Spencer padha. Senapan miturut negara lan bawana - 10

76
Akeh pembaca VO, sing wis kenal karo crita karbin lan senapan sing dikembangake ing Amerika Serikat lan digunakake ing taun 60-70an abad kaping 1866, ing sawetara komentar, dheweke bingung kenapa carbine Spencer sing misuwur ora kasebut ing antarane. . Mulane, akeh sing pengin ndeleng dheweke kanthi bener lan, kanthi mangkono, maca babagan dheweke. Lan alesan kanggo "sikap ala" iki prasaja banget: miturut rencana, materi saka seri "Rifles dening Negara lan Benua" mesthine kudu miwiti conto sing sadurunge bolt geser lan, utamane, kanthi ngisi ulang. kartrid. Wis ana bahan ing "Winchester" MXNUMX sing misuwur ing VO, dadi meh ora bisa diulang maneh, nanging babagan "Spencer", ya, wektune wis luwih rinci.


M1865 Spencer karabin, .50 kaliber.



Inggih, crita babagan sistem sing menarik iki kudu diwiwiti kanthi crita babagan desainer, sing nalika nggawe carbine sing misuwur umure meh 20 taun! A Connecticut Yankee khas, Christopher Miner Spencer lair ing 1833 ing kulawarga miskin. Menapa malih, punika miskin banget sing enom Kreta (kaya kang disebut ing kanak-kanak) ora bisa njaluk pendidikan kaya, lan kepeksa sinau kabeh ing dhewe. Kanggo 12 taun, dheweke wis ninggalake omahe lan magang ing pahlawan Connecticut, tukang bedhil lan penembake saka "senapan Kentucky" sing kondhang - Josiah Hollister, sing dikenal amarga apa sing ditindakake. gaman George Washington piyambak. Piyambakipun ngajari Kreta kathah, lan uga infèksi karo passion kanggo mburu, kang unggul lan laku nganti tuwa.

Spencer padha. Senapan miturut negara lan bawana - 10

Christopher Spencer nalika isih enom.

Ing taun 1854, Spencer wiwit kerja ing pabrik Samuel Colt ing Hartford, nanging banjur kerja ing Robins lan Lawrence, perusahaan sing ngasilake bedhil Sharps. Dadi, sinau senapan iki, Spencer panginten sing desain kanthi ngidini kamungkinan kanggo ngowahi menyang gegaman saka kang bisa kanggo njupuk, tanpa ngganggu prosedur reloading dawa lan troublesome. Ing bedhil dhewe, dheweke kepincut karo kesederhanaan desain: bolt sing dipindhah vertikal ing alur panrima, dikontrol dening tuas sing dawa, trep kanggo nggunakake, nanging digawe ing wangun bagean kapisah sing ngubengi pemicu. njaga.


Diagram skematis saka bedhil Sharps.

Karya iki mbantah, lan wis ing Maret 6, 1860, Christopher Spencer nampa paten kanggo penemuan - senapan mbaleni - lan "Spencer carbine". Ing njaba, senjata iki katon kaya bedhil siji-shot sing paling biasa kanthi bolt sing dikontrol dening braket tuas. Nanging dheweke duwe "zest": ing bokong ana majalah ing bentuk tabung kanthi spring, ing ngendi pitung kartrid dilebokake siji-sijine kanthi peluru maju. Ing wektu sing padha, spring iki dikompres, lan banjur, ing proses reloading, di-push mau metu saka siji kanggo dikirim dening bolt menyang kamar. Sampeyan perlu kanggo ngisi maneh carbine dening narik mudhun tuas ing panrima, kang, kados sistem Sharps, digawe ing wangun saka njaga pemicu. Pemicu, Nanging, ora otomatis cocked ing wektu sing padha, iku kudu cocked manual sadurunge saben dijupuk. Sampeyan bisa nyimpen majalah sing wis dilengkapi ing tabung tubular sing dirancang khusus kanggo iki, ngemot 6, 10 lan 13 majalah.


Diagram skematis saka Spencer carbine

Putaran Smith & Wesson 1854 dipecat nganggo koper tembaga lan peluru timbal murni sing diasah. Carbines pisanan wis kaliber .56-56, uga, lan diameteripun peluru nyata .52 inci. 45 biji (2,9 g) bubuk kumelun ireng diselehake ing lengen klambi, lan amunisi digunakake ing kaliber .56-52, .56-50 lan "kucing liar" .56-46. Iki kudu dimangerteni kanthi cara sing ing wektu kasebut kalibrasi peluru rada beda karo sing diadopsi mengko lan duwe rong sebutan. Nomer pisanan - nuduhake diameteripun saka lengen klambi, kaloro - diameteripun saka peluru ing panggonan kang mlebu ing rifling tong minyak. Sing paling populer yaiku karabin .52 utawa 13,2mm. Perlu dicathet yen kartrid .56-56 meh padha karo kartrid kaliber .58 kanggo senapan kaliber paling gedhe saka tentara Amerika, lan mulane nduweni pasukan mateni dhuwur.

"Spencer" langsung mbuktekaken dadi gegaman banget dipercaya lan cepet-fire, kang bisa kanggo murub ing tingkat geni luwih saka 20 babak saben menit. Dibandhingake karo bedhil primer conventional, kang murub 2-3 babak saben menit, iki, mesthi, Fantastic. Nanging, kekurangan taktik aplikasi sing efektif nggawe angel ngapresiasi. Detractors nuduhake yen akeh kumelun sing diasilake nalika ditembak, dadi angel kanggo ndeleng mungsuh ing mburi, lan kahanan ing paprangan bakal dadi kaya prajurit sing ngadeg ing pedhut sing kandel, mula ora ana gunane. tembak cepet.


Spencer M1865 carbine karo bolt mbukak. Ing sisih ndhuwur ana kartrid lan majalah.

Senjata sing bisa nembak kaping pirang-pirang luwih cepet tinimbang karbin siji-dijupuk sing wis ana bakal mbutuhake reorganisasi jalur pasokan sing signifikan lan bakal nyebabake beban gedhe ing rel sing wis kakehan, mbutuhake puluhan ewu bagal, gerbong lan mesin. Kajaba iku, kanggo dhuwit sing siji Spencer carbine biaya, sampeyan bisa tuku sawetara bedhil Springfield, kang uga ora ing sih.


Spencer Infantry Rifle.

Ing sisih liya, kauntungan saka Spencer yaiku amunisi, sing tahan banyu lan bisa tahan kanggo panyimpenan lan transportasi sing dawa ing gerobak jolting. Kangge, pengalaman perang nuduhake sing padha, contone, amunisi kertas lan linen kanggo bedhil Sharps, diangkut ing wagon dening alur utawa sawise panyimpenan long-term ing warehouses, asring dampened lan mulane dadi rusak. amunisi Spencer ora masalah kuwi.


Prinsip operasi mekanisme karbin Spencer: ekstraksi kartrij sing dienggo lan pasokan kartrij sabanjure.


Prinsip operasi mekanisme karbin Spencer: rana ditutup lan dikunci, pemicu dikocok.

Perang antarane Lor lan Kidul nggawe pasar banget kanggo senjata kualitas kadhangkala dubious ing negara, lan Spencer, sing pracaya ing kinerja pertempuran dhuwur saka model kang, cepet-cepet kanggo ngetik iku sanalika bisa. Ing mangsa panas taun 1861, ing pabrik Chickering ing Boston, dheweke menehi pesenan kanggo prototipe pisanan karabine, banjur wiwit golek dalan menyang Gedung Putih. Untunge kanggo dheweke, pepadhamu ing Washington dadi kanca saka Sekretaris Angkatan Laut Gideon Welles, sing mbantu Spencer entuk pamirsa karo Menteri. Welles langsung mrentahake tes komparatif karabine, mbandhingake karo bedhil Henry. Asil kompetisi kasebut minangka pesenan pemerintah pisanan kanggo 700 karabin kanggo Amerika armada.


Poster Amerika sing nuduhake conto bedhil Spencer lan karabin. Saka ndhuwur nganti ngisor: Senapan Angkatan Laut kanthi bayonet scimitar, senapan infantri, "karbin gedhe", "karbin cilik", senapan olahraga.

Dipercaya manawa tembakan pisanan ing mungsuh saka karbin Spencer dipecat tanggal 16 Oktober 1862 nalika pertempuran cedhak Cumberland, Maryland. Carbine digunakake dening kanca saka sawijining pencipta, Sersan Francis Lombard saka 1st Massachusetts Cavalry. Ora let suwe, wong sing mobilisasi liyane wiwit tuku karabin kanthi biaya dhewe. Pangiriman karabin menyang armada wiwit ing Desember 1862. Kabeh 700 bêsik digawe ing nem sasi, sawise kang Mississippi Airborne Brigade iki bersenjata karo carbines, lan Spencer wiwit ngupaya extension saka kontrak karo tentara federal, sanajan tingkat geni saka senjata iki isih nimbulaké mamang gedhe ing antarane. jenderal federal.


Carbine lan toko.

Panglima pisanan saka angkatan bersenjata Uni, Jendral Winfield Scott, diaktifake metu dadi mungsuh paling ditemtokake arming prajurit lor karo carbine Spencer, awit kang pracaya iki mung bakal mimpin kanggo sampah amunisi. Nanging, Spencer ngatur kanggo njaluk liwat kanggo janjian karo Abraham Lincoln piyambak, lan wong dites carbine, banget pleased karo wong lan langsung dhawuh produksi kanggo tentara miwiti. Kanthi sanksi Panglima Tertinggi iki, pawai sing menang diwiwiti ing kabeh perang internecine ing Amerika Serikat.


panrima. Pandangan tengen.

Kaping pisanan, karbin Spencer mlebu ing unit elit "Tentara Potomac" - "Panah Amerika Serikat", sing dadi brigade Kolonel Hiram Berdan.


panrima. Ndeleng saka ndhuwur.

Saka tengah taun 1863, ora mung elit, nanging uga resimen infantri biasa saka wong-wong lor wiwit nyengkuyung karo bedhil majalah. Ana kasus sing digunakake ing perang Gettysburg, ing "perang Hoover", ngendi "brigade kilat Kolonel John T. Wilder" bersenjata karo wong-wong mau tumindak banget èfèktif, uga ing panggonan liyane. Padha nuduhake piyambak uga ing perang Hanover, ing kampanye Chattanooga, sak perang kanggo Atlanta lan ing perang Franklin, ngendi prajurit lor karo bantuan inflicted losses abot ing southerners ing tenaga. Ya, karabin Spencer "militer" pungkasan mlebu layanan tanggal 12 April 1865.


Tampilan tuas reload. Mekanisme internal uga dilindhungi saka kontaminasi.

Ing Pertempuran Nashville, 9 bedhil bersenjata karo karbin Spencer, miturut komando Mayor Jenderal James Wilson, ngubengi sisih kiwa Jenderal Hood lan nyerang dheweke saka mburi, nyebabake pasukane geni. Miturut cara, pembunuh Presiden Lincoln, John Wilkes Booth, uga duwe carbine Spencer nalika dheweke ditangkep lan dipateni.


Tujuane.

Ing pungkasan taun 1860-an, perusahaan Spencer didol menyang Fogerty Rife Company lan pungkasane menyang Winchester. Sawisé iku, Oliver Winchester mandegake prodhuksi Spencer carbine, lan ngedol bokong isih kanggo kayu bakar kanggo njaluk nyisihaken saka mung saingan migunani. Akeh karbin Spencer sing banjur didol menyang Prancis, sing digunakake nalika Perang Franco-Prusia taun 1870. Sanajan perusahaan Spencer metu saka bisnis ing taun 1869, kartrid kanggo karabiné diprodhuksi ing Amerika Serikat nganti taun 20-an.


Simpenan lan majalah kanthi protrusion karakteristik kanggo nyopot saka sarang.

Kita bisa ngomong sing "Spencer" saka 1860 minangka senapan baleni pisanan saka Amerika, malih, diprodhuksi ing Amerika Serikat ing luwih saka 200 salinan bebarengan dening telung manufaktur saka 000 kanggo 1860. Iki digunakake kanthi wiyar lan sukses dening Tentara Uni, utamane dening kavaleri, sanajan ora rampung ngganti model siji-shot lawas sing digunakake ing wektu kasebut. Konfederasi kadhangkala nyekel wong-wong mau minangka piala, nanging amarga ora bisa nggawe kartrid amarga kekurangan tembaga, kemampuan kanggo nggunakake iku banget winates.


Plat bokong lan protrusi majalah
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

76 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Maret 19 2018
    Aku bisa mbayangno bungahe para prajurit saka nggawa potlot. Bobot 4 kilogram?
  2. +1
    Maret 19 2018
    Lan pira toko sing mesthine dadi prajurit? Lan carane dheweke nangani wong-wong mau?
    1. +3
      Maret 19 2018
      Dadi saka 10 nganti 13, artikel kasebut ujar. Lan carane dheweke tahan ...https://zbroya.info/ru/blog/8288_kris
      tofer-spenser-i-ego-semizariadnaia-chudo-vintovka
      / Ya, mung 4 kilo.)
      1. +1
        Maret 19 2018
        Matur nuwun! Disawang! apik
  3. + 13
    Maret 19 2018

    Gambar kasebut ora bakal ngluwihi ing artikel kasebut.
    1. +6
      Maret 19 2018
      Kompak banget! apik Tas kanggo 10 toko. Lan trep kanggo nindakake.
    2. +7
      Maret 19 2018
      Kotak potlot sing digambarake dirancang dening Erastus Blacksley saka Resimen Kavaleri Sukarelawan Connecticut 1 (Paten AS 45, 469 Desember 20). Telung jinis kayu lan kulit berkualitas tinggi digunakake ing pabrik kasebut.
    3. +1
      Maret 19 2018
      Lan ing ngendi, ing toko kasebut ing potlot, ana protrusion karakteristik ing pungkasan? Utawa bisa dicopot?
      1. +5
        Maret 20 2018
        Paling kamungkinan HE iku REMOVABLE.

        Laporan Internet -
        Mesthi, ana toko, mung sing permanen. Nanging ana piranti kanggo ngisi kanthi cepet desain Blakesley. Kanthong kasebut ngemot 6, 10 utawa 13 tabung kanthi 7 puteran ing saben tabung.
      2. +3
        Maret 20 2018
        Aku nyasarké kowé
        kasus potlot iki kanggo 7 babak padha nandur modhal ing majalah bokong tubular!
        Banjur tabung dilebokake kanthi emphasis lan spring kanggo nyedhiyakake kartrid!

        Gabah. 2a.
        Kaping pisanan, ketoke, loading toko aplikasi ditindakake siji kartrij sekaligus!
        1. +1
          Maret 20 2018
          Pranyata iki dudu toko, nanging jinis loader cepet, kaya klip tubular.
          1. +1
            Maret 20 2018
            Salah maneh...
            Dideleng saka gambar kasebut, kartrid saka CARTRIDGE (klip) JATUH menyang majalah bokong! Lan bokong ditutup kanthi "tubular feeder".
            1. 0
              Maret 21 2018
              Dadi, klip.
              1. +1
                Maret 21 2018
                Ing pangertèn biasanipun, cartridges karo klip dilebokake ing majalah bedhil!
                Ing kene, kartrid saka tabung diwutahake menyang toko bokong! Nanging malah iki nyepetake reloading carbine utawa bedhil! Mung nganggo bedhil laras dawa angel "kontrol (muat ulang)" ing posisi LYING!
                Ing situs basa Inggris, kabeh struktur tabung karo kartrid lan bandolier diarani - CARTRIDGE BOX (kotak kartrid), yaiku, CARTRIDGE BOX.
                1. +1
                  Maret 22 2018
                  Sing dilebokake karo kartrid diarani "pack". Klip mung piranti kanggo nglengkapi sawetara kartrid sekaligus. Kaya kurung ing bedhil Rusia lan Jerman. Dheweke ngidini push 5 babak menyang toko bebarengan. Tabung iki uga klip, ngijini sampeyan kanggo isi 7 babak ing wektu.

                  Nanging pitakonan sing bener ditakoni ing ngisor iki, kenapa toko ora nggawe latch. Banjur bakal bisa nyurung toko kasebut menyang tabung kasebut lan nglengkapi kanthi gerakan siji. Dadi lying mudhun bisa dilengkapi. Lan akeh gerakan sing ora nyaman karo tabung dawa iki dipikolehi.
  4. +6
    Maret 19 2018
    Artikel sing apik. Banjur aku ketemu akeh ing novel Amerika:
    "spencer, spencer," nanging dheweke ora ngerti apa jenis kewan iku.
    Saka sudut pandang pusat gravitasi senjata, majalah tubular ing bokong luwih apik,
    tinimbang ing ngisor tong minyak, kaya ing Winchester.
    1. +2
      Maret 19 2018
      Ya, bab. Patut dipuji.
    2. +1
      Maret 20 2018
      Tov. Shpakovsky malah ing "Techniques of Youth" balabolil. Sini aku inget.. ngguyu
  5. +8
    Maret 19 2018
    Miturut cara, carbine Spencer scandalously "misuwur" ing perang historis misuwur Jendral Custer karo Sioux Indian ing Little Birghorn ing 1876. Custer dikalahaké déning wong India "thanks" kanggo carbine Spencer. Lan kene apa menarik ... ing Sastra sampeyan bisa nemokake rong versi sing beda-beda sing ana hubungane karo senjata Spencer. Siji ngandhani yen pasukan kavaleri Custer bersenjata karo karbin Spencer lan diwenehake karo kartrid kualitas rendah sing "ngembang" nalika dipecat ... lan versi liyane yaiku bagean penting saka Detasemen Custer bersenjata karo bedhil Springfield siji-ditembak (Carbine Spencer sawise pungkasan Perang Sipil didol dening tentara menyang "saben wong sing pengin", kalebu wong India ...). Akibaté, Sioux India menang. perang, thanks kanggo kaunggulan ing geni, gadhah sing carbines majalah Spencer banget kondhang ... Jujur .... ternyata cara iki, aku tau takon: ngendi bebener?
    1. +4
      Maret 19 2018
      Bebener ing siji. Wong-wong India numpes wong-wong mau ing perang kasebut. hi
    2. +2
      Maret 19 2018
      Legenda ngandika sing kamenangan saka India wis mesthekake dening misuwur
      Kepala Sioux "Crazy Horse".
      Dheweke nitih-mudhun ing ngarepe barisan prajurit. Dheweke ditembak
      akeh sing ora kenek lan ... ngeculake bedhil. Ana semangat olahraga, lan prajurit anteng.
      Wong-wong India padha kesusu lan disigar nganggo tomahawk.
      1. +2
        Maret 19 2018
        Inggih, inggih. Skenario lan sinopsis film Geronimo. ngguyu Iku mung Sioux ing umum lan Dakota ing tartamtu, Apache iki ora nglirik
        1. +1
          Maret 19 2018
          Amerika dibongkar ing sawetara menit. Ora ana wektu kanggo balapan. hi
          1. +4
            Maret 19 2018
            Ora! Perang kasebut dawa banget lan wangkal.
            1. +2
              Maret 19 2018
              Vyacheslav Olegovich, padha ndudhuk dhewe metu. Perang ora suwe. Aku kepekso kanggo pracaya sampeyan, nanging Amerika katon luwih ing subyek.
              1. +1
                Maret 20 2018
                Aku duwe artikel ing kene babagan Big Horn lan Peperangan Rosebud. Telusuri miturut profil lan waca ...
        2. +5
          Maret 19 2018
          The Sioux, yen sampeyan kasengsem ing rincian, ora suku ing kabeh.
          Lan jeneng serikat suku. Crazy Horse iku saka suku Lakota (utawa Cheyenne, Aku ora ngelingi), kang bagéan saka serikat Sioux. Bison lungguh dhawuh marang kabeh.
          Lan apa sing dakgambarake, aku nyebutake ing wiwitan kiriman: "legenda" sedulur
          1. 0
            Maret 19 2018
            Tembung kunci
            Kutipan saka: voyaka uh
            Aku ora kelingan
            ngguyu
            1. +1
              Maret 19 2018
              Tanpa niat jahat. eseman
    3. +3
      Maret 19 2018
      Ing kene ing VO ing wiwitan aku duwe artikel babagan perang ing Little Big Horn babagan bahan-bahan penggalian ing situs perang kanthi pemugaran dalane. Pick munggah lan ndeleng.
      1. +1
        Maret 19 2018
        Aku nonton carane aku ora kejawab artikel sampeyan. Nanging sawise kabeh lan Penggalian anyar padha. Iki dudu bèntèng Bulgaria cedhak Penza. Sapa sing kepengin apa, dheweke nggawe kesimpulan.
        1. +2
          Maret 19 2018
          Lan ing "penggalian". Prajurit paling anyar lan "bener" dibongkar kanthi cepet. Malah luwih.
          Ikhlas. hi
        2. 0
          Maret 20 2018
          Aku ora ngerti apa-apa babagan sing terakhir. Entuk majalah saka kana, "Battleplace" diarani. Translated... nambahake foto. Aku ora bisa ngomong apa-apa maneh. Nanging aku seneng karo artikel kasebut.
  6. +3
    Maret 19 2018
    Karabin iki ditampilake ing film fitur "Unforgiven" 1992
    https://www.youtube.com/watch?v=X5Vb_FUuRDE
    1. +2
      Maret 19 2018
      Р
      Oh iya. Lan nyebabake gelombang popularitas. Sing Clint Eastwood (lan narik kanggo nulis urip-menehi) bisa nggawe
    2. +3
      Maret 19 2018
      Film iki nggunakake senjata replika modern sing diprodhuksi dening perusahaan Amerika Cimarron Firearms. Iku uga mrodhuksi tiron saka bedhil Spencer loro kanggo cartridge asli lan kanggo modern .45 Colt. Iki jenis carbine Eastwood fires ing film.
  7. +3
    Maret 19 2018
    Dadi sadurunge nggunakake "SPENCERS" -

    Senjata utama infanteri saiki yaiku bedhil Springfield, model 1855. Sistem iki, utawa senapan Springfield sing rada maju ing taun 1861, sing digunakake dening infanteri wong lor nalika Perang Sipil.
    Springfield mbuktekaken pungkasan lan paling maju saka muzzleloaders Amérika. Iki minangka bedhil gedhe sing dawane 4 kaki 8 inci (kira-kira 142 cm), sing dipasang ing bayonet datar 18 inci (23 cm). Kaliber gegaman ana .58 (iki diameteripun peluru Minier). Jarak tembak, uga jarak tembakan sing dituju, penting - 1000 lan 400 yard. Daya penetrasi senjata iki uga gedhe. Minangka tes wis ditampilake, peluru ditembak saka Springfield pierced 300-inch-kandel (11 cm) Boards ing baris siji inchi ing 2,54 yard. Ing 300 yard, peluru sing padha nembus 6,4 papan, lan ing 500 yard, 5,6 papan.
    Kanggo nggawa bedhil menyang negara siap, sangang trik dibutuhake:
    Mudhunake bokong menyang lemah, nyelehake ing antarane sikil. Tahan tong minyak nganggo tangan kiwa.
    Kanthi tangan tengen, copot kartrij saka kantong ing sabuk (kartrid kasebut minangka peluru kanthi lengen kertas sing ditempelake, sing diisi bubuk mesiu lan ditutupi komposisi anti banyu).
    Jepit ujung kartrid ing antarane untu. Copot bagean lengen nganggo untu.
    Tuang bubuk mesiu menyang tong minyak. Dorong peluru nganggo jempol tengen.
    Copot ramrod saka ngisor tong minyak lan sijine mburi ing moncong ngelawan peluru. [98]
    Drive peluru nang tong minyak karo ramrod nganti mandheg.
    Copot ramrod lan masang menyang soket ing tong minyak (utawa kelet menyang lemah nganti loading sabanjuré).
    Kanthi jempol tangan tengen, jago palu menyang posisi setengah jago. Njupuk kapsul saka tas ing sabuk lan sijine ing pasak.
    "Tujuan, geni."
    Contone, saka 24 bedhil sing ditemokake ing Gettysburg, mung 2536 sing dimuat kanthi bener, 50% diisi kaping pindho, 25% liyane duwe 3 nganti 10 puteran ing tong minyak, lan sawetara nganti 23.
    Nanging, ing tangane prajurit sing berpengalaman, bedhil muzzle-loading minangka senjata sing kuat. Tes 1860 nuduhake yen penembak jitu sing dilatih bersenjata karo bedhil kaya ngono bisa nembak 10 tembakan sajrone 5 menit lan isih bisa nggayuh target persegi 2x2 kaping enem ing jarak 100 yard. Saka 300 yard, dheweke ngetokake target 2,5 x 2,5 kaki kanthi kabeh 10 peluru.
    1. +1
      Maret 19 2018
      Kutipan saka hohol95
      penembake dilatih bisa murub 10 poto ing 5 menit lan isih kenek target kothak 2x2 mlaku kaping enem saka 100 meter. Saka 300 yard, dheweke ngetokake target 2,5 x 2,5 kaki kanthi kabeh 10 peluru.

      Sing luwih adoh luwih akurat dijupuk? :)
      1. 0
        Maret 20 2018
        Nanging, aku ngerti yen aku entuk paling ora siji saka 10 tembakan
      2. 0
        Maret 20 2018
        Ukara kasebut dijupuk saka kene:
        Kirill Markovich Mal
        Perang Sipil Amerika, 1861–1865 (Pengembangan seni militer lan peralatan militer)
      3. 0
        Maret 21 2018
        Kutipan saka: Saxahorse
        2 x 2 kaki kaping enem saka 100 meter.
        - 6 kaping (saka 10) menyang target 60*60cm saka kadohan kanggo 90 meter??????!!!!!!!!!!!!!!!!
        padha duwe masalah gedhe karo shooting (Aku diam babagan hit !!!) yaiku.........
        1. 0
          Maret 21 2018
          Apa sampeyan wis ngetokake bedhil iki?
        2. +1
          Maret 21 2018
          Aku padha pipis jarak ing booklet promosi. "2,5x2,5 kaki karo kabeh 10 peluru." ing 100 yard katon kaya iku. Apik kanggo revolver laras dawa. Lan ing 300 yard, 60% ora mungkin.
  8. +2
    Maret 19 2018
    "We glethakaken mudhun pemberontak nyerang ing tumpukan,"Prajurit Connecticut wrote ngarep, remen karo kabisan saka senjata anyar. "Para pemberontak ora seneng karo bedhil kita. Padha ngomong Yankees duwe pabrik "kopi" fiendish sing padha ngisi ana esuk lan njupuk kabeh minggu sesampunipun. Iku bedhil sing apik."
    1. +2
      Maret 20 2018
      Kutipan saka hohol95
      "We glethakaken mudhun pemberontak nyerang ing tumpukan,"Prajurit Connecticut wrote ngarep, remen karo kabisan saka senjata anyar. "Para pemberontak ora seneng karo bedhil kita. Padha ngomong Yankees duwe pabrik "kopi" fiendish sing padha ngisi ana esuk lan njupuk kabeh minggu sesampunipun. Iku bedhil sing apik."

      Bener .... iku babagan Winchester! nglirik
      1. +1
        Maret 20 2018
        Ukara kasebut dijupuk saka kene:
        Kirill Markovich Mal
        Perang Sipil Amerika, 1861–1865 (Pengembangan seni militer lan peralatan militer)
        Bagean II Infanteri lan Artileri
        Bab 1 Senjata lan Taktik Infanteri
        [Kutipan] Ora suwe, ing pungkasan perang, ora mung elit, nanging uga unit infantri biasa saka wong lor wiwit nganggo senjata sungsang lan senapan majalah. Mangkono, ing tentara Sherman sajrone kampanye Atlanta, telung resimen infantri dilengkapi karo senapan infanteri sing diulang dening Spencer - versi sing luwih apik saka karabin laras cendhak. Senapan iki ditindakake kanthi apik sajrone Pertempuran Atlanta lan ing Pertempuran Franklin, ing ngendi para prajurit sing bersenjata kasebut nyebabake karusakan sensitif marang mungsuh.
        "We glethakaken mudhun pemberontak nyerang ing tumpukan,"Prajurit Connecticut wrote ngarep admiring Kapabilitas [/ Kutipan] saka senjata anyar. "Para pemberontak ora seneng karo bedhil kita. Padha ngomong sing Yankees duwe devilish "kopi" pabrik [105], kang mbukak ana esuk lan murub kabeh minggu sesampunipun. Iki senapan sing apik."[/quote]
        1. +2
          Maret 20 2018
          Lha... nek ngono, aku njaluk ngapura! hi Amarga dheweke kesasar, amarga. expression: "... padha ngisi ana esuk lan njupuk kabeh minggu ..." Aku ketemu ing artikel "khusus" kanggo senapan Winchester (carbine) (sajarah nggawe lan nggunakake ...) opo
      2. +1
        Maret 20 2018
        Kutipan: Nikolaevich I
        Kutipan saka hohol95
        "We glethakaken mudhun pemberontak nyerang ing tumpukan,"Prajurit Connecticut wrote ngarep, remen karo kabisan saka senjata anyar. "Para pemberontak ora seneng karo bedhil kita. Padha ngomong Yankees duwe pabrik "kopi" fiendish sing padha ngisi ana esuk lan njupuk kabeh minggu sesampunipun. Iku bedhil sing apik."

        Bener .... iku babagan Winchester! nglirik

        Aku njupuk buku kertas. Iku babagan Spencer
        1. +2
          Maret 20 2018
          Kutipan saka Kibb
          Iku babagan Spencer

          Aku ora mbantah saiki ... Aku kesasar sawise maca salah sawijining artikel "khusus" kanggo Winchester. Matur nuwun kanggo pencerahane.
          1. 0
            Maret 20 2018
            Ya, ora ana hard drive kaya ngono - ana Henry (utawa Henry - amarga luwih trep kanggo sapa wae) nganti 1864 emnip. Lan ing kana, setan bakal ngrusak sikile - kabeh sing dijupuk digunakake - sing utama isih muzzleloader. Nanging menarik apa sing ditindakake adoh saka dhengkul - kabeh ana ing level. Kepiye sampeyan seneng conto iki: http://popgun.ru/viewtopic.php?f=149&
            t = 38598
            1. +1
              Maret 20 2018
              Kutipan saka Kibb
              Ya, ora ana hard drive kaya ngono - ana Henry (utawa Henry

              Sampeyan bener ... Aku nggunakake jeneng, sing banjur dadi misuwur.
          2. +1
            Maret 20 2018
            Aku uga nemokake iki ing buku ... babagan bedhil Henry!
            1. +2
              Maret 21 2018
              Kutipan saka kaliber
              Aku uga nemokake iki ing buku ... babagan bedhil Henry!

              Ayo nyoba "bandhingake dhasar" ... carbine majalah Spencer: 7 biaya ..; Senapan majalah Henry: nganti 15 biaya. Kanggo "subyek" sing luwih logis kanggo ngubungake ukara: "... padha ngisi dina Setu esuk lan banjur njupuk kabeh minggu ..."? nglirik
              1. +1
                Maret 21 2018
                Mbok wong kidul ora mbedakake antarane Henry lan Spencer!
                Lan padha mbaptis kabeh wong lor 'multi-charge DEVIL'S COFFEE GRINDERS ...
                1. +2
                  Maret 22 2018
                  Kutipan saka hohol95
                  Mbok wong kidul ora mbedakake antarane Henry lan Spencer!
                  Lan padha mbaptis kabeh wong lor 'multi-charge DEVIL'S COFFEE GRINDERS

                  Lan iki sing dakkarepake ... hi
              2. 0
                Maret 22 2018
                Aku ora mikir iku kaya comparison langsung, nanging Henry tenan njupuk maneh kanggo daya.
          3. +2
            Maret 20 2018

            Senjata tentara Negara Lor.
            1. 0
              Maret 22 2018
              Nanging Henry ora bisa didakwa karo majalah, dheweke ora narik "penggiling kopi". Sampeyan bisa kanthi cepet mbuwang kartrid menyang "jendhela" hard drive, nanging kanthi cepet ngisi Henry supaya dadi kopi. penggiling?
              1. +1
                Maret 22 2018
                Mangga madosi video njupuk saka replika Henry M1860. Video kasebut nuduhake carane karabin Henry diisi maneh! Cepet banget...
                1. 0
                  Maret 24 2018
                  Dideleng. Masalah utama yaiku kabeh resimen ora bakal bisa nindakake iki, pengrajin individu bakal tansah
              2. +1
                Maret 23 2018
                Kutipan saka Kibb
                lan carane cepet ngisi Henry supaya dadi gilingan kopi?

                Nalika aku ngerti, ekspresi "penggiling kopi" ora nuduhake kacepetan loading senjata, nanging daya multiply ...
  9. +3
    Maret 20 2018
    Christopher Spencer jelas dadi desainer sing apik. Aku kepengin weruh kepiye uripe luwih maju lan kenapa dheweke ninggalake sumur kasebut lan sukses miwiti bisnis?
    Wong lanang, yen ana sing duwe informasi babagan iki - nuduhake, yen ora angel. Kita matur nuwun. hi
    1. 0
      Maret 20 2018
      Bukak Wikipedia basa Inggris, banjur tindakake pranala ing. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Christopher_Miner
      _Spencer
    2. 0
      Maret 20 2018
      Toko Lee muncul, Prancis nglebokake peluncur granat menyang bedhil tentara. Umumé, toko sing diterapake ora dikarepake, nanging liya ... ya, menarik (aku utamané kasengsem ing crita toko Applied Mosin ing taun 1898) hi
      1. 0
        Maret 20 2018
        wah, taun 1988
    3. 0
      Maret 21 2018
      Sawise pungkasan Perang Sipil, dikarepake kanggo bedhil banget
      tiba lan Spencer bangkrut. Nanging Winchester tuku perusahaane.
      Spencer urip nganti 88 taun. Inggih rampung!
  10. +1
    Maret 20 2018
    Artikel sing apik banget, senapan sing menarik banget, aku ora ngerti kenapa dheweke ora pengin njupuk layanan kasebut, amarga kaluwihan kasebut jelas banget, ora ana sing bisa diomongake, bedhil kasebut rada entheng, amunisi trep kanggo disimpen. , transportasi, nglengkapi lan paling kamungkinan isi ulang, bedhil dhewe cepet dimuat , pluses ngalangi.
    Bisa nganggo unit elit kanthi latihan shooting sing apik. Ya, ora kabeh wong bisa diwenehi bedhil cepet kaya mengkono, iki pancene bakal mimpin kanggo overrun amunisi, nanging ana ranger, kavaleri, lan unit padha sing wis liwat luwih saka siji perang lan sawise latihan maneh. bisa nggunakake senjata anyar kanthi efisiensi gedhe.
    1. 0
      Maret 20 2018
      Amunisi ora kuwat, kartrid kasebut sejatine revolver. Ing wektu iku, bedhil Dreyse wis diprodhuksi massal ing Eropah. Kanthi jarak efektif 700 meter.
      1. 0
        Maret 21 2018
        lan Winchester? uga kartrid pistol ... Ya, dheweke ora perang ing jarak sing adoh ... dheweke ora duwe tentara biasa minangka mungsuh ...
        1. 0
          Maret 21 2018
          Lan Winchester kaya mati. Bener, kanggo tentara, iki mung apik minangka senjata tambahan, kaya PPSh kita.
  11. 0
    Maret 20 2018
    Pitakonan ... Ora jelas saka gambar carane kartrid dianakake ing musim semi ing majalah sing dilengkapi? Ketoke padha dilayani dening gravitasi, yaiku, ora ditahan ing metu ... apa ana sawetara "latch" ing spring?
  12. 0
    Maret 20 2018
    Artikel kasebut apik, nanging proses loading ora diterangake! Pranyata metu sing pisanan loading wis digawa metu dening siji kartrid. Lan mung sawise pangembangan Erastus Blaxley saka 1st Connecticut Sukarelawan Kavaleri Resimen (U.S. Paten 45 tanggal 469 Desember 20) saka kasus kanggo 1864 babak, proses loading digawe cepet!
  13. +1
    Maret 21 2018
    Kutipan saka Penasaran
    Bukak Wikipedia basa Inggris, banjur tindakake pranala ing. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Christopher_Miner
    _Spencer


    Matur nuwun Victor! Aku mesthi bakal ndeleng. ombenan
  14. +1
    Maret 21 2018
    Kutipan saka Penasaran
    Bukak Wikipedia basa Inggris, banjur tindakake pranala ing. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Christopher_Miner
    _Spencer


    Matur nuwun Victor! hi
  15. +1
    Maret 24 2018
    Kutipan: Nikolaevich I
    Kutipan saka Kibb
    lan carane cepet ngisi Henry supaya dadi gilingan kopi?

    Nalika aku ngerti, ekspresi "penggiling kopi" ora nuduhake kacepetan loading senjata, nanging daya multiply ...

    Aku setuju, sing paling cedhak karo kasunyatan yaiku wong-wong kidul ora mbedakake Spencer saka Henry, kaya sing wis kasebut.
  16. 0
    Maret 26 2018
    Ing perang karo Zulus, nalika Zulus nyerang bèntèng, Inggris kasil murub mung siji tembakan ........

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"