Sing nandhang sangsara marga saka imané. Bagean siji

273
Ora dadi asring wong tiba ing tangan saka pesawat saka dokumen sing ngijini sampeyan kanggo nglacak ing rinci siji utawa liyane sajarah acara. Kenging punapa? Ya, amarga dokumen sing diklumpukake ing arsip iki isih kasebar. Kajaba iku, ana akeh, lan asring ditulis ing tulisan tangan kikuk lan ing kertas kuning sing tiba ing tangan. Nggawe siji dokumen kasebut ora gampang. Nanging kepiye yen ana ... ewonan? Wong-wong sing wis nyetel dhewe goal kuwi pantes kabeh bab, ora preduli topik sajarah apa padha milih kanggo karya kuwi, nanging wong-wong sing menehi hasil karo dokumen bab repressions monstrous saka 30s abad pungkasan, digawa metu ing pakurmatan saka -disebut "keadilan sosial". Ora saben wong nyadari, contone, sing ing antarane sing dijupuk lan didakwo, kontingen utama ora marshals, komandan tentara, "profesor abang", perwira keamanan lan "Bolsheviks lawas", nanging petani hardworking prasaja. Ana luwih saka 60% saka wong-wong mau ing dhaptar sing ditembak lan dilebokake ing kemah. Sapa sing kalebu Trotskyis lan mata-mata Jepang? Kaum tani mung dibubarake minangka kelas, kayadene wong tani Inggris dibubarake ing jaman anggar lan "hukum getih" marang wong-wong sing ora duwe omah lan pengemis.


Iki, Mortyrologist Penza iki.



Pukulan liyane disabetake ing wilayah alam roh. Iku ora bakal exaggeration kanggo ngomong sing abad kaping 1917, kang nggawa catastrophes sosial global kanggo manungsa, mlebu ing sajarah Gréja Ortodoks Rusia uga minangka jaman sing menehi Gréja Ekumenis nomer ora kaetung saka panandhang kanggo iman Kristus lan suci. martir. Ideologi theomachist sing menang ing Rusia ing taun 1917 ngamuk nyerang Gréja Rusia kanthi buron sing mung sebanding karo buron saka wong Kristen pisanan. Iki jotosan, kang numpes Gréja Suci ing Fatherland kita ing 1919-1922 lan 1937, banjur digabung menyang buron pancet Gréja lan tekan apogee ing 1938-1000, lan banjur terus ing macem-macem formulir nganti ulang 70th saka Baptisan saka Rusia . Sajrone periode iki, luwih saka XNUMX taun, akeh ewu lan ewu Ortodoks - saka hierarki gereja nganti petani prasaja sing urip ing cara urip agama lawas, padha ngalami repressions paling abot - padha tiwas lan rampung ing pakunjaran lan. kemah kanggo jeneng mung Kristus, kanggo kamardikan kalbu, nyatakake ing tembung dening pamaréntah Soviet.

Dadi telu wong ditemokake ing Penza: Alexander Dvorzhansky, Sergei Zelev lan Archpriest Vladimir Klyuev, sing nliti ewu kasus wong sing disalahké amarga iman, narik karyawan Kantor FSB kanggo Wilayah Penza kanggo karya iki, sing njupuk kerja keras. karya nggarap file investigasi sing disimpen ing arsip administrasi, lan minangka asil saka kabeh karya kasebut, dheweke nyiapake "Penza Martyrology saka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka pracaya marang Kristus" - "Wong mursid bakal urip kanthi pracaya" volume 583 kaca. Karya ing "Mortyrology" suwene 17 taun. Isine luwih saka 2200 jeneng wong sing nandhang sangsara amarga iman. Korban kanthi cara sing beda-beda: ana sing dipenjara telung taun, lan ana sing nampa ukuran paling dhuwur. Sing nggumunake, ing antarane sing terakhir ana akeh suster wadon. Mesthine padha nyebul sepur, nyolong gandum pertanian kolektif utawa diwutahake wedhi menyang bagean rubbing. Dideleng saka tumindake, dheweke ditembak mung amarga dheweke ... biarawati. Padha dijupuk wanita, ora wong sing bisa njupuk gaman. Utawa apa pamaréntah Soviet wedi banget marang wani lan tembung sing bisa diucapake? Kasunyatan manawa "paukuman" kasebut wis ora adil, ora bisa dipungkiri, nanging sejatine mung pidana.


Kaca saka "mortirologi"

Nanging, Gréja dhewe nganggep lan isih nganggep pati minangka prestasi martir kanggo ngakoni iman Ortodoks, lan diajeni minangka salah sawijining kabecikan Kristen, minangka peparingé Gusti Allah, minangka makutha sing pantes kanggo urip kadonyan. Makna martir dumunung ing penolakan lengkap lan pungkasan saka awake dhewe kanggo katresnan Kristus, ngetutake Juruwilujeng nganti nandhang sangsara ing kayu Salib, ing salib bebarengan karo Panjenengane lan kesatuan langgeng karo Gusti Allah. Gusti Yesus Kristus piyambak, liwat para Rasul suci, bola-bali ngandika bab iki ing Kitab Suci: "Sapa wae sing kepéngin mèlu Aku, nyingkur awake dhewe, manggul salibe lan mèlu Aku" (Mat. 16:24).

Lan ing antarane wong-wong, prestasi martir iki tansah dihormati. Kristen kuna karo reverence gedhe ngreksa memori saka martir disalib ing salib, ambruk loro dening singa ing arenas circuses kuna. Sisa-sisané wong-wong sing jujur ​​padha dibusak saka salib, disarèkaké kanthi pakurmatan, lan getih mursid, minangka kuil, scraped mati dening tangan saka wong-wong pracaya saka arenas sirkus. Tradhisi babagan urip lan tumindake kasebut kanthi teliti diwarisake saka tutuk menyang cangkem, saka generasi menyang generasi. Sampeyan ora bisa nampa kabeh iki, sampeyan bisa ngguyu kanthi banter lan dhewe, nanging ora bisa nyabrang, amarga ing kabeh iki, kaya ing pirang-pirang perkara, budaya kita, peradaban kita katon, sing ora bisa. nyabrang metu.

Informasi babagan martir anyar wiwit diklumpukake ing Rusia wiwit buron Gréja wiwit. Dadi, ing salah sawijining paragraf keputusan Dewan Suci Gréja Ortodoks Rusia tanggal 18 April 1918, ujar: "Anjurake Administrasi Gréja Agung kanggo ngumpulake informasi lan menehi kabar marang populasi Ortodoks liwat publikasi sing dicithak lan tembung sing urip babagan. kabeh kasus buron Gréja lan panganiaya marang confessors saka iman Ortodoks.

Dadi penulis "Mortyrology" nindakake kabeh kanggo extract saka non-eksistensi jeneng sing undeservedly nandhang sangsara sak taun represi kanggo kapercayan agama. Lan saiki wong-wong Penza bisa ngerteni sapa dheweke, disiksa amarga iman, sing nasibe dicethakaké ana ing buku iki ing ngarep mata. Iki padha wong saka asal beda, pendidikan lan pendhudhukan, nanging siji cara utawa liyane disambungake karo iman Ortodoks, kang kanggo ewu taun wis basis saka kabeh Russian spiritualitas, budaya lan negara. Apa iki apik utawa ala - maneh, ora ana sing bisa diganti ing kene. Iku! Ortodoks, minangka agama dominan Rusia lawas, sinau ing kabeh institusi pendidikan. Bapak-bapak lan simbah-simbah ngajari bocah-bocah maca saka Psalter, pangandikane Gusti Allah diucapake saka ambos candhi; hajat pasamuwan, prosesi agama, glorification saka wong-wong mursid - kabeh acara iki dadi basis ora mung spiritual, nanging uga urip sekuler saka wong Rusia, amarga wong ora bisa ing preian pasamuwan. Iman ing Gusti Allah permeated lan kasucèkaké kabèh urip wong Rusia, kabeh cara urip, kabeh gegayuhanipun lan undertakings. Roh iman lan wedi marang Gusti Allah tansah urip ing wong Rusia, lan karo tekane saka wektu Gusti Allah-perang, akeh wong ora bisa mung njupuk lan ngganti cita-cita Kristen, nolak kepungkur, ilang support spiritual.


Lan siji maneh - nasibe wong ...

Riset modern nuduhake manawa bagean penting saka masyarakat Rusia modern durung bisa adaptasi kanthi lengkap kanggo karusakan sistem Soviet lan ekonomi pasar anyar. Dheweke ngalami stres lan rasa ora nyaman sacara psikologis. Akeh sing njupuk antidepresan, sing dodolan terus berkembang. Nanging sawise kabeh, bab sing padha njupuk Panggonan sawise 1917, lan malah meh kanggo ombone luwih, mung banjur ora ana kang krungu saka psychotherapists, lan alkohol minangka antidepresan utama.

Kajaba iku, Gréja Rusia sanalika sawise taun 1917 ngrasakake permusuhan saka panguwasa Soviet, lan ing wektu iku, pukulan pisanan ditindakake marang para ulama. Ora nggumunake yen ing "Martyrology" wakil saka ulama nggawe luwih saka setengah saka pribadine. Akèh imam sing kondhang lan dihormati ing provinsi Penza. Wong sing berpendidikan lan berbudaya. Tiyang ingkang budi pekerti luhur. Kanthi setya, padha ngabdi marang Gusti Allah lan wong-wong mau kadhangkala nganti pirang-pirang dekade ing siji paroki: padha mbangun gréja, almshouses lan sekolah, perang nglawan vices sosial, padha melu sajarah lokal, lan diterbitake sastra spiritual. Lan ing pungkasan, dheweke dadi target serangan monstrous saka masyarakat Soviet anyar, sing mbutuhake ora mung mungsuh njaba nanging uga internal. Lan sapa wae, sing ngganti dheweke, apa budaya spiritual lan kewajiban moral kanggo masyarakat dadi dhuwur?

Klompok gedhe liyane, kaya sing wis ditulis babagan, petani. Petani, minangka paroki gereja, asring banget taat, dadi ketua dewan gereja, nyanyi ing paduan suara gereja, lan aktif mbantu imamat. Iku ora exaggeration kanggo nimbang sing petani ing Rusia minangka klompok sosial utama ing ngendi tradhisi Ortodoks dikumpulake lan dilestarekake nganti pirang-pirang abad. Mula, wong-wong sing dibuwang lan dibuwang sajrone taun-taun kolektivisasi bisa uga dianggep minangka jumlah wong sing nandhang sangsara amarga iman. Saliyane para ulama lan wong awam sing ditindhes sajrone taun-taun kakuwasan Soviet amarga dadi kagungane Gréja Ortodoks Rusia, buku kasebut uga nyebataké sawetara pemilik tanah lan pedagang, sing, sanajan ora langsung menyang urusan pasamuwan, nanging nandhang sangsara. ktitor, mbangun pasamuwan lan dermawan pasamuwan.

Klompok khusus ulama sing ditindhes, sing kadhaptar ing bagean khusus ing pungkasan buku, minangka wakil saka tren Renovationist lan Gregorian, sing nyimpang saka Gereja Patriarchal kanonik lan ora nate rukun karo dheweke nganti mati. Nanging, dheweke uga nandhang sangsara amarga iman, sanajan dheweke nyimpang saka dalan kanonik sing ditampa.

Mayoritas wong sing kasebut ing martirologi dituntut miturut Pasal 58 KUHP RSFSR, yaiku, kanggo kegiatan anti-Soviet. Sing terakhir iki diinterpretasikake kanthi wiyar banget, sing ndadekake bisa ngatasi mungsuh rezim, ora mung saka komponen pidana kasus kasebut, nanging saka basis politik. Lan amarga kegiatan agama dianggep minangka salah sawijining jinis agitasi anti-Soviet, jelas manawa para ulama sing ana ing Pasal 58 ing wiwitan.


Lan iki uga biarawati lan dheweke uga ditembak ...

Buku kasebut ngilangi kasunyatan manawa ana ukuran minangka nyabut hak-hak sipil, lan ditrapake kanggo kabeh pendeta lan karyawan candhi tanpa istiméwa. Wiwitan langkah repressive iki wiwit taun 1920-an. "Disenfranchised", nyatane diusir saka masyarakat. Dheweke dilarang kerja ing institusi negara, ora bisa sinau ing sekolah Soviet lan institusi pendidikan liyane, utawa gabung karo peternakan kolektif. Padha dadi outcasts saka masyarakat Soviet, wong sing, ing kasunyatan, padha pinasthi keluwen lan pati. Nanging akeh kulawarga sing ana hubungane karo agama sing gedhe, sing ana bocah 10 utawa luwih. Lan penahanan wong tuwa dadi kejut gemeter sing jero kanggo jiwa bocah cilik. Dheweke wis ngerti yen wong tuwane, bapak lan ibune, ora nindakake apa-apa, ora ngrancang ala marang panguwasa, amarga "budhak ora mung manut marang bendarane sing apik, nanging uga sing kasar" - lan dheweke ngelingi iki. Nanging, panguwasa wis pinasthi bocah-bocah kuwi dadi yatim piatu, lan padha eked metu orane sengsara ing panti asuhan, panti asuhan, dipoyoki lan moyoki ing "bener" kolektif Soviet. Apa sing ana ing jiwane ora ana kapentingan kanggo para pemimpin Soviet.

Martirologi nduweni akeh sumber sing beda. Penulis nyathet dokumen, nyebutake kutipan saka surat sing isih urip, salinan protokol interogasi lan memoar individu, sing ndadekake bisa luwih ngerti urip wong sing diterangake ing kono. Ana uga akeh foto, foto pra-revolusioner lan investigasi saka kasus korban, sedulure, omah sing dienggoni, gréja sing dilayani, lan macem-macem dokumen. Biografi paling cendhak yaiku "lair, dilayani, ditembak" utawa kayata: "Dihukum 10 taun ing kamp kerja paksa". Lan saiki mikir babagan apa sing ana ing mburi garis cendhak iki: telusuran lan penahanan ing wayah wengi, bocah-bocah nangis, pisah karo bojone sing ditresnani, interogasi ing wayah wengi, digebugi, ndeleng ing platform, pindhah liwat pengiring, transportasi pirang-pirang wulan ing gerbong reged lan nyekel. , banjur - salju jero, barak dank, pasuryan es, logging, penyakit, frostbite, pati, layang langka kanggo sederek ing scraps saka kertas bungkus, melankolis chilling lan mung siji pikiran - "Kanggo apa, Gusti?" lan pikiran konco iku ing ngisor iki - "Ngapura wong-wong mau, Gusti, amarga padha ora ngerti apa sing lagi dilakoni!"

Nanging maneh, penting kanggo nandheske yen wong-wong iki nandhang sangsara kabeh ora kanggo "politik" lan ora kanggo "fluktuasi bebarengan karo dalan partai", padha tahan kanggo iman ing ideal Kristus, kanggo Gréja Ortodoks. Lan ing prestasi saka kasangsaran iki, kaya ing abad kapisan, kaluhuran saka roh Kristen dicethakaké ing kabeh. Saka jumlah total wong-wong sing ditindhes amarga iman lan Gréja, sing digandhengake karo tanah Penza, luwih saka 30 wong wis dimuliakake dening Gréja Rusia minangka wong suci, sing kalebu ing Katedral Martir Anyar lan Confessors Rusia. Ing antarane yaiku Hieromartyrs John (Pommer), Uskup Agung Riga; Tikhon (Nikanorov), Uskup Agung Voronezh; Augustine (Belyaev), Uskup Agung Kaluga; Pavlin (Kroshechkin), Uskup Agung Mogilev; Thaddeus (Uspensky), Uskup Agung Tver; Germogen (Dolganev), Uskup Tobolsk; Feodor (Smirnov), Uskup Penza; Archpriests John Artobolevsky, Evfimy Goryachev, Vasily Yagodin; Imam Filaret Velikanov, Mikhail Pyataev, Vasily Smirnov, Gavriil Arkhangelsky, Arefa Nasonov, Vasily Gorbachev, Athanasius Milov, John Dneprovskiy, Viktor Evropeitsev, Peter Pokrovsky; deacons Mikhail Isaev, Grigory Samarin; Martir Hegumen Methodius (Ivanov), Hieromonk Pachomius Skanovskiy (Ionov), Hieromonk Gerasim (Sukhov); Rev. Confessors Archimandrite Gabriel saka Melekessky (Igoshkin) lan Archimandrite Alexander saka Sanaksarsky (Urodov); Hieroconfessor Imam John Olenevsky (Kalinin); Martir Abbess Eva Chimkentskaya (Pavlova) lan biarawati Elena (Astashkina); Martir Agrippina Kiseleva saka Karaganda. Imam Nikolai Prozorov dipunkanonisasi déning Gréja Ortodoks Rusia ing njaba Rusia ing taun 1981.


Mortyrologist iki uga menarik amarga ngemot akeh foto sing unik.

Saka keuskupan Penza, papat calon diwenehi kanggo kanonisasi: imam sepuh John Olenevsky, Uskup Theodore (Smirnov) lan imam Gabriel Arkhangelsk lan Vasily Smirnov sing nandhang sangsara karo dheweke. Liyane dicalonake dening keuskupan liyane. Dina Pengetan Martir Anyar lan Pengakon Penza didegaké tanggal 4 September, yaiku dina séda Vladyka Theodore (Smirnov) lan wong-wong sing dipatèni karo dheweke.

Mesthine, saiki meh kabeh wong sing jenenge martirologi wis direhabilitasi. Nanging apa tegese kasunyatan iki? Iki ora liya minangka asil alami saka demokratisasi masyarakat kita, nanging ora nambah apa-apa sing penting kanggo biografi wong-wong iki sing wis rampung mati syahid.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

273 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    April 10 2018
    Lan kenapa ora ngelingi wong-wong sing pracaya Lawas ... Pira sing padha diobong ing Tsarist Rusia ing siji wektu ...
    1. + 12
      April 10 2018
      Ayo padha elinga! lan ing kene kita bakal weruh yen ngobong diri minangka protes! Wong duwe pilihan, mung bisa mlayu saka negara, bisa ngobong awake dhewe! lan pilihan apa para biarawati lan kejahatan apa sing ditindakake kanggo artikel eksekusi?
      Uni rasa ora nyaman sacara: kaya batur sing ditinggal tanpa majikan ora ngerti apa sing kudu ditindakake!
      1. +5
        April 10 2018
        Kutipan: K.A.S
        ngobong dhiri

        Iku ora mung ngobong dhiri.
    2. + 17
      April 10 2018
      Kutipan saka Vard
      Lan kenapa ora ngelingi wong-wong sing pracaya Lawas ... Pira sing padha diobong ing Tsarist Rusia ing siji wektu ...

      Duwekekobongan wis ana ing ..... abad kaping 17! Lan ana pira?
      Ing USSR, kira-kira mayuta-yuta wong sing ditindhes, lan iki ana ing tengah abad kaping 20, sawise pengadilan juri sing wis ana ing Rusia!
      Iku throwback menyang abad tengahan peteng, nanging ing skala luwih gedhe.
      Iku elek kanggo maca Mortyrologists kuwi: pikiran nolak kanggo ndelok kekejeman iki ing hubungan kanggo ITS fellow citizens!
      Aku maca buku memori kanggo wilayah Smolensk: repressed .... pangon, pandhe wesi, ibu rumah tangga ....
      babagan Gréja Ortodoks Rusia: saka 60 gréja, paroki lan biara, nganti 000 tetep aktif 340! Iku mateni saka institusi sing kanggo abad digawe Rusia Rusia, Rajapati Rusia.

      Thanks kanggo Vyacheslav Olegovich kanggo mundhakaken topik hi
      1. + 17
        April 10 2018
        Mungkasi ngapusi babagan *membakar diri*.
        Kekerasan lawas saka introduksi agama Kristen ora ana sing nylametake. Malah ana bukti baptisan kira-kira * padha karo para rasul *. Wong mukmin mung kena getih apa sing kedadeyan. Ing Romanov, agama Kristen dadi iman negara. Banjur pasamuwan dadi sing paling sugih ing tanah lan ing babu. Pasamuwan dagang ing wong sing dibaptis dhewe, yaiku pasamuwan ora nolak duwe * jiwa * kanggo produke. Sawise * pamisah *, wong-wong sing diweruhi ing ora netepi kanon saka layanan pasamuwan kadhangkala dipatèni dening kabeh desa. Iku banjur muncul *nyobong dhiri*, iki nalika wong daulat, sawise * ngresiki *, ngobong kabeh mayit. Tim militèr biara, bebarengan karo prajurit, nggawe EMPIRE RUSIA. Miturut sawetara akun, iku biaya katelu saka populasi. Lan carane akeh pakunjaran pasamuwan ana? Lan pira akeh sing ngliwati pakunjaran kasebut. Pakunjaran paling misuwur ana ing Solovki. Iki pakunjaran pasamuwan, lan carane akeh wong wis ilang ing tanpa tilak liwat abad? Nanging ing nangis kanggo * lugu *, mung * korban * OTORITAS SOVIET, sing meh ora nggunakake sepersepuluh saka pakunjaran gereja, sing dielingi.
        Ing taun 1917, sauntara ngilangake upacara ibadah sing wajib lan gereja langsung kosong. Lan nalika padha wiwit ngrebut emas, kabeh pasamuwan shobla ora mung dadi bungah, nanging uga aktif banget ndhukung loro wong kulit putih lan interventionists lan kabeh limo kepala Batek beda.
        Aku tansah nggumunake carane pasamuwan nganggep para penjahat kanthi hormat. Ing kabeh * zona * tansah ana pop sing absolves dosa.
        1. +2
          April 10 2018
          Kutipan: Vasily50
          Mungkasi ngapusi bab *ngobong dhiri*.

          Apa sampeyan bisa mbantah? ora? Apa banjur tembung gedhe iki?
          Kutipan: Vasily50
          Nanging ing nangis kanggo * lugu *, mung * korban * OTORITAS SOVIET sing dielingi, singdigunakake meh sepersepuluh saka pakunjaran pasamuwan

          Ing RUSIA nerangake APA iki? belay
        2. +6
          April 10 2018
          Kutipan: Vasily50
          Mungkasi ngapusi
          wong ateis! "Waspada marang nabi palsusing teka ing kowé nganggo sandhangan wedhus, lan ing njero ana asu ajag predator. Saka wohe sampeyan bakal ngerti dheweke. Apa padha nglumpukake woh anggur saka eri, utawa woh ara saka eri? Dadi saben wit sing apik ngetokké woh sing apik, nanging wit sing ora apik ngetokké woh sing ora apik. Wit kang becik ora bisa metokake woh kang ala, utawa wit sing ala ora bakal ngetokké woh sing apik. Saben wit sing ora ngetokké woh sing apik bakal ditegor lan dibuwang ing geni." ( Matéus 7:15-19 ).
          1. +5
            April 10 2018
            Sampeyan uga bisa ngelingi iki:

            "Lan sing sapa ngrungokaké pangandikaningSun lan ora nindakaké iku, kaya wong sing mbangun omah ing lemah tanpa dhasar. Sanalika kali iku tiba ing omah, dheweke langsung ambruk, lan tibane gedhe." ( Mt. 7:24–27 ).

            Lan kita kabeh ngerti apa sing diarani "omah" iki, ing ngendi dheweke ngadeg, lan ing taun apa ambruk!
        3. + 14
          April 10 2018
          Oh, bungah banget para juara demokrasi lan Gréja.
          Iku apik tenan carane pasamuwan lan para pengikut Kristus Yahudi ngapura awake dhewe.
          Nanging, kanggo wong sing ora duwe pendidikan, ROC dadi ROC mung ing taun 1943, sadurunge ditulis ing dokumen - Ortodoks Katolik Yunani. Gréja Luar Negeri, karo Gréja Ortodoks Rusia saiki gabung, ndhukung Nazi lan Hitler pribadi.
          1. +3
            April 10 2018
            Kutipan: Vasily50
            Nanging, kanggo wong sing ora duwe pendidikan, ROC dadi ROC mung ing taun 1943, sadurunge ditulis ing dokumen - Ortodoks Katolik Yunani.

            Sampeyan, ignoramus, wis diterangake kaping yuta sing ora tau lan ora ana dokumen Gréja Rusia minangka "Katulik Yunani" Ora jenenge!
            Bisa pira iki nggawa omong kosong? wong bodho
          2. 0
            April 13 2018
            Kutipan: Vasily50
            Gréja Luar Negeri, karo Gréja Ortodoks Rusia saiki gabung, ndhukung Nazi lan Hitler pribadi.

            Miturut cara, Gréja Ortodoks Rusia saiki resmi nganggep saben wong sing perang nglawan Hitler minangka sesat.

            Organisasi sing apik ing pendapatku.
        4. Bai
          +7
          April 10 2018
          Kekerasan lawas saka introduksi agama Kristen ora ana sing nylametake.

          Incas lan Aztec bisa ngomong bab iki utamané uga yen padha slamet.
        5. +1
          April 11 2018
          Kutipan: Vasily50
          Pakunjaran paling misuwur ana ing Solovki. Iki pakunjaran pasamuwan, lan carane akeh wong wis ilang ing tanpa tilak liwat abad?

          В ratusan kaping kurang saka ing Solovki padha kanggo rong dekade pisanan saka Soviet am panguwasa!
      2. +7
        April 10 2018
        The New Martyrs and Confessors of the XNUMXth century is a special phenomenon in history. Ing abad pungkasan, jumlah wong sing nandhang sangsara marga saka iman ing Rusia dibandhingake karo jumlah martir ing abad pisanan Kristen.
        Kenangan langgeng.
        1. Bai
          +7
          April 10 2018
          Ing abad pungkasan, jumlah wong sing nandhang sangsara marga saka iman ing Rusia dibandhingake karo jumlah martir ing abad pisanan Kristen.

          Lha, kok tuwuh kaya ngono? Mung amarga padha mati ing tangan Bolsheviks, lan ora Romawi?
          1. Komentar wis dibusak.
        2. +2
          April 13 2018
          Kutipan saka hoc vince
          Ing abad pungkasan, jumlah wong sing nandhang sangsara marga saka iman ing Rusia dibandhingake karo jumlah martir ing abad pisanan Kristen.

          Ing Putin, kita uga duwe akeh wong sing nandhang sangsara amarga iman - martir-martir.

          Cepet mlayu eling lan mratobat.
          1. 0
            April 13 2018
            "Ing Putin, kita uga duwe akeh wong sing nandhang sangsara amarga iman - martir-martir"
            Apa sampeyan ngomong babagan? Sapa sing nyiksa, ngendi? Jeneng - iki jumlah ageng, sumber?
            1. +1
              April 13 2018
              Basaev, Baraev, Khattab, Dudayev, Maskhadov, Abu Umar, Raduev, Gelaev...

              Nangis babagan saben wong.
              1. 0
                April 14 2018
                Apa sampeyan mbedakake teroris saka wong percaya?
                Oke, pribadi, dadi pribadi, nanging rinci lan kanthi sumber
                1. +2
                  April 14 2018
                  Padha nandhang sangsara ing cara sing padha kanggo iman.

                  Aja shirk, pacangan standar pindho lan nangis kanggo kriminal.
      3. Bai
        + 18
        April 10 2018
        Iku paten pinaten institusi sing kanggo abad digawe Rusia Rusia, Rajapati saka Rusia.

        Iku mateni institusi sing ngalangi pangembangan Rusia. Peter I duwe konflik karo pasamuwan (dheweke nyawiji lonceng) - Rusia nggawe lompatan sing cetha ing pembangunan, ing USSR ana konflik karo pasamuwan - lompatan gedhe ing pembangunan digawe, kita isih nggunakake woh-wohan saka pangembangan USSR (lan ora perlu ngomong yen "yen ora revolusi, banjur ... Sajarah ora ngerti swasana ati subjunctive). Lan saiki kita duwe kasunyatan indisputable - ora A SINGLE negara Ortodoks wis ngrambah sukses ngelingke ing ilmu, teknologi lan ekonomi Apa Rusia saiki lan apa Rusia bangga (malah mung nyimpen saka karusakan) - Warisan saka "godless" USSR.
        1. +4
          April 10 2018
          Kutipan saka B.A.I.
          ing USSR ana konflik karo pasamuwan

          Apa sejatine konflik kasebut? Mangga nuduhake apa iku, ngendi sisih lan kabeh masalah penting saka "konflik" iki.
          1. Bai
            +8
            April 10 2018
            Penulis menehi dhaptar wong sing ditembak. Apa iki ora konflik? Ora perlu golek kesalahan karo kasunyatan yen USSR muncul mengko. Kekuwatan Soviet ana ing endi wae.
            Sampeyan bisa milih nomer apa wae:
            Rektor Institut Teologi St. Tikhon, Imam Agung V. Vorobyov: "Ora ana rong ewu taun ana buron kaya ing Rusia ing abad kaping XNUMX. Lan ora tau ana Gréja liyane sing menehi Gusti Allah minangka martir kaya Gréja Rusia. Kita wis nampa dhaptar repressed ulama, kira-kira 2500 jeneng, nggawe database martir anyar, ngemot 9000 artikel biografi".

            Deacon Andrey Kuraev: "Sajrone taun buron unprecedented, Gréja Rusia wis ilang luwih saka 200000 ulama. Luwih saka setengah yuta ulama ditindhes."

            Sejarawan N.A. Krivova: "Miturut statistik paling anyar saka Institut St. Tikhon Ortodoks, jumlah total ulama sing ditindhes ing taun 1921-1923 ana 10000 wong, saben kaping lima ditembak, total - kira-kira. 2000 wong... Dinamika represi ngomongake babagan tambah akeh korban, 1929-1931. - 5 kaping luwih saka taun 1922, 1937 - 20 kaping luwih saka taun 1922".

            Yen miturut pendapat sampeyan iki tentrem lan kekancan - nggih, maju ...
            1. Bai
              + 15
              April 10 2018
              PS. Lan kaya biasane, aritmetika cilik:
              jumlah ulama sing ditindhes ing taun 1921-1923 gunggunge 10000 wong, saben kaping lima ditembak, total - udakara 2000 wong ... Dinamika represi nuduhake paningkatan jumlah korban, 1929-1931. - 5 kaping luwih saka ing 1922, 1937 - 20 kaping luwih saka ing 1922.

              Jumlah pendeta sing kadhaptar - wiwit Februari 1937, ana luwih saka 24000. Mesthine, dhaptar iki kalebu pendeta saka kabeh komunitas agama sing didaftar ing USSR: Ortodoks-Tikhonian, Renovationist, Old Believers, Baptists, Evangelis, Muslim, lan Katolik lan Yahudi. Kepiye nomer kasebut dadi 200 ewu imam Ortodoks sing ditindhes?
            2. +7
              April 10 2018
              Kutipan saka B.A.I.
              Penulis menehi dhaptar wong sing ditembak. Apa iki ora konflik? Ora perlu golek kesalahan karo kasunyatan yen USSR muncul mengko. Kekuwatan Soviet ana ing endi wae.

              Iki dudu konflik. Iki, nyuwun pangapunten, pembantaian warga negarane, sing ora duwe kapercayan tartamtu karo panguwasa negara iki, nanging ora ana konflik.

              Konflik yaiku kahanan sing saben pihak ngupaya njupuk posisi sing ora cocog lan ngelawan kepentingan pihak liyane.

              Ing ngendi lan kapan Gréja ngupaya njupuk posisi sing ora cocog karo posisi pamaréntahan anyar? Malah "penyitaan barang-barang berharga gereja" sing kondhang ditampa dening patriark, mung sing dikarepake yaiku kontrol sing nyukupi ing ngendi barang-barang sing penting banget - kanggo tuku panganan kanggo kabutuhan wong sing keluwen, lan liya-liyane, wiwit bebaya. saka "pengayaan pribadi" saka wong sing nggawe penyitaan dhuwur banget lan cukup.
              Dadi ora ana konflik ing pemahaman langsung. Ana mung pembantaian wong-wong sing bisa dianggep mbebayani, amarga tinimbang Kristen, agama anyar, komunisme, dadi agama dominan ing negara kasebut. Mekaten.
              1. Bai
                +9
                April 10 2018
                Dadi ora ana konflik ing pemahaman langsung. Iku mung ontran-ontran

                Njupuk N.A kasebut ing ndhuwur. Krivova, sing ora bisa dicurigai tresna marang pamrentah Soviet (kaya sing kita deleng saka petungane):
                N.A. Krivova: "Perang sipil nambah hubungan antarane pamrentah lan Gréja, amarga akeh ulama Ortodoks gabung karo para mungsuh kekuwatan Soviet. Mung ing Ural wiwit Oktober 1917 nganti 1920. 118 pidato anti-Soviet kanthi partisipasi para ulama, sing 13 bersenjata".

                Iki minangka paukuman sing pantes. Malah apologists saka ROC ngakoni yen Gréja, kanggo sijine iku mildly, aktif nentang rezim Soviet. Kita kabeh ngerti yen dheweke ditembak amarga kejahatan sing luwih murah.
                1. +1
                  April 11 2018
                  Kutipan saka B.A.I.
                  Malah apologists saka ROC ngakoni yen Gréja, kanggo sijine iku mildly, aktif nentang rezim Soviet.

                  Cukup aja bingung sabab karo efek! Iki geng Lenin am wiwit mrentah dheweke karo repressions massa marang Gréja! Lan aja lali babagan Marxisme: kok Fidel hi ora nindakake represi marang Gréja - ICHH, ing Kuba, apa panguwasa sing dianggep komunis duwe pangerten sing lengkap karo Gréja?
            3. +3
              April 13 2018
              Kutipan saka B.A.I.
              Deacon Andrey Kuraev: "Sajrone taun buron unprecedented, Gréja Rusia wis ilang luwih saka 200000 ngulama. Luwih saka setengah yuta ulama padha ditindhes.

              Aneh. Pancen, ing kabeh tsarist Rusia sadurunge revolusi ana ora malah satus ewu pendeta saka kabeh pengakuane digabungake.

              Ketoke, Bolsheviks kloning imam, kaya ing tandha abang. Utawa diimpor saka jagad paralel liwat wormhole - ing skala industri.

              Nanging imam kloning iku omong kosong, amarga Bolshevik duwe mesin wektu:
              padha dijupuk ing Polandia ing 1940 karo cartridges Jerman 1941!
        2. +4
          April 10 2018
          Kutipan saka B.A.I.
          Iku mateni institusi sing ngalangi pangembangan Rusia. Peter I duwe konflik karo pasamuwan (dheweke nyawiji lonceng) - Rusia nggawe lompatan sing cetha ing pembangunan,

          Ortodoks digawe Rusia-Rusia. Monumen paling misuwur lan kuna saka wong Rusia, kang sijine nyawa lan katresnan gréja Ortodoks, iki saksi nyata lan nyata, padha admired dening donya kabèh!
          Sadurunge Peter, negara paling gedhe ing donya, mesthi, "ora" wong bodho lol
          Kutipan saka B.A.I.
          lompatan buta ing pembangunan wis digawe

          Ya, padha kejiret ing konsumsi lan sandhangan ing 1913 wis .... ing [b]1950-an wong bodho
          Kutipan saka B.A.I.
          Lan saiki kita duwe kasunyatan sing ora bisa dibantah - Ora ana siji negara Ortodoks sing wis sukses ing ilmu, teknologi lan ekonomi.

          belay
          ALL ilmuwan proyek atom lan ruang angkasa sinau ing universitas kekaisaran lan guru kekaisaran Ortodoks Rusia, akeh sing nggawe karir malah sadurunge VOR.
          Kutipan saka B.A.I.
          Apa Rusia saiki duwe lan bangga (malah mung nyimpen saka karusakan) iku warisan saka "godless" USSR.

          USSR nampa sadurunge dheweke negara digawe karo ilmu majeng, universitas, pabrik, lan, paling Jahwéh, karo sumber unik lan larang regane utama - wong RUSSIAN - pinter, enom, cepet-akeh, kebak energi.
          wong Bolshevik dipotong saka digawe dening Ortodoks negara paling gedhe ing donya Saka Rusia- bagean ageng, kang digawe dening abad saka pegawe lan getih saka wong Rusia.
          Ing wong-wong mau padha teka munggah karo sing disebut. "Ukrainians" lan "Ukrainians". AT ibukutha Rusia kidul Rusia Odessa lan Yekaterinoslav Russophobic umpluk ireng raging, nanging Ukrainianism dipeksa ing USSR ana.
          Sumber daya manungsa sing paling unik iki ora dipikirake lan biasa-biasa wae, dibuwang dening wong sing ora duwe wates lan kerja tangan, mung 70 taun wong Rusia digawa saka sing paling cepet berkembang menyang Salib Rusia.
          Sing. ing taun 1991, Bolshevik nggawa apa sing dipikolehi saka Rusia Ortodoks ...
          1. Bai
            + 13
            April 10 2018
            Sumber daya manungsa sing paling unik iki ora dipikirake lan biasa-biasa wae, dibuwang dening wong sing ora duwe wates lan kerja tangan, mung 70 taun wong Rusia digawa saka sing paling cepet berkembang menyang Salib Rusia.

            Saliyane tuduhan, ing endi paling ora siji bukti?

            Sing. ing taun 1991, Bolshevik nggawa apa sing dipikolehi saka Rusia Ortodoks ...

            Saka Rusia Ortodoks, Bolsheviks marisi populasi buta huruf, supaya malah ing 1941 persentasi tartamtu saka panglima junior padha buta huruf.
            1. +6
              April 10 2018
              Kutipan saka B.A.I.
              Saliyane tuduhan, ing endi paling ora siji bukti?

              Buktine? Desa saka ngendi penerbangan grosir wong enom wiwit ing jaman Soviet ora bukti? Wong tuwaku lair ing desa, ora ana siji-sijine kanca kelasku ing desa! Kabeh padha mlayu menyang kutha-kutha.
              Taun 91 - iki bukti kanggo sampeyan. Tanpa ana perang donya, negara iki ngrusak awake dhewe, lan komunis sing dadi pimpinan negara iki kanthi temen-temen nyuwek-nyuwek awake dhewe sing paling manis, sapa wae sing bisa saka ngendi wae.
              Kutipan saka B.A.I.
              Saka Rusia Ortodoks, Bolsheviks marisi populasi buta huruf, supaya malah ing 1941 persentasi tartamtu saka panglima junior padha buta huruf.

              Ing taun 1917, 90% rekrut tentara padha melek. Negara kasebut nandur modal sumber daya sing gedhe kanggo pangembangan sekolah lan rumah sakit deso. Kasunyatan bilih Bolsheviks banjur nyiapake program pembangunan iki lan dipromosikan minangka "kamenangane" ora mbatalake tumindak kekaisaran Rusia ing wilayah iki.
              1. + 12
                April 10 2018
                Kutipan saka Trapper7
                Ing taun 1917, 90% rekrut tentara padha melek.

                Ing tsarist Rusia, 80% saka populasi padha buta huruf, ora ngapusi.
                Kutipan saka Trapper7
                Desa saka ngendi penerbangan massal pemuda diwiwiti

                Wiwitan urbanisasi kanthi wiwitan rencana limang taun pisanan. Kutha butuh tangan kerja.
                1. +3
                  April 10 2018
                  Kutipan saka Albert
                  Ing tsarist Rusia, 80% saka populasi padha buta huruf, ora ngapusi.

                  Aku ora ngapusi. Umumé, aku nyoba nyingkiri.
                  Lan aku menehi pitutur marang kowe sadurunge sampeyan mbantah apa wae, banjur mbantah kanthi argumentasi.

                  Persentase saka conscripts buta huruf ing Rusia

                  Taun 1896 1900 1905 1913

                  % buta huruf 60% 51% 42% 27%

                  Nalika sampeyan bisa ndeleng, wis ing 1913 literacy antarane conscripts ana 73% (ing 1917 - luwih saka 80%).
                  Draf komisi tentara Rusia kanthi cetha misahake wong sing maca (sing bisa maca lan nulis), sing buta huruf (sing mung bisa maca) lan sing buta huruf (sing ora bisa maca lan nulis)[10] Ing wektu sing padha, wong sing buta huruf lan sing ora bisa maca. padha dilatih ing tentara.
                  Prakiraan rata-rata tingkat literasi populasi ing Rusia sacara sakabèhané ing taun 1914-1915 beda-beda banget: saka 35-38% ing taun 1915[13][14] nganti 43% ing taun 1917. Mantan Menteri Pendidikan P.N. Ignatiev ing artikelipun mènèhi prakiraan 56% saka melek saka kabèh populasi Rusia (ing taun 1916).[15]

                  https://echo.msk.ru/blog/fedor/951266-echo/
            2. +4
              April 10 2018
              Kutipan saka B.A.I.
              Saliyane tuduhan, ing endi paling ora siji bukti?

              Salib Rusia ora dingerteni sampeyan?! belay
              Kutipan saka B.A.I.
              Saka Rusia Ortodoks, Bolsheviks marisi populasi buta hurufdadi malah ing taun 1941 persentase tartamtu saka komandhan junior padha buta huruf.

              Awakmu kurang beruntung karo wong, ya. Ing Jerman iku perlu kanggo laku.
              Sampeyan entuk, aku mbaleni, negara paling gedhe ing donya, kanthi wong sing paling cepet berkembang.
              APA sing isih ana sawise mung 70 taun ONE MANAGER sampeyan?
              Lan ing kene aku mbaleni: isih ana Rusia, disusupi saka kabeh pihak, Salib Rusia lan puluhan yuta wong Rusia sing ditinggal ing negara-negara berdaulat sing digawe.
              Iki FAKTA. Kanggo sampeyan, iki prestasi, aku duwe tembung liyane kanggo iki.
              1. Bai
                +9
                April 10 2018
                Awakmu kurang beruntung karo wong, ya. Jerman kudu latihan

                Ojo mung nyamar dadi pembela rakyat. Sing nyimpang lan ngremehake sejarahe bangsane dudu pembela, nanging pengkhianat. Sampeyan bisa nggarap pernyataan kasebut ing media Kulon, sing saiki duwe lampu ijo lan keplok universal.
                1. +2
                  April 10 2018
                  Kutipan saka B.A.I.
                  Aja mung nyamar dadi bek wong.

                  Iki ditrapake kanggo YOU ​​​​pisanan: Ora ana sing menehi wewenang kanggo ngomong atas jenenge wong. Asor, sampeyan kudu andhap asor ya .
                  Kutipan saka B.A.I.
                  Sing kleru lan ngrusak sejarah bangsane dudu pangayomane, nanging pengkhianat.

                  Sampeyan jelas nggambarake dhewe! apik
                  Kutipan saka B.A.I.
                  Sampeyan bisa nggarap pernyataan kasebut ing media Kulon, sing saiki duwe lampu ijo lan keplok universal.

                  Kanthi apa "iku"? belay
                  Miturut ESSENCE (Salib Rusia, lan liya-liyane), ora ana sing bisa dibantah? ora? wong bodho Dadi ojo gawe rusuh sampah diskusi
            3. +1
              April 11 2018
              Kutipan saka B.A.I.
              malah ing 1941 persentasi tartamtu saka panglima junior

              panglima junior biasane luwih enom ing umur - i.e. meh kabeh lair после MALING ! Lan apa, tsar-bapak uga kudu disalahake amarga buta huruf?
        3. +3
          April 10 2018
          Iku mateni institusi sing ngalangi pangembangan Rusia.

          Aku setuju karo sampeyan. Aku ngutip saka "L.A. Andreeva. RELIGION AND OTORITY IN RUSSIA". 2001 Babagan kegiatan Catherine 2.
          Penting, yen wis ngrancang owah-owahan politik lan hukum sing ekstensif ing taun 60-an abad kaping 1918, sing mesthine adhedhasar akal lan hukum, permaisuri ora mung bisa ngandelake piwulang utawa wewenang Gréja, nanging uga. dipeksa mbusak ulama minangka estate saka pemilihan menyang badan perwakilan rakyat - Komisi Kode. Bolshevik, kanthi nyabut hak-hak sipil para ulama ing taun 1767, mung mbaleni pengalaman Catherine ing kahanan anyar. Nyabut hak pilih ulama ing taun XNUMX, kanthi idin kabeh estates liyane, minangka indikator liyane sing bener, lan ora diciptakake dening Slavophils, "panguwasa" Gréja Ortodoks, sing ing wektu iku minangka salah sawijining pamilik utama "properti sing dibaptis" ing negara kasebut.
          Kanggo Gréja (ora kalebu populasi Ukraina) ana 906 ewu 305 jiwa budak mung lanang322. Siji Trinity-Sergius Lavra karo biara-biara sing ditugasake duwe 105 ewu petani lanang323. Ing wektu sing padha, ekonomi ditindakake kanthi cara sing menehi untung sing kurang. Akeh kerusuhan petani meksa pamaréntah kanggo ngatur komisi lan campur tangan ing ekonomi monastik.
        4. +1
          April 18 2018
          Lan saiki kita duwe kasunyatan sing ora bisa dibantah - Ora ana siji negara Ortodoks sing wis sukses ing ilmu, teknologi lan ekonomi.

          Tegese, kanggo sukses iki, diijini mateni wong sing ora salah?
      4. + 11
        April 10 2018
        Kutipan: Olgovich
        Thanks kanggo Vyacheslav Olegovich kanggo mundhakaken topik

        Matur nuwun Slavik. Nanging siji pitakonan: padha dijupuk kanggo iman utawa kanggo agitasi anti-Soviet?
        1. +7
          April 10 2018
          Ya wis ditulis ing kono. Kanggo nyebarake sastra agama. Banjur ... apa cara iki mateni wanita kanggo tembung. Inggih, isolasi dheweke ... Nanging mateni wanita ... iku ala lan kurang.
        2. +3
          April 10 2018
          Kutipan: mrARK
          Nanging siji pitakonan: padha dijupuk kanggo iman utawa kanggo agitasi anti-Soviet?

          Kanggo iman sing Yid dianggep agitasi anti-Soviet.
          Apa Bolsheviks padha isin: padha mortally wedi .... saka WORD prasaja! wong bodho
        3. +1
          April 18 2018
          Kutipan: mrARK
          Matur nuwun Slavik. Nanging siji pitakonan: padha dijupuk kanggo iman utawa kanggo agitasi anti-Soviet?

          Lan apa jenis "agitasi anti-Soviet" sing bener kanggo njupuk?
    3. +1
      April 10 2018
      Kutipan saka Vard
      Carane akeh wong padha diobong ing tsarist Rusia ing siji wektu ..

      mung ora Gréja sing nindakake iki, nanging panguwasa sekuler: padha "dijahit" nganggo lèse majesté (sawise kabeh, wong-wong Percaya Lawas ora gelem ngakoni Tsar minangka Ortodoks). Gereja: elinga nasibe Patriarch Nikon!
  2. + 14
    April 10 2018
    Kaya apa Gréja Ortodoks Rusia ing Kakaisaran Rusia? Struktur negara sing dilayani tsar. Dipimpin déning jenderal. Apa tugas sing ditemtokaké kanggo dhéwé? Njaga rezim autokrasi. Apa para mentri pasamuwan puas karo Revolusi Februari lan Oktober? Nalika padha dibusak saka trough negara? Aku ora padha tenan. perang karo struktur negara anyar? lan ing rangking saka pemberontak lan geng. padha repressions digawa metu marang subyek iki? kudu. marang hukum perang.
    1. +8
      April 10 2018
      Dadi x kudu dipateni? Apa sampeyan kabeh ing bunch lan ora seneng karo revolusi lan tatanan geng
      Aku nyana komentar ing gaya iki padha perigibs ing lemah utawa guyon "juta dijupuk pribadi dening Stalin"
      1. + 13
        April 10 2018
        Apa sing dikarepake? Iku ora nyenengake kanggo maca babagan "USSR suci", ing ngendi lurung-lurung kasebut diaspal karo rubel sing ora nyusut. Apa hukum perang ing taun 30-an, apa sing diarani "bhikkhuni mbrontak"? ngendi? Nanging ora! Sampeyan kudu nyeret kabeh, nyelehake sirah ing pasir lan luwih jero ...
    2. +8
      April 10 2018
      Kutipan: apro
      Kaya apa Gréja Ortodoks Rusia ing Kakaisaran Rusia? Struktur negara sing dilayani tsar. Dipimpin déning jenderal. Apa tugas sing ditemtokaké kanggo dhéwé? Njaga rezim autokrasi. Apa para mentri pasamuwan puas karo Revolusi Februari lan Oktober?

      Babagan Februari lan Gréja Ortodoks Rusia. Gréja Ortodoks Rusia ndhukung Revolusi Februari. Autokrasi --- ROC dikutuk! Hierarki Gréja Ortodoks Rusia nampani pamaréntahan interim, amarga Babkin Mikhail Anatolyevich kontemporer, sejarawan Rusia, Doktor Ilmu Sejarah, profesor, penulis luwih saka 120 makalah ilmiah, nganakake studi (Wikipedia)
    3. +4
      April 10 2018
      Kutipan: apro
      Apa represi ditindakake marang subyek kasebut? kudu miturut hukum perang.

      WARGA negara iki dirampas hak sipil, properti lan urip kanthi tentrem
      1. + 12
        April 10 2018
        Lan sing menehi kanggo USSR sadurunge perang ing wektu tentrem?
        Ing tembung sampeyan, apa padha nandhang sangsara kanggo apa-apa?
        1. +5
          April 10 2018
          Salam, ndedonga wishes kanggo sukses lan kamakmuran wis ditulis kanggo pamaréntah interim ing telegrams ing Maret 3-6 ....... saka pimpinan luwih saka rolas keuskupan: Yenisei, Vyatka, Polotsk, Saratov, Mogilev, Yekaterinoslav, lan Smolensk, Simbirsk, Tauride, Kharkov, Kaluga.
          Miturut artikel dening M. Babkin.
        2. +5
          April 10 2018
          Kutipan: apro
          Lan sing menehi kanggo USSR sadurunge perang ing wektu tentrem?
          Ing tembung sampeyan, apa padha nandhang sangsara kanggo apa-apa?

          sijine plumber ing kunjara. kanca sel takon - kanggo apa? lan wangsulane "ya, aku teka ing panitia kutha kanggo mriksa pemanasan, aku katon - kabeh karat netes ing endi-endi lan aku ujar - sampeyan kudu ngganti kabeh sistem ing kene" ...
          telpon ... saka biarawati ... uh-huh ....
          1. +2
            April 10 2018
            telpon ... saka biarawati ... uh-huh ....

            Apa sing gawe kaget?
          2. +3
            April 10 2018
            Kutipan saka Trapper7
            telpon ... saka biarawati ... uh-huh ....

            Iki minangka potongan saka Buku Memori Smolensk (ing baris):
            Nikolaev Ignat Nikolaevich, 1875 R. A native saka Vyazem.r. d.Sokolovo. Rusian; b/p. pensiunan. Panggonan panggonan: Vyazem.r. d.Sokolovo. Dicekel 07.09.37. Dihukum 29.10.37/58/10,11 Troika UNKVD Zap. wilayah Artikel penuntutan: 11.11.37-XNUMX. Dijupuk ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

            Nikolaev Boris Zakharovich, 1910 R. A native saka Dukhovshchin.r. d. Kostyukovo. nganti z, mandor. Panggonan panggonan: Dukhovshchin.r. d. Kostyukovo. Dicekel 15.05.42/15.07.42/15.09.42. Dihukum tanggal XNUMX Juli XNUMX dening OSO saka NKVD saka USSR. Ditembak ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

            Nikolaev Anton Pavlovich, 1888 R. A native saka Roslavl.r. d. Prigorie. Rusian; b/p. s.Grigoryevo Roslavl.r., guru. Dicekel 11.10.37/21.11.37/58. Dihukum 10,11/07.12.37/XNUMX Troika UNKVD Zap. wilayah Artikel penuntutan: XNUMX-XNUMX. Dijupuk ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

            Nikolaev Fedor Vasilievich, lair ing taun 1899 R. Wong asli saka Smolensk. Rusian; b/p. ora bisa. Panggonan panggonan: Smolensk. Dicekel 29.04.37/21.06.37/19,58. Dihukum 8,10/29.10.37/XNUMX Troika UNKVD Smol. wilayah Artikel penuntutan: XNUMX-XNUMX. Dijupuk ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

            Nikolaev Prokofy Borisovich, 1885 R. A native saka Roslavl.r. d.Lyubestovo. Rusian; b/p. iki-z. Panggonan panggonan: Roslavl.r. d.Lyubestovo. Dicekel 21.12.37/13.02.38/58. Dihukum ing 10/27.02.38/XNUMX Troika UNKVD Smol. wilayah Artikel penuntutan: XNUMX-XNUMX. Dijupuk ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

            Nikolaev Efim Kuzmich, 1888 R. A native saka Roslavl.r. desa Lyubestovo. Rusian; b/p. iki-z. Panggonan panggonan: Roslavl.r. desa Lyubestovo. Dicekel 11.10.37/21.11.37/58. Dihukum 10,11/07.12.37/XNUMX Troika UNKVD Zap. wilayah Artikel penuntutan: XNUMX-XNUMX. Dijupuk ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

            Nikolaev Andrey Afanasyevich, lair ing taun 1877 R. A native saka Yartsev.ro. d. Trunovo. Rusian; b/p. Yartsev. kantor "Zagotzerno" tukang kayu. Panggonan panggonan: Yartsev.ro. d. Trunovo. Dicekel 19.10.37/03.11.37/58. Dihukum 10,11 Troika UNKVD Smol. wilayah Artikel penuntutan: 11.11.37-XNUMX. Dijupuk ing XNUMX/XNUMX/XNUMX. lsp.

            Pensiunan, tukang kayu, guru, petani kolektif dadi "musuh" sing jahat, nganti ditembak ....
            1. + 11
              April 10 2018
              Andrey, halo.
              Keparenga kula ngaturaken pengamatan babagan panjenengan?
              Ana tansah galur gedhe banget ing pesen, lan sampeyan milih "argumen" supaya "kesimpulan" voiced sawise "argumentasi" mengaruhi emosi, ora logika.
              Contone, sampeyan nyebutake kutipan saka "sumber" kanthi dhaptar wong sing tiwas. Lan ing kesimpulan, padha fokus ing profesi saka wong-wong mau.
              Pitakonanku - Mangga dakkandhani kepiye profesi bisa dadi sabdhoning utawa ngukum ukara kasebut?
              Yen bisa, banjur kepiye?
              Yen ora bisa, banjur Pitakonan sabanjure yaiku cara nulis postingan iki minangka cara sadar kanggo manipulasi?

              Kanthi sukses sing padha, aku bisa nulis:
              Marilyn Planz, ibu rumah tangga, dihukum mati ...
              Christina Riggs, perawat, dihukum mati ...
              Kanthi analogi karo pesen sampeyan, kita kudu miwiti moaning babagan inhumanity saka sistem kaadilan Amérika ..? Ai-yay-yay, perawat... Ai-yay-yay, ibu rumah tangga...
              1. +3
                April 10 2018
                Quote: skeptis jahat
                Tulung dakcritakake, kepiye profesi bisa mbenerake utawa ngukum ukara?

                Ya, dhasar, ora ana cara. Nalika aku ngerti, profesi diwenehake kanggo mangerteni yen saben wong dihukum, mung amarga ana wong sing salah ngomong utawa "katon serong", lan ora amarga dheweke ngrancang "ngrusak" tanduran utawa bendungan, utawa, ora Gusti Allah ngalang-alangi, nglanggar. suci - racun Stalin!
                1. +5
                  April 10 2018
                  Nalika aku ngerti, profesi diwenehake kanggo mangerteni yen kabeh wong dihukum, mung amarga ana sing salah ngomong utawa "katon serong"

                  Aha... Aku ngerti gagasanmu.
                  Yaiku, ing contoku
                  Marilyn Planz, ibu rumah tangga, dihukum mati ...
                  Christina Riggs, perawat, dihukum mati ...

                  Wong wadon loro iki uga diukum pati amarga
                  salah ngomong utawa "katon serong"
                  ?
                  Mesthine ana sing entuk injeksi sing bisa nyebabake. Lan soko iki wis bisa digunakake kanggo interpretasi - guilty - ora guilty, pantes - ora pantes?
                  Aku mung pengin menehi gagasan yen pesen kaya sing dibahas ora bisa dadi bukti utawa ora bukti apa-apa, nanging mung minangka upaya kanggo "ngalahake lawan ing argumentasi lan nyenengake ego." Inggih, utawa manipulasi sadar. Temtokake dhewe.
                  1. +3
                    April 10 2018
                    Quote: skeptis jahat
                    Marilyn Planz, Christina Riggs

                    Wong wadon loro iki uga diukum pati amarga
                    salah ngomong utawa "katon serong"
                    ?
                    Aja kakehan. Awit sampeyan nyebutake wong wadon loro iki minangka conto, sampeyan ora bisa ngerti sebabe dheweke dihukum pati. Lan buruh hard sing prasaja "dilebokake ing tembok" utawa dikirim menyang Magadan "cerah" mung kanggo:
                    salah ngomong utawa "katon serong"
                    . Lan guru prasaja, tukang kayu, pensiunan, lsp. karo tangan entheng saka "troikas" padha dadi "mungsuh saka wong", telik telung (papat, lima, lan sapiturute) badan intelijen. Rasakna bedane?
                    1. +2
                      April 11 2018
                      Aku ora kleru, Eugene. Aku mung nyoba kanggo ngirim idea sing
                      pesen kaya sing dirembug ora bisa dadi bukti utawa ora bukti apa-apa, nanging mung minangka upaya kanggo "ngalahake mungsuh ing argumentasi lan nyenengake ego sampeyan." Inggih, utawa manipulasi sadar.
              2. +1
                April 10 2018
                Quote: skeptis jahat
                Contone, sampeyan nyebutake kutipan saka "sumber" kanthi dhaptar wong sing tiwas. Lan ing kesimpulan, padha fokus ing profesi saka wong-wong mau.
                Pitakonanku - Mangga dakkandhani kepiye profesi bisa dadi sabdhoning utawa ngukum ukara kasebut?

                Aku nandheske yen wong-wong iki, kaya mayuta-yuta liyane, padha SIMPLE, BIASA, biasane deso, asring buta huruf, lan kanggo ngubungake aktivitas anti-negara kanggo wong-wong mau lan, asring, kanggo njupuk wong-wong mau kanggo iki omong kosong lan angkara.
                Quote: skeptis jahat
                pitakonku sabanjure cara nulis pesen yaiku sampeyan cara sadar kanggo manipulasi?

                jinis apa? Express ing Rusia Вashu (kapitalisasi, eling) "pikiran"
                Quote: skeptis jahat
                Kanthi sukses padha aku bisa nulis:
                Marilyn Planz, ibu rumah tangga, dihukum mati ...
                Christina Riggs, perawat, dihukum mati ...
                с SO sukses sampeyan mung bisa mbandhingake wortel lan jagung ya Dheweke uga katon padha ...
                Quote: skeptis jahat
                Kanthi analogi karo pesen sampeyan, kita kudu miwiti moaning babagan inhumanity saka sistem kaadilan Amérika ..? Ai-yay-yay, perawat... Ai-yay-yay, ibu rumah tangga...

                Ya, JUTAAN wis disalahké amarga matèni anak-anake lan iki wis dibuktekake ing pirang-pirang wulan proses JUDICIAL, kaya ing kasus perawat Amerika. ya lol
                1. +2
                  April 11 2018
                  Andrey, halo.
                  Lha kok kowe elek banget..? Aku ngomong babagan iki
                  Ing basa Rusia, tulisake (kanthi huruf kapital, elinga) "pikiran"

                  Mung bisa uga dadi pikiranku sing ora bisa dimangerteni mung sampeyan, dene sing maca liyane ngerti? Iki isih ditulis ing basa Rusia. Apa ora mangkono? Aku duwe nada sing tentrem banget marang sampeyan ing pesenku, lan sampeyan kanthi jelas nyoba (ing sampeyan) nyinggung aku. Kanggo apa? Ayo padha ngajeni marang sapadha-padha. Malah yen aku nggawe kesalahan ing teks (ora salah ketik) - uga, apa sing salah? Mung, nyuwun pangapunten, nanging aku bakal terus nulis kanggo sampeyan - sampeyan. Lan iku karo huruf cilik. Lan ora ana kleru ing kene, kanthi huruf kapital, tembung ganti iki ditulis: ing surat pribadi, ing dokumen resmi, ing kuesioner. Kajaba iku, ekspresi "surat pribadi" minangka ekspresi alternatif kanggo genre epistolary (pribadi ora amarga ditujokake kanggo wong tartamtu, nanging amarga nduweni karakter pribadi (ora umum). Dadi ayo padha setuju ninggalake topik ejaan ing diskusi kita (aku ora pengin mbungkuk kanggo nuduhake yen
                  angkara

                  ditulis nganggo "s". )
                  Saiki bali menyang perkara sing luwih penting.
                  jinis apa?

                  Kanthi seneng aku bakal mbaleni "pikiran" -
                  Apa sampeyan milih "argumen" supaya "kesimpulan" disuaraake sawise "argumen" mengaruhi emosi, lan dudu logika?

                  Andrey, nanging sampeyan bisa njaluk jawaban kanggo pitakonan:
                  profesi bisa ngawula minangka alesan utawa condemnation saka ukara?

                  Iku mung - "ya, iku serves minangka alesan" utawa "ora, iku ora serves minangka alesan." Ora mbutuhake selembar teks. Lembar biasane ditulis nalika perlu kanggo kudung utawa ndhelikake jawaban. Wangsulana pitakonku, yen ora angel.

                  Ya, JUTAAN wis disalahké amarga matèni anak-anake lan iki wis dibuktekake ing pirang-pirang wulan proses JUDICIAL, kaya ing kasus perawat Amerika.

                  Waca carane apik iku. Sampeyan ndeleng jeneng iki ing kirimanku. Kita nemokake materi ing Internet (lan malah nganggo basa Rusia cukup). Lan saiki sampeyan duwe gagasan babagan kejahatan sing ditindakake dening wanita kasebut. Supaya sampeyan bisa menehi penilaian (mbenerake, ngukum). Apa penilaian iki sejatine ora dadi masalah, sing penting sampeyan duwe dhasar.
                  Kanthi cara sing padha sampeyan ngirim materi (dhaftar iki) ora ngidini sampeyan nggawe kesimpulan. Mungkin saka dhaptar iki 100% ukara sing ora pantes, bisa uga 80%, bisa uga 50%, bisa uga 10%, bisa uga 1%..?
                  Ing basis saka apa sing kudu aku, minangka pembaca njaba, nggawe kesimpulan? adhedhasar
                  Pensiunan, tukang kayu, guru, petani kolektif
                  ?
                  Dituntun logika - Aku ora bisa. Lan emosi dudu penasihat sing paling apik ing babagan revolusi lan perang sipil.
                  1. +1
                    April 11 2018
                    Quote: skeptis jahat
                    Iku mung bisa uga, yen pikiranku dadi ora bisa dimangerteni mung sampeyan, dene sing maca liyane ngerti?

                    Utawa mungkin ora. Mungkin? Mbok! ya
                    Quote: skeptis jahat
                    Iki isih ditulis ing basa Rusia. Apa ora mangkono?

                    Ora Ana
                    Quote: skeptis jahat
                    Ayo padha ngajeni marang sapadha-padha. Malah yen aku nggawe kesalahan ing teks (ora salah ketik) - uga, apa sing salah? Mung, nyuwun pangapunten, nanging aku bakal terus nulis kanggo sampeyan - sampeyan. Lan iku karo huruf cilik. Lan ora ana kleru ing kene, kanthi huruf kapital, tembung ganti iki ditulis: ing surat pribadi, ing dokumen resmi, ing kuesioner.

                    Apa sampeyan ngomong babagan sopan santun? A sethitik Rusia kanggo sampeyan:
                    Tembung sesulih panjenengan lan panjenengan dipunserat kanthi aksara kapital (ageng) minangka wujudipun sopan mréntahaké kanggo wong siji.
                    Quote: skeptis jahat
                    Kanthi seneng aku bakal mbaleni "pikiran" -
                    Apa sampeyan milih "argumen" supaya "kesimpulan" disuaraake sawise "argumen" mengaruhi emosi, lan dudu logika?

                    Apa "argumen" ing ... kutipan saka buku Memori belay ?
                    Quote: skeptis jahat
                    Andrey, nanging sampeyan bisa njaluk jawaban kanggo pitakonan:
                    profesi bisa ngawula minangka alesan utawa condemnation saka ukara? Iku mung - "ya, iku serves minangka alesan" utawa "ora, iku ora serves minangka alesan." Ora mbutuhake lembar teks. Lembar biasane ditulis nalika perlu kanggo kudung utawa ndhelikake jawaban. Wangsulana pitakonku, yen ora angel.

                    Sebutake profesi kasebut ana ing konteks ing ngisor iki, yen sampeyan ora ngerti:
                    Aku, wong-wong iki, kaya mayuta-yuta wong liya, padha SIMPLE, BIASA, biasane deso, asring wong buta huruf, lan ngubungake aktivitas anti-negara kanggo wong-wong mau lan, asring, kanggo njupuk wong-wong mau kanggo iki omong kosong lan angkara.
                    Iki dudu alesan lan dudu paukuman, nanging KESIMPULAN babagan impossibility tumindak kasebut. Ora jelas maneh?
                    Quote: skeptis jahat
                    Waca carane apik iku. Sampeyan ndeleng jeneng iki ing kirimanku. Kita nemokake materi ing Internet (lan malah nganggo basa Rusia cukup). Lan saiki sampeyan duwe gagasan babagan kejahatan sing ditindakake dening wanita kasebut. Supaya sampeyan bisa menehi penilaian (mbenerake, ngukum). Apa penilaian iki sejatine ora dadi masalah, sing penting sampeyan duwe dhasar.

                    Pengadilan dikutuk, dudu aku. Lan keputusane ora ditantang. Bisa dipercaya.
                    Quote: skeptis jahat
                    babagan cara sampeyan ngirim materi (dhaftar iki), ora ngidini sampeyan nggawe kesimpulan. Mungkin saka dhaptar iki 100% ukara sing ora pantes, bisa uga 80%, bisa uga 50%, bisa uga 10%, bisa uga 1%..?

                    Wong-wong iki wis direhabilitasi dening pengadilan. Lan "Troikas" lan "solusi" sing diakoni minangka pidana dening Angkatan Bersenjata USSR lan RSFSR, Federasi Rusia.
                    Aku dipercaya wong-wong mau, iku tugase. Assessment rehabilitasi Panjenengan paling sing kapentingan kula, kang logis, sampeyan kudu setuju.
                    Quote: skeptis jahat
                    adhedhasar
                    Pensiunan, tukang kayu, guru, petani kolektif
                    ?
                    Logika, aku ora bisa. Lan emosi dudu penasihat sing paling apik ing babagan revolusi lan perang sipil.

                    Aku nyaranake supaya dipandu dening Hukum Federasi Rusia. Akal sehat ngusulake sing padha, nanging sampeyan, sayang, ora nglirwakake. hi
                    1. +2
                      April 11 2018
                      Utawa mungkin ora. Mungkin? Mbok! ya wis

                      Aku ora bisa nanging setuju karo sampeyan. Ing kasunyatan, aku ora nulis ngelawan (lan tembung "bisa" aku nggunakake nandheske iki). Nanging umume, paling ora 10 wong ngerti aku, nuduhake pendapatku, sing dikonfirmasi kanthi penilaian pesen kasebut.
                      Iki isih ditulis ing basa Rusia. Apa ora mangkono?

                      Ora Ana

                      Ora bakal angel kanggo sampeyan nulis ing basa apa aku nulis pesen kanggo sampeyan, yen ora Rusia. Aku ora mikir, aku ora guess, nanging ternyata aku polyglot, lan aku ora curiga dhewe))
                      Apa sampeyan ngomong babagan sopan santun?

                      Apa aku ora bisa ngomong babagan unggah-ungguh?
                      A sethitik Russian kanggo sampeyan

                      Andrei, aku njaluk sampeyan ora ndemek babagan ejaan. Aku ngerti yen sampeyan wis mutusake yen 1) sampeyan luwih kompeten ing babagan iki 2) penting banget kanggo saling ngerti. Aku ora setuju karo titik 1 utawa poin 2.
                      Tembung sesulih panjenengan lan panjenengan dipunserat kanthi aksara kapital (kapital) minangka wujud unggah-ungguh dhateng tiyang setunggal.

                      Tembung ganti iki nganggo huruf kapital: ing surat pribadi, ing dokumen resmi, ing kuesioner

                      Ora bakal angel sampeyan mangsuli - korespondensi karo sampeyan Layang pribadi, dokumen resmi, angket?
                      luwih
                      Argumentasi yaiku pratelan (premise) utawa klompok pratelan (premise) sing diwenehake kanggo ndhukung (bukti) pratelan liyane (kesimpulan). Apa sampeyan setuju? Prasaja, argumentasi minangka bukti sing mbuktekake. Sampeyan nyebutake kutipan saka buku kasebut minangka bukti ilegalitas tumindak sing ditindakake dening rezim Bolshevik. Dadi perangan kasebut minangka argumentasi. Apa sampeyan kaget banget nganti mripate smiley kedutan?
                      PS Aku ora ndemek ing kasunyatan sing artikel 58 ing taun -24 lan ing taun -37 artikel temen beda. Lan aku uga bakal meneng babagan penyusun lan editor buku sing kutipan sampeyan duwe pitakon. Kertas iku kabeh.
                      Iki dudu alesan lan dudu paukuman, nanging KESIMPULAN babagan impossibility tumindak kasebut.

                      Sing, sampeyan nganakke sing wiwit wong prasaja
                      SIMPLE, BIASA, umume deso, asring wong buta huruf
                      , banjur ora bisa mimpin
                      aktivitas anti-negara
                      ?
                      Aku bisa njaluk sampeyan mangsuli - apa kualitas pinunjul sing sampeyan kudu duwe kanggo nindakake kegiatan iki? Einstein dadi? Utawa duwe papat tangan? Apa sing ora bisa ditindakake? Iki pancen ora bisa dingerteni kanggo aku.
                      Wong-wong iki wis direhabilitasi dening pengadilan. Lan "Troikas" lan "solusi" sing diakoni minangka pidana dening Angkatan Bersenjata USSR lan RSFSR, Federasi Rusia.

                      Inggih, sampeyan wis diwasa, Andrei, sampeyan ngerti. Dina iki sawetara tren, sesuk beda, sesuk katelu. Aku ora duwe apa-apa marang rehabilitasi, amarga nyatane ana korban tanpa kaluputan, lan paling ora sanak-sedulur bisa tentrem atine. Nanging rehabilitasi sing ana - teater wayang. Kenging punapa? Amarga iku klompok, tanpa revisi kasus. Mung yen ukara kanggo wektu tartamtu saka kasus tartamtu diakoni minangka ora sah. Ora nganyari. Lan kanggo nganyari amarga iku mokal - statute watesan wis dawa kadaluwarsa.
                      Aku nyaranake tindakake hukum Federasi Rusia

                      Ing obrolan karo sampeyan, aku dipandu dening Pasal 29 Konstitusi.
                      1. 0
                        April 12 2018
                        Quote: skeptis jahat
                        Andrei, aku njaluk sampeyan ora ndemek babagan ejaan. Aku ngerti yen sampeyan wis mutusake yen 1) sampeyan luwih kompeten ing babagan iki 2) penting banget kanggo saling ngerti. Aku ora setuju karo titik 1 utawa poin 2.

                        Aku ora kasengsem karo panjalukmu.
                        Sampeyan ora mbantah karo aku, nanging karo grammar RUSIA. Apa sing ora jelas?
                        Quote: skeptis jahat
                        o ing umum, paling 10 wong mangertos kula, nuduhake sandi mratelakake panemume, kang padha dikonfirmasi karo taksiran pesen.

                        Sing ora ngerti, ora bisa menehi minus.
                        Quote: skeptis jahat
                        Sampeyan ora bakal angel mangsuli - apa korespondensi karo sampeyan - apa surat pribadi, dokumen resmi, kuesioner?

                        Sepisan maneh, yen sampeyan ora ngerti:
                        Tembung sesulih panjenengan lan panjenengan dipunserat kanthi aksara kapital (kapital) minangka wujud unggah-ungguh dhateng tiyang setunggal.
                        Salajengipun: Sampeyan bisa ngusulake aturan mnemonik ing ngisor iki: yen sampeyan bisa nglebokake banding tunggal sadurunge tembung ganti, banjur nulis tembung ganti nganggo huruf kapital sing cocok: rekan kerja sing ditresnani, kita menehi sampeyan ... ..
                        Quote: skeptis jahat
                        Sampeyan nyebutake kutipan saka buku kasebut minangka bukti ilegalitas tumindak sing ditindakake dening rezim Bolshevik.

                        Ora bukti, nanging conto ABSURD.
                        Quote: skeptis jahat
                        Lan aku uga bakal meneng babagan penyusun lan editor buku sing kutipan sampeyan duwe pitakon. Kertas iku kabeh.

                        Iki ditrapake kanggo sampeyan ya
                        Quote: skeptis jahat
                        Aku bisa njaluk sampeyan mangsuli - apa kualitas pinunjul sing sampeyan kudu duwe kanggo nindakake kegiatan iki? Einstein dadi? Utawa duwe papat tangan? Apa sing ora bisa ditindakake? Iki pancen ora bisa dingerteni kanggo aku.

                        Ora ana sing dibutuhake. Sampeyan kudu duwe motif, kepinginan lan kesempatan.
                        Nanging ing jaman sing liar, kabeh wong duwe kepinginan - kanggo urip kanthi fisik.
                        Quote: skeptis jahat
                        Inggih, sampeyan wis diwasa, Andrei, sampeyan ngerti. Dina iki sawetara tren, sesuk beda, sesuk katelu. Aku ora duwe apa-apa marang rehabilitasi, amarga nyatane ana korban tanpa kaluputan, lan paling ora sanak-sedulur bisa tentrem atine. Nanging rehabilitasi sing ana - teater wayang. Kenging punapa? Amarga dheweke klompok, tanpa review kasus

                        Teater wayang minangka lelucon saka jutaan "kalimat".
                        Dheweke dhewe prinsip mockery iki (troikas, collegiums, etc.) kaadilan dikenali minangka unconstitutional lan KRIMINAL ing tingkat Legislative (USSR Angkatan Bersenjata) lan pancasan sing dibatalake.
                        Apa sing ora jelas?
                        Quote: skeptis jahat
                        Ing obrolan karo sampeyan, aku dipandu dening Pasal 29 Konstitusi.

                        Lan babagan topik kasebut, kudu dipandu dening keputusan Supreme Soviet saka USSR, RSFSR lan Federasi Rusia.
                        Penolakan sampeyan yaiku sing paling ora penting.
                    2. +1
                      April 12 2018
                      Hello Andrey.
                      Aku ora ngerti sebabe aku ora bisa mangsuli komentar pungkasan sampeyan, bisa uga ana sawetara kegagalan ... Mulane, aku bisa nerusake korespondensi karo sampeyan ing kene?
                      Yagene kowe ora gelem mangsuli pitakonku?
                      - Iki isih ditulis ing basa Rusia. Apa ora mangkono?
                      - Ora.
                      - Iku ora bakal nggawe angel kanggo sampeyan nulis ing basa apa aku nulis pesen kanggo sampeyan, yen ora Russian?

                      Mungkin amarga, oh, carane sampeyan ora pengin, amarga sampeyan kudu ngakoni unfoundedness lan bias menyang interlocutor? ))
                      Sing ora ngerti, ora bisa menehi minus.

                      1) Sampeyan ngerti manawa iki bener kanggo pesen sampeyan padha karo pesenku))
                      2) Iki ora mbantah yen ana wong sing ngerti makna pesenku, ana obrolan babagan iki.
                      Ora bukti, nanging conto ABSURD.

                      Tuladha - lanang, kasus khusus, dikutip ing panjelasan, minangka bukti soko
                      Kentang, kentang ...
                      Kaya sing sampeyan ngerteni, pesenku, sing sampeyan wangsulake kanthi tembung kaya ngono, saka sudut pandang logika, isih ana tandha "bener", ora "salah"))
                      Ora ana sing dibutuhake. Sampeyan kudu duwe motif, kepinginan lan kesempatan.

                      Ya, dadi sawise kabeh, ana wong sing bisa nindakake kegiatan anti-negara?! Amarga ora ana kuwalitas khusus sing dibutuhake?!
                      Tegese, guru, utawa pensiunan, utawa tukang kayu, uga bisa nindakake? Pranyata dheweke bisa. Tegese, tuduhan kegiatan guru, pensiunan, tukang kayu bisa kedadeyan? Pranyata bisa. Minangka kamungkinan ora. Kita ora duwe informasi babagan basis sing bisa digambar iki utawa kesimpulan kasebut. Nanging sampeyan, ora duwe informasi kasebut, mbantah manawa wong-wong iki ora nindakake iki, tegese ukara kasebut ora adil. Contone, aku tansah ngindhari pernyataan peremptory babagan sejarah.
                      Nanging ing jaman sing liar, kabeh wong duwe kepinginan - kanggo urip kanthi fisik.

                      Maneh statement peremptory.
                      1) Kekarepan kanggo urip, kaya-kaya, ing salawas-lawase, malah nganti saiki. Alam kaya ngono. Dadi maneh, mung "pencet saraf"
                      2) Lan liyane - kepinginan kanggo jancok ing biaya wong, utawa mung muter trick reged, utawa wangkal, sing disebabake ing kasekengan kanggo ndeleng ora mung kapentingan dhewe, ana akeh karep ing wong sing sapa wae bisa dadi pemicu. kanggo kegiatan anti-negara iki.
                      Dadi, sampeyan ndeleng, banget percaya diri kanggo mlebu kanggo kabeh wong.
                      Lan babagan topik kasebut, kudu dipandu dening keputusan Supreme Soviet saka USSR, RSFSR lan Federasi Rusia.

                      Omong kosong omong kosong.
                      Tampilake ing ngendi Angkatan Bersenjata USSR, RSFSR lan Federasi Rusia nglarang aku
                      hak individu kanggo bebas mbentuk kapercayan lan panemu, kanggo netepi, hak kanggo bebas nolak, uga hak kanggo bebas mratelakake panemume lan kapercayan, hak kanggo komunikasi ing lisan lan tulisan. kalebu hak kanggo ngempet komunikasi, hak kanggo bebas milih komunikasi basa.
                      "Topik" kita karo sampeyan, sing kita omongake, yaiku kritikku marang pesen sampeyan babagan spekulasi kanthi kasunyatan supaya entuk warna emosional tartamtu kanggo ngyakinake pamirsa, ngliwati logika lan akal sehat.
                      Lan yen ana panguwasa sing sampeyan sebutake ngurus masalah iki lan mutusake manawa Timur tartamtu kudu nganggep kabeh sing ditulis Andrei tartamtu bener lan ora bisa disalahake, mula sampeyan bisa nyalahake aku amarga ora dipandu.
                      Nanging mung sawise iku, nanging kanggo saiki, Artikel 29 saka Konstitusi.

                      Lan sing paling lucu yaiku icing ing kue:
                      Sampeyan ora mbantah karo aku, nanging karo grammar RUSIA.

                      Dadi iki calico sing aku padu karo sampeyan persis amarga sampeyan sing nerak aturan ejaan. Miturut cara, malah nggunakake tembung grammar ora pantes. Lan ing kana, kanggo ngajari wong liya ... basa
                      Aku njaluk sampeyan - ngirim kula sumber saka ngendi sampeyan entuk aturan sing sampeyan deleng. Buku, link menyang kaca web ... Aku ora ngerti apa sing sampeyan gunakake. Kayane aku banget yen sampeyan mutusake kanggo ngilangi sawetara nuansa supaya ora ngakoni yen aku bener. Inggih, utawa gunakake buku teks "Basa Rusia. kelas 5." Aja nolak panjalukku, apikan.
                      1. 0
                        April 13 2018
                        Quote: skeptis jahat
                        Mungkin amarga, oh, carane sampeyan ora pengin, amarga sampeyan kudu ngakoni unfoundedness lan bias menyang interlocutor? ))

                        Dadi-Ora ngaku, apa salah sampeyan?.
                        Quote: skeptis jahat
                        Conto - muzh.r., kasus khusus, dikutip ing panjelasan, ing bukti soko.
                        Kentang, kentang ...

                        belay wong bodho
                        Quote: skeptis jahat
                        Iki isih ditulis ing basa Rusia. Apa ora mangkono?
                        - Ora.
                        - Ora bakal nggawe angel kanggo sampeyan nulisbasa apa Aku nulis pesen sampeyan yen dudu Rusia?

                        Aja complicate-in non-Rusia
                        Quote: skeptis jahat
                        Ya, dadi sawise kabeh, ana wong sing bisa nindakake kegiatan anti-negara?! Amarga ora ana kuwalitas khusus sing dibutuhake?!
                        Tegese, guru, utawa pensiunan, utawa tukang kayu, uga bisa nindakake? Pranyata dheweke bisa. Tegese, tuduhan kegiatan guru, pensiunan, tukang kayu bisa kedadeyan? Pranyata bisa. Minangka kamungkinan ora. Kita ora duwe informasi babagan basis sing bisa ditarik kesimpulan iki utawa kasebut.

                        Apa wae guru sing ora pati ngerti, utawa pensiunan, utawa tukang kayu, bisa dadi gay (travestite, alkohol Ypres).? Mbok. Yaiku, tuduhan kegiatan kasebut lol guru, pensiunan, tukang kayu bisa njupuk Panggonan? Pranyata bisa uga. Minangka kamungkinan ora. Kita ora duwe informasi babagan basis sing bisa ditarik kesimpulan iki utawa kasebut. ya
                        Quote: skeptis jahat
                        Nanging sampeyan, ora duwe informasi kasebut, mbantah manawa wong-wong iki ora nindakake iki, tegese ukara kasebut ora adil.

                        Apa sing BAD? Aku duwe informasi, kaya kabeh wong sing duwe pendidikan, yen dheweke ora salah lan dibebasake.
                        Quote: skeptis jahat
                        1) Kekarepan kanggo urip, kaya-kaya, ing salawas-lawase, malah nganti saiki. Alam kaya ngono. Dadi maneh, mung "pencet saraf"

                        Nyebarake omong-omongan babagan kepinginan kanggo urip ya
                        Wong tansah pengin kanggo manggon, nanging dheweke pengin urip nalika ora bisa urip kanthi normal (kayata, contone, ing 30s).
                        Quote: skeptis jahat
                        2) Lan liyane - kepinginan kanggo jancok ing biaya wong, utawa mung muter trick reged, utawa stubbornness, melu ing kasekengan kanggo ndeleng ora mung kapentingan dhewe, ing wong. dadi akeh karep sing dadi pemicu kanggo kegiatan anti-negara iki, bisa ngawula sembarang.

                        Ya, contone, orientasi sing ora konvensional lol
                        Quote: skeptis jahat
                        Dadi, sampeyan ndeleng, iku banget manteb ing ati kanggo everyone kanggo mlebu.

                        Bener. Lan sing ndhaptar? belay
                        Quote: skeptis jahat
                        ngucap bodho

                        Bodho - kanggo dipandu dening Hukum? wong bodho Apa salah sampeyan? TAPI saka Sampeyan dituntun ing urip biasa, ta? Utawa sampeyan rudo pekso, ngrampog, etc.?
                        Quote: skeptis jahat
                        Tampilake ing ngendi Angkatan Bersenjata USSR, RSFSR lan Federasi Rusia nglarang aku

                        Ing endi sampeyan ndeleng tembung "larangan"? Ana tembung "kanggo dituntun", i.e. Tumindak miturut smth., miturut smth., sing. karo Hukum.
                        Quote: skeptis jahat
                        "Topik" kita karo sampeyan, sing kita omongake, yaiku kritikku marang pesen sampeyan babagan spekulasi kanthi kasunyatan supaya entuk warna emosional tartamtu kanggo ngyakinake pamirsa, ngliwati logika lan akal sehat.

                        Kepinteran sampeyan ora ana regane (anti-statistik gay)
                        Quote: skeptis jahat
                        Lan yen ana panguwasa sing sampeyan sebutake ngurus masalah iki lan mutusake manawa Timur tartamtu kudu nganggep kabeh sing ditulis Andrei tartamtu bener lan ora bisa disalahake, mula sampeyan bisa nyalahake aku amarga ora dipandu.

                        Aku ngomong babagan hukum USSR lan Federasi Rusia, sing kudu sampeyan tindakake.
                        Legalitas - (aturan hukum) prinsip penegakan hukum tanpa syarat, tumindak legal lan pancasan pengadilan dening kabeh badan negara, pejabat lan warga
                        Quote: skeptis jahat
                        Dadi iki calico sing aku mbantah karo sampeyan mung amarga sampeyan nglanggar aturan ejaan

                        sampeyan nglanggar
                        Quote: skeptis jahat
                        . Kayane aku banget yen sampeyan mutusake kanggo ngilangi sawetara nuansa supaya ora ngakoni yen aku bener.

                        Google iku hi
              3. +2
                April 11 2018
                Quote: skeptis jahat
                Tulung dakcritakake, kepiye profesi bisa mbenerake utawa ngukum ukara?

                Aja kleru! Saliyane ing Profesi Andrey dituduhake artikeldening kang padha diadili - lan iki ora babar pisan artikel, miturut kang kita duwe ing taun padha bener Marilyn Planz lan Christina Riggs mesthi ditembak!
                1. +2
                  April 11 2018
                  Aja kleru!

                  Ora babar pisan.
                  Pensioner, tukang kayu, guru, petani kolektif minangka "musuh" sing jahat.

                  Andrei ora fokus ing isi tuduhan, nanging ing pesen emosi saka "katentreman" Profesi saka wong-wong mau. Ing wong umum, iki diarani - "nempatake tekanan ing saraf." Kanggo apa? Mbokmenawa kanggo mbujuk pamirsa menyang sudut pandang, ngliwati pemeriksaan kritis babagan masalah kasebut.
                  1. 0
                    April 28 2018
                    Quote: skeptis jahat
                    Andrey ora fokus ing isi tuduhan kasebut, nanging ing pesen emosional saka "katenangan" profesi wong-wong iki

                    Sebutake emosi sing disebabake dening profesi tukang kayu. hi
            2. -1
              April 12 2018
              Aku mesthi bakal nembak sampeyan sanajan saiki, ora preduli karo sapa sing kerja, amarga sampeyan MUSUH.
        3. +3
          April 10 2018
          Kutipan: apro
          Lan sing menehi kanggo USSR sadurunge perang Wektu tentrem?

          Sadurunge perang, mesthi ana tentrem.
          Kutipan: apro
          bab tembung sampeyan nandhang sangsara kanggo apa-apa?telpon kanggo nggulingaké pamaréntah sing ana pranks anak?

          belayApa panggilan para biarawati, marang SIAPA?! Wong-wong padha wedi ngomong, apa maneh nelpon!
          Iki dudu RI, ing ngendi turis manca sing gundul ora mung nyeluk nggulingake pamarentah, nanging uga ngucurake asam marang wakile, nembak lan mateni, nalika isih urip lan muter ing saindenging jagad.
          1. +9
            April 10 2018
            Kutipan: Olgovich
            Apa panggilan para biarawati, marang SIAPA?! Wong-wong padha wedi ngomong, apa maneh nelpon!

            Lan resimen Yesus lan resimen saka Ibu Suci Gusti Allah ing tentara Kolchak, meh 10 imam karo bedhil, kang Cut mbukak ing weteng lan Hung ing guts dhewe. Lan padha ora mung ing hubungan kanggo Bolsheviks, nanging utamané ing hubungan karo petani biasa, sing, miturut para imam, wis ngulungaké iman. Yagene wong kudu ngambung dheweke ing bokong kanggo iki?
            1. +6
              April 10 2018
              Apa resimen kasebut ana ing 37?
              1. +6
                April 10 2018
                ....meh 10000 imam karo bedhil....., wong lanang wiwit ilang syaraf, WITH MAUSERS!
                1. +3
                  April 10 2018
                  Kutipan saka Beaver1982
                  ....meh 10000 imam karo bedhil.....,

                  "Akeh liyane bisa ngrambah karo Sabda Jahwéh lan senapan mesin saka mung karo Sabda Jahwéh." (c) (meh). ngguyu Nuwun sewu aku ora bisa nolak. aran
                  1. +4
                    April 10 2018
                    Sampeyan lagi guyon babagan mayuta-yuta wong sing disiksa, nanging babagan 10000 imam skizofrenia kanthi bedhil mesin sampeyan nggawa badai salju (Peskov, saiki wis modis, ing slang)
                    Apa sampeyan ndeleng "The Elusive Avengers"?
                    1. 0
                      April 10 2018
                      Kutipan saka Beaver1982
                      Sampeyan guyon babagan mayuta-yuta wong sing disiksa, nanging babagan skizofrenia 10000 imam nganggo bedhil mesin ....
                      .
                      Aku pun "ketawa". ngguyu
                      1. +4
                        April 10 2018
                        Sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan ucapake (aku ngomong liwat untu), aku pancene pengin ngirim ...
            2. +1
              April 10 2018
              Kutipan: mrARK
              Lan resimen Yesus lan resimen Ibu Suci Gusti Allah ing Kolchak tentara,
              Iku babagan periode PEACE pasca perang. Maca artikel kasebut.
              Kutipan: mrARK
              sing Cut padharan lan duweke guts digantung

              Kaya iki?! Lan carane padha nindakake tanpa guts dhewe? lol ngguyu
              Kutipan: mrARK
              Yagene wong kudu ngambung dheweke ing bokong kanggo iki?

              Aja ngomong kanggo wong - HE ora tau wewenang sampeyan, kaya Bolsheviks.
            3. +1
              April 11 2018
              Kutipan: mrARK
              meh 10 imam karo bedhil, sing ngethok weteng lan nggantung ing ususe dhewe.

              bukti, mesthi, bakal saka koran Soviet? ngguyu mandheg Kurang luwih melek wong ngerti yen imam Ortodoks sing matèni malah ing mbela dhiri utawa liwat teledor (contone, kacilakan) kanggo urip dibusak saka layanan!
        4. +2
          April 10 2018
          Kutipan: apro
          Lan sing menehi kanggo USSR sadurunge perang ing wektu tentrem?

          Lan tenan ---- sapa? ORA WONG.!!!! Pisanan ----- bantuan kanggo China, banjur ---- Spanyol, banjur ---- Finlandia ..... Meh kabeh dekade sadurunge perang ora tentrem ..... Nanging mbok ana sing durung kelingan....
    4. 0
      April 11 2018
      Kutipan: apro
      apa mentri pasamuwan wareg karo revolusi Februari lan Oktober nalika padha dibusak saka feeder negara?

      Paling padha ayu. Feeder ora dadi akeh dibandhingake karo kurban sukarela saka paroki (saiki ora ana feeder negara - lan apa, Gréja ing mlarat? lol ), nanging tugas sing digandhengake karo "perwalian" negara pancen abot banget (dikenalake dening Petrus am kewajiban kanggo "snitch" umume kekacauan!)
  3. + 15
    April 10 2018
    "Penza martyrology saka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka pracaya marang Kristus" - "Wong mursid bakal urip kanthi iman"

    Wis adhedhasar jeneng, imparsialitas ilmiah saka karya iki ora bakal dikarepake. Mesakaké.
    1. + 13
      April 10 2018
      Mula, wong-wong sing dibuwang lan dibuwang sajrone taun-taun kolektivisasi bisa uga dianggep minangka jumlah wong sing nandhang sangsara amarga iman.

      Sing. Iki wong-wong sing apik banget:
      ... sejatine kulak ora tresna marang tanah, ora tani, lan buruh, iki mung tresna marang dhuwit ... Kabeh sing duwe kulak ora gumantung ing tani, dudu buruh, nanging ing modal, sing didol, sing menehi utang. kepincut. Idolane dhuwit, mundhak mung dipikir. Dheweke entuk warisan ibukutha, sing dipikolehi kanthi cara sing ora dingerteni, nanging kanthi cara sing najis.
      A. N. Engelhardt

      uga nandhang sangsara mung marga saka pracaya marang Sang Kristus? Kepiye manuk hantu ngidinke, utawa wis FSE?
      1. + 10
        April 10 2018
        Burung hantu nangis ing pinggir!!!!!!
        Lan sing dispossessed bisa dianggep minangka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka iman, lan sawetara liyane, supaya sampeyan njaluk postscripts lan nemokke yuta !!!!!
      2. RUS
        +1
        April 10 2018
        Kutipan saka: Han Tengri
        Mula, wong-wong sing dibuwang lan dibuwang sajrone taun-taun kolektivisasi bisa uga dianggep minangka jumlah wong sing nandhang sangsara amarga iman.

        Sing. Iki wong-wong sing apik banget:
        ... sejatine kulak ora tresna marang tanah, ora tani, lan buruh, iki mung tresna marang dhuwit ... Kabeh sing duwe kulak ora gumantung ing tani, dudu buruh, nanging ing modal, sing didol, sing menehi utang. kepincut. Idolane dhuwit, mundhak mung dipikir. Dheweke entuk warisan ibukutha, sing dipikolehi kanthi cara sing ora dingerteni, nanging kanthi cara sing najis.
        A. N. Engelhardt

        uga nandhang sangsara mung marga saka pracaya marang Sang Kristus? Kepiye manuk hantu ngidinke, utawa wis FSE?

        Sampeyan wis bingung "ajiné" karo bais, lan apa neraka .... Engelhardt iki?
        1. + 11
          April 10 2018
          Kutipan: RUSS
          lan apa omelan ... Engelhardt iki?

          Mugi sing kanggo x ... Apa sampeyan ngerti Dal iki? lol
          Kikir, kikir, zhidomor, flint, wong kuwat; | reseller, reseller, maklak, prasol, matchmaker, esp. ing perdagangan gandum, ing bazaar lan marina, dheweke dhewe ora duwe dhuwit, urip kanthi ngapusi, petungan, ukuran; elang mercusuar. elang, tarkhan tamb. Varangian Mosk. sudagar sing duwe dhuwit cilik, ngubengi desa-desa, tuku kanvas, benang, rami, rami, kulit wedhus, bulu, lenga, lan liya-liyane, prasol, bledug, pamburu dhuwit, petani, sing tuku lan kusir sapi; bakul, bakul, scribbler, ndeleng ofenya. || Fist utawa -chnicchat, melu fishing kanggo ajiné, prasol. Glepung ajiné, iku ajiné. || Kulaks, kulaks cf. pendhudhukan, ajiné fishing, leluhur, repurchasing, hawking.
          Kamus Dahl
      3. +4
        April 10 2018
        Apa karo ajiné? Artikel bab liyane! Nanging yen sampeyan mangsuli, banjur ajiné utamané buruh, lan ora apa sing ditulis ing propaganda!
        Akeh petani bisnis mung ora duwe prekara kaya dina! iku ajiné?
        1. +7
          April 10 2018
          Konstantin, Igor menehi katrangan babagan "ajiné" wong ing ndhuwur.
          Apa nyoba nggawe substitusi konsep?
          Akeh petani bisnis mung ora duwe prekara kaya dina! iku ajiné?

          Nanging yen sampeyan mangsuli, banjur ajiné pisanan kabeh buruh hard

          Ora ketompo carane "sadurunge", nanging "ora arang".
          1. +3
            April 10 2018
            Quote: skeptis jahat
            Konstantin, Igor menehi katrangan babagan "ajiné" wong ing ndhuwur.
            Apa nyoba nggawe substitusi konsep?

            Substitusi konsep kedaden ing Bolsheviks, nalika kabeh petani luwih utawa kurang sukses direkam ing "ajiné", lan wong-wong sing ora pengin nyerah kiwa pungkasan kanggo sowing lan kanggo kulawarga, marga saka mitos. slogan-slogan. Lan ya, "mangan donya" mesthi ana ing deso lan ing kutha, lan ing sangisore raja lan sekretaris jenderal, dheweke ora nuwun.
            1. +5
              April 10 2018
              Kutipan saka EwgenyZ
              nalika kabeh petani luwih utawa kurang sukses didaftarkan ing "ajiné", lan wong-wong sing ora pengin nyerahake kiwa pungkasan kanggo nyebar lan kanggo kulawarga, kanggo slogan mitos.

              Sapa sing nulis?
              1. +2
                April 10 2018
                Kutipan saka: Han Tengri
                Sapa sing nulis?

                Wong-wong sing teka kanggo dispossess padha Bolsheviks.
                1. +6
                  April 10 2018
                  Kutipan saka EwgenyZ
                  Wong-wong sing teka kanggo dispossess padha Bolsheviks.

                  Phew... Lega bener! Aku, dening tumindak dosa, panginten sing alien! ngguyu
                  Ayo kula sijine pitakonan beda: Sapa sing mutusake apa iku kulak utawa ora? Pindhah metu utawa supaya wong urip? Moscow, utawa sawetara utas saka dewan desa lokal?
                  Lan ya
                  Kutipan saka EwgenyZ
                  lan wong-wong sing ora pengin nyerahake kiwa pungkasan kanggo nyebar lan kanggo kulawarga, kanggo slogan mitos.

                  tulung ngomong sapa iku, lan sing paling penting, kok ing 1925-37. !!! njupuk adoh saka petani "pungkasan, kiwaНkanggo nyebar lan kanggo kulawarga ... "?
                  1. 0
                    April 11 2018
                    Kutipan saka: Han Tengri
                    Phew... Lega bener! Aku, dening tumindak dosa, panginten sing alien!

                    Inggih, aku bungah sampeyan pungkasanipun entuk!

                    Kutipan saka: Han Tengri
                    Ayo kula sijine pitakonan beda: Sapa sing mutusake apa iku kulak utawa ora? Pindhah metu utawa supaya wong urip? Moscow, utawa sawetara utas saka dewan desa lokal?

                    Siap-siap, sampeyan bakal luwih apik maneh - kanca. Stalin. Amarga "dewan desa lokal" ngrampungake masalah kasebut
                    iku tinju apa ora? Pindhah metu utawa supaya wong urip?
                    adhedhasar"Resolusi Politbiro Komite Pusat Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks "Ing langkah-langkah kanggo ngilangi peternakan kulak ing wilayah kolektivisasi lengkap." 30 Januari 1930"
                    Muga-muga bisa luwih apik maneh.

                    Kutipan saka: Han Tengri
                    tulung ngomong sapa iku, lan sing paling penting, kok ing 1925-37. !!! njupuk adoh saka petani "pungkasan, kiwaНkanggo nyebar lan kanggo kulawarga ... "?

                    Saka resolusi sing padha: "2. Rampas saka kulaks wilayah kasebut sarana produksi, ternak, omah lan omah omah, perusahaan pangolahan, pakan lan stok wiji."
                    Kene sampeyan pungkasanipun kudu ngaso!
                    Yen sampeyan ora keberatan, aja ragu-ragu takon liyane, aku bakal seneng njawab.
                    Oh ya! Punika link kanggo kaputusan: http://istmat.info/node/30863
                    Ana, kanthi cara, ana uga urutan distribusi sapa lan carane nyingkirake "karo Cahya." Bolsheviks ngerti ing advance carane akeh wong kudu kaukum kanggo "Masa depan padhang".
                    1. +2
                      April 11 2018
                      Kutipan saka EwgenyZ
                      Siap-siap, sampeyan bakal luwih apik maneh - kanca. Stalin. Amarga "dewan desa lokal" ngrampungake masalah kasebut
                      iku tinju apa ora? Pindhah metu utawa supaya wong urip?
                      ing basis saka "Resolusi Politbiro Komite Sentral Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks" "Ing langkah-langkah kanggo ngilangi peternakan kulak ing wilayah kolektivisasi lengkap." 30 Januari 1930.

                      Sing. Apa sampeyan setuju yen masyarakat lokal sing mutusake sapa sing dadi kulak lan sapa sing ora, sing ngerti sapa sejatine? => kahanan
                      Kutipan saka EwgenyZ
                      nalika kabeh petani luwih utawa kurang sukses dicathet ing "ajiné"

                      Iku luwih pangecualian saka aturan. Lan padha bisa nulis buruh budaya, utawa petani tengah, ing ajiné mung ing 2 kasus: 1) Wong iku arang banget m @ bebek lan supaya bullyed kanca-kancané desa sing ... 2) Panguwasa "dhuwur" saka pusat regional teka lan ayo kari sih... Setuju ?

                      Kutipan saka EwgenyZ
                      Saka resolusi sing padha: "2. Ngrampas sarana produksi, ternak, omah lan bangunan omah, perusahaan pangolahan, pakan lan stok wiji saka kulaks wilayah kasebut."

                      Kutipan saka EwgenyZ
                      nalika kabeh petani luwih utawa kurang sukses dicathet ing "kulaks", lan wong-wong sing ora gelem menehi sisa sing pungkasan kanggo nyebar lan kanggo kulawarga, kanggo slogan mitos.

                      Aku mbaleni maneh: Sapa adhedhasar apa lan kenapa ing 1925-37. "njupuk pungkasan" saka petani biasa?
                      1. 0
                        April 13 2018
                        Kutipan saka: Han Tengri
                        Sing. Apa sampeyan setuju yen masyarakat lokal sing mutusake sapa sing dadi kulak lan sapa sing ora, sing ngerti sapa sejatine? => kahanan

                        Ora, aku ora setuju. Asring, dewan desa lokal dipimpin dening "Varangians" sing ditunjuk saka njaba, amarga, asring, para petani minangka "unsur sing ora tanggung jawab" lan ora gelem menehi pasokan kanggo kulawarga lan nyebar. Mulane, dheweke "dituntun ing dalan sing bener" kanthi bantuan Mauser lan parasit lokal.

                        Kutipan saka: Han Tengri
                        Iku luwih pangecualian saka aturan. Lan padha bisa nulis buruh budaya, utawa petani tengah, ing ajiné mung ing 2 kasus: 1) Wong iku arang banget m @ bebek lan supaya bullyed kanca-kancané desa sing ... 2) Panguwasa "dhuwur" saka pusat regional teka lan ayo kari sih... Setuju ?

                        Aku ora bakal mbantah, nanging aku bakal ngutip blogger liyane - Weyland (Konstantin):
                        Iki warga becik, diterangake dening Engelhardt, padha sadurunge revolusi - lan sawise revolusi, tanah iki dipérang miturut mangan, i.e. Ing taun 1917, kabeh wong ketemu ing posisi wiwitan sing padha - supaya sawise 10-12 taun, dheweke mung numpes petani sing makmur, lan kulaks nyata "ing antarane wong-wong mau ana minuscule!" Trik kasebut yaiku yen keputusan kanggo ngilangi kulaks digawe dening "komite wong miskin", wong mabuk lan kesed (ndeleng ndhuwur babagan posisi wiwitan sing padha ing taun 1917)!
                        "Satu persen" setuju karo dheweke.
                        Kutipan saka: Han Tengri
                        Sapa ing basis apa lan ngapa ing 1925-37. "njupuk pungkasan" saka petani biasa?

                        Aku mbaleni, kanthi basis apa sing dipilih - adhedhasar "Resolusi Politbiro Komite Pusat Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks "Ing langkah-langkah kanggo ngilangi peternakan kulak ing wilayah kolektivisasi lengkap." 30 Januari 1930", kenapa? Lan" kanggo wilayah Volga sing keluwen, "sing digawe dening Bolsheviks dhewe.
      4. 0
        April 11 2018
        Iki warga becik diterangake dening Engelhardt sadurunge revolusi - lan sawise revolusi tanah iki dipérang dening mangan, i.e. ing 1917 saben wong ketemu piyambak ing posisi wiwitan witjaksono - supaya sawise 10-12 taun padha mung dispossessed petani makmur, lan kulaks nyata "ing antarane wong-wong mau padha minuscule!" lan sembarang wong miskin! "Panitia Wong Miskin", wong mabuk lan kesed (ndeleng ndhuwur babagan posisi wiwitan sing padha ing 1917)!
    2. +5
      April 10 2018
      Apa sampeyan ndeleng foto saka teks kasebut? Apa maneh imparsialitas sing sampeyan butuhake? Nyatakake versi "teks ora adil" sampeyan.
      1. +7
        April 10 2018
        Kutipan saka kaliber
        Apa maneh imparsialitas sing sampeyan butuhake?

        Vyacheslav Olegovich, sampeyan minangka propagandist sing berpengalaman lan ahli strategi politik, dadi ora perlu nguripake "wong bodho". Kepiye carane sampeyan, contone, netepake karakter ilmiah lan imparsialitas karya kanthi irah-irahan: "Para ulama reaksioner Penza ing perjuangan nglawan kekuwatan Soviet" - "Para imam ing layanan imperialisme donya."? ngguyu
        1. 0
          April 10 2018
          Aku bakal ngira-ngira kanthi cara iki: ing jaman USSR, aku katon, lan carane "kagetan imam" rampung, lan urip - taun apa. Lan diterangake - carane lan ing ngendi orane diganggu? Lan yen wis ora ngandika khusus, lan wiwit ing TSB - 1887-1937 - iku kabeh ... Aku bakal ngomong sing karya iku sampah - nanging, mesthi, kanggo aku, lan aku uga panginten sing iku mokal kanggo ngapusi wong-wong sing kaya ngono, bakal dadi ala. Lan ing kene kabeh ana ing ngarep sampeyan ... lan dudu urusan saben wong kanggo nyisipake buku kasebut. Kita iki negara miskin, ora bisa ditindakake kanthi bantuan wong telu kanthi gaji sen. Lan aku ora kalebu "wong gemblung", aku nganggep ngremehake ngapusi wong sing ngerti luwih sithik tinimbang aku.
          1. +2
            April 11 2018
            Kutipan saka kaliber
            lan iku khusus kanggo kabeh wong sing ora bisa dilebokake ing buku kasebut.

            Ya, lan kanggo apa? Ora masalah babar pisan! Ing kene, imam disebut ketua, ing umum, wedhus lan Antikristus - iki agitation anti-Soviet. Imam liyane nyiyapake, saka mimbar, kanggo ngobong wong-wong saka kandhang farm kolektif - maneh agitation anti-Soviet. Lan ora, ora ana bedane antarane tumindak kasebut, amarga "agitasi anti-Soviet" mung sinonim kanggo "NO FOR APA" ... Ya?
    3. +2
      April 10 2018
      Kutipan saka: Han Tengri
      Wis adhedhasar jeneng, imparsialitas ilmiah saka karya iki ora bakal dikarepake. Mesakaké.

      Apa jeneng sing sampeyan saranake?
      1. +2
        April 10 2018
        Kutipan saka EwgenyZ
        Apa jeneng sing sampeyan saranake?

        ora ngerti. Aku ora biasa menehi rekomendasi judhul karya sing durung diwaca.
        1. +3
          April 10 2018
          Kutipan saka: Han Tengri
          ora ngerti. Aku ora biasa menehi rekomendasi judhul karya sing durung diwaca.

          Nanging ana pakulinan "ayu" kanggo ngritik. hi
          1. +5
            April 10 2018
            Kutipan saka EwgenyZ
            Nanging ana pakulinan "ayu" kanggo ngritik.

            "Iki sing daksenengi karo bocah cilik, dadi cethane!" (c) "Persaudaraan lan Ring". ngguyu
            Utamane kanggo wong-wong sing ana ing tank:
            Frasa:
            Kutipan saka: Han Tengri
            Wis saka jeneng ("Penza martyrology saka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka pracaya marang Kristus" - "Wong mursid bakal urip kanthi pracaya"), siji ora kudu nyana imparsialitas ilmiah saka karya iki. Mesakaké.

            ora duwe claims kanggo jeneng dhewe ("Penza martyrology saka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka iman marang Kristus" - "Wong mursid bakal urip kanthi pracaya"), utawa claims. Dheweke mung ngaku yen studi sejarah kanthi irah-irahan: "Penza martyrology saka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka pracaya marang Kristus" - "Wong mursid bakal urip kanthi iman" wis, kanthi kemungkinan 99,9%, persis "non-engagement" politik padha, contone, karya karo judhul bakal duwe: "Para ulama reaksioner Penza ing perjuangan nglawan kekuwatan Soviet" - "Para imam ing layanan imperialisme donya." ngguyu Sing luwih cetha?
            1. +1
              April 10 2018
              Kutipan saka: Han Tengri
              "Iki sing daksenengi karo bocah cilik, dadi cethane!" (c) "Persaudaraan lan Ring".

              Aku uga seneng.

              Kutipan saka: Han Tengri
              ilmiah imparsiality ora bisa samesthine saka karya iki. Mesakaké.

              Sing. - artikel bias, sampeyan ora bisa maca. Mesthi, apa kritik?
            2. 0
              April 10 2018
              Nanging ing kasus liyane, siji kudu nandheske (utawa ora?) sing wanita dipatèni kanggo tembung. Lan para imam ... Ngandika "ora sing" - lan saiki sampeyan wis reaksioner lan pati kanggo sampeyan ing ruang paling ngisor. Utawa manungsa - 10 taun ing Kolyma. Lan banjur asil: ngendi iki daya Soviet? Kene dheweke lan ora? "Mungkin sing salah ditembak," ujare sawetara pembaca The Reactionary Clergy.
            3. 0
              April 11 2018
              Kutipan saka: Han Tengri
              Imam ing layanan imperialisme donya

              Nerangake kepiye abdine agama bisa nindakake imperialisme jagad, salah sawijining postulat utama yaiku: "Luwih gampang unta mlebu bolongan jarum tinimbang wong sugih mlebu Kraton Swarga. " wassat
              1. +2
                April 12 2018
                Kutipan saka Weyland
                Nerangake carane mentri agama bisa ing layanan imperialisme donya

                Cahya!
                Kutipan saka Weyland
                "Luwih gampang unta lumebu ing bolonganing dom tinimbang wong sugih lumebu ing Kratoning Swarga."

                Sampeyan Gundyaev iki, ing wusana, ngelingake! ngguyu
  4. + 10
    April 10 2018
    Kaum tani mung dibubarake minangka kelas, kayadene wong tani Inggris dibubarake ing jaman anggar lan "hukum getih" marang wong-wong sing ora duwe omah lan pengemis.
    ... Ora perbandingan sing bener ...
    1. +7
      April 10 2018
      Kutipan saka parusnik
      Kaum tani mung dibubarake minangka kelas, kayadene wong tani Inggris dibubarake ing jaman anggar lan "hukum getih" marang wong-wong sing ora duwe omah lan pengemis.
      ... Ora perbandingan sing bener ...

      Nalika pager, wedhus dipangan wong. Collectivization ditindakake ing negara kita, wong-wong dibutuhake, ing deso lan ing kutha, kanggo pangembangan industri.
      1. +5
        April 10 2018
        Kutipan saka Reptilian
        wong dibutuhake, ing deso lan ing kutha, kanggo pangembangan industri.

        Inggih, kabeh iku, mung iku ora perlu kanggo saben wong dadi "siji ukuran pas kabeh". Sing arep menyang peternakan lan pabrik kolektif, sing ora bakal nyambut gawe ing tanahe dhewe. Lan pranyata desa-desa kasebut disebar menyang peternakan lan pabrik kolektif, banjur gedang dituku ing saindenging jagad.
    2. Komentar wis dibusak.
  5. +7
    April 10 2018
    Kekejaman Bolshevik marang Gréja ngluwihi panganiaya ing jaman kaisar Romawi.
    Mangkene carane Patriark Tikhon anathematized: .......Lho, apa sing mbok lakoni ora mung tumindak kejem, nanging sejatine tumindak setan ...
    Lan ing kene ana tembung saka wong-wong sing diarahake kutukan, Lenin (fanatik sing ngelak getih) ....iki nistha paling mbebayani lan infèksi paling vile (tegese Gréja), nanging kanca liyané, Stalin, .......masalahe para ulama dereng diilangi
  6. +6
    April 10 2018
    Kutipan saka Reptilian
    WEDU MANGAN WONG.

    Bravo, Dmitry! Sampeyan wis nguwasani materi kelas 6 SMP. Nanging iki ora cukup ...
  7. +4
    April 10 2018
    Kutipan saka Reptilian
    Lan sing dispossessed bisa dianggep minangka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka iman, lan sawetara liyane, supaya sampeyan njaluk postscripts lan nemokke yuta !!!!!

    Ora, Dmitry ora butuh fantasi. Dhaptar mung wong-wong sing ana hubungane langsung karo pasamuwan, yaiku, dheweke kerja kanggo kabecikan. Dibuwang iku wedhus. Aja bingung peparingé Gusti Allah karo endhog scrambled!
    1. +7
      April 10 2018
      Lan yen sampeyan ora fantasize, mayuta-yuta wong repressed ora bakal metu. Dadi apa babagan fantasi ---- ora kanggo aku.
      1. +4
        April 10 2018
        Dmitry, aku kesel nuduhake sampeyan lan wong liya sing wangkal yen ana GARF. Ing kono ana bahan-bahan, kalebu fotokopi dhokumèn, daftar kabèh sing ditindhes = sing dikunjara, sing ditembak, lan sing mati ing kemah. Lan malah ing kene diwenehi. Pisanan, ing artikel Wasserman, banjur, ing sing luwih rinci lan foto - mine. Mayuta-yuta beda. iya ta? Kabeh wis ana, kabeh wis diitung suwe. Aja nggedhekake utawa nyepelekake.
        1. +2
          April 10 2018
          Kenapa nunjukake? Yen ROC nampani pungkasane autokrasi, pamaréntahan sementara, revolusi borjuis Februari, mula jelas yen iki posisi ngelawan marang pamaréntahan saiki. Banjur sampeyan dhewe, carane lan apa.
          1. +2
            April 10 2018
            Tegese, wanita bisa dipateni kanggo tembung?!
        2. Bai
          +6
          April 10 2018
          Ayo ndeleng fotokopi dokumen kasebut

          Kaya sing katon saka dokumen kasebut, total wiwit taun 1921 nganti wiwitan taun 1954 babagan tuduhan politik. 642 wong diukum pati, kanggo dipenjara - 2, kanggo diasingake - 369. Nanging, ana data sing luwih rinci babagan jumlah narapidana.

          Sumber: https://fishki.net/2068937-masshtaby-stalinskih-r
          epressij--tochnye-cifry.html © Fishki.net
          Ing endi mayuta-yuta wong sing ora salah ditembak?
          1. +7
            April 10 2018
            Sing kita ngomong bab, sing mayuta-yuta wong sing dijupuk dadi nomer temen beda.
            Lan yen penulis ngelingi acara taun 90-an, dheweke ora langsung ngonfirmasi yen pamrentahan demokratis sing mabuk perang lan repressed populasi minangka mungsuh ideologi lan politik. Lan ternyata, saka posisi penulis, ---- iki minangka jawaban kanggo Revolusi Sosialis Oktober Verikuya. !!!!!!!!
            1. +2
              April 10 2018
              Roda sajarah wis nguripake, iku kabeh. Sisih paling immobile saka populasi nandhang ... Sing paling bodho, wangkal lan bodho ... 60% ... bagean liyane saka wong-wong mau - 20% iki "nemokake piyambak." Inggih, kanggo sing 20% ​​sing ala sak scoop, iku apik saiki, lan bener. Dheweke minangka bagean paling apik ing masyarakat. Nanging, Dmitry, sanajan sampeyan ndeleng buku teks sekolah kanggo kelas 9-10 taun 90-an, ora ana jutaan wong sing ditembak. Tokoh saka GARF ... Sampeyan katon ... Buku teks iki kasedhiya.
              1. +7
                April 10 2018
                Kutipan saka kaliber
                Sisih paling immobile saka populasi nandhang ... Sing paling bodho, wangkal lan bodho ... 60% ... bagean liyane - 20% iki "nemokake piyambak." Inggih, kanggo sing 20% ​​sing ala sak scoop, iku apik saiki, lan bener. Dheweke minangka bagean paling apik ing masyarakat.

                Iki mung sampeyan kudu ngerti babagan pandangan jagad penulis artikel kasebut. Ingkang utama yaiku ngidoni arah Uni, keprigelan kanggo Ortodoks kaya kamuflase. Chubais lagi ngaso.
                1. +4
                  April 10 2018
                  Aku ora ngerti sampeyan ... Iki minangka negara sing ora diatur kanthi ideologi sing ala. Iku alamiah ambruk loro ... Spit aja ngidoni - aja lim maneh. Lan sampeyan pengin nindakake perkara sing padha maneh kanggo kaping pindho? Perjuangan kanggo revolusi dunia, bantuan universal, defisit total ... Apa sampeyan ora kesel?
                  1. +2
                    April 10 2018
                    pitulungan universal

                    pomogams indiscriminately - superfluous. Kita kudu nulungi awake dhewe. hi Lan yen kita nulungi wong Afrika lan wong-wong sing gabung, mula ora gratis - nyusoni dheweke sajrone rong atus taun, lan ora ngapura utang. Bisnis lan politik, ora liya. Kita ilang kanca kita cepet banget .. sawise ambruk Uni. Saiki mung gumpalan feces saka wong-wong mau mabur menyang arah kita.
                    1. +1
                      April 10 2018
                      Mulane dheweke mabur amarga dheweke ndeleng kita minangka "sedulur ing kelas" lan "dheweke ing papan", lan ora ... ing tembung, dudu wong Inggris nganggo helm pith. Karo sing saiki padha ngomong svsem beda!
          2. +4
            April 10 2018
            Apa aku tau nulis babagan mayuta-yuta sing ditembak?
            1. Bai
              +5
              April 10 2018
              Apa aku tau nulis babagan mayuta-yuta sing ditembak?


              Ing kono ana bahan-bahan, kalebu fotokopi dhokumèn, daftar kabèh sing ditindhes = sing dikunjara, sing ditembak, lan sing mati ing kemah. Lan malah ing kene diwenehi. Pisanan, ing artikel Wasserman, banjur, ing sing luwih rinci lan karo foto - mine. Mayuta-yuta beda. iya ta? Kabeh wis ana, kabeh wis diitung suwe. Aja nggedhekake utawa nyepelekake.
              1. +2
                April 10 2018
                Kutipan saka B.A.I.
                Apa aku tau nulis babagan mayuta-yuta sing ditembak?


                Ing kono ana bahan-bahan, kalebu fotokopi dhokumèn, daftar kabèh sing ditindhes = sing dikunjara, sing ditembak, lan sing mati ing kemah. Lan malah ing kene diwenehi. Pisanan, ing artikel Wasserman, banjur, ing sing luwih rinci lan karo foto - mine. Mayuta-yuta beda. iya ta? Kabeh wis ana, kabeh wis diitung suwe. Aja nggedhekake utawa nyepelekake.

                Nuwun sewu ngganggu obrolan sampeyan, nanging ing kene
                karo dhaptar kabeh repressed = lan nandur, lan dijupuk, lan mati ing kemah. Lan malah ing kene diwenehi.
                lan sejatine ora ana siji-sijia babagan mayuta-yuta wong sing ditembak, mung ana:
                karo dhaptar kabeh repressed
                banjur panjelasan
                lan nandur, lan dijupuk, lan mati ing kémah
                1. 0
                  April 10 2018
                  Ora - sampeyan nulis kabeh kanthi bener ... Nanging ... uga, wong ora pengin ndeleng iki ... Zapadlo! Ora bisa diakoni yen mateni wanita minangka tindak pidana, ora bisa diakoni yen buruh budak korban Gulag nguntungake ekonomi lan sosialisme dibangun ing buruh budak, ora bisa diakoni yen kabeh tokoh kasebut wis diwenehi ing buku teks sekolah ing taun 90-an. Lan ya, ana sing ngremehake lan nggedhekake kabeh iki. Loro-lorone padha ala.
          3. +1
            April 11 2018
            Kutipan saka B.A.I.
            Ing endi mayuta-yuta wong sing ora salah ditembak?

            Nanging sakperangan alesan, mayuta-yuta innocently dispossessed ora klebu ing dhaftar iki - amarga. Padha diasingake tanpa nyoba utawa diselidiki babar pisan!
        3. +2
          April 10 2018
          Kutipan saka kaliber
          sing ana GARF kuwi. Ing kono ana bahan-bahan, kalebu fotokopi dhokumèn, daftar kabèh sing ditindhes = sing dikunjara, sing ditembak, lan sing mati ing kemah.

          Sampeyan ora bisa "ngrusak" kanthi gampang! Dheweke ngaku yen kabeh dibuwang .... "palsu"! lol
          Punika artikel ing sing disebut. "Pravda" kanggo taun 1930-an minangka bebener suci, nanging dokumen kasebut goroh!
          Wong urip ing Kaca Pandang sing ora ana lan ora bisa ditarik metu saka kono ...
        4. +1
          April 10 2018
          Kutipan saka kaliber
          Dmitry, aku kesel nuduhake sampeyan lan wong sing wangkal liyane yen ana GARF kaya ngono.

          Slavik Shpakovsky, alias kalibr, kenapa sampeyan ngomentari artikel sampeyan?
          1. +3
            April 10 2018
            Cocok kanggo sing wasis! lan - kanthi cara, aku ora menehi komentar babagan artikel kasebut, nanging menehi saran marang para pamaca sing bisa sinau luwih akeh. Pendhudhukan sing mulya banget.
    2. +4
      April 10 2018
      Kutipan saka kaliber
      Dhaptar mung wong-wong sing ana hubungane langsung karo pasamuwan, yaiku, dheweke kerja kanggo kabecikan. Dibuwang iku wedhus. Aja bingung peparingé Gusti Allah karo endhog scrambled!

      Lan wong-wong sing mung menehi dhuwit kanggo pasamuwan lan kalebu ing martilog - iki dudu wedhus? Wong-wong Suci?
      1. +1
        April 10 2018
        Menehi dhuwit kanggo pasamuwan lan ngumpulake dhuwit kanggo berkah dheweke iku rong perkara sing beda.
        1. +3
          April 10 2018
          Aku takon pitakonan
          Kutipan: Alexander Green
          Lan wong-wong sing mung menehi dhuwit kanggo pasamuwan lan kalebu ing martilog - iki dudu wedhus? Wong-wong Suci?

          Sampeyan salah jawab
          Kutipan saka kaliber
          Menehi dhuwit kanggo pasamuwan lan ngumpulake dhuwit kanggo berkah dheweke iku rong perkara sing beda.

          Apa iki ora ngganggu sampeyan?
          1. 0
            April 11 2018
            Iki jawabane. Apa ora cocog karo sampeyan?
  8. Bai
    + 10
    April 10 2018
    Petani, minangka paroki gereja, asring banget taat, dadi ketua dewan gereja, nyanyi ing paduan suara gereja, lan aktif mbantu imamat. Iku ora exaggeration kanggo nimbang sing petani ing Rusia minangka klompok sosial utama ing ngendi tradhisi Ortodoks dikumpulake lan dilestarekake nganti pirang-pirang abad. Mulane, ing antarane wong-wong sing nandhang sangsara amarga iman, bisa uga kalebu wong-wong sing sing dirampas lan diasingake sajrone taun-taun kolektivisasi.

    Lan apa bab iman? Wong ditindhes amarga nolak kabijakan kolektivisasi negara - i.e. amarga ora gelem pisah karo barang darbeke. Padha nglawan, kalebu karo gaman ing tangan (aku, wong, malah ora nyalahke wong-wong mau lan malah ngerti). Apa pemberontakan Antonov uga pemberontakan kanggo iman? Nanging negara (apa wae) WAJIB nyuda perlawanan bersenjata marang kebijakane. Lan iki ditindakake dening ALL negara tanpa istiméwa - perlawanan bersenjata tansah ditindhes, utawa negara ora ana. Pramila daya tarikipun para tani ing ngriki punika namung satunggal-satunggaling politik, kados dene tinggalaning kraton, ingkang sapunika sampun têtela, botên kenging karajan.
    Lan kenapa Gréja repress - ya, amarga iku mungsuh ideologi saka negara ana ing wektu iku. Lan mungsuh, kaya sing sampeyan ngerti, bakal dirusak. Kaya, contone, gerakan putih. Kontradiksi wis mandheg - represi wis mandheg.
    1. +5
      April 10 2018
      Wong wadon ora kena dipateni! Wong wadon! Iki barbar!!! Ora cocog karo pangerten babagan cita-cita sing diumumake.
      1. +6
        April 10 2018
        Sawise maneh kelingan umur rata-rata urip miturut sensus pungkasan abad kaping 19? 30 taun kanggo Rusia lan kanggo wanita? Dibandhingake karo wong, ora ana indulgensi ing karya ing tsarism, kurang bayaran .. Lan ana paukuman fisik.
        1. +2
          April 10 2018
          Sampeyan nulis babagan umur rata-rata kanthi cara sing sampeyan bisa mikir yen sawise revolusi mundhak kaping 5! Lan yen kita ndeleng statistik, kita bisa ndeleng manawa pangarep-arep urip saya tambah saben dasawarsa, lan ing 30-40 taun, durasi kasebut mung 10 taun maneh.
          sadurunge revolusi, pangarep-arep urip mboko sithik tansaya ing cara sing padha sawise revolusi!
          1. 0
            April 10 2018
            Kutipan: K.A.S
            Ing saben dasawarsa lan ing 30-40 taun, durasi kasebut mung 10 taun maneh.
            sadurunge revolusi, pangarep-arep urip mboko sithik tambah ing cara sing padha sawise revolusi

            Ing taun 1933, pangarep-arep urip nganti 33 taun (D. Medvedev)
        2. +4
          April 10 2018
          Ing wayah wengi penghapusan perbudakan, wektu kerja para petani mung 38% saka total wektu, lan 62% sing ora kerja. Kuwi rekasa ... Senajan ... ya, kadhangkala ana sing digebugi. Dadi ing sangisore tsar, wong ngaso luwih akeh tinimbang nyambut gawe!
          1. +7
            April 10 2018
            Kutipan saka kaliber
            Ing wayah wengi penghapusan perbudakan, wektu kerja para petani mung 38% saka total wektu, lan 62% sing ora kerja. Iku mau kangelan...

            Sampeyan sapisan ing urip sampeyan ngunjungi peternakan kolektif lan nggawe kesimpulan babagan tenaga kerja pedesaan. Wiwit nyebar nganti panen, para tani nyambut gawe wiwit subuh nganti sore. Ing mangsa adhem, kurang kerja lapangan, nanging kudu ngurus sapi, sing ora duwe, menyang kutha kanggo nyambut gawe. Dadi ora mung 38 kanggo 62, nanging uga 20 kanggo 80 ing "menang".
            Kutipan saka kaliber
            ... Dadi, miturut tsar, wong ngaso luwih akeh tinimbang nyambut gawe!

            A dongeng ayu, ora urip, nanging lafa, lan apa kekurangane wong tani? Revolted kanggo sawetara alesan?
            1. 0
              April 10 2018
              Iki dudu dongeng! Njupuk tanggalan suci lan ndeleng preian + Minggu. Ing taun 1902, saben taun ana 258 dina sing ora kerja, lan 123 dina preian. Ing preian, dheweke nggawa vodka menyang imam lan mangan vodka, mula pasamuwan banget semangat yen preian kasebut diamati. Tegese, akeh dhuwit sing dituku kanggo ngombe, sing migunani kanggo negara. Dadi wong tani padha mbalela...Aku uga pengin ngombe lan urip kepenak, nanging sapa sing kudu disalahake yen urip iki ala? Cetha - sing duwe tanah! Miturut cara, ing salah sawijining artikel ing siklus "Bulu Beracun", ana artikel babagan iki dening pelaut Belenky saka kapal perang Retvizan, sing ditujokake marang para petani ... yaiku babagan mabuk lan tanah. Sampeyan mung wong bodho sing wis hard omong kosong lawas, nanging ora ngerti apa-apa anyar. Suwe-suwe, kabeh iki wis dilebokake ing sirkulasi ilmiah, wis diitung ... Waca majalah Rodina, sampeyan lan BAI bakal konfirmasi. Ana barang menarik sing dicithak ing kono. Sejarawan terkenal ing Rusia ...
              1. +6
                April 10 2018
                Kutipan saka kaliber
                Ing taun 1902, saben taun ana 258 dina sing ora kerja, lan 123 dina preian. Ing preian, dheweke nggawa vodka menyang imam lan mangan vodka, mula pasamuwan banget semangat yen preian kasebut diamati.

                Kutipan saka kaliber
                Sampeyan mung wong bodho sing wis hard omong kosong lawas, nanging ora ngerti apa-apa anyar.

                Dear, "pro" kita, iku sampeyan, kaya amatir, mlumpat ing ndhuwur, sampeyan maca nang endi wae sing ana 1902 preian ing tanggalan 123, lan sampeyan mikir sing padha kabeh non-makarya. Iki sampeyan salah banget, ing abad kaping 19, ora akeh sing diadegake kanthi keputusan khusus nalika preian - ing ngendi luwih saka selusin, uga preian bisa bertepatan lan tiba ing dina sing padha.
                Lan wis carane petani makarya, aku ora ngerti saka buku, nanging saka tembung saka ibuku, sing manggon ing desa saka 1909 kanggo 1921, ing mangsa panas petani makarya tanpa dina lan preian ing kabeh, amarga. sumurup yen "dina panas feed telung dina mangsa."
                1. +5
                  April 11 2018
                  Kutipan saka kaliber
                  Ing taun 1902, saben taun ana 258 dina sing ora kerja, lan 123 dina preian. Ing preian, dheweke nggawa vodka menyang imam lan mangan vodka, mula pasamuwan banget semangat yen preian kasebut diamati.

                  Vyacheslav komentar.
                  Ngaso 258 dina saben taun, petani ora duwe apa-apa ing farm kajaba tikus lan suket. Kajaba iku, para ulama "sregep ngawasi" yen petani dadi wong sing mabuk.
                  Nanging kepiye gambaran saka desa sing makmur ing taun 1913? Wong tani "mluku" utawa "ngombe"?
                  1. 0
                    April 11 2018
                    Alexander, kabeh iki ana ing riset, diterbitake ing "jurnal kandel", aku ora nggawe dhewe. Aku wis mbela disertasi menarik ing desa kanggo 13 taun ing PSU - sampeyan bisa ndeleng kabeh ing Web. Ora masalah. Lan data akhir minggu ... kabeh ana. Sampeyan mung ora ngerti.
                    1. +4
                      April 11 2018
                      Kutipan saka kaliber
                      banjur kabeh ana ing riset, diterbitake ing "jurnal tebal",

                      Urip diwulang ora saka "majalah kandel" utawa disertasi khusus, sampeyan ora ngerti apa sing bisa sampeyan tulis. Sampeyan kudu maca dokumen ing taun-taun kasebut, utawa paling ora memoar wong-wong sing urip ing jaman kasebut.
                    2. +2
                      April 14 2018
                      1. Ing tanggalan 1911, aku ngetung 93 preian (Minggu uga dianggep preian).
                      .
                      Ana 1917 dina kaya ing kalender 86. Preian lokal bisa ditambahake: contone, liburan militer tentara Terek Cossack tanggal 25 Agustus (miturut gaya lawas) yaiku SATU dina, liburan Patronal stanitsa ONE dina maneh.
                      Ternyata 95 lan 88, dudu 258.
                      2. Ing preian, ngunjungi Candhi iku wajib, nanging angel banget kanggo nelpon hobi liyane nganggur. Ora ana wektu kanggo ngaso sajrone karya lapangan, lan anane rolas jaran lan 3-6 lusin (gumantung ing wektu taun lan kahanan liyane) sapi ora ninggalake kesempatan kanggo ngrayakake akeh ing mangsa.
                2. 0
                  April 11 2018
                  Alexander Green Dadi sampeyan dhewe sing claps, banjur apa kita ngomong bab? Cetha kok scoop iku tresna banget kanggo sampeyan ... ing dheweke, kabeh apik kanggo "hegemon". Apa sampeyan ora pindhah menyang barricades ing taun 1991, ora menyang detasemen partisan - "Stalinis Setia". Nanging isih durung kasep, ta?
                  1. +5
                    April 11 2018
                    Kutipan saka kaliber
                    Dadi sampeyan dhewe sing claps, banjur apa kita ngomong bab? Cetha kok scoop iku tresna banget kanggo sampeyan ... ing dheweke, kabeh apik kanggo "hegemon".

                    Aku ora ngerti, mbah kakung lan mbah kakungku saka wong-wong sing pracaya lawas, miturut pendapatku, dheweke ora dadi budak. Ing urip sipil, loro mbah kakung nglawan bangsawan sampeyan. Anak lan putu, kalebu aku, nampa pendidikan sing apik ing pamrentahan Soviet, mula ora ana sing kudu diganggu.
                    Kutipan saka kaliber
                    ... kok sampeyan ora pindhah menyang barricades ing 1991, ora menyang detasemen partisan - "Stalinis Setia".

                    Lan pitakonan "bocah" iki ciri sampeyan buta huruf politik, Aku wonder carane sampeyan katahan minangka guru Sajarah CPSU. Yen sampeyan pancene sinau Marxisme saka karya klasik, lan ora saka antologi, sampeyan bakal ngerti yen kontra-revolusi mung bisa dikalahake kanthi dhukungan saka mayoritas. Sayange, ing taun 1991 kita ora duwe, wong wis kena infeksi ideologi borjuis cilik. Kaya sampeyan nulungi.
                    Pitakonan partisan malah luwih bodho. Karo sapa kanggo perang soko? Karo wongmu? Ing taun 1918, leluhurmu saka gerakan putih nglawan wong-wong mau, lan banjur Bolshevik ngalahake dheweke kanthi dhukungan mayoritas. Mangkono uga kita, yen kita nglawan rakyat, kita uga bakal kalah, kaya tentara putih. Saiki wong-wong kita lagi ngalami latihan kapitalisme sing apik, dadi proletar, lan sanalika dheweke ngerti kapentingan kelas, sampeyan bakal langsung "nggoleki Budyonnivka."
      2. Bai
        + 10
        April 10 2018
        Lan cita-cita luhur ora ana hubungane, kaya iman. Ing kene kahanan kudu digatekake saka sudut pandang perjuangan kanggo slamet. Negara apa wae, pisanan, minangka alat kekerasan, penindasan wong-wong sing ora setuju karo aktivitas negara. Lan nyalahake negara kanggo penindasan iku padha karo nyalahake pike kanggo mangan carp crucian. Ya, kejem, ya ora sopan, ya ana keluwihan (kabeh - saka sudut pandang saiki). Nanging sejarah ora ngerti cara liya, sing kapitunan dirusak - ing kabeh negara sing didistribusikake maneh (ing ukuran sing luwih gedhe utawa luwih cilik).
        Nalika properti disebarake maneh, ana wong sing kelangan, ana sing entuk. Iki tansah dibarengi karo perang sipil berdarah tanpa ngurmati norma-norma kesopanan. Lan ing kene ora ana iman, ideologi, moralitas - ekonomi murni.
        1. +3
          April 10 2018
          Kutipan saka B.A.I.
          ora ana iman, ideologi, moralitas - ekonomi murni.

          Nalika jamban ditata ing kuil-kuil, dipoyoki, diobong, dirampok lan dipateni - banjur kita bisa setuju karo sampeyan, ora ana ideologi ing kene - Satanisme murni.
          1. +9
            April 10 2018
            Kutipan saka Beaver1982
            Nalika jamban ditata ing kuil-kuil, dipoyoki, diobong, dirampok lan dipateni - banjur kita bisa setuju karo sampeyan, ora ana ideologi ing kene - Satanisme murni.

            Ya. Saiki dheweke mung nyanyi lagu.
            1. +3
              April 10 2018
              Kutipan: Mordvin 3
              Ya. Saiki dheweke mung nyanyi lagu.

              Kabar iki dudu kesegaran sing sepisanan, malah aneh yen dheweke mung ngelingi saiki, yen ora kabeh babagan jam tangan, yacht lan Mercedes. Inggih, paling sawetara macem-macem.
          2. +3
            April 10 2018
            Aku ana ing pasamuwan sing dibangun dening Ivan the Terrible. Fresko saka 1556 ing tembok! Nanging ... diowahi dadi rumah sakit jiwa lan pasien ngalahake bagian ngisor fresko kanthi mburi amben. Padha perang, lan padha diikat ... uga, padha ngalahake mati mural.
          3. +6
            April 10 2018
            Kutipan saka Beaver1982
            Nalika jamban diatur kanthi ora sopan ing kuil, padha dipoyoki, diobong, dirampok lan dipateni.

            Luwih saka 22 gréja wis dibangun ing rong puluh taun pungkasan. Lan udakara 000 sekolah wis dirusak. Sadurunge pesenan padhang saka tilas jaman suci, baptis Rusia, Pangeran Vladimir, kita isih duwe panggonan kanggo mundur.
            1. +4
              April 10 2018
              Kutipan: mrARK
              Lan udakara 24 sekolah wis dirusak.

              rusak? utawa sing deso ditutup amarga ora ana wong ing desa? ojo ngapusi fakta. Iku ala lan ala.
              1. +2
                April 11 2018
                Kutipan saka Trapper7
                Kutipan: mrARK
                Lan udakara 24 sekolah wis dirusak.

                rusak? utawa sing deso ditutup amarga ora ana wong ing desa? ojo ngapusi fakta. Iku ala lan ala.

                Lan kok padha nutup ing Leningrad ing awal 90s? Aku isih sekolah.. Banjur, ujug-ujug, 5-10 taun kepungkur, dheweke wiwit nulis lan ujar manawa ora cukup ing wilayah sing wis dienggoni sing ora ana bangunan maneh, sing duwe bangunan ganti. kaping pirang-pirang, nanging kutha ora bisa setuju .... Dewan ---- ndhaftar anak ing sekolah saka lair. Ana tansah wuwus bab topik iki arep watara.
            2. 0
              April 10 2018
              Saben taun ndadekke kita luwih cedhak, kanthi lengkap............tsu, kanca, wis telat mundur, 2000 taun kepungkur kabeh diomongake. Ora saben candi bisa ditekani (by the way) , iku uga ngandika, dregs sampeyan ngomong bab sawetara sekolah.
            3. +3
              April 10 2018
              Kutipan: mrARK
              Lan udakara 24 sekolah wis dirusak.

              Aja ngomong kenapa taman kanak-kanak lan sekolah ditutup?
        2. +6
          April 10 2018
          Nanging, ing abad kaping 20-21, sawetara negara duwe maksud lan kesempatan kanggo urip kanthi biaya negara liya, mung ngrusak bisnis lan ora ana sing pribadi. Lan ora ana moral utawa aturan.
    2. +2
      April 10 2018
      Bolsheviks "Miskin" alus: kabeh padha nyebar rot, ing sakubenge ana mungsuh internal, akeh hama,
      sekelompok malah nyelip bandit ing Komite Pusat lol Ypres. Lan padha ngrusak mayuta-yuta wong - mung .... mbela wong bodho
      Sing nggumunake mung kekuwatan RAKYAT sing dadi mungsuhe rakyat atusan kaping luwih saka panguwasa ANTI-NASIONAL.
      Nanging kanggo Bolshevik, ora ana paradoks! lol
      1. Bai
        +7
        April 10 2018
        Sing nggumunake mung Pemerintah RAKYAT sing dadi mungsuhe rakyat nganti atusan tikel tinimbang panguwasa ANTI Rakyat.

        Minangka tansah - ngapusi liyane.

        Rata-rata kanggo periode saka 1930 nganti 1940, ana 100 tahanan saben 000 wong, utawa 583%. Sing luwih murah tinimbang indikator sing padha ing Rusia lan AS ing taun 0,58an.
        Kaya biasane, aritmetika apolitik biasa mbantah pernyataan palsu sing ora ana dhasar.
        1. +6
          April 10 2018
          Kutipan saka B.A.I.
          Minangka tansah - ngapusi liyane.

          Iki ora mung goroh, malah goroh dicampur karo bodho sing ala.
        2. +2
          April 10 2018
          Kutipan saka B.A.I.
          Minangka tansah - ngapusi liyane.

          Tahanan iku beda. Saiki padha ora sijine wong ing kunjara kanggo "Putindurak", nanging ing sekretaris jenderal, kanggo pepatah kuwi, sampeyan bakal "diganjar" ing wangun artikel lan "resort" ngluwihi "Kutub Arktik". Sampeyan kudu mbedakake antarane sing dipenjara "kanggo tembung" kaya ing Uni lan kanggo kejahatan kaya ing Rusia modern utawa Amerika Serikat.
          1. +5
            April 10 2018
            Sampeyan bisa mbandhingake pirang-pirang wong sing dipenjara ing SSV amarga nyolong properti sosialis, lan pirang-pirang ---- ing Federasi Rusia amarga nyolong properti kapitalis. Inggih, dimensi.
            1. +1
              April 11 2018
              Maneh aku nulis komentar ing transportasi ---- Aku njaluk ngapura kanggo kesalahane. Matur nuwun kanggo pangerten. Ikhlas. Mesthi ---- USSR!!!!!!
            2. +1
              April 11 2018
              Kutipan saka Reptilian
              lan pinten ---- ing Federasi Rusia kanggo nyolong properti kapitalis. Inggih, dimensi.

              Amarga ora ana norma pidana ing Rusia modern minangka "nyolong properti kapitalis." Lan ana "kadurjanan ekonomi", interpretasi sing cukup jembar bisa uga: iki bisa uga kalebu nyolong obeng ing pabrik, utawa nyolong dana saka akun bank.
        3. 0
          April 10 2018
          Kutipan saka B.A.I.
          Kaya biasane - ngapusi liyane. Rata-rata, kanggo periode saka 1930 nganti 1940, ana 100 tahanan saben 000 wong, utawa 583%. Sing luwih murah tinimbang indikator sing padha ing Rusia lan AS ing taun 0,58an.

          Kapan kowe sinau MACA ing Rusian? Utawa sampeyan tanker? lol
          BAleni, kanggo sing ana ing tank:
          kakuwatane RAKYAT dadi mungsuhe rakyat atusan kaping luwih saka panguwasa ANTI-NASIONAL.

          Saiki tuduhna pira "mungsuh wong" ditembak lan ditanam ing AS lan Rusia. Ing ANY taun. ya
        4. +1
          April 10 2018
          Lan apa negara sing apik banget, sing kurang saka kabeh sing ala tinimbang ing AS, mula cepet banget? Lan statements iku palsu lan unfounded, lan slogan-slogan bener - "Wong-wong lan partai iku siji!", nanging - bang, lan wong-wong mau ora ngetutake partai, lan partai sijine iku ing wong lan everyone tindak babagan. urusane dhewe-dhewe. Mbokmenawa padha nandur lan nembak sethithik, iku ...
          1. +3
            April 11 2018
            Kutipan saka kaliber
            lan slogan-slogan sing bener - "Wong-wong lan partai iku siji!", Nanging - bang, lan wong-wong ora ngetutake partai, lan partai sijine ing wong lan saben wong tindak babagan bisnis dhewe. Mbokmenawa padha nandur lan nembak sethithik, iku ...

            Iku bener, lan anggere ana purges ing partai lan ing negara, lan padha arep ing rapat umum, iki slogans bener banget. Nanging sanalika purges mandheg, mungsuh lan crooks mlebu partai lan slogan mandhek kanggo bener, amarga ing 1991 ana mung sawetara komunis nyata.
    3. +1
      April 11 2018
      Kutipan saka B.A.I.
      Lan kenapa Gréja repress - ya, amarga iku mungsuh ideologi saka negara ana ing wektu iku.

      Aja bingung sabab karo akibat! mandheg Iki minangka Bolshevik Satanist am ngumumaké Gréja mungsuhé! Agama, salah sawijining postulat utama sing maca: "Luwih gampang unta mlebu bolongan jarum tinimbang wong sugih mlebu Kratoning Swarga," ora bisa dadi mungsuh komunisme sing prinsip! umume ngerti yen penulis Utopia, Thomas More, iku wong suci Katulik "Lan sel-sel komunis Jesuit (pengurangan) ing Paraguay dibangun miturut skema Utopia? Lan pambrontakan Wat Tyler, Thomas Müntzer, lsp. khusus ing slogan-slogan agama kaya: "Nalika Adam plough lan Hawa spun, sapa sing dadi bangsawan?" (eng. Nalika Adam delved lan Eve span, Sapa sing banjur gentleman? = Als Adam grub und Eva spann, wo war denn da der Edelmann?)
  9. +6
    April 10 2018
    Mateni Nemer sing sipil (kalebu biarawati) kanggo tujuan mulia revolusi donya lan "kabagjaan" Bolshevik.
    Nggawe wong ing donya seneng, lan malah sampeyan dhewe?
  10. +4
    April 10 2018
    Kutipan: apro
    Ing tembung sampeyan, apa padha nandhang sangsara kanggo apa-apa?

    Sing, wong bisa matèni kanggo tembung? Utamane wanita?
    1. +4
      April 10 2018
      Miturut doktrin kelas Bolshevik, jawabane mesthi ya.
      Ora mung kanggo tembung, nanging uga kanggo pikirane. Golongan musuhan tegese pikirane musuhan.
      Kelas rusak - ora ana tembung sing ora sopan, ora ana pikiran. Dalan kanggo masa depan sing cerah.
      1. 0
        April 10 2018
        Kutipan saka: voyaka uh
        Kelas rusak - ora ana tembung sing ora sopan, ora ana pikiran. Dalan menyang mangsa padhang iku resik.

        Persis! Mung ... ora ana sing mèlu, padha dipatèni kabèh ....
    2. +6
      April 10 2018
      Kutipan saka kaliber
      Sing, wong bisa matèni kanggo tembung? Utamane wanita?

      Sampeyan ora weruh alas kanggo wit, paling kamungkinan sampeyan ora pengin ndeleng iku. Padha repressed ora kanggo tembung prasaja, nanging kanggo propaganda anti-Soviet, lan sampeyan ngerti daya saka propaganda.
      1. +1
        April 10 2018
        Kene, lan komunis Ukraina geni kita tangi! Sing bener - eksekusi kanggo tembung, lan malah kanggo tumindak ... wah, aku ora ngerti ... mbokmenawa auto-da-fé. Ora masalah yen wong wadon utawa wong lanang. Wong wadon sing padha ... Dheweke dudu wanita, nanging fasilitas militer - dheweke menehi panganan prajurit sing bakal teka!
        Lan aja ... molak. Iku ora babagan represi. Aja bingung peparinge Gusti Allah karo endhog orak-arik. Malah negara paling bandit duwe hak kanggo ngisolasi sing ... ngukum. Nanging kanggo mateni wanita, lan kita ngomong babagan pembunuhan, kanggo negara sing diumumake dening humanisme dhuwur, iki kakehan.
        1. +5
          April 10 2018
          Aku nulis kanggo sampeyan
          Kutipan saka kaliber
          Dheweke ditindhes ora amarga tembung-tembung prasaja, nanging kanggo propaganda anti-Soviet ...

          Sampeyan maneh mangsuli ora patut.
          Kutipan saka kaliber
          Sing bener - kanggo eksekusi tembung,

          Banjur sepisan maneh elinga endhog orak-arik.
          Apa iki ora ngganggu sampeyan?
          Kayane sampeyan wiwit lara, kaya Olgovich - dheweke uga miwiti kanthi ora ngerti komentar wong liya, saiki dheweke disiksa dening "ngipi elek"
          1. +1
            April 11 2018
            Sampeyan ndeleng, game tembung karo sampeyan nyenengake kanggo kula. Ana akeh karya, sampeyan nulis perkara serius utawa njupuk foto ing situs web Museum Metropolitan ing New York, banjur dumadakan ana nyamuk squeak. Ora ketompo carane sampeyan mangsuli (ing framework sing prayoga, mesthi!) Kabeh iku siji. Tombol iku klik. Aku nulis kanggo sampeyan. Dadi apa ora mangsuli, paling ora. Kadhangkala malah menarik. Sampeyan wis komentar apik banget sapisan, Aku malah disimpen, Aku nggunakake ing mangsa. Sampeyan ... oh, sampeyan mung ora ngerti apa-apa. Aku wis nulis, ora kanggo sampeyan, Nanging, yen sampeyan ora ana (ana sing kaya mengkono!), Banjur padha kudu nemokke ing situs, virtual "Alexanders", "Uga mammoths" kudu digawe lan digunakake. Aku wis nerangake kanthi rinci ing buku "Internet Journalism and Internet Advertising". Iki minangka "dina iki" ing jagad informasi, lan sampeyan macet ing wingi. Apa sing dituduhake pemilihan ing Federasi Rusia? Punika siji lan iku!
            1. +1
              April 11 2018
              Kutipan saka kaliber
              Sampeyan ndeleng, game tembung karo sampeyan nyenengake kanggo kula.

              Comrade mantep ing past. Bebener kanggo dheweke mung ing Pravda, lan mung ing taun 30-an.
              Kanggo fotokopi sing dikutip saka akeh dokumen babagan kanibalisme, dheweke mung ujar: "Palsu!"
              donya prasaja kuwi
              Kanca lucu lan lucu.... lol
            2. +4
              April 11 2018
              Nuuuuu, Vyacheslav Olegovich, hiburan apa iki kanggo sampeyan.? Sampeyan wis bola-bali nandheske yen sampeyan entuk dhuwit ing kene. Iki sing maca ---- Umpan balik! Apa nyenengake kanggo kula? Ora mung lan ora tansah. Aku kerep sinau bab anyar.
              Mammoth kadhangkala kedadeyan, nanging arang banget. Dheweke lagi sibuk, lan sampeyan nulis marang sapa, kaya Pakdhe Murzik, wis suwe, setahun utawa luwih, dheweke ora ana.
              1. 0
                April 11 2018
                Dmitry, lan siji ora ngganggu liyane! Apa sampeyan mikir yen kerja ora bisa nyenengake? Tegese, bisa uga beda karo scooper junior konvoi limbah. Lan kanggo kula iku loro. Contone, maca sampeyan lan Green seneng banget.
                1. +3
                  April 11 2018
                  Kok aku nganggep ngono???? Amarga sampeyan, Vyacheslav, asring banget babagan dhuwit lan klik. Ana istilah --- penting potensial. Inggih, iku kudune ora dhuwur banget. Iki nggawe angel ""gagal.". Ing kene aku, ngalih saka kerja menyang komentar, yen ana kesempatan kanggo nindakake iki, aku bisa nambah reaksi lan memori. Lan yen sampeyan lungguh lan palu, banjur kabeh bakal lali.
      2. 0
        April 11 2018
        Wong-wong dudu wit-witan, lan dudu alas, kaya sing diyakini komunis.
        Iku mokal kanggo nggawe clearings ing lan Cut mau mudhun ing kothak, minangka
        padha nindakake. Yen sampeyan sijine (miturut urutan saka ndhuwur) revolver menyang mburi sirah, banjur
        sampeyan meh ora bakal nyanyi lagu-lagu manis babagan masa depan sosialisme sing cerah.
        1. +2
          April 11 2018
          Kutipan saka: voyaka uh
          Wong-wong dudu wit-witan, lan dudu alas, kaya sing diyakini komunis.
          Iku mokal kanggo nggawe clearings ing lan Cut mau mudhun ing kothak, minangka
          padha nindakake. Yen sampeyan sijine (miturut urutan saka ndhuwur) revolver menyang mburi sirah, banjur
          sampeyan meh ora bakal nyanyi lagu-lagu manis babagan masa depan sosialisme sing cerah.

          Prajurit, sadulure wong! Ing kene maneh sampeyan nulis perkara sing nggumunake kanggo aku !!!!!. Apa sampeyan kudu ujar iki, yen ing sejarah kuno, wong-wong Yahudi ngalami kasusahan ing panganiaya lan ora ana negara meh luwih saka 2000 taun? Ing kasus iki, kita kudu ngelingi panangkaran Babil. Nebukadnezar. Apa komunis ngethok tlatah lan pinggiran ing alas manungsa kasebut?Lan sakperangan alesan sampeyan wedi karo pemugaran sosialisme ??????
          !ברור כשמש
          1. 0
            April 12 2018
            Conto 2 ewu taun kepungkur ora bisa ditrapake kanggo sejarah anyar.
            Apa normal kanggo Cro-Magnon (mangan mungsuh) iku
            ora bisa ditrapake kanggo Yunani kuna. Apa sing normal ing Abad Pertengahan,
            ora ditrapake kanggo sajarah anyar.
            Komunis tumindak kanthi cara Abad Pertengahan kanthi jeneng padhang
            mangsa - Aku ora seneng.
            1. +5
              April 12 2018
              Kutipan saka: voyaka uh
              Komunis tumindak kanthi cara Abad Pertengahan kanthi jeneng padhang
              mbesuk

              Konstitusi, pemilihan buruh kanggo dewan Agung lan lokal, enlistment saka wong kanggo melu ing pengawasan buruh-petani - ing kontrol wong, revolusi budaya, pendidikan gratis, medicine - Apa tenan iki kabeh abad tengahan?
              1. +3
                April 13 2018
                Apa sing ditulis Alexander Green ing ndhuwur, tambahake: ------- Penghapusan Pale of Settlement, penghapusan larangan pendidikan, penghapusan larangan ing jabatan. Lan kamenangan liwat fasisme! Sapa sing duwe metode Abad Pertengahan?
  11. +8
    April 10 2018
    "dudu marshal, komandan tentara, "profesor abang", perwira keamanan lan "Bolsheviks lawas", nanging petani sing kerja keras" ////

    Mesthi, nomer miturut urutan saka ndhuwur kanggo penahanan "mungsuh rakyat"
    iku mokal kanggo Recruit saka Bolsheviks utawa profesor.
    Pesen teka ing kutha: "Ngenali lan nyekel 300 mungsuh wong."
    Ya, dheweke nangkep sawetara insinyur, akuntan, sawetara Bolshevik lawas,
    sawetara wong tuwa "saka bangsawan".
    Lan ngendi kanggo njaluk liyane 290 wong? Lan padha nyekel sapa wae. Saka sing ora duwe omah nganti sing diuripake
    bakul ing pasar, petani saka desa tetanggan utawa buruh ing dalan saka pabrik.
    Lan sampeyan ora bakal ngirim menyang tataran 300, sampeyan dhewe - kanggo tataran padha. Bebarengan karo pembantu.
    Kene Chekist "karo ati murub lan tangan resik" lan makarya ing kringet saka alis.
    1. + 10
      April 10 2018
      Kaya sing padha nyekel kabeh wong? nggegirisi! Luwih becik yen sawetara akun saksi luwih dikenal lan dudu OBS
      1. +3
        April 10 2018
        Sampeyan wis diwenehi ngendi kanggo katon, Dmitry. Ana uga babagan pesenan. Pira sing diturunake menyang wilayah kasebut lan kepiye bersaing, kepiye ngrampungake rencana kasebut saka ndhuwur. Sampeyan uga bakal duwe salinan artikel saka koran Bolshevik ... Konten kanibal sing lengkap. Kabeh iku...
        1. +7
          April 10 2018
          Vyacheslav Olegovich, sing kaping pirang-pirang sampeyan nyebutake artikel ing PRAVDA sadurunge wiwitan Perang Dunia II lan ujar manawa aku bakal kaget banget. Aku ora langsung maca, lan aku ora kaget. Kabeh wis jelas --- Stalin nerangake marang para pemimpin manca yen USSR ora bakal miwiti luwih dhisik. Dadi pranala sampeyan bisa uga duwe beban semantik., beda karo sing ditampa.
          1. +3
            April 10 2018
            Lan supaya aku ngerti sampeyan bisa njupuk biarawati? Lan ... ayo terus - lan kita kudu, ta?
          2. 0
            April 11 2018
            Aku mung bisa bungah, Dmitry, yen sampeyan gabung karo sumber utama lan rekomendasiku ora boroske.
        2. +6
          April 10 2018
          Kutipan saka kaliber
          carane ngluwihi rencana saka ndhuwur.

          Aku wis nyaranake artikel babagan represi marang Olgovech: Alexander Kurlyandchik. REPRESSIONS STALIN saka 30-an. Apa sampeyan yakin yen dheweke iku STALIN? http://www.proza.ru/2017/06/13/60. Nanging wong kaya dheweke - anti-Soviet, ora bakal maca. Dheweke ora maca. padha panulis.
          Saiki aku nyaranake sampeyan. Ikhlas.
          1. +4
            April 10 2018
            Kutipan: mrARK
            REPRESSIONS STALIN saka 30-an. Apa sampeyan yakin yen dheweke iku STALIN?

            Sampeyan bisa nulis buku liyane - prestasi Stalin - apa sampeyan yakin iku Stalin?
            lan liya-liyane kanggo kabeh wong ...
            ora, wong sing daktresnani, yen kita ngubungake kamenangan lan prestasi kanggo wong lan pribadine, lan kita ngomong yen dheweke mimpin negara lan iki lan sing wis diraih ing sangisore dheweke, mula ayo ngakoni kesalahane lan kejahatan ing postingan iki. kaya iki.
    2. +2
      April 13 2018
      Kutipan saka: voyaka uh
      Pesen teka ing kutha: "Ngenali lan nyekel 300 mungsuh wong."

      Wong Yahudi niru klasik propaganda Nazi. Apa ironi.
  12. +5
    April 10 2018
    Sampeyan, kanca-kanca sing ditresnani, mung nggatekake apa sing ditindakake dening para komentator lan nesu kewan! Panyengkuyung Bolshevisme lan mung sengit marang Gréja Ortodoks Rusia wiwit ngomong babagan Para Percaya Lawas ... Apa sampeyan kudu ngomong babagan iki?!?! Apa sampeyan ngerti inti saka apa sing kedadeyan sajrone pamisah?! Apa sampeyan malah duwe gagasan apa sing sampeyan omongake?! Aku bakal menehi mung siji conto carane Gréja Ortodoks perang nglawan skismatic self-immolations, nanging ana ewu wong! The Old Believer - imam Euphrosynus kapapar dosa suicidal self-immolation ing "Kitab Suci Reflektif ing Way Mentas Nemokake Pati Suicidal" - ... dosa lampus, dilarang lan dikutuk dening Gréja! ... "igniters" preachers of fires sing dosa mbebayani tanggung jawab kanggo pati saka pandherekipun apes! ... geni instigators asring nyingkiri geni dhewe!
    Aku ora nulis iki kanggo gawe uwong yakin wong demoniac kene! Iku ora ing kuwasane! Iku mung sing isih enom banget lan ringkih-minded wong kene sing maca iki komentar demonic sing nyenyamah Gréja lan Kristus! Bayangake apa sing bakal ditindakake dening tokoh-tokoh kasebut babagan "Kuwatir" babagan Para Percaya Lawas lan wani nulis kaya iki -
    Kutipan: Vasily50
    Oh, bungah banget para juara demokrasi lan Gréja.
    Iku apik tenan carane pasamuwan lan para pengikut Kristus Yahudi ngapura awake dhewe.

    Kutipan saka B.A.I.
    Ora ana negara Ortodoks sing sukses ing ilmu, teknologi lan ekonomi. Apa Rusia saiki duwe lan bangga (malah mung nyimpen saka karusakan) iku warisan saka "godless" USSR.

    Marang kula, bakal padha nylametake, kanthi resiko nyawane dhewe, sing ora masuk akal lan diapusi dening "pendeta" sing ngapusi saka gréja sing kobong, kaya sing ditindakake dening Kristen Ortodoks?! Ya, dheweke bakal mlumpat lan mumbul! Tinimbang ing paling tetep bisu sawise maca bab wong-wong sing tilar donya kanggo iman, yen ana kafir, nanging ing paling ana remnants kalbu ... Dadi padha ketemu alesan kanggo sepisan maneh ngidoni ROC lan iman wong! DEMON!
    1. +5
      April 10 2018
      [quote = Oper] Dadi dheweke nemokake alasan kanggo ngidoni ROC lan iman wong! DEMON!
      Ya, ora ing iman, nanging ing lapisan antarane Gusti Allah lan manungsa. Lan ing kene apa sing ditindakake lapisan iki.
      Telegram Dewan Gréja Kabeh-Belarus menyang A. Hitler. 1942
      "Dewan Gréja Ortodoks All-Belarus sing pisanan ing Minsk, atas jenenge Belarusians Ortodoks, ngirim sampeyan, Mr. Reich Chancellor, matur nuwun kanthi tulus kanggo mbebasake Belarus saka kuk Yahudi-Moscow-Bolshevik, kanggo kesempatan kanthi bebas. ngatur urip religius kita ing wangun Gréja Autocephalous Ortodoks Belarusian Suci lan pengin kamenangan cepet kanggo senjata sing ora bisa dikalahake" [majalah Church Life. 1942. No. 1].
      Uskup Agung Filofey, Uskup Athanasius, Uskup Stefan.
      1. +4
        April 10 2018
        Kutipan: mrARK
        Ya, ora ing iman, nanging ing lapisan antarane Gusti Allah lan manungsa. Lan ing kene apa sing ditindakake lapisan iki

        "Interlayer", sampeyan ngomong. Dadi Stepan Komarov uga mikir. Aku mikir lan mikir, banjur aku lunga menyang candhi lan nembak wong sing mikir beda. Lan akeh pandherekipun Luther uga panginten supaya: "Apa kanggo lapisan iki antarane Gusti Allah lan wong." Lan banjur padha teka munggah karo akèh bab sing wis "Gusti Allah ing nyawa": sawetara wiwit mbaptis wong mati, liyane nglarang transfusi getih ... Gréja ora muncul saka kepinginan manungsa. "Lan Aku pitutur marang kowé, kowé iku Pétrus, lan ing watu karang iki Aku bakal mbangun pasamuwan-Ku, lan lawanging neraka ora bakal bisa ngalahake iku; ( Mt: 16-18 )

        Kutipan: mrARK
        Telegram Dewan Gréja Kabeh-Belarus menyang A. Hitler. 1942

        Apa sampeyan elinga Raskolnikov? Ora pengin ngelingi Vlasov? Jendral pembawa perintah, anggota CPSU (b).
        Lan saliyane telegram iki, ana uga iki: Alamat Metropolitan Sergius ing esuk 22 Juni 1941, sanalika sawise layanan esuk, kanthi berkah kabeh Ortodoks kanggo mbela Tanah Air saka Nazi, lan iki minangka "Resolusi. saka Dewan Gréja Ortodoks Rusia taun 1943 babagan ekskomunikasi lan nyabut kamulyan saka wong-wong sing pindhah menyang sisih wakil fasis saka ulama". Sampeyan isih nyalahake Gréja Ortodoks Rusia kanggo tumindak Filaret skismatik ing Ukraina.
  13. +6
    April 10 2018
    Aku ora ngerti kenapa wong-wong iki ditembak. Aku ngerti saka artikel sing penulis uga ora ngerti, mula pungkasane kita ngerti kenapa? Ana artikel, ana ukara, lan liya-liyane. Dadi kabeh padha karo mantra sing ora ana gunane babagan mayuta-yuta korban sing ora salah.
    1. +4
      April 10 2018
      Artikel kasebut ujar kenapa. Malah ana fotokopi kaca lan nomer kasus. Ditembak kanggo distribusi buku agama lan agitation ... Guilty, mesthi, pantes pati!
      1. +8
        April 10 2018
        Malah ana fotokopi kaca lan nomer kasus.

        ana foto saka buku. endi foto saka kasus kasebut? Endi putusane? Endi sing spesifik? Pasal 58 jembar banget, kurang luwih 20 poin. Kene sampeyan nulis
        Dheweke ditembak amarga nyebarake buku agama lan kampanye ...

        banjur sampeyan meneng babagan agitasi anti-Soviet. Lan apa dheweke nyatakake? Sepur-sepur sing rusak utawa didesak kanggo ndedonga kanggo raja? setuju macem-macem.
        Luput, mesthi pantes mati!

        yen teroris saiki kejiret lan dikunjara amarga agitasi anti-Rusia lan nelpon serangan teroris, aku mesthi mikir yen dheweke pantes mati.
  14. + 12
    April 10 2018
    Sejarah bisa dianggep philistine, utawa bisa dideleng minangka sejarawan.Yen minangka sejarawan, mula ora adil, obyektif, mung fakta lan analisis sebab-akibat. Banjur kesimpulan.
    Dina iki, materi diwenehi murni philistine. Emphasis ing emosi, kasangsaran manungsa, acara ditampilake minangka Bolsheviks, amarga ganas bloodthirstiness lan inferiority, disetel minangka goal kanggo ROOT metu wong Ortodoks. Carane liyane kanggo mangerteni? Sadurunge Keputusan 17 April 1905 "Nguatake prinsip toleransi agama" lan Manifesto 17 Oktober 1905, negara non-confessional ora diidini dening hukum ing Kekaisaran Rusia. Yaiku, saiki, kaya saiki, Revolusi Oktober, saka kira-kira 126 wong (aku ora bakal nemtokake angka kasebut), kira-kira 000 padha Ortodoks (Sensus umum pisanan saka populasi Kakaisaran Rusia ing 000. Distribusi populasi miturut agama lan wilayah). Sing, yen kita tindakake logika presentation saka materi ing artikel, luwih saka loro-thirds saka populasi padha tundhuk karusakan kanggo kagungane iman Ortodoks. Lan karo sapa, banjur, kanggo mbangun komunisme? Ing papan kaping kalih inggih punika tiyang-tiyang Mohammedan, ing urutan kaping tiga inggih punika tiyang-tiyang Katolik. karo wong-wong mau?
    Mulane, kawicaksanan pamaréntah revolusioner marang wong-wong sing pracaya ing taun-taun pisanan sawise Oktober iku incomparably luwih fleksibel saka penulis nyoba kanggo mbayangno. Dadi politisi sing nyata-nyata, Bolshevik ora bisa mikir babagan pangembangan strategi jangka panjang sing ana hubungane karo ROC. lan iman liyane. Nanging apa bab Gréja Ortodoks Rusia lan pratelan liyane?
    Gréja Katulik burik "i" bali ing dina Paus Leo XIII, sing branded komunisme, sosialisme lan perjuangan kelas ing siji tiba swoop minangka path menyang neraka murub. Lan babagan ROC? Sawise kabeh, Gréja ing sajarah luwih saka sapisan ketemu dhewe ing posisi dianiaya lan sinau kanggo bisa metu rumus kanggo interaksi karo panguwasa, lan saben ketemu rumus kuwi. Nanging wektu iki, kanggo sawetara alasan, iku ora bisa. Ing taun 1918, Gréja Ortodoks Rusia, sing diwakili déning Patriarch Tikhon, ngrusak pamaréntahan buruh lan petani.
    Dadi, kepiye pamrentah kudu nanggepi? Kakaisaran Rusia, nalika revolusi, duwe 111 ulama Ortodoks lan 92 biara. Iki 0,15% saka populasi. Lan yen kita njupuk menyang akun pengaruh para imam ing populasi petani, kang dadi mayoritas ing Kakaisaran?
    Ing ringkesan, kita ora bisa ndeleng alas kanggo wit-witan. Njlèntrèhaké kaca tragis, kita lali apa sabab saka tragedi. Pergolakan sosial tansah dibarengi karo kasangsaran manungsa. Elingi Tolstoy "Mlaku-mlaku Liwat Torments". Nanging sing nggawa masyarakat kanggo upheavals iki. negara, wong. "Deleng ing ROOT" Prutkov disebut. Dina iki aku ora weruh oyod.
    1. +3
      April 10 2018
      Tuku buku iki, dear Viktor Nikolaevich, maca saka lan kanggo - uga, iku bener, kepinginan apik, mesthi, nanging cara iki ... ing tingkat pertimbangan, sampeyan ndeleng, werna bakal katon.
      1. +4
        April 10 2018
        Karo kita, dear Vyacheslav Olegovich, meh saben wong ing buku kuwi. Lan ora mung siji wong. Dadi yen sampeyan mikir yen arena skating iki ora narik kawigaten kulawargaku, mula sampeyan salah.
        1. +1
          April 10 2018
          Aku ora mikir apa-apa babagan kulawarga sampeyan, nanging aku rumangsa bodho ngluhurake mayit. Nanging sing luwih bodho, nalika wong pinter memuji dheweke, mula sampeyan langsung mangu-mangu.
          1. +7
            April 10 2018
            Ngatasi keraguan babagan kasunyatan jagad objektif minangka masalah filsafat klasik. Ragu minangka salah sawijining konsep sing paling penting, sing ing isi kasebut nggabungake persepsi rasional lan intuisi ing donya.
            Dene pangalembana, aku ora ana ing ngendi-endi. Telpon kanggo obyektivitas lan telusuran sing ora bias kanggo panyebab saka acara sajarah tartamtu, yen mung supaya ora mbaleni dhewe, ora doxology. Utawa apa sampeyan mikir yen kanthi nendhang mayit, sampeyan bakal diasuransiake salawas-lawase?
            1. +7
              April 10 2018
              Ngatasi keraguan babagan kasunyatan jagad objektif minangka masalah filsafat klasik. Ragu minangka salah sawijining konsep sing paling penting, sing ing isi kasebut nggabungake persepsi rasional lan intuisi ing donya.

              Viktor Nikolaevich, sampeyan ngrusak otak sampeyan. nglirik ombenan
              Preduli saka artikel, keparenga kula mratelakake panemume nistha, lan menehi conto. Dadi, aku njabat ing sekolah polisi, sekolah polisi paling tuwa ing USSR-Rusia. Lan dheweke sinau (sadurunge) ing mburi pager saka situs lawas - Biara Sergius ing Strelna. Kok taun 70-an ana sekolah sing "disorong" (yen ora salah) iku pitakonan babagan sikap banjur marang pasamuwan lan agama. Nanging ing gelombang "gréja universal" ing 90s, sekolah iki diusir saka kono marga saka biara. Dheweke diusir menyang pangkalan tilas Sekolah Senjata Gabungan Kirov sing kasebar. Sekolah iki minangka pewaris saka Sekolah Perwira Rifle sing misuwur, ing ngendi Fedorov nggawe senapan otomatis, lan Jenderal Filatov nggawe "becak". Nalika pindhah ing kana, ing bangunan tilas sekolah, miturut crita-crita para wong tuwa, ora mung ana jendhela, nanging uga pigura jendhela - kabeh dicopot. Recovery njupuk taun. Aku mlebu universitas - sekolah ing mburi pager (ing biara) nyekel set pungkasan ing situs lawas. Padha ngusir sekolah amarga rong rolas wiku. Lan rektor Rama Nikolai (nameake!) mengko teka ing fakultas kita kanggo menehi ceramah ing jam informasi bab katresnan kanggo pepadhamu. Kanggo setahun, kita patroli wilayah sing wiyar saka mantan sekolah, kang wiku mung ora perlu 60 persen. Lan sawise latihan, kaya sing dakkandhakake, aku teka kerja ing SSSHM, lan sinau akeh perkara anyar. Ing ngarepku ana buku "The Abode of the Northern Capital", aku khusus njupuk saka apartemen lawas. Dadi, ing kesimpulan, Rama Nikolai ngucapake "tembung", mbuwang lendhut ing kepala sekolah G.V. Bondarenko. Gennady Vasilyevich minangka pimpinan sing apik, administrator sing apik, lan aku duwe pakurmatan kanggo ngladeni dheweke. Lan wong, minangka asil saka intrik rahasia, sing ndamel 800 wong "metu menyang kadhemen", diwutahake lendhut ing wong, wis kalbu kanggo kuliah kula bab katresnan????
              Ing Feodosia ing taun 2011, panuntun tangan-wringing ngandhani akeh babagan para biarawati sing diidini wong Romania Ortodoks kanggo ngladeni ing katedral nalika pendhudhukan, lan sing (para biarawati) ditinggal karo wong Romania iki ing taun 44. Iki sing diarani. "Ortodoks Romania" ngadeg ing cedhak nalika Jerman nembak atusan bocah ing selokan cedhak Kerch, nyekel lilin! Dolanan bocah-bocah iki, sing ditekan ing ati sadurunge ditembak, dipamerake ing museum ing sikil Gunung Mithridates!
              Lan langkah pungkasan kanggo kula yaiku crita Katedral St. Isaac. Nalika aku nglayani, aku meh saben taun menyang mbikak wreaths ing pemakaman Piskarevsky ing dina Blokade rusak. Ing sisih memorial artis apik Nikolai Burov, direktur banget mangsa Iskak, sing mundur saka kahanan iki, andhap asor ngadeg lan maca ing swara banter.
              Negara mbutuhake pasamuwan. Giliran kasebut kedadeyan sadurunge perang. Lan Stalin mangertos iki banget. Lan ing antarane para mentri pasamuwan ana akeh patriot apik: Peresvet lan Oslyabya, abbots Biara Solovetsky, Uskup Agung Luka Voyno-Yasenetsky, ahli bedah bakat sing nylametake nyawa ewu prajurit Tentara Merah, lan liya-liyane.
              Nanging ing bab properti kudu ana imbangan tartamtu antarane pasamuwan lan negara! Soko kaya iki ... Aku duwe pakurmatan!
            2. +2
              April 11 2018
              Apa aku ngombe? Aku ngomong babagan apa 90% wong ing kene ora ngerti, lan kanthi pranala menyang sumber utama. Lan aku terus-terusan ngomong - lan uga maca iki lan iki dhewe ... Lan aku ora nggawe kesimpulan, sanajan aku ora isin karo pandanganku. Dadi sampeyan salah.
            3. Komentar wis dibusak.
          2. +1
            April 11 2018
            Kutipan saka kaliber
            Aku ora mikir apa-apa babagan kulawarga sampeyan, nanging aku rumangsa bodho ngluhurake mayit. Nanging sing luwih bodho, nalika wong pinter memuji dheweke, mula sampeyan langsung mangu-mangu.
            Nyuwun pangapunten kanggo interjecting, bab mayit. Apa iku institusi otokrasi ing Republik Ingushetia, utawa demokrasi, loro-lorone ing sauntara lan ing Federasi Rusia?
            Senajan kita wis demokrasi, iku rodo dudu mayit, nanging korban aborsi? Utawa Mungkin sawetara omong kosong liyane nglarani? Sayange dokter wis metu ...
            1. 0
              April 11 2018
              Dmitry, Republik Ingushetia ora diatur kanthi apik, ditundha karo reformasi pasar, lan minangka asil ana "tembok Lenin, nanging bosok, poke lan ambruk." Lan ing pungkasan, pisanan "mayit". USSR wis wungu. Nanging uga disusun kanthi ora becik, adhedhasar ideologi sing ala, pimpinane uga nundha reformasi pasar, lan kahanan karo tembok bosok bola-bali. Lan kita duwe "mayit" kapindho. Dikira wis cukup, ta? Saiki kita kudu ngembangake apa sing kita duwe lan maneh - "demokrasi iku ... ala!" ya wis! Nanging sing luwih apik? Maneh "scoop" Ya, ora, wis cukup. Ya, lan ora bakal ana. Dadi luwih becik ora, sayangé, Dmitry, sampeyan kudu adaptasi.
              1. +4
                April 11 2018
                "Ya, lan ora bakal."
                Aku tansah ngandika, Vyacheslav Olegovich, sing nglirwakake filsafat, kang, temtunipun, nemen nyuda potensial.
                Ana filsuf Yunani kuna gedhe, Stoic; abdi ing Roma, banjur wong merdika - Epictetus. Lungguh ing gundukan Romawi, Epitect iki ngucapake pikiran sing wicaksana. Salah siji saka wong-wong mau: "Wong sing duwe akal ora bakal sambat babagan apa wae, amarga dheweke ngerti yen sedhih sing sejatine ora teka saka apa sing kedadeyan, nanging amarga kita ora mikir babagan kedadeyan kasebut. apa sing dianggep ala bakal mandheg.
                Mulane, iku ora worth "mikir unreasonably" bab mangsa lan bab apa ora ing daya kita, lan malah ing wangun categorical. Aja nyoba toga Demiurge.
                1. +1
                  April 12 2018
                  Sampeyan bisa uga bener, nanging sampeyan ora bisa ngrampungake kabeh. Aku kerja ing bidang sing rada beda lan kabeh pengalamanku ujar manawa wong, 80%, butuh siji perkara - "roti lan sirkus." Ing kene kabeh filsafat rampung lan sampeyan mung kudu mikir babagan cara paling apik kanggo menehi dheweke. Sisa 20% ​​bisa diabaikan, amarga yen sampeyan menehi kamardikan, dheweke bakal njupuk kabeh kanggo awake dhewe, lan uga matur nuwun. Lan - apa ing anjir kene filsafat? Iku prasaja: njupuk liyane, uncalan liyane!
              2. +3
                April 12 2018
                Demokrasi urip ing dina-dina pungkasan ing negara-negara kapitalis maju. Napa dheweke kanggo kita? Sawise kabeh, dheweke, anggere padha saingan karo sosialisme.
    2. 0
      April 11 2018
      Kutipan saka Penasaran
      Ing taun 1918, Gréja Ortodoks Rusia, sing diwakili déning Patriarch Tikhon, ngrusak pamaréntahan buruh lan petani.

      Mbokmenawa sampeyan bakal ngelingake aku, pira persentase saka pemerintah buruh lan petani iki minangka buruh lan petani? wassat
      1. +3
        April 11 2018
        Apa sampeyan ora kesel muter rekaman iki sing direkam babagan jumlah wong Rusia lan petani karo buruh ing pamaréntahan? Mulai munggah menyang tingkat sing luwih dhuwur, coba mikir. Yen ora, sampeyan bakal tetep ing sikil gangguan kanggo nggawe diskusi.
  15. +5
    April 10 2018
    Matur nuwun Vyacheslav !!!
  16. +6
    April 10 2018
    Kutipan saka Penasaran
    Ing taun 1918, Gréja Ortodoks Rusia, sing diwakili déning Patriarch Tikhon, ngrusak pamaréntahan buruh lan petani.

    Yen sampeyan wis ngomong babagan pemerintah buruh lan tani, banjur wangsulana dhisik apa kabeh buruh-tani?! Luwih, ngomongake anathema, sampeyan tegese anathematization saka Bolsheviks minangka pengkhianat lan murtad saka Iman lan mungsuh saka wong Rusia. Ing pesen, Patriarch ngandika sing tinimbang katresnan Kristen, wiji saka jahat, gething lan rojo pati fratricidal lagi sown nang endi wae! Dheweke ngajak wong edan supaya sadar lan mungkasi pembantaian! Panjenenganipun nglarang Ortodoks kanggo njupuk bagéyan ing tumindak getih lan serangan ing Gréja Kristus, moyoki kuil, lan anathematized monsters sing nindakake iki yen isih duwe jeneng Kristen ... Babagan buruh 'lan petani' pamaréntahan, minangka sampeyan. slyly nggawa metu, Patriarch ora ngandika ing kabeh lan ora ana buruh ing pamaréntahan sing - petani, lan wong karo jeneng Kristen ora utamané diamati! Banjur sampeyan nggawe kesimpulan sing ngrusak kabeh babagan -
    Kutipan saka Penasaran
    Dadi, kepiye pamrentah kudu nanggepi? Kakaisaran Rusia, nalika revolusi, duwe 111 ulama Ortodoks lan 92 biara. Iki 0,15% saka populasi. Lan yen kita njupuk menyang akun pengaruh para imam ing populasi petani, kang dadi mayoritas ing Kakaisaran?

    Lha, piye carane aku bisa takon sampeyan?! Tembak biarawati?! Sanajan sampeyan nulis rada beda ing cathetan ing ndhuwur -
    Kutipan saka Penasaran
    Sing, yen kita tindakake logika presentation saka materi ing artikel, luwih saka loro-thirds saka populasi padha tundhuk karusakan kanggo kagungane iman Ortodoks. Lan karo sapa, banjur, kanggo mbangun komunisme? Ing posisi kaping pindho yaiku wong-wong Mohammedans, ing posisi kaping telu yaiku wong-wong Katolik. karo wong-wong mau?
    Mulane, kawicaksanan pamaréntah revolusioner marang wong-wong sing pracaya ing taun-taun pisanan sawise Oktober iku incomparably luwih fleksibel saka penulis nyoba kanggo mbayangno.

    Babagan keluwesan Bolsheviks, sing pimpinan lan panuntun langsung kanggo urip perjuangan nglawan Gréja Ortodoks Rusia ana liyane lan liyane macem-macem rabble internasional (Yahudi-Latvia biasane), ayo kang ninggalake ing kalbu! Sampeyan mbokmenawa nelpon keluwesan soko sing tenan ora saben wong ditembak lan malah sawetara candhi tetep! Lan iki pitakonan sampeyan bab apa, banjur, karo sapa kanggo mbangun komunisme piye wae macet ing udhara!) Sing persis apa Bolsheviks counts ing kader nasional (ora Rusia mesthi) ing lemah! Loro-lorone Lenin lan Trotsky ngomong akeh babagan chauvinisme Rusia Agung lan babagan klaim marang monarki Rusia lan Rusia saka bangsa liya, sing kudu digunakake kanggo keuntungan, sampeyan ora ngerti iki! Inggih, Rusia kudu pisanan dipérang dadi kelas, banjur umume teritorial, iku bakal seng di pengeni kanggo decompose dening trampling ing moralitas Kristen lan abad-lawas dhasar masyarakat, kanggo ngidini abortions dadi pisanan ing donya supaya padha bisa. ora utamané jenis, dispossess kulaks, de-Cossacks, mbusak lonceng, banjur numpes pasamuwan-pasamuwan, lan kang ngatur klub lan stables ... Inggih, sampeyan bisa mbangun komunisme! Lan ora ana cara liya kanggo mbangun komunisme!
    1. +5
      April 10 2018
      Kutipan: Oper
      Tembak biarawati?

      Iku padha, "wong Latvia", sing pracaya yen ....Sampah agama sing lawas kudu dirusak...., kaya sing dicritakake dening favorit partai, kanca Trotsky lan Stalin, "putrane" Lenin yaiku Comrade Bukharin.
      Lan nalika kanca-kancane ngukum wong bajingan iki (sing paling disenengi partai) nganti mati, dheweke kudu njaluk morfin kanthi welas asih, dheweke pengin mendhung otak edan sadurunge ditembak.
      Kanggo mbandhingake - nalika nembak pandhita utawa biksu, banjur ....... nyabrang pembunuh lan ngapura ...., dheweke ora ngerti apa sing ditindakake ....
      Iku kabeh dongeng babagan candu kanggo wong.
      1. +5
        April 10 2018
        Tembung kanca iki babagan Rusia dikenal, mung babagan konsep geografis sing padha (Bolsheviks) dipasrahake menyang kethokan!
  17. +4
    April 10 2018
    Kutipan saka B.A.I.
    Apa aku tau nulis babagan mayuta-yuta sing ditembak?


    Ing kono ana bahan-bahan, kalebu fotokopi dhokumèn, daftar kabèh sing ditindhes = sing dikunjara, sing ditembak, lan sing mati ing kemah. Lan malah ing kene diwenehi. Pisanan, ing artikel Wasserman, banjur, ing sing luwih rinci lan karo foto - mine. Mayuta-yuta beda. iya ta? Kabeh wis ana, kabeh wis diitung suwe. Aja nggedhekake utawa nyepelekake.

    Tegese, luwih saka rong yuta ora yuta? Kanggo dipenjara - 2 369 220 - iki nomer sampeyan. Lan aku mbaleni kanggo utamané wangkal, ngendi aku wis ditulis bab mayuta-yuta wong sing dijupuk. Ditindhes - ya, dieksekusi - ora. Sampeyan piye wae menehi saran supaya maca kanthi ati-ati, ta? Inggih, waca!
    1. Bai
      +4
      April 10 2018
      Tegese, luwih saka rong yuta ora yuta? Kanggo dipenjara - 2 369 220 - iki nomer sampeyan.

      Iki minangka tokoh saka dokumen sing dakkandhakake. Lan minangka tansah distorsi.
      Dijupuk - 642 wong - ora mayuta-yuta. Dihukum penjara - 980. Njupuk istilah adoh saka dijupuk, lan tokoh paling bisa, nalika siji bisa ngomong saka yuta ing jamak. 2 wong kurang - lan bakal ana luwih saka SATU yuta.
      ing ngendi aku wis nulis babagan mayuta-yuta wong sing ditembak.

      Aku menehi kutipan saka komentar sampeyan:
      Ing kono ana bahan-bahan, kalebu fotokopi dhokumèn, daftar kabèh sing ditindhes = sing dikunjara, sing ditembak, lan sing mati ing kemah. Lan malah ing kene diwenehi. Pisanan, ing artikel Wasserman, banjur, ing sing luwih rinci lan karo foto - mine. Mayuta-yuta beda. iya ta? Kabeh wis ana, kabeh wis diitung suwe. Aja nggedhekake utawa nyepelekake.
      1. +2
        April 10 2018
        Dadi aja nyepelekake 369 wong - lan bakal ana luwih saka SATU yuta. Lan isih bakal 221 yuta.
        1. Bai
          +1
          April 10 2018
          Bakal SIJI sayuta sangang atus sangang dasa sanga ewu sangang atus sangang dasa sanga tiyang.
          1. +1
            April 10 2018
            Lan sampeyan isih nulis kanggo kula babagan distorsi? Kocak banget. Nanging, apa sing bakal dikarepake saka spesialis ing bidang riset "SS". Sampeyan, aku weruh, tansah nyoba kanggo mbuktekaken soko kanggo kula? Ora perlu! Sampeyan ora VAK, sampeyan ora reviewer saka Russian Foundation for Basic Research, lan sampeyan ora editor saka EKSMO publishing house. Pikirake urusanmu dhewe lan ayo daklakoni.
  18. +6
    April 10 2018
    Ing artikel kasebut, Shpakovsky, kaya biasane, ndhelikake goroh.
    Shpakovsky menehi kita "Penza Martyrology" minangka paparan represi Stalin.


    Ngutip saka penulis: "Lan ana telu wong sing ditemokake ing Penza: Alexander Dvorzhansky, Sergey Zelev lan Archpriest Vladimir Klyuev, sing nliti ewonan kasus wong sing disalahké amarga iman, narik karyawan Kantor FSB kanggo Wilayah Penza kanggo karya iki, sing njupuk tugas iki. kerja keras nggarap kasus investigasi, disimpen ing arsip departemen, lan minangka asil saka kabeh karya kasebut, dheweke nyiapake "Penza Martyrology saka wong-wong sing nandhang sangsara marga saka iman marang Kristus" - "Wong mursid bakal urip kanthi iman" jilid 583 kaca. Karya ing "Mortyrology" suwene 17 taun. Isine luwih saka 2200 jeneng wong sing nandhang sangsara amarga iman. Korban kanthi cara sing beda-beda: ana sing dipenjara telung taun, lan ana sing nampa ukuran paling dhuwur. Sing nggumunake, ing antarane sing terakhir ana akeh suster wadon. Mesthine padha nyebul sepur, nyolong gandum pertanian kolektif utawa diwutahake wedhi menyang bagean rubbing. Dideleng saka tumindake, dheweke ditembak mung amarga dheweke ... biarawati. Dheweke nembak wanita, dudu wong lanang sing bisa njupuk senjata. Utawa apa pamaréntah Soviet wedi banget marang wani lan tembung sing bisa diucapake? Kasunyatan manawa "paukuman" kasebut wis ora adil, ora diragukan, nanging sejatine mung pidana"

    Nanging goroh iki dicethakaké sawisé maca informasi ing situs web keuskupan Penza.

    http://пензенская-епархия.рф/2014/12/05/%D0%B2-%D
    0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D
    0%B7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0
    %B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D1%83-%D0%BF%D0%B0%D
    0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81/

    Aku ngutip saka situs: "Sejarawan lokal Penza Alexander Dvorzhansky lan Sergey Zelev nggarap karya kasebut sajrone 17 taun. Buku kasebut nyakup udakara 2200 jeneng warga Penza sing nandhang sangsara marga saka Kristus, wiwit jaman Pétrus Agung lan nganti abad kaping XNUMX kalebu. : uskup, monastik, imam, diakon, awam. Kabeh wong iki piye wae disambungake karo Penza lan wilayah Penza: padha lair kene, sinau, dileksanakake, dieksekusi. Sawetara wong-wong mau wis dikanonisasi.

    Gatekna ukara "... udakara 2200 jeneng warga Penza sing nandhang sangsara marga saka Sang Kristus, wiwit JAMAN PÉTRUK LAN TEKAN Abad XX KANGGO..."

    Nggawe kesimpulan dhewe, para pamaca sing ditresnani.
    1. +3
      April 11 2018
      Matur nuwun kanthi sanget, Alexander, sampeyan bisa kerja tanpa minat lan gratis, nulis, sinau. Lan aku nyesel yen aku jarang ndeleng tautan wong liya.
    2. +1
      April 11 2018
      Lan kenapa "Petrine kaping" wedi banget? Sampeyan cepet banget ing tuduhan, lan kesusu mung kanggo nyekel kutu. Aku bakal pitutur marang kowe liyane ing "Mortyrology" ana uga wong-wong sing nandhang sangsara marga saka iman ing 1905-07, sing, ing tsar! Dadi apa? Ana sawetara banget saka wektu Peter Agung (yen sampeyan maca kabeh buku!) lan nganti 1917. Lan biarawati wanita ing wektu iku ora ditembak kanggo tembung. Dadi akeh wong 2200 iki isih ana ing "scoop"!
    3. 0
      April 11 2018
      Kutipan: Alexander Green
      Gatekna ukara "... udakara 2200 jeneng warga Penza sing nandhang sangsara marga saka Sang Kristus, wiwit JAMAN PÉTRUK LAN TEKAN Abad XX KANGGO..."

      Lan pira saka 2200 iki nandhang sangsara kanggo Ortodoks saka Peter the Great nganti Oktober 1917 - unit utawa puluhan?
  19. +1
    April 10 2018
    Kutipan: kamulyan1974
    banjur sampeyan tetep meneng yen agitasi anti-Soviet

    Sampeyan nambah liyane - "malaciously bisu", amarga, sawise kabeh, dheweke bisa kampanye kanggo pesawat kanggo Mars, tengen? Utawa kita ing kelas siji, ngendi kabeh kudu diterangno kanggo titik? Nanging kanca-kanca saka panguwasa ora nuduhake salinan kasus kasebut. Padha menehi sing ... padha menehi. Lan sampeyan kudu wareg karo. Nanging suster iki ora ngrusak sepur, mesthine. Dadi kanggo tembung dheweke ... kanggo tembung dheweke. Lha, pendapatmu babagan "tembung saiki" ora kaget. Akeh wong sing digawa dening pemerintah iku, pengawal kemah sing padha uga duwe anak, lan duwe anak ... dadi "solusi prasaja" saka masalah apa wae sing dadi pikirane.
    1. +4
      April 10 2018
      Yen imam ditembak amarga raos agama, banjur kenapa kabeh ora ditembak, dibuwang saka pasamuwan, dikunjara? Secara logis, dheweke kudu nutup toko iki kanthi lengkap.
      1. +1
        April 11 2018
        Kutipan saka Rastas
        Secara logis, dheweke kudu nutup toko iki kanthi lengkap.

        W-o-o-t! Lan aku mikir ... Yen sampeyan wis mbangun masyarakat anyar ... banjur. Amargi suket menika thukul malih menawi boten dipun copot. Sawise kabeh, dheweke nawakake "mbuwang Pushkin saka kapal modernitas," kanggo nggawe budaya, seni sing anyar ... Nanging ing negara kita ... 50 nganti 50. Yaiku, dheweke ninggalake akeh celah kanggo pemugaran. saka kepungkur. Punika bali. Kanthi cara sing beda, nanging bali. Nanging, solusi sampeyan uga ora bisa. Iki dites ing praktik dening Pol Pot lan Yeng Sari, lan uga ora kasil.
      2. +2
        April 11 2018
        Kutipan saka Rastas
        Yen imam ditembak amarga raos agama, banjur kenapa kabeh ora ditembak, dibuwang saka pasamuwan, dikunjara? Secara logis, dheweke kudu nutup toko iki kanthi lengkap.

        Inggih, bebek, kabeh dadi iki: "Rencana Lima Taun Tanpa Dewa". Ya, iku nasib ala - Perang Patriotik Agung wiwit, lan pasamuwan, dumadakan, dadi banget dibutuhake!
      3. +1
        April 11 2018
        Kutipan saka Rastas
        Secara logis, dheweke kudu nutup toko iki kanthi lengkap.

        Ana akeh alasan.
        Ing separo kapindho taun 20-an, perjuangan kanggo kekuwatan lan perjuangan intra-partai saya tambah akeh, sing ngalihake perhatian para panguwasa saka Gréja, sing nyebabake jinis istirahat cilik.
        Ing taun 1937-1938, jeblugan sing nggegirisi ditindakake maneh ing Gréja, lan katon, kaya sing dianggep para panguwasa, wis rampung. Mung sawetara hierarki sing luwih dhuwur tetep ing Gréja dhewe, lan penahanan Sergius Metropolitan lagi disiapake. Nanging kanthi wiwitan Perang Patriotik Agung, Stalin mlebu aliansi karo Gréja, mesthi, ing kahanan militèr sing angel, dheweke ora bisa nglirwakake religiusitas wong, lan mulane mutusake kanggo kompromi, Gréja nampa istirahat liyane.
        Wiwit taun 1948 babak liyane saka nindhes wiwit - penahanan saka ulama, penutupan pasamuwan-pasamuwan, wektu iki rampung karo pati Stalin, banjur kabeh iku kaya biasanipun, perjuangan kanggo daya wiwit (Beria, Khrushchev, Molotov lan comrades liyane), panguwasa. ora duwe wektu kanggo urusan pasamuwan, lan Gréja nampa istirahat liyane.
        Wiwit taun 1958 Buron Khrushchev wiwit ing Gréja, padha monstrous, lan mung karo mbusak Khrushchev saka panguwasa, buron iki mandheg, ing wangun kang iki buron.
        Bisa ditambahake manawa panganiaya ing Gréja ora mandheg.
      4. +2
        April 11 2018
        Kutipan saka Rastas
        Yen imam ditembak amarga raos agama, banjur kenapa kabeh ora ditembak, dibuwang saka pasamuwan, dikunjara? Secara logis, dheweke kudu nutup toko iki kanthi lengkap.

        Kita mung ora entuk kabeh. Dirusak nalika Perang Sipil babagan 90% wakil saka ulama Ortodoks.
  20. +1
    April 10 2018
    Sprout saka totalitarianisme mbutuhake irigasi getih.
  21. +6
    April 10 2018
    Archimandrite John (Shakhovskoy), alamat tanggal 29 Juni 1941 ing koran Novoe Slovo: "Operasi getih kanggo nggulingake Internasional Katelu dipasrahake marang ahli bedah Jerman sing trampil ing ilmu pengetahuan. Ngapusi ing ngisor piso bedhah kanggo wong sing lara ora isin. Saben bangsa nduweni kuwalitas lan peparinge dhewe-dhewe. Operasi wis diwiwiti, kasangsaran sing disebabake ora bisa dihindari. Nanging mokal kanggo Providence kanggo terus ngenteni kanggo nggulingaké International godless dening tangan saka wong Rusia diasingake lan kaiket ing kabeh panggonan. Iku mokal kanggo ngenteni apa maneh sing disebut "Kristen" pemerintah kanggo nindakake tugas iki, kang ing perjuangan Spanyol anyar padha materially lan ideologically ora ing sisih bek saka iman lan budaya Kristen .... A kaca anyar ing sajarah Rusia dibukak ing Juni 22, ing Memorial Day saka Kabeh Wong-Wong Mursid sing mencorong ing tanah Rusia. Apa iki dudu pratandha sing cetha, sanajan kanggo wong sing paling wuta, yen acara kasebut dikontrol dening Kersa Ingkang Luhur. Ing liburan iki sejatine sifate Rusia (lan mung Rusia), disambungake karo dina Wunguné, nangis demonic saka "Internationale" wiwit ilang saka tanah Rusia ... wunguné internal gumantung ing jantung manungsa; disiapake kanthi akeh pandonga lan kasangsaran sing sabar. Mangkuk diisi nganti kebak. "Lindhu gedhe" wiwit "goyangake dhasar pakunjaran" lan ora suwe maneh "tali kabeh bakal kenthel" ( Lelakone Para Rasul 16.26:XNUMX ). Ora let suwe, geni Rusia bakal munggah ing ndhuwur gudang gedhe sastra sing ora duwe dewa.
    1. +2
      April 11 2018
      Kutipan saka Rastas
      Archimandrite John (Shakhovskoy), alamat tanggal 29 Juni 1941 ing koran Novoe Slovo: "Operasi getih kanggo nggulingake Internasional Katelu dipasrahake marang ahli bedah Jerman sing trampil ing ilmu pengetahuan. Ngapusi ing ngisor piso bedhah kanggo wong sing lara ora isin. Saben bangsa nduweni kuwalitas lan peparinge dhewe-dhewe. Operasi wis diwiwiti, kasangsaran sing disebabake ora bisa dihindari. Nanging mokal kanggo Providence kanggo terus ngenteni kanggo nggulingaké International godless dening tangan saka wong Rusia diasingake lan kaiket ing kabeh panggonan. Iku mokal kanggo ngenteni apa maneh sing disebut "Kristen" pemerintah kanggo nindakake tugas iki, kang ing perjuangan Spanyol anyar padha materially lan ideologically ora ing sisih bek saka iman lan budaya Kristen .... A kaca anyar ing sajarah Rusia dibukak ing Juni 22, ing Memorial Day saka Kabeh Wong-Wong Mursid sing mencorong ing tanah Rusia. Apa iki dudu pratandha sing cetha, sanajan kanggo wong sing paling wuta, yen acara kasebut dikontrol dening Kersa Ingkang Luhur. Ing liburan iki sejatine sifate Rusia (lan mung Rusia), disambungake karo dina Wunguné, nangis demonic saka "Internationale" wiwit ilang saka tanah Rusia ... wunguné internal gumantung ing jantung manungsa; disiapake kanthi akeh pandonga lan kasangsaran sing sabar. Mangkuk diisi nganti kebak. "Lindhu gedhe" wiwit "goyangake dhasar pakunjaran" lan ora suwe maneh "tali kabeh bakal kenthel" ( Lelakone Para Rasul 16.26:XNUMX ). Ora let suwe, geni Rusia bakal munggah ing ndhuwur gudang gedhe sastra sing ora duwe dewa.

      Lan ing kene Metropolitan Sergius (Stragorodsky) ing alamat tanggal 22 Juni 1941: "Ing taun-taun pungkasan, kita, pedunung Rusia, wis nglipur awake dhewe kanthi pangarep-arep yen geni militer sing wis ngobong meh kabeh jagad ora bakal ndemek kita. Nanging fasisme, sing ngerti mung wuda lan biasa ngolok-olok tuntutan kehormatan lan moralitas sing dhuwur, saiki uga bener kanggo awake dhewe. Perampok fasis nyerang tanah air kita. , lan saiki getih warga sing tentrem wis ngilekake banyu tanah kelairan kita.Kaping bola-bali Batu, ksatria Jerman, Charles saka Swedia, Napoleon ... Katurunan melas saka mungsuh Kristen Ortodoks pengin sepisan maneh nyoba kanggo nggawa wong kita menyang dhengkul sadurunge untruth, kanggo meksa wong-wong mau kanggo kurban kesejahteraan lan integritas tanah air, prajanjian getih katresnan kanggo fatherland karo panganiaya Bare.

      Nanging iki dudu sing sepisanan wong Rusia kudu nandhang pacoban kaya ngono. Kanthi pitulungan saka Gusti Allah, wektu iki uga, dheweke bakal nyebarake pasukan mungsuh fasis dadi bledug. Leluhur kita ora kelangan ati sanajan ing kahanan sing luwih elek, amarga padha ora ngelingi babagan bebaya lan keuntungan pribadi, nanging babagan tugas suci ing tanah air lan iman, lan menang.

      Ayo kita ora ngremehake jeneng kamulyane, lan kita Ortodoks, sederek kanggo wong loro ing daging lan ing iman. Tanah kelairan dibela kanthi gaman lan prestasi nasional sing umum, kanthi kesiapan umum kanggo ngladeni tanah air ing wektu sing angel nyoba karo kabeh sing bisa ditindakake saben wong. Iki kedadeyan kanggo buruh, petani, ilmuwan, wanita lan wong lanang, wong enom lan wong tuwa. Saben uwong bisa lan kudu nyumbangake bagean saka tenaga kerja, perawatan lan seni kanggo prestasi umum.

      Ayo kita ngelingi pemimpin suci saka wong Rusia, contone, Alexander Nevsky, Dimitry Donskoy, sing kurban nyawa kanggo wong lan tanah air. Lan ora mung para pemimpin sing nindakake. Ayo kita ngelingi ewonan prajurit Ortodoks biasa, sing ora dingerteni jeneng wong Rusia diabadi ing legenda kamulyane babagan pahlawan Ilya Muromets, Dobrynya Nikitich lan Alyosha Popovich, sing ngalahake Nightingale the Robber.

      Gréja Ortodoks kita tansah nuduhake nasibe wong. Bebarengan karo dheweke, dheweke nindakake pacoban, lan nyenengake awake dhewe kanthi sukses. Dheweke ora bakal ninggal bangsane malah saiki. Dheweke mberkahi berkah swarga lan prestasi nasional sing bakal teka.

      Yen ana wong, mula kita kudu ngelingi dhawuhe Kristus: "Ora ana wong sing duwe katresnan ngungkuli iki, nanging sing bakal masrahake nyawane kanggo kanca-kancane." Ora mung wong sing bakal tiwas ing paprangan kanggo bangsane lan kabecikane percaya marang jiwane, nanging uga sapa wae sing ngorbanake awake dhewe, kesehatan utawa bathi kanggo negarane. Kita, para pandhita Gréja, ing wektu nalika tanah air nimbali saben wong, mesthine ora pantes yen mung meneng-meneng ndeleng apa sing kedadeyan ing saubengé, ora kanggo nyengkuyung wong sing lara, ora nglipur wong sing nandhang sangsara. kanggo ngeling-eling marang sing mangu-mangu marang kuwajiban lan karsane Gusti. Lan manawa pandhita meneng, ora nggatekake apa sing dialami wedhus, uga diterangake kanthi pertimbangan sing licik babagan keuntungan sing bisa ditindakake ing sisih liya, mula iki bakal dadi pengkhianatan langsung marang tanah air lan tugas pastoral. amarga Gréja mbutuhake pangon sing bener-bener nindakake layanan "kanggo marga saka Gusti Yesus, lan ora kanggo roti kusa," minangka St Demetrius Rostov sijine iku. Sumangga kita ngumpulaken jiwa kita kaliyan pepanthan kita. Ewonan prajurit Ortodoks kita mlaku ing dalan tanpa pamrih, ngurbanake urip kanggo tanah air lan iman ing kabeh wektu nalika mungsuh nyerang tanah air kita. Padha mati tanpa mikir babagan kamulyan, mung mikir yen tanah air mbutuhake kurban, lan kanthi andhap-asor ngurbanake kabeh lan nyawane.

      Gréja Kristus mberkahi kabeh Ortodoks kanggo nimbali wates suci Motherland kita.

      Yéhuwah bakal maringi kita kamenangan.

      Patriarchal Locum Tenens
      andhap asor Sergius, Metropolitan
      Moscow lan Kolomna"
  22. +2
    April 11 2018
    Ortodoks minangka dhukungan saka Tsar lan kasunyatan sing dicabut minangka proses alami. Ora ana sing bener utawa salah ing kene. Iki kabeh asil saka perjuangan kelas. Negara mbutuhake sumber daya lan dijupuk saka kulaks, bangsawan, pasamuwan, lan liya-liyane. Ora ana revolusi tanpa korban.
    1. +2
      April 13 2018
      Ing kasunyatan, ing Revolusi Februari, Ortodoks mandhek dadi dhukungan saka tsar, iku wiwit nampani februari, kaya aku nulis ing ndhuwur, miturut artikel saka dhokter saka ilmu sajarah lan profesor universitas, M. Babkin.
      Nanging nyatane wis pirang-pirang abad sadurunge kabeh dicopot saka wong tani, lan mengko ---- para buruh. Tolstoy nulis artikel HUNGER. Iki minangka kasunyatan sing nggegirisi babagan urip ing desa. Lan piye wae, ora ana sing ngeri dening cara urip, sing njupuk kabeh saka wong-wong mau, senadyan kasunyatan sing padha makarya.
  23. +2
    April 11 2018
    Miturut intensitas karep ing forum, bisa uga mikir yen kabeh 2200 pendeta saka Martyrology sing "nandhang sangsara amarga iman", sing artikel kasebut ditulis, ditembak dening NKVD, nanging ayo ndeleng sapa sing mlebu Martyrology.

    Contone, ing situs web Luninsky deanery Keuskupan Kuznetsk saka Gréja Ortodoks Rusia (MP)
    http://lunishrami.ortox.ru/novomucheniki_i_ispove
    dniki_zemli_luninskojj
    sampeyan bisa maca babaganmartir lan confessors saka tanah Luninskaya.
    6 priya, ingkang 4 dipun uculaken, kalih dipun bedil, lan kalih èstri, ingkang satunggal dipun uculaken, ingkang satunggal dipun ukum 5 taun.
    Martir anyar saka Bolotnikov.
    Mung telu: 2 wong, siji dibuwang minangka ajiné, liyane diwenehi 5 taun, lan wong wadon siji, sing, minangka ngandika, ditulis ing sisih. Mangkene apa sing diarani situs web babagan dheweke.
    Stukalova Nina Ivanovna, putri saka imam I.A. Kolganov, lair 15 Oktober 1922 Kulawarga nandhang keluwen, gangguan saka panguwasa lokal, penahanan Fr. John. Ing taun 2002, dheweke diakoni minangka korban penindasan politik minangka kiwa tanpa care saka rama ing umur cilik.
    Martir anyar lan Confesors saka Big Vyas
    Wong lanang 7, 2 padha diukum pati, wong wadon 8 diukum XNUMX taun.
    Forest Vyas
    4 wong: telu diwenehi ukuman saka 5 kanggo 8, loro bali lan terus ngladeni ing pasamuwan, katelu tilar donya ing tataran, papat ternyata ora ana hubungane karo iku, iki apa sing padha kick bab wong ing situs:
    Valery (Vashenin Viktor Ivanovich), Hieromonk Ing taun 1927-1929 ngladèni ing pasamuwan. Lesnoy Vyas, distrik Luninsky. 1931-1932 seda lan disarèkaké ing desa Arishka cedhak pasamuwan. Dheweke dihormati dening wong-wong sing pracaya minangka wong tuwa: dheweke nduweni peparing ngakoni, wawasan lan marasake awakmu. 1998 hegumen Christopher (Shiryaev) dikubur maneh ing kuburan desa.
    Springs
    Wong telu: siji ditembak, sing nomer loro diadili kanthi uji coba pertunjukan, nanging dibebasake, тmaneh, ora ana hubungane, punika ingkang kaserat bab piyambakipun.
    John Iosifovich Popov, deacon (bapak saka imam Peter Popov) tilar donya alam c.1930
    Stepanovka lawas.
    5 wong, 2 ditembak, siji diwenehi 10 taun, liyane 5 taun, kaping lima maneh ora cocog.
    Rodnikovsky Nikolay Vladimirovich, Archpriest lair ing Desember 7, 1885 ing desa Staraya Stepanovka, distrik Luninsky. Nalika tanggal 25 Januari 1958, piyambakipun dipun lenggahi saking jabatan rektor amargi lara. Tanggal 10 Juni 1959, dheweke dipecat saka negara. 20 Februari 1976 tilar donya.
    Posopnaya Peletma.
    Wong loro. Siji diwenehi 5 taun, liyane 10 taun.
    Lomovka
    Wong telu: loro tembak, siji dirilis sasi mengko.
    9 wong wadon:
    siji dihukum 3 taun, dibebasake setahun mengko amarga lara.
    limang disalahké lan dipenjara kanggo macem-macem istilah
    siji dikirim kanggo 3 taun
    siji nampa 3 taun percobaan
    siji uga ora ana hubungane: Marakaeva Maria Stepanovna, biarawati lair ing taun 1889 ing desa Lomovka, distrik Luninsky, ing kulawarga pedagang gedhe.. Ing taun 1932 dheweke lunga ngumbara lan wanted.

    Lan babagan eksekusi massal para biarawati.
    Ing situs web Biara Penza https://old-penza.livejournal.com/13401.html kita maca:
    Biarawati pisanan ditangkep ing November 1930 lan dihukum limang taun. Ing Januari 1938, 35 wong langsung dijupuk - mantan mentri saka Gréja Kristus manggon ing Penza, kalebu 16 biarawati. Akèh-akèhé sing dicekel enggal-enggal ditembak. Patang biarawati uga dihukum mati, liyane padha dihukum 8-10 taun.

    Mitra kita ngeculaké luh baya kanggo biarawati "dipateni tanpa dosa" - sampeyan ora bisa njupuk wanita mung kanggo tembung, nanging biarawati ditembak ora mung kanggo tembung, nanging kanggo kegiatan lan propaganda anti-Soviet, amarga padudon saka tembung.
    1. +3
      April 12 2018
      Sawise maneh, matur nuwun kanthi sanget Alexander! Sayange, sawetara wong duwe wektu lan sabar kanggo tumindak kaya sampeyan. Iki minangka conto kanggo saben wong ---- aja nggresah lan nandhang sangsara sawise penulis, nanging maca lan maca sumber utama.
      Lan tembung saka penulis ngelingi, bab akurasi lan aturan liyane, kang ditulis ing wulu poisoned. Iku menarik yen mulang wong mati iku normal, nanging meneng lan juggling dhewe iku alam. Lan ngarep-arep ora ana sing maca.
  24. 0
    April 12 2018
    Kutipan: Alexander Green
    Mitra kita ngeculake luh baya kanggo biarawati "dipateni tanpa dosa" - sampeyan ora bisa njupuk wanita mung kanggo tembung, nanging biarawati ditembak ora mung kanggo tembung, nanging kanggo aktivitas lan propaganda anti-Soviet, amarga tembung kasebut beda.

    Sing, wanita bisa dijupuk kanggo tembung? Iki apa sampeyan kudu krungu. Kanthi pratelan kasebut, kabeh ambruk ...
    1. +2
      April 12 2018
      Kutipan saka kaliber
      Sing, wanita bisa dijupuk kanggo tembung? Iki apa sampeyan kudu krungu. Kanthi pratelan kasebut, kabeh ambruk ...

      Kowe kok ora ngerti? Aku mbaleni maneh kanggo kaping XNUMX sing padha dijupuk ora kanggo tembung, nanging kanggo propaganda anti-Soviet angkoro, kang mesthi mimpin kanggo sawetara jalaran serius. Yen ora, wong-wong mau ora bakal dikutuk banget. Temokake kasus kasebut ing arsip lan menehi kanthi lengkap apa sing ditulis ing tuduhan kasebut, mula sampeyan bisa ngomong babagan apa wae. Dadi kita mung ngrembug teks lan emosi palsu sampeyan. Dadi luwih jujur.
    2. +2
      April 13 2018
      Kanggo nguwuh "geni!", "bom!" utawa "Allah Akbar!" ing téater rame - iku perlu kanggo njupuk, preduli saka ciri seksual.

      Banding kanggo emosi minangka trik khas saka wong munafik sing ora sopan.
  25. 0
    April 12 2018
    Kutipan saka Reptilian
    lan kanggo meneng lan juggle dhewe ---- alamiah. Lan ngarep-arep ora ana sing maca.

    Dmitry, apa sampeyan ora sengaja nyelehake sirah ing perkara sing angel nalika isih cilik? Apa sampeyan nulis bab-bab sing aneh ... Apa pangarep-arep yen ora ana sing bakal maca nalika diwenehi foto buku, ing ngendi diterbitake lan dening sapa sing nulis, njupuk lan maca. Apa aku ora ngandhani kabeh wektu (nulis) - maca iki dhewe, maca iki dhewe. DIRIMU! Mung ngarep-arep padha maca. Lan apa sing kudu dibuwang lan apa sing kudu ditindakake? Apa sampeyan pengin sijine kabeh buku ing VO? Ora bakal bisa. Dadi sampeyan kudu narik minat dheweke ... Dheweke diarani.. Akeh ... Dadi maca dhewe. Sampeyan ora mung kudu nulis kabeh omong kosong sadurunge, waca - banjur NULIS!
    1. +1
      April 12 2018
      Lan sampeyan elinga, Vyacheslav, nalika sampeyan dhewe nulis manawa para pamaca pranala sampeyan ora maca, nanging ana jawaban liyane. KOWE dhewe ora maca buku iki, nanging nulis kaya mangkene, ngubengi apa wae, utawa liya, kaya sing sampeyan tulis ing artikel liyane ----- Aku bakal ngandhani mahasiswa pascasarjana. PATI! Aku ngirim pitakon sing peduli, ----- sapa sing ditibakake ing kana, apa?
  26. 0
    April 12 2018
    Kutipan: Alexander Green
    Kutipan saka kaliber
    Sing, wanita bisa dijupuk kanggo tembung? Iki apa sampeyan kudu krungu. Kanthi pratelan kasebut, kabeh ambruk ...

    Kowe kok ora ngerti? Aku mbaleni maneh kanggo kaping XNUMX sing padha dijupuk ora kanggo tembung, nanging kanggo propaganda anti-Soviet angkoro, kang mesthi mimpin kanggo sawetara jalaran serius. Yen ora, wong-wong mau ora bakal dikutuk banget. Temokake kasus kasebut ing arsip lan menehi kanthi lengkap apa sing ditulis ing tuduhan kasebut, mula sampeyan bisa ngomong babagan apa wae. Dadi kita mung ngrembug teks lan emosi palsu sampeyan. Dadi luwih jujur.

    Tegese, mateni timbalan kanthi tembung, ora amarga tumindak. Lan ora perlu kanggo guess apa padha bakal mimpin kanggo soko utawa ora. Tembung iku tembung. hawa. Lan mung ora jujur ​​kanggo menehi materi. Lan ing ngendi tembung "malsu" ing asline? Ora usah dipikir-pikir. Dheweke ora ono. Ana isine kasus, ora ana isine... Wong wadon mau dipateni amarga omongane – kuwi sing penting. Sampeyan bisa nandur tembung, mateni, utamane wanita - sampeyan ora bisa, mung bandit sing nindakake iki! Gampang banget dimangerteni, nanging ketoke dudu nasib. Nanging, hakim sing paling dhuwur mutusake, yen ora, tanggal 91 ora bakal teka.
    1. +3
      April 12 2018
      Kutipan saka kaliber
      Tegese, mateni timbalan kanthi tembung, ora amarga tumindak.

      Sanajan sampeyan tetep ora ngerti, aku bakal mbaleni maneh: Propaganda ora mung tembung - iku tumindak sing ngrusak, iki minangka perjuangan ideologis. Padha mandheg nglawan propaganda anti-Soviet ing Gorbachev (pluralisme) lan entuk 1991 - karusakan saka negara Soviet.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. +2
          April 13 2018
          Kutipan saka kaliber
          Lan aku tetep ora ing nggatekke, nanging ing budaya. Budaya kita beda karo sampeyan. Sampeyan generasi pisanan saka turunan petani, lan aku nomer papat. Cetha yen wong-wong kaya Sharikov iku sedulurmu.

          Apa sampeyan mikir sampeyan duwe budaya? Ora, dear, sampeyan duwe arrogance priyayi, sing salah njupuk kanggo budaya. Nanging, sampeyan mbudidaya arrogance, goroh, kurang kalbu, kabeh sing mbantu sampeyan ngisi kanthong sampeyan, sampeyan nganggep awak luwih unggul tinimbang wong liya, sampeyan mikir yen sampeyan pantes diakoni lan tingkat keuntungan sing luwih dhuwur tinimbang wong liya. Sampeyan nelpon wong biasa "wangun bal", lan topeng parasitism karo mitos bab kelas lan inferiority genetis.
          1. +1
            April 13 2018
            Ing sisihku, konstitusi Federasi Rusia ing ngendi paukuman pati dibubarake. Ora mung kanggo wanita, nanging umume. Lan aneh, aku ora duwe ati nurani, lan aku nglawan mateni wanita. Lan menehi kritik dening philippic duka, sampeyan wis ing turah mbrawah loro kanggo dhewe lan "kanggo wong", nanging sampeyan mikir iku bisa kanggo matèni wanita kanggo tembung. Iku misale jek aneh kanggo kula. Lan bab ndhuwur-ngisor ... aja dadi primitif. Ana akeh wong sing luwih penting sosial lan profesional saka kula, lan padha diganjar patut. Lan ana sing ora worth a ngidoni, kabeh limo maling lan matèni ana, lan, mesthi, padha ora cocog kanggo kula. Sampeyan bisa uga. Yen dijupuk kelas. Lan inferioritas genetis, minangka akibat saka paparan radiasi, dudu mitos, yen ora, angel kanggo nerangake apa sing kedadeyan ing negara sampeyan saka sudut pandang logika lan makna dhasar. Lan sampeyan ndeleng peta kontaminasi radiasi Ukraina sawise kacilakan Chernobyl lan kabeh kedadeyan.
            1. +1
              April 13 2018
              Kutipan saka kaliber
              Sampeyan nganggep bisa mateni wanita kanthi tembung.

              Sampeyan mangsuli kaya BOT, aku nulis marang sampeyan yen dheweke ditembak amarga propaganda anti-Soviet sing ganas, lan maneh, ora, sampeyan nembak aku kanggo tembung. Bot uga ora mbedakake tembung saka propaganda, lan banjur, yen mesine disetel kanggo tembung: "aja melu farms bebarengan", "nyembelih sapi supaya padha ora digawa menyang farm kolektif", "sow kurang supaya minangka. ora nyerahake menyang negara", intelijen buatan, ora kaya sampeyan, dheweke bakal ngerti manawa iki minangka propaganda anti-Soviet.
              Kutipan saka kaliber
              Lan inferioritas genetis, minangka akibat saka paparan radiasi, dudu mitos, yen ora, angel kanggo nerangake apa sing kedadeyan ing negara sampeyan saka sudut pandang logika lan makna dhasar.

              Lan sampeyan nyoba nggunakake dialektika Marxis-Leninis kanggo nganalisa kahanan ing Ukraina, banjur sampeyan bakal ngerti kabeh, lan tanpa iku, usaha sampeyan kanggo mangerteni apa sing kedadeyan bakal nuntun sampeyan menyang fasisme, sing dianggep akeh sing subhuman.
              1. +1
                April 13 2018
                Cetha yen wanita bisa ditembak kanggo tembung, yen Partai Komunis mbutuhake. Aku ngerti sampeyan. Kuwi dialektika Marxis-Leninis. Pati kanggo wanita agitators!
                1. +1
                  April 14 2018
                  Kutipan saka kaliber
                  Cetha yen wanita bisa ditembak kanggo tembung,

                  Saindhenging forum, sampeyan ora bisa ngerti kanthi cara apa wae yen sampeyan ditembak kanggo propaganda lan dudu tembung, iki nggawe aku mikir yen sampeyan duwe tahap pertama demensia - sampeyan ora bisa ndeleng alas kanggo wit-witan.
                  1. +1
                    April 14 2018
                    Aku sinau manawa komunis percaya yen wanita bisa dipateni kanthi tembung, tenang. Aku bungah ing paling sing ing Rusia modern, miturut hukum, iku mokal kanggo mateni wanita kanggo tembung.
                    1. +1
                      April 15 2018
                      Kutipan saka kaliber
                      Aku ngerti yen komunis percaya yen wanita bisa dipateni kanthi tembung,

                      Demensia maju.
              2. Komentar wis dibusak.
  27. +3
    April 12 2018
    Aneh yen para bhikkhu ora dirudopekso dening Bolshevik Yahudi sadurunge ditembak.
    Penulisnya simplistik banget jadi ngeri...
  28. 0
    April 12 2018
    Kutipan saka: Loki_2
    Penulisnya simplistik banget jadi ngeri...

    Iku apik sing medeni. Iki carane kudu!
  29. 0
    April 12 2018
    Kutipan saka Reptilian
    Reptiloid (Dmitry) Dina iki, 13:59 ↑
    Lan sampeyan elinga, Vyacheslav, kaya sampeyan dhewe nulis manawa para pamaca pranala sampeyan ora maca.

    Lan sampeyan, sanajan kabeh wong, njupuk, lan maca, sampeyan bakal dadi sing pertama, utawa malah siji-sijine. Sampeyan bakal nemu raos gedhe saka poto-worth, lan iki apik banget!
    1. +1
      April 13 2018
      ngepenakke kabeh ??????? Nooo, aku luwih seneng maca liyane. Mikhail Babkin, contone.
  30. +2
    April 13 2018
    Artikel kasebut minangka propaganda palsu Nazi-ROCZ sing khas.

    Setengah saka omong kosong iki ditolak malah dening Patriarch.

    Nalika mriksa jeneng ing "martyrolukhs", dumadakan dadi metu sing meh saben "korban kanggo iman" iki salah siji stupidly nemokke, utawa ora nandhang sangsara ing kabeh, utawa "innocently" nandhang sangsara marga saka Rajapati, rudo pekso, bandit utawa korupsi, utawa ana. tenan matèni - nanging ora Bolsheviks ing kabeh.

    Tellingly, ing kabeh Kakaisaran Rusia sadurunge revolusi ana sawetara kaping kurang imam saka, miturut propaganda Nazi-bakery, "Bolsheviks dijupuk kanggo apa-apa."
    1. +1
      April 13 2018
      Para biarawati, mesthi, nindakake pembunuhan, perkosaan, korupsi lan bandit. Dadi suster sing aktif!
      1. +3
        April 13 2018
        Mesthi ora. Bisa padha fiksi nuns nindakake soko.

        Palsu lan agitasi Nazi sing ala sampeyan wis diwiwiti sethithik.
        1. +1
          April 14 2018
          Lan bakal ana luwih akeh, sampeyan bakal nesu ... Lan sampeyan bakal terus maca kabeh iki, maca lan maca ... Sampeyan bisa nyimpen dhewe: stasiun / bandara lan Kuba lan Korea Utara. Kabeh ana beda. Iki carane ing Rusia saiki!
          1. +2
            April 15 2018
            Mesthi, bakal ana liyane - inventing wong sing ora tau ana, "sing nandhang sangsara marga saka iman", ora perlu akeh Intelligence.
            Mung nurani sing bisa nyegah sampeyan, nanging sampeyan Nazi lan tukang roti ora duwe kalbu.
            1. 0
              April 15 2018
              Iku aneh yen sampeyan nelpon compiler saka hukum negara kita Nazi. Sawise kabeh, kita saiki dilarang mateni wanita kanggo tembung, lan uga wong lanang. Kok kowe... nglawan norma-norma hukum Tanah Airmu...
              1. +1
                April 15 2018
                Apa fictionally dilarang kanggo fictionally mateni wanita fiksi kanggo tembung fiksi?

                Troll sedih iku sedih.
  31. +2
    April 15 2018
    Wiwit karusakan saka USSR, negara kang wis ora nyoba kanggo nemtokke instruksi ing kita lan nuduh Federasi Rusia saka macem-macem Kadurjanan.
    Uga, individu warga negara kita nyoba kanggo nyampur-campur kaping, sajarah, negara, konsep mung kanggo kepentingan pribadi.
    Lan sampeyan bisa nggawe pratelan marang Amerika Serikat --- ana paukuman pati, ing macem-macem, tegese ing macem-macem cara.
  32. 0
    April 15 2018
    Kutipan saka Reptilian
    Lan sampeyan bisa nggawe pratelan marang Amerika Serikat --- ana paukuman pati, ing macem-macem, tegese ing macem-macem cara.

    Ayo dadi saiki!
  33. 0
    April 21 2018
    apa sing penulis wis klelep ... Wirang!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"