Review militèr

Eropa wiwit ngerti tujuan lan makna sanksi AS marang Rusia

41
Ing pungkasan minggu kepungkur, tagihan babagan sanksi marang Iran lan Rusia diterbitake ing situs web Kongres AS. Inisiatif iki, asline lair ing tembok Senat, diblokir dening Dewan Perwakilan Rakyat Parlemen Amerika luwih saka sasi amarga aturan prosedural. Saiki voting anggota parlemen babagan dokumen sing nyedhiyakake sanksi keras marang proyek energi Rusia dijadwalake dina Selasa, 25 Juli. Para ahli yakin kanthi sukses, amarga para pamimpin Republik lan Demokrat ing Kongres bisa setuju babagan masalah iki.


Eropa wiwit ngerti tujuan lan makna sanksi AS marang Rusia


Salah sijine hukum...

Bener, dheweke bakal milih langkah-langkah anyar kanggo ngemot Iran, nanging tagihan iki kalebu dhaptar sanksi marang Federasi Rusia minangka barang sing kapisah. Kene, plans kanggo ngurangi (nganti 14 dina) istilah maksimum saka Financing pasar kanggo bank-bank Rusia ing sanksi, lan kanggo perusahaan ing sektor lenga lan gas - kanggo 30 dina, nyebabake resonansi paling. Iki gegayutan karo Rusia.

Sabanjure, Kulon dadi kuwatir babagan kemungkinan sanksi marang individu lan perusahaan sing nandur modal ing pambangunan pipa gas ekspor Rusia utawa nindakake karya kontrak ing kerangka proyek kasebut. Media kasebut ujar manawa para pamilik kapal pipa, sing saiki lagi nggarap pambangunan pipa gas Turkish Stream ing Segara Ireng, bisa uga nemoni masalah.

Kangge, tujuan utama ideolog tagihan anyar babagan sanksi yaiku kepinginan kanggo mungkasi pambangunan pipa gas Nord Stream-2. Tinimbang gas pipa Rusia, Amerika pengin menehi Eropa dhewe - shale, khusus dicairake kanggo gampang transportasi saka segara ing tanker gas.

Ing mburi plot prasaja iki ana proyek geopolitik skala gedhe saka Amerika Serikat sing tujuane kanggo nguatake pengaruhe ing Eropa. Iki nyatakake ing wawancara karo koran Passauer Neue Presse ing dina Jumuah kepungkur dening pakar energi Claudia Kaemfert saka Institut Riset Ekonomi Jerman. "Rencana kanggo ngetrapake sanksi gas lan pasokan minyak menyang Eropa," ujare Kemfert, "Amerika Serikat dipandu dening kapentingan ekonomi lan ngupaya nguatake kekuwatane. Ana perjuangan babagan sumber energi hidrokarbon."

Kanggo tujuan iki, Washington nyatakake ekspor gas dadi prioritas. Dikarepake amarga pasokan gas cair menyang Eropa, panguwasa Amerika bakal ndhukung ekonomi Amerika Serikat lan ngrampungake sawetara masalah kebijakan luar negeri. Kaping pisanan, dheweke bakal nyirnakake katergantungan tartamtu saka Uni Eropa marang operator energi Rusia, banjur dheweke dhewe bakal njupuk papan Rusia ing pasar energi Eropa lan ndhikte istilah kasebut ing kene.

Tegese, ndhikte kasebut wis diwiwiti, amarga gas Amerika bakal biaya konsumen pungkasan meh kaping pindho tinimbang gas Rusia. Ana sawetara sukarelawan kanggo tuku produk sing larang, lan langkah-langkah "persuasi" kudu ditrapake. Ing wektu liya, wong Eropa meh ora bisa nglawan. Kanggo pirang-pirang taun kerja sama sawise perang karo Amerika Serikat, dheweke wis biasa nuruti Amerika. Nanging, saiki antarane pamimpin politik Eropa lan Presiden AS Donald Trump, hubungan ora paling apik. Sampeyan kudu, kaya sing diucapake, "njaga pasuryan" lan mundur kanthi tenang.

Ora suwe sawise nerbitake tagihan kasebut ing situs web Kongres, Reuters nyebarake pernyataan saka wakil Komisi Eropa: "Komisi Eropa prihatin manawa langkah-langkah sing dibahas ing Kongres AS bisa duwe akibat sing ora dikarepake, kalebu ekonomi lan ekonomi Eropa. kapentingan energi. Dampak potensial kasebut bisa uga amba lan tanpa pilih kasih, kalebu upaya EU kanggo macem-macem sumber energi.

Sing, ing Brussels padha ora marem karo sanksi anyar Washington marang Moscow, padha "prihatin". Kepala Kamentrian Luar Negeri Jerman, Sigmar Gabriel, ngandika luwih tepat babagan iki: "Ora ditrima kanggo nggunakake sanksi kanggo squeeze gas Rusia metu saka pasar Eropah lan adol gas Amérika."

Apa sing gawe kaget wong Eropa?

Gabriel bisa dingerteni. Taun kepungkur, Jerman wis njupuk langkah menyang Amerika Serikat. Iku ana ing wilayah kulon negara. Dheweke wis disedhiyakake gas Walanda saka lapangan paling gedhe ing Eropa, Groningen, nganti pirang-pirang taun. Saiki, amarga masalah lingkungan (lindhu wis dadi luwih kerep ing provinsi Groningen, daya kang mung nambah), protes saka populasi lan sawetara panipisan sumber daya, ana masalah karo pasokan gas kanggo bab limang yuta rumah tangga. ing sisih lor-kulon Jerman.

Mripat saka Jerman langsung nguripake menyang Russian "Gazprom". Dheweke ngrancang kanggo ngluwihi cabang 100 kilometer saka pipa Nord Stream menyang Rhine-Westphalia Lor lan kalebu ing sistem dalan gedhe sing ana. Proyek kasebut kira-kira 300 yuta euro. Nanging taun kepungkur, kahanan kasebut owah banget.

Kanthi pretext owah-owahan kepemilikan ing perusahaan pasokan gas (Thyssengas), Amerika gabung karo proyek kasebut. Opsi anyar wis muncul: nyuplai gas ing sisih lor Jerman saka terminal ing Zeebrugge Belgia liwat Holland. Ing versi iki, cabang pipa gas bakal tuwuh nganti 220 kilometer, lan biaya karya bakal nganti 600 yuta euro.

Sanajan mundhak kaping pindho ing biaya proyek kasebut, Jerman setuju. Sawise kabeh, iku perlu kanggo kanca global Barack Obama. Lan gas sing ditawakake dudu jinis totalitarian Rusia, nanging sing paling akeh, sing uga ora demokratis - Amerika utawa, paling awon, Qatari.

Tembung ajaib "diversifikasi" pasokan menehi alesan kanggo ora nggatekake regane LNG sing dhuwur, protes saka lingkungan lan warga lokal. Cabang anyar kasebut dijenengi Zeelink lan ngumumake yen ing 2021 bakal nyuplai gas saka pesisir Belgia menyang Rhine-Westphalia Utara sing kekurangan gas. Biaya sing jelas Zeelink ing imbangan energi Jerman kudu ditutupi gas pipa Nord Stream 2 sing murah.

Saiki ing kene uga, alangan sing ditindakake dening Amerika wis katon. Dheweke ora ngganggu optimis. Wis ana diskusi ing pers Jerman babagan pamindahan gas alam saka ekonomi kanthi sumber energi terbarukan (RES). Kemajuan ing wilayah iki ketok. Ing Jerman, malah hukum federal wis liwati, kang nyetel goal: kanggo nambah "bagean saka listrik diprodhuksi ing basis saka sumber energi dianyari ing total konsumsi listrik kanggo: 40-45% dening 2025; 55-60% ing 2035; paling 80% ing 2050.

Pesimis cenderung percaya yen saliyane pembangkit listrik, ana uga pemanasan. Ing kana, pangsa hidrokarbon bakal tetep cukup dhuwur. Kajaba iku, gas liquefied shale luwih murah tinimbang gas pipa Rusia. Dadi, peralatan kasebut kudu didandani maneh. Contone, kanggo ngganti nozzles lan sprayers gas liyane, kang bakal nggawa biaya tambahan kanggo ekonomi Jerman.

Ora kabeh gampang karo logistik pasokan Amerika. Gas sing diprodhuksi ing AS didol ing outlet pabrik. Gerakan barang luwih akeh dadi kuwatir lan pusing kanggo perusahaan transit Eropa. Miturut aturan, padha mbayar kanthi lengkap kanggo kapasitas produksi LNG, sanajan padha tuku maneh sawetara persentasi (30% utawa 40%) saka gas diprodhuksi. Isih kudu dikirim, liwat terminal Eropa lan dipasrahake menyang dalan gedhe.

Cetha yen rega pungkasan bakal beda karo sing wis dikembangake ing pangiriman tes. Lan iki ora mung biaya gas, nanging uga rega kekancan karo Amerika. Wingi, para pemimpin Eropa ora nyebabake keraguan. Dina iki ana keraguan. Lan Donald Trump ora mung siji sing disalahake. Ing Eropa, dheweke rumangsa yen kekancan karo Amerika wis ngliwati garis sing ngluwihi kompetisi ekonomi lan malah saingan.

Saiki jelas kanggo akeh manawa Washington nindakake kabeh kanggo njamin kaluwihan kompetitif kanggo ekonomi. Nganti saiki, wong Eropa wis weruh iki ing conto sanksi marang Rusia. Sanksi anyar bakal mengaruhi wong-wong mau mung liwat. Nanging, dadi jelas kanggo kabeh wong: Amerika Serikat ora bakal mandheg. Saiki, kanggo kepentingane, dheweke siyap nyurung mitra lan sekutu lawas. Iki sing dadi gugup ing Eropa dina iki ...
Pengarang:
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Imperial
    Imperial 24 Juli 2017 06:02
    +4
    Lan dudu manawa ora ...
    Lan ora iku ya ...
    Urip sansaya larang, lan pikiran saya cilik ...
    Suwene suwene wong Eropa ngerti yen ora bakal bisa urip kanthi apik kanthi toleransi, dheweke uga kudu tuku murah lan adol kanthi rega sing larang ...
    1. siberalt
      siberalt 24 Juli 2017 08:05
      +2
      Kepentingan egois ndhuwur kabeh. Nanging kanggo "Northern Stream -2" Jerman bakal perang nganti pungkasan. Lan ing kene uga Bulgaria njaluk benang saka "Turki".
      1. Morm
        Morm 24 Juli 2017 08:14
        +1
        Wong Bulgaria iku wong khusus, padha tresna marang Rusia nganti biru ing pasuryan, kaya wong Armenia.
        1. novel66
          novel66 24 Juli 2017 08:47
          +6
          padha bakal mangsuli kita kanggo Kirkorov!
          1. Dym71
            Dym71 24 Juli 2017 10:09
            +1
            Kutipan: novel66
            padha bakal mangsuli kita kanggo Kirkorov!

            Dadi wong Romania! aran
            1. novel66
              novel66 24 Juli 2017 10:17
              +5

              Wong Romania uga bisa mangsuli!
      2. Lev Bronsh
        Lev Bronsh 26 Juli 2017 23:24
        0
        Alah, ana keraguan yen dheweke bakal gelut ... Dadi, dheweke bakal ngeluh sithik, bisa uga ngguyu kanthi tenang, nanging gelut? Negara sing dijajah kanggo nglawan penjajah? Cukup tontonan)) Sawise kabeh, bathi kanggo anggota staf wis gedhe banget, Jerman mbengkongaken. Lan sawise kabeh, iki dudu sing sepisanan)) Sanksi pisanan dienalake - ing 2014, pirang-pirang komentator homegrown kita nulis yen saiki bisnis Jerman Merkel bakal dadi sungu wedhus. Bengkong? Ngapa ora? Gampang banget - ya, sanksi, malah sing sepihak, nanggung kerugian langsung kanggo Jerman. Nanging sing ngandika sing losses iki langgeng, yen, contone, sanksi entuk goal geopolitik - demolition saka presiden saiki lan pamaréntahan ing Rusia lan teka kanggo daya saka elit komprador cetha. Ing kene bakal ana bathi sing cukup kanggo kabeh wong - kanggo Amerika, liwat institusi finansial, lan kanggo Jerman / Prancis liwat perusahaan energi lan kanggo kabeh liyane, cilik lan medium - bagean gedhe saka Rusia, sampeyan bisa ngrampok kanggo dangu. wektu (((. Kanggo alesan iki, bisnis siyap kanggo nandhang kerugian langsung - ing cakrawala banjur hoo-hoo dhuwit looms. Apa bener sing cakrawala bisa achievable? Gusti Allah mirsa, nanging kondhang 300% MediaWiki, lan ndhuwur. ramalan iku kabeh 3000%, ngijini sampeyan kanggo ngimpi lan sabar, lagi ngarep-arep sauntara Lan Wigati iki, kanggo kita aku njupuk ora ramalan gloomiest - Rusia ora dismembered, resmi daulat - uga, iku diadopsi sawetara hukum ekonomi aneh, uga , iku ora kelakon kanggo sapa)) Umumé, Ukraina No. saka prospek kuwi ... Nanging nyemangati kanggo bisnis Eropah, sing apa ala
  2. Shurale
    Shurale 24 Juli 2017 06:39
    +7
    Donya iki mimpin dening dhuwit. Meh kabeh perang wis perang kanggo dhuwit lan sumber daya. Apa sampeyan mikir Amerika ngrusak Assad? Dheweke ora nglilani aku nggawe rampokan, mula dheweke mbales. Kabeh kabijakan yaiku nggawe rampokan dhewe lan ora ngidini wong-wong sing ngalangi sampeyan nggawe rampokan. Lan yen wong ora ngerti, extremists katon ing wilayah. Eropah sumurup sampurna kanggo apa sanksi, iku mung ora nyana sing bakal kenek wong banget, nanging padha uga kudu loot. Saiki dipikir.
    1. Lev Bronsh
      Lev Bronsh 26 Juli 2017 23:34
      0
      Aku menehi sampeyan +, nanging aku bakal nambah - sanksi, embargo, etc. ora ana gunane tanpa nggayuh tujuan geopolitik. Apa tujuane mungsuh kita - Putin kudu lunga! Ing pangertèn harfiah, budhal Putin = rawuh saka elit komprador kanggo daya, ing dazzles mata saingan, lan iku wegah kanggo delve menyang macem-macem telek. Sing nalika 90s bakal katon kaya wektu manis, lan negara kita saiki swarga .. Iku kanggo kesempatan iki kanggo ngrampog ekonomi 11 ing donya karo impunity sing graters saiki teka (uga, bab gelembung). Lan iki dudu Ukraina, bakal cukup kanggo kabeh wong ing kene kanggo dangu. Iki carane bisnis Eropah mikir, sayangé .. Iku prasaja - kabeh dumadakan, supaya Jerman / Prancis / Italia perusahaan diijini kanggo ngetik produksi gas lan transportasi ing tlatah Federasi Rusia, lan nyatane tax-free, a jenis PSA No.. 2, ngetung biaya karo transportasi lan Advertisement menyang prom final. kanggo konsumen ing EU, mung kondhang 300% saka bathi dipikolehi. Kanggo asil sing kaya ngono, sanksi ditindakake, kanggo bisnis iki bakal setuju kanggo sabar !! Lan carane nuduhake pasar Eropah, padha bakal setuju karo Amerika Serikat, sayangé, tanpa kita. Nanging sing bisa ditebak ...
  3. Ken71
    Ken71 24 Juli 2017 06:48
    0
    Pengacara Obama paling ora duwe kalbu kanggo nyurung kapentingan Amerika Serikat. Pengusaha iki durung krungu babagan konsep kalbu
  4. aszz888
    aszz888 24 Juli 2017 06:52
    +1
    Ana perjuangan babagan sumber energi hidrokarbon "

    ... wiwit nalika manungsa nemokake lenga ing dharatan lan segara, ana perjuangan ... sad
    Iki sing dadi gugup ing Eropa dina iki ...

    ... biyen "gugup", nanging sadurunge sampeyan kudu mikir ... ngguyu
    1. novel66
      novel66 24 Juli 2017 08:48
      +3
      ora ana wektu kanggo mikir - pesenan diterusake kanthi cepet!
  5. zululuz
    zululuz 24 Juli 2017 06:57
    +2
    Kursi ing trough panganan kulon diwatesi. Lan AS ora arep nglilani sapa wae.
  6. Komentar wis dibusak.
    1. Flinky
      Flinky 24 Juli 2017 07:26
      0
      Kaya-kaya wis suwidak taun ora duwe panemu dhewe ngguyu
      1. Sergey-svs
        Sergey-svs 24 Juli 2017 07:52
        0
        Inggih, sadurunge ambruk Uni, padha kadhangkala isih bisa babakan lan malah balk yen kapentingan politik utawa ekonomi negara sing dibutuhake. ya
    2. Nyrobsky
      Nyrobsky 24 Juli 2017 09:37
      0
      Kutipan: Sergey-svs
      Artikel babagan apa-apa! Nyuwun Pimpinan Euro-Pindo-Stan wis 20 taun ora duwe pendapat dhewe! Kabeh Merkels lan Macrons iki, tanpa persetujuan saka master Western, malah ora bisa menyang jamban. Lan yen dumadakan mutusake, dheweke bakal takon dhisik - apa bisa nggunakake kertas jamban! ya

      Dadi apa sing kudu ditindakake? Nalika luwih saka 50 prajurit Amérika dipasang ing wilayah sampeyan, lan angkatan bersenjata sampeyan mung cukup kanggo operasi polisi, manawa sampeyan seneng utawa ora, sampeyan kudu ngombe gas Amerika cair tinimbang schnapps. Iku apik yen ora njupuk kasur lan sosis Bavarian kanggo mangan swill iki ...
    3. Dym71
      Dym71 24 Juli 2017 10:13
      0
      Kutipan: Sergey-svs
      Artikel babagan apa-apa!

      Aja ngomong apa sing sampeyan nemokake menarik:
      Gas sing diprodhuksi ing AS didol ing outlet pabrik. Gerakan barang luwih akeh dadi kuwatir lan pusing kanggo perusahaan transit Eropa.

      Ing kahanan kaya ngono, kita kudu adol hidrokarbon, supaya negara transit ora ngapusi kita ya
  7. Masya Masya
    Masya Masya 24 Juli 2017 07:19
    +7
    Ya, kabeh badai salju ditiup ... yen ora, dheweke nemokake macem-macem alasan ... bisnis lan bisnis maneh ... lan ora Crimea, utawa liya-liyane ...
    1. novel66
      novel66 24 Juli 2017 08:50
      +4
      Masenka hi tresna , ora, uga, bab Crimea, Aku argue - iku banget ngina ana, wis drooling mili saka hawa nepsu - lan bummer. kita ora bakal diapura
      1. Masya Masya
        Masya Masya 24 Juli 2017 09:44
        +4
        Hey Roman! tresna
        Ayo padha njupuk drooling ... lan Crimea, mung dening cara, teka, ora wong, supaya padha nemokke alesan liyane ... nglirik
        1. novel66
          novel66 24 Juli 2017 09:53
          +3
          ora mung kanthi cara, nanging banget - babi ora duwe apa sing dikarepake kanggo nggodho master ireng, ora dadi "bojone sing ditresnani" ngguyu
  8. gundul
    gundul 24 Juli 2017 07:32
    0
    Lan ing ngendi, ing FIG, sampeyan arep, ora lucu dhewe, sanajan ngguyu.
  9. parusnik
    parusnik 24 Juli 2017 07:45
    +1
    Piye wae, saka pangerten iki, Rusia ora luwih gampang ...
  10. Zaurbek
    Zaurbek 24 Juli 2017 08:08
    +3
    Artikel sing ora perlu nggawe 100% pipa gas menyang Eropa. Nanging perlu kanggo mbangun stasiun liquefying gas ing wilayah Murmansk lan Timur Jauh lan nyuplai gas kanggo para pelanggan sing kasengsem ing gas ing Eropa, India lan Asia liyane (lan ora ana hubungane karo pasar Eropa sing diatur) . Kanggo nindakake iki, perlu kanggo ngilangi Gazprom saka monopoli ing adol gas ing luar negeri ... Pipa gas duwe bathi nganti sawetara kilometer, banjur gas cair wiwit menang ing biaya transportasi. Dadi Federasi Rusia bakal bisa mlebu pasar gas cair Amerika.
    1. Imperial
      Imperial 24 Juli 2017 08:24
      0
      Kutipan saka Zaurbek
      Dadi Federasi Rusia bakal bisa mlebu pasar gas cair Amerika.

      Piye wae aku mangu-mangu. Dheweke bakal teka karo sawetara pengacara liyane sing wani mati ing guo neraka getih ...
      1. Zaurbek
        Zaurbek 24 Juli 2017 08:28
        0
        Iki minangka pasar ekspor gas terbuka. Dadi kita duwe siji perusahaan sing melu ekspor lan transportasi lan konstruksi stadion.
        1. Imperial
          Imperial 24 Juli 2017 08:39
          0
          Kutipan saka Zaurbek
          Iki minangka pasar ekspor gas terbuka.

          Lan Amerika ora bakal peduli, pasar mbukak, pasar ditutup ...
          Amandemen Jackson-Vanik dibatalake ing 2012, nalika ora ana masalah karo emigrasi wong Yahudi kanggo dangu. Bebarengan karo penghapusan amandemen kasebut, "Undhang-undhang Magnitsky" langsung ditrapake.
          1. novel66
            novel66 24 Juli 2017 08:52
            +2
            rumit - dheweke mung bakal nglelebke tanker gas, kaya pesta teh Boston
            1. Zaurbek
              Zaurbek 24 Juli 2017 13:18
              0
              Tanker karo gas lan kita bisa klelep, banjur kabeh wong bakal lungguh tanpa bensin.
              1. novel66
                novel66 24 Juli 2017 13:24
                +2
                ora, kita ora bakal lol
        2. Lev Bronsh
          Lev Bronsh 26 Juli 2017 23:37
          0
          ??? Yen sampeyan ngomong babagan Gazprom, banjur dakkandhani, stadion endi sing dadi bangunan prihatin iki? Ketoke sampeyan bubar tegese stadion kasebut promosi media?
          1. Zaurbek
            Zaurbek 27 Juli 2017 06:59
            0
            Stadion Zenith
    2. 17085
      17085 24 Juli 2017 08:36
      +2
      Omong kosong,
      Rusia ... gas, bensin, bahan bakar diesel, produk petrokimia ... kanggo wong-wong mau wates SGA ditutup.
      Pernyataan babagan untung kanthi kilometer pungkasane ora ana gunane. Iki mung nuduhake bathi pengiriman, luwih akeh - luwih ora nguntungake.
      Lan monopoli Gazprom babagan adol gas ing luar negeri ora ana komentar apa-apa ... Sapa maneh, saliyane Gazprom, ngasilake gas ing Rusia?
      1. Imperial
        Imperial 24 Juli 2017 09:34
        0
        Kutipan: 17085
        Sapa maneh sing ngasilake gas ing Rusia kajaba Gazprom?


        Data kanggo 2011. Saiki saham Gazprom malah luwih cilik.
      2. Zaurbek
        Zaurbek 24 Juli 2017 13:20
        0
        Oilmen extract gas gadhah, contone,. Lan padha ora bisa ngedol. transportasi uga. Kabeh luwih demokratis ing pasar minyak ing Rusia - ana Transneft, ana perusahaan minyak (Lukoil pribadi)
        1. NKT
          NKT 25 Juli 2017 08:42
          0
          Gas kagandhèng ngandhut akèh propana lan butana lan impurities liyane. Gas sing digandhengake dadi kabutuhan dhewe utawa disuntikake menyang formasi kanggo RPM utawa menyang pabrik pangolahan gas utawa diobong))
        2. Lev Bronsh
          Lev Bronsh 26 Juli 2017 23:42
          0
          Eh, kancaku, sampeyan ora manggon karo kita, lan apa sampeyan manggon? Lan padha extract lan adol lan liquefy lan adol domestik, kita duwe pasar kanggo loro LNG lan LPG. Lan padha ngompa liwat pipa lan digunakake ing industri kimia. Lan iki dudu gas sing ana gandhengane, nanging produksi gas, sanajan ora ana sing nolak gas sing ana gandhengane)). Lemah duwe topik - luwih becik sampeyan mangsuli babagan stadion, uga, sing dibangun Gazprom, kaya sing sampeyan ucapake keprungu
          1. Zaurbek
            Zaurbek 27 Juli 2017 07:01
            0
            1.Rosneft minangka perusahaan minyak negara Rusia. Miturut asil 2010, njupuk Panggonan pisanan ing produksi kondensat lenga lan gas. Total, perusahaan ngasilake 122,7 yuta ton ing taun kasebut.
            2. LUKOIL minangka perusahaan minyak Rusia. Jeneng perusahaan asalé saka huruf pisanan saka jeneng kutha-kutha oilmen (Langepas, Uray, Kogalym) lan tembung "lenga". Ing taun 2010, perusahaan ngasilake 90,1 yuta ton kondensat minyak lan gas.
            3. TNK-BP minangka salah sawijining perusahaan minyak Rusia paling gedhe. Katelu ing Rusia babagan produksi minyak: ing 2010, produksi minyak lan gas kira-kira 71,7 yuta ton.
            4. OAO Surgutneftegaz minangka salah sawijining perusahaan minyak lan gas Rusia paling gedhe. Ing 2010, perusahaan ngasilake 59,5 yuta ton minyak lan gas.
            5. Gazprom Neft minangka salah sawijining perusahaan minyak Rusia paling gedhe. Miturut asil 2010, iku salah siji saka limang paling gedhé Rusia perusahaan lenga terpadu vertikal ing syarat-syarat produksi lenga: 29,9 yuta ton saka lenga lan gas condensate.
            6. Tatneft minangka perusahaan minyak Rusia. Iki rangking nomer enem ing negara kasebut babagan produksi minyak: 26,1 yuta ton ing taun 2010.
            7. Slavneft minangka perusahaan minyak Rusia. Ing taun 2010, perusahaan bisa ngasilake 18,4 yuta ton minyak lan gas.
            8. Bashneft minangka perusahaan minyak Rusia sing terintegrasi vertikal. Ing taun 2010, Bashneft ngasilake 14,1 yuta ton minyak.
            9. JSC "Gazprom" - perusahaan produksi gas lan distribusi gas Rusia, perusahaan paling gedhe ing Rusia, perusahaan gas paling gedhe ing donya, nduweni sistem transmisi gas paling dawa. Ing 2010, perusahaan ngasilake 13,5 yuta ton minyak.
            10. Russneft - produksi lenga lan gas ing 2010 gunggungipun 13,0 yuta ton
            1. Komentar wis dibusak.
      3. NKT
        NKT 25 Juli 2017 08:43
        0
        Margin bathi 2000 - 2500 km
  11. Kent0001
    Kent0001 24 Juli 2017 13:07
    0
    Amerika Serikat ora duwe mitra, nanging vassal.
  12. ver_
    ver_ 26 Juli 2017 15:14
    0
    Kutipan saka Dym71
    Kutipan: novel66
    padha bakal mangsuli kita kanggo Kirkorov!

    Dadi wong Romania! aran

    ... sing siji neraka - saiki ing tangan kiwa ..