"Senapan kanggo Simo Häyhä" (lanjutan saka topik "Senapan miturut negara lan bawana" - 1)

70
Wis mesthi lan mesthi ana sawetara wong kanthi alami nindakake sing luwih apik tinimbang wong liya. Ana sing ngidoni paling adoh - ya ngono lambene ditata. Ana sing nyilem luwih jero tinimbang liyane - volume paru-paru gedhe lan otot kuwat. Ana sing mlayu, mlumpat, nulis ... luwih akeh tinimbang liyane. Sing, ana alesan kene, loro sejatine sifate fisik - "diwenehi dening alam", mental - ngarsane saka intellect, lan unsur "kringet", sing diwenehi dening alam dikembangaké dening latihan. Lan akeh gumantung apa jenis "alat" sing ana ing tangan sampeyan. Cetha yen nganggo peralatan scuba AVM lawas sampeyan ora bakal nyilem kanthi jero kaya karo Aquadiv Prancis anyar, lan padha uga bisa diucapake. gaman.

Kanggo wong kang tangan pisanan tuwuh metu saka jog, apa wae sing menehi, iku dipercaya kanggo mencet target malah saka bedhil paling apik. Nanging yen wong iku "menembak saka Gusti Allah", banjur karo bedhil apik bakal nuduhake asil sing luwih apik tinimbang karo sing ala. Lan ing kene apa sing menarik babagan topik iki: dikenal manawa praktik penembak jitu massal, sanajan dikenal wiwit jaman Perang Sipil ing Amerika Serikat, dadi massa tenan nalika Perang Dunia II, nanging Mosin 1891. bedhil ana ing tangan saka akèh-akèhé saka sniper sawijining taun!



Ana artikel dawa ing situs web VO babagan penembak jitu Soviet, saengga ora bisa ditulis maneh ing kasus iki. Nanging, "saben cuckoo memuji rawa." Mulane, kita nyebutake yen "Pusat Penembak jitu" manca nyebut penembak jitu pisanan ing donya babagan kinerja ... penembake Finlandia Simo Häyhä. Miturut pusat kasebut, dheweke duwe 542 "target" ing akun, sing nomer loro yaiku Ivan Sidorenko - dheweke duwe 500. Ngarujuk menyang Wikipedia, kita bisa ngerteni manawa miturut macem-macem sumber, Imo dijupuk saka 542 (sumber - ndhuwur -kasebut "Sniper Center") kanggo 742 prajurit Tentara Abang (219 didokumentasikake tiwas), lan prabédan dipikolehi amarga dheweke uga tumindak kanthi senjata otomatis.

Nanging liyane, penembake Finlandia ora nandhani awake dhewe kanthi cara apa wae, mula kabeh iki bisa digandhengake karo propaganda, amarga ora ana sing ngapusi ing perang lan mburu. Ing sisih liya, kasunyatan manawa dheweke dadi juru tembak ora bisa diragukan. Nanging sing penting ing kasus iki yaiku bedhil apa sing ditembakake. Lan iku "telung baris" kita setya, nanging mung saka "sisih liyane", kang digunakake "telung baris Finnish".


M39 "telung baris" Finlandia (Museum Tentara ing Stockholm)

Inggih, crita babagan iki kudu diwiwiti kanthi kasunyatan manawa Finlandia minangka negara ora ana nganti Revolusi Oktober ngrusak tilas kekaisaran Rusia lan entuk kamardikan kanthi prentah saka pamaréntahan Bolshevik Leninis. Nanging, wong Finns, malah ing sangisore tsar, bisa uga urip luwih apik tinimbang kabeh subyek liyane saka Kakaisaran Rusia, dadi dosa kanggo wong-wong mau kanggo sambat ing kasus apa wae.

"Senapan kanggo Simo Häyhä" (lanjutan saka topik "Senapan miturut negara lan bawana" - 1)

Foto persenjataan tentara Finlandia ing 30s abad pungkasan. Senapan saka kiwa menyang tengen: 7,62 mm M91-24 senapan infantri karo bayonet M91-24: senapan M28 karo bayonet M28 Sk; M28-30 karo bayonet M28-30. (Museum Perang Finlandia)

Nalika Perang Sipil diwiwiti ing Rusia, umume wong Finlandia gabung karo gerakan "putih". Lha, ayo padha nyengkuyung dheweke. Nggawe angkatan bersenjata dhewe diwiwiti, lan ing kene ana stok bedhil ageng saka arsenals Rusia ing Finlandia, sing dicekel Finlandia sajrone Perang Sipil sing padha, migunani kanggo negara kasebut. Mangkono, angsal kabeh massa bedhil iki, Finland banget alon-alon lan terus-terusan njupuk modernisasi bertahap lan, minangka asil, nggawe kabeh baris saka "telu-panguasa" sing, ing sawetara pratondho, wiwit ngluwihi asli Russian. .


M24 bedhil (Museum Tentara ing Stockholm)

Kaping pisanan, kita nyathet yen model Finlandia saka bedhil Mosin minangka model dhasar sing rada modern, nanging dimodernisasi kanthi cara sing wicaksana! Sing kudu digatekake.

Bener, senapan pisanan digunakake tanpa owah-owahan, utawa diwatesi kanggo owah-owahan minimal, ngganti utamane tong minyak. Akeh padha ora beda saka bedhil Russian, supaya tandha Finnish katon ing kamar - SA - "Suomi Army". Sing paling sampurna yaiku sampel M / 28 utawa "pyustukorva" (utawa "spitz" - jeneng slang amarga "kuping" sing nglindhungi fly. Pystykorva, kanthi cara, secara harfiah tegese padha - "kuping munggah", wis dadi gegaman utama saka pasukan keamanan Finlandia.

Biasane Finlandia ngganti tong minyak Rusia lan pemandangan Rusia. Nganti taun 1928, pemandangan lawas digunakake, nanging wong Finlandia nyabrang (nyetak kanthi stroke oblique) arshin Rusia lan ngisi skala meter. Majalah 5 babak standar disimpen ing bedhil. Kartrid sing digunakake yaiku 7,62 × 53 mm R, yaiku diameter peluru 7,62 mm, lan kasus dawa 53 mm duwe flange (rim). Kartrid iki rada beda karo kartrid R Rusia 7,62 × 54mm asli, nanging bedane isih dirasakake. Milisi Moskow, sing nampa kartrid piala Finlandia lan nyathet yen "bisa nembak kartrid Finlandia saka bedhil, nanging ora saka bedhil mesin," guyon dheweke kanthi lengkap. Finns nggunakake bayonet keris asli, ngganti bayonet jarum lawas, lan bedhil dhewe katon tanpa iku. Bayonet saiki dipasang ing stok, lan ora ing tong minyak. Mekanisme pemicu uga dianyari kanthi serius, sing saiki nampa pemicu kanthi disebut "peringatan". Gulu kothak dadi "pistol", kaya Mauser Jerman. Bener, gulu saham kuwi ora diinstal ing Model 28, nanging ing M39, lan banjur wis diinstal ing kabeh conto sakteruse. Finns uga nambah kekandelan saka tembok ing tong minyak, kang wis efek paling positif kanggo nambah akurasi shooting. Wiwit Finland mrentahake barel bedhil ing luar negeri, variasi kaliber dadi cukup signifikan. Padha kudu ditandhani ing aksara Latin - A, B, C (kaliber senapan dijupuk saka 1891/30 wis sebutan ing wangun huruf - D).


"Tiga Panguwasa" Rusia ing Museum Tentara ing Stockholm.

Tokoh ing ngisor iki menehi kesaksian babagan skala tuku: ing taun 1924, 26 barel dituku: 000 saka SIG ing Swiss lan 8 saka telung perusahaan Jerman.

Pasukan bersenjata Finlandia saka 30s abad kaping rong puloh dipérang dadi tentara biasa lan pengawal sipil. Pengawal Sipil minangka milisi nasional, lan asring duwe desain bedhil dhewe lan sistem unik kanggo menehi tandha.

Model 1927 minangka senapan Finlandia sing paling anyar. Senadyan kasunyatan sing M1927 isih kapérang saka akeh bagean Russian, iku nampa stock Birch Arktik anyar, laras abot nanging luwih cendhek. Pabrikan minangka pemasok senjata kanggo bengkel korps keamanan "SAKO". Senapan kasebut mlebu layanan karo tentara biasa, lan ora karo pengawal sipil. Secara total, kira-kira 30 potongan digawe ing taun 000-1928. Senapan salajengipun ingkang dipuntepangaken déning Finlandia inggih punika Model 1933, tegesipun versi Pengawal Sipil saking Senapan Tentara Model 1928. Senapan Pengawal Sipil Model 1927/1928 ugi gadhah laras ingkang langkung abot tinimbang aslinipun, majalah logam ingkang langkung tipis, lan ruang lingkup ingkang énggal. . Asil punika model 30. Model iki diadopsi loro ing tentara lan ing njaga sipil. Bener, bobot bedhil dadi luwih gedhe: bobote 1939 kilogram, dawa laras 4.3 cm, dawane 68.58 cm Bobot bayonet kanthi scabbard yaiku 118.11 gram, tanpa scabbard 449.3 gram.

Bentenipun utama bedhil M28:
• Four swivels, tinimbang slot sadurungé kanggo masang sabuk, kang digawe iku bisa kanggo cepet remake lampiran loro ing kavaleri lan ing versi infantri.
• Pemicu karo bebaya.
• Gulu bokong wangun semi-pistol.
• Laras luwih kenthel lan luwih cendhek tinimbang bedhil model 1891.

Finns wiwit nggunakake barel thickened wis ing M24 bedhil, kanggo modernisasi kang padha narik kawigaten perusahaan Jerman lan Swiss. Modernisasi dumadi ing taun 1923-1928, lan total babagan 10 ewu bedhil ngalami owah-owahan kasebut.


Swivels lan genggeman semi-pistol bedhil M28.

Banjur perusahaan "Tikkoski" lan perusahaan negara "VKT" nganyari bedhil M91 lan M24 lawas kaping pindho ing 1929-1934. lan 1939-1940. Saka 120 ewu bedhil lawas, 55 ewu bisa nganyari. Kanggo sniper bersenjata, sawetara dilengkapi pemandangan optik saka macem-macem jinis.

Senapan M28 dimodernisasi dening SAKO, sing laras kasebut dipesen saka SIG. Nanging banjur batang kasebut diprodhuksi dening perusahaan SAKO dhewe. In total, 33 ewu bedhil padha nglumpuk ing perusahaan iki.

Wiwit taun 1939, model M28 / 30 dirilis kanthi basis bedhil. Iku ora beda saka sampel sadurungé, kajaba sing diprodhuksi bebarengan ing telung Enterprises. Secara total, 98,6 ewu bedhil saka jinis iki melu perang. Senadyan laras sing luwih cendhek, bobot bedhil kasebut 4,5 kg; kecepatan awal peluru rada suda lan gunggunge 789 m / s; lan sawetara efektif saka dijupuk iku 1800 m.

Fitur khas saka carbine kavaleri M27rv (diowahi saka carbine 1915), digawe ing 1934-1935. tenan "Tikkoski", ana nangani rana sudhut mlengkung. Uga ing bar ngarahake, arshin diganti karo meter. Nanging mung sawetara, mung 2,2 ewu unit. Bobot saka karabin yaiku 3,7 kg.

Nah, saiki kita bisa ngomong sawetara tembung babagan Simo Häyhä. Dheweke asline saka petani - anak kapitu ing antarane wolung bocah. Dheweke manggon ing sawah, mburu, mancing, sinau sethithik, mbantu sedulur-sedulure dadi petani. Ing umur 17, gabung karo detasemen keamanan lokal, dheweke njupuk penembak jitu lan tampil apik ing kompetisi sniper ing cabang Vyborg organisasi iki.

Dheweke miwiti layanan militer ing taun 1925, ing batalyon sepeda, ing ngendi dheweke entuk pangkat perwira non-komisi. Nanging Häyhä bali menyang sniping maneh mung sangang taun mengko ing beteng Utti ing kutha Kouvola.

Sajrone telung sasi "Perang Musim Dingin" 1939-1940. dheweke nuduhake asil rekaman ing shooting sniper, lan senajan pitungan digawe saka tembung, nanging nalika padha dikonfirmasi dening comrades, lan mung prajurit mungsuh sing matèni dening wong mesthi dietung kanggo wong. Yen sawetara penembak jitu nembak siji target bebarengan, mula target sing kena ora diitung. Propaganda Finlandia nyatakake yen saka 16.12.1939/06.03.1940/10 nganti XNUMX/XNUMX/XNUMX, Häyukha nduweni XNUMX prajurit Tentara Merah saben dina, lan, mesthine, mung wong kesed sing ora nulis babagan dheweke minangka pahlawan nasional.

Nanging, ing tanggal 6 Maret 1940, Häyhä tatu dening peluru mbledhos ing pasuryan ing sisih kiwa, minangka asil saka mutilasi lan rahang kang remuk. Tatu banget, dheweke digawa menyang rumah sakit mburi, lan banjur menyang Helsinki, ing ngendi dheweke kudu ngalami operasi sing angel banget. Contone, rahangé dibalèkaké kanthi balung sing dijupuk saka pupu. Mulane, ing perang 1941-1944. dheweke ora melu, senajan dheweke njaluk menyang ngarep. Ana foto sing dijupuk sawise pulih. Mesthine, prestasi obat kasebut katon jelas. Sawise iki, mung ing film horor kanggo tumindak!

Kanggo sniping, Häyhä nggunakake bedhil M28-30 Spitz (nomer 60974), lan sing paling nggumunake, ora duwe ruang lingkup penembak jitu optik. Dheweke nerangake iki kanthi kasunyatan manawa jendhela ditutupi frost ing musim dingin, lan sinar lensa nggambarake lokasine. Ya, lan sampeyan kudu njaga sirah, sing uga mbebayani. Akeh taktik sing prasaja, sanajan asli. Contone, dheweke diwutahake banyu ing salju ing laras bedhil, lan ora njupuk mati saka nembak, lan ora bisa unmask posisi. Lan dheweke uga nyimpen salju ing cangkeme supaya ora ngiyanati panggonane kanthi uap saka ambegan, lan iki uga mbantu. Lan hadiah nasib liyane kanggo Simo yaiku dhuwure 152 cm, gampang kanggo dheweke ndhelikake. Sampeyan uga menarik yen dheweke ora seneng njupuk ing jarak sing adoh, bisa dipercaya manawa dheweke ora njupuk luwih saka 450 meter.


Simo Häyhä ing piranti sniping mangsa lan "trilinear Finlandia".

Kanggo prestasi ing bisnis penembak jitu, Simo Häyhä nampa pangkat letnan junior saka Marshal Mannerheim tanggal 28 Agustus 1940, dianugerahi Order of the Cross of Liberty kelas 1 lan 2, uga nampa Silver Cross of Call lan senapan sniper pribadi. . Ing tentara Finlandia, dheweke dijuluki "White Death"!

Sawisé perang, Simo Häyhä ternak asu lan mburu; Presiden Urho Kekkonen dhewe marani dheweke kanggo mburu rusa. Nalika ditakoni wartawan kepiye carane bisa dadi penembak jitu sing apik, dheweke mangsuli kanthi ringkes: "Latihan." Sami-sami mratelakaken bilih wangsulanipun dhateng getun: "Aku nindakake apa sing didhawuhake, lan uga aku bisa."


Senapan karo prangko kuwi terus-terusan ketemu ing Finlandia. Padha ora malah lemah mudhun, nanging mung huruf "SA" diiseni bebarengan.

Apike, sniper paling produktif saka Wehrmacht, Matthias Hetzenauer, lan kaloro sawise wong ing syarat-syarat asil, Josef Allerberg, uga murub saka bedhil Mosin ...

Lan ing pungkasan, ana kasunyatan sing aneh: siji ora kudu mikir yen tentara Finlandia mung bersenjata siji "telung panguwasa". Ora, sawetara wong ngerti yen ing taun 1941, ing bentuk bantuan militer, dheweke nampa saka fasis Italia 94 senapan Mannlicher-Carcano lan 500 yuta amunisi kanggo wong-wong mau. Nanging padha digunakake sacara eksklusif ing unit mburi lan transportasi. Sajrone Perang Musim Dingin, Swedia uga nransfer 50 senapan Mauser Swedia menyang pepadhamu ing sisih wétan, ing ngendi, kaya Mannlicherovka, wong Finlandia ngisi huruf "SA". Nanging nalika perang rampung ... wong Swedia pengin tuku maneh lan tuku sing ora bisa digunakake!


P.S. Pandhuan banget informatif lan sugih ilustrasi kanggo bedhil saka kabeh negara lan bangsa iku buku iki, diterbitake ing Amerika Serikat ing 2012 dening Andrew Mobray Inc. Kontribusi dening Stuart S. Maubray lan Joe W. Pouleo.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

70 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Desember 16 2017
    Katon kaya artikel teknologi sing apik. Nanging dheweke ora nindakake tanpa politik.
    Inggih, crita babagan iki kudu diwiwiti kanthi kasunyatan manawa Finlandia minangka negara ora ana nganti Revolusi Oktober ngrusak tilas kekaisaran Rusia lan entuk kamardikan kanthi prentah saka pamaréntahan Bolshevik Leninis.
    1. +2
      Desember 16 2017
      Wingi ana artikel sing cukup rinci babagan sejarah Finlandia minangka bagéan saka Republik Ingushetia.
    2. +3
      Desember 16 2017
      Lan apa sing salah?
      "nganti Revolusi Oktober ngrusak tilas kekaisaran Rusia" - kekaisaran ora dirusak? Lan iku ora numpes ing Oktober?
      "dheweke ora entuk kamardikan kanthi prentah saka pamaréntahan Bolshevik Leninis" - apa wong-wong Mars menehi kamardikan?
      Apa nyebutake kasunyatan banal minangka kabijakan? Apa ana sing kudu didhelikake kanthi alasan toleransi?
      1. +3
        Desember 16 2017
        Kutipan saka kaliber
        Lan apa sing salah?
        "nganti Revolusi Oktober ngrusak tilas kekaisaran Rusia" - kekaisaran ora dirusak? Lan iku ora numpes ing Oktober?
        "dheweke ora entuk kamardikan kanthi prentah saka pamaréntahan Bolshevik Leninis" - apa wong-wong Mars menehi kamardikan?

        Liberal wiwit numpes kekaisaran, utamane sawise Nikolashka ninggalake negara kasebut. Lan pangenalan kamardikan Finlandia dening pamrentah Bolshevik minangka pratelan sing prasaja. Yen dheweke ora ngakoni, wong Finlandia bakal ngumumake dhewe. " negara sing dadi luwih adhem mung sawise 1917 taun ...
        1. +3
          Desember 16 2017
          Lan maneh - apa salah? Yagene iki wiwitan sing ala? Iki babagan bedhil, dudu babagan liberal ... Tulis versi sampeyan dhewe saka paragraf iki sing nyukupi kabeh syarat sampeyan. Bakal menarik kanggo mbandhingake lan sinau.
          1. +1
            Desember 16 2017
            Dadi sawise kabeh, sampeyan bisa nindakake tanpa paragraf iki ing artikel, utawa banjur nulis bebener sing sawise kepala Kakaisaran Rusia ninggalake ing wektu angel, macem-macem demokrat liberal teka kuwasa sing mimpin kabijakan ambruk saka negara lan tentara, salah siji saka dekrit pisanan ngilangi servility , lan ngenalaken pemilihan staf komando ... Tulis BENER, lan dudu presentasi babagan topik karya Solzhenitsyn lan landak karo dheweke ...
            1. +3
              Desember 16 2017
              Dadi ana goroh ing paragraf iki? Lan perlu kanggo nulis babagan penghapusan perbudakan dhisik?
              1. +1
                Desember 16 2017
                Kutipan saka kaliber
                Dadi ana goroh ing paragraf iki? Lan perlu kanggo nulis babagan penghapusan perbudakan dhisik?

                Inggih, bener, ya, Yen ora, iku menarik kanggo kita kanggo njaluk demokrat ing celonone ing Bolshoi ngaco munggah, Bolsheviks kanggo nyalahke ... Sampeyan ora bakal mimpin geese watara piano, Bolsheviks teka kuwasa lan dina sabanjure, kepiye carane organisme siji wiwit kerja miturut standar? Pira dina perang ing Moskow? ngguyu ora perlu nyuwek crumbs metu saka breadcrumbs sajarah - Aku ngerti sing saiki modis kanggo kick Soviet Power, malah nalika iku ora ana hubungane karo topik, nanging nalika padha mbayar ekstra kanggo iku, kok ora? Ya, malah Newton kang hukum katelu ing interpretasi ideologis bener ...
                1. +2
                  Desember 16 2017
                  Aku njaluk sampeyan menehi versi sampeyan. Ora perlu nulis akeh teks babagan apa wae. Aku ngerti babagan Imperial Harbour. Sampeyan nuduhake carane iku perlu kanggo nulis "bener".
          2. +1
            Desember 16 2017
            “... Ora ketompo ngendi-ngendi
            Kabeh bakal nyuda wanita "
            (L. Filatov) Nyuwun
          3. +3
            Desember 16 2017
            Vyacheslav Olegovich, nulis bab dinosaurus. Ana prakara apa, tho, ing komentar dadi metu sing ing ngarep padha Bolsheviks, ing mburi padha crunched gulungan, lan ing tengah padha liberal bosok, kang kok kabeh mati.
            1. +5
              Desember 16 2017
              Sampeyan bakal kaget banget, nanging nalika aku dadi mahasiswa pascasarjana ing sajarah CPSU ing Kuibyshev, kita serius rembugan topik: "Kepemimpinan Partai Baba Yaga" karo mahasiswa lulusan saka pamblokiran asrama kita. Apa sampeyan pengin nulis? Bab: "Baba Yaga lan Stupa ing Cahya Keputusan ... saka Kongres CPSU", "Baba Yaga ing Kepala Proses Seleksi lan Penempatan Personil Kejahatan Alas", lsp. Ora nulis.. Sayange... Tapi, mbuh, ana wong sing golek setan ing pedupaan. Lan kanggo wong-wong mau, paling ora kanthi cara iki, paling ora kaya ngono, nanging kabeh ora cocog. Menehi wong "Pravda" ... Apa sampeyan lali lelucon Soviet: "Pravda" ana? "Bebener" - ora! "Rusia Soviet"? Long didol! ana apa? Siji "Buruh" kanggo telung kopecks tetep! "Lan dheweke nulis ... lan aku mikir saiki bakal ana sing dituduh ing kana - "Ah-ah, dheweke ngaku ... atu!" Wong-wong moron, demi Gusti, ngapura. kula, Gusti.
          4. +1
            Desember 16 2017
            Iki babagan bedhil, dudu babagan liberal..

            Pak Shpakovsky, sampeyan ora ngerti bedhil ...
            1. +4
              Desember 16 2017
              Minangka apik kaya aku pengin, Mungkin aku ora ngerti, nanging aku ngerti luwih saka cukup kanggo nulis bab mau. Lan ana wong sing luwih ngerti, nanging ora ngerti carane nulis. Dadi sampeyan kudu puas karo sing. Nanging, ing ndhuwur iku pendapat. Panemu dudu argumentasi. Endi kesalahan ing materi sing ndhukung pendapat iki?
      2. 0
        Desember 16 2017
        "nganti Revolusi Oktober ngrusak tilas kekaisaran Rusia" - kekaisaran ora dirusak? Lan iku ora numpes ing Oktober?

        Shpakovsky, apa sampeyan tau mulang sajarah CPSU? Utawa aku salah?
        Lha, jelasake ing ngendi revolusi FEBRUARI, sing pancen ngrusak kekaisaran, ana hubungane karo Revolusi Sosialis Agung tanggal 25 Oktober?
        1. +3
          Desember 16 2017
          Apa kita wis akrab banget nganti sampeyan nyebut aku kaya sampeyan?
    3. +1
      Desember 19 2017
      Iki minangka kesalahan sing jelas dening penulis. Kadipaten Agung Finlandia wis ana wiwit awal abad kaping 19 lan ana ing kesatuan pribadi karo Kakaisaran Rusia. Ana kabeh atribut negara sing berdaulat, kajaba kaisar Rusia minangka kepala. Iki padha karo kahanan saiki hubungan antarane Great Britain lan Australia, New Zealand. Revolusi Oktober Agung mung mujudake kasunyatan pemisahan Finlandia saka Rusia, amarga kaisar digulingake ing wulan Februari. Dadi ora ana persatuan. Pamaréntah sauntara nyeret metu rembugan, Bolsheviks Cut iki "simpul bangga". Omah kekaisaran kudu disalahake kanggo masalah Finlandia. Nicholas 1 bisa pisanan likuidasi Kratoning Polandia, banjur ngilangi Kratoning Polandia lan nggawe Pemerintahan Umum Warsawa. Dadi, aja nyumerepi kabeh asu ing Bolsheviks. Padha disimpen Rusia saka Finns lan matur nuwun marang Gusti Allah, "iku luwih gampang kanggo mare."
    4. 0
      Desember 19 2017
      Dadi kedadeyan sampeyan kecanthol ing ukara iki, tembung saka penulis artikel? Ayo dadi pasrahake marang dheweke. Iku ora ditulis babagan. :)
  2. +7
    Desember 16 2017
    Artikel sing menarik lan informatif banget. Aku ora ngerti yen ana akeh barel kanggo bedhil Mosin, saka macem-macem manufaktur. Lan siji liyane: sawise revolusi, bagéan saka buruh pabrik senjata Sestroretsk, kang diprodhuksi bedhil, dievakuasi menyang Kovrov, kanggo pabrik mesin-gun konsesi dibangun dening Denmark kanggo produksi bedhil mesin cahya Madsen. Rekrutmen buruh ing Kovrov ditindakake dening V.G. Fedorov lan V.A. Degtyarev. Sawise perang sipil, Sestroretsk Arms Plant dadi pabrik alat lan mesin-mesin sing dijenengi miturut Voskov.
    1. avt
      +2
      Desember 16 2017
      Quote: Amur
      Artikel sing menarik lan informatif banget.
      apik Aku tak remuk tenan
      dheweke entuk saham birch Arktik anyar, luwih abot
      Ya, iki minangka perabot antik sing digawe saka birch Karelian, lan dudu ruzhzho! wassat keprungu Yo mine - veneer dadi kanggo Furnitur, lan kene kabeh Uploaded keprungu Lan mesthi aku seneng bayonet
      bedhil M28 karo bayonet M28 Sk; M28-30 karo bayonet M28-30.
      Mungkin luwih larang, nanging luwih praktis, miturut pendapatku, nggarap senjata.
      1. +3
        Desember 16 2017
        Ing foto kasebut, M28 lan M39 pancen asli Karelian birch. Inggih, apa apa karo rem Finns iki. Dheweke sing ing taun 70-an wis pinter banget lan ora bakal ambegan babagan ekologi lan sumber daya alam (banget langka, aku kudu ngomong).
        1. +2
          Desember 16 2017
          Saka sapa, apa sing tuwuh kanthi jumlah sing cukup, dheweke digawe - wong Amerika saka walnut ireng
          1. +1
            Desember 16 2017
            Ing-in, lan saiki Papan parket wis nyetak saka ing $ 1500 / sq.m. (Aku nggawe dhewe, coklat langka)
    2. +5
      Desember 16 2017
      Contone, ing museum militer Finlandia, ing bangunan abang ing Helsinki, ana akeh adegan saka dummies kanthi tema "perang musim dingin". Ana uga "miniatur" - bunker (bagean saka iku), karo senapan mesin Maxim digawe Rusia dipasang ing kreta stasioner lan dilengkapi karo ngarsane optik. Sampeyan bisa munggah lan katon ing pandelengan, nalika sampeyan ndeleng, sampeyan bisa ndeleng, liwat reticle, ing Mirit, skiers Soviet maju ....
      1. +2
        Desember 16 2017
        Interaktif "interaktif", iku ndadekake pangertèn kanggo pindhah. Schengen sabanjure isih kudu digawe ing Finlandia, nanging ora ana insentif kanggo pindhah menyang kana.
        1. +5
          Desember 16 2017
          Tindak. Ing kana, siji-sijine tangkapan sing bisa ditindakake - museum kasebut digabungake karo sawetara institusi militer lan bisa uga ora bisa digunakake ing musim dingin - dheweke nransfer bagean eksposisi menyang benteng pulo Savonlinna - prau kasebut langsung saka pusat 4,5 euro. tiket trip. Kabeh gaman wis wadi ing bètèng, ana uyah ing jero banyu "Vyasiko" saka wektu perang, museum lan akeh exppositions beda ing caponiers, etc. Lan uga museum tank apik banget ing Parola - mung apik - ana. tank rusak sak "perang mangsa" - apik sampeyan bisa ndeleng apa karusakan wis rampung dening macem-macem jinis senjata anti-tank saka peluru waja-tindik, bedhil anti-tank kanggo bedhil anti-tank lan tambang. Ana spesimen langka banget - tank T-28 lan T-50, lan ing kondisi apik, ana uga Sepur wojo. Nelpon tampilan situs. Uga ing jejere Parola ing kutha Hämenlinna ana museum artileri sing apik banget kanthi eksposisi sing sugih banget ing ngendi kabeh bedhil tentara Rusia lan Soviet, lan liya-liyane ditampilake, pindhah menyang situs (museum) lan deleng cara kerjane.
          1. +2
            Desember 16 2017
            Ora, mung musim panas! Ing mangsa iku cukup dreary, malah kanggo Vyborg! Nanging sampeyan pancene nggumunake aku, matur nuwun!
            1. +3
              Desember 17 2017
              Ing mangsa panas kabeh museum iki mbukak kanggo umum. Lan ing bèntèng Hämeenlinna (ya, ana uga bèntèng gedhé), sesi lapangan museum militèr Eropah Kulon uga dianakaké. Taun iki ana wong Swedia kanthi koleksi waja lan senjata waja. Aku disabetake dening phalanx Swedia abad ka-16, kanthi dibalèkaké ing waja lan gaman asli, bristling karo tumbak.
              1. +1
                Desember 17 2017
                Miturut cara, iki miniatur karo senapan mesin.

                Lan ing kene yaiku situs museum kasebut - museum kasebut apik banget! http://travelodessa.livejournal.com/113336.html
                1. bip
                  +2
                  Desember 18 2017
                  Dear Monster_Fat! matur nuwun Das iku Fantastic! apik
                  hi
  3. +6
    Desember 16 2017
    Modernisasi saka bedhil Finami arr. 1891 mbuktekaken bilih kekirangan saged dipunilangi menawi kersa lan mboten srakah. Lan ing USSR (lan saiki) mung muji dheweke.
    1. avt
      +4
      Desember 16 2017
      Kutipan: Yohanes 22
      Lan ing USSR (lan saiki) mung muji dheweke.

      Bener, ing USSR padha ngrancang kanggo ngganti telung baris gegaman turu .... aja ngomong apa? wassat Lan sing paling penting - apa jenis bayonet? wassat Nanging ing taun 1941 ora ana wektu kanggo lemak, amarga alasan sing kondhang.
    2. +4
      Desember 16 2017
      Kutipan: Yohanes 22
      Modernisasi saka bedhil Finami arr. 1891 mbuktekaken bilih kekirangan saged dipunilangi menawi kersa lan mboten srakah.

      Novikov.V.N. Ing Kawa lan ing dina pacoban. "Nalika ing taun 1941 lan taun-taun sabanjure kudu ngasilake 12 bedhil Mosin saben dina, iki dudu salah ketik, nanging kasunyatane 000 ewu. Lan dumadakan kepala desainer tanduran kasebut, Vasily Ivanovich Lavrenov, ora yakin banget yen liwat taun sadurunge perang, akeh usulan-usulan wis nglumpukake kanggo nambah teknologi bedhil, simplifying komponen individu lan bagean, kang, ing mratelakake panemume, bisa nemen nyepetake Pabrik senjata tanpa mundhut saka kualitas. siji wektu ing salinan kapisah lan dites, nanging ora sijine menyang produksi mung amarga ana ora perlu khusus sawise kabeh, ora ana siji wungu pitakonan saka Tambah cetha ing produksi bedhil conventional sadurunge perang.Padha malah wanted, minangka maca ngerti. , kanggo dibusak saka produksi.
      Aku langsung ngelingi akeh sing ditawakake sanajan aku dadi kepala teknologi lan kepala insinyur pabrik. Apa iki pancen pungkasan saka benang, kanthi narik sing bakal ngilangi kabeh bal? Dheweke nggawa dokumen. Kabeh usulan kasebut kanthi teliti dicathet. Malah nggawe krenjang kanggo nglindhungi pandelengan ngarep diusulake kanggo ditindakake kanthi cara anyar - ora digiling, nanging dicap saka sampah lembaran logam ..... Tekan pabrik, Mayor Jenderal Dubovitsky yakin yen ora ana cara liya kanggo ngrampungake keputusan Komite Pertahanan Negara babagan ngeculake bedhil jumlah kasebut, ora.
      - Aku rampung setuju karo sampeyan, - ngandika umum, - nanging, sayangé, aku uga ora duwe hak kanggo sarujuk supaya akeh owah-owahan ing wektu sing padha.
      - Kepiye carane? tak takoni.
      - Minangka Wakil Komisaris Rakyat kanggo Persenjataan, sampeyan bisa nindakake iki kanthi kekuwatane dhewe.
      Ya, aku duwe hak. Yen ana ora setuju antarane manajemen pabrik lan ditampa militer, keputusan pungkasan bisa ditindakake dening komisaris senjata rakyat utawa wakile sing tanggung jawab. Hak iki, diatur ing dokumen khusus lan ditandatangani dening Stalin, meh ora tau kasebut. Nanging dokumen kasebut ana, lan ngidini Komisaris Rakyat utawa Wakil Komisaris Rakyat menehi wewenang kanggo ngeculake produk, sanajan ana bantahan saka wakil militer. Extreme, mesthi, cara metu. Yen ana kesalahan, akibate ora angel diprediksi. Mulane, hak iki arang dileksanakake.
      Ngelingake hak-hakku, Dubovitsky kanthi mangkono nemokake solusi Solomonic. Aku langsung ngonfirmasi kabeh sing diomongake ing ndhuwur. Aku nelpon pecandu narkoba. Dheweke ora ana ing papan. Hubungi Vasily Mikhailovich Ryabikov. Dheweke mangsuli:
      - Temtokake ing titik, sampeyan luwih ngerti!
      Sasalaman karo perpisahan, Jendral Dubovitsky ngandika marang aku:
      - Vladimir Nikolayevich, sajarah ora bakal lali kaputusan iki.
      Lan ditambahake:
      - Nanging bedhil bakal isih ora padha.
      Malah Umum Dubovitsky ora bisa mbayangno sing, senadyan introduksi saka nomer akeh inovasi, bedhil ora bakal kelangan kualitas sawijining. Sapa wae sing weruh bedhil perang iki, utamané sing perang karo wong-wong mau, ngelingi sing padha pancene padha ora polesan utawa varnished kaya bedhil pra-perang, padha ora ana maneh kanthi ati-ati blued tong minyak, nanging sampurna nindakake peran utama - akurat lan ulig mungsuh tanpa. gagal. Ing iki, kita ora ngrusak bedhil siji iota. "Sajrone Perang Donya II, V.N. Novikov, Wakil Komisaris Rakyat Ustinov kanggo senjata cilik.
    3. +1
      Desember 16 2017
      Kutipan: Yohanes 22
      Modernisasi saka bedhil Finami arr. 1891 mbuktekaken bilih kekirangan saged dipunilangi menawi kersa lan mboten srakah. Lan ing USSR (lan saiki) mung muji dheweke.

      Apa padha upgrade ana? Senapan Mosin sing padha, bobote mung tambah lan iku.
      1. +1
        Desember 16 2017
        Artikel kasebut ujar manawa ...
        1. +1
          Desember 16 2017
          Kutipan saka kaliber
          Artikel kasebut ujar manawa ...

          Iki ora modernisasi, nanging introduksi saka owah-owahan sing mimpin kanggo Tambah ing bobot lan Tambah ing biaya bedhil.
  4. +2
    Desember 16 2017
    Salah siji saka foto nuduhake PP (Aku ora ngerti tondho, Aku ngerti minangka "Suomi") lan majalah kothak kanggo. Aku uga weruh foto piranti lunak iki karo majalah disk. Marang kula, sing ngerti, iki modifikasi beda utawa model iki Originally sharpened kanggo macem-macem jinis toko.
    1. +3
      Desember 16 2017
      Iki dudu Suomi - Schmeiser MP28
      Umumé, ana majalah kothak kanggo Suomi, contone (wis papat baris kanggo 50 babak)
      1. bip
        +2
        Desember 16 2017
        Matur nuwun, Dear Kibb! Aku lali babagan "papat baris" sing apik banget! ya
      2. 0
        15 May 2018
        Dheweke nemokake alas kaya ngono ing alas - sing kandel - dijaga kanthi apik lan, kanthi cara, abot
    2. bip
      +3
      Desember 16 2017
      Apa iku "Suomi"? Ora Bergman MP-18 nglirik ? Ya, "Suomi" "diasah" kanggo nyimpen disk.
      hi
      1. +4
        Desember 16 2017
        Many thanks kanggo informasi! Ora isin ora ngerti, isin ora pengin ngerti, ta?
        1. bip
          +4
          Desember 16 2017
          Bener, 3x3zsave! Iku mokal kanggo ngisin kabeh, nanging ing daya kita kanggo ngudi kawruh, lan bebarengan efforts iku piye wae luwih nyenengake kanggo ngenali lan ngelingi liyane kuwat. Aku uga, thanks kanggo sampeyan lan Kibb, rustled ing memori lan sinau soko anyar kanggo aku ing Internet ya
          hi
          1. +2
            Desember 19 2017
            Inggih, matur nuwun kanggo sampeyan, aku uga wungu akeh lan eling, lan Vyacheslav ora supaya bosen - supaya bebarengan hi
      2. +2
        Desember 16 2017
        Iku MP-28, mung katon ing panrima majalah
        1. bip
          +2
          Desember 16 2017
          Lan apa babagan panrima? Aku ngerti babagan panrima MP-18 asli kanggo majalah drum "Luger" lan aja lali ... eseman .
          Ora penting. Sawise kabeh, bapak lan putrane Schmeisser "nyumerepi" dheweke lan kanthi konstruktif "ngiringi" dheweke.ya Aku malah mikir sing khusus ing foto iku "Tallinn-Arsenal" karo majalah kanggo 40 babak?
          "Kira-kira saka pertengahan 1920-an, MP18.I diprodhuksi nggunakake majalah kothak kanggo 20 lan 32 babak. Secara visual, versi beda-beda ing gulu majalah - ing MP 18.I produksi militer, gulu gerakane maju lan maju. ing sudut kira-kira 45 °, ing pasca perang - ing sudut 90 °. Pandangan mbukak, luwes. Pangaturan jarak target geni ditindakake kanthi flipping kabeh ing 100 utawa 200 meter. Simpenan lan bokong saka MP 18.I submachine gun iku kayu, jinis bedhil."
          hi
          1. +2
            Desember 19 2017
            Ing kene aku setuju, nanging "nanging ..."
            1. bip
              +1
              Desember 20 2017
              Dadi aku ora ngeyel, "nanging ..." ora masalah eseman !
              Aku ngakoni kanthi lengkap yen iki MP-28, mung sing pisanan dipikirake yaiku senapan mesin ringan Bergman (ing pabrik Bergman, bapak Louis Schmeisser ngetrapake bakat kanggo nggawe MP-18, banjur putrane Hugo. njupuk bagéyan lan paten majalah kothak , misale jek kaya iku?), amarga pitakonan iki Originally nuduhke dening Colleague kita - apa "Suomi"?
              Nalika aku sinau akeh (saka non-baleni) foto saka MP-18 lan MP-24 saka macem-macem ngarepke, Aku ngeweruhi sing bolongan cooling uga rada beda ing lokasi ing casing tong minyak, ana opsi kanggo bolongan tekan meh. tengen jejere pinggiran moncong, lan ana indented ... ketoke akeh gumantung ing manufaktur utawa ing kumpulan senjata ???
              hi
              1. bip
                +1
                Desember 20 2017
                MP-24 iku salah ketik, kudu maca-MP-28
        2. +1
          Desember 16 2017
          Iku MP-28, mung katon ing panrima majalah

          Inggih, sampeyan kudu ndeleng dhewe.
          Majalah papat baris bakal gabung karo PP, lan sing paling penting, Suomi duwe laras sing bisa dicopot. Lan gendéra ngunci tong minyak mung katon cetha banget.
          1. 0
            Desember 20 2017
            Kita ngomong babagan foto liyane.
  5. +1
    Desember 16 2017
    Kutipan: Yohanes 22
    Modernisasi saka bedhil Finami arr. 1891 mbuktekaken bilih kekirangan saged dipunilangi menawi kersa lan mboten srakah.

    Apa ana "kekurangan" ing senjata sing dipercaya lan akurat iki?
    Kutipan: Yohanes 22
    Lan ing USSR (lan saiki) mung muji dheweke.

    Lan apa, wis liwati karo pakurmatan rong perang donya, bedhil ora pantes pujian? Saben uwong sing scolds "telu-panguwasa" ora ngerti sing ing Rusia wis digawe senjata (lan muga-muga saiki lagi digawe) khusus kanggo perang, lan ora kanggo apa-apa. "operator". Prajurit ora preduli apa jenis bayonet sing bakal ditusuk ing pertempuran tangan-tangan, lan jinis safety apa sing ana ing bedhil sampeyan.
  6. +9
    Desember 16 2017
    Babagan Simo Häyhä-Häyhä Aku ora bisa nulis. :) Bosen replikasi mitos. Aku mikir yen kolega ing VO bakal bisa nggawe kesimpulan sing cocog saka analisis kahanan kasebut.
    Dadi, kita ngrembug "prestasi" karakter iki karo kolega ing waralbum.ru, ing ngisor iki ana ekstrak saka wong-wong mau:
    Dheweke perang ing siji unit - ing kompi 6 saka resimen infanteri 34th, lan ing wilayah - Kolla. Ing tembung dhewe, posisi netral lan ora ngganti.
    Ing foto: Häyhä nuduhake posisine.
    Dheweke melu perang - kali Kollasjoki. Najis angel antarane tlaga lan rawa. Kesempatan sing winates banget kanggo nggunakake tank lan artileri, maneh, serangan iki dudu sing utama, ora kaya Karelian Isthmus, mula mung ana sawetara, lan artileri ana ing tingkat divisi maksimal lan tanpa bala. Mulane, divisi infanteri Tentara Abang perang karo unit infantri saka Finns, detasemen shutskor lan tatanan liyane (kang, dening cara, Finns ora kalebu ing Alignment pasukan, sanajan padha duwe senjata nganti abot. infantri). Lan benteng Finlandia ana kualitas sing cukup dhuwur, sanajan ora ana bunker, kaya ing Karelian Isthmus, nanging ana cukup bunker lan trenches profil lengkap.
    Dheweke mung fisik ora bakal duwe wektu kanggo njupuk dadi luwih. Jumlah kamenangane ora luwih saka propaganda Finlandia - petani Finlandia sing prasaja numpes batalyon kabeh kurang saka telung sasi. Aku katon ing siji situs manca, padha uga distrustful saka kamenangan ngumumaké saka Union of Artists. Lan ana gambar iki kanggo mbuktekake -
    Katrangan ing gambar kasebut - Kolonel Svenson menehi layang menyang Union of Artists sing mateni 219 prajurit Tentara Merah. 20.
    Ing Kollasjoki, SH ana ing sektor tartamtu ing ngarep kabeh wektu, dheweke kanthi kondisional tumindak nglawan divisi bedhil tartamtu. Lan malah nglawan resimen tartamtu, nanging ora ana sejarawan sing durung nemokake katrangan babagan kerugian gedhe saka penembak jitu (sawise kabeh, ngitung batalyon) ing laporan ing divisi 164, 128, 75 lan 56 (sanajan 75th. lan 56th bisa aman ora dijupuk menyang akun, wiwit padha dilakokno lor dalan kanggo Loymola). Ya, sanajan kita mbandhingake tanggal foto 20.02.1940/219/XNUMX lan nomer XNUMX, mula iki paling ora perusahaan sing dikuatake sing tiwas saka penembak jitu, nalika serangan Maret kanggo ngalahake klompok Loymol saka Finlandia durung. durung diwiwiti, i.e. Ing wektu iku, CX dadi luwih makarya marang siji, maksimum rong batalyon saka divisi tartamtu, nanging ora ana bukti mundhut dhuwur saka geni sniper dikonfirmasi.
    PS Thanks kanggo waralbum.ru kolega sukhov lan KAREL.
    1. +5
      Desember 16 2017
      Pramila materi kasebut uga nuduhake sumber saka ngendi tokoh kasebut dijupuk. Iku apik banget sing nemokake informasi sing ngijini sampeyan kanggo ndeleng kabeh iki beda. Nanging tembung "petani Finlandia sing prasaja" ora bisa ... ora bener banget. Apa ora amarga "prasaja" utawa ana sawetara kahanan objektif? Cukup asring "wong biasa" nindakake perkara sing ora bisa ditindakake kanggo wong sing angel. Dadi ... ya, informasi kasebut menarik banget, sanajan kabeh fakta ora langsung. Saiki, yen mung data arsip militer. Banjur bakal bisa nolak pernyataan "dheweke" ing pers.
    2. 0
      Desember 16 2017
      Inggih, banjur ayo kang ngrembug asil Pavlichenko kanggo numpuk
      1. 0
        Desember 17 2017
        Kutipan saka Kibb
        Inggih, banjur ayo kang ngrembug asil Pavlichenko kanggo numpuk

        Inggih, asil Semyon Nomokonov: "Sniper Soviet. Sajrone Perang Patriotik Agung, dheweke numpes 360 prajurit lan perwira Jerman, kalebu siji jenderal utama. Nalika Perang Soviet-Jepang, dheweke numpes 8 prajurit lan perwira Tentara Kwantung. total skor sing dikonfirmasi yaiku 368 prajurit lan perwira mungsuh. Senjata S. D. Nomokonov nalika perang yaiku bedhil Mosin telung baris."
        1. +1
          Desember 19 2017
          Pavlichenko menarik amarga ing wektu cendhak banget
  7. bip
    +4
    Desember 16 2017
    Dear Vyacheslav Shpakovsky! Aku seneng maca artikel lan komentar sampeyan!
    Seneng ilustrasi! "Mosinka" karo saham birch Karelian, sawise kabeh, lagu apik !
    Sukses kreatif kanggo sampeyan!
    hi
    1. +1
      Desember 16 2017
      Matur nuwun! Teka ing VO lan ngluwihi. Iki mung artikel pisanan ing seri materi babagan bedhil saka macem-macem negara lan bangsa. Dheweke muncul rada telat. Sadurunge, ana seri artikel babagan baris kaping 3. Nanging banjur ora ana materi kanggo artikel iki. Saiki dheweke, lan seri kasebut bakal terus ...
  8. +2
    Desember 16 2017
    Kutipan saka Fitter65
    Nanging nalika padha mbayar ekstra kanggo iku, kok ora?

    Lan sing, menarik, mbayar ekstra kanggo iki ngerti? Menehi alamat lan, sing paling penting, nuduhake jumlah. Iku kabeh gumantung ing jumlah, bener?
  9. +2
    Desember 17 2017
    "Nganti taun 1928, pemandangan lawas digunakake, nanging wong Finlandia nyabrang (nyetak kanthi stroke oblique) arshin Rusia lan ngisi skala meter"
    Ing mod bedhil. 1891, kaya kabeh bedhil sadurunge sing ana ing layanan karo tentara Rusia, pandelengan ora duwe divisi ing arshins, elbows, oblique fathoms, versts, etc. Mung ing STEPS. Lan njupuk meja uga. Sawisé modernisasi ing taun 1931, pandelengan wis divisi ing meter.
    1. +1
      Desember 17 2017
      Kartrid sing digunakake yaiku 7,62 × 53 mm R, yaiku diameter peluru 7,62 mm, lan kasus dawa 53 mm duwe flange (rim).
      Kartrid 7.62x53R, uga dikenal minangka kartrid 7.62x53R Finlandia, dikembangake ing Finlandia adhedhasar kartrid 7.62x54R. Kartrid 7.62x53R muncul minangka akibat saka panggantos laras bedhil Mosin sing lungse lan modernisasi tipis, sing ana ing layanan karo tentara Finlandia, sing nyebabake nggawe kartrij 7.62x53R.
      prabédan utama antarane wong-wong mau diameteripun saka peluru lan diameteripun saka bolongan, mungguh. Yen peluru kanthi diameter 7,62 mm digunakake kanggo kartrid 54x7,92, banjur peluru kanthi diameter 7,62 mm digunakake ing Finlandia 53x7,85R, kaya ing kartrid .308 Winchester lan .30-06 Springfield.
      Panggunaan kartrij Finlandia tinimbang Rusia ing bedhil kudu nyebabake kerusakan balistik lan ilang akurasi.
      1. 0
        Desember 17 2017
        Layanan trilinear ing tentara Finlandia terus nganti saiki.

        Senapan sniper Tkiv 85 kanthi kaliber 7.62x53R dirakit dening Pasukan Pertahanan Finlandia (FDF - Pasukan Pertahanan Finlandia) ing taun 1984-1985.

        Kaya senjata cilik sing dirancang ing Finlandia, senapan sniper Tkiv 85 minangka klon. Wektu iki, Tkiv 85 ora luwih saka senapan Mosin sing dimodernisasi, dirancang ing versi luwih utawa kurang modern saka 80s ing abad rong puloh.

        Sistem bedhil Tkiv 85 meh padha karo sistem Mosin-Nagant lan conto-conto awal diklumpukake saka bagean bedhil Mosin (ing sawetara bedhil malah bagean tanggal saka pungkasan abad ka-XNUMX teka tengen).
    2. +1
      Desember 17 2017
      Iku bakal perlu kanggo reproach penulis buku ndhuwur-jeneng kanggo mblusukake wong. Lan kanggo kula, ilmu ora kanggo nerjemahake kabeh kanthi terus-terusan.
    3. +1
      Desember 17 2017
      1 arshin (langkah) \u4d 28 kwartal \u16d 71,12 inci \uXNUMXd XNUMX inci ≈ XNUMX cm.
      Mulane asring ditulis kaya mangkene:
      Senapan M / 28 uga nduweni pemandangan Rusia lawas kanthi sawetara nganti 3200 arhins (langkah), nanging
      Finns ngganti tandha ing basis saka ngarsane kanggo metrik.
      1. 0
        Desember 17 2017
        Setuju. Nanging banjur kudu dituduhake yen langkah kasebut duwe jeneng liya - arshin, amarga ing kabeh literatur wektu kasebut istilah arshin ora digunakake ing hubungane karo jarak tembak senjata cilik.
        1. +1
          Desember 17 2017
          Bebener sampeyan!
    4. Komentar wis dibusak.
  10. +1
    Desember 17 2017
    Rarities sing ora dingerteni
    kalashnikov.ru

    Ilustrasi brosur babagan Nyamuk Finlandia!
  11. +1
    Desember 17 2017
    Volume produksi senapan sniper ing Finlandia -
    Sniper bedhil M/28 11
    Sniper bedhil M/37 350
    Sniper bedhil M/39
    (Soviet) 300
    Sniper bedhil M/39-44 20
    Sniper bedhil M/33 25
    Senapan Sniper M/39RN 100
    Sniper bedhil M/39-43 500
    KALASHNIKOV. SENJATA, AMMUNISI, PERALATAN 7/2003
  12. +1
    Desember 17 2017
    Senapan M/28-30
    Senapan iki diprodhuksi dening SAKO kanggo Pasukan Bela Diri Finlandia. Ing iku wis diinstal
    ngarsane anyar. Nanging, kaya kabeh senjata liyane saka pasukan pertahanan diri, bedhil iki sak perang ing Perang Donya II, utamané rampung ing tentara Finlandia, ngendi padha entuk reputasi minangka gegaman akurat banget. Gunggunge 40 bedhil diprodhuksi.
    Ciri khas ing bedhil Finlandia -
    SA - Tandha saka pemilik - tentara Finlandia
    (Suomen Army)
    SY - Brand saka pemilik - Pengawal Sipil
    (Suojeluskuntain Ylieskunta).
  13. 0
    Desember 19 2017
    Simo Hyayuhya - penembak Voroshilov! Iku apik yen dheweke ora melu ing Perang Donya II, yen ora, dheweke bakal nembak luwih akeh prajurit Tentara Merah, kanthi norma 10 wong saben dina.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"