:08
              +1
              Kutipan saka tchoni
              Marang kula, apa sampeyan ndeleng prabédan amba antarane karusakan saka pesawat ing udhara lan ing lemah?

              Aku weruh.
              1. tchoni
                tchoni 21 Juli 2017 15:21
                0
                Lan apa sing bakal kalebu, saka sudut pandang politik?-)
          2. kula 1970
            kula 1970 25 Juli 2017 20:20
            +1
            Kutipan saka Ramzai
            Ora ana limang negara sampeyan dhewe sing bisa mutusake babagan iki, amarga 100 CR ora ana apa-apa.
            - serangan ing Suriah nuduhake yen sanajan ing lapangan udara sing angel, ora ana apa-apa. akibate. Beton didandani sedina ...
            1. Ramzai
              Ramzai 27 Juli 2017 10:19
              0
              Kutipan: my 1970
              Kutipan saka Ramzai
              Ora ana limang negara sampeyan dhewe sing bisa mutusake babagan iki, amarga 100 CR ora ana apa-apa.
              - serangan ing Suriah nuduhake yen sanajan ing lapangan udara sing angel, ora ana apa-apa. akibate. Beton didandani sedina ...

              Sing apa kita ngomong bab! Kanggo nyebabake karusakan serius, sampeyan kudu miwiti ora 100, nanging luwih akeh. Perlu luwih saka siji sasi kanggo nyiapake serangan kasebut.
    2. A1845
      A1845 21 Juli 2017 11:16
      0
      Kutipan saka tchoni
      Sawise kabeh, iku cetha taktik nggunakake pertahanan udara kita wis ketinggalan jaman. Iki bisa dikonfirmasi dening akeh publikasi ing situs iki ing bagean "warta", nglaporake, contone, link MiG31 nyegat target dhuwur-kacepetan dhuwur ridiculously dhuwur.
      apa ana hubungane karo liyane? eseman
      1. tchoni
        tchoni 21 Juli 2017 12:28
        +1
        Langsung .... langsung lan ora bisa dipisahake
    3. bodho
      bodho 21 Juli 2017 14:40
      0
      Kanggo target klompok, gunakake roket karo EMI
      1. tchoni
        tchoni 21 Juli 2017 15:19
        0
        Kanggo target klompok, kompleks XNUMXth mung bisa nggunakake rudal kanthi unit tempur khusus. Ing parlance umum, vigorous bonbu)
        1. Vlad.dening
          Vlad.dening 21 Juli 2017 23:59
          +3
          Kanggo klompok 5,6,12 pesawat, ora ana sing nggunakake Amunisi Khusus. Kajaba iku, dheweke isih kudu dikirim menyang posisi, sing ora cepet lan ora gampang. Sanajan, apa sing bakal kelakon ing wektu sing diancam, siji Buddha ngerti. Nanging yen sampeyan mikir babagan warhead khusus, mula aku njamin, ora mung perang elektronik ing grup kasebut bakal bisa digunakake kanthi maksimal, lan, paling kamungkinan, klompok kasebut bakal nolak nindakake basis pengetahuan. Lan yen dheweke ora nolak lan, contone, shoots karo Axes, iku bakal mabur luwih abot sawise grup. Lan 300ki bakal menehi hasil karo Axes. Kanggo sing paling apik saka kemampuanku. Lan ora mung wong-wong mau.
          Apa kepala kelompok kuwi siap nampa jawaban kita? Mbok menawa wektu sing diancam durung teka?
  13. rembulan
    rembulan 21 Juli 2017 08:46
    + 15
    penulis artikel ora ngerti babagan jumlah sing ditembak mudhun liwat Serbia - pesawat sing nampa dhewe ing tlatah negara cilik iki arang tiba ing tanah lokal. contone,, siji Belgian 16 hilir Danube saka Novog Sad menyang driftwood menyang ngisor. Sawise kudeta ing taun 2000, tongkang Jerman ngadeg ing panggonan iku kanggo dangu lan ditambang aluminium saka ngisor. lan liyane, penulis ora nuduhake rasio nomer pesawat Nata kanggo siji divisi Serbia lungse. saka Kosovo A-10 meh ora menyang Makedonia nganti limped ing Mei 99, sawise iku decommissioned resik. ing cendhak, penulis artikel ing sistem pertahanan udhara kurang kawruh saka kula bab gaya urip sehat
  14. Stirbjorn
    Stirbjorn 21 Juli 2017 08:47
    + 15
    Artikel kasebut menarik, nanging aku pengin ngerti pendapat penulis babagan konflik ing Donbass - NAF, kanthi sistem pertahanan udara sing kuna lan winates, mung bisa ditembak miturut data resmi sajrone 4 wulan (Mei- Agustus 2014) - 5 Su-25, 2 MiG-29, 1 Su-24, 1 Il-76, 1 An-26, 1 An-30 (11 pesawat) lan 5 Mi-8, 5 Mi-24 (10 pcs). )...
    1. Dr Vintorez
      Dr Vintorez 21 Juli 2017 14:29
      +3
      lan sing bakal kaptsovschina ing nalisir. angkatan udara tiwas nglawan pertahanan udara sing luwih teratur, sanajan winates banget. siji ora bisa nyebut variasi saka kuwat ngalahaken ringkih minangka bantahan.
    2. Vlad.dening
      Vlad.dening 22 Juli 2017 00:07
      +5
      Aja tangi turu :-)
      Apa sampeyan ora bisa ndeleng manawa mung pesawat Rusia (asli) sing ditembak mudhun. Saiki dheweke bakal nerangake kanthi cepet yen penerbangan kita luwih elek tinimbang pertahanan udara. Mulane negara kasebut tetep tanpa penerbangan.
      Nanging "penyihir belang" bakal teka ... lan ora cukup kanggo kita.
      Nanging ing ngendi kita arep ngubur kabeh?
  15. SPACE
    SPACE 21 Juli 2017 08:50
    + 11
    Ing tentara gaya Barat, sistem pertahanan udara diwenehi urutan gedhene kurang perhatian,

    Miturut logika penulis, Kulon ora nggatekake pertahanan udara amarga efisiensine kurang, utawa bisa uga amarga Kulon minangka agresor lan tansah tumindak miturut prinsip "pertahanan sing paling apik yaiku serangan", sing sistem pertahanan udara digunakake. ora perlu, aviation dibutuhake, alamiah dheweke lan berkembang, teka munggah karo macem-macem liya licik lan Sastranegara saka serangan.
    Banjur penulis sok dong mirsani sing macem-macem pluru lan bom gliding wis dikembangaké banget, saéngga pesawat ora mlebu ing wilayah jangkoan nimbali udhara, lan langsung claims sing karo nyerang, serangan adoh kuwi tegese, pesawat musuh, pesawat luwih efektif nentang, kang tegese pesawat pertahanan kudu pindhah menyang wilayah negara manca kanggo garis interception pesawat mungsuh. Utawa bisa uga banjur langsung kenek lapangan udara? Aku mesthi ujar manawa sistem pertahanan udara seluler paling apik ing donya yaiku Topol-M. Nanging banjur kita bakal dadi aggressors. Umumé, misale jek sing penulis digawe sawetara omong kosong, lan sing paling Jahwéh, kelalen utawa bingung apa tegese nimbali, lan ing tartamtu nimbali udhara, isih perlu. Sistem pertahanan udara dudu panacea kanggo masalah lan ora tau ana, ora bisa menang perang babar pisan, pertahanan udara mung minangka sarana kanggo pangayoman sauntara lan nyuda kejutan agresi, mung minangka tameng nganti cara kerja pembalasan sing nyata lan Mace bakal digunakake. Inggih, padha mbalek Irak lan Yugoslavia amarga padha ora duwe ing urip nyata, ora klub iso dibandhingke, utawa wong sing ngerti carane nggunakake, tentara digambar ing kertas ora bisa perang.
    1. tchoni
      tchoni 21 Juli 2017 10:57
      +5
      Quote: SPACE
      Aku mesthi ujar manawa sistem pertahanan udara seluler paling apik ing donya yaiku Topol-M

      Sistem sing apik banget) Mung kita meh ora duwe wani nggunakake.
  16. demiurge
    demiurge 21 Juli 2017 09:08
    +3
    Aku ngusulake nimbang konflik Indo-Pakistan 72 minangka standar kanggo memuji / ngremehake senjata iki utawa sing.
    Tingkat teknologi padha ing loro negara, loro negara isih enom lan duwe motivasi. Ora ana negara sing duwe kauntungan teknologi sing akeh banget.
  17. g1 wisuhntwn
    g1 wisuhntwn 21 Juli 2017 09:40
    +4
    Saka "Kalash" padha uga murub kabeh muspra, lan kanggo paling siji peluru kanggo nemokake target, iku ora kasunyatan sing malah limang seng cukup (Aku exaggerating, mesthi, nanging ing sisih wétan padha perang kaya sing, ora ketompo carane katon, padha mung acak murub liwat parapets lan menyang loopholes ). Saka ngendi, tram-para-ram!, kita nyimpulake yen kabeh modifikasi saka "AK" minangka kutha sing kusam, nanging uga senjata sing ora ana gunane.
    Makna artikel kasebut mung nganggep rong kelemahan pertahanan udara - watesan ing cakrawala radio lan anané macem-macem cara. Ora ana pitunjuk babagan carane pertahanan udara dhewe bakal nanggapi watesan lan langkah-langkah kasebut.
    Mungkin penulis pengin mbenerake awake dhewe ing sekuel babagan sarana pangayoman marang macem-macem "bencana", jaringan sentris, AWACS, nglawan target cilik, lan liya-liyane.
    1. Ramzai
      Ramzai 21 Juli 2017 10:19
      +1
      Kutipan saka g1washntwn
      Mungkin penulis pengin mbenerake awake dhewe ing sekuel babagan sarana pangayoman marang macem-macem "bencana", jaringan sentris, AWACS, nglawan target cilik, lan liya-liyane.

      Kanggo apa? Sing utama yaiku nulis manawa kabeh sistem pertahanan udara kita omong kosong lan, yen dikarepake, bakal dirusak sajrone jam.
      Nanging ndeleng carane akeh komentar! Dheweke dadi populer
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 21 Juli 2017 10:33
        +8
        Babagan iku lan wicara, yen sepi lan siluman, banjur sledgehammer sipil bakal outplay bedhil sniper.
    2. Evilillion
      Evilillion 21 Juli 2017 12:42
      +2
      5 Seng? Aja gawe aku ngguyu. Amers ing Afghanistan duwe 250000 amunisi saben barmaley sing dipateni.
  18. NOTAFED
    NOTAFED 21 Juli 2017 09:54
    +2
    Saka paragraf pisanan, dadi jelas sapa sing nulis. Dipriksa maneh, dipriksa.
  19. NordUral
    NordUral 21 Juli 2017 09:55
    +2
    Swara kaya iki wis suwe saya muter ing sirahku.
  20. Oznob
    Oznob 21 Juli 2017 10:07
    +5
    Apa wong-wong Yahudi ngalahake macem-macem kejutan saka tanggane? Kanggo sawetara alasan, dheweke ora mikir babagan ngembangake pertahanan udara. Ketoke mbantu.
    1. A1845
      A1845 21 Juli 2017 11:18
      +2
      Kutipan saka Oznob
      Apa wong-wong Yahudi ngalahake macem-macem kejutan saka tanggane? Kanggo sawetara alasan, dheweke ora mikir babagan ngembangake pertahanan udara. Ketoke mbantu.

      malah "grads" kasil digawa mudhun dening "kubah wesi"!
      1. Oznob
        Oznob 21 Juli 2017 12:40
        +1
        Aku uga maca manawa Amerika Serikat ngaco nalika serangan Tomahawk global pisanan ing Irak. Dheweke ditembak dening akeh MANPADS. Kiriman kanthi petungan asring diselehake, wedhus ditipis. (Kanggo apa aku tuku, kanggo sing aku adol. Aku ora khusus kasengsem ing "Storm in a Teacup".)
        1. ZVO
          ZVO 22 Juli 2017 12:28
          0
          Kutipan saka Oznob
          Aku uga maca manawa Amerika Serikat ngaco nalika serangan Tomahawk global pisanan ing Irak. Dheweke ditembak dening akeh MANPADS. Kiriman kanthi petungan asring diselehake, wedhus ditipis. (Kanggo apa aku tuku, kanggo sing aku adol. Aku ora khusus kasengsem ing "Storm in a Teacup".)


          Dijupuk mudhun ora luwih saka 2 rolas KR.
          Banjur, mung sawise wong keganggu kanggo njelasno (utawa luwih, disaranake saka njaba) pesen saka dekhans lokal lan dikenali sawetara titik referensi kanggo poto-koreksi saka regime pesawat saka Republik Kyrgyzstan.
          Seminggu sawise stroke pisanan.
          Dadi kabeh sing penting wis dirusak.
      2. Vlad.dening
        Vlad.dening 22 Juli 2017 00:18
        0
        Apa luwih gampang - kanggo ngisi roket kanggo 200 ewu siji non-maneuvering blank mabur ing sadawane lintasan quasi-balistik, tanpa gangguan. Lan omong-omong, regane 20 ewu. Sing wani. Saiki, yen telu utawa patang bungkus es sing diluncurake dening baterei diisi, iki bakal dadi prestasi. Nanging sayangé, dheweke ora bisa. Ya, lan tugas ora disetel.
        1. Cherry Nine
          Cherry Nine 22 Juli 2017 00:36
          0
          Kutipan: Vlad.by
          Saiki, yen telu utawa patang bungkus es sing diluncurake dening baterei diisi, iki bakal dadi prestasi

          Prestasi - sing ora ana udan es bakal duwe wektu kanggo nguripake, sampeyan ngerti.
  21. Ramzai
    Ramzai 21 Juli 2017 10:13
    +2
    Tugas pertahanan udara kita ora kanggo numpes kabeh sing mabur ing arah kita, nanging kanggo nyuda mundhut pasukan nuklir strategis ing serangan pisanan. Banjur ... kasepen kuburan.
  22. Evilillion
    Evilillion 21 Juli 2017 10:42
    +5
    Iku worth S-400 ing pangkalan karo rudal kanggo 60 km, amarga padha dikirim amarga persetujuan, saiki, mbok menawa, wis ing max. jangkoan. Nang endi wae luwih saka 400 km ana sing dibom. S-400 sing disalahake, omong-omong, luwih akeh pejuang, apa gunane?

    Nanging "cangkang" numpes kabeh sampah kaya tambang balon lan mikro-drone. Ngrusak drone, kanthi cara kasebut, malah difilmkan khusus, dadi sampeyan ora kudu medeni landak nganggo bokong kosong. Amunisi gedhe sing mabur kanthi kecepatan pirang-pirang atus meter, utawa drone kanthi bom (lan wis mbuktekake bebaya ing Irak), minangka target sing bisa ditindakake kanggo sistem kontrol MZA modern.

    Alesane yaiku persentasi senjata kanthi tliti dhuwur. Mirages lan Phantom Israel sing bersenjata "besi tuang" dipeksa "nyopir" ing rudal anti-pesawat, sing dibayar.


    Ya wis. Besi tuang sing kudu disalahake. Ing wektu sing padha, ing jaman Vietnam, durung ana mekanisme kanggo nglindhungi radar saka rudal anti-radar, nanging ana rudal.

    Jawabane jelas, jumlah lan kualitas sing nemtokake. Kaya ing Suriah, kabeh Angkatan Udhara Siria dipérang dadi nul kanthi cepet, nanging ora ana cara kanggo njupuk Su-25 utawa malah helikopter, sing ing Afghanistan padha ambruk ing puluhan.

    Inggih, inggih:

    Operasi Medvedka-19, 1982


    Bukak wiki sing padha:

    Klompok dhukungan radar kalebu pesawat peringatan dini E-2C Hawkeye, sing ngawasi kegiatan Angkatan Udara Siria. Dilengkapi kanggo perang elektronik Boeing-707, helikopter Sikorsky CH-53 Sea Stallion lan pesawat IAI-202 Arava ngrungokake jaringan radio Angkatan Udara lan Pertahanan Udara Siria lan nggawe gangguan pasif lan aktif. Dadi, sejam sadurunge serangan, dheweke wiwit nyetel interferensi elektronik pasif ing ngarep 150-200 km; ing 12 menit - gangguan kuat kanggo sistem komunikasi lan kontrol sistem pertahanan udara; ing 5-7 menit - gangguan aktif daya dhuwur sing ditindhes sarana pengintaian radar mungsuh. Operasi kasebut uga nggunakake puluhan Shimshon (Tactical Air-Launched Decoy) decoys sing nggawe tandha pesawat ukuran lengkap ing layar radar.

    Tegese, ing ngarepe wong Arab, padha nindakake tumindak misuh terang-terangan nganti sajam. Ora ana kejutan babar pisan.

    Ing tanggal 7-11 Juni 1982, serangkaian pertempuran udara antarane pesawat tempur Angkatan Udara Siria lan Israel dumadi ing langit ing Libanon. Kira-kira 350 pesawat melu ing loro-lorone. Miturut prakiraan peserta ing acara, 120-200 kendaraan tempur bebarengan melu ing pecahan kapisah saka perang. Secara total, Angkatan Udara Siria sajrone wektu iki, miturut macem-macem perkiraan, ilang 78-82 pesawat MiG-21, MiG-23 lan Su-22. Wong Israel ora rugi

    Inggih, iku cetha sing padha ndhelikake losses, nanging mung amarga nang endi wae padha bisa mbuwang 1-2 F-15s, kasunyatan asor ora dibatalake. Aviation uga ora menehi perlawanan.

    Operasi Eldorado Canyon, 1986


    Aku kepengin weruh ing ngendi penerbangan pertahanan udara ing kasus iki?

    Kaptsov, ing umum, ing asas, ora ngerti inti saka masalah, utamané nalika nggunakake beda "kotak".

    Mungsuh pisanan lan paling penting saka sistem pertahanan udara yaiku alun-alun, sing uga dadi mungsuh penerbangan pertahanan udara. Yen njupuk Tripoli padha, wilayah kutha 400 km, fasilitas militer, nanging ing njaba kutha. Sistem pertahanan udara kanthi jarak 10, utawa malah 20-30 km, ing kene, ing asas, ora mblokir apa-apa. Lan ora kudu, tugase kanggo nglindhungi obyek sing titik banget. Malah S-400 kanthi rudal maksimal. sawetara kasedhiya (200 km) ora tekan Shayrat sembarang, ing asas, uga kanggo Damaskus.

    Ing asas, ora ana kapadhetan pertahanan udara sing signifikan ing kana, utamane ing wektu tentrem. Sawise kabeh, fashion Amerika ora sijine nerusake sembarang claims, iku mung mabur ing siji-wektu, bombed soko ana. Lan iku sing paling aman kanggo pesawat ing kutha. Ing serangan pisanan, lan kabebasan milih arah serangan, paket F-111 kanthi tenang liwat menyang ngendi ora akeh banget sistem pertahanan udara smeared.

    Pitakonan liyane yaiku, ketoke, sirine wis nguwuh nalika para pengebom ana ing wilayah target. Carane bakal nyoba kanggo nglindhungi karo bantuan saka aviation rampung ing kahanan kaya mengkono, kang wis link tugas maksimum, kang bakal njupuk mati ing weker ing sawetara menit. Lan bisa mabur menyang wilayah sing dilindhungi sajrone 10-20 menit.

    Yaiku, kabeh pertahanan udara ing pesawat dhasar adhedhasar kasunyatan manawa mungsuh bakal dideteksi, paling ora sawetara menit. Sistem SAM paling ora bisa njupuk langsung, lan anane dhewe mbutuhake alokasi pasukan kanggo nyuda.

    Bebaya serangan udara isih dibangun ing radar adhedhasar lemah. Padha ora kejawab iku, iku ora Matter apa sing ana, lan malah ora KAB dibutuhake.

    Lan ya, sadurunge WWII, tank, minangka kendaraan tempur, sacoro prakteke ilang pinunjul, amarga iku genocidal karo bedhil cilik-kaliber ing kacepetan elek. T-34, KV-1, Pz-IV lan liyane lan macem-macem jinis meriam 30-45 mm kanthi rega sen muncul, lan geni bunder dadi ora kuwat nglawan ancaman kasebut, nalika bedhil 3 inci tanpa traktor. utawa jaran saperangan ora bisa disebaraké, lan sanalika tank groped kanggo celah kanggo ngliwati artileri, iku bisa malah remuk karo ulat.

    Banjur, ing taun 70-an, tank genosida karo ATGM. Nanging macem-macem peralatan protèktif wis muncul, lan saiki malah ATGM ora bisa dijupuk langsung karo tank.

    Ing tentara gaya Barat, sistem pertahanan udhara kurang digatekake; Patriot sing padha ora dianggep minangka sarana utama kanggo nglindhungi wilayah udara.


    Aku pengin ngelingake sampeyan yen dudu pengebom sing mabur menyang Amerika, nanging wong-wong sing ngebom saben wong kanthi kaunggulan angka sing luar biasa. Dheweke mung ora ana sing bisa ditembak.
    1. Dr Vintorez
      Dr Vintorez 21 Juli 2017 14:32
      0
      Kutipan saka EvilLion
      Aku pengin ngelingake sampeyan yen dudu pengebom sing mabur menyang Amerika, nanging wong-wong sing ngebom saben wong kanthi kaunggulan angka sing luar biasa. Dheweke mung ora ana sing bisa ditembak.

      sing kudu ditembak - nglawan sing lagi nyoba nggawe - pertahanan rudal.
  23. exo
    exo 21 Juli 2017 12:09
    0
    Luwih saka artikel kontroversial. Ing Suriah, aku mung wedi hubungi Amerika Serikat. Kekuwatan nyata pertahanan udara kita mung bisa diuji kanthi konflik skala gedhe, sing, aku ora seneng.
    1. NordOst16
      NordOst16 21 Juli 2017 21:11
      +1
      Dheweke uga mung wedi
  24. vvvjak
    vvvjak 21 Juli 2017 12:38
    +5
    Mbokmenawa penulis ora ngerti yen pertahanan udara paling efektif ing formasi multi-layer (C 300 (400), Buk, TOR utawa Pantsir). Kanthi pambangunan pertahanan iki, kira-kira 160 target nyerang mungsuh dirusak, wektu iki. Radar modern ora siji stasiun (sing dirusak dening PRR), nanging kabeh sistem (kalebu satelit lan pesawat), kang mbentuk siji informasi lapangan radio-elektronik, iki loro. Katelu, radar tunggal wis suwe digunakake ing mode multi-saluran pulsed lan ora gampang dirusak kaya sing diterangake. Kaping papat, nyerang obyek sing dilindhungi dening pertahanan udara multi-lapisan, minangka aturan, dadi ora praktis sacara ekonomi amarga kerugian gedhe. Kalima, serangan drone kanthi efektif banget dinetralake dening perang elektronik (amarga gumantung banget marang komunikasi karo dispatcher). Nalika kabeh wis kuwalik
    1. ZVO
      ZVO 22 Juli 2017 12:39
      +1
      Kutipan saka vvvjak
      Kalima, serangan drone kanthi efektif dinetralake kanthi perang elektronik (amarga gumantung banget karo komunikasi karo dispatcher). Nalika kabeh wis kuwalik

      Lan saiki coba sinau maneh materi lan ngerti manawa drone wis muncul. sing ora perlu komunikasi terus-terusan karo dispatcher.
      Drone sing duwe pikiran kolektif wis muncul.
      Drone kasebut wis muncul, kanthi meh 100% pilihan target lemah. sing gampang misahake truk sipil saka KSHP seluler ...
      1. Evilillion
        Evilillion 23 Juli 2017 15:59
        0
        Kanggo sing ora ngerti masalah, kabeh tansah gampang.
        1. ZVO
          ZVO 24 Juli 2017 21:21
          0
          Kutipan saka EvilLion
          Kanggo sing ora ngerti masalah, kabeh tansah gampang.


          nanging kanggo wong sing, minangka mikir, mangertos. iku worth sinau dokumen Israel siji utawa rong taun kepungkur, bab grombolan poto-dipandu drones. diarahake marang pertahanan udara.
          Lan bab iku. Kepiye carane dheweke milih target? Kapisah kanthi apik.
  25. K-50
    K-50 21 Juli 2017 12:52
    +3
    "Aja nembak pianis, dheweke main kanthi apik!" (Saka)
    Kanggo iku, kabeh wong seneng saka artikel kasebut. sedulur ngguyu
  26. nivasander
    nivasander 21 Juli 2017 13:05
    +2
    Aku bakal sijine ora seneng ya sampeyan ora bisa
  27. Dzafdet
    Dzafdet 21 Juli 2017 13:12
    +1
    Apa ora kuwat nyopir A-50 menyang Suriah? Lan ngembangake sistem tampilan ing balon? Saka dhuwur 5 km, dheweke bakal weruh kabeh lan kabeh wong, mula sampeyan mung kudu nguripake sirah lan mandheg nyolong? Lan Koptsov? ngguyu basa wassat
    1. Evilillion
      Evilillion 21 Juli 2017 15:25
      +2
      Syria duwe A-50. Lan balon. Ing basis kita, Gusti Allah ora ngerti ngendi. Dadi aja omong kosong, sampeyan anti maling.
  28. Grach-25SM
    Grach-25SM 21 Juli 2017 13:13
    +3
    Marang pilot Ukrainia ditembak mudhun ing Donbass bab "Useless Air Defense"!.. Saka April nganti Agustus 2014 utawa malah Juli, 11 pesawat ditembak mudhun miturut data dikonfirmasi, kang lima utawa enem pesawat serangan Su-25, siji Su-reconnaissance bomber 24M (MR), loro MiG-29. Helikopter diiseni bab padha. Sistem pertahanan udara seluler jarak cendhak "Strela-10", "Osa", MANPADS, uga bedhil otomatis anti-pesawat lan bedhil mesin abot. Aku wong weruh instalasi Strela-10 karo tandha saka loro dijupuk mudhun. Ikhlas.
    1. Komentar wis dibusak.
  29. Berg Berg
    Berg Berg 21 Juli 2017 13:15
    +2
    Minangka klasik gedhe ngandika - "artikel gedhe, capacious, lumpy!" Singkate, akeh lan ora ana apa-apa, malah tukang resik bisa nulis kaya ngono, sapu minangka senjata sing apik lan ora ana sing dibutuhake, nyapu kanthi apik! Mesin pembersih jalanan ora dibutuhake - ana petugas kebersihan! Pembersih vakum ing apartemen uga ora ana gunane. Ana whisk. Lan topik wis ditutup!
    1. bodho
      bodho 21 Juli 2017 14:59
      0
      Aku ndhukung!
    2. NordOst16
      NordOst16 21 Juli 2017 21:10
      +1
      Inggih, sampeyan ngerti, penulis menehi bantahan, nanging ing komentar iki aku ora weruh counterarguments. Lan sampeyan ngerti, sampeyan bisa ndeleng petugas kebersihan saka sisih lan ujar: Yagene angel banget ngobahake sapu? Nanging yen sampeyan dhewe nyoba njaga karesikan ing wilayah tartamtu - lan lengen / sikil / punggung lara, mula ora gampang.
      1. suwi
        suwi 22 Juli 2017 10:51
        +1
        Apa sampeyan pengin counterarguments? Nyatane, dheweke akeh banget ing kiriman sadurunge.
        Sawise kabeh, sampeyan uga bisa nulis babagan penerbangan nggunakake conto sing padha (Syria, Irak, Serbia).
        1. NordOst16
          NordOst16 22 Juli 2017 18:47
          0
          Ya, nanging aviation dilakokno bebas ana, kaya ing perang karo Georgia.
  30. Ru_Na
    Ru_Na 21 Juli 2017 13:23
    +1
    Yen, miturut penulis, sistem pertahanan udara ing Suriah ora efektif, mula kita kudu ngelingi serangan AS ing pangkalan Shayrat, saka 59 Tomahawks, mung 23 sing tekan target, pitakonan isih ana ing ngendi. 36 rudal lunga, apa padha tiba amarga panjaluk militer AS utawa apa sistem pertahanan udara mbantu dheweke tiba?!
    1. Rey_ka
      Rey_ka 10 april 2018 13:15
      0
      mulane kabeh padha mabur, kabeh 59 mung ndharat luwih dhisik lan ora ana sing ngganggu
  31. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 21 Juli 2017 13:38
    +2
    Iku lucu sing ing artikel bab weakening lan inefficiency saka sistem pertahanan udhara, ora kasus siji saka confrontation antarane sistem pertahanan udhara lan pesawat saka generasi padha ing kahanan pertempuran nyata.
    Nganti Suriah, kabeh kasus sing diterangake yaiku "nyingkirake" sistem pertahanan udara sing wis usang dening penerbangan modern. Kanggo nimbang padha S-15s, kang isih elinga jagung, utawa "Kubus" dikembangaké ing awal 16s, minangka contemporaries saka F-75 lan F-60 - siji kudu optimistis gedhe.

    Minangka asil saka konfrontasi ing Suriah, ing anané saka urutan cetha lan cetha kanggo diluncurake (luwih apik ing nulis), iku piye wae aneh kanggo pirembagan bab efektifitas utawa ineffectiveness saka sistem pertahanan udhara non-firing.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 21 Juli 2017 14:01
      0
      Lan sing paling penting - adhedhasar conto sing padha (Syria, Libya, Irak, Yugoslavia), sampeyan bisa nulis artikel sing padha babagan kelemahane lan inefficiency pesawat tempur. eseman
      1. suwi
        suwi 22 Juli 2017 10:52
        +1
        Alexey R.A.
        Nuwun sewu, kula mboten ngertos postingan panjenengan. Ternyata tembung demi tembung
    2. zoolu300
      zoolu300 23 Juli 2017 21:09
      +1
      Aku setuju, artikel menehi conto pertahanan udara non-efektif, nalika pasukan saka pihak padha ora padha, utawa kasus khusus. Nanging perang Vietnam, Soviet-Israel taun 1970, perang Arab-Israel taun 1972, perang Indo-Pakistan lan Irak-Iran, sing mbuktekake efektifitas pertahanan udara sing cukup, ora dianggep dening penulis.
  32. zak167
    zak167 21 Juli 2017 13:39
    +3
    Kenapa penulis kudu nulis omong kosong iki?
    1. NordOst16
      NordOst16 21 Juli 2017 21:06
      +1
      Ya, sampeyan ngerti, penulis menehi argumentasi, nanging ing komentar iki aku ora weruh (argumen).
      1. Phoenix_Lviv
        Phoenix_Lviv 16 Januari 2018 13:44
        0
        Ora "penulis", nanging "penulis". Lha akeh sing bantahan tulisan kuninge ning komentar liyane, dadi ora ana gunane maneh.
  33. Alex20042004
    Alex20042004 21 Juli 2017 13:42
    0
    Kutipan saka trenkkvaz
    Kutipan: Palu 75
    Minangka wong sing ana hubungane karo pertahanan udara, aku bakal nerangake yen konflik lokal, miturut analisis sistem pertahanan udara terpadu (kaya Federasi Rusia utawa China), iku bodho kanggo nyimpulake, aku nerangake kenapa, Federasi Rusia duwe kemampuan kanggo nglacak take-off pesawat saka lapangan udara sing dumunung ing Amerika Serikat (maneh, minangka kelompok gedhe, lan siji-sijine), aku umume meneng babagan Eropa, upaya pisanan kanggo nyerang sarana kasebut nyebabake serangan nuklir pembalasan. !

    Lan kenapa kita butuh sistem pertahanan udara sing larang iki, yen kita bakal nanggapi kanthi senjata nuklir ing serangan apa wae? ))
    Sawise kabeh, ternyata kanthi serangan apa wae ing negara kita, kita bakal nanggapi kanthi senjata nuklir.


    Ayo kula nerangake.

    Yen ana serangan udara mungsuh, kajaba pertahanan udara, d.b. diarani "jawaban" lan, luwih becik, serangan termonuklir ing mungsuh.
    Artikel kasebut bener lan kudu mimpin para ahli menyang kesimpulan tartamtu.
    1. NordOst16
      NordOst16 21 Juli 2017 21:06
      0
      Yaiku, pertahanan udara kasebut mung bisa entuk wektu sethithik (nalika lagi dirusak), lan sajrone wektu iki perlu kanggo numpes barang tanpa penerbangan sing ora bisa digunakake (lan dudu pesawat).
  34. Komentar wis dibusak.
    1. bodho
      bodho 21 Juli 2017 15:00
      0
      Agen Pengaruh!
  35. Altona
    Altona 21 Juli 2017 14:58
    +2
    Kutipan: Palu 75
    Iku bakal luwih apik kanggo nggunakake conto iki kanggo njelasno carane lack saka sistem pertahanan udhara terpadu ing negara ngidini serigala Western kanggo bom sipil karo impunity!

    -----------------------------
    Dheweke rada bungah karo Irak. Skema operasi sistem pertahanan udara Irak kasil dituku dening Amerika, simpul kunci dipateni, infrastruktur liyane tetep dibom kanthi bodho. Kanthi Yugoslavia, uga, ora kabeh dadi prasaja, wong Serbs ilang, pisanan kabeh, perang informasi. Dituduhake kabeh dosa lan dibom, Milosevic sing padha ora duwe tekad Tito. Nanging wong-wong Yugoslavia ngusir Jerman ing wilayahe kaya sing dikarepake ing wektu kasebut.
  36. viksul
    viksul 21 Juli 2017 15:29
    +1
    Penulis nyathet asil gagal pertahanan udara minangka akibat saka latihan personel pangopènan sing ora apik (luwih modern kompleks, luwih angel nyiyapake, padha ing penerbangan).
    Nanging miturut pendapatku, latihan para abdi kanggo sistem pertahanan rudal modern ing tingkat sing ora bisa ditampa, mula asile.
    Peserta ing pangembangan sistem S-300 Sulimov V.S.
    1. vvvjak
      vvvjak 21 Juli 2017 15:38
      +2
      Komplek C 400 beroperasi ing mode otomatis. Dadi uga lulus.
      1. Vlad.dening
        Vlad.dening 22 Juli 2017 00:37
        0
        Malah Pantsir-S ora bisa rampung ing mesin, Colleague. Lan ing S-400, proses nggoleki lan njupuk ngiringan otomatis. Kaputusan kanggo diluncurake minangka prerogatif komandan, sanajan bisa otomatis. Nanging yen ana serangan sing apik, sistem pertahanan udara bakal langsung ditinggal tanpa amunisi.
        Dadi, mesin otomatis apik, nanging komandan mutusake carane mateni target sing adoh. Lan sistem ora nanggepi tanggi, kanggo iki ana Shell. Iki minangka pertahanan udara sing dilapisi
  37. Tiger25
    Tiger25 21 Juli 2017 15:30
    +2
    Babagan inefisiensi pertahanan udara
    Lan ayo elinga kerugian penerbangan kita ing perang karo Georgia?!
  38. yoyo1984
    yoyo1984 21 Juli 2017 16:25
    0
    ngrungokake Kaptsov, supaya armada kasebut kudu digawe saka kapal perang ing awal abad kaping 20, lan pertahanan udara kudu dicopot kabeh! uga, sampeyan ora bisa mikir bab liyane bodho. misale jek "ahli" iki ing sangu liberal) Aku malah wedi kanggo mbayangno nalika nerangake analisis peralatan prajurit, mesthine bakal milih busur lan panah, bebarengan karo tameng, minangka ideal. Jujur, biyen aku tansah nggulung nganti pungkasan teks kanggo ndeleng kepenulisane, "pencipta" iki ngajari aku, banjur sial, malah aku santai lan ayo maca, mbuwang wektu. , omong kosong liyane "Kaptsov". Aku nyaranake penulis supaya lali babagan "makalah web" =), lan ora nulis omong kosong adhedhasar "analisis" Wikipedia sing bengkok.
    1. NordOst16
      NordOst16 21 Juli 2017 21:03
      0
      Ya, sampeyan ngerti, penulis menehi argumentasi, nanging ing komentar iki aku ora weruh (argumen).
      1. yoyo1984
        yoyo1984 22 Juli 2017 14:25
        +4
        salam, "penulis" - amarga adhedhasar komentar, uga, kesimpulan tabet dhewe sing Oleg Kaptsov =). Sanajan kanthi adil, perlu dicathet yen aku ora ngerti persis sapa sampeyan, mula aku bakal nelpon sampeyan kanthi julukan-NordOst16. Apa argumen sing dikarepake? misale jek wis cukup bantahan, aku ora weruh titik kanggo mbaleni sing aku setuju, aku mung melu. Jujur, iku lucu banget kanggo ndeleng carane wong kaya Kaptsov nganggep awake luwih pinter tinimbang kabeh analis, biro desain, kementerian, departemen ... Artikel-artikel kasebut diisi karo semangat pretentiousness lan peremptoryness, saliyane militerisme infantil lan snobbery analitis, misale jek "pencipta" iki mutusake kanggo ngematake masyarakat kanthi pathos sing durung ana sadurunge. kritik, dicethakaké ana ing epithets, gambar lan maxims (Aku ora ngelingi persis, nanging aku koyone wis ketemu , yen aku bingung karo penulis liyane, banjur nuwun, ora ana wektu kanggo nggoleki lan maneh maca). sampeyan kudu luwih andhap asor, utamané yen sampeyan mung nyatakake IMHO, lan salah. utawa apa "penulis" ngaku, a priori, bebener pokok? perancang lan kepala perusahaan ngandika luwih andhap asor, nanging kene Kaptsov, benteng saka impen lan pangarep-arep saka industri nimbali Russian, ngendi tanpa bobot, mratelakake panemume kritis lan bangga? nanging kabeh wong bodho lan kidang ora weruh sing jelas, dheweke (Oleg) mung ngerti kabeh rincian babagan senjata: operasi militer, karakteristik kinerja produk lan apa sing isih ana ing judhul, lsp. Nuwun sewu, nanging wong-wong sing ngembangake uripe nglampahi sinau lan nganalisa ing wilayah kompetensi lan ora mesthi entuk asil sing dikarepake ing proses kerja, banjur muncul "ahli" omah sing mlumpat saka armada. kanggo pertahanan udara, ngritik kabeh wong lan kabeh, nalika menehi gagasan marasmic. iki disrespect kanggo sekolah engineers, perancang, buruh ... nuwun, nanging aku mung siji definisi kanggo "karya" iki "ahli" - iki narcissism marang latar mburi vyser mental. Aku njaluk ngapura yen aku gelo.
  39. Tektor
    Tektor 21 Juli 2017 17:49
    0
    Nanging ana solusi: sampeyan kudu ndeleng ngisor cakrawala lan duwe sistem pertahanan udhara ing wates pungkasan sing bisa kanthi efektif nembak bom perencanaan lan misil kanthi kacepetan dhuwur lan ukuran cilik. Ora ana sing luwih apik tinimbang Torah-M2 lan Pantsir-S2 kanggo ngrampungake masalah sing terakhir, kajaba kanggo perang elektronik. Bener, kompleks kasebut dibutuhake kanthi sopan. Lan nggawe lapangan radar kabeh-dhuwur terus ditanggulangi ing sawetara cara. Lan sing paling gampang yaiku Casta-2E2 pasif (utawa versi sing luwih modern) lan ZGRLS Podsolnukh luwih saka 450 km. Iku minimal. Kanggo "isi lengkap" kita butuh ZGRLS Container (2800 km) lan Voronezh-VP kanthi lonceng lan peluit (luwih saka 3000 km), uga rudal kanthi jarak luwih saka 400 km, supaya bisa nyegah pesawat saka nembak bali tanpa. mlebu zona pertahanan udara. Lan ana pluru kuwi, nganti 1500 km ... Inggih, utawa rauh bakal. Mode "liwat kabeh Eropah jam non-flying, dina minggu ing taun" cukup realizable.
    1. NordOst16
      NordOst16 21 Juli 2017 21:02
      0
      Biasane, zgrls duwe masalah akurasi. Ya, lan biasane ora pertahanan udhara dadi kuwat banget, nanging nggunakake rudal jelajah cilik, drone, decoy, lsp.
      1. Tektor
        Tektor 21 Juli 2017 22:15
        0
        Kasunyatane yaiku jinis ZGRLS anyar dudu sing lawas. Iki, anyar, ing prinsip anyar, bisa menehi sebutan target. Lan iki kualitas anyar. Yen lapangan radar kabeh-dhuwur siji digawe sing ora bakal dilanggar ing menit kritis pisanan, lan "terobosan" cepet "darned", banjur gunners anti-pesawat bakal nampa kabeh pesawat lan nggawe zona akses diwatesi. Terobosan Republik Kyrgyz ing Suriah sajrone serangan ing Shayrat amarga kasunyatan manawa misil kasebut ngliwati zona kita, amarga. ora ana lapangan radar sing terus-terusan. Lan Israel ngluncurake rudal menyang target ing Suriah, paling asring tanpa mlebu wilayah udara, lan sistem pertahanan udara Siria ora bisa nanggapi.
        1. NordOst16
          NordOst16 22 Juli 2017 01:24
          0
          Sayange, karakteristik radar kasebut ora dituduhake ing sumber terbuka. Lan ya, omong-omong, apa dudu instalasi stasioner zgrls?
      2. Vlad.dening
        Vlad.dening 22 Juli 2017 00:43
        0
        ZGRLS ora mbutuhake akurasi meter. Sampeyan kudu nemtokake kasunyatan anane target lan menehi pusat kontrol kanggo radar sing akurat kanggo nuntun sistem pertahanan udara utawa penerbangan. Bisa uga akurasi stasiun ZG cukup kanggo miwiti misil karo AFAR, nanging iki wis akeh dhuwit. Isih perlu kanggo nemtokake jinis target lan kabutuhan shelling. Apa yen ana Boeing karo Walanda?
        1. NordOst16
          NordOst16 22 Juli 2017 01:25
          +1
          oh, uga, Aku ora ngerti, kanggo grope kanggo cr, kang dhewe cukup kompak, lan asring digawe saka bahan sing nyuda epr sawijining. aku ora ngerti
        2. Boneka Scratch
          Boneka Scratch 22 Juli 2017 07:34
          +1
          Boeing karo Walanda duwe transponder sing ngomong yen iku kapal sipil lan sing endi. Dheweke ditemtokake dening radar apa wae. Umume, ora ana penentu kasebut mung ing Su-25 lan MANPADS, sing umume ora ana radar.
  40. nesvobodnye
    nesvobodnye 21 Juli 2017 19:04
    +2
    Lan aku elinga Vietnam nalika pertahanan udara ndharat akeh pesawat lan helikopter.
    Mungkin ora babagan efektifitas pertahanan udara, nanging babagan latihan lan kekiatan pitungan?
  41. Anatolevich
    Anatolevich 21 Juli 2017 19:24
    +2
    Cetha yen artikel kasebut babagan pertahanan udara. Nanging anggere metastasis saka infèksi Masonik Yahudi nyebar ing saindhenging donya, pusat kang nests ing Washington, bakal tansah ana lomba senjata kanggo exhaust kita. Yen sampeyan ora nyopir aspen saka Poplar nuklir menyang sarang AngloZionism iki, saber-rattling saka gangren NATO iki ing awak bumi ora bakal mandheg. Hitler nemoni petualangan ing kursi mburi lan iki ora bakal tenang nganti njeblug jagad iki dadi bencana nuklir. Ya, dheweke bakal ngatasi pertahanan udara, uga, dheweke bakal entuk kiamat nuklir.
  42. abc_alex
    abc_alex 21 Juli 2017 19:38
    +2
    Miturut pendapatku, Oleg duwe siji, nanging masalah sistemik karo penilaian pertahanan udara. Ora mungkin kanggo ngevaluasi kelas senjata adhedhasar perang sing ilang, sing ora bisa ilang. Serbia lan Irak kena serangan gedhe dening tentara, kanthi definisi, dheweke ora bisa siap perang karo dheweke. Kaloro negara kasebut, paling apik, tentara konflik lokal, nanging diserang dening tentara konflik global, tentara sing kekuatan angka lan peralatan teknis dirancang kanggo perang karo USSR lan Pakta Warsawa. Ora ana pertahanan udara sing bisa mbenerake kaunggulan tentara AS tinimbang tentara Irak. Pertahanan udara Irak durung nate dibangun kanggo ngadhepi klompok udara XNUMX sing kuwat, ditambah karo serangan rudal saka atusan misil.
  43. Savignon
    Savignon 21 Juli 2017 20:53
    +2
    Apa sih sing aku maca?!
  44. bk0010
    bk0010 21 Juli 2017 21:02
    0
    Aku uga bakal nambah 5 sen.
    1) Apa sampeyan ngerti yen sadurunge sampeyan duwe pikiran sing padha karo para pimpinan militer Soviet sadurunge wiwitan Perang Dunia II? Mung ana kahanan sing luwih elek: ora ana rudal, bedhil mesin pertahanan udara, meriam, "tutup, nanging ora nglindhungi", bedhil dibutuhake kanggo pasukan darat, lan liya-liyane. . Apa sampeyan kelingan kepiye pungkasane? Pesawat sing ora numpes ing dina pisanan perang bodho kesel sumber daya, loitering liwat obyek dijamin. Akibaté, wadyabala padha ditinggal tanpa tutup babar pisan, padha digempur tanpa campur tangan.
    2) Aja padha sumelang ing bab sembarang omong kosong anti-radar: ana cara khusus marang iku (nelusuri tembung "Koran").
    3) Apa sampeyan ora bisa nggawe akeh pesawat supaya bisa nindakake kabeh tugas pertahanan udara kanthi biaya? Industri ora ngidini (lan ana masalah kanggo nggedhekake). Lan operasi sistem kasebut bakal larang banget. NATO duwe pesawat sing padha (F-16, contone) sing bisa digunakake minangka pesawat serangan lan tempur: paling akeh mungsuhe yaiku Rusia utawa China. Lan mungsuh kita yaiku NATO, dheweke duwe F-22 luwih akeh tinimbang Su-30SM (padha bakal nembak pesawat sing luwih lemah lan ora keselak). Ya, lan ana masalah karo mode siyaga - larang lan angel kanggo terus-terusan tugas ing udhara, yen ora, sampeyan bisa uga ora ing wektu, sanajan pilot lagi tugas ing kokpit.
  45. Operator
    Operator 21 Juli 2017 22:00
    +1
    Pasukan pertahanan udara Rusia minangka pasukan pertahanan udara sing paling bodho ing donya: bersenjata karo rudal anti-pesawat kanthi jarak 300 lan 400 km, dene radar bisa ndeleng target ora luwih saka 40-50 km. Rudal jarak jauh lan ora ana gunane iki uga regane kira-kira satus yuta rubel, yaiku. luwih larang tinimbang tujuan utama - rudal jelajah.

    Ing pasukan pertahanan udara Rusia ora ana ing kelas:
    - unsur kunci sistem pertahanan udara modern - pesawat AWACS;
    - radar anti-interferensi lan rudal anti-pesawat RGSN karo AFAR;
    - misil anti-pesawat jarak cendhak kanggo pertahanan diri sistem pertahanan udara lan radar pertahanan udara.

    Mulane, yen ana konflik, pasukan pertahanan udara Rusia sepisan maneh ngaco - kaya ing taun 1983 ing Kamchatka (pesawat papat mesin mabur kanthi impunity ing pangkalan kapal selam nuklir strategis), ing taun 1987 ing Moskow ( pesawat mesin ringan ndharat kanthi impunity ing tengah kutha) lan ing 2017 ing Suriah (sawetara rolas rudal jelajah kanthi impunitas numpes pangkalan udara sekutu Rusia).

    Pasukan pertahanan udara domestik minangka bolongan ireng ing ngendi pendanaan anggaran mabur (liwat kesalahan komando pasukan pertahanan udara).
    1. Vlad.dening
      Vlad.dening 22 Juli 2017 01:02
      +1
      Sampeyan tuku suket ing endi?
      Ora ana kelas A50? Thor, Shell, Wasp, Sagittarius, Panah, Jarum, Radar Aku malah ora bakal dhaftar, ana ora bakal cukup tinta. Ora ana Afar ing Zur, nanging bakal ana. Sanajan, kanggo pertahanan udara kita, sistem pertahanan rudal over-the-horizon karo AFAR rada eksotis. Sapa sing bakal ditembak ing menit pisanan - penumpang Boeing utawa F-35? Ngluwihi cakrawala, sampeyan ora bisa ngomong. Lan nalika batch diwiwiti, sampeyan ora bakal nglilani akeh AFAR ing cakrawala - sampeyan ora bakal ngerti apa sing ana, ngluwihi cakrawala. Pertahanan udara kaya penjaga tapel wates, dheweke ora bakal menang perang, sing utama yaiku muter weker ing wektu lan nyukupi supaya eselon kapindho bisa mlumpat menyang parit lan nyurung cangkang menyang sungsang.
      Dheweke nulis kanthi bener ing ndhuwur - sistem pertahanan rudal paling apik yaiku Topol, Yars, Voyevoda lan rudal Sarmatians liyane.
      Ana sampeyan duwe "AFAR" lan warheads khusus lan ngarahake bajing ing mripat supaya ora ngrusak kulit.
      1. Operator
        Operator 22 Juli 2017 06:45
        0
        Kutipan: Vlad.by
        sistem pertahanan rudal paling apik Topol, Yars, Voevoda lan Sarmatians liyane

        Intine yaiku perwira pertahanan udara Rusia mangan roti kanthi gratis.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 24 Juli 2017 10:36
      0
      Quote: Operator
      Ing pasukan pertahanan udara Rusia ora ana ing kelas:
      - unsur kunci sistem pertahanan udara modern - pesawat AWACS;

      A-50 - ana lan digunakake.
      Quote: Operator
      - radar anti-interferensi lan rudal anti-pesawat RGSN karo AFAR;

      Lan sing duwe sistem pertahanan rudal karo AFAR?
      Quote: Operator
      - misil anti-pesawat jarak cendhak kanggo pertahanan diri sistem pertahanan udara lan radar pertahanan udara.

      Aku ngerti, Komplek Pantsir, sing digawe saka pesenan pasukan pertahanan udara khusus kanggo nutupi sistem pertahanan udara database, iku grafis komputer lan pendopo Mosfilm? eseman
      1. Operator
        Operator 24 Juli 2017 22:37
        0
        Kutipan: Alexey R.A.
        A-50 - ana lan ditrapake

        Padha ana nanging ora ditrapake.

        Nihan ora ana apa-apa ing kahanan panggunaan massa decoys (UAV).
        Intine yaiku komando pasukan pertahanan udara Angkatan Udara Rusia yaiku kaos gosok kacamata ing komando Angkatan Bersenjata RF.
  46. Setra
    Setra 21 Juli 2017 22:06
    0
    Quote: Operator
    bolongan ireng ngendi pendanaan umum mabur

    Iku sarkasme?
    1. suwi
      suwi 22 Juli 2017 10:55
      +2
      Iki Operator
  47. bk0010
    bk0010 21 Juli 2017 22:24
    0
    Quote: Operator
    Pasukan pertahanan udara Rusia minangka pasukan pertahanan udara sing paling bodho ing donya: bersenjata karo rudal anti-pesawat kanthi jarak 300 lan 400 km, dene radar bisa ndeleng target ora luwih saka 40-50 km. Rudal jarak jauh lan ora ana gunane iki uga regane kira-kira satus yuta rubel, yaiku. luwih larang tinimbang tujuan utama - rudal jelajah.
    Sasaran utama yaiku operator rudal jelajah. Saka ngendi sampeyan entuk rega kasebut?
    Quote: Operator
    Ing pasukan pertahanan udara Rusia ora ana ing kelas:
    - unsur kunci sistem pertahanan udara modern - pesawat AWACS;
    Ana sethitik A-50, A-100 lagi digawe.
    Quote: Operator
    - pluru anti-pesawat karo AFAR;
    Ayo lunga tanpa kathok. Lan kenapa ing roket AFAR? Peta bumi?
    Quote: Operator
    - misil anti-pesawat jarak cendhak kanggo pertahanan diri sistem pertahanan udara lan radar pertahanan udara.
    Thor, Shell, 9M96E1 saka S-300...
    Quote: Operator
    Pasukan pertahanan udara domestik minangka bolongan ireng ing ngendi pendanaan anggaran mabur (liwat kesalahan komando pasukan pertahanan udara).
    Ora ana pasukan pertahanan udara, padha dibubarake ing taun 1998.
    1. Operator
      Operator 21 Juli 2017 22:42
      +1
      Kutipan saka: bk0010
      Ora ana pasukan pertahanan udara

      Ana pasukan (staf, jabatan, gaji, badan ing posisi), ora ana pertahanan udara.

      Ora ana rudal anti-pesawat Rusia siji-sijine (kalebu S-500) sing bisa nyerang operator rudal jelajah - jarak sing sadurunge ora ngluwihi 500 km, jarak sing terakhir ngluwihi 900 km.

      Rudal anti-pesawat kanthi mesin roket propelan padhet luwih larang tinimbang rudal jelajah kanthi mesin turbojet.

      A-50 ing singular njupuk udhara ing preian utama - ana mung sawetara saka pesawat iki, sumber mabur iku meager, wektu ngginakaken ing udhara punika laughingstock. A-100 minangka obyek obrolan pirang-pirang taun kaya "kita nggarap masalah kasebut."

      Apa sampeyan mbedakake AFAR anti-jamming saka radar pemetaan aperture sintetik?

      Tor lan Pantsir ora bisa nyegat rudal anti-radar modern saka tembung kasebut ing kahanan panggunaan perang elektronik lan kakehan sistem panuntun kanthi jumlah decoys - Penny UAV (kaya sing diterangake ing artikel kasebut).
      1. GreyJoJo
        GreyJoJo 22 Juli 2017 01:14
        +1
        1. Ora ana pasukan pertahanan udara ing negara kasebut nganti suwe.
        2. Sampeyan kudu mbandhingake ora sawetara operator peluncuran rudal lan sistem pertahanan rudal, nanging jarak peluncuran rudal lan area jangkoan sistem pertahanan rudal. Jarak mabur tomahawks kira-kira 1500 km. - kanggo nggayuh target ing telenging negara, kudu mlebu ing wilayah udara.
        3. Apa aku bisa duwe bukti? iku perlu kanggo mbandhingaké ora biaya rudal lan anti-rudal, nanging anti-rudal lan karusakan potensial saka CD. Yen CD regane 1 yuta lan bisa nyebabake karusakan nganti 10 yuta, banjur mbuwang 2 yuta kanggo karusakane entuk bathi banget.
        4. ya A-50 cilik, nanging saka ora siji, nanging bab 20 /

        Umumé, perang nglawan misil lan rudal anti-radar minangka tugas sing angel sing ditanggulangi kanthi cara sing komprehensif.
        1) cara sing paling efektif kanggo perang yaiku numpes operator
        kanggo Republik Kyrgyzstan, jarak peluncuran yaiku 1500 km, ing ngarsane zona kontrol radar lan pesawat tempur (yaiku, sistem perang karo operator adhedhasar pejuang interceptor ing jaman Soviet) iki minangka tugas sing bisa dipecahake.
        kanggo rudal anti-radar, jarak peluncuran kira-kira 100 km. sing. operator kudu ngetik sawetara rudal.
        2) EW KR sak pesawat kudu disambungake menyang terrain lan nyetel program. imbuhan digawe dening nganalisa terrain ing titik kontrol utawa sinyal GPS. loro-lorone bisa meneng yen dikarepake (36 sumbu ilang???!!)
        3) perang karo sistem waja-jinis ing tapel wates pungkasan dhewe ora efektif lan ora bisa ngusir jotosan massive. tugas utama ing framework pertahanan dilapisi iku kanggo njupuk mudhun peluncur rudal siji sing nyuwil liwat eselon adoh.

        sawise 90s, kita duwe akeh masalah ing sistem pertahanan udhara, nanging kanggo sisih paling padha organisasi, ora technical.

        Nanging, kaya ing kasus conto saka artikel.

        nek rame wong Papua diparingi senjata paling anyar, tapi rame-rame ditembak, masalahe dudu senjata, nanging organisasi lan latihan wong Papua...
        1. Operator
          Operator 22 Juli 2017 06:56
          0
          Kaping pisanan, target palsu diluncurake - UAV (operator ana ing njaba zona pertahanan udara), sing ndeteksi radar lan kakehan pandhuan sistem pertahanan udara.

          Sawisé iku, rudal anti-radar nyerang radar pertahanan udara.

          Banjur CD nyerang pos komando lan posisi wiwitan pertahanan udara.

          Kesimpulane, CD kasebut nyerang target liyane saka Federasi Rusia (NATO duwe sekitar 10000 CD).
          1. Dr Vintorez
            Dr Vintorez 22 Juli 2017 10:20
            +2
            Quote: Operator
            Pisanan, target palsu diluncurake - UAV (operator ana ing njaba zona pertahanan udara)

            Quote: Operator
            Ing pasukan pertahanan udara Rusia ora ana ing kelas:

            Quote: Operator
            A-50 ing singular njupuk udhara ing preian utama - pesawat iki mung ora cukup

            nggih, sial. ana pasukan pertahanan udara, operator UAV, mung a50, sing ana sawetara. uga, sampeyan uncalan ing, paling ora mbantah dhewe.
          2. GreyJoJo
            GreyJoJo 22 Juli 2017 14:56
            0
            Apa sampeyan ngerti konsep pilihan target? Lan kepiye sistem pertahanan udara umume?
            ana unit teknik radio sing kapisah sing melu kontrol wilayah udara, dheweke nemtokake lan milih target.
            Sawise kaputusan digawe kanggo numpes target, salah siji interceptor diunggahake utawa gunners anti-pesawat wis melu.

            sanajan ing stasiun radar 40 taun kepungkur, kelas target ditemtokake tanpa masalah.

            kanggo miwiti rudal anti-radar, sampeyan kudu lelungan 100 km. sawetara ndeleng saka padha "Nebo-M" iku nganti 600 km.

            Umumé, sampeyan kudu ngerti kanggo tujuan apa sistem pertahanan udara digawe.
            apa sampeyan nulis nuduhake perang gedhe-gedhe. wiwitan skenario serangan disarming kanggo mbatalake pasukan nuklir strategis Federasi Rusia kanthi cara non-nuklir.

            mung yen tudur iki dadi multi-stage (pisanan ngluncurake akeh umpan menyang ruang udara)
            banjur mlebu ruang kanggo operator rudal anti-radar ... sanajan kasunyatane kita duwe paling ora 40% wates sing ora bisa digayuh operator kasebut.
            lan banjur serangan Republik Kyrgyz ing pusat pertahanan udara ...

            yen RVSN clurut sing kejiret sak iki, padha kudu wis ing nomer negara siap 1 lan mung ngenteni kode kanggo miwiti.

            aja nganti pungkasan, ayo dadi fantasi liyane ...
            1. Operator
              Operator 22 Juli 2017 15:06
              0
              Kutipan saka GreyJoJo
              ndeleng sawetara padha "Nebo-M" nganti 600 km

              Jangkauan ndeleng target sing dhuwure rendah saka radar adhedhasar lemah ditemtokake dening horizon radio (~ 40 km).

              Kabeh pesawat taktis ing zona pertahanan udara mabur ing papan sing dhuwur.
              1. Dr Vintorez
                Dr Vintorez 22 Juli 2017 19:21
                +1
                "Review target low-altitude" dear ibu, apa kita ngomong bab? Sing kita nyoba kanggo mbuktekaken soko?
      2. Komentar wis dibusak.
  48. Elia1969
    Elia1969 21 Juli 2017 22:27
    +3
    Ora artikel sing apik banget.
    1. poquello
      poquello 22 Juli 2017 14:24
      +3
      Kutipan saka Elijah1969
      Ora artikel sing apik banget.

      banget cupet
  49. bazzilio
    bazzilio 21 Juli 2017 23:32
    +3
    Maca komentar, Aku wonder carane saben wong lali supaya cepet sing saka 59 miwiti "sumbu" mung 23 mabur kanggo Shayrat?
    Nyalahke 60% saka losses ing "karat Rusty" utawa ing "kondisi cuaca"?
    Kasunyatan manawa kita ora nggunakake pertahanan udara "resmi" ora ateges manawa dheweke ora nggunakake. Ngelingi kabeh "nari karo rebana" ing saubengé Trump, dheweke bisa main bareng karo dheweke supaya ora ngremehake dheweke.
    Babagan Libya, Irak lan Yugoslavia. Lan kenapa penulis ora nyebutake sifat permusuhan. Sawise kabeh, iku "ora brainer" yen mungsuh duwe pertahanan udara, operasi militer apa wae saiki diwiwiti kanthi ngrusak pertahanan udara - kanggo ngresiki langit kanggo pesawat. Lan sing pertama yaiku serangan massive kanthi rudal pelayaran lan anti-radar.
    Kanthi serangan gedhe banget dening Republik Kyrgyz, kanthi jumlah atusan, utawa malah ewonan unit, saiki ora ana sing bisa perang - ora kita, Amerika Serikat, utawa negara liya. Mung bodho njupuk jumlahe.
    Kaping pisanan, jeblugan wis disabetake dhewe ing radar, banjur ing peluncur. 100 persen kabeh pertahanan udara ora dirusak, nanging diencerake banget. Sawise iku, bakal ana serangan kaping pindho, utawa "pembersihan tambahan" sajrone ndeteksi pertahanan udara sing ora ditekan.
    Dadi aviation bisa "wesi" Libya, Irak, Yugoslavia karo impunity mung ing siji kondisi - karo pertahanan udara ditindhes. Mulane, "prestasi" pertahanan udhara sing ringkih - sawise serangan pisanan, ana sawetara sing isih ana, sanajan Yugoslavia malah bisa nembak "siluman".

    Sedhela maneh. Amerika Serikat ora duwe operator darat "tomahawks". Kabeh mau diwiwiti saka segara, bisa uga saka pesawat. Kanggo ngirim pukulan massive karo sumbu, sampeyan kudu ngumpulake klompok angkatan laut. Nemokake klompok kasebut ing cedhak pesisir kita ora angel - amarga kabeh arah sing mbebayani ana ing sangisore gunpoint satelit. Sing, sembarang koleksi kapal perang ing jumlah "luwih saka telung" - langsung ndadekke kabeh nimbali udhara menyang tambah manungsa waé lan ing tandha dhuwur. Wiwit pertahanan udara ora mung sistem pertahanan udara adhedhasar lemah, nanging uga penerbangan karo AWACS, MiG-31 saka ngendi "tomahawks" ora bakal ndhelikake.
    Miturut cara, yen radar S-400 kita diduga "ora weruh" sumbu, kepiye carane ngerti yen ana 59?
    Bener, S-300/400 utamane minangka pertahanan rudal, lan mung pertahanan udara. Tugas utama yaiku misil. Lan interceptor bakal nglawan penerbangan, lan Buki lan Pantsiri bakal perang karo spesimen individu sing wis rusak.

    Mangkono, rudal anti-radar bisa nyebabake bebaya paling gedhe. Senajan, yen sampeyan pracaya informasi bab perang elektronik Khibiny, kang bisa kanggo wuta kabeh destroyer, iku cukup bisa masalah iki wis relatif ditanggulangi.

    Lan sing paling penting. Penulis scolded kabeh pertahanan udhara, ngritik iku, nanging ora ana imbalan. "Katz nawakake kanggo nyerah?"
    Inggih, maju lan nyerah. Lan kita bakal nyoba golek liyane ...
  50. bk0010
    bk0010 22 Juli 2017 00:41
    +1
    Quote: Operator
    Kutipan saka: bk0010
    Ora ana pasukan pertahanan udara

    Ana pasukan (staf, jabatan, gaji, badan ing posisi), ora ana pertahanan udara.
    Ing taun 1998, pertahanan udara negara minangka cabang saka angkatan bersenjata diilangi. Mung Angkatan Udara sing isih ana.
    Quote: Operator
    Ora ana rudal anti-pesawat Rusia siji-sijine (kalebu S-500) sing bisa nyerang operator rudal jelajah - jarak sing sadurunge ora ngluwihi 500 km, jarak sing terakhir ngluwihi 900 km.
    Dadi apa? 900 km menyang target ora ateges sistem pertahanan udara uga 900 km.
    Quote: Operator
    Rudal anti-pesawat kanthi mesin roket propelan padhet luwih larang tinimbang rudal jelajah kanthi mesin turbojet.
    Mangga nyedhiyani link saka ngendi padha njupuk rega rudal.
    Quote: Operator
    Apa sampeyan mbedakake AFAR anti-jamming saka radar pemetaan aperture sintetik?
    Aku mbedakake. Napa ing roket AFAR? Malah PFAR keluwih ana.
    Quote: Operator
    Tor lan Pantsir ora bisa nyegat rudal anti-radar modern saka tembung kasebut ing kahanan panggunaan perang elektronik lan kakehan sistem panuntun kanthi jumlah decoys - Penny UAV (kaya sing diterangake ing artikel kasebut).
    Rudal anti-radar ora dadi masalah: dheweke sinau babagan ngapusi ing taun 80-an. Perlindhungan dibutuhake marang misil udara-ke-permukaan konvensional. Apa sampeyan bisa ngomong jeneng "UAV sen"? Mbokmenawa ora. Amarga UAV sen duwe sawetara sithik, kacepetan lan kapasitas mbeta, ora kanggo sebutno sistem pandhu arah lan pandhu arah. Lan yen paling ora salah siji saka paramèter kasebut bisa ditrima, mula regane dadi cukup nyata.