"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 5)

9
Kaya sing wis kacathet ing seri artikel iki, kanthi karabin sing cukup prayoga, tentara Amerika Serikat ora duwe bedhil modern sing apik lan dipeksa puas karo bedhil primer model 1861. Nanging iki ora ateges ora ana spesialis sing kerja ing wilayah kasebut.

[/ center]
Rifle "Ward-Burton" M1871.



Dadi, ing taun 1859, tukang bedhil Brooklyn Bethel Burton paten senapan bolt-action, nanging gagal narik kawigaten. Banjur ing taun 1861 dheweke pindhah menyang Konfederasi lan langsung ditangkep dening marshal federal sawise nampa pesenan 40 bedhil. Sawise nglampahi setahun ing pakunjaran, Burton reformasi, sumpah setya marang Amerika Serikat lan dadi "warga negara sing apik." Ing taun 000, dheweke ngowahi senapane supaya saiki bisa nggunakake kartrid primer kuningan centerfire, lan maneh nyoba narik kawigaten ing Amerika Serikat lan ing luar negeri. Nalika nduduhake bedhil ing Negara Bagian New York, Bethel Burton ketemu karo Jenderal William G. Ward. Wong loro kasebut dadi mitra lan, nggunakake sambungan militer jenderal, bisa narik minat spesialis ing Springfield Arsenal. Ing taun 1868, Ward Burton dadi bedhil pisanan sing digawe kanggo Angkatan Darat AS.


Carbine "Ward-Burton" M1871.

bedhil iki chambered kanggo Springfield .50 (11,4mm) cartridges centerfire. Ngunci ditindakake kanthi ngowahi bolt, kanthi lugs lan gagang reloading dumunung ing mburi bolt. Lugs ana enem giliran saka thread segi telu gedhe, dipérang diametrically dadi rong sektor (padha karo tutup piston saka artileri!), Thanks kanggo panrima dadi banget teknologi. Drummer iki cocked sak Course saka rana maju. Ing wektu sing padha, operasi mekanisme kasebut lancar. Sekring ing wangun tuas cilik dumunung ing sisih tengen operator bolt. Pemandangan kasebut nyedhiyakake tembak ing 1000 yard.


Rana senapan Ward-Burton M1859 taun iki mbukak.

"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 5)

Merk senapan ing bolt.

Total diprodhuksi 1013 bedhil lan 313 Ward-Burton carbine, kang mlebu ing 13th Infantry Regiment lan perusahaan kavaleri kapisah. Operasi kasebut nyritakake kekurangane yen pasukan, sing ora ngerti senapan aksi bolt, ora bisa mutusake apa diisi utawa ora, sing nyebabake kedadeyan tembakan sing ora dikarepake. Lan trifle kaya ora ana "indikator" eksternal, nuduhake apa sing dikenani biaya utawa ora, mutusake kabeh. Mulane, Angkatan Darat AS nahan senapan Springfield sing luwih akrab lan karabin sing padha karo senjata api resmi. gaman.


Bolt saka Ward-Burton M1871 bedhil.


Carbine shackle lan Springfield armory tandha ing M1871 Ward-Burton carbine.


Skema piranti bolt saka senapan Ward-Burton M1871.

Sauntara iku, wektu terus, 1876 mulang militèr Amérika akèh, lan padha mutusaké kanggo nglengkapi tentara karo senjata majalah.


Carbine "Winchester-Hotchkiss" M1879

Iki dadi bedhil (utawa "musket", kanggo nggunakake terminologi Amérika) "Winchester-Hotchkiss" arr. 1879, model pisanan sing diadopsi dening Angkatan Laut AS. Total digawe 6396 bedhil lan carbine saka model pisanan, 5199 muskets, 812 carbine, 563 bedhil olahraga lan 1500 kanggo pelaut. Nanging, tentara mung pesen 500 bedhil, China - 1000 lembar, Jepang - uga 500 lembar. Ya, kanggo tujuan informasi, tentara liyane ing donya uga tuku.


Skema piranti saka senapan Winchester-Hotchkiss arr. 1883

Dipilih dening Komisi Rifle Repeating 1878, sistem Hotchkiss nggunakake majalah tubular enem babak sing ana ing saham. Iki diisi karo kartrid liwat operator bolt, yaiku, kartrid dilebokake ing kono kanthi bolt mbukak kanthi peluru maju. Sing nggumunake, pemicu kasebut duwe cincin lebar sing mlebu ing majalah kasebut. Toko dhewe bisa ditutup. Kanggo nindakake iki, ing sisih tengen amben ana saklar rotary. Perusahaan Winchester dadi pemegang saham ing produksi, nanging perakitan lan produksi akeh bagean liyane ditindakake dening Springfield Arsenal.


Ngalih toko.

Model 1879 diprodhuksi ing konfigurasi "First Model" lan "Model Kapindho". Senapan uga diprodhuksi ing "Model Katelu" (kadhangkala disebut Model 1883), nanging digunakake winates.

Apike, dina carbine saka sistem iki luwih larang tinimbang bedhil, lan bagean sing meh podho rupo. Mula, sawetara "wong pinter" mikir tuku bedhil, nyepetake, nyelehake lengen anyar lan entuk bedane rega karabin lan bedhil. Nanging untunge, nomer seri kabeh karbin awal wis dingerteni, mula ora angel kanggo kolektor sing cerdas kanggo nemtokake manawa karbin tartamtu asli. Dhaptar nomer serial iki diterbitake ing US Cavalry Equipment List dening D.R. Farrington. Ana uga beda fungsi. Contone, bedhil duwe siji ramrod, nanging karabin duweni ing ngisor tong minyak ... loro, lan padha ngaco bebarengan!

Winchester uga nyoba nggawe "musket" lan karabin kanggo tentara, nanging model taun 1873 tetep ora diklaim. Nanging, Turki tuku carbine saka model iki saka perusahaan lan bersenjata karo pasukan kavaleri sing perang karo kavaleri kita nalika perang Rusia-Turki 1877-1878.


Rifles saka tentara Turki. Ndhuwur: senapan Snyder M1866, ing tengah - Peabody-Martini M1869, ing ngisor iki - "Winchester" 1866 (Museum Artileri St. Petersburg. Foto dening N. Mikhailov)

Mangkono, tentara Amerika, kaya sadurunge, ditinggal tanpa bedhil majalah, lan James Paris Lee, Skotlandia sing naturalized ing Amerika Serikat, nyoba ngisi "longkangan" ing persenjataane. Majalah kothak pisanan dipaten dening dheweke ing taun 1879, sawise dheweke kudu nuntut Ferdinand von Mannlicher kanggo wektu sing suwe babagan nglanggar hak cipta. Dipercaya Lee minangka desainer Inggris, amarga jenenge kalebu ing sebutan senapan Lee-Metford lan Lee-Enfield. Nyatane, mung majalah sing digunakake ing bedhil kasebut, lan Lee duwe senapan sing bisa dicopot!


Senapan "Remington-Lee" M1885


Diagram skematis senapan Remington-Lee M1885

Kita langsung nyathet yen senapan Remington-Lee 1879 saka Angkatan Laut AS disenengi dening Amerika. armada, nanging dheweke ora duwe dana kanggo produksi lan perusahaan Remington wiwit nepaki pesenan, mula jeneng ganda sampel iki. Kira-kira 1300 bedhil iki digawe, lan mengko kontrak ditandatangani kanggo Model 1882 kanggo liyane 770 bedhil. Banjur ana kontrak Angkatan Laut kanggo Model 1885, sing diprodhuksi 1500 liyane. Antarane fitur-fitur kasebut yaiku kaliber .43 Spanyol (11.15 × 58 mm R). Ing taun 1887, Selandia Baru tuku 500 bedhil.


Senapan bolt karo striker cocked. Lokasi gagang bolt ing mburi, sing nambah tingkat geni.


Rana lan ing spring extractor, adhedhasar cutout saka panrima.

Senapan eksperimen liyane sing lagi diuji ing Amerika Serikat wektu iku yaiku senapan Chaffee-Reese model 1882. 753 bedhil iki digawe ing Springfield Arsenal ing taun 1884. Iki dirancang dening Ruben Shipley Chaffee, lan keanehan kasebut minangka majalah tubular sing menarik, sing ora ana spring feeder.


Skema piranti senapan Chaffee-Reese M1882

Nanging, tabung majalah duwe rong rel ing sisih ngisor, siji kanthi untu (sing obah) lan liyane kanthi notches (sing tetep ing panggonan). Kabeh iki disusun kanthi cara supaya kartrid ing majalah kasebut tetep siji-sijine lan maju nalika rana disentak. Tegese, kudu dilebokake saka ngarep, nanging uga saka mburi. Kajaba iku, ora dianjurake kanggo nglebokake siji kartrij menyang toko. Supaya kanggo mencet kamar, iku perlu kanggo molak rana kaping lima! Cetha yen kabeh "narik-narik" iki banget rapuh kanggo ngalahake mungsuh kanthi bokong kaya pentung, mula bedhil kasebut ora ditampa.


Rifle Chaffee-Reese M1882


Senapan bolt mbukak Chaffee-Reese.

"Remington Keane" - bedhil liyane experienced karo majalah underbarrel tubular. Angkatan Laut tuku 250 bedhil kanggo dibandhingake karo 2500 Hotchkiss bedhil lan 300 Remington-Lee M1885 bedhil. Iki bedhil tetep ing layanan watara sepuluh taun ing kapal Trenton lan Michigan. Ing Juli 1880, Departemen Dalam Negeri Amerika Serikat tuku 600 bedhil jinis iki kanggo nglengkapi polisi India ing sawetara negara bagian ing sisih kulon Amerika Serikat. Senapan digawe kanggo dodolan sipil ing kaliber .45-70, .40-60 lan .43. Bobot bedhil ana 4,1 kg. Jumlah babak ing majalah underbarrel ana 9.


Rifle "Remington Keane".

Desain bedhil Keane nduweni sawetara fitur menarik sing ora ditemokake ing bedhil liyane. Contone, bolt rotary ngusapake dheweke dilengkapi pemicu, kang penembake kudu ngetik kanthi manual sadurunge diperlokaké. Fitur liyane saka desain Keane yaiku majalah tubular bisa dimuat saka loro-lorone bebarengan: liwat ndhuwur kanthi sungsang mbukak, utawa saka ngisor kanthi sungsang ditutup, liwat jendhela kanthi tutup spring-loaded.


Senapan Keane ngemot tutup jendela.

Akibaté, "Great Gun Drama" rampung ing Amerika Serikat mung karo Adoption saka Krag-Jorgensen M1892 bedhil taun. Sing, malah mengko saka rampung kene ing Rusia. Malah kaya ngono!


Prajurit tentara Amerika nalika perang karo Spanyol.

Ya, kita wis ngomong babagan senapan Lee M1895 lan M1903 Springfield ing kaca VO ...

Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Februari 12 2018
    Matur nuwun kanggo isi sing ditulis kanthi apik!
  2. +4
    Februari 12 2018
    "katrid Springfield .50"
    Kartrid kasebut nduweni kaliber 12,7 mm. Nanging dheweke ora rampung gawe marem militer. Dheweke wis akeh bobot, kang suda nomer babak ing pitungan lan menehi bali kuwat, kang kesel penembake. Ana perlu kanggo nggawe kartrid siji kaliber suda, uga cocok kanggo mbaleni bedhil. Sawise nyoba rong rolas opsi (kalebu Berdan Rusia), padha manggon ing kartrid .45 utawa 11,43 mm, sing nampa sebutan "pemerintah 45-70".
    1. +1
      Februari 13 2018
      Sing menarik.

      Apa jenis amunisi portabel sing dadi standar kanggo saben bedhil?
      Ing klip lan akeh? Ing endi padha nganggo?

      Offhand, aku bisa salah. Ing tentara Wehrmacht, ana 98 kantong kanggo K-6 Mauser kanthi klip 5 puteran. Lan sing 30 babak. Aku ora ngerti babagan persediaan tambahan.

      Akeh iku? sawetara? Cukup? Secara konseptual?
      1. +1
        Februari 13 2018
        Ing saben kantong ana rong klip 5 puteran, total prajurit Jerman nggawa 60 puteran ing kantong. https://forma-odezhda.ru/encyclopedia/snaryazheni
        e-soldat-vermahta/
        Kajaba iku, 60 cartridges liyane ing klip, prajurit nggawa ing tas. Secara total, dheweke duwe 120 amunisi ing negara kasebut.
      2. 0
        Februari 15 2018
        Kartrid kanggo bedhil SINGLE-CHARGED ora digawa ing klip. Mung kanthi definisi.
    2. 0
      Februari 15 2018
      / Duwe nyoba rong rolas opsi (kalebu Berdan Russian), padha dienggoni ing .45 utawa 11,43 mm cartridge, kang nampa sebutan "pemerintah 45-70". /
      Link please.
      1. +1
        Februari 15 2018
        Ketik ing mesin telusur siji saka sebutan 45-70 govt, .45-70, 45-70 US Govt. Mod Senapan Kab. 1872, .45-70-405, .45-70 Rabbeth, .45-70-300 Remington, .45-70 Sharps lan kabeh donya sadurunge sampeyan. Bener, iku seng di pengeni kanggo ngerti basa mungsuh.
  3. +2
    Februari 12 2018
    Nanging, seri artikel iki menarik, aku ngarep-arep terus. apik
  4. 0
    Februari 13 2018
    Respect kanggo penulis! Inggih rampung! Aku maca lan mangertos - Markevich lawas dudu bebener pokok. Senapan Ward-Burton - aku pisanan kenalan. Delengen foto, kayane Berdan No.. 1, nanging ora! Sistem sing beda banget. Umumé, kita ngenteni terusan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"