"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 2)

12
Mbokmenawa saben wong - uga, kabeh wong sing kasengsem ing babagan iki, wis maca babagan apa sing diarani Menteri Perang Kakaisaran Rusia, Milyutin, "drama gun apes kita." Lan drama iki kalebu ing kasunyatan sing saka 1859 kanggo 1866 Komisi digawe khusus dites luwih saka siji setengah atus bedhil beda - bab 130 manca lan luwih saka 20 domestik, lan gantian milih conto, kang padha langsung diganti karo anyar. siji. Kabeh iki disalahake ing tsarism, supaya, padha ngomong, apa jenderal "bodho" lan inert kang. Nanging iki masalah - kabeh padha, ternyata, lan ora ing ukuran cilik, njupuk Panggonan ing taun padha ing Amerika Serikat!

Lan desain sing ditawakake ing taun-taun kasebut dening panemu Amerika kadhangkala mung unik! Contone, Jonathan Browning, bapakne John Moses Browning, ing antarane kabeh perkembangan liyane, ing taun 1853 ngasilake bedhil perkusi jinis harmonika kanthi majalah obah horisontal. Sing nggumunake, Browning kalebu Gréja Wong-Wong Mursid Dina, yaiku ... wong Mormon, duwe garwa telu lan 22 anak! Lan dheweke menehi panganan kabeh kulawarga iki kanthi pakaryan minangka tukang bedil - kaya ngono!




"Harmonika" dening Jonathan Browning.


Pandangan umum harmonika Jonathan Browning.


"Harmonika" dening Jonathan Browning. Tuas kunci majalah katon cetha.


Salah siji opsi kanggo bedhil karo majalah transversal punika Zettler Harmonika.


"Zettler Harmonika" lan toko kanggo.

Conto Yonatan, nyatane pancen inspirasi. A sawetara pistol ing Eropah padha dirancang ing asas padha, lan sawise iku ing Amerika Serikat ana limang dijupuk Wade Ingrham carbine karo posisi pemicu ngisor. Malah taun mengko, wis ing Rusia, desain banget padha diusulake kanggo Komisi kanggo pangembangan gun majalah, banget siji sing banjur melu ing pangembangan bedhil Kapten Mosin!


"Harmonika" dening Wade Ingrham, dijuluki "Buggy Rifle".

Kerugian bedhil kasebut sacara tradisional disebabake kemungkinan terobosan gas ing antarane tembok "harmonika" lan tong minyak, uga nyalahake kamar tetangga kanthi alesan sing padha. Iki kedaden, contone, lan asring karo Colt drum bedhil, nanging ing sistem Wade kamar ing "harmonika" dumunung ing kadohan luwih saka siji liyane saka revolver lan bedhil Colt, lan ing Kajaba iku, padha. kudu diolesi karo campuran lilin tanpa gagal lan lemak babi. Toko kasebut dipasang ing sisih kiwa lan ing sisih tengen, lan ing wektu sing padha, ora ana sing krungu swarane rana.

Kanggo sawetara alesan, akeh sing pracaya prajurit Amérika sing njabat ing Wild West padha bersenjata tanpa istiméwa karo carbine Winchester. Ala, iki ora tenan! Nanging, bioskop utamané kanggo nyalahke kanggo iki, kalebu ora mung Amérika kulon kayata "Stagecoach" klasik, nanging uga film GDR "Sons of the Big Bear" lan sagas Franco-Yugoslav-Jerman babagan Winneta lan Old Shatterhand. Nyatane, ora kaya ngono. Ing Kawa saka Perang Sipil antarane Lor lan Kidul, standar gaman kavaleri Amérika wis Enfield lan Springfield kapsul carbine, lan ing infanteri, maneh, bedhil kapsul. Conto buku teks yaiku karo bedhil kaya sing ditemokake ing medan perang Gettysburg, ing ngendi saka 37000 bedhil, 24000 diisi, 12000 duwe rong muatan ing tong minyak, siji ing ndhuwur liyane, lan kadhangkala kosok balene - peluru ing muatan bubuk. Ing 6000 bedhil, saka telu nganti 10 (!) Biaya ditemokake, lan ing siji bedhil ana 23! Kabeh iki ngandika, pisanan, bab tingkat kaku kang prajurit ing perang iki, lan sareh, bab ora nyaman dhasar saka gaman dimuat saka moncong, amarga saka sawetara bedhil karo 2-3 biaya sing nduweni kabeh isih ngatur. tembak!

Mulane enggal-enggal kabeh sing bisa ditembak ditindakake, yen mung "iku" dimuat saka sungsang lan dimuat kanthi cepet. Carbines diadopsi sing diisi ulang karo bolt, kayata Joslin, Starr, Bollard, Burnside, Sharps, utawa kanthi ngilangi tong minyak - Maynard, Wesson, Smith, " Gallagher." Kajaba iku, padha diprodhuksi ing ukuran gedhe. Contone, Sharps ngedol luwih saka 80000 karabin menyang tentara, lan Jenderal Burnside - 55000! Ing mung 18 sasi pungkasan perang, pamaréntah tuku luwih saka 94000 karbin Spencer, lan senapan Henry, sanajan ora nyebar, nanging uga perang ing tangan saka 12000 prajurit lor. Inggih, total, ing tentara saka lor lan kidul ana luwih saka 30 macem-macem merek kavaleri carbine. Begjanipun kanggo loro-lorone padha kaliber padha, supaya ora ana kangelan tartamtu karo sumber cartridges, sanajan ana uga cukup pangecualian karu.


Nggambar saka buku dening Liliana lan Fred Funken "Vyny ing Benua Amerika. abad XVII-XIX. Persenjataan saka kavaleri saka lor: 1 - carbine "Smith" .52 (13,2 mm), 2 - carbine "Starr" .54 (13,7 mm), 3 - carbine "Joslin" .52 (13,2 mm ), 4 - carbine "Burnside" .54 (13,7 mm).

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, iki minangka sistem sing paling umum, nanging ana liyane. Contone, karabin Allen lan Thurber iki, digawe ing Massachusetts wiwit taun 1860. Iki ora resmi ing layanan, nanging asring digunakake dening pramuka, milisi lan petualang. Nalika perang rampung, sawetara negara lor nggunakake karabin kasebut dadi layanan karo milisi sing dipasang.

"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 2)

Allen lan Thurber karabin. Bolt ing karabin iki dikontrol dening penjaga pemicu. Nalika dheweke leaned bali-bali, bolt tiba ing grooves panrima, mbukak breech.

Babagan pangripta senapan iki, Charles H. Bollard, dikenal yen dheweke lair ing taun 1822 ing Sterling, Massachusetts, lan bisa sinau dadi mesin. Ing November 5, 1861, piyambakipun pikantuk paten kanggo bedhil rimfire siji-ditembak, kang sah dianggep minangka salah siji conto paling apik saka senjata kuwi. Bollard ngedol paten kasebut menyang sawetara perusahaan, mula ing taun-taun Perang Sipil, karabine ora diprodhuksi dening siji perusahaan, nanging sawetara sekaligus. Saka taun 1875 nganti 1891, perusahaan Marlin ngasilake luwih saka 20 model senapan Ballard, nanging ora tau dilayani karo tentara, sanajan banget populer ing kalangan atlit.


Bollard carbine 1861. Saka diagram iki, iku cetha sing Bollard rana uga kontrol dening tuas-krenjang, lan nalika krenjang dibuwang bali, rana iki sudo, lan extractor ejected kasus cartridge ngginakaken. Yen tiba-tiba lengen kasebut kembung lan kekuwatan spring extractor ora cukup, banjur ana gagang sing dipasang ing lengen saka ngisor, kanthi operasi sing bisa mbusak lengen kasebut tanpa nggunakake ramrod. .

Karabin saka Cavalry General Ambrose Barnside uga duwe bolt sing dioperasikake dening braket tuas, nanging senjata kasebut asli banget. Dadi, bolt miring dipasang vertikal ing panrima lan kartrij dilebokake ing ruang pangisi daya saka ndhuwur! Kartrid kasebut nduweni kasus kuningan asli sing bentuke conical, nanging mung tapered ing arah ... ngelawan peluru. Ing ngisor ana bolongan, kapenuhan lilin, ing ngendi geni saka primer mlebu ing njero, nanging sakperangan alesan dheweke ora mikir kanggo nyelehake primer ing panggonan iki. Ing wektu sing padha, piranti kasebut nggawe masalah liyane - nalika lengen macet, kudu ngupayakake supaya bisa metu saka kono.


Barnside carbine karo mbukak bolt.


Cartridge ing kamar saka carbine Barnside.


Patron Barnside.

Secara total, pitung modifikasi karabin iki diprodhuksi, sing ana ing layanan karo 43 resimen kavaleri Angkatan Darat AS, lan uga digunakake ing infanteri. Karakteristik kinerja model 1857 yaiku: dawa - 1,003 mm, kaliber 0.54 (14 mm), bobot - 3,2 kg. Bobot peluru - 32,4 g, ngisi bubuk - 4,2 g. Kacepetan peluru awal yaiku 290 m / s, jarak target yaiku 180 m, lan tingkat geni yaiku 8 - 10 putaran saben menit, yaiku, ora rodok olo ing indikator iki kanggo carbine Sharpe.


Gallagher karabin

Iki paten dening Malon Gallagher saka South Carolina, ing ngendi dheweke manggon ing Kafan ing Juli 1860. Nanging, iki digunakake ing tentara lor. Iki diprodhuksi dening Richardson lan Overman, mula kadhangkala diarani "Richardson carbine". Sistem reloading ora cukup biasa: tong minyak maju. Kartrid kasebut pisanan digunakake nganggo lengen kertas, banjur nganggo logam. Sajrone periode saka 1861 nganti 1865, kira-kira 18000 karabin jinis iki diprodhuksi, sing mlebu ing kavaleri. Nanging, para prajurit ora seneng karo wong-wong mau, utamane amarga kesulitan sing ana ing ekstraksi kartrid sing dibuwang. Kaliber -.50 (12.7 mm). Length - 99 cm Kerugian saka carbine banget asli karo lengen klambi kuningan rapi, meh podho sosis cendhak - uga dibunderaké ing loro-lorone. Ing tangan siji - peluru, ing liyane - bolongan kanggo wacana geni saka sepisanan. Yaiku, ing kene kartrij kasebut kapisah lan primer kanthi kapisah. Alami, amarga ora ana protrusions ing lengen klambi, iku angel banget kanggo nyopot saka kamar, lan tombol khusus kanggo saben carbine kudu digawe! Nalika Kapten Crispin ngembangake lengen bengkong anyar sing digawe saka timah lan kertas tipis kanggo karabin, ternyata luwih trep lan saiki gampang dicopot saka tong minyak nganggo driji.


Cartridge kanggo Gallagher .50 carbine (1860 - 1862).

Karabin Gibbs dipatenkan sadurunge perang, tanggal 8 Januari 1856, dening Lucius H. Gibbs saka Oberlin, Ohio. Produksi karabin diwiwiti ing Mei 1863, nanging kedadeyan kasebut nalika tanggal 13 Juli 1863, pabrik ing ngendi produksi kasebut kobong. Total digawe 1,052 carbine, supaya dina iki model langka. Dheweke uga dikontrol dening tuas granat. Nalika tuas ditarik maju, breech diangkat lan kartrid geni sisih dipasang ing kana.


Prajurit kavaleri warna tentara AS - "brunettes". Digambar saka buku dening Liliana lan Fred Funken "Perang ing Benua Amerika. abad XVII-XIX.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Januari 18 2018
    Lan drama iki kalebu ing kasunyatan sing saka 1859 kanggo 1866 Komisi digawe khusus dites luwih saka siji setengah atus bedhil beda - bab 130 manca lan luwih saka 20 domestik, lan gantian milih conto, kang padha langsung diganti karo anyar. siji.

    misale jek wis normal kanggo wektu. Industri kasebut berkembang kanthi cepet nganti kabeh sing anyar dadi lungse meh langsung. opo
    Ngerti, wawasan! ya Akeh conto kaget, ora ngerti babagan. Aku sujud! hi
    1. +6
      Januari 18 2018
      Quote: Mikado
      misale jek wis normal kanggo wektu. Industri kasebut berkembang kanthi cepet nganti kabeh sing anyar dadi lungse meh langsung.

      Sampeyan "sethithik" salah! Sampeyan sebagéyan bener: loro industri berkembang lan perang sipil tiba ing taun-taun "persenjatan ulang gedhe" saka tentara ing donya ... Amerika Serikat ora nindakake perang gedhe-gedhe kanggo wektu sing suwe lan ora duwe tentara gedhe sing permanen. Nalika Perang Sipil Amerika Serikat kepeksa cepet-cepet nggawe tentara gedhe ... akeh wong sing ditimbali ing wektu sing paling cendhak lan padha kudu cepet-cepet bersenjata. Produksi senjata ing wektu iku ora fokus ing produksi gedhe-gedhe, negara ora duwe stock senjata gedhe. Mulane, departemen militèr kudu tuku (maneh, hastily!) "kabeh ing saurutan" ... saka paling anyar (kanggo wektu iku) Spencer senapan majalah kanggo perkusi tutup "sekering" (yaiku, Gamelan-bore serat). Nalika perang maju, kahanan kanthi gaman saya apik lan senjata sing ora bisa digunakake utawa ora sukses ditarik maneh.
      1. +4
        Januari 18 2018
        Aku setuju karo sampeyan, ing kahanan kaya mengkono, iku tetep mung kanggo metu. hi Nanging, komentarku ngutip tembung penulis babagan persenjataan ulang Rusia, lan malah ngrujuk marang dheweke. Nyuwun nanging matur nuwun kanggo tambahan gedhe! ya
        Mulane, departemen militer kudu tuku (maneh, cepet-cepet!) "kabeh ing saurutan" ...

        kita uga ngalami sing padha ... utamane nalika Perang Dunia I.
        1. +2
          Januari 18 2018
          Quote: Mikado
          komentar kasebut ngutip tembung penulis babagan persenjataan ulang Rusia,

          Nanging, aku njaluk ngapura! Aku wis telat...kesel! Sugeng dalu! hi
          1. +4
            Januari 18 2018
            Nganti sesuk! ombenan
  2. +5
    Januari 18 2018
    Oh, ana senapan lucu sing ditembak Yul Brynner ing "Goodbye Sabata" - ternyata "harmonika", lan aku ngira iki minangka imajinasi sutradara sing lara)))
  3. +4
    Januari 18 2018
    Aku ngalami kabungahan khusus nalika ndeleng bedhil "harmonika" ... mesthi ana minat. Nanging aku mung kudu "ndeleng" gambar burem "ireng lan putih"! senjata sing uga kudu sampeyan deleng sadurunge ing fotokopi "kabur". utawa ing sketsa "potlot"! Nah, apa sing bisa dakkandhakake? Kaya sing diucapake para pemuda: wah, va-sch-sh-e-e! Ngajeni lan ngurmati! hi
    PS Suwene senapan revolving Colt, Cochrane, Porter; Remington, senapan Spencer katon?
    1. +2
      Januari 18 2018
      nanging babagan izh 61 ngguyu lan artikel kasebut meh padha, aku weruh akeh sistem iki kanggo pisanan, utamane barnside kaget
    2. +3
      Januari 18 2018
      Kabeh bakal !!! Bakal ana telung artikel babagan bedhil AS awal.
      1. +1
        Februari 4 2018
        Nuwun sewu hi Aku mesthi ora kejawab bagean pisanan lan saiki aku ora bisa nemokake ...
  4. +3
    Januari 19 2018
    Konfirmasi liyane yen prajurit kudu diajari perang. Lan banjur dikirim menyang perang.
    1. 0
      Januari 19 2018
      Kutipan saka ddyha
      Konfirmasi liyane yen prajurit kudu diajari perang. Lan banjur dikirim menyang perang.

      Kita ora ngerti carane perang, 1990-1992. SA epaulets, latihan saka Furnace, unit militèr 68559 signalmen. MKD Autumn 1990 ing WGV. Nanging standar weker diblokir tanpa kesusu lan ketegangan, kurang saka 3 menit batalyon ngadeg kanthi gaman ing lapangan parade.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"