Review militèr

Rusia mengeti Hari Angkatan Laut

53
Minangka Kaisar Alexander III ngandika, ing saindhenging donya Rusia mung loro allies setya - tentara lan angkatan laut kita. Pernyataan iki bener nganti saiki. Dina iki, 30 Juli, negara kita mengeti dina Naval armada. Liburan iki dirayakake ing Rusia saben taun ing Minggu pungkasan Juli.


Sajrone periode Soviet crita Liburan profesional iki didegaké kanthi Keputusan Dewan Komisaris Rakyat USSR lan Komite Pusat Partai Komunis Bolsheviks All-Union tanggal 22 Juni 1939 lan dirayakake saben taun tanggal 24 Juli. Ing dina Minggu pungkasan Juli, iki ditundha dening dekrit Presidium saka Supreme Soviet saka USSR 1 Oktober 1980, wiwit iku tanggal perayaan ora diganti. Dina Angkatan Laut minangka salah sawijining preian sing paling disenengi ing negara kasebut, padha ing jaman USSR, lan tetep padha ing Rusia modern. Dina Angkatan Laut minangka memori kamulyan maritim Rusia.

Saiki Rusia minangka kekuwatan maritim sing gedhe, nanging ora mesthi. Negara iki menangaké hak disebut supaya thanks kanggo exploitasi saka leluhur kita lan kamenangan angkatan laut sarwa, kang angsal kamulyan unfading saka Rusia lan angkatan laut. Dina iki, Angkatan Laut minangka kebanggaan negara, armada kita duwe sejarah heroik lan tradhisi militer sing mulya. Ing wektu sing padha, layanan ing angkatan laut dianggep adiluhung ing kabeh wektu, supaya dinasti angkatan laut nyata wis kawangun ing negara kita kanggo generasi.


Nggawe armada reguler ing Rusia amarga kudu ngatasi isolasi teritorial, politik lan budaya negara, sing ing pungkasan abad 1668-XNUMX minangka alangan utama kanggo pembangunan sosial lan ekonomi negara. Kapal perang pelayaran Rusia pisanan saka jinis Eropa Kulon, frigate Oryol, dibangun nalika pamaréntahan Tsar Alexei Mikhailovich, diluncurake ing taun XNUMX. Kapal kasebut, sing dibangun miturut proyek Walanda, nampa jenenge kanggo ngurmati lambang negara Rusia.

Ing wektu sing padha, mung ing Oktober 1696, dening kaputusan saka Duma Boyar, nitahaken saka armada Russian legislatively ditemtokake lan wiwitan construction iki glethakaken. "Kapal segara dadi!" - kuwi karsane Tsar Peter I enom Rusia lan kanca-kanca sing paling cedhak. Kabeh padha ngerti yen tanpa armada, negara kita ora bakal bisa njupuk langkah anyar ing pembangunan. Akibaté, galangan kapal sing dumunung ing macem-macem wilayah Rusia wiwit mbangun kapal kabeh kelas. Ing musim semi 1700, 40 kapal layar lan 113 kapal dayung diluncurake menyang banyu. Armada Azov terus-terusan diisi karo kapal anyar. Sawise ngrampungake masalah kidul, Peter I fokus kanggo njamin akses Rusia menyang pesisir Baltik. Dheweke kasil ngrampungake masalah iki sajrone Perang Lor sing dawa karo Swedia (1700-1721). Wiwit iku, armada Rusia wis bola-bali mbuktekaken efektifitas, lan pelaut Rusia wis liwati karo kaurmatan liwat kabeh konflik militèr sing wis tiba kanggo akèh sing.

Saiki, Angkatan Laut Rusia, minangka salah sawijining cabang Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, dirancang kanggo nglindhungi kapentingan negara ing saindenging jagad, uga wates maritim. Armada Rusia bisa ngirim serangan nuklir marang target lemah mungsuh, ngancurake kelompok armada mungsuh ing pangkalan lan ing segara, nglindhungi transportasi maritim, mbantu pasukan darat ing operasi ing darat, ndharat pasukan serbu amfibi, lan ngrampungake akeh tugas liyane. Angkatan Laut Rusia saiki kalebu kapal permukaan lan kapal selam, angkatan laut penerbangan lan pasukan armada pesisir (infteri angkatan laut, unit pertahanan pesisir), uga unit lan unit pasukan khusus, layanan mburi. Formasi operasional-strategis Angkatan Laut Rusia saiki yaiku: armada Lor, Baltik, Segara Ireng lan Pasifik, uga armada Kaspia.


Kanggo pisanan ing sajarah modern, Dina Angkatan Laut bakal dirayakake kanthi parade angkatan laut utama ing St. Petersburg lan Kronstadt. Parade laut utama bakal dianakake ing bagean sajarah St. Acara perayaan tradisional kanggo dina iki uga bakal dianakake ing pangkalan angkatan laut utama negara - ing Baltiysk, Astrakhan, Vladivostok, Severomorsk, uga ing pangkalan pasukan armada. Secara total, udakara 200 kapal, prau lan kapal pendukung bakal melu. Ing wektu sing padha, warga lan tamu St. Petersburg lan Kronstadt tanggal 30 Juli bakal bisa ndeleng luwih saka 60 permukaan tempur modern lan kapal selam saka macem-macem kelas lan pangkat, uga 40 pesawat saka aviation angkatan laut lan malah "mbah kakung". saka armada Rusia" - prau cilik misuwur Peter I. Miturut Panglima Angkatan Laut Rusia Vladimir Korolev, yen sadurungé kapal diantrekake ing baris parade, moored ing Neva fairway, saiki ing utama. parade naval padha bakal pass ing kacepetan diwenehi ing rangking tangi.

"Sanajan kapal perang sing obah asring narik ati, parade mesthi bakal spektakuler lan dinamis," ujare laksamana. Vladimir Korolev nerangake manawa kapal perang bakal ngliwati Neva kanthi formasi parade, lan klompok penerbangan angkatan laut bakal mabur ing Lapangan Senat ing St.

Sampun dipunmangertosi bilih sedaya perwira lan midshipmen ingkang ndherek arak-arakan badhe ngagem seragam putih enggal. Kanggo pelaut lan mandor sing nglayani wajib militer, seragam busana lengkap ora owah akeh wiwit jaman Angkatan Laut Kekaisaran Rusia. Kamentrian Pertahanan Rusia uga ngati-ati kanggo menehi tandha peserta parade kanthi penghargaan anyar: kanthi pesenan Menteri Pertahanan tanggal 17 Mei 2017, medali pengetan "Kanggo partisipasi ing Parade Angkatan Laut Utama" diadegake. Sawise pawai rampung, kabeh warga St. Petersburg sing kasengsem lan tamu kutha bakal bisa ngunjungi kapal perang lan prau saka armada Rusia sing disiapake khusus kanggo lelungan.


Ing Dina Angkatan Laut, tim Review Militer ngucapake salam marang kabeh wong sing njaga wates maritim negara kita, sing wis ngabdiake pirang-pirang taun uripe kanggo ngabdi ing Angkatan Laut lan njamin kesiapan tempur kapal lan unit Angkatan Laut Rusia, uga anggota kulawarga. personel militer, karyawan lan buruh institusi lan perusahaan angkatan laut, para veteran angkatan laut.
Pengarang:
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. stalkerwalker
    stalkerwalker 30 Juli 2017 08:08
    + 21
    Sugeng Liburan SEMUA!!!
    1. Tatiana
      Tatiana 30 Juli 2017 08:27
      + 13
      Hooray!
      Dina Angkatan Laut Rusia minangka salah sawijining preian sing paling disenengi ing negara kasebut!
      Sugeng liburan kanggo kabeh sing melu hi tresna ! lan ora melu ombenan !

      1. Arberes
        Arberes 30 Juli 2017 09:01
        + 14
        Kutipan: Tatyana
        Dina Angkatan Laut Rusia minangka salah sawijining preian sing paling disenengi ing negara kasebut!

        Inggih, kula mesthi! Kanthi semangat gedhe, aku melu kabeh ucapan selamat lan, kaya sing diucapake, atas jenenge kabeh bengkel puisi, aku menehi garis kasebut marang para pelaut!

        Putih lan ireng - klasik saka kaping.
        Aglets, daggers, epaulettes emas!
        Perwira Angkatan Laut - enggal pisah:
        Pengembara langgeng ing segara.
        Wong lanang nganggo flanel, jangkar sabuk -
        Tentara Angkatan Laut saka kapal Rusia.
        Topi tanpa puncak - pita minangka hadiah sampeyan dina iki!
        Kanthi ambungan entheng ngelus-elus angin.
        Kapal-kapal iku nggantheng, oh dadi apa!
        Predator kapal selam, aja ngilangake mripatmu!
        Anyar, chiselled, mung nganggo piranti mlaku!
        Veteran sing kuwat, sawise pertempuran.
        Kabeh wong ing roadstead, ombak ngalahake ing kapal
        Kaya-kaya ngrasakake dayaning kapal.
        Gendéra Andreevsky nglayang, ing sangisoré bedhil guntur:
        Lambang kaluhuran kamulyane dibayangi dening salib!

        Aku pengin nulis sing serius lan wicaksana, nanging ternyata nyenengake lan sembrono!
        Kabeh padha, swasana ati iku bab gedhe!
        Para pelaut sing dikasihi, seneng liburan kanggo sampeyan! SELAMAT HARI NAVY KITA!
        Hore, hore, hore!!! ombenan
        1. ibu rumah tangga
          ibu rumah tangga 30 Juli 2017 12:30
          +2
          Saben taun kulawarga kita ngrayakake Dina Angkatan Laut karo kanca-kanca ... ing gunung Adygea ing Kali Belaya. Ana wong saka kabeh taun layanan, wiwit saka 60s. Saka kabeh armada. Aku bakal maca geguritan sampeyan taun ngarep, aku yakin kabeh bakal seneng! Sugeng Liburan! ombenan
          1. Monos
            Monos 30 Juli 2017 12:48
            +8
            Kabeh pewaris sabab Peter 1, Ushakov, Nakhimov, Lazarev, Makarov, pelaut, midshipmen, perwira lan admiral sing disetujoni panji Rusia lan Soviet ing segara lan segara lan kabeh kita karo Holiday! Ing pungkasan, kita kabeh kru kapal gedhe RUSIA!
          2. vovanpain
            vovanpain 30 Juli 2017 17:56
            +8
            Moremans! Pitung kaki ing keel kanggo sampeyan kabeh ombenan ombenan ombenan Nampa saka dhasar atimu lan kanggo sampeyan serigala segara sing mulya, para putrane Tanah Air! ombenan
            Kanggo sing mbalek mil
            Ing segara sing adhem lan anget
            Kanggo kekuatan lan bangga Rusia,
            Kanggo flag kamulyane St. Andrew kang!
            Kanggo kapal selam sampeyan
            Kanggo penyapu ranjau, perusak, frigat!
            Kanggo sailing Panjenengan
            Lan jaket kacang legendaris sampeyan!
            Kanggo lelucon sing ora sopan,
            Kanggo humor asin sampeyan,
            Kanggo persahabatan angkatan laut sing kuwat,
            Kanggo kru tempur sampeyan!
            Kanggo wong-wong sing dijupuk ing segara,
            Sapa sing njaga kaluhuran lan kamulyan,
            Kanggo kabeh pahlawan tanpa jeneng
            Lan sing ngerti donya kabèh!
            Kanggo "setengah dina" sing luar biasa!
            Kanggo pita ing untu clenched!
            Aku ngombe, kabeh liwat lan liwat tanah,
            Kanthi hormat banget - kanggo YOU! ombenan ombenan ombenan
      2. siberalt
        siberalt 30 Juli 2017 13:05
        +4
        Kapisah, kanggo wong-wong sing ana ing segara! Ayo ngelingi para Pahlawan sing gugur!
        1. Sling cutter
          Sling cutter 30 Juli 2017 13:23
          +4
          Quote: siberalt
          Kapisah, kanggo wong-wong sing ana ing segara! Ayo ngelingi para Pahlawan sing gugur!

    2. gerilya ala
      gerilya ala 30 Juli 2017 10:28
      +5
      Sugeng Liburan Ilyich! ombenan
      Delengen, aja ngombe kakehan, supaya ora ngremehake armada! ngguyu
      1. stalkerwalker
        stalkerwalker 30 Juli 2017 10:34
        +6
        Quote: partisan jahat
        Sugeng Liburan Ilyich!

        Lan sampeyan, Yuri, seneng liburan!
        ombenan
        Quote: partisan jahat
        supaya ora ngremehake armada

        Yavol, umume!
        wassat
        1. gerilya ala
          gerilya ala 30 Juli 2017 14:32
          +2
          Kutipan saka: stalkerwalker
          Yavol, umume!

          ing ease ya . Lan saiki, Colleague, ngomong: "Giblartar" nglirik . Lan banter, banter. Lan kita bakal ngevaluasi kene: sepira sampeyan tresna karo Armada ... aran
      2. Arberes
        Arberes 30 Juli 2017 13:18
        +7
        Quote: partisan jahat
        Delengen, aja ngombe kakehan, supaya ora ngremehake armada!


        Kita ora bakal ngombe kakehan lan kita ora kudu mbantah!
        Gram (ora liter) ora ngremehake armada!
        Cognac lan vodka - iki pilihan kita!
        Inggih! Supaya tonase segara KITA bakal tuwuh lan misuwur!

        Apa sampeyan bakal ngidini aku melu perusahaan? Aku wis diwutahake satus gram ballast menyang tank! Aku arep menyang periskop !!!
        ombenan ombenan ombenan
        1. gerilya ala
          gerilya ala 30 Juli 2017 13:30
          +2
          Kutipan: Arberes
          Aku arep menyang periskop!

          Delengen, jendhela bakal kabut lan nabrak ing ngendi sampeyan ora kudune sad . Contone, ing neraka ... aran
          Hello Pujangga! ombenan Pensiunan matur nuwun nglirik
          1. Arberes
            Arberes 30 Juli 2017 13:36
            +5
            Quote: partisan jahat
            Delengen, kaca-kaca padha kabut

            Dheweke ora bakal kringet! Aku ajeg ngilangke karo vapors alkohol saka paru-paruku.
            Quote: partisan jahat
            Pensiunan matur nuwun

            Aku ngerti! Aku elinga! Bangga!
            Matur nuwun Kanca! Kabeh sing paling apik kanggo sampeyan lan kesehatan, kesehatan. Ing taun-taun kita, iki MAIN!
    3. Sith Gusti
      Sith Gusti 30 Juli 2017 11:08
      + 10
      Kabeh sing melu Holiday!
      1. Inok10
        Inok10 30 Juli 2017 22:02
        +4
        ... Sugeng Dina Angkatan Laut! ... Baltiysk ... prajurit
    4. Alexey7777777
      Alexey7777777 30 Juli 2017 18:00
      +5
      [media=http://]
  2. Kapitanleutnant
    Kapitanleutnant 30 Juli 2017 08:10
    + 12
    Happy Navy Day everyone!!!! Pitung kaki ing ngisor lunas !!!
    1. Komentar wis dibusak.
    2. kot28.ru
      kot28.ru 30 Juli 2017 08:46
      +9
      Sugeng Dina Angkatan Laut !!!
      WAE, WAE, WAE!!!
  3. aszz888
    aszz888 30 Juli 2017 08:17
    + 10
    Sugeng Dina Angkatan Laut Rusia! ombenan Veteran lan porsi saiki - kesehatan lan umur dawa! ombenan st - 1 ing. ing cadangan. DMB - 1978, KTOF, Project 667BDR, BCh-4. Kolega - intelijen Armada kanggo hulu ledak kanthi kapisah !!! prajurit
  4. bocah anyar
    bocah anyar 30 Juli 2017 08:18
    +7
    Aku melu ngucapake salam marang para pelaut. Sugeng Dina Angkatan Laut, aku ngaturake sugeng marang para pelaut lan para veteran Angkatan Laut sing mulya.
  5. archi.pelaut
    archi.pelaut 30 Juli 2017 08:21
    +9
    Aku congratulate kabeh pelaut saka OVR brigade saka Armada Segara Ireng lan divisi 11 saka kapal selam saka Armada Utara ing liburan profesional, Navy Day. Happy preian, guys!
    1. rumatam
      rumatam 4 Agustus 2017 06:50
      0
      kabeh pelaut saka brigade OVR saka Armada Segara Ireng lan divisi kaping 11 saka kapal selam Armada Lor ing liburan profesional - Dina Angkatan Laut. lan liyane dijupuk ing Papan?
      1. archi.pelaut
        archi.pelaut 4 Agustus 2017 18:23
        +2
        Dear, apa sampeyan duwe pitakonan kanggo kula? Aku nemtokake panggonan layanan, yen sampeyan nulis kanggo jumlah lintang, sampeyan bisa nerusake kanthi semangat sing padha.
  6. pemikir
    pemikir 30 Juli 2017 08:30
    +8
    Sugeng liburan Rusia! Lan utamané - peserta parade
  7. Amuret
    Amuret 30 Juli 2017 08:33
    +7
    Selamat liburan para pelaut. Sugeng liburan kanggo kabeh sing melu Angkatan Laut, kabeh sing tanpa Angkatan Laut ora bisa ana.
    1. Sling cutter
      Sling cutter 30 Juli 2017 11:06
      +7
      SELAMAT HARI RAYA KARANG MAREMAN!!! ombenan
  8. Komentar wis dibusak.
  9. Boris Radevich
    Boris Radevich 30 Juli 2017 09:01
    + 10
    Selamat lebaran guys keep it up!
  10. EvgNik
    EvgNik 30 Juli 2017 09:16
    +8
    Wong lanang lumaku, kanthi jiwa sing jembar! Sugeng liburan guys!
  11. rekayasa
    rekayasa 30 Juli 2017 09:46
    +6
    Sugeng kabeh pelaut ing Dina Angkatan Laut! Muga-muga sampeyan ora ana prahara ing katresnan, dompet ora nate kandas, lan angin asin tansah nggawa rejeki.
  12. Rusian
    Rusian 30 Juli 2017 09:52
    +5
    Sugeng kabeh ing Dina Angkatan Laut! Kesehatan, sukses, rasa seneng! Tansah mulih menyang wong sing dikasihi! tresna tresna tresna
  13. pvv113
    pvv113 30 Juli 2017 11:01
    +4
    Kanggo kabeh sing melu - Sugeng Dina Angkatan Laut! Kabeh sing paling apik kanggo sampeyan lan kulawarga lan kanca-kanca!
  14. bashi-bazouk
    bashi-bazouk 30 Juli 2017 11:04
    +5
    Sugeng liburan, pelaut! Aja wedi karo badai.
    Tetep ngambang kanthi yakin.
    Tanpa guna, tanpa murka marang nasib,
    Seneng kabeh sing diwenehake urip.
    Aku pengin metu saka banyu garing
    Lan bojo sing lair saka umpluk!
    Kabungahan, kaya segara, tanpa pinggir,
    Lan supaya segara ana dhengkul!
    ...
    Sugeng liburan, digigit segara.
  15. xomaNN
    xomaNN 30 Juli 2017 11:27
    +4
    Dina Angkatan Laut minangka preian kanggo kabeh wong sing ana hubungane karo Angkatan Laut. Lan para pelaut ing kapal, lan para tukang kapal sing nggawe kapal kasebut. Lan para veteran sing menehi pirang-pirang dekade urip marang Angkatan Laut.
    Lan dina iki aku ngucapke matur nuwun marang sampeyan, para veteran sing ngliwati Perang Besar, sing mung ana sawetara, lan para veteran Perang Dingin lan "kampanye Siria" saiki!
  16. KudrevKN
    KudrevKN 30 Juli 2017 11:36
    +5
    Sugeng Liburan, Kanca-kanca! Kabeh Kesehatan lan Kabungahan!
  17. Boa constrictor KAA
    Boa constrictor KAA 30 Juli 2017 11:42
    + 10
    Kanthi gumolonging manah kula ngaturaken sugeng riyadi para Veteran Angkatan Laut,
    Laksamana aktif, Perwira, Midshipmen, Petty Officers lan Sailors
    Angkatan Laut USSR lan Federasi Rusia!
    Kesehatan, Kabagyan lan Kamakmuran kanggo sampeyan kabeh,
    Sederek lan kanca-kanca!
    Good luck kanggo kabeh Knights of the Sea!

  18. tepak
    tepak 30 Juli 2017 12:04
    +4
    Aku congratulate kabeh Rusia ing preian, lan utamané bojoku kinasih, sing wis telung taun ing Severodvinsk. Aku bangga karo dheweke, lan ing pribadine lan kabeh pelaut militer! Kesehatan, rasa seneng lan langit sing tentrem! Selamet preian!
  19. ibu rumah tangga
    ibu rumah tangga 30 Juli 2017 12:20
    +3
    Sugeng Liburan!!! Navy Day minangka liburan favoritku! Navy - Kamulyan! Good luck kanggo kabeh pelaut lan kulawargané! Kesehatan lan sukses !!! ombenan tresna tresna tresna
  20. BrIg
    BrIg 30 Juli 2017 14:05
    +2
    Aku nyawang Arak-arakan Utama - apik tenan, wis lulus tenan ..... Sugeng Liburan kanggo kabeh wong, matur nuwun kanggo armada!
  21. iki top
    iki top 30 Juli 2017 15:08
    +1
    -------------------------------------------------
    ----------- ombenan
    1. andrey
      andrey 30 Juli 2017 18:58
      +1
      Quote: dheweke top
      -------------------------------------------------
      ----------- ombenan

      Aku malah ora bisa maca ... Mungkin aku bakal gelombang ... nglirik
      1. iki top
        iki top 30 Juli 2017 19:02
        +1
        Quote: Andrey Yurievich
        Aku malah ora bisa maca..

  22. Yugra
    Yugra 30 Juli 2017 16:23
    +2
    Liburan gedhe. Nanging liberalisme ing negara kasebut rame kaya neraka. Ing radio liberal "Business FM" dheweke terus-terusan nyiarake rengek portal liberal "distrikku" yen preian ora perlu, parade macet lalu lintas, kreteg-kreteg dikembangake. , inconvenience, lan ing umum, kok jendhela dressing iki .Makhluk iki kaya balung ing tenggorokan, preian saka 98% saka populasi, Ayo ora strangle iki kolom kaping lima, banjur bakal luwih angel kanggo ngatasi. Sugeng Liburan kanggo kabeh pelaut!
    1. andrey
      andrey 30 Juli 2017 19:00
      0
      Quote: Ugra
      Iki jalmo kaya balung ing tenggorokan Holiday 98% saka populasi.

      Aku bisa mbayangno carane dheweke sosis kabeh jinis "gozmans, sytyny, nadezhdins" ... wassat
  23. pemotong bensin
    pemotong bensin 30 Juli 2017 18:58
    +2
    Sugeng Dina Angkatan Laut, kanca-kanca! Aku dhewe ora ngabdi ing Angkatan Laut, nanging aku duwe hubungan sing raket banget karo dheweke.
  24. HEATHER
    HEATHER 30 Juli 2017 19:01
    +4
    Sugeng Liburan, para gelandangan laut! Wah, Angkatan Udara wis sithik!
  25. angkatan laut33
    angkatan laut33 30 Juli 2017 20:03
    +4
    Sugeng Liburan kanggo kabeh Morons! Pitu kaki ing ngisor keel lan watch apik.
  26. vasilev
    vasilev 30 Juli 2017 21:54
    +2
    Kabeh wong sing ana hubungane karo layanan angkatan laut, pelaut, marinir lan pilot penerbangan angkatan laut, nampa ucapan selamat ing Dina Angkatan Laut saka geodesist Pasukan Rudal Strategis. prajurit
  27. Archon
    Archon 31 Juli 2017 05:38
    +1
    Ing Vladivostok, ndeleng preian mbayar, ora akeh kursi ing stands. Sampeyan bisa nonton saka panggonan liyane gratis, nanging sampeyan bakal weruh kurang, mung setengah saka apa sing kedadeyan. Wong lanang iku kok munggah ing pager kanggo nonton preian lan tiba saka jurang nganti mati, mbok menawa dheweke lagi mabuk.
  28. cedar
    cedar 31 Juli 2017 06:50
    +1
    Angkatan Laut Federasi Rusia, kaya Tentara, minangka faktor kuat saka kedaulatan militer lan basis kanggo nelukake kedaulatan ekonomi lan politik sing lengkap dening Rusia ing mangsa ngarep.
    Sugeng Liburan kabeh, tetep semangat lan cepet maju!
  29. etrofimov
    etrofimov 31 Juli 2017 10:58
    0
    "ing Kranstadt roadstead" - pandhuan babagan carane nggawe telung kesalahan ing tembung loro huruf :))
  30. Essex62
    Essex62 31 Juli 2017 12:21
    +1
    Sugeng Liburan, pelaut! Hurray kanggo Angkatan Laut Rusia!
    Aku dhewe ing tanah, nanging sedulurku tindak menyang kapal selam nuklir Komsomolets, lan ninggalake karo dheweke ....... Memori langgeng kanggo kabeh pelaut mati Rusia. Sehat lan sehat kanggo kabeh sing urip lan pitung kaki ing sangisore lunas.
  31. Sasha Sar
    Sasha Sar 31 Juli 2017 14:09
    +2
    Sugeng liburan sedulur! Samodra kesehatan kanggo sampeyan kabeh. Gusti Allah krungu pandongaku kabeh padha, padha ing Angkatan Laut maneh karo tunic, lan malah ngarep! Wangun anyar nyenengake mripat. Ayo paling siji ngomong kene lan saiki sing iki ora ayu?! Muga-muga Gusti Allah maringi dheweke urip kanthi "jubah", sanajan kanggo "jaman pertama".
  32. lele
    lele 5 Juli 2018 00:00
    +1
    Sugeng Liburan guys!

    Aku kanthi tulus ngucapake salam kanggo kabeh wong lan muga-muga sampeyan sukses, kesehatan lan kabeh sing paling apik!

    Kanggo Armada kita !!! ombenan