"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 4)

8
Sanalika sawise pungkasan Perang Sipil Amérika, kahanan karo tangan cilik gaman diganti drastis. Pamrentah mandheg tuku "kabeh sing moto" lan kompetisi pasar normal diwiwiti. Ing kahanan kasebut, mung perusahaan sing paling janjeni, lan ing ndhuwur kabeh, perusahaan Oliver Winchester, tahan balapan kanggo papan ing srengenge. Nanging Christopher Spencer ora begja karo karabine. Winchester tuku perusahaan, kang wis ilang support negara, lan ngedol kabeh bokong siap-digawe kanggo kayu bakar, lan "wesi" iki ilang. Winchester 1866 (M1866) banjur didol, ngiring dening M1873, M1886, M1894. Lan sanajan kabeh mau diprodhuksi ing cartridges revolver 11,18 lan 11,43 mm kaliber, sing padha ora senjata militèr, padha asring digunakake ing kapasitas iki. Wiwit "Winchester" wiwit seneng popularitas, "merek payung" langsung ngetutake, lan "payung" ora ing jeneng, nanging ing desain.

"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 4)

Carbines "a la Winchester" - "Whitley-Kennedy".



Iki minangka bedhil lan karabin kanthi tuas kurung saka perusahaan kayata Bollard, Burgess, Colt Lightning, Whitley-Kennedy lan Marlin. Nanging ora ana conto perusahaan kasebut sing mlebu ing Angkatan Darat AS! Nanging, ora sukses lan dadi legendaris "Winchester". Iki didol marang wong India lan koboi, nanging prajurit Angkatan Darat Amerika Serikat kudu puas karo carbine springfield sing ditembak kanthi bolt lipat. Lan kabeh amarga tentara Amerika ing taun-taun kasebut kurang dana. Inggih, angger-angger kompetisi padha supaya Winchester piyambak dibusak sembarang saingan saka dalane. Kene, contone, apa sejarah kedaden karo bedhil saka Orville Robinson, New York State gunsmith sing dikembangaké loro designs rodo menarik sakcepete sawise mburi Perang Sipil. Bener, loro bedhil dheweke dirancang cartridges revolver dipecat, lan uga majalah tubular. Nanging, ora bisa ditolak orisinalitas, sing pisanan (model 1870) katon banget kaya "Winchester" - kothak bolt kuningan sing padha lan "tuas" underbarrel, nanging nyatane mung kriting kriting. Rana persegi panjang ditarik maneh kanthi sepasang "sikil" sing bergelombang, sing kudu diremes nganggo driji lan kanthi mangkono wedged. Sadurungé iku, pemicu wis cocked, lan nalika piyambakipun nggebug striker ing bolt, wedged iki paws lan irisan batin, lan bolt dicekel mantep ing panggonan. Bebarengan karo retraction saka rana, kartrij liyane iki panganan saka majalah lan lay mudhun ing feeder, kang munggah menyang baris chambering. Ing sisih ana tutup sing dipindhah mudhun lan nutupi bukaan kanggo ngemot cartridges menyang majalah.


Senapan Orville Robinson: ndhuwur 1870, ngisor 1872

Senapan 1872 nduweni aksi bolt sing meh padha karo pistol Parabellum kanthi sistem tuas lempitan, sing dioperasikake kanthi manual nggunakake tombol cilik kanthi tombol bunder ing sisih tengen panrima. Maneh, pemicu wis cocked, banjur bolt diunggahake, lan kartrij sabanjure diwenehi panganan. Ana uga lawang ing sisih, nanging saiki engsel ing sisih.

Senapan loro kasebut kaya-kaya duwe janji gedhe, mula Perusahaan Winchester tuku paten Robinson ing taun 1874. Sawisé iku, produksi bedhil saka rancangane langsung mandheg; ora ana siji wanted kanggo duwe saingan karo bedhil tumindak lever. Ora dingerteni manawa Ferdinand Mannlicher ndeleng salah sawijining bedhil 1870 nalika dheweke ana ing Amerika, nanging ide sing ana ing kono bisa uga dadi dhasar kanggo desain awal senapan dhewe ing taun 1886.

Sing, ing tangan siji, Amerika wis apik "Winchester" lan "sederek", nanging tentara ora seneng kabeh iki, amarga militèr seneng biaya siji. Inggih - iku hak sing, nanging iku ngageti sing padha digatèkaké conto apik banget sing wis ana ing pucuk driji, nanging durung entuk distribusi. Kita ngomong babagan carbine William Palmer, sing entuk paten ing taun 1863.


Carbine William Palmer.

Karabin Palmer dadi conto pisanan saka senjata api saka sistem kasebut sing diadopsi dening Angkatan Darat AS. Kaping pisanan, iku gegaman karo bolt rotary longitudinally ngusapake, lan kapindho, ing kartrij logam. Iki diprodhuksi ing Windsor, Vermont, dening Lamson lan Co., lan relatif sawetara padha diprodhuksi sadurunge pungkasan perang - mung 1001 salinan, lan padha ora njaluk menyang tentara, nanging disimpen ing arsenal New York nganti 1901, sawise iku padha didol menyang tangan saka sudagar pribadi.


Skema piranti shutter Palmer carbine.

Carbine banget awet lan dipercaya. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo uncalan pemicu bali, banjur nguripake bolt nangani seprapat giliran munggah lan narik menyang sampeyan. Bolt wis loro protrusions Utas ing mburi lan protrusions Utas cocog ana ing operator bolt. Rana, nalika obah mundur, mbusak kasus kartrij sing dibuwang, lan spring ejector - inovasi kanggo wektu kasebut, mbuwang! Iku tetep sijine .56-50 sisih-geni kartrij saka Spencer carbine menyang jendhela pigura bolt, lan sijine bolt ing Panggonan dening nguripake nangani sawijining waktu giliran mudhun.


Diagram skematis karabin Palmer saka paten 1863

Pemicu liwat bolongan beveled ing breech bolt tekan pinggiran kartrid lan iki carane dijupuk njupuk Panggonan. Kanthi laras ora dikunci, striker palu mung ora tiba ing reses iki lan ora bisa nabrak. Adhedhasar iku, senapan sing apik banget bisa uga, kalebu majalah, nanging apa sing ora kedadeyan ora kedadeyan!


Carbine Palmer kanthi bolt ditutup lan pemicu ditarik.


Palmer carbine karo mbukak bolt (ejector plate katon) lan cocked.

Nanging ing kene, kudu dieling-eling manawa akeh infantri Angkatan Darat AS sajrone perang antarane Lor lan Kidul ora bersenjata karo karabin lan ora nganggo "gun Henry", nanging nganggo bedhil perkusi. model 1861 taun - sing, siji-dijupuk lan gegaman banget tradisional dimuat saka moncong. Kasunyatan manawa kanggo negara maju kanthi teknologi kaya Amerika Serikat minangka anakronisme dipahami dening kabeh wong - loro kongres lan militer. Nanging ... ora wani ngganti karo sing luwih modern. Sing, padha ditanggulangi, nanging ing wektu sing padha, sakperangan alesan, padha nganggep nggunakake kartrid kertas tradisional ing bedhil anyar, kang prajurit dhewe kudu lim lan ngumpul.

Dhiskusi babagan "sesuatu sing kudu ditindakake" diwiwiti sadurunge perang, lan ing kene James Durell Greene mlebu adegan, sing ing 1857 nyoba ngyakinake Komisi Senjata AS yen model bedhil sing dirancang cocok kanggo senjata tentara. Lan dheweke nggawe percoyo aku! Akibaté, dheweke nampa pesenan kanggo produksi senapan cilik. Bener, desainer nganggep dheweke disepelekake lan dipindhah menyang Eropa, ing ngendi ing taun 1859 dheweke wis nampa pesenan saka pamrentah Rusia.

Tanggal 18 Februari 1862, Green nampa paten anyar saka Kantor Paten Amerika Serikat miturut No. 34432 kanggo model bedhil sing luwih apik. Lan senjata iki dadi ora biasa, mula kudu dicritakake ing kene kanthi luwih rinci.

Kaping pisanan, kudu dicritakake manawa Green nggawe senapan kanggo kartrij kertas kanthi kontak perkusi lan bolt rotary silinder. Masalah utama ing bedhil kanthi sungsang mbukak ing mburi yaiku terobosan gas ing mburi - ora ana segel sing mbantu ing kene! Lan supaya ora iki, Green teka karo sistem loro-peluru temen unik kang peran sealant kanggo muter ... peluru kapindho!


kartrid bedhil Greene, 1857 paten

Piranti senapan kaya ing ngisor iki: ing panrima ana bolt karo saluran silinder ing sumbu. Rod baja (sing diarani "ramrod cilik") diselehake ing saluran, sing bisa maju saka bolt lan push peluru menyang kamar. Ing mburi bolt ana gagang, karo kang nguripake saka kiwa menyang tengen, kang entuk ngunci saka breech breech, lan "ramrod cilik" dipindhah karo gagang padha. Rana dikunci karo loro lugs ngelawan saben liyane, karo kang, nalika nguripake, iku melu panrima, ngetik menyang recesses transverse sawijining. Mekanisme pemicu lan impact ana ing sangisore panrima. Kabeh katon prasaja, ta? Nanging ngemot senapan kanthi mekanisme "prasaja" mbutuhake akeh karya lan malah kapinteran!


bedhil Green.

Senapan kasebut dimuat ing rong tahap. Pisanan perlu kanggo mencet tombol konco bolt ing Simpenan, ngeculake, banjur nguripake bolt dening nangani saka tengen ngiwa, lan narik bali. Saiki, yen sampeyan nembak pisanan, peluru tanpa wêdakakêna kudu dilebokake ing jendhela panrima. Banjur, saka bolt ing posisi mburi, nggunakake gagang padha kanggo push "ramrod cilik" maju lan push peluru menyang kamar nganti mandheg. Sawisé iku, "ramrod cilik" kudu di-push maneh lan bagean liya saka muatan, yaiku, peluru karo wêdakakêna sing dumunung ing ngarepe, dilebokake ing kamar. Saiki rana kudu didorong maju maneh nganti mandheg, lan gagange kudu diuripake saka kiwa nengen. Saiki rana wis dikunci lan sing isih ana mung nguripake pemicu mudhun lan nyelehake primer ing pipa merek. Nalika pemicu mencet sepisanan, gas panas diobong liwat cangkang kartrid lan ignited daya. Peluru sistem Minié, sing ana ing ngarep muatan, ditambahi, mlebu ing rifling lan mabur metu saka tong minyak. Peluru kapindho dumunung ing rana, ditambahi lan kanthi mangkono menehi obturation.


Pipa pemicu lan merek senapan Green.


Senapan Green ing proses loading.

Banjur seneng-seneng wiwit! Kanggo ngisi maneh bedhil, iku perlu kanggo bisa maneh karo "piston cilik" lan push peluru luwih menyang kamar. A kartrid anyar banjur dimuat menyang lan proses bola, karo saben peluru "segel gas" dadi peluru sabanjuré kanggo murub. Sing, yen sampeyan wis rampung njupuk, sampeyan kudu ngelingi sing siji peluru tetep ing kamar utawa ing tong minyak. Lan ing kene sampeyan kudu mutusake apa sampeyan bakal ninggalake ing kono nganti shooting sabanjure, utawa sampeyan kudu nyopot nganggo ramrod.


Diagram skematis senapan Green miturut paten 1862

Kaliber bedhil ana 13,72 - 13,5 mm, dawa - 1530 mm tanpa bayonet lan 1980 mm karo bayonet. Bobot - 4300 g (4650 g karo bayonet). Kacepetan moncong peluru yaiku 405 m / s.

Produksi bedhil anyar diadegaké ing perusahaan A.G. Waters ing Milbury, Massachusetts, kanthi luwih saka 4500 bedhil diprodhuksi. Sajrone tes, ternyata tutup primer kanthi lokasi tabung merek ngisor asring tiba, sing angel banget mbongkar senapan, nalika "penyegelan gas" kanthi peluru ora mesthi efektif lan gumantung banget. ing kualitas logam saka kang matak.

Ing taun 1863, 900 bedhil Ijo dituku dening pamaréntah AS. Nanging pesenan paling gedhe digawe saka Rusia ing taun 1859 - 3000 bedhil naga. Nanging, iku sabenere ing Rusia padha ora sukses lan enggal nilar wong. Sampel modifikasi M1863 dipikolehi dening Serbia. Dheweke diwenehi 12000 bedhil Ijo, sing nandhang sangsara nalika perang karo Turki ing taun 1876.

Miturut sejarawan bedhil Stuart Mobray lan Joe Puleo, bedhil Green melu pambrontakan Lithuania ing taun 1864. Nanging iki kabeh sing dingerteni babagan panggunaan pertempuran.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Februari 2 2018
    Apa sing ditindakake Amerika kanthi apik yaiku ngedol senjatane, apa saiki ing abad kaping 19, aku kepengin weruh apa jenis suap sing ditampa dening jenderal kita kanggo tuku bedhil 3000, sing jelas dudu desain masterpiece.
    1. +7
      Februari 2 2018
      Aku ora ana. Nanging sapa ngerti? Ing wektu iku, kita umume duwe bedhil muzzle-loading ing layanan. ya Banjur ana "search kanggo desain senjata optimal." Kabeh sing dikembangake, lan katon inovatif, kanthi cepet dadi lungse. hi Asil pisanan kartrid kesatuan, banjur bedhil majalah! Nyuwun
    2. +1
      Februari 4 2018
      Kutipan saka polpot
      Aku kepengin weruh apa jenis suap sing ditampa jenderal kita kanggo tuku bedhil 3000, jelas dudu desain masterpiece.
      Kira-kira 50 taun ing abad kaping 1830, wiwit taun 1880-an nganti 50-an, minangka tingkat pangembangan senjata sing nggegirisi: kabeh diwiwiti kanthi bedhil flintlock, meriam wesi (sing nuklir), kapal kayu, lan pungkasane (XNUMX iki). taun) kanthi gaman rifled kanthi sawetara monstrous (kalebu ngarahake) tembak (dibandhingake karo flintlock), bedhil mesin, monster laut baja kanthi kaliber liar (ya, kabeh mung diwiwiti, nanging isih) ...
      Senjata, taktik perang, diganti kanthi cepet nganti ora bisa prédhiksi dalan pangembangan.
      Nanging, masalah utama Rusia yaiku industrialisasi, sing meh ora ana ...
      keprungu
      Nanging, saiki iki kedadeyan ing elektronika: ing sekolah aku seneng karo kalkulator MK-71, lan saiki ana siswa duwe barang ing kanthong sing ngganti piranti sing meh ora cocog karo apartemen (aku ngapusi - dheweke menang ' t pas: lunak ngembangaken kemungkinan meh tanpa wates).
  2. +3
    Februari 2 2018
    Iki sing duwe distorsi, aku seneng. Saka 50 - 48 saka 50 meter dheweke nindakake. Mung cocok kanggo shooting olahraga. Ing perang - uga, jancok wong.
  3. +6
    Februari 2 2018
    Bener, ora ana "drama senjata" ing AS. Saka 1865 nganti Perang Spanyol-Amerika 1898, i.e. Kanggo 23 taun, Amerika Serikat ora perang lan ora arep perang. Ing Juli 1866, demobilisasi massa diwiwiti. Jendral Grant kepéngin pasukan tentrem 80, nanging Kongres nganggep 54 wong cukup cukup, luwih-luwih, nganti pungkasan pendhudhukan militèr ing Kidul sing dikalahake. Rekonstruksi rampung sepuluh taun sabanjure lan tentara langsung dipotong setengah, dadi 27,5 prajurit. Ing jumlah kasebut, dheweke tetep nganti Perang Spanyol-Amerika. Doktrin kebijakan luar negeri Amerika Serikat sawise Perang Sipil yaiku isolasi. Ora ana mungsuh ing bawana. Ing lingkungan kuwi, Yankees enterprising meh tanpa istiméwa nemokke akèh senjata, gambaran kang saiki arang banget angel golek. Plus akeh amunisi. Ing cendhak - Terra incognita. Nanging tanpa drama.
  4. + 17
    Februari 3 2018
    Isi sing menarik lan rinci
    Siji aran kawruh saka penulis bab materi
    Sampeyan kudu
    1. + 17
      Februari 3 2018
      Persis.
      Amerika umume duwe sistem sing menarik banget
      Aku urusan karo Garand, nanging sayangé aku ora terus rarities kaya ing artikel
  5. +1
    Februari 3 2018
    Évolusi senjata sing menarik. Wacan informatif.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"