Helm paling larang Bagian enem. Helm Alexander Nevsky

34
Siji kudu ora mikir yen helm langka lan larang banget ditemokake lan ditemokake mung ing luar negeri. Lan malah luwih, iku bodho kanggo nimbang ing temonan sing sawetara jenis ngremehake budaya Rusia kita. Ya, ora ana budaya Romawi ing tanah kita, wong Romawi ora teka ing kene. Mulane, ora ana helm Romawi ing panemuan arkeologi kita, malah sing paling ora enak. Tekan Inggris, lan tekan Prancis. Nanging ngluwihi Rhine, maneh, padha ora, supaya wates cetha saka ketemu tetep - Kali Rhine - lan kene Romawi, lan kene - "Jerman alam bébas". Nanging sawise baptis Rus, pembangunan kasukman sawijining tindak ing arah padha peradaban Eropah, padha muncul pedhang saka Eropah, nanging, mesthi, produk lokal dhewe, kang padha ora Samsaya Awon saka Western lan Skandinavia. Lan mung helm Pangeran Yaroslav Vsevolodovich minangka salah sawijining produk kasebut. Iki minangka helm Rusia lawas, sing tanggal separo kaping XNUMX utawa separo pisanan abad kaping XNUMX. Dheweke dumunung ing gudang senjata kamar saka Kremlin Moscow.


Prajurit Rusia duwe kostum apik ing film "Alexander Nevsky"!



Miturut tipologi ilmuwan Rusia A.N. Kirpichnikov kalebu jinis IV. Dheweke uga nyathet yen helm Yaroslav Vsevolodovich minangka salah sawijining temuan pisanan, saka ngendi "sinau ora mung senjata, nanging uga barang antik Rusia ing umum" diwiwiti.

Helm paling larang Bagian enem. Helm Alexander Nevsky

Salinan helm Yaroslav Vsevolodovich. (Museum Sejarah Negara, asli ing Kremlin Armory ing Moskow)

Ya, dheweke nemokake kanthi ora sengaja, lan wis suwe banget. Kedaden sing wadon petani A. Larionova saka desa Lykova, dumunung cedhak kutha Yuryev-Podolsky, ing Autumn 1808, "ing grumbulan kanggo plucking kacang, weruh soko cemlorot cedhak grumbulan walnut ing tussock. .” Iku helm sing dumunung ing ndhuwur chain mail, lan loro-lorone dheweke lan helm dhewe padha karat rusted. Wong wadon petani njupuk dheweke nemokake menyang lurah, lan dheweke weruh gambar suci ing helm lan nyerahke menyang uskup. Panjenenganipun, ing siji, dikirim menyang Alexander I piyambak, lan nyerahke menyang presiden Academy of Arts A.N. Olenin.


A.N. Olenin. Dheweke pisanan sinau helm, sing saiki resmi disebut "helm saka Lykovo" ...

Dheweke wiwit sinau helm lan ngusulake manawa helm, bebarengan karo surat rantai, duweke Yaroslav Vsevolodovich lan didhelikake dening dheweke sajrone penerbangan saka perang Lipica ing 1216. Dheweke nemokake jeneng Theodore ing helm, lan iki jenenge Pangeran Yaroslav, sing diwenehake nalika dibaptis. Lan Olenin ngusulake supaya pangeran ngilangi surat rantai lan helm supaya ora ngganggu penerbangan kasebut. Pancen, saka Laurentian Chronicle, kita ngerti yen Pangeran Yaroslav, nalika dikalahake, mlayu menyang Pereyaslavl, ing ngendi dheweke mung teka ing jaran kaping lima, lan nyopir papat jaran ing dalan. Sadulure Yuri uga cepet-cepet uwal saka adegan perang supaya dheweke teka ing Vladimir mung nganggo jaran papat, lan babad kasebut nandheske yen dheweke "ing klambi pisanan, nglapisi lan mbuwang sampeyan." Sing, ing siji jeroan, fellow miskin, kang galloped, ing wedi kuwi.

Sayange, makutha saka helem wis wadi ing kondisi banget miskin - ing wangun mung rong pecahan gedhe, kang ora bisa kanggo nemtokake wangun pas lan desain. Umume ditampa manawa bentuke cedhak karo ellipsoidal.


Nggambar saka buku pra-revolusioner babagan barang antik Rusia ...

Ing njaba, lumahing helm ditutupi karo lembaran perak lan lapisan perak sing dilapisi emas, kanthi gambar sing dioyak-oyak saka gambar sing Mahakuwasa, uga Saints George, Basil lan Theodore. Piring bathuk ngemot gambar Archangel Michael lan tulisan: "Deleng Archangel Michael, nulungi abdi Theodore." Pinggir helm dihias karo wates emas sing ditutupi ornamen.

Umumé, sampeyan bisa ngomong babagan katrampilan artistik dhuwur saka produsen helm iki, katrampilan teknis lan rasa sing apik. Ing rancangane, para sejarawan Rusia sing wis revolusioner ndeleng motif Norman, nanging wong-wong Soviet luwih seneng mbandhingake karo ukiran watu putih ing kuil Vladimir-Suzdal. Sejarawan B.A. Kolchin pitados bilih makutha saka helem iki ngalangi palsu lan digawe saka wesi utawa baja karbon kurang nggunakake stamping, sawise kang kalah ngetutake, lan iki mbedakake saka produk liyane padha wektu iki. Kanggo sawetara alasan, setengah topeng helem nyakup bagean saka prasasti sing digawe ing keliling lambang, sing ngidini kita negesake manawa ing wiwitan ora ana, nanging banjur ditambahake.

Miturut A.N. Kirpichnikov, helm iki digawe maneh paling ora kaping telu lan nduweni pemilik sadurunge Pangeran Yaroslav. Lan ing wiwitan dheweke ora bisa duwe dekorasi. Banjur lapisan perak diikat. Lan mung sawise iku, pommel lan setengah topeng ditambahake.

Sejarawan K.A. Zhukov nyathet yen helm ora duwe potongan sing luwih murah kanggo mripat. Nanging, miturut panemune, helm ora kena owah-owahan, nanging langsung digawe nganggo topeng setengah. Penulis artikel "Helm Pangeran Yaroslav Vsevolodovich" N.V. Chebotarev nunjukake panggonan ing ngendi lambang bathuk gabung karo setengah topeng, lan narik kawigaten marang kasunyatan sing sakperangan alesan nyakup bagean saka prasasti sing nggawe lambang, sing umume ora kudu.


Gambaré, digawe ing jaman pra-revolusioner.

Sawise kabeh, yen helm digawe dening master siji lan, supaya bisa ngomong, ing wektu, banjur ora ana sangsi sing banjur prasasti ing lambang bakal cocog karo panggonan panggonan sawijining. Nanging bisa uga setengah topeng dicopot saka helm kanggo ndandani lambang kasebut, kaya-kaya ora diukur ukurane, banjur "kanthi tradhisi" ngarep-arep "kanthi acak". mutusake yen ... "bakal nindakake."


Kanggo sawetara alesan, Alexander duwe loro helm ing film. Kajaba iku, dheweke nganggo nalika tumindak SAMBUTAN. Bedane sing nomer loro duwe topeng setengah irunge mancung! Dadi kanggo ngomong, dheweke duwe "tampilan sing luwih agresif."

Ing kasus apa wae, bentuk helm iki kanthi lambang bathuk lan setengah topeng dibayangke ing seni. Iku helm (lan ing rong versi!) Sing dilebokake ing sirah pahlawan dening direktur Sergei Eisenstein ing film fitur Alexander Nevsky. Set kertu pos kanthi gambar Pangeran Alexander ing helm iki dicithak ing ewonan salinan, mula ora kaget yen nganti suwe kabeh wong ngira yen "helm film" digawe miturut model sing asli, sanajan ing nyatane ora kaya ngono.


Helm Turki ing awal abad kaping XNUMX. saka Museum Seni Metropolitan ing New York. Pay manungsa waé kanggo carane akeh iku katon kaya helm Russian lawas. Cetha yen iki ora amarga kasunyatan manawa "Kakaisaran Rus-Horde-Ataman" (yaiku "Atamanskaya", amarga "atamans", yaiku, "pemimpin militer", yaiku, pangeran / kagan minangka kepala suku!) . Namung wujudipun rasional, inggih punika. Malah wong Asyur duwe helm kaya ngono, lan dheweke uga Slav? Banjur visor ditambahake ing helm kasebut, "irung panah", sing bisa diangkat munggah lan mudhun, "headphone", bantalan mburi lan ternyata ... "topi Ericho" utawa sing diarani helm iki. ing Kulon - "burgonet wétan" (burgonet).


Burgonet Eropa Barat kanthi gaya oriental. Pungkasan abad kaping 1976 Digawe ing Augsburg. Bobot XNUMX (Metropolitan Museum of Art, New York)

Helm kapindho, maneh lantaran kanggo Alexander Nevsky, uga pameran saka Kremlin Armory, lan ora mung pameran, nanging salah siji sing paling misuwur lan misuwur!

Resmi kasebut diarani "topi Erichon Tsar Mikhail Fedorovich" - yaiku, Mikhail Romanov sing padha, sing mung dadi pangadeg ... omah kraton Romanovs. Lan kok dianggep helem saka pangeran Noble Alexander Yaroslavich? Mung ing abad kaping XNUMX ana legenda yen helm Tsar Mikhail minangka remake saka helm Alexander Nevsky. Iku kabeh!

Saka ngendi asale legenda iki ora jelas. Ing kasus apa wae, nalika Lambang Agung Kakaisaran Rusia disetujoni ing taun 1857, lambang kasebut dilantik kanthi gambar "helm Pangeran Alexander".

Nanging, cukup cetha yen helm iki ora bisa digawe ing Rusia ing abad kaping XNUMX. Nanging, kanggo mbuktekaken sing digawe ing awal abad kaping XNUMX pungkasanipun mung sawise Perang Patriotik Agung, nalika sejarawan wis teknologi cocok ing tangan. Yaiku, kabeh sing nyambungake helem iki kanthi jeneng Alexander Nevsky - mung legenda lan ora liya.

Nah, apa helm iki kabeh padha, calon kasebut kanthi rinci sajarah Sciences S. Akhmedov ing artikel "Helm saka karya Nikita Davydov." Miturut panemune, helm iki digawe ing tradisi Timur, sanajan karo prasasti Arab uga nduweni simbol Ortodoks. Miturut cara, helm sing padha banget ana ing koleksi Museum Seni Metropolitan ing New York lan wis dikenal manawa ... saka Turki!

Ing "Antiquities of the Russian State, diterbitake dening Highest Command" (1853), saka ngendi lithograph sing dikutip ing kene dijupuk, terjemahan ing ngisor iki saka Ayat kaping 13 saka 61 Sura diwenehi: "Pitulung saka Gusti Allah lan kamenangan cedhak lan mbangun [iki] berkah kanggo wong-wong sing setya ". 61 Surat kasebut diarani Sura As-Saff ("Larik"). Surah diturunake ing Madinah. Iku kasusun saka 14 Ayat. Ing wiwitaning surat punika dipunsebataken bilih Allah dipunpuji ing swarga lan ing bumi. Lan apa wae sing dikarepake, supaya kabeh wong sing pracaya marang dheweke kumpul lan dadi kaya tangan siji. Ing kono, Musa lan Isa stigmatize bani Israil, nyatakake wong kafir wangkal lan nuduh dheweke pengin mateni cahya saka iman Allah. Wonten ing surat ingkang sami, Allah paring janji badhe ndadosaken agaminipun ngungkuli sedaya agamanipun, sanajan punika boten dipunremeni dening para musyrik kafir. Ing pungkasaning Sura, wong-wong mukmin didhawuhi perang kanggo iman marang Allah, kanggo mbela agamane, supaya padha ngorbanake harta benda lan nyawane. Lan minangka conto, para rasul diwenehake, sing dadi pandherekipun Isa putra Maryam.
13 Ayat:
ولأUXىٰ تORحURحULACELENTENDENCE OFF ۖ مUSHٌ ← ESHIC اللail.Ru encفicate قail.Ru ۗ وail.Ru fitur الoint الbed الspace ال#
Salah sawijining terjemahan saka ayat iki yaiku:
"Ana liyane sing sampeyan senengi: pitulungan saka Allah lan kemenangan sing cedhak. Kabar kabungahan marang wong-wong sing pretyaya!”;
"Lan liyane sing sampeyan senengi: pitulungan saka Allah lan kemenangan sing cedhak. Lan padha bungahaa wong-wong kang padha pracaya!”;
“Lan uga kanggo sira, para mukmin, nikmat liyane kang sira tresnani: pitulungan saka Allah lan kemenangan kang cedhak, kang bakal sira nikmati. Mangga, dhuh Muhammad, para mukmin kanthi ganjaran punika!
Lan pitakonan, carane master Rusia Nikita Davydov bisa nggawe helem kuwi (kira-kira 1621), lan malah dadi Ortodoks, nulis ing basa Arab: "Mangga setya karo janji bantuan saka Allah lan kamenangan awal"?

Ing buku penghasilan lan pengeluaran Ordo Armory tanggal 18 Desember 1621, ana entri kaya mangkene: "Gaji Penguasa Ordo Armory menyang master sing digawe dhewe Nikita Davydov yaiku polar (ing ngisor iki minangka dhaptar kain sing kudu diwènèhaké marang bendarane), lan panguwasa paring marang dheweke amarga dheweke lan makutha, lan target, lan naushi nuding emas. Tegese, dheweke trim emas helm tartamtu sing diwenehake marang dheweke kanggo dekorasi, lan kanggo sing nampa bayaran saka panguwasa.


Gambar helm saka buku "Antiquities of the Russian State, diterbitake dening Highest Command" (1853). Banjur iki minangka informasi babagan nilai budaya Kakaisaran Rusia! Ngarep, mburi.


tampilan sisih.

Sing digawe iku ora Nikita Davydov, nanging mung decorated. Lan perlu kanggo dekorasi, amarga iku hadiah cetha kanggo raja saka Wétan. Bisa uga hadiah langsung saka panguwasa, sing kudu ditampa. Nanging carane nyandhang yen sampeyan minangka tsar Ortodoks, lan kuotasi saka Al Qur'an ditulis ing helem. Mokal kanggo nyinggung panguwasa wetan kanthi nolak hadiahe. Nanging subyek ... kaya ngono ... Grishka Otrepyev diakoni minangka penipu amarga dheweke ora turu sawise nedha bengi, ora seneng menyang kamar mandi, lan malah isin ngomong kaya ngono - "dheweke seneng daging sapi panggang. .” Banjur ana tembung saka buku "jijik" ing sirahe raja ... Wong Ortodoks mung ora bakal ngerti iki, dheweke uga bakal nggawe kerusuhan.


Perhiasan notched.

Mulane Nikita Danilov diundang kanggo nggawa helem iki menyang "formulir sing bisa digunakake." Dadi ing panah irung helem ana patung miniatur Archangel Michael digawe saka enamel colored. Ing kubah, master, kanthi bantuan kedudukan, "diisi" makutha emas, lan ing sisih ndhuwur, yaiku, ing pommel, dheweke nguatake salib emas. Bener, dheweke ora dilestarekake, nanging wis dingerteni yen dheweke.


tampilan njero.

Lan iki, kanthi cara, adoh saka kasus pisanan nalika senjata saka Timur nemokake pemilik anyar ing Rus. Saka Timur, sabers Mstislavsky (helm, kanthi cara, uga wétan, Turki!), Minin lan Pozharsky, disimpen ing Armory sing padha lan ngemot ciri khas lan prasasti oriental ing aksara Arab, teka ing Rus saka Timur. .

P.S. Semono uga urip sing menarik. Aku nulis materi iki kanthi urutan salah sawijining pembaca biasa VO. Nanging ing proses kerja, aku nemoni sawetara "momen sing menarik" sing dadi dhasar kanggo nerusake topik kasebut, dadi ...

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

34 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    28 april 2018 06:03
    Dear Vyacheslav Olegovich, nalika ora ana tembung, mung emosi !!!!!!!!!!
    Mulane, nalika plagiarisme murni, aku mikir Nikolai (NF-68) bakal ngapura aku wong dosa ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!! !!!
    !

    Matur nuwun!!!!!!!!
    1. +9
      28 april 2018 07:21
      Sugeng enjing Vladislav! Aku mung nyoba kanggo netepi janji. Minangka leluhur kita ngandika: "Wis menehi tembung, sampeyan tetep, aja menehi kekuatan!" Lan topik dhewe menarik banget. Ing asas, yen kita duwe negara sugih, bisa uga buku bakal katon: "Helm paling misuwur ing donya", "Pedhang paling misuwur" ... "Castles" ... Nanging nganti saiki, penerbitan omah. setuju mung ing "Tank paling misuwur", pesawat lan kapal.
      1. +4
        28 april 2018 08:06
        Ojo nganti masalah mulai!!!
        Miturut cara, aku sinau babagan sampeyan nalika aku langganan majalah "Tanko-master" ing kanak-kanak, aplikasi kanggo TM. Gusti Allah maringi kula memori, saka artikel bab bedhil poto-propelled Jerman "Ferdenand" kang kanggo numpuk lan "Eliphant".
        Apa sing aku kaget nalika tuku ensiklopedia babagan tank ing taun 2000-an, aku maca maneh ing pambuka crita sing akrab babagan model tank sing digawe kanggo mengeti 70th saka Lenin utawa Revolusi Oktober.
        Nanging apa sing dadi kabungahanku nalika, ing siji-sijine situs sing aku bukak, aku begja kaping telune bisa "nabrak" karo sampeyan minangka penulis artikel lan interlocutor !!!
        Matur nuwun kanggo kiriman dina iki !!! Ing bab liyane, uga kanggo liyane.
        Tulus, Kitty Panjenengan!
        1. +7
          28 april 2018 08:32
          Ing kesempatan mengeti 110th saka lair ing Kompetisi Toy Kabeh-Union, lungguh ing desa Pokrovo-Berezovka ... Iku soko ... gambar saka T-M. Lan apa bab ulat? Aku tuku rover planet, dibusak saka iku, menehi wangun "kaya ing tank". Ing ngisor iki, aku nggambar maneh proyeksi ing sel. Banjur digawe kabeh saka polystyrene, lan nempel ing ndhuwur karo kuningan sheet tipis, chiseling rivets saka njero ... Lan banjur entuk hadiah-menang ...
          1. +3
            28 april 2018 20:45
            Karya gedhe!
  2. + 16
    28 april 2018 08:26
    Helm iki kok larang?
    1. +5
      28 april 2018 08:33
      Ya, aku ora bisa mangsuli pitakon iki kanggo sampeyan. Nanging amarga padha ana ing Kremlin Armory, mula ... jelas ora murah. Nyatane, iki minangka bandha nasional!
      1. +6
        28 april 2018 09:41
        Padha larang regane kanggo sampeyan lan kula, amarga iku sejarah kita!
        Miturut cara, Vyacheslav Olegovich wiwit nulis siklus babagan nemokake manca larang sing didol kanggo dhuwit menara saka lelang. Artikel dina iki ditulis dening Penulis saka panjalukku. Dadi jeneng saka seri artikel tetep, lan biaya helm domestik mung invaluable !!!
    2. +2
      28 april 2018 20:44
      Ngapunten, nanging sampeyan ngukur kabeh ing urip ing "pembungkus permen"? "Sawise kabeh, iki ora babagan dhuwit, lan ora babagan jumlah wanita ..." (B. Grebenshchikov)
    3. +2
      29 april 2018 14:02
      Kutipan saka BRONEVIK
      Helm iki kok larang?

      Lha, para pangeran umume ora duwe pakulinan nganggo barang sing murah. Lan nalika nerangake gaman lan waja, kualitas kang urip larang regane gumantung ing ... Njupuk menyang akun banjur teknologi kanggo nggawe wesi, kang disebut. baja olahan ana kaping pirang-pirang luwih larang saka baja biasa, nanging senjata lan waja luwih utawa kurang dipercaya mung bisa digawe saka iku! Kanggo referensi: cangkang Milan "nyepeng" peluru musket saka 100 langkah, lan barang-barang konsumen "Scheizenpanzer" digawe "sabanjur" kanthi pedhang lan kapak petani - nanging cangkang Milan regane 30-35 kaping luwih. Kajaba iku, pedhang sing digawe dening Ulfberht regane 1000 dinar (4,25 kg abang, yaiku, ora bobote emas, nanging kaping telu luwih larang), nanging mbengkongake dadi setengah bunderan lan waja sing disigar - lan pedhang "produksi massal". biaya mung 3 dinar, nanging: "Kjartan urusan jotosan elek, nanging pedhang ora apik. Dheweke kudu uncalan menyang lemah kabeh wektu lan straighten lading karo sikil ...".
  3. +4
    28 april 2018 08:48
    lan wis dikenal manawa dheweke iku ... saka Turki!
    Ora ana sing nggumunake, kaya ing kene
    senjata saka Timur nemokake pemilik anyar ing Rusia.
    amarga ing tlatah Turki modern minangka pusat produksi wesi paling kuno. Iku wesi. ana, sadurunge liyane, padha sinau carane smelt wesi cocok kanggo Processing luwih lan proses wesi.
    1. +3
      29 april 2018 14:33
      Kutipan saka: Begemot
      ing tlatah Turki modern minangka pusat produksi wesi paling kuno.

      Luwih tepaté - ing Turki Armenia, lan tradisi ora diselani kanggo 4000 taun! Penemu teknologi wesi - Khalibs - wis diasimilasi dening wong Armenia nalika jaman Plutarch, lan keturunan Khalibs - Hamshen Armenians (aka Hemshils) sing dadi tukang bedhil paling apik ing Kakaisaran Ottoman. Umume Hamshens mlebu agama Islam (supaya pabrikan langsung bisa ngukir kuotasi saka Al Qur'an ing helm), mula pembantaian taun 1915-22 ora kena pengaruh - lan akeh sing isih manggon ing papan sing padha lan nggarap logam.
  4. +5
    28 april 2018 08:55
    Apik banget. Thanks kanggo penulis! hi
  5. +7
    28 april 2018 10:40
    Ing mratelakake panemume, artikel sukses banget, akeh matur nuwun kanggo penulis. Iku malah menarik carane padha bakal molak iku ing framework saka kronologi anyar lan pratelan histeris liyane. eseman Sawise serangan penulis marang wong Asyur, sing, ternyata, dudu Slavia lan Kakaisaran Ataman, artikel kasebut entuk protes umum.
    Aku foresee soko kaya
    Penulis, sing ndhelikake potongan wesi sing karat, ngrusak sejarah Kekaisaran Scythian-Rusia (VSRI) lan nyoba nyingkirake kita saka keagungan kepungkur sing pantes.

    Inggih, kolega, apa kita ngenteni? ngguyu
  6. +3
    28 april 2018 11:33
    "Nanging sawise baptisan Rus, pembangunan kasukman sawijining tindak ing arah sing padha karo peradaban Eropah," pembangunan Slavs tansah tindak ing gaya umum pembangunan peradaban Eropah (dadakan):

    - nganti 862, pembangunan tindak menyang arah suku (uga antarane tanggi ing Eropah, Jerman lan Celts);
    - sawise 862 ing mainstream negara (ahead saka Skandinavia lan Polandia);
    - sawise 988 selaras karo agama Kristen (baptisan bagean cilik saka Polandia njupuk Panggonan ing 966, nanging komunitas Kristen Polandia meh rampung dibantai dening pagan ing 1035-37, sawise kang pedunung Polandia kudu dibaptis maneh. ; umume wong Skandinavia dadi pagan kanggo wektu sing suwe - ing ibukutha kuil pagan utama Swedia dirusak mung sawise 1060).

    Aja mbingungake peradaban Romawi / Bizantium Eropa Kidul karo peradaban Jerman-Slavia-Skandinavia Eropa Lor. Mung sawise baptisan Lithuania ing taun 1387 (400 taun sawise Rus') peradaban Eropa manunggal dadi.
  7. +5
    28 april 2018 11:35
    Ya, Vyacheslav Olegovich! Dadi sampeyan dadi korban swindlers-hoaxers, sing disebut sejarawan resmi. Kajaba iku, padha tumindak minangka subtly. Iku misale jek sing helm Alexander Nevsky diteliti saka kabeh pihak, entri ing "Receipt and Expenditure Book of the State Order" ditemokake, anané jeneng master Davydov diadegaké. Ing tembung - karya oriental. Nanging prasasti Arab dhewe ora ditliti kanthi teliti! Lan setan, sing sampeyan ngerti, ana ing rincian!
    Lan mung ilmuwan nyata Chudinov, spesialis anjog ing sawetara (dheweke nemokke, wiwit ilmu resmi ora gelem) nulis lawas Russian, wong sing netepake yen pedunung ing bawana Amérika Lor ngandika lan, alamiah, nulis ing Russian 80 taun. ago, prasasti iki sinaoni, conducted sinau epigraphic. Lan apa sing dideleng? Delengen dhewe.

    Tegese, ing kono ora ana aksara Arab. Iku mung master Rusia stylized basa Rusia minangka Arab. Prasasti MIM OF THE YAR TEMPLE, YAR JENIS THE YAR TEMPLE, MOSCOW, THE WORLD OF YAR TEMPLE, YARA MARY TEMPLE nyatakake yen iki minangka helm ritual kanggo ngiringi alam Veda. Lan digawe ing Moskow, ing kuil Yar Rod, lan dadi milik mime Yar. Apa Alexander Nevsky minangka mime Yar isih ora dingerteni, nanging ora dikecualekake. Academician Chudinov nggarap masalah iki.
    Mangkono, budaya paling dhuwur nggawe helm, kemampuan kanggo nulis prasasti ing basa Arab supaya bisa diwaca ing basa Rusia, nuduhake yen Vedis duwe budaya sing luwih dhuwur tinimbang wong Katolik sing manggon bebarengan karo wong-wong mau. Lan miturut slogan "melawan takhayul pagan" wong Kristen, abdi-abdi sing manut saka Master ing Kulon, numpes materi Veda lan budaya spiritual sing luwih dhuwur sadurunge.
    1. + 11
      28 april 2018 12:26
      Aku mung tak matèni dening 19,05 peluru saka Brown Bess musket tengen liwat! Stunned dening gada Turki saka Armory lan, ing Kajaba iku, chop piyambak karo kukri Nepal. Lan, saiki aku ngerti makna lagu kasebut: "Oh, kusir, drive menyang Yar ...."
      1. +2
        29 april 2018 18:51
        Yar minangka jeneng sawetara restoran misuwur ing Moskow ing abad kaping XNUMX lan awal abad kaping XNUMX.

        Ing dina pisanan Januari 1826, ing Moscow "restoran dibukak karo meja nedha awan lan nedha bengi, kabeh jinis anggur anggur lan liqueurs, panganan cuci mulut, kopi lan tèh ing prices banget cukup." Sing duwe "restoran" karo hotel iki yaiku Tranquil Yard Prancis

        Banjur jenenge Yard dicekak dadi Yar.
        https://a-dedushkin.livejournal.com/789583.html

        kanggo pindhah menyang Yar ora menyang sawetara panggonan, nanging kanggo pindhah menyang Yar (Yard) - yaiku, kaya menyang Vasya, Petya, Kolya - utawa menyang Yar (Yard)

        Romance "Hey, driver, drive to Yar" pemain pisanan Yuri Morfessi Music dening A. Yuryev Words dening B. Andrzhievsky
        Ing roman, tembung HEY, DRIVERS, DRIVE-KA TO "YAR" Apa sedih ... Njupuk gitar, Nyanyi lagu babagan katresnan. Utawa luwih becik pindhah menyang "Yar" Anget getih nganggo sampanye ... Hei, sopir, drive menyang "Yar", lsp.
      2. 0
        2 Mei 2018 22:53
        Sawise ing Internet ana foto papan watu lawas kanthi prasasti ing basa sing ora dingerteni lan ora dingerteni. Vedis gabung ing dekoding lan nampa teks rinci babagan perang kuno. Nanging ana sing weruh yen sampeyan nyelehake slab kasebut, sampeyan entuk teks sing prasaja ing basa Yiddish: "Pengrajin sing jujur ​​​​kaya urip lan ngluhurake Gusti Allah lan seda lan dikubur, tanggal kasebut minangka separo pisanan abad kaping 19." ya
    2. +4
      28 april 2018 14:01
      Kutipan saka Penasaran
      Prasasti MIM OF THE YAR TEMPLE, YAR JENIS THE YAR TEMPLE, MOSCOW, THE WORLD OF YAR TEMPLE, YARA MARY TEMPLE nyatakake yen iki minangka helm ritual kanggo ngiringi alam Veda. Lan digawe ing Moskow, ing kuil Yar Rod, lan dadi milik mime Yar. Apa Alexander Nevsky minangka mime Yar isih ora dingerteni, nanging ora dikecualekake.

      Perlu dielingake. wassat
      Ora, aku, mesthi, ngerti yen jeneng lengkap lan gelar Rurik sejatine kaya ing ngisor iki: Rarog Ivan Imanuilovich Sokolov-Sineusov, haraon Yara, Kaisar lan Panglima Angkatan Udara Rusia' (minangka planet Bumi biyen diarani), sing mati lan ditangekake, suci lan kaya dewa, dikubur ing swarga (ing Mars, yen ana sing ora ngerti). Aku uga ngerti yen Kristen Eropa minangka ajaran Ruricarianisme sing bener. Nanging dadi kaya iki ... wassat
      Viktor Nikolaevich, sayang, kepiye sampeyan mungkasi Chudinov, angin sing nggegirisi? Secara pribadi, aku durung miwiti nggoleki wahyu saka freaks saka sejarah, aku durung nemoni. Ing wektu iku aku seneng, nanging saiki donya ora bakal padha kanggo kula ... Ing kene Vyacheslav Olegovich mangertos makna lagu babagan kusir, lan ing kulit apes aku felt kabeh ambane lan kawicaksanan saka ngandika " akeh kawruh - akeh kasusahan."
      1. +3
        28 april 2018 15:11
        Apa sampeyan ngelingi penciptaan abadi Ilf lan Petrov "The Golden Calf"? "Lan mung pasar kanggo kategori khusus penjahat sing ngarani awake dhewe anak-anak Letnan Schmidt ana ing kahanan kacau. Anarki nyuwek-nyuwek perusahaan anak-anak lètnan, lan ora bisa entuk keuntungan saka profesi sing mesthi bisa digawa.
        Cukup aneh, nanging perusahaan sejarawan tradisional, ora tau dibedakake kanthi soliditas, mung ora bisa nahan jeblugan perestroika lan glasnost lan ambruk menyang negara kacau sing padha karo perusahaan turunan palsu saka revolusioner heroik.
        Kajaba iku, ing wiwitan taun 90-an, ing antarane para ilmuwan, kalebu sejarawan, akumulasi akeh entitas astral, sing ora ana sing ana ing sejarah, nanging padha ngrasakake wektu sejarah kanthi apik lan entuk manfaat apa sing bisa ditindakake sejarah yen digunakake kanthi bener.
        Perlu kanggo reformasi dirasakake, amarga ilmu resmi kanthi kejam nyedak kabeh usaha komersial ing wangun panemuan revolusioner paling anyar lan nyegah koleksi sing migunani ing tong sampah, ngrampok warga sing gampang ditipu.
        Banjur, bok manawa kanggo tokoh kontroversial saka sajarah, mineralogists dipimpin déning Dmitry Mineev ngadegake Akademi Ilmu Pengetahuan Alam Rusia. Aku ora bisa nelpon Mineev Balaganov, amarga Akademi Ilmu Pengetahuan Alam Rusia disusun minangka papan ing ngendi mineralogi bisa gampang komunikasi babagan macem-macem kerikil. Carane idea iki dadi korban penyayang blackjack lan sundel ilmu, Aku ora ngerti, nanging RAEN cepet banget dadi "raspberry" kanggo macem-macem ambiguously mandhiri pribadine. Ing "raspberry" iki aku nemokake Chudinov, kanthi ora sengaja, kanthi ngeklik sawetara link ing panelusuran, aku ora ngelingi apa.
        1. +5
          28 april 2018 16:27
          Ngomong-ngomong, aku bakal melu Michael! Perlu dielingake. Esuk-esuk aku nyawang, aku meh kelangan pikiran. Ora, aku ngerti yen sampeyan duwe dina libur, lan Kaliber banget, nanging pikirane pisanan sing loro-lorone wis diwutahake! ombenan
  8. +3
    28 april 2018 13:09
    menarik. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan ing bagean kapindho. :)
    1. +6
      28 april 2018 14:18
      Aja ngira! Nanging bakal menarik, aku janji!
      1. +2
        28 april 2018 14:51
        Vyacheslav, apa sampeyan pengin nggawe artikel (artikel) babagan armor Rusia? Pilihan kanggo chain mail lan liya-liyane. ing internet, salah siji slag lengkap utawa ditulis sakbenere boring.
        1. +3
          28 april 2018 16:25
          Sampeyan ndeleng, Andrei, lan sampeyan kabeh: "Ora kanggo VO, ora kanggo VO!" nglirik ombenan
          Vyacheslav, sampeyan pengin nggawe artikel (artikel) babagan waja Rusia?

          EMNIP, Vyacheslav Olegovich wis nulis siklus ing waja lan senjata Rusia ing 16 lan 17. Nanging sakperangan alesan aku yakin dheweke bakal nulis! ya
          1. +2
            28 april 2018 16:53
            Aku ora ngritik kabeh artikel. lan ora metu saka angkoro :) ketoke aku ora kejawab babagan waja Russian. nanging Western ya, ana artikel.
            1. +6
              28 april 2018 17:11
              dheweke bakal nulis, ora mangu. hi Kaliber sing dihormati umume dibedakake kanthi macem-macem kreatifitas. Oalah, larang tenan! prajurit Kenging punapa? Sampeyan kudu nulis babagan apa sing ana ing jiwa, yen ora, kreatifitas ora kreatif, lan artikel bakal metu ora menarik, kaya-kaya ana ing sangisore tongkat. ora Lan tanpa inspirasi, kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan ora bisa nginep ing wayah wengi karo bocah wadon! Nyuwun nglirik
            2. +5
              28 april 2018 17:20
              Iku gampang kanggo nulis ing Western. Saiki aku wis mbukak situs web museum ing Leeds. Aku "nyusup" liwat arsip, ngundhuh gambar adhedhasar "domain umum", teks kanggo saben artefak ... yen ana sing "salah" - panjalukan kanggo museum lan ijin kanggo nggunakake. Nanging aku ora bisa mbayangno, contone, carane aku bakal motret chain mail ing Penza Museum of Local Lore. Aku ora pengin "operasi" iki kanggo mungsuh ala!
        2. +4
          28 april 2018 17:16
          Nanging waca tutugan artikel iki lan goleki sebabe ... angel. Yaiku, aku bisa nulis, nanging ana wektu sing ora ngidini topik iki dikembangake kanthi cara sing cukup. Mbalik ing jaman Soviet, ana artikel sing apik banget "Ing sajarah waja piring ing Rusia." sejarawan Medvedev ing jurnal "Arkeologi Soviet", ana artikel dening Kirpichnikov babagan helm ... Aku bakal nemokake babagan mail chain, nanging ... ana nanging.
  9. +3
    29 april 2018 13:44
    Bisa uga hadiah langsung saka panguwasa, sing kudu ditampa. Nanging carane nyandhang yen sampeyan minangka tsar Ortodoks, lan kuotasi saka Al Qur'an ditulis ing helem.
    Nggatosaken kasunyatan bilih boten kebetulan bilih kutipan punika saking Sura 61, ing pundi "Musa (=Musa) lan Isa (=Yesus) stigmatize bani Israel (= bani Israel, yaiku wong Yahudi), nyatakake dheweke kafir wangkal. lan nyalahake wong-wong mau yen dheweke pengin mateni cahya iman Allah. Ing surat sing padha, Allah janji bakal ndadekake agamane ngluwihi kabeh liyane, sanajan iki ora bakal disenengi para musyrik kafir. Ing pungkasaning Sura, wong-wong mukmin didhawuhi perang kanggo iman marang Allah, kanggo mbela agamane, supaya padha ngorbanake barang-barange lan uga nyawane. Maryam (Yesus putra Maryam).
    Bisa uga helm digawe khusus minangka hadiah kanggo panguwasa Kristen, lan Sura sing dikutip dipilih kanthi sengaja minangka pangeling-eling manawa umat Islam uga ngurmati Musa lan Yesus Kristus lan iki nggawe, supaya bisa ngomong, "platform kanggo negosiasi".
  10. +1
    29 april 2018 13:50
    Namung wujudipun rasional, inggih menika. Malah wong Asyur duwe helm kaya ngono, lan dheweke uga Slav?

    Lan sadurunge wong Asyur, padha dipakai dening wong Het, sing dipinjam dening Asyur lan Urartian. Ya, lan "hedzhet" (mahkota Mesir Upper) nduweni wangun sing padha.
    1. +2
      29 april 2018 21:19
      ya, iku katon kaya wangun iku super-rasional. Malah helm Mongol padha, mung luwih rata. prajurit
  11. +1
    1 Mei 2018 21:49
    Nanging, ana pendapat liyane sing helem saka Yuryev-Polsky tau kagungane Alexander Nevsky. Yen sampeyan nganggep pitakonan iki ing bagean kapindho, aku bakal meneng sedhela.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"