Komite Dewan Federasi dianjurake kanggo nyetujoni rancangan anggaran lembaga penegak hukum

38
Komite Dewan Federasi Pertahanan lan Keamanan nyaranake nyetujoni rancangan anggaran militer lan lembaga keamanan liyane kanggo 2018, uga kanggo periode perencanaan 2019-2020, laporan. TASS.

Komite Dewan Federasi dianjurake kanggo nyetujoni rancangan anggaran lembaga penegak hukum


Draf kasebut dirungokake dening anggota panitia ing dina Selasa, minangka asil, keputusan unanimous digawe kanggo menehi rekomendasi supaya Dewan Federasi nyetujoni dokumen kasebut.

Badan kasebut uga nyebutake paramèter utama anggaran federal.

"Miturut undang-undang babagan anggaran federal, bathi Federasi Rusia ing 2018 bakal dadi 15,26 triliun. rub., ing 2019 - 15,55 triliun. rub., ing 2020 - 16,3 triliun. nggosok. Beban direncanakake ing tingkat 16,53 triliun. nggosok. ing 2018, 16,4 triliun. nggosok. ing 2019 lan 17,155 triliun. nggosok. ing 2020, "ujare artikel kasebut.

Mangkono, defisit anggaran federal ing 2018 bakal udakara 1,3 triliun. rubles, ing 2019 - 819,1 milyar rubles, ing 2020 - 870 milyar rubles.

Hukum kasebut uga nyedhiyakake transisi saka 2018 menyang aturan anggaran anyar. Iki nuduhake yen bathi tambahan saka adol lenga, sing ditampa saka rega ing ndhuwur tingkat sing ditemtokake, bakal diarahake ora kanggo biaya, nanging kanggo cadangan. Rega dhasar kanggo minyak Urals disetel ing $40 saben tong ing rega taun saiki lan tundhuk indeksasi taunan 2% saka 2018.
  • Ekaterina Shtukina / Layanan Pers Pamrentah Federasi Rusia / TASS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

38 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    November 29 2017
    Apa anggaran "kabeh" ing kothak?.. ngguyuBiyen, Chubais lan Co nggawa dhuwit kertas ing kothak sing padha ...
    1. +5
      November 29 2017
      Ing kothak, legalized pumping kanggo nul kita sumber daya alam, Ross-Royce, yacht, Khrushchev-dhuwur pondokan, lan unwillingness kanggo tenan ngganti soko.
      1. +7
        November 29 2017
        Kutipan: 210 okv
        Apa anggaran "kabeh" ing kothak?.. ngguyuBiyen, Chubais lan Co nggawa dhuwit kertas ing kothak sing padha ...


        Dheweke duwe mesin fotokopi, nanging ing kene akeh kertas sing diterjemahake, wektune ing bentuk elektronik.
      2. +2
        November 29 2017
        Saben wakil saka federasi Soviet nduweni status mentri karo kabeh lonceng lan whistles. Iku luwih apik, mesthi, kanggo mindhah kabeh mangy Bunch iki menyang wilayah ing sisih lor adoh, sawise confiscating kabeh dhuwit dicolong saka wong, kang, dening cara, hawtit kanggo saperangan saka budget taunan. Punika para wali, sae kerimka ndharat. Kita mung bisa ngarep-arep kanggo kaadilan diimpor, mesthi luwih apik kanggo Cina, lan padha duwe akèh cartridges.
    2. +2
      November 29 2017
      Siji "approver" saka Dewan Federasi diikat dening polisi Prancis ing Paris amarga penipuan real estate. A dicokot saka karya liwat gunung lunga, lan sampeyan! belay Inggih, disetujoni lan disetujoni. Utawa wong mangu-mangu kanggo applaud wong? Nyuwun
  2. +7
    November 29 2017
    Yaiku, ora ana sing bakal nemoni ekonomi paling ora sawetara taun, dheweke bakal mbuktekake manawa ora ana sing luwih apik tinimbang adol sumber daya alam, manawa masa depan kita yaiku pompa minyak lan gas lengkap saka lemah, lan supaya Cina mbangun piranti mesin? Sampeyan bakal Getun yuta kaping sing mokal kanggo tangi Joseph Vissarionovich. ...
    1. +2
      November 29 2017
      Ing konteks topik "Komite Dewan Federasi dianjurake kanggo nyetujoni rancangan anggaran lembaga penegak hukum," guyon lawas tiba-tiba teka ing pikiran:
      - Para penambang mogok!
      - Menehi gaji para penambang!
      - Guru mogok!
      - Menehi gaji kanggo guru!
      - Petani kolektif mogok!
      - Menehi gaji kanggo petani kolektif!
      - Penambang, guru lan petani kolektif mogok bebarengan!
      - Nerbitake gaji kanggo OMOHy!

      Gusti Allah, mesthi!
      1. +9
        November 29 2017
        Matur nuwun Gusti kita slamet periode iki.
        1. +3
          November 29 2017
          :-) Apa sampeyan yakin babagan iki? Lan kanggo kula, kabeh bali menyang iki.
          1. + 11
            November 29 2017
            Apa tegese iki lan apa argumen sampeyan?
            1. +3
              November 29 2017
              Bantahanku prasaja: reorganisasi polisi menyang polisi, mlebu menyang struktur Pengawal Rusia, kenaikan gaji, penugasan peralatan khusus kanggo dheweke, subordinasi langsung menyang struktur sing luwih dhuwur. Apa sampeyan mikir iki ditindakake?
              1. + 10
                November 29 2017
                Aku takon sampeyan babagan ekonomi, nanging aku bakal mangsuli sampeyan - kita bakal ana pemilihan presiden lan ora mung politisi lan pemilih sing nyiapake acara iki, nanging uga "mitra" kita mbuwang dana kolosal menyang kolom kaping lima, kanggo nyoba ambruk. saka Rusia, liwat Maidan Rusia. Ana akeh liyane sing bakal teka.
                1. +3
                  November 29 2017
                  Sampeyan uga bisa ngomong babagan ekonomi: telat ing upah saya akeh, produksi industri wis sengsara, malah saya suda, bisnis cilik ditutup kanthi catastrophically, lsp. Aja "ngomong omong kosong" babagan mitra eksternal kita, sing wedi karo panguwasa lan oligarki, wedi karo mungsuh internal :-) Agitprop saka Solovyov, Pushkov lan liya-liyane kaya dheweke ing wong, kajaba sampeyan mesthi ;- ), wis ora sah maneh
                  1. + 11
                    November 29 2017
                    Aku mangertos sampeyan, sampeyan kabeh-anyaman, nanging bab purun kadhaptar ing ndhuwur, iki ora kanggo kula, aku duwe sirah dhewe ing pundhak. Ya, ana akeh masalah, bisnis ora ngipi elek bocah, sampeyan ora bisa mbantah, nanging kita ora butuh revolusi, kita bakal nemtokake kanthi beda.
                    1. +1
                      November 29 2017
                      :-) Yaiku, sampeyan ora duwe bantahan manawa kabeh ekonomi kita apik! Dadi ayo nulis label sing biasa. Nuwun sewu, nanging sampeyan ora bisa ngerti, kanthi hormat kanggo sampeyan
                      1. + 10
                        November 29 2017
                        Apa sampeyan maca kirimanku? ngguyu , aja nggawe kesimpulan kaya ngono, sampeyan bisa nggawe kekacoan. hi
          2. +2
            November 30 2017
            Quote: andrej-shironov
            :-) Apa sampeyan yakin babagan iki? Lan kanggo kula, kabeh bali menyang iki.

            kasunyatane mung "kanggo sampeyan" !!! nglirik nglirik ngguyu ngguyu ngguyu
            1. 0
              November 30 2017
              nglirik Mesthi kanggo kula. Ora kaya sawetara wong, aku urip kanthi mripat mbukak lan aku ora cedhak karo awak utawa pipa.
  3. +2
    November 29 2017
    Bener, aku ndhukung sampeyan. Dheweke luwih ngerti tinimbang kita, dheweke ora ngandhani kabeh.
    Kajaba iku, sadurunge perang, pasukan keamanan kudu ngunggahake gaji.
  4. +4
    November 29 2017
    Kutipan: Herculesych
    Sampeyan bakal Getun yuta kaping sing mokal kanggo tangi Joseph Vissarionovich. ...

    Iosif Vissarionovich isih manungsa, Bandera, Western lan liberal (mungsuh wong!) ora ngalahake kabeh. Kanthi kahal saiki, kudu luwih tangguh, nganti "generasi kapitu", supaya ora ana kenangan.
    1. 0
      November 29 2017
      Inggih, Peter Agung lan Ivan the Terrible uga bakal nulungi dheweke! am Dadi, trio sejarah ngresiki negara saka liberal lan undead liyane!
  5. +2
    November 29 2017
    Lan dewan kasebut uga ora wedi karo federasi! Nanging mesthi ora mungsuh njaba, nanging sing internal :-)
  6. +1
    November 29 2017
    aturan budget anyar. Iki nuduhake yen bathi tambahan saka adol lenga, sing ditampa saka rega ing ndhuwur tingkat sing ditemtokake, bakal diarahake ora kanggo biaya, nanging kanggo cadangan.

    Amerika ngerti bisnis sing kurang, kolom katelu ing daya dianggo kaya clockwork!
    Yagene ora nggawe anggaran pembangunan, nyedhiyakake dana tambahan kanggo proyek infrastruktur. Kita bakal sulk maneh ing Siemens, kita bakal nutup lapangan minyak amarga kekurangan teknologi, kita bakal njaluk maneh kanggo nandur modal ing Rusia?
    Nanging sapa sing bakal nandur modal ing kita yen kita nyopir dhuwit ing luar negeri !!!
  7. +1
    November 29 2017
    Quote: Mlaku-mlaku
    Apa sampeyan maca kirimanku? ngguyu , aja nggawe kesimpulan kaya ngono, sampeyan bisa nggawe kekacoan. hi

    nglirik Opachki, siji liyane sing gabung lan mateni balesan kanggo komentar. Aku bakal sijine sampeyan ing kaca padha Petrov. Kaya sing dakkandhakake, sampeyan lan Petrov ora bisa ngganti apa-apa. Sampeyan ora bisa mbantah. hi
  8. +2
    November 29 2017
    Wong , kowe kok kaya bocah cilik ! Apa conto Libya ora cukup kanggo sampeyan? Apa sing ditindakake Gaddafi ing negara kasebut? Lan mung sawetara ewu aneh sing wungu negara matèni wong! Nanging M. Gaddafi dielingake, nanging ngarep-arep kanggo rakyat! Moral ---- gumantung marang wong , Lan aja lali babagan struktur kekuwatan ! Nanging dheweke duwe senjata akeh, pendukung kita akeh lan APA? Apa sawetara ewu pecandu narkoba lan wong kolom kaping lima?
    1. +1
      November 29 2017
      Mbenerake aku yen aku salah ... Apa sampeyan ngomong yen Rusia modern mung duwe rong pilihan: salah siji oligarki bahan mentah sing dipimpin dening rekan Vladimir Vladimirovich, utawa perang sipil, kehancuran, campur tangan saka Yankees sing ala, lan horor liyane? Lan apa, apa sampeyan nolak hak kita kanggo mbangun negara modern kanthi kekuwatan elektif tanggung jawab sing bisa diganti? Oh, matur nuwun...
      1. +3
        November 30 2017
        Kutipan saka sapa wae
        negara modern karo replaceable daya elektif tanggung jawab

        ora kanggo sampeyan, liberal, kanggo siaran.. sampeyan wis kemudi !! wassat wassat wassat negatif negatif negatif gosong karo skripsimu babagan "pengganti", kaya bocah cilik !!! ngguyu ngguyu ngguyu
  9. +2
    November 29 2017
    Quote: andrej-shironov
    Bantahanku prasaja: reorganisasi polisi menyang polisi, mlebu menyang struktur Pengawal Rusia, kenaikan gaji, penugasan peralatan khusus kanggo dheweke, subordinasi langsung menyang struktur sing luwih dhuwur. Apa sampeyan mikir iki ditindakake?

    Kontra-argumen: Sing diarani "reorganisasi" iku sejatine nyuda udakara udakara sapratelo, sing dirasakake dening kabeh wong ing negara kasebut. Ganti jeneng - kanggo bledug ing mripat. Mung SOBR-OMON lan pasukan khusus liyane, keamanan pribadi lan LRR ditransfer menyang struktur Pengawal Rusia. Iku saka polisi. Pasukan internal dhewe wis independen banget ing struktur Kamentrian Dalam Negeri. Dadi, tinimbang siji Kamentrian Dalam Negeri sing lengkap, dheweke nampa rong tunggul kanthi masalah tambahan ing interaksi ing antarane. Aku malah ora wani komentar ing mbenakake peralatan khusus amarga abstractness lengkap statement. Nanging babagan kenaikan gaji - durung diunggahake siji sen kanggo kabeh pasukan keamanan sajrone limang taun !!! taun.
    1. 0
      November 29 2017
      Ayo! Kita duwe perwira polisi per kapita kaping telu luwih akeh tinimbang ing Amerika Serikat, lan tinimbang ing USSR ing sangisore Stalin. Sanajan tingkat kejahatan, kaya sing dicritakake media, terus mudhun. Lan kabeh iki tanpa njupuk menyang akun Pengawal Rusia kondhang.
      1. +4
        November 29 2017
        Nomer ing studio! Aja lali nambah menyang Amerika Serikat lan Pengawal Nasional, sing bisa (lan) melu ngrampungake konflik internal. Lan dheweke duwe senjata abot!
        1. +2
          November 29 2017
          Kanggo dhaptar negara miturut pasukan polisi, deleng Wikipedia. Apa sampeyan bisa nangani panelusuran? Polisi murni (wong saben 100000 populasi) ngluwihi Amerika kaping pindho. Iki tanpa njupuk menyang akun Pengawal Rusia.
          Ora perlu nambah Pengawal Nasional AS ing endi wae. Dheweke dudu unit biasa lan ora nampa bayaran kanggo pakaryane - nyatane mung cadangan. Layanan ing US NG iku sukarela lan digabungake karo karya ing spesialisasi utama.
          Kaunggulan ganda Rusia ing polisi + Pengawal Nasional = kaping telu luwih "petugas penegak hukum" ing Rusia tinimbang ing Amerika Serikat.

          Saiki USSR ... Secara total, ing 15 Mei 1953, ana 1,095 ewu wong ing badan lan pasukan Kementerian Dalam Negeri. Saiki ~ 1,325 ewu wong kerja ing Kementerian Dalam Negeri. Ing wektu sing padha, ~ 1953 yuta wong manggon ing USSR ing taun 192, ~ 150 yuta ing Rusia. Koefisien prabédan ana 1,28. Kita tikelake 1,325 yuta kanthi koefisien iki lan entuk 1 yuta 696 ewu wong. Bentenipun ing jumlah karyawan saka Departemen Dalam Negeri antarane Stalinis USSR lan Rusia modern bakal 601 ewu wong. Ngitung persentasi dhewe.
          Miturut layanan khusus ... "jumlah karyawan FSB minangka informasi klasifikasi. Miturut data sing kasebar, ana 80 nganti 120 ewu wong, ora kalebu karyawan Border Service. Bebarengan karo wong-wong mau, ngluwihi 200 ewu wong. Jumlah karyawan Layanan Intelijen Asing uga rahasia - miturut macem-macem prakiraan, bebarengan karo agen, nganti 20 ewu wong. Jumlah FSO uga diklasifikasikake, sanajan media menehi angka saka 10 ewu nganti 25 ewu wong. "
          Malah yen kita njupuk menyang akun sing nomer layanan khusus exaggerated kene, iku isih kaping pirang-pirang luwih saka nomer agensi keamanan negara USSR ing 1954, kang kurang saka 80 ewu wong.
          1. +4
            November 30 2017
            Pisanan, sebutna Wikipedia minangka sumber... Apa sampeyan Richard McLaren?
            Inggih, yen FSB lan Layanan Intelijen Asing, banjur seret saka sisih Amerika saka "layanan khusus 17" sing misuwur, sing menehi waos kanggo peretas Rusia. Lan beda karo FSO, sampeyan bisa ndhaptar Perbendaharaan AS - melu keamanan.
            1. 0
              November 30 2017
              Apa sampeyan bisa mbantah angka ing ndhuwur saka Wikipedia? ora? Banjur kenapa moans babagan ora bisa dipercaya Wikipedia? Siap ndeleng sumber sing dipercaya. Mbayangno wong-wong mau.
          2. +3
            November 30 2017
            Kutipan saka sapa wae
            Kanggo dhaptar negara miturut pasukan polisi, deleng Wikipedia. Apa sampeyan bisa nangani panelusuran? Polisi murni (wong saben 100000 populasi) ngluwihi Amerika kaping pindho. Iki tanpa njupuk menyang akun Pengawal Rusia.
            Ora perlu nambah Pengawal Nasional AS ing endi wae. Dheweke dudu unit biasa lan ora nampa bayaran kanggo pakaryane - nyatane mung cadangan. Layanan ing US NG iku sukarela lan digabungake karo karya ing spesialisasi utama.
            Kaunggulan ganda Rusia ing polisi + Pengawal Nasional = kaping telu luwih "petugas penegak hukum" ing Rusia tinimbang ing Amerika Serikat.

            Saiki USSR ... Secara total, ing 15 Mei 1953, ana 1,095 ewu wong ing badan lan pasukan Kementerian Dalam Negeri. Saiki ~ 1,325 ewu wong kerja ing Kementerian Dalam Negeri. Ing wektu sing padha, ~ 1953 yuta wong manggon ing USSR ing taun 192, ~ 150 yuta ing Rusia. Koefisien prabédan ana 1,28. Kita tikelake 1,325 yuta kanthi koefisien iki lan entuk 1 yuta 696 ewu wong. Bentenipun ing jumlah karyawan saka Departemen Dalam Negeri antarane Stalinis USSR lan Rusia modern bakal 601 ewu wong. Ngitung persentasi dhewe.
            Miturut layanan khusus ... "jumlah karyawan FSB minangka informasi klasifikasi. Miturut data sing kasebar, ana 80 nganti 120 ewu wong, ora kalebu karyawan Border Service. Bebarengan karo wong-wong mau, ngluwihi 200 ewu wong. Jumlah karyawan Layanan Intelijen Asing uga rahasia - miturut macem-macem prakiraan, bebarengan karo agen, nganti 20 ewu wong. Jumlah FSO uga diklasifikasikake, sanajan media menehi angka saka 10 ewu nganti 25 ewu wong. "
            Malah yen kita njupuk menyang akun sing nomer layanan khusus exaggerated kene, iku isih kaping pirang-pirang luwih saka nomer agensi keamanan negara USSR ing 1954, kang kurang saka 80 ewu wong.


            Kasunyatan manawa Rusia - sing diarani "negara paling polisi" ing saindenging jagad - media liberal Kulon lan Rusia wis menehi pamirsa luwih saka setahun. Rating lengkap, nalika meh ora ana sing nerbitake, njupuk infografis kanthi foto polisi lalu lintas Rusia sing kabotan lan polisi Amerika sing bengkak.

            "Pakar" Bloomberg tumindak kanthi cara dhasar. Dheweke njupuk saka Internet jumlah total Kamentrian Dalam Negeri Rusia, yaiku udakara 80% saka kabeh perwira penegak hukum ing negara kasebut, lan kalebu pasukan internal, lan dibandhingake karo jumlah polisi mung "lokal" ing wilayah kasebut. Amerika Serikat. Kabeneran perbandingan iki amarga kabeh sing kasebut ing ndhuwur - aku ora perlu komentar. nglirik ya ya ngguyu ngguyu


            http://politrussia.com/society/rossiya-politseysk
            ana-304/
            1. 0
              November 30 2017
              Ojo gawe wong ngguyu. Waca "Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 13.07.2015 Juli 356 No. 5 "Ngenani Amandemen Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 2014 Mei 300 No. XNUMX" Ing Masalah Tertentu saka Kementerian Dalam Negeri Federasi Rusia". Nomer Kamentrian Dalam Negeri dituduhake ing kana (tanpa personel tambahan lan Pengawal Nasional).
              Lan pitakonan kasebut ora ana ing jumlah mutlak Kamentrian Dalam Negeri, nanging ing efektifitas polisi. Sejatine, fungsi utama polisi kudu njaga kesehatan, nyawa lan properti warga. Lan polisi kita sacara tradisional melu ora nglindhungi warga, nanging ing jinis "perang nglawan kejahatan." Ing wektu sing padha, kejahatan jelas menang, yen dideleng saka data Panitia Statistik Negara lan Kementerian Dalam Negeri (dudu Wiki, yen sampeyan ngeyel). Ing taun 1991, kira-kira 2,1 yuta kejahatan kadaptar, lan ing 2015 - 2,4 yuta.
              Aku babar pisan ora nentang nguatake polisi. Nanging ora kanthi cara sing padha lan ora kanthi asil sing padha kaya sing kedadeyan saiki. Ora ana owah-owahan kanggo warga - mung macem-macem "petugas penegak hukum" sing kudu didhukung luwih akeh. Sadurunge, polisi padha ora sopan ing telpon lan ndamel kanggo jam kanggo telpon. Saiki polisi duwe call center sing sopan lan uga ora teka telpon nganti sejam. Lan yen ora ana bedane ...
        2. +4
          November 30 2017
          Kutipan saka faterdom
          Nomer ing studio! Aja lali nambah menyang Amerika Serikat lan Pengawal Nasional, sing bisa (lan) melu ngrampungake konflik internal. Lan dheweke duwe senjata abot!

          misale jek pengawal nasional kulit ireng mudokhala ing ferguson ??? nglirik nglirik lol lol lol
  10. 0
    November 30 2017
    Lan mbayar manungsa waé kanggo kasus Gaidar, Chubais, Kudrin urip!
    Hukum kasebut uga nyedhiyakake transisi saka 2018 menyang aturan anggaran anyar. Iki nuduhake yen bathi tambahan saka adol lenga, sing ditampa saka rega ing ndhuwur tingkat sing ditemtokake, bakal diarahake ora kanggo biaya, nanging kanggo cadangan.

    Kita terus ndhukung ekonomi AS, lan miturut akuntan kita, kita ora butuh ekonomi kita
  11. 0
    November 30 2017
    Kutipan: Nikolai Grek
    Kutipan saka sapa wae
    negara modern karo replaceable daya elektif tanggung jawab

    ora kanggo sampeyan, liberal, kanggo siaran.. sampeyan wis kemudi !! wassat wassat wassat negatif negatif negatif gosong karo skripsimu babagan "pengganti", kaya bocah cilik !!! ngguyu ngguyu ngguyu

    Babagan! Label Hanger™ wis muncul! Preferensi politikku terserah sampeyan, mon cher. Ingkang utama yaiku sampeyan aran nyaman sacara psikologis sajrone diskusi. Aku speaker oriented customer

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"