Review militèr

NASA Kasil Nguji Mesin RS-25 kanggo Roket Super Heavy

230
Miturut portal Internet "jagad angkasa", NASA ing Space Center nganakake uji coba mesin RS-25 sabanjure, kaping telu berturut-turut. Disebutake yen tes, tahan 8 jam, sukses, produk kasebut mbenerake kekuwatan lan kinerja.



Sadurunge, uji coba ditindakake ing wulan Maret lan Mei taun iki lan uga rampung kanthi sukses.

Unit daya dirancang kanggo roket kelas super-abot, dirancang ing mangsa kanggo mabur menyang Bulan lan Mars. Pangembangan kasebut ditindakake ing kerangka program kanggo nggawe kendaraan kanggo penaklukan ruang jero - roket SLS (Space Launch System) lan pesawat ruang angkasa Orion. Peluncuran gabungan kasebut samesthine ing 2019. Dianggep kapasitas mbeta operator ing perakitan paling minimal yaiku 70 ton.

Foto sing digunakake:
http://www.globallookpress.com
230 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Belyash
    Belyash 28 Juli 2017 08:49
    +7
    Gedhe.
    1. siberalt
      siberalt 28 Juli 2017 08:57
      +9
      Wong Amerika mikir kanggo nelukake ruang angkasa, macet nganti pirang-pirang dekade ing Afghanistan recalcitrant? belay
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Tatiana
          Tatiana 28 Juli 2017 09:03
          +7
          Space Launch System (SLS) dirancang minangka roket paling kuat ing donya. Tujuane sing janjeni yaiku kanggo njamin peluncuran ekspedisi Mars berawak.
          Penerbangan uji coba pertama SLS dijadwalake kanggo 2018.
          Roket kasebut direncanakake duwe kapasitas angkut 70 ton lan bakal nggawa pesawat ruang angkasa Orion ing mode tanpa awak. Ing mangsa ngarep, angka iki bakal ditambah dadi rekor 130 ton.
          SLS lagi dikembangake miturut kontrak antara NASA lan Boeing.
          Kanthi bantuan operator iki, direncanakake ngluncurake pesawat ruang angkasa Orion sing bisa digunakake maneh menyang ruang angkasa, sing ing taun 2030 ngirim astronot Amerika menyang Mars.

          Aku kepengin weruh kepiye kahanan ing Rusia babagan eksplorasi ruang angkasa?
          1. SPACE
            SPACE 28 Juli 2017 09:12
            +7
            Kutipan: Tatyana
            Aku kepengin weruh kepiye kahanan ing Rusia babagan eksplorasi ruang angkasa?

            Sampeyan luwih apik nguwasani spasi Siberia lan Timur Jauh.
            Z.Y. Tanpa glider ing papan sing jero, Rusia ora duwe apa-apa.
            1. B.T.V.
              B.T.V. 28 Juli 2017 09:45
              + 12
              Quote: SPACE
              Tanpa wates


              GraVitsapa.

              Z.Y. Aku wis suwé ngeweruhi sing komentar buta huruf utamané nyinggung penulis piyambak, lan ora kanggo kang lagi ono.
              1. Tatiana
                Tatiana 28 Juli 2017 10:21
                + 14
                Belyash Dina iki, 08:59 ↑
                Ora ngerti sambungane. Afghan cedhak sampeyan, ora cedhak AS. Saka ing kono, perdagangan narkoba menyang sampeyan, dudu menyang AS

                Produksi obat ing Afghanistan ing Amerika tambah luwih saka 61 kaping. 90% obat diangkut dening pesawat Angkatan Udara AS saka pangkalan AS saka Afghanistan menyang pangkalan militer ing Kosovo. Saka Kosovo, obat-obatan disebar menyang negara-negara Uni Eropa lan liya-liyane. Bathi ing bisnis tamba 1000 kaping. Kanthi dhuwit iki, Amerika Serikat nindakake perang agresif ing saindenging jagad. Mulane, Amerika Serikat ora bakal ninggalake Afghanistan!
              2. SPACE
                SPACE 28 Juli 2017 11:58
                0
                Kutipan: B.T.V.
                GraVitsapa.
                Z.Y. Aku wis suwé ngeweruhi sing komentar buta huruf utamané nyinggung penulis piyambak, lan ora kanggo kang lagi ono.

                Ora ana aturanku kanggo nanggapi moralisasi sing ora dipikirake lan kabeh komentar instruktif lan ora ana hubungane karo topik artikel kasebut, saéngga ngatur pertengkaran sing bodho, nanging aku bakal mangsuli sampeyan, mbokmenawa amarga ngormati jinis sing luwih lemah: Kaping pisanan, matur nuwun. sampeyan kanggo keprihatinan sampeyan, ngelingi penghinaan penulis ngguyu Sareh, iku, ing mratelakake panemume, pun kelangan lan ora mbebayani sing ora ana hubungane karo sapa wae lan sing wis bola-bali digunakake ing komentar, sampeyan bisa mriksa))). Lan kaping telune, nyuwun pangapunten amarga tembung primitif saya nyebabake reaksi sampeyan sing lara banget lan kudu mbuwang wektu lan nulis kabeh sampah.
                Z.Y. ora perlu ngajari aku bakal meneng... keprungu
                1. Abel
                  Abel 29 Juli 2017 21:59
                  +1
                  tanpa arti.
                  Quote: SPACE
                  ora perlu ngajari aku lan aku bakal meneng

                  Yen sampeyan ora mulang, sampeyan ora bakal sinau. Dikoreksi - matur nuwun lan matur nuwun
            2. gundul
              gundul 28 Juli 2017 10:01
              +5
              Lan apa, dina iki, ing 18-00, Amerika bakal mabur nganggo roket menyang "ISS" (ora internasional)? Roskosmos ora mandheg lan berkembang kanthi cepet (ora kabeh diiklanake). Kita duwe latihan.
              1. Johnhr
                Johnhr 28 Juli 2017 10:15
                +3
                decipher ISS mangga
                1. gundul
                  gundul 28 Juli 2017 10:30
                  +4
                  Yen kita nggawa kewan menyang stasiun, iki ora ateges sing bakal disebut "ZKS".
                  1. Johnhr
                    Johnhr 28 Juli 2017 10:33
                    + 11
                    ana ora mung modul Russian ing stasiun iki. iki supaya kanggo mangsa
                    1. gundul
                      gundul 28 Juli 2017 10:40
                      0
                      Dina iki, siji peserta wis ngusulake kanggo dibagi stasiun ing setengah - gendéra ing tangan. Stasiun Soyuz mabur piyambak lan saiki sampeyan bisa mbangun kutha ing stasiun kanthi nambah modul.
                      1. Johnhr
                        Johnhr 28 Juli 2017 10:58
                        +7
                        uga, njupuk lan nulis usulan babagan pamisahan segmen Rusia saka stasiun liyane lan ndhukung saka dana sampeyan dhewe.
                        lan jujur, aku ora pengin dadi ing prau padha karo sampeyan nang endi wae ing segara. iki biasane kudu di buwang overboard pisanan, digunakake wong resik bisa nandhang sangsara marga saka intrik sampeyan bisa
                      2. Spitfire
                        Spitfire 28 Juli 2017 11:40
                        +5
                        Quote: gundul
                        Dina iki, siji peserta wis ngusulake kanggo dibagi stasiun ing setengah - gendéra ing tangan. Stasiun Soyuz mabur piyambak lan saiki sampeyan bisa mbangun kutha ing stasiun kanthi nambah modul.


                        Ana "Salam" lan ana "Mir". Soyuz minangka pesawat ruang angkasa, dudu stasiun.
                    2. Tula jahe
                      Tula jahe 28 Juli 2017 11:26
                      +8
                      Sampeyan kudu ngerti manawa segmen Rusia bisa misahake lan mabur dhewe, sistem dhukungan urip ngidini iki.
                      Nanging tanpa segmen Rusia, ISS bakal rusak.
                      1. Black5Raven
                        Black5Raven 28 Juli 2017 12:39
                        +3
                        Jumlah segmen Rusia luwih sithik tinimbang nomer AS, lan sampeyan ora bakal bisa misahake, amarga sepuluh taun ora bisa ngrampungake pambangunan lan peluncuran modul anyar, sing bakal ngidini dheweke bisa urip kanthi mandiri. Kita nggawe kesimpulan.
                      2. Choi
                        Choi 28 Juli 2017 13:18
                        +6
                        Quote: Tula gingerbread
                        Nanging tanpa segmen Rusia, ISS bakal rusak.


                        Lan aja ngomong babagan dhuwit sing digawe segmen iki? Lan sapa sing dadi kagungane? Maca ing wektu luang lan gumun.
                2. Abel
                  Abel 29 Juli 2017 22:01
                  0
                  Stasiun Luar Angkasa Internasional (ISS)
            3. Komentar wis dibusak.
            4. gundul
              gundul 28 Juli 2017 10:20
              +2
              Lan apa dina iki ing 18-00 am Amerika ing roket kita, mabur menyang (ora internasional) "ISS"? Roskosmos ora mandheg (ora kabeh diiklanake). Kita duwe latihan. Lan Siberia lan Timur Jauh minangka cagar alam kita, lan alam prawan kudu tetep ana ing endi wae. Nanging aku kangen wilayah kita.
            5. maksimal947
              maksimal947 28 Juli 2017 10:26
              +6
              Sampeyan luwih apik nguwasani spasi Siberia lan Timur Jauh.
              Z.Y. Tanpa glider ing papan sing jero, Rusia ora duwe apa-apa.
              [i] [/ i]
              Sampeyan luwih apik menehi saran ing omah. Spasi dudu topik sampeyan, kenapa menek?
            6. Tula jahe
              Tula jahe 28 Juli 2017 11:27
              +3
              Sampeyan ngerti tembung sing apik - aja ngomong apa sing kudu ditindakake lan aku ora bakal ngandhani sampeyan menyang ngendi.
              Iku aneh yen sampeyan menehi saran soko ana, babagan Space, daya angkasa.
            7. Photon
              Photon 28 Juli 2017 13:00
              +2
              Quote: SPACE
              Kutipan: Tatyana
              Aku kepengin weruh kepiye kahanan ing Rusia babagan eksplorasi ruang angkasa?

              Sampeyan luwih apik nguwasani spasi Siberia lan Timur Jauh.
              Z.Y. Tanpa glider ing papan sing jero, Rusia ora duwe apa-apa.

              Nalika aku ngerti, kekuwatan gedhe sampeyan wis nguwasani produksi gralikaps, lan nelukake papan sing jero?
              1. SPACE
                SPACE 28 Juli 2017 14:36
                0
                Quote: gundul
                Lan Siberia lan Timur Jauh minangka cagar alam kita, lan alam prawan kudu tetep ana ing endi wae. Nanging aku kangen wilayah kita.

                Reserve., Aku uga mikir), sampeyan bisa teka kanggo ngunjungi.
                Kutipan saka maxim947
                Sampeyan luwih apik menehi saran ing omah. Spasi dudu topik sampeyan, kenapa menek?

                Aku duwe celukan COSMOS yen apa ya nanging apa sisih sampeyan, ilmu iki ora dingerteni.
                Quote: Tula gingerbread
                Sampeyan ngerti tembung sing apik - aja ngomong apa sing kudu ditindakake lan aku ora bakal ngandhani sampeyan menyang ngendi.
                Iku aneh yen sampeyan menehi saran soko ana, babagan Space, daya angkasa.

                Ing kekuwatan angkasa, ana akeh wong bodho papan, yen ora, sampeyan ora bakal nulis.
                Aja ngomong menyang ngendi lan aku ora bakal ngandhani apa sing kudu ditindakake wassat
                Kutipan saka foton
                Nalika aku ngerti, kekuwatan gedhe sampeyan wis nguwasani produksi gralikaps, lan nelukake papan sing jero?

                Pitakonan bodho! wong bodho
                Sing tenang warga.
                Lan saiki maneh kanggo khusus wasis. Kanthi teknologi antariksa sing saiki ana ing pembuangan wong bumi, kalebu sing janjeni, ora mungkin nguwasani angkasa luar sing jero, nanging sampeyan bisa sinau, sampeyan bisa uga bisa mabur menyang rembulan kanggo nyukupi ambisi, nanging saiki, sampeyan bisa. mung ngimpi babagan liyane. Mulane Roskosmos kanthi ati-ati ora mbuwang dana kanggo kabeh fantasi ruang sing ora bisa diwujudake, luwih becik kanggo barang-barang kadonyan.
            8. Vitaly-46
              Vitaly-46 28 Juli 2017 18:24
              +3
              Suwene wis Kazakhstan nguwasani papan?
              1. SPACE
                SPACE 28 Juli 2017 18:31
                0
                Kutipan: Vitaly-46
                Suwene wis Kazakhstan nguwasani papan?

                Yen memoriku ngladeni aku, banjur wiwit tanggal 4 Oktober 1957 !!! Saka Kosmodrom Baikonur ing Republik Kazakhstan, satelit bumi buatan pisanan ing donya diluncurake menyang angkasa!
                1. Zefr
                  Zefr 28 Juli 2017 22:01
                  +3
                  Eeeee... Kazakhstan? Republik Kazakhstan? Ing taun 1957? Spaceport ing Republik Kazakhstan? Ing republik? Kazakhstan? Ing taun 1957?
                  Uga ujar manawa sampeyan mbangun kosmodrom lan njaga kanthi dhuwit saka anggaran Kazakh.
                2. Abel
                  Abel 29 Juli 2017 22:06
                  0
                  Saka Baikonur Cosmodrome saka Kazakh SSR. Republik Kazakhstan ora mbangun kosmodrom, nanging marisi
            9. sania5791
              sania5791 29 Juli 2017 10:33
              +1
              Ora ana sing bisa menek menyang Siberia lan Timur Jauh.
          2. Kapten Pushkin
            Kapten Pushkin 28 Juli 2017 10:23
            +4
            Kutipan: Tatyana
            Aku kepengin weruh kepiye kahanan ing Rusia babagan eksplorasi ruang angkasa?

            Rencana paling cedhak kalebu organisasi turnamen catur antarplanet ing New Vasyuki.
          3. Jurkovs
            Jurkovs 28 Juli 2017 11:32
            +1
            Lan ora carane. Ing kawitan padha strained otak ing kamungkinan kanggo mbangun superheavy. Percoyo sing angel banget, padha wiwit ketegangan otak mbuktekaken sing iku ateges ora perlu.
          4. tanit
            tanit 28 Juli 2017 16:02
            +1
            Kutipan: Tatyana
            Aku kepengin weruh kepiye kahanan ing Rusia babagan eksplorasi ruang angkasa?

            hi Lan sampeyan mbandhingake statistik peluncuran berawak ing donya. Contone, 5 taun kepungkur. lol Miturut cara, ing 2 jam 40 menit - bakal ana wong liya, guess kang. eseman
          5. Boneka Scratch
            Boneka Scratch 29 Juli 2017 03:37
            0
            SLS sejatine minangka STS sing disederhanakake nanging tanpa Shuttle dhewe. Tujuane yaiku nggunakake mesin sing isih ana lan ngeculake program ruang angkasa kanthi tenang, ora bakal mabur menyang Mars.
            1. Abel
              Abel 29 Juli 2017 22:08
              0
              Mesin saka Shuttle dipasang ing tangki bahan bakar
        2. B.T.V.
          B.T.V. 28 Juli 2017 09:07
          +9
          Quote: Belyash
          Ora ngerti sambungane. Afghan cedhak sampeyan, ora cedhak AS. Saka ing kono, perdagangan narkoba menyang sampeyan, dudu menyang AS.


          tenan: ngendi USA?! Lan yen Afghanistan cedhak karo kita, lan ora cedhak karo Amerika Serikat, banjur apa sing ditindakake ing kana, nglawan obat-obatan, nggawa swiwine "apik, cukup, langgeng .."?!
          1. Ken71
            Ken71 28 Juli 2017 09:38
            0
            Nalika padha ora ana ing tapel wates, barmaley roaming ing droves ajeg mung tanpa tank.
            1. Topotun
              Topotun 28 Juli 2017 09:40
              +1
              Uh-huh, lan sawise padha teka ing kana, volume produksi heroin ora tikel kaping telu!
            2. K-612-O
              K-612-O 28 Juli 2017 11:27
              0
              Aku wonder ngendi padha lunga? Divisi 201 (basis) nutup tapel wates ing taun 90an! Apa padha menyang omahmu? Kanggo angin?
        3. Tolstoevsky
          Tolstoevsky 28 Juli 2017 09:39
          +2
          ora kanggo Amerika ing Afghanistan nyuda perdagangan narkoba menyang Rusia ing kana
        4. Komentar wis dibusak.
        5. tanit
          tanit 28 Juli 2017 10:33
          +3
          Quote: Belyash
          ora ing AS.

          Provinsi Badakhshan Afghan - Gorno-Badakhshan, Tajikistan - Osh, Kyrgyzstan - Sumgait, Azerbaijan (sadurunge, morfin diolah dadi heroin ing wilayah Baku, nanging kanthi pangembangan produksi ing Afghanistan dhewe, Azerbaijan dadi salah sawijining titik transit) - Bosnia, Kroasia - Eropah Kulon .
          Provinsi Badakhshan Afghan - Gorno-Badakhshan, Tajikistan - Osh - Bishkek - Samara - Moskow - Estonia - Swedia - AS.
          Provinsi Afghan Badakhshan - Gorno-Badakhshan, Tajikistan - Osh - Bishkek - Yekaterinburg - Moscow - Estonia - Swedia - AS.
          Provinsi Badakhshan Afghan - Gorny Badakhshan, Tajikistan - Osh - Bishkek - Nizhny Novgorod - Moscow - Estonia - Swedia - AS.
          Provinsi Badakhshan Afghan - Gorno-Badakhshan, Tajikistan - Osh - Bishkek - Saransk - Moskow - Estonia - Swedia - AS.

          Lan ing AS, nanging uga.
        6. Komentar wis dibusak.
      2. Scalpel
        Scalpel 28 Juli 2017 09:12
        +2
        Vietnam ora ngganggu wektu iku. Nanging krisis minyak nyebabake potongan sing padha.
      3. NordUral
        NordUral 28 Juli 2017 09:25
        +5
        Wis suwe anggone ngrencanakake, nanging saiki mung ditindakake. Banjur pranksters kita kabeh crita dongeng babagan trampolin, nanging Yankees nindakaken.
        We have chatter lan kebingungan - kita mbangun Vostochny miturut baris operator Angara, kita wis sijine Tabel kanggo Uni, lan Angara, misale jek, ing burner mburi. Mugi ora ing coffin.
        1. Jurkovs
          Jurkovs 29 Juli 2017 08:34
          0
          Kutipan: NordUral
          lan Angara, misale jek, ing burner mburi. Mugi ora ing coffin.

          Iki padha.
    2. finch
      finch 28 Juli 2017 09:00
      + 21
      Pin..m kudu cepet-cepet menyang rembulan kanggo nempelake gendera sampeyan, yen ora, sedulur-sedulur kuning bakal enggal-enggal katon ing kono lan ngrusak Amerika Serikat ing saindenging jagad, ngubengi dheweke kanthi tembung:"Saga cilik kanggo warga lan saga tanpa alas kaki kanggo warga!" ngguyu
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Komentar wis dibusak.
        2. Igorec
          Igorec 28 Juli 2017 10:19
          +1
          Shalom lan sampeyan mangan daging halal?
        3. K-612-O
          K-612-O 28 Juli 2017 11:31
          +2
          About Israel ateis banget mesem! Dheweke uga lali nyebutake Pakistan. Sapa banjur implan Ortodoks kanggo sampeyan? Lan ngendi iku aturan? Lan tanpa iman, wong mung kewan sing duwe kapinteran (babi uga duwe sawetara jinis akal). Lan atheis pisanan kabeh ngakoni lan pracaya marang Gusti Allah amarga dheweke tansah golek bukti yen ora ana.
          1. Basarev
            Basarev 28 Juli 2017 11:41
            +4
            Uga ngomong yen wong Rusia mung bisa dadi Ortodoks.
            1. Tatiana
              Tatiana 28 Juli 2017 16:25
              +3
              K-612-O Dina iki, 11:31 ↑
              tanpa iman, wong mung kewan sing duwe kapinteran (babi uga duwe sawetara jinis kapinteran).
              Lha kowe, Andrei, meksa aku mangsuli!

              Nevzorov. Apa iku wong pracaya? Diterbitake: 26 Nov. 2012


              Lan atheis pisanan kabeh ngakoni lan pracaya marang Gusti Allah amarga dheweke tansah golek bukti yen ora ana.
              Aku iki atheis - aja bodho! Aku ora tau nggoleki Gusti Allah ing uripku! Kabeh alasan materi. Kajaba iku, aku kudu nulungi wong-wong sing pracaya metu saka alangan nalika ora ngenteni pitulungan VIRTUAL saka Gusti Allah.
              Mratelakake panemume sampeyan asale saka kekurangan pendhidhikan lan wawasan babagan urip, utawa saka keterlibatan sampeyan ing bisnis gereja nyedhiyakake layanan mitos kanggo sawetara denominasi agama.
              Ngomong uga sing mung pracaya iku wong! (Satemene, sampeyan wis ngomong iki nalika ngomong babagan kewan.). Iki diarani ekstremisme agama.
              1. Skeptik Sinis
                Skeptik Sinis 28 Juli 2017 17:27
                +1
                Lan sampeyan ndeleng statement liyane saka Nevzorov. Lan ora mungkin sampeyan bakal ngrujuk ing mangsa ngarep. Dheweke wis suwe dadi Mr.
                1. Tatiana
                  Tatiana 28 Juli 2017 18:46
                  +1
                  Aku ngerti banget apa sing dikandhakake dheweke bener lan ora.
                  Babagan pasamuwan, iman lan ulama, Nevzorov ngandika kabeh pancen bener.
              2. K-612-O
                K-612-O 31 Juli 2017 12:40
                0
                Kanca iki wis duwe masalah karo sirah ing umum akhir-akhir iki, lan kabeh urip aku wis lara mung ngarsane. Lan maneh, apa sampeyan percaya yen ora ana Gusti Allah? Iman ing pangertèn sing paling wiyar (ora ing tampilan mudhun-kanggo-bumi babagan iman minangka agama) iku terus-terusan saka wong, lan kasunyatan sing sampeyan panyengkuyung saka pasamuwan-agama lan konspirasi liyane ora ana hubungane karo iman, mung kaya iman karo agama. Nihilisme, sing asring diarani ateisme, mung minangka dalan kanggo ora ngerti lan dehumanisasi.
            2. K-612-O
              K-612-O 31 Juli 2017 12:56
              0
              Kok iso?!!! Dadi sapa sing nandur Ortodoks kanggo sampeyan?
        4. Prjanik
          Prjanik 28 Juli 2017 13:14
          +1
          About Israel ateis - mesthi zachot! lol Radikalisme iku ala ing agama apa wae. Sampeyan ora ngerti babagan Ortodoks.
        5. tanit
          tanit 28 Juli 2017 15:58
          0
          Ya, utawa Jerman, sing ana pajak gereja, lan Zimbabwe, sing ora ana pajak kasebut. ngguyu
          1. Basarev
            Basarev 28 Juli 2017 16:10
            +1
            Jerman, minangka negara sing sugih banget, bisa nindakake kekarepan iki. Kajaba iku, iki minangka kabijakan Partai Demokrat Kristen saiki, sing wis suwe ana ing tag kasebut. Kene kanggo trample iku, ngusir pasamuwan saka negara lan ngilangi prasepuluhan - Aku bakal bungah iki.
        6. Arameev
          Arameev 28 Juli 2017 22:34
          0
          Quote: Basarev
          Lan ing Rusia, dheweke nyoba nyebarake Ortodoks ing endi wae. Agama iku kontra-progresif dhewe, lan agama sing dominan utamane. Mbandhingaké kene ing sirah kabèh Islamized Iran lan rampung ateis Israel - lan sampeyan bakal ngerti.

          Israel ora ateis, sanajan nyoba ngimbangi dogmatisme agama. Bener, ora mesthi kanthi cara sing wajar IMHO. nanging aku ora bakal mbantah manawa agama iku kontra-progresif. sampeyan ora bakal nolak perlu kanggo framework moral, lan iku agama sing menehi moralitas donya
          1. Basarev
            Basarev 28 Juli 2017 22:49
            0
            Ya, adol indulgensi iku moral banget. Lan supaya populasi ing psychosis, ngancam siksa langgeng kanggo kesalahan cilik - iki uga mung dhuwur moralitas. Uga nyengkuyung tirani panguwasa, amarga kabeh kekuwatan iku saka Gusti Allah, tegese - menenga lan sabar. Aku percaya yen moralitas diwenehake marang wong kanthi komunikasi karo wong liya, lan ora kabeh dening pasamuwan. Sawise nampa tendhangan ing irung saka pemilik sing nesu, wong kasebut ngerti yen nyolong iku ala. Lan umume, ing jaman pagan sadurunge pasamuan, apa ana keganasan lan medeni ing kabeh wektu? Aku elinga bab temen beda: Octavian mangan sayuran lan keju, amarga banget andhap asor, Heron teka munggah karo prototipe turbin uap, lan moralitas saka churchmen nganiaya lan ngobong buku-buku kuna, nyatakake wong-wong mau diabolical.
            1. Arameev
              Arameev 29 Juli 2017 02:09
              +1
              Quote: Basarev
              Ya, adol indulgensi iku moral banget. Lan supaya populasi ing psychosis, ngancam siksa langgeng kanggo kesalahan cilik - iki uga mung dhuwur moralitas. Uga nyengkuyung tirani para panguwasa, amarga kabeh kekuwatan iku saka Gusti Allah, tegese - menenga lan sabar..

              sampeyan ora weruh yen sampeyan nolak benere hukum (ajaran agama, apa agama yen ora minangka aturan kanggo hostel?) dening tumindake wong-wong sing disebut kanggo mulang hukum kasebut lan ngendhaleni tumindake? kaya nolak KUHP, nyebutake anane hakim-penyogok lan polisi-maling.
              Aku percaya yen moralitas diwenehake marang wong kanthi komunikasi karo wong liya, lan ora kabeh dening pasamuwan.
              mesthi, moralitas dikembangaké ing proses évolusi masyarakat, lan "divineness" saka hukum mung cara kanggo meksa masyarakat kanggo tundhuk karo wong. kaya, Gusti Allah ndeleng kabeh, sampeyan ora bisa ngapusi wong. Saiki, wedi sing padha karo paukuman sing ora bisa dihindari meksa kita netepi angger-anggering Toret, mung ora ana ing ngarsane Kang Mahakwasa, nanging negara.
              Sawise ditampa tendhangan ing irung saka pemilik sing ngamuk, wong kasebut ngerti yen nyolong iku ala.
              Lan yen sampeyan ora entuk, sampeyan ora ngerti. wedi njaluk "tendhangan saka master" isih kurang produktif tinimbang wedi njaluk saka wong saka kang siji ora bisa ndhelikake (sapisan iku Gd, nanging dina iki "ing inevitability saka kaadilan"). nanging isih nemtokake rasa wedi! lan ora sadar "aja nindakake marang wong liya apa sing sampeyan ora pengin wong liya nindakake marang sampeyan"
              Lan umume, ing jaman pagan sadurunge pasamuan, apa ana keganasan lan medeni ing kabeh wektu? Aku elinga bab temen beda: Octavian mangan sayuran lan keju, amarga banget andhap asor, Heron teka munggah karo prototipe turbin uap, lan moralitas saka churchmen nganiaya lan ngobong buku-buku kuna, nyatakake wong-wong mau diabolical.

              lan sing mangerténi mesthi carane iku ing jaman sadurunge pasamuwan. siji bab kita ngerti manawa: mung karo pratelan saka supremasi hukum agama, masyarakat manungsa wiwit maju ing pembangunan. Miturut cara, para ulama koyone ngobong buku, nanging ing wektu sing padha, kabeh ilmu ing wektu kasebut dikembangake ing tembok biara ... para biarawan menehi sampanye sing padha menyang jagad)))
              1. bangsawan
                bangsawan 29 Juli 2017 05:01
                +1
                Kabeh ilmu dikunci ing tembok biara. Lan sanajan pamikiran ora bisa diendhegake, nanging bisa uga alon-alon pangembangan pamikiran ilmiah kanggo wektu sing suwe. Sampeyan bisa ngelingi babagan ilmu ing tembok biara kaya babagan rampokan sing disimpen dening perampok. Elinga paling ora minangka asil saka laku iki, Muslim kanggo sawetara wektu nyuwil ahead saka Eropah.
                Pangerten kanggo moralitas - Ateis ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang wong-wong percaya sing ora nindakake dosa amarga wedi marang "master". Lan prinsip kesopanan lan norma moralitas ing wangun modern Nanging kawangun ing ngaku dewa, lan ora ing pratelan saka inevitability paukuman saka wong-wong mau. Lan sinau biografi elit pasamuwan, cara manawa kanggo mesthekake yen ora ana dewa minangka kasunyatan. Lan ora ngganggu urip! Ora elit utawa wedhus))))
                1. Arameev
                  Arameev 29 Juli 2017 20:24
                  +1
                  Quote: ngerti
                  Kabeh ilmu dikunci ing tembok biara. Lan sanajan pikirane ora bisa mandheg bisa kanggo alon-alon pangembangan pamikiran ilmiah kanggo dangu.
                  babagan kalem mudhun - statement IMHO banget kontroversial. peradaban wis ana kanggo luwih saka rolas millennia. Sadurunge adopsi ing donya hukum moralitas ing wangun modern, ora ana terobosan khusus ing pembangunan. nanging kanggo nolak lompatan kolosal ing pembangunan sabenere ing wektu dominasi ideologi kerangka agama (moral) ora bakal cukup.
                  Sampeyan bisa ngelingi babagan ilmu ing tembok biara kaya babagan rampokan sing disimpen dening perampok. Elinga paling ora minangka asil saka laku iki, Muslim kanggo sawetara wektu nyuwil ahead saka Eropah.
                  oke kowe!! Delengen sapa sing dadi pendiri paling akeh universitas Eropa))) Islam minangka pitakonan sing beda, meh ora pantes dibahas ing kene.
                  Pangerten kanggo moralitas - Ateis ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang wong-wong percaya sing ora nindakake dosa amarga wedi marang "master". Lan prinsip kesopanan lan standar moral ing wangun modern isih kawangun ing penolakan saka dewa, lan ora ing pratelan saka inevitability paukuman saka wong-wong mau.
                  nggih persis!! wis ateisme, ing manifestation liberalistic karo sabdhoning marriage padha-jinis lan bestialitas persis ing ... sawetara tingkat liyane. Aku ora bakal ngomong sing luwih dhuwur, nanging mesthi beda))) lan kabeh rereget liberal iki adhedhasar mung kanggo nolak moralitas lan agama.
                  Lan sinau biografi elit pasamuwan, cara manawa kanggo mesthekake yen ora ana dewa minangka kasunyatan. Lan ora ngganggu urip! Ora elit utawa wedhus))))
                  opo maneh?! (c) maneh, hakim iku tukang nyogok, dadi KUHP minangka gagasan sing ora perlu?!
                  1. bangsawan
                    bangsawan 5 Agustus 2017 19:15
                    0
                    Apa analisis rinci babagan topik obrolan)))). Tutul, babagan kabisat ilmu pengetahuan sawise disetujoni standar moral. Apa sampeyan serius? Ing jaman Archimedes, konsep logaritma lan integral digunakake. Nanging dheweke bisa mbaleni maneh ing abad kaping 18 utawa 19. Lan kabisat ing ilmu kedaden nalika panguwasa pasamuwan wis suda saka Absolute. Nalika wong-wong mau katon maneh sing malah mbantah anane gustinira kang sepele lan tatanan donya kang kagambarake ing dongeng-dongeng angonira kuna. Aku seneng babagan pirang-pirang millennia peradaban manungsa: akeh sing pira? Kajaba iku, yen digali jero. banjur Weda teka ing pikiran, teks sing kebak informasi babagan kemungkinan peradaban kepungkur (vimanas, roket, senjata tektonik, lan liya-liyane). Kabeh iki, miturut Vedas, adoh saka norma moralitas agama, kang kita ngerti. Lan kita adoh saka levele. Maneh, yen sampeyan pracaya Veda.)))))) Sampeyan bakal kesasar, kedadeyan, utamane nalika ibu lan bapak ngaku yen sampeyan pancen pinter lan wasis))))
                    Sapa sing ngedegake universitas ing Eropa - apa sing diomongake? Iku bab kasunyatan sing ilmu wis telat kanggo dangu ing pembangunan amarga saka pasamuwan, kang dhewe ora nggunakake kawruh dicolong lan ora menehi kanggo wong liya. Lan uga akeh teks saka buku-buku jaman biyen sing dikurangi kanggo nulis teks koleksi dongeng Yahudi, kaya sing kedadeyan karo karya Archimedes.
                    Upaya kanggo madhani ateisme karo liberalisme wis dadi apotek abot ing omahmu; Nilai liberoid mung babagan religiusitas lan melu - kabeh wong padha karo Gusti Allah. Nikah sesama jenis, kowe kelingan nang endi? Ing ngarsane sapa? Bener, para imam. Hak kanggo marriage pasamuwan padha-jinis prestasi saka liberal.
                    Lan bab hakim sing nyogok... Pamer-pameran sing murah - sakjane ibumu ngomong yen kowe pinter. Iku ora malah omong kosong.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Deadushka
      Deadushka 28 Juli 2017 09:45
      +7
      Quote: Belyash
      Gedhe.

      Owah-owahan saka lawas.
      "RS-25 minangka mesin roket propelan cair saka perusahaan Amerika Rocketdyne. Wiwitane digunakake ing Space Shuttle." (karo)
      Nanging dorongan kasebut diunggahake dadi 900 ton.
      1. vpk72
        vpk72 28 Juli 2017 12:35
        +3
        opo maneh 900?
        220 ..
        Iki minangka mitos babagan "kuat" mesin Amerika lair.
    5. xetai9977
      xetai9977 28 Juli 2017 09:51
      +8
      Bungah ing sukses saka Amerika. Sawise kabeh, ing pungkasan, penerbangan menyang Mars minangka sukses kabeh manungsa, lan ing kene kita maca komentar beracun babagan sukses sing jelas. Nambani kanggo fobia
      1. Kapten Pushkin
        Kapten Pushkin 28 Juli 2017 10:29
        +5
        Kutipan saka xetai9977
        Bungah ing sukses saka Amerika. Sawise kabeh, ing pungkasan, penerbangan menyang Mars minangka sukses kabeh manungsa.

        Lan kepiye manungsa bakal bungah yen kabeh populasi kutha Washington, dumadakan, ing sawijining dina, lenggah ing roket lan mabur menyang Mars utawa ing papan liya! Karnaval planet lan kembang api paling sethithik sak wulan.
    6. Geisenberg
      Geisenberg 28 Juli 2017 11:09
      0
      Quote: Belyash
      Gedhe.


      Lan kaya kabeh sing sehat ora ana gunane)
      1. topgun
        topgun 28 Juli 2017 20:32
        +1
        Saturnus sukses amarga mesin sing gedhe banget - akeh banget nanging mung sawetara, lan iki tegese kemungkinan rusak lan conto liyane sing apik karo H1 yaiku akeh mesin "cilik" - crita sing kondhang .. .
  2. inkass_98
    inkass_98 28 Juli 2017 08:52
    +9
    Iki "unit daya" saka "Shuttle", minangka adoh aku elinga. Paling ora salah kanggo nampilake minangka pangembangan anyar.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 28 Juli 2017 09:04
      0
      Dheweke wis nganyarke
      1. vpk72
        vpk72 28 Juli 2017 12:45
        +2
        >> inkass_98
        >> Iki "unit daya" saka "Shuttle", minangka adoh aku elinga.
        >> Paling ora bener kanggo nampilake minangka pangembangan anyar.
        Pancen bener!!
        >> BlackMokona
        >> wis upgrade
        Para pembela penerbangan rembulan minangka clowning kaya biasane.
        Apa sing wis dianyari?
        Sederhana paling apik - amarga panggunaan maneh ora dibutuhake
        Mesin lawas 40 taun padha.
        Saiki, yen padha sijine F1 tinimbang TTU sengsara lan ala,
        banjur bisa dianggep minangka prestasi - nanging ora mungkin, amarga desain iki (ing watesan sing diumumake kanggo karakteristik) ora bisa digunakake.
    2. Johnhr
      Johnhr 28 Juli 2017 10:18
      +1
      nanging ramah lingkungan
      1. Geisenberg
        Geisenberg 28 Juli 2017 11:10
        0
        Kutipan saka johr
        nanging ramah lingkungan


        Tenan??? )))))))))
        1. BlackMokona
          BlackMokona 28 Juli 2017 11:56
          +1
          Banyu resik kuwi ing exhaust, engine ing hidrogen lan oksigen.
          1. Boneka Scratch
            Boneka Scratch 29 Juli 2017 03:29
            0
            lan senyawa beracun karo bahan tembok
            1. Johnhr
              Johnhr 29 Juli 2017 10:33
              0
              nggih, alami kerosene luwih resik ngguyu
              1. Boneka Scratch
                Boneka Scratch 29 Juli 2017 11:59
                0
                lan bahan tembok
                1. Johnhr
                  Johnhr 29 Juli 2017 12:02
                  0
                  dadi jujur, iku ngelingke bab materi saka tembok
                  1. Boneka Scratch
                    Boneka Scratch 29 Juli 2017 12:23
                    0
                    Banget ngelingke ing Delta. RS-25 relatif ora mbebayani dibandhingake karo boosters roket padhet Shuttle.
    3. Walanin
      Walanin 28 Juli 2017 10:31
      +2
      Iku ora presented minangka pembangunan anyar. Jenenge tetep padha
      1. inkass_98
        inkass_98 28 Juli 2017 12:21
        0
        Kutipan saka Walanin
        Iku ora presented minangka pembangunan anyar. Jenenge tetep padha

        Apa sing dakdeleng yaiku apa sing aku nyanyi:
        Pangembangan kasebut ditindakake ing kerangka program kanggo nggawe kendaraan kanggo penaklukan ruang jero - roket SLS (Space Launch System) lan pesawat ruang angkasa Orion.

        Apa pembangunan, kabeh wis dikembangaké 40 taun kepungkur.
        1. Walanin
          Walanin 28 Juli 2017 12:36
          +2
          Paling kamungkinan ing kene, kaya biasane, penerjemah ngaco. Nanging isih ana sawetara owah-owahan ing mesin ing syarat-syarat nambah tikaman lan lightening desain amarga anané saka syarat reusability. Kita pancen bakal nampilake perkara sing padha karo "mesin anyar sing dhasar"
  3. limang sen kula
    limang sen kula 28 Juli 2017 08:55
    + 12
    tes aneh lan ora perlu. Amerika kaya-kaya wis nyatakake yen dheweke wis mabur menyang rembulan ing taun suwidakan. Lan ana macem-macem gambar lan video.
    Dadi padha duwe mesin bebarengan karo roket. Yen ora, apa sing bakal padha mabur?
    Iku misale jek kabeh iki, penerbangan menyang rembulan saka Amerika, iku omong kosong lan goroh.
    1. Eugene-Evgeny
      28 Juli 2017 08:57
      +6
      Ing USSR, sapisan "Buran" ana
      1. ADMA_RUS
        ADMA_RUS 28 Juli 2017 09:28
        +3
        Lan pembangunan tetep lan digunakake) Lan Amerika Serikat, duwe mesin siji-kamar paling kuat, nempatno modifikasi saka mesin bisa digunakake maneh larang ing tataran pisanan. Aku elinga para pembela Amerika Serikat, nalika nerangake alasan kanggo tuku mesin saka kita lan ora nggunakake F-1, padha ngoperasikake faktor ekonomi. Lan saiki Nazi njupuk lan numpes argumen iki)
        1. Johnhr
          Johnhr 28 Juli 2017 10:19
          +1
          mbokmenawa padha bakal nandur tataran pisanan
          1. ADMA_RUS
            ADMA_RUS 28 Juli 2017 13:42
            +2
            Sampeyan ora ngerti. Iki bakal dadi mesin siji-wektu) ing negara sing paling maju kanthi teknis ing donya, teknologi lan pembangunan dadi kenceng banget, amarga ora duwe pangarep-arep, nyurung mesin sing bisa digunakake maneh sing larang banget menyang tahap sing ora bisa dibalekake. Lan ketoke isih ora bisa nemokake teknologi ilang lan pembangunan ing F-1 unsurpassed.
            1. Johnhr
              Johnhr 28 Juli 2017 16:47
              +2
              supaya padha nggarap bali saka tataran pisanan. lan mesin iki bakal sampurna resik, ora kaya oksigen-kerosene. kok ora bali? ora perlu kanggo bali kabeh tank. mung engine bisa.
              1. ADMA_RUS
                ADMA_RUS 29 Juli 2017 02:00
                +1
                1. Ana ngendi? Iki minangka proyek sing beda-beda sing ditindakake dening macem-macem organisasi.
                2. Malah yen padha lunga, iku nemen suda payload, kang iki kabeh "Taman" lagi dibangun.
                1. Johnhr
                  Johnhr 29 Juli 2017 10:35
                  0
                  iki pembangunan lan yen ditrapake ing siji project, banjur bisa ing liyane. lan kabeh malah perusahaan swasta makarya kanggo NASA lan kita ngirim ora lali bab iku.
                  lan kanggo ngurangi beban saka 70 ton kanggo rong ton ditrima yen mesin bisa bali
                  1. ADMA_RUS
                    ADMA_RUS 30 Juli 2017 10:57
                    0
                    1. Apa iki cara kerjane? Mesthi?
                    2. Apa rong ton? Salah siji Google topik utawa meneng. Ing kana, ing versi optimal, kita ngomong babagan 30%, yaiku minus 24 nada.
                    3. Musk rembugan karo bali saka tataran pisanan, minangka satelit nimbang kurang lan kendaraan peluncuran "mabur" kurang bobot. Iku cara goblok kanggo nyimpen dhuwit.
                    1. Johnhr
                      Johnhr 30 Juli 2017 11:32
                      0
                      Aku takon saka ngendi sampeyan entuk 30%? saka roket Musk? dadi luwih cilik, lan dheweke bali bebarengan karo tank. mula aku njupuk rong ton saka roket Musk. iki bobot saka sikil kebangkrutan lan jumlah bahan bakar sing dibutuhake kanggo kebangkrutan
                      1. ADMA_RUS
                        ADMA_RUS 31 Juli 2017 07:25
                        0
                        Aku mungkasi komunikasi luwih.
                    2. wuh wuh
                      wuh wuh 30 Juli 2017 14:22
                      0
                      "Iki cara bodho kanggo nyimpen dhuwit" ////

                      Musk wis BODO eseman 60% pesenan pengiriman global
                      satelit komersial menyang orbit.
                      1. ADMA_RUS
                        ADMA_RUS 31 Juli 2017 07:26
                        0
                        Aku ngerti sampeyan ora bisa mbangun alesan kanggo sambungan investigasi.
              2. Boneka Scratch
                Boneka Scratch 30 Juli 2017 18:37
                0
                Tahap pisanan bisa bali ing Shuttle, ing SLS digawe ora bisa bali.
                Kerosene ora kurang murni tinimbang hidrogen.
              3. Boneka Scratch
                Boneka Scratch 30 Juli 2017 18:44
                0
                Bisa, sanajan angel. Ing wiwitan, SLS ora direncanakake. Ing "Energia" langsung direncanakake kanggo bali ing kabeh tahapan pisanan lan ing sakteruse diluncurake mesin saka kaloro. Dheweke bubar tuku spesialis sing melu iki.
      2. Muwka
        Muwka 28 Juli 2017 09:40
        +4
        Kutipan: Eugene-Eugene
        Ing USSR, sapisan "Buran" ana

        Elinga nalika Amerika ambruk ing abad 20-21? Utawa dhuwit kanggo eksplorasi ruang angkasa suda kaping pirang-pirang? Bandhingan sampeyan ora bener.
        1. Deadushka
          Deadushka 28 Juli 2017 10:21
          +8
          Kutipan saka Muvka
          Elinga nalika Amerika ambruk ing abad 20-21? Utawa dhuwit kanggo eksplorasi ruang angkasa suda kaping pirang-pirang? Bandhingan sampeyan ora bener.

          Lan sampeyan minangka perbandingan sing paling cocog! ngguyu
          1. Wong kasebut nyatakake gagasan yen ing jaman USSR ana sing ...
          2. USSR ora ambruk, nanging ambruk (sawetara wis akeh banget ambisi lan megalomania). Ya, lan ing Kulon padha ora weruh prasyarat kanggo ambruk (aneh, nanging isih ana wutah ekonomi kira-kira. 4-5%).
          3. Ing AS, ana "mesin" lan sampeyan kudu ngerti babagan iki (licik).
          4. Ing Amerika Serikat, akeh program pembangunan sing dikurangi (licik maneh).
          4. Bagéyan saka negara (USA) bakal ninggalake komposisi "paling sesuk", nanging padha mung strictly nonton (kontrol) iki.
          1. Muwka
            Muwka 28 Juli 2017 10:32
            +1
            Sing. Apa sampeyan ujar manawa ing AS ana mirip karo taun 90an? Bisa ngomong kapan? Apa aku kantun soko. Lumrahe, maksudku periode wektu saka penerbangan menyang rembulan nganti saiki.
            1. Deadushka
              Deadushka 28 Juli 2017 10:47
              +7
              Kutipan saka Muvka
              Sing. Apa sampeyan ujar manawa ing AS ana mirip karo taun 90an? Bisa ngomong kapan? Apa aku kantun soko. Lumrahe, maksudku periode wektu saka penerbangan menyang rembulan nganti saiki.

              Ing endi sampeyan nemokake iki?
              Apa aku duwe, sampeyan ora duwe kaya sing ditulis saka tembung - ing umum! apik ngguyu
              Aja molak lan aja metu topik ing "sisih".
              Sampeyan duwe fantasi kekerasan sing paling manis, sing malah ngrusak kasunyatan. hi
              1. Muwka
                Muwka 28 Juli 2017 11:21
                +1
                Kasunyatan manawa Buran dikurangi kanthi bener, mula disalahake kanggo proses sing nyebabake 90 taun. Iki ora malah cedhak ing AS. Lan topik topik iki Buran.
                1. Deadushka
                  Deadushka 28 Juli 2017 12:10
                  +8
                  Kutipan saka Muvka
                  Kasunyatan manawa Buran dikurangi kanthi bener yaiku salah sawijining proses sing nyebabake 90 taun.

                  Ora proses sing kudu disalahake, nanging "ora perlu". Iku ora perlu ing Panggonan pisanan. Iki mung ing teori saka "Energi" padha wanted kanggo nggawe versi beda.
                  Ing Amerika Serikat sing dikasihi, urip uga dudu banyu mancur, disimpen kanthi "mesin" lan kasunyatan manawa aliran finansial utama ngliwati dheweke. Ing jaran saka 70s, krisis lenga ora ngalahake wong mudhun rada. Nyatane, perbandingan (USA-USSR) ora bener.
                  Lan umume, ing ngendi taun 90-an utawa "collapse-shmazval"? ... ing kene ana artikel babagan topik rudal, lan dudu sapa sing luwih adhem ing ekonomi utawa nalika ana wong sing ambruk.
                  Apa sampeyan gelo kanggo negara utawa dheweke ora ngrusak?
            2. Johnhr
              Johnhr 29 Juli 2017 10:38
              0
              lan aku argue sing USSR wis tansah ndhukung sing ing Amerika iku Samsaya Awon saka apa sing wis ing 90. sing pracaya? lan apa, yen kabeh dadi ala karo wong-wong mau, banjur padha berkembang program?
              1. Boneka Scratch
                Boneka Scratch 29 Juli 2017 13:36
                0
                Ora kanggo awake dhewe. Ing 90s, USSR ketemu mung setahun.
                1. Johnhr
                  Johnhr 29 Juli 2017 14:03
                  0
                  Wiwit taun 50-an, USSR wis mbantah manawa imperialisme donya ana ing ambang pati lan kabeh luwih elek kanggo dheweke tinimbang ing USSR. tegese ing Kulon kabeh wektu iki kaya ing 90s ing Rusia, miturut USSR. Apa aku kudu ngunyah saben frasa kanggo sampeyan?
                  1. Boneka Scratch
                    Boneka Scratch 29 Juli 2017 14:26
                    0
                    Iku ora ateges sing ing 90s padha ngrampok USSR nalika dollar dirilis ing lan budget US wis undermined kanggo akèh taun mung amarga iki karo surplus gedhe.
                    1. Johnhr
                      Johnhr 29 Juli 2017 14:29
                      0
                      Apa aku bisa nulis petisi menyang Kamentrian Keuangan Federasi Rusia supaya sampeyan mimpin?
                      atas nama panjenengan
                      1. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 29 Juli 2017 15:02
                        0
                        Dilarang. Aku ora kasengsem. Yen perlu, dheweke bakal nyelehake wong liya ing kana.
          2. prorab_ak
            prorab_ak 28 Juli 2017 13:07
            +1
            3. Ing AS, ana "mesin" lan sampeyan kudu ngerti babagan iki (licik).
            4. Ing Amerika Serikat, akeh program pembangunan sing dikurangi (licik maneh).
            4. Bagéyan saka negara (USA) bakal ninggalake komposisi "paling sesuk", nanging padha mung strictly nonton (kontrol) iki.

            Set mantra Minggu Kiselev / Soloviev (garis ngisor sing cocog) lan Co. ??? wassat
            Apa para pandhita saka saluran Rusia teka ing kene? keprungu Katon kaya padha mbayar luwih kene.
            1. Deadushka
              Deadushka 28 Juli 2017 13:52
              + 10
              Pengagum Navalny and Co. ... ko-ko-ko-ko?...
              Pinter, aku bakal nulis soko kanggo miwiti karo.
  4. MVG
    MVG 28 Juli 2017 08:55
    +6
    Ya, dheweke pancen pengin mabur menyang rembulan
  5. SarS
    SarS 28 Juli 2017 09:00
    +3
    Ora suwe film babagan penaklukan Mars bakal ditembak.
    1. ser-pov
      ser-pov 28 Juli 2017 12:41
      +2
      Dadi Amerika wis nelukake Mars lan syuting .... ngguyu
  6. Scalpel
    Scalpel 28 Juli 2017 09:10
    +9
    Manungsa progresif bungah! Wong kapitunan cemburu! Detractors bau! )))
    Aku seneng topik kaya iki.
  7. rotmistr60
    rotmistr60 28 Juli 2017 09:12
    +2
    Ya, yen Amerika nindakake kanthi apik karo mesin roket, mula tumindak kasebut ndadekake kita mandhegake pangiriman mesin roket. Dadi ayo goleki kekuwatan ruang "paling kuat" sajrone pirang-pirang taun. Aku wis nganggep nesu saka "liberal" babagan NASA, sing ngluncurake iki lan iki. Ya, nanging penerbangan berawak nganti saiki mung ditindakake kanthi bantuan kita.
  8. Analyst
    Analyst 28 Juli 2017 09:18
    +4
    Generator uap ora ala, nanging apa kaya mesin - wektu bakal ngomong.
  9. VAZ2106
    VAZ2106 28 Juli 2017 09:35
    +1
    prayoga diajeni
  10. Tolstoevsky
    Tolstoevsky 28 Juli 2017 09:36
    +3
    Hollywood minangka pasukan sing nggegirisi
  11. SeregaBoss
    SeregaBoss 28 Juli 2017 09:38
    +2
    Inggih rampung, uga rampung. Iku tetep saiki kanggo ngumpul lan miwiti kit roket, lan ndedonga marang dewa sing nang endi wae kabel ora shorted utawa nut carelessly ora tightened dening John ora tiba mati. Tes kasebut mung minangka langkah cilik ing perjalanan sing ora ana telas menyang papan sing jero.
    1. roh
      roh 28 Juli 2017 09:50
      +5
      Ingkang utama yaiku logam non-ferrous ora kena dicolong, amarga saiki ana ing negara 1 sing wis nelukake ruang.
    2. Walanin
      Walanin 28 Juli 2017 10:33
      +4
      Nganti saiki, kacang mung tiba ing Proton.
  12. Ken71
    Ken71 28 Juli 2017 09:41
    +3
    Karyawan sing apik. Muga-muga kita bakal diijini melu program kasebut.
    1. sabakina
      sabakina 28 Juli 2017 10:23
      +2
      Kutipan saka Ken71
      Karyawan sing apik. Muga-muga kita bakal diijini melu program kasebut.

      Dheweke bisa uga diundang menyang program kanggo nggawe jamban angkasa. Nanging, kanthi pribadi, aku bakal nolak, supaya dheweke pindhah menyang spacesuit.
  13. tukang kayu
    tukang kayu 28 Juli 2017 09:42
    +1
    rembulan? Mars? Skrip kanggo Hollywood wis ditulis)))
  14. Ingvar0401
    Ingvar0401 28 Juli 2017 09:43
    +1
    Kutipan saka SarS
    Ora suwe film babagan penaklukan Mars bakal ditembak.

    Diarahake dening Spielberg utawa Michael Bay. Syuting bakal njupuk Panggonan ing Nevada, werna lumahing bakal abang
  15. lawas26
    lawas26 28 Juli 2017 10:10
    + 16
    Kutipan saka: inkass_98
    Iki "unit daya" saka "Shuttle", minangka adoh aku elinga. Paling ora salah kanggo nampilake minangka pangembangan anyar.

    Lan ora ngandika ngendi wae ing artikel. sing iki pembangunan anyar. Wis modern, digawe nganggo. ...

    Quote: limang sen kula
    tes aneh lan ora perlu. Amerika kaya-kaya wis nyatakake yen dheweke wis mabur menyang rembulan ing taun suwidakan. Lan ana macem-macem gambar lan video.
    Dadi padha duwe mesin bebarengan karo roket. Yen ora, apa sing bakal padha mabur?
    Iku misale jek kabeh iki, penerbangan menyang rembulan saka Amerika, iku omong kosong lan goroh.


    Lan kita duwe roket N-1. kok banjur "Energi"? Aja bingung putih lan alus. Rudal ana ("Saturn-5"), mesin - F-1. Dadi apa? Setengah abad wis liwati, akeh sing wis diganti, utamane dimensi operator. Kajaba iku, mesin F-1 ana oksigen-kerosene. Engine RS-25 - oksigen-hidrogen

    Kutipan: rotmistr60
    Ya, yen Amerika nindakake kanthi apik karo mesin roket, mula tumindak kasebut ndadekake kita mandhegake pangiriman mesin roket.

    Sampeyan nyawang menyang banyu. Pancen, kita kudu nyuplai Amerika nganggo 10 utawa 12 mesin EMNIP liyane. Sawise iku, kita mungkasi release, lan miturut syarat-syarat kontrak EMNIP lan supaya sumber kita - Kita ngrusak kabeh desain lan teknologi dokumentasi kanggo engine iki. Mesin Amerika, sing dikembangake lan saiki diprodhuksi ing Rusia, bakal dilalekake.
    Kabeh. Kita ora bakal ngasilake mesin kasebut maneh. Bakal gampang nyuda jumlah tenaga kerja ing pabrik kaping pirang-pirang, amarga jalur produksi bakal ditutup. Lan Amerika. Padha gedhe ing pangertèn iki. Tinimbang "mlayu ing ngarep lokomotif", nglampahi puluhan milyar supaya cepet nggawe mesin - padha digawe luwih gampang. A tender wis announced. Tender kasebut dimenangake dening Rusia. Miturut TTZ Amerika, dheweke ngembangake mesin sing kabeh fitting yaiku Amerika, dilindhungi paten Amerika. Lan dheweke wiwit nyedhiyakake kanthi rega EMNIP 9 yuta dolar saben mesin. Amerika malah ora perlu nglampahi dhuwit kanggo deploying produksi mesin iki ing ngarep. Dheweke uga nyimpen dhuwit ing kene. Lan ing wektu iki, kanthi tenang, tanpa ribut lan biaya gedhe, dheweke melu mesin anyar.
    Akibaté, taun iki bakal dadi penerbangan pisanan sing disertifikasi kanthi mesin Amérika BE-4. Wiwit 2019 - seri kendaraan peluncuran anyar "Volcano". Lan mesin Amerika. 2018 minangka taun panggunaan pungkasan RD-180. Lan BE-4 wis tumindak minangka "gravedigger" mesin iki

    Quote: Analis
    Generator uap ora ala, nanging apa kaya mesin - wektu bakal ngomong.

    Mesin iki, utawa luwih versi sing bisa digunakake maneh, wis nglebokake shuttles Amerika menyang orbit kaping 135. supaya nuduhake
    1. Walanin
      Walanin 28 Juli 2017 10:35
      +5
      Iku tansah apik kanggo maca komentar sing dipikirake kanthi apik. Matur nuwun! hi
      1. Catherine II
        Catherine II 28 Juli 2017 11:25
        +3
        Aku melu. Sayange yen iki ora bakal mbantu akeh patriot gayeng..
    2. fzr1000
      fzr1000 28 Juli 2017 10:36
      0
      Ya, mesin kita ora bakal menyang ngendi wae. Sampeyan kudu dadi wong bodho pungkasan kanggo netepi perjanjian karo Negara-negara rabid saiki. Lan dheweke ora bakal bisa nggawe luwih elek kanggo kita
      1. Walanin
        Walanin 28 Juli 2017 11:34
        0
        Carane liyane padha bisa. Kanthi Siemens, dheweke wis nyoba nglanggar syarat kontrak. Iku dadi luwih nguatake sanksi. Amerika Serikat bakal tumindak luwih ketat babagan iki.
        1. fzr1000
          fzr1000 28 Juli 2017 11:57
          0
          Siemens ngrancang lan ngasilake turbin kasebut. Ana prabédan? Nanging ing kene ora. Yen sampeyan ora nyerah, dheweke ora bisa nindakake apa-apa.
          1. Walanin
            Walanin 28 Juli 2017 12:01
            0
            Ora ana bedane. Ing kontrak kasebut, mesin, dokumentasi lan jalur produksi dadi milik Amerika Serikat lan kudu dirusak. Sacara sah, iki minangka mesin Amerika kanthi produksi lokal ing Rusia. Kira-kira minangka produksi mobil Ford ing St.
            Ana norma-norma hukum internasional sing Rusia wajib tundhuk (ndeleng, contone, Konvensi Wina). Mulane, langkah-langkah pembalasan kudu ditindakake kanggo nglanggar kontrak.
            1. fzr1000
              fzr1000 28 Juli 2017 13:22
              0
              Apa, apa? Hukum internasional? Pengacara piye? Kita ora duwe utang apa-apa sawise 2014. Lan malah luwih sawise mbuwang karo Mistrals, mesin kanggo kapal, etc.
              Menapa malih, iku cukup kanggo nggawe owahan desain suntingan ing RD-180, nelpon iku RD-1800, lan ngirim "pengacara" ing lelampahan dawa.
              1. Walanin
                Walanin 28 Juli 2017 14:52
                0
                Kutipan saka fzr1000
                Apa, apa? Hukum internasional?

                Ya, hukum internasional. Waca artikel 15 saka Konstitusi Federasi Rusia.
                Kutipan saka fzr1000
                Pengacara piye?

                krama gop ninggalake kanggo homies saka plataran.

                Kutipan saka fzr1000
                Kajaba iku, cukup kanggo nggawe owah-owahan desain tipis ing RD-180, sebut wae RD-1800

                iku kanggo alesan iki aku kudu nglampahi akèh dhuwit lan berkembang RD-180V.
            2. fzr1000
              fzr1000 28 Juli 2017 13:36
              0
              Jujur, para panyengkuyung netepi hukum internasional Rusia, sing kabeh wong ing saubengé ...
              Kaya ing Eropah - wong Arab ngrudopekso bojomu ing ngarep, lan sampeyan nelpon polisi.
              He, tangi, ana macem-macem aturan ing perang. Lan saiki ana perang, sampeyan pengin ngakoni apa ora.
              1. Walanin
                Walanin 28 Juli 2017 14:52
                0
                Kutipan saka fzr1000
                Lan saiki ana perang, sampeyan pengin ngakoni apa ora.

                Putin ora ngakoni iki. Lan aku pracaya marang dheweke luwih akeh tinimbang sapi saka lawang.
                1. fzr1000
                  fzr1000 28 Juli 2017 15:56
                  0
                  Percaya luwih, eksentrik. Lan saran sampeyan ...
        2. ADMA_RUS
          ADMA_RUS 29 Juli 2017 02:02
          0
          ngendi? kapan?
          Apa sebabe kepinginan sampeyan dadi kasunyatan?
      2. Jurkovs
        Jurkovs 28 Juli 2017 11:47
        +1
        Aku ora mikir yen Amerika duwe hak kanggo kabeh modifikasi RD-180. Contone, RD-180V digawe kanggo Rus-M, ana studi kanggo Soyuz-5, dudu sing saiki, nanging sing diwenehake Kirillin 10 taun kepungkur.
    3. Tula jahe
      Tula jahe 28 Juli 2017 11:20
      +2
      Bener, kontrak kanggo RD-180 nganti 22 taun. Sampeyan rada kesusu.
      Ya, lan tes BE-4 ora kasil nganti saiki.
    4. Jurkovs
      Jurkovs 28 Juli 2017 11:41
      0
      Swara ing ara-ara samun. Kabeh komentar liyane omong kosong. Sauntara, bel muni, muni kanggo kita.
      1. fzr1000
        fzr1000 28 Juli 2017 11:59
        +2
        Lonceng, mesthi, ing sirah.
  16. JonnyT
    JonnyT 28 Juli 2017 10:19
    0
    Para ahli sing dihormati, jelasake - Mesin kasebut gedhe lan kuat, nempatake 130 ton ing orbit, nanging rakus banget! Iku logis kanggo nganggep sing paling saka mbukak bahan bakar kanggo engine iki! Mesthi, sampeyan bisa mabur menyang Mars mung nganggo bahan bakar roket, nanging apa gunane tanpa muatan (manungsa)?

    Apa konsep pesawat ruang angkasa ageng kanthi ton "minyak tanah" luwih sregep tinimbang ngrakit kapal ing orbit, kanthi sawetara peluncuran modul rampung lan pasokan bahan bakar saka Bumi?
    1. Walanin
      Walanin 28 Juli 2017 10:37
      +1
      Payload minangka beban net tanpa bahan bakar.
      1. JonnyT
        JonnyT 28 Juli 2017 11:09
        0
        Matur nuwun kanggo info. Iku angel mbayangno sepira bobote roket iki yen serikat kita: "Bobot peluncuran ora luwih saka 308 ton, lan massa total bahan bakar ora luwih saka 274 ton. Bobot garing saka kendaraan peluncuran kanthi kartrid transportasi lan muatan ora luwih saka 34 ton lan gumantung saka jinis pesawat ruang angkasa sing diluncurake. "Soyuz" ngidini sampeyan nglebokake muatan orbit Bumi sing kurang nganti 7,1 ton "7 ton, lan ing kene 130 !!! Saiki ayo mbayangno sepira bobote kendaraan peluncuran supaya bisa diluncurake saka permukaan Mars, nggawa Orion kanthi sistem pendukung urip. Gravitasi ing Mars yaiku 0.38 saka Bumi. Orion bobote 25 ton. Ing Mars, bobote bakal 9.5 ton! Apa bobot kendaraan peluncuran (utawa modul peluncuran) supaya bisa ngangkat 9.5 ton saka Mars ??? Yen kita mbandhingake kanthi analogi karo kesatuan sing padha, mula ana sing ora bisa ditindakake! Pranyata yen SLS kudu nglebokake orbit kendaraan peluncuran kanggo ngangkat saka Mars sing bobote udakara 300 ton !!!
        1. Walanin
          Walanin 28 Juli 2017 11:42
          +2
          Bobot roket SLS kanthi bahan bakar bakal kira-kira 2000 ton, gumantung saka modifikasi. Umumé, kabeh iku iso dibandhingke karo rembulan Saturn-5 lan Soviet H-1 lan Energia.
          Nah, saka Mars, 300 ton ora perlu diangkat, mesthi.
          1. JonnyT
            JonnyT 28 Juli 2017 12:45
            0
            Ayo nyoba ngetung carane bali 25 ton orion saka lumahing Mars menyang bumi
            Ing Mars, bobote bakal 9.5 ton. Pira bobot kendaraan peluncuran supaya bisa ngangkat 9.5 ton menyang ruang angkasa saka Mars lan menehi akselerasi menyang Bumi?
            Malah kanggo ndharat orion ing Mars, butuh 5 nganti 7 ton bahan bakar, tameng rem (atmosfer banjur dibuwang) - lan iki ora dadi "saham" 25 ton Orion.

            NASA durung ngerti carane bali saka Mars. Dheweke malah ngusulake njaluk bahan bakar kanggo kendaraan peluncuran ing Mars dhewe !!!! Iki petualangan!
            1. Walanin
              Walanin 28 Juli 2017 13:01
              +1
              Kutipan saka Jonny
              Ayo nyoba ngetung carane bali 25 ton orion saka lumahing Mars menyang bumi

              lan sing ngandika yen dheweke malah bakal ndharat ing lumahing Mars? Kanggo iki, modul landing lan take-off sing kapisah dikembangake. Pisanan sampeyan ndeleng carane umume ngrancang ekspedisi kasebut.
              1. JonnyT
                JonnyT 28 Juli 2017 14:47
                0
                Aku bakal ngucapke matur nuwun yen sampeyan bisa nyedhiyakake rencana NASA kanggo penerbangan menyang Mars, ing Internet aku mung nemokake rencana ing ngendi Orion dhewe tumindak minangka lander.

                Umume, ora ana spesifik ing statement NASA babagan penerbangan sing bakal teka.
                Mung ana propaganda banter kanthi rincian teknis minimal
                1. Walanin
                  Walanin 28 Juli 2017 14:59
                  +2
                  Tansah seneng mbantu
                  iki peta dalan lan gambaran umum:
                  https://www.nasa.gov/sites/default/files/atoms/fi
                  les/journey-to-mars-next-steps-20151008_508.pdf
                  punika lander:
                  https://ntrs.nasa.gov/archive/nasa/casi.ntrs.nasa
                  .gov/20150016019.pdf
                  Kabeh langsung saka pangembang supaya bisa ngomong. hi
                  1. JonnyT
                    JonnyT 28 Juli 2017 22:24
                    0
                    Ketoke dudu nasibku kanggo ngerteni rencana NASA - tautan kasebut rusak (
                    1. fzr1000
                      fzr1000 28 Juli 2017 23:09
                      +1
                      Ora rusak, ana file pdf diunggah.
                    2. Walanin
                      Walanin 29 Juli 2017 12:23
                      0
                      pranala XNUMX% bisa digunakake. Coba browser liyane mbok menawa. Ing kana, kaya sing dikandhakake kanca ing ndhuwur, file PDF diundhuh
                2. Choi
                  Choi 28 Juli 2017 23:36
                  +1
                  Kutipan saka Jonny
                  mung ing pesawat ngendi Orion piyambak lander.


                  Orion mung dibutuhake kanggo ndharat ing Bumi, minangka bagéan saka kompleks kasebut. Ora ana sing bakal nggunakake kanggo ndharat ing Mars. Nganti saiki, mung tahapan penerbangan menyang Mars sing direncanakake, landing durung tekan.
                3. Johnhr
                  Johnhr 29 Juli 2017 14:32
                  0
                  NASA duwe tutup gravitasi. ana pitakonan liyane?
    2. JonnyT
      JonnyT 28 Juli 2017 10:38
      0
      Maneh, dalan menyang Mars ora cedhak, sing tegese sistem dhukungan urip bakal rumit lan abot, Amerika jelas ketinggalan ing perkara iki. Lan kepiye carane ngluncurake orion saka Mars menyang angkasa? Mars dudu Bulan ing kana, lan ana atmosfer lan gravitasi sing bisa dibandhingake karo Bumi, sing tegese modul peluncuran kanggo bali saka Mars uga kudu gedhe lan abot, sing ora bisa muat nganti 130 ton.
      1. BlackMokona
        BlackMokona 28 Juli 2017 10:49
        +2
        Kenapa lag? Ing ISS, dheweke entuk kabeh sing dibutuhake
        1. JonnyT
          JonnyT 28 Juli 2017 11:30
          0
          Dheweke entuk apa sing dipikolehi, mung dheweke isih ora bisa nindakake (baleni) - crita karo jamban ing ISS minangka konfirmasi iki.
          Mars lan Bumi wis nyedhaki utawa adoh saka siji liyane, piranti sing padha karo kacepetan Saturn-V bakal tekan Mars ing udakara 870 jam utawa 36 dina Bumi. kanthi jarak minimal 56 yuta km (maksimal 400). Perjalanan bolak-balik minimal 72 dina. Kanggo 72 dina, kru (umpamane) 3 wong kudu ambegan, mangan ngombe lan nindakake kabutuhan alami. Cetha yen sajrone penerbangan menyang Mars, kapal kargo ora bakal teka lan ora ana papan kanggo ngisi pasokan. Pira oksigen, pangan lan banyu sing sampeyan butuhake supaya kosmonot kaping 3 tetep urip sajrone 72 dina - bobot total pasokan???? Minangka asil praktik jangka panjang penerbangan orbital jangka panjang ing stasiun kayata "SALUT", "MIR" lan "ISS", norma konsumsi komponen utama LSS dipikolehi: oksigen - 0,96 kg saben wong saben dina (wong dina), ngombe banyu - 2,5 kg / wong.dina, pangan - 1,75 kg / wong.dina. lsp). Adhedhasar norma-norma sing dipikolehi, gampang kanggo ngetung yen massa persediaan sing dibutuhake kanggo kru 6 wong ing kondisi penerbangan 500 dina (ora kalebu tare lan sistem panyimpenan) bakal luwih saka 58 ton. 3 wong lan 72 dina, banjur dadi kira-kira 5 ton) Ing kasus nggunakake sistem dhukungan urip adhedhasar stok bahan bakar (kaya pelaut), bakal perlu kanggo nggawe sistem panyimpenan kanggo produk vital astronot: feces, cipratan, kondensat kelembapan atmosfer, banyu sanitasi lan higienis lan pawon sing digunakake, lan liya-liyane ......... Ayo rangkuman bobot saka orion kanthi cadangan 30 ton !!! mumbul-mumbul.
          1. Walanin
            Walanin 28 Juli 2017 11:46
            0
            Oksigen lan banyu wis suwe sinau kanggo regenerasi. Dadi cipratan lan kondensat saka atmosfer ora ilang ing ngendi wae. Inggih, bobot sublimates ora gedhe. Takon turis lan pendaki. Malah miturut norma sing diwenehake, bobote panganan bakal 378kg. Nanging sampeyan wis menehi bobot saka meal rampung. Sublimates bobote kaping pirang-pirang kurang.
          2. BlackMokona
            BlackMokona 28 Juli 2017 11:48
            0
            Saliyane ing ndhuwur.
            Orion ora bakal mabur piyambak; sawetara modul bakal dipasang sadurunge mabur.
            Lan apa crita karo jamban?
            1. JonnyT
              JonnyT 28 Juli 2017 12:11
              +1
              Tegese, bobot Orion bakal mundhak maneh! Lan isih kudu bali saka Mars!

              telek mabur ing gravitasi nul ing shuttles, tas plastik, Tuku sistem kontrol otomatis kanggo babagan Amérika saka ISS saka Rusia (dadi ora bisa metu kanggo nggawe dhewe) lan breakdowns pancet, panjalukan tearful saka astronot kanggo pindhah. menyang jamban ing segmen RF ing ISS
              1. Walanin
                Walanin 28 Juli 2017 12:16
                +5
                Gusti nylametake sampeyan - aja maca koran Soviet sadurunge nedha bengi. (karo)
                1. JonnyT
                  JonnyT 28 Juli 2017 13:02
                  +2
                  Lan apa sing kudu diwaca? Amerika lan Eropa
                  Dheweke ora duwe ACS dhewe ing ISS (pembangunan nasional). Nanging ana paket
                  1. BlackMokona
                    BlackMokona 28 Juli 2017 14:39
                    0
                    Padha duwe jamban ing Chatelet, supaya padha duwe ACS dhewe.
                    Lan keluhan babagan jamban sing terus-terusan dituku saka kita, iki umume dadi quirk kanggo kita.
                    1. fzr1000
                      fzr1000 28 Juli 2017 19:05
                      +1
                      Ngapusi kaya biasane
                      1. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 30 Juli 2017 20:12
                        0
                        Saiki staf kedutaan bakal dikurangi, kita bakal weruh gendera apa sing sejatine ...
                    2. JonnyT
                      JonnyT 28 Juli 2017 22:34
                      +1
                      Aku ana ing anter jemput lan ana ing Skylab, nanging aku ora bisa. Ing shuttles, LSS terus-terusan nggawa akeh masalah kanggo Amerika, oksigen diwenehake corny saka silinder! Lan saiki dheweke duwe terobosan ing LSS! Inggih, mung Ajaib!
                      1. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 30 Juli 2017 20:00
                        0
                        Lan Shuttle wis duwe jamban, nanging ... mung sethithik. Umume, kaya sadurunge, ing paket.
                    3. Boneka Scratch
                      Boneka Scratch 30 Juli 2017 20:04
                      0
                      Mesthine dheweke lali ngelingake supaya ora mbuwang permen karet, tusuk untu lan sampah liyane ing kana. Utawa iku kabeh intrik saka Kremlin.
  17. gorgo
    gorgo 28 Juli 2017 10:31
    +3
    Punika prestasi! Kabeh 90 ton dorongan! Nanging iki minimal, lan, bisa uga, kabeh 150 bakal ditarik kanthi wektu. Kelangan! Mung ing taun 60-an, operator kanthi dorongan 950 ton didorong menyang rembulan ... Ngendi perkembangan kasebut? Iku aneh ... Setengah abad wis liwati, lan teknologi durung berkembang ing kabeh wektu iki ... Nanging, masalah kanggo superpower angkasa, kang dhewe prints itungan cadangan donya, kanggo nggawe kendaraan peluncuran .. . Kayane aku mung ana sing ora kaya ngono?...
    1. BlackMokona
      BlackMokona 28 Juli 2017 10:51
      +5
      90 ton saben orbit, ora dorong.
  18. Aku ora percaya Thomas40
    Aku ora percaya Thomas40 28 Juli 2017 10:58
    0
    Apa kukus utawa kumelun? Kumelun banget.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 28 Juli 2017 11:02
      +3
      Iki mesin hidrogen, wis exhaust banyu
    2. Walanin
      Walanin 28 Juli 2017 11:49
      +3
      Quote: Thomas Aku ora pracaya40
      Apa uap utawa kumelun?

      iki uap banyu, nalika hidrogen diobong ing oksigen, H2O paling murni dibentuk.
  19. Tula jahe
    Tula jahe 28 Juli 2017 11:16
    +2
    Johnhr,
    Coba uncalan, nalika sampeyan mbuwang sampeyan.
  20. Tula jahe
    Tula jahe 28 Juli 2017 11:25
    +1
    Johnhr,
    Sampeyan kudu ngerti manawa segmen Rusia bisa misahake lan mabur dhewe, sistem dhukungan urip ngidini iki.
    Nanging tanpa segmen Rusia, ISS bakal rusak.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 28 Juli 2017 11:53
      0
      Sistem LSS pusat ing ISS kagungane AS
      1. Boneka Scratch
        Boneka Scratch 2 Agustus 2017 23:23
        0
        Mung kanggo segmen sampeyan. Lan ing modul sing Roscosmos digawe lan dibukak kanggo wong-wong mau.
  21. Komentar wis dibusak.
  22. Grosser Feldherr
    Grosser Feldherr 28 Juli 2017 12:05
    +1
    Aku ora nate ngerti gigantomania, kenapa kapal Martian dilebokake ing orbit kabeh? Apa ora luwih gampang ngluncurake kapal antarplanet kanthi operator biasa lan murah lan ngumpulake kapal antarplanet sing wis ana ing angkasa tinimbang mbangun kapal unik sing gedhe, kanthi komponen unik lan papan peluncuran unik sing padha?
    1. Walanin
      Walanin 28 Juli 2017 12:45
      +1
      Ora luwih gampang. Sawetara rudal sing luwih cilik bakal regane luwih saka siji sing gedhe, ditambah karo syarat linuwih tambah akeh. Minangka kanggo landasan peluncuran, iki carane infrastruktur saka Shuttles bakal digunakake. Yen sampeyan ndeleng kabeh program, Amerika nyoba nggunakake teknologi sing wis kabukten ing endi wae. Mesin shuttle, booster bahan bakar padat, perkembangan Saturn-5, lan liya-liyane.
      1. Grosser Feldherr
        Grosser Feldherr 28 Juli 2017 13:14
        0
        Aku ora kesed, aku mlebu wiki, biaya program SLS $ 35 milyar + $ 500 yuta saben peluncuran (kanthi beban 70 ton, tanpa tulangan struktural lan akselerator tambahan).
        Falcon 9, wis ana roket, lan iki wis dadi ekotomi 35 milyar, biaya peluncuran kanthi muatan 22 ton yaiku 65 yuta, yaiku. 500 yuta elang bisa nyelehake 154 ton ing orbit - 2 KALI LAIN.
        Requirements kanggo linuwih ora tahan kanggo kritik, ing papan pengaruh gravitasi lan pasukan liyane mung diabaikan. Deleng ing ISS, struktur sing rapuh, sing bakal ambruk ing bumi kanthi bobote dhewe, rumangsa yakin ing angkasa.
        1. Walanin
          Walanin 28 Juli 2017 15:05
          0
          Mesthi, sampeyan ora nganggep pitakonan babagan interval apa sing kudu diluncurake Falcon, uga kasunyatan manawa siji kapal gedhe ora padha karo massa kanggo sawetara sing cilik. Coba tebak kenapa? Salajengipun, sakperangan alesan, sampeyan mung nganggep biaya peluncuran kasebut. Nanging ing wektu sing padha, sampeyan pancen ora mikir manawa peluncuran kasebut minangka bagean cilik saka biaya muatan. Lan sawetara kapal cilik bakal akeh luwih saka siji gedhe. Biaya operator umume bisa diabaikan ing kene.
          Nanging malah Elon Max dhewe ora setuju karo sampeyan. Sawing metu intensely, pisanan Falcon Heavy, lan banjur operator malah luwih abot.
          1. Grosser Feldherr
            Grosser Feldherr 28 Juli 2017 16:50
            0
            Ngapunten, aku ora ngerti sisih endi lan apa hubungane interval kasebut? Dheweke bakal miwiti ora ing sedina, nanging sajrone seminggu, iki wis sejajar.
            2 + 2 = 4, siji kapal gedhe padha ing massa kanggo kapal gedhe nglumpuk saka busung.
            Ing basis apa biaya kapal saka kompartemen "pokoke" luwih larang tinimbang kapal "monolitik"? Sistem docking kapal, mesthi, bakal ngilangi biaya lan muatan, nanging iki minuscule.
            Meh kabeh proyek kapal antarplanet duwe desain sing daktulis ing ndhuwur, lan mung Musk sing nyoba kanthi cara sing licik kanggo cocog karo kabeh roket. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan. Mesthi, dheweke isih adoh saka Rogozin kaya birokrat maling liyane, nanging isih warga muddy, maca ing wektu luang https://www.atraining.ru/trainers/karmanov/myths-
            lan-bebener-elon-musk/
            1. Walanin
              Walanin 28 Juli 2017 17:17
              0
              Kutipan: Großer Feldherr
              Dheweke bakal miwiti ora ing sedina, nanging sajrone seminggu, iki wis sejajar.

              kanggo ngangkat 130 ton kargo, minimal 7 rudal Falcon,. Ngluncurake roket 7 berturut-turut sajrone seminggu yaiku saka kategori fantasi. Kanggo iki, ora ana kapasitas kanggo nyiapake rudal, utawa jumlah situs peluncuran sing dibutuhake. Lan kanthi biaya 7 rudal diluncurake, ora bakal biaya kurang saka siji.
              Kutipan: Großer Feldherr
              2 + 2 = 4, siji kapal gedhe padha ing massa kanggo kapal gedhe nglumpuk saka busung.

              ora padha. Kanggo kompartemen dock, paling ora saben kompartemen kudu paling sethithik siji simpul docking. Iki kanggo nggabungake rong kompartemen. Kanggo dock 4 kompartemen, salah siji hub tambahan wis dibutuhake, utawa sepasang kompartemen kudu loro simpul docking saben. Ing kasus iki, saben kompartemen kudu duwe mesin maneuvering dhewe, kontrol lan sistem support urip, sistem sumber daya, etc., kang padha karo diluncurake tambahan. Dadi ing kasus iki, 2 + 2 ora padha karo 4, lan rega mundhak kaping pirang-pirang.
              Kutipan: Großer Feldherr
              Meh kabeh proyek kapal antarplanet duwe desain sing ditulis dening aku ing ndhuwur

              pancen ngono kuwi. Mung Mars mbutuhake modul gedhe lan abot. Yen sampeyan ndeleng proyek NASA, mbutuhake sawetara peluncuran SLS kanggo siji misi.
              Sing, kanggo ngumpulake bab sing padha saka modul cilik, sampeyan kudu ora 4 SLS diluncurake, nanging telung rolas Falcon-9 utawa Proton. Sampeyan pancen nyaranake kegilaan.
  23. Catherine II
    Catherine II 28 Juli 2017 12:06
    +3
    Iku tetep kanggo bungah, minangka bubar kanggo Cina .. padha terus maju djalmo manungso ...
    mbok menawa ing sawijining dina kita bakal njupuk obor peradaban sing tiba lan kita ..
    1. Prjanik
      Prjanik 28 Juli 2017 13:35
      0
      Oh iya! Ing Afganistan, Suriah, Irak, lan liya-liyane, ing program pemanfaatan kamanungsan, negara-negara luwih maju tinimbang liyane.
  24. IV762
    IV762 28 Juli 2017 12:29
    0
    Nalika Amerika rampung mesin kanggo operasi, Aku wonder sing bakal luwih cepet bab iki: Amerika nolak mesin Russian; utawa Federasi Rusia, sing pungkasane mutusake kanggo njupuk "countermeasures" lan mandheg nyediakake.?. wassat
  25. irazum
    irazum 28 Juli 2017 13:00
    +1
    Quote: Basarev
    Lan ing Rusia, dheweke nyoba nyebarake Ortodoks ing endi wae. Agama iku kontra-progresif dhewe, lan agama sing dominan utamane. Mbandhingaké kene ing sirah kabèh Islamized Iran lan rampung ateis Israel - lan sampeyan bakal ngerti.

    Kabeh bener!
  26. vpk72
    vpk72 28 Juli 2017 13:37
    +3
    Mesin 40 taun lawas sing padha (dipercaya, sanajan larang regane) sing ana ing anter jemput almarhum, sing ora bisa nahan tekanan saka akal sehat (senadyan hype "bisa digunakake maneh").
    Saiki, yen padha sijine F1 tinimbang TTU sengsara lan ala,
    banjur bisa dianggep minangka prestasi - nanging ora mungkin, amarga desain iki (ing watesan sing diumumake kanggo karakteristik) ora bisa digunakake.
  27. Prjanik
    Prjanik 28 Juli 2017 14:26
    +1
    Prestasi iku bab apa-apa, uga, padha reanimated engine lawas, utamané wiwit hidrogen, diwenehi Kapadhetan kurang, ora mung nilar ing wektu ing tataran pisanan - akèh iku perlu, kerosene bakal luwih efisien.
    Iki minangka mesin metana-oksigen kanggo LNG - calico sing beda banget, iki menarik. Utawa plasma kerja karo reaktor nuklir.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 28 Juli 2017 14:40
      0
      Delta-4 mabur nganggo mesin iki, nganti saiki. nglirik
      1. vpk72
        vpk72 28 Juli 2017 15:00
        +3
        delta 4 mabur karo RS-68, lan artikel bab rs-25.
        Emoticon smirk sampeyan digandhengake karo kabungahan amarga ngerti yen delta-4 minangka roket paling awon kanthi biaya unit ing dina Senin?
    2. topgun
      topgun 28 Juli 2017 20:49
      +1
      :)) Roskosmos wis ora bisa reanimate modul ilmu kanggo akèh taun, ternyata ora ana spesialis lan teknologi kanggo nggawe sistem bahan bakar anyar (lan ing USSR iki dirancang lan rampung ing sasi saka 0) lan padha duwe. wis nambal nganti pirang-pirang taun ora ana gunane - kabeh cukuran nggawa maneh ...
      supaya bisa urip maneh - pancen bisa dadi prestasi, amarga produk kasebut asring nggunakake teknologi unik lan bisa uga ana sawetara wong ing saindenging planet sing duwe ...
  28. lawas26
    lawas26 28 Juli 2017 16:58
    +6
    Quote: gundul
    Lan apa, dina iki, ing 18-00, Amerika bakal mabur nganggo roket menyang "ISS" (ora internasional)?

    Yah? Apa stasiun wis dadi duweke? Given sing kita duwe babagan 40% saka iku??? Oh nggih

    Quote: gundul
    Dina iki, siji peserta wis ngusulake kanggo dibagi stasiun ing setengah - gendéra ing tangan. Stasiun Soyuz mabur piyambak lan saiki sampeyan bisa mbangun kutha ing stasiun kanthi nambah modul.

    Yah? Lan kasunyatan manawa saka 110 kW listrik sing digunakake ing ISS, kita ngasilake udakara 30, lan energi liyane asale saka baterei Amerika, apa ora? Ayo bareng. Maksimum sing bakal ditindakake ing taun-taun sing bakal teka yaiku mothballing, utawa tenggelam kaya "donya". Kajaba iku, sanajan segmen Rusia kudu dibongkar dadi bagean, amarga salah sawijining modul kasebut mung dianggep Rusia, nanging nyatane iku sah Amerika, minangka akibat saka bengok-bengok iki, umume, sampeyan bisa mungkasi astronautika kita.

    Quote: Tula gingerbread
    Nanging tanpa segmen Rusia, ISS bakal rusak.

    Apa sampeyan bisa mbantah? Utawa mung kanggo guyon? Segmen Amerika sing "ditakdirkan" ngasilake kira-kira 70% saka daya sing dikonsumsi dening stasiun kasebut. Kabeh sistem transmisi data kacepetan dhuwur menyang lemah uga duweke. Ora kanggo sebutno Internet, sing bisa digunakake kanggo nransfer data. bagean utama eksperimen ilmiah ora ditindakake ing segmen Rusia, amarga kita ora bisa miwiti modul Ilmu sajrone 10-15 taun.

    Quote: Tula gingerbread
    Iku aneh yen sampeyan menehi saran soko ana, babagan Space, daya angkasa.

    Iki Rusia, banjur kekuwatan angkasa7 Kita wis ngetutake kabeh eksplorasi ruang angkasa sajrone 20-25 taun. Wong Cina wis nyusul kita. Lan kita kabeh nuduhake acara setengah abad kepungkur: kosmonot pisanan, wanita pisanan, spacewalk pisanan. Sebutna paling ora siji satelit (stasiun) kita sing wis nliti planet-planet tata surya suwene 20 taun kepungkur? Aku ora ngomong babagan planet kaya Jupiter lan sabanjure. Kita kudune meneng babagan kekuwatan ruang. We trump dening kasunyatan sing kita bisa dadi driver mendhoan? Apa iki panggonan sing kudu dadi daya angkasa ????

    Kutipan saka fzr1000
    Ya, mesin kita ora bakal menyang ngendi wae. Sampeyan kudu dadi wong bodho pungkasan kanggo netepi perjanjian karo Negara-negara rabid saiki. Lan dheweke ora bakal bisa nggawe luwih elek kanggo kita

    Apa sampeyan mikir? Dheweke bakal nggawe gampang banget. Padha bakal nuntut kita ing pengadilan internasional kanggo nggunakake palsu saka mesin sing, dilindhungi saka paten, lan kita bakal didenda dadi luwih sing pancasan saiki kanggo mbayar wong metu ana 2 utawa 3 milyar kanggo nindakake soko ana kembang. We dijamin ing lengkap. . Iku luwih gampang kanggo kita ngembangaken mesin anyar saka sue lan ilang pengadilan ing RD-180. Kajaba iku, dheweke mung bisa mbuwang ing pasar layanan angkasa. Duwe utamané "Falcon-9 Heavy". Sawise iku, ora ana perhatian sing bakal dibayar kanggo "Proton" kita. Lan saingan kita (China, Jepang, Eropa, malah India) mung bakal matur nuwun yen segmen operator abot Rusia bakal dituju.

    Kutipan saka fzr1000
    Jujur, para panyengkuyung netepi hukum internasional Rusia, sing kabeh wong ing saubengé ...

    Iki dudu juara. Iki mung wong sing bisa mikir lan nalar. Lan sing ngerti. apa nderek saka nglanggar kontrak kuwi. Sampeyan bisa bengok-bengok. Nanging nalika dheweke wiwit ngalangi oksigen sampeyan ing pasar internasional, kaya-kaya sampeyan ora tundhuk karo undang-undang, mula sampeyan bisa bengok-bengok nganti biru ing pasuryan. Lan pancen, bakal ana biru amarga oksigen dipotong. aja lali yen Rusia ora ing syarat-syarat paramèter "Power No. 1" ing donya. Independen saka apa-apa. ing kene cukup saiki kanggo setuju karo negara-negara Teluk lan nyuda rega minyak dadi $ 6-10 lan sampeyan bisa ngomong luwih dhisik apa sing bakal kelakon. USSR isih dianakaké paling sethithik, amarga iku negara karo industri maju. Lan Rusia? Ing endi pabrik-pabrik sing paling akeh yaiku "majelis obeng", Suwene kita bakal nahan tekanan?

    Kutipan saka Jonny
    Lan kepiye carane ngluncurake orion saka Mars menyang angkasa?

    Apa padha arep? Sa adoh aku ngelingi, Orion minangka modul berawak kanggo mabur menyang Mars (utamane). Landing ing Mars bakal dadi modul sing luwih entheng lan luwih gampang tinimbang Orion.

    Kutipan saka Jonny
    Dheweke entuk apa sing dipikolehi, mung dheweke isih ora bisa nindakake (baleni) - crita karo jamban ing ISS minangka konfirmasi iki.

    Sampeyan ora kudu percaya kabeh sing ditulis saka kita. Apa sampeyan duwe jamban ing omah sing durung nate mampet sajrone urip sampeyan? Aku iku kedaden ing paling sapisan. Lan ing wektu sing padha, sampeyan ora ngrusak kabeh saluran pembuangan, ora ngilangi jamban saka lantai, nanging ngetrapake tumindak sing cocog (sampeyan utawa tukang pipa, ora masalah). Bab sing padha karo jamban ing ISS. Ana telu. Siji ing segmen kita (stasioner), siji ing AS (stasioner) lan siji "portabel". Ya, ana kontaminasi. Nanging sampeyan tau kepingin weruh kok padha mandheg ngomong bab iku sanalika sawise warta sensational iki? Mungkin ora ana sensasi khusus lan keputusan kanggo ngresiki digawe lan di resiki?

    Kutipan saka Jonny
    Mars lan Bumi wis nyedhaki utawa adoh saka siji liyane, piranti sing padha karo kacepetan Saturn-V bakal tekan Mars ing udakara 870 jam utawa 36 dina Bumi. kanthi jarak minimal 56 yuta km (maksimal 400). Perjalanan bolak-balik minimal 72 dina. Kanggo 72 dina, kru (umpamane) 3 wong kudu ambegan, mangan ngombe lan nindakake kabutuhan alami. Cetha yen sajrone penerbangan menyang Mars, kapal kargo ora bakal teka lan ora ana papan kanggo ngisi pasokan. Pira oksigen, pangan lan banyu sing sampeyan butuhake supaya kosmonot kaping 3 tetep urip sajrone 72 dina - bobot total pasokan???? Minangka asil praktik jangka panjang penerbangan orbital jangka panjang ing stasiun kayata "SALUT", "MIR" lan "ISS", norma konsumsi komponen utama LSS dipikolehi: oksigen - 0,96 kg saben wong saben dina (wong dina), ngombe banyu - 2,5 kg / wong.dina, pangan - 1,75 kg / wong.dina. lsp). Adhedhasar norma-norma sing dipikolehi, gampang kanggo ngetung yen massa persediaan sing dibutuhake kanggo kru 6 wong ing kondisi penerbangan 500 dina (ora kalebu tare lan sistem panyimpenan) bakal luwih saka 58 ton. 3 wong lan 72 dina, banjur dadi kira-kira 5 ton) Ing kasus nggunakake sistem dhukungan urip adhedhasar stok bahan bakar (kaya pelaut), bakal perlu kanggo nggawe sistem panyimpenan kanggo produk vital astronot: feces, cipratan, kondensat kelembapan atmosfer, banyu sanitasi lan higienis lan pawon sing digunakake, lan liya-liyane ......... Ayo rangkuman bobot saka orion kanthi cadangan 30 ton !!! mumbul-mumbul.

    Kabeh petungan iki ing dina .... ora worth endhog siji. Ngukur jarak ing garis lurus ora cocog karo kasunyatan. Durasi ekspedisi luwih suwe. Saiki aku ora bisa ngomong persis carane akeh lan apa, nanging pesawat kanggo Mars dirancang kanggo bab siji lan setengah kanggo rong taun. . Bobot jatah onboard kanthi limang dhaharan sedina kira-kira 1 kg. Plus 1,5-2 liter banyu saben dina. Mesthine, bobot total pasokan panganan kanggo ekspedisi bakal bobot pirang-pirang ton. Nanging aja lali yen penerbangan menyang Mars dudu penerbangan menyang Bulan, nalika kru bisa nglampahi 3-4 dina ing kapal. Komplek Mars luwih mirip karo stasiun orbit kanthi akeh modul tinimbang kapal .... Ya, kepiye ing urip nyata - mungkin kita bakal urip
    1. fzr1000
      fzr1000 28 Juli 2017 19:40
      +2
      Sampeyan manggon ing kasunyatan dhewe. Wis pirang-pirang taun dheweke ngalangi oksigen, nanging sampeyan ora ngerti? Aku ora sambat, nanging aku nyaranake mikir lan tumindak ing njaba kothak, amarga program sampeyan, miturut pamrentah kita uga nyoba urip, ora bisa. Lan sampeyan ngunyah permen karet babagan komunitas donya, pengadilan lan omong kosong liyane. Sampeyan ora bisa menang dening muter dening aturan sing. Mung gerakane non-standar. Crimea minangka conto klasik iki. Banjur padha wiwit muter miturut aturan Western lan asil ketok.
    2. JonnyT
      JonnyT 28 Juli 2017 23:05
      +2
      Sampeyan ora kudu percaya kabeh sing ditulis saka kita. Apa sampeyan duwe jamban ing omah sing ora nate mampet sajrone urip sampeyan


      Kethek diwenehi kaca tingal, mula dheweke ora tau sinau nganggo kacamata
      LSS kasedhiya kanggo Amerika ora bisa njamin pesawat aman kanggo Mars!
      Amerika mung bisa ngasilake salinan sing dipotong saka LSS DUNIA,
      Sistem Rusia dikenalaké lan operasi ing ISS
      "SRV-K" - sistem kanggo regenerasi banyu saka kondensat kelembapan atmosfer,
      "SRV-U" - sistem kanggo regenerasi banyu saka cipratan (cipratan),
      "SPK-U" - sistem kanggo nampa lan ngreksa urin (urine),
      Elektron minangka sistem generasi oksigen adhedhasar proses elektrolisis banyu,
      "Udara" - sistem penghapusan karbon dioksida,
      "BMP" - pamblokiran kanggo mbusak microimpurities mbebayani, etc.. lan apa sistem LSS Amérika ing ISS? ECLSS lan panel surya sing ora efisien - ora cukup kanggo misi Amerika menyang Mars

      Quote: lawas26
      Kabeh petungan iki ing dina .... ora worth endhog siji

      A statement banget kandel!


      72 dina yaiku mabur menyang Mars banjur bali tanpa kebangkrutan!!! Petungan dijupuk kanggo kendaraan peluncuran Saturnus 5. Sajrone kebangkrutan, durasi penerbangan kanthi alami bakal saya tambah, amarga jarak antarane Bumi lan Mars ora tetep!
      Lan yen kita mabur menyang Mars ing Saturn 5 kanthi kacepetan 64500 km.h 56 yuta km, mula kita kudu mabur maneh kabeh 200 yuta km!
      contone, horizons anyar miber menyang Mars ing 39 dina - kasunyatan!
    3. Anton Valerievich
      Anton Valerievich 29 Juli 2017 08:42
      0
      Amerika Serikat wis nyebabake akeh karusakan ing Rusia supaya sampeyan bisa ngrampas stasiun kasebut kanthi aman. nglirik
      Metastasis Amerika Utara iki saka kekaisaran Inggris bakal enggal nuduhake yen Rusia lan China bakal ngluncurake stasiun kanthi hulu ledak termonuklir menyang orbit geostasioner lan ngumumake papan minangka zona larangan kanggo Amerika Serikat. Dadi ora bakal diragukan!
      1. tamnun
        tamnun 29 Juli 2017 12:25
        0
        Kutipan: Anton Valerievich
        yen Rusia lan China bakal nyelehake stasiun kanthi hulu ledak termonuklir ing orbit geostasioner lan nyatakake spasi minangka zona larangan kanggo Amerika Serikat.

        Lan babagan China?
  29. Guru
    Guru 28 Juli 2017 17:30
    +1
    Kutipan saka johr
    ana ora mung modul Russian ing stasiun iki. iki supaya kanggo mangsa

    Stasiun MIR uga ISS lan ora ana modul manca - sinau bagean mat.
  30. lawas26
    lawas26 28 Juli 2017 17:49
    +3
    Quote: Guru
    Stasiun MIR uga ISS lan ora ana modul manca - sinau bagean mat.

    Pengeran. Ya, sampeyan mulang materi sadurunge nulis bab kuwi. Stasiun Mir pancen modular, nanging ISS ora tau diarani - mung dos (stasiun orbital jangka panjang). Stasiun ruang angkasa orbital saiki yaiku STASIUN ANGKASA INTERNASIONAL. dicekak ISS (eng. Stasiun Angkasa Internasional, abbr. ISS). Ngurangi ISS ora teka saka STASIUN RUANG MODULAR, nanging saka STASIUN ANGKASA INTERNASIONAL
  31. Alex Kaadilan
    Alex Kaadilan 28 Juli 2017 17:58
    0
    Apa sing bisa dakkandhakake, wong Amerika sing apik.
  32. gundul
    gundul 28 Juli 2017 19:20
    +1
    Spitfire,
    Bener, entuk, matur nuwun.
  33. Yeti
    Yeti 28 Juli 2017 21:25
    0
    Inggih, pindhah karo wong-wong mau. Hey ngapusi. Luwih luwih apik. Lan Gedung Putih bakal dipindhah menyang Mars. Lan komandan kru McCain, bab banget bakal karo piring titanium ing bathuk.
  34. Bronevic
    Bronevic 28 Juli 2017 21:54
    0
    Apa mung aku sing ngenteni pop?
  35. Kolonel Oparyshev
    Kolonel Oparyshev 28 Juli 2017 22:26
    0
    Quote: Belyash

    5
    Belyash Dina iki, 08:49 anyar
    Gedhe.

    Kita ora bisa nindakake kanthi muncung gedhe. Fokus sing angel lan fluktuasi bahan bakar ing awak kamera nyebabake bledosan.
    1. Vadim237
      Vadim237 28 Juli 2017 23:02
      0
      Kepiye carane ora? -RD-0120 - mesin roket propelan cair sing didhukung dening hidrogen cair lan oksigen cair
      1. Vadim237
        Vadim237 28 Juli 2017 23:07
        0
        Ing kabeh babagan, engine iki cocog karo RS 25.
        1. topgun
          topgun 29 Juli 2017 00:14
          0
          Sayange, Rusia ora bisa nindakake - teknologi pro ... kita.
          Aku mikir yen sanajan ana pirang-pirang milyar dolar, iki ora nyata - kita butuh tentara insinyur (ora mung dilatih, nanging uga hard ing macem-macem proyek), lan saiki dadi manajer ...
          1. Boneka Scratch
            Boneka Scratch 29 Juli 2017 03:33
            0
            Apa khususe? Malah ana mesin oksigen-hidrogen ing Angara.
            1. Walanin
              Walanin 29 Juli 2017 12:13
              0
              Anagar didhukung dening mesin RD-191. Oksigen-kerosene. Kabeh sedih babagan hidrogen ing Rusia.
              1. Boneka Scratch
                Boneka Scratch 29 Juli 2017 13:38
                0
                Ana uga hidrogen ing undhak-undhakan ndhuwur. Ora ana sing sedhih banget.
          2. Kolonel Oparyshev
            Kolonel Oparyshev 29 Juli 2017 06:04
            +4
            Rusia ora bakal nggawe muncung gedhe, kerucut gedhe katon apik ing film babagan penerbangan menyang rembulan, nanging ing urip, proses kasebut ora bisa dikontrol. Kita nggunakake mesin multi-kamar sing dipercaya lan turu kanthi tentrem.
  36. mlad
    mlad 29 Juli 2017 07:24
    0
    Miturut teknologi mesin hidrogen-oksigen, Amerika minangka pimpinan sing ora bisa dibantah, lan kita kabeh mabur nganggo minyak tanah, amarga luwih murah.
  37. Anton Valerievich
    Anton Valerievich 29 Juli 2017 07:47
    +1
    Yen hidrogen 10 kaping luwih padhet, yen volume tangki sing saya tambah kanthi proporsional mangan kabeh keuntungan nggunakake hidrogen minangka bahan bakar roket.
    1. Johnhr
      Johnhr 29 Juli 2017 17:42
      0
      Iku ing wangun Cairan ing tank. lan nalika reaksi hidrogen-oksigen, ora ana siji hidrokarbon sing ngluwihi. nanging, amarga ora ngluwihi
      1. Anton Valerievich
        Anton Valerievich 29 Juli 2017 23:17
        0
        Kapadhetan hidrogen cair yaiku 70 kg saben 1 meter kubik, minyak tanah cair yaiku 800 kg saben 1 meter kubik. Sing, sampeyan kudu tank bahan bakar 11 kaping luwih gedhe, lan mulane 11 kaping luwih abot - Tambah ageng ing massa garing roket, lan impuls tartamtu mung 30% luwih. Kajaba iku, rega bahan bakar dhewe lan mesin kaping pirang-pirang luwih dhuwur. Tahap pertama hidrogen ora nguntungake, utamane amarga ukurane, ing lapisan ngisor atmosfer roket kasebut ngalami resistensi udara sing luwih akeh sajrone penerbangan. Lan sanajan tank bahan bakar ora bobot, ukuran roket ora milih penerbangan liwat lapisan atmosfer sing padhet.
        1. Johnhr
          Johnhr 30 Juli 2017 10:17
          0
          ing umum, bahan bakar kudu dianggep ing syarat-syarat jumlah energi kui minangka asil saka reaksi. lan hidrogen ora padha.
          sampeyan ndeleng carane akeh pesawat ulang-alik sijine menyang orbit, njupuk menyang akun bobot saka anter jemput dhewe? ana tank sing luwih gedhe tinimbang roket biasa? nanging kanthi ukuran sing padha, bobot muatan kasebut luwih gedhe
          1. Anton Valerievich
            Anton Valerievich 30 Juli 2017 12:09
            +1
            Tahap pisanan saka Shuttle ana propelan padhet - boosters sisih putih! Lan struktur oranye ing tengah yaiku tank hidrogen. Nalika sampeyan bisa ndeleng, iku bagéan paling gedhé saka desain, lan iki senadyan kasunyatan sing kontribusi saka mesin hidrogen kanggo total tikaman roket mung 15%. Saiki bayangake apa ukuran roket kasebut yen wis rampung hidrogen!
            1. Johnhr
              Johnhr 30 Juli 2017 12:51
              0
              Apa sampeyan ngerti yen hidrogen ngluwihi hidrokarbon apa wae ing babagan energi sing dibebasake? lan ing siji volume volume hidrogen sing padha uga minyak tanah, contone, bakal pas. nanging ing babagan energi sing dibebasake, hidrogen kaping pirang-pirang luwih unggul tinimbang minyak tanah.
              wiwit nalika, yen bobot kurang, lan volume padha, wis dadi minus ing astronautics?
              sampeyan mung kudu nyadari yen siji liter hidrogen lan siji liter minyak tanah padha karo volume, nanging bobote 11 kali luwih murah lan hidrogen luwih dhuwur tinimbang energi sing dibebasake. yaiku, siji liter hidrogen ngetokake energi luwih akeh tinimbang siji liter minyak tanah
              1. Anton Valerievich
                Anton Valerievich 30 Juli 2017 13:10
                0
                Impuls spesifik hidrogen RS-25 452,5 s, kerosene RD-170 337,2 s. Jaman endi?! Apa sampeyan ngomong babagan? Bentenipun punika 30% ing sih saka hidrogen, nalika volume tank, yen ora 10, nanging 7 kaping luwih, mesthi, karo pratondho daya padha roket, ora kanggo sebutno rega.
                1. Johnhr
                  Johnhr 30 Juli 2017 15:28
                  0
                  apa volume total tank karo Kapadhetan saka zat iki utawa sing?
                  tank 10 liter bakal padha karo 10 liter hidrogen cair lan 10 liter minyak tanah. prabédan iku hidrogen bakal nimbang 11 kaping kurang. kok tank hidrogen kudu luwih gedhe?
                  liter lan kilogram ora bab sing padha, lan iku wektu kanggo ngerti
                  1. Boneka Scratch
                    Boneka Scratch 30 Juli 2017 17:41
                    0
                    Miturut energi sing dirilis saben liter utawa saben kilogram?
                  2. Anton Valerievich
                    Anton Valerievich 31 Juli 2017 15:30
                    0
                    Kutipan saka johr
                    ...Kenapa tangki hidrogen kudu luwih gedhe?

                    Amarga energi mung ana hubungane karo massa, dudu volume.
                    Kutipan saka johr
                    liter lan kilogram ora bab sing padha, lan iku wektu kanggo ngerti

                    Iku, wektu kanggo ngerti yen panas spesifik saka pembakaran diukur ing J / kg, lan ora ing J / liter! Yaiku, ing 1 kg hidrogen ana persis 140 MJ energi kimia, nanging volume sing dikuwasani 1 kg hidrogen bisa apa wae, gumantung saka tekanan lan suhu.
                    1. Johnhr
                      Johnhr 31 Juli 2017 15:58
                      0
                      lan kerosene, ing mratelakake panemume, wis 30 MJ saben kg. yaiku, hidrogen ngluwihi meh 5 kaping. Mulane, kanggo siji kg minyak tanah, kanggo entuk energi sing padha, 0,2 kg hidrogen dibutuhake.
                      kita bisa mbandhingaké tank anter jemput lan energi ing ukuran?
                      1. Anton Valerievich
                        Anton Valerievich 1 Agustus 2017 15:28
                        0
                        Iki kabeh becik, nanging ing laku mesin hidrogen mung 30% luwih efisien tinimbang mesin kerosene ing vakum, lan malah kurang ing lapisan kandhel saka atmosfer, watara 15%. Roket Energia duwe tahap pertama ing minyak tanah - 4 akselerator ing sisih pinggir. Ing tengah ana tahap kapindho hidrogen karo tank bahan bakar, kang kontribusi kanggo total tikaman roket mung 20%, karya utama dileksanakake dening boosters kerosene ing sisih - 80% saka tikaman.
                      2. Boneka Scratch
                        Boneka Scratch 1 Agustus 2017 21:54
                        0
                        Hidrogen 140, kerosene 43, Kapadhetan hidrogen cair kurang saka 11 kali. Ing Energy, tank tengah ing tahap 2 yaiku oksigen-hidrogen.
                        Efisiensi dituduhake kanthi impuls tartamtu.
                        Ing Shuttle, boosters bahan bakar padhet ing sisih nyedhiyakake 75% dorongan.
                2. Boneka Scratch
                  Boneka Scratch 30 Juli 2017 17:39
                  0
                  Sampeyan bakal langsung nggawa dorongan lengkap, ora mung impuls tartamtu.
                  Tahap pisanan Saturn-5 yaiku minyak tanah, uga dudu hidrogen.
                3. Boneka Scratch
                  Boneka Scratch 30 Juli 2017 19:28
                  +1
                  RS-25 ing permukaan laut menehi impuls tartamtu mung 366 detik.
                  RD-170 ing panggonan sing padha ing 310 detik.
                  mung 15% prabédan
                  Ing wektu sing padha, dorongan absolut saka minyak tanah Soviet kaping pirang-pirang luwih gedhe. 4 kali! Ing SLS, sampeyan bisa entuk mung siji RD-170.
                  Miwiti hidrogen saka lemah iku bodho lan ngombe adonan. Hidrogen mung bisa migunani ing tahap ndhuwur. Xenon ing papan jero.
  38. Andykab
    Andykab 29 Juli 2017 14:38
    0
    Dheweke wis ngiklanake akeh banget ...
  39. Johnhr
    Johnhr 1 Agustus 2017 22:20
    +1
    Boneka Scratch,
    artikel bab iki lan ngandika sing iki mesin tataran kapindho. minangka adoh aku ngerti, boosters bahan bakar ngalangi saka anter jemput padha bakal digunakake minangka tataran pisanan