Review militèr

China njaluk supaya India 'mbenerake kesalahan' ing tapel wates

60
Kamentrian Pertahanan Republik Rakyat China nuntut supaya India mundur pasukan saka wilayah tapel wates wilayah China, ngelingi kekuwatan PLA, laporan. Interfax-AVN.

China njaluk supaya India 'mbenerake kesalahan' ing tapel wates


Kita njaluk banget marang pihak India supaya tumindak praktis kanggo mbenerake kesalahan kasebut, mungkasi provokasi, lan kerja sama karo China kanggo njaga perdamaian lan katentreman ing wilayah tapel wates.
ujare juru bicara militer Wu Qian.

Dheweke ngelingake yen kemampuan PLA kanggo mbela kedaulatan lan integritas teritorial "terus-terusan dikuwatake", mula "India ngirim ora ninggalake kahanan kasebut lan duwe ilusi sing ora nyata."

Sampeyan bisa goyangake gunung, nanging sampeyan ora bisa goyangake Tentara Pembebasan Rakyat Cina,
tambah Qian.

Sadurungé kacarita yen unit pengawal tapel wates India ing wulan Juni nglanggar tapel wates negara antarane negara loro lan nyerang wilayah Donglan Cina, nyegah pambangunan dalan ing kana.

Kamentrian Luar Negeri China wis njaluk panjaluk sing ketat kanggo pihak India supaya mundur militer saka wilayah RRC.
Foto sing digunakake:
Wei Peiquan / Xinhua
60 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Belyash
    Belyash 24 Juli 2017 11:59
    + 10
    Sampeyan ora bisa gampang bengok-bengok ing India. Dheweke uga ora sithik.
    1. Tusv
      Tusv 24 Juli 2017 12:03
      + 11
      Quote: Belyash
      Sampeyan ora bisa gampang bengok-bengok ing India. Dheweke uga ora sithik.

      Dadi jumlah bebaya Cina minangka nilai rahasia. Dadi GDP bakal muni Modi lan kabeh bakal didandani
      1. pjastolov
        pjastolov 24 Juli 2017 12:08
        + 11
        Aku kepengin weruh, nanging kanthi wedi apa India banjir menyang China? kaya padha ora duwe wilayah regejegan? recourse
        1. vovanpain
          vovanpain 24 Juli 2017 12:20
          + 21
          Kutipan saka: pjastolov
          Aku kepengin weruh, nanging kanthi wedi apa India banjir menyang China? kaya padha ora duwe wilayah regejegan? recourse

          Volodya, amarga Tibet, padha duwe sawetara jinis graters kanggo dangu.
          Masalah tapel wates sing durung rampung lan pratelan bebarengan kanggo sawetara wilayah sing disengketakan tetep dadi salah sawijining irritants utama ing hubungan antarane New Delhi lan Beijing, uga minangka fokus potensial saka konfrontasi bersenjata liyane. Rong wilayah sing dadi kontroversi, salah sijine yaiku dataran tinggi Aksaichin sing sepi ing sisih kulon wates. Wilayah sing meh ora bisa dienggoni iki kanthi jembar udakara 38 ewu kilometer persegi dumunung ing elevasi 4,5-7 ewu meter ing sadhuwure segara lan minangka rantai gletser ing tengah ara-ara samun sing ora ana pedunung. Nanging, iku wigati strategis kanggo RRC minangka outpost ngontrol rute komunikasi antarane Xinjiang lan Tibet. Ing taun 1962, wilayah iki dikuwasani dening pasukan Cina nalika konflik bersenjata lan saiki ana ing kontrol de facto Beijing, nanging New Delhi negesake yen Aksai Chin minangka bagéan saka wilayah India Ladakh (Jammu lan Kashmir).Bagian wétan, Kosok baline, dikuwasani dening India, nanging diklaim dening China, sing nyatakake bagean penting saka negara bagian Arunachal Pradesh lan Sikkim - area ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ nyoba kanggo mutusake masalah regejegan wewatesan sing. Amarga ora ana persetujuan antarane wong-wong mau kanggo ndandani jalur kontrol sing nyata, atusan pelanggaran tapel wates dumadi saben taun ing loro-lorone, sing kadhangkala berkembang dadi bentrokan. negara ing sadawane garis kontrol nyata lan ngrampungake perselisihan langsung ing lemah.
          glav.su/forum/4/16/threads/1097875/ hi
          1. pjastolov
            pjastolov 24 Juli 2017 12:27
            +5
            Ora ngerti hi matur nuwun kanggo informasi ombenan
            1. Solomon Kane
              Solomon Kane 24 Juli 2017 12:45
              +9
              Volodya, hello! Iku dudu Feng Shui sing wong India ngadeg ing tapel wates, saéngga nglanggar harmoni umum Kekaisaran Celestial ..... opo
              1. cniza
                cniza 24 Juli 2017 13:02
                +2
                Kostya hi , wektu sing apik ! ya, nanging feng shui digunakake kanggo ritual panguburan, ing wiwitan. lol
            2. cniza
              cniza 24 Juli 2017 12:47
              +3
              Sugeng Vladimir! hi isih ana simpul kasebut lan ora bisa dirampungake kanthi panjaluk.
              1. pjastolov
                pjastolov 24 Juli 2017 12:57
                +5
                Hello Victor hi hi Konstantin hi , apa padha ora tenan arep ngatur cabal militèr sethitik ana? aran
                1. cniza
                  cniza 24 Juli 2017 13:02
                  +2
                  Lan dheweke ora mandheg ing kono.
                  1. pjastolov
                    pjastolov 24 Juli 2017 13:05
                    +3
                    ing syarat-syarat sumber daya, kemungkinan meh telas
                    1. cniza
                      cniza 24 Juli 2017 13:09
                      +1
                      Kabeh iku ora supaya prasaja ana, gunung lan kabeh mengkono beda.
                      1. pjastolov
                        pjastolov 24 Juli 2017 13:10
                        +3
                        Inggih, kita bakal weruh, kabeh sekutu padha
                2. cniza
                  cniza 24 Juli 2017 13:12
                  +1
                  Kutipan saka: pjastolov
                  Inggih, kita bakal weruh, kabeh sekutu padha


                  Sekutu, nganti pemisahan teka.
                  1. pjastolov
                    pjastolov 24 Juli 2017 13:13
                    +3
                    Nganti sampeyan kudu nuduhake, sawise kasur mung lol
                    1. cniza
                      cniza 24 Juli 2017 13:15
                      +2
                      Amerika Serikat ora bakal nempelake irunge ing kana, dheweke bakal langsung dicubit.
                      1. pjastolov
                        pjastolov 24 Juli 2017 13:17
                        +5
                        Aku ngomong babagan divisi kasur menyang negara sing berdaulat lol
                    2. cniza
                      cniza 24 Juli 2017 13:19
                      +1
                      Kutipan saka: pjastolov
                      Aku ngomong babagan divisi kasur menyang negara sing berdaulat lol


                      Inggih, proses iki ora adoh.
          2. de_monSher
            de_monSher 24 Juli 2017 20:28
            +1
            YA, lan saliyane Tibet, dheweke isih duwe "barang cilik" ing kana ... *))
        2. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 24 Juli 2017 20:27
          +3
          Kutipan saka: pjastolov
          kaya padha ora duwe wilayah regejegan?

          padha duwe?!!
          1. pjastolov
            pjastolov 24 Juli 2017 20:32
            +2
            Inggih, aku ngomong ing ndhuwur - aku ora ngerti, yah, kenapa nyopot soko?
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 24 Juli 2017 20:34
              0
              lan sampeyan ndeleng cabang, apa kiriman sampeyan aku mangsuli, utawa aku kudu maca kabeh kaca dhisik?
              1. pjastolov
                pjastolov 24 Juli 2017 20:50
                +2
                komentarku - 12.08
                jawabane yaiku 12.20 (ing ngisor iki)
                jawaban sampeyan 20.27
                apa aku kantun apa?
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 24 Juli 2017 21:48
                  +1
                  maneh, Aku maca kirim lan nanggapi
                  kok dadi tersinggung minangka cah enom?
                  ora katon ora sopan, ora ngina, gedang menehi wangsulan

                  p/s/ jam 12.08 aku nang alas nggolek jamur hi
        3. Dart2027
          Dart2027 25 Juli 2017 20:21
          0
          Kutipan saka: pjastolov
          padha ora koyone wilayah regejegan

          Ngapa. Ing sawijining wektu, pasukan khusus sing kapisah malah dibentuk ing India, sing mung kalebu para imigran Cina, lan disiapake kanggo nindakake Timur Jauh ing China.
      2. zoolu300
        zoolu300 25 Juli 2017 16:07
        0
        Lan sapa sing bakal ngrungokake dheweke? Ing skenario serius, telpon ora ateges apa-apa.
    2. Paranoid50
      Paranoid50 24 Juli 2017 12:07
      +4
      Quote: Belyash
      Sampeyan ora bisa gampang bengok-bengok ing India.

      Duc, wong Cina ora bengok-bengok, nanging kanthi sopan "ora njaluk." Nanging aja ngarep-arep "zaruba", aja ngarep-arep. ngguyu
    3. Alexey7777777
      Alexey7777777 24 Juli 2017 12:07
      +3
      Ya)) Ing kana, dheweke dhewe mesthi bingung, wilayahe sapa. Ya, kabeh bakal diwatesi karo retorika sing nggegirisi, loro raksasa sing nganggo senjata nuklir ora bakal gelut ing tanah sing tumpukan watu? ora wani karo DPRK, nanging ing kene beda kategori bobot negara ...
    4. siberalt
      siberalt 24 Juli 2017 12:40
      +2
      Mungkin wong Tionghoa gawe dalan sing salah? Iku cukup ing semangat Cina.
      1. KUOLEMA
        KUOLEMA 24 Juli 2017 13:03
        +4
        redneck dudu barang sing dijupuk lan menehi pulo lan pulo))) ana alas, ana kapentingan, ora ana alas, ora ana kapentingan)))
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 24 Juli 2017 20:28
          +1
          Kutipan saka kuolema
          Ora amarga kita njupuk lan menehi pulo lan pulo

          Mungkin ora perlu kaya iki adhedhasar pers kuning?!
    5. Nyrobsky
      Nyrobsky 24 Juli 2017 15:13
      +3
      Quote: Belyash
      Sampeyan ora bisa gampang bengok-bengok ing India. Dheweke uga ora sithik.

      Ya ...... ing kene kudu rembugan, amarga. loro-lorone bakal kalah. Perang punika Brake saka loro ekonomi berkembang lan pati telung milyar pedunung planet. Siji-sijine sing entuk manfaat saka konflik antarane wong Tionghoa lan India yaiku Amerika Serikat.
      1. Basarev
        Basarev 24 Juli 2017 16:47
        +3
        ngelingi invincibility saka PLA

        PLA sing ora bisa dirusak iki malah dibanting dening wong Vietnam.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 24 Juli 2017 20:26
          +2
          Nanging, ing siji-sijine konflik "panas" antarane India lan China ing abad kaping rong puloh, sing terakhir sing menang.
          1. Basarev
            Basarev 24 Juli 2017 20:56
            +1
            Dheweke mbandhingake India karo Vietnam ... India negara sing ora ana gunane, malah luwih padhet lan tahayul tinimbang China.
    6. DOKTER ZLO
      DOKTER ZLO 25 Juli 2017 20:25
      +1
      Quote: Belyash
      Sampeyan ora bisa gampang bengok-bengok ing India. Dheweke uga ora sithik.

      Dheweke wis mbengok luwih saka sepisan, Tibet duweke China, dudu India ...
  2. Alexander 3
    Alexander 3 24 Juli 2017 12:04
    +2
    Aku mikir konflik bakal rampung, Rusia, minangka mitra India lan China, bakal melu ngrampungake konflik kasebut.
    1. soroKING
      soroKING 24 Juli 2017 12:17
      +1
      uga wong lanang! marang saben liyane ing pasuryan lan parted wassat
      1. DEZINTO
        DEZINTO 24 Juli 2017 12:24
        +1
        uga wong lanang! marang saben liyane ing pasuryan lan parted


        Aku uga mikir. Dadi akeh. Sawise nang endi wae ing donya kekacoan ngelingake dhewe. Sing padha ngomong kita uga duwe graters wilayah kene.

        Lan kenapa dheweke duwe bedhil mesin, kerajinan Cina liyane?
        1. pjastolov
          pjastolov 24 Juli 2017 12:33
          +6
          Lan kenapa dheweke duwe bedhil mesin, kerajinan Cina liyane?
          ora, iki pembangunan QBZ-95 utawa sawetara jenis modifikasi, padha beda-beda ing ukuran
          iki artikel babagan dheweke https://topwar.ru/8871-originalnaya-shturmovaya-v
          intovka-qbz-95-sdelano-v-kitae.html
          1. Tusv
            Tusv 24 Juli 2017 13:07
            0
            Kutipan saka: pjastolov
            ora, iki pangembangan QBZ-95 utawa sawetara modifikasi,

            Painfully padha Bushmaster M17S Australia
          2. DEZINTO
            DEZINTO 24 Juli 2017 13:12
            +2
            iki pembangunan QBZ-95

            Aku maca kanthi kapentingan
            Matur nuwun mbah... hi
            1. pjastolov
              pjastolov 24 Juli 2017 20:34
              +2
              Wong apik ora peduli hi
      2. DOKTER ZLO
        DOKTER ZLO 25 Juli 2017 20:42
        +1
        Kutipan saka soroking
        uga wong lanang! marang saben liyane ing pasuryan lan parted wassat

        China nggawe jalur sepur menyang Pakistan, saiki kudu menyang ngendi?
    2. pvv113
      pvv113 24 Juli 2017 12:26
      +5
      Ya, kayane Rusia ora bakal nindakake tanpa misi. China lan India minangka negara paling gedhe ing babagan populasi. Bareng padha makili liwat katelu saka populasi donya. Ora jelas apa akibate konflik kasebut
  3. vladimirvn
    vladimirvn 24 Juli 2017 13:20
    0
    Sing kurang mung konflik antarane negara kasebut. Senajan...
  4. ML-334
    ML-334 24 Juli 2017 13:27
    0
    Kemajuan ing pasuryan, saka mratelakake keprihatinan menyang panjaluk. Kanthi mangkono, ing setengah atus taun, sawetara tumindak bakal ditrapake. Apa dheweke njaluk apa-apa saka Amerika?
  5. Gardamir
    Gardamir 24 Juli 2017 14:05
    +3
    Inggih, kita ora mbantah karo China, nanging dipasrahake ing taun 2005. 337 kilometer persegi lan sepi.
    1. Antonio_Mariarti
      Antonio_Mariarti 24 Juli 2017 14:14
      +1
      Kutipan: Gardamir
      Inggih, kita ora mbantah karo China, nanging dipasrahake ing taun 2005. 337 kilometer persegi lan sepi.

      Apa sampeyan ngomong babagan Damansky? Yen mangkono, iku pulo regejegan sing ora dadi kagungane USSR utawa China. Ora ana sing duwe. Federasi Rusia mung ngeculake hak kanggo nambah hubungan karo China.
      1. Gardamir
        Gardamir 24 Juli 2017 16:44
        +4
        Federasi Rusia mung ngeculake hak kanggo nambah hubungan karo China.
        Lan pira maneh wilayah sing bisa ditinggalake kanggo nambah hubungan karo negara liya?
      2. Gandum
        Gandum 24 Juli 2017 20:16
        0
        amarga aku krungu pulo kasebut dhewe nomaden, saiki wis mabur nyedhaki wates China, mula Yeltsin didakwa menehi
      3. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 24 Juli 2017 20:31
        +1
        Kutipan saka Antonio Mariarti
        Ora ana sing duwe. Federasi Rusia mung ngeculake hak kanggo nambah hubungan karo China.

        nyatane, iku diduweni dening Cina saka konflik banget
        1. Antonio_Mariarti
          Antonio_Mariarti 24 Juli 2017 23:05
          0
          Ora, padha ora. Dheweke banjur nyoba ngrebut pulo kasebut lan bagean saka wilayah kasebut, nanging ditolak. Sawise iku, ora ana sing duwe, lan ora ana sing butuh. Mung yen Putin nindakake perkara sing bener ing bageanku, amarga sawise transfer iki hubungan kita wiwit apik lan dhuwit teka saka China lan kita wiwit adol produk ing kana. Luwih becik yen dheweke menehi wilayah sing meh tansah diduweni dening Federasi Rusia, USSR, lan Republik Ingushetia. Nanging Damansky tansah kontroversial.
          Kutipan: Vladimir Vasilenko
          Kutipan saka Antonio Mariarti
          Ora ana sing duwe. Federasi Rusia mung ngeculake hak kanggo nambah hubungan karo China.

          nyatane, iku diduweni dening Cina saka konflik banget
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 25 Juli 2017 06:26
            0
            Kutipan saka Antonio Mariarti
            Ora, dheweke ora duwe

            Ya, aja nulis omong kosong, nanging sinau topik kasebut

            ing musim gugur taun 1969, persetujuan wis dirambah ing mandhek saka tumindak musuhan lan pasukan saka pihak bakal tetep ing posisi, kang ing wektu iku tegese transfer nyata pulo menyang China.
            1. DOKTER ZLO
              DOKTER ZLO 25 Juli 2017 20:51
              +2
              Kutipan: Vladimir Vasilenko
              Kutipan saka Antonio Mariarti
              Ora, dheweke ora duwe

              Ya, aja nulis omong kosong, nanging sinau topik kasebut
              ing musim gugur taun 1969, persetujuan wis dirambah ing mandhek saka tumindak musuhan lan pasukan saka pihak bakal tetep ing posisi, kang ing wektu iku tegese transfer nyata pulo menyang China.

              Saka ngendi asale akeh troll, yen mung sawetara perkara sing ora apik sing diucapake ing grumbulan ....
              Senadyan kasunyatan sing konflik Soviet-Cina rampung karo kamenangan lengkap saka USSR, rembugan ing kepemilikan Damansky langgeng meh 20 taun. Mung ing taun 1991 pulo iki resmi dadi Cina. Saiki diarani Zhenbao, sing tegese "Aji" ing terjemahan. Sajrone konflik militèr, USSR ilang 58 wong, 4 kang perwira. RRC, miturut macem-macem sumber, wis ilang saka 500 nganti 3000 personel militer. Kanggo keberanian, limang pengawal tapel wates dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet, telu ing antarané anumerta. 148 prajurit liyane dianugerahi pesenan lan medali liyane. - Waca liyane ing FB.ru: http://fb.ru/article/159303/damanskiy-konflikt-go
              da

              http://fb.ru/article/159303/damanskiy-konflikt-go
              da
              Ing September 1969, nalika rapat ing bandara ing Beijing, antarane Ketua Dewan Mentri USSR Kosygin lan Ketua Dewan Negara Republik Rakyat China, Zhou En Lai, persetujuan wis ngrambah ing gencatan senjata ing tapel wates lan demarkasi (pendahuluan) ing kali Amur lan Ussuri ing tengah dalan utama. Adhedhasar persetujuan iki, garis tumindak para pengawal tapel wates ing tapel wates Soviet-Cina ditemtokake, sing nganti pirang-pirang taun dadi basis kanggo pangayoman saka bagean iki saka tapel wates negara. Nanging, provokasi ora mandheg. Dadi ing 1970-1972. 776 provokasi kacathet ing distrik tapel wates Timur Jauh, ing taun 1977 - 799, lan ing taun 1979 - luwih saka 1000. Secara total, ing taun 1975-1980. 6894 pelanggaran rezim tapel wates ditindakake dening pihak Cina. Ing taun 1979, wong Tionghoa nguwasani 130 saka 300 pulo ing kali Amur lan Ussuri, kalebu 52 saka 134, ing ngendi dheweke ora diidini nindakake bisnis dening pihak Soviet.
              Sumber: http://www.modernarmy.ru/article/269/konflict-na-
              ostrove-damanskiy © Portal "Tentara Modern"
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 25 Juli 2017 22:46
                0
                Kutipan saka DOKTOR ZLO
                Saka ngendi asale akeh troll, yen mung ana sawetara perkara sing ora becik kanggo diomongake ing grumbulan ...

                sampeyan troll
                sinau sejarah

                Sawise Ès ilang, metu saka pengawal tapel wates Soviet kanggo Damansky dadi angel, lan nyoba Cina kanggo nangkep iku kudu ngalang-alangi dening sniper lan mesin-gun geni. Tanggal 10 September 1969, gencatan senjata diprentahake, mesthine kanggo nggawe latar mburi sing apik kanggo negosiasi sing diwiwiti dina sabanjure ing bandara Beijing. Sanalika, pulo Damansky lan Kirkinsky dikuwasani dening angkatan bersenjata Cina.

                banjur kabeh dadi sampah, wong Cina mlebu ing pulo kasebut lan ora lunga saka kono, sampeyan bisa ngetung, ngomong apa wae, nanging nyatane duweke.
    2. Tusv
      Tusv 24 Juli 2017 14:56
      +4
      Kutipan: Gardamir
      Inggih, kita ora mbantah karo China, nanging dipasrahake ing taun 2005. 337 kilometer persegi lan sepi

      Ana perselisihan sing luwih curam lan diukur ing ewonan kilometer persegi. Tionghoa pengin bali 3,5 ewu km2, wong Hindu 43 ewu (wilayah Moskow kabeh babagan wilayah)
  6. Gandum
    Gandum 24 Juli 2017 20:15
    +1
    Wong Indhiya dadi sekuthon kita ing bab iki, supaya Cina aja nganti dadi kurang ajar, saiki wis napsu, oh iya, iya, kalebu regejegan tanah, ora prelu melu-melu padudon Sino-India iki, paling-paling dadi. platform rembugan kanggo salaman karo loro-lorone lan ngomong tembung ayu karo dipikir pinter
  7. vladimirw
    vladimirw 25 Juli 2017 10:09
    +1
    Aku provokasi liyane kasur. Nggawe konflik antarane India lan China, banjur anget tangan sampeyan!
  8. zoolu300
    zoolu300 25 Juli 2017 16:06
    0
    Sayange, sing nduweni FRS kerja ing arah sing bener (persiapan saka Zbigniew almarhum). Siji-sijine negara ing wilayah sing bisa nolak paling ora kekuwatan militer lan ekonomi RRC yaiku India, amarga PLA luwih angel nyekel siji negara India tinimbang kabeh wilayah Federasi Rusia menyang Lake Baikal. Kajaba iku, kepemimpinan politik India, ora kaya PKC, ora monolitik, mula luwih gampang para pamilik Fed entuk agen pengaruh ing India. Lan wong India sing nggawe kahanan konflik ing conto iki.