Review militèr

Balada babagan komisaris rakyat Soviet sing jujur ​​(bagean loro)

462
"Moor wis rampung tugase, Moor bisa lunga."
(Lakon dening F. Schiller "The Fiesco Conspiracy")



Miturut sawetara sumber, Genrikh Yagoda dicekel NKVD tanggal 28 Maret 1937, miturut wong liya - tanggal 3 April. Ing tanggal 4 April, kabeh koran tengah USSR nerbitake dokumen resmi sing ditandatangani dening ketua Presidium Komite Eksekutif Pusat USSR M. Kalinin: "Miturut Keputusan Presidium Komite Eksekutif Pusat USSR tanggal 3 April 1937, amarga dideteksi malfeasance saka alam pidana ...
1. Mbusak G. G. Yagoda saka jabatan Komisaris Rakyat Komunikasi.
2. Nransfer kasus G. G. Yagoda menyang pihak sing nyelidiki.”

Sing nggumunake, sejarawan Amerika Richard Spence bisa entuk informasi manawa Yagoda ngatur pasokan kayu ilegal saka kamp Gulag menyang Kanada, lan bathi kasebut ditransfer menyang akun Swiss, sing ora diklaim (ing 2014).

Balada babagan komisaris rakyat Soviet sing jujur ​​(bagean loro)

G. Yagoda kalebu wong penting. Malah "Cossack gedhe" Nikita Khrushchev, lan dheweke mlayu ing baris mburi ...

Sajrone telusuran sing ditindakake ing Yagoda, miturut protokol kasebut, film, kartu pos lan foto sing sifate pornografi, penis karet, literatur Trotskyist, uga rong peluru flatten sing dijupuk saka awak Zinoviev lan Kamenev, kanthi prasasti sing cocog, ditemokake. . Menapa malih, kabeh "nemokake" iki dijupuk dening Komisaris Rakyat anyar NKVD N. I. Yezhov.

Lan ing ngisor iki dhaptar lengkap babagan sing ditemokake sajrone telusuran ing apartemen Heinrich Yagoda.

Tumindak panelusuran ing Yagoda.
1937, 8 April. Kita, sing ditandatangani ing ngisor iki, Komandan Brigade Ulmer, Kapten. keamanan Denotkin, kapten negara. Keamanan Bril, Art. Letnan Negara keamanan Berezovsky lan seni. Letnan Negara Petrov, kanthi basis jaminan NKVD saka USSR kanggo No. 2, 3 lan 4 tanggal 28 lan 29 Maret 1937, sajrone wektu saka 28 Maret nganti 5 April 1937, G. G. Yagod digoleki ing apartemen, gudang. ing Milyutinsky Lane, omah 9, ing Kremlin, ing dacha ing Ozerki, ing pantry lan kantor Komisariat Komunikasi Rakyat USSR.
Minangka asil panelusuran sing ditindakake, ditemokake:
1. dhuwit Soviet 22 rubles. 997 kopecks, kalebu buku tabungan kanggo 59 rubles. 6180 kop.
2. Anggur saka macem-macem 1229 botol, sing paling akeh manca lan digawe ing taun 1897, 1900 lan 1902.
3. Koleksi gambar porno 3904 pcs.
4. Film porno 11 pcs.
5. Macem-macem rokok manca, Mesir lan Turki 11 pcs.
6. Tembakau manca 9 kothak.
7. Jas kanggo wong. beda-beda, akeh sing manca 21 pcs.
8. Jas wulu lan bekesh ing wulu bajing 4 pcs.
9. Jas saka Ladies 'beda manca 9 pcs.
10. Bulu Bajing Manto 1 lembar:
11. Segel jas 2 pcs.
12. Jas wadon Karakul 2 pcs.
13. Jas kulit 4 pcs.
14. Jaket kulit lan suede manca 11 pcs.
15. Setelan kanggo wong manca beda 22 pcs.
16. Celana beda 29 pasang
17. Jaket manca 5 pcs.
18. Senam saka bahan manca, kamuflase, lan liya-liyane 32 pcs.
19. Mantel drapery 5 pcs.
20. Chevrovy, sepatu bot krom, lsp. 19 pasang;
21. Sepatu lanang sing beda-beda (sepatu bot lan sepatu rendah), umume manca 23 pasang
22. Sepatu wanita manca 31 pasang
23. Bot manca 5 pasang
24. Pieks 11 pasangan
25. Topi wulu 10 pcs.
26. Kepi (manca) 19 pcs.
27. Ladies 'berets luar negeri 91 pcs.
28. Topi manca wanita 22 pcs.
29. Kaos kaki sutra lan fildepers manca 130 pasang
30. Kaos kaki manca, umume sutra 112 pasang
31. Aneka bahan manca, sutra lan kain liyane 24 potongan
32. Materi produksi Soviet 27 potong
33. Kanvas lan macem-macem kain 35 lembar
34. Kain manca 23 lembar
35. Potongan kain 4 lembar
36. Sarung 4 lembar
37. Wulu manca 17 lembar
38. Bahan lining 58 lembar
39. Kulit kang werna-werna 23
40. Kulit suede 14
41. Kulit Bajing 50
42. Kulit bajing ditumpuk gedhe 4
43. Kulit Astrakhan 43
44. Wulu - otter 5 kulit
45. Rubah perak 2
46. ​​Bulu rubah 3
47. Wulu beda 5 lembar
48. Boas lan wulu muff 3
49. Kulit angsa 3
50. Wulu - rubah Arktik 2
51. Karpet gedhe 17
52. Karpet medium 7
53. Macem-macem karpet - kulit macan tutul, beruang kutub, serigala 5
54. Kaos sutra wong manca 50
55. Kathok jero lanang sutra manca 43
56. Mantel lanang saka kain sutra asing 29
57. Kaos manca "Jäger" 23
58. Celana jero "Jäger" manca 26
59. Gramofon (manca) 2
60. Radiol asing 3
61. Cathetan manca 399 pcs.
62. Patang kothak cathetan manca unplayed
63. Sabuk manca 42
64. Sabuk wanita kanggo garter manca 10
65. Sabuk Kaukasia 3
66. Saputangan manca 46
67. Sarung manca 37 pasang
68. Tas manca wanita 16
69. Rok 13
70. Busana manca wanita 11
71. Piyama beda manca 17
72. Macem-macem selendang, muffler lan selendang saka luar negeri 53
73. Blus sutra kanggo wanita ing luar negeri 57
74. Hubungan manca 34
75. Busana manca 27
76. Kaos sutra wanita, umume manca 68
77. Blus wol rajutan, biasane manca 31
78. Leotard sutra wanita manca 70
79. Tas travel manca ing koper kulit 6
80. Dolanan bocah manca 101 set
81. Selendang sutra gedhe 4
82. Busana rasukan sutra asing, shaggy, lsp. 16
83. Taplak meja karpet, sulaman Jepang manca, taplak meja - gedhe 22
84. Switer wol asing, setelan bathi wol 10
85. Tombol lan tombol manca 74 rolas.
86. Gesper lan bros manca 21;
87. Aksesoris fishing manca 73 prev.
88. Teropong lapangan 7
89. Kamera asing 9
90. Kacamata 1
91. Kaca pembesar manca 2
92. Macem-macem revolver 19
93. Senapan mburu lan senapan kaliber cilik 12
94. Senapan tempur 2
95. Keris kuna 10
96. Cukur 3
97. Jam emas 5
98. Jam beda 9
99. Mobil 1
100. Motor nganggo sidecar 1
101. Sepedha 3
102. Koleksi pipa udud lan cangkem (gadhing, ambar, lsp.),
paling akeh pornografi 165
103. Koleksi dhuwit recehan museum
104. Dhuwit logam kuning lan putih asing 26
105. Karet artificial penis 1
106. Lensa foto 7
107. Film koper "Zeis" 1
108. Lentera kanggo gambar kabut 2
109. Kamera film 1
110. Aksesoris foto 3
111. Layar wates lipat 1
112. Film nganggo kaset 120
113. Aksesoris kimia 30
114. Kertas fotografi manca - kothak gedhe 7
115. Sendok, lading lan garpu 200
116. Macem-macem prabotan antik 1008 prev.
117. Catur Gading 8
118. Koper karo cartridges beda kanggo revolver 1
119. Kartrid 360
120. Peralatan olahraga (skate, ski, roket) 28
121. Macem-macem barang antik 270
122. Seprai artistik lan suzani 11
123. Aneka barang asing (kompor, es, vakum, lampu) 71
124. Produk Palekh 21
125. Minyak wangi manca 95 pred.
126. Barang-barang sanitasi lan kebersihan asing (obat, kondom) 115
127. Piano, piano 3
128. Mesin ketik 1
129. K.-r. Trotskyist, sastra fasis 542
130. Koper lan peti manca 24
Cathetan: Kajaba barang-barang sing wis kasebut ing ndhuwur, tumindak iki ora kalebu macem-macem barang rumah tangga, kayata: piranti jamban, pangilon, prabot, bantal, kemul, pisau lipat manca, piranti tinta, lsp.
Kombrig Ulmer
Kapten GB Denotkin
Kapten GB Bril
Art. Letnan GB Berezovsky
Art. Letnan GB Petrov.
(CA FSB. F. N-13614. T. 2. L. 15-20.)

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing babagan jumlah jaket suede manca, Yagoda ngluwihi malah dokter gigi terkenal Shpak, sing sepisan maneh nandheske bebener banal: wong sing sempit, lan uga asli saka lingkungan sosial sing cocog, biasane nandhang sangsara. saka kepinginan kanggo hoarding lan materialisme. Kabungahan, ujare, ora ana ing samubarang, nanging ing jumlahe! Dheweke ora ngerti, wong mlarat, yen dheweke kudu puas karo kekuwatan sing ora ana watese, lan ing babagan perkara, minangka conto, fokus marang pimpinane.


Pay manungsa waé menyang papan kosong antarane pimpinan lan Kirov. Yagoda digambarake ana, tanggung jawab kanggo pambangunan Terusan Segara Putih-Baltik dening tahanan politik, nanging banjur dicopot saka gambar kasebut.

Macem-macem wong dilebokake ing sel Yagoda kaping pirang-pirang supaya dheweke bisa ngomong lan entuk sawetara fakta anyar. Salah sijine, Slutsky tartamtu, miturut memoar A. Orlov sing padha, nglapurake yen Yagoda ngandhani yen dheweke bisa nulis ing laporan marang Yezhov yen, miturut pendapate, Gusti Allah isih ana!

Nalika ditakoni Slutsky kenapa dheweke mutusake, Yagoda mangsuli: "Aku ora pantes apa-apa saka Stalin kajaba matur nuwun kanggo layanan sing setya; saka Gusti Allah, aku kudu entuk paukuman sing paling abot amarga nglanggar dhawuhe kaping sewu. Saiki delengen endi aku lan pilihen dhewe apa ana Gusti Allah apa ora...”


Dheweke ditresnani dening wong-wong "Komisaris Rakyat Stalin" lan dadi padha disengiti dening wong-wong mau "mungsuh wong Yagoda"!

Kaping pisanan, Yagoda dituduh "pelanggaran anti-negara lan pidana", banjur "sambungan karo Trotsky, Bukharin lan Rykov, ngatur konspirasi Trotskyist-fasis ing NKVD, nyiapake upaya mateni Stalin lan Yezhov, lan nyiapake kudeta d. 'état lan intervensi" lan saliyane, kaya-kaya kabeh iki ora cukup - uga ing pembunuhan putrane M. Gorky. Kabeh kolaborator utama lan wakil dheweke menehi kesaksian marang Yagoda: Ya. S. Agranov, L. M. Zakovsky, S. G. Firin, S. F. Redens, F. I. Eichmans, Z. B. Katsnelson, I. M. Leplevsky lan liya-liyane. "- "Dorong sing tiba!" Lan, kanthi cara, apa maneh sing bisa ditindakake sajrone kerangka sistem sing ana ing negara kasebut?


Pimpinan lan N.I. Yezhov, sing ngganti Yagoda almarhum. Apa wong iki pancen bodho banget nganti ora ngerti manawa bakal teka wektune, manawa panguwasa bakal nyingkirake wong-wong sing nindakake tumindak reged ing wiwitan?!

Apike, ing layang kanggo N. I. Yezhov ing taun 1937, A. Kh. Artuzov ditaksir Yagoda minangka wong winates, ora pantes saka kiriman kang dianakaké ing OGPU. Lan ing karakter, lan kekuatan intelektual, lan ing budaya, pendidikan lan kawruh Marxism, padha ngomong, Yagoda minangka antipode V. R. Menzhinsky. Pitakonan, Nanging, iku, ngendi kanca Artuzov katon sadurunge lan kok ora ngomong apa-apa kaya nalika Yagoda diangkat ing kabeh kiriman, sawise kabeh, dheweke ora nyetujoni piyambak kanggo wong-wong mau ?!

Uga cetha yen garwane Yagoda, Ida Averbakh, langsung dipecat saka kantor kejaksaan, lan tanggal 9 Juni 1937, dheweke ditangkep "minangka anggota kulawarga sing disalahake dening NKVD saka USSR." Bebarengan karo ibune lan putrane pitung taun, dheweke dikirim menyang pengasingan ing Orenburg limang taun, nanging mengko padha ditembak. Ketoke, dheweke dianggep minangka mungsuh sing mbebayani banget kanggo pamrentah Soviet!


Nanging hubungan apik karo Yagoda ora gawe piala kanggo Khrushchev. Utawa dheweke mung mesem marang dheweke?

Ing Maret 1938, Yagoda, minangka salah siji saka terdakwa utama, muncul ing pengadilan ing Trial Moscow Katelu. Sawetara jawabane cukup menarik. Ing kene, contone, apa sing dikandhakake babagan tuduhan spionase:
“Ora, aku ora ngaku salah iki. Yen aku dadi mata-mata, mula aku njamin yen puluhan negara bakal kepeksa mbubarake layanan intelijen.

Nanging dialog sing luar biasa sing ditindakake ing pengadilan antarane jaksa A. Ya. Vyshinsky lan Genrikh Yagoda:

VYSHINSKY: Dakkandhani, pengkhianat lan pengkhianat Yagoda, ing kabeh tumindak ala lan cidra, apa sampeyan ora tau ngrasakake getun, ora mratobat? Lan saiki, nalika sampeyan pungkasane mangsuli ing pengadilan proletar kanggo kabeh kejahatan sing ala, apa sampeyan ora ngrasa getun babagan apa sing wis ditindakake?
Yagoda : Ya ampun, ngapunten sanget...
VYSHINSKY: Manungsa waé, Comrade Hakim. Pengkhianat lan pengkhianat Yagoda getun. Apa sing sampeyan getun, telik lan kriminal Yagoda?
Yagoda : Nuwun sewu... Nuwun sewu, menawi saged nindakaken menika, kula mboten nembak panjenengan sedaya.
Terdakwa ngakoni guilty kanggo gadhah pranala karo "Blok Trotskyist sayap tengen", lan konspirasi Kremlin sing dipimpin Yenukidze, lan malah ngatur pembunuhan Kirov, Kuibyshev, lan Gorky. Malah Menzhinsky, kaya sing diaktifake, dheweke mateni. Lan mung Yagoda ora gelem ngakoni matèni Maxim Peshkov.

Ing wicara pungkasan, Yagoda, saliyane kabeh liyane, ngandika:

"Warga hakim! Aku dadi kepala proyek konstruksi paling gedhe - kanal. Saiki saluran kasebut minangka hiasan ing jaman kita. Aku ora wani njaluk kerja ing kana, paling ora minangka pemain kerja sing paling angel ... Banjur nulis petisi kanggo ngapura, matur, apa wae, nanging mung nylametake nyawaku.

Nanging, pengadilan ora nggatekake panjaluke. Tanggal 13 Maret, ing wayah subuh, pengadilan ngumumake putusan: terdakwa ditemokake guilty lan dihukum pati. Upaya pungkasan kanggo nylametake urip yaiku petisi kanggo pangapura, ing ngendi Yagoda nulis: "Kaluputanku sadurunge Tanah Air gedhe. Aja nebus kanthi cara apa wae. Pancen angel mati. Ing ngarsanipun tiyang-tiyang saha para pawiwahan, kula tumungkul nyuwun pangaksama, nylametaken gesang kawula.


Semono uga Sindhunata ing dhaptar iki teka kaping telu berturut-turut ...

Komite Eksekutif Pusat USSR nolak panjaluk Yagoda kanggo clemency, lan ing 15 Maret 1938, paukuman kasebut ditindakake ing pakunjaran Lubyanka NKVD. Iku bakal koyone sing iku - korban resik liyane saka rezim Stalinis, lan iku perlu kanggo rehabilitasi. Nanging, ing 2 April 2015, Mahkamah Agung Federasi Rusia ngakoni Genrikh Yagoda ora tundhuk rehabilitasi adhedhasar hukum federal 1991 babagan rehabilitasi.

Arseniy Roginsky, kepala masyarakat hak asasi manungsa Memorial, kanthi sarujuk karo keputusan pengadilan. Miturut dheweke, ora mungkin kanggo rehabilitasi wong sing dhewe nindakake kadurjanan serius nglawan hukum. Nanging, Roginsky narik kawigatosan manawa tuduhan marang Yagoda ing sidhang uga dipalsukan kanthi cara sing padha lan peneliti independen ora duwe akses menyang kasus pidana lan kepeksa puas mung karo pendapat resmi babagan pengadilan lan minimal dokumen declassified.

Kanggo sawetara alasan sing ora dingerteni, peneliti ing Federasi Rusia isih ora diidini ngatasi kasus wong sing ora direhabilitasi, lan iki ora ngidini para sejarawan menehi penilaian lengkap lan objektif babagan keputusan Mahkamah Agung ing kasus Yagoda.

Terus ...
Pengarang:
462 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nicholas S.
    Nicholas S. 3 Agustus 2017 06:53
    + 16
    Miturut Undhang-undhang Panelusuran, Yehuda wis ilang kontak karo kelas pekerja.
    Sawise Partai Bolshevik mandheg njupuk wong-wong kuwi ing pimpinane, iku bosok lan ilang kemampuan kanggo perang.
    1. LetnanTeterin
      LetnanTeterin 3 Agustus 2017 07:30
      + 23
      Pitakonan sing menarik: kenapa partai-partai sing ngatur ing negara-negara biasa ngatasi masalah pamrentahan sing efektif tanpa eksekusi pimpinane, dene Bolshevik ora bisa nindakake tanpa?
      1. Boris55
        Boris55 3 Agustus 2017 07:46
        + 16
        Kutipan: Letnan Teterin
        Pitakonan sing menarik: kenapa partai sing ngatur ing negara-negara biasa ngatasi masalah pamrentah sing efektif tanpa eksekusi

        Mbokmenawa amarga, sadurunge dadi "putih lan alus", paling sethithik satus taun padha mateni wong-wong sing "kekerasan" ing kabeh jinis perang lan eksekusi liyane.

        1. LetnanTeterin
          LetnanTeterin 3 Agustus 2017 07:57
          + 14
          Dadi kita ora ngadeg ing upacara karo sing "kekerasan". Elinga Ivan the Terrible utawa Alexei Mikhailovich.
          1. Boris55
            Boris55 3 Agustus 2017 08:02
            +8
            Kutipan: Letnan Teterin
            Dadi kita ora ngadeg ing upacara karo sing "kekerasan".

            Kita duwe negara gedhe. Lunga menyang Siberia lan ora ana sing njaluk sampeyan ...
        2. Yeah
          Yeah 3 Agustus 2017 10:04
          +9
          apa 100? Ing Eropah, tradhisi mateni elit sing presumptuous
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 3 Agustus 2017 17:41
            +3
            Kutipan saka yehat
            Ing Eropah, tradisi mateni elit presumptuous wis abad-lawas

            Utamane yen sampeyan ngelingi Revolusi Prancis. ngguyu
            Miturut artikel kasebut, luwih saka setengah saka dhaptar mungsuh wong ora Rusia.
      2. iury.vorgul
        iury.vorgul 3 Agustus 2017 07:50
        + 23
        Pitakonan sing menarik: kenapa partai-partai sing ngatur ing negara-negara biasa ngatasi masalah pamrentahan sing efektif tanpa eksekusi pimpinane, dene Bolshevik ora bisa nindakake tanpa?
        Pancen, kepiye carane ngatur ing negara "biasa"? Contone, ing "makmur" Kakaisaran Rusia ana "rasputinism" - iki minangka conto manajemen efektif. Utawa FSA modern - hubungan antarane presiden lan kongres! Utawa Federasi Rusia - kanggo pensiunan "ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus", kanggo Chubais - ora ana panggonan kanggo nyelehake dhuwit. Nanging wong-wong "lètnan" ora peduli karo "sepatu bot lan" getih biru lan balung putih. Apa padha ngomong yen Stalin nembak kabeh?
        1. ShKAS_mashingun
          ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 07:56
          +4
          Kutipan saka iury.vorgul
          Utawa FSA modern - hubungan antarane presiden lan kongres!

          Amerika modern, maksude? Yen ya, ana apa? Lan kepiye konfrontasi iki mengaruhi wong biasa ing Amerika Serikat? Apa sampeyan mikir yen presiden kudu mrentah dhewe? Apa yen presiden gagal?
          Kutipan saka iury.vorgul
          Contone, ing "makmur" Kakaisaran Rusia ana "rasputinism"
          supaya iki ora bakal, mung nemokke counterbalance kanggo presiden-autokrat. Ngomong-ngomong, apa tegese tembung "rasputinisme" iki? Lan kok mung loro conto, lan negara Eropah? Malah Hitler lan Mussolini (apa sing bakal ditindakake ...) tanpa iku.
        2. LetnanTeterin
          LetnanTeterin 3 Agustus 2017 07:59
          + 14
          "Rasputinism", minangka adoh aku elinga, ana mung ing opuses publicists liberal.
          Ngomong babagan negara, sakperangan alesan sampeyan lali Finland, Denmark lan Austria.
          Lan ya, apa FSA?
          1. Boris55
            Boris55 3 Agustus 2017 08:42
            +6
            Kutipan: Letnan Teterin
            Lan ya, apa FSA?

            "Kutu minangka subordo saka ektoparasit obligat cilik, urutan kutu. Bagian cangkem kutu diadaptasi kanggo nusuk kulit inang lan nyerep getih." Ora nyuda utawa nambah.
            Apa prabédan dhasar antarane peradaban kita lan peradaban Kulon.
            Ing kono, saka presiden negara nganti presiden perusahaan, lan liya-liyane, para borjuis milih manajer supaya bisa nambah kasugihan. Ing negara kita, borjuis diangkat dening manajer, supaya bisa nambah kasugihan.
          2. iury.vorgul
            iury.vorgul 3 Agustus 2017 10:07
            +7
            Ngomong babagan negara, sakperangan alesan sampeyan lali Finland, Denmark lan Austria.
            Apa sampeyan ora ngelingi negara gedhe kaya Luxembourg, Liechtenstein, Andorra, San Marino lan "Agung" Principality of Monaco.
            FSA minangka Demokrasi Liberal Luar Negeri Demokrasi Agung.
          3. A1845
            A1845 3 Agustus 2017 11:06
            +6
            Kutipan: Letnan Teterin
            Kanggo sawetara alesan sampeyan lali Finland, Denmark lan Austria

            lan China uga kudu eling, padha njupuk ing kono
            sukses katon!
            1. ShKAS_mashingun
              ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 11:42
              +3
              Kutipan: A1845
              sukses katon!

              lagi nyolong, padha terus nyolong, amarga
              Kutipan: A1845
              padha njupuk
              1. Ingvar 72
                Ingvar 72 3 Agustus 2017 17:43
                +3
                Kutipan saka ShKAS_mashingun
                lagi nyolong, padha terus nyolong, amarga

                Ora ing skala sing. Lan sukses ekonomi iso dibandhingke? nglirik
                1. ShKAS_mashingun
                  ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 22:55
                  +1
                  Kutipan: Ingvar 72
                  Ora ing skala sing. Lan sukses ekonomi iso dibandhingke?

                  iki ora saka shooting ing stadion, nanging saka ekonomi free
            2. kaliber
              3 Agustus 2017 21:46
              +2
              Lan nalika padha nyolong, padha nyolong!
          4. BMP-2
            BMP-2 27 Agustus 2017 10:06
            0
            Inggih, dongeng babagan getih Ivan the Terrible asale saka opus liberal sing padha! nglirik
      3. kkasa 81
        kkasa 81 3 Agustus 2017 11:11
        + 18
        Kutipan: Letnan Teterin
        partai sing ngatur ing negara biasa ngatasi masalah pamrentahan sing efektif tanpa eksekusi pimpinane

        Ing negara-negara biasa (kaya aku ngerti, tegese negara kapitalis), "manajer efektif" duwe kesempatan kanggo nampa kabeh keuntungan (luwih akeh tinimbang warga biasa) kanthi sah, lan iki ora perlu nglanggar hukum.
        Ing negara sosialis, ora ana stratifikasi sing cetha babagan penghasilan, mula kanggo entuk dhuwit, sampeyan kudu nglanggar undang-undang. Lan para Bolshevik nindakake perkara sing bener nalika nembak para pelanggar hukum kasebut.
        1. Maki Avellievich
          Maki Avellievich 3 Agustus 2017 17:13
          +2
          Kutipan saka: rkkasa 81
          Ing negara sosialis, ora ana stratifikasi sing cetha babagan penghasilan, mula kanggo entuk dhuwit, sampeyan kudu nglanggar undang-undang. Lan para Bolshevik nindakake perkara sing bener nalika nembak para pelanggar hukum kasebut.


          supaya Mungkin soko ing conservatory kanggo mbenerake?
        2. Nikolai K
          Nikolai K 4 Agustus 2017 00:13
          +2
          Ing negara sosialis, ora ana stratifikasi sing cetha babagan penghasilan, mula kanggo entuk dhuwit, sampeyan kudu nglanggar undang-undang. 

          Logika wesi.
      4. Asp 57
        Asp 57 3 Agustus 2017 17:10
        +5
        Amarga CPSU(b) minangka organisasi kriminal paling gedhe ing sejarah. Miturut cara, Yagoda mung pengemis. Marsekal Zhukov nemokake luwih akeh ... piala.
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 3 Agustus 2017 17:45
          +7
          Kutipan: Aspid 57
          Marsekal Zhukov nemokake luwih akeh ... piala.

          Jerman, mugi kula pitutur marang kowe, ora expropriated. Aja bingung piala perang karo pitenah ing negara sampeyan.
          1. kula 1970
            kula 1970 3 Agustus 2017 19:30
            +5
            Jerman, mugi kula pitutur marang kowe, ora expropriated. Aja bingung piala perang karo pitenah ing negara sampeyan.licin banget...
            Minangka memoriku, ing Wehrmacht ora ana set kristal, lukisan lan wulu sable minangka barang peralatan militer / amunisi ...
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 3 Agustus 2017 20:45
              +7
              Kutipan: my 1970
              ing Wehrmacht ora ana set kristal, lukisan lan wulu sable minangka barang peralatan militer / amunisi.

              Nanging ana dompet digawe saka kulit manungsa tato. Lan ambruk metu untu emas. Lan babagan piala - maca dekrit Jerman babagan ekspor properti budaya. hi
              1. kula 1970
                kula 1970 3 Agustus 2017 22:25
                +2
                Nanging ana dompet digawe saka kulit manungsa tato. Lan ambruk metu untu emas. Lan babagan piala - maca dekrit Jerman babagan ekspor properti budaya. -kang. Mulane Zhukov kudu nyeret kabeh menyang omah, mung kudu nyeret ALLUtawa padha ngarani kabeh Jerman TROPHY, lan ora Wehrmacht, kaliren ing 1945?
                1. ShKAS_mashingun
                  ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 22:58
                  +1
                  Kutipan: my 1970
                  Utawa padha nyebut kabeh Jerman TROPHY, lan ora Wehrmacht, kaliren ing 1945?

                  slogan sosialis gedhe sing dikuwasani dening Bolshevik yaiku: "Rob the loot"))
      5. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 3 Agustus 2017 19:23
        +8
        Kutipan: Letnan Teterin
        Pitakonan sing menarik: kenapa partai sing ngatur ing negara-negara biasa ngatasi masalah pamrentahan sing efektif tanpa njupuk pimpinane.

        Warga Marat ndeleng kiriman sampeyan kanthi bingung. eseman
        Mung wae Rusia wis telat maneh - lan apa sing ditindakake Eropa ing pungkasan abad kaping wolulas lan ing abad kaping XNUMX, sing ditindakake ing abad kaping rongpuluh.
      6. zenion
        zenion 3 Agustus 2017 20:02
        0
        Kanggo alesan sing ana kabeh maling. Banjur partai rakyat nglawan borjuasi.
      7. lilin
        lilin 27 Agustus 2017 15:49
        0
        Amarga kita ora duwe kapitalisme lan ora ana sing bisa dibuwang menyang dalan. Kapitalisme nduweni pengungkit universal - dhuwit lan properti. Uga minangka hirarki sosial sing kaku. Ing ngarsane kesetaraan sosial, sanajan diumumake, pakunjaran lan eksekusi tetep minangka paukuman.
    2. Olgovich
      Olgovich 3 Agustus 2017 08:43
      + 19
      Kutipan: Nicholas S.
      Sawise Partai Bolshevik mandheg njupuk wong-wong kuwi ing pimpinane, iku bosok lan ilang kemampuan kanggo perang.

      Pesta ditembak?! Ing Kongres, Konferensi, lsp?
      Nomenklatura panguwasa iki, sengit sengit saben liyane, kejem numpes saben liyane. Sayange padha ora patèn-patènan.
      Lan anggota partai biasa, ekstra diremehake dening rasa wedi, dina iki nguwuh-uwuh: "Kamulyaning Yagoda!", Lan sesuk: "Pati kanggo Yagoda!" ....
      Jaman ngeri....
      Matur nuwun kanggo penulis.
      1. biaya
        biaya 3 Agustus 2017 09:00
        +3
        Salam Andrey hi
        1. ALEXEY VLADIMIROVICH
          ALEXEY VLADIMIROVICH 3 Agustus 2017 12:42
          + 16
          Kabeh kolaborator utama lan wakile menehi kesaksian marang Yagoda: Ya. S. Agranov, L. M. Zakovsky, S. G. Firin, S. F. Redens, F. I. Eichmans, Z. B. Katsnelson, I. M. Leplevsky lan liya-liyane.
          Apa jeneng apik saka rangking paling dhuwur saka NKVD, konfirmasi wesi saka tembung Dzhugashvilists Soviet sing USSR saestu Rusia Rusia:
          Enoch Gershevich Yehuda (Berry)
          Heinrich Ernestovich Shtubis (Zakovsky)
          Yankel Shmaevich Sorenson (Agranov)
          Stanislav Frantsevich Redens (Polandia Stanisław Francewicz Redens)
          Teodors Ivanovich Eihmans (Latvia Teodors Eihmans)
          Zinovy ​​​​Borukhovich Katsnelson
          Israel Moiseevich Leplevsky
          Meer Abramovich Trilisser
          Semyon Matusevich Pupko (Firin, Yahudi Lithuania)
          Aku bungah yen ing antarane wong Rusia ora cukup wong jahat kanggo mimpin Cheka-OGPU-NKVD lan Komunis kudu ngrekrut geeks kanthi harfiah saka tenaga kerja keras lan shalman menyang Chekist.
          1. Alexander Green
            Alexander Green 3 Agustus 2017 14:45
            + 11
            Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
            Aku bungah yen ing antarane wong Rusia ora cukup wong jahat kanggo mimpin Cheka-OGPU-NKVD lan Komunis kudu ngrekrut geeks kanthi harfiah saka tenaga kerja keras lan shalman menyang Chekist.


            Ing tangan liyane, ing sisih Pengawal Putih, master Pundhak padha tanggung Russian.
            1. badens1111
              badens1111 3 Agustus 2017 14:54
              +9
              [quote = Quote: ALEXEY VLADIMIROVICH
              Aku bungah yen ing antarane wong Rusia ora ana wong jahat sing cukup kanggo mimpin Cheka-OGPU-NKVD lan Komunis kudu ngrekrut geeks kanthi harfiah saka tenaga kerja keras lan shalman menyang Chekist. [/ Quote]
              Mesthi wae, penulis kutipan iki, amarga gething marang wong Rusia, lali sapa sejatine para algojo.
              "Ing Oktober 23, 22 wong petani Bannikov saka desa Bolgur saka Iyulsky volost dipenjara dening Pengawal Putih lan dikunjara ing departemen militèr Izhevsk, ing ngendi wis ana 450 wong sing dipenjara sadurungé.

              Ora dingerteni apa sing disalahake Bannikov iki [12]) sadurunge para algojo putih, nanging dheweke mung baris ing ngarepe kabeh sing ditangkep ing baris siji, ngliwati tali liwat tangan sing diikat supaya ora tiba lan wiwit. kanggo mecut karo whips ditenun saka 8 sabuk ing ends kang buckshot ditenun. Gambar sing nggumunake saka kasangsaran sing nggegirisi saka wong-wong sing apes, tangisan lan panjaluk sing ora manusiawi bakal dilebokake sanalika bisa, nyebabake getih para penonton sing ora sengaja. Jeblugan nesu keprungu ing antarane kita para tahanan, nanging para algojo brutal sing edan ora mandheg nyiksa dheweke. Wong pitu tiba mati ing sikile. "https://document.wikireading.ru/32440
              Iki admirer saka kulit putih, sing banjur dadi Hitler, lali soko.
              https://topwar.ru/31782-belyy-terror-v-rossii.htm
              l
              1. ALEXEY VLADIMIROVICH
                ALEXEY VLADIMIROVICH 3 Agustus 2017 15:48
                + 11
                Uzhoss, pira akeh shullers lan zaltsman sing disiksa
                Kutipan saka: badens1111
                algojo brutal edan

                1. Sergeyj1972
                  Sergeyj1972 29 Agustus 2017 14:05
                  0
                  Iki, kanthi kasempatan, ora ana ing wilayah ASSR mangsa Volga Jerman? Jeneng umume umum kanggo wong Jerman lan wong Yahudi, sebagian mung Jerman.
            2. Olgovich
              Olgovich 3 Agustus 2017 15:38
              +9
              Kutipan: Alexander Green
              Ing tangan liyane, ing sisih Pengawal Putih, master Pundhak padha tanggung Russian.

              Alasan comparison pathetic. ngguyu Apa Pengawal Putih mimpin pimpinan paling dhuwur ing badan urusan internal negara ageng sajrone pirang-pirang dekade, melu penindasan jutaan warga negara sing ora disalahké?
              katon lucu lan pathetic. ora
              1. badens1111
                badens1111 3 Agustus 2017 15:43
                +8
                Kutipan: Olgovich
                katon lucu lan pathetic.
                - Olgovich.
                Apa sampeyan mlebu ing incompetence lengkap?
                Nanging, iki kanggo sampeyan pribadi.
                https://cont.ws/@douglas/680022
            3. Ingvar 72
              Ingvar 72 3 Agustus 2017 17:51
              +5
              Kutipan: Alexander Green
              Ing tangan liyane, ing sisih Pengawal Putih, master Pundhak padha tanggung Russian.

              Apa ana dhaptar? nglirik Lan dibandhingake karo pembantaian wong Rusia ing taun 1920-an, diatur dening wong saka warga negara non-titular, korban "kulit putih" ilang ing segara korban saka Teror Abang, diatur maneh dening non-Rusia. .
              1. Pancir026
                Pancir026 4 Agustus 2017 08:48
                +5
                Kutipan: Ingvar 72
                Apa ana dhaptar?

                Ing dhaptar arsip saka counterintelligence Kolchak lan Denikin, dhaptar kasus bahu Semenov lan Ungern saka para master, kanggo sawetara alasan, ing Siberia, asu isih disebut Kolchaks.
                Kutipan: Ingvar 72
                korban "kulit putih" ilang ing segara korban Teror Abang, maneh diatur dening non-Rusia.

                Lha, kok ngapusi?Yen dideleng kerugian nalika Kekalahan Sipil Reds, populasi umum saka tumindake Putih, Entente lan akibat saka kegiatane. saka Reds, sanajan ing kasunyatan Whites lan intervensionis.
                Takon dhewe - apa Reds kudu numpes kabeh lan kabeh ing negara yen menang, utawa iku soko sing Whites nindakake ing asas, tanpa njaluk apa-apa? Ya, count karusakan. Saka ekspor saka Rusia. Putih lan intervensionis materiel, armada, kalebu sipil, karusakan saka bandar lan tambang, pabrik.
                Babagan "korban Teror Abang" - kanggo nanggepi teror wong kulit putih - iki sejatine kedadeyan, lan kanggo mbales, ora ketompo carane sampeyan nggali masa lalu saka wong sing njerit babagan iki, sampeyan bakal nemokake ing leluhurmu. salah siji Trotskyist kondhang utawa kulak utawa teroris Basmach saka sawetara jenis.. Nanging iki dudu mayoritas wong, nanging bagean cilik. Persentase, saka wong. Dadi kok sculpt mitos. Padha ngomong reprisals kena pengaruh kabeh wong?
                1. AVVA2012
                  AVVA2012 4 Agustus 2017 12:40
                  +4
                  Kutipan: Pancir026 Lha kok goroh, yen dideleng kapitunane wong Sipil, banjur kapitunane wong Abang, rakyat umume saka tumindake wong Putih, Entente lan akibate kegiatane.
                  Jendral Annenkov kekejemane legendaris. Peserta ing Perang Donya I dadi misuwur minangka komandan detasemen serangan, dheweke entuk penghargaan. Dheweke ngangkat pemberontakan ing Siberia ing taun 1918. Panjenenganipun brutal ditindhes pambrontakan Bolshevik ing distrik Slavogorsk lan Pavlodar. Sawise ngrebut kongres petani, dheweke nyuda 87 wong. Dheweke nyiksa akeh wong sing ora melu pemberontakan. Wong lanang ditegor desa, wong wadon dirudopekso lan ditegor. Ana akeh tentara bayaran ing detasemen Annenkov: Afghan, Uighur, Cina. Korbane cacahe ana ewonan. Sawise kekalahan Kolchak, Annenkov mundur menyang Semirechie, nyabrang tapel wates karo China. Dheweke nginep telung taun ing pakunjaran Cina. Ing taun 1926 dheweke diekstradisi menyang Bolshevik lan ditembak setaun sabanjure.

                  Apa douche! ngguyu
                  Sing lanang mikir yen padha matèni lan tortured sawetara atusan lan ewu Bolsheviks lan muzzled nomer tartamtu saka commissars, banjur padha nindakake proyek gedhe, menehi jotosan nentokake kanggo Bolshevism lan cepet pemugaran saka urutan lawas. Psikologi biasa saben pimpinan platoon ambisi sing percaya yen dheweke mutusake asil perang lan kabeh perang. Nanging ing sisih liya, bocah-bocah lanang ora ngerti yen dheweke rudo pekso, nggebug, ngrampog, nyiksa lan mateni tanpa pilih-pilih lan kanthi ngempet, banjur kanthi mangkono nuwuhake rasa sengit marang panguwasa sing diwakili, yen Bolshevik mung bisa bungah-bungah. anane karyawan sing sregep, berharga lan migunani kanggo dheweke. Baron Alexei Pavlovich von Budberg, lètnan jenderal "Diary saka Pengawal Putih".
                2. ALEXEY VLADIMIROVICH
                  ALEXEY VLADIMIROVICH 4 Agustus 2017 15:32
                  +3
                  Bener, ora perlu ngapusi. Sapa wae bisa maca dekrit komunis "On the Red Terror" lan "Decossackization", miturut ewonan wong sing ditumpes. Pembantaian wong Rusia minangka kabijakan RESMI pemerintah Soviet. .
                  1. AVVA2012
                    AVVA2012 4 Agustus 2017 16:04
                    +4
                    Sapa wae bisa maca dekrit komunis "On the Red Terror" lan "Decossackization", miturut ewonan wong sing tiwas. Pembantaian wong Rusia minangka kabijakan RESMI pemerintah Soviet.

                    Bisa diarani yen Teror Putih ing musim panas 1918 wis dadi sistemik, minangka salah sawijining komponen saka tataran anyar Perang Sipil frontal, sing ngiringi pambentukan sistem kenegaraan Soviet alternatif. Manifestasi sing padha saka kabijakan punitive sajrone periode iki uga dumadi ing Kaukasus Lor, ing ngendi negara putih entuk kamardikan teritorial ing mangsa panas, nganti wektu kasebut minangka fenomena "diundang" extraterritorial ing Don lan Kuban. Kaping pisanan entuk kontrol liwat rong provinsi ing Kaukasus Lor, lan banjur wilayah gedhe, mimpin kanggo bangunan negara putih intensif lan laku punitive cocog.
                    Nanging, statement babagan ora ana teror putih ing periode sadurungé Perang Sipil bakal salah. Manifestasi teror anti-Bolshevik, kalebu. h. lan massa, sing tetep wis ing periode dadi-disebut "eselon" perang. Siji bisa nyathet loro teror individu sing muncul lan akeh keluwihan perang gerilya.Mangkono, perintis langsung disambungake karo praktik teror putih, kanthi eksekusi massal lan njupuk sandera. Jumlah personel sing cilik, isolasi sosial lan teritorial, nyebabake reaksi ing bentuk akeh aksi teror. Sebagéyan, praktik repressive taun 1917, sing ditindakake para pamimpin gerakan putih, uga duwe pengaruh. Urutan Kornilov "Aja njupuk tawanan!" - mung gunung es saka swasana ati radikal saka periode partisan saka gerakan putih. Contone, detasemen partisan Yesaul V. Senggol Chernetsov (kawangun tanggal 30 November 1917) ditandhani dening eksekusi massal ing awal 1917, lan ing awal 1918. bola-bali nggunakake laku teror. Mung rong episode pertempuran detasemen menehi udakara 400 wong sing ditembak sawise perang: tambang Yasinovsky 118 wong, stasiun Likhaya - 250. Saliyane detasemen partisan Chernetsov, sawetara detasemen sukarelawan nindakake tumindak sing padha ing Don. Kampanye musim semi sing misuwur saka Iasi - Rostov-on-Don dening Kolonel M. Êngg. Drozdovsky ing taun 1918 uga diiringi tembakan massal. Mung miturut dokumen asal-usul pribadi para peserta ing kampanye kasebut, jumlah Drozdovites sing dieksekusi sajrone gerakan kasebut paling sethithik 700 wong, luwih-luwih, data kasebut jelas ora lengkap. Sawise sambungan detasemen Drozdovsky karo Tentara Sukarelawan, kahanan ora bakal owah. Miturut macem-macem sumber, saka 1300 nganti 2 ewu wong bakal ditembak dening Drozdovites mung ing Belaya Glina sajrone kampanye Kuban Kapindho. Ora kurang represi ditandhani dening kampanye First Kuban ("Es") sing misuwur dipimpin dening Jenderal L. Êngg. Kornilov. Ing Lezhanka piyambak, paling ora 500 wong ditembak dening Kornilovite. Nanging, sadurunge kampanye iki, praktik repressive sukarelawan ngerti eksekusi massal para tahanan. Dadi, nalika pendhudhukan Rostov-on-Don ing pungkasan taun 1917. regu sukarelawan nindakake eksekusi putih massal pisanan ing wilayah kasebut. Penindasan pisanan sajrone periode iki uga dicathet ing praktik detasemen Kuban ing sangisore komando kapten nalika iku, lan ora suwe Jendral V. L Pokrovsky. Praktek eksekusi militer lynching iki ditransfer dening gerakan putih menyang periode sabanjure. Kahanan sing padha ana ing wilayah Cossack, ing ngendi jeblugan kekerasan ing separo pisanan taun 1918. Iki disebabake konfrontasi antarane Cossacks lan non-residents, Cossacks-front-line prajurit lan Cossacks-lawas. Konflik sosial, intensif dening proses demobilisasi nalika pambentukan kekuwatan Soviet ing lemah, dadi basis saka kabeh seri konflik getih ing periode iki. Penarikan unit abang saka Ukraina mung nambah ketegangan ing wilayah kasebut. Conto sing nggumunake yaiku ngrusak getih wong sing nyerah ing awal April 1918. rong ewu detasemen Tiraspol abang. Mangkono, yen bisa negesake kanthi yakin babagan Teror Putih sistemik wiwit awal musim panas 1918, mula ing wektu sing luwih awal, durung dadi unsur pembentuk sistem (negara), uga dadi fenomena massa. Kasus-kasus teror putih sing kapisah, asring individu utawa lynching, dicathet ing pungkasan musim gugur taun 1917. Periode konfrontasi teritorial ing antarane rong negara kunci ing Perang Sipil bakal mbukak teror bebarengan sing luwih gedhe. Ayo kita menehi mung rong angka ringkesan kanggo 1918-1919, sing umum dikenal dening para spesialis. Data sing ora lengkap sing diklumpukake dening All-Ukrainian Society for Assistance to the Victims of Intervention menehi gambaran babagan ukuran korban kanggo 1918-1919. ing tlatah Ukraina (wilayah luwih cilik tinimbang modern). Saka 1 April 1924 nganti 1 April 1925 padha ndhaftar 237.227 claims kanggo jumlah total mundhut materi - 626.737.390 rubles. 87 k. Tiwas - 38.436 wong, cacad - 15.385 wong, dirudopekso - 1.048 wanita, kasus penahanan, cambuk, lsp. d. - 45.803. Ing provinsi Yekaterinburg, miturut data sing ora lengkap sing diklumpukake dening Chekists kanggo nyoba taun 1920. liwat menteri Kolchak, ing 1918-1919. paling ora rong puluh lima ewu wong ditembak dening panguwasa putih. Kabupaten Yekaterinburg lan Verkhotursky ngalami penindasan khusus. "Sawetara tambang Kizelovsky - ditembak, dikubur urip udakara 8 ewu, distrik Tagil lan Nadezhda - udakara sepuluh ewu ditembak. Yekaterinburg lan distrik liyane - paling wolung ewu wong. Udakara 10% saka rong yuta populasi wis dipotong maneh. Wong lanang, wadon, bocah-bocah dicemplungake. Ruined - kabeh wong miskin, kabeh simpatisan saka rezim Soviet. Ilya Ratkovsky
                    Babad Teror Putih ing Rusia. Represi lan lynching (1917–1920)
                    © Ratkovsky I.S., 2016 © TD Algoritma LLC, 2016
                    1. ALEXEY VLADIMIROVICH
                      ALEXEY VLADIMIROVICH 4 Agustus 2017 17:09
                      +2
                      Copy-paste iku ratuning bukti ... "Bisa dibantah" lan fse.Endi dokumen sing nyatakake sing diarani. ,, teror putih ,,? Ora, lan ora!
                      1. AVVA2012
                        AVVA2012 4 Agustus 2017 17:31
                        +5
                        Ilya Ratkovsky Chronicle of White Terror in Russia. Repressions lan lynchings (1917-1920) © Ratkovsky I.S., 2016 © TD Algorithm LLC, 2016
                        535 referensi ing buku iki mung. Bakal ana sing kudu ditindakake ing wektu luang kanggo mbukak salinan-tempel nglirik Sanajan apa sing dakkandhakake. Iku lucu, nanging wong-wong sing nganggep awake dhewe minangka panyengkuyung gerakan putih ora malah maca memoar para pejuang gerakan putih. Lan ora ana sing ndhelikake apa-apa. Aneh.
                        Shidlovsky S.N. "Cathetan saka Petugas Putih". Shkuro A.G. "Cathetan saka Partisan Putih". Gul R. B. "Ice Campaign". Von Budberg A.P. "Diary saka Pengawal Putih". Letnan Jenderal Denisov S.V. "Cathetan. Perang Sipil ing Kidul Rusia 1918-1920". William G. Ya. "The Defeated". Drozdovsky M. G. "Diary" Denikin A. I. "Essays on Russian Troubles".
                      2. Alexander Green
                        Alexander Green 4 Agustus 2017 22:09
                        +5
                        Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
                        Ing endi dokumen sing nyatakake apa sing diarani. ,, teror putih ,,? Ora, lan ora!

                        Apa sampeyan mikir yen ora ana dokumen, mula ora ana teror putih? Ora ana Bolshevik siji-sijia sing ditembak, ora ana buruh sing disiksa, ora ana wong tani sing digebug nganti mati.
                      3. Pancir026
                        Pancir026 7 Agustus 2017 14:26
                        +1
                        Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
                        Copypasta minangka ratu bukti

                        gayamu.ora kaget.
                        Nah entuk informasi.
                        http://eto-fake.livejournal.com/474407.html
                        Lan aja nyritakake dongeng yen kabeh iki ora cocog karo kasunyatan ing wektu kasebut.
                      4. Stevev
                        Stevev 28 Agustus 2017 09:52
                        0
                        Sampeyan bakal paling ora maca sadurunge nggawa badai salju
          2. Ingvar 72
            Ingvar 72 3 Agustus 2017 17:47
            +4
            Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
            Dzhugashvilists

            Stalin ditembak nganggo tangane dhewe. Kanggo iki, dheweke saiki dicap dening kabeh liberal "Rusia".
            1. ShKAS_mashingun
              ShKAS_mashingun 4 Agustus 2017 05:58
              +3
              Kutipan: Ingvar 72
              Stalin ditembak nganggo tangane dhewe.

              kok kudu dicalonke kanggo kiriman kuwi, ngendi padha cilaka ing skala nasional, supaya njupuk wong mengko
              Kutipan: Ingvar 72
              Kanggo iki dheweke saiki stigmatized

              dheweke ora stigmatized kanggo iki, nanging kanggo kasunyatan sing njupuk iki nominasi ing wektu sing padha dijupuk akeh wong resik "sampeyan chop alas - Kripik fly"
          3. ALEXEY VLADIMIROVICH
            ALEXEY VLADIMIROVICH 7 Agustus 2017 14:10
            +1
            VchK 1921. : Ya. X. Peters, I. S. Unshlikht, A. Ya. Belenky, F. E. Dzerzhinsky, V. R. Menzhinsky - 2 Polandia, 2 Yahudi, 1 Latvian, 0 Rusia.
            Kepemimpinan GPU 1922
            :F. E. Dzerzhinsky, I. S. Unshlikht, F. D. Medved., S. A. Messing,
            V. R. Menzhinsky, G. G. Yehuda, G. I. Boky, Ya. X. Peters - 3 wong Yahudi, 2
            Pole, 1 Latvia, 1 Ukrainia (miturut sawetara sumber, wong Yahudi), 1 Belarusia
            (saka Warsawa).
            Moscow Cheka 1918-1919 (dhaptar ing wiki Inggris, kanthi teliti dibusak saka basa Rusia): Felix Dzerzhynsky, Yakov Peters,
            Shklovsky, Kneyfis, Tseystin, Razmirovich, Kronberg, Khaikina, Karlson,
            Shauman, Lentovich, Rivkin, Antonov, Delafabr, Tsytkin, Krylenko, G. Sverdlov, Bizensky, Yakov Blumkin, Aleksandrovich, Denda, Zaks, Yakov Goldin, Galpershtein, Kniggisen, Martin Latsis, Fogel, Zakis, Shillenkus, Yanson.
            1. Pancir026
              Pancir026 7 Agustus 2017 14:15
              +1
              Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
              Shillenkus, Yanson.

              Mbuwang sumber sampeyan sing ragu-ragu ing TPA. Ing kono, kajaba rereget, ora ana barang apa-apa.
              1. ALEXEY VLADIMIROVICH
                ALEXEY VLADIMIROVICH 7 Agustus 2017 14:21
                +1
                Kutipan saka Pancir026
                sumber meragukan sampeyan

                Wenehi sumber sing bener. Nanging, fakta kasebut minangka perkara sing bandel: para algojo komunis ing taun-taun awal kekuwatan Soviet dipimpin dening wong Polandia, Yahudi lan Latvia, ngupayakake kebijakan punitif "teror abang".Yahudi, Latvia, Negro, Cina, utawa "Wong Asing" ing Cheka Yahudi ing KGB
                Abramov Vadim
                https://history.wikireading.ru/80692
                1. Pancir026
                  Pancir026 20 Agustus 2017 10:40
                  0
                  Kutipan: ALEXEY VLADIMIROVICH
                  .Yahudi, Latvia, Negro, Cina, utawa "Wong Manca" ing wong Yahudi Cheka ing KGB

                  Iki kabeh sumber sampeyan?
                  Apa warga Latvia ing Republik Ingushetia? Wong Yahudi? Apa wong Tionghoa digunakake dening pejabat tsarist, pedagang-industrialis minangka tenaga kerja gratis?
                  Umumé, sumber sampeyan duwe ambu ora enak banget.
    3. kaliber
      3 Agustus 2017 16:54
      +3
      Dheweke wis dadi elit! Apa kanggo dheweke duwe sesambungan karo pedunung koridor karo jamban ing mburi? Dheweke luwih kasengsem ing boots kulit paten lan tunik putih! Angsa dudu kanca karo babi, iki wis suwe dikenal. Lan uga dikenal: saka rags kanggo kasugihan ... nanging rereget ora sakabeheng mati!
      1. AVVA2012
        AVVA2012 4 Agustus 2017 02:34
        +5
        Vyacheslav Olegovich, supaya wong ora pirembagan bab wong liya, ing kasunyatan, ngomong bab awake dhewe. snob, p.
  2. LetnanTeterin
    LetnanTeterin 3 Agustus 2017 06:56
    + 20
    Artikel kasebut minangka tambahan, lan kanggo penulis - matur nuwun kanthi tulus kanggo karya sing wis rampung! hi Artikel sampurna nuduhake loro asas saka milih "personel anjog" ing pamaréntahan Dzhugashvili, lan karakter moral sing. Lan, sing penting, kutipan saka "wicara" Vyshinsky nggambarake tingkat "kaadilan" Dzhugashvilev, amarga sawise maca pidato para pengacara pra-revolusioner, pernyataan Vyshinsky katon padha karo tangisan ritual dukun primitif dibandhingake karo Pushkin. geguritan. Aku bakal nerangake kenapa aku menehi perbandingan kaya ngono: jaksa penuntut umum Ora duwe hak ngenyek terdakwa, ngremehake martabate manungsa lan ngomongake kesalahane minangka bukti bukti. Kasunyatan kaluputan saka terdakwa mbuktekake ONLY pengadilan, lan ora ana wong liya. Iki cara wong beradab. Lan ing antarane wong-wong beradab, ora ketompo carane scoundrel pidana iku, jaksa ora ngidini piyambak kanggo stoop kanggo ngina terdakwa utawa wong sing diselidiki.
    Nanging, yen sampeyan maca memoar Chekist Mikhail Shreider, diselidiki ing wektu iku ora beban dhewe karo sikap nyukupi kanggo wong ...
    https://www.litmir.me/br/?b=188229
    1. monster_lemak
      monster_lemak 3 Agustus 2017 07:40
      +4
      Lan "Vyshinsky" mung saka "pra-revolusioner" ..... nglirik
      1. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 3 Agustus 2017 07:53
        + 12
        Dadi sawise kabeh, bab iku dheweke sinau ing universitas saka 1901 kanggo ... 1912. Dheweke terus-terusan diusir amarga melu kerusuhan, mula aku rumangsa jelas apa sing ditindakake tinimbang sinau kabeh taun iki.
        1. monster_lemak
          monster_lemak 3 Agustus 2017 08:00
          +5
          Inggih, dheweke isih bisa entuk praktik hukum miturut "rezim lawas" - ing taun 1915-1917, minangka asisten P. N. Malyantovich, pengacara sumpah Pengadilan Kehakiman Moskow. nglirik
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 3 Agustus 2017 19:28
            +5
            Ana crita apik liyane karo Andrei Yanuarievich:
            Ing taun 1917, Vyshinsky ninggalake autograph ing dhawuh supaya ing wilayah sing dipasrahake marang pesenan Pemerintah Sementara "ing panelusuran, penahanan lan nyoba, minangka Spy Jerman, Lenin" bakal strictly diamati.
        2. Pancir026
          Pancir026 7 Agustus 2017 14:16
          +1
          Kutipan: Letnan Teterin
          Dheweke terus-terusan diusir amarga melu kerusuhan, mula aku rumangsa jelas apa sing ditindakake tinimbang sinau kabeh taun iki.

          Dheweke sinau, sampeyan ora, mulane wong kaya sampeyan kalah, saiki sampeyan bakal kalah.
    2. mac789
      mac789 3 Agustus 2017 14:38
      +2
      Lha, jaksa sing "beradab" luwih parah. Maca klasik Barat.
  3. ShKAS_mashingun
    ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 07:00
    +8
    VYSHINSKY: Manungsa waé, Comrade Hakim. Pengkhianat lan pengkhianat Yagoda nyuwun pangapunten.
    lan kabeh proses. Sidhang durung rampung, lan pangareping jaksa negara, A. Ya. Vyshinsky, wis ngetokake putusan. Nanging apa bab
    Ora ana wong siji-sijia sing bisa ditemokake kaluputan, uga kena paukuman pidana kajaba kanthi putusan pengadilan.
    Nah, banjur ana pesenan. Ora amarga aku mesakake Yagoda (ana dalan kanggo dheweke), nanging isih ... Banjur pira sing kudu direhabilitasi, akeh sing numerta.
    1. monster_lemak
      monster_lemak 3 Agustus 2017 07:31
      + 15
      Inggih, kene akeh salivate liwat bali saka "Stalinism", tanpa mikir bab kasunyatan sing iki, nyatane, bali kanggo sabenere "pesenan kuwi." Dheweke percaya yen "pesenan iki" ora bakal mengaruhi dheweke .... Inggih, nggih ......
      1. ShKAS_mashingun
        ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 07:38
        +7
        Kutipan saka Monster_Fat
        Dheweke percaya yen "pesenan iki" ora bakal mengaruhi dheweke .... Inggih, nggih ......

        Ya, ora ana sing "infallible", sing paling menarik yaiku wong-wong sing ora kena pengaruh saka purges, "Leninists-Staliniss" sing paling setia, mengko dadi "liberalisme" lan mungsuh USSR. Conto sing paling nggumunake yaiku Khrushchev.
        1. vena
          vena 3 Agustus 2017 08:12
          + 16
          Kutipan saka ShKAS_mashingun
          ya, ora ana "infallible" ing kono..

          Apik tenan, jebule saiki kabeh wong wis "maksum", mula wong-wong padha mati. Lan kenapa? Aku eling yen ing taun 1953 ing "cerah Magadan "kirim 5000 wong related mung kanggo katering. Lan saiki carane akeh? Ing 37th, populasi tambah dening 3 yuta wong, ing 38 dening jumlah sing padha, lan saiki kabeh infallible, mulane, ora dikunjara lan populasi (masa depan). prajurit) ambruk Apa ora amarga kabeh wong pancen jujur, ora salah, lan mulane ora ana wong siji-sijine saka katering umum sing durung dikunjara. Lan populasi saya suda lan suda!
          1. ShKAS_mashingun
            ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 08:19
            +4
            Kutipan saka vena
            lan miturut iki, ora ana wong siji-sijine saka catering umum sing durung dikunjara.

            nyaranake kampanye reresik? Dina iki "bisnis katering umum", sesuk - "kasus dokter" lan liya-liyane, miturut dhaptar?
            1. vena
              vena 3 Agustus 2017 08:57
              +9
              Kutipan saka ShKAS_mashingun
              Dina iki minangka "bisnis katering umum", sesuk - "bisnis dokter" lan liya-liyane, miturut dhaptar

              Dene para dokter, aku durung duwe informasi, nanging ing rumah sakit, ing departemen lambung, dheweke ngucapake sumpah babagan katering umum. Kabeh limo "perusahaan" Aku iku ndadekake sethitik pangertèn kanggo tumindak, iku mbutuhake saben dina painstaking karya ing arah iki. Utawa sampeyan isih pengin mateni populasi kanthi cara nganti kita kabeh dipateni ing kene kanthi macem-macem aditif panganan sing mbebayani? Sampeyan duwe sawetara kecenderungan sadis. Yagene wong-wong sing manggon ing negara iki ora nyenengake sampeyan? Mungkin sampeyan duwe sawetara cara liya kanggo mateni ing pangkone, ngakoni, yen ora, sampeyan bakal bang wong lan bakal kasep, lan ora ana sing bakal bisa kanggo smear sampeyan saka pengadilan lan paukuman.
              1. ShKAS_mashingun
                ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 09:00
                +1
                Kutipan saka vena
                Utawa sampeyan isih pengin mateni populasi kanthi cara nganti kita kabeh dipateni ing kene kanthi macem-macem aditif panganan sing mbebayani?

                conto suplemen? Lan saka ngendi data babagan target (karusakan populasi) nggunakake aditif mitos kasebut?
                1. vena
                  vena 3 Agustus 2017 09:33
                  + 11
                  Lha kowe kok dodol-dolan neng kene? Apa, apa sampeyan ora tau ndeleng produk sing ora bisa rusak ing rak toko? Sawise nutrisi kasebut, mayit mandheg mandheg, ana masalah karo reburials, lan wis ana ing saindenging jagad, ing endi wae. Apa sampeyan uga krungu babagan pemusnahan populasi sing ditargetake kanggo pisanan? Dadi maca bahan ing subyek iki, ngrungokake paling ora kanggo pidato pungkasan saka Academician S. Kapitsa, anggota saka "Club of Roma", kang cetha laporan ing perlu kanggo ngurangi populasi ing bumi dening rong puluh, sèket kaping sing. cara. Apa sampeyan ngerti apa-apa babagan iki? Sampeyan menehi kesan yen sampeyan ora ngerti. Utawa sampeyan mung dhewe?
                  1. ShKAS_mashingun
                    ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 09:54
                    +2
                    [quote = venaya] Apa, apa sampeyan ora tau ndeleng produk sing ora bisa rusak ing rak toko? [/ kutipan]
                    produk deteriorate saka kadaluwarsa periode panyimpenan utawa nglanggar aturan panyimpenan. Produsen nggunakake aditif (disetujoni dening Kementerian Kesehatan) kanthi tepat supaya (produk) ora rusak [kutipan = venaya] lan kanggo [kutipan = venaya] produk sing ora rusak [/ kutipan] ora rusak, amarga ditulis. mati ing wektu, ana toko cedhak omahku lan saben dina aku weruh carane iki [quote=venaya]produk non-perishable[/quote] dijupuk metu dening truk.
                    [kutipan = venaya] Sawise nutrisi kaya ngono, mayit mandheg [/ kutipan] ya, aku weruh kepiye mandheg, ing dina kaping pindho ora bisa cedhak karo "mayit". [quote = venaya] Dadi waca materi babagan topik iki [/ kutipan]
                    ayo bahan [kutipan = venaya] ngrungokake paling ora pidato pungkasan saka akademisi S. Kapitsa, anggota "Klub Roma", ing ngendi dheweke nyatakake kanthi jelas babagan perlune ngurangi populasi ing bumi kanthi rong puluh, kaping seket. .[/ kutipan]
                    Kasunyatan bilih overpopulasi ing bumi dudu rahasia kanggo sapa wae, pertimbangan teoretis saka profesor kasebut ora ana panggilan kanggo ngrusak populasi, ora perlu narik manuk hantu ing ndonya. Apa sampeyan uga duwe mania kanggo konspirasi, wektu iki - ing saindenging jagad?
                  2. Maki Avellievich
                    Maki Avellievich 3 Agustus 2017 17:20
                    +5
                    Kutipan saka vena
                    Apa sampeyan uga krungu babagan pemusnahan populasi sing ditargetake kanggo pisanan?


                    mbandhingake pangarep-arep urip dina lan ngomong 200 taun kepungkur. Ing jaman semana, panganan mung organik. padha mati kaya laler.

                    Ps aja nganti kebawa dening film.
                    1. vena
                      vena 3 Agustus 2017 18:01
                      +5
                      Kutipan: Maki Avellievich
                      mbandhingake pangarep-arep urip dina lan ngomong 200 taun kepungkur

                      Iki minangka substitusi konsep liyane. Aku nulis babagan nyuda populasi, utamane alamiah enom, bisa tenaga kerja produktif lan uga pertahanan negara. Apa sampeyan ngomong babagan kene? Ing kirim Panjenengan, chutzpah cetha aturan, Tambah ing umur pedunung, utawa tuwa umum populasi mung ngandika bab pembantaian didhelikake, sing, tugas saestu strategis subordinating negara kanggo kontrol external. Dadi, ing umum, dheweke ora "mati kaya laler", nanging tambah akeh. Mung minangka asil saka WWI, penurunan catastrophic ing jumlah pedunung putih ing planet, utamané, wiwit, iku wis suda saka luwih saka setengah saka populasi donya ing wektu iku kanggo sengsara 5% dina lan terus kanggo forcefully. nolak, utawa luwih, lagi dikurangi sacara artifisial. Apa sampeyan mikir kasunyatan iki pancene ora katon? Mbok gaya umum iki ora katon kanggo wong, nanging ora kanggo kula.
                    2. vena
                      vena 3 Agustus 2017 18:02
                      +2
                      Kutipan: Maki Avellievich
                      mbandhingake pangarep-arep urip dina lan ngomong 200 taun kepungkur

                      Iki minangka substitusi konsep liyane. Aku nulis babagan nyuda populasi, utamane alamiah enom, bisa tenaga kerja produktif lan uga pertahanan negara. Apa sampeyan ngomong babagan kene? Ing kirim Panjenengan, chutzpah cetha aturan, Tambah ing umur pedunung, utawa tuwa umum populasi mung ngandika bab pembantaian didhelikake, sing, tugas saestu strategis subordinating negara kanggo kontrol external. Dadi, ing umum, dheweke ora "mati kaya laler", nanging tambah akeh. Mung minangka asil saka WWI, penurunan catastrophic ing jumlah pedunung putih ing planet, utamané, wiwit, iku wis suda saka luwih saka setengah saka populasi donya ing wektu iku kanggo sengsara 5% dina lan terus kanggo forcefully. nolak, utawa luwih, lagi dikurangi sacara artifisial. Apa sampeyan mikir kasunyatan iki pancene ora katon? Mbok gaya umum iki ora katon kanggo wong, nanging ora kanggo kula.
                      1. Maki Avellievich
                        Maki Avellievich 3 Agustus 2017 21:10
                        +3
                        Kutipan saka vena
                        Mung minangka asil saka WWI, penurunan catastrophic ing jumlah populasi putih planet, utamané, wiwit, iku wis suda saka luwih saka setengah saka populasi donya ing wektu iku kanggo sengsara 5% dina lan terus kanggo forcefully. nolak, utawa luwih, lagi dikurangi sacara artifisial. Apa sampeyan mikir kasunyatan iki pancene ora katon? Mbok gaya umum iki ora katon kanggo wong, nanging ora kanggo kula.


                        yen anggepan sampeyan ngrusak wong sing disengaja bener, apa sampeyan ora ngerti yen dalang sing tanggung jawab babagan iki ora bisa ditindakake kanthi maksimal? sawetara Urut saka setengah ngukur.
                        ilmu wis menehi alat sing bisa nyuda populasi cukup cepet lan tanpa bledug. kok dadi alon?
                        wedi mbukak. ora mikir.
                        yen pancen ana rencana sing kaya ngono, mula bisa ditindakake tanpa wedi diungkapake. ora ana sing bakal pracaya. meh ora ana wong.

                        ps tuku woh jam iki lan bir. aku lan bojoku bakal lungguh ing plataran ing meja. sip lan ngomong bab soko, Mungkin karo tutul filsafat. Setu sesuk.
                        break liwat, lan iku ora kelakon.
                    3. Han Tengri
                      Han Tengri 4 Agustus 2017 20:55
                      +5
                      Kutipan: Maki Avellievich
                      Ps aja nganti kebawa dening film.

                      Ora, iki dudu film! Ing kene, malah alkohol ora ana hubungane. ngguyu Ing kene, obat-obatan sing luwih serius digunakake ... wassat
                  3. Sergeyj1972
                    Sergeyj1972 29 Agustus 2017 14:12
                    0
                    Apa ora ana gunane kanggo kita ing Rusia kanggo nyuda populasi Bumi? Masalahe ora ana sawetara wong ing Federasi Rusia. Masalahe yaiku ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad, pedunung jelas bobote.
            2. biaya
              biaya 3 Agustus 2017 09:01
              +4
              Sugeng siang, Vyacheslav hi
            3. Nggolek
              Nggolek 3 Agustus 2017 13:32
              +2
              Lan apa ora, loro koki lan dhokter, nanging wakil saka Profesi bisa dadi scoundrel lan bongkahan.
            4. Ingvar 72
              Ingvar 72 3 Agustus 2017 17:55
              +3
              Kutipan saka ShKAS_mashingun
              sesuk - "urusan dokter"

              Ya, sanajan saiki, ndeleng kualitas perawatan medis. Umume dokter, kaya prostitusi, mung duwe nenek ing mripate.
              1. AVVA2012
                AVVA2012 4 Agustus 2017 02:40
                +1
                Aja menyang pelacur, mbebayani kanggo kesehatan.
        2. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 29 Agustus 2017 14:10
          0
          Khrushchev wiwit pertengahan 30-an. ana ing antarane lima nganti pitung pamimpin paling dhuwur ing USSR, sing ngatur represi massa 1937-1938. Dheweke nduwe posisi sing luwih dhuwur tinimbang Yagoda lan Vyshinsky.
    2. mac789
      mac789 3 Agustus 2017 14:40
      +1
      Lha wong-wong kuwi kaya bocah cilik. Putusan kasebut ditulis dening jaksa. Hakim mung menehi tandha. Praktek global.
  4. Alex_59
    Alex_59 3 Agustus 2017 07:24
    + 22
    Aku ora bisa menehi artikel plus. Panyebab sing bener saka pirang-pirang fénoména isih durung jelas, lan penulis ora ngupayakake mangertos, nanging seneng karo macem-macem barang-barang rumah tangga "ikterik", kayata dhaptar barang-barang Yagoda lan pernyataan babagan pikirane sing sempit. Aku ora ngandel yen kabeh mau, kalebu Stalin, padha maniac lara, sadists lan perverts, utamané amarga wong sing mimpin negara ing perang angel lan pungkasanipun menang ora bisa dadi winates. Penulis ora njelajah masalah iki kanthi cara apa wae. Kenging punapa garwanipun Yagoda dipuntindakaken kanthi kejem? Sapa sing dadi inisiator? Salah? Yen ora, banjur kanggo tujuan apa? Kepiye lan kenapa sifat-sifat Yagoda sing jelas ora digatekake sajrone janjian lan kemajuan karir? Apa tambahan tuduhan sing wis jelas keluwih karo tuduhan sing adoh banget? Apa manajemen puncak ngerti sapa sing ditunjuk lan apa sing kedadeyan? Yen dimangerteni, banjur apa sing bener (ora dipentasake kanggo penampilan) gol sing ditindakake? Utawa iku salah?
    Ora ana wangsulan. Artikel kasebut dudu riset. Tekan kuning. Branding Bolsheviks iku prakara prasaja, sampeyan ora perlu duwe pikiran luwih saka Bolsheviks piyambak. Nanging kanggo mangerteni panyebab sing bener lan undercurrents saka fénoména kasebut minangka BISNIS BIG, sing, nanging, ora katon menarik kanggo penulis.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 3 Agustus 2017 07:29
      +9
      Kutipan: Alex_59
      Apa manajemen puncak ngerti sapa sing ditunjuk lan apa sing kedadeyan?

      Kepemimpinan sing paling dhuwur dhewe kaya Yagoda, mula sampeyan kaget. Ora ana kuning ing artikel kasebut, amarga kebingungan sampeyan nalika ora ana sing bisa diomongake.
      1. Alex_59
        Alex_59 3 Agustus 2017 10:27
        + 16
        Kutipan saka Beaver1982
        Ora ana kuning ing artikel kasebut

        ana. Penulis nyiapake kanthi rinci dhaptar panelusuran Yagoda. Kenapa dokumen iki rinci banget? Mbokmenawa ing kasus kasebut ana luwih saka satus protokol lan inventarisasi, nanging mung siji sing diwenehake kanthi rinci. Kenging punapa? Amarga ana sandhangan lan saru! Iki wis ditekanake. Senajan apa iki kudu apa karo kuwalitas bisnis saka Comrade. Woh wohan beri kanggo nyata? Ya, dheweke main ing kono karo Averbakh kanggo porno ing sepi - dadi apa? Apa padha piyambak? Ya iku urusane dhewe-dhewe. Sanadyan BDSM ngidini dheweke ngatur kanthi persetujuan bebarengan. Apa hubungane karo kualitas bisnis Yagoda? Tchaikovsky wis metu homo lan saiki apa?
        Iki sing diarani kuning. Aku ora nate ngrasa simpati marang Yagoda iki, nanging kepiye carane bisa ngritik kebijakan penindasan Stalin nalika nindakake perkara sing padha (mung ing skala sing luwih cilik, amarga jaman lan adat istiadat beda)? We are considering pitakonan saka kaluputan Yagoda, nanging kita sinau dokumen bab sandhangan lan porno ... Nah, iku mung stunned, ambane saka sinau masalah punika memikat.
        Kutipan saka Beaver1982
        Kepemimpinan sing paling dhuwur dhewe kaya Yagoda, mula kok kaget

        Sampeyan malah ora sok dong mirsani carane sampeyan langsung, unsubstantiated, ngetokake statement sing pancen identik karo tembung Vyshinsky babagan "Yagoda getun pengkhianat lan pengkhianat menyang motherland." Sampeyan saiki, tanpa menehi bukti, kanthi standar nemtokake pimpinan paling dhuwur ing negara kasebut padha karo Yagoda (aku ora ngerti cara apa, moral utawa pidana, nanging tetep). Yaiku, sampeyan durung mbuktekake apa-apa, nanging sampeyan langsung duwe kesimpulan sing wis siap. Lan nul mangu. Apa sing bisa daklakoni sawise iku? Mung kanggo madhakake sampeyan karo Vyshinsky, kaya sampeyan padha karo Yagoda karo pimpinan ndhuwur. Tandha sampeyan beda, nyabrang, Ortodoks, blah, blah, blah, nanging intine padha. Sawise aku mutusake manawa manajemen puncak minangka penjahat - lan intine, apa sing bisa diragukan? Apik banget!
        Nanging sapa sing dakkandhakake iki ...
        1. berang-berang1982
          berang-berang1982 3 Agustus 2017 10:36
          +2
          Kutipan: Alex_59
          nyabrang, Ortodoks, blah, blah, blah, nanging inti iku padha

          Yen Yagoda, Vyshinsky lan wakil pimpinan ndhuwur duwe salib, critane bakal beda, kabeh buktiku, lan ora ana pengkhianat.
          1. Diana Ilyina
            Diana Ilyina 3 Agustus 2017 12:47
            + 21
            beaver1982 Dina iki, 10:36 ↑
            Yagoda, Vyshinsky lan liya-liyane bakal duwe salib
            Sampeyan duwe salib, nanging ora ana otak, lan bebarengan karo pengecut! ngguyu
            Alex_59 Dina iki, 10:27 ↑
            ana. Penulis nyiapake kanthi rinci dhaptar panelusuran Yagoda. Kenapa dokumen iki rinci banget?
            Alexey hi tresna , salamku! Sampeyan bener, artikel kasebut ora mung kuning, nanging kanthi mambu, nanging kaya kabeh artikel dening penulis iki sing ana hubungane karo periode Soviet. Penulis, ing guise saka analisis rinci, nyoba kanggo gawe uwong yakin kita yen Yagoda minangka potret saka ALL ndhuwur USSR. Kajaba iku, ora ana riset jero, saka dokumen mung dhaptar "strawberries" sing dicekel nalika digoleki. Dadi tetes demi tetes, alon-alon penulis nyusup menyang otak saka gagasan babagan kekuwatan Soviet sing ala. Aku wis ngetutake karakter iki kanggo wektu sing suwe, sing nganggep awake dhewe minangka "sejarawan gedhe" lan "guru". Ora ana sing nulis luwih akeh tinimbang sing ditindakake babagan USSR, kajaba kanggo gozman, Svanidze lan rezun lan rodents liyane saka kuthah Russophobic. Nuwun sewu wong iki ora mung ngempet artikel ing kene, nanging uga ngrusak otak siswa sing durung diwasa, iki masalah sing nyenengake !!!

            Dadi, Pak Shpakovsky, fi liyane ... negatif negatif negatif Lan minangka penulis, lan minangka sejarawan, sampeyan nul, lan tanpa tongkat, lan ing umum, Kolyma nangis kanggo sampeyan. Sampeyan kene lan fluffed munggah mung amarga ngerti sing saiki dudu 37th minangka presiden ngandika. Yen sampeyan dadi 37th, sampeyan bakal dadi ing ngarep riveting artikel kanggo kamulyan partai lan pimpinan gedhe, lan sawise nulis, sampeyan bakal pindhah menyang scribble denunciations marang objectionable ...
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 3 Agustus 2017 12:55
              +3
              Quote: Diana Ilyina
              Ya, ora ana otak, lan bebarengan karo pengecut!

              Dear Diana Ilyina, pengecutы pripun? sampeyan ngomong apa.
              1. ShKAS_mashingun
                ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 14:33
                +6
                Kutipan saka Beaver1982
                sampeyan ngomong apa.

                Lan dheweke duwe masalah karo jinis))) dadi dheweke ngimpi)))
                1. AVVA2012
                  AVVA2012 4 Agustus 2017 03:27
                  +3
                  Lan dheweke duwe masalah karo jinis))) dadi dheweke ngimpi)))

                  Fu, Pak, dadi kanggo wong wadon?! belay
                  1. ShKAS_mashingun
                    ShKAS_mashingun 4 Agustus 2017 06:00
                    +1
                    Kutipan saka avva2012
                    dadi kanggo wong wadon?

                    Dideleng saka kiriman dheweke, aku ragu banget ..
                    1. AVVA2012
                      AVVA2012 4 Agustus 2017 06:31
                      +8
                      Malah yen ana keraguan, kabeh padha, piye wae ing ngisor sabuk lan kenapa? Yen ana bantahan, banjur diwenehi, yen ora .... Sampeyan wis diwasa, misale jek.
                      1. ShKAS_mashingun
                        ShKAS_mashingun 5 Agustus 2017 09:41
                        +1
                        Kutipan saka avva2012
                        banjur kabeh padha, piye wae ing ngisor sabuk lan apa?

                        lan sampeyan maca kirim dheweke, aku mung mangsuli. Caesar - Caesar's .... senajan, sampeyan bener yen aku ora kudu mbengkongaken kanggo dheweke tingkat.
            2. Alex_59
              Alex_59 3 Agustus 2017 14:11
              +6
              Quote: Diana Ilyina
              Penulis, ing guise saka analisis rinci, nyoba kanggo gawe uwong yakin kita yen Yagoda minangka potret saka ALL ndhuwur USSR.

              Oh ... lan kita uga ora bakal setuju ing denominator umum. Ndhuwur pancen padha. Lan Yagoda minangka wakil sing cukup khas. Secara pribadi, hipotesisku babagan masalah iki yaiku yen Bolshevik, pancen, minangka wong sing tingkat rendah (umum), mboko sithik dadi kristal liwat penindasan, liwat squabbling, lan liya-liyane, dadi apa sing pungkasane menehi pucuk sing apik. Akèh-akèhé saka Yagods lan Yezhovs iki sifted metu, sing, kajaba numpes, ora ngerti carane. Sawise proses nglarani iki, kang biaya negara korban serius banget, padha teka menyang proses kreatif. Lan Stalin uga diganti minangka wong. Stalin ing 20s lan Stalin ing 40s minangka wong sing beda. Iku ora tanpa alesan sing Stalin scolded kanggo karusakan saka partai. Stalin dadi negarawan, kanggo ngrugekake kabeh demagogy babagan revolusi donya. Nanging ora bebarengan. Ing wiwitan ana squabbles lan kesalahan. Bener, mungsuh kita kanggo Stalin nolak kuwalitas manungsa kayata poto-dandan, padha ngomong, wong jahat ora bisa dadi beda, wektu. "Bad Stalin" lan "Bolsheviks ala" - dogma sing ora ngidini kanggo sinau lan mangertos obyektif. Kanthi sikap kasebut, ora bisa nemokake sipat positif.
              1. ShKAS_mashingun
                ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 14:37
                +1
                Kutipan: Alex_59
                Bener, mungsuh kita kanggo Stalin nolak kuwalitas manungsa kayata poto-dandan, padha ngomong, wong jahat ora bisa dadi beda, wektu.

                Mungkin dheweke nindakake, sanajan represi terus nganti dheweke mati, nanging kenapa akeh wong sing ora salah mati sajrone kristalisasi?
                1. Diana Ilyina
                  Diana Ilyina 3 Agustus 2017 14:52
                  + 15
                  ShKAS_mashingun Dina iki, 14:37 ↑ Anyar
                  Mungkin dheweke nindakake, sanajan represi terus nganti dheweke mati, nanging kenapa akeh wong sing ora salah mati sajrone kristalisasi?
                  Cukup polos?! Apa sampeyan bisa menehi dhaptar jeneng korban "ora salah"?! Ora?! Ora, ora ana paukuman. Kabeh padha putih lurus lan alus, siji Stalin lan Beria satraps?! ngguyu
                  Aku ora ngerti sebabe mbah buyutku ditindhes, nanging aku ora nguwuh-uwuh babagan mayuta-yuta "tanpa dosa" sing dipateni dening pembunuh. Aku durung weruh materi kasus kasebut, mula aku ora bisa ngadili apa dheweke nandhang sangsara tanpa dosa utawa kanggo apa. Langsung saka wong dudu sanak keluarga, kabeh wong sing ora salah nandhang sangsara banget, nanging digali kasus nyata, mung kriminal, maling lan tukang mateni, politik ana irung gulkin!
                  Ya, lan politik ing kono kabeh kabeh "Yavrei-Bolsheviks" saka kuthah Trotskyist-Esserian-Menshevik. Dadi ora perlu ing kene la-la babagan poplars ... basa
                  1. badens1111
                    badens1111 3 Agustus 2017 15:03
                    +9
                    Quote: Diana Ilyina
                    Aku ora ngerti sebabe mbah buyutku ditindhes, nanging aku ora nguwuh-uwuh babagan mayuta-yuta "tanpa dosa" sing dipateni dening pembunuh.

                    Simbahku, wong desa fitnah, wis kasep, wong desa iku, nalika taun perang banjur dadi polisi, sawise perang, wong desa padha, ngladeni wektu, bali menyang desa, ora ana wong ing desa. ora sesambungan karo dheweke, nanging kanthi periodik dheweke ngalahake dheweke ing pasuryan, turunane saiki crita babagan penjahat sing "ditindhes tanpa dosa".
                    Nanging aku lan kulawarga ora duwe rasa gela marang pamrentahan kasebut, ing kulawargaku kabeh wis dadi wong sing disegani ing masyarakat ing macem-macem spesialisasi, saka dokter ilmu nganti pejabat.
                    Dadi, motif, jeritan lan tangisan saka lapisan kebencian ing masyarakat cukup jelas, ora nrima critane babagan represi lan liya-liyane.
                  2. ShKAS_mashingun
                    ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 23:05
                    +1
                    Quote: Diana Ilyina
                    Apa sampeyan bisa menehi dhaptar jeneng korban "ora salah"?! Ora?!

                    Lha, kok ora, mbukak dhaptar sing direhabilitasi, lan ora mung sawise pati Stalin, nanging uga ing mangsa pamaréntahan. Meretskov padha, Rokossovsky. Apa jeneng-jeneng iki ateges apa-apa kanggo sampeyan?
                  3. ShKAS_mashingun
                    ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 23:07
                    0
                    Quote: Diana Ilyina
                    Aku ora ngerti sebabe mbah buyutku ditindhes, nanging aku ora nguwuh-uwuh babagan mayuta-yuta "tanpa dosa" sing dipateni dening pembunuh. Aku durung weruh materi kasus kasebut, mula aku ora bisa ngadili apa dheweke nandhang sangsara tanpa dosa utawa kanggo apa.

                    Lha, terus kenapa sampeyan nyalibake awake dhewe tresna karo rezim kasebut?
                  4. Nikolai K
                    Nikolai K 4 Agustus 2017 00:31
                    +2
                    Aku ora ngerti sebabe mbah buyutku ditindhes, nanging aku ora nguwuh-uwuh babagan mayuta-yuta "tanpa dosa" sing dipateni dening pembunuh. Aku durung weruh materi kasus, lan mulane aku ora bisa ngadili apa dheweke nandhang sangsara tanpa dosa utawa kanggo apa.

                    Lan sampeyan, Dianochka, mesthi wis kerja keras lan akrab karo bahan-bahan kasebut, mula sampeyan bisa ngomong kanthi cara sing beda. Dadi ternyata aku ora maca, nanging kancaku sing ditresnani Stalin ora bisa nembak mbah kakungku kaya ngono. Stalin ora bisa salah.
                2. Alex_59
                  Alex_59 3 Agustus 2017 15:10
                  +5
                  Kutipan saka ShKAS_mashingun
                  represi terus nganti mati

                  Inggih, kepiye carane bisa ngomong ... Miturut Artikel 58, kira-kira 700 ewu wong ditembak nalika masa kepemimpinan Yezhov. Lan kanggo kabeh taun sabanjuré saka Kepemimpinan Stalin (1938-1953), bab 54 ewu wong ditembak ing artikel padha. Ing wektu sing padha, 42 ewu - sajrone taun perang, sing nduweni sawetara kabeneran - ora nganti snot. Dadi ing taun-taun sepi sawise periode Yezhov, 12 wong ditembak kanggo politik. Iki 58 kaping kurang saka Yezhov ing rong taun! Lan sawetara wong padha bener guilty. Secara resmi, sampeyan bener - represi terus nganti pati Stalin. Senajan padha minimal ing comparison karo Yezhovshchina. Sing nuduhake yen Stalin ngerti apa wae. Nanging dheweke dudu wong sing bener kanggo mratobat saka kesalahane, mung kanthi tenang masalah kasebut ditutup.
                  1. badens1111
                    badens1111 3 Agustus 2017 15:27
                    +6
                    Kutipan: Alex_59
                    Nanging dheweke dudu wong sing bener kanggo mratobat saka kesalahane, mung kanthi tenang masalah kasebut ditutup.

                    Pamrentah kita nggawe akeh kesalahan, kita ngalami kahanan nekat ing taun 1941-42, nalika tentara kita mundur, ninggalake desa lan kutha asli kita ing Ukraina, Belarus, Moldova, Wilayah Leningrad, Republik Karelian-Finlandia, ninggalake amarga ana ora metu liyane. Sawetara wong liya bisa ngomong: sampeyan ora mbenerake pangarep-arep kita, kita bakal nyelehake pamrentahan liyane sing bakal nggawe perdamaian karo Jerman lan njamin perdamaian kanggo kita. Iku bisa kelakon, pikiran sampeyan. Nanging wong Rusia ora setuju iki, wong Rusia ora kompromi, padha nuduhake kapercayan tanpa wates ing pamaréntahan kita. Baleni maneh, kita padha kleru, rong taun kapisan wadyabala kepeksa mundur, pranyata ora nguwasani prastawa, ora bisa ngrasakake kahanan kang dumadi. Nanging, wong Rusia percaya, sabar, ngenteni lan ngarep-arep yen kita isih bisa ngatasi acara kasebut. Kanggo kapercayan iki marang pamrentah kita, sing dituduhake dening wong Rusia, kita matur nuwun kanthi sanget! Kanggo kesehatan wong Rusia!

                    Sumber: http://politikus.ru/articles/77170-24-maya-1945-g
                    oda-stalin-proiznes-tost-za-russkiy-narod.html
                    Politicus.ru
                    Kanggo Kadurjanan, ing Stalin padha diukum atos, kalebu wong-wong sing, langsung karo Yezhov lan liyane, melu ing siji utawa liyane ing macem-macem tumindak yuridiksi.
                    Kanggo nyalahake Stalin amarga kadurjanan sing adoh, ora mung nglawan fakta, nanging uga nglawan kalbu.
                  2. Ingvar 72
                    Ingvar 72 3 Agustus 2017 18:03
                    +2
                    Kutipan: Alex_59
                    Miturut artikel kaping 58, babagan 700 ewu wong ditembak sajrone kepemimpinan Yezhov.

                    Otkel kayu bakar?
                    1. Alex_59
                      Alex_59 3 Agustus 2017 21:10
                      +3
                      Kutipan: Ingvar 72
                      Otkel kayu bakar?

                      Miturut Memorial Society lan salinan sertifikat NKVD. Durung ana sumber liyane.
                    2. AVVA2012
                      AVVA2012 4 Agustus 2017 04:29
                      +4
                      Otkel kayu bakar?


                      kanggo VMN - 642 wong! Ora ing jaman Yezhov, nanging ing kabeh. Ana uga sing nyusun sertifikat iki: Jaksa Agung R. Rudenko Menteri Dalam Negeri S. Kruglov Menteri Kehakiman K. Gorshenin. Ana data liyane:

                      Mozokhin O. B. VChK-OGPU Pedhang ngukum kediktatoran proletariat. M., 2004. S. 167. "Total narapidana kanggo 1921-1938. - 2 wong, sing 944% (879 ewu) minangka penjahat " ndeleng GARF. F.R-9401. Op.1. D.4157. L.202. Cit. Dikutip saka: Popov V.P. Teror Negara ing Rusia Soviet. 1923-1953: sumber lan interpretasi // arsip Otechestvennye. 1992. No. 2. S. 29.
                      1. AVVA2012
                        AVVA2012 4 Agustus 2017 04:37
                        +2
                        Ana uga tabel: GARF. F.R-9414. Op.1. D.1155. L.20–22.

                        Luwih, informasi saka Zemskov VN GULAG (aspek sajarah lan sosiologis) // Riset Sosiologis. 1991. No. 7. S. 10–11.



                      2. Ingvar 72
                        Ingvar 72 4 Agustus 2017 06:39
                        +2
                        Kutipan saka avva2012
                        nanging mung

                        Aku meh padha. hi
                  3. Nikolai K
                    Nikolai K 4 Agustus 2017 00:35
                    +1
                    Sing nuduhake yen Stalin ngerti apa wae.

                    Ing kene ora ngerti apa sing dimangerteni dening Comrade Stalin. Sing kabeh saingan wis numpes lan dadi kaisar Soviet pisanan. Sampeyan bisa ambegan metu.
              2. Sergeyj1972
                Sergeyj1972 29 Agustus 2017 15:31
                0
                Yagoda lan Yezhov minangka wong saka macem-macem strata partai.
        2. Olgovich
          Olgovich 3 Agustus 2017 12:55
          +9
          Kutipan: Alex_59
          Sampeyan saiki, tanpa menehi bukti, kanthi standar nemtokake pimpinan paling dhuwur ing negara kasebut padha karo Yagoda

          Apa bukti sing dikarepake?
          1. Waca koleksi dokumen (Rosarchive) ing taun-taun kasebut banjur ucapake: wong normal sing atine bener bisa nulis INI? http://statearchive.ru/459&search=
          %F0%E5%EF%F0%E5%F1%F1%E8%E8&highlight=ajaxSea
          rch_highlight+ajaxSearch_highlight1
          2. Yagoda numpes geng Trotskyist, Yezhov numpes geng Yagoda, Beria numpes geng Yezhov, Khrushchev numpes geng Beria, Brezhnev ngganti geng Khrushchev. Apa iki ora sistem? Sistem. Sistem sing nglairake sawetara bandit (miturut kekuwatane, definisi dhewe saka 30s). Sistem kasebut, bola-bali, terus maju mung kaya ngono.
          3. aturan Russian dina LEGALLY nemtokake pancasan badan extrajudicial sing taun, minangka ilegal- iki perampasan lan penindasan, lan pengusiran wong, lsp.
          1. Alex_59
            Alex_59 3 Agustus 2017 13:35
            +3
            Kutipan: Olgovich
            Apa bukti sing dikarepake?

            Aku ora pengin. Kayane aku ngerti kabeh lan ora duwe ilusi. Iku mung irritates kula nalika Vyshinsky ora bisa nelpon Yagoda pengkhianat tanpa bukti, nanging sampeyan bisa nindakake padha. Kaya ing lelucon babagan crests - "Apa karo kita?"
            Titik 2 - mboseni. Iku katon kaya Kitab Suci. Sing siji nglairake sing siji, sing nglairake katelu, sing katelu nglairake ...
            Paragraf 3 - Sacara sah, tembung sampeyan ing paragraf 2 tundhuk karo Artikel 128.1. Kode Pidana Federasi Rusia, amarga konsep "geng" kanggo wong-wong sing kadhaptar dening sampeyan ing paragraf 2 ora bisa ditrapake amarga ora ana corpus delicti ing tumindak miturut Artikel 209 saka KUHP Federasi Rusia. Dadi ati-ati ing formulasi LEGAL, amarga sampeyan ngandelake.
            1. Olgovich
              Olgovich 3 Agustus 2017 16:02
              +4
              Kutipan: Alex_59
              Aku ora pengin. Kayane aku ngerti kabeh lan ora duwe ilusi. Iku mung irritates kula nalika Vyshinsky ora bisa nelpon Yagoda pengkhianat tanpa bukti, nanging sampeyan bisa nindakake padha.

              Titik siji - ONE MORE wektu kanggo mbantu sampeyan.
              Kutipan: Alex_59
              Titik 2 - mboseni. Iku katon kaya Kitab Suci. Sing siji nglairake sing, sing nglairake sing katelu, sing katelu nglairake ..

              Kanggo mbantah SISTEM sing diwujudake, aku ngerti, sampeyan ora duwe apa-apa? Mung mboseni ..... Kasunyatan sing padha numpes saben liyane apik, nanging kanggo satus kuwi lumrah wong mati
              Kutipan: Alex_59
              Paragraf 3 - Sacara sah, tembung sampeyan ing paragraf 2 tundhuk karo Artikel 128.1. Kode Pidana Federasi Rusia, amarga konsep "geng" kanggo wong-wong sing kadhaptar dening sampeyan ing paragraf 2 ora bisa ditrapake amarga ora ana corpus delicti ing tumindak miturut Artikel 209 saka KUHP Federasi Rusia. Dadi ati-ati ing formulasi LEGAL, amarga sampeyan ngandelake.

              Konsep "geng Yagoda", geng Trotskyists "lan definisi liyane Stalinis kaping ing hubungan kanggo Stalinis lol komisaris rakyat.
              Item 3-babagan Legislasi TODAY.
              Dadi - ati-ati ing formulasi hukum, amarga sampeyan naleni sing ora bisa diikat.
              1. Alex_59
                Alex_59 3 Agustus 2017 21:23
                +3
                Kutipan: Olgovich
                Konsep "geng Yagoda", geng Trotskyists "lan definisi liyane saka jaman Stalin.

                saka kaping Stalin, sing sampeyan ngukum. Yagene sampeyan nggunakake terminologi kasebut?
                Kutipan: Olgovich
                Item 3-babagan Legislasi TODAY.

                Lan aku duwe babagan undang-undang TODAY. Sampeyan kudu dituntut miturut 128.1. amargi tembung bandit menika kalebet pitenah.
                Kutipan: Olgovich
                Kanggo mbantah SISTEM sing diwujudake, aku ngerti, sampeyan ora duwe apa-apa?

                Ora weruh sistem. Aku weruh omong kosong lisan. Aku ora duwe apa-apa kanggo mbantah omong kosong.
                1. Olgovich
                  Olgovich 4 Agustus 2017 06:54
                  +1
                  Kutipan: Alex_59
                  saka kaping Stalin, sing sampeyan ngukum. Yagene sampeyan nggunakake terminologi kasebut?

                  LAIN banjur-ora
                  Kutipan: Alex_59
                  Lan aku duwe babagan undang-undang TODAY. Sampeyan kudu dituntut miturut 128.1. amargi tembung bandit menika kalebet pitenah.
                  tembung ora bisa dadi fitnah wong bodho
                  Kutipan: Alex_59
                  ora weruh sistem. Aku weruh omong kosong lisan. Aku ora duwe apa-apa kanggo sambat

                  FAKTA iku omong kosong? belay Nolak wong-wong mau - lan ora weruh - ya, DELUSI ya
                  1. Alex_59
                    Alex_59 4 Agustus 2017 07:51
                    +3
                    Kutipan: Olgovich
                    Tembung ora bisa fitnah

                    Defamation yaiku panyebaran informasi palsu sing disengaja. Informasi disampekake nganggo tembung. Sayange kita ora ana ing pengadilan. Sampeyan mesthi wis ilang. Aku duwe pengalaman. basa
                    Kutipan: Olgovich
                    FAKTA iku omong kosong

                    Nicholas II numpes Kakaisaran Rusia. Uga kasunyatan. apik
                    1. Pancir026
                      Pancir026 4 Agustus 2017 08:51
                      +2
                      Kutipan: Alex_59
                      Defamation yaiku panyebaran informasi palsu sing disengaja. Informasi disampekake nganggo tembung. Sayange kita ora ana ing pengadilan. Sampeyan mesthi wis ilang. Aku duwe pengalaman.
                      Kutipan: Olgovich
                      FAKTA iku omong kosong
                      Nicholas II numpes Kakaisaran Rusia. Uga kasunyatan.


                      BRAVO!
                      Padha cukur mati pacangan kanggo sprinkle bukti palsu.
      2. Han Tengri
        Han Tengri 3 Agustus 2017 17:44
        +2
        Kutipan saka Beaver1982
        Kepemimpinan sing paling dhuwur dhewe kaya Yagoda, mula kok kaget.

        Ya wis... ngguyu Lan kabeh jaran ing Bumi putih !!! ngguyu Ing basis apa kesimpulan "masterpiece" kuwi?
    2. Boris55
      Boris55 3 Agustus 2017 07:58
      + 11
      Kutipan: Alex_59
      Apa manajemen senior ngerti sapa sing ditunjuk ...?

      Biaya ora bisa dihindari. Masalah revolusi apa wae yaiku kekurangan personel sing mutusake kabeh. Sawetara wektu kudu dilewati kanggo manajer anyar sing bisa mimpin negara kanthi efektif.

      1. ShKAS_mashingun
        ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 08:37
        +1
        Kutipan: Boris55

        Biaya ora bisa dihindari. Masalah revolusi apa wae yaiku kekurangan personel sing mutusake kabeh
        nanging padha njaluk saka sapa? Apa saka sampeyan dhewe?
        1. Boris55
          Boris55 3 Agustus 2017 08:48
          +8
          Kutipan saka ShKAS_mashingun
          nanging padha njaluk saka sapa? Apa saka sampeyan dhewe?

          Saka kader lawas sing ora pengin nuduhake kawruh babagan manajemen (video saka 1:50).
          1. ShKAS_mashingun
            ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 09:13
            +2
            Kutipan: Boris55
            Saka sing nembak lawas sing ora pengin nuduhake

            ing umum, aku wis ing atine tembung saka Lenin: "We njaluk pendidikan ing prakara administrasi negara digawa metu dening buruh sadar lan prajurit ..." i.e. Apa "buruh lan prajurit sing sadar" bakal mulang? "... dheweke wiwit narik kabeh wong kerja, kabeh wong miskin" lan sapa sing ngganggu? Sapa sing duwe kekuwatan? Lha wong sing nyambut gawe ora ana sing takon-takon, nanging wong sing mlarat....wong miskin iki ora bisa ngrampungi ekonomine, ning kene ketarik ngemudi negara, apa ora iki sing dadi sebabe kemunduran. USSR?
            1. Boris55
              Boris55 3 Agustus 2017 09:25
              +5
              Yen ana sing ora ngerti bagian pisanan, banjur ana katrangan - "... yaiku, kabeh wong sing kerja, kabeh wong miskin, langsung melu latihan iki."
              Kutipan saka ShKAS_mashingun
              alesan kanggo backlog saka USSR?

              Sapa sing USSR ketinggalan ing taun 1950? Amerika isih mabur menyang angkasa ing mesin kita.
              1. ShKAS_mashingun
                ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 10:53
                +2
                Kutipan: Boris55
                Sapa sing USSR ketinggalan ing taun 1950?

                Nggoleki apa?
                Kutipan: Boris55
                Amerika isih mabur menyang angkasa ing mesin kita.

                Inggih, pisanan, padha duwe cukup saka mesin dhewe, lan kita mabur kabeh perang ing mesin lan pesawat jet sukses pisanan ing USSR ing mesin Inggris miber mung ing 50s.
                1. Boris55
                  Boris55 3 Agustus 2017 11:36
                  +4
                  Kutipan saka ShKAS_mashingun
                  Nggoleki apa?

                  Ing kabeh.
                  Kutipan saka ShKAS_mashingun
                  padha duwe cukup mesin,

                  Yen wis cukup, banjur padha ora bakal mabur ing kita, digunakake padha ora duwe apa-apa. Bodho!
                  Proyek BI-1, diluncurake ing wayah wengi perang dening karyawan Biro Desain V.F. Bolkhovitinov Alexander Yakovlevich Bereznyak lan kanca-kancane Alexei Mikhailovich Isaev, Commissariat Rakyat Industri Penerbangan nyetujoni dina pisanan perang, 22 Juni 1941. Telung minggu sabanjure, proyek kasebut siap. Kanggo implementasine - release saka gambar lan construction saka mesin ing logam - padha dirilis ... 35 dina!
                  1. ShKAS_mashingun
                    ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 12:28
                    +1
                    Kutipan: Boris55
                    Yen wis cukup, banjur padha ora bakal mabur ing kita, digunakake padha ora duwe apa-apa. Bodho!

                    Serius? Sapa sing menehi sampeyan? Mungkin Atlantis mabur, nanging njupuk SpaceX, dheweke nggawe teknologi anyar kanggo penerbangan sing bisa digunakake maneh. Nalika kita ... uga, sampeyan ngerti ngendi. Dheweke miwiti satelit militer sing abot ing Delta, ing ngendi mesine. Dheweke ora bodho, mung golek bathi,
                    nggawe dhewe iku larang, supaya padha tuku, pencet - bakal nggawe dhewe.
                    Kutipan: Boris55
                    Telung minggu sabanjure, proyek kasebut siap. Kanggo implementasine - release saka gambar lan construction saka mesin ing logam - padha dirilis ... 35 dina!

                    lan apa, padha nindakake iku cepet, nanging nganti pungkasan perang pepelats iki ora sijine ing swiwi nganti Nin lan Dervish tuku mesin Inggris.
                    1. hohol95
                      hohol95 3 Agustus 2017 15:07
                      +4
                      Aku bakal melu "nyurung banyu ing mortir" -
                      Wangsulana pitakon prasaja -
                      Napa industri Amerika ora bisa mulihake produksi mesin saka PROGRAM LUNAR?
                      Kanggo alasan apa?
                      1. badens1111
                        badens1111 3 Agustus 2017 17:26
                        +2
                        Dheweke ora mabur, dheweke njupuk film lan kabeh. Umume, hoax gedhe. Kaya setengah ton lemah rembulan, sing digawa saka Bulan, ana sing njerit, digawa, ora tau menehi lemah. kanggo riset kanggo sapa wae .. Ana versi kuwi..
                        http://neprohogi.livejournal.com/92147.html
                        Punika ingkang kaserat ing pesen kanthi judhul sing nyenengake: "Watu rembulan sing dikirim dening Apollo 11 dadi palsu sing murah" [21]: William Middendorf nalika kunjungan astronot Apollo 11 menyang negara kasebut - 9 Oktober, 1969. Sawisé séda Pak Dries, relik, sing diasuransiake $ 500, dadi pameran ing Rijksmuseum ing Amsterdam. Lan mung saiki, studi babagan "watu rembulan" wis nuduhake yen hadiah AS dadi palsu sing prasaja - sepotong kayu petrified. http://astrogalaxy.ru/forum/phpBB2/viewtopic.php?
                        p = 85189
                      2. ShKAS_mashingun
                        ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 23:25
                        0
                        Kutipan saka hohol95
                        Napa industri Amerika ora bisa mulihake produksi mesin saka PROGRAM LUNAR?

                        ora bisa utawa ora pengin? Apa gunane nglebokake wong ing rembulan saiki?
          2. andy.v.lee
            andy.v.lee 3 Agustus 2017 09:40
            +1
            Oh iya ya wis! Nanging kanggo duwe lan ngatur luwih saka 90 persen sumber daya tanpa évolusi normal masyarakat tanpa karya iki sumber daya padha kanggo entuk manfaat saka masal ... Vampir lan ghouls, angga - mung angga nganggo "luwih saka bobot awak. ", ora kaya makhluk liyane.
      2. Olgovich
        Olgovich 3 Agustus 2017 08:47
        +5
        Kutipan: Boris55
        Biaya ora bisa dihindari. Masalah revolusi apa wae - ing ora ana personelsing mutusake kabeh


        Ana kawicaksanan kanggo revolusioner: Yen sampeyan ora bisa, aja nyiksa! (Saka)
        1. Boris55
          Boris55 3 Agustus 2017 09:11
          +4
          Kutipan: Olgovich
          Ana kawicaksanan kanggo revolusioner: Yen sampeyan ora bisa, aja nyiksa! (Saka)

          Apa sing sampeyan saranake yaiku nyelehake sikilmu lan tahan, dudu solusi kanggo masalah sing penting. Masalah kabeh revolusi wis dicethakaké. Saiki kita bisa nerusake kanggo ngrembug solusi. Nanging iki ora dadi topik diskusi ing kene.
      3. IvanTheTerrible
        IvanTheTerrible 3 Agustus 2017 10:11
        +4
        Ing taun 80-an, dheweke wis diwasa. Lan oh, carane èfèktif padha isih ngatur nglirik
      4. kapten
        kapten 3 Agustus 2017 14:41
        +3
        [quote=Boris55]
        11
        Boris55 Dina iki, 07:58 ↑
        Kutipan: Alex_59
        Apa manajemen senior ngerti sapa sing ditunjuk ...?

        Biaya ora bisa dihindari. Masalah revolusi apa wae yaiku kekurangan personel sing mutusake kabeh. Sawetara wektu kudu dilewati kanggo manajer anyar sing bisa mimpin negara kanthi efektif.
        Dadi padha tuwuh, Khrushchev, Brezhnev, Gorbachev, Shevardnadze, Krachuk, Yeltsin, Gaidar, Chubais. Nemtsov, Medvedev, lsp. Personil apik disiapake dening CPSU.
        1. Olgovich
          Olgovich 3 Agustus 2017 16:06
          +5
          Quote: kapten
          Dadi padha tuwuh, Khrushchev, Brezhnev, Gorbachev, Shevardnadze, Krachuk, Yeltsin, Gaidar, Chubais. Nemtsov, Medvedev, lsp. Personil apik disiapake dening CPSU.

          YA! Lan sawise kabeh, kader sing paling selektif ditanam lan dididik sacara eksklusif ing sistem komunis, tanpa pengaruh sing ngrusak para dissidents.
        2. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 29 Agustus 2017 15:36
          0
          Khrushchev lan Brezhnev, uga Medvedev (kanggo alasan liyane), kalebu ing daftar iki kanthi ora wajar.
    3. kaliber
      3 Agustus 2017 08:01
      +7
      Kita malah ora bisa tekan ngisor kasus Yagoda. Kasus kasebut durung diklasifikasikake nganti pungkasan ... Nanging kasus "Sampeyan gedhe". Adhedhasar apa sing kudu dingerteni? Lan carane manggon ing Moscow kanggo 100 rubles. perjalanan bisnis? Lan sampeyan ora bisa njaluk kasus iki liwat Internet!
      1. iury.vorgul
        iury.vorgul 3 Agustus 2017 14:18
        +1
        Sugeng sonten, Vyacheslav Olegovich.
        Kasus kasebut durung deklasifikasi nganti pungkasan.
        Lan kenapa? 80 taun wis liwati. Mungkin amarga ana wong lanang kaya Pak Borshchevsky, wakil presiden ing Duma Negara, sing ngukum "penindasan Stalin." Nanging, mbah putri ing wektu sing makarya minangka wakil jaksa ing Moscow.
        1. kaliber
          3 Agustus 2017 16:33
          +3
          Aku ora bisa mangsuli pitakon sampeyan, aku ora ngerti.
    4. curious
      curious 3 Agustus 2017 08:08
      + 12
      Ing pambiji artikel sampeyan, sampeyan mesthi bener. Lan kanggo jangkoan panyebab sing bener - mula ing kene kita butuh mesin wektu. Akses menyang bahan ing taun-taun kasebut sing bisa menehi cahya babagan kabeh proses sing kedadeyan "ing karpet" ora lan ora dikarepake. Aku wis ngandika sawise bagean sadurunge sing siji nemu roso kesengsem sing arsip ora dibukak ing panjalukan saka fraternity nulis, kang feed rehashing lan pewarnaan ing kabeh mbandingake saka kuning informasi sing floats ing lumahing. Lan sampeyan ngerti apa sing ngambang ing permukaan.
      Dadi penulis ora kena disalahake amarga ora ana analisis alesan sing bener.. Kasus nalika kepinginan, sanajan ana, ora cocog karo kemungkinan.
      Nanging dheweke seneng "tukang roti kristal". ingkang badhe bingah-bingah, bingah-bingah ing katrangan bab awonipun para komisaris rakyat Stalin. Ayo padha meneng babagan menteri tsarist saiki.
      1. ShKAS_mashingun
        ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 08:38
        +1
        Kutipan saka Penasaran
        Ayo padha meneng babagan menteri tsarist saiki.

        kok, ngomong, iku menarik.
        1. curious
          curious 3 Agustus 2017 09:44
          + 13
          Aku ngenteni sethithik. Ayo "bakers kristal" nggunakake penggemar kanggo wektu kanggo sprinkle "bebener sajarah".
          Menapa malih, mungkin penulis, sawise commissars rakyat, ngandhut siklus bab "kristal jujur" lan Highly moral mentri tsarist lan sederek. Lan ing kene aku karo komentarku.
          1. ShKAS_mashingun
            ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 11:01
            +2
            Kutipan saka Penasaran
            Lan kene aku karo komentar.

            Sapa wae bakal nulis komentar, sampeyan bakal nuduhake materi kasebut. Utawa sampeyan wedi kanggo nguripake kipas angin? ))
            1. curious
              curious 3 Agustus 2017 11:41
              +7
              Penggemar sing kalebu menyang artikel saka subyek kayata lampiran wajib. Ya, dheweke pancen duwe tujuan kanggo narik pamirsa. Lan babagan informasi - ora pengin ngganggu dhewe?
              1. ShKAS_mashingun
                ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 12:32
                +1
                Kutipan saka Penasaran
                Lan babagan informasi - ora pengin ngganggu dhewe?

                uga, sampeyan announced topik
                1. curious
                  curious 3 Agustus 2017 13:47
                  +5
                  Durung sore.
      2. hohol95
        hohol95 3 Agustus 2017 15:12
        +1
        Utawa ora mung bab MENTERI ayo meneng wae? Mungkin bab SAUDARA DURUNG... AYO DIPIKIR... GRAND DUKES lsp ..............
    5. Olgovich
      Olgovich 3 Agustus 2017 08:46
      +6
      Kutipan: Alex_59
      Ora ana wangsulan. Artikel kasebut dudu riset. Tekan kuning. Branding Bolsheviks iku prakara prasaja, sampeyan ora perlu duwe pikiran luwih saka Bolsheviks piyambak.


      Apa kuning ing FAKTA?! belay Dheweke luwih fasih tinimbang "penelitian" sing dipikirake.
      1. badens1111
        badens1111 3 Agustus 2017 09:03
        +8
        Kutipan: Olgovich
        Apa kuning ing FAKTA?! Dheweke luwih fasih tinimbang "penelitian" sing dipikirake.

        Kasunyatan icterik sampeyan ora ngomong apa-apa, lan ora kurang argumen kuning saka agitasi, kalebu Departemen Luar Negeri, pancen kuning.
        Sampeyan kejiret luwih saka sapisan ing ngapusi, lan sampeyan kabeh strenuously push kabeh limo jaundice menyang VO.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 3 Agustus 2017 09:28
          +6
          Kutipan saka: badens1111
          Kutipan: Olgovich
          Apa kuning ing FAKTA?! Dheweke luwih fasih tinimbang "penelitian" sing dipikirake.

          Kasunyatan icterik sampeyan ora ngomong apa-apa, lan ora kurang argumen kuning saka agitasi, kalebu Departemen Luar Negeri, pancen kuning.
          ing
          Iki sing daktulis ing ngisor iki !!!!!Tujuane iki yaiku ----- kanggo ngrusak USSR kanthi biaya apa wae !!!!!! -USSR ngirim wong menyang angkasa!!!!!!
          Lan apa sing kedadeyan 16 taun sawise wiwitan perestroika? Apa prestasi 16 taun sawise wiwitan presiden mabuk? Lan 16 taun sawisé paceklik ing wilayah Volga ---- Kamenangan saka fasisme!
          1. kaliber
            3 Agustus 2017 16:30
            +2
            Dima, nanging Swiss ora ngirim wong menyang papan lan urip kanthi apik ... sanajan tanpa sumber daya alam!
            1. Reptiloid
              Reptiloid 4 Agustus 2017 09:10
              +1
              Carane dadi, supaya aku nelpon sampeyan Kamulyan? Sampeyan durung mangsuli pitakonan iki sadurunge.
          2. kapten
            kapten 3 Agustus 2017 17:52
            +2
            Kutipan saka Reptilian
            Kutipan saka: badens1111
            Kutipan: Olgovich
            Apa kuning ing FAKTA?! Dheweke luwih fasih tinimbang "penelitian" sing dipikirake.

            Kasunyatan icterik sampeyan ora ngomong apa-apa, lan ora kurang argumen kuning saka agitasi, kalebu Departemen Luar Negeri, pancen kuning.
            ing
            Iki sing daktulis ing ngisor iki !!!!!Tujuane iki yaiku ----- kanggo ngrusak USSR kanthi biaya apa wae !!!!!! -USSR ngirim wong menyang angkasa!!!!!!
            Lan apa sing kedadeyan 16 taun sawise wiwitan perestroika? Apa prestasi 16 taun sawise wiwitan presiden mabuk? Lan 16 taun sawisé paceklik ing wilayah Volga ---- Kamenangan saka fasisme!

            Ngapunten, Pak utawa kanca, nanging sampeyan ora bakal ngomong, celaka, partai sing ngatur perestroika? Lan sing nggawa munggah wong sing miwiti perestroika iki? Mungkin Hitler? Utawa Vlasov? Mungkin Paus utawa isih CPSU?
            1. Reptiloid
              Reptiloid 4 Agustus 2017 09:08
              +2
              Lan kok ngomong ---- Sampeyan ngerti banget tanpa aku yen Khrushchev ora cocog karo Stalin, nanging label lan mabuk ora cocog! Lan partai kayane wis diarani beda? Aku bubar krungu bab iku, nanging durung kabeh cetha, sakperangan alesan ora ana pirembagan bab iku utawa aku durung weruh.
        2. ShKAS_mashingun
          ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 11:05
          +3
          Kutipan saka: badens1111
          argumen kuning

          belay padha abang, putih, ijo, coklat - pungkasanipun, nanging
          Kutipan saka: badens1111
          argumen kuning

          iki soko, apa cipratan kenek penulis komentar ing sirah? Ketoke, pot uga ora liwat.
        3. Olgovich
          Olgovich 3 Agustus 2017 13:10
          +4
          Kutipan saka: badens1111
          Fakta icterik sampeyan ora ana gunane

          kasunyatan - padha ngomong babagan kabeh ya .
          Kutipan saka: badens1111
          Sampeyan kerep kejiret ngapusi

          belay wong bodho lol
      2. Alex_59
        Alex_59 3 Agustus 2017 10:40
        + 11
        Kutipan: Olgovich
        Apa kuning ing FAKTA?!

        Ora ana sing kuning ing kasunyatan dhewe, nanging wis ana sing ana ing pilihan pemilihan.
        Kutipan: Olgovich
        Dheweke luwih fasih tinimbang "penelitian" sing dipikirake.

        Luwih fasih. Ing pangertèn sing ditulis apik, wong seneng. "Skandal, intrik, investigasi." Lan nyatane - zilch. Apa dhaptar apa sing ditemokake sajrone panelusuran, dijupuk saka atusan protokol lan dokumen, marang kita? Ya ora apa-apa. Inggih, sandhangan, uga, dheweke snickered, uga, dheweke seneng eksperimen karo Averbakh ing crib (utawa ora karo dheweke?). Lha, apa sing fasih? Apa sing bisa dakmangerteni saka iki babagan pimpinan kaya Apa Yagoda? Utawa apa aku, kanthi analogi, nyimpulake yen Tchaikovsky minangka homo, dheweke dadi wong ala lan komposer ala?
        Gampang kanggo sampeyan urip - donya sampeyan prasaja, Bolsheviks tansah lan ing endi wae kanggo nyalahke, titik. Donyaku warna-warni, kompleks, duwe warna, halftone, penjahat apik ing sawetara cara, lan wong apik ala ing sawetara cara. Mulane, kanggo mangerteni inti saka perkara kasebut, kesimpulan proletar prasaja yen komunyaki iku ala, lan Yagoda uga ala, ora cukup kanggo kula, amarga dheweke duwe akeh sandhangan lan foto saru liyane. Primitif, sampeyan ngerti? Datar. Ireng lan putih. Mulane ora ngyakinake.
        1. Olgovich
          Olgovich 3 Agustus 2017 13:22
          +4
          Kutipan: Alex_59
          Luwih fasih. Ing pangertèn sing ditulis apik, wong seneng. "Skandal, intrik, investigasi." Lan nyatane - zilch

          opo iku ESSENCE?
          Kutipan: Alex_59
          Apa dhaptar apa sing ditemokake sajrone panelusuran, dijupuk saka atusan protokol lan dokumen, marang kita?

          Babagan wong Yagoda ngomong kanthi cetha lan apik - wong cilik sing sampah - iki uga dibuktekake kanthi petisi penghinaan sing lengkap kanggo njaluk ngapura.
          Kutipan: Alex_59
          Apa sing bisa dakmangerteni saka iki babagan pimpinan kaya Apa Yagoda?

          Penindasan sing ditindakake ing pimpinane dikutuk dening hukum Rusia. Dadi pimpinan sing ala.
          Kutipan: Alex_59
          Gampang kanggo sampeyan urip - donya sampeyan prasaja, Bolsheviks tansah lan ing endi wae kanggo nyalahke, titik. Donyaku warna-warni, kompleks, duwe warna, halftone, penjahat apik ing sawetara cara, lan wong apik ala ing sawetara cara.

          Ya, ya, motif sing akrab: Hitler mbangun autobahn sing apik banget lan, ing sawetara cara, ternyata dheweke apik. Kuwi warni donya. Nyuwun
          1. Alex_59
            Alex_59 3 Agustus 2017 13:59
            +2
            Kutipan: Olgovich
            Babagan wong Yagoda ngomong kanthi cetha lan apik - wong cilik sing sampah - iki uga dibuktekake kanthi petisi penghinaan sing lengkap kanggo njaluk ngapura.

            Inggih, kula ngandika! Tchaikovsky minangka homo. Tegese pangripta iku ala, lan wonge uga kaya-kaya. Wis cetha.
            Kutipan: Olgovich
            Penindasan sing ditindakake ing pimpinane dikutuk dening hukum Rusia. Dadi pimpinan sing ala.

            Represi dikutuk. Yagoda - ora direhabilitasi. Hukum Rusia ora bisa salah. Persis. Bukti sing kuat, kuat. Apa Stalin dikutuk dening hukum Rusia? Oh... ora, ora disalahké. Lan hukum Rusia ora bisa salah. Dadi Stalin .... ora guilty ....
            Ai Olgovich, iki sing licik, carane nyetel kabeh. Dibenerake Stalin! Lan carane pinter, huh! Liwat Yagoda! Delengen sampeyan!
            Kutipan: Olgovich
            Ya, ya, motif sing akrab: Hitler mbangun autobahn sing apik banget lan, ing sawetara cara, ternyata dheweke apik.

            Ing bab mbangun autobahns - ternyata apik. Ngapa ora? Nicholas II minangka wong sing apik banget, bapak sing tresna, lan liya-liyane. lsp. Nanging pimpinane ala. Rusak kabeh negara. kedadeyan normal.
            1. Olgovich
              Olgovich 3 Agustus 2017 16:37
              +3
              Kutipan: Alex_59
              Inggih, kula ngandika! Tchaikovsky minangka homo. Tegese pangripta iku ala, lan wonge uga kaya-kaya. Wis cetha.

              gay ora ateges komposer ala, kok wedi? lan kanthi cara, Tchaikovsky ora homo
              Kutipan: Alex_59
              Represi dikutuk. Yagoda - ora direhabilitasi. Hukum Rusia ora bisa salah. Persis. Bukti sing kuat, kuat.

              apa sing ngyakinake sampeyan? Kasus iki dianggep bubar, lan iki dudu kekejeman ing taun 30-an.
              Kutipan: Alex_59
              Apa Stalin dikutuk dening hukum Rusia? Oh... ora, ora disalahké. Lan hukum Rusia ora bisa salah. Dadi Stalin .... ora guilty ....
              !

              ora maneh:
              Keputusan Presidium saka Supreme Soviet saka USSR "Ing langkah-langkah tambahan kanggo mulihake kaadilan ing hubungan karo korban penindasan sing dumadi ing periode 30-40s lan awal 50s"

              16 Januari 1989

              Kanggo mulihake kaadilan sosial lan ngilangi akibat saka pelanggaran hukum sing kedadeyan ing periode 30-an, 40-an lan awal 50-an, Presidium Supreme Soviet saka USSR mutusake:

              1. KONDEMEN metu saka pengadilane represi massal periode STALISME, kanggo ngakoni minangka "troika" NKVD-UNKVD sing ora konstitusional, kolegium OGPU lan "rapat khusus" NKVD-MGB-MVD saka USSR sing beroperasi ing 30s-40s lan awal 50s, lan mbatalake kaputusan extrajudicial.

              endi sing lugu? belay
              1. CentDo
                CentDo 3 Agustus 2017 17:55
                +3
                Lan ing ngendi kesalahane Stalin khusus?
              2. Alex_59
                Alex_59 3 Agustus 2017 21:19
                +1
                Kutipan: Olgovich
                endi sing lugu?

                Endi hukum Rusia? 16 Januari 1989...
                Kedokteran ora duwe daya ... Kanggo ngutip dokumen Presidium USSR minangka bukti undang-undang Rusia ... Kajaba iku, sadurunge njamin kepalsuan kabeh makalah komunis ....
                Kutipan: Olgovich
                gay ora ateges komposer ala, kok wedi? lan kanthi cara, Tchaikovsky ora homo

                Lha piye. Vaughn Yagoda - tetep anggota karet, tegese, miturut logika sampeyan, pimpinan sing ala. Inggih, Tchaikovsky ... inggih, Gusti mberkahi dheweke. Aktor Perancis Jean Marais ketukan ing bokong - ternyata, miturut logika sampeyan, iku aktor ala. Utawa Freddie Mercury musisi ala.
                1. Olgovich
                  Olgovich 4 Agustus 2017 07:52
                  +1
                  Kutipan: Alex_59
                  Endi hukum Rusia? 16 Januari 1989...
                  Obat ora ono gunane...

                  Ing kasus sampeyan, ternyata, YA: dokumen iki isih valid. Ing basis kasebut, tumindak hukum ditindakake lan ana akibat sing durung dibatalake dening sapa wae.
                  Ing pangembangan iki lan sawetara Decrees liyane ing Rusia, iku ACTS. Hukum Federasi Rusia "Ing Rehabilitasi Korban Penindasan Politik" tanggal 18 Oktober 1991 diadopsi lan isih ditrapake.
                  Kutipan: Alex_59
                  Kajaba iku, sadurunge njamin kepalsuan kabeh potongan kertas komunis ....

                  Ngendi, nuduhake kula, kanca ora jujur.
                  Kutipan: Alex_59
                  Lha piye. Vaughn Yagoda - tetep anggota karet, tegese, miturut logika sampeyan, pimpinan sing ala.

                  Endi aku duwe logika iki, apa salah sampeyan? belay wong bodho Napa dheweke dadi pimpinan sing ala - maca MANEH P 2
                  Kutipan: Alex_59
                  Aktor Perancis Jean Marais ketukan ing bokong - ternyata, miturut logika sampeyan, iku aktor ala. Utawa Freddie Mercury musisi ala.

                  Sepisan maneh: Endi sing daktulis? belay wong bodho
                  1. Alex_59
                    Alex_59 4 Agustus 2017 08:35
                    +3
                    Kutipan: Olgovich
                    dokumen iki isih bener

                    Sampeyan sregep ngindari, nanging aku ora tau weruh ngendi persis Rusian pribadi didakwo dening hukum Stalin?

                    Kutipan: Olgovich
                    Ngendi, nuduhake kula, kanca ora jujur.

                    Saka kiriman reguler sampeyan babagan sengit sengit marang Bolshevik, aku nyimpulake yen sampeyan nganggep wong-wong mau dadi ala, lan tanpa kajaba, ora bisa dipercaya apa-apa. Mbok menawa aku salah. Yen mangkono, aku siyap njaluk ngapura, ora ana pitakonan. Banjur kanthi jelas nyatakake posisi sampeyan - apa keputusan sing adil, wicaksana lan bener nalika Partai Komunis Bolshevik lagi kuwasa? Ya apa ora?
        2. kaliber
          3 Agustus 2017 16:28
          +1
          [quote=Alex_59] Ing pungkasan artikel bab bab sing padha, mung ing tembung liyane. Apa sampeyan ora weruh utawa ora maca?
    6. mac789
      mac789 3 Agustus 2017 14:44
      +2
      Yagoda mung dadi mbebayani kanggo kekuwatan pribadi Stalin. Lan garwane dicopot minangka bebaya marang Yezhov sing padha: padha ngomong langkah ing sisih tengen, langkah ing sisih kiwa ...
    7. Rum 11
      Rum 11 3 Agustus 2017 17:38
      +2
      Kutipan: Alex_59
      Aku ora ngandel yen kabeh mau, kalebu Stalin, padha maniac lara, sadists lan perverts, utamané amarga wong sing mimpin negara ing perang angel lan pungkasanipun menang ora bisa dadi winates.

      Apa ora bisa iki? Kita mesthi menang karo Chikatilo, mung bedane ing skala - contone, prajurit Tentara Merah sing isih pungkasan bakal ngunggahake Banner Kamenangan liwat Reichstag.

      Lan iki ..... uga, pira jumlah populasi sing duwe kumis? 170 yuta? Lan carane akeh prajurit saka Tentara Abang mung tiwas? Inggih, Marshal Akhromeev misale jek wis voiced 8.864 yuta !! Lan populasi umum karo wong-wong sing tilar donya amarga keluwen ing blokade, ing kamp konsentrasi, ing pendhudhukan, saka macem-macem bombing, operasi punitive, etc. lsp.??

      Padha ngandika 27 yuta, padha malah jenis nyoba kanggo statistik, sanajan apa jenis statistik yen departemen beda duwe nomer temen beda? Ora ana sing bisa ngira. Yen kita njupuk data Akhromeev, iku uga ora akurat, iku dhasar sing kabeh divisi saka NKVD tiwas ing perang, contone, ing Stalingrad ...... i.e. dudu unit personel Tentara Abang.

      Dadi yen ana udakara 9 yuta tentara lan, miturut data sing ora diremehake, kira-kira 20 yuta bagean liyane saka populasi, kanggo (1 prajurit 2 sipil), utawa kaya sing umum dipercaya, 27 yuta total kerugian --- INI luwih akeh. luwih saka 1/6 saka populasi. Aku mbaleni - iki minimal! Bisa uga ana korban luwih saka 30 yuta, kira-kira, mustachio ilang 1/5 saka populasi. Saiki wong apa sing isih ana? - biasane umur pensiun lan pra-conscription muda, ing pasuryan saka Gagal demografi saka negara karo 140 yuta.

      Lan pira sing tiwas sadurunge perang? Maneh, miturut macem-macem statistik, saka 1.5 yuta dieksekusi ing 37-38. Pira tawanan sing mati ing gulag lan ing situs konstruksi? Ora ana statistik kasebut lan ora bisa, mula ora disimpen utawa diowahi kaya ing gambar supaya rambute ora ngadeg.

      Banjur aja lali
      wong sing mimpin negara ing perang paling angel
      ora siji mimpin, nanging karo tentara kabèh penasehat ..... lan aku kudu ngomong, kang ora babras kanti awon nalika nuduhake bodho karo jalaran ing mayuta-yuta nyawa.
      1. Alex_59
        Alex_59 3 Agustus 2017 21:24
        +2
        Kutipan: Rum 11
        Maneh, miturut macem-macem statistik, saka 1.5 yuta dieksekusi ing 37-38.

        1,5 milyar, persis, persis. Medeni, medeni.
        1. stalkerwalker
          stalkerwalker 3 Agustus 2017 21:31
          +4
          Kutipan: Alex_59
          Kutipan: Rum 11
          Maneh, miturut macem-macem statistik, saka 1.5 yuta dieksekusi ing 37-38.
          1,5 milyar, persis, persis. Medeni, medeni.

          Ana goroh, ana Big Lies, lan ana statistik ... Utamane yen statistik disimpen dening ekstra kayata Solzhenitsyn, Rezun, Gozman.
      2. Pancir026
        Pancir026 4 Agustus 2017 09:13
        +2
        Kutipan: Rum 11
        nalika bodhomu

        Nyuwun sewu, nanging iki sing dituduhake ing kene. lol
        Nganti dina iki, sampeyan durung ngerti yen ilang populasi sipil minangka woh saka kabijakan Nazi Reich, miturut rencana OST? ya
        Yen pimpinan USSR dipandu dening motif sing padha karo sampeyan, mula aku wedi yen ora ana Jerman sing isih ana. keprungu
        Nanging, ora kaya sampeyan, ora ana wong kaya sampeyan ing pimpinan USSR wektu iku. ngguyu
  5. parusnik
    parusnik 3 Agustus 2017 07:49
    +8
    Ya, tumindak cilik wae, yen kabeh dileksanakake, anggaran daerah ora bakal.. Ora kaya saiki, sing mung ditarik dhuwit saka pejabat struktur kekuasaan, dudu menteri, tangan rata-rata. sing nggawe anggaran wilayah ... Mesthi, saiki luwih ora kasengsem lan jujur ​​​​katimbang jaman biyen ... Iku wektu sing nggegirisi, pepeteng, ora duwe pangarep-arep ... utawa saiki, hadiah sing padhang ....
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 3 Agustus 2017 08:00
      +4
      Wong wis ora owah wiwit nitahaken donya, iki wis dikenal, elinga Bulgakov, nelpon ing paling mangsa padhang, ing paling Marxism-Leninism, paling sistem primitif, mulane karakter kayata Yagoda ulet, padha langgeng. .
    2. kaliber
      3 Agustus 2017 08:07
      +5
      Kanggo wektu iku, iku tingkat ngagetake saka kesejahteraan, kaya emas "Rollex" gubernur Sakhalin dina. Wong wis dadi sugih, lan maling ... uga! Simbah wiwit taun 1940 dadi kepala administrasi kutha. Lan dheweke manggon ing omah rong kamar lan turu ing lorong ing ngarep lawang! Pejabat kanthi pangkat sing cukup dhuwur miturut standar Penza. Ora tau kepikiran yen dheweke bisa duwe mobil. Ayo kantor. Owah-owahan urip, tingkat panjaluk lan pratelan uga owah.
      1. parusnik
        parusnik 3 Agustus 2017 08:56
        +3
        Owah-owahan urip, tingkat panjaluk lan pratelan uga owah.
        .Urip wis dadi luwih apik, urip dadi luwih nyenengake ... lan sing disita nalika ditahan saiki dibalekake .. ing akeh kasus .. lan nuduhake trials ora dileksanakake .. dadi padha bakal menehi syarat, aku kelingan siji mentri kanggo 9 lard dicolong 9 taun diwenehi kondisional .. .
    3. Reptiloid
      Reptiloid 3 Agustus 2017 08:40
      +6
      Kutipan saka parusnik
      Ya, tumindak cilik saka sawetara jinis, ....
      Sawetara titik bisa nggawa eseman saiki.Lan iki uga salah siji wangun kutukan wektu iku.Kanggo nggawe paling elek, paling lucu, liar, elek. Mesthi, wong bisa ngomong yen iki bener ..... Nanging aku mikir yen saiki ana wong sing digoleki, didokumentasikake lan dibandhingake karo dhaptar iki ----- banjur bakal bener. Lan dadi ---- game karo siji gol.
      1. kaliber
        3 Agustus 2017 16:23
        0
        Dmitry, uga, dheweke ora nulis artikel dibagi setengah lan kiwa / tengen. Ngiwa banjur. Ing sisih tengen -
        saiki. Pranyata ala. Elingi dongeng "Pelukis Gajah". Gapura tansah piyambak. Apa sampeyan pengin wong liya? Flag ing tangan lan nggawe soko nyengsemaken! Pungkasane, sampeyan mung bisa maca lan mung menehi komentar. Nalika sampeyan kudu saddle a Pegasus dhewe lan "karo getih atimu" utawa liyane ... nulis pisanan populer èlmu ciptaan. Wis dibuktekake manawa ANY sing kompeten lan kurang pendidikan bisa nulis siji artikel, lan sing apik (!!!). Ing kene saben dina nulis artikel kaya ngono, ora saben wong bisa ...
        1. Reptiloid
          Reptiloid 4 Agustus 2017 09:20
          +1
          Aku ngatur kanggo ngedol layang lan authorship 1-3 kaping minggu. Nanging sampeyan ngerti yen iki dudu sastra lan aku seneng karo iki, nanging aku kudu nindakake luwih asring.
          Lan tinimbang nulis saran sing ora penting lan ora ana hubungane karo artikel kasebut, luwih becik maca komentarku sing apik banget lan wingi babagan artikel sampeyan babagan Donya Anyar.
    4. ShKAS_mashingun
      ShKAS_mashingun 3 Agustus 2017 08:43
      +1
      Kutipan saka parusnik
      Ya, tumindak cilik wae, yen kabeh dileksanakake, APBD ora bakal.. Ora kaya saiki, nalika pejabat aparat penegak hukum.

      artikel wis siji, kesimpulan banget bener bab "tapa" sawetara pemimpin banjur
      ... wong sing pikirane sempit, lan malah asli saka lingkungan sosial sing cocok, biasane nandhang sangsara saka kepinginan kanggo hoarding lan materialisme. Kabungahan, ujare, ora ana ing samubarang, nanging ing jumlahe! Aku ora ngerti, bab miskin. kudune marem karo daya tanpa wates, nanging ing hubungan kanggo iku, minangka conto, fokus ing pimpinan.
      Umumé, kabeh negara kudu kalebu ing inventarisasi, yen ana sawetara jinis arus
      Kutipan saka parusnik
      penegak hukum
      karo konyol dheweke
      Kutipan saka parusnik
      anggaran daerah
    5. Mar4047083
      Mar4047083 3 Agustus 2017 09:19
      +5
      Tumindak kasebut "cilik" amarga manajemen ndhuwur pancen jujur. Dheweke ora butuh dhuwit, dheweke ora duwe apa-apa. Wong-wong iki urip ing komunisme, kenapa dheweke butuh dhuwit? Dadi nyebutake akun Swiss minangka pitakonan gedhe. Iku mung ora cetha sing nemokake iku (lan apa dibukak) lan kanggo apa (temenan ora kanggo kabutuhan Yagoda)?
    6. Rum 11
      Rum 11 3 Agustus 2017 17:56
      +3
      Kutipan saka parusnik
      Ya, sawetara jinis tumindak cilik

      Dheweke duwe kabeh sing ana ing skala gedhe, sawise kabeh, paranoid ...., mung komando Tentara Merah meh kabeh telik. wong bodho
  6. kaliber
    3 Agustus 2017 07:58
    +4
    Kutipan: Alex_59
    Kenging punapa garwanipun Yagoda dipuntindakaken kanthi kejem? Sapa sing dadi inisiator? Salah? Yen ora, banjur kanggo tujuan apa? Kepiye lan kenapa sifat-sifat Yagoda sing jelas ora digatekake sajrone janjian lan kemajuan karir? Apa tambahan tuduhan sing wis jelas keluwih karo tuduhan sing adoh banget? Apa manajemen puncak ngerti sapa sing ditunjuk lan apa sing kedadeyan? Yen dimangerteni, banjur apa sing bener (ora dipentasake kanggo penampilan) gol sing ditindakake? Utawa iku salah?

    Apa aku bisa njupuk tembung iki minangka epigraph kanggo materi No.
    1. Alex_59
      Alex_59 3 Agustus 2017 10:42
      +5
      Kutipan saka kaliber
      Apa aku bisa njupuk tembung iki minangka epigraph kanggo materi No.

      Yen sampeyan penulis, banjur ora. Mangga nglairake epigraf dhewe.
      1. kaliber
        3 Agustus 2017 14:26
        +3
        Mesakaké! Panemune wong tansah aji.
        1. kapten
          kapten 3 Agustus 2017 17:47
          +3
          Dear Vyacheslav, thanks kanggo artikel, aku sijine plus karo kesenengan.
          1. kaliber
            3 Agustus 2017 22:01
            +1
            Matur nuwun! Aku wis suwe pengin nulis babagan iki ...
  7. vladimirvn
    vladimirvn 3 Agustus 2017 09:25
    +3
    Wong-wong iki diwenehi kekuwatan sing meh ora ana watesan. Dheweke ora kudu mikir babagan roti saben dinane, dheweke duwe kabeh. Sing utama yaiku ngrampungake masalah kasebut. Ing sembarang rega. Nanging rega kesalahan, cacat, yaiku urip. Wong sing wis rampung tugas lan ora cocok kanggo nggunakake luwih ora perlu maneh, lan asring mbebayani, mulane, tundhuk karusakan.
  8. wuh wuh
    wuh wuh 3 Agustus 2017 09:43
    +8
    "Vyshinsky: Manungsa waé, hakim kanca. Pengkhianat lan pengkhianat Yagoda nyuwun pangapunten.
    Apa sing sampeyan getun, telik lan kriminal Yagoda?
    Yagoda : Nuwun sewu... Nuwun sewu, menawi saged nindakaken menika, kula mboten nembak panjenengan sedaya.

    Iku masterpiece! Sekelompok laba-laba beracun ing jar kaca. ngguyu
    1. Mikado
      Mikado 3 Agustus 2017 11:42
      +4
      ya, ing kahanan sing iku jawaban normal kanggo wong. Aku temen maujud "karo kang aku dadi kanca" lan sing dibusak.
      Menapa malih, kabeh "nemokake" iki dijupuk dening Komisaris Rakyat anyar NKVD N. I. Yezhov.

      Aku kepengin weruh yen pipa karet mengko ditemokake ing Yezhov? ngguyu
      Prakawis nyuwun pangapunten. Sing nggumunake, sadurunge ditembak, Yakir nulis surat multi-halaman kanthi proposal kanggo reorganisasi Tentara Abang. Dheweke uga ngarep-arep, sanajan ora kuwat. Nyuwun
      We look nerusake kanggo terus! hi
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 29 Agustus 2017 15:45
        +1
        Salah siji sing dihukum mati ing pungkasan 30s. buruh NKVD (Aku kelalen jeneng mburi, nanging sampeyan bisa nemokake crita iki ing Internet), pisanan aku nyerahke kasus kanggo nem sasi, lan ing wektu sing padha wrote Rekomendasi metodologis kanggo karyawan enom. Sawise kabeh iki rampung, ukuman kasebut ditindakake. Sanajan, kanthi umum, dheweke bisa diampuni.
        1. Mikado
          Mikado 29 Agustus 2017 18:15
          0
          Sanajan, kanthi umum, dheweke bisa diampuni.

          awak dewe iso. Utawa banjur rekomendasi metodologis uga kudu digandhengake karo kegiatan ngrusak.
  9. lawas26
    lawas26 3 Agustus 2017 10:32
    +3
    Kutipan saka kaliber
    Kita malah ora bisa tekan ngisor kasus Yagoda. Kasus kasebut durung diklasifikasikake nganti pungkasan ... Nanging kasus "Sampeyan gedhe". Adhedhasar apa sing kudu dingerteni? Lan carane manggon ing Moscow kanggo 100 rubles. perjalanan bisnis? Lan sampeyan ora bisa njaluk kasus iki liwat Internet!


    Vyacheslav! Matur nuwun kanggo artikel. Sampeyan pancen bener. Akeh sing durung kasedhiya. Ora declassified. Lan kanggo mangerteni ing basis saka publikasi sastra utawa crumbs sing tiba liwat iku dhuwur saka frivolity
    Miturut cara, siji conto. Ing wiwitan taun 80-an, aku nemoni buku "Transkrip Ujian 37 Taun" ing tanganku. Aku ora ngelingi jeneng sing tepat, nanging koleksi transkrip kasebut. Ing kene kanca-kanca ngomong yen "dhaptar rinci" kuwi minangka upaya kanggo ngremehake kekuwatan Soviet. Nanging dheweke lali yen dhaptar iki ora katon saiki, nanging ing 30s.
    Dadi apa denigrations kuwi lan kabeh liyane. Kadhangkala tuduhan (saka Yagoda padha) muni banget liar kanggo pemahaman modern.
    Rong conto (luwih tepate, rong episode) saka tuduhan Yagoda (saka memori)
    1. Dituduh mateni bose dhewe. Ngerti babagan penyakite, dheweke kanthi cara lan rutin nyemprotake uap merkuri ing kantor, sing nyebabake pati.
    2. Babagan pembunuhan putrane Gorky, Maxim Peshkov. Miturut teks kasebut, swarane kaya mangkene. Ing pesenan Yagoda, "dheweke (M. Peshkov) diwenehi ngombe, banjur kejiret kadhemen"
    1. wuh wuh
      wuh wuh 3 Agustus 2017 10:47
      +4
      Titik ing kene ora ana ing rincian proses apa wae, nanging ing konsep umum:
      kanthi ketat netepi formalitas hukum, mutlak
      piala.
      Analogi lengkap karo proses inkuisisi paus ing Abad Pertengahan:
      ing tangan siji ana protokol sing ketat, kabeh formalitas, ing liyane - savagery lengkap.
      Mulane, periode repressions saka 30s lan 40s dianggep kanthi alesan gedhe
      wektu sajarah cendhak (untung!) saka "Abad Pertengahan anyar".
      1. monster_lemak
        monster_lemak 3 Agustus 2017 11:04
        +4
        Mulane, periode repressions saka 30s lan 40s dianggep kanthi alesan gedhe
        wektu sajarah cendhak (untung!) saka "Abad Pertengahan anyar".


        Sing pungkasane malih dadi "beradab" mbuwang barang bukti-kantong "rumput", kartrid, lan liya-liyane, utawa dadi "bukti ilmiah" kayata crita karo "bocah mabuk". Aturan emas "Stalinisme": "yen ana wong, lan mesthi ana artikel babagan dheweke" isih bener ing Rusia lan bakal bener ing mangsa ngarep ... nglirik
        1. badens1111
          badens1111 3 Agustus 2017 16:39
          +3
          Kutipan saka Monster_Fat
          Sing pungkasane malih dadi "beradab" mbuwang bukti-kantong "rumput", kartrid, lan liya-liyane, utawa dadi "bukti ilmiah"

          Apa sampeyan nggambarake Amerika Serikat?
          Kasus Bout, contone, Seleznev lan liya-liyane.
      2. kaliber
        3 Agustus 2017 16:18
        +5
        Kutipan saka: voyaka uh
        periode sajarah "Abad Pertengahan anyar".

        Rampung karo ditokake saka paspor kanggo petani!
        1. badens1111
          badens1111 3 Agustus 2017 16:37
          +4
          Kutipan saka kaliber
          paspor wong tani!

          Suwene sampeyan bakal ngapusi?
          Mangkene analisis babagan sampeyan lan ora mung ngapusi.
          http://artyushenkooleg.ru/wp-oleg/archives/10852
          1. Han Tengri
            Han Tengri 3 Agustus 2017 20:04
            +5
            Kutipan saka: badens1111
            Suwene sampeyan bakal ngapusi?

            Tanpa wates, dakkira. Anggere padha mbayar "iku", padha bakal ngapusi babagan "iku". Dheweke bakal miwiti mbayar "liyane", dheweke bakal ngapusi "liyane". Lan yen, dening kasempatan, sampeyan bali, apa Utas, New Bolsheviks ... Panjenenganipun ndudhuk metu kertu party mossy lan, squealing obsequiously, rushes, karo semangat gawe anyar, kanggo mulang sajarah CPSU. Daya, sawise kabeh, teka lan lunga, nanging propagandis tansah pengin mangan! ngguyu
  10. Protey
    Protey 3 Agustus 2017 11:23
    +6
    Nanging dialog sing luar biasa sing ditindakake ing pengadilan antarane jaksa A. Ya. Vyshinsky lan Genrikh Yagoda:
    VYSHINSKY: Kandhanana, pengkhianat lan pengkhianat Yagoda, ing kabeh tumindak sing ala lan cidra, apa sampeyan ora tau ngrasakake getun, ora getun?

    Titik kabeh sistem peradilan kasebut. Jaksa penuntut lan nganti keputusan pengadilan ora duwe hak kanggo tetep label - pengkhianat lan pengkhianat. Terdakwa mung minangka terdakwa lan praduga ora salah ditrapake kanggo dheweke - ing pengadilan normal. Umumé - kinerja demonstrasi, ing ngendi kabeh wis diputusake sadurunge.
    Tinimbang Yagoda, malah luwih telek lan degenerate teka - Yezhov - sadist karo Komplek inferiority.
    1. Mikado
      Mikado 3 Agustus 2017 12:09
      +3
      Terdakwa mung minangka terdakwa lan praduga ora salah ditrapake kanggo dheweke - ing pengadilan normal.

      Vyshinsky duwe pendekatan sing beda kanggo proses pidana: dheweke ""teoretis" mbenerake penindasan marang "mungsuh rakyat", dheweke duwe tesis miturut sing dituduh nanggung beban kanggo mbuktekake kahanan sing mbenerake dheweke.".
      Ing sisih liya, dheweke minangka produk ing wektu kasebut. Lan Vyshinsky minangka ketua komisi kasus kriminal perang Jerman sing nindakake kejahatan ing wilayah USSR.
      1. badens1111
        badens1111 3 Agustus 2017 12:22
        +6
        Quote: Mikado
        Vyshinsky wis pendekatan beda kanggo proses pidana: "teoretis" sabdho repressions marang "mungsuh saka wong", kang ndarbeni tesis miturut kang dipuntudhuh nanggung beban kanggo mbuktekaken kahanan sing mbecikake wong.

        Ngendi sampeyan digali omong kosong iki? Vyshinsky, minangka pengacara ing jaman kekaisaran, ora ngatasi pemalsuan kasebut.
        1. Mikado
          Mikado 3 Agustus 2017 12:35
          +3
          Sampeyan saiki, kanggo sijine iku mildly, littered, njupuk Kutipan saka karya sawetara jenis terry ngapusi.

          Mesthi, dheweke ngapusi, Vlad-Badens sing ora salah! sedulur mung .. manawa aku ngapusi? Utawa wong sing pendapat sampeyan ora seneng? nglirik apa dheweke ngapusi? Utawa panemu sampeyan minangka standar bebener? ombenan
          1. badens1111
            badens1111 3 Agustus 2017 14:33
            +5
            Kutipan saka Penasaran
            "Tugas utama pengadilan kanggo pungkasanipun netepake kasunyatan sing ana hubungane karo acara diselidiki, kanggo netepake karo bantuan saka kasunyatan iki sikap kanggo acara iki wong tartamtu (ing proses pidana - dipuntudhuh, ing proses sipil -). penggugat utawa terdakwa), ing pambiji kasunyatan kasebut kanthi saka sudut pandang syarat lan prinsip hukum substantif, lan ing proses pidana - uga ing pambiji tumindak sing dituduh ing babagan bebaya umum lan aplikasi paukuman lan langkah-langkah pengaruh liyane sing cocog karo iki kanggo nglindhungi ketertiban umum lan negara, hak-hak lan kapentingan warga ".

            A kolega njawab kanggo kula.
            Quote: Mikado
            mung .. manawa aku ngapusi? Utawa wong sing pendapat sampeyan ora seneng? apa dheweke ngapusi? Utawa panemu sampeyan minangka standar bebener?

            Dheweke ngapusi, apa wae sing bisa diomongake, lan ala banget yen sampeyan nggunakake sumber bosok.
            Lan pendapatku, babagan apa sing dakkandhakake babagan Vyshinsky, luwih akurat tinimbang rereget sampeyan saka sawetara tukang ngapusi terry sing ora dingerteni.
            1. Mikado
              Mikado 3 Agustus 2017 14:41
              +3
              hmm .... Ketoke, Vyshinsky iku wong suci .. (sarkasme) wassat
        2. kaliber
          3 Agustus 2017 16:17
          +3
          Kita bakal nemokake karya-karyane, kanggo wektu sing suwe utawa apa wae, kita bakal ngurmati apa lan kepiye. Sampeyan kaca nuduhake? Utawa bakal cukup kanggo nyambung menyang sumber dhewe lan taun publikasi?
      2. curious
        curious 3 Agustus 2017 12:34
        +4
        "Tugas utama pengadilan kanggo pungkasanipun netepake kasunyatan sing ana hubungane karo acara diselidiki, kanggo netepake karo bantuan saka kasunyatan iki sikap kanggo acara iki wong tartamtu (ing proses pidana - dipuntudhuh, ing proses sipil -). penggugat utawa terdakwa), ing pambiji kasunyatan kasebut kanthi saka sudut pandang syarat lan prinsip hukum substantif, lan ing proses pidana - uga ing pambiji tumindak sing dituduh ing babagan bebaya umum lan aplikasi paukuman lan langkah-langkah pengaruh liyane sing cocog karo iki kanggo nglindhungi ketertiban umum lan negara, hak-hak lan kapentingan warga ".

        Miturut Keputusan Dewan Menteri USSR tanggal 6 Juni 1947, Akademisi VYSHINSKY ANDREY YANUARIEVICH kanggo karya ilmiah "Teori Bukti Yudisial ing Hukum Soviet",
        diterbitake ing 1946, dianugerahi STALIN PRIZE gelar pisanan.
        1. Mikado
          Mikado 3 Agustus 2017 12:39
          +5
          Aku rumangsa nggunakake kutipan iki limang taun kepungkur nalika nulis tesis babagan prosedur pidana.
          1. curious
            curious 3 Agustus 2017 12:42
            +5
            Saka ngendi sampeyan entuk kutipan?
            1. Mikado
              Mikado 3 Agustus 2017 12:55
              +5
              misale jek saka buku ing redaktur umum saka Ketua Mahkamah Agung wektu iku. Aku kudu nglampahi akèh dhuwit ing buku iki (utawa iku ora buku teks? Gusti Allah pareng memori).
              1. curious
                curious 3 Agustus 2017 13:05
                +4
                Sing. lan "demokrat" ora ragu-ragu kanggo ngutip "algojo Stalin"?
                1. Mikado
                  Mikado 3 Agustus 2017 13:26
                  +3
                  ya, kaya ngono, pratelan sing dikutip dening sampeyan - apa ora dhasar ing keadilan? Mung sampeyan bisa ngumumake apa wae sing disenengi, nanging ing kasunyatan wicara Vyshinsky ing sidhang ora pas karo yurisprudensi. "Virtual" lan "nyata" - loro beda gedhe. Nanging, aku maca babagan jumlah tunik sing diduweni Yagoda lan dadi iri, dheweke ora menehi akeh seragam kanggo kabeh 10 taun. ngguyu lan padha menehi ikatan luwih akeh tinimbang kaos kaki. sedulur
                  1. curious
                    curious 3 Agustus 2017 13:58
                    +5
                    Ya, norma sangu sandhangan ing babagan iki keren. Siji dasi kanggo setahun lan rong pasang kaos kaki kanggo setahun. Lan kaos kaki kasebut, aku ora ngerti carane ing berets, nanging ing boots kanggo setengah dina. Mung footcloths.
                    1. Mikado
                      Mikado 3 Agustus 2017 14:26
                      +4
                      Aku begja ora nganggo boots. Nanging saka jumlah sing ditampa nalika dipecat, katelu minangka biaya kanggo formulir sing ora ditampa. Kabèh 20 000 rubel!
                      1. curious
                        curious 3 Agustus 2017 14:31
                        +5
                        Iku sampeyan, ketoke, sing ora nampa topi astrakhan.
                  2. badens1111
                    badens1111 3 Agustus 2017 14:38
                    +4
                    Quote: Mikado
                    Sampeyan mung bisa ngumumake apa wae sing disenengi, nanging ing kasunyatan wicara Vyshinsky ing sidhang ora pas karo yurisprudensi. "Virtual" lan "nyata" - loro beda gedhe. Nanging, aku maca babagan jumlah tunik sing diduweni Yagoda lan dadi iri, dheweke ora menehi akeh seragam kanggo kabeh 10 taun. lan padha menehi ikatan luwih akeh tinimbang kaos kaki.

                    Ya lol malah mlumpat saka topik.
                    1. Mikado
                      Mikado 3 Agustus 2017 14:51
                      +4
                      Aku weruh yen kosakata sampeyan miskin banget. Lan karo upbringing.. Apa liyane slogans.
                      1. badens1111
                        badens1111 3 Agustus 2017 15:05
                        +4
                        Quote: Mikado
                        Lan karo pendidikan

                        Jaga dhewe.
      3. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 29 Agustus 2017 15:48
        +1
        Iku sinis. Lan pengacara sing apik tenan. Cukup maca pidato ing sidang sing ora ana hubungane karo politik.
        1. Mikado
          Mikado 29 Agustus 2017 18:18
          0
          Iku sinis. Lan pengacara sing apik tenan.

          Aku ora mangu-mangu babar pisan.
    2. Alex_59
      Alex_59 3 Agustus 2017 12:40
      +6
      Kutipan saka Prometey
      Yezhov minangka sadis kanthi kompleks inferioritas

      Ndhuwur, sampeyan ujar manawa pengadilan ing jaman kasebut minangka pagelaran demonstrasi, ing ngendi kabeh wis diputusake sadurunge. Yen statement iki bener, kita bisa nganggep yen Yezhov dikreditake ing pengadilan karo kabeh sing ciri wong minangka sadist, etc.
      Iki persis apa sing paling akeh pengadilan kita babagan jaman kasebut. Bolshevik iku kabeh goroh, nanging kabeh ala bab Bolsheviks piyambak iku bener, senadyan kasunyatan sing iki wis buktiaken dening Bolsheviks piyambak, kang kabeh iku goroh. Siklus ditutup...
      1. Mikado
        Mikado 3 Agustus 2017 12:42
        +3
        ciri wong minangka sadist, etc.

        lan homoseksual. Malah iki kepeksa mratobat.
    3. Rum 11
      Rum 11 3 Agustus 2017 18:04
      +3
      Kutipan saka Prometey
      Tinimbang Yagoda, malah luwih telek lan degenerate teka - Yezhov - sadist karo Komplek inferiority.

      Kang mustachioed diangkat! Ora ana sing teka saka kersane dhewe.
  11. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 12:50
    +4
    Kutipan saka Beaver1982
    Yen Yagoda, Vyshinsky lan wakil pimpinan ndhuwur duwe salib, critane bakal beda, kabeh buktiku, lan ora ana pengkhianat.

    Bukti banget. Pangeran appanage Rusia terus-terusan sumpah setya marang saben liyane, ngambung salib lan banjur macet keris ing mburi kanggo nyawa manis. Maca sejarawan Solovyov, lan liya-liyane.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 3 Agustus 2017 13:30
      0
      Kutipan: Alexander Green
      Bukti banget

      - Nanging kita butuh bukti ...
      - Lan ora ana bukti sing dibutuhake, kabeh gampang ...
      M.A. Bulgakov
      Kutipan: Alexander Green
      Maca sejarawan Solovyov

      Lan ora ana sejarawan Solovyov sing dibutuhake.
      push.
      1. badens1111
        badens1111 3 Agustus 2017 14:30
        +6
        Kutipan saka Beaver1982
        - Nanging kita butuh bukti ...
        - Lan ora ana bukti sing dibutuhake, kabeh gampang ...
        M.A. Bulgakov

        Yaiku, sampeyan ngakoni yen sampeyan bakal ngapusi kanthi cara apa wae lan apa wae, nanging sampeyan bisa mbenerake dhewe mung karo kutipan Bulgakov?
        Ing tembung liyane, sampeyan ora duwe fakta utawa argumen.
        Kutipan saka Beaver1982
        Lan ora ana sejarawan Solovyov sing dibutuhake.

        Inggih, ya, mesthi, sampeyan minangka jinis mankurt sing ora ngerti dhewe, nyebarake wong liya kanthi wuta lan ing wektu sing padha, fakta utawa argumentasi dudu fiksi padhet ...
        1. berang-berang1982
          berang-berang1982 3 Agustus 2017 14:44
          +2
          Buntut, cakar lan kuping - iki kasunyatan lan bantahanku.
          1. badens1111
            badens1111 3 Agustus 2017 15:07
            +4
            Iku apik kanggo dadi kucing, iku apik kanggo dadi asu, ngendi aku arep pipis, ngendi aku arep poop.
            Iku kabeh argumen sampeyan kanthi fakta
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 3 Agustus 2017 16:48
              +2
              Paling aku ngutip M.A. Bulgakov, lan sampeyan sawetara jenis rock-punk scoundrels. Iki dhasar nyata, padha cetha nuduhake - sing, degradasi, degenerasi. Apa medeni!
              1. Pancir026
                Pancir026 4 Agustus 2017 09:18
                +2
                Kutipan saka Beaver1982
                Paling ora aku ngutip M.A. Bulgakov,

                Kutipan Bulgakov apik yen sampeyan maca Bulgakov, nanging ala yen sampeyan ora ngerti Bulgakov-Stalin ngerti dheweke.
                Kutipan saka Beaver1982
                .Iki dhasar nyata, padha nuduhake kanthi jelas - yaiku, degradasi, degenerasi.

                Pancen, kenapa sampeyan nduduhake paling ngisor ing pirang-pirang tulisan sampeyan babagan topik sing ora dingerteni, mula sampeyan ngganti tembung kasebut dhewe?
                1. berang-berang1982
                  berang-berang1982 4 Agustus 2017 09:39
                  0
                  Kutipan saka Pancir026
                  Nanging ala yen sampeyan ora ngerti Bulgakov-Stalin ngerti dheweke.

                  Ra cetho.
                  Kutipan saka Pancir026
                  Mulane, sampeyan ngganti tembung kasebut dhewe?

                  Nanging aku seneng karo ide sampeyan iki, nyatane sampeyan mbantah kanthi bener, yen sampeyan nerjemahake tembung sampeyan, katon kaya mangkene: sampeyan dhewe sing paling ngisor. . . nanging aku kudu nambah maneh ...lan aku krungu saka ngisor padha
                  Sampeyan bisa uga ora andhap asor, nanging Bulgakov bakal mangertos lan ngormati tembung kuwi, piyambakipun lungguh ing dina iki, kaya Stalin, nanging siji iki ora bakal ngerti lan mbokmenawa ora bakal ngormati.
                  1. Pancir026
                    Pancir026 5 Agustus 2017 14:11
                    0
                    Kutipan saka Beaver1982
                    Bulgakov mesthi ngerti lan ngormati tembung kasebut, dheweke dhewe lungguh ing dina iki, kaya Stalin, nanging iki ora bakal ngerti lan mesthi ora bakal ngormati.

                    Sampeyan jelas dudu Bulgakov lan sampeyan ora bakal dadi, nanging Stalin ... sampeyan ora bisa tekan kabeh.
  12. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 13:15
    +3
    Kutipan saka: voyaka uh
    "Vyshinsky: Manungsa waé, hakim kanca. Pengkhianat lan pengkhianat Yagoda nyuwun pangapunten.
    Apa sing sampeyan getun, telik lan kriminal Yagoda?
    Yagoda : Nuwun sewu... Nuwun sewu, menawi saged nindakaken menika, kula mboten nembak panjenengan sedaya.

    Iku masterpiece! Sekelompok laba-laba beracun ing jar kaca.

    Contone, aku ora percaya yen Yagoda bisa ngomong kaya ngono ing pengadilan, sanajan dheweke ngerti sapa sing ngadili dheweke. Dheweke njaluk welas asih, dheweke ngarep-arep. Apa dheweke pancen bodho nganti tembung abang bisa ngomong kaya ngono?!
    1. Mikado
      Mikado 3 Agustus 2017 14:29
      +3
      Apa dheweke pancen bodho nganti tembung abang bisa ngomong kaya ngono?!

      ana rasa kuciwa sing jero. Dheweke ngerti banget yen dheweke ora bakal diampuni, luwih-luwih, dheweke bisa uga duwe perasaan "nyebul sirah nganggo dayung" saka kedadeyan kasebut, lan kepiye "kanca-kancane" sing kepungkur.
  13. kapten
    kapten 3 Agustus 2017 13:26
    +4
    Iki Bolshevik, direndhem muspra. Apa jenis mata Rusia dheweke, dheweke ora bisa dadi mata-mata. Dheweké kuwi KOMUNIS, lan nyata. Anak-anake, ora kaya Stalin lan anak-anak Leninis liyane, ora manggon ing Amerika Serikat, sapa ngerti dheweke manggon ing ngendi?
    1. Olgovich
      Olgovich 3 Agustus 2017 16:52
      +2
      Quote: kapten
      Iki Bolshevik, direndhem muspra. Apa jenis mata Rusia dheweke, dheweke ora bisa dadi mata-mata. Dheweké kuwi KOMUNIS, lan nyata. Anak-anake, ora kaya Stalin lan anak-anak Leninis liyane, ora manggon ing Amerika Serikat, sapa ngerti dheweke manggon ing ngendi?

      Mesthi ora ing AS. ING ISRAEL! ngguyu lol
    2. badens1111
      badens1111 3 Agustus 2017 16:56
      +3
      Quote: kapten
      Apa mata Rusia sing apik

      Apa sampeyan ndeleng mata sadis lan pembunuh-Semenov?
      menehi referensi kanggo episode saka Perang Sipil liwat mata saka tawanan perang Jerman, sing unwittingly sekseni kekejeman saka Putih, sing "mbebasake" desa Lezhanka saka Reds. Episode sing padha, nanging liwat mripate Roman Gul, peserta ing acara saka sisih putih:

      “Amarga gubug, 50-60 wong sing nganggo busana warna-warna sing mimpin, akeh sing nganggo sandhangan pelindung, tanpa topi, tanpa sabuk, sirah lan tangane mudhun.
      tawanan.
      Wong-wong mau dikalahake dening Letnan Kolonel Nezhentsev, mlayu nyedhaki kita, mandheg - ing sangisore dheweke ana kuda betina warna mouse.
      - Sing arep diukum! bengok-bengok.
      “Apa? Aku mikir. - Ditembak? tenan?
      http://aloban75.livejournal.com/2848858.html
      Salah sawijining asisten Kolchak, mantan perwira tsarist kanthi jeneng Rozanov, ngetokake pesenan ing ngisor iki: ing ngarsane, kanggo njupuk saben pedunung sepuluh. 1. Yen, nalika wadyabala liwat kutha, populasi ora ngandhani pasukan saka ngarsane mungsuh, kanggo ngumpulake sumbangan dhuwit tanpa welas asih. 2. Desa-desa, sing penduduke nyedhiyakake perlawanan bersenjata marang pasukan kita, kudu diobong, lan kabeh wong diwasa kudu ditembak; properti, omah, kreta, lsp. nyita kanggo kabutuhan tentara. Marang Jenderal Grevs babagan perwira sing ngetokake pesenan iki, Jenderal Knox kandha: "Inggih Rozanov iki, demi Gusti!"

      Sumber: http://for-ua.info/viewtopic.php?f=2&t=62079
      Lan apa sing diomongake dening petugas iki?
      1. Monarchist
        Monarchist 3 Agustus 2017 19:20
        +4
        Perang apa wae, lan Perang Sipil, kebak kekejeman. Iki Gul padha ngandhani bab kekejeman saka Pengawal Abang, nalika padha rampung mati tatu karo shovels lan hoes.
        Sapa sing sepisanan saka pihak perang sing miwiti nyiksa para tahanan lan ing ngendi? Propaganda putih kepengin nyalahake Reds, lan kosok balene kanggo Reds. Ing antarane wong kulit putih ana akeh wong sing lara mental, psikosis lan pecandu narkoba sing padha ana ing antarane Reds.
        Malah bisa dibalik: saiki dheweke karo Reds, banjur karo Putih lan kosok balene.

        SELAMAT ALLAH SAKA PERANG SIVIL!
        1. Pancir026
          Pancir026 4 Agustus 2017 09:25
          +2
          Quote: Monarchist
          . Google sing padha nyritakake babagan kekejeman Pengawal Abang, nalika ngrampungake wong sing tatu nganggo shovel lan cangkul.

          Google ing tulisane "nyritakake" babagan Reds ing 99% kasus.
          Quote: Monarchist
          Sapa sing sepisanan saka pihak perang sing miwiti nyiksa para tahanan lan ing ngendi?

          Mangga, Bapa Mudyug, sampeyan kepengin ngerti sapa lan apa sing ditindakake ing kana?
          Quote: Monarchist
          Ing antarane wong kulit putih ana akeh wong sing lara mental, psikosis lan pecandu narkoba sing padha ana ing antarane Reds.

          Psikis lan pecandu narkoba ing antarane Reds, nemtokake sapa? Iku Kolchak mesthi. Dheweke dadi pecandu kokain, Ungern, psiko lengkap.
          Quote: Monarchist
          SELAMAT ALLAH SAKA PERANG SIVIL!

          Sampeyan ora bisa mbantah. Nanging sing meksa nindakake perkara iki, yen ora wong-wong sing langsung ing tulisan lan brazenly nentang piyambak kanggo mayoritas? Ing wektu sing padha, kaya ing sasi, ngarep-arep, nggunakake dhukungan Western.
          Apa sampeyan kelingan acara taun 90? kabeh dadi luwih elek lan kabeh wong nglawan kabeh wong kanthi invasi sing ora bisa dihindari saka penjajah.
        2. AVVA2012
          AVVA2012 4 Agustus 2017 13:13
          +1
          Quote: Monarchist Iki Gul padha ngandhani bab kekejeman saka Pengawal Abang, nalika padha rampung mati tatu karo shovels lan hoes.

          Iki kebetulan, dudu Gul Romawi sing padha, sing njlèntrèhaké ing bukuné "The Ice Campaign" sing tanggal 6 Maret (21 Februari), 1918, desa kasebut. Amben (Egorlyk Tengah) saka distrik Medvezhensky, ing tapel wates provinsi Stavropol lan Wilayah Donskoy, dijupuk karo perang dening Kornilovites nalika "maju saka Rostov menyang Yekaterinodar? Ana "kutipan sing apik banget" ing kana: Backwater teka saka penjaga. K-oh lan cap. R. Lungguha ing teko. "Saiki aku liquidated siji 'kanca'," ngandika K-oh. "Kok ngono?" ana sing takon ora gelem. "Iku prasaja banget," dheweke miwiti kanthi cepet, nyruput teh, "Aku ngadeg ing alas, aku weruh" kanca "mlaku-mlaku, nyelinep, nggoleki, aku ana ing mburi wit - dheweke nyedhaki aku, sepuluh. mlaku-mlaku. Aku metu - bedhil siap-siap, mesthi - K-oh ngguyu, - mandheg! - Kandhaku. Mandheg. Sampeyan arep menyang endi? - Ya, mulih menyang Sulin, - lan dheweke dadi pucet. .- Sampeyan arep menyang Bolshevik, bajingan! Sampeyan minangka mata-mata ... ibumu! - Kanggo apa Bolshevik aku mulih, - lan moncong iku paling komisaris. - Aku ngerti, aku ngomong. .. ibumu! Ayo, lunga karo aku. Endi? - Ayo, bakal luwih elek, ujarku. - Nuwun sewu, ujare, kanggo apa? Wong njaba, welas asih marang kita. - Lan sampeyan melas marang kita. , Aku ngomong ... ibumu?! Go! .. Nah, "mlaku" dicokot. Aku teka kene - kanggo ngombe teh, lan dikirim menyang Dukhonin ..." ana sing takon. "Katrij sampah kanggo bajingan kuwi! Iki dheweke ibu, nanging kene dheweke bapak." K-oh ngangkat senapan, nepuk-nepuk ing saham, ing bayonet, lan ngguyu ...
          ... Saka wingking gubug, 50-60 wong nganggo busana warna-warna sing anjog, akeh sing nganggo sandhangan pelindung, tanpa topi, tanpa sabuk, sirah lan tangane mudhun.
          tawanan.
          Letnan kolonel nyusul. Nezhintsev, galloping menyang kita, mandegake - mouse-colored jaran ing ngisor dheweke.
          "Kepengin mbales!" bengok-bengok.
          "Apa iku? - Aku mikir. - Eksekusi? Tenan?" Ya, aku ngerti: eksekusi, wong 50-60 iki, kanthi sirah lan tangan mudhun.
          Aku bali nyawang petugasku.
          "Ujug-ujug ora ana sing lunga?" - liwat kula.
          Ora, lagi metu saka baris. Ana sing mesem isin, ana sing raine galak.
          Wong limalas metu. Padha menyang wong liyo ngadeg ing Bunch lan klik shutters.
          Siji menit wis liwati.
          Flew: plee!.. Kringet garing tembakan, jeritan, grundelan ...
          Wong-wong padha ambruk, lan saka sepuluh langkah, tightly dipencet menyang bedhil lan sikil loro, padha dipecat, cepet-cepet ngeklik bolt. Kabeh ambruk. meneng grusa-grusu. Tembakan mandheg. Sawetara penembake mundur.
          Sawetara rampung mati urip karo bayonet lan bokong bedhil.
          Punika, perang sipil; Kasunyatan bilih kita mlaku kanthi rantai ing lapangan, seneng-seneng lan seneng-seneng, dudu "perang" ... Iki, perang sipil sing asli ...
          Ing sacedhake aku ana kapten biasa, pasuryane kaya digebugi. "Inggih, yen kita nindakake iku, kabeh wong bakal ngadeg ing kita," dheweke mutters quietly.
          1. AVVA2012
            AVVA2012 4 Agustus 2017 13:20
            +2
            Lan sethitik liyane: "Resistensi sengit biaya urip papat para pendaki. Sanalika sawise perang, sawetara kelompok tawanan ditembak: gedhe, ing Welasan wong, lan kelompok cilik, uga tawanan individu.
            Antarane wong-wong sing ditawan ing bagean liya saka desa kasebut ana klompok tawanan perang Austria sing kerja ing kono lan ora melu perang. Perwira Rusia ora langsung nembak salah sawijining klompok tawanan perang ing 12 wong, banjur ditembak dening wong Ceko. "Czechs, kita duwe batalyon, nang endi wae ing taman padha dibunderaké munggah" comrades "lan dijupuk karo bedhil mesin," kelingan S. M. Paul, peserta ing kampanye. Penulis memoar kasebut dhewe menehi wong Rusia sing ditawan, banjur ngerti nasibe. Nanging, perwira Rusia uga nembak individu Austria, ora ngremehake banjur ngethok driji amarga cincin sing ora dicopot saka dheweke. Partai gedhe sing dieksekusi banjur ana ing pinggiran desa cedhak gereja. Kaya sing dielingake dening Jenderal A. I. Denikin: “Mayit-mayit padha gumlethak ing pinggir dalan. kasepen nggegirisi. Lan kanggo dangu dheweke kasepen rusak dening crackle garing saka bedhil nembak: Bolsheviks lagi "liquidated" ... Ana akeh wong ... ". Eksekusi tunggal iki ditindakake ing wayah wengi, sing direkam dening meh kabeh saksi mata acara kasebut. "Ing wayah wengi, tembakan siji-sijine isih dirungokake ing kene kanggo wektu sing suwe: sukarelawan "ngresiki" pemukiman saka Bolshevik sing macet ing kono, "ujare Jenderal Bogaevsky. N. N. Lvov nggambarake kahanan kasebut kanthi cara sing padha: "Ing wayah sore kita nyopir menyang desa ing sadawane jembatan kayu nyabrang kali. Ing sisih liya kreteg ana wong gedhe sing glethakaken ing geger. Sirahe katon gedhe banget ing awak sing kabotan. tatu bathuk. Pasuryan sing cacat kabeh iki minangka massa sing ora mirip karo pasuryan manungsa. Iku awak ageng kanthi lengen lan sikil sing amba, nanging kanthi sirah sing aneh lan ora manusiawi. Sanalika ing kalenggahan kalorone katon mayit-mayit, ana sing nganggo jas kulit, ana sing nganggo klambi prajurit, nganggo sikil gundhul kabungkus klambi. Ing desa kasebut, tembakan individu isih keprungu ing kene, nalika nyopir menyang gubug sing paling cedhak. Total ing perang lounger Reds ilang luwih saka 500 wong. Kira-kira 500 mayit sing ditinggalake dening Bolshevik sing kasebut dening Vl. Volin. R. Gul nulis udakara 507 mayit, S. Paul udakara 540 wong, umume, miturut dheweke, ditembak sawise perang. Angka udakara 600 mayit kasebut dikutip ing memoar dening Ya. Aleksandrov.
      2. Olgovich
        Olgovich 4 Agustus 2017 07:53
        +1
        Kutipan saka: badens1111
        Quote: kapten
        Apa mata Rusia sing apik

        Apa sampeyan ndeleng mata sadis lan pembunuh-Semenov?
        menehi referensi kanggo episode saka Perang Sipil liwat mata saka tawanan perang Jerman, sing unwittingly sekseni kekejeman saka Putih, sing "mbebasake" desa Lezhanka saka Reds. Episode sing padha, nanging liwat mripate Roman Gul, peserta ing acara saka sisih putih:
        “Amarga gubug, 50-60 wong sing nganggo busana warna-warna sing mimpin, akeh sing nganggo sandhangan pelindung, tanpa topi, tanpa sabuk, sirah lan tangane mudhun.
        tawanan.
        Wong-wong mau dikalahake dening Letnan Kolonel Nezhentsev, mlayu nyedhaki kita, mandheg - ing sangisore dheweke ana kuda betina warna mouse.
        - Sing arep diukum! bengok-bengok.
        “Apa? Aku mikir. - Ditembak? tenan?
        http://aloban75.livejournal.com/2848858.html
        Salah sawijining asisten Kolchak, mantan perwira tsarist kanthi jeneng Rozanov, ngetokake pesenan ing ngisor iki: ing ngarsane, kanggo njupuk saben pedunung sepuluh. 1. Yen, nalika wadyabala liwat kutha, populasi ora ngandhani pasukan saka ngarsane mungsuh, kanggo ngumpulake sumbangan dhuwit tanpa welas asih. 2. Desa-desa, sing penduduke nyedhiyakake perlawanan bersenjata marang pasukan kita, kudu diobong, lan kabeh wong diwasa kudu ditembak; properti, omah, kreta, lsp. nyita kanggo kabutuhan tentara. Marang Jenderal Grevs babagan perwira sing ngetokake pesenan iki, Jenderal Knox kandha: "Inggih Rozanov iki, demi Gusti!"
        Sumber: http://for-ua.info/viewtopic.php?f=2&t=62079
        Lan apa sing diomongake dening petugas iki?

        wong bodho
        Artikel-BABUT APA, maca. Apa sampeyan ngomong babagan? wong bodho
  14. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 13:45
    +5
    F. Engels nang endi wae ujar manawa borjuasi ngowahi kabeh dadi komoditas, lan, mula, sejarah ... Dadi saiki, para sejarawan sing penting nulis ulang kaca Sejarah USSR kanthi cepet, lan minangka tragedi gedhe kanggo Soviet. wong sing Sajarah saiki wis dadi komoditas ing tangan oportunis mirah.
    Pasar kapitalis mesthi tundhuk overstocking. Shpakovsky nulis babagan ksatria, saiki pasar iki wis kesel, mula dheweke pindhah menyang Sejarah USSR. Lan iki kaya tatanan negara - tansah dikarepake dening borjuis.

    Artikel kasebut minus, ora ana sing anyar, arsip durung dibukak, lan akeh informasi sing salah dibuwang ing media, sing ditulis maneh. Shpakovsky ora dadi pionir ing babagan iki, dheweke ora mikir babagan apa sing ditulis maneh. Contone, tembung kasebut mlaku saka publikasi menyang publikasi "... uga loro peluru flattened dijupuk saka awak Zinoviev lan Kamenev, karo prasasti cocok." Apike, aku pengin ngerti: apa peluru sing diekstrak saka awak alus Zinoviev lan Kamenev bisa dibuwang?

    Umumé, isih awal banget kanggo nulis babagan iki, arsip-arsip durung mbukak, panguwasa wedi amarga wong-wong bakal ngerti yen kabeh sing ditindakake ing taun 30-an ditindakake miturut undang-undang. Angger-anggering Toret, bener, pancen kasar, nanging mung wektu sing nggegirisi. Pengacara Kazannik nulis babagan iki nalika sinau ing jaman Stalin. Kazannik misuwur amarga kasunyatane ing awal 90-an. ing Kongres Soviet, USSR menehi dalan kanggo Yeltsin, sing ora pindhah menyang Supreme Soviet. Dheweke banjur diangkat dadi Jaksa Agung Federasi Rusia, nanging Kazannik, minangka wong sing jujur, ngerti ing ngendi dheweke mlebu lan mundur.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 3 Agustus 2017 14:09
      +1
      Kutipan: Alexander Green
      nanging Kazannik, minangka wong jujur, mangertos ngendi dheweke wis nandang gerah lan mundur.

      Jaksa idealis (romantis) ora duwe papan ing kantor kejaksaan, dheweke nindakake perkara sing bener kanthi mundur, dheweke cukup pinter.
    2. Olgovich
      Olgovich 4 Agustus 2017 07:59
      +1
      Kutipan: Alexander Green
      kabeh sing wis rampung ing 30s - kabeh wis rampung miturut hukum.

      UU APA?! wong bodho
      1. Pancir026
        Pancir026 5 Agustus 2017 14:19
        +2
        Kutipan: Olgovich
        UU APA?!

        Undhang-undhang USSR. Negara, pencipta PBB. Negara sing ngalahake Hitler lan kabeh jinis antonesque karo Horthy lan Mannerheims.
        Ora tekan? wong bodho
  15. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 14:17
    +5
    Kutipan: Letnan Teterin
    Pitakonan sing menarik: kenapa partai-partai sing ngatur ing negara-negara biasa ngatasi masalah pamrentahan sing efektif tanpa eksekusi pimpinane, dene Bolshevik ora bisa nindakake tanpa?

    Mung kapitalis gedhe sing bisa mlebu ing organ paling dhuwur saka kekuwatan borjuis, lan kabeh mau, nganti pungkasan, ngupayakake kabijakan khusus kanggo penindasan lan penindasan saka massa kerja.
    Lan sapa wae sing mapan bisa mlebu ing organ kekuwatan Soviet. Dadi bourgeoisie nyoba, pura-pura dadi duweke, kanggo njaluk menyang daya lan saka ing kono cilaka sistem Soviet.
    Ing taun 30-an, padha nyerahke tangan, nanging, sayangé, sawise Perang Patriotik Agung, sawise pati I.V. Stalin, nalika kewaspadaan saka kelas buruh wis tumpul, borjuis, ing wong saka Trotskyists Menshevik sing durung rampung, bisa ngrebut jabatan penting lan, nggunakake total ngapusi lan ngapusi wong sing kerja, lan nglirwakake kepentingan kelas minangka kapentingan. saka kabeh wong, nguripake USSR saka dalan pembangunan sosialis.
    1. Monarchist
      Monarchist 3 Agustus 2017 18:29
      +2
      Alexander Grin, kepiye N. S. utawa dheweke "Leninis nyata"? Apa dheweke nggawe karir ing partai ing Stalin?
  16. kaliber
    3 Agustus 2017 14:23
    +3
    Quote: Diana Ilyina
    Yen sampeyan dadi 37th, sampeyan bakal ana ing ngarep artikel riveting kanggo kamulyan partai lan pimpinan gedhe, lan sawise nulis, sampeyan bakal pindhah menyang scribble denunciations marang objectionable ...

    mesthi! Ing negara budak ora bisa bebas, nanging bisa dadi budak sing paling bebas, kenapa ora?
    1. badens1111
      badens1111 3 Agustus 2017 14:27
      +8
      Kutipan saka kaliber
      Ing negara budak ora bisa bebas, nanging bisa dadi budak sing paling bebas, kenapa ora?

      Ya, sampeyan kudu nggawe alesan, sampeyan wis, lan bakal dadi oportunis banal, ngakoni wis.
      1. kaliber
        3 Agustus 2017 16:02
        +4
        Apa sing nggawe sampeyan mikir yen aku bener? Ha! Kocak! Lan sampeyan tegese, pejuang sofa unbanal, kanggo idea? Robin Hood kanggo nyata! Utawa ... karo jarahan gundhul ing landak?
        1. badens1111
          badens1111 3 Agustus 2017 16:59
          +5
          Kutipan saka kaliber
          Utawa ... karo jarahan gundhul ing landak?

          Cara sampeyan? Terus, mbesuk sampeyan bakal kena wasir sing lara ...
          Kutipan saka kaliber
          Apa sing nggawe sampeyan mikir yen aku bener? Ha! Kocak!

          Delengen, ora ketompo carane pait dadi. Kita duwe profesor kaya ing Moskow .. Andrey Zubov .. ngendi saiki? Sampeyan wis tuwa, lan tumindak ala banget.
          1. kaliber
            3 Agustus 2017 20:55
            +2
            Kepiye carane bisa tumindak ala nalika ana ing sisihku ... Presiden Federasi Rusia lan Gusti Allah piyambak? Apa aku menehi informasi nang endi wae sing ora dikonfirmasi dening sumber? Utawa apa dheweke ngomong apa sing dipilih lan didhukung dening 80% saka presiden rakyat kita ora bakal ngomong? Ya, lan Gusti Allah piyambak ... sawise kabeh, miturut iman marang Kristus, rambut ora bakal tiba saka sirah tanpa karsane. Kabeh, supaya bisa ngomong, "ing tangane Gusti Allah." Banjur kabeh negara menehi oak ... Ora liya, tuwung saka sabar overflowed!
            1. Alexander Green
              Alexander Green 3 Agustus 2017 22:19
              +2
              Kutipan saka kaliber
              nalika ing sisihku ... Presiden Federasi Rusia lan Gusti Allah piyambak?

              Sampeyan temenan ora bakal mati saka modesty, katelu sawise Gusti Allah ... Kapindho sawise Gusti Allah iki bener disebut Pahlawan Uni Soviet Marinesko. dadi sampeyan kudu mindhah dheweke utawa presiden.
              1. kaliber
                4 Agustus 2017 12:22
                0
                Modesty, wong Prancis ngomong, kaya jeroan. Mesthi, nanging ora kudu ditampilake kanggo kabeh wong. Nanging... Aku ora tau nulis ing ngendi wae yen aku nomer telu sawise Gusti Allah. Dheweke ana ing sisih akeh, kalebu aku. Lan presiden minangka penjamin kita umum, dheweke ana ing sisih saben wong sing urip miturut ukum, lan ora nyalahake omongane wong liya, ta? Dadi maca kanthi teliti, lan pikirake sadurunge wong liya nganggep pikiran sampeyan.
    2. curious
      curious 3 Agustus 2017 14:34
      +6
      Tingkat kebebasan ditemtokake dening dawa rantai. Saiki ranté wis dipanjangake, mula ilusi kamardikan digawe.
  17. Mikado
    Mikado 3 Agustus 2017 14:33
    +2
    curious,
    Iku sampeyan, ketoke, sing ora nampa topi astrakhan.

    topi mung gumantung ing miwiti saka kolonel, lan aku mundur minangka kapten. Banjur, ing pungkasan taun 90-an, dheweke isih nganggo, lan ing taun 2000-an, kolonel luwih milih topi.
  18. kaliber
    3 Agustus 2017 14:34
    +3
    Kutipan: Alexander Green
    Shpakovsky nulis babagan ksatria, saiki pasar iki wis kesel, mula dheweke pindhah menyang Sejarah USSR. Lan iki kaya tatanan negara - tansah dikarepake dening borjuis.

    Duh, Gusti, ngapura kula, nggih, sapi sing bakal moo ... Inggih, sampeyan ora ngerti, aja nulis. Aku mung mlebu kontrak kanggo buku liyane bab wong-wong mau, sayang, "wesi-sisi", kanggo 20 hak cipta. Lan sejarah USSR ... Yen sampeyan sinau wiwit taun 1982, sampeyan mesthi bakal sinau akeh perkara.
    1. curious
      curious 3 Agustus 2017 14:42
      +4
      Salinan penulis kanthi autograph (aku bakal nulis teks dhewe) bisa pesen?
      1. Mikado
        Mikado 3 Agustus 2017 15:27
        +1
        "Kanggo Viktor Nikolaevich sing paling ditresnani ing memori sing apik" bakal ditindakake? utawa bakal ana ode kanggo awake dhewe, Kurios, kinasih kanggo telung hak cipta?nglirik "Ironsides", yen aku ora salah, iku prajurit Cromwell?
        1. curious
          curious 3 Agustus 2017 17:25
          +4
          Aku luwih seneng tulisan kanthi gaya klasik sing ketat.
      2. kaliber
        3 Agustus 2017 15:59
        +3
        mesthi! Buku kasebut bakal diarani "The Crusaders. The First Complete Encyclopedia". Ora Zaborov sing nganggep kanthi rinci. Iki crita apa dheweke ... ora kejawab. Kurang babagan pondasi sosial-politik kampanye, luwih akeh babagan salib, waja, senjata, efek, pertempuran, kastil, bandha ... Inggih, topik kula. Kutipan saka iku dicithak ing kene ing VO.
        1. badens1111
          badens1111 3 Agustus 2017 17:01
          +5
          Kutipan saka kaliber
          . Inggih, subyek kula.

          Sing bakal padha nindakake, iku apik kanggo sampeyan, kabeh liyane .. tegang, ngapusi lan unpleasantly mambu, kok sampeyan kudu kawentar dubious kuwi?
          1. kaliber
            3 Agustus 2017 22:13
            +3
            Lan mboseni nulis kabeh babagan perkara sing padha ... Apa sampeyan wis nyoba dhewe? Coba, sampeyan bakal ngerti carane hard iku. Banjur ... dina iki aku nemokake artikel menarik saka majalah Inggris babagan tank ... Diterjemahake lan ... Sampeyan lagi maca. Banjur aku maca maneh monograf Nicolas. Ya, sampeyan bisa menehi! Aku menek menyang lemari ... Wah, bahan isih sawetara wektu kepungkur bab ... Lan topik "scoop" umume menarik. Aku maca komentar lan ... wis aku weruh carane siswa maca lan kita seneng bebarengan. Apik! Banjur ... iki "ketenaran sing diragukan" kanggo sampeyan. Ing kene Rotmirstr seneng lan ora mung dheweke. Apa sing nggawe sampeyan luwih apik tinimbang dheweke utawa wong liya? Wartawan kudu nyukupi kabutuhan pamirsa target sing beda!
            1. curious
              curious 3 Agustus 2017 22:34
              +4
              Nanging apa babagan tingkat kepuasan panjaluk sing beda-beda. Ana akeh artikel ing situs babagan tank penulis sing ndeleng tank mung ing gambar, babagan pesawat saka aviator sofa, babagan strategi lan taktik saka spesialis kanggo ngrancang operasi militer ing ndonya.
              Kepuasan banget, ora ana, bisa uga ujar.
              1. kaliber
                4 Agustus 2017 12:17
                0
                Lan iki, dear Viktor Nikolaevich, minangka masalah personel, ta? Terusake tembung sampeyan, sampeyan ora bisa ngelingi dokter, insinyur ala, lsp. Kurang profesionalisme ing Rusia minangka salah sawijining masalah. Lan kudu lan marem - iki konsep beda.
                1. curious
                  curious 4 Agustus 2017 13:38
                  +2
                  Lan ora mung ing Rusia. Nanging, ana sisih flip kanggo duwit receh - panjaluk nggawe pasokan. Manajer ora butuh profesional - ngerti regane, entuk hak, njaluk gaji sing layak, ora percaya omong kosong kaya "nilai perusahaan", ngerti babagan kuldi Buridan. Kok sirahe ngono. Iku luwih prasaja ing prinsip - kita ora butuh wong pinter, kita butuh wong sing setya.
                  Kita ora bakal adoh - situs kita.
  19. kaliber
    3 Agustus 2017 14:36
    +4
    Kutipan: Alexander Green
    Apa dheweke pancen bodho nganti tembung abang bisa ngomong kaya ngono?!

    Transkrip ngandika bisa!
  20. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 14:40
    +1
    Quote: Mikado
    ana rasa kuciwa sing jero. Dheweke ngerti yen dheweke ora bakal diapura,

    Yen sampeyan ngerti kabeh, banjur kenapa sampeyan njaluk ngapura sawise diadili?
  21. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 14:50
    +3
    Kutipan: Alex_59
    Inggih, kula ngandika! Tchaikovsky minangka homo.

    Dear P.I. Tchaikovsky ora homo, iki kabeh barang liberal Barat. Sampeyan kudu mbusak jeneng Tchaikovsky saka fitnah kasebut. Waca tautan kasebut, ana akeh ing Internet, contone:
    https://nstarikov.ru/club/24192
    http://portal-kultura.ru/articles/sensatsiya/6893
    8-chaykovskiy-kto-prevratil-geniya-v-geya/
    1. Alex_59
      Alex_59 3 Agustus 2017 15:28
      +4
      Kutipan: Alexander Green
      Dear P.I. Tchaikovsky ora homo, iki kabeh barang liberal Barat.

      Lha mbok menawi lepat nyuwun pangapunten. Umumé, aku ora weruh kejahatan ing "dadi gay" (yen ora dipamerake minangka posisi politik). Ayo njupuk Freddie Mercury utawa Jean Marais tinimbang Tchaikovsky.
  22. Karen
    Karen 3 Agustus 2017 15:03
    0
    Kutipan saka kaliber
    Kutipan: Alex_59
    Kenging punapa garwanipun Yagoda dipuntindakaken kanthi kejem? Sapa sing dadi inisiator? Salah? Yen ora, banjur kanggo tujuan apa? Kepiye lan kenapa sifat-sifat Yagoda sing jelas ora digatekake sajrone janjian lan kemajuan karir? Apa tambahan tuduhan sing wis jelas keluwih karo tuduhan sing adoh banget? Apa manajemen puncak ngerti sapa sing ditunjuk lan apa sing kedadeyan? Yen dimangerteni, banjur apa sing bener (ora dipentasake kanggo penampilan) gol sing ditindakake? Utawa iku salah?

    Apa aku bisa njupuk tembung iki minangka epigraph kanggo materi No.

    Ana jawaban sing gampang banget kanggo pitakonan iki.
    Dheweke nindakake kanthi bener. Iki minangka basis saka psyche manungsa. Dadi ora ngajeni marang wong liya. Ing salawas-lawase, aturan kasebut wis ditrapake - yen sampeyan kudu mangsuli tumindak sampeyan karo urip anggota kulawarga, mula bakal kurang reged. (Apa sing ditakoni pengkhianat Alexander (Nevsky) nalika ditahan ing papan sing diserahake kertu menyang mungsuh - kanggo nylametake kulawargane)
    Piye wae ing film Hollywood padha disebut cara Rusia mbales marang kulawarga ... PALSU ... Ora dadi luwih cara Rusia minangka universal.
  23. Mikado
    Mikado 3 Agustus 2017 15:08
    +4
    badens1111,
    paling, Aku nyoba kanggo nindakake karo liyane budaya. Sing dakkarepake.
    1. badens1111
      badens1111 3 Agustus 2017 15:09
      +5
      Quote: Mikado
      saora-orane aku ora kasar marang liyan.

      Paling sampeyan saiki wis ngapusi, lan mulane ora becik.
      1. Mikado
        Mikado 3 Agustus 2017 15:13
        +3
        я dipetik. Aku ora tanggung jawab kanggo penulis. Yen sampeyan mikir yen sing nulis iku salah, iki pendapat sampeyan. Sapa sing dakkarepake?
        1. Mikado
          Mikado 3 Agustus 2017 15:15
          +2
          Yen sampeyan mikir yen sing nulis iku salah, iki pendapat sampeyan.
          wong sing nulis bisa uga salah. Nanging iki dudu alesan kanggo nuduh ngapusi Mung aku.
          1. badens1111
            badens1111 3 Agustus 2017 15:30
            +5
            Quote: Mikado
            Yen sampeyan mikir yen sing nulis iku salah, iki pendapat sampeyan.
            wong sing nulis bisa uga salah. Nanging iki dudu alesan kanggo nuduh aku ngapusi.

            Sampeyan nggunakake PALSU minangka "bukti", dadi dudu wong pisanan sing ngapusi sing salah, nanging sampeyan sing ndhukung goroh kasebut.
            Sadurunge nggunakake kuotasi dubious, goleki sumber utama.
            1. Mikado
              Mikado 3 Agustus 2017 15:38
              +4
              Sadurunge nggunakake kuotasi dubious, goleki sumber utama.

              Aku mesthi bakal njupuk saran sampeyan. hi Ing wektu sing padha, aku bakal nggunakake kawicaksanan kadonyan supaya ora komunikasi karo interlocutors sing tingkat komunikasi nuwuhake keraguan babagan kesesuaian komunikasi iki. nglirik
            2. badens1111
              badens1111 3 Agustus 2017 17:02
              +2
              Quote: Mikado
              Aku mesthi bakal njupuk saran sampeyan. Ing wektu sing padha, aku bakal nggunakake kawicaksanan kadonyan supaya ora komunikasi karo interlocutors sing tingkat komunikasi nuwuhake keraguan babagan kesesuaian komunikasi iki.

              A nyoba dubious kanggo nyimpen pasuryan.
              1. Mikado
                Mikado 4 Agustus 2017 16:49
                +1
                Badens, saran pancen apik - kurang umpluk nglirik saben wong bisa gelombang checkers, nanging sampeyan uga kudu bisa ngomong bab sing bener (utawa sudut pandang sampeyan); malah bebener sing paling bener bisa diwenehi ing tembung sing ora ana sing pengin ngrungokake hi lan aku bakal njaga pasuryanku nglirik
  24. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 15:49
    +4
    Kutipan: Alex_59
    Inggih, kepiye carane bisa ngomong ... Miturut Artikel 58, kira-kira 700 ewu wong ditembak nalika masa kepemimpinan Yezhov.

    A. Dugin, ing pasinaon babagan represi Stalinis sing disebut, nerangake yen saben taun sawetara tawanan dibebasake saka kemah-kemah kasebut sawise ngladeni ukumane utawa kanggo alasan liyane. Data kasebut ing ngisor iki: ing taun 1937, 364437 wong sing dibebasake, ing taun 1938 - 279666. Tegese 1937 wong sing ditampa ing taun 539923, lan 1938 ing taun 600724. Dadi, gunggunge total tahanan sing mlebu maneh ing rong fasilitas kasebut. taun - kamp pegawe Gulag, gunggungipun 1140647 wong.
    Ing wektu sing padha, ana siji liyane kahanan penting, bab kang, minangka aturan, saben wong sing duwe goal ora kanggo netepake bebener, nanging kanggo mecut munggah "horor saka daya Soviet" nyoba kanggo tetep bisu. Akèh-akèhé tawanan dudu "politik", nanging "biasa". A. Dugin nemtokake: miturut Artikel 58 sing kondhang - kanggo kejahatan kontra-revolusioner - ing kemah Gulag ana ing 1937 104826 wong, utawa 12,8 persen saka total tawanan, ing 1938 185324 manungsa (18,6 persen) lan ing 1939 454432 manungsa (34,5 persen). Liyane yaiku pembunuh, perampok, perkosa lan wakil liyane saka jagad kriminal.
    Akibaté, jumlah wong sing ditindhes ing taun 1937-1938, diduga amarga alasan politik lan ana ing kamp kerja paksa, kudu dikurangi paling ora 10 kali! Kajaba iku, persentase sing diwenehake ora ateges kabeh padha nampa ukuman pati.
    1. Alex_59
      Alex_59 3 Agustus 2017 22:19
      0
      Kutipan: Alexander Green
      Kajaba iku, persentase sing diwenehake ora ateges kabeh padha nampa ukuman pati.

      Iku misale jek sing tokoh ing narapidana kasedhiya dina. Ing kene, contone, ing aplikasi: https://www.e-reading.club/bookreader.php/127609/
      Lyskov_-_Stalinskie_repressii._Velikaya_lozh%27_X
      X_veka.html

      700 wong sing ditembak yaiku wong-wong sing, ing taun 37-38, dihukum VMN miturut Pasal 58. Sawetara wong bisa uga duwe dosa nyata. Secara total, ana udakara 58 yuta wong sing disalahké miturut Pasal 1,3 ing taun sing padha. Sawetara wong (kita ora ngerti proporsi persis) sing ditindhes kanthi polos. Sawetara iku mungsuh sah. Ing tanggal 38, contone, meh kabeh perwira NKVD sing taun sadurungé liwati sentences minangka bagéan saka triplets khusus menyang conveyor miturut dhaptar - Aku ora bakal nimbang iki "hakim" minangka korban resik saka teror Stalinis. Nanging, Yezhov ngresiki saksi. Meh kabeh rusak. Nanging ketoke Stalin nyadari yen ana kedadeyan sing ora konsisten karo pedoman awal sing diwenehake marang Yezhov nalika janjian. Iki dibuktekake kanthi janjian Beria, sing langsung mandhegake penindasan lan nggawe prekara. Leres, propaganda Khrushchev malah ngangkat Lavrenty Palych minangka ghoul, kanthi ora pantes.
  25. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 3 Agustus 2017 15:50
    +2
    pambangunan Terusan Laut Putih-Baltik dening tahanan politik,

    Saka Wikipedia:
    Propaganda Soviet nampilake pengalaman mbangun LBC minangka "pengalaman pertama ing donya babagan reforging dening tenaga kerja minangka pelanggar ulang sing paling inveterate lan mungsuh politik."

    Miturut data resmi, nalika mbangun kanal ing BelBaltLag, 1931 tahanan mati ing taun 1438 (2,24% saka jumlah buruh), ing taun 1932 - 2010 wong (2,03%), ing taun 1933 - 8870 tahanan (10,56%) amarga paceklik ing negara lan karya darurat sadurunge rampung construction

    Lan sapa sing ngerti jumlah wong Amerika sing tiwas amarga kerja paksa sajrone pambangunan dalan gedhe ing AS ing taun 1920-an lan 30-an.
    Sawise rampung konstruksi tanggal 4 Agustus 1933, 12 tahanan dibebasake, syarat kanggo 484 tahanan dikurangi.
  26. kaliber
    3 Agustus 2017 15:51
    +3
    Quote: lawas26
    Ing wiwitan taun 80-an, aku nemoni buku "Transkrip Ujian 37 Taun" ing tanganku.

    Ibuku mulang babagan sejarah CPSU meh wiwit taun 1959. Lan ing omah ana akeh koleksi transkrip kongres lan uji coba. Buku Voznesensky babagan ekonomi USSR nalika Perang Donya II lan liya-liyane ... Iku luar biasa menarik kanggo maca, lan aku wiwit maca ing sekolah. Saliyane buku teks ing sajarah USSR. Aku seneng banget ing transkrip: "Screams: Urip intelijen Soviet!" Lan ... pisanan siji jeneng, banjur liyane, banjur katelu - saka kongres kanggo kongres ... "Saben uwong ngadeg: dawa, tepuk tangan sing dawa!"
    1. chenia
      chenia 3 Agustus 2017 17:50
      +5
      Kutipan saka kaliber
      Ibuku mulang babagan sejarah CPSU meh wiwit taun 1959. Lan ing omah ana akeh koleksi transkrip kongres lan uji coba.


      Lan bapakku pejabat ing rangking, nanging aku ora bakal pratelan sing ana dokumen karo SS cap lan OV ing pantry.
      Sampeyan ngerti aku, dheweke wis duwe dokumen sing apik.

      Sampeyan ngerti apa horor.
      Demokrasi lan liberalisme Barat wis numpes wong kanthi urutan gedhene luwih saka diktator.

      Kita wis ilang populasi ing 30 taun, luwih saka ing 40 taun pisanan saka daya Soviet.
      Sampeyan minangka humanis, lan aku luwih seneng karo ilmu sing tepat.

      Dadi, total losses ing perang sipil, losses ing Perang Donya II, repressions lan paceklik ora nimbulaké mundhut kuwi kanggo populasi (lan ekonomi) minangka triumph saka liberalisme.
    2. Rum 11
      Rum 11 3 Agustus 2017 18:18
      0
      Kutipan saka kaliber
      Buku Voznesensky babagan ekonomi USSR nalika Perang Dunia II lan liyane sing padha ...

      Iku luwih apik kanggo lay metu buku Voznesensky, kang banget kasengsem.

      Ya, lan transkrip kepengin weruh, supaya bisa ngomong, kanggo ngrasakake tingkat paranoia
      1. kaliber
        3 Agustus 2017 21:42
        +2
        Roman, aku ora mikir sampeyan kasengsem. Nanging ... Apa sampeyan bisa mbayangno sepira gedhene? Lan sapa sing bakal ngidini aku manggoni ing kaca VO? Ayo goleki ing Web lan yen ora, aku bakal nemokake wektu kanggo mindai lan ngirim menyang sampeyan. Nanging elek karo transkrip. Iku buku, kuning, katon ala, greasy ... kabeh mau dakbuwang. Aku ora ngira bakal ana sing minat. Nanging ... kabeh ana ing BENER, mula aku ora nyimpen. Dadi sampeyan bisa ndeleng ing perpustakaan.
      2. curious
        curious 3 Agustus 2017 22:22
        +3
        Voznesensky N. Ekonomi militèr USSR nalika Perang Patriotik. - M .: Gospolitizdat, 1948.
        http://militera.lib.ru/h/voznesensky_n/index.html
        1. kaliber
          4 Agustus 2017 12:12
          +1
          Matur nuwun, Viktor Nikolaevich! Lan ora apa-apa kanggo mindhai kaca ing kana yen ...
  27. kaliber
    3 Agustus 2017 15:54
    +2
    Quote: Karen
    (Apa sing ditakoni pengkhianat Alexander (Nevsky) nalika ditahan ing papan sing diserahake kertu menyang mungsuh - kanggo nylametake kulawargane)

    Ing riwayat apa versi apa sing ditulis?
  28. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 15:58
    +2
    Kutipan saka: mac789
    Yagoda mung dadi mbebayani kanggo kekuwatan pribadi Stalin. Lan garwane dicopot minangka bebaya marang Yezhov sing padha: padha ngomong langkah ing sisih tengen, langkah ing sisih kiwa ...

    Kenapa wanita ditindhes? Mung "bojo lan bojo - siji Iblis." Para garwa mesthi ora ngerti apa sing ditindakake dening bojone, lan ing pirang-pirang kasus dheweke aktif mbantu dheweke. Mulane, garwa padha nyoba kanggo complicity, kanggo concealing informasi lan ora ngandhani bab anti-Soviet wrecking aktivitas bojoné.
  29. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 16:09
    +5
    Kutipan saka Penasaran
    Tingkat kebebasan ditemtokake dening dawa rantai. Saiki ranté wis dipanjangake, mula ilusi kamardikan digawe.

    Ing kalodhangan iki ana anekdot sing apik saka jaman perestroika.
    Loro asu ketemu mlaku-mlaku.
    Asu sing sepisanan takon marang sing liyane: "Lha, apa tuanmu wis ganti jalur?"
    Dheweke mangsuli: "Durung. Lan sampeyan?"
    Asu sing sepisanan mangsuli kanthi bungah: "Ya, ya! Aku wis nata maneh, tali digawe dawa, dawa, nanging, nanging, mangkuk kasebut dakbuwang adoh, nanging aku ora entuk, nanging saiki sampeyan bisa babakan kaya sampeyan. pengin!”
  30. kaliber
    3 Agustus 2017 16:13
    +1
    Kutipan: Alexander Green
    bourgeoisie, sing diwakili dening Menshevik-Trotskyists sing durung rampung, bisa ngrebut posisi penting lan, nggunakake total goroh lan ngapusi wong-wong sing kerja, lan nglirwakake kepentingan kelas minangka kapentingan kabeh wong, nguripake USSR saka dalan sosialis. pembangunan.

    Apa borjuis sing pinter lan trampil! Lan para buruh, kaya biyen ... lan padha tetep!
  31. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 16:22
    +4
    Kutipan saka kaliber
    Apa borjuis sing pinter lan trampil! Lan para buruh, kaya biyen ... lan padha tetep!

    Mung supaya borjuis ora ninggalake kelas buruh kanthi irung, ing Stalin ana kediktatoran proletariat karo Cheka-OGPU-NKVD-MGB.
    1. kaliber
      4 Agustus 2017 12:10
      +1
      Kutipan: Alexander Green
      VChK-OGPU-NKVD-MGB.

      Lan Cheka, lan OGPU, lan NKVD, lan MGB, lan KGB, ora weruh ... lan kabeh rampung ing 91! Sapa sing kerja ing kana?
  32. Rum 11
    Rum 11 3 Agustus 2017 16:46
    +1
    Pay manungsa waé menyang papan kosong antarane pimpinan lan Kirov. Yagoda digambarake ana, tanggung jawab kanggo pambangunan Terusan Segara Putih-Baltik dening tahanan politik, nanging banjur dicopot saka gambar kasebut.

    Lan kabeh barang sing dicekel sajrone panelusuran iku uga palsu? Mungkin ora ana jumlah kasebut, nanging "gelo" kasebut?

    Kanggo sawetara alasan sing ora dingerteni, peneliti ing Federasi Rusia isih ora diidini ngatasi kasus wong sing ora direhabilitasi, lan iki ora ngidini para sejarawan menehi penilaian lengkap lan objektif babagan keputusan Mahkamah Agung ing kasus Yagoda.

    Apa sing ora jelas ing kene? belay Apa bisa menehi komentar babagan paranoia? Dheweke mung bisa mesem kaya Khrushchev. Iku wektu elek, karo paranoid mustachioed sing .... Saiki kene padha patients delving menyang bau iki.
    1. badens1111
      badens1111 3 Agustus 2017 16:49
      +4
      Kutipan: Rum 11
      Iku wektu elek, karo paranoid mustachioed sing .... Saiki kene padha patients delving menyang bau iki.

      Ananging kowe padha goblok ing bau busuk sing wis diracik dening kowe lan wong liya kaya kowe, mula kowe iki sapa sejatine?
      Wong mesir duwe kutu...nanging yatim piatu kuna lan peteng.Mulane didewa-dewakake kewan kewan kewan kewan. Apa sampeyan mikir yen sampeyan kreatif, ilmuwan lan pinter? Ora kaya ..
      1. Mikado
        Mikado 3 Agustus 2017 17:13
        +4
        Badens, mangga wangsulana kula. Kanggo neraka karo wong, karo regejegan sadurungé ombenan
        ana komisaris wong siji - Yagoda. Komisarise wong apik, ujug-ujug jebule wonge ora apik babar pisan. Выполняя это злодейское поручение, Ягода при непосредственном участии Буланова покушался осенью 1936 года на жизнь тов. Н. И. Ежова путем постепенного отравления его организма специально приготовленным для этого ядом, вследствие чего был нанесен значительный ущерб здоровью Н. И. Ежова. (из приговора суда, http://www.hrono.info/dokum/1938buharin/prig.php)
        . Уже абсурд, как такой милый и хороший нарком на самом деле был таким убийцей, затейником и предателем.
        Через некоторое время Ежов из легендарного наркома, миляги-парня так же превратится в монстра.
        Но это же театр абсурда! И Вы верите в то, что все это справедливо? сначала справедливы действия Ягоды, потом его справедливо казнили, потом справедлив Ежов, потом Ежова справедливо казнили? Бред какой-то. negatif
        да, вот так тогда обстояло дело внутри верхушки. Наша история, мы ее принимаем, только не надо мазать всех либо белой, либо черной краской. Что поделаешь! Nyuwun ombenan
        1. hohol95
          hohol95 3 Agustus 2017 17:43
          +3
          Good evening!
          Мне вот в таких исторических спорах (которые приходом к единому мнению НИКОГДА не заканчиваются) всегда хочется спросить -
          В других странах (Франция, Германия и других, где бывали перевороты и революции ТАК-ЖЕ ЯРОСТНО спорят о исторических фигурах и их действиях?
          НЕ ВКУРРРСЕ?
          1. Mikado
            Mikado 3 Agustus 2017 18:02
            +4
            Алексей, я тоже постепенно склоняюсь не занимать непримиримую точку зрения. Американцы постарались примириться после своей гражданской войны, а мы до сих пор шашками машем. Видимо, объединяющей идеи нет - кроме Великой Отечественной.
            1. hohol95
              hohol95 3 Agustus 2017 20:42
              +5
              В Америке воевали КАПИТАЛИСТЫ с РАБОТОРГОВЦАМИ! У НАС было "НЕСКОЛЬКО ИНАЧЕ"...
            2. 3x3z simpen
              3x3z simpen 4 Agustus 2017 05:47
              +3
              Уже не примирились. С начала этого года в северных штатах сносят памятнники конфедератам, а в южных на защиту мемориалов выходят с оружием. До стрельбы пока не дошло...
          2. Monarchist
            Monarchist 3 Agustus 2017 19:43
            +3
            Хохол, Вам+ за вопрос. Мне самому это интересно. Я не скажу за Германию,но во Франции революция была мягко выражаясь с жертвами
            1. hohol95
              hohol95 3 Agustus 2017 19:58
              +2
              Добрый вечер Монархист!
              Вы очень "МЯГКО ВЫРАЗИЛИСЬ"...
        2. badens1111
          badens1111 3 Agustus 2017 17:48
          +4
          Quote: Mikado
          Но это же театр абсурда!

          Вы ,если беретесь за изучение чего либо в истории,берите на вооружение приме-историчности изучения соотвествующего времени и месту изучаемого,а не убеждайте себя и других постфактум и на основе всякой ерунды за подписью балалаек типа И Чубайса о якобы неправильно принятых решения в то время и месте.
          ""Право-троцкистский блок" поставил своей целью свержение существующего в СССР социалистического общественного и государственного строя, восстановление в СССР капитализма и власти буржуазии путем диверсионно-вредительской, террористической, шпионско-изменнической деятельности, направленной на подрыв экономической и оборонной мощи Советского Союза и содействие иностранным агрессорам в поражении и расчленении СССР.

          Лишенные всякой опоры внутри СССР, руководители "право-троцкистского блока" с целью осуществления своих преступных замыслов заключили через врага народа Л. Троцкого и отдельных участников антисоветского "право-троцкистского блока" соглашение с представителями некоторых иностранных государств о вооруженной помощи в свержении Советской власти в СССР на условиях его расчленения и отторжения от СССР Украины, Белоруссии, Приморья, Средне-Азиатских и Закавказских республик - в пользу упомянутых иностранных государств."-за кучей слов,вы не увидели или не желаете видеть истинное лицо того,из за кого вся эта куча лбюдей лишилась головы? И в упор ине желаете знать,что процессы тридцатых,направленныве против Троцкого и его банды,объективная и необходимая,суровая и как вам кажестя ко
          ровавая история,но НЕОБХОДИМАЯ стране как средство выживания,иначе бы уже в 41,история страны была бы иная,точнее история германской колонии с вырезанным населением и кучкой мерзавцев Троцкого восседавших на оргызке территории где нибудь в районе Екатеринбурга.Примеров того,что Троцкий имел контакты и с Рейхсвером и с СС,масса,так что умейте видеть суть,а не ту пелену тумана что тут наваял автор очерелдного опуса.

          Quote: Mikado
          да, вот так тогда обстояло дело внутри верхушки. Наша история, мы ее принимаем, только не надо мазать всех либо белой, либо черной краской. Что поделаешь!

          Хотите я вам параллель своего рода проведу?
          В 91-98 дифирамбов вечно пьяному ничтожеству было неимоверное количество,как и его подельникам,но случился 1999 год,и как сейчас вспоминают вечно пьяного и как относятся к его подельникам?А ведь цена вопроса в 1999 стояла,быть стране или не быть ей,если бы не усилия так скажем группы людей,что не пропустили в " преемники " ни немцова с его компашкой ни иного какого чубайса..
          Упоминания о том"я видел и стоял с Ельциным" вызывает минимум в отношениии та говорящего,ухмылку,максимум презрение.
          И наконец,сравним любые 15-20 лет ,того времени и нынешнего времени-сравнения куда как не в пользу нынешнего,страна топчется 25 лет на одном месте,не имея роста,не достигая даже темпов и места развития РСФСР в 1990 году.
          Это ли не показатель ,что натворили так называемые реформаторы и соотвественно,переходя в параллель к прошлому, перекидывая так сказать мостик-в случае если в 30 х годах,победил бы Троцкий и его банда-вы бы,тут и вообще нигде не существовали.
          Так что процессы 30,это очищение страны от хлама.
          1. Mikado
            Mikado 3 Agustus 2017 18:01
            +1
            Так что процессы 30,это очищение страны от хлама.

            про Ельцина я с Вами согласен полностью.
            По поводу хлама - хлам будет всегда. Не забывайте, что различные процессы не помешали части советского населения (пускай даже небольшой) вовсю сотрудничать с оккупантами через несколько лет.
          2. curious
            curious 3 Agustus 2017 18:29
            +6
            Господа! По поводу Вашего предыдущего спора! Как я понял, в его основе была цитата о том, что "Вышинский «теоретически» оправдывал репрессии против «врагов народа», ему принадлежит тезис, согласно которому на обвиняемом лежит бремя доказывания оправдывающих его обстоятельств", вернее - ее авторство.
            Так вот, цитата эта из книги "Уголовно-процессуальное право Российской Федерации, учебник /Л. Н. Башкатов, М. В. Боровский, С. В. Бородин и др.] ; отв. ред. И. Л. Петрухин, И. Б. Михайловская ; Ин-т государства и права Рос. акад. наук."kaca 49.
            Авторов лично не знаю, поэтому сказать, насколько они лгунишки, не могу.
            1. Mikado
              Mikado 4 Agustus 2017 17:24
              +2
              я это вот же и имел в виду hi
          3. Rum 11
            Rum 11 3 Agustus 2017 18:32
            +2
            Kutipan saka: badens1111
            Так что процессы 30,это очищение страны от хлама.

            А почему на диком западе от хлама не избавлялись? Это только у нас?

            Там были антибуржуинские течения - разные компартии США, Франции и т.д. Ну взяли бы и стали мочить их процессами?
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 4 Agustus 2017 06:15
              +5
              Поинтересуйтесь, что происходило в США после фултонской речи Черчиля, происхождением термина "макартизм". Преследовали даже за подозрение в наличии левых взглядов (увольняли с работы с "волчьим билетом") ну так, по доносу, за коммунистические брошюры - сажали.
              1. kaliber
                4 Agustus 2017 09:15
                +1
                Но все-таки не стреляли,да?
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 4 Agustus 2017 22:19
                  +1
                  Не могу утверждать ни "про", ни "контра", легкодоступная информация только по "Красным каналам" все остальное надо ковырять. Если считать Розенбергов жертвами конкретно этой вакханалии, то они самые известные пострадавшие летально, про рядовые случаи - опять же, надо ковырять.
          4. Rusian
            Rusian 3 Agustus 2017 19:22
            +4
            Kutipan saka: badens1111
            Так что процессы 30,это очищение страны от хлама.

            О как, очень интересно,а по какому критерию вы оценили так людей? Осуждённые по этим процессам все без исключения были такими? На чём основана такая безапелляционность?
          5. Monarchist
            Monarchist 3 Agustus 2017 19:39
            +3
            Баденс, а Вы не допускается такую мысль,что если бы победили Лейба и К.точно так же писали про " банду Сталина";( лично я УВАЖАЮ СТАЛИНА) было бы почти тоже самое,но только крови больше . Когда Лейба Бронштейн был выброшен из обоймы власти он естественно начал искать себе друзей среди вчерашних врагов" враг моего врага" это появилось еще во времена " царя гороха"
          6. Mikado
            Mikado 4 Agustus 2017 17:51
            +2
            Лишенные всякой опоры внутри СССР, руководители "право-троцкистского блока" с целью осуществления своих преступных замыслов заключили через врага народа Л. Троцкого и отдельных участников антисоветского "право-троцкистского блока" соглашение с представителями некоторых иностранных государств о вооруженной помощи в свержении Советской власти в СССР на условиях его расчленения и отторжения от СССР

            Вам бы обвинителем на "процессе" работать. Все понятно. Без комментариев.
            Вы упорно из руководителей страны лепите ангелов-херувимов, не замечая того, что одни приговаривали других, а потом сами становились ненужными. Вчерашние друзья в одночасье начинали требовать твоей смерти.
            Так что процессы 30,это очищение страны от хлама.

            может, и правдивые в чем-то, но страшные слова. Пол Пот "доочищался" в себя, помнится.
            Не надо писать 30-е годы белыми красками. Как было, так было. Это наша история. Внутрипартийная борьба. Цели могли быть какими угодно, результатом стали расстрелы (причем многих потом реабилитировали - заметьте, по закону!).
  33. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 17:36
    +1
    Kutipan: Olgovich
    Alasan comparison pathetic.

    Вы что-то не то сравниваете, по вашей логике получается, что если белогвардейские садисты не сидели в креслах начальников, значит они не садисты.
  34. hohol95
    hohol95 3 Agustus 2017 17:39
    +1
    badens1111,
    По другим данным - ВСЯ ДОКУМЕНТАЦИЯ НА КОСМИЧЕСКИЕ КОРАБЛИ И ИХ НАЧИНКУ - БЫЛА ХАЛАТНО УТИЛИЗИРОВАНА ЗА НЕНАДОБНОСТЬЮ...
  35. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 17:44
    +4
    Kutipan: Olgovich
    Quote: kapten
    Dadi padha tuwuh, Khrushchev, Brezhnev, Gorbachev, Shevardnadze, Krachuk, Yeltsin, Gaidar, Chubais. Nemtsov, Medvedev, lsp. Personil apik disiapake dening CPSU.

    YA! Lan sawise kabeh, kader sing paling selektif ditanam lan dididik sacara eksklusif ing sistem komunis, tanpa pengaruh sing ngrusak para dissidents.


    А вы поковыряйте их и обнаружите, что все они были обижены советской властью (ну кроме Брежнева, который не был врагом, он был просто политически малограмотным), а потому сознательно боролись против социализма..
  36. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 17:48
    +2
    Kutipan saka kaliber
    Dima, nanging Swiss ora ngirim wong menyang papan lan urip kanthi apik ... sanajan tanpa sumber daya alam!

    Дешевый прием, Швейцария паразитирует на всем мире за счет своей банковской системы. На ком паразитировать предлагаете вы?
    1. kaliber
      3 Agustus 2017 21:26
      +3
      На собственных мозгах!
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Agustus 2017 06:31
      +5
      Для того чтобы убедить банковские дома в размещении капитала в Швейцарии, как самой безопасной стране Европы, швейцарские наемники триста лет эту Европу кровью умывали.
  37. hohol95
    hohol95 3 Agustus 2017 17:52
    +5
    Мне вот в таких исторических спорах (которые приходом к единому мнению НИКОГДА не заканчиваются) всегда хочется спросить -
    В других странах (Франция, Германия и других, где бывали перевороты и революции ТАК-ЖЕ ЯРОСТНО спорят о исторических фигурах и их действиях?
    ВЯЧЕСЛАВ ВЫ ВКУРРРСЕ?
    В той же Франции сколько голов слетело при помощи топора и гильотины во времена их переворотов и революций, Британия сколько революционеров и просто борцов за независимость (при колониальных захватах самой демократичной страны 19 века) от КОРОЛЯ пустила в расход. Американцы спокойно расправлялись с рабочими движениями простыми расстрелами демонстраций.
  38. Alexander Green
    Alexander Green 3 Agustus 2017 18:02
    +4
    Kutipan saka kaliber
    Ой, Господи, прости, ну чья бы корова мычала... Ну не знаете, не пишите. Вот только что подписал договор на очередную книгу про них, милых, "железнобоких", на 20 авторских.


    О-о-о, нашего воробья просто распирает от гордости за свои 36 книг, и будущей 37-й на 20 авторских листов, но грош им цена в базарный день. Все книги Шпаковского обыкновенная компиляция и рерайт (перефразирование известных текстов из чужих книг) своих мыслей у него нет. Пример, обсуждаемая статья, где перепечатан акт изъятия ценностей при обыске и Ягоды. Абсолютно пустая информация на 4 страницы, ни оценки, ни истоков, ни истории падения Ягоды, не пролеживается ни одной причинно-следственной связи событий, .

    Я уже достаточно ранее писал в своих комментариях о квалификации нашего калибрика, как ученого. Его уровень – чуть выше студента первого курса, который скачивает с интернета рефераты и выдает их за свои. Поэтому все его потуги принизить других просто смехотворны. Он не отличает даже диплом кандидата наук от аттестата доцента…
  39. Operator
    Operator 3 Agustus 2017 18:07
    +5
    По состоянию на 1930-е годы подавляющее число жителей СССР были выходцы из деревни/села/аула/местечка, зараженные "идиотизмом сельской жизни" (С).

    Потому и принимали идиотские решения типа назначения на должность Ягоды, Ежова, формулировок судебных процессов и т.д. и т.п.

    После того как к власти в СССР стали приходить городские жители в первом, втором и третьем поколении степень цивилизованности страны резко возросла. Крестьянский советский строй (родом из древнего Египта) был отправлен на свалку истории.

    Скромное обаяние российских буржуа (горожан) пришло на смену тупости пейзан (селюков) ngguyu
    1. antivirus
      antivirus 3 Agustus 2017 19:22
      +4
      Aku setuju
      я только "за"-- "переход от селюков к городской жизни"-- от деревни к "ГРАЖДАНИН".
      в РФ будет идти до 2025 г -!!!! (60 лет ДАМ).
      это уход от дел первого городского поколения( и сейчас не горожане , а мещане есть) и освобождение места для новой психологии и менталитета( как на западе европы).
      идея повышения пенс возраста может задержать этот процесс на 4-7 лет.( великий Кудрин,как "мудрый Гудвин")
    2. kaliber
      3 Agustus 2017 21:01
      +3
      Обычно я с Вами не соглашаюсь,уважаемый Оператор, но тут... должен сказать - согласен полностью!
    3. Alex_59
      Alex_59 3 Agustus 2017 21:35
      +4
      Quote: Operator
      По состоянию на 1930-е годы подавляющее число жителей СССР были выходцы из деревни/села/аула/местечка, зараженные "идиотизмом сельской жизни" (С).

      Одна из немногих здравых мыслей в комментариях. Отсюда и неоправданная жестокость. Отсюда и мстительная ликвидация "старорежимных". Один из важнейших факторов. Но я считаю - не единственный. Ну и все таки не все из тех кого дала крестьянско-рабочая среда были ограниченными, были и талантливые люди и спецы, и в целом они в итоге выжили, и сформировали ту среду, в которой появилась атомная бомба и человек вышел в космос. Но в муках, в муках.
      А все почему? Потому что кое-кто в свое время не перебил всех этих Лениных, а крестьянам не обеспечел эффективных социальных лифтов. Если бы кое-кто это сделал, достигли бы тех же успехов но без этих жертв и репрессий. Волне могли.
      1. Operator
        Operator 3 Agustus 2017 23:29
        +3
        Выйти из феодализма в 1917 году и перейти на буржуазные рельсы развития в 1991 году в изначально крестьянской стране можно было именно так, как и произошло в реальности - Ленин умер в 1924 году, ему на смену было два запасных "Ленина" (Сталин и Троцкий), Сталин умер в 1953 году, ему на смену было три запасных "Сталина" (Хрущев, Берия, Маленков) и т.д.
      2. kaliber
        4 Agustus 2017 07:58
        +2
        И с Вашим утверждением Алекс59 тоже нельзя не согласиться...
  40. Monarchist
    Monarchist 3 Agustus 2017 18:15
    +3
    Kutipan saka iury.vorgul
    Pitakonan sing menarik: kenapa partai-partai sing ngatur ing negara-negara biasa ngatasi masalah pamrentahan sing efektif tanpa eksekusi pimpinane, dene Bolshevik ora bisa nindakake tanpa?
    Pancen, kepiye carane ngatur ing negara "biasa"? Contone, ing "makmur" Kakaisaran Rusia ana "rasputinism" - iki minangka conto manajemen efektif. Utawa FSA modern - hubungan antarane presiden lan kongres! Utawa Federasi Rusia - kanggo pensiunan "ora ana dhuwit, nanging sampeyan terus", kanggo Chubais - ora ana panggonan kanggo nyelehake dhuwit. Nanging wong-wong "lètnan" ora peduli karo "sepatu bot lan" getih biru lan balung putih. Apa padha ngomong yen Stalin nembak kabeh?

    При Сталине было много расстрелов, но не хватает еще одного: "кукурузника"
  41. Monarchist
    Monarchist 3 Agustus 2017 18:50
    0
    Kutipan: Alexander Green
    F. Engels nang endi wae ujar manawa borjuasi ngowahi kabeh dadi komoditas, lan, mula, sejarah ... Dadi saiki, para sejarawan sing penting nulis ulang kaca Sejarah USSR kanthi cepet, lan minangka tragedi gedhe kanggo Soviet. wong sing Sajarah saiki wis dadi komoditas ing tangan oportunis mirah.
    Pasar kapitalis mesthi tundhuk overstocking. Shpakovsky nulis babagan ksatria, saiki pasar iki wis kesel, mula dheweke pindhah menyang Sejarah USSR. Lan iki kaya tatanan negara - tansah dikarepake dening borjuis.
    Artikel kasebut minus, ora ana sing anyar, arsip durung dibukak, lan akeh informasi sing salah dibuwang ing media, sing ditulis maneh. Shpakovsky ora dadi pionir ing babagan iki, dheweke ora mikir babagan apa sing ditulis maneh. Contone, tembung kasebut mlaku saka publikasi menyang publikasi "... uga loro peluru flattened dijupuk saka awak Zinoviev lan Kamenev, karo prasasti cocok." Apike, aku pengin ngerti: apa peluru sing diekstrak saka awak alus Zinoviev lan Kamenev bisa dibuwang?
    Umumé, isih awal banget kanggo nulis babagan iki, arsip-arsip durung mbukak, panguwasa wedi amarga wong-wong bakal ngerti yen kabeh sing ditindakake ing taun 30-an ditindakake miturut undang-undang. Angger-anggering Toret, bener, pancen kasar, nanging mung wektu sing nggegirisi. Pengacara Kazannik nulis babagan iki nalika sinau ing jaman Stalin. Kazannik misuwur amarga kasunyatane ing awal 90-an. ing Kongres Soviet, USSR menehi dalan kanggo Yeltsin, sing ora pindhah menyang Supreme Soviet. Dheweke banjur diangkat dadi Jaksa Agung Federasi Rusia, nanging Kazannik, minangka wong sing jujur, ngerti ing ngendi dheweke mlebu lan mundur.

    По поводу пуль: это информация была ещё при Брежневе,но по моему говорилось : 2 револьверные пули помеченные буквами К и З. " Извлеченные из мягких тел Каменева и Зиновьева" видимо,Вы забыли,что расстреливали выстрелом в затылок,а черепная коробка твердая. Конкретно не указана модель оружия,ведь,в ту пору широко были распространены и т.н"безоболочные" свинцовые пули,а свинец мягкий
    1. kaliber
      3 Agustus 2017 20:59
      +2
      Он их с медузами спутал!
  42. Monarchist
    Monarchist 3 Agustus 2017 19:23
    +1
    Quote: kapten
    Iki Bolshevik, direndhem muspra. Apa jenis mata Rusia dheweke, dheweke ora bisa dadi mata-mata. Dheweké kuwi KOMUNIS, lan nyata. Anak-anake, ora kaya Stalin lan anak-anak Leninis liyane, ora manggon ing Amerika Serikat, sapa ngerti dheweke manggon ing ngendi?

    На НТВ был документальный цикл"Кремлевские дети" и кажется там рассказывали о дочери Ягоды
  43. xomaNN
    xomaNN 3 Agustus 2017 19:53
    +2
    Иудейская его натура требовала всего, и много, и сразу!!! hi
  44. kaliber
    3 Agustus 2017 20:58
    +2
    Kutipan saka: badens1111
    Cara sampeyan? Terus, mbesuk sampeyan bakal kena wasir sing lara ...

    Мой? Да у меня задница бронирована как ссылками на документы, так и политикой всенародно избранной власти. Как говорится "с нами Бог, иже на ны!"
    1. Alexander Green
      Alexander Green 3 Agustus 2017 22:42
      +2
      Kutipan saka kaliber
      Как говорится "с нами Бог, иже на ны!"

      Гитлер тоже говорил: "С нами бог!"...
      1. kaliber
        4 Agustus 2017 07:56
        +1
        В отношении Гитлера Бог сказал свое слово. В отношении Путина... еще нет!
  45. RUS
    RUS 3 Agustus 2017 21:00
    0
    https://www.youtube.com/watch?v=gxvcJoN5Fbw
    "Постскриптум" с Алексеем Пушковым (17.06.2017)С 49 минуты.....
  46. kaliber
    3 Agustus 2017 21:04
    +2
    Kutipan: Alexander Green
    Он не отличает даже диплом кандидата наук от аттестата доцента…

    Вот не отличаю, а он у меня есть! Вы отличаете, но его у Вас нет. Вот Вы все знаете, но читают почему-то меня, а ваших статей полных своими мыслями никто и не видел. И никому-то они не нужны. Скажу больше. Свои мысли давно уже вообще никому не нужны. Нужны именно хорошие компиляции, которые легко читаются и не слишком перегружают сознание. Время такое.Умные люди соответствуют времени. Глупые похожи на тех, кто летом ходит в шубе, а зимой в трусах. Смешно,да?
  47. kaliber
    3 Agustus 2017 21:20
    +2
    Kutipan: Alexander Green
    но грош им цена в базарный день

    Это Вы так считаете. Издательства почему-то считают иначе -ха-ха!
  48. kaliber
    3 Agustus 2017 21:22
    +2
    Kutipan saka hohol95
    В других странах (Франция, Германия и других, где бывали перевороты и революции ТАК-ЖЕ ЯРОСТНО спорят о исторических фигурах и их действиях?

    Нет. Там все перегорело давно. Там в комментариях к печатным статьям вообще все иначе. За Интернет не скажу, но в журналах на исторические темы все на порядок приличнее.
  49. kaliber
    3 Agustus 2017 21:24
    +2
    Kutipan: Alexander Green
    был просто политически малограмотным

    И оказался на самом верху! Вот это система!!!
  50. kaliber
    3 Agustus 2017 21:32
    +3
    Kutipan: Alexander Green
    недоносительство об антисоветской вредительской деятельности своих мужей

    Паранойя! Требовать от человека доносительства на любимого? Семья это единственное, что свято. В нормальных странах жена по закону не могла свидетельствовать против мужа. А если хотела...то могла!