"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 3)

25
Mbok menawa karabin kavaleri AS sing paling ora biasa nalika Perang Sipil Lor-Kidul bisa dianggep minangka "Kentucky Carbine", sing dirancang dening Louis Triplett lan William Scott saka Kolombia lan muncul ing pasar Amerika. gaman ing taun 1864-1865 Kaliber - .60-52. Cartridges saka Spencer carbine. Ing njaba, katon ora ana sing istimewa. Sampeyan malah ora bisa ngomong sing carbine iki wis majalah pitu-dijupuk tubular ing bokong. Kanggo mbukak carbine karo kartrij saka majalah iki, iku perlu kanggo sijine pemicu ing setengah pitik jago. Sawisé iku, perlu kanggo nguripake ngarep carbine karo laras jarum jam. Ing wektu sing padha, extractor nyurung kasus kartrij kosong metu saka tong minyak, nalika terus muter nganti 180 °, lawang majalah sing diisi spring dibukak lan kartrij sabanjure tiba ing kamar. Banjur laras muter counterclockwise lan loading njupuk Panggonan. Nalika palu wis kebak cocked, Triplett & Scott siap kanggo murub.


Carbine "Triplett lan Scott".



"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 3)

Karabin Triplett & Scott lagi dimuat maneh.

A carbine banget asli nemokke dening William Jencks, sing ing September 22, 1845 nandatangani kontrak kanggo pasokan saka .54 karabin kaliber kanggo Angkatan Laut AS. Carbines pisanan padha smoothbore, nanging ing taun 1860-an. padha diowahi dadi bedil. Padha diprodhuksi ing Springfield Arsenal ing jumlah nang endi wae watara 4500 bêsik, lan uga nyatet ing perang saka Perang Sipil. Kanggo penampilan sing ora biasa, dheweke dijuluki "Kuping Mule", lan kudu dicathet yen desaine pancen luwih aneh. Iki dimuat liwat bolongan ing ndhuwur tong minyak. Nanging mburi bolongan uga mbukak, nanging "puffed munggah" dening jenis "gapura" utawa piston, kontrol dening tuas dumunung ing ndhuwur. Pemicu kasebut ana ing sisih tengen. Kanggo mbukak carbine, perlu kanggo ngiringake tuas bali lan mbusak piston saka tong minyak. Banjur, liwat bolongan ing tong minyak, sijine peluru bunder menyang tong minyak lan sijine ing panggonan sing padha karo dispenser khusus kanggo ngisi mesiu, utawa cokotan menyang kartrij kertas biasa lan maneh pour mesiu menyang bolongan. Sawisé iku, tuas didorong maju, piston uga maju lan ngobahake peluru lan bubuk mesiu menyang mandeg, yaiku, nganti nubruk ing rifling laras. Bolongan dhewe diblokir dening piston. Saiki kabeh sing isih ana yaiku narik maneh pemicu, sijine primer ing pipa merek, ngarahake lan njupuk.


Carbine William Jencks "Kuping Mule"


Carbine William Jencks - tampilan ndhuwur kanthi tuas lengkap. Piston pusher katon jelas.


Diagram saka paten William Jenks sing nerangake cara kerja karabine.


B.F. Joslin ngrancang karbin .54 sungsang ing wiwitan taun 1855. Ing taun 1857, tentara Amerika nguji 50 karbiné, nanging ing wektu iku militèr ora gelem nampa amarga prejudis umum marang senjata sungsang. Nanging ing taun 1858, Angkatan Laut AS isih mrentahake Joslin 500 karabin saka rancangane (kaliber .58 - 14,7 mm). Kanggo sawetara alasan, Joslin mung bisa nggawe 1861 potongan ing taun 200. Ing taun 1861, dheweke ngowahi karabine dadi kartrid rimfire logam lan nampa pesenan saka Departemen Artileri Federal kanggo 860 karabin kasebut, sing rampung ing taun sabanjure, 1862. Ing perang saka Perang Sipil carbine dileksanakake apik, kang mimpin kanggo kasunyatan sing ing taun kang padha Joslin wis dhawuh 20 ewu carbines iki. Pangiriman menyang tentara AS diwiwiti ing 1863, sanajan sadurunge rampung, dheweke mung nampa setengah saka Joslins sing dipesen. Miturut cara, iku bedhil sistem Springfield-Joslin sing dadi pisanan bener massa-diprodhuksi "gegaman daur ulang" Amérika. Alesané iku padha duwe tumindak tutup banget prasaja lan murub umum .56 rimfire kesatuan babak.


Diagram skematis karabin Joslin saka paten 1861.


Crane lock breech-loading karabin Joslin arr. 1861.


Bolt mbukak saka Joslin sungsang-loading carbine. Piranti sing prasaja banget, bener?

Nanging, desain iki rauh diganti dening Model 1865 bedhil, utawa "First Allin Remake" - dijenengi miturut Springfield Arsenal gunsmith Erskine S. Allin. Panjenenganipun suda kaliber kanggo .50 (12,7 mm), lan ing cara asli: serial .58 barel kaliber dilatih kanggo mbusak rifling, sawise kang digawe panas lan liners dipasang menyang wong. Rana digunakake ing wong-wong mau hinged - maju lan munggah, karo spring latch sing nyegah saka mbukak. Kartrid kontak tengah ditusuk dening drummer spring-loaded, sing kena palu biasa saka kunci perkusi, sing dilestarekake dening desainer. Rana dibukak mung yen pemicu diselehake ing setengah pitik jago, yaiku, urutan cara loading kanggo prajurit tetep umum menowo.


Erskine Allin bolt bedhil.

[/ center]
Skema kunci senapan Erskine Allin taun 1868


Skema saka 1865 paten

Ing taun sabanjuré, Springfield Arsenal ngatur release saka bedhil saka model 1866 taun, utawa "Second Allinian alteration", kang diprodhuksi nganti pungkasan taun 1869. Ngapikake ejection kasus kartrij, sing dadi titik lemah kabeh bedhil kanthi bolt jinis iki. Nanging, bedhil konversi ora ateges basi ing arsenals, nanging meh langsung ambruk menyang pasukan sing perang karo India ing Kulon. Secara total, kanthi nggunakake saham sing ana, kira-kira 100 ewu bedhil konversi sistem Allin digawe. Kajaba iku, Springfield Arsenal uga wis wiwit redesigning anyar .50 babak kaliber lan Sharps breech-loading bedhil. Nanging bedhil Spencer pitu-ditembak, kang wis majalah tubular ing bokong, padha ora tundhuk owah-owahan amarga fitur desain rana sawijining.


1868 Mod. Springfield Carbine. Senjata standar saka kavaleri Amerika, sing dikalahake dening wong India ing Pertempuran Little Big Horn taun 1876.

Antarane kabeh turah mbrawah saka carbine (sing ora kaget, amarga ana akeh kavaleri ing pasukan Amérika, lan mung dheweke bisa perang ing Wild West!) Carbine Maynard ora mung dadi salah siji saka titik balik rifled pisanan; iki uga cukup digunakake dening loro belligerents ing perang sipil antarane Lor lan Kidul. Kartrid kasebut duwe desain sing ora biasa: ana lengen logam kanthi bubuk mesiu lan peluru, nanging ora ana primer. Primer dilebokake ing pipa merek, lan bubuk mesiu kasebut diobong liwat bolongan ing ngisor kasus kartrij, biasane diolesi lilin.


Maynard carbine cartridge .50-50 (1865). Nalika sampeyan bisa ndeleng - mung "bolongan", ora kapsul.


karabin Maynard.

Ana pendapat sing kasus kartrij kuwi bisa reloaded kaping pirang-pirang, lan iki biasane kedaden, utamané nalika padha (paling asring southerners nindakake iki) diuripake lathes. Nanging, desain kasebut katon ora apik. Kahanan karo obturation ala: terobosan gas saka tong minyak bali liwat bolongan iki cukup kuwat. Ana uga release saka pemicu karo gas bali, kang uga ora menehi kesenengan kanggo penembake. Nanging, iku rampung sejarah karo carbine Maynard iku cukup "pantes" - iki mung dicocogake kanggo cartridge perang tengah biasa.


Konfederasi kavaleri karo karbin Maynard. Sego. L. lan F. Funkens.

Ing taun 1858, James H. Merrill saka Baltimore uga paten karabin kaliber .54. Versi pisanan nggunakake kartrid kertas, nanging ing taun 1860, model kapindho wis ana ing sangisore lengen logam. Kaping pisanan, carbine dianggep minangka gegaman olahraga, amarga iki dibedakake dening shooting akurat, banget dipercaya karo care ati-ati, nanging wis mekanisme rodo rumit, lan bagean padha ora bisa diijolke. Iki digunakake kanthi aktif dening loro-lorone, amarga ing awal Perang Sipil, Konfederasi bisa nangkep pirang-pirang carbine Merrill lan padha karo resimen kavaleri negara Virginia Lor. Wong kidul, ora ngrusak senjata modern, seneng, nanging wong lor sing luwih teliti percaya yen mekanisme carbine banget rapuh. Mulane, ing 1863 padha dibusak saka tentara AS. Senapan merill uga diprodhuksi, nanging mung 800 sing digawe.


Carbine Merrill - bolt ditutup.


Carbine Merrill - bolt mbukak.

Karabin Gilbert Smith uga akeh digunakake ing tentara wong lor; iku pisanan dikirim menyang armada, lan banjur padha miwiti kanggo nglengkapi kavaleri lan tentara meriem karo. Dheweke nampa paten ing tanggal 23 Juni 1857, nanging, kaya akeh conto liyane, dheweke dadi produksi massal mung nalika perang. Larasipun pecah miturut prinsip bedhil moro. Gegaman minangka sakabehe pranyata cukup apik, nanging banget gumantung ing kualitas workmanship. Nalika ala, ana terobosan gas liwat slot kamar. Smith uga duwe kartrij sing ora biasa: peluru lan wêdakakêna ana ing silinder karet! Kira-kira 30 Smith carbines kamar ing .000 kaliber ambruk menyang pasukan saka lor.


Smith's breech-loading carbine arr. 1857.

Nanging, carbine paling mboten umum ing taun iki digawe, mbok menawa, dening James Durell Green. Ing njaba, dheweke ora beda banget karo kanca-kancane, nanging pirantine pancen ora biasa. Ing ngisor tong minyak kasebut ana silinder, sing ana kopling ganda, lan yen sing pisanan nutupi silinder iki, banjur sing kapindho nutupi tong minyak. Sikil uga dipakai ing laras kasebut, lan laras kasebut kanthi bebas ing loro-lorone. Tong kasebut diikat nganggo rong klem berbentuk L, sing dituduhake ing gambar saka paten kanthi huruf "M". Nalika ngowahi tong minyak, padha kalebu loro protrusions dumunung ing sisih mburi.


Diagram piranti carbine Green saka gambaran paten.


Carbine iki duwe rong pemicu. Sawisé menet laras ngarep, sakehing genggaman ucul, laras kasebut maju, sawuse banjur miring nengen. Saiki kartrid kertas biasa dilebokake ing tong minyak.

Sajrone mbalikke, tong minyak dikunci ing posisi asline, lan saliyane, obah maneh, kartrij uga dipindhah menyang pin ing sungsang mekanisme bolt, sing pierced cangkang kartrij, lan gas saka primer. entuk biaya bubuk. Karbin kasebut dawane mung 837 mm, dawane tong minyak 457 mm, bobote 3,4 kg lan kaliber .55 (14 mm). Kacepetan peluru yaiku 305 m / s, sing apik banget nalika iku. Militer banget disogok dening kartrid kertas, nanging ... gampang rusak lan lembab. Total, ing periode 1859-1860. Kira-kira 4000-4500 saka karabin iki diprodhuksi dening Waters Armory ing Massachusetts. 1500 didol ing AS, nanging mung 900 sing bisa mlebu tentara. Karbin sing isih ana didol menyang Rusia. Apike, karabin ora duwe benang standar. Nanging, ana bolongan oval - sistem pemotongan Lancaster. Lan iki minangka rancangan pisanan sing diadopsi dening tentara Amerika.

Sing padha karo sistem iki yaiku pangembangan James Paris Lee, nanging mung sawetara karbin sing diprodhuksi.

Sajrone taun perang antarane Lor lan Kidul, sing disebut "Union carbine" kaliber .52, dikembangake dening Edward Gwin lan Abner C. Campbell, Hamilton, Ohio, uga dikenal, uga ana hubungane karo sistem primer. Iki diprodhuksi wiwit taun 1863 nganti 1864 lan dadi penerus karabin Cosmopolitan, diprodhuksi ing perusahaan sing padha. Kanggo ngisi maneh senjata kasebut digunakake penjaga pemicu sing bentuke serpentine, sing mbukak breech tong minyak, nanging ora ana majalah, lan kartrij kertas biasa digunakake.


"karbin union"

Perusahaan New York Ebenzer Starr dikenal kanggo revolver, kang kasil kompetisi malah karo Colts misuwur. Starr banget nggatekake kabeh teknologi senjata paling anyar lan terus-terusan ningkatake rancangane. Ing taun 1858 dheweke ngrancang karabin sing nggabungake sistem Sharps, Smith lan Burnside sing paling apik. Lan sing dibedakake kanthi akurasi sing apik kanthi biaya produksi sing relatif murah. Senajan Sharps isih dijupuk sethitik luwih akurat, Starr teka ing Handy sak perang sipil amarga lack of senjata, kang langsung diadopsi. Mung saka 1861 nganti 1864 luwih saka 20 salinan digawe. Pola taun 000 diisi karo kertas lan kartrij sing dibungkus kain ing saindhenging perang. Nanging ing taun 1858, pemerintah mrentahake 1865 Starrs kanggo kartrid logam saka perusahaan, sing banjur ngasilake 3000 carbine liyane saka versi iki. Iki kedadeyan nalika taun-taun perang, nanging sawisé iku, perusahaan Starr ora bisa saingan karo Winchester sing misuwur lan ing taun 2000 ora ana maneh.


Model 1858 Starr sungsang-loading karabin.

Wiwit Perang Seminole, sing diterangake kanthi jelas ing novel Mine Reed Osceola, Kepala Seminole, ana minat sing tambah ing senapan lan karabin karo majalah drum ing AS. Cara paling gampang kanggo nguripake revolver menyang carbine padha kanggo masang Simpenan lan dawa tong minyak.


Revolver carbine "Le-Ma"

Nanging ana sawetara pembangunan asli sing ora ana hubungane karo revolver, contone, Manassas carbine saka model 1874, tumindak pindho, .44 kaliber, dirancang dening gunsmith Potiphar Howell. Iku menarik yen carbine iki bisa dianggep minangka leluhur langsung saka "revolver" sing misuwur, amarga nggunakake sistem kanggo push drum menyang tong minyak kanggo nglindhungi saka terobosan gas lan cartridges kuningan dawa karo peluru recessed - analog lengkap Naganov mengko! Howell dhewe, sing nampa paten kanggo pangembangane, diarani sistem "segel gas pindho". Saperangan conto saka jinis senjata dirilis, nanging tentara ora kasengsem ing wong amarga biaya dhuwur.


Revolver carbine "Manassas".

Sawetara proyek sing striking ing orisinalitas. Contone, paten saka Morris lan Brown saka 1869, looking ing kang, iku gampang kanggo ndeleng sing mekanisme drum iku stasioner, lan pemicu didhelikake ing Simpenan (actuated dening krenjang tuas) nyerang primers khusus. nozzle puteran dumunung konco majalah drum. Nalika dipecat, peluru bunder pisanan pindhah ing sadawane saluran miring (!) Saka drum menyang laras, lan mung banjur tiba ing laras kasebut. Yaiku, kaping pindho sajrone tembakan ngganti arah gerakan. Mesthine, sistem kasebut cukup efisien. Nanging ... ora kanthi akurasi ngolah permukaan logam kawin sing ana ing wektu kasebut.


Diagram saka Morris lan Brown drum carbine.

Lan minangka kesimpulan, ayo mikir babagan sirah sing diwenehake kabeh "arsenal" iki sajrone Perang Sipil ing Amerika Serikat. Iku pancene drama, akeh banget drama ...

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

25 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    Januari 19 2018
    Ulasan apik wingi lan dina iki! apik
    Matur nuwun kanthi sanget, lan ilustrasi mmmm ..... hi
    Swasana sawise iku mung perayaan.
    Iki asline perang ndhuwur.
    Ora politik, ora sumpah (mugi-mugi ora ana komentar).
    Kanthi penghormatan sing jero..
    1. + 12
      Januari 19 2018
      Matur nuwun! Bungah sing disenengi. Mung sampeyan bakal ngerti apa jenis karya sing dibutuhake saka kula.Aku ngrancang siklus iki kanggo luwih saka setahun lan diklumpukake bahan ngendi bisa, entuk loro buku ing basa Inggris. lan lungguh nerjemahake. Lan misale jek ora dadi angel, nanging fisik njupuk akèh wektu.
      1. +7
        Januari 19 2018
        Artikel-artikel sampeyan tansah nyenengake, kanggo wong-wong kaya wong-wong mau lan didaftarake topvare.
        Ora ono liya, ana ing forum liyane - mlayu.
        Saka kene, aku uga wis mikir kanggo ninggalake sawise maca watered ... uga, sampeyan ngerti - "perang".
        Nanging, sampeyan, Cyril, sawetara penulis liyane nggawa kesenengan nyata karo dolan menyang sajarah senjata (lan ora mung gaman) lan ora nglilani lunga.
        Matur nuwun maneh.
        Maturnuwun.
        Sincerely, Lekov.
      2. +6
        Januari 19 2018
        Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis.

        Aku guessed sing materi dijupuk saka sumber-basa Inggris.
        Iku apik tenan carane sampeyan nemokake wong. Lan terjemahan pancen mbutuhake wektu akeh.
        Karya sing akeh banget.

        Iku menarik kanggo maca.
        1. +5
          Januari 19 2018
          Bakal ana rong bagean maneh!
  2. +2
    Januari 19 2018
    Apa sampeyan kudu nguripake 180 derajat pisanan? belay wah.
    1. +5
      Januari 19 2018
      Ya, ana majalah tubular saka ngendi kartrij kasebut dipakani. "Aku twist, aku twist, aku arep ngisi!"
      1. +2
        Januari 19 2018
        Aku weruh ing sawetara kulon, nanging ketoke kaya padha Spinning 90, sanajan aku bisa salah, Aku elinga banget samar.
  3. +3
    Januari 19 2018
    Panjenenganipun suda kaliber kanggo .50 (12,7 mm), lan ing cara asli: serial .58 barel kaliber dilatih kanggo mbusak rifling, sawise kang digawe panas lan liners dipasang menyang wong.
    Vyacheslav Olegovich ana kesalahan crept ing. Iki dudu liner, iki minangka laras sing diikat, amarga ana fiksasi liner kanthi pas gangguan.
    Liner dilebokake ing tong minyak kanthi bebas
    Liner: "Liner (saka liner Inggris - liner) - bagean replaceable saka tong minyak saka bedhil artileri. Iku plug-in pipa lancip-dinding karo alur meneng sing mbentuk bolongan saka bedhil artileri lan ditutupi dening a cangkang (casing) ing sadawane dawane. Utamane digunakake ing bedhil kaliber gedhe (saka 12") kanggo nambah kelangsungan urip batange[1 https://biograf.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/154263
    4
    Materi liyane menarik lan kesimpulan sampeyan bener. Iku padha ing tentara Rusia, sawise Perang Krimea, nalika padha kesusu saka siji jinis bedhil liyane nganti padha diadopsi bedhil Berdan No 1 lan No. Miturut cara, wayahe mbuwang uga diterangake dening Pikul ing novel Bayazet, bab kreta karo senjata lan cartridges dibuwang ing dalan, amarga siji ora pas karo liyane.
    1. +3
      Januari 19 2018
      Quote: Amur
      Liner dilebokake ing tong minyak kanthi bebas

      Mung gratis.
      Ngelingi kelas ing "mimbar wesi", yen bisa diganti ing lapangan, liner gratis utawa pipa gratis, yen mung ing pabrik, nggunakake khusus. rigging - tetep, yen ora bisa kabeh - fastened trunk
    2. 0
      Januari 20 2018
      Ana liner gratis lan diikat. Liner sing diikat dilebokake ing casing kanthi tension kurang (ing suhu pemanasan casing nganti 410-425 ° K), ing endi gaya gesekan dibentuk, sing njamin pengikat liner ora maju nalika dipecat. Liner terikat mung bisa diganti ing pabrik.
      1. +2
        Januari 20 2018
        Nanging laras dhewe isih diarani "dilapisi"? Amarga, aku ngerti ungkapan "laras ikatan" minangka "laras (pipa) sing dikuatake sacara eksternal (ring, kawat, silinder)".
  4. +4
    Januari 19 2018
    Quote: Amur
    sawise kang digawe panas lan liners dipasang menyang wong.

    Matur nuwun kanggo njlentrehake. Sing ala yaiku aku njupuk istilah iki saka terjemahan. Ora bisa salah ngerteni.
    1. +1
      Januari 20 2018
      Vyacheslav Olegovich, wektu iki sampeyan nerangake kabeh kanthi bener. Iki minangka instalasi liner terikat. Liner sing diikat dilebokake ing casing kanthi tension kurang (ing suhu pemanasan casing nganti 410-425 ° K), ing endi gaya gesekan dibentuk, sing njamin pengikat liner ora maju nalika dipecat. Liner terikat mung bisa diganti ing pabrik.
  5. +3
    Januari 19 2018
    Many thanks kanggo artikel lan karya titanic Panjenengan. Iku tansah menarik kanggo maca babagan senjata lan sajarah. Mugi sukses.
  6. +5
    Januari 19 2018
    Sawise aku dijupuk saka carbine, iki ditulis Winchester, 1800, sawetara taun, Aku ora ngelingi. Reloading karo Henry brace, majalah ing bokong, lan kaliber kita 5,6. Lan ora ana jejak owah-owahan!
    1. +4
      Januari 19 2018
      Kutipan saka Doliva63
      lan kaliber kita 5,6

      Yen sampeyan maksud kartrid 22lr, mula iku dudu duweke kita, nanging wong Amerika sing lair taun 1887)))
      1. 0
        Januari 20 2018
        Kutipan: Borman82
        Yen sampeyan maksud kartrid 22lr, mula iku dudu duweke kita, nanging wong Amerika sing lair taun 1887)))

        Kartrid rimfire 5,6mm, sing diarani Long Rifle, nduweni sejarah sing dawa banget.
        Iku kabeh diwiwiti ing 1845. (sanajan idea iki lair ing 1830s) saka Flaubert kamar-shooting cartridge, kang piston ing tuwung tembaga lan dijupuk. Ing taun 1857, Smith lan Wesson ngembangake kartrid 5,6mm cendhak kanggo revolver Mod.1 kanthi jeneng sing padha. Miturut cara, kartrij iki isih digunakake minangka kartrij pistol shortened kanggo pistol olahraga. Kartrid senapan muncul ing taun 1887, pisanan kartrij kasebut dilengkapi bubuk ireng, banjur tanpa asap.
        Ing wektu sing beda, ana luwih saka rolas jinis kartrid 5,6mm kanthi dawa lengen sing beda. Nanging, nganti saiki, kartrid 5,6mm isih ana ing produksi: cendhak (.22 Short), dawa (.22 Long), bedhil dawa (.22 Long Rifle) lan Winchester Magnum (.22 Winchester Magnum Rimfire). Kita ngasilake kartrid "cekak" lan "senapan dawa".
        Ing buku Beetle. A.B. Pistols lan revolver Aku ketemu menarik sebutno sing cartridges rimfire, utawa kita nelpon geni sisih, dadi nyebar ing Amerika Serikat ing pungkasan abad ka-19. Ing Eropa, wektu iki, kartrid primer wis akeh digunakake.
        Kartrid rimfire 5,6mm, sing diarani "Rifle Panjang" nduweni sejarah sing dawa banget.

        Iku kabeh diwiwiti ing 1845. (sanajan idea iki lair ing 1830s) saka Flaubert kamar-shooting cartridge, kang piston ing tuwung tembaga lan dijupuk. Ing taun 1857, Smith lan Wesson ngembangake kartrid 5,6mm cendhak kanggo revolver Mod.1 kanthi jeneng sing padha. Miturut cara, kartrij iki isih digunakake minangka kartrij pistol shortened kanggo pistol olahraga. Kartrid senapan muncul ing taun 1887, pisanan kartrij kasebut dilengkapi bubuk ireng, banjur tanpa asap.

        Ing wektu sing beda, ana luwih saka rolas jinis kartrid 5,6mm kanthi dawa lengen sing beda. Nanging, nganti saiki, kartrid 5,6mm isih ana ing produksi: cendhak (.22 Short), dawa (.22 Long), bedhil dawa (.22 Long Rifle) lan Winchester Magnum (.22 Winchester Magnum Rimfire). Kita ngasilake kartrid "cekak" lan "senapan dawa".
      2. +3
        Januari 20 2018
        Maksudku, majalah kasebut diisi karo kartrid cilik sing dituku ing toko.
  7. +2
    Januari 20 2018
    Matur nuwun sanget!
    Pancen apik tenan. Mangga aja mandheg. Iku menarik kanggo komunikasi karo sampeyan, nanging kanggo akeh ana soko
    isih lan hi mung wahyu. We look nerusake kanggo terus. Sugeng enjang.
  8. +2
    Januari 20 2018
    Inggih, wow! Sadurungé, aku nganggep yen aku duwe sawetara gagasan babagan senjata Amerika ing paruh pertama abad kaping 1, sanajan aku kerep ora puas karo kualitas ilustrasi sing kurang apik ing deskripsi. Apa arrogance! Malah ing wiwitan publikasi, aku "tabrakan" karo conto sing ora dingerteni! Contone, "Triplett lan Scott", "Jenks", "Morris lan Brown" ........ Apa desain asli!
    1. "Triplett lan Scott": "Inti" saka skema desain durung "tekan", nanging ana alesan: durung ana wektu kanggo "mikir". Ana siji "salah pangerten": "searah jarum jam" lan "marang ........"; yen dideleng saka gambar, mesthine sebaliknya (kaya aku ngerti: ing perspektif apa kanggo ngetung "searah jarum jam .. ." , lan ing sawetara "nglawan ...")
    2. "Jenks": Aku utamané disenengi "rana" rencana! Aku langsung wiwit ngerti: padha bisa bungled miturut skema kaya Rougeau ing abad kaping 18 "saingan" karo Ferguson.
    3. "Morris lan Brown": Drum tetep lan muter "gadget"!? belay Mbok menawa imajinasiku ora cukup kanggo iki nalika, nalika isih enom, aku "nemokake" "senjata super-duper" sing bisa "diprodhuksi" ing abad 17-18! Lan banjur nemokake gagasan "edan"! Bener, dheweke nolak sawetara gagasan; Aku ora ngandel yen iki bisa direproduksi ing urip nyata - mayoritas "penemuan" sing akeh banget ana ing kertas, lan ora ing hardware ... Desain sing padha "pass" kanggo aku ing kategori: "Ajaib Yudo"!
    4. Rana "Crane" "Joslin" mirip karo rana "lipat" Krnk

    Miturut cara, amarga kita ngomong babagan "senjata", ujare: sing nggawe: bedhil (uga revolver) karo drum revolver lan majalah underbarrel tubular "ing wektu sing padha" (drum diisi maneh. saka majalah tubular nalika diperlokaké)
    Nanging umume, kabeh conto "disajikake" apik banget! apik
    1. +1
      Januari 20 2018
      Apa sampeyan tegese iki minangka keajaiban desain senjata?

      Ditulis dening Edward Lindner.
      1. +2
        Januari 21 2018
        Dheweke paling! Matur nuwun! hi
    2. +1
      Januari 27 2018
      Needham carbine. Drum-feeder kanggo loro cartridges lan majalah underbarrel. Lengan kasebut minangka kerucut sing dipotong, puncak diarahake menyang primer.
  9. 0
    Januari 20 2018
    Ora, ora, menehi kula bedhil Sharps. Uga kapsul siji-dijupuk, kamar kanggo kartrij kertas (ing wiwitan), nanging kanthi akurasi sing apik, sing mung tambah kanthi transfer menyang kartrij kesatuan kanthi lengen kuningan. Iki pancen senapan massal lan diprodhuksi ing macem-macem kaliber (minimal - kanggo mburu game cilik, medium - nglawan loro-legged lan kaliber gedhe - kanggo njupuk ing jarak adoh lan bison).

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"