Review militèr

Masalah "payung" saka pertahanan rudal Crimean. Apa Triumphs siap nglawan serangan rudal mungsuh sing gedhe banget?

69



Mbalik ing 2014-2015, nalika fase pungkasan saka panyiapan kedaulatan Federasi Rusia liwat Crimea, klompok tentara campuran lengkap kanthi cepet ditransfer menyang semenanjung, "tulang punggung" yaiku: unit udara, pejuang. skuadron, digabungake menyang Resimen Penerbangan Tempur kaping 38, diwakili dening kendaraan kasebut, kayata Su-27P, Su-27SM3, Su-30M2 lan Su-27UB, uga brigade rudal anti-pesawat adhedhasar pertahanan udara jarak jauh. sistem S-300PS lan S-300PM1. Persenjataan iki njamin keamanan lengkap ing latar mburi kemungkinan rudal lan serangan udara dening Angkatan Bersenjata Ukraina liwat pesawat tempur-bomber Su-24M, pesawat serang Su-25, uga 9K79-1 Tochka-U lan 9K72 Elbrus. sistem rudal operasional-taktis. Malah banjur, risiko nggunakake senjata iki dening Kepemimpinan Ukrainia anyar sing ora sah lan ora nyukupi dhuwur banget. Kanggo nglawan kemungkinan agresi Angkatan Bersenjata Ukraina ing operasi teater darat, klompok tentara Rusia sing nyengsemaken, dilengkapi sistem rudal anti-tank self-propelled 9K123 Khrizantema-S, ditransfer menyang wilayah lor Republik. saka Crimea.

Komplek iki, preduli saka kahanan meteorologi (ing Crimea, bisa banget unfavorable) ndadekake iku bisa kanggo murub ing mungsuh kendaraan wojo ing kadohan nganti 6000 m ing udan, pedhut, lan snowfall, kang ngrambah liwat nggunakake. saka tambahan rudal dipandu anti-tank 9M123 -2, dilengkapi modul kontrol printah radio. Unit waja saka tatanan militèr Ukraina ing kasus iki ora duwe lan ora duwe kesempatan kanggo "terobosan" ing wilayah Armyansk utawa Predmostny.

Dina iki kita bakal nyoba nimbang luwih rinci babagan kemampuan sistem pertahanan udara / rudal sing wis nginstal "kubah" aeroangkasa sing cukup kuat ing Republik Crimea kanggo mbatesi lan nolak akses lan maneuver A2 / AD kanthi presisi dhuwur. gaman mungsuh. Musim panas "panas" 2014 kebak macem-macem informasi babagan batalyon rudal anti-pesawat S-300PS lan S-300PM1 sing disebar ing Crimea. Sawetara sumber ngomong babagan 5 utawa luwih kompleks (baterei), liyane - udakara 20-30 divisi! Amarga akeh rute udara sing rawan rudal kanggo Crimea (kabeh kajaba sisih wétan), sing terakhir bisa dianggep minangka tokoh sing luwih nyukupi. Ing 2016, jangkoan pertahanan udara lan sistem pertahanan rudal Angkatan Udara Rusia ing Crimea wiwit berkembang. Dadi, ing Agustus 2016, resimen rudal anti-pesawat kaping 18 saka divisi pertahanan udara 31st (Feodosia) nampa 2 divisi rudal anti-pesawat pisanan saka ultra-long range S-400 Triumph. Wiwit wektu iku, garis pertahanan udara Crimea ana 250 km saka pesisir. Kok ora 400 km? Kita ngelingake sampeyan manawa rudal interceptor jarak jauh 40N6 durung ditampa ing kit Triumph, lan SAM 48N6DM sing ditingkatake mung 250 km.

Tahap sabanjure (ora resmi) ing nganyari maneh klompok pertahanan rudal pertahanan udara yaiku tekan Republik Crimea sistem rudal anti-pesawat militer S-300V4 sing luwih khusus lan "slamet". Informasi babagan iki diterbitake ing November 29, 2016, ing sumber web Kerch kerch.com.ru. Ing materi video amatir sing ditempelake, sampeyan bisa menehi perhatian marang ngarsane ing kolom peralatan sing diangkut salah sawijining unsur utama Antey sing dimodernisasi - radar review piranti lunak 9S19M2 Ginger, dirancang kanggo ndeteksi lan nglacak obyek aerodinamis lan balistik sing kompleks kanthi a RCS minimal saka urutan 0,02 m2, uga peluncur kotak 9A83 kanggo rudal jarak menengah "cahya" 9M83M kanthi radar pencahayaan target X-band terpadu, dumunung ing mast sing bisa dipindhah kira-kira 15 m dhuwur. baterei S-300V4 ditransfer saka 77. Brigade rudal anti-pesawat kapisah saka Distrik Militer Kidul, disebarake ing kutha Korenovsk (Wilayah Krasnodar). Tekane Antey ora spontan, nanging ana hubungane langsung karo latihan tembak sistem pertahanan udara S-300PS Ukrainia ing wilayah Kherson, amarga misil sing dipandu anti-pesawat 5V55R bisa nyebabake ancaman langsung marang fasilitas militer lan populasi Republik. saka Crimea.


Ing materi video, sampeyan bisa ndeleng unsur sistem pertahanan udara S-300V4 sing teka ing Crimea (miturut sumber informasi Kerch kerch.com.ru tanggal 29 November 2016)


Panyebaran baterei S-300V4 ing Crimea saliyane S-400 Triumph lan S-300PM1 wis kasedhiya ing cedhak Feodosia lan Sevastopol minangka salah sawijining tahap paling penting ing pambentukan sistem pertahanan udara lan rudal berlapis dhasar sing luwih maju. ing udhara kidul-kulon nyedhaki distrik Militer Kidul. Mung sistem rudal anti-pesawat iki, sing ana ing layanan karo Angkatan Darat lan Dirgantara Rusia, kanggo pisanan nampa rudal anti-pesawat sing dipandu ultra-long-range 9M82MV, sing nduweni kecepatan penerbangan maksimal 9750. km / jam, dhuwure interception watara 50 - 60 km lan jarak 350 km, sing saiki ora bisa diwujudake liwat S-400 Triumph. Kajaba iku, ora kaya SAM radar semi-aktif 48N6DM (amunisi S-400 ora kalebu SAM 9M96E2 kanthi kepala homing radar aktif), interceptor 9M82MV nampa ARGSN, sing bisa numpes target udara sing bisa maneuver lan "kompleks", "nyilem" ngluwihi "layar" terrain utawa cakrawala radio, ngluwihi ruang lingkup radar 9S15M2 "Obzor-3", radar "Jahe", uga tap-changers ing beban sing ana ing S. -300V4 ngluncurake.

Prinsip tuntunan kasebut saenipun cocog karo wilayah sing rada rumit ing pesisir kidul Crimea, ing ngendi akeh bukit, pagunungan lan massif minangka masalah kritis kanggo sistem panuntun radar semi-aktif sing saiki digunakake ing pertahanan udara S-400 Triumph. sistem. Nanging, ana siji liyane banget ora nyenengake ing kene: amarga ukuran gedhe saka rudal interceptor 9M82MV, nomer ing saben nguripake 2A82 diwatesi kanggo 2 Unit. Akibaté, ing komposisi siji baterei lan siji divisi mung 4 lan 16 rudal anti-pesawat 9M82MV, mungguh. Apa nomer iki cukup utawa ora kanggo kita mutusake, nanging kanggo spesialis saka komando Angkatan Udara lan Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia. Nanging bisa dikandhakake manawa iki ora bakal cukup kanggo ngusir serangan rudal gedhe nggunakake sawetara atus UGM / RGM-109E "Tomahawk Block IV", misil strategis AGM-86 ALCM lan misil taktis jarak jauh AGM-158B. Lan iki mung siji salvo lengkap saka Arleigh Burke-kelas karusakan URO lan Ohio-kelas modifikasi serangan (SSGN) saka kapal selam rudal strategis Ohio-kelas, kang 22 peluncur silo dicocogake kanggo nggunakake 154 Tomahawks tinimbang Trident- 2D5 SLBMs.

Mesthine, persentase gedhe saka misil strategis sing mabur sithik mungsuh bakal dicegat dening sistem S-300 PM-1/S-400 sanajan sadurunge ngliwati garis pesisir kidul Crimea. Nanging considering sing shelling bakal miwiti mung saka kadohan saka 38 - 55 km (adhedhasar dhuwur saka menara universal 40V6MD lan dhuwur saka divisi tugasaken ndhuwur segara), iku bakal unrealistic kanggo nyegat kabeh "Axes" karo. telu utawa patang divisi saka "Patang Atus" tanpa rudal 9M96E2, utamané nalika entri RGMs menyang relief pegunungan Crimea. Ngandelake patriotisme jingoistic sing akeh banget, bisa mbantah kaya sing disenengi manawa panemu iki disedot saka driji dening imajinasi penulis sing lara. Kangge, kahanan nyata karo serangan ing pangkalan udara Shayrat minangka konfirmasi ironclad kabeh ing ndhuwur. Lan iki mung 200 "Axes" minangka conto, nalika serangan lengkap dening Angkatan Laut NATO bisa diiringi peluncuran 300 utawa luwih rudal cruise lan anti-radar.

Miturut cara, bakal logis kanggo dicathet ing kene hubungan sing cedhak antarane langkah-langkah kanggo nambah kemampuan pertahanan klompok pasukan Rusia ing Crimea lan persetujuan karo Kairo babagan penyediaan pangkalan udara Mesir kanggo penyebaran pertempuran. penerbangan VKS saka Rusia. Ing konflik regional sing bisa ditindakake antarane Aliansi Atlantik Lor lan Federasi Rusia, penerbangan taktis lan anti-kapal selam Angkatan Udara Rusia lan Angkatan Laut, adhedhasar lapangan terbang militer Mesir, bakal dadi penghalang udara sing paling kuat kanggo nyegah AS. Kapal selam Angkatan Laut lan senjata serangan permukaan ing Segara Mediterania tengah. Saka tapel wates kasebut, ora ana modifikasi rudal jelajah strategis Tomahawk sing bisa tekan obyek strategis penting saka kompleks metalurgi lan militer-industri Rusia, sing ana ing Ural lan ing zona tengah bagean Eropa Rusia. Ing tembung liyane, arah udhara kidul bakal nyabrang metu saka rudal sing paling mbebayani, lan iki minangka "lemak" liyane kanggo njaga stabilitas tempur resimen rudal anti-pesawat lan sistem pertahanan udara Angkatan Darat sing disebarake ing distrik militèr kidul lan kulon Rusia. Minangka kanggo tlatah Crimea, iku terus ing sawetara Tomahawks dibukak saka bagéan tengah saka Mediterania, lan mulane mung cara metu - modernisasi resimen rudal anti-pesawat sing dikirim menyang Crimea.

Introduksi sistem rudal anti-pesawat jarak jauh S-350 (50Р6А) Vityaz menyang layanan karo Pasukan Aerospace bakal ngrampungake masalah kasebut kanthi radikal. Thanks kanggo nggunakake rudal eksklusif karo ARGSN 9M96E2 (9M96DM), masalah kanthi cepet ngganggu "capture" target nalika ninggalake lapangan tampilan MRLS pungkasane bakal dirampungake. Menapa malih, mode "geni-lan-lali" dipun ginakaken ing rudal, operasi ing Tomahawks ing 10-15 km, bakal ngidini kanggo nyegat ora 8 target resmi diumumake miturut dokumen, nanging nganti 16, amarga 50N6A X- radar multifungsi band bisa ngarahake 8 misil ing saben 2 target (sawise saben karusakan saka target kasebut, saluran target anyar bakal diluncurake, disebarake ing antarane 16 9M96DM udhara nggunakake alat komputasi PBU 50K6).

Saluran target kaping pirang-pirang luwih gedhe saka kompleks S-350 Vityaz, kanthi dhukungan tambahan saka sistem rudal anti-pesawat anti-pesawat Pantsir-S1 lan Tor-M1 / 2KM, bakal ngrampungake masalah penting liyane - ancaman saka anti-radar AGM. rudal -88 AARGM utawa, malah luwih elek, Inggris "pinter" ALARM PRLR sing bisa nyerang radar multifungsi kanthi sudut nyilem 90 derajat (saka corong "zona mati" sing diarani, ing endi lapangan pandang radar lan semi- homing radar aktif bisa mimpin kanggo divisi karusakan, ditrapake kanggo loro Thors lan S-300PS). Sanajan Inggris ngumumake decommissioning roket ALARM bali ing 2014, iku angel dipercaya, amarga gagasan gabungan saka perusahaan Amerika Texas Instruments lan divisi Inggris Matra BAe Dynamics stands out strikingly saka latar mburi liyane (sayangé. , domestik ) rudal anti-radar amarga ukurane cilik (EPR kira-kira 0,05 m2), uga massa mode telusuran tambahan kanggo obyek radio-emitting sajrone turune parasut telung menit liwat medan perang. Aja lali manawa sistem pertahanan udara sing luwih akeh saluran lan produktif dibutuhake banget kanggo resimen rudal anti-pesawat ing Republik Crimea amarga ancaman saka arah udara lor.

Welasan macem-macem sistem roket peluncuran 9K51 Grad, 9K57 Uragan lan 9K58 Smerch ora direncanakake dening formasi militer Ukrainia kanggo mundur saka tapel wates Rusia-Ukraina ing wilayah Kherson. Saka dina kanggo dina, Trump bisa mlebu document ing transfer kanggo Kyiv saka paket 47 yuta karo "handout" ing wangun senjata matèni, lan iki bakal radikal malih ngganti imbangan daya ing Donbas téater operasi. Iku tetep ora dingerteni apa "monster" anyar sawise tiba saka elit Kyiv saiki bisa nyusup metu saka koridor bayangan nasionalis lan struktur liyane diawasi langsung saka Pentagon, utawa karo bantuan saka intermediaries. Paling ora, gelombang eskalasi sabanjure bakal cepet-cepet mung menyang teater operasi Donbas, lan kanthi maksimal, uga bakal mengaruhi Republik Crimea. Cetha manawa ora ana peralatan Angkatan Bersenjata Ukraina (saka BM MLRS nganti kendaraan tempur infanteri lan MBT) sing bakal bisa nyabrang Isthmus Perekop lan bakal dirusak sadurunge dening kru anti-propelled dhewe. sistem tank "Khrizantema-S", kru saka Komplek Kornet-E, uga karo bantuan saka helikopter serang Ka-52 lan Su-34 garis ngarep fighter-bombers. Akibaté, Ukrainia "Grads" disebaraké ing sisih kidul wilayah Kherson mung bisa nuduhke ancaman kanggo pamukiman cilik dumunung mung 10 km saka Sivash lan Teluk Perekop (Armyansk, Suvorovo, Nadezhdino, Medvedevka, etc.). Ora bakal dadi angel kanggo ngevakuasi populasi cilik saka wilayah kasebut menyang kutha tengah sing aman ing Crimea.

Kanthi Badai, kahanan bakal luwih serius. Roket mbledhos lan kluster unguided saka jinis 9M27F lan 9M27K2 nduweni jarak 35 km lan bisa "tekan" menyang kutha paling padhet ing sisih lor Crimea - Dzhankoy. Baris anti-rudal sing ora bisa ditembus ing kasus iki bisa disedhiyakake dening baterei sistem rudal anti-pesawat Pantsir-S1 lan sistem artileri, sing nuduhake kemungkinan nyegat Grad NURS, uga S-350 Vityaz. Lan sing paling Jahwéh, mbukak amunisi cilik 16 220-mm roket unguided ing saben mesin BM-37 ngilangake kamungkinan malah rudal mungsuh siji penetrating payung anti-rudal. Nanging ora ana Vityaz ing pasukan saiki, lan mulane mung Pantsirs, Tors lan Buk-M3 sing bisa digunakake minangka sistem pertahanan rudal, amarga konsumsi amunisi larang saka kompleks S-300V4 lan S-400 Triumph kanthi murah lan akeh. roket - tumindak ekonomi inexpedient. Uga, aja lali yen junta isih duwe jumlah Smerch MLRS, Tochka-U OTRK, lan sawetara kompleks Alder modern sing nutupi kabeh wilayah Crimea. Yen kabeh sistem pertahanan udara Crimean S-300PM1 / 400 cukup cukup ing Tochka-U, mula kanggo nglindhungi uga saka Tornado, mesthine, klompok kasebut kudu ditambah.

Aku pengin Wigati siji rinci liyane penting, kang minangka indikator utama saka produktivitas lan survivability saka campuran udhara modern / kelompok pertahanan rudal disebarake loro ing tlatah Republik Crimea lan ing wilayah liyane saka Federasi Rusia. Kita ngomong babagan hubungan jaringan-sentris antarane rudal sing dipandu anti-pesawat kanthi RGSN aktif lan sistem penunjukan target pihak katelu, sing kalebu: patroli radar jarak jauh A-50U lan pesawat panuntun, pejuang taktis sing dilengkapi radar udhara sing kuat karo PFAR / AFAR, uga pengawasan darat lan kapal / sistem radar multifungsi. Ing wayahe, ing antarane unit Anti-Pesawat Rudal Angkatan Aerospace, Pertahanan Udara Angkatan Darat Rusia, uga komponen penerbangan saka Pertahanan Udara, meh ana hubungan sistem lengkap, sing diraih. liwat pangembangan lan implementasine saka sistem kontrol otomatis kanggo brigade rudal anti-pesawat campuran "Polyana-D4M1", 73N6ME "Baikal-1ME", uga pesenan baterei terpadu 9S737 / M "Rank / -M".


Arsitèktur informasi lan lapangan kontrol kabin operator saka komando baterei terpadu "Rangir-M". Ing tampilan saka karya karo rudal anti-pesawat sistem self-propelled saka Tor-M1, Strela-10M2 / 3/4 lan kulawarga Gyurza, uga rudal anti-pesawat lan bedhil self-propelled sistem Tungusska-M1, instrumental. (software) jangkoan nampilake informasi taktik nganti 200 km


Utamane, sajrone tumindak mungsuh saka operasi serangan aeroangkasa strategis sing nglibatake sawetara serangan rudal massive saka operator ing jero banyu, lumahing lan udhara, Polyana, Baikal lan Ranzhiry bisa kanthi optimal lan taktik kanthi bener nyebarake ruang udara sing paling prioritas lan mbebayani. obyek ing antarane baterei individu, divisi lan resimen sistem rudal anti-pesawat S-300P / 400, S-300V / 4, Buk-M1 / 2/3, Tor-M1 / 2, kulawarga Pantsir-S1, "Tungusska- M1", "Igla / Verba", sing ana ing layanan karo klompok pertahanan udara-rudal campuran. Sinkronisasi komplek ing ndhuwur lan versi karo sistem kontrol otomatis Polyana utawa Baikal menyang jaringan siji-sentris jaringan bakal nyimpen amunisi kanthi signifikan amarga ora nglebokake siji target bebarengan karo sawetara divisi rudal anti-pesawat.

Ing tembung liyane, thanks kanggo pangopènan terus-terusan komunikasi taktis telecode liwat saluran radio kode, departure lengkap saka apa sing disebut "farm" prinsip mbangun brigade rudal anti-pesawat wis ngrambah. Malah siji sistem kontrol otomatis Baikal-1ME duwe akeh trek target sing dilacak (nganti 500 unit), uga distribusi bebarengan antarane 24 S-300V4 / 400, sistem rudal anti-pesawat Buk-M2 / 3, lan mengko. ing, S-350 Vityaz. Nyatane, siji "Baikal" cukup kanggo ngatur pertahanan udara jaringan-sentris ing kabeh arah udara strategis kanthi jembaré luwih saka 5000 km, amarga jarak instrumental saka ACS iki 3200 km. Kajaba iku, Almaz-Antey Aerospace Defense Concern wiwitane nyiapake alat komputasi sistem kanggo nggarap target aeroangkasa hipersonik sing ora mung beroperasi ing endoatmospheric, nanging uga ing segmen penerbangan eksoatmosfer (dhuwur maksimum target sing diproses yaiku 1200 km, kacepetan 18435). km/jam). Sistem kasebut cocog banget karo macem-macem cara kanggo nglawan ancaman aerospace ing abad kaping XNUMX, kalebu "Serangan Global Cepet" sing diiklanake dening Amerika.

Masalah saiki yaiku ora ana sistem komunikasi rong arah sing lengkap ing antarane rudal lan rudal interceptor udara-ke-udara sing dilengkapi ARGSN lan sumber-sumber penunjuk target liyane. Contone, pancen ora ana informasi babagan penargetan over-the-horizon saka R-37, rudal tempur udara dipandu R-77 utawa rudal anti-pesawat 9M96E2 lan 9M82MV sing berpengalaman nggunakake, contone, pesawat AWACS A-50U utawa adhedhasar lemah. radar dilengkapi karo jinis cocok saka terminal exchange data. Sajrone tes lapangan, sebutan target digunakake sacara eksklusif saka radar sing dioperasikake baterei (RPN 92N6E utawa MSNR 9S32M ing kasus S-400 lan S-300V4) utawa radar udhara "Barrier-AM", "Bar" ing kasus MiG-31BM lan Su-30SM. Akibate, kemungkinan "njupuk" saluran pertukaran data rong arah serep karo unit loropaken liyane sing ana hubungane karo misil kita durung dikonfirmasi.

Mulane, karusakan ing array antena utawa basis hardware ing operator bisa mimpin kanggo departure saka rudal interceptor "ing susu" lan Gagal saka proses ngancurake mungsuh. Lan mung ing kasus rudal tempur udara RVV-AE utawa RVV-SD ("Produk 170-1") sing dilengkapi karo pencari radar aktif-pasif 9B-1103M-200PS, asil kasebut bisa ditindakake ing RVV-AE / SD. nindakake pandhuan tambahan kanggo radar aktif saka pejuang mungsuh; nanging ora kabeh rudal lumahing-kanggo-udara lan udhara-udara uga nduweni mode panuntun dhumateng pasif kanggo obyek radio-emitting. Rudal liyane sing padha bisa dianggep minangka R-27P kanthi pencari radar pasif 9B-1102, nanging ora nyata yen radar target onboard bakal beroperasi ing mode radiasi; lan ora ana mode aktif GOS 9B-1102 ndadekake R-27P kurang "lincah" amarga ora ana koordinat target sing ditemtokake (utamane yen target nggunakake uwal lan jinis gangguan liyane). Dadi, kakehan maksimum target sing rusak ora luwih saka 27 - 5,5 unit kanggo R-6P.

Ing Angkatan Udhara lan Angkatan Laut saka "kanca" ing jaban rangkah, uga negara anggota NATO Eropa, masalah kasebut luwih dipikirake lan dipahami, sanajan paramèter kacepetan sing luwih biasa saka rudal sing dipandu anti-pesawat lan misil tempur udara. Coba conto rudal ramjet jarak jauh "Meteor", sing dikembangake dening perusahaan Eropa Barat MBDA ("Matra BAE Dynamics Alenia"). Saliyane mesin ramjet terpadu multi-mode sing kuat kanthi sistem kontrol thrust kanthi katup sing bisa dipindhah ing nozzle generator gas, roket Meteor uga dilengkapi sistem panuntun lanjut karo ARGSN, INS lan panrima saluran koreksi radio saka sawetara sumber bebarengan. Sumber kasebut kabeh unit lemah, permukaan lan udara sing dilengkapi terminal jaringan taktis Link-16 (saka pesawat AWACS nganti kapal penjelajah rudal kelas Ticonderoga lan EM pertahanan udara Tipe 45 Inggris).

Ing tampilan sing luwih prasaja: yen F-35B ditembak mudhun, ngluncurake sistem rudal pertahanan udara 4 Meteor ing macem-macem target kanthi jarak luwih saka 120 km, rudal kasebut ora bakal "menyang susu", nanging bakal nampa sebutan target saka AWACS , radar shipborne utawa titik kontrol pertempuran sistem pertahanan udara adhedhasar lemah," mburu bakal terus. Versi paling anyar saka kulawarga rudal AMRAAM (kalebu AIM-120D), uga rudal jarak jauh RIM-174 ERAM (SM-6), sing digabung karo peluncur universal Mk 41 VLS, uga duwe kabisan sing padha. Mbalik ing awal musim gugur 2014, sumber-sumber Barat, nyatakake siaran pers saka Raytheon, nglaporake babagan uji coba skala penuh jaringan-sentris saka rong rudal RIM-174 ERAM, sajrone operasi gabungan informasi pertempuran lan sistem kontrol disinkronake. saluran radio JTIDS dituduhake "Aegis" disebarake ing cruiser rudal URO CG-62 USS "Chancellorsville" lan EM DDG-102 USS "Sampson". SM-6 anti-rudal sing diluncurake saka papan pisanan "nampa" saluran koreksi radio saka penghancur Sampson; iku radar AN / SPY-1D sing nuntun dheweke menyang target cilik sing dhuwure kurang.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kanggo mbangun sistem pertahanan rudal sing cocog lan dhuwur ing Crimea lan ing wilayah liyane ing negara kita, Angkatan Aeroangkasa ora mung butuh transisi sistem pertahanan udara menyang homing radar aktif amarga introduksi. amunisi Triumphs saka rudal kompak 9M96DM, nanging uga modernisasi kabeh rudal interceptor sing ana lan dikembangake kanthi modul kanggo ijol-ijolan informasi rong arah karo unit peralatan liyane sing nindakake pengintaian elektronik lan optik ing teater operasi.

Sumber informasi:
https://bmpd.livejournal.com/2296725.html
https://www.gazeta.ru/army/2017/11/30/11020790.shtml
http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/meteor/meteor.shtml
http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/c300v/c300v.shtml
http://militaryrussia.ru/blog/topic-633.html
Pengarang:
69 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrewkor
    andrewkor 4 Desember 2017 06:23
    +3
    Ing panemu sofa, serangan ing Crimea ora mungkin, mesthine dadi scumbag lengkap tanpa rem! Sing ora ateges ngilangi ketegangan lan nyuda kesiapan tempur. Nanging serangan ing Transnistria saka kabeh pihak luwih saka samesthine!
    1. svp67
      svp67 4 Desember 2017 09:51
      + 11
      Kutipan saka andrewkor
      Ing tampilan sofa, serangan ing Crimea ora mungkin, mesthine scumbag lengkap tanpa rem!

      Nalika aku krungu "ora mungkin", aku ngerti yen iku MUNGKIN. Ya, lan kanthi biaya kemungkinan kurang. Kita wis dikandhani babagan iki babagan akeh acara sing kedadeyan. Lan luwih becik disiapake tinimbang ngulang maneh sing ngerti ...
      1. logall
        logall 4 Desember 2017 11:01
        + 14
        Kutipan saka: svp67
        luwih becik disiapake tinimbang ngulang maneh sing ngerti ...

        Kaya - 'mangsa wis teka''?
        Aku setuju, sampeyan kudu nyiapake kabeh sadurunge!
      2. andrewkor
        andrewkor 4 Desember 2017 11:40
        +1
        Lan babagan ora nyuda kesiapan tempur, apa sampeyan maca saka aku?
      3. Deadushka
        Deadushka 4 Desember 2017 12:14
        + 10
        Kutipan saka: svp67
        Nalika aku krungu "ora mungkin", aku ngerti yen iku MUNGKIN.

        Kabeh kemungkinan. Mung ana siji "NANGING"!
        Saka endi wae, armada tomahawks iki lan liya-liyane ora bakal dijupuk.
        Kaping pisanan, operator kudu ditarik munggah, lan bakal angel ora sok dong mirsani iki. Nyuwun
        Ya, lan Kapadhetan saka volley sing cilik. Wangsulan: Bab ingkang utama ora kanggo kantun gelombang pisanan, lan banjur, ing sawetara shooting, sampeyan bisa njupuk mudhun.
      4. AlexKP
        AlexKP 4 Desember 2017 13:38
        +6
        Pertahanan udara armada kasebut ora dianggep.
  2. Gandum
    Gandum 4 Desember 2017 06:31
    + 10
    Serangan kasebut ora dikarepake ing Crimea, nanging ing Korea Lor, ing kene payung pertahanan udara kudu dikuatake, amarga sampeyan kudu nembak rudal Amerika ing cedhak wilayah kita yen ana serangan nuklir ing DPRK, sawise kabeh, padha mung bisa mbukak tomahawks karo stuffing reged
  3. Krasnyiy komissar
    Krasnyiy komissar 4 Desember 2017 07:56
    + 12
    Serangan ing wilayah Rusia dening Amerika Serikat kudu tegese mung siji - wiwitan gilingan daging termonuklir global nganti mungsuh wis dirusak.
    1. tchoni
      tchoni 4 Desember 2017 08:15
      + 18
      Ayo kula ngelingake sampeyan yen mudhun saka RUSIA COMBAT AIRCRAFT dening Angkatan Udara Turki mung nyebabake "perang tomat"
      1. Krasnyiy komissar
        Krasnyiy komissar 4 Desember 2017 09:51
        + 11
        Pesawat ditembak sadurunge, utamane akeh - nalika Perang Korea. Ora ana eskalasi, amarga perang padha perang liwat wilayah saka pihak katelu. Serangan ing Crimea nggunakake atusan rudal minangka wiwitan WW3, sing mesthi bakal dadi nuklir.
      2. svp67
        svp67 4 Desember 2017 09:56
        + 13
        Kutipan saka tchoni
        Ayo kula ngelingake sampeyan yen mudhun saka RUSIA COMBAT AIRCRAFT dening Angkatan Udara Turki mung nyebabake "perang tomat"

        Lan aku bakal ngelingake sampeyan yen sawise karusakan saka pesawat kita, pasukan utama "militan pro-Turki" ing Suriah padha ngalami serangan kasebut dening pesawat kita sing malah pasukan semi-partisan saka SAR, kang banget weakened ing. wektu sing, padha bisa menang ana. Sanajan dheweke ora tau duwe kesempatan sadurunge.
        Sayange, Rusia saiki ora nindakake apa sing dikarepake, nanging apa sing bisa ditindakake ...
      3. Lycan
        Lycan 4 Desember 2017 13:43
        +1
        Apa sampeyan pengin operasi kanggo "penegakan perdamaian" Turki diwiwiti amarga pesawat sing ambruk? Lan kasunyatan sing ana ing mburi - NATO - ora ngandhani apa-apa? Utawa karo kita - kabeh iku "bundel" ing syarat-syarat rearmament lengkap lan Staff supaya kanggo nindakake ukuran lengkap. tawuran karo NATO? Apa ekonomi bakal narik transisi menyang pijakan militer?
        PS: Yen wong agresif mung nginjak jagung, bakal ana konflik lengkap. Yen a:
        - ing waja;
        - karo senjata "ngyakinake";
        - gadhah imbangan senjata. lan ekonomi pasukan. ing sih Panjenengan
        kanggo langkah ing jagung wong - iki "wong" bakal clench untu lan ngerti - sing kita: dening Laka, dening Laka, "ing merit", PBB, padha ngomong, diijini.
        PPS: lan "tekanan tomat" lan penolakan pariwisata ing negara asale uga ora ana masalah cilik.
    2. Soho
      Soho 4 Desember 2017 08:21
      + 15
      ora bakal ana serangan ing wilayah Federasi Rusia dening Amerika Serikat. Kanggo Amerika Serikat, Rusia ora perlu ngapusi ing reruntuhan. Utamane karo prospek sing tepat kanggo nuduhake nasib iki karo dheweke. Kanggo Amerika Serikat, Rusia mbutuhake sregep lan luwih aktif ing arena kabijakan manca. Mung kanthi cara iki bisa digunakake minangka negara - aggressor global. Iki bakal nggawe gampang lobi ing Kongres saben taun kanggo nambah alokasi militer. Amerika minangka pengusaha pisanan lan paling penting. Sawisé ambruk USSR lan liberal (kabijakan ngambung bokong Gorbachev/Yeltsin), kang mimpin kanggo pungkasan Perang Dingin lan mundhut saka mungsuh global, sing anyar kudu urgently nemokke (Irak karo Saddam, Afghanistan karo Osama, lsp). Nanging tambah kegiatan Rusia wis mbantu revive postulate saka Perang Dingin saka awu. Yen ora, kenapa Balts bakal perang ing hysterics ing Eropah Wétan saiki, maneh whipping munggah "medeni" bab Rusia sing siap kanggo "rush kanggo Inggris Channel"? Sawise kabeh, saben wong sing waras ngerti sifat delusi saka tangisan kasebut.
      1. tchoni
        tchoni 4 Desember 2017 09:55
        0
        Iki kabeh, mesthi, kelangan, nanging Amerika Serikat mbutuhake Rusia minangka wong-wong sawah, nanging iki ora ateges yen wong-wong sawah ora bisa ditendhang.
    3. svp67
      svp67 4 Desember 2017 09:53
      0
      Quote: Krasnyiy komissar
      kudu mung siji bab - wiwitan gilingan daging termonuklir global nganti mungsuh rampung numpes.

      Kita mangertos manawa iki bakal dadi END saka peradaban saiki, nanging "ing sisih liya" padha percaya yen bisa nindakake perang nuklir sing winates lan kekuwatan "serangan global pisanan"
      1. Krasnyiy komissar
        Krasnyiy komissar 4 Desember 2017 12:48
        +4
        BGU ora bisa ditindakake kanthi cara saiki. Peluncuran massal sawetara atus peluncur rudal bakal cepet dideteksi dening sistem pertahanan udara kita, peluncuran ICBM saka kapal selam kanthi radar peringatan dini. Bakal cukup wektu kanggo menehi pesenan kanggo serangan mbales, nanging bisa uga ana masalah karo kekarepan kanggo nindakake iki.
  4. tchoni
    tchoni 4 Desember 2017 08:13
    +1
    Sanajan penulis nampilake kahanan sing rada hipotetis lan rada cepet-cepet nulis artikel kasebut (dinilai saka kesalahan ketik lan presentasi pamikiran sing rada bingung), masalah sing diangkat ing artikel kasebut topikal banget. Utamane sawise "demonstrasi Shayrat"
    1. xtur
      xtur 4 Desember 2017 10:10
      +2
      > masalah sing diangkat ing artikel kasebut topikal banget. Utamane sawise "demonstrasi Shayrat"

      ing kacepetan apa sampeyan bisa miwiti tomahawks, lan ing kacepetan apa sampeyan bisa ngisi maneh sistem pertahanan udara. Yen ora bisa diunggah maneh kanthi cepet, mula sampeyan kudu duwe jumlah peluncur sing dipasang.
      Yen cangkang saka 30 - 35 km, kapal kasebut bakal dirusak dening sistem bastion, lan mesthi ora bakal dibayangake. otaki saperangan atus tomahawks. Lan yen serangan teka saka jarak sawetara atus / setengah ewu km, banjur iki alignment temen beda.
  5. penembake gunung
    penembake gunung 4 Desember 2017 08:23
    +4
    Serangan ing Crimea? Rudal pelayaran nganggo "hulu ledak konvensional"? Lan senjata nuklir kita bakal "njagong meneng"? Lan serangan saka dill "Tornados" lan "Hurricanes"? Apa, kita bakal diam-diam nonton penyebarane? Lan persiapan kanggo voli?
    Mesthine, yen sampeyan ngenteni serangan lan "mungkasi" akibat, sampeyan bakal ana ing posisi sing ora diuntungake ...
    1. mbuh48
      mbuh48 4 Desember 2017 11:34
      +1
      Iki dudu babagan iki, nanging babagan carane nggedhekake pertahanan udara / pertahanan rudal Krimea. Kayane penulis ana ing kene, amarga perlu kanggo nutupi ora mung pasukan, perusahaan, populasi lan infrastruktur, nanging uga armada lan jembatan .Minangka serangan marang dill saka arah liyane lan nggunakake pasukan lan liya liyane, iki masalah kapisah.
    2. sergevonsohrn
      sergevonsohrn 4 Desember 2017 13:53
      +2
      Aku setuju. ing cilik saka Ukraina, iku perlu kanggo nimbang pilihan saka preventif, stopping serangan karo introduksi full-ukuran saka pasukan lan mardika paling saka negara saka pendhudhukan Nazi. paling "wong lanang frostbitten" lungguh sabenere ing Kyiv .... saka ing kono bebaya utama!
    3. Antares
      Antares 4 Desember 2017 15:41
      +1
      Quote: penembak gunung
      Lan senjata nuklir kita bakal "njagong meneng"

      Ukraina dudu pemilik senjata nuklir. IT ora bisa kena senjata nuklir strategis (ya, lan ora kanggo tujuan Pasukan Rudal Strategis). Serangan karo senjata nuklir ing negara non-nuklir (lan malah penandatangan kanggo nolak minangka ijol-ijolan kanggo keamanan)
      Wah aku ora ngerti. Sawise wis nerak potongan kertas kuwi.
      Iki kabeh hipotetis. Realistis iku mokal. Kanthi senjata konvensional, ya. Nuklir ora bisa. Iki bakal dadi kothak Pandora.
      1. AlexKP
        AlexKP 5 Desember 2017 09:33
        0
        Ukraina ora duwe lan ora bakal duwe potensi nyerang kanggo 10 taun liyane, konsentrasi pasukan lan sarana Angkatan Bersenjata Ukraina sing bisa diwenehake Ukraina kanggo nyerang wates Federasi Rusia bakal disingkirake kanthi senjata konvensional. , siji-sijine kasempatan Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nyebabake kerugian ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia yaiku kanggo narik Angkatan Bersenjata Federasi Rusia menyang pertempuran maneuver cedhak unit bedhil motorized, nanging yen kita njupuk menyang akun printah saka seni operasional markas Angkatan Bersenjata Ukraina, iki uga minangka pilihan sing apik banget. Ukraina bakal duwe senjata konvensional sing cukup, nanging kanggo wong-wong sing arep mlebu, lan mesthi mutusake, yen ora, Ukraina dudu rypnet, sampeyan kudu ngelingi yen senjata nuklir strategis kita bakal "njagong"
  6. Al_lexx
    Al_lexx 4 Desember 2017 08:45
    +4
    Aku ora ngerti. Apa penulis histeris utawa mung mutusake kanggo nuduhake kawruh babagan pertahanan udara lan pertahanan rudal?
    Nanging apa serangan Amerika ing Crimea? Yankees, mesthi, ora cukup, nanging ora cukup kanggo nyelehake bokonge ing pecut nuklir.
    menurutku ngono...

    Ing beyo saka Assessment sejatine sifate technical saka kahanan. Aku setuju karo penulis. Nanging pesen utama asale saka kahanan sing ora bisa ditindakake. Malah yen bakal njupuk nang endi wae ing Rusia, banjur ing Crimea ing panggonan pungkasan.
  7. VitaVKO
    VitaVKO 4 Desember 2017 09:00
    +5
    Penulis kanthi bener nyathet yen, ora kaya sistem pertahanan udara S-300VM, 350, 400, 500, lsp. Amerika kanggo pisanan nggunakake konsep ngirim informasi koordinat ing papan rudal saka macem-macem sarana intelijen elektronik kayata AWACS nggunakake jaringan taktis terpadu "Link-16". Ing negara kita, konsep sing padha dileksanakake mung ing jinis interceptor MiG-13B sing padha lan, sayangé, ora dikembangake. Nanging sanajan nggawe tugas kasebut kanggo S-500 kira-kira 10 taun kepungkur, konsep sebutan target eksternal dianggep, sing ndadekake bisa misahake operator rudal lan sistem pengintaian lan target. Iki bisa ningkatake kaslametan lan stabilitas kabeh sistem pertahanan udara lan rudal. Kajaba iku, bisa diluncurake rudal ing pusat kontrol saka sistem intelijen elektronik pasif, kalebu ruang angkasa.
    1. suwi
      suwi 4 Desember 2017 11:07
      +2
      Apa sampeyan yakin sing padha ora, paling kanggo 350, 400 lan 500? Cetha yen tanpa rudal kanthi kepala aktif, jaringan-centricity kasebut ora dibutuhake, nanging 9M96 lan 40N6 pungkasane kudu katon. Ing dhasar, kanthi cara kasebut, dheweke ujar manawa wong Tionghoa tuku 400s bebarengan karo 40H6 lan ing mangsa ngarep dheweke bakal pengin ndeleng cara kerjane produk iki. Lan, miturut pendapatku, kanggo tujuan modern lan janji, struktur sistem pertahanan udara sing lawas lan beku utawa malah sistem pertahanan udara ora bisa digunakake. Tegese, dheweke kudu mikir babagan iki. Nyatane, aku ora ngerti, mesthi.
    2. AlexKP
      AlexKP 5 Desember 2017 11:45
      +1
      Barrier-E, Vega, Avtobaza-M bisa menehi metu azimuth saka Doel, lan s400 ngarahake 9m100 kang wis panuntun dhumateng printah radio. Lan sistem perang elektronik sing terintegrasi karo C400 bisa mengaruhi Link-16 nganti rampung pamblokiran. S400 bisa, kanthi bantuan sarana kontrol, ngetokake sebutan target kanggo sistem pertahanan udara liyane.
      1. VitaVKO
        VitaVKO 5 Desember 2017 11:57
        0
        Quote: AleksKP
        S400 bisa, kanthi bantuan sarana kontrol, ngetokake sebutan target kanggo sistem pertahanan udara liyane.

        Mengkono iku bab. Sing ZRVshniki percaya yen dheweke minangka "puser Bumi" lan terus-terusan nyoba nindakake fungsi sing ora dadi ciri.
        1. AlexKP
          AlexKP 5 Desember 2017 12:10
          0
          ZRVshniki minangka pangguna saka kompleks S400? Lan apa sing diarani pangguna C300?
          1. VitaVKO
            VitaVKO 5 Desember 2017 12:30
            0
            Quote: AleksKP
            ZRVshniki minangka pangguna saka kompleks S400? Lan apa sing diarani pangguna C300?

            ngguyu Aku ora bisa, wetengku lara amarga ngguyu. Nanging isih ana "pangguna" C125, C75, C200, lsp. lan kabeh jenenge beda-beda. Ing cendhak, operasi "Y" - supaya mungsuh ora guess.
            1. AlexKP
              AlexKP 5 Desember 2017 12:42
              0
              eseman Mengkono iku bab. Sing ZRVshniki percaya yen dheweke minangka "puser Bumi" lan terus-terusan nyoba nindakake fungsi sing ora dadi ciri.

              Aku meh pecah weteng saka wacana iki saka ngguyu eseman
  8. lawas26
    lawas26 4 Desember 2017 09:20
    + 15
    Damantsev, kaya Sivkov ing repertoare. Massa nomer. karo kang "ngisi munggah" maca nggawe efek saka sinau jero Jeksa Agung bisa ngetokake, nanging ndadekake artikel ora bisa diwaca. Kabeh rincian karakteristik teknis, jeneng sistem kontrol otomatis, radar lan barang liyane kakehan artikel kasebut.
    Inggih, sawise tembung
    Nanging kita mesthi bisa ujar manawa kanggo ngusir serangan rudal sing gedhe banget nggunakake saperangan atus CR strategis UGM/RGM-109E "Tomahawk Block IV", AGM-86 ALCM lan AGM-158B rudal taktis jarak jauh ora bakal cukup. Lan iki mung siji salvo lengkap saka karusakan URO kelas Arleigh Burke lan modifikasi serangan (SSGN) saka kapal selam rudal strategis kelas Ohio,

    kepinginan kanggo maca ilang. Yen penulis "Berki" bisa nyerang kanthi meh 2 atus rudal jelajah ing ngarsane 100 sel, sing mung sebagian diisi "tomahawks" (EMNIP 28), mula aku ora pengin ngomong babagan apa wae.
    Kahanan dhewe pancen fantastis sing ora nyata. Lan frase penulis
    Sawetara sumber ngandika bab 5 lan liyane Komplek (baterei), liyane - bab 20-30 divisi! Ngelingi akeh rute udhara mbebayani kanggo Crimea (kabeh kajaba sisih wétan), tokoh luwih nyukupi bisa dianggep pungkasan.

    Lan penulis, sawise perangan kasebut bisa dianggep cukup? 30 divisi punika SEPULUH REGIMEN utawa kira-kira TELU DIVISI UDARA. Cukup utawa tokoh iki lan penulis? Ngadili dhewe
    1. Tumpeng29
      4 Desember 2017 11:59
      +1
      Kaping pisanan, aja wedi karo nomer, nanging sinau kanggo nganalisa apa sing kedadeyan, kanthi ngitung jumlah unit lan karakteristik kinerja. Yen ora, ana analytics wae dadi dongeng mbah Panas. Prakiraan militer-teknis tanpa angka ora ana apa-apa. Kapindho, sinau maca kanthi teliti:

      "Lan iki mung siji salvo lengkap saka penghancur URO kelas Arleigh Burke lan modifikasi serangan (SSGN) saka kapal selam rudal strategis kelas Ohio, sing 22 peluncur silo diadaptasi kanggo nggunakake 154 Tomahawks tinimbang Trident-2D5. SLBM" .

      Kita ngomong babagan voli gabungan "Arley Burke" (90 sel UVPU Mk 41, dudu 100, udakara 60 sing ngemot wadhah kanggo versi kejut kanggo "Axes" Mk 14 mod 0/1) lan versi kejut saka Ohio SSBN (154 sel kanggo "Tomahawks" ing 24 silo) .. mung luwih saka 200 SLCMs ..
  9. Moore
    Moore 4 Desember 2017 09:22
    +3
    Yagene penulis ora nglirwakake pasukan lan sarana pertahanan udara Armada Segara Ireng?
    Apa dheweke lan prasarana, uga lapangan udara, bakal dadi salah sawijining target serangan pertama mungsuh nalika ana perang?
    Aku ora ngerti ing tingkat apa ana interaksi interspesies, nanging aku bisa uga ora ana.
    1. KVIRTU
      KVIRTU 7 Desember 2017 11:39
      0
      Kanggo nglirwakake, luwih becik duwe obyek kanggo iki. Sistem pertahanan udara kapal bakal nutupi awake dhewe. Divisi "Tawon" saka Marinir Sevastopol? Apa pasukan pertahanan udara saka armada? Inggih, ing Saki isih ana klompok udara campuran saka armada.
      Menembak ing segara kaya ing jarak tembak ora lucu, dheweke melu praktik tembak luwih saka sepisan ing kene ing Crimea. A stream saka 5-7 target saka segara, ing lingkungan latihan - ora supaya gampang kanggo njaluk mati. Topi ora mbantu :)
      Pesen penulis jelas - perlu kanggo ngatasi masalah pertahanan udara Crimean ora kanthi nomer (ora ana dhuwit cukup), nanging kanthi cara teknis anyar. Resimen ZRV ing sekitar Sevastopol lan Feodosia jelas ora cukup.
      1. Moore
        Moore 7 Desember 2017 11:56
        +1
        Kutipan saka KVIRTU
        Kanggo nglirwakake, luwih becik duwe obyek kanggo iki. Sistem pertahanan udara kapal bakal nutupi awake dhewe.

        Cruiser "Moscow":
        8 × 8 peluncur S-300F "Benteng",
        2 × 2 SAM "Osa-MA"
        Kayane, apa hubungane divisi "Tawon" Marinir?
        1. KVIRTU
          KVIRTU 7 Desember 2017 19:40
          0
          Inggih, carane aku bisa ngomong apa. Ing wektu khusus, kapal, kalebu. lan kapal penggedhe sing sampeyan sebutake bakal ninggalake pangkalan kanggo wilayah posisi. Kanthi tugas tartamtu, sing nglindhungi fasilitas pesisir ora langsung ditrapake kanthi cara apa wae. Interception saka CD, ing pangertèn.
          Ing Panggonan pisanan - tutup saka klompok kapal kapal penggedhe.
          Mulane, saka dana armada, "Tawon" bakal tetep, kanthi tugas kanggo nutupi pangkalan MP ing Teluk Cossack.
          Mesthi, sawetara kapal bakal ditinggalake ing Teluk Kidul, nanging maneh, kanthi tugas pertahanan udara, ora ana hubungane karo pesisir. Nutupi fairway saka minelaying online, etc.
          1. Moore
            Moore 8 Desember 2017 10:45
            +1
            Aku wis ngelingi serangan dadakan saka CD saka Segara Mediterania (mbok menawa langsung saka berths) ing "airfields turu tentrem" lan armada ing kasus kita. Mesthi, ing VSBG kabeh wong bakal muter lan nglangi menyang wilayah dispersal, kalebu. lan obyek sing dadi target potensial kanggo serangan massive.
            Aku percaya yen serangan kasebut ing kahanan modern mung efektif ing kasus unsur kejutan. Mula pangarep-arepku kanggo interaksi pertahanan udara Armada Laut Ireng lan pertahanan udara militer.
  10. Terran
    Terran 4 Desember 2017 09:23
    +6
    Apa penulis malah ndeleng peta Crimea? Lan lokasi ZRDV? Apa jotosan liwat terrain angel saka Crimea. Pagunungan ing pesisir kidul saka Feodosia nganti Sevastopol. Kabeh kiriman radar ing gunung kasebut, wiwit saka Feodosia (stasiun radar ana ing Tepe-Oba, lan peluncur kasebar saka Primorsky nganti Koktebel) lan menyang Sevastopol. Coba mlaku-mlaku menyang titik paling dhuwur ing Ai-Petri utawa Ayu-Dag - unit militer wis ana lan ngadeg ing kono kabeh urip kanggo tujuan kasebut. Jotosan mung bisa liwat segara, lan nalika "Ax" mlebu ing "terrain angel", iku tegese iku wis nyilem ing sirah.
    1. alstr
      alstr 4 Desember 2017 10:56
      +6
      Gabung karo Terran lan Moore, aku pengin nambah ing ngisor iki.
      Kaping pisanan, sakperangan alesan, penulis kelalen yen pertahanan udara paling apik yaiku tank ing lapangan udara mungsuh.
      Mulane, yen ngrusak nyoba kanggo miwiti soko, padha bakal langsung miwiti ora rudal pertahanan udhara, nanging rudal anti-kapal (lan kita saiki njupuk liwat meh kabeh Segara Ireng).
      Lan kabeh kapal NATO karo Republik Kyrgyz diiringi.
      Kapindho, sumbu sing mabur ing Piala Donya minangka target sing gampang kanggo pertahanan udara lan perang elektronik (penulis lali babagan iki) - iki cocog amarga kasunyatane ora ana landmark ing segara kanggo Republik Kyrgyzstan lan Republik Kyrgyzstan bakal ngetutake sinyal GPS.
      Katelu, yen ana serangan rudal, kabeh AWACS bakal ditembak kanthi urutan prioritas ing wilayah ANY - jumlah rudal jarak jauh cukup kanggo iki. Lan yen padha ora ditembak mudhun, banjur padha kudu mateni panuntun dhumateng supaya ora ditembak mudhun piyambak (ngarahke ing AWACS biasane dadi kanggo radiation).
      Mulane, ora bakal ana bantuan saka AWACS kanggo misil.
      Kaping papat, kanggo serangan saka Ukraina, ANY gerakan saka sisih iki bakal langsung ditindhes lan, IMHO, Ukraina ora bakal duwe armada amarga kurang siji.
      Kalima, dhuwure mung pesisir saka sawetara puluhan meter nganti 1500 m ing sadhuwure segara saka Sevostopol nganti Kerch. Saka Kulon, dhuwure uga prayoga, rata-rata 100 nganti 200 m.
      Enem, nggunakake sistem pertahanan udara marang Grads minangka kemewahan. Ing kene luwih gampang kanggo nutupi baterei tinimbang mbuwang misil pertahanan udara ing cangkang.
  11. svp67
    svp67 4 Desember 2017 09:48
    +1
    Salah sawijining masalah "payung Krimea" yaiku kerentanan relatif marang serangan massal saka wilayah Ukraina. Mung bubar, ana telung kapal NATO ing plabuhan Odessa bebarengan, salah siji saka operator CD. Lan Ukraina dhewe nggawe upaya gedhe kanggo nggawe rudal anyar kanthi jangkauan lan akurasi sing luwih gedhe. Ing babagan iki, ora mung sistem pertahanan udara sing dibutuhake ing Crimea, nanging uga sistem REM lan EW sing dikembangake, ana komponen kejut, sing kudu ana MLRS "Tornado-S", "Hurricane" lan OTR "Iskander", ing jumlah sing dibutuhake. Ing cendhak, Crimea kudu dadi BENTENG modern
  12. vasilkovichi
    vasilkovichi 4 Desember 2017 10:37
    +4
    Iki sawetara omong kosong.
    1) Penulis sambat yen ora ana informasi babagan sawetara senjata Rusia. Mula pitakon tandhing marang penulis: kenapa sampeyan kudu wedi? Ora sabar kanggo ruffle karo katon pinter?
    2) Sanajan ana pidypok ing NATO, kayata penulis "masterpiece" iki, sing wani nyerang Crimea, banjur ing detik sabanjure dheweke ora bakal nganti Crimea! Apa aku kudu nerangake apa?
  13. NEXUS
    NEXUS 4 Desember 2017 11:08
    +7
    nalika serangan lengkap NATO bisa diiringi peluncuran 300 utawa luwih rudal jelajah lan anti-radar.

    Yen kapal NATO ngluncurake sumbu ing tlatah Crimea, penulis sing dihormati kanthi modestly tetep bisu babagan kasunyatan manawa iki padha karo wiwitan Perang Dunia Ketiga, lan kanggo nanggepi voli iki, Amerika Serikat lan liya-liyane bakal nampa respon nuklir. karo kabeh jalaran.
    Dene nyatane prajurit Ukrainia bisa nindakake apa-apa ana ing kono ... sanajan padha pan-headed, padha ngerti kanthi cetha, yen tumindak kaya mengkono iku padha karo nyatakake perang, lan iki bakal ngeculake tangan kita. Banjur ora ana Amerika sing bakal nulungi Angkatan Bersenjata Ukraina, batalyon nasional lan junta ing Kyiv, kaya sing ora mbantu Georgia tanggal 8.08.2008 Agustus XNUMX.
  14. Anconsha
    Anconsha 4 Desember 2017 11:46
    0
    Kabeh wis bener, apa sing ditindakake saiki kanggo nutupi Crimea. Ora bakal ana serangan militèr saka pamaréntahan Yahudi-Bandera saiki, amarga iki bakal pungkasan, nanging serangan individu saka bajingan frostbitten ing kontrol CIA ora kurang ala bisa.
  15. Zaurbek
    Zaurbek 4 Desember 2017 11:47
    +1
    Lan saka ngendi tomahawks karo hulu ledak non-nuklir bakal diluncurake? Ing kasus apa wae, sampeyan kudu nambah pertahanan udara ing kapal Armada Segara Ireng ... KR bakal mabur menyang Segara Ireng. Ing Segara Ireng, peluncuran meh ora bisa ditindakake (operator bakal dirusak sawise diluncurake pisanan. Segara Mediterania tetep akeh kapal NATO, nanging uga wektu penerbangan sing dawa lan mundhut Faktor Surprise. Plus anané wilayah Negara Merdeka kayata Iran, Turki
  16. Jackyun
    Jackyun 4 Desember 2017 11:58
    +1
    Aku maca wiwitan lan rumangsa sedhih. Suwene ahli siji-sisi kaya ngono bakal nggantung ing kuping? Serangan ing Crimea minangka perang. perang gedhe. Lan kabeh "Arly Burkes", "Awaxes", "Aegis" lan liya-liyane bakal langsung diserang dening kabeh pasukan kasedhiya lan sarana Distrik Militer Kidul. "Kaliber" bakal digawa saka Kaspia. Lan aja lali babagan armada. Lan ing kana dheweke bakal nutupi pos komando karo Iskander.
    Yen kabeh sedhih lan sedhih kaya sing digambar dening pakar iki, mesthine maydaun wis kebanjiran suwe lan sing belang-belang bakal cocog. Lan, ora! medeni.
  17. Murzilka
    Murzilka 4 Desember 2017 12:21
    +1
    Napa ana sing nyerang Crimea ... wilayah kasebut ora duwe nilai strategis, nanging armada kasebut bisa digerakake ...
    1. Jackyun
      Jackyun 4 Desember 2017 12:27
      +2
      O! Ya, sampeyan ahli strategi sing apik! Lan kasunyatan manawa saka Crimea sampeyan bisa njupuk prau ing Bosphorus ora masalah. Lan kasunyatan manawa wektu mabur menyang pangkalan angkatan laut ing pesisir Segara Ireng ing Romania sithik banget umume ora ana gunane. Lan kanggo Kim, ngapura kula, meneng, paus minke wanted dadi luwih lan saiki padha arep sijine mudhun werna ing Crimea. Ora ana nilai strategis.
      1. Antares
        Antares 4 Desember 2017 15:46
        +1
        Kutipan saka Jackyun
        Lan kasunyatan manawa saka Crimea sampeyan bisa njupuk prau ing Bosphorus ora masalah

        Segara Ireng diduweni dening Bosporus lan Dardanelles. Iki segara daratan. Entrance menyang Danube ora penting banget kanggo EU (lan ing Ukraina lan Romania). Dadi saka situs apa wae sampeyan bisa njupuk prau ing Istanbul-Sevastopol, Odessa utawa ing papan liya ... Segara rada cilik.
  18. Sergei Kozhokari
    Sergei Kozhokari 4 Desember 2017 12:36
    0
    Ora ana sing bakal nyerang Crimea, duwe masalah Donbass, nyerang Transnistria, de jure isih dadi bagéan saka Moldova, luwih-luwih. Nanging padha bisa disambi manungsa waé karo ancaman kanggo Crimea, nanging padha bisa mencet "wilayah Ukrainia mbrontak".
    1. Jackyun
      Jackyun 4 Desember 2017 12:48
      +3
      Aku takon sampeyan, sapa sing bisa? Maydauns? Iki bisa, kanthi asil sing dikenal. Apa belang bakal pas? Ora. Iki minangka mundhut infanteri sing ora bisa ditampa kanggo dheweke. Pamilih ora bakal ngerti. Kapak belang? Nanging iki mung adhedhasar segara. Ing kasus iki, Rusia bisa njupuk diluncurake kanthi biaya dhewe kanthi kabeh akibat. Penyebaran sistem lemah? Nanging babagan kentut ing PBB. Dheweke ora bakal ngerti maneh. Yen bisa, dheweke mesthi wis suwe mlebu. Lan nang endi wae wedge. Lan luwih kandel. Lan bokong, iku ora karet, malah kanggo Lyashka.
  19. Mbah Eugene
    Mbah Eugene 4 Desember 2017 12:57
    0
    Kutipan saka: svp67
    Quote: Krasnyiy komissar
    kudu mung siji bab - wiwitan gilingan daging termonuklir global nganti mungsuh rampung numpes.

    Kita mangertos manawa iki bakal dadi END saka peradaban saiki, nanging "ing sisih liya" padha percaya yen bisa nindakake perang nuklir sing winates lan kekuwatan "serangan global pisanan"



    Kajaba yen jagad mburi duwe rencana kanggo nguatake, contone, negara Amerika Latin. Sawetara negara sing ambruk bakal mudhun ing sejarah, sing anyar bakal manggoni papan sing mbukak.
  20. Andchevh
    Andchevh 4 Desember 2017 15:25
    +1
    Kesalahan fatal negara-negara sing ngalami serangan rudal dudu pertahanan udara sing lemah. lan ora nyerang ing kendaraan pangiriman. lapangan udara, kapal lsp. Luwih gampang ngrusak lapangan udara lan kapal nganggo Kaliber lan Iskander! Sampeyan kudu dadi sing pertama ngalahake !!
  21. ausmel
    ausmel 4 Desember 2017 15:58
    +2
    Omong kosong jawata dipan, ilang kabeh, ilang kabeh. Yen sampeyan ora duwe pitakonan, banjur aja nganggo omong kosong kursi sampeyan.
  22. Semenov
    Semenov 4 Desember 2017 16:17
    0
    Napa dheweke butuh Crimea, luwih becik tekan Moskow. Svidomnya menek ing akeh? Iki fiksi unscientific, supaya akeh lampus ora bakal diketik malah ana.
  23. Santor
    Santor 4 Desember 2017 18:31
    0
    Kutipan saka andrewkor
    Ing panemu sofa, serangan ing Crimea ora mungkin, mesthine dadi scumbag lengkap tanpa rem! Sing ora ateges ngilangi ketegangan lan nyuda kesiapan tempur. Nanging serangan ing Transnistria saka kabeh pihak luwih saka samesthine!

    Piye wae, ing panas publikasi, kabeh wong lali sing Pridnestrovie minangka wilayah sing diwajibake PBB karo pasukan penjaga perdamaian sing ditugasake ana ing sangisore mandat PBB, lan nglanggar keputusan Dewan Keamanan PBB iku fraught, lan ora ana gunane kanggo Ukraina, apamaneh Moldova. Liyane iku kentut ganas saka zhurnashluhs ing loro-lorone miturut manual saka Soros.
  24. Santor
    Santor 4 Desember 2017 18:33
    0
    Kutipan saka ausmel
    Omong kosong jawata dipan, ilang kabeh, ilang kabeh. Yen sampeyan ora duwe pitakonan, banjur aja nganggo omong kosong kursi sampeyan.

    Iki dudu omong kosong .... Aku wedi iki minangka jebakan kanggo wong sing nyedhot, sing bakal cepet-cepet nuduhake kabeh sing dideleng lan nggawa cucuk apa sing dibutuhake pelanggan artikel kasebut. Aku iki wis suwe banget. Iku kaya bojo bali saka trip bisnis lan ing ngleboke menyang wanita ing bench - Great sundel! Dheweke mangsuli - apa kita sundel?!!!! Ya, sampeyan ... lan panned ...
  25. Monarchist
    Monarchist 4 Desember 2017 19:10
    0
    Quote: Krasnyiy komissar
    Pesawat ditembak sadurunge, utamane akeh - nalika Perang Korea. Ora ana eskalasi, amarga perang padha perang liwat wilayah saka pihak katelu. Serangan ing Crimea nggunakake atusan rudal minangka wiwitan WW3, sing mesthi bakal dadi nuklir.

    A Z MV ora cocog karo sapa wae
  26. Monarchist
    Monarchist 4 Desember 2017 19:21
    +1
    Kutipan saka tchoni
    Ayo kula ngelingake sampeyan yen mudhun saka RUSIA COMBAT AIRCRAFT dening Angkatan Udara Turki mung nyebabake "perang tomat"

    Apa sampeyan pengin perang nyata? Kita kudu menehi penghormatan marang analis kita: kabeh wis diwilang kanthi bener lan asile jelas: Sultan meh dadi sekutu ing Suriah.
  27. Monarchist
    Monarchist 4 Desember 2017 19:28
    0
    "Iku masalah yen asisten wiwit jahitan boots," lan strategists sofa ngatur Staff Umum
  28. Gennadz
    Gennadz 4 Desember 2017 19:45
    0
    Aku maca kabeh publikasi, aku mikir, kenapa penulis (utawa saluran) kudu ngirim analisis fokus khusus saka spesialis pertahanan rudal minangka bagéan saka sistem pertahanan udara, yen dheweke ora peduli karo kemampuan pertahanan negara. Dheweke kepengin dadi pinter lan nambah piyambak minangka calon anyar saka sawetara èlmu, dilalekake sing Crimea iku Rusia lan tau ing tingkat saka wong-wong sing tanggung jawab kanggo nimbali negara, nyoba kanggo nuduhake piyambak supaya pinter. Apa jenis pukulan, apa liyane, sistem sing bisa digunakake, bisa tiba ing sirahku yen kabeh kompleks pertahanan ora kasedhiya kanggo kita. Kang? Iku SD. Lumahing-atmosfer-ruang. Utawa kita bakal terus "convincingly" mbuktekaken kita "debility" ing Web. Muga-muga Gusti Allah nunggil karo kowé! Terusake yen sampeyan duwe ide yen pertahanan negara kaya Rusia kanthi kapinteran ras lan unik sing paling kuat, siyap kanggo nusuk sapa wae sing njaluk ing moncong ... Ya! Kita duwe cukup kabeh: wilayah, fosil, cadangan energi, kita urip paling apik, adoh saka Hollywood. Bener, kita duwe bocah wadon siji ing pinggir dalan. Dadi dheweke bakal njupuk bedhil mesin ing tangane kanggo nglindhungi karisma. Kita nampa sethithik ing pipi kiwa, saiki ing sisih tengen. Kita isih bakal nampa, matur nuwun kanggo pejabat kita saka pembela "rakyat". Ngapunten, aku kesel karo kebodohan. Miturut cara, babagan pendapat apa wae. Mung ora ing tingkat negara. Aku ora ana. Ikhlas.
  29. AshiSolo
    AshiSolo 4 Desember 2017 20:28
    +1
    Kangge, kahanan nyata karo serangan ing pangkalan udara Shayrat minangka konfirmasi ironclad kabeh ing ndhuwur. Lan iki mung 200 "Axes" minangka conto, nalika serangan lengkap dening Angkatan Laut NATO bisa diiringi peluncuran 300 utawa luwih rudal cruise lan anti-radar.

    Apa bakal mabur ing sangisore sewu sumbu sajrone setaun? Utawa limang ewu!!!! Apa gunane maca kerajinan sing apik banget? Anakku ing taman kanak-kanak nggambarake beruang, kepiye sampeyan nyatakake fakta.
  30. lawas26
    lawas26 5 Desember 2017 17:20
    0
    Kutipan saka Fulcrum29
    Kaping pisanan, aja wedi karo nomer, nanging sinau kanggo nganalisa apa sing kedadeyan, kanthi ngitung jumlah unit lan karakteristik kinerja. Yen ora, ana analytics wae dadi dongeng mbah Panas. Prakiraan militer-teknis tanpa angka ora ana apa-apa. Kapindho, sinau maca kanthi teliti:

    "Lan iki mung siji salvo lengkap saka penghancur URO kelas Arleigh Burke lan modifikasi serangan (SSGN) saka kapal selam rudal strategis kelas Ohio, sing 22 peluncur silo diadaptasi kanggo nggunakake 154 Tomahawks tinimbang Trident-2D5. SLBM" .

    Kita ngomong babagan voli gabungan "Arley Burke" (90 sel UVPU Mk 41, dudu 100, udakara 60 sing ngemot wadhah kanggo versi kejut kanggo "Axes" Mk 14 mod 0/1) lan versi kejut saka Ohio SSBN (154 sel kanggo "Tomahawks")

    Aku ora wedi karo nomer, nanging gaya teken Yevgeny wis dadi "akeh" maca karo akeh rincian, kadhangkala ora perlu. Ora nggunakake materi grafis sing padha ing wangun peta, kanggo perkara kasebut. Mulane, artikel dadi ora bisa diwaca.
    Aku ngakoni kecerobohanku. Aku uga kantun layang ing tembung "burke" lan "Ohio". Lan ora pinter. Yen Bukak saka "Tomahawks" tengen Crimea saka Segara Ireng saka Papan "Burke" isih bisa mbayangno, nanging Bukak siji lan setengah atus rudal padha saka Papan "Ohio" iku angel. . Kaping pisanan, angel mikir yen bakal ngliwati selat kanthi tenang tanpa digatekake. Utawa bakal njupuk saka Mediterania?
  31. Alexander Borisov
    Alexander Borisov 6 Desember 2017 21:54
    0
    SRZO Smerch, Hurricane lan liya-liyane. Luwih gampang ngrusak peluncur tinimbang nembak rudal.
  32. Dobriy_Chelovek
    Dobriy_Chelovek 8 Desember 2017 09:08
    0
    Penulis, wangsulan - kenapa NE Rusia? Ana Angkatan Bersenjata Rusia (angkatan bersenjata). Utawa Rusia gelut karo gerbong NE)?
  33. VladVlad
    VladVlad 10 Desember 2017 12:59
    +1
    Amerika Serikat minangka mungsuh sing cerdas, licik lan insidious! Aja nganggep wong bodho! Kita kudu nyiapake sing paling awon. Dheweke bakal nemokake cara sing gampang lan dipercaya kanggo ngatasi sistem pertahanan rudal, salah sawijining trik militer. Dheweke ora duwe dhuwit cukup kanggo iki! Amerika Serikat duwe TR-3B sing ora katon radar, sing ora kena pengaruh sistem perang elektronik, pesawat hipersonik rahasia, akselerasi ing wiwitan 5 km per detik, lelungan saka 20 km per detik. Ngontrol gaya gravitasi lan gaya inersia. Ngontrol pambungkus. Zircons hipersonik kita lan pesawat liyane ora bakal nyekel, lan malah ora cocog kanggo pesawat iki, sing bisa nindakake muatan nuklir saka tapel wates menyang Moskow ing 50-100 detik, kanthi maneuver! Pertahanan udara lan pertahanan rudal ora weruh TR-3B lan macem-macem modifikasi. "Teknik iki nyerang saka ndhuwur, saka angkasa, kanthi kacepetan hipersonik. Pertahanan rudal kita mung ora bakal weruh lan ora bakal duwe wektu kanggo nanggepi. 20-30 TR-3B bakal numpes negara ing 10-15 menit! Amerika Serikat wis duwe tentara rahasia kabeh peralatan kasebut. Nanging politisi lan militer kita percaya yen UFO mabur ing Federasi Rusia lan negara liya! Sampeyan nawakake teknologi kasebut lan luwih apik, dheweke nolak, dheweke bodho! Umumé, ora ngerti apa-apa ing fisika! Tanpa bakat, nol bodho, sialan! Lan sapa sing ngandelake dheweke dadi birokrat paling dhuwur? Saiki AS mabur liwat DPRK. Apa sing lagi nunggu. Wong-wong mau bisa uga pengin entuk kerugian kanthi minimal, kanggo ngrusak pimpinan DPRK. Dheweke nindakake kanthi bener.
    1. Golovan Jack
      Golovan Jack 10 Desember 2017 13:20
      +8
      Kutipan: VladVlad
      Pertahanan udara lan pertahanan rudal ora weruh TR-3B lan macem-macem modifikasi

      Yen ora ana sing ndeleng, mesthine mung ora ana ing alam. ya
  34. Evgenii Xolod
    Evgenii Xolod 10 Desember 2017 23:48
    0
    Ya, aula kudu digawe saka jarak sing adoh, saka sing luwih cendhek bakal dadi kapal kamikaze ... + sampeyan kudu nganggep pertahanan udara Armada Laut Ireng, lan ora mung sistem pertahanan udara pesisir. Inggih, yen ana konflik, aku mikir kelompok mogok uga bakal ana ing sangisore bedhil nalika diluncurake.
  35. akarfoxhound
    akarfoxhound 17 Desember 2017 10:33
    0
    Endi panemu "kompeten" sing terus-terusan babagan peluncuran AIM-120D nganti 120 km ??? Maksimum 60-75, yen ana insinyur penerbangan / roket sing kompeten ing forum kasebut, dheweke bakal ngonfirmasi manawa ahli sofa kanthi pendapat saka "wiki" lan buklet pariwara saka tutup kasur ora dianggep. Inggih, lan sing paling Jahwéh, minangka spesialis aviation aku bakal ngomong, iku ora perlu kanggo mencet rudal individu, nguber swarm, nanging kanggo numpes operator sadurunge padha nyedhaki RVB. Malah ing jaman Soviet, kanthi pertahanan udara sing paling kuat, kita ora duwe pasukan sing cukup kanggo mbukak CD sing kapisah. Lan tugas pertahanan udara negara saiki ora owah.