Achtung! Dicethakaké "konspirasi donya" Russian

29
Topik "konspirasi Rusia" global diuripake maneh ing media asing ing musim semi 2017, nalika skandal njeblug karo pernyataan Perdana Menteri Malta, Joseph Muscat, sing mutusake kanggo nutupi tuduhan korupsi dening " Tilak Rusia" lan diarani data CIA lan MI6. Leres, ing tanah kelairane Pak Muscat, mergo, dheweke diarani bodho. Nanging, dhaptar negara sing wis ketemu "Rusia tilak" saya dianyari. Ora kanggo dicathet ing tegese ngilangi fashion.

Achtung! Dicethakaké "konspirasi donya" Russian




Mei ing Malta ditemokake lengen dawa saka Kremlin. Tangan iki "intervensi" ing proses politik ing negara cilik Uni Eropa. "Russian plot" ditemokke ora tanpa bantuan saka ngendi-endi agen CIA lan MI6.

Perdhana Mentri Lokal Joseph Muscat dadi pusat skandal korupsi. Ing latar mburi woro-woro pemilihan parlemen awal, Muscat sing kasebut ing ndhuwur cepet-cepet nglaporake "konspirasi Rusia" ing pulo kasebut. Perdana menteri ngomong babagan ancaman campur tangan Kremlin ing kampanye pemilihan. Minangka bantahan, dheweke nyebutake data Layanan Keamanan Malta, sing dielingake dening kolega saka CIA lan MI6.

Miturut Muscat, kita ngomong babagan niat Kremlin kanggo mbales dendam marang pamrentahane kanggo Oktober 2016, nalika Malta ora gelem ngisi bahan bakar kapal-kapal grup operator pesawat Angkatan Laut Rusia ing pelabuhan kasebut, lan kanggo Mei 2017, nalika tumindak legislatif disetujoni. ing entri visa-free menyang EU kanggo warga Ukraina . Kaputusan paling anyar, sing ditandatangani ing 17 Mei ing Parlemen Eropa, utamane amarga upaya Malta, sing mimpin Dewan EU.

Hipotesis Muscat dipoyoki sacara lokal, karo Simon Buzuttil, pimpinan Partai Nasionalis oposisi Malta, nyebutake tuduhan Perdana Menteri "pancen konyol lan absurd". Miturut dheweke, Pak Muscat nggawe statement bodho lan "rampung ilang kontak karo kasunyatan."

Ing wulan Juni, "konspirasi Rusia" uga "dicethakaké" ing Montenegro.

"Hacker sing ana hubungane karo intelijen Rusia target Montenegro ing awal taun iki," kacarita FireEye minangka perusahaan cybersecurity.

"FireEye" kasebut nyambungake "serangan Rusia" karo anggota grup hacker "APT 28". Dheweke diduga ngluncurake "program jahat". Sadurungé, ing 2016, wong-wong sing padha iki "dituduhake campur tangan ing pemilihan AS."

Serangan musim panas 2017 digandhengake karo kasunyatan sing Montenegro "resmi gabung karo NATO." "Ekspansi NATO asring dideleng dening Federasi Rusia minangka ancaman kanggo keamanan, lan tawaran Montenegro kanggo dadi anggota wis dibantah kanthi kuat dening Rusia lan partai politik pro-Rusia ing Montenegro. Kemungkinan kegiatan iki minangka bagean saka fokus APT 28 sing terus-terusan, sing fokus ing macem-macem negara anggota NATO, uga organisasi kasebut dhewe, "ujare Tony Cole, Wakil Presiden lan Kepala Pejabat Teknologi FireEye, ing briefing kasebut.

Serangan phishing Rusia diduga nggunakake dokumen sing ana gandhengane karo bunderan militer Eropa, uga bahan saka rapat-rapat ing tingkat NATO.

Kacarita uga "APT 28" dikenal kanthi jeneng "Fancy Bear" lan "Sofacy". Klompok iki "ajeg nggunakake serangan phishing kanggo entuk akses menyang sistem."

Sabanjure "kena" ing mangsa panas 2017 ana rong negara ing wektu sing padha: Denmark lan Swedia.

Menteri pertahanan negara loro tumindak minangka pasangan lan nyatakake: Denmark lan Swedia kudu intensify kerjasama pertahanan kanggo counter "ancaman akeh saka Rusia", kalebu saka kampanye palsu "mbebayani" lan serangan cyber.

Wong Swedia Peter Hultqvist lan Dane Klaus Hjort Frederiksen ujar manawa perang hibrida Rusia minangka "serangan siber, disinformasi lan palsu. warta". Lan kampanye kasebut bisa nggawe "kahanan sing durung mesthi": negara-negara sing diserang "ora bakal bisa mbedakake kanthi jelas berita palsu lan disinformasi saka bebener." Akibaté, keamanan bisa nandhang sangsara. Para menteri percaya yen negara loro kasebut "wis ngalami bentuk [gangguan iki]" lan mulane pengin "ngreksa luwih apik" masyarakate saka serangan anyar.

Sadurunge, Institut Urusan Internasional Stockholm nuduh Rusia nggunakake warta palsu lan nindakake kampanye disinformasi "terkoordinasi" sing mengaruhi pendapat umum lan nggawe keputusan ing Swedia. Panaliten sing gegandhengan nyatakake yen Swedia minangka target "langkah-langkah aktif" kanggo Rusia, kalebu penyebaran "tentara troll". Tujuan utama Moskow mesthine kanggo "ngreksa status quo geostrategis" kanthi meksa Swedia supaya adoh saka aliansi militer NATO.

Ana wis ngomong babagan campur tangan Rusia ing Swedia sadurunge. Contone, ing Januari 2017, Perdana Menteri Swedia Stefan Löfven ujar ing konferensi keamanan nasional yen dheweke ora bisa ngilangi upaya Rusia kanggo mengaruhi pemilihan Swedia sabanjure ing 2018.

Ing mangsa panas panas 2017, statements curious padha digawe babagan jejak Rusia ing negara maju demokrasi donya - Amerika Serikat.

Ing Juli, Direktur CIA Pak Pompeo kacarita publik yen Rusia campur tangan ora mung ing pemilihan presiden 2016. Kanthi Barack Obama uga, ora kabeh lancar: "intervensi" Kremlin uga ditindakake ing pemilihan 2012. Ya, iki wis kedadeyan sadurunge: Muscovites ngganggu "ing siklus pemilihan sadurunge." "Dheweke wis nindakake iki kanggo wektu sing suwe," dheweke ngakoni, kanthi ati-ati ngindhari bukti.

Musim panas sing panas menehi dalan menyang musim gugur sing panas banget.

Ing Nopember 2017, dicethakaké manawa kepinginan Catalonia kanggo kamardikan uga diatur dening Rusia. Wektu iki, peretas Moskow sing enterprising wis kerja sama karo peretas Venezuela.

Madrid resmi nyatakake: "intervensi" ing Catalonia sing diatur dening "peretas" saka Rusia lan Venezuela.

Miturut pamrentah Spanyol, versi intervensi peretas "didaftar" ing Rusia lan Venezuela "ngyakinake". Iku peretas sing nyebabake "krisis institusional ing Catalonia". Nanging, pratelan kasebut ora ngemot bantahan khusus sing nuduhake jejak peretas saka ngendi wae ing pinggiran kutha Moskow.

Nanging, miturut juru bicara pemerintah Yñigo Méndez de Vigo lan Menteri Pertahanan Maria Dolores de Cospedal, topik kasebut serius. "Iki minangka topik sing serius," ujare Mendez de Vigo, "amarga demokrasi kudu ngadhepi tantangan sing ditimbulake dening teknologi anyar." Teknologi kasebut, juru bicara pemerintah nambah, "ora ngerti wates," lan mulane "masalah kasebut kudu dirampungake ing tingkat Uni Eropa."

Minangka kanggo mratelakake panemume Menteri Pertahanan Spanyol, wanita wani ngandika: "Pamrentah yakin manawa akeh pesen lan campur tangan diatur liwat jaringan sosial teka saka wilayah Rusia." Maria Dolores de Cospedal malah mbaleni kaping pindho: "Aku nggunakake basa sing jelas. Saka tlatah Rusia!

Aneh yen wong wadon iki ora ngepak sikile.

Ing November sing padha, Theresa May ing Inggris nyatakakeyen Komite Parlementer babagan Intelijen lan Keamanan bakal nliti campur tangan Rusia ing referendum kanggo ninggalake Inggris saka EU. Dheweke uga nglaporake manawa Moskow "nyoba ngowahi informasi gaman", menehi go-ahead kanggo media negara: padha dinuga dhawuh kanggo miwiti "palsu crita”lan foto-foto sing difoto kanthi tujuan nyebarake perselisihan ing Kulon.

Kabeh conto, kaya sing kita deleng, adoh saka ora sengaja lan nambahake seri histeris sing dituduhake dening Barat kanthi jeneng umum "Perang Dingin".

Exacerbation Western ing topik "jejak Rusia" ora ngliwati kabeh taun: kedadeyan ing mangsa, musim gugur, musim panas, musim semi.

Musim semi iki, sajrone balapan presiden, Monsieur Macron Prancis ngeluh babagan sawetara "serangan" ing markas kampanye.

Kacilakan musim semi utamane akut ing Walanda: nglawan latar mburi wedi "peretas Rusia" ing pemilihan parlemen, dheweke nolak pemrosesan suara komputer.

Antarane wong Jerman, rasa wedi sing alon marang peretas kacathet ing musim panas lan musim gugur 2017: ing Berlin, dheweke percaya karo kepinginan Kremlin kanggo "intervensi" ing pemilihan musim gugur lan nindakake kampanye "disinformasi" nggunakake "serangan cyber". Nanging, Berlin mengko ora nemokake argumen utawa bukti.

Ing September 2017, dhaptar ageng "gangguan Rusia" diterbitake dening USA Dina iki.

Ing ngisor iki ana data analis organisasi nirlaba "Aliansi kanggo Ngamanake Demokrasi" saka Dana Marshall Jerman, miturut Rusia wis campur tangan ing urusan "paling ora 2004 negara Eropa lan Amerika Utara" wiwit 27. Intervensi kasebut "wiwit saka cyberattacks nganti kampanye disinformasi". Jejak Rusia kacathet ing endi wae - saka tilas republik Soviet nganti Kanada lan AS. Minangka salah sawijining alat propagandis Rusia diarani "Twitter". Liwat dheweke, wong Moskow "nyebar pesen sing migunani kanggo Kremlin."

* * *


Malta, Spanyol, Montenegro, Prancis, Jerman, Walanda, Swedia, Denmark, AS, Kanada ... Sapa sing sabanjure?

Ora suwe bakal ana papan sing isih ana ing peta politik ing jagad iki sing ahli saka organisasi nirlaba, CIA lan MI6 ora bakal tetep nganggo bendera abang. Rusia watara.

"Konspirasi donya" Kremlin wis katon. Trump minangka agen Kremlin. Obama uga dadi agen Kremlin. Ketoke, Kanselir Jerman uga nglayani Putin. Inggih, babagan Catalonia ing Madrid, dheweke wis ujar manawa Rusia bakal nindakake perkara sing padha karo Crimea - "annex".

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    29 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 10
      November 24 2017
      Malta nandhang sangsara! ... Iku nasib ala! Sapa sing sabanjure? Penguin Afrika Selatan?
      1. +4
        November 24 2017
        "Penguin Afrika Kidul" melu jahat karo Kremlin ing BRICS lan wis suwe nari balalaika ... wassat hi
        1. + 18
          November 24 2017
          Iku babagan penguin - nggayuh sepuluh paling dhuwur. Kajaba iku, dheweke ngalami latihan khusus ing Kebun Binatang Moskow!
    2. + 10
      November 24 2017
      Malta, Spanyol, Montenegro, Prancis, Jerman, Walanda, Swedia, Denmark, AS, Kanada…

      Malta utamané mesem. Iku misale jek aku ngerti geografi ora kanti awon, nanging aku kudu ketegangan kanggo nemokake ing peta. Saiki, yen ing Eropah lan Amerika Serikat bayi-bayi nangis ing wayah wengi, srengenge awan liwat, lan manuk telek ing sirahe, sampeyan ora kudu ngrujuk marang pola, amarga. Mung ana siji alesan, lan padha ngerti manawa - campur tangan Rusia.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +3
      November 24 2017
      fashion menarik. Eropah lawas tiba menyang edan senile.
      1. +7
        November 24 2017
        Negara-negara wis dadi edan. Kang saka wektu kanggo wektu rumit dening histeria.
        Lan Eropah lawas wis dawa wiwit tiba ing "asu pengabdian" Komplek. Iku ngadeg ing sikil mburi lan nyoba kanggo nyekel kepinginan saka pemilik. Lan iki, ora kaya anggota staf, minangka keturunan kulawarga bangsawan kuno ...
        1. +7
          November 25 2017

          Presiden Kehormatan Formula 1 Bernie Ecclestone didesak kanggo nggawe Presiden Rusia Vladimir Putin kepala kabeh Eropah. Pratelan kasebut ditindakake sajrone wawancara edisi Financial Times.
          Ecclestone nyathet yen kabeh politisi, Putin sing paling pantes dadi pimpinan Eropa, amarga ora kaya wong liya, dheweke mesthi nindakake apa sing diomongake. Uga, mantan kepala Formula 1 nyebut pimpinan Rusia minangka "wong kelas siji." "Wong sing kudu mimpin Eropa, sing paling nggumunake aku yaiku Putin. Wong sing ngomong bakal nindakake apa wae lan nindakake, "ujare Bernie Ecclestone. Dheweke nambahake yen dheweke ketemu langsung karo Presiden Rusia ing 2014 ing Olimpiade Sochi. Miturut Ecclestone, kepala negara nggawe dheweke paling positif. pengalaman."
          Loro tangan kanggo! hi
          1. 0
            November 25 2017
            Mesthine, aku nglawan, ing prinsip aku ora seneng karo dheweke, lan aku nganggep dheweke minangka pimpinan paling migunani katelu ing Rusia ing abad kaping XNUMX (dheweke isih nemokake dheweke). Nanging nyatane bajingan gundul iki netepi omongane ya. Ora tansah, nanging ing kawicaksanan manca iku.
            1. 0
              November 25 2017
              Dheweke pisanan mudhun ...
            2. 0
              November 27 2017
              carane Bejo Rusia karo Putin, wong gedhe
            3. 0
              November 30 2017
              Kiryushcha, tuduhake .... raimu ....., aku mikir akeh sing bakal langsung ngerti yen sampeyan katon kaya Semyon Semenchenko
    5. +8
      November 24 2017
      Napa ora nganakake referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia ing Malta, ing sangisore pengawasan "wong ijo cilik"?
      Mlaku, dadi mlaku!
      1. +6
        November 25 2017
        Kutipan saka sadurunge
        Napa ora nganakake referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia ing Malta, ing sangisore pengawasan "wong ijo cilik"?
        Mlaku, dadi mlaku!

        Elinga, dheweke sumpah setya marang Pavel kita. Mungkin ngelingake? Sawise booze kuwi wis ilang
    6. Tur
      +2
      November 25 2017
      Kanggo kita wong Rusia, cukup jelas yen kabeh hype ing "tangan Kremlin" iku omong kosong, saka tembung pisanan nganti pungkasan.
      Nanging omong kosong iki replikasi lan ngembangake.
      Iki ditrapake kanggo "konsumsi internal".
      Lan warga biasa ing Eropah, malah Amerika Serikat, malah ora teka munggah karo pikiran ketok - kok Kremlin "ngganggu ing Pemilu" saka wektu kanggo wektu utawa liyane padha nuduh kita, lan tinimbang nambah sikap kita. marang awake dhewe, kita entuk sanksi, sanksi, sanksi.
      Iki sampeyan kudu dadi D.B. (pirsani S. Lavrov) pracaya ing kreatifitas kuwi wong retarded mental.

      Nanging padha pracaya.
      Kaya, contone, yen Federasi Rusia nyerang Ukraina.
    7. +5
      November 25 2017
      Ay. panguwasa fiskal. Kowe nang endi? Sarana utama Kremlin, paw shaggy, digunakake, nanging pajak ora dibayar menyang perbendaharaan. . ora pesen am
    8. 0
      November 25 2017
      Kolega, sakperangan alesan kita ora ditampa dening negara paling maju lan beradab. Lan ing antarane kanca-kanca kita ana sing resmi ngakoni Crimea - Venezuela, Nicaragua, nyebar. Korea, Kuba, Suriah, Afghanistan. Pancen angel bangga karo kanca-kanca kasebut - iki minangka negara-negara donya katelu, sing ngadeg ing ngisor rantai kemajuan. Mbok menawa kita bisa ngakoni yen kita nindakake salah, yen kabeh wong ora seneng karo kita? Aku nggambar analogi karo sekolah - saben kita duwe paling ora siji kanca kelas sing ora ditresnani, dihormati lan ora ditampa ing tim. Elingi kuwalitas lan prilaku pribadhi "wong buangan" kasebut ...
      1. +4
        November 25 2017
        Aja bingung peparinge Gusti Allah karo endhog orak-arik. Ora ana sing seneng karo pesaing sing kuwat. Rusia, ing intine, bisa dadi pesaing sing kuwat banget ing pangembangan masyarakat, alternatif kanggo masyarakat konsumen modern. Mulane para ideolog negara-negara sing diarani "beradab" sing sampeyan sebutake nyoba ngrusak Rusia sing berkembang. Sawise kabeh, padha cukup wareg karo Rusia saka jaman Yeltsin. Dadi sampeyan menehi saran supaya kita bali menyang wektu kasebut lan nyerah menyang Departemen Luar Negeri, sing mimpin kabeh usaha ing Kremlin? Menapa malih, ing donya nyata Eropah ora duwe garis politik dhewe, hegemon saka masyarakat iku siji - Amerika Serikat. Lan saben wong sing ora ngapusi ing Amerika Serikat minangka mungsuh. Mulane negara-negara sing sampeyan sebutake ing ndhuwur sing ora pengin urip miturut aturan masyarakat konsumen dadi mungsuh ing jagad iki - jagad negara "beradab", yaiku. negara muter dening aturan US.
        1. +1
          November 25 2017
          Kutipan saka igol
          Aja bingung peparinge Gusti Allah karo endhog orak-arik. Ora ana sing seneng karo pesaing sing kuwat. Rusia, ing intine, bisa dadi pesaing sing kuwat banget ing pangembangan masyarakat, alternatif kanggo masyarakat konsumen modern. Mulane para ideolog negara-negara sing diarani "beradab" sing sampeyan sebutake nyoba ngrusak Rusia sing berkembang. Sawise kabeh, padha cukup wareg karo Rusia saka jaman Yeltsin. Dadi sampeyan menehi saran supaya kita bali menyang wektu kasebut lan nyerah menyang Departemen Luar Negeri, sing mimpin kabeh usaha ing Kremlin? Menapa malih, ing donya nyata Eropah ora duwe garis politik dhewe, hegemon saka masyarakat iku siji - Amerika Serikat. Lan saben wong sing ora ngapusi ing Amerika Serikat minangka mungsuh. Mulane negara-negara sing sampeyan sebutake ing ndhuwur sing ora pengin urip miturut aturan masyarakat konsumen dadi mungsuh ing jagad iki - jagad negara "beradab", yaiku. negara muter dening aturan US.

          Bener ngandika, aku mung bisa nambah: ana perang sing diwiwiti dening Amerika ing 86 lan iki minangka kesalahan gedhe sing digawe dening Amerika Serikat nalika runtuh USSR, tanpa nindakake iki, dheweke bisa terus njarah donya, nanging saiki Rusia nyegah wong-wong mau saka nindakake iki lan padha ora seneng iku, siji bisa ngomong sing piyambak sing disalahake kanggo masalah sing.
    9. +1
      November 25 2017
      Ngguyu ngguyu, nanging arep perang
    10. 0
      November 25 2017
      "Lungguh transit gloria munti" - apa liyane bisa ngandika bab kapitunan saka panyiapan Eropah. Aku wingi mabuk ing zu-zu. Iku tangane Kremlin. Dheweke pour lan poured kula
    11. 0
      November 25 2017
      Saben uwong pengin dadi trendi! keprungu
    12. 0
      November 25 2017
      Apa wae sing diomongake, seneng banget yen sampeyan melu "konspirasi insidious" saka Rusia! sedulur
    13. 0
      November 25 2017
      Siji pengin ngomong yen dheweke nindakake omong kosong, nanging ora kaya ngono, amarga mayuta-yuta wong ing macem-macem negara percaya iki. Teknik Goebbels, dibangun ing ngapusi kolosal, dianggo, lan carane efektif iku! Pitakonan yaiku kepiye carane ngatasi iki, kanthi gelombang tuduhan ora masuk akal marang negara kita? Yen kita mbenerake awake dhewe, bakal luwih elek. Kita ora ngerti carane nindakake perang informasi. Mungkin nggawe Departemen Propaganda? Nanging jeneng iki wis rusak. Siji bab sing jelas - negara kita ora ngerti carane nglawan kabeh iki, lan segara goroh wis ditumpuk nglawan kita, lan kita mung alon-alon nolak. Isin, lara lan sedhih banget.
      1. 0
        November 25 2017
        Kutipan saka: andrew 07
        Siji pengin ngomong yen dheweke nindakake omong kosong, nanging ora kaya ngono, amarga mayuta-yuta wong ing macem-macem negara percaya iki. Teknik Goebbels, dibangun ing ngapusi kolosal, dianggo, lan carane efektif iku! Pitakonan yaiku kepiye carane ngatasi iki, kanthi gelombang tuduhan ora masuk akal marang negara kita? Yen kita mbenerake awake dhewe, bakal luwih elek. Kita ora ngerti carane nindakake perang informasi. Mungkin nggawe Departemen Propaganda? Nanging jeneng iki wis rusak. Siji bab sing jelas - negara kita ora ngerti carane nglawan kabeh iki, lan segara goroh wis ditumpuk nglawan kita, lan kita mung alon-alon nolak. Isin, lara lan sedhih banget.

        Mungsuh sing paling nggegirisi kanggo Amerika Serikat lan jagad Kulon yaiku TIME, sajrone Internet global saya suwe saya angel ngapusi otak lan wong-wong mau wiwit mandheg lan saya suwe saya angel nggantung mie. Saiki ora perlu kesusu, bakal nyekeki awake dhewe (kaya kecoak ing kendhi)
      2. +2
        November 26 2017
        Mungkin nggawe Departemen Propaganda?

        Apa propaganda, Kamentrian Bebener!
        Serius, kayane ora penting kanggo aku: dheweke tansah nganggep kita kaya ngono, mung wedi ngomong.
        Iku luwih penting kanggo ngenali lan netralake mungsuh ing negara, lan kabeh hype pikun iki bisa kontribusi kanggo iki. Ya, wis nyumbang: akeh sing padhang saka Sobchachka menyang Raikin saka Makarevich menyang Yasin
    14. 0
      November 25 2017
      Kutipan saka: andrew 07
      Siji pengin ngomong yen dheweke nindakake omong kosong, nanging ora kaya ngono, amarga mayuta-yuta wong ing macem-macem negara percaya iki. Teknik Goebbels, dibangun ing ngapusi kolosal, dianggo, lan carane efektif iku! Pitakonan yaiku kepiye carane ngatasi iki, kanthi gelombang tuduhan ora masuk akal marang negara kita? Yen kita mbenerake awake dhewe, bakal luwih elek. Kita ora ngerti carane nindakake perang informasi. Mungkin nggawe Departemen Propaganda? Nanging jeneng iki wis rusak. Siji bab sing jelas - negara kita ora ngerti carane nglawan kabeh iki, lan segara goroh wis ditumpuk nglawan kita, lan kita mung alon-alon nolak. Isin, lara lan sedhih banget.

      Aja sedhih, kanca, lan aja kesusu - iki dosa. Saiki FSA ngencengi kabut kesadaran ing saindenging jagad, nanging ana kesenjangan ing kabut iki lan saya tambah akeh. Sing luwih banter padha ngomong babagan "ancaman Rusia" lan omong kosong liyane, luwih cepet bakal bledosan (yen mung MV kaping 3 ora diluncurake, nanging kita bisa nangani warga). Langkung-langkung tumpuk-tumpuk, langkung pahit getun
      wong sing pracaya omong kosong iki. Lan ora kabeh wong sing ana ing kono kaya ngono, amarga padha percaya marang propaganda lan pusat mburi layar ing Kulon. Esuk bakal teka lan kita kudu nindakake kabeh supaya bisa teka kanthi cepet. Sing utama kanggo Rusia yaiku ngatasi masalah kapitalisme liberal. hi
    15. 0
      November 26 2017
      Kabeh Eropa lara banget, dheweke bakal duwe tapal nuklir, nanging pil kimia !!!
    16. 0
      November 27 2017
      Chubais kudu disalahake kanggo kabeh ...
    17. 0
      November 27 2017
      Pisanan sampeyan kerja kanggo reputasi sampeyan, banjur reputasi sampeyan bisa digunakake kanggo sampeyan (c)

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"