"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 6)

20
Tema bedhil gaman Amerika Serikat ing tengah abad kaping XNUMX narik kawigaten para pamaca VO lan ngusulake kanggo nerusake. Ya, kenapa ora, utamane wiwit pungkasan salah sawijining arah sing dikembangake ing wektu iki ora dianggep ...

Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing salah siji saka cara kanggo nambah tingkat geni saka firearms (lan mbokmenawa paling gampang) pisanan nglengkapi karo sawetara barel bebarengan, kang ndadekake iku bisa kanggo ora sampah wektu loading mau, nanging kanggo njupuk wong-wong mau. siji-siji. Iki carane pistol multi-barreled muncul ing abad ka-XNUMX. lan mengko "mariettas" lan "tangan pati", Nanging, iku cukup bisa kanggo ngomong sing leluhur langsung saka kabeh iki matèni "organ" sing dadi-disebut "sprinkler" saka raja Inggris Henry VIII, disebut ing persediaan. saka Menara kang ... "mlaku-mlaku piranti". Iku ... klub spiked-looking eerie-looked, nang kang telung batang didhelikake. Bolongan kontak ditutup karo tutup ngusapake, uga, lan raja kudu nyekel wick smoldering ing tangané. Yen perlu, iku perlu kanggo ngarahake gegaman ing mungsuh, nyekeli ing lengen, geser tutup lan masang wick menyang bolongan kontak kapenuhan mesiu. Inggih, sawise murub kaping telu ing cara iki, Heinrich - untunge Gusti Allah ora nyinggung wong dening pasukan - bisa ngadeg kanggo awake dhewe, nggunakake "sprinkler" minangka klub spiked biasa.



"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 6)

"Sprinkler" saka King Henry VIII.

Nanging multi-laras digawe gegaman abot. Mulane, ing abad kaping 70 padha, squeaks karo matchlocks muncul, kang biaya padha ing drum karo sawetara kamar. Ing taun XNUMX-an ing abad kaping XNUMX, tukang senjata Inggris John Daft nggawe revolver pisanan kanthi drum putar sing diputer nalika palu dikocok. Ing Rusia, tukang Pervusha Isaev, sing makarya ing gudang senjata, nggawe loro squeaker lan revolver karo drum kanggo lima lan enem biaya, mungguh, kanggo Tsar Mikhail Fedorovich. Bener, gendhing kasebut diuripake kanthi tangan, nanging apa sing ditindakake dheweke minangka prestasi sing gedhe banget, ora ana sing ngomong yen squeaker lan revolver duwe laras bedhil! Dadi sistem amunisi drum banget lawas, lan alon-alon nanging mesthi apik. Lan langkah serius pisanan ing dalan iki digawe maneh ing Amerika Serikat.

Lan kedaden Elisha Collier tartamtu (1788-1856) saka kutha Concord ing Massachusetts ngrancang revolver flintlock, kang nampa paten ing November 1818. Militer AS ora kasengsem. Perang karo Inggris rampung ing 1812, sing anyar ora foreseen, lan padha mung ora perlu gegaman Komplek lan larang. Nanging dheweke kasengsem ing militèr ing Inggris, ing ngendi saka 1819 kanggo 1824 perusahaan London John Evans lan Putra diprodhuksi watara 10000 revolver Collier. Anyar iki dites ing India, ngendi perwira saka tentara kolonial Inggris padha bersenjata karo revolver anyar. Ana kemungkinan banget yen ana ing India, Samuel Colt, sing lelayaran minangka pelaut menyang India ing taun 1831 ing Corvo brig, weruh dheweke. Lan nalika dheweke weruh, dheweke kepengin nindakake sing luwih apik.

Drum saka revolver Collier kriting, dilengkapi grooves kriting kanggo ngurangi bobot, wis limang kamar. Amarga anane drum, ora bisa nyelehake spring ing ngisor tutup rak bubuk, lan dipasang ing ndhuwur. Solusi asli liyane saka panemu yaiku wadhah karo bubuk mesiu ing tutup rak bubuk! Sing, nyatane, iku dispenser, saben wektu pour mesiu ing beting nalika drum diuripake. Iku trep lan uga nambah tingkat geni. Ing model awal, drum diputer nalika palu dikocok. Nanging banjur solusi kasebut dianggep rumit banget, desain kasebut disederhanakake, saengga pungkasane kudu bengkong kanthi manual. Senadyan pertempuran apik lan kuwalitas operasional, revolver ora entuk akeh popularitas. Butuh wektu suwe kanggo ngisi daya, lan flintlock menehi sawetara kesalahan.


Elisha Collier revolver.

Iku meh ora perlu ngandika kene. critane carane Samuel Colt digawe lan pungkasanipun digawe Colt Paterson kang pisanan. Bab liyane sing penting, yaiku, nalika revolver, dheweke uga ngembangake senapan kanthi mekanisme drum lan ignition primer. Work wiwit ing Maret, lan rauh bedhil saka .34, .36, .38, .40 lan .44 kaliber siap, kang pemicu rahasia (!), Lan cocking lan ing wektu sing padha ngowahi majalah drum. iki amarga narik mudhun dumunung ing ngarepe pemicu karo ring ing mburi. Lan sawise bedhil iki, revolver Paterson limang inch karo pemicu lempitan lan loro karo lan tanpa levers kanggo nyenyet peluru driving ing .28, .31 lan .36 kaliber ing pasar.


Salah sawijining conto bedhil Colt kanthi pemicu sing didhelikake.

Ing taun 1837, Colt ngasilake bedhil .69 (17,5 mm) sepuluh tembakan ing upaya kanggo nyenengake Tentara Amerika Serikat, lan sebagian sukses. Kasunyatane yaiku ing taun sing padha Perang Seminole pecah, mula digambarake kanthi warna dening Mine Reed ing novel Osceola the Chief of the Seminoles. Tentara Amerika kudu perang ing alas prawan lan rawa Florida, ing ngendi Seminoles nyerang prajurite kanthi harfiah amarga saben grumbulan. Ing wektu sing padha, padha sinau kanggo cepet ngenteni ing volley pisanan, banjur mlayu menyang prajurit Yankee karo tumbak lan Applied klub ing tangan. Ora kabeh wong bisa nahan iki, lan prajurit mung ora duwe wektu kanggo ngisi maneh flintlock lan malah bedhil primer ing kahanan tartamtu.


Colt bedhil laras.

Perlu dicathet yen militer AS uga ora seneng karo model kasebut. Menapa malih, kanggo iki padha duwe saben alesan. Ana loro keluhan utama, loro banget serius: pisanan, release kuwat saka geni antarane tong minyak lan drum, mung sawetara centimeter saka mripate penembake. Ing revolver, kerugian iki ora dirasakake kanthi kuat, amarga dicekel ing tangan sing dicekel. Cacat kapindho minangka akibat saka sing pisanan. Sampeyan kudu kasebut kanthi teliti, nutup bukaan saka kamar karo "lemak meriam", yen ora geni saka kontak saka siji daya bakal langsung nyebar menyang kabeh biaya ing drum, ing sacedhake langsung saka tangan penembake. Nah, yen wektu iku dheweke nyekel drum dhewe, lan iki kedadeyan. Apa sing kedadeyan karo tangane?


Foto kasebut kanthi jelas nuduhake tuas reloading, yaiku, ngowahi drum.

Nanging, nalika ngadhepi pilihan antarane kacilakan kasebut lan korban serangan Seminole, ternyata ... luwih becik ilang driji tinimbang tetep tanpa kulit, utawa malah ora bali saka Florida. Lan ternyata saka 100 bedhil 17,5 mm pisanan, 30 tenggelam ing segara lan mung 50 digunakake nalika Perang Seminole II. Koran kacarita sing gegaman anyar wolung kaping luwih cepet saka apa sing dibutuhake dening peraturan, lan diijini kanggo ketemu Seminoles kasar karo firestorm sing pecah impulses paling nekat. Sabanjure, para komandhan nuntut supaya bawahan kasebut kanthi teliti ngresiki senjata lan nyegah akumulasi bubuk mesiu ing macem-macem "panggonan terpencil".


M1855 Colt bedhil karo pemicu sisih lan tuas dumunung ing lengen kanggo nyenyet nyopir peluru menyang kamar drum.

Ing taun 1839, Colt ngenalake model bedhil sing luwih apik, lan ing taun 1855 dheweke nampa paten kanggo bedhil kanthi pemicu eksternal sing dipasang ing sisih lan ngasilake conto bedhil sing cocog.


Colt M1855 Carbine karo laras 15-inch.

Desain senapan puteran Colt pancen padha karo revolver, kanthi limang utawa enem majalah sing ngemot macem-macem kaliber saka 0,36 nganti 0,64 inci.


Diagram skematis senapan drum Colt miturut paten 1857.

Model 1855 diprodhuksi ing .0,36, .0,44, lan .0,56 kaliber lan dawa tong minyak 15, 18, 21, lan 24 inci. Drum duwe enem kamar yen kaliber 0,36 utawa 0,44. Yen kaliber luwih gedhe, contone, .56, banjur drum karo limang kamar digunakake.


Kavaleri karabin. Kasus kapsul sing dipasang ing amben katon kanthi jelas. Ing jejere ana peluru rong tembak.

Masalah liyane karo senapan yaiku primer. Utawa, pecahan kapsul timbal, mabur ing arah sing beda nalika dipecat. Lan biasane dheweke kenek bangkekan utawa tangan penembake, sing ora ana sing apik. Nanging, bedhil drum Colt malah digunakake minangka senjata penembak jitu lan digunakake nalika Perang Sipil antarane Lor lan Kidul.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Februari 26 2018
    Apik banget. Iku utamané menarik sing kadhangkala telat ing pembangunan kuwi lan ora nglengkapi maneh tentara karo senjata kuwi luwih migunani tinimbang cepet-cepet lan rearming.
    1. +2
      Februari 26 2018
      Kutipan: D-Master
      Iku utamané menarik sing kadhangkala telat ing pembangunan kuwi lan ora nglengkapi maneh tentara karo senjata kuwi luwih migunani tinimbang cepet-cepet lan rearming.
      Malah luwih migunani kanggo ngerti manawa luwih becik duwe pangembang lan industri dhewe sing bisa nguwasani produk kasebut, lan ora tuku paten lan senjata ing luar negeri!
  2. +2
    Februari 26 2018
    revolver limang inci "Paterson"
    Vyacheslav! Iku dosa yen sampeyan kantun kesalahan kasebut, mbenerake, utawa liya-liyane.
    Lan liyane - cukup menarik, plus kudu
    1. +1
      Februari 26 2018
      Mbokmenawa tegese "sabuk" model nomer lima (Nomer 5 Sabuk Revolver).
    2. +4
      Februari 26 2018
      Iku ora salah! Maksudku dawa laras!
      1. +2
        Februari 26 2018
        banjur kudu ditetepake, contone, aku mutusake yen kita ngomong babagan kaliber setengah inci ... lan mula kesalahane
        1. +4
          Februari 27 2018
          Mesthi sampeyan kudu. Nanging... iku terjemahan saka teks Inggris. Iku ora nemtokake. Iku ketoke dingerteni kanggo kula. Aku mung ora ngerti yen persepsi bisa beda.
  3. +3
    Februari 26 2018
    Thanks kanggo artikel kasebut, ide babagan senapan puteran disaranake langsung sawise munculake revolver massal, nanging kacepetan reload bedhil dadi luwih alon tinimbang revolver, lan sampeyan ora bisa nindakake 2 -3 bedhil dimuat kaya revolver karo sampeyan
    1. +1
      Februari 26 2018
      Kutipan saka polpot
      lan sampeyan ora bisa nindakake 2-3 bedhil dimuat karo sampeyan kaya revolver

      Aku elinga carane nduweni saka 5-biaya biasane nyeret shotgun pindho laras 12-gauge karo wong-wong mau ing esuke, wiwit mesin mbutuhake bank garing kanggo ngilangke wektu tundha, kang ora kasedhiya ing reeds nalika mburu bebek. Ing USSR, senjata otomatis ora bisa dipercaya ... Aku ora ngerti apa sing ora bisa ditindakake. Nalika miwiti mesin, iku Binelli. Iki ora kelet.
      1. +2
        Februari 27 2018
        aja nyinggung mts 21-12 kita, buatan Soviet, kanthi amunisi sing apik, praktis ora ana masalah. malah nalika kita kenek udan pembekuan lan aku dipindhah kaya patung komandan, kang murub. chewed lan mangan cabang raspberry potlot-nglukis .... liwat 15 taun operasi ana siji wektu tundha sing dibutuhake disassembly, nalika anvil saka sepisanan miber menyang mekanisme. Aku ngerti sawetara pusat medis sing isih kerja, ora ana keluhan khusus ... mung wis ditembak ... Aku dhewe mung nolak ing taun 2005 amarga lara ... dadi angel kanggo nyandhang
  4. 0
    Februari 27 2018
    Penulis "bener" ngliwati kasunyatan nggawe revolver. Colt mung paten, nanging revolver dhewe digawe dening engineer John Pearson. Model "Texas" -1834 - salah siji saka model pisanan Pearson. Miturut cara, Pearson, sing ora ana apa-apa thanks kanggo Colt, tilar donya ing mlarat. Lan Colt dhewe "shod" ing Rusia. Dheweke teka kaping pindho menyang St. Nanging kaping pindho dheweke "dikirim kanthi sopan" ... Aku kepingin weruh, wong miskin, kenapa. Iku prasaja: ing wektu sing padha, ing Tula, model "Dragoon" lan "Sea" kanthi sawetara modifikasi, kanthi tenang, "palsu" digawe dening tukang senjata Rusia, utamane, master Goltyakov lan "kaya dheweke". Alamiah, "Amer nakal" ora nampa siji sen saka wong-wong mau.
    1. +1
      Februari 27 2018
      Quote: malaikat pembasmi
      Miturut cara, Pearson, sing ora ana apa-apa thanks kanggo Colt, tilar donya ing mlarat.

      Langsung ing cara Bolshevik padha wrote, philanthropic. Lan kanggo kita, mbangun kapitalisme alam, iki mung cara kanggo nindakake: Bolivar ora bisa nanggung loro!
      1. 0
        Februari 27 2018
        Iku luwih kamungkinan ora Bolivar, nanging srakah dhasar, meri lan kepinginan kanggo dhuwit-grubbing, malih, "hoarding" ing sembarang biaya. Alamiah, saka sisih Colt. Nanging kok kaget? Sapa sing ngedegake "bangsa sing luar biasa"? Penipu, crooks, bandit lan pembunuh sing mlayu menyang Amerika lan numpes populasi pribumi. Colt ora istiméwa.
        1. +1
          Februari 27 2018
          Quote: malaikat pembasmi
          Sapa sing ngedegake "bangsa sing luar biasa"?

          Lan sapa sing bakal nemokake negara kita sing eksklusif kapitalis? Siswa, anggota Komsomol lan mung ayu? Mesthi, sawise Dagestanis diresiki saka kapitalisme menyang zona meh Stalinis?
    2. 0
      Februari 27 2018
      Artikel kasebut ora babagan revolver, nanging babagan bedhil. Yen Pearson gagal paten pembangunan ing wektu, banjur iki masalah. Ora perlu nguap! Hukum iku kuwat, nanging hukum.
  5. 0
    Februari 27 2018
    Thanks kanggo penulis! A little short, nanging gambar apik tenan! Kanthi kasempatan, ora saka "Master Gun" taun kepungkur? Malah Mine Reed ngelingake Osceola. Kita ngarep-arep terus. Plus mesthi.
    1. +1
      Februari 27 2018
      Ora, ora saka Master. Iki kabeh dijupuk saka "mitra".
  6. 0
    Februari 27 2018
    Quote: malaikat pembasmi
    Alamiah, "Amer nakal" ora nampa siji sen saka wong-wong mau.

    Tegese, maling nyolong tongkat saka maling, lan iki kudu bungah?
    1. 0
      Februari 28 2018
      Ora, iki rada beda: "Ora kabeh keju cottage kanggo kucing, kedadeyan - kanggo endhog lan ing ambang!"
  7. 0
    Maret 5 2018
    Artikel kasebut umume ora ala, matur nuwun. Siji "Nanging" dheweke ora duwe drama bedhil - dheweke duwe tentara cilik.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"