Helm paling larang Helm Crosby Garret. Bagean siji

32
Arkeolog tansah ngarep-arep kanggo nemokake… bandha. Inggih, utawa ora bandha, nanging soko banget terkenal, malah yen ora kudu emas. Lan padha pancen begja. Ing Mesir, dheweke nemokake peti mati emas lan topeng Firaun Tutankhamun sing digawe saka emas kelas dhuwur kanthi bobot 10,5 kg, lan kabeh wong ngerti babagan iki. Nanging kasunyatan manawa sawetara topeng sing padha karo Tutankhamun ditemokake, sayange, umume dikenal dening para spesialis. Mbokmenawa, ora kabeh wong ngerti babagan peti mati saka Firaun Psusennes I lan topenge, sanajan ora ana conto sing apik babagan seni Mesir kuna. Nanging, panemuan kasebut ditindakake ing taun 1939, nalika perang ana ing saindenging Eropa lan wong-wong ora duwe wektu kanggo arkeologi. Dheweke nemokake pot karo tembaga lan panah, golek hryvnia salaka (aku duwe kesempatan kanggo nyekel salah sijine sing ditemokake ing pemukiman Zolotarevsky ing tangan kita ... perasaan aneh), lan liya-liyane - ton, puluhan lan atusan ton saka macem-macem logam lan watu. Dadi, nalika ana wong sing ngaku (apa mabuk utawa bodho, aku ora ngerti) yen kabeh iki dikubur ing lemah kanthi sengaja kanggo ... critane, Iki konyol. Iki pegawe hard ing Pabrik kabeh produk iki ora worth asil meager kita mungkasi munggah karo. Lan enriching keturunan luwih gampang yen sampeyan sijine dhuwit ing bank dipercaya.

Helm paling larang Helm Crosby Garret. Bagean siji

"Helmet Crosby-Garrett" - katon.



Senajan, ya, uga kedadeyan yen wong nemokake barang sing unik ing ngendi ora ana sing ngarepake nemokake. Nanging, ora kaya ngono. Ora ana wong sing wis nemokake helm Romawi ing cedhak Nizhny Novgorod, nanging akeh sing wis ditemokake ing Inggris, lan kenapa iki, meh ora perlu diterangake. Lan dina iki kita bakal ngomong babagan temuan sing paling larang ... helm. Kajaba iku, meh kabeh digawe ing Inggris, sanajan unik lan larang (saka sudut pandang finansial, uga saka sejarah!) Helm ditemokake ing papan liya. Inggih, sampeyan kudu miwiti, mesthi, karo panemuan helm paling larang ing sajarah, disebut "helm Crosby-Garrett."

Iki minangka helm Romawi kuna sing digawe saka campuran tembaga lan wiwit kira-kira abad kaping 2010 - XNUMX Masehi. Helm iki ditemokake ing Mei XNUMX dening warga lokal nggunakake detektor logam ing kutha Crosby Garrett ing Cumbria, Inggris. Ketoke, iki dudu helm tempur. Paling kamungkinan, iki dimaksudaké kanggo sawetara upacara, utawa kanggo peserta ing game equestrian paramiliter "gimnasium hippie". Iki didhukung dening kasunyatan manawa helm sing padha wis ditemokake ing kene lan iki minangka sing kaping telu berturut-turut.

Nanging sing paling penting isih ora ana, nanging nyatane yen ing 7 Oktober 2010, "helm Crosby-Garrett" didol ing lelangan Christie kanthi jumlah sing apik banget 2,3 yuta pound sterling (3,6 yuta dolar) kanggo sawetara. panuku anonim liwat telpon. Lan, kanthi cara, sapa wong iki isih ora dingerteni!

Lan kedaden sing akeh residents saka Inggris, ing kesempatan pisanan, tuku piyambak detektor logam lan ngubengi karo loro darbeke dhewe lan kothak umum lan alas kanggo nggoleki barang antik. Lan amarga ora ana siji lan kabeh ing tanah Inggris kuna, cukup asring padha begja. Dadi wektu iki: helm ditemokake dening wong sing nggoleki pribadi, sing uga pengin tetep anonim, nggunakake detektor logam ing pangonan farm sing diduweni dening Eric Robinson, ing wilayah Crosby-Garrett. Ora ana sing dingerteni manawa ana pemukiman utawa kemah Romawi kuno ing papan kasebut. Nanging ing sisih liya, dalan Romawi kuna ngliwati papan-papan kasebut, sing tumuju ing wates lor Inggris Romawi. Dalan iki gedhe, bisa uga diarani strategis, lan yen mangkono, bisa uga ana kehadiran militer sing signifikan lan gerakan pasukan militer ing papan kasebut ing jaman kepungkur. Tegese, legiun Romawi nunggang lor lan pasukan kavaleri, kalebu kataphracts Sarmatian, nunggang, lan ing kene padha bisa ngedegake kemah.

Temokake ora kabeh helem, nanging 33 gedhe lan 34 pecahan cilik, lan, paling kamungkinan, iki kebungkus ing kain lan diselehake pasuryan mudhun. Amarga ora ana pemukiman Romawi ing kene, bisa dianggep yen helm kasebut dikubur ing lemah nalika ana bebaya sing ngancam pemilike. Nanging, nanging, dheweke isih duwe wektu kanggo ngubur! Nanging, bisa uga riset arkeologi sing lengkap saiki bakal ditindakake ing kene. Nanging, nalika iku bakal? Iku mung diomongake.

Kados ingkang sampun kasêbut, saking dangu wontên ing siti, têgêsipun botên sagêd ambêkta, wêkasanipun wontên 67 fragmen ingkang beda. Nanging omah lelang Christie nyewa tukang pulih kanggo mulihake kamulyan kasebut. Dipercaya yen wiwit pemugaran ditindakake sadurunge helm diwenehake menyang British Museum kanggo pemeriksaan ilmiah, bisa uga informasi penting babagan asal-usul helm iki ilang. Ing sisih liya, pemeriksaan kasebut ngonfirmasi perkara utama, yaiku, iki ora palsu. Iku menarik sing sawetara pecahan saka helm duwe jejak logam putih, kang menehi alesan kanggo pracaya kabeh helem wis rampung ditutupi karo logam putih "ing salaka".


"Helm Crosby-Garrett". Foto dijupuk nalika lelang.

Sawise pemugaran, helm upacara khas prajurit kavaleri Romawi dipikolehi, sing digunakake nalika dolanan gimnasium hippie. Penampilan helm sing nganggo topeng yaiku sirahe wong enom sing rambute kriting lan nganggo topi Frigia. Ing pucuk ndhuwur helm ana sphinx bersayap, sing ora biasa kanggo helm iki. Bisa uga topeng lan helem nggambarake dewa Mithra, sing kultusé misuwur ing kalangan legiun Romawi ing abad XNUMX-XNUMX. n. e.

Iku cetha yen nemokake ing Crosby-Garrett banget terkenal saka sudut pandang sajarah, lan yen mangkono, banjur uga duwe nilai babakan dhuwit tartamtu. Nanging apa bisa dianggep bandha, iku pitakonan? Kasunyatan iku ing hukum Inggris, lan dianggep salah siji sing paling dikembangaké ing donya ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki, nemokake iki ora sah dikenali minangka bandha, amarga obyek tembaga dianggep mung yen padha ditemokaké ing siji Piece, lan ora ing wangun rusak. Nanging barang sing digawe saka emas utawa salaka dianggep minangka bandha, ora preduli saka nilai sejarahe.

Yen helm resmi diakoni minangka bandha, mula prosedur birokrasi sing dawa bakal diwiwiti, lan musium negara Inggris entuk hak prioritas kanggo tuku helm saka arkeolog amatir, amarga jumlah sing bakal dibayar. sing nemokake helm lan sing duwe tanah sing ditemokake, bisa uga ora dadi gedhe. Nanging amarga museum kasebut ora nampa hak kasebut, helm kasebut dilelang tanggal 7 Oktober 2010 kanthi rega 2 pound ($ 281), kalebu komisi lelang, lan dituku dening panuku anonim sing nggawe tawaran liwat telpon. Jumlah Advertisement saka helem Ngartekno ngluwihi prakiraan awal saka Advertisement: paling ahli pracaya sing jumlah 250 - 3 ewu mina bakal cukup, lan asumsi sing helem bakal tuku kanggo 631 ewu pounds dianggep banget. kandel.


Helm ing njero ruangan sajrone penawaran ing lelang Christie.

Tully Museum ing Carlisle nawakake kanggo miwiti mundhakaken dana kanggo tuku helm karo wong-wong mau lan sijine iku ing tampilan sawijining, yaiku, ninggalake ing kabupaten ngendi iku ketemu. Salah sawijining pelanggan ujar manawa dheweke siap nyumbang siji pound kanggo saben pound umum sing diklumpukake. Kanthi cara iki, luwih saka £ 50 dikumpulake, ditambah £ 000 saka patron anonim - yaiku, luwih saka £ 50 - jumlah gedhe, umume, sing ditambahake dana khusus £ 000 yuta saka Warisan Nasional. Dana . Nanging ... malah dana kuwi ora cukup lan helem menyang tangan pribadi. Musiyum nawarake panuku supaya nyelehake helm ing eksposisi museum paling sethithik sakdurunge, nanging rembugan kasebut ora ngasilake sukses.

Kabeh pembangunan iki nuwuhake dhiskusi nengsemake ing Inggris bab hukum ing bandha lan Assessment saka cocog kanggo kahanan bisa. Miturut hukum, pranyata limang dhuwit recehan perak abad kaping 50, sing regane mung XNUMX kilogram, ana ing hukum hoard, lan sanajan museum ora mbutuhake dhuwit recehan kasebut, nanging duwe hak prioritas kanggo nebus. Nanging dheweke ora bisa tuku regane kaya "helm Crosby-Garrett" amarga kekurangan dana. Kajaba iku, staf Museum Tully, uga sawetara pejabat, njaluk pamrentah supaya nglarang ekspor helm saka Inggris.

Umumé, apik banget yen isih ana papan ing bumi sing bisa ditemokake, nanging ana sing penting - yen ing negara sing digawe, ana uga hukum sing ditindakake ing wilayah iki!

Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

32 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Maret 25 2018
    Yen ana wong sing ngurusi tembaga, dheweke bisa ngomong kanthi yakin manawa angel banget, meh ora bisa ngrusak barang tembaga dadi potongan ... logam kasebut plastik banget ... Dadi wong sing nganggep helm palsu bisa uga bener. ... Arkeolog Inggris lan ora mung ... pengalaman sugih ing falsifications ...
    1. +4
      Maret 25 2018
      Nyatane, yen helm asli, regane angel ditemtokake ing kilogram, dolar lan rubel, iku mung larang regane. Lan ora mung kanggo Inggris, nanging kanggo kabeh manungsa!
    2. +3
      Maret 25 2018
      Kutipan saka Vard
      Yen ana wong sing ngurusi tembaga, dheweke bisa ngomong kanthi yakin manawa angel banget, meh ora bisa ngrusak barang tembaga dadi potongan ... logam kasebut plastik banget ... Dadi wong sing nganggep helm palsu bisa uga bener. ... Arkeolog Inggris lan ora mung ... pengalaman sugih ing falsifications ...

      Kepikiran itu pun...
      Panjelasan mung iku alloy, IMHO.
      Regane luar biasa...
    3. +4
      Maret 25 2018
      Kutipan saka Vard
      Yen ana wong sing ngurusi tembaga, dheweke bisa ngomong kanthi yakin manawa angel banget, meh ora bisa ngrusak barang tembaga dadi potongan ... logam kasebut plastik banget ... Dadi wong sing nganggep helm palsu bisa uga bener. ... Arkeolog Inggris lan ora mung ... pengalaman sugih ing falsifications ...

      Apa helm malah ditemokake ing wangun BROKEN? Sawise kabeh, lelang mrentahake pemugaran, lan dheweke lan sing nemokake, sing langsung nerangake kabeh babagan hukum, kasengsem adol artefak kanthi rega sing luwih dhuwur lan luwih cepet .. Ing cahya iki, loro panuku anonim lan saiki. ora bisa diakses kanggo riset katon curiga ...
      1. +2
        Maret 25 2018
        Kutipan: KVU-NSVD
        Apa helm malah ditemokake ing wangun BROKEN?

        Pitakonan lucu. Fotografi artefak tansah ditindakake, kabeh rincian diwenehi nomer, dimensi dituduhake, kompatibilitas hipotetis.
    4. +1
      Maret 25 2018
      Kutipan saka Vard
      Yen ana wong sing ngurusi tembaga, dheweke bisa ngomong kanthi yakin manawa angel banget, meh ora bisa ngrusak barang tembaga dadi potongan ... logam kasebut plastik banget ... Dadi wong sing nganggep helm palsu bisa uga bener. ... Arkeolog Inggris lan ora mung ... pengalaman sugih ing falsifications ...
      Aku ora mikir yen tembaga bisa urip kanthi apik, sanajan helm dibalekake, mesthine 90% helm ora ana (bledug) ngguyu.... Emas mesthi slamet, nanging uga bakal nandhang sangsara banget. Ilmuwan Inggris tresna karat banget, akeh panemuan sing ditemokake, sing paling langka ...... lol hi
      digawe saka wesi tembaga lan related kanggo wektu Pabrik kira-kira nganti abad XNUMX - XNUMX Masehi
      1. +3
        Maret 25 2018
        XXXIII
        Tembaga lan wesi wesi dilestarekake kanthi apik ing lemah, nanging ana siji perkara .... Iku kabeh gumantung ing lemah apa sing ditemokake ... Pengawetan sing paling apik yaiku ing lemah pasir, pasir ...
        Ing lapangan sing akeh banget diproses ing jaman kita kanthi kimia, malah koin tembaga 200 taun kepungkur dipateni kanthi kenceng, lan malah koin perak 100 taun kepungkur ..
        Dadi, ing prinsip, koin tembaga jaman Pra-Petrine lan Petrine ana ing kahanan sing apik banget.
        Utawa barang-barang tembaga utawa tembaga sadurunge sing duwe impurities uga ana ing kondisi apik ...
        Lan kanggo helm, kok ambruk dadi akeh pecahan, kekandelan saka tembok helem ora dadi kandel, lan akeh taun wis liwati ...
        Dadi ing foto sampeyan bisa ndeleng patina tembaga sing apik banget ...
    5. +1
      Maret 25 2018
      vard

      Kasus kartrij kuningan, sanajan sajrone panyimpenan, crumble menyang potongan-potongan miturut pengaruh sing diarani. penyakit timbal, uga amarga perawatan panas sing ora bener sajrone produksi.
  2. +2
    Maret 25 2018
    Temokake ora kabeh helem, nanging 33 gedhe lan 34 pecahan cilik, lan, paling kamungkinan, iki kebungkus ing kain lan diselehake pasuryan mudhun. Amarga ora ana pemukiman Romawi ing kene, bisa dianggep yen helm kasebut dikubur ing lemah nalika ana bebaya sing ngancam pemilike. Nanging, nanging, dheweke isih duwe wektu kanggo ngubur! Nanging, bisa uga riset arkeologi sing lengkap saiki bakal ditindakake ing kene. Nanging, nalika iku bakal? Iku mung diomongake.
    Aku pracaya yen ora ana sing nggumunake, amarga ing Kapuloan Inggris, kajaba populasi pribumi: Picts, Iceni, Celts, sing ana ing kono? Legiun Romawi ora mung wong Romawi, lan banjur Angles, Saxon, Viking. Karya Rosemary Sutcliffe ora ditulis ing vakum, lan seri Eagle of the Ninth Legion nuduhake perjuangan iki. Aku ora ngomong babagan penulis liyane, ana akeh. Mung seri "Daily Life of the English" ing macem-macem eras ngemot sawetara buku.
    1. +2
      Maret 25 2018
      Quote: Amur
      Temokake ora kabeh helem, nanging 33 gedhe lan 34 pecahan cilik, lan, paling kamungkinan, iki kebungkus ing kain lan diselehake pasuryan mudhun. Amarga ora ana pemukiman Romawi ing kene, bisa dianggep yen helm kasebut dikubur ing lemah nalika ana bebaya sing ngancam pemilike. Nanging, nanging, dheweke isih duwe wektu kanggo ngubur! Nanging, bisa uga riset arkeologi sing lengkap saiki bakal ditindakake ing kene. Nanging, nalika iku bakal? Iku mung diomongake.
      Aku pracaya yen ora ana sing nggumunake, amarga ing Kapuloan Inggris, kajaba populasi pribumi: Picts, Iceni, Celts, sing ana ing kono? Legiun Romawi ora mung wong Romawi, lan banjur Angles, Saxon, Viking. Karya Rosemary Sutcliffe ora ditulis ing vakum, lan seri Eagle of the Ninth Legion nuduhake perjuangan iki. Aku ora ngomong babagan penulis liyane, ana akeh. Mung seri "Daily Life of the English" ing macem-macem eras ngemot sawetara buku.
      Nanging kanggo mangerteni komposisi saka logam, apa alloyed karo tembaga, apa dadi materi sing tahan luwih saka 16 abad ing bumi lembab. Iku prasaja paduan nano sawetara jinis .... sedulur
      ps. Aku ngakoni 1% yen helm kasebut diawetake, yen helm kasebut dibungkus kain sing diresapi lenga paus utawa ana kahanan konservasi sing becik ...... ya
      1. +7
        Maret 25 2018
        Helm lan visor digawe saka paduan kanthi rata-rata 82% tembaga, 10% seng lan 8% timah. Griffon dibuwang kanthi kapisah saka campuran liyane sing kasusun saka 68% tembaga, 4% seng, 18% timah lan 10% timbal. Analisis fluoresensi sinar-X ditindakake dening British Museum.
      2. +3
        Maret 25 2018
        Kutipan: XXXIII
        Nanging kanggo mangerteni komposisi saka logam, apa alloyed karo tembaga, apa dadi materi sing tahan luwih saka 16 abad ing bumi lembab. Iku mung sawetara jinis nano alloy ....

        Aku ora mikir, mung yen helm entuk kahanan sing bisa urip. Menapa malih, nanging ambruk saka wektu kanggo wektu dadi pecahan lan penulis nyatakake yen 67 pecahan ukuran sing beda-beda ditemokake. wesi ngemot luwih saka 8% timah, amarga ing kasus iki plasticity wis suda.
        http://www.ngpedia.ru/id483774p1.html
  3. +2
    Maret 25 2018
    Helm - Piece terkenal saka peralatan
    Dihargai apa banjur, apa saiki)
    Lan tas panuku-dhuwit subconsciously mbayangno awake minangka pahlawan saka jaman kepungkur, prancing ing jaran gagah)
  4. +2
    Maret 25 2018
    Helm Crosby-Garret ora Romawi kuna, nanging mung Romawi, amarga wis digawe ing jaman kita.
  5. + 11
    Maret 25 2018
    Aku arkeolog profesional karo meh 40 taun pengalaman ing penggalian ilmiah. Helm perunggu ditemokake kaping pindho, sanajan ora kaya iki. Tiruan lokal saka helm Asiria ing abad 8-7. BC. Dadi, padha diawetake kanthi cara sing beda-beda, nanging kanthi sopan, sanajan digawe saka lembaran tembaga sing tipis. Penulis artikel kasebut ora ngerti kabeh, tembaga murni meh ora digunakake. Kalebu wong Romawi. Sajrone pemugaran, perlu kanggo solder piring lancip saka tembaga ing panggonan ngendi logam wis rampung disintegrated. Yen master apik, ternyata apik. Padha isih dipamerake ing museum ing Stavropol lan Kislovodsk.
    1. +1
      Maret 25 2018
      Apa ora iki kulus helem Romawi padha sampeyan ketemu ing museum Kislovodsk cedhak lantai ing kasus tampilan? Ora bisa njupuk gambar sing apik ...
      1. +8
        Maret 25 2018
        Ora, helm kasebut, sayangé, saka penggalian predator, tanpa alamat sing tepat. Abkhazia, misale jek. Ing pedestal sing kapisah, berbentuk kerucut, iki minangka temokake ing cedhak Kislovodsk.
        1. +1
          Maret 25 2018
          Aku iri! Taun ngarep aku mesthi bakal ana ing Pyatigorsk, lan ing Kislovodsk uga - aku bakal katon lan nyoba njupuk.
  6. +3
    Maret 25 2018
    Musiyum nawarake panuku supaya nyelehake helm ing eksposisi museum paling sethithik sakdurunge, nanging rembugan kasebut ora ngasilake sukses.
    Padha nggawa apa wae.

    Pameran Helm Romawi Crosby Garrett.
    Wiwit 1 November 2013 nganti 26 Januari 2014, helm dipamerake ing Museum lan Galeri Seni Tullie House.
    Sadurunge, saka 15 September nganti 9 Desember 2012, helm dipamerake ing Royal Academy of Arts ing London, lan saka 28 Januari nganti 27 April 2014 ing British Museum.
    1. +3
      Maret 25 2018
      Helm lan visor digawe saka paduan kanthi rata-rata 82% tembaga, 10% seng lan 8% timah. Griffon dibuwang kanthi kapisah saka campuran liyane sing kasusun saka 68% tembaga, 4% seng, 18% timah lan 10% timbal. Analisis fluoresensi sinar-X ditindakake dening British Museum.
  7. +6
    Maret 25 2018
    Iku tansah menarik kanggo maca kesimpulan saka "spesialis" bab palsu.

    RibchesterHelmet - helem upacara perunggu Romawi ing pungkasan 1st awal abad kaping 2 Masehi. Saiki dipamerake ing Museum Inggris. Iki ditemokake ing Ribchester, Lancashire, Inggris ing taun 1796, minangka bagéan saka hoard sing ngemot kira-kira patang puluh barang. Anake tukang sepatu lokal nemokake bandha iki.
    Iki minangka tukang sepatu canggih ing Inggris sing nggawe helm Romawi ing abad kaping XNUMX.
    1. +1
      Maret 25 2018
      Bakal kelangan yen ternyata iki, nyatane, "galima" palsu ... kaya sing kedadeyan luwih saka sepisan karo sing didol ing Sotheby's, Christie's, Bonhams, lsp ...
      1. +2
        Maret 25 2018
        Nyatane, kanthi volume sing dilewati, jumlah palsu kasebut sithik banget. Rame banget ya, dadi kayane akeh sing palsu. Nanging kasunyatane ora kaya ngono. Mung yen topik palsu lan cidra banget cedhak karo wong kita. Suwene 74 taun padha urip ing cidra, lan padha ndeleng cidra ing endi-endi ...
    2. +1
      Maret 25 2018
      Apike, pucuk irung ora dibalekake. Lan helm, bab kang artikel uga
  8. +1
    Maret 25 2018
    Banget curiga: regane kalah banget nganti helm dijamin "ora katon"
    1. +4
      Maret 25 2018
      Apa sampeyan ngerti syarat adol ing Sotheby's? Kajaba iku, sawise tuku, helm ditampilake kaping telu, kalebu ing Museum Inggris. Apa tegese scam? Mbayar pajak ing £ 2,3 yuta, mbayar komisi lelang lan banjur pameran ing museum?
  9. +1
    Maret 25 2018
    "Ora ana sing nemokake helm Romawi ing Nizhny Novgorod" - kudune? ngguyu

    Kabeh Eropah ing sisih wétan Elbe lan Danube minangka terra incognita kanggo wong Romawi. Kajaba iku, kabijakan negara kanthi sengaja mbatesi ekspansi Roma menyang wilayah Mediterania, amarga mung wilayah banyu sing nyedhiyakake komunikasi internal kekaisaran. Usaha kanggo ngluwihi Mediterania, contone, menyang Kapuloan Inggris, rampung karo asil negatif.
    1. +2
      Maret 25 2018
      Sawetara divisi tentara Romawi nalika perang karo Mithridates ngadeg ing Crimea lan Taman. Nanging iki minangka watesan kemajuan ing wilayah Segara Ireng.
      1. 0
        Maret 25 2018
        Nyatane, Azov, Ireng lan Laut Mediterania dianggep minangka siji cekungan segara, nanging titik kasebut beda - garnisun Romawi ora ngadeg ing kabeh tlatah Crimean utawa semenanjung Taman (banjur wilayah kasebut bisa dilebokake ing Kakaisaran Romawi. kayata Inggris), lan ing sawetara Yunani plabuhan-bèntèng (outposts) lan malah banjur kanggo wektu cendhak.

        Gegayutan karo kahanan iki, wong Romawi ora weruh ngluwihi irunge dhewe lan mung ngerti babagan eksistensi suku-suku nomad lokal sing nganggo basa Iran lan Turki sing duwe kontak langsung karo wong Romawi liwat perdagangan (ora ngetung penjajah Yunani, mesthine. ).
      2. +2
        Maret 25 2018
        Ing edisi kaping 8 MAIASK kanggo 2016, artikel "MOBILE GROUP OF THE ROMAN ARMY IN TAVRICA AT THE END OF III - V VV AD"
  10. 0
    Maret 25 2018
    Lan misale jek yen dhuwit dibayar kanggo ndhelikake macem-macem fakta sejarah-paralel. / Aku ora saka Fomenkovits, nanging bebener ana cedhak /. Budyonovka ing topeng iku sejatine sifate Scythian

    "Lonceng" ing topeng uga Scythian, ing Siberia digali ing gundukan - ibu ora nangis. Griffin. Contone

    Piye wae flashed / lan ilang / informasi sing kabeh tembaga Inggris, kanggo sisih paling, ngemot tembaga ditambang ing Ural Kidul.
    Lan, dhewe, aku kasengsem ing wayahe ing gambaran dalan saka abad kaping 18 lelungan Pallas / sing Peter-Simon / nalika kepengin weruh yen adat wedding padha ngaco munggah - tari, sandhangan, ritual kuliner ing desa Mordovian, pas karo. sing ing Skotlandia ...
    1. +3
      Maret 25 2018
      "Budyonovka ing topeng" - tutup "murni" Phrygian - headdress saka Phrygians kuna, wis wangun tutup dhuwur, ndhuwur kang ambruk maju, asring dilengkapi loro flaps ing kuping; ditemokake ing akeh patung kuna (utamane Paris). Headdresses padha digunakake dening Cimmerians lan Scythians, padha bisa katon ing gambar Yunani saka Scythians, utamané ing emas Scythian hryvnia misuwur, digawe ing jaman kuna dening tukang Yunani kanggo Advertisement menyang Scythia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"