"Senapan kanggo Amerika Kidul" ​​(Senapan miturut negara lan bawana - 9)

56
Cukup kanggo ndeleng peta donya kanggo ngerti apa bawana ageng Amérika Kidul. Lan ora mung gedhe, nanging sugih banget. Dataran rendah Amazon minangka "paru-paru planet", nanging uga minangka massa kayu sing terkenal. Perkebunan tebu, kopi, gedhang, nanas, koka, pampas ing Argentina, ing ngendi sapi-sapi sing ageng graze, celengan saltpeter Chili, lan iki, ora kanggo sebutno emas tradisional lan "becik-becik" liyane. Ora nggumunake yen tenaga kerja budak digunakake ing kene kanggo wektu sing suwe (ing Brazil sing padha mung dibuwang ing taun 1888), sing tau dicritakake kanthi rinci ing serial televisi Slave Isaura, sing nduwe orientasi ekonomi sing utamane pertanian. , negara-negara Amérika Kidul ngekspor utamané produk tetanèn lan bahan mentah, nanging ngimpor produk mesin. Mulane sampeyan dhewe gaman negara iki sacoro prakteke ora gawé, nanging tuku, lan, ing tartamtu, bedhil padha digawe ing Jerman utawa Belgia, uga ing Amerika Serikat. Sampel iki beda-beda sethithik saka negara siji negara, kajaba ciri khas sing apik banget, ora meh padha karo ciri khas negara sing ngasilake. Contone, ing Brasil, model Mauser 1894 bedhil lan carbine, model 1907/1908 bedhil lan carbine, model 1922 short bedhil lan carbine, lan model 1935 bedhil digunakake - kabeh padha digawe ing Pabrik Nasional, Mauser utawa Oberndorf. Mung "bedhil cendhak" M1908 / 34 lan M1954 wis diprodhuksi ing pabrik senjata dhewe ing Itazhuba nggunakake kayu saka alas asli lan chambered kanggo cartridges Amérika .30-06.

Mulane, supaya ora bogged mudhun ing "mauser trifles", kita bakal miwiti lelampahan liwat Amérika Kidul "rifle jungle" ora karo Mauser, nanging karo M1886 Mannlicher bedhil, kang main peran tombol ing revolusi Chilean. kang ana acara banget mboten umum ing crita. Iku kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan ing taun 1891 Kongres negara nentang Presiden Balmaceda. Angkatan Laut gabung karo Kongres, nanging Angkatan Darat tetep ing sisih Presiden. Iki nggawe kahanan aneh sing ora ana pihak sing bisa nyerang kanthi efektif. Ing Februari, pemberontak dijupuk 4500 Model 1888 10000mm bedhil Mannlicher, nanging ora bisa digunakake amarga padha ora duwe amunisi kanggo wong-wong mau. Nanging ing tangan liyane, padha bisa tuku 1886 M11 bedhil chambered kanggo cartridges kaliber 8-mm, lan iki sebagian ditanggulangi masalah. Banjur steamer Landana ngirim amunisi pitung yuta 5000-mm kanggo pemberontak, lan kapal Wandl teka saka Antwerp karo rong yuta babak liyane Mannlicher lan XNUMX Gras bedhil. Saiki para pemberontak bisa nggunakake kabeh iki lan enggal menang. Miturut salah sawijining pengamat Inggris, "senapan Mannlicher iku mateni lan mbantu para pemberontak." Ana lapuran kasus mundur massal saka pasukan Presiden, sing diserang saka bedhil kasebut. Dadi bedhil modern pisanan ing Amérika Kidul isih dudu Mauser, nanging bedhil Mannlicher.




M1886 Mannlicher bedhil (Museum Tentara, Stockholm)


Kamar Mauser Chile 1895

Nanging, Mauser "ing kono" wis ana ing taun 1895. Iki minangka "model Chili" M1895, ing pigura bolt sing ditulis: "MAUSER CHILENO MODELO 1895", lan Berlin dituduhake minangka panggonan produksi. Nanging kartrid dheweke ora kaliber 7,92-mm Jerman, nanging dhewe - pitung milimeter, sanajan uga rimless. Nanging, kartrij iki uga dikembangake dening Mauser, duwe kasus kartrij saka kartrij 7,92 mm, nanging mung kaliber peluru sing rada cilik. Iku menarik sing, sanajan kartrid iki ora ditampa ing Jerman dhewe, iku isih kudu perang, lan digunakake banget wiyar, lan ora mung ing negara Amérika Kidul. Dadi, wong Spanyol njupuk minangka kartrid bedhil standar lan digunakake nalika Perang Spanyol-Amerika taun 1898, uga nalika perang nglawan karang ing Maroko ing taun 1920-an. Sawise perang karo pasukan Spanyol ing Kuba, Amerika Serikat dadi kasengsem ing kartrid iki, lan ing Inggris padha teka menyang kesimpulan sing cartridges kuwi karo wêdakakêna smokeless lan pointed peluru kacepetan dhuwur banget efektif sanalika sawise Boers, bersenjata sabenere karo. bedhil chambered kanggo 7 × 57 mm, sak Perang Anglo-Boer padha ngatur kanggo inflict losses serius ing Inggris. Menapa malih, kartrij 7 × 57 mm, ing babagan karakteristik utami (akurasi lan jarak tembak), mbuktekaken luwih apik tinimbang Inggris .303, sing dilengkapi karo cordite lan ora menehi jarak tembak sing dawa. Inggih, nalika Perang Donya I, kartrid iki digunakake ing Eropa dening tentara Serbia. Para ahli nyathet yen kartrid 7 × 57 mm uga mbuktekake minangka amunisi sing bisa dipercaya banget sing ora bisa ditindakake sanajan ing kahanan ekstrim ing alas tropis lan sabana Afrika.


Chili Mauser kamar M1895

Kabeh model bedhil Chili, kalebu senapan M1912 (digawe ing Austria dening Steyr), nduweni gagang bolt lurus, lan mung carbine 1935, sing disebut "Carabinieri carbine", sing bersenjata polisi ing Chili, nampa gagang pisanan mbengkongaken. mudhun. Ora duwe recess ing Simpenan kanggo nangani bolt. Kamar kasebut nuduhake rong bedhil nyabrang lan rong prasasti "Orden Y Patria" sing tegese "Pesenan Bangsa" lan MODELO 1935. Tulisan ing panrima yaiku: "MAUSER-WERKE AG OBERNDORF a/N".

"Senapan kanggo Amerika Kidul" ​​(Senapan miturut negara lan bawana - 9)

M1912 kamar bedhil


M1935 carbine chamber. Ing foto, prangko iki meh ora katon, nanging dituduhake yen sampel iki dimaksudake kanggo Chile.

Secara total, antarane 1912 lan 1914, Chili nampa sekitar 20.000 bedhil lan karabin. Versi iki meh ora beda karo model Jerman taun 1898 lan padha karo Mauser sing digawe kanggo Meksiko lan Kolombia, sing diprentahake ing taun sabanjure.


Rifle Madsen M1947.

Sawetara bedhil Amérika Kidul pancen nggumunake, mula ora bisa dipercaya manawa ana. Iki kasus karo bedhil Madsen M1947 Kolombia kanthi ukuran 7,62x63 mm. Senapan Denmark iki mbok menawa senapan paling anyar saka jinise ing donya. Kajaba iku, wong Denmark ora nate ngetrapake, nanging nyoba ngedol menyang negara berkembang kanthi anggaran militer winates. Lan sakperangan alesan, Kolombia tuku menyang: rodo, ing 1948, kumpulan bedhil iki didol ana ing jumlah 5000 salinan kanggo Angkatan Laut Chili. Nanging bedhil iki ora tau mlebu ing armada, lan banjur didol.


Muzzle brake ing laras bedhil M1947.

Saka sudut pandang teknis, bedhil iki ora nggambarake apa-apa sing luar biasa. Senapan majalah konvensional kanthi reloading manual, bolt geser kanthi longitudinal. Ngunci dumadi kanthi ngowahi rana. Lugs ana ing mburi. kapasitas Magazine 5 babak, loading saka klip utawa siji babak. Gulu bokong punika semi-pistol. Pemandangan luwih modern - iki minangka tampilan mburi diopter lan tampilan ngarep kanthi namushnik annular. Pandangan mburi bisa diatur kanthi jarak 100 nganti 900 meter.

Kanggo wektu sing suwe, Paraguay ngatur "apa sing dikirim dening Gusti Allah", tuku "apa wae sing beda", sing luwih murah. Nanging ing taun 1927 pungkasane dheweke bisa nggawe pesenan gedhe kanggo bedhil ing Spanyol ing pabrik ing Ovideo. Perintah kasebut ditindakake wiwit taun 1927 nganti 1932. Kanggo produksi maneh, senapan Mauser model taun 1898 dipilih, nanging kanthi gagang bolt lurus. Kaliber uga beda - 7,65x53 mm. Menapa malih, ternyata iki apik banget, amarga ing taun 50-an, akeh sing ngalami reaming tong kanggo kartrid 7,92 mm Jerman tanpa masalah. Bedane liyane saka Mauser Jerman ora langsung katon. Iki minangka tutup tutup majalah ing penjaga pemicu. Sampeyan mindhah lan tutup karo spring lan feeder leans bali. Senapan kasebut nduweni peran penting ing sajarah militer Paraguay - iku melu ing perang Gran Chaco sing misuwur.

Senapan infanteri gaya Argentina 1891 minangka salah sawijining senapan Mauser sing paling atraktif lan paling apik ing Amerika Kidul. Iki adhedhasar model "senapan komisi" 1889, nganti nyalin amunisi. Kabeh bedhil Model Argentina 1891 digawe dening Ludwig Löwe lan DVM. Malah saiki, umume bedhil iki ana ing kondisi sing cukup apik (akeh sing cedhak karo kasampurnan), amarga ora digunakake lan diawetake kanthi apik. Kanggo sawetara alesan padha duwe ramrod kuningan.


Lambang Argentina ing kamar bedhil M1909

Gunggunge, Ludwig Löwe ngirim 230400 bedhil lan 35500 karabin menyang Argentina. Sing terakhir beda-beda, mesthi, kanthi dawa sing luwih cendhek lan desain tip moncong, karakteristik saka carbine ing wektu kasebut, kanthi "kuping" ing ngarep. Kaliber - 7,65x53 mm.

Model asli yaiku M1891 / 31 engineering carbine, diprodhuksi ing jumlah 5043 salinan. Iki dilengkapi karo rong bayonet gunung saka senapan Remington 1879 kanthi gagang kuningan sing padhet lan rel penjaga! Ana uga bedhil M1909 lan carbine ing taun sing padha, nanging padha prakteke ora beda saka model sadurungé.

Ing tanggal 24 April 1901, Peru mrentahake 16000 bedhil lan 4000 karabin saka Argentina. Lan iki kudu digawa menyang Jerman, ing ngendi lambang Argentina ditransfer menyang lambang Peru. Iki minangka petualangan bedhil sing nyabrang segara kanggo ... jas anyar ing "panrima". Banjur Peru nampa senapan Modelo 1909 adhedhasar senapan M1898, sing diprodhuksi ing pabrik Mauser ing Oberdorf. Maneh, gagang bolt sing lurus, nanging ... bayonet sing dawa banget kanthi luwih lengkap saka gagang nganti ujung.


Peruvian Mauser M1909

Pungkasan, ing taun 1935, Peru mrentah senapan Mauser saka Belgia menyang standar FN. Dheweke nampa jeneng "senapan cendhak" lan katon beda saka Jerman, lan cartridges 7,65x53 mm. Gagang dheweke pungkasane ditekuk, nanging ora ana reses.


Ing kene ana lambang lan prasasti ing senapan M1935 Peru.

Venezuela uga mrentahake senapan model 1930 miturut kartrid sing padha saka Belgia. Lan yen model Peru duwe laras biru lan pigura bolt, lan mung bolt "putih", banjur sampel iki duwe kabeh rincian. Nanging bayonet iku Ceko, saka bedhil VZ.24.


Lambang Venezuela ing kamar bedhil M1930

Kedaden, miturut Prajanjian Tordesillas taun 1494, Brasil dadi jajahan Portugal, dudu Spanyol, lan Portugis dadi basa pribumi ing kana. Nanging, senapan M1908 lan dheweke yaiku Mauser, digawe dening perusahaan DVM ing taun 1913 kanthi jumlah 77000 salinan. Padha duwe bayonet shortened karo njaga karo pancing lan tutup kuningan ing tong minyak kanggo nutup saka banyu. Gagang rana lurus. Kartrid - 7x57 mm.


Kamar bedhil Brasil M1908

Banjur teka "era owah-owahan" - bedhil M1909 / 34 ora beda karo Jerman Mauser, nanging kartrij Amerika 7,62 × 63 mm (.30-06 Springfield) diadopsi kanggo iku, supaya sumber sumber tansah. ing tangan. Nanging kaputusan ketoke swara iki langsung nyabrang ing taun sabanjuré dening ekspor M1935 "senapan dawa" karo account Mauser, lan kamar kanggo 7 × 57 mm. Apa iki perlu, iku mokal kanggo nerangake.

Nanging karo Uruguay kaya mangkene: sejarah nyatakake yen ing dekade pungkasan abad kaping 1892, tentara Uruguay nggoleki bedhil modern. Nanging dheweke duwe masalah: ora ana dhuwit. Mulane, wiwit taun 1871, tentara Uruguay dilengkapi karo bedhil Mauser Model XNUMX lan bedhil Remington. Nanging ora ana sistem kasebut sing ora bisa dianggep modern ing wektu kasebut.

Sumber-sumber kasebut beda-beda ing rincian, nanging umume ujar: ana imigran tartamtu sing jenenge De Dovitis (kadhangkala ditulis mung "Dovitis") sing nyoba "mecahake" masalah kasebut. Dheweke nawakake ngirim Mausers Uruguay menyang Prancis, ing ngendi dheweke bisa ngganti tong minyak kanggo kartrid anyar. Senapan lawas duweni kaliber 10,95 mm, lan Uruguayans ora seneng iki, kaya kasunyatan sing padha murub cartridges karo wêdakakêna ireng.


Senapan Jerman Mauser M1871 saka tentara Uruguay. (Museum Tentara, Stockholm)

Umumé, Uruguayan M1871 rampung ing Eropah, ing Prancis, ing Saint-Denis, ing ngendi padha re-barreled ing kartrid 6,5x54R. Iki njamin bathi Prancis saka pesenan mbesuk kanggo amunisi kanggo bedhil kasebut. Miturut lapuran, 10000 bedhil diowahi kanthi cara iki. Menapa malih, ing taun 1894, bedhil "anyar" iki isih siji-shot.

Banjur ternyata kasus kartrij anyar saka kartrid anyar retak. Nembak dheweke ora mungkin. Mulane, Uruguay meh langsung nilar senjata kasil iki. Lan ora mung nolak, nanging kanthi cara sing radikal: akeh bedhil Dovitis sing dibuwang ing kali bebarengan karo akeh cartridges.

Saiki dadi pitakonan carane metu saka kahanan bodho kuwi. Lan wong Uruguay nemokake cara metu: tuku bedhil Mauser M1893, sing dituku ing Belgia ing pabrik FN. Dheweke ora diidentifikasi kanthi lambang, nanging kanthi monogram sing kasusun saka huruf "ROU", sing tegese "Republik Oriental de Uruguay". Gulu stok lurus, gagang bolt lurus. Kartrid - 7x57 mm. Model 1908 padha karo Model Brasil 1908 lan digawe ing Jerman. Nduweni lambang Uruguayan ing kamar kasebut uga tanggal pabrik.


Karabin Cekoslowakia VZ.24.

Sakdurungé Perang Donya II, Uruguay tuku bedhil cendhak VZ.24 saka Cekoslowakia (total 6000) lan dijenengi Model 1937. Dheweke duwe lambang sing padha ing kamar lan tembung: "ROU Ejercito Nacional". A carbine padha VZ.33 uga dituku. Kaya ing awal abad, model 1937 nderek tata letak umum bedhil Mauser lan carbine digunakake ing negara liyane, supaya iku ora perlu kanggo njlèntrèhaké karakteristik ing rinci. Nanging, ing ngisor iki bisa diarani meh kabeh negara ing Amerika Kidul, saka Isthmus Panama nganti Patagonia, duwe bedhil Mauser ing layanan karo tentara, sanajan kaliber beda karo kaliber bedhil sing diadopsi ing Jerman. Bedane sing penting - biasane sing lurus, tinimbang gagang bolt sing bengkok lan pemandangan sing beda karo sing Jerman.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

56 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Februari 15 2018
    Republik banana, kang padha njupuk dhuwit, saiki kaping ganti Brazil cukup serius Produsèn saka senjata cilik
    1. +4
      Februari 15 2018
      gedhang gedhang gedhang nglirik ombenan Meksiko, umpamane, minangka sing pertama nggunakake senapan kanthi desain dhewe! Nyuwun malah gumun opo
      1. +3
        Februari 17 2018
        / Meksiko, umpamane, minangka sing pertama nggunakake senapan kanthi desain dhewe! /
        Aku nampa, nanging aku mung ora bisa gawé. Bisa mung ing Swiss.
        1. +1
          Februari 17 2018
          Aku nampa, nanging aku mung ora bisa gawé. Bisa mung ing Swiss.

          ya, aku ora kejawab soko, aku sujud hi nanging, minangka adoh aku ngerti, bedhil iki mbagekke kanggo akèh negara, lan njupuk bagéyan ing sawetara perang saka 30s geger. Katon kaya sumunar ing China. Tentara Cina misale jek wis umume paling macem-macem bersenjata. opo
          1. 0
            Februari 17 2018
            / nanging, sauntara aku ngerti, bedhil kasebut disebarake ing pirang-pirang negara, lan melu ing pirang-pirang perang ing taun 30-an. /
            Dheweke ora lunga menyang ngendi wae. Sanajan sawise Perang Dunia I, spesimen bisa ditemokake ing saindenging jagad.
    2. +1
      Februari 15 2018
      Brazil minangka pabrikan senjata cilik sing cukup serius

      Dheweke mung duwe pistol lan revolver "Taurus" sing nggawe apik. Sisane kaya-kaya.
  2. +1
    Februari 15 2018
    Model Mauser 1871 nduweni kaliber 11,15 mm. Ngendi sampeyan bisa nemokake 10,95? Lan crita babagan Dovitis. Mungkin iku Louis Marie Daudeteau?
    1. +1
      Februari 15 2018
      Aku njupuk nang endi wae ... Lan ing kene babagan Louis Marie Daudeteau "1895 DAUDETEAU INDOCHINA TRIALS CARBINE"
      Senjata Kelalen
      1. +1
        Februari 15 2018
        guyon. Aku wis cukup ngerti babagan Louis Marie Daudeteau. Nanging sumber sampeyan, ora mung kaliber salah nuduhake, nanging uga ora ngomong apa-apa bab Dovitis Yunani, sing dadi tukang jahit lan sugih nyediakke seragam kanggo tentara Uruguay. Dadi Dovitis duwe hubungan sing mapan ing antarane militer Uruguay.
        1. +1
          Februari 15 2018
          Seneng kanggo sampeyan! Informasi minangka iluminasi!
          1. +2
            Februari 15 2018
            Siap nulis puisi?
            1. +1
              Februari 16 2018
              Gusti ngluwari! Cukup kene karo kita siji otodidak pujangga-pensioner.
              1. +2
                Februari 16 2018
                Kutipan saka kaliber
                Gusti ngluwari! Cukup kene karo kita siji otodidak pujangga-pensioner.

                Vyacheslav Olegovich yen sampeyan ngomong babagan "Eugenics" dening Eugene Funk, banjur injeksi sampeyan, bener, ora cocok. hi
                1. +2
                  Februari 16 2018
                  Ora, sampeyan tegese wong sing beda banget. Saka "lokal".
                  1. +2
                    Februari 16 2018
                    Banjur Vyacheslav Olegovich lampu metu, aku njaluk ngapura kanggo anggepan unfounded.
                2. +2
                  Februari 17 2018
                  babagan "Eugenics" dening Eugene Funke

                  Aku ngurmati puisine. Yen ora kabeh, banjur padha asring kuwat. Digunakake ing artikel lan komentar. Kanggo saben dhewe. Dheweke ngerti carane nulis - supaya dheweke nulis. Iki kreatifitas! apik Seni narik kawigaten kula. hi Oalah, ora nglanggar kabeh wong. prajurit
  3. +3
    Februari 16 2018
    Aku kepengin weruh kepiye perasaan "patriot beragi" ing kana, para penggemar lan apologists saka bedhil telung baris?
    Njupuk, muter globe lan, ing ngendi wae sampeyan ngidoni, sampeyan bakal kenek Mauser. Nanging, gajah, sampeyan ngerti ... nglirik
    1. +5
      Februari 16 2018
      Aku corak lan muter globe, iku lara kanggo poke driji! Ngendi aku ora poke kabeh senapan serbu Kalashnikov! Kanggo apa?
      1. 0
        Februari 16 2018
        amarga dheweke duwe dhuwit kurang. awit aptamas iki diwenehi gratis. ngapa? nanging minangka tuan rumah. mbayangno carane penake iku boss kanggo menehi barang wong liya. ora ana svavo lan nevo. lan saiki menehi lan bajingan
        1. +3
          Februari 16 2018
          Iki minangka "pikiran", malah "mikir" !!!
          Yen sampeyan mlarat minangka tikus gereja, mula kanggo nambah "dheweke" sampeyan kudu menehi "dudu duweke" - "kanggo wong liya"! Lan banjur "bahagia" bakal teka ing jiwa sampeyan !!!
          Kepiye, yen ora, aku naif percaya yen kabeh kudu ditindakake kanthi karya lan sirah dhewe.
          Aku bakal lunga lan menehi sepatu kiwa lurah menyang gelandangan! Lan miturut tebakan sampeyan, rasa seneng kudu langsung tiba ing aku !!!
      2. +4
        Februari 16 2018
        Aku ora ngerti babagan "penguasa telu" ... oke. hi GlavKot, aja ngelu, lan ati-ati karo driji, safety ndhuwur kabeh! nglirik ombenan lan miturut "penguasa telu" kurang saka setahun kepungkur, V.O duwe siklus apik. Shpakovsky.
        1. +6
          Februari 16 2018
          "... Aku ora ngerti babagan" telung baris "...
          Apa sing kudu dingerteni? Ya, iki minangka salah sawijining topik sing langgeng kanggo obrolan sing ora sopan ing antarane tukang bedhil sofa, sing luwih apik - "Mauser 98" utawa "telung panguasa". Iku teka menyang bayonet. Ora ana siji-sijia sing nyengkuyung, yen ora, dheweke bakal dipotong ora luwih ala tinimbang Bulkokhrust lan Bolshevik.
          1. +2
            Februari 16 2018
            Ops! Dear Victor .. serangan ora diarahake ing sampeyan, bab "srach" punika 100% tengen.
          2. +2
            Februari 16 2018
            Iku teka menyang bayonet.

            Wehrmacht luwih seneng ora nampa bayonet sing ditindakake dening Tentara Abang .... usus tipis. SS - ora tansah, nanging ditampa. Ana persiapan sing luwih apik.
            1. +3
              Februari 17 2018
              A plus dubious kanggo Tentara Abang, sanajan, kaya biasane, medali wis loro-lorone - badge kuwi meh ora bisa katon ing Tentara Abang.
              1. +1
                Februari 17 2018
                kanggo kita iku prakara, kanggo wong iku pakurmatan. Ing taun 44 kabeh diganti. Divisi Wehrmacht diremuk dening tentara meriem.
        2. +2
          Februari 16 2018
          Aku setuju banget karo sampeyan, nanging aku ora biasa ngidoni, mula kita nggulung globe lan kabeh kanthi cakar lan cakar ... Ops, aku bakal golek manuk hantu ....... Burung hantu mbukak kucing wis teka....

          Nikolay, miturut pratelan para komentator ing ndhuwur, sawayah-wayah aku ngerti, iki mung minangka upaya kanggo ngirimake rasa patriotisme marang kita! Menapa malih, ing tingkat puncak nasional - "KVAS" lan senapan Russian "THREE-LINEAR".
          Wow, carane aku nesu, "topi karo earflaps", "balalaika", "matryoshka" !!! Apa maneh sing bisa disalahake lan ing ngendi kudu ngidoni? Anane stereotypes, unwinding sing mung ndemek kula.
          Nicholas kanthi hormat!
          Miturut cara, artikel Vyacheslav Olegovich ana ing topik, nanging ...
          Kanggo tresna Fatherland mung bisa rampung lan tanpa konvensi. Sampeyan bisa ngritik dheweke, ngukum dheweke, nanging sampeyan ora bisa nolak lan moyoki dheweke. Aku yakin manawa kamulyan bedhil Mosin sing mulya cukup kanggo Tanah Airku. Lan cukup apa dheweke pantes, tanpa embellishment, snot lan saliva. Ing paling mung kasunyatan sing kanggo setengah abad iku gegaman utama Fatherland sandi. Miturut cara, sing manggoni 1/6 saka tanah? Ing USSR - 1/5, lan ing Kakaisaran Rusia, malah luwih. Dadi "unta" ngapusi, paling ora saben kaping lima saka "grubs" ambruk adoh saka habitat arial "Mauser", nanging kanggo iki sampeyan kudu mencet sopatka!
          1. +5
            Februari 16 2018
            "Ayo pemerintahku ora bener, nanging iki negaraku!"?
            1. +3
              Februari 16 2018
              Kutipan saka: 3x3zsave
              "Ayo pemerintahku ora bener, nanging iki negaraku!"?

              Copot topi! Brevity dudu keahlianku!
              Tulus, Kitty!
              1. +2
                Februari 16 2018
                Aku yakin manawa kamulyan bedhil Mosin sing mulya cukup kanggo Tanah Airku.

                Aku nuduhake lengkap. Iku misale jek sing kabeh tanggi ngerti iki hi
                1. +2
                  Februari 19 2018
                  Saiki, senapan Mosin sing wis dikirim menyang milisi Venezuela kanthi akeh))) Aku ora yakin manawa Federasi Rusia entuk dhuwit kanggo iki, kemungkinan pembayaran cilik menyang kanthong " kanca", nanging tetep
                2. 0
                  Agustus 20 2018
                  Ora kabeh
                3. 0
                  Agustus 20 2018
                  ora kabeh wong pengin mbaleni
        3. +1
          Februari 17 2018
          / lan miturut "telu-panguwasa" sethitik kurang saka setahun kepungkur, V.O wis siklus apik. Shpakovsky./
          Luwih becik maca sumber utama karangan iki. Banget biasa-biasa wae lan pretentious.
          1. +4
            Februari 17 2018
            Luwih becik maca sumber utama karangan iki.

            Sumber utama yaiku arsip Museum Artileri. hi
            1. 0
              Februari 17 2018
              Ora perlu. Ing komentar kanggo "siklus" iki aku nyedhiyakake pranala menyang sumber utama. Shpakovsky ora nemokake apa-apa anyar, nanging diwutahake lendhut liwat kabeh wong bisa.
              1. +3
                Februari 17 2018
                apa ora perlu? arsip museum? Apa sampeyan wis mutusake siji? nglirik
                Dadi. Ayo dadi dialog sing mbangun. ombenan
                1. 0
                  Februari 17 2018
                  Ora perlu kanggo referensi kanggo Shpakovsky. Kasunyatan manawa subyek iki ora ana ing arsip apa wae yaiku kasunyatan.
                  Duwe dialog? Yen sampeyan pengin rummage liwat komentar ing "siklus", yen ora, aku bakal dipeksa kanggo nggolongake sampeyan minangka sekte penggemar Shpakovsky.
                  Kanggo neraka karo wong, mung maca Fedorov.
    2. +1
      Februari 17 2018
      / Aku wonder carane kita "patriots ragi" aran ana, pembuangan lan apologists saka bedhil telung baris? /
      Dhuh Gusti, nggih, kados pundi anggenipun ndadosaken pinter?
    3. +2
      Februari 17 2018
      Apa sampeyan duwe informasi babagan penolakan kanggo nyedhiyakake "telung baris" saka pabrik-pabrik Kakaisaran Rusia?
      Pabrik-pabrik senjata milik negara lan swasta EKSPOR ora urip nalika iku! Ora ana kepinginan kanggo promosi lan perdagangan ing saindenging jagad nganggo senjata saka Kakaisaran Rusia!
      Yen sampeyan duwe informasi liyane - nggawa!
      1. 0
        Februari 18 2018
        Ora ana kepinginan kanggo promosi lan perdagangan ing saindenging jagad nganggo senjata saka Kakaisaran Rusia!

        Kepinginan, bisa uga, ora ana kesempatan ...
        1. +1
          Februari 18 2018
          Iku bakal dadi DESIRE - padha bakal nggawe kesempatan! Dadi dheweke adol pasokan tentara menyang Bulgaria lan bisa uga menyang wong liya!
  4. + 17
    Februari 16 2018
    Artikel keren!
    Lan oh carane cetha nglirik
  5. + 18
    Februari 16 2018
    Siklus sing menarik
    Aku nyoba ora kantun hi
    1. +3
      Februari 16 2018
      Luwih bakal luwih menarik!
      1. 0
        Februari 18 2018
        Luwih bakal luwih menarik!

        Apa sampeyan bakal ngrasakake jamur sabanjure lan ngrasakake aliran kesadaran ing pamirsa?
        1. +1
          Februari 19 2018
          XII legiun 16 Februari 2018 10: 18
          Siklus sing menarik
          Aku nyoba ora kantun - 14+
          Grille Wingi ing 14:53 ↑
          Luwih bakal luwih menarik!
          Apa sampeyan bakal ngrasakake jamur sabanjure lan ngrasakake aliran kesadaran ing pamirsa? - 0
          1. 0
            Februari 19 2018
            Shpakovsky, kaya sing dakkandhakake, sampeyan wis ngrasakake jamur.
            1. +1
              Februari 19 2018
              Nasibku mangan jamur lan nulis, sampeyan kudu maca, menehi klik lan terus murka. Nanging wong sing pinter tetep narik kawigatosan manawa komentare ora sukses, sanajan dheweke nyoba. Ing kasus apa wae, matur nuwun kanggo klik anyar!
  6. 0
    Februari 16 2018
    bedhil Chili lan Brasil duwe pentagram. lintang lima nuding. aneh kanggo kita. . kita uga duwe iki.
    1. +3
      Februari 16 2018
      Apa sing aneh ing kene? Lintang-lintang lima sing umum banget ing heraldry lan ana ing jas lan gendera ing pirang-pirang negara lan, kanthi mangkono, ing merek senjata.
      1. +4
        Februari 16 2018
        Dear Mikhail, shhh.....sampeyan bisa cilaka wong kanthi wahyu babagan lintang!
        Miturut cara, 25 taun ora ana bintang ing lambang lan gendera Rusia. Sanajan iki ora ngalang-alangi supaya ora ana ing bendera resmi lan rowing luwih saka satus negara!
    2. +3
      Februari 17 2018
      Iki minangka conto, wong sing ora ngerti ora bakal langsung ngerti yen cruiser ora Soviet (yen ora ana tandha).
  7. +2
    Februari 16 2018
    Kamar kasebut nduweni rong bedhil silang lan rong prasasti "Orden Y Patria" sing tegese "Pesenan Bangsa" lan MODELO 1935.
    "Orden Y Patria" diterjemahake minangka "Order and Fatherland"
  8. +2
    Februari 17 2018
    Rungokake, apa ana artikel "Senapan miturut negara lan bawana - 6" ing kene? Aku ndeleng nomer lima lan kapitu ing dhaptar, nanging ora nomer enem.
    1. +3
      Februari 18 2018
      Bakal! Kesalahan wis mlebu ing pitungan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"