Review militèr

Kapal eksperimental kacepetan dhuwur Ernest Bazin (Prancis)

6
Sadawane crita Desainer gawe kapal nyoba nggawe fasilitas nglangi sing bisa nggayuh kacepetan paling dhuwur. Tekane saka mesin uap nemen difasilitasi solusi saka masalah iki, nanging sawetara faktor isih nyegah Tambah luwih ing kacepetan. Salah siji sing paling asli - sanajan ora paling sukses - pilihan kanggo nambah kinerja driving diusulake ing pungkasan abad kaping XNUMX dening panemu Prancis Ernest Bazin. Miturut gagasan asline, sawetara model lan kapal eksperimen ukuran lengkap Ernest Bazin dibangun.


Salah sawijining faktor sing nyuda kacepetan maksimal kapal yaiku resistensi banyu. Cara sing paling jelas kanggo ngatasi masalah iki yaiku njupuk sebagian besar awak kapal metu saka banyu. Iki cara nyuda seret sing digunakake kanggo nggawe katamaran. Nanging, ana opsi liyane kanggo ngangkat awak utama ing ndhuwur permukaan banyu. Pangembangan proyek kasebut diwiwiti ing taun tujuh puluhan abad XIX, suwe sadurunge pangembangan kapal Ernest Bazin diwiwiti.

Kapal eksperimental kacepetan dhuwur Ernest Bazin (Prancis)
Kapal eksperimen Ernest Bazin, tampilan port. Foto Strangernn.livejournal.com


Pionir ing wilayah iki yaiku desainer Amerika Robert Fryer. Sawise 12 taun pengalaman lan eksperimen, dheweke mbangun kapal cilik sing secara harfiah lelungan ing banyu. Kapal eksperimen Alice, diluncurake ing awal eighties abad XIX, nampa lambung segi telu kanthi dhasar sing rata, sing nduweni telung roda paddle sing digerakake dening mesin uap ing "pojok". Dianggep yen desain kasebut bakal ngidini kapal ora mung pindhah ing banyu, nanging uga munggah menyang darat. Nanging, ing laku, kabeh dadi luwih elek, lan Alice ora manggon nganti pangarepan. Pegaweyane mandheg.

Ing awal nineties, penggemar Prancis E. Bazin wiwit nggarap tampilan prau kacepetan dhuwur janjeni, kanggo ombone tartamtu padha karo penemuan R. Fryer. Sawise ngentekake kira-kira limang taun kanggo ngumpulake macem-macem model sing beda-beda ing tata letak lan konfigurasi propulsi, uga nggoleki tampilan sing optimal, desainer nggawe konsep umum lan wiwit ngembangake kapal eksperimen ukuran lengkap. Ing mangsa ngarep, direncanakake kanggo mbangun lan nyoba ing praktik. Ing mangsa ngarep, proyek kasebut bisa dirampungake lan kapal penumpang utawa kargo sing luwih gedhe bisa ditampilake.


Desainer Ernest Bazin - pangripta kapal asli. Foto Strangernn.livejournal.com


Karya riset lan pangembangan terus nganti pertengahan nineties abad XIX. Sawise E. Bazin bisa njaluk dhukungan saka industri. Kapentingan ing proyek kasebut dituduhake dening salah sawijining perusahaan ing kutha Saint-Denis, sing rauh njupuk alih tugas pembangun kapal sing janjeni. Sampel sing diusulake ora beda karo kerumitan desain sing signifikan, mula pambangunane ora butuh wektu akeh. Ing tanggal 19 Agustus 1896, kapal Ernest Bazin, dijenengi miturut pangripta, diluncurake kanggo pisanan.

Ora dingerteni manawa E. Bazin ngerti babagan karya R. Fryer, nanging proyeke melu nggunakake solusi teknis sing padha. Ing wektu sing padha, prau Prancis dibedakake kanthi desain lan prinsip operasi liyane. Ing tartamtu, iku ora nggunakake rodha paddle lan bisa dilengkapi karo sistem setir mboten umum.

Proyèk E. Bazin adhedhasar kepinginan kanggo nyilikake ukuran lumahing wetted - wilayah prau ing kontak karo banyu. Kanggo nindakake iki, desainer mutusake kanggo ngunggahake awak utama ing ndhuwur permukaan kanthi bantuan sistem asli, sing, kaya sing diyakini, bisa luwih nyuda resistensi. Lambung kapal kasebut kudu dilengkapi enem roda ngapung khusus kanthi diameter gedhe. Kanthi bantuan, kapal bisa tetep ing posisi sing dibutuhake, lan rotasi, kaya sing dipikirake dening insinyur, kudu luwih gampang dipindhah. Dianggep yen roda pemutar bakal ngethok gelombang kaya desain batang tradisional, nanging bisa nuduhake kinerja sing luwih dhuwur amarga permukaan sing luwih cilik.


Kapal kasebut sajrone konstruksi lan sakcepete sawise diluncurake. Foto Strangernn.livejournal.com


Penampilan teknis non-standar ndadekake bisa ngubungake kapal Ernest Bazin menyang kelas peralatan sing kapisah. Ing sumber manca, konsep kasebut diarani minangka kapal roller - "kapal roller". Sayange, ora ana analog basa Rusia sing ditampa umum kanggo istilah iki.

Proyek kasebut adhedhasar ide sing paling asli, sing nggawe kapal eksperimen katon ora biasa. Tinimbang lambung kulit padhet tradisional, truss persegi panjang sing digawe saka profil logam digunakake. Ing sisih ndhuwur peternakan, jubin diwenehake minangka dek. Sisih dek ana enem bukaan gedhe. Ing sumbu longitudinal saka truss lan dek, ana sawetara unsur superstructure, sing beda-beda saka siji liyane ing ukuran lan wangun. Kajaba iku, jembatan T-shaped karo pos kontrol dumunung ing gandhewo prau. Pager logam kaku dumunung ing sadawane keliling dek.

Bagéan penting saka volume superstruktur diwenehake kanggo panggonan pembangkit listrik. Iku klebu siji ketel, disambungake langsung karo papat mesin uap kanggo macem-macem tujuan. Nyedhaki menyang gandhewo saka kapal roller ana engine paling kuat, kang diprodhuksi nganti 500 hp. Mesin iki mesthine tanggung jawab kanggo gerakan kapal lan langsung disambungake menyang baling-baling. Telung mesin liyane duwe daya 50 hp. lan dikawinke karo transmisi dhewe. Tugase yaiku nyuda resistensi banyu amarga ngambang roda sing ora biasa. Tungku lan ketel kasebut ana ing buritan kapal ing bagean superstruktur sing luwih gedhe. Ana uga cerobong asep.


Skema kapal kacepetan dhuwur. Gambar New York Times


Senadyan ing ngarsane papat mesin bebarengan lan transmisi rada Komplek, iku bisa kanggo nemokake volume ing superstructure ana kanggo nadhahi pondokan cilik. Perlu dicathet menawa kapal "Ernest Bazin" ora dimaksudake kanggo nggawa penumpang utawa kargo, nanging, nanging, bisa nduduhake kemampuan kasebut.

Ing sisih pinggir farm-hull, fastenings kasedhiya kanggo enem rodha gedhe sing tumindak minangka floats. Roda kapal roller eksperimen duwe diameter 10 m kanthi jembar maksimal 3,6 m. Miturut sawetara laporan, roda kasebut dibangun kanthi basis pigura sing ditutupi kain karet. Roda kasebut disambungake kanthi pasangan kanthi poros umum sing disambungake menyang mesin uap dhewe. Kanthi bantuan saka sing terakhir, dheweke kudu muter nalika kapal kasebut obah.

Roda kasebut ora diusulake kanggo digunakake minangka penggerak. Sarana utama akselerasi kanggo kecepatan sing dibutuhake yaiku baling-baling sing ana ing antarane roda buritan. Iki disambungake menyang poros miring, ngliwati sudut sing signifikan saka mesin busur. Manajemen mesthi iki Originally ngajokaken kanggo digawa metu nggunakake rudder hydrodynamic mboten umum. Unsur utama yaiku awak tubular, dipasang kanthi vertikal lan ngemot pompa. Kanthi bantuan saka sing terakhir, banyu outboard mlebu ing pipa lan dibuwang metu liwat celah ing tembok. Kanthi ngowahi rudder kasebut ing sumbu vertikal, sampeyan bisa ngontrol arah tikaman lan, kanthi mangkono, pengaruhe kabeh kapal. Miturut sawetara laporan, setir hidrodinamik dikembangake, nanging ora bisa digunakake. Amarga iki, kapal Ernest Bazin dilengkapi "wulu" sing bisa dilebur saka desain klasik.


"Ernest Bazin" minangka presented dening artis La Nature


Kapal eksperimen E. Bazin nampa sawetara peralatan tambahan, dumunung ing macem-macem bagean saka farm-hull lan superstructure. Dadi, direncanakake kanggo nginstal loro mast kanthi rigging sing cocog, ana piranti jangkar ing gandhewo, lan piranti angkat kanggo rong prau ana ing sisih pinggir.

Amarga ukuran gedhe saka enem rodha float, kapal roller eksperimen dadi relatif gedhe. Dawane total tekan 40 m, jembaré - 12 m. Dhuwure lambung farm dhewe luwih saka 1,5 m, massa struktur tekan 280 ton. sawetara rodha ana ing banyu. Ing beban normal, roda kasebut mlebu ing banyu nganti ambane kira-kira 3,3 m, minangka asil saka dek tetep sekitar 4 m saka permukaan banyu.

Prinsip operasi "sasis" asli, miturut penulis proyek kasebut, bisa entuk karakteristik nyopir sing cukup dhuwur. Telung pasangan roda sing diisi udara lan dicelupake ing banyu mesthine bisa njupuk kabeh massa kapal lan njaga awak ing ndhuwur permukaan. Ing wektu sing padha, area permukaan wetted ing kontak karo banyu sepuluh kaping luwih cilik tinimbang prau saka desain tradisional ukuran iso dibandhingke. Sajrone gerakan kasebut, dorongan utama kudu digawe dening baling-baling sing diselehake ing antarane roda buritan. Rotasi roda ngambang kasebut dimaksudake supaya bisa ngliwati banyu. Diusulake kanggo maneuver nggunakake rudder buritan.


Dek karo superstruktur lan spasi ing ngisor awak. Gambar Old-print.com


Ernest Bazin ngetung manawa kapal desain klasik, kanthi ukuran lan propulsi sing padha karo "roller", bakal bisa nggayuh kacepetan ora luwih saka 10 knot. Pengurangan resistensi sing diusulake ing proyek anyar bisa nambah kacepetan maksimal nganti 18-22 knot. Kajaba iku, kanthi pangembangan konsep kasebut, desainer ngrancang entuk kinerja sing luwih dhuwur.

Ing wulan Agustus 1896, kapal eksperimen Ernest Bazin diluncurake lan diluncurake kanggo uji coba. Wis kir pisanan nuduhake yen nggunakake enem wheels-float tenan ngijini sampeyan kanggo njaga awak ing kadohan aman saka banyu, lan area minimal saka lumahing wetted nyuda resistance lingkungan. Sawetara gagasan utama proyek kasebut kasil dileksanakake. Ing wektu sing padha, cacat desain sing katon diidentifikasi. Dadi metu, penulis proyek ora njupuk menyang akun sawetara fitur saka prau, kang mimpin kanggo ora jalaran paling apik.

Ing laku, iku nguripake metu sing mesin uap 50-daya kuda ora ngrampungake karo tugas diutus kanggo wong-wong mau. Saben wong bisa muter sepasang rodha dhewe, nanging kacepetan rotasi isih akeh sing dikarepake, mula efek nyata minimal. Mbokmenawa, E. Bazin ora nganggep manawa bobote kapal kira-kira 47 ton bakal tiba ing saben roda. Iki nyebabake tambah akeh ing mesin lan transmisi. Kajaba iku, wis ana ing banyu, ana masalah sing ora dikarepake. Sajrone rotasi, jumlah banyu sing signifikan ditahan ing permukaan roda, sing nambah massa lan menehi beban tambahan ing pembangkit listrik.


Ernest Bazin ing dermaga. Foto Strangernn.livejournal.com


Impossibility saka rotasi cekap cepet saka "rollers" ora ngidini cara sing dikarepake kanggo ngurangi resistance banyu. Akibaté, ing laku, kacepetan lelungan dadi Ngartekno luwih murah tinimbang sing diwilang. E. Bazin ngrancang kanggo nyepetake kapal kanthi kecepatan 20-22 knot, nanging sajrone tes kasebut mung bisa berkembang 10-12 knot. Kesimpulan sing jelas: kanggo entuk karakteristik sing dikarepake, proyek kasebut mbutuhake perbaikan sing serius.

Miturut lapuran, masalah kacepetan rodha wis entuk solusi ing wangun mesin anyar. Saiki saben as disambungake menyang motor 150 hp. Panggantos pembangkit listrik nyebabake kenaikan massa alami lan paningkatan konsep. Sawise modernisasi kasebut, banyu meh tekan poros roda. Kanggo bali kinerja ditrima, iku perlu kanggo nambah ukuran lan volume gembong, nanging iki bakal entail owah-owahan wujud awak. Kajaba iku, bisa uga kudu ngganti mesin maneh.

Ana banyu ing gembong nalika muter. Kanggo nglawan fenomena sing ora nyenengake iki, bukaan dek dilengkapi tirai karet khusus sing dirancang kanggo nyapu cairan saka lapisan kain. Sajrone tes, ternyata tirai bisa ngrampungake tugas sing ditugasake, nanging ngganggu rotasi roda normal. Kanggo mbusak banyu kanthi efektif, tirai kudu pas karo roda, lan mulane, ing tumindake, padha kaya bantalan rem. Mangkono, masalah nyata wis ditanggulangi kanthi biaya cacat anyar: sadurunge, banyu ngganggu rotasi roda, lan saiki wis kalem dening tirai.


Tampilan umum saka sampel eksperimen. Foto Strangernn.livejournal.com


Sajrone 1897, E. Bazin lan kanca-kancane nyoba mbenerake kesalahane lan nggawa proyek kasebut menyang wangun sing dikarepake. Modernisasi kapal eksperimen sing sukses ngidini para perancang miwiti ngembangake kapal kargo-penumpang ukuran gedhe. Penulis proyek ngarep-arep yen kapal uap saka desain asli bakal mlebu ing garis segara, beda karo teknologi sing ana ing karakteristik sing luwih dhuwur.

Wis ing wiwitan nyoba kapal eksperimen pisanan, insinyur Prancis bisa nggawe konsep kanggo proyek sing janjeni. Versi anyar saka roller-steamer iki dimaksudaké kanggo penerbangan ngliwati Samudra Atlantik. Amarga desain sing ora biasa, kapal kasebut bisa ngatasi masalah transportasi kanthi kacepetan lan karakteristik ekonomi sing luar biasa.

Ing pungkasan taun 1897 lan 1898, E. Bazin nerbitake rencana sing paling wani. Dheweke ngusulake pambangunan kapal gedhe kanthi roda papat kanthi diameter kira-kira 22 m. Minangka gambar ing wektu kasebut, mesin uap sing dibutuhake kudu dilebokake ing lambung kapal sing rata, lan dek dialokasikan kanggo superstructures karo panggonan kanggo penumpang lan bagasi. Piranti angkat kanggo sekoci bisa ditemokake ing sisih pinggir. Ing superstruktur, sampeyan bisa nyelehake saloon lan ruang kargo saka macem-macem konfigurasi sing cocog karo syarat pelanggan.


Kapal ing segara. Sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas carane akeh banyu sing diluncurake roda kasebut. Foto Strangernn.livejournal.com


Miturut petungan desainer, prau wolung rodha bisa nutupi lelampahan saka Le Havre kanggo New York ing rekor 60-70 jam, kang kudu ngembangaken kacepetan paling sethithik 40-45 knots. Kanggo mbandhingake, liner paling cepet ing wektu kasebut mung nyepetake nganti 20-22 knot. Kajaba iku, miturut petungan awal, iku bisa kanggo njupuk ekonomi bahan bakar pinunjul. Mesthine mung nglampahi 800 ton batu bara ing perjalanan kasebut saka Eropa menyang Amerika, nalika kapal "tradisional" lan luwih alon mbutuhake paling sethithik 3-4 ewu ton.

Nanging, sadurunge pambangunan liner transatlantik lengkap sing bisa nyetel cathetan kacepetan lan efisiensi, kapal eksperimen sing ana Ernest Bazin kudu dieling-eling. Modernisasi taun 1897 kanthi jelas nuduhake yen upaya kanggo nyingkirake sawetara masalah langsung ndadékaké munculé wong liya. Koreksi kekurangan anyar maneh mbutuhake refinement, sing maneh meksa kita ngganti proyek kasebut. Kahanan kasebut tambah saya tambah amarga kasunyatane nalika proyek kasebut dikembangake, kemungkinan kurang lan kurang kanggo mbenerake kekurangan tanpa restrukturisasi radikal saka kapal sing wis ana utawa pambangunan kapal sing anyar, desain sing wiwitane bakal dianggep. pengalaman akumulasi.

Pangembangan proyek "kapal rol" dening Ernest Bazin terus nganti awal taun 1898, nanging ing wektu iki ora ngasilake asil nyata lan ora ngidini entuk karakteristik sing dikarepake. Nanging, desainer wis ngatur kanggo ngumumake yen dheweke bisa nemokake solusi kanggo masalah sing ana, lan uga menehi rencana kanggo pambangunan kapal gedhe sing cocog kanggo operasi lengkap ing garis segara.


Kapal eksperimen sawise tes. Foto Strangernn.livejournal.com


Nanging, rencana kasebut - sanajan masalah kasebut pancen wis rampung - ora ditakdirake dadi kenyataan. Tanggal 21 Januari 1898, tukang kapal Ernest Bazin tilar donya. Pati saka penggemar utama lan inisiator karya nyebabake akibat sing bisa dingerteni. Insinyur ora duwe wektu kanggo nuduhake gagasan kanggo modernisasi kapal karo kanca-kancane, lan dheweke, ora weruh prospek nyata, mutusake kanggo nyuda karya kasebut. "Roller" Ernest Bazin, ora perlu maneh dening pangembang sawijining, tetep ing tembok dermaga.

Kanggo sawetara wektu kapal iki nganggur lan ora ana sing kasengsem malah minangka asil curious saka pamikiran desain. Sawetara taun sawisé proyek ditutup, dikirim kanggo nglereni. Ora ana sing keganggu kanggo ngreksa sampel unik, lan ora ana maneh. Saka proyek sing menarik lan ambisius, mung sawetara foto lan cathetan ing koran saka negara liya.

Tujuan utama proyek E. Bazin sing ora biasa yaiku kanggo nyilikake area permukaan wetted saka roda ngambang, kanthi kombinasi rotasi, sing bisa nyuda resistensi banyu lan, minangka asil, njamin mundhak ing kacepetan. Nanging, asil kasebut durung dipikolehi ing praktik. Mesin kanthi kapasitas 50 hp ora bisa muter gembong ing kacepetan dibutuhake amarga ana sawetara faktor tartamtu.


Kapal transatlantik dirancang dening E. Bazin, proyek 1897. Gambar Fineartamerica.com


Ngelingi pengalaman lan kawruh modern, bisa diarani manawa desainer Prancis dikecewakake dening rong perkara: bahan lan teknologi. Yen wis komponen modern lan sumber daya ing pembuangan, prau asli bakal duwe sawetara kemungkinan kanggo nuduhake karakteristik desain. Contone, tinimbang mesin uap karo daya tartamtu kurang, mesin diesel mengko bisa digunakake, kang beda-beda ing paling karakteristik padha karo bobot incomparably kurang. Roda ngambang bisa dilapisi ora nganggo kain karet, nanging nganggo plastik utawa karet modern. Kulit kasebut bakal nahan banyu sing luwih sithik, lan mesin sing luwih kuat bakal ngimbangi bobot sing terakhir. Kanthi desain kasebut, kapal rol bakal duwe kemungkinan tartamtu kanggo paling ora nyedhaki karakteristik sing dikarepake.

Nanging, pembuat kapal Prancis mung bisa nggunakake bahan lan komponen sing kasedhiya ing pungkasan abad kaping XNUMX, sing minangka salah sawijining alasan utama kanggo ora ngrampungake proyek kasebut. Konsep asli kapal kacepetan dhuwur dianggep ora cocog kanggo panggunaan praktis. Pangembangan gagasan kasebut wis mandheg. Nanging, ing mangsa ngarep, wis bola-bali ngajokaken kanggo mbangun fasilitas nglangi eksperimen desain padha, kang wis beda tartamtu saka Ernest Bazin. Nanging, kabeh gagasan iki, sing kita ngerti, ora bisa metu saka tahap pasinaon awal. Kapal sing ora biasa, digawe dening Ernest Bazin, tetep dadi siji-sijine wakil saka kelas kapal roller sing tekan tes kasebut. Ing mangsa ngarep, tugas ngurangi resistensi wis ditanggulangi kanthi cara liya sing bisa mbuktekake potensine.


Miturut bahan kasebut:
http://maritimeheritage.org/
http://lookandlearn.com/
http://cnum.cnam.fr/
https://cdnc.ucr.edu/
http://query.nytimes.com/
http://strangernn.livejournal.com/
Kapal Roller Prancis // New York Times. 30 Agustus 1896
Pungkasan saka Bazin kang misuwur Roller Boat // San Francisco Telpon. 5 Maret 1899
Pengarang:
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gerilya ala
    gerilya ala 27 Juli 2017 07:36
    +4
    Artikel sing apik! apik
    Lan ide Bazin uga apik. Kanggo mbaleni kaya iki, nanging kanthi nggunakake bahan modern. Sing bakal menarik!
    1. Dauria
      Dauria 27 Juli 2017 12:01
      +6
      pungkasan abad kaping 19. Banjur wis ana teori lan cara petungan. Lan cetha yen rem utama ora area lumahing wetted, nanging resistance gelombang. Energi mesin wis digunakake kanggo pambentukan ombak. Yurkevich ngajokaken bohlam lan gangguan (kanthi nyuda) saka busur lan buritan ombak. Katamaran lan trimaran uga nggunakake interferensi. Forlanini ing awal abad iki umume ngunggahake prau uap ing ndhuwur banyu ing hydrofoils. Ana proyek kapal sing kacemplung banget kanthi area garis banyu cilik (kaya kapal selam kanthi kabin tipis sing nempel ing ndhuwur banyu). Apa sing dikarepake Bazin? ora jelas. Ya, lan ukara ing artikel kasebut "Bobot struktur kasebut tekan ton 280. Ing wektu sing padha, pamindahan sing nyata luwih sithik, amarga mung sawetara roda sing ana ing banyu."Ora bisa dimangerteni. Mode kasebut minangka pamindahan, tanpa prinsip ngangkat dinamis - saka endi penurunan kasebut? Ora ana sing mbatalake Hukum Archimedes.
      1. Kotische
        Kotische 27 Juli 2017 13:45
        +2
        Kanthi cara sing apik. Saben uwong dadi edan kanthi cara dhewe!
        Nilai transportasi banyu yaiku daya dukung. Sembarang kapal mesthi luwih murah tinimbang pesawat kanthi kacepetan, lan pesawat apa wae utawa malah kapal udara - ing volume kargo.
        Ana ing antarane yaiku ekranoplan!
        1. vena
          vena 30 Juli 2017 17:26
          +1
          Kutipan: Cat
          .. Kapal apa wae mesthi kalah karo pesawat ing kacepetan ..

          Iku ora kasunyatan! Sepur sepur saiki, ing versi eksperimen, wis suwe ngluwihi tandha kacepetan 750 km / jam, saiki wis dioperasikake kanthi kacepetan 350 km / jam, dheweke uga mlaku luwih cepet tinimbang 200 km / jam, nalika ana banyu ing kaca ing meja ora nglakoake. Apa kacepetan helikopter, contone? Ya, lan padha ora sumunar kanthi keamanan. Ing banyu sing lancar, lan paling ora ing rawa, sampeyan bisa mindhah kanthi kecepatan sing padha, lan safety ing banyu sing luwih dhuwur bisa dipastikan. carane dadi metu ana: sing luwih dhuwur kacepetan, harder reaksi banyu (cairan) kanggo pengaruh external, trek sepur utamané kualitas dhuwur (lancar) tenan bisa digawe, mung biaya dhuwur. Ing sawetara banyu, sanadyan ora ing segara ing ombak, tanpa ripples, kualitas lumahing ngluwihi pujian, malah swampiness utawa mung resik (tanpa vegetasi dhuwur) ora bakal natoni. Pancen akeh banget jembar banyu ing negara kita sing kebanjiran, rawa-rawa ing jembar utama, iki kudu digatekake. Umumé, kesempatan lan prospek ing kene, ing arah iki, mung segara, mung babagan kepinginan durung akeh, uga perlu kanggo promosi kabeh iki, nanging kanthi ati-ati.
      2. vena
        vena 30 Juli 2017 17:08
        +1
        Kutipan saka dauria
        .. Mode pamindahan, tanpa prinsip ngangkat dinamis - saka ngendi nyuda?

        Kanggo "prinsip ngangkat dinamis" - perlu kanggo nambah daya tartamtu saka kabeh prau, iki wis dadi cukup bubar. Kita katon ing snowmobile, ing kacepetan cekap (sing mbutuhake daya tartamtu saka kabeh apparatus cukup), iku bisa kanggo ngetik mode gliding, nalika ora mung nyedhiyani kacepetan dhuwur saka gerakan, nanging uga konsumsi energi kanggo gerakan, luwih saka. ing glider konvensional. Sing, piranti iki kanggo obah ing banyu ora mung bisa kanggo nambah kacepetan gerakan, nanging uga kanggo Ngartekno nambah efficiency bahan bakar saka gerakan iki ing banyu. Pitakonan mung carane mbuktekaken kabeh iki kanggo bisa kasengsem (lan kasengsem) wong sing duwe kesempatan kanggo nindakake proyek kuwi. Ana pasinaon babagan subyek iki, aku uga ketemu karo spesialis ing lapangan tartamtu saka kawruh, ana kuwi.
  2. Monarchist
    Monarchist 27 Juli 2017 11:49
    +2
    Proyek kelangan. Sampeyan bisa ngomong "wong ahead of his time." Carane akeh sing padha genius lan edan.