Helm paling larang Bagian wolu. Gudang Senjata Kremlin Moskow kanthi kemegahan

159
Lan kedadeyan kasebut ing proses nyiapake materi babagan helm Yaroslav Vsevolodovich, aku kudu ngadhepi masalah ora ana foto-fotone, uga foto "helm Alexander Nevsky", nanging nyatane helm saka Tsar Mikhail Fedorovich Romanov. Iku bakal katon yen kabeh kudu ana ing Internet, mung ditemokake ing artikel kasebut. Menapa malih, loro helm iki ing gudang senjata kamar ing Kremlin, nanging ing situs web dheweke foto ora ditemokake! Lan iki sing nyebabake kapentingan saya tambah akeh ing topik kasebut, ora malah saka helm iki, nanging ing masalah dhukungan informasi modern kanggo aktivitas museum Rusia.


Senjata saka Kremlin Moscow



Punika aula ndhuwur Armory. Foto saka situs. Kabeh iku banget nyengsemaken, iku ora? Nanging eksposisi banget lawas lan tradisional. Tokoh equestrian ngadeg supaya cahya tiba saka mburi. Kabeh pameran liyane ana ing sangisore kaca, yaiku, meh ora bisa difoto. Cetha yen fotografi profesional bisa ditindakake, nanging bakal larang regane nganti ora ana penerbit sing setuju nggawe buku kanthi ilustrasi kasebut.

Babagan apa sing diwakili ing tingkat lokal, aku, sayang, ngerti banget. Aku teka ing museum regional saka lore lokal. Aku ngomong: "Sampeyan duwe buku sing menarik ... mbukak jendhela, aku bakal njupuk maneh lan nulis sawetara artikel, nuduhake yen saka dana sampeyan ... aku bakal mbayar!" Wangsulan: "Dadi kudu mbukak jendhela !!!" Uga, lan liya-liyane, lan kanthi semangat sing padha. Lan gaji para karyawan mung sepeser. Dheweke paling ora bisa tuku alat tulis kanggo awake dhewe nganggo dhuwit iki sajrone setahun utawa luwih.

Arang, arang banget museum nanggapi email. Senajan, iku mengkono sing padha njawab lan malah ngirim foto dhawuh. Lan kadhangkala malah gratis! Iki umume saka alam fantasi, nanging kedadeyan kasebut. Nanging sampeyan ora bisa yakin. Iku kaya roulette Rusian!

Helm paling larang Bagian wolu. Gudang Senjata Kremlin Moskow kanthi kemegahan

Helm Turki saka koleksi Museum Seni Metropolitan ing New York, c. 1500. Biasane saben obyek ing museum iki ana sawetara foto sing nuduhake saka macem-macem sudut.


Helm Wazir Agung, 1560 (Museum Topkapı, Istanbul). Iki minangka papan liya sing kudu dikunjungi saben wong sing seneng senjata oriental.

Mula alesane aku pribadi, upamane, luwih seneng nggarap museum manca, gampang dijlentrehake. Sampeyan pindhah menyang situs web museum - kabeh wis jelas, sanajan ditulis ing hieroglif. Sampeyan milih apa sing perlu. Sampeyan katon - ana lambang "domain umum" (domain umum) utawa ora. Yen ana, banjur apik banget. Yen ora, sampeyan hubungi departemen hak cipta lan, minangka aturan, njaluk ijin kanggo nerbitaké. Utawa pesen bab pinten kanggo mbayar sampeyan. Nanging mung langka. Mbayar kanggo foto iku khas kanggo kita. Punika situs majalah "History Illustrated" - 200 rubel. kanggo foto saka arsip sing.


Conto liyane foto museum modern. Helm Turki shishak ing pungkasan abad kaping XNUMX. Baja, tembaga, kulit, beludru lan sutra. (Museum Stibbert, Florence)

Aku ora ngomong babagan kasunyatan manawa kertu anggota Federasi Wartawan Internasional ing Rusia ora sah. Ing saindenging jagad sampeyan bisa mlebu museum kanthi gratis, lan ing sawetara sampeyan uga bisa numpak transportasi umum kanthi gratis. Kaya, wartawan tansah tugas, sanajan dheweke dadi turis. Lan ing Louvre, lan ing Museum Inggris ... Nanging ora karo kita! Mung ing mangsa panas taun pungkasan ing museum "Inggris Compound", kang dumunung ing Moscow, ing kamar monumen unik. crita lan arsitektur saka XNUMX-XNUMX abad, aku iki marang sing, ya, kita ngerti iki, pindhah free. Aku ora duwe wektu kanggo mriksa ing Armory Chamber. Nanging ing Kulon, aturan diakoni free kanggo wartawan sing dadi anggota saka federasi internasional makaryakke strictly saka run-mudhun museum-bèntèng ing Siprus kanggo kastil museum donya-misuwur Carcassonne ing Prancis lan museum coklat ing Barcelona. Ngomong-ngomong, sing terakhir kaya iki: ing kana tiket ana bar coklat. Dadi, kita tangi karo kabeh kulawarga, tuku "tiket" lan nampilake "kertu" jurnalistik, lan direktur dhewe ngadeg ing checkout, kedadeyan kasebut. Dheweke weruh yen kita duwe rong kertu kanggo papat lan ... langsung ngandika - "Gratis kanggo sampeyan kabeh!" Inggih, kita padha bungah-bungah. Banjur mbah putri kandha yen luwih becik nggunakake dhuwit iki kanggo kepentingane. Kita marang dheweke: "Wish!" Inggih, dheweke kepéngin. Dadi ing pungkasan, direktur museum ora tetep kalah! Lan aku nulis artikel babagan museum iki ing majalah "Rahasia abad kaping XNUMX" sing mung apik banget. Aku apik - lan aku apik!


Pameran liyane saka Museum Stibbert ing Florence yaiku prajurit Turki ing pangilon lan helm-shishak.


Miturut cara, Museum Cibbert nerbitake buletin tematik sing apik banget kanthi rega 14.50 euro. Contone, siji iki darmabakti kanggo senjata oriental.


Edisi tema ksatria...


Nanging iki minangka pecahan pedhang kanthi gagang unik saka koleksi Museum Sejarah Negara - Museum Sejarah Negara ing Moskow. Gagangé iki dibuwang saka tembaga, dene ladingé wesi. Senjata sing ora biasa banget, ta? Replika kasebut bisa nghias museum ing macem-macem negara ing saindenging jagad, para kolektor bakal ana ing mburi, nanging wong-wong kita ora ngerti manawa ana sing bisa nggawe dhuwit sing apik. Jebule wis duwe kabeh.

Saiki kita duwe pasar lan abad XNUMX. Iki tegese wong kudu seduced karo gambar ayu ing Internet supaya padha pengin ndeleng kabeh urip, lan malah njupuk selfie: "Aku lan vas malachite ing Pertapaan", "Aku ing bale ksatria saka Hermitage", "Aku lan kreta emas Kremlin Armory". Iki minangka alpha lan omega saka bisnis modern! Sampeyan uga bisa nggawe salinan pameran lan ngedol dhuwit menyang kolektor sugih lan museum liyane. Lan, mesthi, nggunakake nilai museum kanggo agitasi lan propaganda.

Lan iki wis rampung, nanging maneh piye wae, uga, cukup stupidly. Aku menyang situs web Kremlin Arms Board. Kabeh modern, ora luwih elek tinimbang situs Museum Seni Metropolitan ing New York. Aku langsung ndeleng pariwara kanggo publikasi sabanjure: "Kremlin Moskow sawise serangan artileri ing 1917." Anotasi kasebut ujar manawa nalika perang gedhe-gedhe kedadeyan ing kutha kasebut, "sing dadi warga negara siji-sijine," Kremlin dibuwang saka artileri. Kerusakan sing disebabake dening wong-wong mau dibayangke ing foto, saksi sing paling objektif lan ora adil babagan acara sejarah. "Foto-foto kasebut diiringi kutipan saka tumindak, laporan lan protokol pemeriksaan bangunan Kremlin - dokumen sing digawe bebarengan karo fotografi lan kanthi tujuan sing padha - kanggo ngrekam karusakan kanthi akurat." Mesthi, wong mung bisa bungah ing buku kasebut, nanging regane ... 1300 rubel. sethitik pundung. Iki mung ditrima kanggo wong manca, nanging ora kanggo kita. Apa perpustakaan sing bakal tuku? Perpustakaan Anak lan Remaja Daerah Penza ora bakal tuku. Dheweke wis urip pirang-pirang taun kanthi hadiah saka penulis lan dermawan. Nanging aku uga ora bakal tuku kanggo awake dhewe ... lan mulane ora ana buku. Nanging apa buku kuwi perlu? Ya, supaya kejahatan "pembangun masyarakat anyar" maneh nuduhake kabeh wong lan kabeh wong yen ora ana sing kudu dibangun kanthi paksa. Sampeyan mung kudu urip lan banjur kabeh bakal teka dhewe. Mulane, saka sudut pandang ngatur pendapat umum, propaganda lan agitasi, buku kasebut kudu biaya maksimal 130 rubel, lan supaya negara utawa, ujare, Pak Ulyukaev nutupi prabédan rega. Ngapa ora? Apa sampeyan pengin kebebasan? Menehi akeh, akeh dhuwit kanggo nerbitake buku sing dibutuhake dening negara lan ... "bayar lan mabur." Mupangat kanggo negara lan rakyat bakal luwih gedhe tinimbang lungguh ing mburi bar ing roti milik negara. Lan nganti saiki dadi kaya mangkene: kita pengin mangan iwak lan numpak balung! Nanging biasane ora kedadeyan!

Armor upacara sing apik saka Raja Philip II. Augsburg, circa 1560. Digawe dening Anton Peffenhauser. Baja, emas, kuningan, tempa, nguber, ukiran. (Royal Armoury, Madrid) Pameran pameran sing bubar rampung "Lords of the Ocean. Harta Kakaisaran Portugis ing abad XVI-XVIII. (08.12.2017 - 25.02.2018)

Abumi Jepang sing ayu saka pameran sing padha! Pameran sing pantes banget.


Nggih! Ngelalikne. Ing situs web Museum Seni Metropolitan ing New York, ana 788 foto helm ing dana Domain Umum. Lan aku piye wae nyawang kabeh !!! Karya isih "sing". Nanging bisa ditindakake! Lan kene - ora ketompo carane akeh aku nggolèki, nanging ora ana foto saka helm Armory. Ora ana!

Bakhterets saka Tsar Mikhail Fedorovich 1620 Konon Mikhailov. (Kremlin Armory)

Chainmail. Rusia XVI - XVII abad. wesi; penempaan, riveting. (Kremlin Armory)


Nanging ing sisih liya, ana informasi babagan pameran sing dianakake ing luar negeri, ing Shanghai ing 2015, lan setaun sadurunge, Yayasan Calouste Gulbenkian, Museum Calouste Gulbenkian lan Museum Kremlin Moskow nganakake pameran ing Moskow khusus kanggo sinau babagan peran kasebut. Rusia ing hubungan politik lan perdagangan internasional karo negara-negara Timur ing abad XVI -XVII. Lan ana foto ing blok informasi babagan pameran kasebut. Siaran pers uga dikutip (iki siaran pers), sing ujar ing ngisor iki babagan pameran ing Shanghai: "Sawise ambruk Golden Horde, Rusia nguwasani rute perdagangan penting saka Timur menyang Kulon minangka Volga-Caspian. , nyambungake dening rute cendhak lan trep Asia lan Eropah. Nalika wates lan pengaruh Rusia saya tambah, hubungan politik karo Iran lan Turki uga saya tambah. Pentinge Rusia kanggo negara-negara kasebut dibayangke, antara liya, ing hadiah larang regane sing dikirim dening panguwasa Iran lan Turki menyang pengadilan tsars Rusia utawa ditawakake para pedagang wétan.


Kanggo mbandhingake, foto waja Zirah-Baktar saka Museum Seni Los Angeles County.


Helm turban Iran, abad kaping XNUMX (Museum Seni Los Angeles County)

Asring, produk unik saka pengrajin Iran lan Turki dituku kanggo tsar dening utusan lan diplomat Rusia ing negara-negara Timur. Ing jaman saiki, bagean penting saka koleksi monumen oriental unik iki, sing asale saka perbendaharaan kraton, wis disimpen ing Gudang Senjata Kremlin Moskow. Iki kalebu senjata upacara, busana jaran sing apik banget, barang-barang sing digawe saka emas lan watu larang regane, lan kain sing mewah. Akeh monumen sing ditampilake ing pameran kasebut bisa digunakake langsung ing urip pengadilan Rusia.

Helm Iran ing abad kaping XNUMX. (Kremlin Armory)

Barang-barang paling wiwitan saka koleksi wétan Museum Kremlin sing ditampilake ing pameran kasebut digandhengake karo seni Golden Horde. Conto sing apik yaiku tenunan pola Iran ing abad kaping XNUMX-XNUMX. Kain Iran dibedakake kanthi kasugihan warna, kaendahan pola, irama khusus saka konstruksi komposisi saka ornamen kembang lan kembang. Pancen unik yaiku klompok barang emas Iran sing digawa menyang Rusia minangka hadiah kedutaan.

Monumen seni Turki ing abad XVI-XVII. dipamerake ing pameran kasebut kanthi conto kain, gaman, busana jaran upacara, perhiasan, kristal lan wadhah giok sing dilapis emas lan watu larang. Kain Turki dibedakake kanthi pola ornamen kembang sing gedhe lan werna sing cerah. Kain Turki paling wiwitan saka perbendaharaan otokrat Rusia tanggal bali menyang tengah - paruh kapindho abad kaping XNUMX.

Iran, awal abad kaping XNUMX, keris Tsar Mikhail Fedorovich. (Kremlin Armory)

Senjata edged Turki diwakili ing gudang senjata saka panguwasa Rusia kanthi meh kabeh jinis: sabers, broadswords, konchars lan daggers. Gagangé biasane digawe saka emas utawa salaka emas, dihiasi karo ornamen kembang sing diukir utawa niello. Dekorasi dekoratif dilengkapi karo watu larang, kasta dhuwur kanthi pirus, piring jade kanthi inlay emas. Sabuk jaran Turki, kaya akeh barang-barang liyane saka master Turki, asring dihiasi karo stud sing larang regane - emas kanthi watu larang utawa digawe saka watu hias kanthi inlay emas lan kembang api saka watu larang. Akeh monumen senjata Turki lan perbendaharaan stabil bisa digandhengake karo mahakarya seni perhiasan sing sejatine amarga kemegahan desaine.

Gada upacara Alexei Mikhailovich. Turki, pertengahan abad kaping-XNUMX. Emas, jade, enamel, watu larang regane. (Kremlin Armory)

Produk saka master Iran lan Turki ora mung sacara organik digabung menyang urip resmi lan saben dinten pengadilan Moskow, nanging uga duwe pengaruh sing signifikan ing kegiatan bengkel produksi Kremlin, dadi panutan.

keris. Nangani India abad kaping XNUMX. Blade lan njaga Turki utawa Iran. (Kremlin Armory)

Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh sing diklumpukake ing pameran iki menarik banget lan ... foto saka pameran iki dikirim ing situs kasebut. Bener, status kasebut ora jelas, yaiku, apa bisa digunakake kanthi bebas. Aku kudu nelpon pusat pers, ing ngendi pimpinane nerangake kabeh marang aku. Aku getun yen aku ora mikir kanggo ngomong karo wanita iki ing Inggris, ngenalake aku minangka sawetara wartawan saka Inggris. Lan banjur takon bab sing padha wis ing Rusia kanggo prabédan. Amarga ing museum kita kedadeyan. Nanging obrolan telpon minangka salah sawijining perkara. Sawise kabeh, apa tembung yen ora udhara, minangka I-Poon ngandika - bakul Rahasia saka crita Jack London "Ati Telung". Mulane, aku nulis layang menyang sekretariat Armory kanthi panjaluk supaya bisa nerbitake foto saka pameran kasebut ing artikel ing situs web Military Review. Lan iki jawaban aku entuk.

Halo, Vyacheslav Olegovich!
Jawaban wis ditampa kanggo surat sampeyan menyang Museum Kremlin Moscow - persetujuan, pembayaran. Rega kanggo hak nerbitake siji gambar barang museum ing situs kasebut yaiku 6500 rubel. Yen sampeyan wareg karo biaya, aku bakal nggawe Agreement (Aku butuh informasi tambahan saka sampeyan).
Aku ngenteni keputusanmu.
Sincerely,
Sarafanova Irina Veniaminovna

Kaya sing sampeyan ngerteni, "pekerja museum" saka Armory ora mbuwang wektu karo kita - 6500 rubel kanggo foto lan nerbitake kanggo kesehatan sampeyan. Yaiku, 10 foto bakal regane 65 rubel - jumlah sing ora bakal dibayar ing situs Rusia lan Kulon! Ora ana biaya kasebut! Ora ana!!! Saiki wis jelas kok ana tanda tangan ing foto ing miring, nanging foto kasebut ilang? Aku ora bisa sijine wong ing! Nanging ing sisih liya, sampeyan bisa ndeleng ing situs web Moscow Kremlin Armory.

Lan ana uga wong ing VO sing takon kula, utawa malah reproach kula: kok sampeyan ora nulis bab sajarah kita, bab museum kita, bèntèng ... Nanging carane nulis bab mau yen padha njaluk 6500 rubles saka sampeyan. kanggo foto siji? Wong bakal seneng yen diwenehi pariwara gratis, manawa artikel babagan dheweke bakal disalin dening puluhan blogger sing apik lan disebarake ing saindenging Internet. Iku wong sing aku kudu mbayar ekstra kanggo menehi dhewe alangan kanggo nulis bab kabeh babagan. Nanging ora, kepiye… Apa pancene ora jelas yen malah 200 rubel kanggo foto ing kahanan modern Rusia akeh, nanging paling ora isih bisa ditampa. Wondene gunggung ingkang kasêbut ing nginggil punika nyariyosakên salêbêting salêbêting salêbêting salêbêtipun gesang kita.

Shield Alexei Mikhailovich, abad XVII. Turki. Rod, satin perak, jade, mutiara, pirus, gilding, embossing, inlay. (Kremlin Armory)
Saber saka rasukan tiyang istri Agung. Diwenehake marang Tsar Alexei Mikhailovich dening pedagang Konstantinopel I. Bulgakov ing taun 1656 (Kremlin Armory)
Saber Turki Tsar Ivan, seduluré Peter, paruh kapindho abad kaping XNUMX. (Kremlin Armory)


Scimitar. Turki. (Museum Seni Los Angeles County)

Quiver lan gandhewo nganggo sabuk. Rusia, Moscow, abad XVII. (Kremlin Armory)

Helm. Turki, pungkasan 30 - XNUMXs. abad kaping XNUMX Digawa saka Istanbul dening Diwasa Afanasor PronchishChev. (Kremlin Armory)
Pistol. Kuartal pisanan abad kaping XNUMX Master Pervusha Isaev. (Kremlin Armory)


Miturut cara, pameran sing dianakake ing Museum Shanghai wiwit tanggal 4 Juli nganti 10 Oktober 2015, ditekani dening 642 wong.

Pishchal of Peter the Great, 1692 (Kremlin Armory)

Lan pitakonane, kenapa ing situs web museum sing nggumunake minangka Armory of the Moscow Kremlin, "nyumerepi" foto mung pameran sing dipamerake ing luar negeri? Lan ing ngendi, contone, iku chain mail Pangeran Shuisky, kabeh ing ndhuwur lan ora dijenengi, nanging helm menarik saka koleksi, waja ksatria Eropah Kulon, lan akeh liyane. Kanthi kualitas Museum Seni Metropolitan ing New York, Museum Seni Cleveland, Museum Seni ing Chicago, Museum Seni Los Angeles County, Royal Arsenal ing Leeds, Museum Nasional ing Tokyo, lan liya-liyane. Apa bisa "ana" nyedhiyakake kabeh iki kanggo pangguna kanthi basis "domain umum", nanging kita ora bisa?! Apa awake dhewe durung diwasa? Lan yen sampeyan ora bisa ngundhuh (uga, jelas yen sampeyan pengin "ngunggahake adonan"), banjur paling sethithik mung katon ing kabeh iki. Ing urutan iklan. Nanging ora!

P.S. Saiki bukuku babagan waja lan senjata saka Timur lan Kulon ana ing jejere, lan edisi "hadiah" sing apik iki. Lan bakal ana foto saka macem-macem museum ing Kulon lan Timur. Lan, misale jek sing padha ora bakal nolak kula hak kanggo nerbitaké foto pameran sing. Ya, ana akeh museum. Yen siji nolak, loro liyane bakal setuju. Lan ing pungkasan buku kasebut bakal ana teks pelengkap kanggo iki kanthi rasa syukur, lan mungkin penerbit uga ngirim buku iki marang wong-wong mau. Lan wong-wong bakal ana ing kono kanggo ndeleng lan mikir: "Iki Rusia, ternyata wong-wong mau uga wong, padha kasengsem ing gaman lan waja kuna lan nindakake kabeh kanthi sopan. Padha Sejatine padha kita! Sia-sia politisi kita ngece.” Iki carane PR apik kanggo negara. Mung ora ana foto saka museum Rusia ing buku iki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

159 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    16 Mei 2018 05:35
    Vyacheslav Olegovich ing awal artikel, kita ngomong, "diwutahake metu nyawane"!
    Ana apa-apa kanggo nambah, sanalika aku elinga carane aku nyuwil menyang Kremlin kang Diamond Fund! Iku bisa mung ing nyoba kapindho lan nggunakake wangkal alam lan arrogance.
    Matur nuwun kanggo crita !!!
    1. +8
      16 Mei 2018 10:50
      Ana apa-apa kanggo nambah, sanalika aku elinga carane aku nyuwil menyang Kremlin kang Diamond Fund! Iku bisa mung ing nyoba kapindho lan nggunakake wangkal alam lan arrogance.

      Mbukak arsip uga angel. Sayange, sistem birokrasi kita ora fleksibel. Senajan, yen sampeyan profesional, lan sampeyan "urip" ing arsip iki (ing pangertèn, pengunjung biasa) - Aku algoritma sampeyan bakal digarap liwat taun. Wong terus-terusan kerja ing arsip Artmuseum, sepuluh wong ing wektu sing padha - akeh sing teka karo laptop lan dicithak bebarengan.
      Kanggo senjata oriental, ana kamar sing apik banget ing Hermitage. Masalahe yaiku dumunung ing lantai siji, lan siji kudu bisa tekan kanthi cara sing ruwet. Ana cahya sing apik banget, lan pameran sing apik banget. Ing sandhingku mung ana wong loro! Nanging akeh dolan kasebut diseret menyang Balai Ksatria, ing ngendi ora ana apel sing tiba, lan meh ora bisa ditembak. Nyuwun Maneh, apa sing kudu dideleng? Inggih, tsatski upacara, ya, ya, bocah-bocah bakal kasengsem. opo
      Yaiku, aku bakal nerjemahake - ana aula Pertapaan, ing ngendi kunjungan utama ora ditindakake, nanging ing ngendi iku luwih menarik kanggo ngunjungi! ombenan apik
    2. +3
      16 Mei 2018 11:19
      bab sing nggumunake ing jaman semana, Turki abad 15-17 ora mung duwe tentara paling gedhe, nanging uga senjata lan sarana perlindungan sing paling maju kanthi teknologi, nanging ing abad kaping 19 Turki ora mung ketinggalan teknologi, nanging uga sosial lan politik. dadi latar mburi Eropah, kapan iki kedadeyan? Wangsulan mung siji, sawise ditindhes Janissary ing taun 1826, nalika Janissary-Slavs padha dikalahaké lan buyar, banjur Turki ora menang maneh, lan Turki tansah duwe Prancis, Inggris, banjur Jerman, saiki Amerika dadi penasehat.
      1. +4
        16 Mei 2018 11:58
        Apa Janissaries uga ngrusak teknologi? tiba saka apa?
        1. +1
          16 Mei 2018 13:45
          Kutipan saka kaliber
          Apa Janissaries uga ngrusak teknologi? tiba saka apa?


          ing umum, Turki ana negara ngendi Rusia ngandika lan basa iki uga dimangertèni.Kanggo njupuk sumber padha, Priest Lukyanov kang Journey menyang Tanah Suci punika awal abad kaping 18. Panjenenganipun njlèntrèhaké Turki ana sing Turki dhuwur lan nggantheng. , amarga akeh wong Turki sing lair saka budak Rusia sing padha ngerti ing basa Rusia.
          Sing. salawase ing Turki ana wong Rusia, iku kakuwatan sing kuat, sawisé Rusia ditumpes, negara kasebut wiwit mlengkung.
          1. + 12
            16 Mei 2018 16:21
            Kutipan: Bar1
            ing umum, Turki ana negara ngendi padha ngandika Russian lan basa iki uga mangertos

            Aku siap mbayangno carane, ing dhataran Asia Minor, loro wong Turki ing Rusia murni bengok-bengok:
            - He, Ahmet, sampeyan arep sholat magrib dina iki?
            - Ora, Ali, kuldi saya lara, ibune yaiku Razetak, aku bakal nggawa dheweke menyang dhokter.
            Lan saka menara tetangga sampeyan bisa krungu: Aguzu billahi minash-shaitanir-rajim Bismillahir rahmanir rahim, muga-muga karsa Paduka, mugi-mugi karajan Paduka rawuh ...
            Kutipan: Bar1
            Sing. salawase ing Turki ana wong Rusia, iku kakuwatan sing kuat, sawisé Rusia ditumpes, negara kasebut wiwit mlengkung.

            Kutipan: Bar1
            Nalika iku kedadeyan? Wangsulan mung siji, sawisé penindasan Janissary taun 1826, nalika Janissaries-Slavs dikalahaké lan bubar, banjur Turki ora menang.

            Manungsa waé, panemuan ilmiah.
            Wiwit Peperangan Molodi, Rusia wis nglakokaké perang sipil sing ora bisa didamaikan karo wong-wongé, wong Turki. Tunduk marang penghinaan universal lan ostracism saka bandit-Cossacks, sing nulis layang sing ngina kanggo Sultan Turki Rusia. Rumyantsev, Potemkin, Suvorov, Ushakov, Kutuzov - punishers wong Slavic, kanthi ati-ati lan thoughtfully numpes werna - Janissaries.
            wassat
            Kanggo ngrungokake sampeyan kaya iki, kabeh donya ngandika mung Rusia telung atus taun kepungkur. Pisanan Italia, saiki Turki, ngendi liyane? Aku ora ngetutake kreatifitas sampeyan, nanging kadang-kadang aku nemokake sing mung nggawe mripatku. Ngomong langsung, ing gaya Fomenko, langsung lan tanpa equivocations - ALL donya ngomong Rusia nganti abad kaping XNUMX. utawa ana basa liya ing planet kita? ALL prestasi budaya, ilmiah lan militèr kagungane Rusia, utawa wong liya ing planet iki nindakake soko positif? Lan yen ora "kabeh" lan ora "kabeh", banjur deign kanggo jeneng ing paling saperangan saka prestasi gedhe, tokoh sajarah utawa wilayah sing ora bakal Rusia, sadurunge abad kaping XNUMX, mesthi. Kanggo kula, lan ora mung kanggo kula, iku bakal banget menarik.
            Saiki babagan Lukyanov. Pitakonan utama yaiku: apa sampeyan maca dhewe? Aku mangu-mangu, nanging yen sampeyan maca, banjur elinga kaping pirang-pirang ing narasi dheweke ngeluh yen tekan Istanbul dheweke ora bisa ngomong karo sapa wae tanpa juru basa?
            Lan sedhih lan sedhih kanggo kita: padha teka menyang kerajaan manca, kita ora ngerti basa, nanging wong Turki njupuk barang;
            Lan iki ana ing ibukutha, persimpangan rute perdagangan, ing ngendi populasi utama wis Yunani wiwit jaman kuna lan mesthi ana akeh Slavia, Yahudi, lan Armenia. Istanbul mesthi kurang kaya Turki tinimbang Moskow modern kaya Rusia. Lan sampeyan, nggunakake kuotasi bias saka siji sumber, nyoba, kanthi wuta nglirwakake kabeh liya (akeh materi sajarah), kanggo nggawe kesimpulan saka "skala kosmik lan kabodhoan kosmik" lan ing wektu sing padha ora ragu-ragu kanggo nyatakake ing anane wong sing sehat mental umume " kanthi pendidikan universitas.
            Aku bakal meri kapercayan sampeyan ing kabeneran sampeyan dhewe, yen ora adhedhasar konsep sing disederhanakake lan ora nggatekake banget. Pancen, akeh kawruh - akeh kasusahan.
            1. +5
              16 Mei 2018 17:02
              Mikhail, aja ngomong karo Viktor Nikolaevich babagan Janissaries, please! Dheweke katon ora nggatekake.. nglirik Yen ora, akhir-akhir iki bosen tanpa Pendeta Venya, lan ing kene ana reinkarnasi saka pengadilan! sedulur Sawise kabeh, VN bakal break! ngguyu aja ngapusi karo daging babi, mung Calvados! ombenan
              1. +7
                16 Mei 2018 18:54
                Quote: Mikado
                aja ngapusi karo daging babi, mung Calvados!

                Aku malah ora mikir ngapusi. Aku dhewe bakal njagong ing layar karo Kripik lan seneng. Senajan aku ora melas kanggo salah siji lard utawa Calvados. ombenan

                Eh, kepriye aku wis apes karo mungsuh akhir-akhir iki. Saiki aku dhewe sibuk lan ora bisa menehi perhatian sing cukup, mula dheweke ... Nyuwun
                Aku bakal nyoba kanggo nambani pangguna Bar1 alon-alon lan kasebut kanthi teliti, - iku mung siji kiwa karo kita.
                1. +7
                  16 Mei 2018 19:34
                  Aku bakal nyoba kanggo nambani pangguna Bar1 alon-alon lan kasebut kanthi teliti, - iku mung siji kiwa karo kita.

                  Tembung emas! ya Mung supaya dheweke mratelakake panemume, iki nyumbang kanggo swasana ati sing apik kanggo kabeh wong. Matur nuwun kanggo komentar ing ndhuwur! tresna Bravo! apik
                  muspra yen mung mungsuhmu sing nulis
                  sawise Rusia dipatèni,

                  salah, mandheg ora dibasmi))! Bukti ... Iki film Turki lan mung wong Turki sing dibintangi
                  1. +4
                    16 Mei 2018 20:44
                    "Oh, mbak.. Temu apik!"(Pak E. Hyde) nglirik
                    Elena, hello! tresna Sampeyan arang banget ngrusak perhatian sampeyan, amarga bagean wulu saka tim kita nandhang sangsara! lol matur nuwun kanggo video apik! apik
                    Babagan Turki: Gumilyov kanthi sampurna nerangake yen liwat atusan taun penaklukan, wong Turkmen Seljuk "nyerep akeh getih anyar" - Slavia, Yunani, Arab, lan liya-liyane, sing kadhangkala ora bisa dibedakake karo kita. Bentenane utama yaiku mentalitas. Mulane, ora nggumunake yen wong Turki ing film kasebut katon kaya kita, utamane amarga dheweke milih kaya ngono. prajurit Miturut cara, ing antarane Chechens lan Ingush ana uga akeh abang lan rambute padhang!
                    Babagan Janissaries, Timur salah. Janissaries minangka pasukan elit nalika penaklukan Ottoman. Sawisé iku, padha direkrut ora mung ètnis non-Turks, corps nguripake menyang Turki ing komposisi, lan, siji bisa ngomong .. "degenerated"! Amarga ing pungkasan abad kaping 18 - awal abad kaping 19, dheweke lali carane perang, lan dadi alternatif kanggo pemanah kita - kita ora ngerti carane perang, nanging kita ajeg ngatur kerusuhan lan hak download! Lan padha nindakake padha karo wong-wong mau kaya Pétrus karo pemanah - padha ngilangi wong-wong mau, amarga padha narik kabeh negara "mudhun". Mung ing kene kedadeyan luwih saka satus taun sadurunge. hi
                  2. +1
                    16 Mei 2018 21:15
                    Putin salam marang prajurit Turki, Merhaba takon.

                    1. 0
                      19 Mei 2018 21:19
                      Kutipan: Bar1
                      Putin salam marang prajurit Turki, Merhaba takon.

                      mung kene "merhaba" iku tembung Arab, dudu Turki!
                  3. +5
                    16 Mei 2018 21:15
                    Matur nuwun uga, Elena.
                    Babagan tampilan wong Turki, aku mung bisa ngomong yen sing dakdeleng dhewe iku cilik lan ireng. eseman
                    Nanging, aku duwe kesan kaya ngono babagan wong Montenegro, nganti nggawa aku saka wilayah pesisir (Bar, Ulcinj) menyang wilayah pegunungan (Zabljak). Sanalika dalan munggah menyang gunung lan gendheng gable katon ing omah-omah, warga sing ketemu langsung dadi dhuwur, padhang lan rambute padhang. eseman Ora 100%, mesthi, nanging isih ...
                    Aku suggest sampeyan, lan ing wektu sing padha Bar1, kanggo mikir bab masalah, kang, kanggo isin, wong teka ing atine cukup bubar.
                    Wong-wong Rusia diarani tanggi nomad Polovtsy saka tembung "polova", yaiku, jerami, amarga. nomad iki wis rambute pirang, werna kang dipercoyo. Manungsa waé kanggo pitakonan: apa werna rambute Rusia kuna, yen padha supaya strikingly beda saka nomads sing padha milih minangka fitur mbedakake utama?
                    1. +1
                      16 Mei 2018 21:27
                      Manungsa waé kanggo pitakonan: apa werna rambute Rusia kuna, yen padha supaya strikingly beda saka nomads sing padha milih minangka fitur mbedakake utama?

                      padha awu blonde! Utawa dicukur gundul! sedulur
                    2. +3
                      17 Mei 2018 13:47
                      Inggih, amarga pitakonan iku kanggo kula, lan ora ana siji kajaba Nikolai mangsuli ... Aku bakal nyoba. nglirik Ora urip ing wektu iku, ora weruh. Sampeyan mung bisa ngandelake katrangan tartamtu, nanging manawa dipercaya utawa ora, saben wong mutusake dhewe. Interpretasi terjemahan sing paling maneka warna. Siji-sijine sing bisa dicritakake, sampeyan para wong lanang, ing jaman semana, padha njaga kaendahan lan daya tarik sampeyan, yen sampeyan nggulung jenggot lan dicelup nganggo kunyit. )))) nglirik Dhuh, kados pundi kula, warninipun abrit, manawi ing katrangan-katrangan wau asring kasebat tembung abrit. tresna
                      Konstantin Balmont.
                      Aku wong Rusia
                      Aku Rusia, aku pirang, aku abang.
                      Lair lan wungu ing sangisore srengenge.
                      Ora ing wayah wengi. Ora percaya? Delengen
                      Ing gelombang rambut emas.

                      Aku Rusia, aku abang, aku blonde.
                      Aku lunga saka segara menyang segara.
                      Nizal I manik amber,
                      Aku palsu pranala kanggo censers.

                      Aku abang, aku pirang, aku Rusia.
                      Aku ngerti loro kawicaksanan lan delirium.
                      Aku mlaku ing dalan sing sempit,
                      Aku bakal teka - kaya esuke sing amba.

                      1921
                      1. +2
                        17 Mei 2018 16:15
                        Kapethik saka: rusih
                        Dhuh, kados pundi kula, warninipun abrit, manawi ing katrangan-katrangan wau asring kasebat tembung abrit.

                        eseman
                        Aku uga mikir lan mikir babagan masalah kasebut lan entuk kesimpulan sing padha, mung kanthi cara sing beda eseman
                        Straw, minangka werna dominan, kita ngilangi, iku cetha kok.
                        Rambut linen-colored minangka ciri saka wong Finno-Ugric, werna iki uga dibedakake dening Novgorodians minangka outlandish, sing tegese ilang.
                        Jeneng "coklat cahya" ing hubungane karo werna rambut mbokmenawa asalé saka Skandinavia, sing, miturut paling ilmuwan (kita ora bakal mbantah saiki. eseman ) lan diarani dening Slavs tembung "Rus", kanthi analogi karo jeneng suku liya minangka "kabeh", "lop", "vod", "chud", lan liya-liyane, lan karo tekane Rurik lan kanca-kancane. , jeneng iki pindhah menyang kabeh tanah ("tanah Rus'"), tundhuk ing dinasti. Ayo hipotesis dadi cacat, nanging pancen nyata.
                        Werna ireng uga bisa dikecualekake - iku dominan, lan yen Slavs padha peteng ing massa, blondes pisanan ing wektu anyar bakal katon ing Rusia mung bebarengan karo hidrogen peroksida. eseman
                        Mung wong abang sing tetep dadi cara pengecualian, ora ana sing bisa ditindakake Nyuwun eseman
                        Pranyata ing abad XI - XII. Paman lan bibi sing abang-abang, bintik-bintik mlayu ngliwati Dataran Eropah Wétan, lan saben wong sing ora kaya wong-wong mau diarani jeneng sing ora becik, kayata "Solomtsy", yaiku, Polovtsy ...
                        eseman
                        Umumé, bisa uga, kenapa ora ... eseman hi
                    3. 0
                      17 Mei 2018 16:08
                      Kutipan: Master Trilobite
                      Manungsa waé kanggo pitakonan: apa werna rambute Rusia kuna, yen padha supaya strikingly beda saka nomads sing padha milih minangka fitur mbedakake utama?


                      iki etimologi saka Fasmer, nanging Fasmer dudu kanca saka wong Rusia, amarga Fasmer nyatakake kabeh tembung Rusia dipinjam.
                      Kanggo leksem _polov_, tembung kasebut arang banget digunakake utawa malah ora digunakake, paling kamungkinan tembung sintetik, dudu Rusia, digawe kanggo tujuan khusus, kayata pitakon sampeyan.
                2. +3
                  16 Mei 2018 21:01
                  Aku bakal nyoba kanggo nambani pangguna Bar1 alon-alon lan kasebut kanthi teliti, - iku mung siji kiwa karo kita.

                  Michael, kepiye sampeyan ngrasa babagan teori filosofis babagan rasa seneng universal wong ireng lan alkohol? ngguyu ngenteni sabanjure "Wulu Beracun", lan nyoba "nambani alon-alon" ana ngguyu
            2. +1
              16 Mei 2018 19:48
              Kutipan: Master Trilobite
              Wiwit Peperangan Molodi, Rusia wis nglakokaké perang sipil sing ora bisa didamaikan karo wong-wongé, wong Turki.


              kabeh ana kaya, iku perang sipil, nanging wis nggunakake ideologi, i.e. senjata agama.

              Kutipan: Master Trilobite
              Ngomong langsung, ing gaya Fomenko, langsung lan tanpa equivocations - ALL donya ngomong Rusia nganti abad kaping XNUMX. utawa ana basa liya ing planet kita? ALL prestasi budaya, ilmiah lan militèr kagungane Rusia, utawa wong liya ing planet iki nindakake soko positif?


              Lan luwih akeh gen Rusia lan pendidikan Rusia tetep ana ing antarane wong, luwih apik katon lan luwih maju kanthi teknologi.

              Kutipan: Master Trilobite
              Lan yen ora "kabeh" lan ora "kabeh", banjur deign kanggo jeneng ing paling saperangan saka prestasi gedhe, tokoh sajarah utawa wilayah sing ora bakal Rusia, sadurunge abad kaping XNUMX, mesthi.


              Inggih, ngurutake kabeh prestasi Rusia angel - ana akeh. Aku bakal ngarani iki.
              - Hukum Lomonosov-Lavoisier babagan konservasi materi. Dadi Lomonosov diterangake hukum iki ing layang kanggo Euler bali ing 50s abad kaping 18, lan Lavoisier bisa mbaleni bab sing padha mung ing 80s abad 18. Nanging Lavoisier iki uga bisa maca gambaran diterbitake saka hukum iki. banjur ngapa lan adhedhasar apa panemuan hukum iki digandhengake karo Lavoisier? Iki maling i.e. plagiat.
              -Utawa kene penemuan liyane saka lampu pijar dening Lodygin, lan Edison teka munggah karo mung basa, nanging minangka biasanipun, "manungsa beradab" lantaran panemuan iki kanggo Edison, nyolong padha saka properti intelektual.
              -Penemuan radio Kabeh wong ngerti crita iki.
              -Pesawat pisanan yaiku Mozhaysky. Pesawat mabur sethitik, nanging tembung utama iku FLY, lan Wright wrote laurels kanggo Amerika.
              -Penemuan parasut, diciptakake dening Gleb Kotelnikov, nanging laurels diwenehake marang wong Prancis.
              -Mesin pembakaran internal pisanan kanggo mobil Daimler Benz yaiku insinyur Rusia Lutsk, nanging sakperangan alesan Jerman mbuwang jenenge saka sajarah perusahaan, sanajan perusahaan kasebut kudu diarani Lutsk-Benz.
              - Crita banget aneh lan mbingungake karo panemuan mesin uap, sawetara sumber ngandhakake yen James Watt ana ing Rusia lan ana ing komisi kanggo nrima mesin Polzunov, banjur bali menyang Skotlandia lan nggawe mesin lan menehi unit daya jenenge.
              Sampeyan bisa nulis akeh, yen cukup, kabeh wong Rusia. Lan masalah utama wong Rusia ana karo Romanovs, sing ngatur perbudakan lan censorship kanggo Rusia lan umume ditindhes kebebasan kreatifitas, bab sing padha kedaden saiki.
              1. +6
                16 Mei 2018 20:56
                Kutipan: Bar1
                Inggih, ngurutake kabeh prestasi Rusia angel - ana akeh.

                Apik, aku ora mangu-mangu babagan iki. eseman Aku ora bakal wani njaluk kuwi, amarga malah ing mratelakake panemume, dhaftar prestasi iki mung ageng.
                Saiki aku bakal mbaleni panjalukku kaya sing wis ditulis.
                Lan yen ora "kabeh" lan ora "kabeh", banjur deign kanggo jeneng paling saperangan saka prestasi gedhe, tokoh sajarah utawa wilayah sing Ora bakal Rusia TO abad kaping XNUMX, mesthi.

                Ing teks kasebut, aku nyorot sawetara poin sing sampeyan, mbokmenawa, ora pati penting, nanging miturut pendapatku, sampeyan isih kudu digatekake nalika nyusun jawaban sampeyan. Coba waca maneh kanthi ati-ati, lan yen sampeyan mutusake kanggo mangsuli, aku bakal matur nuwun.
                Umumé, aku seneng karo teori sampeyan. Minangka salah siji saka panganggo saka sumber daya iki Warrior Wow ngandika, wong-wong Yahudi duwe kaya paribasan sing ngandika wong Yahudi sing paling pinter, lan yen ana wong sing luwih pinter tinimbang wong Yahudi, banjur wong iku wong Yahudi. Aku weruh sing padha karo sampeyan. Yen ora bisa mbuktekake yen sawetara prestasi ditindakake dening Rusia, mula kita bakal mbuktekake yen Rusia iku sing nggawe. Lan yen kita gagal mbuktekake iki (apa wae bisa kedadeyan), mula kita bakal mbuktekake manawa ora ana prestasi, mula, hantu sejarah, kayata Antiquity.
                Dadi, miturut pendapat sampeyan, derajat keagungan bangsa apa wae, keagungan prestasi lan prestasine, luwih dhuwur isine "gen Rusia" ing kono. Lan "gen Rusia", mbokmenawa R1a, aku ngerti bener? Dheweke uga Aryan, ta? Sing ngomong bab "gene Russian" kita ngomong bab gene Aryan. Lan saiki ngrungokake:
                Kutipan: Bar1
                Lan luwih akeh gen ARYAN lan asuhan ARYAN ing antarane masyarakat, katon luwih apik lan luwih maju kanthi teknologi.
                Kutipan sampeyan wis diganti sethithik, nuwun sewu. Apa dheweke ora ngelingake sampeyan babagan kaya iki?
                1. 0
                  16 Mei 2018 21:08
                  Kutipan: Master Trilobite
                  Kutipan: Bar1
                  Inggih, ngurutake kabeh prestasi Rusia angel - ana akeh.


                  Lan yen ora "kabeh" lan ora "kabeh", banjur deign kanggo jeneng paling saperangan saka prestasi gedhe, tokoh sajarah utawa wilayah sing Ora bakal Rusia TO abad kaping XNUMX, mesthi.

                  Ing teks kasebut, aku nyorot sawetara poin sing sampeyan, mbokmenawa, ora pati penting, nanging miturut pendapatku, sampeyan isih kudu digatekake nalika nyusun jawaban sampeyan. Coba waca maneh kanthi ati-ati, lan yen sampeyan mutusake kanggo mangsuli, aku bakal matur nuwun.
                  Lan "gen Rusia", mbokmenawa R1a, aku ngerti bener? Dheweke uga Aryan, ta? Sing ngomong bab "gene Russian" kita ngomong bab gene Aryan. Lan saiki ngrungokake:
                  Kutipan: Bar1
                  Lan luwih akeh gen ARYAN lan asuhan ARYAN ing antarane masyarakat, katon luwih apik lan luwih maju kanthi teknologi.
                  Kutipan sampeyan wis diganti sethithik, nuwun sewu. Apa dheweke ora ngelingake sampeyan babagan kaya iki?


                  Kaya sing dikandhakake, kita ora tetep vegetarian, kajaba kanggo omelet nganggo ham.
                  Contone, panemuan efek fotoelektrik diwènèhaké marang Stoletov, nanging apa sampeyan ngerti kenapa Einstein nampa Bebungah Nobel? Kanggo nemokake efek fotolistrik.

                  Kutipan: Master Trilobite
                  Umumé, aku seneng karo teori sampeyan. Minangka salah siji saka panganggo saka sumber iki Warrior Wow ngandika, wong-wong Yahudi duwe kaya paribasan sing ngandika wong Yahudi sing paling pinter, lan yen ana wong luwih pinter saka wong Yahudi, banjur wong iku wong Yahudi.


                  Aku dudu wong Yahudi, mula aku ora bisa mikir kanthi paradoks.

                  Kutipan: Master Trilobite
                  Kutipan: Bar1
                  Lan luwih akeh gen ARYAN lan asuhan ARYAN ing antarane masyarakat, katon luwih apik lan luwih maju kanthi teknologi.
                  Kutipan sampeyan wis diganti sethithik, nuwun sewu. Apa dheweke ora ngelingake sampeyan babagan kaya iki?


                  apa aku bisa ngomong, ketoke padha ora 100% delusional, nang endi wae iku bener lan wong Eropah seneng bebener iki, digunakake kok padha nindakake iki?

                  1. +3
                    16 Mei 2018 22:08
                    Dadi, tokoh sejarah sing penting, acara sejarah, panemuan ilmiah utawa prestasi budaya jaman kuna, sing ora ana hubungane karo Rusia sadurunge abad kaping 100. ora ana, yen aku ngerti penolakan sampeyan mangsuli pitakon iki kanthi bener. Nah, kanggo wong sing nuduhake, sanajan ora XNUMX%, ideologi Nazi, jawaban kasebut cukup alami. Iku mung kanggo ngelingake sampeyan carane Nazi rampung, lan uga bantuan sing nemtokake kanggo nggayuh tujuan iki diwenehake kanggo wong-wong mau ing basa sing sampeyan seneng ngomong saiki. Aku ora mikir yen para leluhur utawa sedulur sing melu Perang Patriotik Agung ora bakal nyetujoni posisi sampeyan.
                    Kutipan: Bar1
                    ketoke ora 100% dheweke duwe salah tanggapan, ing endi wae sing bener

                    Saka dhewe aku bakal mangsuli yen aku ora ngerti ideologi sing luwih sengsara, primitif lan mbebayani kanggo para pamimpin tinimbang ideologi Nazisme. Kajaba iku, panyengkuyung ideologi kasebut cocog karo epithet sing padha. Aku banget nyaranake supaya sampeyan cepet-cepet ngowahi panemu dhewe babagan masalah kasebut, yen ora, sampeyan bakal nggawa akeh piala ora mung kanggo awake dhewe, nanging uga kanggo wong liya, sanajan ing kasus sampeyan, bisa uga sampeyan kudu ngomong "ora mung kanggo wong liya, nanging uga kanggo awake dhewe" supaya luwih jelas.

                    Para kolega sing ditresnani, apa isih ana ing antarane sampeyan sing mangu-mangu yen "kronologi anyar", kaya genealogi DNA lan teori "superethnoi" liyane sing nyebabake fasisme biasa?
                    1. 0
                      16 Mei 2018 23:20
                      Kutipan: Master Trilobite
                      Aku banget nyaranake supaya sampeyan mbenakake panemu dhewe babagan masalah kasebut sanalika bisa, yen ora, sampeyan bakal nggawa akeh cilaka ora mung kanggo awake dhewe, nanging uga kanggo wong liya, sanajan ing kasus sampeyan, bisa uga sampeyan kudu ngomong "ora mung kanggo wong liya, nanging uga kanggo awake dhewe" supaya luwih jelas.


                      Aku sing sampeyan ora bakal bisa kanggo kurban soko cocok ing syarat-syarat ideologi modern.

                      Kutipan: Master Trilobite
                      Para kolega sing ditresnani, apa isih ana ing antarane sampeyan sing mangu-mangu yen "kronologi anyar", kaya genealogi DNA lan teori-teori "superethnoi" liyane sing nyebabake fasisme biasa?


                      iki ora ala, sadurunge tradhisi nguwuh-uwuh yen Fomenkovite padha nguripake adoh saka idea Rusian, lan saiki padha bengok-bengok sing padha fasis.
                      Hitler lan ideologie dicolong ing babagan simbolisme saka Aryan sing padha - iki swastika, lan nasionalisme dijupuk saka Kitab Suci, nalika karakter sing kondhang milih "sing dipilih" saka kabeh bangsa lan menehi dheweke. macem-macem pilihan kanthi ngorbanake wong liya. Iki minangka plot sing umum lan kabeh wong ngerti babagan iki.
                      Yen sampeyan mbukak buku Yahudi, sampeyan bisa nemokake barang-barang kayata ningkatake kesejahteraan sampeyan kanthi ngremehake wong liya sing dudu umat pilihan, iki uga kasunyatan. Lan apa sing aku butuhake babagan fasisme Hitler sing kepungkur, nalika aku luwih prihatin babagan fasisme Yahudi modern, cukup berkembang, contone, ing hubungane karo bangsa Palestina utawa Siria?
                      1. +3
                        17 Mei 2018 11:30
                        Kutipan: Bar1
                        Aku sing sampeyan ora bakal bisa kanggo kurban soko cocok ing syarat-syarat ideologi modern.

                        Kula saged. Aku nyaranake sampeyan ngaku ideologi kekaisaran adhedhasar toleransi lan pragmatisme. Iki tegese luwih akeh entuk manfaat sing digawa menyang negara, posisi sing luwih dhuwur ing negara iki sing dikuwasani, preduli saka warga negara lan asal usul sosial.
                        Kutipan: Bar1
                        iki ora ala, sadurunge tradhisi nguwuh-uwuh yen Fomenkovit padha nguripake adoh saka idea Russian, lan saiki padha bengok-bengok sing padha fasis.

                        Aku ora ngerti sing mbengok apa sadurunge, nanging siji ora ngganggu liyane, rodo nglengkapi. Kanggo ngenali gagasan lan fasisme Rusia ... Rusia ora bakal bisa mbangun negara kaya Kakaisaran Rusia lan USSR kanthi gagasan nasionalisme guwa.
                        Kutipan: Bar1
                        Aku luwih prihatin babagan fasisme Yahudi modern, cukup berkembang

                        Fasisme Yahudi, Polandia, Estonia, Latvia - kabeh iki ditanem sacara artifisial kanggo ngganggu wong saka kasunyatan manawa negarane wis ilang kedaulatan negara. Kuwatir luwih apik kanggo Rusia. Yen sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan bisa nyalahake geni nasionalis ing kono, mung interfluve Volga-Oka bakal tetep ing Rusia, lan rolas lan setengah negara nasional sing kapisah kayata Buryatia, Bashkiria, Mordovia, Kalmykia, Dagestan, lan liya-liyane. ngendi Rusia bakal disengiti dening kabeh pasukan saka -kanggo nasionalis sempit-minded kaya sampeyan saiki dhewe kene.
                    2. 0
                      19 Mei 2018 21:34
                      Kepiye genealogi DNA nyebabake fasisme? Supaya kita bisa ngomong yen mangan roti karo daging ndadékaké kanggo fascism. Tingkat pembenaran pancen padha.
                      1. +1
                        20 Mei 2018 14:58
                        Kutipan: IS-80_RVGK2
                        Kepiye genealogi DNA nyebabake fasisme?

                        Punika Bar1 ing ngarepe sampeyan, sawise maca Fomenko. Aku ora ngerti carane dheweke teka kanggo nasionalis, cedhak karo fasis, gagasan - iku kedaden sadurunge maca Fomenko utawa sawise, nanging, unequivocally, teori Fomenko, Nosovsego lan chronologists anyar liyane dipengaruhi lan diaktifake metu sing lingkungan nourished sing. ndhukung energi ing dheweke nasionalisme panah. Sanajan wiwitane A.T. Fomenko ora nglebokake konsep kaya iki.
                        Kanggo Klesov, "penemuan" pseudoscientific sing ora kurang uga dirancang kanggo mbuktekake keunggulan genetis bangsa Rusia tinimbang liyane - uga, kita wong Aryan, panemu kabeh lan kabeh, nggawa cahya peradaban menyang donya, mesin kemajuan. Inggih, sawise iku - kita duwe loro tanah lan siji iki (petunjuk - bali tanah sing kanggo Rusian), banjur ana misi gedhe, uga, ing pungkasan, ngganti kompas Hitler karo pasinaon gadhahanipun haplogroups.
                        Sampeyan mung kudu mikir sawetara langkah ahead, nyoba kanggo nyekel warta saka pangembangan teori iki lan nggawe kesimpulan. Inggih, yen sampeyan mikir babagan apa sing bisa nyebabake popularisasi umum saka teori kasebut, mula sampeyan ora perlu mikir babagan sapa lan kenapa iki dibutuhake. Contone, aku ndeleng kanthi jelas manawa sawetara pasukan anonim ( opo ) kanthi sengaja lan terus-terusan ngembangake ideologi nasionalis ing Federasi Rusia, mung yen sadurunge target pasukan kasebut yaiku wong enom sing terpinggirkan ing umur 25 taun (kelompok politik neo-fasis, geng penggemar bal-balan, lan liya-liyane), saiki dadi vektor saka efforts wis diganti menyang pirsawan liyane - umur tengah lan tuwa, relatif sugih, gadhah ing paling secondary, lan luwih, pendidikan sing luwih dhuwur.
                        Delengen kanthi cetha. hi
            3. +1
              16 Mei 2018 20:01
              Kutipan: Master Trilobite
              Saiki babagan Lukyanov. Pitakonan utama yaiku: apa sampeyan maca dhewe? Aku mangu-mangu, nanging yen sampeyan maca, banjur elinga kaping pirang-pirang ing narasi dheweke ngeluh yen tekan Istanbul dheweke ora bisa ngomong karo sapa wae tanpa juru basa?


              Ya, aku maca, nanging Lukyanov ora ujar manawa ALL Turki ngerti basa Rusia, nanging akeh sing ngomong.
              Ana akeh perkara ing kaca iki Segara Putih, sing saiki diarani Mediterania lan GOLEN - galleon, lan sing paling menarik babagan wong Turki, sapa dheweke.





          2. +4
            16 Mei 2018 16:35
            Aku takon sampeyan langsung! Nanging, sawetara ... alesan. Sawise maneh - apa Slavs-Janissaries uga melu teknologi? Utawa padha duwe sawetara posisi temen beda?
            1. 0
              16 Mei 2018 20:18
              Kutipan saka kaliber
              Aku takon sampeyan langsung! Nanging, sawetara ... alesan. Sawise maneh - apa Slavs-Janissaries uga melu teknologi? Utawa padha duwe sawetara posisi temen beda?


              janissari ortodoks yaiku pasukan kekaisaran lan minangka prajurit i.e. pelanggan senjata padha, mesthi, banget nuntut ing Pabrik peralatan lan senjata, supaya standar kualitas senjata ditemtokake, mesthi, dening Janissaries-Slavs.
              Nanging nyatane wong Rusia sing maju banget ing perkembangan senjata, mula dheweke nulis d'Alembert lan Diderot ing ensiklopedia.

              1. +2
                16 Mei 2018 21:30
                Apa sampeyan serius? Tegese, Janissari padha nuntut senjata, lan sipahi njupuk kabeh jinis telek, ta? Lan kanggo panemu saka Muscovites, iku mung ridiculous, uga babagan penemu Arab saka carbine lan Italia - pistol ... Sampeyan ora bisa ngerti kabeh secara harfiah. Lan ana wong sing nulis yen Bumi ana ing gajah ... Wiwit jaman kuna - luwih ngerti? Aja nggawe aku ngguyu kaya ing wayah wengi, aku ora bakal turu ... Lan apa jenis Janissaries Slavs? Budaya ora ditularake nalika lair. Anak-anak dijupuk minangka cilik, digedhekake ing pengabdian marang Allah, liwati budaya. Saka wong-wong mau, kajaba moncong Slavik tetep, lan neraka kasebut dipotong lan mentalitas beda!
                1. 0
                  16 Mei 2018 21:38
                  Kutipan saka kaliber
                  Apa sampeyan serius? Tegese, para Janachar padha nuntut senjata, lan sipahi njupuk kabeh jinis telek, ta?


                  Aku ora ngerti babagan sipahi, nanging Janissaries, sing nelukake lapangan Eropa.

                  Ensiklopedia d'Alembert minangka sumber sing dihormati, lan apa sing sampeyan lakoni?
                2. 0
                  17 Mei 2018 00:35
                  Kutipan saka kaliber
                  Lan apa jenis Janissaries padha Slavs? Budaya ora ditularake nalika lair. Anak-anak dijupuk minangka cilik, digedhekake ing pengabdian marang Allah, liwati budaya. Saka wong-wong mau, kajaba moncong Slavik tetep, lan neraka kasebut dipotong lan mentalitas beda!


                  iki ora bener maneh, Aku ngutip scan saka buku Lukyanov sing, contone, ing dina ing Istanbul, seprapat saka liyane padha Rusia lan Yunani.
  2. +3
    16 Mei 2018 05:50
    Lan apa babagan helm?

    “Filem, bagian pitu, sampeyan bisa mangan ing kene.
    Aku durung weruh enem sadurunge "(c)

    Aku ora tau seneng ngadeg ing baris lan njaluk soko.

    Ngomong-ngomong, aku wis ana ing "Bahasa Inggris Compound" bubar. Museum punika andhap asor, nanging aku disenengi sikap.

    Nanging - mbokmenawa aku luwih seneng gambar tinimbang tembung - apa wae sing bakal diomongake Leonardo da Vinci.
  3. +4
    16 Mei 2018 07:48
    Kanthi mlebu, nanging ora diterbitake foto - ternyata spektakuler).
    1. +3
      16 Mei 2018 10:36
      Mesakaké. Nuwun sewu. Iki kedadeyan kadhangkala.
  4. ITT
    +5
    16 Mei 2018 07:58
    lan ora bakal bisa kaya ngono

    Shield Alexei Mikhailovich, abad XVII. Turki. Rod, satin perak, jade, mutiara, pirus, gilding, embossing, inlay. (Kremlin Armory)


    lan tandha tangan "telegram kanggo internet gratis"

    uga utawa supaya apa wae
    https://www.kreml.ru/exhibitions/exhibitions-abro
    ad/shankhay-sokrovishchnitsa-russkikh-samoderzhts
    ev/
    1. ITT
      +4
      16 Mei 2018 08:02
      Helm - "topi Erico"
      Turki, abad kaping XNUMX Baja Damaskus, watu larang regane, pirus; tempa, nguber, notching karo emas. Milik boyar - Pangeran F.I. Mstislavsky.
    2. +2
      16 Mei 2018 11:59
      Sampeyan bisa, aku ora bisa! Lan situs uga.
      1. ITT
        +2
        16 Mei 2018 15:35
        hubungi kula wektu sabanjuré, Aku bakal mbantu sampeyan sabisa nglirik
        1. +3
          16 Mei 2018 16:37
          Oh, ya, aku bisa natyrit dhewe, apa wae lan saka ngendi wae. Sah sampeyan ora bisa! Mung "domain umum" - "domain umum" utawa kanthi ijin saka pemilik.
  5. +3
    16 Mei 2018 13:20
    ,,, Rega kanggo hak nerbitake siji gambar obyek museum ing situs kasebut yaiku 6500 rubel


    ,,,nanging belay opo ,, ing Texas, pedhang bisa bebas nganggo, nanging karo kita nangis Nyuwun hukum kuwi,
    Produksi visual, cetak, souvenir lan produk replikasi lan barang konsumen nggunakake gambar obyek museum lan koleksi museum, bangunan museum, obyek sing ana ing wilayah museum, uga nggunakake jeneng lan simbol, ditindakake kanthi ijin. saka direktorat museum.
    Hukum Federal No. 26.05.1996-FZ tanggal 54 Mei 28.12.2017 (kaya sing diowahi tanggal 36 Desember XNUMX) "Ing Dana Museum Federasi Rusia lan museum ing Federasi Rusia" Artikel XNUMX
    1. +3
      16 Mei 2018 13:31
      Produksi visual, cetak, souvenir lan produk replikasi lan barang konsumen nggunakake gambar obyek museum lan koleksi museum, bangunan museum, obyek sing ana ing wilayah museum, uga nggunakake jeneng lan simbol, ditindakake kanthi ijin. saka direktorat museum.

      Aku, Sergey, iki amarga sabenere kanggo apa sing nggawe MediaWiki - produk. opo Panggunaan materi ing situs kita (sing gratis!) Ora tanggung jawab kasebut. Siji-sijine yaiku wajib nuduhake tautan yen sampeyan ngrujuk menyang arsip, utawa nerbitake materi - dana, inventaris, file, lembar. hi
      1. +3
        16 Mei 2018 13:51
        Mikado (Nikolai) Dina iki, 14:31
        ,,, aaa bayar foto neng museum! mbayar salju! wahing, matur nuwun ngandika, mbayar uga! duka menyang endi donya recourse
        ,, iki helm langka eseman (jujur ​​dicolong saka internet) ngguyu
        1. +3
          16 Mei 2018 13:55
          kene mesem helm langka (jujur ​​dicolong saka internet) ngguyu

          uga, sampeyan ora entuk bathi kanggo iku? nglirik ombenan kajaba matur nuwun! Hmm, ndeleng helm iki, aku ngerti ungkapan: "Tarik soko ing globe" .... opo
          1. +2
            16 Mei 2018 14:30
            "Narik soko ing ndonya"
            ,,ora ngguyu iki dudu predator wulu, nanging unggas banyu, ing batok klapa ombenan

            ,,, lan manungsa lan kewan ing wektu iku, kabeh nganggo waja,, eseman
            1. +4
              16 Mei 2018 15:41
              iki dudu predator wulu, nanging unggas banyu, ing batok klapa

              i.e., minangka ekspresi luwih cocog ing kene: "narik klapa"? nglirik ombenan Bravo, bravo! apik Helme sopo iki? tegese negara?
              1. +1
                16 Mei 2018 15:44
                Mikado (Nikolai) Dina iki, 16:41 ↑
                ,, Prajurit saka negara pulo Kiribati eseman ,, nang endi wae ing Samudra Pasifik, ya
                1. +2
                  16 Mei 2018 16:20
                  sampeyan pengin nulis artikel? Aku weruh, dheweke ora mung duwe helm "ora biasa" nglirik Mungkin, Dear Kaliber pengin nulis? hi ombenan
                  1. +2
                    16 Mei 2018 16:26
                    Dear Kaliber pengin nulis?
                    ,, ya, Vyacheslav Olegovich "dibuwang" karo artikel kasebut ngguyu, kanggo ngrusak kegiatan piwulangan bisa metu belay
                    1. +4
                      16 Mei 2018 16:44
                      Lan ing kene aku bisa nggawe sampeyan seneng. Akhire aku pisah karo universitas asalku. Aku ngetung volume biaya tenaga kerja, remunerasi lan .. mutusake manawa luwih becik ora kerja tinimbang kerja. Ing kene, omah-omah penerbitan ngadeg ing baris, dheweke ngajak aku menyang dewan editor majalah sing menarik, lan aku ngrusak bonggolku ing Sekolah Tinggi ... Dheweke bakal ngatur! Dadi apa ora katon lan nulis?!
                      1. +2
                        16 Mei 2018 19:53
                        Lan optimalisasi universitas ditindakake?
                      2. +3
                        16 Mei 2018 20:26
                        Padha pamisah piyambak, aku meneng kaya iwak ing es.
                  2. +2
                    16 Mei 2018 17:10
                    Iki luwih etnografi tinimbang sejarah ...
          2. +2
            16 Mei 2018 22:26
            Quote: Mikado
            Hmm, ndeleng helm iki, aku ngerti ungkapan: "Tarik soko ing globe" ....

            , dudu ngguyu, iki dudu predator wulu, nanging unggas banyu, ngombe tempurung klapa.

            Bab iki, luwih, nggambarake tembung "skala", lan, ing pangertèn harfiah. ngguyu Lan iwak iki bisa nindakake tanpa klapa. Sing utama yaiku ndandani ing wektu. ngguyu
            1. +1
              16 Mei 2018 23:04
              ora nyoba. nglirik Dheweke nawakake njupuk gambar karo bintang laut sajrone telung detik (yen ora - mati!), Aku ora gelem. Gusti Allah aja nganti salah! Mesakaké.... Nyuwun
              1. +1
                16 Mei 2018 23:29
                Aku guyon. Babagan ndandani, maksudku.
        2. +3
          16 Mei 2018 16:40
          Polinesia, kepiye ...
        3. +4
          16 Mei 2018 20:50
          "Udan es - telung atus lir!!!" (m/f "Chippolino")
          Lan karo salju - kabeh iku prasaja. Tulis ing snowdrift "bulk" - ing sawetara jam bakal dibusak! (Nemokake ing St. Petersburg)
    2. +2
      16 Mei 2018 16:39
      Aku ora nglawan hukum iki, ora. Nanging kudu konsisten ing aplikasi kanthi kemampuan warga Rusia lan tujuan kanggo ningkatake tingkat budaya populasi Rusia.
      1. +2
        16 Mei 2018 16:53
        Dadi, babagan interaksi karo museum, aku bakal nyederhanakake prosedur kasebut. Vyacheslav Olegovich, mratelakake panemume yen buruh arsip "lungguh ing tas emas." Menapa malih, ana ara rahasia lan ora ara ing wayahe. Nyederhanakake prosedur kasebut, nanging paling ora nyiyapake aliran dokumen elektronik! Nyuwun Kuitansi sing padha bisa dikirim liwat e-mail, lan kabeh wong ing bank klien katon ing pembayaran. Sampeyan ngirim layang - padha ngirim sampeyan invoice - mbayar - teka ing wektu sing ditemtokake - mlebu - ditampa! Entuk dhuwit, gunakake kanggo pangembangan lan bonus! apik apik kanggo sampeyan lan apik kanggo wong liya! Nanging.. opo
        Sampeyan duwe conto. Nalika gambar dikirim kanthi gratis lan cepet. hi
        1. +3
          16 Mei 2018 16:56
          arsip "lungguh ing tas emas"
          ,,, lan sawetara staf museum aran lan nyata ngguyu
          1. +5
            16 Mei 2018 16:59
            uga, yen iki Dana Diamond, ngendi kita dear GlavKot (ndeleng komentar pisanan ing thread) kegores ngleboke, banjur sawetara saka sawetara malah ing tas perhiasan! nglirik
            1. + 12
              16 Mei 2018 18:19
              Nikolai, jujur, iki luwih saka masalah serius!
              Taun kepungkur aku teka ing Moskow karo putriku ing Maret. Program kasebut paling ora kaya biasane, nanging tanpa Teater Bolshoi. Mung jotosan kanggo irung nalika tuku karcis kanggo Kremlin Diamond Fund. Aku teka ing jam lan njupuk baris kalima utawa enem, Aku ora ngelingi saiki. Kantor tiket nutup jam 9:00 lan tiket ditutup jam 9:03. Gubug ing omah mbah klub. Esuke, aku teka ing box office jam 5:15. Sejam mengko, saben asu kapindho, saben regu polisi pisanan, lan uga petugas FSO mriksa aku, sawise rong jam, aku bisa ngombe kopi karo pasangan saka Jerman, aku ngerti jeneng jaran lan asu layanan saka PPSP, rincian saka urip pribadi janitors lan kabeh sing. Ing jam katelu, nalika guide huckster pisanan teka munggah lan nyoba kanggo njaluk ahead saka kula, mbok menawa kanggo pisanan ing gesang kawula kepinginan kanggo matèni wong. Ingkang paling menarik, dheweke ngerti yen dheweke ora bisa urip, lan dheweke wiwit ngemut yen dheweke nomer loro lan ing lawang dheweke mung luwih anget. Nanging ana liyane sing kaget aku - kabeh wong sing aku ngomong karo tatu saka penjaga menyang petugas FSO teka lan nuding aku nganggo driji lan ujar "dheweke pisanan"! Nalika mbukak box office, aku wis nglakoni tur ing Moskow lan Urals karo panuntun dhewe. Kajaba iku, ana sing bisa nerjemahake crita-critaku kanthi bebarengan menyang klompoke.
              1. +4
                16 Mei 2018 18:28
                Kantor tiket nutup jam 9:00 lan tiket ditutup jam 9:03.


                ,,,Kasir mbukak saka 9:00 kanggo 16:30, break saka 12:00 kanggo 13:00. Wigati dicathet yen ing mangsa panas lan ing akhir minggu ana utamane akeh wong sing pengin ngunjungi pameran kasebut. Sale karcis kanggo separo pisanan dina wiwit ing 9:00, Advertisement karcis kanggo afternoon ing 13:00. Dadi yen Yen sampeyan pengin dijamin akses menyang Diamond Fund, sampeyan kudu teka ing kantor tiket ing 9:00 utawa 13:00.. ngguyu
                Sumber: https://www.msk-guide.ru/page_10196.htm
                1. +6
                  16 Mei 2018 19:00
                  Dear, kanggo pisanan, aku "pin" kanggo jam, i.e. ing 8:00!
                  hi hi
                  1. +4
                    16 Mei 2018 20:55
                    kaya ing OVIR kanggo kewarganegaraan. nglirik Bener, dheweke teka luwih awal. opo dear Sergey karo kita, Vladislav, ngrameke siji liburan! ombenan Inggih, apa aku bisa ngomong .. Moscow! Terakhir aku neng kono pas Nopember 2010, aku sinau. Aku lan adhiku lunga menyang museum Stasiun Riga. Ora ana wong ing kono babar pisan! Mula.. wis jelas kok akeh-akehe ing Dana Intan. Nanging padha ngumpul ana ing kono, kaya papan sing diolesi madu! Aku menehi conto - aku ngumbara liwat aula kosong ing Pertapaan (kulakh - saka ing kono), sing ora ana sing lunga, lan aula iki sing paling menarik, mung ora ana sing ngerti, shhh! nglirik ombenan Amarga kabeh wisata utama mimpin menyang aula sing paling kerep dibukak! Nyuwun
                    Aku ora ngerti apa sing kedadeyan karo kunjungan menyang pantry Hermitage. Aku ora ana. Nanging bisa uga ana sing padha. Lan Mikado ngindhari papan sing akeh wong .. nglirik
                    Ya, sapa, ujare GlavPushmanKot yen gayane apik banget! ombenan Sampeyan bisa nulis novel, maca komentar! apik
        2. +1
          16 Mei 2018 21:22
          Ana akeh sing kudu ditindakake ing kene! Sampeyan teka menyang Arsip Negara Penza ing 10.00 lan ... Ora ana panggonan kanggo sampeyan! Wiwit jam 8.00 kabeh wis dikuwasani dening mbah-mbah golek silsilah. Mung peneliti non-penduduk sing diidini mlebu - dheweke duwe perjalanan bisnis, iki suci. Lan aku kudu njlentrehake foto ing koran ... Aku marang wong-wong mau: "Apa kanggo sampeyan, whim iki isih ora countess!" Lan dheweke kandha marang aku: "Kita kerja ing urutan 10000 rubel kanggo nemokake leluhur saka kutha liya." Lan maneh ing buku bau !!! Lan wong - "Nanging ora menarik!". Lan carane dadi? Njupuk dhuwit saka wong-wong mau, nggedhekake kamar? Ing arsip CPSU ora ana antrian, nanging ing njero bosok, lan bau kucing ... lan aku kudu lunga adoh.
          1. +3
            16 Mei 2018 21:32
            Vyacheslav Olegovich, iki hukum Pareto. Iku luwih gampang kanggo nepaki pesenan kanggo yuta saka bokong sirah karo pedagang pribadi edan sewu - saka pengalaman dhewe! ya masalah paling gedhe amarga pesenan cilik. Apa sing kedadeyan ing kepala pedagang pribadi iki, ora bisa dingerteni sadurunge. Nyuwun Lan pesenan gedhe ditindakake dening para profesional! hi kene sampeyan "ora countesses" .. kabeh panggonan padha dikuwasani. Nyuwun
  6. +4
    16 Mei 2018 16:24
    Ya, helm, cangkang, museum. Kaya babagan perang, nanging aku ditarik filosofi. Aku ora ngerti apa, nanging ing mburi wit-witan iki, ing wangun tampilan museum ora bisa diakses, aku weruh alas. Ing pangertèn sing kahanan karo museum punika manifestation tartamtu saka soko liyane global. Iki ora gejala tragedi liyane saka intelligentsia Rusia? Piye wae, ing mburi kabeh iki, tokoh Vasisualy Lokhankin sing ora iso dilalekake katon ing kemul Marseille putih, kanthi buku sing ditekan ing dhadha lan mata sing ngumbara. Apa sampeyan ora nemokake, Vyacheslav Olegovich!?
    1. +3
      16 Mei 2018 16:49
      Sampeyan pancen bener, Viktor Nikolaevich! Kanggo kabeh 100%. Lan kenapa, kajaba aku, ora ana kanca-kanca saka departemen sing diterbitake ing kene (ya, meh ora ana!). Topik sing disaranake: "Filsafat lan Perang", "Perang lan Filsafat", "Filsafat Perang", "Filosofi Masa Lalu babagan Perang lan Perdamaian". Lan ngendi iku? Kanggo sawetara alasan "obyektif" lan "subyektif", iki ora lan ora bakal, sanajan ana setengah departemen filsuf ... Lan akeh liyane "khusus" liyane. Lingkaran wong-wong iki sempit, adoh banget saka wong-wong ... Senajan ana wong sing miwiti dadi resik, lan wong ... uga, umume, saka kulawarga sing ora cerdas. Dadi sampeyan ndeleng bener ...
      1. +5
        16 Mei 2018 20:41
        Vyacheslav Olegovich, apa sampeyan pengin krungu maneh yen sampeyan unik lan pertapa? Sampeyan unik lan tapa! Lan mantan kolega sampeyan minangka subyek sing males lan dagang.
        1. +6
          16 Mei 2018 21:13
          Yen padha mercantile ... Sing titik! YEN!!! Lan padha ora mung mercantile ... Ing pangertèn sing sijine menyang tembung iki. Lan iki sing paling awon kabeh ... Siji kaping pindho nawarake proyek kanggo dhuwit kaping pindho gaji dheweke ... Lan dheweke - "dadi sampeyan kudu njagong ana ...". Ora dadi prasaja. Contone, padha wedi maca komentar ... Padha ngomong "Sapa sing hakim?" Ah, iku! Iki kulitku kaya badhak.
          1. +4
            17 Mei 2018 05:59
            Aku ora ngomong "rakus"!
            1. +2
              17 Mei 2018 07:22
              Sampeyan mung ora ngerti wong-wong mau. Lan aku ngerti. Lan kaadilan ing pangadilan iku penting ... Ana wong sing sensitif banget marang panemune wong liya, ana wong sing nandhang susah karo karire, ana sing mung angel nulis, nanging diwajibake. kanggo. Banjur ana murid-murid sing ana sing pinter. Iki masalah kuwi. Banjur dheweke nawakake nulis ing endi wae ing situs kasebut ... Lan ana komentar ...
              1. +2
                17 Mei 2018 21:14
                Lan ing kene rincian kasebut diwiwiti. Aku siap njaluk ngapura marang kanca-kanca. Nanging ana nuansa. Salah siji "hukum Pareto" bisa kanggo kabeh wong, utawa iku "terpencil". Yaiku: "Lha, sampeyan kudu ngerti, dheweke duwe anak (masa kanak-kanak angel, bojo alkohol, turun temurun, katresnan sing ora dibales, hipotek, onkologi).
        2. +2
          16 Mei 2018 21:23
          Lan mantan kolega sampeyan minangka subyek sing males lan dagang.

          M.S. Panikovsky nyatakake awake luwih cetha:Sampeyan wong cilik, ora penting!". ombenan apa-apa kanggo ngukum. Ana sing digawe dadi inisiator, ana sing duwe vena, liyane ora. Kita kabeh beda. Kulawarga, pendidikan, kahanan finansial, stereotip prilaku. Ana sing tumindak, ana sing nyudhuk. Aku uga wis tekan "warga", ora bisa eling nganti suwe.
          Anton, aktif "sengsara" luwih penting tinimbang kabeh "pejuang rumiyin spiritual kanggo hak-hak cemeng." Miturut cara - iku luwih migunani kanggo negara, kulawarga, masyarakat! hi
      2. +5
        16 Mei 2018 21:04
        Aku malah teka karo idea kanggo artikel disebut "Antologi Tragedi saka Intelligentsia Rusia". Banjur dheweke ngusir pamikiran iki, amarga iki bangga, kanggo nulis topik kasebut. Ing lapangan iki, para pemikir kerja, lan ing kene aku ...
        1. +2
          16 Mei 2018 21:29
          Wis wis. "Kabeh wis dicolong sadurunge kita", sayangé. Waca "Three Sisters" dening A.P. Chekhov
          1. +4
            16 Mei 2018 21:48
            Ora, kasangsaran sadulur Zimmerman rada beda. Ya, sawise kabeh, padha melu bisnis, padha ndhukung sekolah, padha mulang anak. Aku kasengsem ing jinis modern, ayo ngomong - saiki Vasisualii Lokhankins. Malah ing situs kita ana spesimen sing apik banget kayata cabang saka wit Rurik, sing, yen aku duwe bakat Chekhov, bisa dekorasi crita sing cocog karo wong ing kaca kasebut, tanpa ana "Pikiran Rusia", contone, majalah "Oktober".
  7. +2
    16 Mei 2018 17:12
    Quote: Mikado
    Sampeyan duwe conto. Nalika gambar dikirim kanthi gratis lan cepet.

    Iki minangka pangecualian!!!
  8. +5
    16 Mei 2018 18:13
    "Ya, supaya kejahatan" para pembangun masyarakat anyar "sepisan maneh nuduhake kabeh wong lan kabeh wong yen sampeyan ora perlu mbangun apa-apa kanthi paksa. Sampeyan mung kudu urip lan kabeh bakal teka dhewe."
    Krungu, ing km 8. Sibtrakta Internet dianakaké - Aku panginten iku guyon. Pranyata bener ngguyu
    1. +2
      16 Mei 2018 23:36
      Humor halus. Aku wis menyang Yekaterinburg.
  9. +3
    16 Mei 2018 20:35
    Nangis saka ati. Aku bakal langganan saben tembung ... meh kabeh.
  10. +2
    16 Mei 2018 21:06
    Korsar4,
    Aku ora ngerti, saiki aku ora mrana... Ora ana wektu!
  11. +2
    16 Mei 2018 21:39
    Kutipan: Bar1
    Crita sing aneh lan mbingungake karo panemuan mesin uap, sawetara sumber nulis yen James Watt ana ing Rusia lan ana ing komisi kanggo nampa mesin Polzunov, banjur bali menyang Skotlandia lan nggawe mesin lan menehi unit kasebut. saka daya jenenge.

    Bilai kita! Apa sampeyan ngerti manawa mesin Watt nganggo tenaga uap, lan Polzunov yaiku uap-atmosfer?
    1. +3
      16 Mei 2018 23:19
      "... ing sawetara sumber padha nulis ... " Lan sampeyan bisa nuding sawetara sumber kasebut. Yen ora, malah ing biografi telung volume, dheweke nulis yen dheweke ora lunga menyang Rusia.
      Ing wiwitan taun 70-an, pamaréntah Rusia nawakake insinyur Inggris "pekerjaan miturut rasa lan kawruh" kanthi gaji taunan £ 1000. Art. Pujangga Erasmus Darwin nyuwun supaya ora lunga: "Duh Gusti, aku wedi banget nalika krungu yen bruwang Rusia wis nyeluk sampeyan kanthi paw gedhe lan narik sampeyan menyang Rusia! Aku nyuwun supaya sampeyan aja lunga, yen bisa. ... Muga-muga mobil murubmu ninggal kowe ing kene”. Pangarep-arep padha kabenerake. Ing taun 1772, Watt nandatangani kontrak karo M. Bolton, pemilik perusahaan mesin ing Soho, cedhak Birmingham. Bolton diaktifake metu dadi wong cerdas lan adoh-sighted lan ora stint ing biaya nggawe mesin anyar. Watt tetep dadi mekanik utama pabrik nganti pungkasane urip.
      1. +3
        17 Mei 2018 04:49
        "... ing sawetara sumber padha nulis ..."
        "... dheweke nulis crita maju, lan mung sawise dheweke ngedegake IBM."
        "Rembulan laying hard" (R. Heinlein)
    2. 0
      16 Mei 2018 23:58
      Kutipan saka kaliber
      Kutipan: Bar1
      Crita sing aneh lan mbingungake karo panemuan mesin uap, sawetara sumber nulis yen James Watt ana ing Rusia lan ana ing komisi kanggo nampa mesin Polzunov, banjur bali menyang Skotlandia lan nggawe mesin lan menehi unit kasebut. saka daya jenenge.

      Bilai kita! Apa sampeyan ngerti manawa mesin Watt nganggo tenaga uap, lan Polzunov yaiku uap-atmosfer?


      Dadi apa? Apa mesin uap Polzunov mandheg dadi mesin amarga iki? Lan Polzunov nggawe mobil dhewe, maneh 20 taun sadurungé saka Vata, crita karo Lomonosov lan Lavoisier wis bola.
      1. +2
        17 Mei 2018 01:40
        Apa ana mesin uap sadurunge Polzunov?
      2. +1
        17 Mei 2018 07:15
        Sing penting mobile dadi MOBIL?! Mekaten! Nah, banjur sing pisanan yaiku Heron saka Alexandria!
        1. 0
          17 Mei 2018 07:27
          Kutipan saka kaliber
          Sing penting mobile dadi MOBIL?! Mekaten! Nah, banjur sing pisanan yaiku Heron saka Alexandria!


          nalika padha ngomong sing Cina mbangun sistem videoconferencing kang loopholes disebarake ing Cina dhewe, utawa sing Cina nemokke mesiu, nanging digunakake mung kanggo mercon, utawa bal-balan, nanging sakperangan alesan padha nguwasani game iki mung ing 21c. utawa kompas, nanging ora nguwasani pandhu arah, mula kasunyatan sing kaya ngono bisa ditakoni, mula karo Kuntul iki, apa ora?
          1. +2
            17 Mei 2018 08:22
            Omonganmu sing aneh piye? Sampeyan bab siji bab, sampeyan langsung bab liyane. Padha ora, iku ora sopan. Banjur ana tembok. Iku babagan MESIN. MESIN Geron diterangake, dadi. Informasi penting. Lan kenapa ora pandhu arah master Cina? Dheweke numpak kapal gedhe menyang Afrika ... Dadi maneh: yen sampeyan ora ngerti apa-apa, tulisen kaya ngono, ora isin. Isin yen dolanan kaya ing ngisor garpu...
            1. 0
              17 Mei 2018 08:51
              Kutipan saka kaliber
              Omonganmu sing aneh piye? Sampeyan bab siji bab, sampeyan langsung bab liyane. Padha ora, iku ora sopan. Banjur ana tembok. Iku babagan MESIN. MESIN Geron diterangake, kang tegese iku

              ayo nglakoni, kita kudu teka, piye wae menyang denominator umum. Aku pracaya yen jaman kuna iku anti-kasunyatan - kasunyatan phantom lan biasane nemokke. Kasunyatan sing akeh saka jaman kuna wis nemokke, nanging banjur "abad-abad peteng" teka. banjur "kebangkitan" teka "- crita sing kaya mengkono iku kontroversial, nuwuhake pitakonan akeh, mula aja ngrujuk menyang Kuntul iki. Kajaba iku, jeneng-jeneng sing diwiwiti kanthi huruf _A_ Alexandria mesthi dadi tandha adoh.
              Mulane, ing kene ana sumber babagan mobil Polzunov, ujar manawa mobil Polzunov minangka sing PERTAMA ing donya lan digawe saka awal, ora kaya Watt, lan Watt nggawe mobil luwih cepet tinimbang Polzunov. pilihan ing mbukak mesin kudu diwenehi kanggo Polzunov, lan ora kanggo Watt.
              Aku ora marang panemuan bener saka penemuan iki, utamané wiwit Watt ana Scot, i.e. Celt / Gaul, ora Angal, i.e. Wong Inggris, crita liyane.
              http://steampunker.ru/blog/history/68.html
              1. +2
                17 Mei 2018 09:24
                Lan sadurunge Polzunov, ora ana mesin uap. Banjur apa sing sampeyan pikirake ora penting. Sapa sampeyan, anggota RAS? Apa kita maca monograf lan artikel sampeyan? TUMBUH MATEMATIKA DUWE. Hak kanggo iku kudu EARNED! http://steampunker.ru/blog/history/68.html Lan iki ora sumber. Sumber kasebut minangka monograf dening penulis sing diakoni lan dudu siji.
                1. 0
                  17 Mei 2018 09:42
                  Kutipan saka kaliber
                  Lan sadurunge Polzunov, ora ana mesin uap. Banjur apa sing sampeyan pikirake ora penting. Sapa sampeyan, anggota RAS? Apa kita maca monograf lan artikel sampeyan? TUMBUH MATEMATIKA DUWE. Hak kanggo iku kudu EARNED! http://steampunker.ru/blog/history/68.html Lan iki ora sumber. Sumber kasebut minangka monograf dening penulis sing diakoni lan dudu siji.


                  lan ana monograf babagan sinau babagan panemuan mesin uap?
                  1. +1
                    17 Mei 2018 17:58
                    Mbayangno mangan lan akeh! Nanging miturut tingkat intelijen sampeyan, aku bakal menehi saran supaya sampeyan miwiti buku sing menarik banget sing diterbitake ing USSR. Iki minangka buku dening Alexander Ivic, ditulis dening dheweke ing taun 1930. Saiki wis dirilis maneh lan dirancang kanthi apik. Iku ing web.

                2. 0
                  17 Mei 2018 09:48
                  Kutipan saka kaliber
                  Lan sadurunge Polzunov, ora ana mesin uap.


                  padha nulis ing wiki sing padha siji-silinder, nanging diwenehi sajarah slandered Russian kita lan njupuk menyang akun sing kinerja i.e. Efisiensi mesin siji-silinder saka desain kasebut ora bisa diabaikan, bisa diarani mesin kasebut ora dadi pembantu kanggo wong, nanging luwih minangka beban utawa malah fantasi kertas, kaya gambar Da Vinci.
                  1. +1
                    17 Mei 2018 17:54
                    Bentenipun mung Polzunov wis loro silinder lan iku. Mobil iku uap-atmosfer, ora uap! Iku loro beda gedhe.
    3. 0
      17 Mei 2018 05:18
      ya ora, uap uga dheweke, watt mung regulator lol kabeh mau kaya ngono
      banjur uga kedadeyan karo kapal selam Drzewiecki lan liya-liyane
  12. +1
    16 Mei 2018 21:49
    Kutipan: Bar1
    Lan luwih akeh gen Rusia lan pendidikan Rusia tetep ana ing antarane wong-wong, luwih apik katon lan luwih maju kanthi teknologi.

    Banjur, sawisé taun 1917, meh ora ana Rusia sing isih ana ing Rusia. Soviet mung, nanging ala ... amarga mung 3 panemuan digawe saka 1917 kanggo 1950 karo anyar donya.
    1. +1
      16 Mei 2018 23:30
      Sebutna telu iki!
      1. +1
        17 Mei 2018 07:26
        Nganti aku nelpon. Ayo dadi RAHSIA, "rahasia terbuka", supaya bisa ngomong. Aku pengin terus seneng-seneng, yen ora bakal menarik.
    2. 0
      17 Mei 2018 00:09
      Kutipan saka kaliber
      Kutipan: Bar1
      Lan luwih akeh gen Rusia lan pendidikan Rusia tetep ana ing antarane wong-wong, luwih apik katon lan luwih maju kanthi teknologi.

      Banjur, sawisé taun 1917, meh ora ana Rusia sing isih ana ing Rusia. Soviet mung, nanging ala ... amarga mung 3 panemuan digawe saka 1917 kanggo 1950 karo anyar donya.


      uga, sing ora bener, njupuk senjata saka Victory, sing
      -T-34
      - Katyusha BM13
      -PPSh
      -IL2
      -ZIS3
      kabeh conto iki wis digawe dening perancang sing tansaya munggah ing USSR.
      1. +2
        17 Mei 2018 01:25
        Lan apa sing anyar ing donya PPSh?
        1. 0
          17 Mei 2018 06:54
          Kutipan saka Penasaran
          Lan apa sing anyar ing donya PPSh?

          bedhil submachine Shpagin punika senapan mesin apik banget, ciri pinunjul, prasaja, mirah, nanging akurat (luwih tepat mp40), ora capricious lan nyebabake. Senjata nyata kamenangan.
          1. +2
            17 Mei 2018 07:10
            Sampeyan wis ditakoni langsung! Jawab langsung. Gak usah ngguyu!!! APA TEGESÉ WORLD NOVELTY OF PPSh?
            1. 0
              17 Mei 2018 07:16
              Kutipan saka kaliber
              Sampeyan wis ditakoni langsung! Jawab langsung. Gak usah ngguyu!!! APA TEGESÉ WORLD NOVELTY OF PPSh?

              Inggih, apa sing bisa dadi anyar ing RD170? Kabeh wis dingerteni, kabeh proses diterangake, nanging Amerika ora bisa nggawe mesin kasebut, nanging kita bisa. Semono uga kanggo PPSh - karakteristik kinerja dadi OUTSTANDING.
      2. +1
        17 Mei 2018 07:13
        Digawe YES! Nanging ana bedane antarane desainer lan INVENTOR, apa maneh penemu sing karyane WORLD NOVELTY lan lokal. Nanging sampeyan isih menehi jeneng iki TIGA penemuan sing WORLD NOVELTY. Nanging sampeyan ora bisa, kanthi jujur, tanpa wagging, lan ngomong - Aku ora ngerti. Ora isin ora ngerti. Kita kabeh ora ngerti. Iku isin kanggo nduduhake nggatekke blatant karo aplomb!
        1. 0
          17 Mei 2018 07:48
          Kutipan saka kaliber
          Nanging sampeyan isih menehi jeneng iki TIGA panemuan sing wis WORLD NOVELTY

          umume, curios / sirios takon sampeyan babagan iki.
          -Ponyatov-penemuan saka recorder video-kita bakal nimbang?
          - Yurkevich - panemuan wangun awak - stem - bohlam.
          -Zworykin - panemuan televisi - apa kita bakal ngetung?
          -Basov-Prokhorov-penemuan laser.
          -Korolyov-penemuan roket komposit-multi-tataran.
          - Alekseev - ekranoplan pisanan.
          lan malah panemuan transistor dening American Bardin, uga piye wae ing crita iki ora kabeh resik, ana uga engineer lali Losev, cemlorot saka semikonduktor.
          1. +1
            17 Mei 2018 08:07
            Dadi, sajrone wektu sing ditemtokake, mung telung panemuan sing ditampa ing donya, yaiku prioritas internasional, yaiku, sertifikat sing diterbitake ing kertas resmi lan kanthi segel. Iki minangka sintesis karet, ketel uap aliran langsung lan ... sekring kanggo mortir saka muatan ganda. KABEH! Kabeh liya minangka desain, yaiku, ora ana ing kategori penemuan, utawa kontroversial, kayata, contone, "roket komposit Korolev" (umume omong kosong!) Utawa ana masalah paten sing kontroversial. Utawa, iku ora resmi resmi. Lan kanggo taun luwih ... sampeyan ora perlu kanggo mbucal kabeh ing numpuk!
            1. 0
              17 Mei 2018 08:18
              Ermolyeva-penicillin-crustazine.

              Ing taun 1942, kanggo pisanan ing USSR, dheweke nampa penisilin [2] (crustosin VIEM), banjur aktif melu ngatur produksi industri ing USSR. Penemuan iki nylametake ewonan nyawa prajurit Soviet nalika Perang Patriotik Agung.
              1. +1
                17 Mei 2018 15:59
                Flemming nampa penisilin.
                1. 0
                  17 Mei 2018 16:10
                  Kutipan saka kaliber
                  Flemming nampa penisilin.

                  ndeleng Kaverina - Open book.
                  1. +3
                    17 Mei 2018 17:50
                    Waca TSB "Kredit iki kagungane ilmuwan medis Alexander Fleming. Dheweke dadi profesor ing laboratorium Rumah Sakit St. Mary ing London"
            2. +1
              18 Mei 2018 00:02
              Aku ora yakin, nanging misale jek kita wis kamar uap nemokke ing twenties lan thirties.
      3. +2
        17 Mei 2018 07:28
        Anyar donya ing T-34... Duh Gusti! Yagene sampeyan nesu banget karo Timur nganti sampeyan ngilangi pikirane?
        1. 0
          17 Mei 2018 07:49
          Kutipan saka kaliber
          Anyar donya ing T-34... Duh Gusti! Yagene sampeyan nesu banget karo Timur nganti sampeyan ngilangi pikirane?

          nggunakake waja ing wangun piring condhong - wangun awak iki pisanan ngajokaken dening Koshkin lan Morozov lan diwujudake ing T34.
          1. +3
            17 Mei 2018 07:59
            Sapa sing ngapusi sampeyan banget lan kanggo sapa sampeyan nulis iki? Waja sloped ana ing ALL tank wiwit saka Mk-1. Lan isin ora ngerti babagan tank Prancis FCM 36. Bener, paling apik kanggo pesen buku paling anyar "Tank Paling Terkenal ing Donya" (kanthi gambar warna sing apik) lan maca, sampeyan bakal sinau akeh perkara sing menarik. Mungkin nang endi wae ing OZONE sampeyan bakal nemokake "Tanks of Total Wars" - ana uga rincian liyane ... lan babagan bentuk lambung.
            1. 0
              17 Mei 2018 08:03
              Kutipan saka kaliber
              Sapa sing ngapusi sampeyan banget lan kanggo sapa sampeyan nulis iki? Waja sloped ana ing ALL tank wiwit saka Mk-1. Lan isin ora ngerti babagan tank Prancis FCM 36. Bener, paling apik kanggo pesen buku paling anyar "Tank Paling Terkenal ing Donya" (kanthi gambar warna sing apik) lan maca, sampeyan bakal sinau akeh perkara sing menarik. Mungkin nang endi wae ing OZONE sampeyan bakal nemokake "Tanks of Total Wars" - ana uga rincian liyane ... lan babagan bentuk lambung.

              Mungkin, nanging ora Frenchman iki, nanging T34 ana tank paling apik kabeh wektu, negara lan bangsa.
              1. +2
                17 Mei 2018 08:25
                Kita ora ngomong babagan tank sing luwih apik, nanging babagan liya: "nggunakake waja ing bentuk piring miring - wangun awak iki ana.ngajokaken kanggo pisanan Koshkin lan Morozov lan diwujudake ing T34. "Sampeyan nulis iku. Dadi aja muter-muter. Iku prioritas. Lan ing USSR ana tank BT-IS lan akeh liyane kanthi waja sloped nganti T-34. Dadi dudu kanggo pisanan! Lan tuku buku! Produk apik!
                1. 0
                  17 Mei 2018 09:31
                  sampeyan bisa ngomong akeh babagan tank lan diesel minangka penemuan Diesel, lan piring waja cenderung nganti t34, nanging sakperangan alesan iku ora ketok kanggo Jerman lan padha riveted macan, kajaba panther karo terus. sheets - nggawe struktur luwih abot Kita bisa ngomong sing pisanan dilacak pamindhahan iki nemokke dening Blinov, lan alat baja pisanan digawe dening Obukhov, lan kunci wedge-shaped ana ing Rus' dawa sadurunge Krupa.
                  Salah sawijining anggota forum VO mbuwang buku babagan penemuan bubuk mesiu,

                  http://www.airbase.ru/books/authors/t/tishunin-i-
                  v/Postory/

                  lan ngandika yen Amerika nyolong teknologi kanggo produksi bubuk smokeless dikembangaké dening Mendeleev. Lan iki paling mungkin bener, amarga Amerika wis suwe katon ing nyolong.
                  Yagene, saka kabeh sing digawe ing wektu kasebut, tank sing apik, dilindhungi, seluler, kanthi umur mesin sing dawa, daya tembak, lan liya-liyane, ternyata persis karo Koshkin lan Morozov. Tank liyane yaiku Jerman, Prancis, Ceko (kanthi cara, desainer Rusia sing dirancang kanggo emas Romanov), Inggris lan Amerika luwih awon. Wong kita bisa ngumpul / ngrancang / daur ulang kabeh warisan manungsa lan ngeculake produk sing wis rampung lan nggawe produksi massal, mula dheweke tahan. tes kaya perang, liyane iku Rusia ora diwenehi, minangka biasanipun kanggo njupuk kauntungan saka woh saka kamenangan.
                  1. 0
                    17 Mei 2018 16:03
                    Sing luwih dhisik, dudu sapa sing luwih apik. Apa sampeyan ngerti maca? Wêdakakêna tanpa asap diciptakake dening Viel, Mendeleev minangka salah sawijining varian. Pungkasan, sinau kanggo ngerti yen ANA PENEMUAN lan ANA DESIGN, lan iki macem-macem. Lan sinau kanggo mangsuli pitakonan langsung LANGSUNG, aja pour slop saka idiocy ing sirah.
                    1. 0
                      17 Mei 2018 16:14
                      Kutipan saka kaliber
                      Sing luwih dhisik, dudu sapa sing luwih apik.

                      Ya, Diesel sing pisanan nyipta mesin lan kepiye carane mbantu negarane? Ora, nanging kita nggunakake mesin iki kanthi maksimal. Cekakipun.
                      -T-34 minangka tank paling apik lan Rusia nggawe - iki kasunyatan, mula Rusia, lan dudu Jerman, menang perang.
                      1. +1
                        17 Mei 2018 17:48
                        Nanging padha duwe pensiun 1000 euro kanggo wong lan 500 kanggo wong wadon, lan kanggo akeh kita - 7800 rubles. Lan Diesel mbantu negarane kanthi mbayar paten Jerman, kalebu Rusia. Lan padha mbayar akeh. Malah ana perusahaan Diesel Rusia sing tuku paten saka dheweke lan ngowahi mesin kanggo ngresiki lenga.
  13. +2
    16 Mei 2018 22:45
    ,,, lan sawise kabeh, ing 18 Mei, karyawan museum bakal ngrayakake liburan profesional aran
    1. +2
      17 Mei 2018 04:40
      Ya, ya, lan ing St Petersburg padha ngatur "Wengi Museum", sajrone padha ngatur mburu elek kanggo neophytes! King apa sih?! Ing kono sing medeni!
  14. +1
    17 Mei 2018 07:08
    Kutipan: Bar1
    bab sipahi

    Nggoleki dhisik! Pira cacahe lan pira janachar lan kalungguhane loro ing wadyabala Sultan! Sepisan maneh aku yakin: kabeh alangan iku saka kawruh sing ora lengkap.
  15. +1
    17 Mei 2018 07:29
    Kutipan: Bar1
    luwih tepat mp40)

    Sampeyan kudu nulis salinan MP-18 ... Siji-sijine sing anyar yaiku teknologi produksi!
    1. 0
      17 Mei 2018 07:38
      Kutipan saka kaliber
      MP-18...


      mp18 lan mp40 minangka mesin sing beda lan uga desainer sing beda.
      1. +1
        17 Mei 2018 07:53
        Konstruktor, nanging dudu prinsip tumindak!
  16. +5
    17 Mei 2018 10:59
    Aku uga dadi korban tirani museum. 10 taun kepungkur, ing Museum Sejarah No. 1 ing Moskow. Nalika aku nyekel pameran sing nggumunake aku ing telpon. Dheweke nyoba nyopot pipa kasebut. Nanging, kaya ngono. digawe panas, muda menang. Nuduhake loot:
    / Request kanggo moderator ora uncalan metu tembung saka song, secara harfiah, lan ora kanggo ban - Aku wis duwe 3 bebaya. Lan tinimbang huruf awal Rusia, ing panggonan iki aku bakal menehi transkripsi Latin /. Dadi:
    loro gambar saka eksposisi "Penjajahan Siberia dening Yermak".

    Camping cangkir saka Ermak Timofeich iku salaka, 200 grams.

    Meriam ekspedisi Oarlock Kaliber mm 20-22 / Ora ana wektu kanggo ngerteni persis, amarga diusir saka bale /, ing meriam ana tulisan cembung, ing sadawane laras: YAK PUKNU GRADA NEMA.
    1. +2
      17 Mei 2018 11:06
      Aku ora weruh cangkir karo tembung saru. ngguyu Lan fluff duwe dimensi, dawane rong puluh sentimeter, utawa apa?
      1. +3
        17 Mei 2018 13:28
        Lha aku kandha, aku ngeklik telpon, ana tulisan, ana ing pinggir ndhuwur ya .A "unicorn", ya, dawane 40 cm, supaya prau ora malik ngguyu
        1. +2
          17 Mei 2018 14:45
          Ing, peduli iku, gambar sandi karo tuwung wis mandhek kanggo nambah. Duplikat mung ing kasus
  17. 0
    17 Mei 2018 15:58
    Master Trilobit,
    Aku nyaranake sampeyan ngaku ideologi kekaisaran adhedhasar toleransi lan pragmatisme. Iki tegese luwih akeh entuk manfaat sing digawa menyang negara, posisi sing luwih dhuwur ing negara iki sing dikuwasani, preduli saka warga negara lan asal usul sosial.


    Saka platform apa sampeyan ngandhani wong-wong mau babagan toleransi, dheweke bakal siram karo tomat lan kaos kaki. Lan kanggo "pragmatisme" bakal nambah endhog liyane.

    Saiki ora ana Rusia siji-sijia ing pamrentahan, lan apa asil pamrentahan Putin sajrone 18 taun?
    Miturut Legatum Prosperity Index. Rusia wis suwe dadi bangga ing SEVENTH TEN antarane Vietnam lan Srilanka nganti pirang-pirang taun.
    http://finansiko.ru/uroven_zhizni_naseleniya_ross
    ii_country_mira_2014/

    Rusia kanthi gagasan nasionalisme guwa ora bakal bisa mbangun negara kaya Kakaisaran Rusia lan USSR.

    wong guwa ora perlu, nanging aja lali warga negara.

    Yen sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan bisa nyalahake geni nasionalis ing kono, mung interfluve Volga-Oka bakal tetep ing Rusia, lan rolas lan setengah negara nasional sing kapisah kayata Buryatia, Bashkiria, Mordovia, Kalmykia, Dagestan, lan liya-liyane. ngendi Rusia bakal disengiti dening kabeh pasukan saka -kanggo nasionalis sempit-minded kaya sampeyan saiki dhewe kene.


    ojo gawe aku ngguyu. Bangsa-bangsa cilik mung bisa bengok-bengok saka mburi Amerika. Wektu iki, kaping pindho, malah Polandia minangka Russophobes sing paling jahat, nanging wong-wong biasa ngurmati lan ngormati wong Rusia. Kebencian nasional didorong dening politisi kanthi dhuwit saka bankir Barat. kudu ngupayakake kabijakan nasional sing bener adhedhasar sejarah kita dhewe Lan sing paling penting, aja ngapusi kaya sampeyan.
    1. +2
      17 Mei 2018 17:20
      Kutipan: Bar1
      Nanging aja lali kewarganegaraan sampeyan.

      Aku setuju. Nanging uga ora perlu kanggo ngumumake minangka "uyah bumi", "bangsa master", elit blumbang gene planet. Lan sampeyan, bebarengan karo organisme sing padha karo sampeyan, dipimpin dening Fomenko, Klesov lan tokoh-tokoh cilik liyane, kayata Samsonov, nindakake perkara kasebut.
      Kutipan: Bar1
      Politisi nyurung kebencian etnis kanthi dhuwit saka bankir Barat.

      Lan aku setuju karo iki. Aku mung bakal nambah ing kasus iki padha nindakake karo tangan manut Panjenengan.
      Kutipan: Bar1
      Sampeyan kudu ngupayakake kabijakan nasional sing bener adhedhasar sejarah kita dhewe, lan sing paling penting, aja ngapusi kaya sampeyan.

      Kabijakan nasional sing bener, miturut pendapat sampeyan, yaiku nguwuh-uwuh ing saben pojok babagan kaunggulan bangsa Aryan Rusia, babagan kasunyatan manawa kabeh prestasi manungsa digawe dening Rusia, babagan inferioritas wong sing sampeyan sebut.
      Kutipan: Bar1
      bangsa cilik
      , bab misi gedhe saka wong Rusia, etc., aku ngerti bener?
      Lan apa sing sampeyan sebut "sejarah sampeyan dhewe" iku omong kosong sing diciptakake khusus ing laboratorium sing cocog karo "mitra" geopolitik kita lan kanthi ati-ati diunekake ing otak murni wong kaya sampeyan. Lan yen Fomenko pisanan ora mbayangno apa konsep temenan unscientific saka "kronologi anyar" bakal kasil, banjur jaban rangkah padha cepet figured metu. Aku ora ngomong babagan Klesov, sing, nyatane, nyiarake kita saka sebrang samodra.
      Antarane liyane, kanthi nandur nasionalisme, dheweke bisa numpes USSR, saiki pendekatan kasebut luwih subtle - liwat patriotisme, nanging asil sing padha direncanakake. Chauvinism Rusia gedhe, ing tabrakan karo nasionalisme kutha cilik saka subyek saka federasi, mesthi bakal menehi narik, banjur sampeyan lan liyane kaya sampeyan bakal nindakake kabeh kanggo slogan "Rusia kanggo Rusia", kalebu nglereni. metu setengah saka, contone, Izhevsk saratipun, ing pretext sing ana, padha ngomong, Udmurts nyinggung Russian.
      Yen otak sampeyan bisa mikir babagan kahanan paling ora siji langkah ing ngarep, coba gunakake pilihan iki sing ana hubungane karo kapercayan sampeyan: apa sing bakal kedadeyan yen paling ora 30% wong Rusia kanthi terbuka nuduhake, nyebarake lan kanthi aktif ngetrapake prilaku sing cocog. Lan yen sampeyan mungkasi kamakmuran universal, lan dudu perang sipil, mula sampeyan ora mikir babagan iki.
      1. 0
        17 Mei 2018 19:20
        Kutipan: Master Trilobite
        . Nanging uga ora perlu kanggo ngumumake minangka "uyah bumi", "bangsa master", elit blumbang gene planet.

        sinau sejarah ndadékaké kanggo asil unequivocal lan iki bab wangkal, sampeyan kudu ngomong bebener, sanajan akeh ora seneng.

        Kutipan: Master Trilobite
        Lan sampeyan, bebarengan karo organisme sing padha karo sampeyan, dipimpin dening Fomenko, Klesov lan tokoh-tokoh cilik liyane, kayata Samsonov, nindakake perkara kasebut.


        Klyosov lan Samsonov karo Fomenko lan Nosovsky ora ngadeg ing cedhak.

        Kutipan: Master Trilobite
        Kabijakan nasional sing bener, miturut pendapat sampeyan, yaiku nguwuh-uwuh ing saben pojok babagan kaunggulan bangsa Aryan Rusia, babagan kasunyatan manawa kabeh prestasi manungsa digawe dening Rusia, babagan inferioritas wong sing sampeyan sebut.


        ora perlu bengok-bengok, nanging kanggo mbela kaluwihan lan manfaate para leluhur iku perlu.

        Kutipan: Master Trilobite
        Lan yen Fomenko pisanan ora mbayangno apa konsep sing jelas unscientific saka "kronologi anyar" bakal kasil, banjur ing jaban rangkah padha cepet figured metu.

        ilmiah, ilmiah ...

        Kutipan: Master Trilobite
        Antarane liyane, kanthi nandur nasionalisme, dheweke bisa numpes USSR, saiki pendekatan luwih subtle - liwat patriotisme, nanging asil sing padha direncanakake.


        ya, Bolshevik mbuktekaken kegagalan kawicaksanan nasional, apa sampeyan ngerti sapa sing mbuktekake keabsahan kebijakan nasional? Amerika mung nembak kabeh wong India lan saiki dadi negara sing paling demokratis.

        Kutipan: Master Trilobite
        Saiki pendekatan luwih subtle - liwat Patrotism, nanging asil sing padha direncanakake.


        patriotisme iku tresna marang tanah air, kepiye carane patriotisme bisa ngrusak negara? Iki demagogy.

        Kutipan: Master Trilobite
        Chauvinism Rusia gedhe, ing tabrakan karo nasionalisme kutha cilik saka subyek saka federasi, mesthi bakal menehi narik, banjur sampeyan lan liyane kaya sampeyan bakal nindakake kabeh kanggo slogan "Rusia kanggo Rusia",

        anggere ana chauvinisme wong Yahudi sing banjir panguwasa Rusia. Lan tentara Rusia nylametake Ossetia saka Georgia lan Siria saka wong Yahudi, mula chauvinisme Rusia durung katon.

        Kutipan: Master Trilobite
        Yen otak sampeyan bisa mikir babagan kahanan paling ora siji langkah ing ngarep, coba gunakake pilihan kasebut ing hubungane karo kapercayan sampeyan: apa sing bakal kelakon yen paling ora 30% wong Rusia kanthi terang-terangan nuduhake, nyebarake lan kanthi aktif ngetrapake prilaku sing cocog. Lan yen sampeyan mungkasi kamakmuran universal, lan dudu perang sipil, mula sampeyan ora mikir babagan iki.


        liyane saka bangsa kudu ngerti bebener, ngendi asale, nalika padha ngandhani Ukrainians utawa Latvia, Lithuanians sing padha leluhure padha Rusia, padha kudu ngerti iki lan tenang njupuk cathetan, padha karo akeh bangsa liyane sing digawe dening Romanovs. .
  18. +1
    17 Mei 2018 16:05
    Kutipan: Bar1
    Uler pisanan ditemokake dening Blinov

    tenan?
  19. 0
    17 Mei 2018 16:06
    Kutipan: Bar1
    Liyane bab iku Rusia ora diwenehi, minangka biasanipun, kanggo njupuk kauntungan saka woh-wohan saka kamenangan.
    Wangsulan Quote Complaint Bar1

    Apa ... bodho ... iki "Rusia" sampeyan!
  20. +1
    17 Mei 2018 16:16
    Kutipan saka kaliber
    Kutipan: Bar1
    Liyane bab iku Rusia ora diwenehi, minangka biasanipun, kanggo njupuk kauntungan saka woh-wohan saka kamenangan.
    Wangsulan Quote Complaint Bar1

    Apa ... bodho ... iki "Rusia" sampeyan!

    sejarawan apa sampeyan yen nggunakake tembung kaya ngono?
  21. +1
    17 Mei 2018 17:43
    Kutipan: Bar1
    Kutipan saka kaliber
    Kutipan: Bar1
    Liyane bab iku Rusia ora diwenehi, minangka biasanipun, kanggo njupuk kauntungan saka woh-wohan saka kamenangan.
    Wangsulan Quote Complaint Bar1

    Apa ... bodho ... iki "Rusia" sampeyan!

    sejarawan apa sampeyan yen nggunakake tembung kaya ngono?

    Ing wiwitan ana tembung sing beda-beda, nanging situs kasebut dibusak, kanthi tactfully ... Dadi, ing asas, aku bisa ngomong luwih kuwat. Kanthi "Rusia" kaya sampeyan ora ana ing dalan. Aku ing dalan karo Rusia, warga Rusia. Aku ora manggon ing donya kasunyatan alternatif!
    1. 0
      17 Mei 2018 19:06
      Kutipan saka kaliber
      Kanthi "Rusia" kaya sampeyan ora ana ing dalan

      ya ora, ora kaya sing, nanging kaya iki, iku karo Rusia sing ora pindhah bebarengan lan iki dadi liyane lan liyane katon.
      1. +1
        17 Mei 2018 20:18
        Kok luwih ketok? Aku wis nulis yen ora ana "Rusia" kabeh. Sampeyan ora bisa ing dalan karo phantoms.
        1. 0
          17 Mei 2018 21:52
          Kutipan saka kaliber
          Kok luwih ketok? Aku wis nulis yen ora ana "Rusia" kabeh. Sampeyan ora bisa ing dalan karo phantoms.

          ngaku Russophobia? Kanggo kula, iki dudu warta.
  22. +3
    17 Mei 2018 18:16
    Master Trilobit,
    Jeneng "pirang" gegayutan karo werna rambut,

    Aku uga ngusir etimologi tembung iki. Kaping pisanan, "pirang" luwih saka layung, abang, banjur wiwit ngrancang warna sing beda. Lan ya sumber, contone:
    Rusian pasuryan abang padhang. Padha gumebyar kaya sorotan para tukang sihir, .... (http://www.rulit.me/books/pyat-poem-read-32993
    5-210.html Ganjavi Nizami "Lima puisi" Halaman 210)
  23. 0
    17 Mei 2018 19:46
    kaliber
    Lan Diesel mbantu negarane kanthi mbayar paten Jerman, kalebu Rusia. Lan mbayar akeh

    padha mbayar, nanging ora kanggo Jerman, nanging kanggo perusahaan, iku kaya harvest paling gedhe ing Rusia, nanging kanggo wong, roti, minangka dadi luwih larang, lan luwih larang, lan Rusia numpes Jerman karo bantuan saka diesel. mesin
  24. +2
    17 Mei 2018 20:19
    Kutipan: Bar1
    kaliber
    Lan Diesel mbantu negarane kanthi mbayar paten Jerman, kalebu Rusia. Lan mbayar akeh

    padha mbayar, nanging ora kanggo Jerman, nanging kanggo perusahaan, iku kaya harvest paling gedhe ing Rusia, nanging kanggo wong, roti, minangka dadi luwih larang, lan luwih larang, lan Rusia numpes Jerman karo bantuan saka diesel. mesin

    Inggih, boten ngertos punika namung. Dheweke mbayar perusahaan, lan perusahaan mbayar pajak penghasilan negara! Ngerti? Lan apa bab roti? Apa ibumu nyepelekake kowe nalika isih cilik utawa bapakmu ngombe kanthi sembrono, nganti kowe tansah kesasar ngrembug perkara sing sepele?
    1. 0
      17 Mei 2018 21:51
      Kutipan saka kaliber
      Kutipan: Bar1
      kaliber
      Lan Diesel mbantu negarane kanthi mbayar paten Jerman, kalebu Rusia. Lan mbayar akeh

      padha mbayar, nanging ora kanggo Jerman, nanging kanggo perusahaan, iku kaya harvest paling gedhe ing Rusia, nanging kanggo wong, roti, minangka dadi luwih larang, lan luwih larang, lan Rusia numpes Jerman karo bantuan saka diesel. mesin

      Inggih, boten ngertos punika namung. Dheweke mbayar perusahaan, lan perusahaan mbayar pajak penghasilan negara! Ngerti? Lan apa bab roti? Apa ibumu nyepelekake kowe nalika isih cilik utawa bapakmu ngombe kanthi sembrono, nganti kowe tansah kesasar ngrembug perkara sing sepele?

      Nah, pitakonan liyane apa sing kudu dakrembug karo sampeyan? Ing topik, sampeyan ora mangsuli apa-apa, sampeyan mung bisa ngobrol lan ngobrol.
      Miturut cara, miturut asil perang, USSR dirudopekso Koenigsberg saka Jerman, Ratu Rusia, lan iki luwih saka telung puluh lembar perak saka mesin diesel, nanging sampeyan, minangka wakil saka jinis ilmu resmi. ora ngerti iki, Russophobia bakal wuta mripatmu.
  25. +2
    17 Mei 2018 20:22
    [quote = kalibr] lan Rusia numpes Jerman kanthi bantuan mesin diesel [/ quote] [/ quote]
    Lan padha lungguh ing 7800 rubles!
    1. +2
      17 Mei 2018 20:39
      Umumé, konsentrasi ora nggatekke ing wong siji, luwih-luwih, nggatekke militan, misale jek kula, malah nggawa bebaya kanggo masyarakat. Sawise kabeh, padha bisa perang ora mung online, nanging uga ing urip nyata, lan malah nyawiji ing basis saka nggatekke.
      1. +3
        17 Mei 2018 21:15
        Kutipan saka Penasaran
        Sawise kabeh, padha bisa perang ora mung online, nanging uga ing urip nyata, lan malah nyawiji ing basis saka nggatekke.

        Apa bukti sing jelas yaiku Ukraina modern, nyuwun pangapunten, Viktor Nikolaevich. Mesthi wae, aku adoh saka mikir yen ana fasis ing saben pojok sampeyan, nanging ... ana lan akeh.
        Yen mung kita bisa njupuk kita lan sampeyan menyang lapangan mbukak, pager lan supaya wong-wong mau ngerti sapa sing luwih elek, sing duwe kolam gene sing luwih apik lan sapa sing duwe utang marang sapa ... Nyuwun
        1. +2
          17 Mei 2018 21:41
          Umumé, fascism lan ora nggatekke iku beda, sampeyan ndeleng. Sanajan, mesthine, wong-wong sing ora ngerti bisa dadi lemah sing subur lan lemah kanggo ekstremisme apa wae. Nanging ing lapangan mbukak perlu kanggo nggawa metu sing nggawe lan nggunakake kabeh sampah iki kanggo tujuan dhewe.
      2. 0
        17 Mei 2018 22:03
        Kutipan saka Penasaran
        Umumé, konsentrasi ora nggatekke ing wong siji, luwih-luwih, nggatekke militan, misale jek kula, malah nggawa bebaya kanggo masyarakat. Sawise kabeh, padha bisa perang ora mung online, nanging uga ing urip nyata, lan malah nyawiji ing basis saka nggatekke.

        Lan apa "konsentrasi ora ngerti"? Sampeyan ora bisa ngomong? Spesialisasi sampeyan dumunung ing hawa tipis.
        1. +4
          17 Mei 2018 22:54
          Ora ing apa, nanging ing sapa. Ing basa Rusia, gegayutan karo obyek animasi, tembung ganti sing, kanggo sapa, sing digunakake. Nanging "ing apa" iku obyek inanimate. Mulane, sampeyan bodho ing basa ibu lan konsentrasi saka bodho malah luwih dhuwur tinimbang aku.
          Minangka kanggo rembugan karo sampeyan, ora kaya Shpakovsky, aku mung ora bisa kanggo rembugan karo wong karo proses pamikiran faceted. Iki, sampeyan ngerti, ora diwenehake kanggo kabeh wong.
          1. 0
            17 Mei 2018 23:42
            Kutipan saka Penasaran
            Ora ing apa, nanging ing sapa.


            pouting karo arrogance, saka arrogance nalika Simpenan bantahan wis digunakake munggah, Nanging, sampeyan ora duwe.
          2. +2
            18 Mei 2018 06:13
            Proses pamikiran sing apik - istilah sing apik banget !!!
      3. +1
        18 Mei 2018 00:20
        Umumé, konsentrasi ora nggatekke ing wong siji, luwih-luwih, ora nggatekke militan, kaya sing dakkarepake.

        Viktor Nikolaevich, sampeyan pancene katon. Ing kene bakal teka "komunis", lan pikirane Timur katon kaya prank. Kabeh iku relatif hi
        1. +1
          18 Mei 2018 00:34
          Ya ora perlu mbandhingake. Kayata unik. Uga arang banget agresif.
          1. +1
            18 Mei 2018 00:38
            Kita bosen tanpa badut! sedulur ombenan Ayo.. Ayo terus. Nyuwun

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"