"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 7)

12
Ing Kawa perang, postmen saka layanan pos misuwur Pony Express padha bersenjata karo bedhil Colt, kalebu wolung wong sing dilakokno ing babagan paling mbebayani antarane Missouri lan Santa Fe. Nalika mamang diterangake ing pers apa mung wolung wong sing tanggung jawab kanggo ngirim surat ing rute iki, pemerintah Missouri nyatakake yen "wolung wong iki, yen diserang, bisa nembak 136 tembakan tanpa perlu diisi ulang. Mula, kita ora kuwatir babagan keamanan surat kasebut. Lan ya, pancen, surat ing rute iki dikirim kanthi tepat. Total, pamaréntah AS ing Kawa perang antarane Lor lan Kidul dituku saka Colt 765 saka carbine lan bedhil saka jinis iki. Kajaba iku, akeh sing dikirim menyang wilayah kidul lan pungkasane digunakake dening Konfederasi. Senapan revolver Berdan digunakake dening "penembake Berdan" lan nuduhake awake kanthi apik. Dilengkapi ruang lingkup penembak jitu ing bentuk tabung dawa, dheweke bisa kanthi yakin nggayuh target ing jarak 500 m. Ing tentara lor Kolonel Hiram Berdan wis ing Juni 1861 digawe resimen sniper pisanan. Ing paprangan, dheweke mbuktekake awake dhewe dadi sing paling apik, mula komando wong lor nggawe sawetara unit penembak jitu liyane sing nganakake pengintaian lan numpes perwira mungsuh kanthi geni sing apik. Bener, Berdan dhewe wis ing taun 1862 ngganti bedhil Colt dadi bedhil Sharps. Wis banget traumatis senapan revolving, dimuat karo mesiu lan pluru, nuduhake piyambak ing perang.

"Great Gun Drama USA" (Senapan miturut negara lan bawana - 7)

Senapan sniper Colt M1855




Penampilan senapan sniper Colt lan dipasang ing gulu kothak.


Panah sing dipilih saka Berdan. Prajurit (4) mung bersenjata karo bedhil Colt karo drum kanggo limang nembak M1855 kaliber .56 (14,22 mm) - utama gaman Korps Berdan. Sego. L. lan F. Funkenov.

Sawisé pecah perang, Tentara Uni angsal luwih akeh bedhil Colt lan karabin. Sumber nglaporake babagan 4,400 - 4,800 salinan sing dipikolehi kanthi total sajrone perang kabeh. Efektivitas senjata iki ditampilake, contone, kanthi tumindak Resimen Infantri Sukarelawan Ohio 21 ing lereng Snodgrass nalika Pertempuran Chickamauga. Resimen kasebut murub banget nganti pasukan Konfederasi yakin yen nyerang kabeh divisi, ora mung siji resimen. Bener, wong lor banjur kentekan amunisi, banjur padha nyerah. Nanging, cacat senapan uga ketok, lan sawise perang pungkasan, kabeh salinan isih didol menyang tangan pribadi kanthi rega 42 sen saben, saka rega asline 44 dolar.


A. gun revolver Hall kang.

Senapan revolver asli diprodhuksi ing wektu iku dening perancang liyane. Dadi, ing taun 1855, Alexander Hall ing New York ngeculake bedhil iki kanthi majalah drum sing dirancang kanggo 15 biaya! Senapan kasebut, kaya sing bisa dideleng kanthi jelas, dihiasi karo macem-macem tokoh lan, mesthine, minangka karya potongan.

Kaya biasane, ana wong sing kepengin nindakake kabeh kanthi beda karo wong liya, lan padha golek cara dhewe. Nanging, akeh panemu mung pengin ngliwati paten wong liya, lan uga ngarep-arep, "Apa yen bisa ditindakake?!" Iki carane bedhil lan revolver katon karo majalah horisontal utawa malah vertikal, kang duwe wangun ... disk!


Shotgun kapsul karo majalah Cochran lan Danielson.

Dadi, ing September 1856, Edmund H. Graham tartamtu saka Biddeford, Maine, nampa sawetara paten kanggo senapan revolving kaliber .60 asli karo majalah horisontal limang tembakan. Sadar saka predisposition saka sistem kuwi kanggo poto-ignition, Graham diselehake majalah ing ring logam protèktif dirancang kanggo mblokir dijupuk sengaja, lan saliyane nguripake kabeh kamar 72 derajat loro saka saben liyane.


Drum disk Graham. Ndeleng saka ndhuwur.

Wiwit piranti kasebut ora ngidini ngisi daya kamera saka mburi, dheweke ngerti carane ngisi daya saka ndhuwur, liwat bolongan khusus. Kapsul kasebut diselehake ing "puting" sing ana ing saubengé dhasar majalah. Pemuatan kamar kasebut ditindakake kanthi giliran. Sanalika siji kamar dimuat, penembake mindhah kamar sabanjure menyang panggonane kanthi narik tuas sing dipasang ing sisih tengen pigura. Tumindak iki uga mblokir pemicu sing didhelikake ing ngarep dhasar majalah. Desain kasebut unik kanthi cara dhewe, nanging ... "ora bisa."


Graham bedhil.

Senapan Henry North lan Chauncey Skinner dipaten ing wulan Juni 1852 (U.S. Patent No. 8982), lan conto pisanan digawe ing logam saka 1856 nganti 1859 dening Savage and North Company (sing dipimpin dening Henry North lan Edward Savage, ora. Arthur Savage, sing ngembangake "Savage 99"). Gunggunge, kira-kira 600 bedhil iki digawe, kanthi kira-kira 20% duwe kaliber .60, lan liyane yaiku karabin kaliber .44. Boten kados kathah designs senapan revolver, North lan Skinner functioned dening pengaruh, karo njaga pemicu dadi tuas, kaya ing senapan Winchester.


Piranti bedhil revolver Lor lan Skinner. "Puffer" katon kanthi cetha kanggo nyopir peluru kanthi kenceng menyang kamar lan piranti braket lever.

Kanggo nglindhungi penembake saka bledosan drum (sing, kita ngerti, ana masalah serius kanggo kabeh bedhil revolving), perancang duwe wedge ngunci sing dipencet majalah menyang tong minyak ing cara sing padha kanggo apa sing wis rampung ing. Revolver Nagant M1895. Carane uga bisa, saiki hard kanggo ngomong.

Nanging, mbok menawa senapan paling ora biasa ing wektu iki lan sacara lahiriah meh padha karo revolver (sanajan nyatane ora!) Apa senapan sing diulang saka Sylvester Howard Roper (1823 - 1896), sing nampa paten ing April 1866. taun. Cartridges dumunung ing drum tetep karo tutup ing ndhuwur, nanging nyatane iku majalah Rotary, padha karo sing rong puluh taun mengko digunakake ing senapan Mannlicher-Schonauer.


Diagram skematis senapan Roper miturut paten 1866

Majalah iki diputer dening ratchet ing mburi mburi sawijining sumbu - karo saben cocking saka pemicu, kartrid sabanjuré dadi ngelawan kamar. A bolt iki pivotally disambungake menyang pemicu, ngusapake longitudinally ing panrima. Sawise mencet pemicu, pemicu di-push bolt maju, lan di-push kartrij metu saka nest majalah menyang kamar, lan pemicu, ngaso ing bolt, njamin ngunci dipercaya, lan ing wektu sing padha drummer murub, mencet ing sepisanan lan igniting daya ing cartridge. Kanthi cocking anyar saka rana, ejector saka rana ditarik kasus kartrid ngginakaken bali menyang majalah, kang nguripake karo ratchet lan maneh panganan kartrid sabanjuré kanggo baris chambering. Sawise iku, perlu mbukak lawang lan ... mbusak kabeh kartrid sing dibuwang, sing, kanthi cara, bisa diisi maneh sawise iku!


Senapan S. Roper.

Wiwit toko kasebut ana ing njero panrima, sanajan kanthi tembakan dawa, penembake ora ana risiko apa-apa. Miturut cara, desain cartridges kanggo senapan Roper ora kurang unik saka dheweke dhewe. Kasunyatane yaiku yen senapan pisanane nggunakake kartrid rimfire kaliber .38, sing umume wektu iku, kanthi pelek sing dikembangake. Flange iki minangka penyebab kerep telat nalika ngirim kartrij menyang kamar, mula desainer ngembangake kartrij dhewe, tanpa kekurangan kartrid welt. Sleeves karo ngisor mboten umum nemokke kanggo bedhil - rim iku luwih cilik saka diameteripun saka lengen klambi, lan alur digawe ing ngarepe, amarga kang Roper katon kaya bobot kanggo bobot utawa modern . 41 amunisi Action Express. Fitur liyane ana peluru rampung recessed ing lengen klambi (kaya cartridges kanggo revolver Nagant M1895). Saliyane senjata smoothbore, pabrik uga ngasilake bedhil kaliber .41, kanthi majalah kanggo enem utawa limang puteran desain Roper.


Tampilan njaba majalah bedhil Roper. Tutupe toko katon cetha.

Peluru kartrid .41 kanthi pangisian daya standar ninggalake tong minyak kanthi kacepetan 335 m / s. Ing periode 1872-1876. udakara 500 bedhil iki digawe, sing paling akeh duwe majalah enem-shot. Nanging, bedhil Roper ora dikarepake, sanajan kasus kartrij sing kuwat ing ngarsane primer ngidini puluhan reload, sing migunani kanggo warga desa terpencil.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    Maret 7 2018
    Aku ora wedi ngomong - conto apik tenan. ya Paling ora ngerti. Vyacheslav Olegovich, matur nuwun! hi ya, golek solusi sing optimal angel lan angel nalika tuwuhing industri ...
  2. +6
    Maret 7 2018
    Thanks kanggo artikel kasebut, telusuran desain ing pabrik senjata cilik minangka topik sing menarik
  3. +2
    Maret 7 2018
    Nalika sampeyan ngerti asil sing bener, iku utamané menarik! Apa sing sampeyan pikirake kanggo rakyat! Ora bakal ana pikiranku. apik
  4. +9
    Maret 7 2018
    Miturut cara, Roper ora mandheg ing bedhil revolver. Ing taun 1882, Roper, bebarengan karo mitrané Christopher Spencer, ngembangake lan ngenalake produksi sing saiki diarani shotgun utawa shotgun pump-action.
    1. + 12
      Maret 7 2018
      Roper minangka wong sing duwe bakat lan ngrancang ora mung senjata.

      Roper's steam motor. Kanggo 18 taun sadurunge Daimler, dheweke nggawe luwih saka rolas.
      1. +7
        Maret 7 2018
        lan wong asring bakat ing akeh cara. Nyuwun Apa sampeyan nggunakake perangkap tikus, Viktor Nikolayevich? nglirik Lan sing nemokke iku? Bener - Hiram Maxim, penemu senapan mesin sing padha! hi lan dheweke lan Edison "diukur" nganggo bolam lampu. opo
  5. +4
    Maret 7 2018
    Wong sing cerdas! Sanajan ora ana oyod, dheweke ora diproduksi kanthi volume gedhe, nanging ditembak. Matur nuwun marang penulis, menarik banget! apik
  6. +4
    Maret 8 2018
    Sawise artikel Vyacheslav babagan bedhil, wong kulon lawas katon beda. Sadurunge, kabeh bedhil ana Winchesters, lan ana macem-macem mau (bedhil). Matur nuwun hi
  7. +3
    Maret 8 2018
    Desaine asli. Ide kasebut makarya lan ana kesempatan kanggo mujudake rencana kasebut. Penulis artikel duwe kesempatan kanggo nampa informasi babagan sejarah senjata ing AS. Sayange, ora ana literatur kasebut ing Internet, malah ora diterjemahake.
  8. +1
    Maret 8 2018
    Ana maneh sing bingung karo penomoran, saiki ana rong artikel nomer 6.
  9. 0
    Maret 9 2018
    Inggih, babagan senjata Roper luwih kompeten lan menarik ing kene:
    https://www.youtube.com/watch?v=T-UUGG_ElFg
    Ana uga akeh barang liyane ing kene.
  10. 0
    Maret 13 2018
    Aku malah ora ngerti setengah, thanks kanggo penulis artikel

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"