Review militèr

Urip ngarep tentara abang ing perang patriotik gedhe. Kabeh sing ana ing mburi pemandangan

59



Pancen, ing buku lan film, mula arang banget nuduhake apa sing kedadeyan "ing mburi pemandangan" saka urip militer. Lan, yen kita nganalisa kanthi cara iki, mula film sing padha ora nuduhake bagean saka pendhudhuk sajier, sing biasane oraateresting kanggo panampil, nanging kanggo prajurit kasebut paling penting.

Iki saben dinane.

Kayane ora kaya ngono, nanging, nanging ora signifikan. Umume kabeh, film kasebut "mung wong tuwa sing padha mlebu" padha karo kayekten, nanging kahanan urip saka pilot pilot kasebut beda karo infantri utawa tanker. Sing terakhir, miturut direktur, ora ana sing cocog kanggo dituduhake.

Kangge, sanajan ing kahanan perang, perhatian dibayar kanggo organisasi urip saben dinane. Kepiye kabare? Ya, luwih becik, nanging apa sing kedadeyan, kedadeyan kasebut. Lan aku kepengin ngomong babagan persis apa sing kedadeyan nalika perang kasebut nalika gelut mudhun.

Panganan, turu, anget lan adus - kuwi sing dibutuhake pejuang. Nanging, sanajan ana kahanan sing angel, wong maca buku lan koran, mlebu ing bioskop, mlebu ing pagelaran amatir, nyanyi, ngrungokake radio lan mirengake. Bener, biasane ing echelon nomer loro lan preinan. Lima nganti sepuluh taun.

Ayo ninggalake panganan mengko, ayo ngomong babagan perkara sing luwih jarang ing deskripsi, nanging penting banget. Babagan sanitasi.

"Kutu feed ing ngarep" - mungkin kabeh wong wis krungu tembung umum iki. Ngadili dokumen archival, skala panyebaran pedialosis ing antarane perang patriotik sing gedhe, lan titisan sanitipan uga digawe kanggo nglawan sepur khusus lan unit disinfeksi.

96 pejuang metu saka 100 duwe kutu.

Dadi prajurit Soviet wiwit wiwitan perang perang ing rong ngarep: kanthi tentara fasis lan tentara serangga. Dhasar tentara parasit minangka kutu awak sing diarani, sing, saliyane ukuran sing gedhe lan sipat, uga minangka operator utama penyakit infèksius. Dokter militèr ora bisa nolak siksa iki: Ora ana pengalaman, ora ana sumber daya.

Dadi, umpamane, wulan September 1941, ing bagean saka sisih kulon, "kutu" personel ngluwihi 85%, ing sisih ngarep Kalinin - 96%. Ana kekurangan sabun, adus lan laundries. Ora nganti saben dinten ing wektu sing angel. Kajaba iku, sanajan ing taun-taun perang, kualitas sabun sing diasilake ing negara kasebut mudhun kanthi cetha lan pasokan soda kanggo ngumbah meh mandheg mandheg rampung.

Ing markas, aliran laporan laporan sing diatasi, lan personel saka Institut lan uji coba tentara abang (Niisi Ka) dibuwang.

Research Ilmiah nggawa asil praktis pisanan ing pungkasan taun 1941: Tentara abang wiwit nampa sepur-busana lan disinfeksi khusus (BPDP), nganti satus pejuang bisa diproses sajrone jam. Sepur kaya kasebut dumadi saka 14-18 mobil: kamar lemari, kamar formalin, pancake, para cidra, cuburan lan pengering. Lokomotif uap nyedhiyakake kukus lan banyu panas kanggo komplek sing adus lan padha-padha.



Sepur khusus disawisake 100 pejuang saben jam.



Ing pungkasan taun 1942, wis ana luwih saka satus kaya ing tentara abang. Alamiah, sepur khusus ora bisa dicampur kabeh kutu lan nits ing ngarep. Dheweke ngoperasikake adoh saka garis ngarep lan diproses utamane kanggo tentara aktif, utawa pejuang unit sing mundur kanggo replenish utawa reorganisasi.

Nyedhak ing ngarep, pejuang odr, ngumbah lan disinfeksi perusahaan nglawan (kanggo parasit). Ing taun 1943, ana 103 perusahaan kaya ing tentara abang. Ing pejuang Arsenal, koper duwe kamar kontrol hama lan jiwa otomatis.





Cuci seragam ditindakake dening detakmen umbah-umbah (PPO) lan umbah-umbah lan disinfeksi (ldo), sing kutu metu kanthi kutu.



Serangga diracun karo turpentine, ddt lan diobong nganggo geni.

Cara utama kanggo nglawan serangga yaiku "racun serangga sintetik" sing digunakake kanggo nambani para pejuang lan seragam kasebut. Wiwitane, iki ana bisethylxenogen, kanthi dhasar saka "Sabun K" lan "persiapan K-3", turpentine klorin (SK) lan sinetron versi SK-9, Pyretol, sulfat anabazine lan produk liyane digawe.

Ing taun 1944, obat-obatan kasebut ora digunakake maneh. Dheweke diganti karo revolusioner ing wektu kasebut DDT (populer - bledug). Ing linen direndhem karo, parasit ora njupuk oyod. Para ilmuwan sinau babagan carane serius obat iki kanggo awak manungsa mung 30 taun sawise perang.

Cetha manawa kanggo akeh alasan pesenan ora bisa diproses saben prajurit tentara abang.

Banjur prajurite nggunakake metode rakyat sing nglawan kutu gelut. Contone, goreng. Ing istilah umum, tumindak kasebut katon kaya iki: tunika sing ditunggangi kutu lan jaket sing diluncurake menyang laras logam, ditutup nganggo tutup ing ndhuwur lan panggang ing geni. Nanging asring, bebarengan karo kutu, seragam uga wis mati.

Scallops asring, sing teka ing ngarep utamane liwat pitulung kamanungsan saka populasi, banget populer ing trenches. Kutu kasebut mung disikat. Nalika prajurite sanjabe ujar, meh kabeh wong ngethok rambut "menyang nol" lan malah dicukur alis, nyoba ora nganggo jaket wedhus lan "sepatu" liyane.

Miturut cara, babagan jaket wulu cendhak, sing asring sumunar ing layar. Nalika mbah kakungku ngandhani, jaket wedhus ora dianakake kanthi dhuwur amarga parasit banget seneng banget. Perintah sing dhuwur, sing ora duwe masalah akut kaya saben dinane - tulung, nanging pejuang luwih seneng jaket.

Lan siji luwih rinci. Maneh, miturut critane, sanalika ing pungkasan taun 1942 - wiwitan taun 1943 dadi luwih apik karo panganan, kutu sing tenang. "Kutu, dheweke, infeksi, tresna karo luwe lan wong sing ringkih," ujare mbah asring digunakake.

Ing pungkasan perang, masalah kutu sirah ing tentara wiwit sirna. Salah sawijining sebab yaiku normalisasi layanan adus lan umbah-umbah kanggo pasukan. Dadi, yen ing taun 1942 prajurite ngumbah ing adus 106 kaping, banjur ing taun 636 meh 000 kaping luwih - 1944. Ing taun 3, 272 set seragam disinfected dening unit mburi, lan ing taun 556, wis 000 yuta set.

Kutu ora mung masalah kanggo tentara abang, nanging uga kanggo unit wehrmacht. Ngadili kanthi tujuan pejabat lan pejabat Jerman, mula pisanan nemoni parasit ing wiwitan mangsa 1941, nalika, uwal saka kadhemen, dheweke kepeksa nyipta awake dhewe, mula nggawe lingkungan sing subur kanggo kutu kanggo urip.

"Wong Jerman duwe kemul, wulu," nikolai kakekku kelingan. Ngelingi dheweke asring nemu awake dhewe ing posisi Jerman luwih dhisik tinimbang prajurit liyane, lan sanajan wong Jerman ora bakal mundur, dheweke bisa uga wis mubeng. Nanging ... Blanket Woolen Jerman mung mung nyebarake alasan kanggo serangga.

Scourge liyane trenches yaiku scabies. Scabies minangka penyakit kulit sing nular sing disebabake parasit, scabies mite. Wong sing lara ngrasa gatel sing cetha lan cetha banget ing wayah wengi, diiringi ruam vesikel cilik lan lepuh ing saindenging awak.

Sajrone perang, perawatan pasien kalebu macem-macem salep, lan cara demynanovich uga nyebar, miturut pasien sing wuda dipasang ing awak saka ndhuwur menyang ngisor kanthi solusi, banjur asam hidrochlorat. Ing wektu sing padha, tekanan dirasakake ing kulit, padha karo rubbing karo wedhi udan. Sawise perawatan, pasien bisa uga rumangsa gatal kanggo dina liyane 3-5 dina minangka reaksi kanggo ticks mati. Ing wektu sing padha, akeh tentara sajrone perang bisa lara penyakit iki ...

Umumé, ngumbah ing bathhouse lan ngalami sanitisasi, utamane ing echelon nomer loro, yaiku, tanpa njupuk bagean langsung ing pertempuran.

Ing musim panas, para pejuang duwe kesempatan kanggo nglangi ing kali, lepen, lan ngumpulake banyu udan. Ing mangsa adhem, ora mung bisa golek bathouse sing wis digawe sing dibangun dening penduduk lokal, nanging uga mbangun awake dhewe.



Urip ngarep tentara abang ing perang patriotik gedhe. Kabeh sing ana ing mburi pemandangan




Ing kene, utamane ing papan sing ana masalah kanggo mbangun bathhouse (tlutuh Rostov sing padha, contone), penemuan liyane Niisi Ka teka ing Rescue - Autobahns.



Bener, truk nganggo awak sing disegel, sing kompor lan tank banyu dipasang. Nanging ing endi ora ana kayu sing ora ana kayu, lan kompor ing bahan bakar diesel cukup.

Urip ngarep ngarep ora ana salah sawijining faktor ing kapabilitas pertempuran personel, bisa nggawe kahanan kasebut nalika ngarsane fenomena sing paling dibutuhake ing urip para pejuang sing penting banget.

Prajurite lan petugas kasebut urip kanthi cara kasebut nalika dhukungan urip, kayata panganan, ngumbah ing adus lan sanitize, wektu bebas saka layanan, dadi mung siji-sijine kesenengan sing kasedhiya. Lan wiwit asring ora ana, ana ing ngarsane dadi kompleks "kabungahan urip."

Nanging sampeyan isih kudu nglawan ...

Lan durung, kutu diganggu, sepatu lan seragam wis didandani, panci padha soldered, razors padha ngasah. Iki minangka tentara sing kabeh wong sing nulungi prajurite kanggo ngatasi kesulitan lan kasusah.

Sampeyan bisa ngomong suwe babagan apa sing ala utawa ora pati rame yaiku urip ngarep prajurit Soviet. Sampeyan uga kudu disebutake, ora kaya tentara Jerman, ing tentara abang dadi langka, salah sawijining penghargaan sing paling dhuwur. Dadi ora adoh saka garis ngarep, sawise adus, kanthi resik - mula ora ala. Iku mbantu.

Iku mung sawetara foto sing ngandhani yen dheweke nyoba ndandani urip ngarep, yen ora kanthi bener, mula paling ora mung ndandani.



























Mbok menawa, ternyata isih luwih apik tinimbang wong Jerman. Ngadili asil, apa ora?

Sumber: http://smolbattle.ru/threads/life-solalier-of-the-red-army.51445/
Pengarang:
59 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vasil50
    vasil50 4 Agustus 2017 05:31
    + 24
    Thanks kanggo penulis kanggo artikel.
    Kesimpulan manawa dhukungan mburi ing tentara abang dadi luwih apik tinimbang Nazi dikonfirmasi dening wong Jerman. Mesthi wae wong Jerman, kanggo wong-wong sing padha kerja ora amarga wedi nanging kanggo kalbu, ing meh kabeh negara ing Modern EU, pariwara, kalebu sing kompetitif banget. Nanging kasunyatane wong Jerman luwih seneng nggunakake trofi lan ora mung nganggo gaman sing diomongake dhewe. Kualitas Overcoats, sepatu lan prekara liya, utamane peralatan ing musim semi, dadi ora bisa ditemokake kanggo Jerman, dheweke nyoba ngatasi masalah iki karo tropi lan rampokan populasi.
    1. Monarchist
      Monarchist 4 Agustus 2017 14:09
      + 14
      Nanging, aku ngerti saka tembung saka para veteran: Overcoats kita luwih apik tinimbang Jerman, lan jeroan Jerman populer karo tentara abang. Siji wong tuwa marang aku yen wong Jerman sing luwih dhuwur.
      Prajurite kasebut pancen ngormati razor Jerman (bapakku duwe pemberontakan solingen Jerman ing taun 1969. Lan saiki aku kelingan: ana ing lemah, gagang kasebut isih luwih praktis tinimbang wong Jerman (kita duwe flywheel nyata, lan dheweke duwe ersatz) tentara abang luwih seneng shag
      1. vasilev
        vasilev 5 Agustus 2017 17:16
        +3
        Aku uga eling babagan para veteran Sabang nyritakake wong-wong Jerman sing ditawakake luwih apik tinimbang sing ana ing Soviet, ngajokake simbol Nazi kanthi file, nggawe bolongan abang saka tutup.
        1. Monarchist
          Monarchist 5 Agustus 2017 20:08
          0
          Kutipan saka vasilev
          Diprodhuksi

          Aneh, aku ora krungu perkara kasebut saka veteran
          1. vasilev
            vasilev 5 Agustus 2017 21:35
            +6
            Miturut cara, aku nemokake foto piala sing padha karo perusahaan sing padha karo situs antik.
    2. super.ufu
      super.ufu 5 Agustus 2017 11:31
      0
      Sampeyan nulis omong kosong, loro-lorone padha karo padha
    3. Zug
      Zug 17. november 2017 22:35
      0
      Prajurit Beggar kita - ing babagan kualitas seragam lan peralatan, Jerman minangka sawetara pesenan sing gedhene - saka sabuk pedhang lan sabuk Kita kanthi kualitas lan diwenehake minangka piala, razors, peternakan, trifle liyane - jaket Jerman, pistol saka warna, pistol saka warna-warna, pistol, teropong - paling dhuwur lorong, lsp, lsp.
  2. Moscow
    Moscow 4 Agustus 2017 06:36
    + 17
    Material sing apik .... Artikel saka rencana kaya ngono, babagan macem-macem UPS lan downs militer saben dinane, aku kepengin maca luwih asring ...
    Minangka Mikhail Kulchitsky nulis ing geguritan sing misuwur ...
    "... perang ora mung kembang api, nanging
    Iku mung kerja keras ... "
  3. Moore
    Moore 4 Agustus 2017 06:57
    + 13
    1. Seragam saka pejuang ing foto ngisor lan ing lunika bedhil - "gaya" gaya "kanthi kerah kerah lan kanthong patch - lan tali pundhak.
    2. nang endi wae ing A. drabkin's "aku perang ing T-34" ana kenangan tanker:
    - Aku turu ing bunk sawetara taun;
    - Ya, bentuk kasebut dibakar ing tong;
    - Panggonan sing khas kanggo nginep ing wayah wengi yaiku bolongan ginceng kanthi tong sing padha karo kompor lan tank sing mlayu menyang ndhuwur karo tutup tarpaulin (ora ana gesang).
    Dadi dheweke gelut ...
    1. AVVA2012
      AVVA2012 4 Agustus 2017 07:40
      +5
      Drabkin duwe film sing apik, yaiku salah sawijine:
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 4 Agustus 2017 15:27
      +7
      Kutipan: Moore
      - Panggonan sing khas kanggo nginep ing wayah wengi yaiku bolongan ginceng kanthi tong sing padha karo kompor lan tank sing mlayu menyang ndhuwur karo tutup tarpaulin (ora ana gesang).

      Iki uga diterangake sadurunge Drabkin - ing crita autobiografis Kurownkin sing misuwur:
      Kanggo rong bengi kru Sanya Maleshkin lungguh ing sangisoring mobil ing cedhak kompor tank. Ora pati cetho ing jurang, lan asap ora kesusu mangan ing mripate. Geni ing kompor kudu dijaga kabeh wektu. Yaiku tatanan komandan.
      Wengi pungkasan Sanya ora nutup mripate nganti esuk. Dheweke wedi yen tugas ing kompor sanajan menyang loader - corporal byankin, pejuang sing paling pengalaman lan cerdas ing kru. Ing wengi saka resimen ana darurat. Punggawa kanca Sanya, Letnan Pashka Telenkov, dipasripkang kompor kanthi cepet yen ngisor mobil digawe panas. Sendi dobel ing pipeline charry lan bledosan. Kabeh lenga lan bahan bocor metu saka mesin lan tank. Yen regimen durung nate nginep ing alas liyane kanggo sawetara sebab sing ora dingerteni karo Sanya Malehkin, Telenkov bisa uga wis aken kanthi sengaja ngrusak mobil kasebut sadurunge perang lan dikirim menyang perusahaan penal. Nanging Pasha diuripake. Nanging, Pashka pancen nekat, wong lanang sing wani, lan dheweke ora mateni bedhil dhewe amarga dheweke turu karo kru lan meh dibakar.

      Bedhil sing didorong dhewe ing caponier. Kru kasebut ora mikir kanggo nambah trench. Aku mung ndudhuk bolongan kanggo aku ing ngisor mobil lan nginstal kompor.
      "Cilaka, lazybones!" Maleshkin ngetokake kru tanpa jahat lan menek ing sangisore bedhil. Shcherbak turu karo sirahe, kaya wedhus. Gunner lan loader ngomong babagan kutu. Byankk ngulungake bokor meleshkin bubur millet, setengah bisa saka daging babi, roti, lan flask vodka.
  4. parusnik
    parusnik 4 Agustus 2017 07:33
    +7
    Umume kabeh, film "mung wong tuwa sing padha perang" padha karo kayekten.
    ... Ing film "Rama Prajurit" karakter utama ditugasake kanggo unit kaya ngono, nggawa banyu kanggo ngumbah, nanging ora ana episode sing gedhe .. Nanging ora .. matur nuwun kanggo panulis kanggo artikel kasebut ...
  5. stas-21127
    stas-21127 4 Agustus 2017 09:15
    +2
    Kepiye carane ing Angkatan Laut? Ana, kaya-kaya, supaya bisa ngomong, lingkungane uga ...
    1. Fotoceva62
      Fotoceva62 4 Agustus 2017 09:57
      +6
      Luwih gampang ing Angkatan Laut, ana dandang bantu ing kapal utawa ing pangkalan ngambang (submariners, prau kapal). Banyu ing njaba nalika musim panas.
      1. Sharky
        Sharky 7 Agustus 2017 11:16
        0
        Foto sing dikirim wis rampung topik. Aku curiga yen iki saka kursus kaslametan segara kanggo pelaut aka solas. Lan komersial ing foto kasebut ing Wetsuit paling mungkin luwih gedhe ing kolam renang, nyoba menek ing rakit urip (salah sawijining latihan ing kursus kasebut). hi
  6. Samy
    Samy 4 Agustus 2017 09:47
    +2
    Ya menarik. Lan apa, beku ora mbantu? Cetha yen ana masalah karo sandhangan kapindho, nanging isih ...
    1. michael3
      michael3 5 Agustus 2017 17:22
      0
      Nang endi wae, aku ndeleng cetak saka leaflet pertempuran ing pejuang sing nuduhake pengalaman. Dheweke menehi saran supaya turu luwih asring ing salju, utamane sing nyerang, dheweke ujar ora seneng kutu, nanging yen sampeyan ngatur kanthi tliti, mula dadi anget lan "kepenak". Nanging kutu mung ora seneng beku, sampeyan butuh 50 derajat Frost. Dheweke uga saka planet iki, dheweke ngerti carane bisa urip
    2. Zug
      Zug 17. november 2017 22:38
      0
      Ing kadhemen, kutu mangan kurang, nanging sanalika pejuang dadi panas (sing arang banget), dheweke wiwit mangan luwih saka sadurunge
  7. rus_ak_93
    rus_ak_93 4 Agustus 2017 09:52
    +6
    babagan urip dibayangke ing film "perang nglawan ibu-ibu"
  8. nivasander
    nivasander 4 Agustus 2017 10:07
    +7
    Fritz duwe bengkel sepatu lan knitwear ing saben perusahaan. Iku trep banget kanggo komandan perusahaan, nanging paukuman nyata kanggo logistik. Asring ana kahanan ing basa Jerman kanthi gampang digali , banjur komandan regimen ndeleng sepur sepur sepuh tinimbang tangki Soviet. Usaha ngerteni sapa? Ngendi? Ngendi? Napa? ora nuntun apa-apa (utamane yen iku konvoy luftwaffe). Setengah jam mengko, komandan resimen sing padha ndeleng asap ireng, lan tangki soviet, lan gerbong Jerman, lan kabeh iki cepet-cepet Posisi saka Regimen
  9. DimerVladimer
    DimerVladimer 4 Agustus 2017 10:24
    +4
    Ing unit kita ana wabah penyakit iki ing mangsa 1988. Kaya sing dingerteni, siji wedhus ireng ...
    Prajanjian terisolasi wis dadi breeding kanggo kutu awak. Infèksi kasebut langsung nyebar menyang kabeh jeroan lan kabeh pangkat lan file.
    Linen wiwit dikukus kanthi cepet, para prajurite luwih ngalami - dheweke milih kutu saka lapisan lan ngumbah awake dhewe, ora ngandelake bagean cuci. Dheweke menehi obat-obatan kanggo kutu. Nanging darurat,
    We berjuang karo infeksi iki udakara sewulan. Angel banget kanggo nyingkirake nalika umbah-umbah ngliwati cuci pusat lan aturan dilanggar (ora ngliwati irung-irahan), sing nyebabake panyebaran infeksi - kepala kamulyan unit kasebut ditegesi kekurangan kontrol adus lan umbah-umbah.
    1. Kolonel Ireng
      Kolonel Ireng 4 Agustus 2017 11:17
      + 11
      Aku nemoni infeksi iki nalika entuk latihan menyang Brigade ZR 70 ing musim semi 1981. Ana, kutu ana ing urutan. Ing adus, nalika nampa linen "resik" "(celonone, kaos), nits wis ana ing jaga. Bab kasebut, mesthine, sing paling ala. Padha siram seragam lan linen ing bensin. Nanging ing kasus iki, kutu mati, ora ana nits. Sajrone mriksa sabanjure, saka tentara utawa saka distrik, para pengabdiane bapakne Zvizdyule nampa manawa dina sabanjure, kanggo wiwitan, padha ngatur ing kamar uap platoon kimia. Suhu kasebut ana tali kulit ing kunci saka hood ing celana kasebut kaya karton. Banjur padha sudhut makhluk bensin ing tong bensin ing geni - padha diwutahake banyu cilik menyang tong minyak, ditutupi nganggo tutup kayu, seragam kayu lan linen saka ngisor tutup, lan nganti 30 menit. Aku nindakake luwih cepet - aku mbuwang kabeh menyang banyu sing nggodhok kanggo 2-3 menit lan digantung nganti garing. Ing angin ing + 40c lan ndhuwur, wis garing ing 15 menit.
      Dadi ngarsane pediculosis umume gumantung ing semangat komandan. Sawise priksa kasebut, dheweke uga ngetokake 3 iron menyang barracks. Sing seneng!
    2. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 5 april 2021 11:42
      0
      Ing 50-60 taun abad kepungkur, kutu rampung lan gampang dikalahake. Ketemu properti DDT obat kanggo mateni serangga. Ing basis DDT, Bumi Aka, dheweke nggawe sabun bledug. Banjur lingkungan menehi swarane lan nglarang obat sing paling efektif kanggo kutu, belonch lan makhluk urip cilik lan mikroskop liyane, masalah maneh dadi dhuwure. Ala, sawetara perkara wis dadi kompleks banget kompleks lan meh ora larut dening macem-macem organisasi internasional; kemajuan wis ana ing arah sing beda-beda, sebaliknya.
      Paling ora kanggo tentara, bisa ninggalake pasokan sabun bledug sing murah lan ora biasa, nanging amarga ora dingerteni, nanging ora kedadeyan.
  10. Amuret
    Amuret 4 Agustus 2017 10:28
    +8
    Miturut memoir P.m. Ponochevny lan S.I. KABANOVA, salah sawijining tujuan penting ing pilot Jerman yaiku adus lan umbi-umbah ing semenanjung Rybachy. Thanks kanggo artikel. Soko anyar babagan facet sing ora dingerteni ing Perang Donya II.
    Uga, minangka pilihan, salah sawijining siram ing wilayah sing adoh karo para ahli geologi
  11. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 4 Agustus 2017 10:56
    +6
    Miturut kelingan simbokku, ana rong laund ing regimen - wanita lancip nganggo sandhangan lan dawa sing dawa. Dava lan Asosiasi karo Nags Hackneyed ora mbuwang naluri seksual. Mula, dheweke mesthi tansah spat, ndeleng babagan layar bioskop aktris - kaendahan sing dipasang ing seragam lan sepatu sing digawe khusus.
    Lan cathetan liyane babagan kutu. Ing bagean, Pediculosis minangka penyakit saraf. Ya - saben kita duwe predisposisi kanggo penyakit iki (uga kanggo tuberkolosis, umume). Wangsulan: Bab ingkang utama yaiku nggawe kahanan. Conto yaiku kapal selam. Sadurunge lelungan, kabeh wong ngalami pemeriksaan medis sing tliti. Sawise sawetara wektu, wabah wiwiti ing papan, lan alam sing beda - sandhangan, rambut, lan kutu pubis (sing ora ngerti - subspecies sing beda-beda mung urip ing sawetara).
    1. AVVA2012
      AVVA2012 4 Agustus 2017 12:11
      + 16
      Ing bagean, Pediculosis minangka penyakit saraf.

      Apa ana generasi urip spontan? ngguyu Kaya, iwak bisa lair saka silt, cacing saka lemah, tikus saka lumpur, mabur saka daging? Ya, wis, 500 taun, amarga ide iki, nanging isih digunakake.
      Aku pengin ujar yen kutu pubis, sing katon saka syaraf, minangka alesan sing apik kanggo bojo! ngguyu Kaya sifilis.
      1. Pimpinan saka Redskins
        Pimpinan saka Redskins 4 Agustus 2017 12:21
        +7
        Inggih, apik ... conto saka urip. Crita saka mbahku, garwane petugas. Sajrone acara ing Hongaria, bojone kancane "dikirim ing liburan". Kanca sing kuwatir banget, terus ngomong babagan batur. Ing wayah sore, mbahku lagi nggabungake rambut sing gembur lan kanthi ora sengaja nyekel pimple nganggo sisir. Bebarengan karo getih, "titik" wiwit nyebar sirah ...
        Meh kabeh wong duwe koch tongkat. Miwiti mangan miskin, asring nyekel kadhemen, mimpin gaya urip sing ora disenengi lan dheweke bakal "tangi" menehi tuberkolosis. Sanajan ora ana sing bisa batuk.
        Lan banjur bojoku bojoku mati ...
        1. AVVA2012
          AVVA2012 4 Agustus 2017 13:34
          +6
          Meh kabeh wong duwe koch tongkat. Miwiti mangan miskin, asring nyekel kadhemen, mimpin gaya urip sing ora disenengi lan dheweke bakal "tangi" menehi tuberkolosis. Sanajan ora ana sing bisa batuk.

          Aja mbingungake serangga nganggo mycobacteria. Tuberkulosis, ya, ing bentuk sing ora aktif, saiki ana ing meh kabeh wong lan uga duwe teoriyen ana kedadeyan kasebut njamin host saka infeksi anyar. Alamiah, kanthi nyuda kekebalan, yen sampeyan ora apik banget, mula tuberkolosis bakal mlebu ing fase aktif. Lan "poin" creeping saka sirah wassat, sepeda iki ora dingerteni sepira umur. Tengen, karepmu, percaya apa sing dikarepake.
      2. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 4 Agustus 2017 13:51
        +2
        Kutipan saka avva2012
        LOUSE PUBCIC, sing katon saka syaraf, minangka alesan sing apik kanggo bojo!

        Ya, kenapa langsung "saka saraf"? Kita bisa ngomong yen aku dicekel ing kamar mandi ....... nglirik
        1. AVVA2012
          AVVA2012 4 Agustus 2017 14:25
          +1
          Saget! Lan uga pilihan iki minangka juara sing durung ditemtokake, ngguyu Nanging kepiye carane ana kapal selam, aku ora ngerti yen ana bathhouse?
          1. Nikolaevich I
            Nikolaevich I 4 Agustus 2017 15:10
            +2
            Kutipan saka avva2012
            Nanging kepiye carane ana kapal selam, aku ora ngerti yen ana bathhouse?

            Ana udan ... sedulur
  12. leonardo_1971
    leonardo_1971 4 Agustus 2017 11:10
    +8
    Ing chechnya, kanthi kekurangan banyu, kita bisa ngumbah awake dhewe kanthi banyu setengah kebak lan malah wisuh ing jeroan penyebaran, sing pertama ditindakake yaiku nggawe bathuke.
  13. Taois
    Taois 4 Agustus 2017 11:26
    +4
    Kanthi cara, ya, Jerman luwih elek banget karo iki ... ing kasus apa wae, mula serangga kasebut kalebu komplek kimia, nanging ora duwe "adus" adus ", lan ora ana kabiasaan adus .. Waca rangkeng-.
    1. Amuret
      Amuret 4 Agustus 2017 13:36
      +7
      Kutipan: Taoist
      Ing kasus apa wae, dheweke wis nate serangga utamane karo kimia, nanging ora duwe "adus" bath-cuci ", lan ora ana kabiasaan kanggo adus ...

      Dadi ing negara-negara "beradabulir" Eropa, ana sing mbebayani kanggo ngumbah, lan mulane produk kayata cologne lan deodoran sing ora mung nyingkirake serangga. awake dhewe. "Alesan kasebut ora mung ing gondho sing apik banget, nanging uga sejatine aturan kebersihan pribadi kasebut ora nganggep prosedur banyu wajib: adus sing arang banget. Apa kebersihan yen ora ana lemari ing versi sing apik, lan abdi Sembah karo panci pimpinan! Cologne mbantu ngrampungake gondho awak sing ora ana. "
      1. AVVA2012
        AVVA2012 5 Agustus 2017 06:15
        +7
        Umumé, salah tanggapan sing kondhang babagan mambu awak sing ora ana. Wong-wong sing duwe pengalaman karo wong sing ora duwe omah bakal ngonfirmasi sandhangan sing ora nesu. Yen ana wong sing ora dikepung lan ora ana ulcer rotting ing dheweke, mula ora ana bau. Kulit manungsa nduweni kemampuan kanggo ngresiki dhewe.
        1. Catherine II
          Catherine II 5 Agustus 2017 13:17
          +3
          Kutipan saka avva2012
          Kulit manungsa nduweni kemampuan kanggo ngresiki dhewe.

          lan nganyari. Sawise kabeh, kulit minangka organ asale paling gedhe.
          Iki ngresiki ing 15 menit saka jinis bakteri tartamtu, dheweke uga mati ing srengenge, saka garing lan barang-barang liyane .. nanging sandhangan ing kasus iki yaiku akumulasi kabeh - bakteri ... kita tuku kabeh iki minangka gaya urip.
          Mambu awak sing ora ana sing bisa bingung bisa uga bingung karo mambu sekresi sebaceum (ing srengenge panas, tanpa sandhangan, dheweke uga bakal ringkih) ...
          Umumé, tanpa sandhangan bakal beda banget, angin, srengenge lan pembersiban dhewe bakal nindakake pakaryan. Sing utama yaiku wong kasebut ora lara (conto)
        2. curious
          curious 5 Agustus 2017 16:34
          + 12
          Sing bener, dokter. Cuci wong-wong sing kesusu banget kanggo ngeruk. Lan rereget luwih saka 10 mm layon ilang dhewe.
          1. AVVA2012
            AVVA2012 5 Agustus 2017 18:03
            +1
            Ketoke sampeyan ora duwe pengalaman tartamtu. Aku ora ana ing rencana kasebut menyang gatel)) PS pracaya marang aku, aku ora ngumbah.
            1. curious
              curious 5 Agustus 2017 18:17
              +4
              Dhokter, aku duwe pengalaman ora adus telung wulan. Jeroan lan sprei diowahi saben minggu. Pancen ora ana siji-sijine.
              1. AVVA2012
                AVVA2012 6 Agustus 2017 08:03
                +1
                Aku uga duwe pengalaman ing babagan iki. Nanging ing kasus iki, iki dudu indikasi, sampeyan bisa nyengkuyung))) nanging wong sing ora duwe omah ing ruangan darurat, ya! Kaya sing dikandhakake, rumangsa beda.
          2. bazzilio
            bazzilio 6 Agustus 2017 01:20
            +1
            ... Lan dheweke mulai ngumbah sandhangan nalika wis istirahat ....))
          3. Catherine II
            Catherine II 6 Agustus 2017 21:07
            +1
            Kutipan saka Penasaran
            Sing bener, dokter. Cuci wong-wong sing kesusu banget kanggo ngeruk. Lan rereget luwih saka 10 mm layon ilang dhewe.

            Manungsa minangka primata - biasane ora kudu ngumpulake lapisan rereget, lan ing kene sampeyan kudu mbandhingake karo prinsip sing kita yaiku sing paling disenengi yaiku sing paling disenengi (nalika primata liyane wedi banget)
            Mite-mite, iki wis dadi gambar sedentary ..
            Primates karo alam ora mimpin - nanging kanthi alam kita isih reged kanthi cara .. Sanajan kita nglangi kanthi alam ..
            Kita dudu pemangsa lan ora digunakake kanggo ngumbah - mung mileni berjuang kanggo kebersihan (moralitas mayit kita kanggo ngumbah lan ngganti sandhangan ...
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Manul
              Manul 9 Agustus 2017 23:52
              0
              Kutipan: Catherine II
              Manungsa minangka primata

              Lan apa sing sampeyan lakokake mratelakake panemume? Mungkin aku ora percaya marang Gusti Allah, utawa ing Darwin, utawa ing alien?
              Ora mung sampeyan kanthi biaya mandhiri, sampeyan nyoba ngetrapake sudut pandang sampeyan ing saindenging jagad .., sampeyan nyoba mbangun kabeh wong ing saubengé. Aku ora ujar manawa iki ala. Iku mung isin sing aku wis dadi puguh banget kanggo nindakake iki, nanging sampeyan durung duwe)))))
          4. Tukang Militèr
            Tukang Militèr 29 Agustus 2017 06:37
            0
            Cuci wong-wong sing kesusu banget kanggo ngeruk.

            Ora mung, dheweke asring ngumbah - dheweke reged, sing terus dibesok, lan sapa wae ora bakal siram ora ngumbah ngguyu
  14. RoTTor
    RoTTor 4 Agustus 2017 22:51
    +7
    Ana masalah sing luwih sithik ing Angkatan Laut lan Aviation: Kabeh sing dibutuhake - unit medis, kantin, bather, bumbung, toko, toko perbaikan, lsp. Apa bagean Batalion Bao - Airfield (unit kasebut ditugasake menyang lapangan udara lan ngladeni regimen sing bisa digunakake ing kana (lan ing pangkalan pesisir.
    Bapak-ampar dadi perang wiwit wulan Juni 1941 nganti 1945 lan tentara meriem - saka platoon menyang Wakil Unit. Dheweke ngandhani yen kabeh gumantung marang komandan tentara kasebut, ngarep. Miturut critane, Rokossovsky wiwit rapat, apa wae menyang lawang ngarep kanthi pitakonan babagan pendhidhikan - panganan, perlengkapan, lsp. Bilai iku dadi komandhan, sing dianggep ora peduli utawa ora cukup.
    Lan urip ngarepan ngarep, miturut review prajurite line ngarep - guru sekolah, luwih akeh dipotong ing "Babomer Bomber Ngilangke" lan ing "Bombajer Torpedo" - Sawise kabeh, padha film Tilas prajurit garis ngarep lan mantan navigator saka Ma SF,
    1. kig
      kig 5 Agustus 2017 04:21
      +3
      Urip para pengebom Torpedo wis luar biasa, dheweke manggon ing kahanan sing meh normal. Spesifikasi perang ing sisih lor.
  15. Angin bebas
    Angin bebas 5 Agustus 2017 07:34
    +2
    Artikel sing menarik! Lan kepiye carane aku sijine ..... uga, oke. Aku kelingan guyon, kepiye cara nambani kutu sampeyan? Lan dheweke ora natoni aku.
  16. Catherine II
    Catherine II 5 Agustus 2017 13:21
    +3
    Thanks kanggo artikel - ora kurang menarik tinimbang ing "bagean panas" babagan perang.
    Minangka kutu - Ya, iki minangka masalah manungsa wiwit wektu kita nilar habitat lan dadi sedentary.
    Sajrone ewu taun, ana wong akeh lara lara serangga (lan ora mung)
    Iki minangka spesies luang sing parasitisasi mung kanggo manungsa - wis berkembang karo (Wingless)
    Hygiene apa sing diidini
    1-Tambah saka populasi manungsa
    Kapadhetan 2-Kutha
    3- Nambah pangarep-arep urip.
    Ing perjuangan kanggo kebersihan, manungsa wis ilang jutaan kompatriot kanggo ewonan taun ...
  17. Strashila
    Strashila 5 Agustus 2017 19:09
    +6
    Eyang kakung miwiti layanan ing ngarep sisih kulon ing taun 41, ing wulan Desember dheweke pancen tatu ... rumah sakit ... dikirim menyang sisih wetan sing adoh.
    41st ... angel, kadang padha ngimpi banyu kanthi cepet lan nggodhok banyu, dadi luwih gampang nalika ngarep stabil.
    Ing musim semi, 42nd, dheweke tekan ing Timur Timur ... Bagéan ana ing rawa, ing mburi sawetara kilometer pengawal tapel wates.
    Dheweke njupuk aku menyang kamar mandi saben dina 10 dina, njupuk ... ngumbah ... nutrisi sing apik.
    Ing sisih ngarep, ing posisi ... dheweke mangan briquette lemak lan krupuk ... sing muncul ing tentara kita sawise perusahaan Finnish. Kabeh sayuran sing diklumpukake ing wilayah sing bisa digunakake kanggo panganan ... Herb, ROOT, Foliage, woh wohan beri, jamur.
    Saka nutrisi sing kurang, prajurit ngembangake buta wengi. Amarga kelembapan sing terus-terusan, dheweke adaptasi kanggo nimbang sepatu basi lan mlaku-mlaku, banjur dipasang ing sepatu nalika padha ngumbah. Dampness provokasi penyakit jamur ing sikil lan radhang sendi.
    Owah-owahan sing jelas ing sangu sangu kedadeyan ing wulan Agustus 44, nalika kaleng daging lan iwak, biskuit katon.
  18. Monarchist
    Monarchist 5 Agustus 2017 20:10
    +2
    Kutipan saka super.ufu
    Sampeyan nulis omong kosong, loro-lorone padha karo padha

    Yen pengeling-eling para veteran lan dokumen ora apik, mula apa sing bener?
  19. Monarchist
    Monarchist 5 Agustus 2017 20:23
    +2
    Kutipan saka Penasaran
    Dhokter, aku duwe pengalaman ora adus telung wulan. Jeroan lan sprei diowahi saben minggu. Pancen ora ana siji-sijine.

    Aku konfirmasi: Aku dhewe sing padha karo sing padha lan ora ana mambu
    1. Tukang Militèr
      Tukang Militèr 29 Agustus 2017 06:46
      0
      Ya, sampeyan langsung "wong suci" kaya malaekat Incorporeal, aku meri sampeyan. Bener, iku ora
      Ora ana sing nate bau.
      , lan kabeh wong-wong sing padha karo mambu lan ora nggatekake mambu iki lan ora nggatekake, amarga organisme pemanasan anget sing urip bakal mbuwang produk sampah ing kulit
  20. Kosmotoga
    Kosmotoga 6 Agustus 2017 11:55
    +1
    "Scabies" minangka neraka bab. Aku lara kaya bocah. Sampeyan ora pengin mungsuh. Dokter kalebu "lenga sulpurus" ing perawatan, lan supaya aja nganti nyuwek getih, amarga wutuh awak kabeh, dheweke uga menehi diphenhydramine.
  21. macem-macem
    macem-macem 6 Agustus 2017 14:51
    0
    Koleksi foto sing apik!
  22. Ossetian
    Ossetian 6 Agustus 2017 19:54
    0
    A.V. Zagortsev ing "kutha" nggambarake piranti vosheboy / panggang. Kutu berjuang karo uap lan tekanan
  23. heruv1 aku
    heruv1 aku 6 Agustus 2017 22:45
    +1
    Aku ora kelingan karo memo, nanging mesthi fritz. Umumé, kaya wong Jerman cedhak Stalingrad ngetrapake pengalaman nglawan kutu saka tentara abang, tegesé diturunake ing njaba, miturut kutu kasebut metu menyang udhara sing ditumpes. Mekaten.
    1. Zug
      Zug 17. november 2017 22:46
      0
      Mesthi, aku wis maca, dheweke nindakake
  24. ufpb
    ufpb 9 Agustus 2017 13:40
    +1
    Quote: Monarchist
    Nanging, aku ngerti saka tembung saka para veteran: Overcoats kita luwih apik tinimbang Jerman, lan jeroan Jerman populer karo tentara abang. Siji wong tuwa marang aku yen wong Jerman sing luwih dhuwur.
    Prajurite kasebut pancen ngormati razor Jerman (bapakku duwe pemberontakan solingen Jerman ing taun 1969. Lan saiki aku kelingan: ana ing lemah, gagang kasebut isih luwih praktis tinimbang wong Jerman (kita duwe flywheel nyata, lan dheweke duwe ersatz) tentara abang luwih seneng shag

    Wedi "Jerman wiwit luwih tipis tinimbang razor sing digawe. Eyangku uga duwe piala.
  25. Manul
    Manul 9 Agustus 2017 23:43
    +2
    Jeneng sing banter "urip ngarep". Panganggit mung kena kutu lan ing aspek masalah sing ditimbang-nimbang, masalah kebersihan. Siji entuk kesan yen para tentara abang mung siji masalah. Cukur alis saka kutu awak lol . Pisanan, penulis babagan kutu awak, banjur mlumpat menyang biasa, sampeyan kudu mikir ing tanggapan sing nesu. Penulis goleki sinau. Artikel ora dadi istilah kertas kanggo dilat ing Internet. Oh, dheweke wis remuk ...