Helm paling larang Bagian loro. Helm Hallaton Kab

53
"Helm Hallaton" minangka helm parade wesi liyane sing larang lan malah larang banget, sing diduweni prajurit kavaleri Romawi, sing asline dilapisi perak lan dihias nganggo emas. Iki ditemokake ing taun 2000 ing cedhak kutha Hallaton, ing Leicestershire, sakcepete sawise Ken Wallace, anggota partai panelusuran lokal, nemokake dhuwit recehan jaman Romawi ing kono. Arkeolog saka Survey Arkeologi Universitas Leicester kasengsem ing panggonan iki. Padha wiwit nggoleki lan ketemu! Nanging, sing ditemokake katon sithik banget kaya helm. Mulane, butuh sangang taun kerja keras kanggo mulihake. Pakaryan kasebut ditindakake dening para ahli saka British Museum kanthi dhukungan £ 650 saka Yayasan Lotre. Dina iki, helm dipajang permanen ing Museum Harbow ing Market Harbode, bebarengan karo artefak liyane saka temuan Hallaton.

Helm paling larang Bagian loro. Helm Hallaton Kab

Helm saka Hallaton. Tampilan ngarep.



Helm kasebut ditemokake remuk dadi sewu lan uga rusak banget amarga karat. Nanging senadyan iki, helem minangka conto sing apik saka pandhemen Romawi. Iki ditutupi perak lan dihiasi karo gambar dewi lan jaran sing dioyak. Dipercaya wis dipakai dening pasukan kavaleri Romawi ing parade lan bisa uga ing perang. Kasunyatan sing ditemokake ing jejere ewonan dhuwit recehan jaman Romawi nuduhake manawa bisa uga ana warga lokal sing perang bebarengan karo Romawi nalika ditaklukake Romawi ing Inggris.

Helm kasebut uga digunakake dening pasukan kavaleri Romawi saka unit tambahan ing kompetisi gimnasium hippie. Kanggo melu, para penunggang nganggo sandhangan mewah, waja lan helm, dihiasi karo wulu manuk unta, lan nggawe maneh ing lapangan. sajarah lan perang legendaris. Dikenal, contone, topeng ing helm bisa duwe fitur wanita - banjur dadi tim Amazon, lan lanang - nyalin gambar Alexander Agung.


Topeng helm kanthi pasuryan Alexander Agung, tembaga. Smederevo, abad kaping XNUMX Masehi (Museum Rakyat, Beograd)

Helm kasusun saka telung bagean lan digawe saka wesi sheet. Nganti saiki, iki minangka siji-sijine helem Romawi sing ditemokake ing Inggris sing tetep akeh plating perak. Originally, helm duwe rong bantalan pipi ditempelake liwat bolongan cedhak kuping.


Cheekpiece "Kaisar" (No. 1), nggambaraké kaisar Romawi, dilantik karo tokoh dewi Kamenangan, lan trampling barbar karo hooves jaran.

Kaya helm kavaleri Romawi liyane, "helm Hallaton" apik banget. Padha karo helm sing ditemokake ing Hunten Ward ing Jerman, sing, kaya helm Hallanton, digawe saka wesi perak-emas kanthi mahkota sing awujud wreath, tokoh tengah ing ndhuwur alis, lan karangan kembang ing. kerah. Mangkuk helm Inggris uga dihiasi karo wreaths laurel, lan ing tengah makutha ana dhadha (saiki rusak banget) saka wong wadon sing diubengi singa. Dheweke bisa uga dadi permaisuri utawa dewi. Ikonografi kasebut kaya gambar Cybele, Ibu Agung, sing gambar kasebut digunakake ing jaman Kaisar Augustus.

Sing nggumunake, nem potongan pipi lan sisa-sisa pamisah sing kapitu ditemokake ing mangkuk helm, sanajan mung loro sing dibutuhake. Engsel uga ditemokake, uga pin ing salah sawijining potongan pipi. Ora jelas kenapa akeh sing digawe kanggo siji helm. Apa bener "suku cadang" yen rusak? Utawa padha diganti gumantung ... apa? Perlu dicathet yen potongan pipi sing diawetake sacara struktural banget rumit. Lima kasebut nggambarake adegan equestrian; siji nggambarake kamenangan kaisar Romawi. Wong barbar sing cidra digambarake ing ngisor iki lan diidak-idak ing sangisore jarane. Pipi pipi liyane sing kurang dijaga kanthi apik nggambarake tokoh kanthi cornucopia gedhe, helm lan tameng Romawi.


Helm tipe Montefortino (350 - 300 SM). (Museum Arkeologi Nasional ing Perugia, Italia)

Helm ditemokake bebarengan karo 5296 dhuwit recehan saka jaman Romawi, biasane saka 30-50 AD. AD, lan iki koleksi paling gedhe saka dhuwit recehan wektu iki tau ditemokaké ing UK. Padha disarèkaké ing panggonan ... "nyembelih kewan"; ing panggenan ingkang sami pinanggih 7000 fragmen balungipun, 97 persenipun babi, ing sadhuwure bukit, kajawi punika, dipun ubengi dening selokan lan palisade. Sing, iku cetha sawetara jenis misbyah, ngendi babi digawa saka kabeh liwat wilayah lan ngendi padha dipatèni. Utawa padha dipateni dhisik, daginge dipangan, balunge digawa mrene. Sampeyan ora bisa ngomong manawa dina iki. Ing kasus apa wae, para arkeolog percaya yen nemokake helm ing papan kasebut pancen ora biasa. Njupuk menyang akun bisa dating, iku bisa ndhukung sing dina iku salah siji saka helm Romawi paling wiwitan tau ditemokaké ing Inggris ing kabeh. Helm liyane, kaya "helm Gisborough" sing padha utawa "helm Crosby Garrett" sing wis kita kenal, uga "helm saka Newsted", kalebu ing wektu sabanjure. Various saran wis digawe kanggo apa helem rampung ing Hallanton; mbok menawa iku kagungane Briton sing njabat ing kavaleri Romawi, mbok menawa iku hadiah diplomatik saka Romawi kanggo sawetara pimpinan lokal, utawa, ing nalisir, iki dijupuk minangka piala ing perang lan banjur kurban kanggo dewa lokal. Miturut Dr. Jeremy Hill saka British Museum, panjelasan pisanan paling kamungkinan: "Paling kamungkinan ana kahanan nalika warriors lokal perang ing sisih Romawi."


"Tawanan Decibalus". Pemandangan ing Kolom Trajan ing Roma. Helm Romawi kanthi cincin mawa, lamellar armor lorica segmentata lan chain mail kanthi hem notched - lorica gamata katon kanthi jelas.

Sudut pandang iki adhedhasar kasunyatan manawa wong-wong Romawi ngrekrut kavaleri saka pribumi, kanthi bener percaya yen jaran lan wong lokal paling cocok kanggo kondisi lokal. Dheweke nindakake peran pramuka lan sentinel, nanging ing perang, pasukan kavaleri Romawi nduweni peran cilik. Kasunyatane, jaran Romawi cilik. Kajaba iku, wong Romawi nitih wong-wong mau tanpa sadel utawa stirrups. Kavaleri Nimidian malah ora duwe kendali. Kaya wong India, Numidians nguwasani jaran nganggo shanks lan mung duwe sabuk ing gulu jaran, sing, ing prinsip, bisa dicekel. Lan iku! Ing kolom Trajan, ing ngendi para penunggang kuda Numidian digambarake, jarane ora duwe sabuk liyane. gaman Numidians dilayani dening loro darts, kang mbuwang ing gallop, kang nambah sawetara pesawat lan pasukan impact, lan pedhang falcata.


Snaffle perunggu saka Paulden Hill Hoard, Somerset.

Dene praboting wadyabala kavaleri tumênggung ing tanah Inggris, prajurite padha nganggo hêlm, layang rante, tameng lonjong, pêdhang spatu lan tumbak gastu kang pucuke awujud godhong salam. Maneh, sajrone serangan kasebut, dheweke mbuwang tumbak lan ... bali menyang kemah kanggo sing anyar. Mulane, kanthi cara, game gimnasium hippie banget populer ing wektu kasebut: mbutuhake kemampuan kanggo mbuwang tumbak lan panah kanthi cepet, lan ... ing umum, ora ana liyane! Adegan mewah saka film "Dacians", ngendi pasukan kavaleri Romawi ing gallop ngethok mungsuh karo pedhang, ora luwih saka gambar warni sing ora ana hubungane karo kasunyatan.

Unit taktis ing kavaleri yaiku ala (ing basa Latin - "sayap"), sawijining unit sing cacahe 512 prajurit lan dipérang dadi unit cilik - turmas, sing dumadi saka 32 prajurit kavaleri. Bandhingake karo ukuran legiun, sing ing jaman Kekaisaran dumadi saka 6000 prajurit, lan kita entuk ... pentinge kavaleri ing tentara Romawi. Lan alesan iki prasaja: wong jaranan Romawi ora ngerti stirrups, sanajan padha ngerti spurs. Nanging, kanggo sawetara alasan, spur mung dianggo ing sikil siji, ora ana spurs sing dipasangake.


Penunggang kavaleri Romawi ing peralatan gimnasium hippie. Ujung panah iku kayu. Nanging nalika nggebug bagean awak sing mbukak, ciloko ora bisa dihindari, mula helm duwe topeng tanpa gagal. Sego. A. Sapi.

Helm sing dibalèkaké iki diwènèhaké kanggo umum ing Januari 2012. Leicester County Council bisa ngunggahake £ 1 yuta kanggo tuku kabeh hoard lan mbayar pengawetan helm kanthi sumbangan saka Dana Lotre Amal. Helm kasebut regane £ 300. Miturut pranata Undhang-undhang Treasure, Ken Wallace lan sing duwe tanah ing tanah sing ditemokake helm saben dibayar £ 000. Sawisé iku, banjur dipamerake ing Market Harbow, sangang mil saka panggonan hoard dhewe ditemokake, bebarengan karo artefak liyane ditemokaké ing Hallaton.


Helm dipamerake ing museum.

Dipercaya manawa helm katon apik banget, nanging ora enak banget, sing nggambarake dekadensi budaya Romawi ing jaman kekaisaran. Nanging, yen digawe kanggo wong pribumi, mesthine ora nggumunake. Ora enak, nanging ayu. Cemlorot, akeh tokoh, salaka, emas, apa maneh sing dibutuhake wong, ngupayakake ngetrapake standar urip para penakluk sing sukses ?!

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

53 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Maret 27 2018
    Vyacheslav Olegovich, aku salah paham ... Sampeyan nuduhake yen jaran Romawi cilik, lan ing gambar Sheps, individu lengkap ana ing lapangan. Ana disonansi. ???? Nyuwun
    1. +5
      Maret 27 2018
      Inggih ... seniman ndeleng iki ... Ana rekonstruksi jaran lan peralatan ing edisi Inggris. Ana gambar penunggang dening Michael Simpkins ... Banjur gambar kasebut digawe maneh dadi tokoh iki. Lan padha mung sijine ing jaran. Banjur kita katon, lan iku bener. Nanging owah-owahan banget troublesome lan larang! Iku luwih gampang kanggo nganggep yen penunggang kuda entuk jaran Arab utawa Persia, sawise Romawi maju menyang Mesopotamia. Saiki aku katon maneh - perlu kanggo nyuda ukuran supaya penunggang, kanthi posisi tangan sing padha, bakal ndemek lambe jaran nganggo tangane.
      1. +2
        Maret 27 2018
        Sial, iki "seniman ndeleng kanthi cara iki" nyebabake rasa ora percaya marang seniman reenactor iki! Ing artikel sampeyan babagan prajurit Mordovian, sampeyan duwe gambar dening McBride, nggambarake "pembalap" kanthi tameng gulung setengah dhuwur. Mangkono carane dheweke mbuwang ing perang liwat pommel saka pelana?!
        1. 0
          Maret 27 2018
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Mangkono carane dheweke mbuwang ing perang liwat pommel saka pelana?!

          ing tapestry saka Bayeux, ksatria Norman duwe tameng sing padha, lan anggur sing apik, nalika padha muter.
          1. +2
            Maret 28 2018
            Tapestry Bayeux minangka sumber liyane babagan akurasi anatomi lan dimensi, sing diklaim reenactor. Nanging, gambar kasebut nuduhake macem-macem cara nyekel tameng kasebut dening prajurit jaranan lan prajurit mlaku.
      2. +3
        Maret 27 2018
        ... supaya sing nunggang, kanthi posisi tangan sing padha, ndemek lambene jaran nganggo tangane.

        Kurang luwih kaya iki? nglirik Komentar welcome)))) ya
        1. +3
          Maret 27 2018
          Bravo Elena!!! Ora ana tembung! Bravo wae! apik tresna tresna tresna
          1. +4
            Maret 27 2018
            aran Ayo, Anton. Matur nuwun tresna
            Ayo dadi kreatif nglirik lan mbenerake kesalahan supaya ora percaya)) tresna
            :
            1. +2
              Maret 27 2018
              Nuwun sewu, Elena, aku bisa nyedhaki ekskavator pertambangan kanthi kreatif (ya, ana, adol Topeng minangka prototipe rover). Lan aku mung wedi nyedhaki jaran. Sing saperangan kaping - supaya aku nyuwil dhewe: "Sampeyan bisa nindakake iku, iku gampang. Sampeyan putu saka kavaleri. Iku luwih gampang saka nyabrang dalan ing lampu abang. Sampeyan bakal seneng iku. Urip ora mungkasi ana." ngguyu
              1. +2
                Maret 27 2018
                "Kuda iku luwih loman tinimbang manungsa, duwe naluri lan perasaan. Jaran krungu luwih apik tinimbang kucing, rasa mambu luwih tipis tinimbang asu, sensitif marang wektu, owah-owahan ing cuaca ... Ora ana kewan sing padha ing Bumi ”A. I. Kuprin
                lan liyane
                "Sing gedhe, kabeh dadi siji:
                Wanita, Jaran, Daya lan Perang." tresna Rudyard Kipling
                1. +1
                  Maret 28 2018
                  Kuprin duwe alasan apik kanggo nambani jaran luwih apik tinimbang wong.
            2. +2
              Maret 28 2018
              Lucune, jarane tambah cilik – suket dadi gedhe. Teori konservasi biomassa ing tumindak. ngguyu
              1. +1
                Maret 28 2018
                Lucune, jarane tambah cilik – suket dadi gedhe. Teori konservasi biomassa ing tumindak.

                Pancen lucu. Senadyan prajurit iki dadi luwih dhuwur lan nyedhaki, jaran kasebut katon mudhun, sanajan ukurane padha, nanging suket kudu ditambahake ing ngisor sikil.
                quirks saka persepsi visual)
          2. +3
            Maret 27 2018
            Aku ndudhuk sethitik ing sastra kene supaya piye wae mutusaké sing jaran "cilik" lan kang "gedhe".
            Pisanan babagan "cilik". Miturut buku "HORSE AND RIDER, paths and fates" dening Vera Borisovna Kovalevskaya, ing Roma, ing ngendi jaran paling apik ing Kulon lan Timur dikirim (Aku nyathet anakan ing komentar sadurunge), dhuwur rata-rata jaran kavaleri. mung 136-140 cm lan mung kanggo kompetisi ing sirkus jaran paling gedhe digunakake, tekan 150 cm.
            Ing sisih liya, miturut Clark, John (Ed). Jaran Abad Pertengahan lan peralatan: c.1150-c.1450, (lan ora ana alesan kanggo ora pracaya marang), jaran perang ksatria gedhe - destrie, wis dhuwur ing withers ora luwih saka 15 span Inggris. span Inggris - 4 inci. 25,4x4x15 \u1524d 150 mm utawa .... XNUMX cm.
            Yen kita njupuk jenis steppe Don utawa Cossack sing misuwur, dikembangake ing abad kaping 1813-15 ing wilayah Rostov saiki dening Platov, Ilovaisky lan liya-liyane nalika bali saka kampanye 2-1, banjur nganti pertengahan abad kaping 146. wis dhuwur ing withers 2 arshin 3 inci ( 155 cm) lan ora luwih saka 165 arshin 170 inci (XNUMX cm). Lan mung nalika padha wiwit nyabrang karo anakan liyane, utamané karo Inggris, jaran "tansaya munggah" kanggo modern XNUMX-XNUMX cm.
        2. +3
          Maret 27 2018
          Ya apik banget! Matur nuwun! Persis sing sampeyan butuhake.
          1. +3
            Maret 27 2018
            yen sampeyan butuh pangolahan foto, Vyacheslav Olegovich, hubungi Elena! apik dheweke nindakake apik tenan. (Elena - Aku sujud! tresna )
    2. +5
      Maret 27 2018
      "Sampeyan nuduhake yen jaran Romawi cilik banget, lan ing gambar Sheps ana individu sing lengkap. Ana disonansi. ????"
      Jaran Romawi jaman apa ing sajarah Roma cilik?
      Apsyrtus lan Hierocles, dokter hewan sing nyekel jabatan ing layanan kekaisaran - sing pisanan ing Konstantinus Agung, sing pungkasan mbok menawa siji abad sabanjure - ujar manawa perawatan jaran sing lara ora gumantung marang jenise, apa Arcadian, Cyrenian, Iberia. , Cappadocian utawa, kanggo sing prakara, Thessalian utawa Moor, utawa jenis sing raja Persia bangga banget, Nisaean. Apsyrtus luwih spesifik: jaran Parthia gedhe, ayu lan panas, kanthi sikil sing apik banget (sing ora cocog karo pengamatan Grattius); Median (yaiku, Nisean) luwih gedhe; ing basa Armenia utawa Cappadocian, getih Persia mili, nanging rada abot lan kikuk; Spanyol gedhe, symmetrically dibangun, nggawa sirah ayu dhuwur, nanging padha duwe croup ala. Kuda-kuda kuwi jaran dalan sing tangguh, senajan wong sing mlarat mlayu lan ora bisa nahan hawa nepsu, jinak nalika lair nanging ora bisa diatur sawise ditunggangi. Ngomong babagan jaran Yunani, penulis nyathet ukurane, endhas sing ayu, dedeg piadeg sing dhuwur lan semangat, nanging dheweke ujar manawa ana croup sing ala. Sing paling apik yaiku jaran Thessalian; Epirus asring karo emosi. Thracian dumadi saka kabeh kesalahan sing bisa ditindakake (Thracia terus-terusan diserang lan jenis sing apik ora diragukan). Jaran-jaran Cyrene utamané diajeni amarga daya tahané. Istrian lan Sarmatian duwe kabecikan khusus; Argives duwe sikil sing apik, croup sing ala, sirah sing apik, lan balung mburi sing didhelikake.
      Sing. ing abad kaping XNUMX Masehi Wong Romawi ngoperasikake pirang-pirang jinis. Kawruh iki ora katon metu saka biru. Dadi ngomong bab "jaran Romawi" piye wae ora bener.

      Iki frieze. Friezes dikenal kanggo wong Romawi.
      1. +1
        Maret 27 2018
        Saka informasi ing ndhuwur, ukuran relatif ora katon. Ing mozaik Pompeian sing misuwur karo Alexander Agung, jaran kasebut cilik banget. Jaran Cuirassier ing jaman Napoleon durung dikembangake
  2. + 19
    Maret 27 2018
    Helm menarik banget
    Padha tumindak minangka pramuka lan lookouts.

    Klasik, miturut pendapatku, panggunaan kavaleri Numidian ing layanan Romawi.
    Miturut cara, peran lan wigati saka kavaleri Romawi beda-beda gumantung karo jaman. Nanging ing umum, malah sak periode Principate, dheweke main peran penting ing sawetara perang - contone, ing kamenangan Germanicus ing Idistaviso ing 16.
    1. +4
      Maret 27 2018
      Kutipan: XII Legiun
      Miturut cara, peran lan wigati saka kavaleri Romawi beda-beda gumantung karo jaman.

      Bener, ing wiwitan fungsi kavaleri Romawi mung kalebu pengintaian, layanan sentinel lan komunikasi. Mengko, nguber mungsuh sing dikalahake ditambah. Banjur fungsi kanggo miwiti perang. Lan pungkasan, nanging paling ora - fungsi kejut, iki wis ana ing abad kaping XNUMX Masehi. Kekaisaran pungkasan wis akeh ing pasukan kavaleri abot.
      Umumé, kanthi wektu, peran kavaleri saya tambah.
  3. +4
    Maret 27 2018
    Penemuan sanggurdi, mengko dadi revolusi ing urusan militer.. Senadyan katon ...
  4. + 17
    Maret 27 2018
    Helm Romawi tansah menarik banget
    Kayadene sejarah perkembangan kavaleri
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut
  5. +4
    Maret 27 2018

    Blok lemah, kalebu pecahan helm. Ing wangun iki, kabeh iki menyang restorers.
    1. +6
      Maret 27 2018

      Iki carane helm katon asline.
  6. 0
    Maret 27 2018
    Pengarang! Aku njaluk sampeyan !! Dakkandhani, wong sing ora ngerti, tumindak apa sing bisa digunakake kanggo ngrusak helm baja lembaran dadi sewu! Ora helm pisanan, malih, "ketemu" bubar, maneh bejat menyang bêsik! kepriye? Piye?!
    Aku mung duwe panjelasan siji. pesulap Imperial sadurunge beku warriors dashing kanggo nul Absolute karo mantra Sabziro. Banjur padha pecah. Ora ana liyane mung teka ing atine. Aja nganti aku mati wong bodho, penulis!
    1. +5
      Maret 27 2018
      Sampeyan ora bakal mati wong bodho, nanging sampeyan mesthi bakal mati minangka analog saka jinis lanang! Nanging kanthi serius, wesi ing lemah cepet karat. Helm wis rusted ing wektu iku, lan wiwit iku ing lapangan, ora ana siji nanging carane ora mencet panggonan iki, Nanging isih, iku ora bosok babar blas ... sing isih dikumpulake.
      1. +3
        Maret 27 2018
        "Sampeyan ora bakal mati bodho ... "
        Sampeyan sing dadi bungah. Prestasi obat saiki ngidini lan mati wong bodho. Saben whim kanggo dhuwit. Soko bakal Cut mati, soko bakal sewn ing, panganan karo pil - lan woo a la. Bodho ing kabeh kamulyan.
        1. +3
          Maret 27 2018
          Soko bakal Cut mati, soko bakal sewn ing, panganan karo pil - lan woo a la.

          lan Doctor Good bakal ngandika: "Sampeyan kudu Cut kabeh! Ngenteni, iku bakal tiba dhewe" ngguyu ombenan
      2. 0
        Maret 28 2018
        Sampeyan mesthi!
        bener? Apa sampeyan ngerti tembung angel iki? Aku gumun. Apa sing kedadeyan ing artikel sampeyan? Helm katon karat. Nanging penulis kepengin ngidoni, dheweke nulis "rusak". Apik banget.
        Apa sampeyan ora ngormati kita kabeh ing kene, utawa sampeyan ora bisa nemokake tembung utawa ekspresi sing bener? Ing kasus kasebut, prilaku lan kekuwatan intelektual sampeyan) katon ... Inggih, ganti tembung kasebut dhewe. Yen sampeyan bisa kanggo Pick munggah, lan ora sengaja sculpt apa.
        1. +3
          Maret 28 2018
          "... utawa ora bisa nemokake tembung sing bener ..."
          Kasunyatane yaiku tembung sing dipilih kanthi bener kanggo nanggepi komentar sampeyan ing situs kasebut dianggep minangka pelanggaran lan dilarang.
          Ngapunten, nanging agresi sampeyan. dicampur karo ora nggatekke tartamtu, iku nyengsarakke sampeyan banget. sepisanan. Nanging, sampeyan ora ngerti kanthi sampurna proses metalurgi ing perkembangan sejarah, nanging sampeyan langsung nyoba nutupi tutuk saben wong.
          Kapindho, komentator biasa. Kepengin ninggalake komentar sing mbangun, aku bakal nulis manawa penulis ora nggatekake terjemahan sumber basa Inggris, lan tembung "rusak" diterjemahake dadi "rusak", sanajan ing kontes iki kudu diterjemahake minangka "rusak" . Banjur, njupuk menyang akun peculiarities saka pengawetan saka logam arkeologi, kabeh tiba menyang Panggonan, kalebu karat. Ing kasus iki, penulis lan pamirsa bakal ngucapke matur nuwun banget kanggo klarifikasi.
          Nanging, sampeyan cepet-cepet ing saben wong, kaya Tuzik ing pad pemanas, lan kajaba tembung "bener" sing ditujokake kanggo sampeyan, sampeyan ora entuk apa-apa.
          Iki minangka bagean "Sejarah", ing ngendi wong sing waras nglumpukake sing ngormati komunikasi lan kawruh, lan hamster ora agresif saka bagean "Berita" utawa "Pendapat" kanthi intelijen tanduran tundra.
          Kanthi kabeh kekurangan, penulis ora nyebutake manure ing penggemar, amarga "penulis" kaya Samsonov lan Company wis dilakoni ing situs iki akhir-akhir iki, nanging kasunyatan sajarah normal nggunakake sumber utami basa Inggris sing paling ora bisa diakses. Bener, nambah, kritik sing mbangun. Sampeyan bakal dimangerteni lan didhukung. Go ... vnom mung ora kesusu.
          1. 0
            Maret 28 2018
            Lha... Panulis ngaku tulisane dudu tulisane bocah sekolah. Lan yen mangkono, banjur kudu tundhuk karo norma-norma tartamtu sing diadopsi ing antarane wong-wong sing nulis artikel serius kanggo wong diwasa. Tegese, carane ngurmati pamirsa umpamane.
            Ing andhap asor, penulis ora nimbang iku perlu kanggo nunjukaké sing artikel dudu kagungane, nanging mung ambruk saka basa Inggris. Lan supaya casually wrote: penulis Shpakovsky. Inggih, wiwit Shpakovsky, lan ora sawetara jenis Anglo-Saxon, supaya Shpakovsky dadi apik kanggo nulis kanggo kita apa persis kedaden kanggo helem.
            Nanging aku wanted kanggo ngirim artikel, nanging maca lan delving menyang iku ora apik banget. Lan pendekatan iki disgusts kula. Iku arang banget karu kanggo kula nalika wong, ing tangan siji, claims pendekatan ilmiah, lan ing tangan liyane, nduduhake helplessness childish. Tulis penulis kanggo Murzilka, aku ora bakal katon karo kasusahanku.
            Yen sumber digunakake, banjur dituduhake ing artikel kasebut, sanajan ana ing basa Inggris. Nanging sanajan ing kasus iki, sanajan penulis sing nganggo basa Inggris uga ora ngerti apa-apa, lan ngukir dhewe "rusak", tinimbang "dirusak dening korosi", iki ora ateges kudu nulis kaya ngono. Nah, yen sampeyan pinter lan sinau ...
            Sanadyan, bisa uga dudu titik kasebut. Yen padha nulis babagan korosi, wong mesthi bakal takon - kepiye sampeyan nemtokake endi teyeng, sing nate kalebu helm, lan ing ngendi mung bumi? Sapa wae sing ndeleng potongan wesi sing digawe saka baja 20, sing wis ana ing lemah paling ora 10 taun, bakal kaget banget yen ana sing isih ana. Nanging waja ing jaman Roma ping pirang-pirang luwih ala tinimbang baja20. Lan supaya - "dikumpulake saka sewu potongan." Ana bêsik, iku saka apa kanggo ngumpulake. Ngerti ta?
            Pak Shpakovsky wis ngiklanake kene coekakers Inggris sing nggawe kerajinan ceroboh saka lembaran tembaga lan ngliwati kerajinan kasebut minangka "salinan waja" asli kanggo reenactors. Lan saiki aku ndeleng kemajuan sing jelas - "kita ngumpulake helm saka sewu potongan! Menehi kita yuta ..."
            1. +1
              Maret 28 2018
              Sampeyan duwe posisi Thomas saka puisi Mikhalkov. Nanging sampeyan ora Stanislavsky ing ngarepe aktor. Marang kula, kawruh apa lan ing wilayah apa posisi iki didhukung? Nanging penolakan kabeh kudu adhedhasar bab liyane saka wangkal. Apa sampeyan ngerti babagan fitur pengawetan logam arkeologi ing macem-macem kahanan lan babagan proses fisikokimia sing kedadeyan ing kono?
              Lan ing tingkat artikel. Ya, aku uga ngritik lan kadhangkala ngritik dheweke kanggo tingkat iki. Nanging ing kene, sampeyan ngerti, klaim kasebut luwih akeh menyang situs sing wis nyetel level kasebut.
              Apa sampeyan pengin dadi level The English Historical Review? Apa sampeyan ngerti akeh sejarawan tingkat iki sing bakal diterbitake ing situs web VO? Banjur nulis komentar?
      3. +1
        Maret 29 2018
        kaliber
        Mesti nyesel... Tapi soal wesi sing karat neng lemah cepet banget.. Kaya kiye...
        Lan babagan sapa wae sing ora ngremukake papan iki ing lapangan, iki minangka karya saka sampeyan ...
        Apa sampeyan wis tau ngetik kolom kode? Sampeyan mbuwang ton bumi nganggo sekop ???
        Lan konsep - bumi squeezes metu saben taun, sampeyan uga ora ngerti ...
    2. +3
      Maret 27 2018
      Kutipan: michael3
      Dakkandhani, wong sing ora ngerti, tumindak apa sing bisa digunakake kanggo ngrusak helm baja lembaran dadi sewu!

      Aku ora penulis, nanging aku metallurgist profesional karo 30 taun pengalaman. Iku bakal njupuk rolas kaca kanggo nerangake ignoramuses fitur saka teknologi produksi baja banjur, supaya pracaya tembung saka bangsawan: sampeyan bisa break baja wektu yen ngerti carane!
      1. 0
        Maret 28 2018
        Apa sampeyan pengin ngomong yen baja ing wektu iku cedhak brittleness kanggo cast wesi, amarga iku ora apik banget kanggo mbusak karbon saka iku? Iki, mesthi, angel kanggo nerangake kanggo wong. Nanging isih ... Ora ketompo carane sampeyan mencet helm tempur, lan paling akeh, kanthi klambi sing paling awon, bakal dibagi dadi pirang-pirang potongan. Lan ora sewu, minangka penulis artikel ngukir tanpa mangu-mangu, tanpa ndeleng apa-apa.
        Apa ora angel banget? Telung puluh taun pengalaman nida? Kurang swagger profesional, luwih cedhak karo wong, lan kabeh bakal dijelasake ...
        1. +1
          Maret 28 2018
          Mikhail, iku penting kanggo sampeyan sing penulis ngetung jumlah potongan menyang helm pamisah? Kayane aku sing dadi titikane yaiku kepinginan kanggo pamer lesan
        2. 0
          Maret 28 2018
          Kutipan: michael3
          Apa baja ing wektu iku cedhak brittleness kanggo matak wesi, amarga iku ora apik banget kanggo mbusak karbon saka iku?

          baja ing wektu iku cedhak brittleness kanggo matak wesi, amarga kanggo mbusak saka iku slag ternyata ora becik - amarga biasane ora cukup karbon ing njero, lan ora bisa dilebur - slag dicelupake dening forging! Amarga saka slag lan werna, iku meh podho wesi cast - lan di resiki saka slag dening bola forging ing ngarsane flux rahasia khusus (disebut "pyuromachos"), "wesi putih sarwa" (ferrum candidum) iki rego urutan gedhene luwih. ! Saka dheweke, master Theophilus nggawe helm kanggo Alexander, "sparkling kaya salaka"
          Kutipan: michael3
          Ora ketompo carane sampeyan mencet helm tempur, lan paling akeh, kanthi klambi sing paling awon, bakal dibagi dadi pirang-pirang potongan. Lan ora sewu, minangka penulis artikel ngukir tanpa mangu-mangu, tanpa ndeleng apa-apa.

          yen kadhemen. Lan yen helem dikurbanake marang para dewa lan tiba ing geni ... google "brittleness abang" - banjur padha ora ngerti carane kanggo menehi hasil karo. Sampeyan ora bisa malah pecah dadi 1000 bêsik, nanging secara harfiah dadi yuta - menyang wedhi logam coarse!
          1. +4
            Maret 28 2018
            Kutipan saka Weyland
            baja iku cedhak brittleness kanggo cast wesi, amarga iku rada angel kanggo mbusak slag saka iku - sabenere amarga ana biasane ora cukup karbon ing, lan iku ora bisa kanggo nyawiji - slag wis squeezed metu dening forging.

            Kringet, getih, wedhi lan luh cah wadon... setengah jam ing ngisor meja wis, mung crawled metu ...
            Wong enom, aku lulus saka MISiS 30+ taun kepungkur. Iki minangka Baja lan Paduan, yen ...
            Apa, kanggo ibuku, "slag" ing baja? Lan, kanthi cara, ing wesi tuang - uga?
            Iki minangka masterpiece:
            Kutipan saka Weyland
            ana biasane ora cukup karbon ing, lan iku ora bisa kanggo nyawiji

            Karbon ing baja tansah "ora cukup". Apa wae ing ndhuwur 0.6% dianggep baja karbon dhuwur kajaba nglirik
            Kanggo "leleh" ... um ... deleng gambar, garis paling dhuwur (disebut liquidus) yaiku suhu leleh ...

            Titik lebur minimal ana ing endi wae ing 4.3% karbon, banjur mundhak maneh.
            Apa sampeyan paling ora maca Vika, utawa apa wae ...
            1. 0
              Maret 28 2018
              Kasunyatan sing MISiS nyemangati. Kamangka, kaya sing diomongake Bagration, yen ora salah, ora saben wong sing gumedhe iku hussar. Bener, diagram wesi-karbon kanggo mayoritas sing ana ing kene minangka alas peteng sing sampurna lan ora mungkin bisa njupuk informasi babagan kenapa helm iki ambruk. Sampeyan bakal luwih apik kanggo nggawa komposisi kimia lan metallography helm Romawi minangka spesialis.
              1. +4
                Maret 29 2018
                Kutipan saka Penasaran
                Apa sampeyan luwih seneng nggawa komposisi kimia lan metalografi helm Romawi minangka spesialis

                Ala, ora kanggo kula. Ing taun 88, aku ninggalake metalurgi ... rampung.
                Aku mung seneng karo "slag", sing "dipencet dening tukang tempa".
                Minangka kanggo wong Romawi, iki kanggo arkeolog, tinimbang.
                Kutipan saka Penasaran
                ... diagram wesi-karbon ...

                ... dipalu menyang otak kenceng. Ya, iki diagram "Triple" sing paling gampang, kanthi conto - luwih nyenengake, mula sampeyan bakal ngerti, apa kanggo "metallurgist" - outline ngguyu
                1. 0
                  Maret 29 2018
                  "Aku iki mung amused dening" slag ", kang "squeezed metu dening pandhe wesi forging".
                  Mung wong ing tembung dhewe mbatesi completion saka proses produksi wesi mentahan, kang digunakake dening Romawi. Kaya murid ing ujian.
            2. 0
              Maret 29 2018
              Kutipan: Golovan Jack
              Wong enom, aku lulus saka MISiS 30+ taun kepungkur.

              Dadi apa? Sampeyan sejarah kasengsem ing metallurgy? wong enom, Aku lulus saka KazPTI padha 30 taun kepungkur - Aku kesed kanggo pindhah menyang MISiS, sanajan aku bisa. Nanging aku bisa mbantah kanthi dhasar sing padha karo Mississian. Dadi yen sampeyan elinga yen dheweke sinau kanggo nyawiji baja ing Eropa ing taun 1740 (Benjamin Huntsman), lan produksi skala gedhe wiwit luwih saka 100 taun sabanjure - sawise konverter Bessemer (1854). ) lan tungku Siemens-Marten (1867). Ing baja modern lan wesi cast, ana tenan ora ono kanggo slag teka saka - lan sampeyan google paling ora miturut tembung "bengok" lan "pengurangan langsung saka wesi"! Aku ora ngomong babagan "teknologi Brescia" sing meh mesthi sampeyan durung krungu babagan MISiS sampeyan! Maneh, kaya sing bisa dideleng saka diagram sing diwenehake, ing suhu 1500C (lan sadurunge panemuan regenerator Siemens ora bisa ditindakake maneh), baja kanthi kandungan karbon 0,4% utawa luwih dilebur - mula, Huntsman bisa ora nyawiji baja karbon rendah (lan malah ing efisiensi medium-karbon dheweke berjuang kanggo nol - biasane baja leleh karo karbon ora luwih murah tinimbang 0,7%)
              1. +4
                Maret 29 2018
                Kutipan saka Weyland
                ing suhu 1500C, baja karo isi karbon 0,4% lan ndhuwur dilebur - mulane, Huntsman ora bisa smelt baja karbon rendah (lan ing efisiensi medium-karbon cenderung nol - biasane nyawiji baja karo karbon ora luwih murah tinimbang 0,7%)

                Iku angel mbantah ngguyu
                Kutipan saka Weyland
                Ing baja modern lan wesi cast, ana tenan ora ono kanggo slag teka saka.

                Um... Aku diajari sing slag ing baja ... ngirim ora. Utawa iku ora baja ing kabeh nglirik
                Kutipan saka Weyland
                sejarah metalurgi...

                ... Aku tau utamané kasengsem, ana akeh liyane mencet prakara.
                Nanging sampeyan
                Kutipan saka Weyland
                slag iki squeezed metu dening pandhe wesi

                - nggawe roso kesengsem indelible ing kula belay
                Sing, nyatane, kabeh Nyuwun
                1. 0
                  Maret 30 2018
                  Kutipan: Golovan Jack
                  sejarah metalurgi...
                  ... Aku tau utamané kasengsem, ana akeh liyane mencet prakara.
                  Nanging sampeyan
                  "slag diperes metu dening pandai besi tempa"
                  - nggawe roso kesengsem indelible ing kula

                  Mulane dheweke ora kasengsem ing sajarah metalurgi! ngguyu
  7. +3
    Maret 27 2018
    Senjata Numidians ana rong panah, sing diuncalake kanthi gallop, sing nambah jangkauan penerbangan lan kekuwatane, lan pedhang falcata.
    Cathetan kanggo penulis: pedhang iki diarani "mahaira hispanica", istilah "falcata" (bentuk arit) muncul ing abad kaping 19. Senajan istilah "ensis falcatus" (pedhang sing bentuke arit) kadhangkala dipigunakaké, nanging ora mung minangka adjective tanpa nomina!

    Ujung panah iku kayu. Nanging nalika nggebug bagean awak sing mbukak, ciloko ora bisa dihindari, mula helm duwe topeng tanpa gagal.
    Lan ora mung ing bagean mbukak awak. Burton ing The Book of the Sword nyebataken kasus nalika, ing kompetisi sing padha (diawetake ing Afrika nganti jamane), panah kanthi pucuk kayu nusuk tameng sing digawe saka kulit kebo lan patah tangan sing nyekel - sanajan kasunyatane peluru timbal bunder saka smoothbore ora pierce tameng kuwi!
  8. +3
    Maret 27 2018
    ,,, karya pemugaran iki digawa metu kolosal, lan pinten dhuwit ngginakaken.

    Panemuan kasebut ditindakake dening Ken Wallace, pensiunan guru lan arkeolog amatir. Ora mungkin bisa njupuk pecahan saka lemah kanthi kapisah - resikone gedhe banget.
    Situs penggalian diisi plester lan blok sing diasilake dikirim menyang laboratorium, kaya sing wis kasebut, karya pemugaran njupuk luwih saka 9 taun.
    Penggalian, konservasi lan pemugaran biaya total £ 1, sing diunggahake kanthi bantuan Dewan County lan Yayasan Latteri. Ken Wallace nampa penghargaan £650.



    http://mreen.org/armour-club/shlem-iz-hallatona-r
    oskosh-i-mosch-imperii-v-serebre-i-stali.html
  9. +1
    Maret 28 2018
    Quote: Mikado
    Soko bakal Cut mati, soko bakal sewn ing, panganan karo pil - lan woo a la.

    lan Doctor Good bakal ngandika: "Sampeyan kudu Cut kabeh! Ngenteni, iku bakal tiba dhewe" ngguyu ombenan

    Matur nuwun terhibur
  10. 0
    Maret 28 2018
    Kutipan saka Weyland
    Senjata Numidians ana rong panah, sing diuncalake kanthi gallop, sing nambah jangkauan penerbangan lan kekuwatane, lan pedhang falcata.
    Cathetan kanggo penulis: pedhang iki diarani "mahaira hispanica", istilah "falcata" (bentuk arit) muncul ing abad kaping 19. Senajan istilah "ensis falcatus" (pedhang sing bentuke arit) kadhangkala dipigunakaké, nanging ora mung minangka adjective tanpa nomina!

    Ujung panah iku kayu. Nanging nalika nggebug bagean awak sing mbukak, ciloko ora bisa dihindari, mula helm duwe topeng tanpa gagal.
    Lan ora mung ing bagean mbukak awak. Burton ing The Book of the Sword nyebataken kasus nalika, ing kompetisi sing padha (diawetake ing Afrika nganti jamane), panah kanthi pucuk kayu nusuk tameng sing digawe saka kulit kebo lan patah tangan sing nyekel - sanajan kasunyatane peluru timbal bunder saka smoothbore ora pierce tameng kuwi!

    Kanca, bakal kelangan yen sampeyan tumindak minangka penulis.
  11. +1
    Maret 29 2018
    Nuwun sewu, dudu ahli sejarah, nanging aku seneng sejarah ... Lan ora mung saka ukiran lawas ..
    Deleng pengawetan apa sing ana ing foto. Iki mesthi dudu tema Romawi, nanging kita, lan mesthi ora "kuna" kaya helm ...
    Kajaba iku, ditemokake ing wilayah Nizhny Novgorod ...
    Para ahli mbokmenawa bakal nemtokake ...
    Aku ngerti apa iku.
    1. +1
      Maret 29 2018


      Gambar siji maneh
      1. +1
        Maret 29 2018


        Lan foto liyane maneh
        1. +1
          Maret 29 2018
          Para sutresna sejarah .... miturut babad sing ora ana ...
          1. +1
            Maret 29 2018
            Mugi periode ditemtokake? plus minus 200 taun?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"