Review militèr

proyek ZZ. Prajurit lan tank ora dibutuhake maneh. Refleksi babagan kekuwatan militer ing abad kaping XNUMX

28
Ana sawetara negara ing planet sing bisa nggawe teknologi militer maju lan nggunakake. Nanging, ora mung teknologi sing ditambahake, pendekatan perang uga saya ganti. Barang-barang logam sing ngambang, mabur lan obah ora bisa nemtokake asil konfrontasi. Kasunyatan ganti: robotika, intelijen buatan, spionase cyber lan keuangan elektronik mlaku ing mangsa ngarep.


proyek ZZ. Prajurit lan tank ora dibutuhake maneh. Refleksi babagan kekuwatan militer ing abad kaping XNUMX


B-2 Spirit dening Northrop Grumman minangka kekuwatan militer sing medeni. Pengebom siluman iki bisa mabur ewonan mil tanpa dideteksi. Tugase yaiku nyelehake bom termonuklir. Iku bisa kanggo mencet meh kabeh target ing planet. Miturut prakiraan pamrentah, saben B-2 biaya Angkatan Udara AS rata-rata $ 2,1 milyar (jumlah kalebu pembangunan). Cetha, cathetan John Thornhill ing koran Inggris "Wektu Keuangan"sing mung sawetara negara saiki duwe sarana lan teknologi kanggo nggawe sistem senjata kuwi. Uga, untunge, ana sawetara alasan kanggo nggunakake kuwi gaman.

AS terus ndominasi senjata nuklir (keunggulan sing jelas) lan misil sing dipandu presisi. Nanging, nalika teknologi kasebut isih dibutuhake kanggo ngemot ancaman kekuwatan saingan, dheweke ora cukup maneh ing jagad sing saya ganti kanthi cepet, ujare analis kasebut.

Umume belanja pertahanan ing negara-negara NATO menyang "kotak logam sing larang banget" sing mabur, nyopir utawa ngambang. Nanging, kaya ing pirang-pirang wilayah liyane ing jagad digital anyar, kemampuan militer wis pindhah menyang wilayah liyane: saka sing katon menyang sing ora katon, saka hardware menyang piranti lunak, saka atom nganti bit. Pergeseran iki kanthi radikal ngganti persamaan sing nggambarake biaya, kesempatan lan kerentanan.

Bandhingake mung biaya mbangun bom B-2 karo biaya sing ora pati penting saka teroris sing nyolong mobil, utawa biaya peretasan peretas sing ngrusak bank utawa malah infrastruktur transportasi kabeh negara, utawa malah pemilihan demokratis (mbokmenawa penulis nyebutake campur tangan "peretas Rusia" ing pemilihan AS 2016).

AS wis sebagian ngakoni kasunyatan sing owah. Ing 2014, sing disebut strategi counterweight katelu wis mbatesi: negara kudu njaga keunggulan ing teknologi generasi sabanjure, robotika lan intelijen buatan.

Siji-sijine negara sing bisa bersaing karo Amerika Serikat ing wilayah kasebut yaiku China, penulis percaya.

Nanging, ing jaman konflik asimetris, strategi katelu mung njupuk bagean saka ancaman. Ing jagad maya, meh ora ana cara sing akurat kanggo ngevaluasi maksud lan kemampuan mungsuh, lan "ora ana pitunjuk nyata babagan apa sampeyan menang utawa kalah." Kahanan sing ora mesthi kaya ngono "cocog kanggo wong-wong sing ngupaya ngrusak kekuwatan militer Kulon," ujare analis kasebut. "China lan Rusia koyone ngerti kekacauan donya anyar iki luwih apik tinimbang liyane, lan ing babagan iki bisa ngeksploitasi kerentanan Barat," tulise.

Ahli strategi Cina minangka salah sawijining sing pisanan nemtokake kasunyatan anyar, ujare Thornhill. Mbalik ing taun 1999, rong perwira Tentara Pembebasan Rakyat China nulis buku sing disebut Perang Tanpa Batas. Penulis ndhukung sing telung indispensable "elemen hardware saka perang sembarang", yaiku: prajurit, senjata lan paprangan, saiki wis diganti ngluwihi pangenalan. Wis ing wiwitan abad, peretas, financier lan teroris ana ing antarane para prajurit. Senjata kasebut kalebu saka pesawat sipil nganti virus komputer. Dene paprangan, "ing endi wae".

Ahli strategi Rusia, analis maneh nyathet, uga wis nggedhekake pangerten babagan kekuwatan. Ing konflik anyar ing Georgia lan Ukraina, Moskow wis nggunakake peralatan militer tradisional nanging uga ngluncurake serangan cyber. Penulis uga nuduhake serangan cyber dening Rusia ing Estonia lan tuduhan Washington marang Rusia babagan peretasan pemilihan presiden AS.

Ing pangertèn sing luwih jembar, siji uga kudu ngelingi operasi disinformasi "ing semangat KGB". Iki minangka bagean saka apa sing diarani Prof. Mark Galeotti "senjata informasi". Miturut Dmitry Kiselyov, presenter TV Rusia lan propagandis Kremlin, perang informasi wis dadi "jinis perang utama."

Rosa Brooks, mantan pejabat Pentagon, ujar manawa militer AS adoh saka ideal lan ora bisa ngatasi akeh tantangan ing abad XNUMXst. Dheweke percaya yen konsep pertahanan ing masyarakat Kulon, lan ing wektu sing padha proyeksi kekuwatan alus, kudu dipikirake maneh, nemtokake pertahanan minangka tujuan kolektif. Dheweke nyengkuyung gagasan babagan sawetara layanan universal kanggo kabecikan tanah air Barat sing kondisional: nalika saben wong enom Amerika lan saben wong enom Amerika, umpamane, "nyedhiyakake setaun utawa rong taun kanggo kerja sing nguatake keamanan nasional lan global."

Nanging apa sing kita deleng ing Gedung Putih? Donald Trump lungguh ana. Lan dheweke kepengin nambah mbuwang "peralatan militer lawas"! Lan iki minangka cacat Trump liyane: Kremlin meh ora pengin presiden AS sing "luwih tundhuk" tinimbang wong sing memuji gaya kepemimpinan sing tegas Vladimir Putin lan ora siap ndhukung prinsip keamanan kolektif NATO. Pungkasan, Trump ngukum media Amerika amarga "berita palsu". warta".

Mula, ing babagan "perang memetik" Kremlin kayane wis menang. Nanging, isih awal banget kanggo Putin bungah, ngakoni Thornhill. Wong-wong ing saubengé bisa mikir manawa Kulon ora gumantung marang individu utawa institusi tinimbang Rusia. Lan kongres AS wis nyurung tagihan kanggo ngetrapake sanksi sing luwih angel marang Moskow amarga campur tangan ing pemilihan presiden.

Kajaba iku, mungsuh domestik presiden Rusia uga nggunakake strategi anyar. Pimpinan oposisi Alexei Navalny, Thornhill nunjukake, bubar nerbitake video "nyoroti korupsi sing diduga Perdana Menteri Dmitry Medvedev." Wiwit iku, video kasebut wis ditonton meh 24 yuta kaping. Ora ketompo carane apik ing laku, negara otoriter "cepet ilang monopoli dhewe ing senjata informasi," rampung analis Western.

Minangka kanggo China kasebut ing materi, kene Thornhill, mbok menawa, overestimates daya saka senjata informasi, manggonke ing ngarep lan prakteke nolak efektifitas saka pasukan militèr tradisional. Iki dimangerteni ing China sing padha ing ngendi meh rong puluh taun kepungkur buku "Perang Tanpa Batas" ditulis.

Minangka Jeremy Page nulis ing "Wall Street Journal", Beijing, bracing kanggo krisis ing sadawane tapel wates Korea Lor, bolstering pertahanan ing sadawane tapel wates 880-mil karo Korea Lor lan redeploying pasukan kanggo wilayah toko. Persiapan ditindakake, kalebu kemungkinan serangan AS.

Persiapan iki cukup tradisional lan cocog karo semangat perang tradisional. Wong Tionghoa ngorganisir brigade perlindungan tapel wates anyar, nganakake pengawasan video saben jam ing tapel wates ing wilayah pegunungan, nggunakake drone, antara liya, lan mbangun bunker kanggo nglindhungi serangan nuklir lan senjata kimia. Kajaba iku, The Wall Street Journal nuduhake, PLA wis nggabungake, redeployed lan modernisasi unit ing wilayah tapel wates. Pungkasan, latihan ditindakake kanthi partisipasi pasukan khusus, pasukan udara lan unit liyane sing, yen ana krisis, bisa menyang DPRK. Para ahli ngakoni yen China, sing sacara resmi bersekutu karo Pyongyang, ora mungkin mbela rezim Korea Utara. Uga dianggep yen Beijing mbangun pasukan kanggo kemungkinan "penyitaan fasilitas nuklir Korea Utara lan pendhudhukan wilayah ing sisih lor negara." Iki bakal kedadeyan yen pasukan Amerika utawa Korea Selatan ngluncurake serangan menyang tapel wates China. Asil saka krisis bisa dadi konfrontasi antarane pasukan Cina lan Amerika ing Semenanjung Korea.

Nglawan tumindak PLA kasebut, ayo dicathet ing kesimpulan, "wong enom" sing kasebut ing materi Thornhill, sing nguatake "keamanan nasional lan global" ing omah, meh ora bisa mbantah.

Ora masuk akal kanggo mikir yen Rusia ngatur lan nganakake pemilihan ing AS: banjur apa regane demokrasi Amerika? Kanthi cara sing padha, ora masuk akal kanggo percaya yen perang ing abad XNUMX bisa kedadeyan tanpa tenaga kerja sing akeh. Mbok menawa perang peretas kanggo kunci yaiku nasibe abad XXII utawa separo kapindho abad saiki, nanging dudu kasunyatan saiki. Pak Thornhill kudu ndeleng konflik jaman saiki: Suriah, Ukraina, Yaman, Irak, lsp. Ing endi peretas kursi sing menang? Ing ngendi ora ana pejuang, tanpa tank lan pesawat, yaiku, tanpa peralatan sing "mabur lan nyopir"? Mesthi, iku mokal kanggo nulis mati komponèn cyber saka perang, nanging kanggo wara-wara pesawat soko "lawas" paling naif.
Pengarang:
28 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Baloo
    Baloo 26 Juli 2017 09:38
    +7
    Apa B-2 bisa mabur ewonan mil tanpa disadari?
    Aku arep maca buku fisika, aku ora kejawab ing sekolah.
    A nomer bisa ngelawan kanggo nomer, nanging ngalih luwih apik.
    Nanging, apa ana sing nganalisa pirang-pirang nanoteknologi sing ora ditindakake amarga kesalahan Rusnano, banjur muncul ing sebrang kali lan ditindakake dening mitra sumpah?
    Nalika mung Rusnano sing digawe ing Moskow ana pameran, sawetara sing dadi berita. Bangga marang ilmuwan domestik diganti kuciwane....
    1. Flinky
      Flinky 26 Juli 2017 09:56
      +3
      Apa B-2 bisa mabur ewonan mil tanpa disadari?

      Wartawan urip.
      1. 210okv
        210okv 26 Juli 2017 11:00
        +2
        Ya, aku ora bisa setuju babagan dominasi freelancer ing senjata nuklir. Umume kita bakal meneng babagan siluman. Cekakipun, kita bakal ngalahake saben liyane nganggo tablet lan laptop .. Apa sing ora ditulis .. nangis
        1. Dadi utawa ora
          Dadi utawa ora 26 Juli 2017 11:14
          +2
          ngguyu Mung ing kasus, duwe saperangan saka Znamenny platoons kanggo hoist Banners of Victory .. ngguyu
          Kekuwatan bisa dilawan kanthi kekuwatan lan semangat bangsa sing luwih gedhe!
      2. Komentar wis dibusak.
    2. IvanTheTerrible
      IvanTheTerrible 26 Juli 2017 10:41
      +1
      Aja nyana hi-tech lan inovasi saka koloni bahan mentah Uni Eropa - ora bakal ana kuciwane.
    3. pinter bokong
      pinter bokong 27 Juli 2017 05:59
      0
      Banyu banyu ing sakubenge banyu, apa jenis peretas kanthi bantuan kode program sing bisa mateni 100000 jiwa? Lan bom termonuklir bisa .... potongan aturan wesi
      1. RainNaga
        RainNaga 27 Juli 2017 19:02
        0
        100000? Gampang. Siji chip setengah rampung, lan nang endi wae ing Eropa ana pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika
    4. Dart
      Dart 27 Juli 2017 09:55
      0
      Pamilih duwe pitakonan gedhe kanggo Rosnano...
  2. vladimirvn
    vladimirvn 26 Juli 2017 11:42
    +3
    ... Siji-sijine negara sing bisa bersaing karo Amerika Serikat ing wilayah kasebut yaiku China, penulis percaya ...
    Apa banjur nyalahke Rusia? nglirik
    1. 210okv
      210okv 26 Juli 2017 14:20
      +3
      Apa ora nyalahke dhewe, kekasihmu! Iki ing tingkat gen. Sadurunge ana Cossacks alam bébas, banjur komunis Bolshevik elek, saiki Kremlin elek karo cellars kebak omong kosong apes, dirudopekso dening "gebney getih" .. Bakal padha teka munggah karo liyane..
      Kutipan saka vladimirvn
      ... Siji-sijine negara sing bisa bersaing karo Amerika Serikat ing wilayah kasebut yaiku China, penulis percaya ...
      Apa banjur nyalahke Rusia? nglirik
    2. Grosser Feldherr
      Grosser Feldherr 26 Juli 2017 20:38
      0
      Negara ancaman lan negara saingan ora padha. Ing pangertèn Kulon, kaya iki:
      Korea Lor, Iran lan Rusia minangka ancaman nanging dudu saingan.
      China minangka saingan nanging dudu ancaman.
      1. RainNaga
        RainNaga 27 Juli 2017 19:05
        +1
        Kanggo nambah ukuran tentara NATO, China mbangun tentara, lan Federasi Rusia ngumpulake Iskander ...
      2. vladimir1155
        vladimir1155 30 Juli 2017 17:45
        0
        kanggo China lan dudu ancaman kanggo sapa wae, kanggo ngalahake wong sing ora nganggep ancaman (kawicaksanan Cina)
  3. Ken71
    Ken71 26 Juli 2017 12:20
    +3
    Artikel kasebut apik lan pikirane cukup. Nanging ana sawetara nanging. Ora ana peretas sing bakal mungkasi serangan ewonan misil balistik. Yen dadi panas, banjur ana kelenjar bakal mutusake. Nanging ing tataran nyiapake, mungsuh pancene bisa nyebabake karusakan sing nggunakake potongan wesi bakal angel.
    1. prajurit2
      prajurit2 26 Juli 2017 13:00
      0
      Kutipan saka Ken71
      Artikel kasebut apik lan pikirane cukup. Nanging ana sawetara nanging. Ora ana peretas sing bakal mungkasi serangan ewonan misil balistik. Yen dadi panas, banjur ana kelenjar bakal mutusake. Nanging ing tataran nyiapake, mungsuh pancene bisa nyebabake karusakan sing nggunakake potongan wesi bakal angel.

      Sampeyan mbantah dhewe.
      Oleg Chuvakin kudu melu prosa seni ing Tyumen. "Kasar iku kagungane Kaisar, nanging Allah iku kagungane Gusti Allah."
      Kanggo kapentingan:
      https://topwar.ru/75308-obraschenie-k-chitatelyu.
      html
      http://www.rulit.me/authors/chuvakin-oleg-anatole
      vich
      Aku utamané disenengi: "Kanggo sing pengin ndhukung celonone ing penulis karo Yandex-money utawa webmoney - nomer wallet: http://samlib.ru/c/chuwakin_o_a."
      1. Ken71
        Ken71 26 Juli 2017 13:03
        0
        Apa sampeyan kaget yen Oleg pengin mangan? Lan miturut artikel, aku tegese sumber
        1. prajurit2
          prajurit2 26 Juli 2017 14:12
          +1
          Aku ora bisa ngormati wong sing ngomong, "Wenehana dhuwit, lan aku bakal nggawe." Piye wae ora bisa.
          Nggawe. Yen ana sing kasengsem ing karya sampeyan, sampeyan bakal dibayar.
          1. Ken71
            Ken71 26 Juli 2017 15:11
            0
            Yaiku, sampeyan duwe sikap negatif babagan ide wiwitan. Nanging aku wedi yen pendekatan sampeyan uga bakal nambah kematian ing antarane wong kreatif.
            1. prajurit2
              prajurit2 26 Juli 2017 15:33
              +3
              Aku yakin manawa kabeh masalah ing Rusia asale saka inteligensia kreatif. Nalika padha maca novel Chernyshevsky Apa sing kudu ditindakake? Sing penting kanggo dheweke dudu asil, nanging proses telusuran dhewe. Kanggo proses iki, dheweke siyap menyang eksperimen sosial apa wae.
              1. von Schlosser
                von Schlosser 27 Juli 2017 19:48
                0
                Kepiye carane nganggo sabuk ....)))))
              2. Doliva63
                Doliva63 30 Juli 2017 17:16
                +7
                Lan sadurunge Chernyshevsky, sapa sing kudu disalahake? belay
  4. Andrey saka Chelyabinsk
    Andrey saka Chelyabinsk 26 Juli 2017 16:16
    +5
    B-2 bisa nyerang target apa wae, AS ndominasi senjata nuklir .... wassat
    Apa dheweke wiwit nerbitake kupon heroin menyang analis?
  5. tank64rus
    tank64rus 26 Juli 2017 16:24
    +3
    Opus jurnalistik liyane sing dirancang kanggo wong bodho. Nanging kanthi lapisan ideologis.
  6. von Schlosser
    von Schlosser 27 Juli 2017 19:47
    +1
    Navalny mung badut. Taruhan dheweke ..))))
  7. michael3
    michael3 29 Juli 2017 16:57
    +1
    Sampeyan ora bisa mateni wong sing ora percaya sihir nganggo sihir. Ora mungkin melu produser nyata ing penarikan lan penarikan dhuwit kanthi bantuan ekonomi virtual. Ora mungkin pengaruhe wong saka Facebook yen wong iki ngerti nilai kabeh tweet kasebut.
    Kanggo nggawe pasukan sofa dadi pasukan tempur sing nyata, negara sing sampeyan pengin numpes kanthi cara iki kudu hamster kanthi bener. Nanging carane? Wong-wong sing entuk roti kanthi kerja keras gampang diproses virtual. Lan manajer kreatif ora ana gunane! Ora preduli carane sampeyan ngobong wong-wong mau karo sekte Topeng, ora ketompo carane sampeyan ngobati otak (uga, apa sing ngganti otak dheweke), ora ana gunane sing metu saka proses psiko! Nah, apa gunane hamster ing ambruk negara? Dheweke ngrusak sabisane, amarga anane.
    Mesthine, sukses HSE, sing ngremukake otak mayoritas pemerintah kita saiki kanthi psikopatologi alam, banget indikatif. Nanging sanajan ing kene, kanthi tanpa mikir sing sistematis (mantra HSE, sing diwarisake minangka kawruh babagan ekonomi, dheweke ora bisa mikir. Mung wong sing lumpuh mental sing jero bisa njupuk dheweke kanthi serius) para penguasa kita alon-alon pulih!
    ora. Iku banget awal kanggo ngganti tank kanggo kursi komputer ...
  8. VAZ2106
    VAZ2106 29 Juli 2017 19:01
    +1
    kapan telpon kanggo pasukan sofa?
  9. Doliva63
    Doliva63 30 Juli 2017 17:12
    +7
    Ing latihan Zapad-81, sawetara unsur perang jaringan-sentris wis diuji, ing kene pionir sing diakoni yaiku Marshal Ogarkov. Sayange, sawise budhal, kabeh "diunekake" karo kita, nanging Barat kena infeksi iki. Saiki kita nyoba kanggo nyekel munggah, nanging aku wis ora ketemu sembarang teori waras ing topik iki.
  10. vladimir1155
    vladimir1155 30 Juli 2017 17:42
    0
    kebingungan, kabeh wis numpuk, conto asil saka impact ing psyche teknologi Lippmann, iku! Amerika kalah, amarga kabodhoan komplotan saka massa Amerika wis tekan wates, kaya debauchery universal .... Yeshe Lippman teka karo teknologi Perang Dingin lan bengok-bengok babagan dina iki minangka warta mung bodho .... lan Amerika dhewe tiba ing bolongan sing digali