Review militèr

Pangebom Il-30

19
Ing tengah taun 1948, biro desain S.V. Ilyushin bisa nglumpukake sawetara pengalaman ing pangembangan jet bombers. Il-22, sing dadi wakil domestik pisanan saka kelas iki, wis dibangun lan diuji, lan ing mangsa cedhak, eksperimen Il-28 kudu dites. Senadyan beban serius, biro desain nemokake kesempatan kanggo miwiti ngembangaken liyane ngebom janjeni, kang rauh nampa sebutan Il-30.


Tanggal 8 Juli 1948, prototipe bomber Il-28 nglakokaké penerbangan pisanan. Salajengipun, mesin iki nuduhake kinerja cukup dhuwur. Dheweke bisa tekan kecepatan luwih saka 900 km / h lan nggawa nganti 3 ton bom. Jarak praktis ngluwihi 2300 km. Karakteristik lan kemampuan pertempuran kasebut bisa nyebabake paningkatan potensial angkatan udara, nanging pangembangan luwih lanjut mbutuhake pengebom kanthi kinerja sing luwih dhuwur. Mulane, sakcepete sadurunge wiwitan tes Il-28, pangembangan proyek janjeni sabanjure diwiwiti.

Adhedhasar pengalaman sing wis ana, ditemokake yen teknologi sing ana, yen digunakake bebarengan karo solusi anyar, bisa nggawe bomber kanthi kecepatan penerbangan luwih saka 1000 km / jam lan jarak 3500 km, bisa numpak kapal ing paling 2 ton saka mbukak bom. pesawat kuwi bisa dadi kapentingan gedhe kanggo angkatan bersenjata Soviet, minangka asil kang iki mutusaké kanggo miwiti ngembangaken project tanpa urutan cocog.


Ngalami IL-30 ing uji coba


Proyek inisiatif saka biro desain S.V. Ilyushin nampa sebutan kerja Il-30. Elaborasi tampilan mesin iki diwiwiti ing pungkasan musim semi utawa awal musim panas taun 1948. Mangkono, nalika pesawat pisanan saka Il-28 paling anyar, sawetara fitur saka pesawat serangan mangsa wis ditemtokake.

Tugas utama proyek kasebut ora gampang, mula sawetara studi penting kudu ditindakake sajrone desain. Dadi, salah sawijining tugas utama perancang lan ilmuwan yaiku nggoleki desain sayap sing optimal. Persyaratan kacepetan ora ngidini nggunakake sayap lurus tradisional lan digunakake kanthi apik, lan pesawat sing disapu durung digunakake ing proyek pesawat bomber. Akibaté, studi sing cukup rumit lan dawa ing terowongan angin dibutuhake.

Ing tataran kapisan saka pasinaon iki, ditemokake yen sayap lurus ora bisa digunakake kanggo ngebom mangsa ngarep. Ing kacepetan maksimum sing ditemtokake dening syarat-syarat referensi, iki ditondoi dening resistance dhuwur ora biso ditompo. Kajaba iku, ing kahanan kasebut, ana pelanggaran keseimbangan longitudinal. Siji-sijine cara metu saka kahanan iki yaiku nggunakake sayap sing disapu. Rauh iku bisa kanggo nemokake desain optimal saka pesawat, kang menehi kinerja paling apik ing kabeh mode.

Desain sayap aerodinamis sing optimal nyebabake sawetara masalah teknis. Wing kuwi dadi banget tipis, sing mbutuhake desain khusus saka unsur daya. Kajaba iku, volume internal sing kasedhiya wis suda drastis. Sifat tartamtu saka aliran sing mili saka sayap kena pengaruh desain unit buntut. Lokasi swiwi sing paling trep nyebabake kabutuhan kanggo nemokake pilihan sing paling apik kanggo mesin lan landing gear.

Senadyan kabeh kangelan saka alam teoritis, S.V. Ilyushin, kolega lan subkontraktor pungkasanipun ngatur kanggo nemtokake tampilan technical pas saka tukang ngebom mangsa lan nerusake kanggo desain lengkap. Sinau awal lan nggawe proyek teknis njupuk sawetara sasi - wektu sing cukup normal kanggo wektu kasebut.

Diusulake kanggo mbangun bom anyar miturut skema sayap tengah cantilever kanthi sayap sing disapu. Pembangkit listrik mesthine kalebu rong mesin turbojet model anyar, sing ditondoi kanthi kinerja sing tambah. Kanggo nambah efektifitas pertempuran, pesawat iki direncanakake bakal dilengkapi senjata pertahanan canggih adhedhasar bedhil otomatis.

Il-30 nampa fuselage berbentuk spindle kanthi elongasi dhuwur, dibangun ing basis pigura logam. Bagean fuselage beda-beda ing bagean sing beda-beda, nanging ing kabeh kasus, cedhak oval utawa elips, orientasi vertikal. Irung saka fuselage diwenehi ing sangisore rong kabin, salah sijine diselehake langsung ing kerucut irung. Ing kabin kapindho ana niche kanggo pindah landing ngarep, konco - senjata pertahanan. Kompartemen tengah utamane diwenehake menyang volume kanggo ngangkut beban tempur. Ing mburine ana ceruk sasis kapindho. Ing mburi buntut fuselage tapering, kabin liyane kasedhiya karo panggonan karya gunner lan bedhil.

Miturut asil tes, diputusake nggunakake swiwi sing disapu rasio aspek medium kanthi rada sempit. Sapuan pesawat ing sadawane garis perempat saka kord yaiku 35 °. Kekandelan profil relatif 12%. Kanggo nyegah overflow lapisan wates lan nambah karakteristik aerodinamis utama, saben pesawat nampa papat ridges diselehake ing lumahing ndhuwur. Pesawat kasebut dipasang ing bagian tengah fuselage kanthi sudut transversal negatif V padha karo 2 °. Iki ndadekake iku bisa kanggo nyedhiyani stabilitas lateral ditrima lan maneuverability perlu.

Ing lumahing ngisor swiwi, ing pinggir mburi, ana sawetara flaps. Ing sacedhake langsung tip ing pojok swiwi sing padha ana aileron. Ing ujung sayap kudu nyedhiyakake unit suspensi kanggo tangki bahan bakar tambahan. Kasunyatane yaiku ing swiwi tipis ora bisa nyelehake tangki utama kanthi kapasitas sing bisa ditampa. Sawetara tank sing dibutuhake ana ing fuselage, nanging kanggo nggayuh jarak penerbangan maksimal sing cocog karo syarat referensi, pesawat kasebut mbutuhake tank gantung.

Unit buntut iki dibangun miturut skema tradisional, nanging njupuk menyang akun peculiarities saka aliran sak swiwi sing disapu. Langsung ing fuselage diselehake keel saka wilayah gedhe, kang wis kesapu ngarep lan mburi sudhut. Ing mburi ana rudder area gedhe. Kanthi keluwihan sing signifikan ing fuselage lan swiwi, dipasang stabilizer sing disapu karo elevator. Bagian oyod ana ing keel tetep, supaya kabeh rudders tetep ing kadohan aman saka saben liyane. Ing ngisor wulu ing bagean buntut, sepasang flaps rem dipasang.

Minangka pembangkit listrik kanggo ngebom janjeni, loro TR-3 mesin turbojet dirancang dening A.M. Cradles. Sesuai karo tugas kanggo proyek kasebut, produk kasebut kudu ngasilake dorongan nganti 4600 kgf. Desain optimal saka wing dileksanakake Watesan tartamtu ing katon saka Unit liyane lan, antarane liyane, kena pengaruh katon saka nacelles engine. Loro mesin diusulake kanggo diselehake ing nacelles sing padha sing diselehake ing permukaan ngisor swiwi. Piranti kasebut lancar dikawinke karo pesawat, lan unsur ndhuwur fairings kawangun sagging ing driji sikil lan mburi mburi swiwi. Gondola kasebut duwe wangun spindle kanthi ujung sing dipotong rata, sing diwenehake ing ngisor intake udara lan muncung.


skema pengebom


Ora ana papan sing cukup ing swiwi tipis kanggo narik gear landing. Volume free fuselage uga ora ngidini kanggo "ndhelikake" sawetara pilar utama. Kanggo ngatasi masalah iki, kanggo pisanan ing laku domestik, sing disebut. sasis sepedha. Ing kokpit lan konco kompartemen kargo dipasang loro rak utama saka desain padha, dilengkapi gembong gedhe. Pilar ngarep bisa muter ing sumbu vertikal lan dikontrol saka kabin kanthi pedal standar. Rak mburi nampa rem kuat. Sapasang struts entheng karo sepasang rodha cilik ing saben digunakake kanggo njaga pesawat diparkir utawa obah ing kacepetan kurang. Nalika mabur, rak-rak kasebut dicopot kanthi ngowahi maneh menyang kompartemen cilik ing ngisor nacelles mesin.

Diwenehi perkembangan saiki pejuang penerbangan ngebom Il-30 anyar iki ngajokaken kanggo dilengkapi enem meriam otomatis NR-23 kaliber 23 mm. Sepasang bedhil kuwi ana ing fuselage maju lan dipasang kanthi kaku. ngatur kursus gaman kudune dadi pilot. Loro bedhil liyane dipasang ing menara Il-V12 ing mburi kokpit. Senjata kaping lima lan kaping enem ana ing gunung buritan IL-K6. Menara iki dikontrol saka remot kontrol ing panggonan operator gunner-radio ing kokpit ngarep. Instalasi mburi dikontrol dening penembake sing ana ing cedhake.

Sesuai karo syarat referensi, tukang ngebom dibedakake kanthi muatan sing tambah. Muatan normal bom yaiku ton 2. Maksimal siji setengah kaping luwih. Gumantung ing misi tempur sing ditugasake, pesawat kasebut bisa njupuk akeh bom kaliber cilik utawa siji sing abot, sing cocog karo beban lengkap.

Awak pesawat kasebut dumadi saka wong papat lan dumunung ing telung kabin bertekanan sing kapisah. Kokpit ngarep dumunung langsung ing conthong irung lan dimaksudaké kanggo navigator-skor. Kanggo ngawasi kahanan lan nggoleki target, navigator kudu nggunakake glazing canggih kanthi tampilan sing apik ing belahan bumi ngarep. Ing mburi kokpit pisanan ana volume kanggo pilot lan operator radio gunner. Dheweke ana ing sangisore lampu jalan umum. A gunung turret gun diselehake langsung konco lantern. Penembak kapindho kudu kerja ing kokpit buntut, padha karo sing dikembangake ing kerangka proyek Il-22 sadurunge.

Akses menyang kabin ngarep lan mburi diwenehake dening hatch ing ngisor fuselage. Operator radio pilot lan gunner bisa nggunakake lantern pambuka. Ing darurat, pilot kudu eject liwat kanopi. Kabeh anggota kru liyane kudu uwal liwat hatch biasa, tutupe bisa dicelupake yen perlu.

Jinis pesawat anyar iki mestine nggawa peralatan radio-elektronik paling modern. Saliyane komunikasi lan pandhu arah, diusulake nggunakake stasiun radar panorama buntut, antena sing ana ing fairing ing sangisore kokpit gunner. Macem-macem peralatan onboard bisa mabur lan nyerang target kapan wae.

Sawijining tukang ngebom swept-wing sing janjeni rada cilik tinimbang conto kelase sadurunge. Dawane Il-30 yaiku 18 m, lebar sayap 16,5 m, area sayap 100 sq.m. Bobot pesawat kosong mung kurang saka 23 ton. Bobot lepas landas normal ditemtokake ing 32,5 ton, maksimal - 37,5 ton. Miturut petungan, kacepetan penerbangan maksimum ing cedhak lemah nganti tekan 900 km / jam. Kacepetan 1000 km / jam bisa dipikolehi ing dhuwur 5 km. Butuh pesawat 4 menit kanggo tekan dhuwur iki. Prakiraan langit-langit praktis yaiku 13 km. Kanthi beban bom normal (2 ton) lan kacepetan 850 km / jam, pesawat sing dilengkapi tangki bahan bakar tambahan bisa mabur kanthi jarak nganti 3500 km.

Pangembangan proyek Il-30 terus nganti wiwitan taun 1949. Ing mangsa panas, pambangunan prototipe pisanan rampung. Ing mangsa ngarep banget, dheweke kudu pindhah menyang test lan nuduhake bener saka gagasan lan usulan-usulan digunakake. Kru pilot uji, dipimpin dening V.K., mesthine mriksa mobil kasebut. Kokkinaki.

Ing mangsa panas 1949, para penguji nganakake serangkaian pemeriksaan lemah, nanging ora ngangkat pesawat kasebut menyang udara. Operasi komponen lan rakitan dipriksa ing papan parkir lan sajrone taksi, jogging, lsp. Amarga kebaruan lan kendel proyek kasebut, ora cepet-cepet miwiti tes penerbangan. Pemeriksaa lemah bisa kanggo nemtokake manawa pengebom, umume, nyukupi sawetara syarat. Ing wektu sing padha, sawetara fitur kasebut nyebabake keprihatinan. Sawetara tes lan riset tambahan dibutuhake. Adhedhasar asile, sawetara modifikasi kanggo desain sing ana bisa uga dibutuhake. Pungkasan, mesin turbojet TR-3 durung nyukupi syarat lan mula butuh perbaikan luwih lanjut.

Desain mboten umum saka sasis nuduhake dhewe uga lan dikonfirmasi Kapabilitas sawijining. Ing lemah, pesawat dikontrol tanpa masalah, lan dhasar sasis sepeda cukup kanggo stabilitas normal. Ing kacepetan tartamtu, stabilitas lateral diwenehake ora mung dening struts sisih, nanging uga kanthi angkat swiwi. Peralatan liyane, umume, uga ora nyebabake keluhan serius.

Keprigelan lan keraguan utama ana gandhengane karo desain sayap anyar. Adhedhasar asil tes, diputusake kanggo nganakake studi teoretis tambahan lan uji coba swiwi. Perlu sinau luwih lanjut babagan kekuatan lan karakteristik aeroelastik saka struktur sing ana. Yen masalah tartamtu diidentifikasi, swiwi bisa dirampungake. Sawise dandan kasebut ing proyek kasebut, bisa mbangun maneh Il-30 sing wis ana lan nggawa maneh kanggo dites.

Pangebom Il-30
Rekonstruksi tampilan pesawat


Nanging, karya iki ora rampung. Wis ing musim gugur taun 1949, biro desain S.V. Ilyushin nampa tugas anyar. Spesialis mesthine melu aktif ing penyebaran produksi massal bom Il-28 paling anyar. Kajaba iku, padha kudu nggawe sawetara modifikasi anyar saka mesin iki lan sijine menyang seri.

Ing wektu iku, biro desain nduweni kemampuan winates, utamane amarga jumlah karyawan sing ora cukup. Terusan simultaneous karya ing loro proyèk Komplek dadi mokal. Biro iki dipeksa kanggo musataken kabeh efforts kanggo miwiti produksi serial saka Il-28, lan project Il-30 kudu nilar. Pasinaon tambahan ora ditindakake lan, mula, ora nyebabake perbaikan proyek sing wis ana. Pesawat gagal take off.

Il-30 sing dibangun mung tetep ing konfigurasi asline, sing ora cocog karo pangripta. Salajengipun, mesin iki, ora dibutuhake dening pangembang lan pelanggan potensial, dibuwang. Saiki conto sing paling menarik mung bisa dideleng ing foto lan diagram.

Proyèk bomber sing janjeni tundhuk karo syarat khusus babagan karakteristik penerbangan lan kemampuan tempur. Kanggo entuk paramèter sing dikarepake, penulis proyek IL-30 kudu nindakake sawetara studi penting lan ngasilake gagasan anyar. Ing proyek rampung, sawetara solusi anyar digunakake sing durung digunakake dening perancang pesawat domestik. Khususé, Il-30 dadi pengebom Soviet pisanan kanthi swiwi sing disapu lan sasis sepeda. Kajaba iku, dheweke bisa nggawa bom luwih akeh tinimbang mitra sing wis ana, uga nggawa luwih cepet lan luwih akeh.

Nanging, penulis proyek anyar enggal diwenehi tugas anyar, langsung ana hubungane karo rearmament saiki saka angkatan udara. Karya simultan ing rong pesawat ora mungkin. Nanging iku worth kang lagi nyimak sing penolakan saka Il-30 ora duwe impact negatif ing pangembangan luwih saka aviation ngebom domestik. Il-28 dilebokake ing seri dadi pesawat landmark kanggo Angkatan Udara USSR, lan pangembangan utama proyek Il-30 banjur digunakake kanggo nggawe bom anyar.


Miturut bahan kasebut:
http://airwar.ru/
http://avia.pro/
http://alternathistory.com/
Ponomarev A.N. Desainer S.V. Ilyushin. - M .: Military Publishing, 1988.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Airwar.ru, Avia.pro
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kugelblitz
    kugelblitz 1 Agustus 2017 08:11
    +1
    Yakovlev, mratelakake panemume, ngusulake versi sing luwih menarik saka pengebom garis ngarep tanpa senjata pertahanan, ngurangi ukuran lan bobot kanthi minimal. Nanging sing paling penting, ana AM-5 sing luwih irit. Senajan Yak-125B ora mlebu produksi, nanging dadi basis kanggo kendaraan produksi.



  2. Asp 57
    Asp 57 1 Agustus 2017 09:03
    +1
    Pesawat iki mung ora bisa tahan kompetisi karo Tu-16. Lan taman karo IL-28 ora ana hubungane!
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 1 Agustus 2017 09:15
      +2
      Tu-16 minangka pesawat Penerbangan Jarak Jauh, lan IL lan Yaks dudu saingan, iki FBA
      1. Asp 57
        Asp 57 1 Agustus 2017 09:47
        +1
        Wah pesawat FBA karo kru 4 wong! Dheweke ora duwe kaluwihan sing nemtokake kanggo IL-28 supaya bisa diluncurake ing seri kasebut.
        1. berang-berang1982
          berang-berang1982 1 Agustus 2017 10:06
          0
          Kutipan: Aspid 57
          Dheweke ora duwe kaluwihan sing nemtokake kanggo IL-28 supaya bisa diluncurake ing seri kasebut.

          Dadi sawise kabeh, kanggo alasan iki, padha ora diluncurake menyang seri, nanging babagan kru 4 wong, iku pancene akeh banget kanggo wektu iku: navigator-scorer, navigator-navigator, navigator-opera
          tor, trainee navigator, inspektur navigator ing kru padha (padha njagong ing bidang), iki, ya, nyengsemaken.
        2. DimerVladimer
          DimerVladimer 1 Agustus 2017 10:50
          +4
          Kutipan: Aspid 57
          Wah pesawat FBA karo kru 4 wong! Dheweke ora duwe kaluwihan sing nemtokake kanggo IL-28 supaya bisa diluncurake ing seri kasebut


          Range praktis:
          IL-28 2370 km
          Il-30 3500 km
          Kisaran luwih saka katelu - parameter sing penting banget.
          Kacepetan luwih dhuwur - ora penting banget nalika nembus pertahanan udara.
          Yen IL-28 ora tekan Canberra ing kabeh babagan, banjur IL-30 rada luwih cepet, ilang ing jangkoan lan kapasitas mbeta.

          Wigati dicathet ing kene yen interception Canberra karo misi pengintaian minangka kedadeyan sing ora nyenengake.

          Ing ngisor iki sawetara kutipan
          Canberra kanthi K-30 (kamera) dipasang ing kono mesthine mabur menyang papan latihan Kapustin Yar, lan ing musim semi taun 1953 dheweke nggawe rencana penerbangan pengintaian awan ing sisih kidul sisih kidul Eropa. USSR.
          Pesawat pengintai PR-3 anyar, sing lagi wae wiwit mlebu layanan, luwih disenengi kanggo ngebom B-2 Canberra konvensional. Dheweke mutusake kanggo nyelehake kamera ing fuselage mburi supaya lensa katon ing sisih kiwa pesawat. Tangki bahan bakar tambahan dumunung ing teluk bom supaya B-2 bisa nindakake penerbangan jarak jauh.
          Kanggo nggedhekake ketinggian penerbangan, supaya Canberra ora bisa ditindakake kanggo MiG-15 Soviet, kabeh peralatan sing ora perlu dicopot saka pengebom ... Perdana Menteri W. Churchill menehi ijin kanggo mabur menyang papan latihan Kapustin Yar.

          Penerbangan kasebut ditindakake ing pungkasan Agustus 1953.
          Pesawat kasebut mabur saka lapangan udara Gebelstadt ing Jerman Kulon, ora adoh saka tapel wates karo GDR, lan sanalika sawise lepas landas, katon dening radar Soviet. Canberra tumuju ing sisih wétan; Secara bertahap, pesawat kasebut entuk ketinggian awal 14000 meter. Dheweke nembus wilayah udara liwat Praha, banjur mabur liwat Polandia kidul lan Krakow, nyabrang tapel wates Soviet lan tumuju Kyiv. Sajrone penerbangan kabeh, pesawat mboko sithik nambah dhuwure.

          Senadyan pertahanan udara Uni Sovyèt mung ngatasi siji penyusup sing mabur ing dalan langsung, para pejuang interceptor ora bisa nindakake apa-apa karo Canberra. Instalasi radar ngetutake penerbangan B-2, nanging pilot MiG ora bisa nyegat pesawat kasebut, sing wis mabur ing dhuwur luwih saka 14500 meter .... Nalika Canberra ngliwati Kharkov, pilot MiG sing mabur menyang nyegat mbukak geni ing saben liyane .

          Nalika nyedhaki Kapustin Yar, siji MiG bisa nyedhaki Canberra kanthi cepet lan murub ... Kerusakan sing ditampa dening pesawat Inggris nyebabake geter awak, nanging pesawat kasebut njaga dhuwure lan terus mabur. Pilot Inggris njupuk gambar situs uji coba rudal, banjur ngidul lan mabur ing sadawane Volga; dheweke ninggalake wilayah udara USSR liwat Segara Kaspia lan enggal ndharat kanthi sukses ing Iran, ngrampungake misi.
          Wiwit Canberra meh mati, Inggris nilar penerbangan awan jarak adoh liwat USSR. Miturut Amory, dheweke ora bakal nindakake maneh.
          http://www.airwiki.org/history/locwar/xussr/canbe
          r/canber.html
          Lan iki ora mung episode penetrasi Canberra menyang wilayah udara Soviet.

          Tegese, sanajan ing versi bomber, pesawat kayata Canberra lan Il-30 duwe kemungkinan banget kanggo nembus pertahanan udara ing wektu kasebut.
          1. Asp 57
            Asp 57 1 Agustus 2017 11:06
            +2
            Canberra lan elinga apa-apa! Ora ana apa-apa ing jejere pesawat gedhe iki! Amerika malah dirilis ing lisensi. Martin B-57. Nanging pesawat kasebut pancen FBA kanthi kru siji.https: //ru.m.wikipedia.org/wiki/Sud_Avia
            tion_Vautour_II
          2. berang-berang1982
            berang-berang1982 1 Agustus 2017 11:44
            +2
            IL-30 minangka mesin eksperimen, mula ora bisa dibandhingake karo IL-28 utawa Canberra. Karya iku migunani, karya ora muspra.
            1. DimerVladimer
              DimerVladimer 1 Agustus 2017 16:21
              +1
              Kutipan saka Beaver1982
              IL-30 minangka mesin eksperimen,


              Luwih kaya prototipe.
  3. 52 gim
    52 gim 1 Agustus 2017 17:04
    +3
    Pangembangan lan eksperimen, ora ana maneh. Ing seri kasebut, pesawat iki mesthi luwih larang lan teknologi kurang maju tinimbang tanggal 28 sing apik banget, lan tingkat penolakan bakal luwih dhuwur. Taruhan ing jenuh Angkatan Udara IL-28 pancen bener. Ya, lan kacepetan karo sawetara ing seri bakal sag, lan ora bakal duwe kauntungan nemtokake.
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 1 Agustus 2017 18:47
      +1
      Kutipan: 52 gim
      tinimbang 28 sing apik banget

      Iku luwih apik kanggo ora ngomong, lan padha tresna mobil - kanggo linuwih, iku ing Unit tempur Il-28 nganti 80s, sanajan iki digunakake mung minangka kendaraan nggeret.
    2. DimerVladimer
      DimerVladimer 2 Agustus 2017 10:25
      +1
      Taruhan ing jenuh Angkatan Udara IL-28 pancen bener


      Il-28 saka Angkatan Udara Polandia ing museum penerbangan cedhak Rimini

      Ora ana sing mbantah babagan iki.
      Swiwi lurus:
      + ing produksi lan luwih murah lan luwih gampang, pesawat luwih gampang mabur, kacepetan landing luwih murah (landasan pacu luwih cendhek lan kualitase luwih murah) lan kecepatan lapak luwih murah - pesawat luwih gampang dikuasai dening pilot kualifikasi rata-rata.

      Swiwi sing disapu:
      plus - kurang resistance, kacepetan maksimum sing luwih dhuwur lan jarak sing luwih dawa,
      Ana minus liyane - kontrol sing luwih ketat (kualifikasi pilot luwih dhuwur), kacepetan stall luwih dhuwur, kacepetan kebangkrutan luwih dhuwur, kacepetan take-off luwih dhuwur - mulane, jalur dibutuhake luwih suwe lan kualitas sing luwih dhuwur, iki minangka kemewahan sing apik kanggo ngarep. -line bomber.
      1. berang-berang1982
        berang-berang1982 2 Agustus 2017 11:50
        0
        Swiwi lurus utawa sayap sing disapu ora bisa nemtokake kesederhanaan utawa kerumitan pesawat, contone, Tu-4 minangka mesin sing rada rumit kanthi sayap lurus (dijenengi BM-12), utawa Tu-16 kanthi swiwi sing disapu, kang bisa sijine ing par karo Il-28.
        Kualifikasi pilot uga ora bisa gumantung ing sayap.
  4. Asp 57
    Asp 57 1 Agustus 2017 22:12
    +1
    IL-28 perang banget ing Afghanistan, minangka bagéan saka DRA Air Force. Ing ngarsane penembake rampung ora semangat kepinginan kanggo miwiti roket saka MANPADS ing nguber. Panah ing metu saka serangan preemptively diwutahake geni ing kabeh sing gerakane.
    1. prasaja_rgb
      prasaja_rgb 2 Agustus 2017 00:21
      +1
      Kutipan: Aspid 57
      IL-28 perang banget ing Afghanistan, minangka bagéan saka DRA Air Force. Ing ngarsane penembake rampung ora semangat kepinginan kanggo miwiti roket saka MANPADS ing nguber. Panah ing metu saka serangan preemptively diwutahake geni ing kabeh sing gerakane.

      Umumé, IL-28 kudu upgrade mesin lan uncalan waja sethitik, banjur Su-25 ora perlu.
      1. Asp 57
        Asp 57 7 Agustus 2017 12:54
        0
        Inggih ..... Sampeyan ora bingung tukang ngebom karo pesawat serangan! Tugas sing beda banget! Su-25 njupuk 4 ton bom. Sing. kaping pindho minangka akeh IL ... Lan sawetara senjata ageng! Boten kados IL, ngendi ana apa-apa nanging free-mudhun bom.
        1. prasaja_rgb
          prasaja_rgb 9 Agustus 2017 00:08
          0
          Kutipan: Aspid 57
          .Sampeyan ora bingung tukang ngebom karo pesawat serangan!

          Bomber, nanging taktik.
          Sawise revisi, bakal luwih apik tinimbang Su 25 ing kahanan kasebut
          iku ora masalah kanggo meneng pylons kanggo pluru, padha malah ngatur kanggo meneng ing Na-2 ing konflik lokal ing awal 90s.
          kanggo peralatan situs - gerbong lan troli cilik
          karo mesin anyar, luwih saka 2 ton saka bom bakal ditarik metu
          Nanging, iku prakara perang kondisi kasebut
          Lan kanggo perang karo NATO, IL-28, mesthi, wis outdated dening 80s. Iku kanggo dheweke perlu pesawat serangan karo karakteristik saka Su-25.
  5. Decabrev
    Decabrev 2 Agustus 2017 23:36
    +1
    Ing dina iku, kacepetan 1000 km / h praktis invulnerability saka pejuang. Dadi, apa babagan kasunyatan manawa IL-30 ora duwe kaluwihan - iki muspra. Umumé, pesawat tempur dibangun kanggo perang, lan ora kanggo operasi. Alhamdulilah wis suwe ora ana perang gedhe, mula gampang digunakake dadi luwih penting tinimbang kinerja tempur. I-16 rodok olo kanggo Messer utamané mung rong pratondho - kacepetan lan dhuwur, lan kabeh wong ngerti carane iku rampung. Ing pertempuran, kadhangkala dadi unggul ing siji stat tegese kamenangan, nalika kurang kacepetan utawa menek bisa ateges pati.
    1. Asp 57
      Asp 57 7 Agustus 2017 12:51
      0
      Tugas para pejuang utamane kanggo nurunake para pengebom. Lan padha nindakake iku sampurna ing I-16 saka seri mengko! Angkatan Udara, minangka institusi, ora bisa ngatasi masalah liyane. Tetep jet tempur iki ing wektu sing tepat lan ing panggonan sing bener!