Wong Tionghoa nuduhake "pembunuh" drone laser

45
Perusahaan Cina GuoRong nuduhake carane mbela marang cilik drone. Miturut portal eastpendulum.com, pabrikan China nampilake sistem pertahanan udara laser kanthi jeneng sing padha.

Wong Tionghoa nuduhake "pembunuh" drone laser




Perusahaan nampilake video sing nuduhake operasi kompleks GuoRong, sing dumadi saka rong truk cilik. Salah sijine dilengkapi radar lan sistem jamming elektronik, sing kapindho dilengkapi modul elektro-optik lan sistem laser. Kanthi bantuan laser, target plastik sing digantung ing quadrocopter pisanan ditabuh, lan nalika demonstrasi kaping pindho, drone kasebut kena.

Miturut pangembang, jarak sistem radar yaiku 55 km, lan instalasi laser lan sistem jamming bisa netralake. drone lan obyek udara sing dikontrol radio liyane ing dhuwur nganti 600 m. GuoRong ujar manawa wis nampa pesenan sawetara instalasi saka polisi lan bandara, laporan. Warspot

  • http://www.eastpendulum.com/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    29. november 2017 16:52
    ora ana sing kaya ngono, wong Tionghoa tetep nganggo ilmu.
    1. +9
      29. november 2017 17:03
      Ora ngono, wong Cina iku PR. Lan ing AS lan ing Rusia lan ing Eropah, pembangunan kasebut wis umur 30. Proyek ditindakake ing tingkat ilmiah lan teoretis lan kondisi laboratorium, amarga ora cocog karo praktis. (resistensi cuaca, konsumsi energi gedhe, gampang dilawan)
    2. +8
      29. november 2017 17:12
      Quote: wong anyar
      ora ana sing kaya ngono, wong Tionghoa tetep nganggo ilmu.

      Ora ana sing luar biasa ing kene ...
      lan sistem laser lan jamming bisa netralake drone lan obyek udara sing dikontrol radio liyane ing dhuwur nganti 600 m.

      Lan yen drone mabur ing dhuwur kilometer utawa luwih, instalasi iki mung bakal nuduhake ara kanggo drone, utawa kosok balene, drone kanggo dheweke.
      1. +2
        29. november 2017 17:22
        C-400 mung bisa nggayuh target nganti 25 km, nanging kepiye yen target kasebut mabur ing dhuwur 26 km? Yagene sistem kuwi perlu? Lan Thor umume 10 km adoh, Global Hawk mabur luwih dhuwur. Langsung menyang kethokan wassat
        1. +9
          29. november 2017 17:37
          Kutipan saka BlackMokona
          C-400 mung bisa nggayuh target nganti 25 km, nanging kepiye yen target kasebut mabur ing dhuwur 26 km?

          Kanggo iki, klasifikasi sistem pertahanan udara lan pemisahan kasebut diciptakake. Kanggo tujuan cedhak papan lan stratosfer, S-500 lagi digawe, sayang. Ing wektu sing padha, arsenal Triumph uga dimodernisasi.
          Kutipan saka BlackMokona
          Global Hawk mabur luwih dhuwur.

          Global Hawk mabur ing dhuwur nganti 20 km. Lan gol iki, saliyane interceptors, apik banget kanggo Pantsir-SM.
          1. 0
            29. november 2017 17:38
            Kanggo iki, klasifikasi sistem pertahanan udara lan pemisahan kasebut diciptakake. Kanggo tujuan cedhak papan lan stratosfer, S-500 lagi digawe, sayang. Ing wektu sing padha, arsenal Triumph uga dimodernisasi.

            Lan ora bisa duwe pertahanan udara jarak cendhak, nutupi pasukan saka kabeh jinis UAV shahid cilik, sing ISIS lan perusahaan dadi sugih? nglirik
            Lan Pantsyr SM nganti 15 km, lan Hawk Global nganti 20 km.
            1. +6
              29. november 2017 17:47
              Kutipan saka BlackMokona
              Lan Pantsyr SM nganti 15 km, lan Hawk Global nganti 20 km.

              Sampeyan salah ... nganti 15 km, iki Pantsir-S1 hits ... lan aku ngomong babagan modernisasi Pantsir-SM anyar, sing jarake wis tikel kaping pindho lan dhuwure intersepsi target. hi
            2. +3
              29. november 2017 18:08
              Sampeyan ndeleng, saka China, iki isih pamer biasa.
              Ora luwih saka awal musim panas, Amerika nggawa menyang Eropa kanggo "tes militer" kompleks sing padha adhedhasar operator personel lapis baja Stryker. Wong Tionghoa bingung, lan cepet-cepet nggawe analog, miturut metode "kita uga bisa". Ing truk, ketoke padha duwe masalah padha karo energi.

              Kangge, tanpa gangguan lan bledug, Israeli General Robotics riveted sistem kanggo tujuan padha bobot mung 70 kg.

              Lan karo konsumsi daya kurang sing bisa diinstal ing platform robot entheng.
              Meh fungsi sing padha karo versi Amerika utawa Cina. Dheweke nemokake UAV kanthi bantuan radar, wiwit ngiringi, tumindak kanthi cara perang elektronik ing sistem kanggo nampa informasi saka satelit posisi global lan saluran kontrol. Cukup, yen "klien" ora ngerteni "daya alus", gun mesin biasa digunakake kanggo karusakan, kang ora mbutuhake energi transenden.
              1. 0
                29. november 2017 19:37
                Iku masalah kanggo mencet drone cilik karo bedhil mesin biasa, mung yen miber titik-kosong, banjur ya. Nang endi wae ana video tes Pantsir-S, pirang-pirang bedhil mesin ora murub, ora kena drone, aku kudu nembak nganggo roket.
                1. +1
                  29. november 2017 20:07
                  Kutipan saka: _Jack_
                  Masalah kanggo mencet drone cilik nganggo bedhil mesin konvensional

                  Ya ... Lan nganggo laser - mung ngidoni ... 8)))
                  Ing kasunyatan, kabeh iku persis ngelawan.

                  Kutipan saka: _Jack_
                  Nang endi wae ana video tes Pantsir-S, pirang-pirang bedhil mesin ora murub, ora kena drone, aku kudu nembak nganggo roket.

                  Kaya "roket ekstra ana, kudu ditembak"? 8)))
                  Kabeh iku mung kanggo nindakake tumindak "Shell" ing simulator rudal cruise. Lan skenario latihan sing kasedhiya kanggo nggunakake rudal wajib. Banjur ing Internet akeh perkara sing diciptakake ...
                  1. 0
                    29. november 2017 23:17
                    Ya ... Lan karo laser - mung ngidoni
                    Mudhun luwih saka sepisan, nanging ing jarak kerjane luwih gampang (bandhingake kacepetan peluru lan kacepetan cahya).
                    Kaya "roket ekstra ana, kudu ditembak"?

                    Ora, ora, ing kawitan padha murub saka bedhil mesin, lan kanggo dangu, nanging ora tau kenek, supaya padha kudu njupuk roket. Aku dhewe ndeleng video kasebut sawetara taun kepungkur, banjur isih akeh negativitas babagan iki ing komentar, kaya apa bedhil otomatis iki yen ora bisa mencet.
                    1. +1
                      30. november 2017 08:34
                      Kutipan saka: _Jack_
                      Mudhun luwih saka sepisan, nanging ing jarak kerjane luwih gampang (bandhingake kacepetan peluru lan kacepetan cahya).

                      Lan yen sampeyan mbandhingake total wektu? Laser kudu dicekel ing target kanggo mesthekake yen target kenek, iki ora cepet. Lan UAV ultra-ringan, amarga bobote, maneuver kanthi aktif, lan angel banget ditahan.

                      Kutipan saka: _Jack_
                      Ora, ora kabeh, pisanan padha murub saka bedhil mesin

                      Kanggo wiwitan, iki dudu senapan mesin. Lan "kanggo dangu" padha melu latihan tembak ing target cilik saka meriam.
                      1. 0
                        30. november 2017 09:57
                        Lan UAV ultra-ringan, amarga bobote, maneuver kanthi aktif, lan angel banget ditahan.
                        Kanggo panuntun dhumateng otomatis modern, iki ora masalah ing kabeh, malah timbal ora perlu kanggo njupuk menyang akun, minangka kanggo tangan cilik.
                        Lan "kanggo dangu" padha melu latihan tembak ing target cilik saka meriam.

                        Ya, ya, padha nyambut gawe, nyambut gawe, nanging ora bisa apa-apa. Praktek tembak sing apik kanthi asil nol. Ketoke, iki titik latihan tembak - ora nate target?
                    2. +1
                      30. november 2017 10:22
                      Kutipan saka: _Jack_
                      Kanggo panuntun otomatis modern, iki ora dadi masalah.

                      Kang ndadekke kita bali menyang asli. Kanggo alat panuntun modern, gampang kanggo njaga laser kanthi tepat ing target nganti suwe. Nanging kurang wektu lan kurang akurasi, ing elips dispersi, rada angel.

                      Kutipan saka: _Jack_
                      Ya, ya, padha nyambut gawe, nyambut gawe, nanging ora bisa apa-apa. Praktek tembak sing apik kanthi asil nol.

                      Lan sapa sing ngandhani yen ora ana asil? Apa para pimpinan lapor? Kanggo sistem tingkat iki, simulator KR minangka target sing arang banget ing tembak langsung. Biasane, target target teknologi sing kurang maju lan misil ATGM sing wis lawas.
                      Mulane, umur target kasebut kudu digunakake kanthi efisien.
                      1. 0
                        30. november 2017 11:05
                        Lan sapa sing ngandhani yen ora ana asil?

                        Nah, yen asil sing dikarepake ora tau ngetung target kanggo nambah umur target, ya, asil kasebut bisa ditindakake. Nanging iki cara sing rada aneh kanggo latihan personel.
        2. +1
          29. november 2017 22:26
          Kutipan saka BlackMokona
          C-400 mung bisa nggayuh target nganti 25 km, nanging kepiye yen target kasebut mabur ing dhuwur 26 km?

          Drone ing dhuwur 26 km?! Apa fungsi sing kudu ditugasake kanggo mbenerake biaya kasebut? Ide Cina dhewe menarik, nanging larang regane finansial lan gumantung banget marang kahanan iklim. Kita saiki wis nguji bedhil pulsa elektromagnetik marang drone ing Suriah, sing bisa digunakake nganti rong kilometer. Murah lan nesu. Ing wektu sing padha, mendhung lan pedhut sing sithik ora mengaruhi asil. Yen sampeyan "nyebrang" rong sistem kasebut, mula bisa uga bakal nglengkapi, sanajan ..........
      2. +3
        29. november 2017 17:29
        Kutipan: NEXUS
        Lan yen drone mabur ing dhuwur kilometer utawa luwih, instalasi iki mung bakal nuduhake ara kanggo drone, utawa kosok balene, drone kanggo dheweke.

        Halo . Dadi dudu sapa sing bakal nuduhake anjir marang sapa, nanging nyatane yen kanca-kanca Cina ora mandheg. Elingi kapriye anggone yasa kapal-kapal ing Tiongkok, luwih saka sepuluh taun kepungkur, kapal-kapal perusak dibangun ing Rusia, lan saiki China dhewe ngukir kapal-kapal perusak kanthi kecepatan kapal motor, lan akeh conto sing kaya ngono.
        1. +4
          29. november 2017 17:40
          Kutipan saka Pirogov
          Halo .

          hi
          Kutipan saka Pirogov
          nanging nyatane kanca-kanca Cina ora mandheg.

          Lan ora mung wong Tionghoa. Ana militerisasi sing nyebar ing jagad iki kanggo nunggu nix gedhe. Banjur sampeyan utawa sampeyan Pitakonan kepinginan "ora dipangan" nglirik
        2. +1
          29. november 2017 17:42
          Kutipan saka Pirogov
          Kutipan: NEXUS
          Lan yen drone mabur ing dhuwur kilometer utawa luwih, instalasi iki mung bakal nuduhake ara kanggo drone, utawa kosok balene, drone kanggo dheweke.

          Halo . Dadi dudu sapa sing bakal nuduhake anjir marang sapa, nanging nyatane yen kanca-kanca Cina ora mandheg. Elingi kapriye anggone yasa kapal-kapal ing Tiongkok, luwih saka sepuluh taun kepungkur, kapal-kapal perusak dibangun ing Rusia, lan saiki China dhewe ngukir kapal-kapal perusak kanthi kecepatan kapal motor, lan akeh conto sing kaya ngono.

          Lan sapa sing ngadeg? Sebutake paling ora siji negara sing tetep. Wong Afrika ora dianggep.
          1. +1
            29. november 2017 18:04
            Kutipan saka Muvka
            Lan sapa sing ngadeg? Sebutake paling ora siji negara sing tetep. Wong Afrika ora dianggep.

            China ngembangake kabeh industri lan mboko sithik bakal tekan tingkat kualitatif ing kabeh. Iku worth iku, Aku ora ngerti, nanging aku ngerti sing wong wis mbangun kapal kanggo puluh lan ora nggawe Serat, lan wong kanggo sasi. Lan ora babagan tenaga kerja sing murah, nanging babagan perencanaan sing tepat.
            1. +1
              29. november 2017 18:49
              Apa sampeyan ngomong babagan Prancis? Apa sampeyan ndeleng istilah kasebut, kepiye carane nggawe analog saka wit Ash kita? Lan kepiye sampeyan nyambungake kacepetan mbangun kapal lan pangembangan teknologi? Lan sampeyan yakin manawa kapal Cina kualitase padha karo kapal kita? Utawa ayo miwiti riveting T-34 lan ngluwihi jumlahe wong Tionghoa, nanging kepiye carane bisa nglawan tank kasebut ing jagad modern?
        3. +1
          29. november 2017 17:43
          koleega, uga, apa yen sanalika dadi pionir? padha ora sewn karo bast, kang maca, Aku ngenali. apa wae, Cina ngetokake produk kasebut. minangka pitakonan padha bab armada RRC, etc., padha nindakake apa padha bisa lan apa padha bisa, nanging padha nindakake, lan ora PR ing kaca pers. pantes dihormati, panemuku.
    3. +5
      29. november 2017 17:45
      Aku bakal ngomong ora ing langkah karo ilmu, nanging lagi mimpin kanggo dongeng Amérika, kabeh limo laser, railguns, etc Inggih, padha diobong sheet plastik lan cilik karo laser ing kadohan saka sawetara puluhan meter, supaya apa ? Apa jangkauane?
      Pira komplek kasebut kudu dikirim saben 100 kilometer ngarep kanggo njamin efisiensi sing dikarepake? Lan carane iku bisa ing logam, nanging break liwat mega, pedhut lan udan? lsp.
      Ing kene, contone, Krasuha kita mabur nganti 300-400 km, lan miturut pendapatku, sistem perang elektronik kita wis mbuktekake efektifitase kanggo nglawan UAV luwih saka sepisan, malah sijine sawetara ing lapangan udara. Iki tegese efisiensi. apik
      1. +2
        29. november 2017 17:49
        Nah, wiwit polisi bandara nggawe pesen, banjur apa alesan kanggo pracaya yen wong ora pinter mbuwang dhuwit?
  2. +1
    29. november 2017 17:02
    Ora ana sing anyar ing kene. Cocog mung kanggo drone prasaja biasa tanpa enkripsi sinyal.
    1. +5
      29. november 2017 17:07
      Kutipan saka Viktorfi
      Ora ana sing anyar ing kene. Cocog mung kanggo drone prasaja biasa tanpa enkripsi sinyal.


      Apa sampeyan mikir yen ana enkripsi sinyal, kasus plastik bakal tahan panas sinar laser lan ora leleh? belay
      1. +1
        29. november 2017 17:56
        Kasus drone militer tempur ora gampang dirusak nganggo laser kaya plastik.

        Lan enkripsi minangka sistem jamming sing ora bisa nglawan sinyal GPS sing dienkripsi.
        1. +1
          29. november 2017 19:25
          Kutipan saka Viktorfi
          Lan enkripsi minangka sistem jamming sing ora bisa nglawan sinyal GPS sing dienkripsi.

          Iku bisa uga ora spoofing (ZHPS spoofing). Nanging, iku cukup bisa kanggo bisu. Uga saluran kontrol. Apa bener dadi tugas.
          1. +2
            29. november 2017 19:43
            Kutipan: Lopatov
            Nanging, iku cukup bisa kanggo bisu.


            Rusia ora sukses ing salah sawijining latihan sawetara taun kepungkur.

            Ora ana informasi nyata manawa ana wong sing macet gps drone militer.
  3. +1
    29. november 2017 17:02
    Aku sing kita duwe padha kaya sing, utawa ing paling lagi dikembangaké! recourse
    1. +8
      29. november 2017 17:09
      Kutipan: Simon
      Aku sing kita duwe padha kaya sing, utawa ing paling lagi dikembangaké! recourse

      ... Tangki laser nganggur prajurit
      1. +1
        30. november 2017 02:15
        Hmm ... "tangki laser" .... Dadi iki tank laser SOVIET lan dikembangake lan dibangun ing USSR lan ora ana hubungane karo rush sampeyan saiki.
        Iki ... 30 taun kepungkur, paling ora kudu mbaleni supaya bisa ngomong - "Kita"
        1. 0
          30. november 2017 17:26
          Kutipan saka Breard
          Hmm ... "tangki laser" .... Dadi iki tank laser SOVIET lan dikembangake lan dibangun ing USSR lan ora ana hubungane karo rush sampeyan saiki.
          Iki ... 30 taun kepungkur, paling ora kudu mbaleni supaya bisa ngomong - "Kita"


          iya ta?

          Lan sampeyan mikir sing nggawe, wong pinter?
          Sawetara pangembang produk iki, kaya akeh liyane, saiki bisa komunikasi ing situs iki

          Saka ngendi?

          Yen ora kanggo "nasharash" (Rusia kita, diterjemahake menyang Rusia saka ..... sapa)
          dadi aku ora bakal sinau maca / nulis.

          Dadi ternyata, sinau ing sirah dhewe ...
  4. +4
    29. november 2017 17:11
    Apike, nanging kanthi sinar laser, ing instalasi iki, sampeyan bisa ngirim anti-rudal kanggo numpes recourse
    1. 0
      29. november 2017 17:28
      Ya, paling ora loro! ! prajurit
  5. +1
    29. november 2017 17:28
    Lan wong Tionghoa uga mutusake kanggo nggawe, kaya-kaya, "laser" pertempuran dhewe? Teknologi Soviet tiba ing tangan sing salah! wong bodho Mesin fotokopi 3D dhewe ora nggawe apa-apa sing anyar, lan dheweke nggawe, kabeh ana ing backlog kita! !!! wong bodho
  6. +9
    29. november 2017 17:37
    Aku wis nulis ... Goleki dhewe ing web, penggemar pembunuh laser, apa wae ... Apa ana owah-owahan ing babagan ilmu iki? Golek lan marang kita!

    Victor Sharkov (ahli anjog saka Moscow State University; - profesor, dhokter saka ilmu technical, akademisi saka Russian Academy of Science lan Teknologi, pamenang saka Kurchatov Prize saka 1st degree):
    "... Senjata laser minangka penipuan, ora ana eksperimen sing sukses, logam ora leleh ing jarak sing adoh, kabeh video saka Amerika, carane nembak target kanthi laser - palsu, kaya gaman - ora efektif ... Ing taun 80-an dites ing kapal Taimyr ... "

    "... Ing agêng-80s, aku nyoba kanggo njelasno Gagal deafening saka tes full-ukuran laser kuat ing kisaran pertempuran. Aku diasingake ana ing arah Academician A.M. Dykhne "kanggo re-pendidikan lan kenalan karo industri nyata. ." Dheweke njabat ing kapal laser lan papan latihan pesisir kanggo sawetara taun, dikembangaké karo kolega B.A. Tikhonov cara kanggo nganalisa panyebab fisik saka Gagal kronis karo laser gas. Laser Megawatt ing kadohan saka mil malah ora bisa nyetel geni. menyang kertas, sinar "elek" rampung kasebar ing dalan menyang target. Lan atmosfer ing kene ora ana peran modal. Sawetara faktor sing ora dikarepke disorot.Fluktuasi cilik banget ing Kapadhetan gas saka medium aktif, meh ora bisa dihindari. kanggo panginstalan daya dhuwur, gawe lampu murah saka laser pertempuran.
    Fluktuasi skala rata-rata 1% nyuda jangkauan laser nganti 100 kali. Kahanan karo laser pulsed rada luwih apik, ing ngendi faktor iki luwih lemah. Lan, mesthi, tanpa discharge listrik, faktor iki weakens dening urutan gedhene. Uga ora gula, nanging isih ... "

    "... Akibaté, sepuluh taun sawisé, "omong kosong saka laser daya dhuwur" muluk-muluk dadi jelas banget, nalika "generator medium aktif" - "tombol emas" - ora nyedhiyakake kisaran sing diwenehake sanajan 1% amarga kanggo kualitas miskin saka radiation, catastrophically ngrusak dening inhomogeneities optik medium aktif A megawatt laser saka kapal "Dikson" ing kadohan saka 2 km ora bisa nyetel geni malah Piece saka kertas ing pesisir Crimean. Dina iki aku mung ngramu alesan fisik kanggo Gagal grandiose ketok "laser omong kosong", lan sadurungé aku ngarep-arep, kaya kabeh ahli ing generator media aktif, sing perusahaan optik liyane piye wae bakal nggawa kualitas sinar laser kanggo tingkat disetel dening militer. bakal diprentahake saka Komite Pusat CPSU, lan dheweke bakal nindakake kanthi rega sing dhuwur, nanging ora bisa ditindakake. ahli optik nglarang. Hukum alam ora nuruti "mantra" politik lan karir..."
    1. +2
      29. november 2017 17:58
      Wis maca sing lawas iki. Ilmu wis maju. Laser pertempuran ora mung wis ana, nanging wis digunakake.
      1. +3
        29. november 2017 18:33
        Kutipan saka Viktorfi
        Wis maca sing lawas iki. Ilmu wis maju. Laser pertempuran ora mung wis ana, nanging wis digunakake.

        Ing konflik apa? Apa efisiensi? Ing fantasi sampeyan?
    2. +1
      29. november 2017 17:59
      Eurodaw hi - wong froze stupidity, kanggo long-macem pertempuran laser masalah temen beda! Lan Gusti Allah ngalang-alangi manawa sabab sejatine ora dingerteni paling ora setengah abad, lan sajrone wektu iki kita bakal maju banget! Masalah karo jambs kita yaiku sabab nyata ditemokake ing taun 90-an! !!!
  7. 0
    29. november 2017 17:49
    Ya, apa sampeyan ngomong, wong Cina nggawe sampeyan luwih ngajeni dhewe! kemajuan kuwi!
    Wolung puluh taun kepungkur, dheweke dadi negara sing mundur lan wedi, lan saiki dadi pimpinan jagad!
  8. +3
    29. november 2017 18:09
    Sing kupluk karo laser maneh! Inggih, kanggo wiwitan, ayo padha sijine lapisan perak ing UAV iki, pinten jarak nggunakake pertempuran bakal suda ..................?
  9. +1
    29. november 2017 19:00
    Aku kepengin weruh yen lapisan pangilon drone bisa tahan sinar laser? Video kasebut nuduhake drone meh ora obah ing udhara. Lan yen sampeyan nyedhiyakake lapisan pelindung drone kanthi kemampuan kanggo ngetokake kumelun (uap), nalika kena laser, kayata layar kumelun?
  10. +3
    29. november 2017 19:45
    Sampeyan kudu nggawe quadrocopters cilik kanggo nggoleki, ndeteksi, nyedhaki drone lan nyebul mengko. Tengen ing udhara. Perang mesin tanpa hiasan. :))
  11. +1
    29. november 2017 22:57
    Nalika bakal katon ing aliexpress? Dibutuhake banget!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"