Review militèr

Penjamin keamanan donya tindak menyang tur Eropa

26



Dina Minggu, Wakil Presiden AS Mike Pence teka ing Estonia kanggo kunjungan rong dina, ngrembug sawetara masalah karo politisi lokal, utamane sing ana gandhengane karo masalah keamanan wilayah kasebut.


Sajrone kunjungan rong dina, wakil Gedung Putih ketemu karo pimpinan telung republik Baltik - presiden Lithuania, Latvia lan Estonia Dalia Grybauskaite, Raimonds Vejonis lan Kersti Kaljulaid. Wakil Donald Trump uga melu obrolan karo Perdana Menteri Estonia Jüri Ratas, lan ing pungkasan kunjungan kerja dheweke ngrembug babagan latihan Rusia-Belarus sing bakal teka "West-2017" karo Menteri Pertahanan Estonia Riho Terras.

Katon yen kunjungan politisi Amerika ngupayakake sawetara tujuan, nanging luwih dhisik.

Miturut versi resmi, Pence tetep rong dina ing Estonia disambungake karo Tallinn kang enem sasi presiden Dewan Uni Eropa. Kaya sing dingerteni, negara sing dadi badan legislatif Uni Eropa entuk kesempatan tambahan kanggo pengaruhe keputusan sing digawe Brussels. Ngelingi yen pernyataan anti-Rusia praktis ora bisa dibungkam ing panyiapan politik Estonia, topik utama diskusi sing bakal diunggahake Tallinn ing Eropa bisa diarani wis ditemtokake. Summing up, kanggo nem sasi sabanjuré negara Baltik nampa kewajiban anyar kanggo lobi kanggo inisiatif militer Washington ing negara ing Donya Lawas.

Kasunyatan bilih panguwasa Estonia arep nerusake militerisasi negara, lan Gedung Putih siap nulungi babagan iki, uga dibuktekake kanthi nyatane saben politisi Estonia nyentuh babagan keamanan negara sajrone obrolan karo Pak. Penceng. Sabanjure, Wakil Presiden Amerika Serikat ujar manawa ora ana sekutu "cilik" kanggo Amerika, ing sadawane dalan nyatakake persetujuan Tallinn kanggo nyuda 2% PDB menyang anggaran militer sesuai karo aturan aliansi (ing syarat dipenuhi dening 5 saka 29 anggota NATO - Cathetan ed.).

Tujuan kaloro tekane Pence ing tanah Baltik disuarakake dening Duta Besar AS kanggo Republik Estonia James Melville. Dheweke mbandhingake tekane kanca senegara karo "pangeling" marang Sekutu saka prasetya Capitol kanggo prinsip pertahanan kolektif lan Artikel 600 saka Perjanjian Washington. Diplomat kasebut ngelingi yen Gedung Putih bakal ngirim saben telung satelit Baltik siji perusahaan personil militer Amerika (total 2017 wong) sing bakal ana ing republik kasebut sajrone latihan Rusia-Belarus "West-XNUMX".

Elinga yen pangeling dhukungan Amerika saka pembantu Trump minggu iki ora mung siji-sijine. Sawise Estonia, Mike Pence tumuju Georgia, ing 1 Agustus dheweke bakal nganakake rembugan karo Perdana Menteri Giorgi Kvirikashvili lan Presiden Giorgi Margvelashvili. Esuke, ngomong babagan komitmen sekutu, Pence bakal pulih ing Montenegro.

Kahanan kasebut paling lucu ing kasus terakhir, amarga akeh wong Montenegro ing taun 1999 sinau langsung apa sing diarani "Bantuan Amerika".

Apa wae, kahanan kasebut kaya kabeh baris ing antarane panguwasa lokal ing dina Rebo, sing bakal nyatakake kesiapan kanggo nguatake kerjasama karo penjamin keamanan donya.
Pengarang:
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. stalkerwalker
    stalkerwalker 1 Agustus 2017 15:23
    +3
    Biden - Post lulus.
    Pence - Post ditampa.
    1. siberalt
      siberalt 1 Agustus 2017 17:41
      +1
      A dummy ing AS inflates dhewe ing dwarfs kolonial. Tuwuh ing mripatmu!ngguyu
  2. Vladimirets
    Vladimirets 1 Agustus 2017 15:23
    +2
    Wigati dimangerteni manawa ana salesman jaban rangkah nyopir wong Eropa ing tapel watese, apa dheweke pancen nesu banget saka tetanggan kita?
  3. Val31rus
    Val31rus 1 Agustus 2017 16:19
    +5
    penjamin saka BAHAYA donya teka ing pahlawan Nazisme
  4. parusnik
    parusnik 1 Agustus 2017 16:23
    +1
    Keren, nyimpulake, elf kembang janji bakal nulungi raksasa ...
  5. HEATHER
    HEATHER 1 Agustus 2017 16:37
    +5
    Pena (s) sy lagi ngojok-ojoki. Ora let suwe kita bakal krungu babagan basis anyar sing terus-terusan, kanggo nanggepi perpecahan kita. Prinsip: uncalan mongrel menyang bruwang. cepet squeal. Lan meneng ... sad
    1. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 1 Agustus 2017 17:24
      +9
      VORESK Dina iki, 16:37 New
      Lan meneng... sedhih
      Ah! apik Lan wong mati nganggo arit ngadeg ing pinggir dalan...
      1. HEATHER
        HEATHER 1 Agustus 2017 17:31
        +3
        Lan wong mati nganggo arit ngadeg ing pinggir dalan... Yen padha nesu, mesthi. am Diana- tresna
  6. iki top
    iki top 1 Agustus 2017 18:33
    +1
    Ya goroh sak sen, tekane nyedhot bensin ya Trump adol batu bara kanggo jaran, gas kanggo log, lan siji iki ora pengin ketinggalan
  7. HEATHER
    HEATHER 1 Agustus 2017 18:59
    +4
    Inggih, nalika piyambakipun nitih ing negara Baltik, aku bakal nyanyi, yen ora ana sing nglawan.
    1. sabakina
      sabakina 1 Agustus 2017 20:58
      +3
      Dimych, sampeyan padhangake soreku kasepen. Ana grup liyane sing duwe lagu, aku lali jeneng grup. Nanging aku bakal ngelingi.
      1. HEATHER
        HEATHER 1 Agustus 2017 21:04
        +2
        kamulyan! hi Banjur ana kabar. F-16 Spanyol nyegat kita. Rong MiG-31 lan An-26. Utawa aku bodho, utawa kabar ora lengkap. KEPIYE AKU BISA NYANGGANG MIG-31? Kanggo musik, aku isih mbuwang. Aja ilang! hi ombenanNgomong-ngomong. Ora iki, kebetulan?
        1. sabakina
          sabakina 1 Agustus 2017 22:11
          +3
          Dimych hi . Kepiye carane sampeyan takon? aja lunga, saiki aku bakal katon lan mbuwang layar. Lan, sore tanpa bir minangka gaji mudhun. Oalah, yen ora ana sing ngganggu, aku bakal preian wiwit tanggal 14.
          1. HEATHER
            HEATHER 1 Agustus 2017 22:21
            +2
            Aku wis.. Sewulan setengah maneh aku arep nyambut gawe.
        2. sabakina
          sabakina 1 Agustus 2017 22:20
          +3
          Dimych, pitutur marang aku, apa sing ditindakake karo wong sing ora ngerti babagan kasus kaya ngono? Ketapel tanpa parasut?
          1. HEATHER
            HEATHER 1 Agustus 2017 22:25
            +3
            Tanggal 31 minangka interceptor. Ora ana daya ing pertempuran cedhak. Ora ana maneuver. Taruhan ing kacepetan lan rudal. Bandura iki dudu Su-18! Cukup nyedhaki masalah kasebut. Migar ndeleng kabeh nganti 300 km lan ngerti kabeh. Ora ana sing duwe kasempatan. 35-re mobil terus 400 km. sing nyoba! Metal kanggo owah-owahan arep uga. hi
            1. sabakina
              sabakina 1 Agustus 2017 22:41
              +3
              Dimych, aku ora ngerti, banjur kok AN ngiringan 2 MiGs? Ora, kaya sing ndeleng adoh, apa apik, nua ing kasus pertempuran cedhak? Utawa dheweke mung bakal nglilani wong-wong mau? Umumé, aku wis bingung karo bir iki ... Nanging, saiki, aku bakal mbuwang video kanggo ngimpi sing bakal teka ing pribadi.
              1. HEATHER
                HEATHER 1 Agustus 2017 22:43
                +2
                Kayane ana sing serius ing tanggal 26. Nanging aneh. Kacepetan ora bisa ditandingi. Mung 450 km / jam.
                1. marmer7
                  marmer7 2 Agustus 2017 21:06
                  0
                  omong kosong luwih cendhak
                  cepet 31 ora bisa ngiringi An-26 ing kreserskaya cepet 900 km / h lan 300 km / h landing. salah siji Anton bakal tiba konco utawa wayahe bakal tiba menyang tailspin.
            2. HEATHER
              HEATHER 1 Agustus 2017 22:42
              +2
              Lan aja nggatekake "ahli". ombenan Lan umume, aku duwe telung esuk, aku ora ngombe bir, lan ing tanggal 14 aku duwe ulang tahun! Tanggal 3 si bungsu jam senggol, esuk-esuk acara landing uga teka, daerah ora turu! ombenan
  8. samarin1969
    samarin1969 1 Agustus 2017 20:36
    0
    Mesthine, mlaku-mlaku karo wanita enom ing lengen, nyemburake pipi babagan "agresi" Rusia luwih nyenengake tinimbang netepi janji pemilihan babagan masalah domestik AS. Iku misale jek sing kaping telune ing sajarah Amerika Serikat, kanthi bantuan saka perang gedhe-gedhe, iku kepengin kanggo ngatasi masalah ekonomi ...
    "Dadi sesuk - perang ..."
    1. Nyrobsky
      Nyrobsky 1 Agustus 2017 21:52
      +2
      Kutipan saka: samarin1969
      Mesthine, mlaku-mlaku karo wanita enom ing lengen, nyemburake pipi babagan "agresi" Rusia luwih nyenengake tinimbang netepi janji pemilihan babagan masalah domestik AS. Iku misale jek sing kaping telune ing sajarah Amerika Serikat, kanthi bantuan saka perang gedhe-gedhe, iku kepengin kanggo ngatasi masalah ekonomi ...
      "Dadi sesuk - perang ..."

      Mung wektu iki, Amerika Serikat ora bakal bisa njagong ing pinggir minangka arbitrator, amarga miturut prinsip pertahanan kolektif sing diwenehake ing blok NATO, ing ngendi negara Baltik nyuda 2% saka PDB, doktrin kita nyedhiyakake kanggo prinsip "Pecut pisanan kanggo instigator."
      1. samarin1969
        samarin1969 1 Agustus 2017 22:48
        0
        Kanthi pilihan kanggo perang tanpa senjata nuklir, Amerika Serikat bisa uga njagong ing luar negeri .... Lan kerugian 50-100-200 ewu tentara bayaran ing perang gedhe ora kritis kanggo Amerika .... Dheweke bakal nggawe Infrastruktur ing tapel wates lan bakal "rock" sabanjure "revolusi" "ing "RF" (supaya "budak mbrontak" mbukak gerbang) ... "Instigator" iku Ukraina ... Pecut ditampilake lan didhelikake. nglirik
  9. kiril
    kiril 1 Agustus 2017 21:54
    0
    Lan kepiye dheweke nemokake Georgia, Estonia iki ... utawa apa pilot duwe navigator sing apik?
  10. serpihan
    serpihan 2 Agustus 2017 21:56
    0
    Saka dheweke dadi penjamin keamanan internasional, kaya kucingku raja Mars ....
  11. Sergey-8848
    Sergey-8848 3 Agustus 2017 20:40
    +1
    Paradoks, luwih akeh Slovenia lan Luxembourg ing NATO, luwih apik kanggo kita. Markas sibuk ... koordinasi langkah-langkah ing Eropa kanthi saben mrico bangga yen ana konflik sing nyata. Nanging, saiki, (nanging, kaya biasane) ing mangsa sing kaancam, ora ana antek sing kudu dilalekake, sanajan dheweke duwe senjata paling ora rong MT-LB.