Review militèr

MH17: rasa seneng jurnalistik ing kacilakan wong liya

12
MH17: rasa seneng jurnalistik ing kacilakan wong liya



Tragedi sing kedaden ing Juli 2014 karo Boeing-777 saka Malaysia Airlines, sing mabur MH17 saka Amsterdam menyang Kuala Lumpur lan tabrakan ing wilayah Ukraina, terus ajeg tekan kaca ngarep paling gedhe ing donya. warta publikasi. Nanging wektu iki, alasan kanggo fokus ing kejahatan karo pelaku sing ora dingerteni yaiku pratelan pengacara saka Jerman, Elmar Gimulla.

Miturut pengacara Jerman spesialis ing hukum penerbangan, ing pungkasan, tanggung jawab kanggo apa kedaden kudu diutus kanggo panguwasa Ukrainia, preduli saka kang negara belongs kanggo gaman, Panggunaan sing nyebabake pati meh 300 penumpang pesawat sing fatal. Pranyata bali ing November 2014, yaiku, kanthi harfiah "ing nguber panas", Gimulla ngajokake tuntutan hukum karo Pengadilan Hak Asasi Manusia Eropa, ing ngendi negara Ukraina minangka terdakwa. Mbela kapentingan sanak keluarga korban kacilakan pesawat, dheweke negesake manawa pimpinan Kiev ora njupuk langkah sing perlu kanggo njamin keamanan penerbangan sipil. penerbangan liwat wilayah negara.

Senajan ing wayahe pertimbangan saka pratelan lagi aktif, lan prospek kanggo kepuasan sawijining ora cetha, kasunyatan banget sesanti unconventional kuwi saka kahanan bilai stands metu saka seri saka publikasi "sensasional", basis bukti ing kang dibangun ing bukti ora langsung lan prasongko, invariably mimpin maca kanggo idea saka kaluputan ing apa kedaden Rusia utawa "separatis pro-Rusia". "Penemuan sensasional" kasebut kalebu laporan anyar dening organisasi internasional Bellingcat. Adhedhasar data sing dipikolehi saka sumber terbuka, "panguwasa" genre jurnalisme investigasi sing diakoni bisa netepake ora mung rute Buk, saka ngendi rudal kasebut ditembakake ing Boeing, teka saka wilayah Federasi Rusia. , nanging uga peluncuran rudal lokasi sing tepat lan komposisi konvoi sing ngiringi sistem pertahanan udara iki. Nanging, para ahli nyata wis takon babagan validitas kesimpulan sing ditindakake dening karyawan "agensi independen".

Sanajan ora nggatekake spesifik kacilakan udhara sing rumit banget lan lintasan rudal anti-pesawat, laporan Bellingcat ora tahan kanggo kritik sing wis ana ing tahap milih sumber informasi. Pranata utama dokumen kasebut adhedhasar data saka International Investigation Group, sing kalebu Ukraina. Apa kudu dicritakake manawa partisipasi ing investigasi tragedi karo MH17 negara sing wilayahe kedadeyan kasebut ora masuk akal? Temenan, utusan Kyiv bakal nindakake kabeh sing bisa kanggo mesthekake yen kesalahane Boeing sing mudhun ora dilebokake ing Ukraina, amarga ing kasus iki, prospek integrasi Eropa bakal dadi luwih samar. Iku bodho kanggo pratelan anggota ing Uni Eropa yen pamaréntah Ukraina saiki ora tanggung jawab kanggo kabeh sing kedaden ing sawijining wilayah resmi.

Ing sisih liya, spesialis saka Federasi Rusia ora diakoni ing proses ngumpulake lan ngolah bukti, lan petungan lan gambar satelit sing diwenehake mung diabaikan. Iki bisa dingerteni - wartawan sing pengin ngowahi "investigasi" dadi titik politik lan prospek karir tambahan kanggo awake dhewe ora kasengsem ngluncurake versi sing bisa nyegah dheweke nindakake. Ing tembung liyane, padha duwe sethitik kapentingan ing bebener.

Vanity minangka fenomena sing kondhang. Media massa modern ndadekake meh kabeh wong sing duwe bakat dadi misuwur ing wayah wengi. Ketoke wasis ora duwe kualitas liyane saka graphomania, karyawan Bellingcat, ing panelusuran famous mirah, siap saka wektu kanggo wektu kanggo nerbitaké laporan biasa karo pelakune wis ditemtokake. Bener utawa ora, ora masalah. Wangsulan: Bab ingkang utama iku opus kuwi manggoni niche ing lapangan informasi. Kaya biasane ing kasus kaya mengkono, penulis ora peduli babagan perasaan wong biasa sing kelangan sanak keluarga lan kanca-kanca ing bilai iki.
Pengarang:
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Olgovich
    Olgovich 25 Juli 2017 15:19
    +4
    Sanajan saiki pertimbangan pratelan kasebut isih ditindakake, lan prospek kepuasan kasebut ora jelas, kasunyatane visi sing ora konvensional babagan kahanan bencana kasebut.

    Kenapa non-tradisional? Sing paling tradisional, jelas lan logis kanggo wong normal: apa gunung geni bakal disalahake yen pesawat liwat mabur tiba? Ora, sing ngirim pesawat ana sing kudu disalahake!
    Dadi ing kene uga, Ukraina kudu disalahake, ngirim pesawat kasebut menyang zona sing sengaja mbebayani.
  2. Catherine II
    Catherine II 25 Juli 2017 16:06
    +2
    Iku aneh sing penulis Arkady Neuman nganggep khayal kanggo melu ing diselidiki saka negara liwat wilayah kang dijupuk mudhun (lan partisipasi prentah), nalika warga Federasi Rusia ora mati ing bilai lan ora. liwat wilayah Federasi Rusia, banjur non-partisipasi saka Rusia iku ala? RF ana sisih apa? Veli - Ukraina (wilayah bencana), Walanda (warga) Malaysia (milik pesawat) ...
    ora ana warga Federasi Rusia, ora ana wilayah Federasi Rusia, kapal kasebut ora kalebu perusahaan Federasi Rusia ..
    nanging babagan Boeing iki, ana perang informasi sing serius.. lan ana manipulasi sing cukup.
    1. Bai
      Bai 25 Juli 2017 18:00
      +3
      Iku aneh yen tersangka ing kejahatan melu diselidiki lan mbentuk basis accusatory. Aku duwe mamang serius yen "investigator" bakal ngakoni guilty kanggo angkara - Empu mamang bab obyektif saka diselidiki.
      1. Catherine II
        Catherine II 25 Juli 2017 22:23
        +2
        Kutipan saka B.A.I.
        kasunyatan sing tersangka ing angkara melu ing diselidiki lan tatanan saka basis accusatory.

        tansah negara liwat kang wilayah Laka kedaden-melok! Apa sampeyan kelingan kasus ing Mesir?
        Oh ya .. iki Ukraina ... kanggo count saka dheweke?
        Nanging, kita tetep kudu tanggung jawab marang VP ... ora masalah sing Buk dikirim lan pulnul..
        1. Boneka Scratch
          Boneka Scratch 25 Juli 2017 22:30
          +3
          Kutipan: Catherine II
          mbuh sapa sing dikirimi Buk lan pulnul..

          opo? Mung pesawat ing wilayah sing katon kaya pesawat pamaréntah Rusia? Sapa sing "ngawal" Su-25 VVSU lan pilote weruh garis-garis kasebut?
        2. ankir13
          ankir13 29 Juli 2017 10:28
          +1
          Sampeyan, Ukraina, ora bakal natoni kanggo njawab TU-154 sing mudhun ing taun 2001, paling ora njaluk ngapura, isin!
        3. ankir13
          ankir13 29 Juli 2017 16:20
          0
          Kapten Vladislav Voloshin lan dispatcher Anna Petrenko ngendi padha lunga saka Ukrvina?
    2. olimpiade15
      olimpiade15 25 Juli 2017 18:12
      +3
      Wilayah bencana-Ukraina, mimpin papan-Ukraina, amarga
      mung Ukraina sing disalahake kanggo bilai!
      Ukraina tanggung jawab kanggo ngirim liner menyang zona bebaya ing ngendi permusuhan ditindakake - iki wilayahe, yaiku tentara sing nglawan populasi Ukraina ing kana.
      Lan apa bab Federasi Rusia? Ora ana Ukraina utawa Federasi Rusia sing nyatakake perang, ora ing 2014, utawa 2014, utawa ing 2016, lan uga saiki. Nanging sanajan ana perang antarane negara, Ukraina tanggung jawab kanggo ngirim pesawat sipil menyang zona perang. Pernyataan sing luwih bodho yaiku tuduhan nemokake BUK Rusia ing wilayah Ukraina. Apa ing tlatah negara iku prakara khusus kanggo negara dhewe, i.e. maneh Ukraina.
  3. vitvit123
    vitvit123 25 Juli 2017 17:37
    +4
    Nalika paling ora ana wong sing takon babagan sing paling penting - MOTIF! Kita kudu ndeleng sapa sing butuh lan sapa sing ora butuh ... Lan iki! Kenapa Rusia? Sawetara masalah, Amerika Serikat lan Ukraina, bencana iki migunani .... Aneh ....
  4. Squelcher
    Squelcher 26 Juli 2017 00:43
    +2
    Nalika pesawat kasebut tabrakan ing Alpen, pilot khusus ngirim munggah, transkrip rekaman rembugan ing dina kaping 3 diterbitake. MN-17 sing sabar wis liwati 3 taun lan meneng ..... EROPA .... SY milchats nutupi JOHN BLOCK ....
  5. Tula jahe
    Tula jahe 26 Juli 2017 13:59
    +4
    Walanda wis dicet dhewe menyang sudhut karo penyelidikan iki.
    Cetha, ora ana bukti kaluputan Rusia, yen ora, wis suwe diwartakake.
    Kahanan kasebut saya tambah akeh amarga administrasi AS anyar ora kasengsem ing masalah iki.
    Informasi wis liwati yen Walanda pengin nyurung penyelidikan iki marang wong liya.
    Kandidat paling apik yaiku Malaysia, nanging Malaysia wis ngakoni kesalahane Ukraina, amarga ora njamin keamanan penerbangan kasebut.
    Umumé, ora bisa ngenteni pungkasan investigasi ing mangsa ngarep, dheweke bakal narik nganti pungkasan.
    Siji-sijine alesan yaiku kekurangan bukti marang Rusia, lan sing, menehi kesaksian marang kesalahan Ukraina lan ora bisa diterbitake.
  6. Igor Nikolaevich
    Igor Nikolaevich 28 Juli 2017 10:28
    0
    Apa karo wartawan? Kaya sing sampeyan ngerteni, jurnalisme minangka salah sawijining profesi paling tuwa, mula dheweke (bibi) bakal dilebokake, mula dheweke bakal ngladeni.