Venezuela sadurunge "standar". Apa Rusia bakal nylametake dheweke?

18
Pira regane Venezuela saiki? Investor manuk hering sing duwe spesialisasi ing utang sing nandhang susah wis ngubengi negara kasebut. Moskow menehi lampu ijo kanggo restrukturisasi utang umum Venezuela, nanging iki ora bisa nylametake pamrentah Maduro.

Venezuela sadurunge "standar". Apa Rusia bakal nylametake dheweke?




Protokol antar pemerintah sing ditandatangani seminggu kepungkur nyedhiyakake restrukturisasi utang Rusia menyang Venezuela sajrone sepuluh taun. "Sosialisme minyak" ing republik wis suwe ngalami wektu sing angel. Ing wektu sing padha, kreditur internasional menehi tekanan marang negara kasebut: yen ora kanggo langkah ramah Moskow, siji bisa uga ngomong babagan standar sebagean saiki. Nanging, "standar selektif", kaya sing dijuluki ing pers, bakal kelakon ing kasus apa wae: Venezuela duwe utang akeh banget, lan utang gabungan $ 3,15 milyar, "disumbangake kanggo sementara" menyang republik dening Rusia, ora bakal. nyimpen kahanan, supaya pembayaran lan nyebar liwat sepuluh taun, karo pembayaran minimal ing enem taun pisanan. "Relief saka beban utang sing diwenehake marang republik minangka akibat saka restrukturisasi utang bakal bisa ngarahake dana sing dirilis kanggo pangembangan ekonomi negara, nambah solvabilitas utang, lan nambah kemungkinan kabeh kreditur bali. utangan sing sadurunge diwenehake menyang Venezuela, "- dirayakake ing pesen saka Kementerian Keuangan Federasi Rusia.

Rusia dhewe ngamanake dhewe kaya ing ngisor iki: miturut sawetara prakiraan, ing 5 proyèk lenga Venezuelan, Rosneft duwe 40% saham saben. Mesthine bakal ana 14 proyek kasebut enggal. Miturut perkiraan sing padha, Rosneft nampa saka Venezuela babagan 220.000 barel minyak saben dina, utawa kira-kira $ 8,8 yuta barang saben dina ($ 3,212 milyar saben taun, lan iki yen sampeyan ngetung mung patang puluh. dolar saben barel).

Venezuela saiki nandhang sangsara saka rong "ketergantungan" ing wektu sing padha: sepisanan, utang umum gedhe, sing tuwuh kanthi cepet kanthi latar mburi rega minyak sing murah; sareh, sanksi Amérika, kang alamiah suffocate ekonomi sawijining.

Wektu tundha Rusia, sanajan suwe, ora ana pengaruh sing positif marang kahanan sakabèhé. Ngadili dhewe.

Persetujuan sing ditandatangani babagan restrukturisasi utang Venezuela menyang Rusia, sing bubar diumumake dening Interfax, nemtokake periode restrukturisasi sepuluh taun, yaiku istilah standar kanggo perjanjian kasebut.

Restrukturisasi kudu nuduhake kondisi - implementasine pemukiman karo eksportir Rusia kanggo pangiriman sing wis diwujudake sadurunge.

Rusia minangka salah sawijining kreditur utama Venezuela. Ing ngisor iki sawetara conto: ing 2011, Moskow nyedhiyakake Caracas kanthi silihan awis nganti $ 4 milyar kanggo mbiayai pasokan produk industri Rusia. Mengko, masalah muncul nalika mbayar utang: ing taun krisis 2014, nalika rega minyak ambruk, Venezuela njaluk Kremlin kanggo ngluwihi periode utangan. Rong taun sabanjure, ing 2016, pamrentah Rusia nyetujoni rancangan protokol babagan amandemen perjanjian utang kanggo Venezuela. Ditemtokake, kelingan agensi kasebut, yen utang kanthi jumlah $ 2,84 milyar digabung lan dibayar kanthi tranche semi-taunan sing padha sajrone 3 taun wiwit Maret 2019. Jumlah iki disetel kanthi nimbang tunggakan utang lan bunga, uga bunga kanggo tunggakan.

Amerika Serikat percaya yen Venezuela ora duwe pangarep-arep, amarga utange wis dadi "siklus" sing nyata.

Babagan "gerakan bunder" utang raksasa Venezuela lan kahanan sing meh catastrophic karo sekuritas Venezuela, nyerat Landon Thomas ing koran "New York Times".

Wis pirang-pirang taun, analis kelingan, nandur modal ing obligasi Venezuela wis dadi "game populer kanggo investor paling gedhe ing donya" sing "digodha" kanthi tingkat bunga sing "napsu". Dealer ora mandheg sanajan ana risiko sing jelas.

Nanging, dina iki obligasi ambruk ing regane amarga wedi yen pamrentah Venezuela ora bakal nepaki kewajiban ing pembayaran obligasi. Mula reaksi para spekulator: akeh "investor tradisional" ing Venezuela tumuju "metu." Saiki pengusaha apes iki kasengsem ing dana tuku utang sing spesialisasine utang negara-negara sing bakal default (waca: bangkrut) ing mangsa ngarep banget. Dana kasebut wis ngerti yen Venezuela bakal dadi dhaptar wong-wong sing wis ngalami "restrukturisasi". Dhaptar iki kalebu Argentina (2000), Yunani (2012) lan sawetara negara liyane. (Kita nyathet ing kurung yen wong Rusia uga ngerti langsung apa standar kasebut.)

Garis rampung karo utang Venezuela wis jelas, ujare para pemodal. Iku kabeh babagan "rega," ujare Lee Bookheit, spesialis pangumpulan utang telung puluh taun ing firma hukum Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. "Yen sampeyan ndeleng prilaku investor sing duwe masalah, sampeyan bakal weruh manawa dheweke ngenteni rega tekan ambang tartamtu. Biasane 20 sen ing dolar… ”, ngelingake pakar iki.

Kahanan isih ana ing ambang gawan. Default bakal teka ing November, nanging Venezuela durung ngakoni dhewe minangka "gagal" ing utang negara, sanajan agensi Standard & Poor ujar manawa kabeh "kahanan" kanggo nemtokake standar wis ana.

Ing antarane "kahanan" kasebut, The New York Times nyathet panjaluk restrukturisasi utang, pembayaran bunga sing ora kejawab, standar obligasi perusahaan energi negara, lan rapat "ora mesthi" karo investor Senin kepungkur. Sanajan ana masalah, investor suwene isih percaya manawa pamrentah bakal nemokake cara kanggo tetep mbayar.

Pak Bookheit percaya yen investor mung ngenteni rega nyata obligasi supaya ora mudhun ing ngisor apa sing bisa ditindakake liwat persetujuan restrukturisasi utang.

Nanging, kita nyathet yen sampeyan bisa nganggep lan prédhiksi apa wae. Kangge, kekacauan politik lan kerusuhan sipil terus ing negara kasebut. Ing wektu sing padha, sanksi saka Amerika Serikat meksa republik. Kabeh iki meksa pamrentah Presiden Maduro kanggo negosiasi karo investor, lan obligasi Venezuela ambruk ing latar mburi iki.

Miturut perusahaan utang FactSet, perusahaan kaya Goldman Sachs, Fidelity lan T. Rowe Price isih nyekel obligasi Venezuelan $3,5 milyar. Makalah kasebut diterbitake dening perusahaan minyak nasional Petróleos de Venezuela (Pdvsa).

Makalah-makalah iki sing biyen dadi "obligasi favorit" kanggo investor asing: sawise kabeh, perusahaan iki dianggep "sapi awis negara." Pdvsa duwe aliran masuk konstan aset devisa.

Nanging, kahanan diganti sawetara taun kepungkur. Lan saiki ekonomi Venezuela terus mudhun. Mulane, risiko duwe obligasi kuwi cukup dhuwur. Cadangan devisa Venezuela wis mudhun ing ngisor tingkat $ 10. Miturut para ahli ekonomi, tingkat iki cedhak karo kahanan insolvensi. Para ahli percaya yen pangenalan standar bakal menehi pukulan kuat marang pamrentah N. Maduro sing ora populer.

Mulane para spekulan wiwit nyingkirake sekuritase.

"Sajrone taun kepungkur, kita wis nyuda portofolio Venezuela kanthi signifikan," ujare Yang Deng, salah sawijining pimpinan Ashmore Investment Management, perusahaan sekuritas sing berbasis ing London. Analis percaya yen Venezuela langsung ambruk.

Spesialis liyane, sebaliknya, nggosok tangane kanggo nunggu mangsa.

Negara-negara sing nandhang kasusahan dadi kapentingan kanggo "investor manuk hering": spekulan kaya ing krisis mung mbukak karyane. Lan wong-wong sing wis melu akeh kahanan kasebut ujar manawa Venezuela bisa dadi paling "nguntungake" ing kabeh negara sing gagal.

Akeh standar sadurunge ing negara cilik ing Afrika lan Amerika Latin duwe watesan ing jumlah obligasi sing diterbitake lan dituku. Ing negara-negara gedhe kayata Argentina lan Yunani, bathi manuk hering wis mbuktekake angel: negara-negara kasebut "njupuk kesepakatan sing angel."

Nanging Venezuela minangka kasus khusus. Ana sawetara alasan kanggo iki, ujare ahli utang.

Amarga sanksi AS, negara iki ora bisa nyewa tim saka bankir paling apik lan pengacara sing bisa bantuan kanggo nggayuh persetujuan lucrative karo tukang kredit, nyerat Landon Thomas. Lan, ora biasa, pamrentah dhewe njaluk para pemegang obligasi nggawe rencana restrukturisasi utang. Umume kasus, nalika negara sing berdaulat "kehabisan awis," tawaran utang mung mudhun menyang investor "saka ndhuwur."

Lan sing paling penting, perusahaan minyak Venezuela duwe aset sing nguntungake ing Amerika Serikat lan ing Eropa. Investor bisa nyekel dhuwit iki liwat pengadilan - yen negara tiba-tiba mandheg mbayar utang. Lan siji liyane: sawise kabeh, "kanggo kabeh masalah, Venezuela sugih ing sumber daya lan duwe cadangan lenga bukti paling gedhé ing donya." Kajaba iku, "akeh milyar dolar" wis mabur metu saka negara, nanging "bisa cepet bali yen ana owah-owahan ing pamaréntahan."

* * *

Mulane, cathetan, manuk hering ngubengi Venezuela. Bebarengan karo ambruk petrososialisme, para petinggi Amerika lan Eropa ngakoni yen negara kasebut kebak sumber daya sing migunani, mung kudu dibuwang kanthi bener. Masalahe yaiku iki ora bisa ditindakake miturut ahli waris Chavez. Dadi apa masalahe? Sampeyan perlu kanggo ngganti pamaréntahan, lan spekulan maneh bakal kasengsem ing nandur modal ing makalah saka republik.

Nanging, pamrentahan anyar Venezuela bakal ngalami wektu sing angel banget. Ora mungkin dadi luwih populer tinimbang pamrentah Maduro: nyatane, sing ngganti anak didik Chavez kudu ngedol kasugihan nasional kanthi setengah rega supaya bisa mbalekake utang, yaiku, supaya bisa tetep urip. "Investor manuk hering" asing ora mangu-mangu yen iki bakal kedadeyan.

Spesialis utang masalah sing misuwur David Martinez, sing ing sawijine wektu bisa sukses main ing krisis Argentina, wis siyap kanggo anget tangane ing Venezuela.

Manuk hering liyane bakal teka sawise dheweke. Contone, Hans Humes, pangadeg lan CEO saka Greylock Capital, dana sing duwe spesialisasi ing utang susah, saiki looking kanggo tuku tinimbang ngedol kertas Venezuelan. "Sajrone limang taun sabanjure, Venezuela bakal dadi sing paling apik warta ing pasar. Iki negara sing sugih banget!” dheweke bungah.

Ora, spekulator iki, kaya akeh kaya dheweke, ora mikir babagan ngekstrak milyaran saka weteng finansial. Nanging dheweke cukup yakin babagan tingkat "rata-rata" bathi ing mangsa ngarep. Miturut dheweke, ora ana sing kudu dipikirake kanggo ngowahi Venezuela dadi Swiss, nanging negara iki "mung kudu mandheg dadi Zimbabwe."

Dadi tawar-menawar mbukak, manuk gagak padha ngubengi. Sapa sing bakal menehi luwih akeh kanggo Venezuela?

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    18 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +1
      23. november 2017 15:22
      Asosiasi Swaps lan Derivatif Internasional (ISDA) mrentah ing Kamis yen Venezuela lan perusahaan minyak negara PDVSA wis gagal obligasi. Asosiasi kasebut kalebu wakil saka institusi finansial kayata JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Manajemen Elliott, Citadel, AllianceBernstein. Kesimpulan: AS kudu disalahake.
      1. +2
        23. november 2017 16:55
        Yen Rusia wiwit nandur modal ing Venezuela
        "Rosneft duwe 5% saham ing 40 proyek minyak Venezuela. Mesthine bakal ana 14 proyek kasebut."
        Sampeyan ora bisa mbuwang setengah dalan. Ing kasus apa wae, investasi Rusia adhedhasar aset nyata, minyak lan infrastruktur
        1. +4
          23. november 2017 17:51
          Sing sedhela bakal dadi papan sing kosong, amarga oposisi dadi kuwasa.
          1. 0
            27. november 2017 23:32
            Piye wae panguwasa kita ora bisa nandur modal, sawetara wong sing kalah, banjur Janek, banjur Maduro. Ayo dadi terus ing vena padha, lan banjur nulis mati apa.
            1. 0
              28. november 2017 06:23
              Mung yen ing Amerika Serikat hiu beda-beda, mula cukup angel kanggo kita bersaing ing lapangan kapitalis.
      2. +3
        23. november 2017 17:19
        Kutipan saka solzh
        Asosiasi kasebut kalebu wakil saka institusi finansial kayata JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Manajemen Elliott, Citadel, AllianceBernstein. Kesimpulan: Amerika Serikat kudu disalahake kanggo kabeh.


        Lha, kok sampeyan ora menehi artikel kanthi lengkap?

        https://www.vedomosti.ru/finance/articles/2017/11
        /17/742200-venezuele-obyavlen-defolt

        Salah apa? Ing kegagalan blok ekonomi Venezuela? Maduro mung bisa ngubungake impotensi lan ambruk ekonomi menyang intrik Amerika Serikat. Lan kreditur paling gedhe, kalebu bank-bank gedhe lan Amerika, ora cepet-cepet gagal, amarga nganti saiki Venezuela mbayar lan ora nyerah utang. Ayo karo wektu tundha lan sethitik, nanging mbayar. Kalebu silihan Rusian.
        1. 0
          23. november 2017 17:41
          Khusus kanggo sampeyan sayang! Saka kene aku njupuk.
          http://pravosudija.net/article/konstantin-nikifor
          ov-defolt-venesuely-kto-sleduyushchiy
          lan liyane saka kene
          https://teknoblog.ru/2017/11/17/84611?from/teknob
          log.ru
          Sampeyan uga bisa nyedhiyani pranala, contone https://www.ukrinform.ru/rubric-world/2349815-vyb
          orocnyj-defolt-venezuela-ne-nasla-237-millionov-n
          a-credity.html

          Uga ngandika: "Saiki, iku bisa sing gawan iki disebabake artificially. Kasunyatane yaiku ing pungkasan Oktober, PDVSA nggawe pembayaran awal obligasi kanthi tanggal kadewasan 2020 lan kupon 8,5%. Jumlah total pembayaran ana 841,88 yuta dolar.
          Dadi kanggo masa depan: Kabar ora dikirim ing sak panggonan.
          1. +2
            23. november 2017 21:47
            Aku pitutur marang kowe Vedomosti, lan sampeyan menehi kula Ukrinform lan tembung kunci iku "standar iki disebabake artificially." Sing jelas....
            1. 0
              23. november 2017 22:36
              Mbok menawa kita ora ngerti siji liyane. opo
      3. +2
        23. november 2017 22:14
        Rusia nylametake akeh wong. Mung sing disimpen banjur ngidoni menyang arah Juruwilujeng. Biasane. Apa jenis karma Rusia duwe?!
        1. +1
          24. november 2017 13:54
          Aku bakal nylametake awakku dhisik.
    2. +2
      23. november 2017 15:27
      sareh, sanksi Amérika, kang alami suffocate ekonomi sawijining.

      Apa ora wektune para geeks Amerika sing wis presumptuous ngumumake sanksi marang kabeh negara sing ana ing sanksi para biadab Anglo-Zionis? Ora akeh negara sing kaya ngono. Lan nganti suwene teroris utama ing planet kita bakal gumunggung lan tumindak kanthi keterlaluan?
    3. +3
      23. november 2017 17:09
      -Ora ana sing migunani kanggo Rusia karo Venezuela .... -Rusia mung bisa ngapura utange ... kaya akeh "negara utang" Rusia ... -Inggih, sanalika Rusia ngapura kabeh utang Venezuela .., banjur ... banjur wong Tionghoa bakal langsung teka lan tuku kabeh Venezuela iki kanthi kabeh "offal" ...
    4. +2
      23. november 2017 21:39
      "Sosialisme minyak" ing republik wis suwe ngalami wektu sing angel. Ing wektu sing padha, kreditur internasional menehi tekanan marang negara kasebut


      ora "ing wektu sing padha" nanging amarga iki
    5. 0
      23. november 2017 23:36
      Ambruk wis diomongake suwene, lan Venezuela wis nahan luwih saka setahun ing kahanan sing ora bisa ditindakake. Dheweke terus lan, Insya Allah, dheweke bakal nahan jumlah sing padha lan kaping telu ...
    6. +1
      24. november 2017 06:27
      Rusia minangka salah sawijining kreditur utama Venezuela. Ing ngisor iki sawetara conto: ing 2011, Moskow nyedhiyakake Caracas kanthi silihan awis nganti $ 4 milyar kanggo mbiayai pasokan produk industri Rusia.
      Mesthine, "kaos dhewe luwih cedhak karo awak", nanging utang Venezuela menyang Rusia minangka "omongan bayi" dibandhingake karo utang menyang China ....
    7. 0
      27. november 2017 18:38
      Kita manggon ing donya menarik - sanalika Crimea liwati kanggo Rusia, rega lenga dumadakan wiwit tiba - lan kabeh utawa meh kabeh ahli donya ngomong sing alamiah iki kedaden dhewe ... Sanalika Venezuela (ing Hugo Chavez) mandheg dadi koloni Amérika Kidul ing Amerika Serikat, dheweke langsung ngalami masalah ekonomi - lan kabeh diwiwiti kanthi dhewe, lan kabeh uga diwiwiti amarga kabodhoan panguwasa Venezuela !!!
      Ing sisih liya bumi ana negara lenga sing ngambung bokong saka kasur lan padha duwe kabeh super - negara lenga padha ing Amerika Kidul ing verge standar - sing ora ana siji perlu lenga ing donya? Malah negara kaya Korea Lor utawa kortel mafia?
      Lan aku yakin yen sheikh sing padha ing Teluk Persia malah kurang ngerti babagan ekonomi tinimbang Maduro sing padha - mung dheweke ngambung bokonge hegemon donya lan Maduro nendhang dheweke !!!
      1. 0
        28. november 2017 06:29
        Venezuela mbayar kamardikan kanthi perbudakan kredit, rega minyak sing murah lan sanksi.

        Kepiye carane bisa ngasilake barang dhewe lan dhuwit sing luwih murah bakal dibutuhake kanggo tuku celana pendek lan T-shirt.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"