Senapan miturut negara lan bawana. Senapan saka ahli waris saka Viking. Lanjutan (bagean 15)

36
Nalika, kira-kira setaun kepungkur, materi saka seri "Rifles dening Negara lan Benua" muncul ing kaca VO, iki disebabake dening kahanan sing ora umum. Aku mung duwe kanca sing ngumpulake. Lan dheweke ora duwe bedhil ing koleksine, kalebu malah karbin Mauser sing digawe ing Swedia lan Spanyol. Lan mesthi, kabeh bahan siklus ing wektu kasebut "tari saka kompor", yaiku, saka koleksine. Dheweke duwe bedhil Remington - dheweke nulis babagan iki, ana senapan Steyr Portugis - crita babagan bedhil iki diterusake. Mulane lan sejarah bab bedhil Norwegian iki diwiwiti karo bedhil sing aku ing tangan, sing, karo bedhil Krag-Jorgensen. Nanging apa sing kedadeyan sadurunge dheweke, apa jenis bedhil ing "negara Viking" iki, lan padha urip ing Norwegia kanthi cara sing padha kaya ing negara tetanggan Swedia, pasukane padha bersenjata sadurunge jaman model misuwur iki, kang, ing Kajaba iku kanggo Norwegia, uga teka menyang layanan Tentara Amerika Serikat!


Gevär fm1881 - senapan ulang saka sistem Yarman (Museum Tentara, Stockholm)



Lan sadurunge "Krag", tentara Norwegia dipecat saka senapan Yarman saka model 1884, dikembangake ing taun 1878. Jarman minangka senapan bolt-action pisanan sing diadopsi ing Norwegia, lan uga desaine dhewe. Sadurungé iki, persenjataané tentara Norwegia cukup warni. Wetterly, Winchester, Hotchkiss lan awal Remington Lee bedhil digunakake. Malah senapan Jerman M71/84 Mauser lan senapan Kropachek awal rampung ing kene, ing pesisir lor Eropa sing diukir fjord.


Senapan Yarman karo salah siji conto bayonet.

Nyatane, bersenjata karo kabeh iki beda-kaliber gaman tentara Norwegia ing wektu iku kaya milisi - kahanan sing ora bisa ditolerir kanggo negara apa wae. Nanging mung kedadeyan yen insinyur Norwegia Jacob Smith Yarman ngerti iki sadurunge wong liya, sing ngrancang senapan pisanan kanggo cartridges karo bubuk ireng, lan banjur kanggo cartridges smokeless. Menapa malih, bedhil kang diprodhuksi ora mung kanggo tentara Norwegia, nanging uga kanggo tetanggan Swedia. Kaping pisanan, Yarman nyiapake senapan model taun 1884 kanthi kartrid bubuk ireng 10,15 mm lan majalah tubular wolung babak, sing ana ing sangisore tong minyak, padha karo majalah Winchester. Lan pisanan, bedhil siji-shot mlebu layanan. Militer Norwegia nganggep - Nanging, iki minangka panemu ora mung saka militer Norwegia - yen bedhil nembak 15 puteran saben menit, mula ora bakal ana kartrid sing cukup!


piranti bedhil Yarman.

Nanging, Yarman wiwit ora karo bedhil, nanging karo cartridge. Sembarang bedhil utamane minangka kartrid. Dadi, ing pungkasan taun 1870-an lan awal taun 1880-an, Yarman pisanan ngembangake kartrij kanggo bedhil, sing disetujoni dening komisi Swedia-Norwegia ing taun 1881, lan mung ing taun 1884 dilebokake ing layanan bebarengan karo bedhil.

Senapan miturut negara lan bawana. Senapan saka ahli waris saka Viking. Lanjutan (bagean 15)

Cartridge lan peluru kanggo senapan Yarman.

Iki nduweni lengen kuningan sing bentuke botol kanthi flange sing menonjol lan soket primer kanggo primer centerfire. Minangka propelan, wêdakakêna ireng sing bobote 4,5 g digunakake, ing lengen ana uga (tradisional kanggo kartrid taun-taun kasebut) kothak isi rong bunderan karton, ing antarane ana campuran lemak lan lilin. Sampeyan perlu kanggo lubricate tong minyak bedhil nalika murub lan kanthi mangkono nyuda timbal saka tong minyak. Peluru kasebut timbal, bentuke tumpul lan ana lekukan ing ngisor. Kaya ing kartrid bedhil Berdan, peluru kasebut duwe bungkus kertas, sing uga nyuda timbal laras. Bobot peluru yaiku 21,85 g, lan nalika dipecat, entuk kacepetan nganti 500 m / s. Nalika kartrij dimodernisasi, peluru nganggo jaket baja dicocogake, lan wêdakakêna ireng diganti karo ballistite, sing menehi kacepetan sing padha 500 m / s lan energi 2350 J.

Kartrid Yarman ana ing layanan mung pitung taun, banjur wiwit nggunakake kartrid 6,5x55 kanggo "Swedish Mauser". Nanging, pasokan amunisi ora muspra. Sawetara dicocogake kanggo bedhil harpoon, lan sawetara didol minangka bedhil mburu. Kartrid iki ora ana maneh ing produksi.


Bolt kanggo senapan Yarman.

Senapan kasebut nduweni bolt sing prasaja kanthi gagang lurus ing sisih mburi, lan nalika diunggah maneh dadi 45 derajat. Ejector ana ing ndhuwur rana lan piring logam springy prasaja. Bobot - 4,5 kg.


Piranti rana kanggo bedhil Yarman.

Senapan kasebut diuji dening komisi gabungan Norwegia-Swedia, lan, kaya sing dikandhakake, "kayane" dheweke. Nanging amarga sawetara bedhil majalah wis muncul ing wektu iki, kepinginan kanggo ngowahi dadi "majalah". Saperangan prototipe bedhil karo majalah disiapake. Ole Hermann Johannes Krag, pangripta senapan Krag-Petersen lan pangripta senapan Krag-Jorgensen ing mangsa ngarep, ngembangake rong pilihan majalah kanggo senapan Yarman, salah sijine meh padha karo sing banjur digunakake ing Krag-Jorgensen ing mangsa ngarep. Senapan Jorgensen. Jorgensen". Jakob Jahrman dhewe uga nggawe sawetara versi bedhil, biasane nganggo majalah tubular ing ngisor tong minyak utawa karo majalah sing bisa dicopot dipasang ing sisih ndhuwur bolt. Sing terakhir iki dianggep dening militèr ora cocok kanggo nggunakake senjata tentara, lan ing pungkasan isih milih majalah tubular. Miturut desain, iku padha karo majalah tubular bedhil Kropachek lan bisa dadi prototipe, sanajan bisa uga yen bedhil Krag-Petersen dadi "sumber inspirasi" kanggo desainer.


Saka ndhuwur nganti ngisor: Krag-Jorgensen M1894 (model sipil kanthi penglihatan optik), Krag-Petersen, Yarman M1884, Remington M1867 (Museum Fram, Oslo)

Sampeyan kudu nyatet kene sing ora ketompo carane sampurna desain iki, ana siji drawback banget serius lan irreparable, umum kanggo kabeh bedhil saka jinis iki. Kombinasi majalah tubular lan amunisi primer centerfire mbebayani banget, utamane nalika nggunakake kartrid kanthi peluru runcing. Kajaba iku, imbangan senjata diganti karo saben dijupuk, kang kanggo ombone tartamtu dibayangke ing akurasi shooting.


Gagang bolt saka bedhil Yarman.


Nangani bolt saka model 1886 karabin

Kajaba iku, bedhil kasebut uga minangka senjata bayonet sing kuat banget, amarga gulu sing lurus, sing trep kanggo pertempuran bayonet. Bayonet kasebut dawa banget lan agul-agul pedhang T-shaped nyata, padha karo bayonet saka bedhil Gras, mung tanpa pancing ing crosshair.


Tujuane.

Pandangan kasebut dikalibrasi saka 200 nganti 1600 m. Dicathet yen senapan Yarman minangka senapan sing akurat banget kanggo jamane. Ing taun 1886, komisi gabungan Norwegia-Swedia, sing wis milih dheweke sadurunge, ngasilake dhaptar kabeh bedhil sing diuji. Lan menehi kritik dening dhaftar iki, iku cetha sing Yarman M1884 Ngartekno luwih saka bedhil dites liyane. Dadi ternyata "Yarman" kanthi peluru 10,15 mm ing jarak 438 meter nduweni akurasi paling apik ing antarane kabeh liyane. Iki, kang banget favorably bedo saka Remington M1867, lan senapan Gras. Malah senapan Mauser (mbok menawa iku Gewehr 1871) wis tandha rada elek ing syarat-syarat akurasi.


Iku ing senapan Yarman sing rada lucu U-shaped nyimpen saka sistem Ludwig Liove dites, arr. 1880, kang, karo jumlah minimal saka owah-owahan, iki kanggo nguripake menyang majalah karo imbangan luwih apik dibandhingake bedhil karo majalah underbarrel. (Museum Pertahanan, Oslo)


Majalah iki ditempelake ing ngisor Simpenan, lan cartridges padha panganan dening spring liwat bolongan ing sisih tengen langsung menyang panrima nalika bolt dipindhah. Nanging ... desain ora kasil! (Museum Pertahanan, Oslo)

Secara total, paling ora 30 bedhil Jarman digawe kanggo tentara Norwegia sajrone sepuluh taun antarane adopsi ing 000 lan adopsi senapan Krag-Jorgensen ing taun 1884. 1894 liyane ing wektu sing padha digawe kanggo Swedia armada. Ing tentara Norwegia, dheweke ngganti senapan Remington M1867, lan nalika diganti karo senapan sing luwih maju, bagean kasebut disimpen ing gudang. Ing taun 1905, nalika ana ancaman perang antarane Norwegia lan Swedia, bedhil iki disebarake kanggo prajurit cadangan. Ing taun 1920-an lan 1930-an, sawetara bedhil didol ing pasar sipil utawa diowahi dadi bedhil harpoon M28. Wiwit pertengahan 1920-an nganti invasi Jerman ing Norwegia, warga sipil bisa tuku bedhil kira-kira seprapat saka rega Krag-Jorgensen anyar. Rega, sampeyan bisa ndeleng, cukup cukup, nanging sawetara bedhil didol. Banjur muncul ide kanggo ngedol bedhil lan amunisi ing luar negeri. Ing taun 1929, kira-kira 5000 bedhil didol menyang sawetara perusahaan Jerman, nanging nasibe ora dingerteni. Ing taun 1936, Raja Ibn Saud saka Arab Saudi miwiti negosiasi kanggo tuku 20 senapan Yarman kanthi amunisi kanggo polisi, nanging penjualan kasebut dicegah dening Parlemen Norwegia, sing ujar manawa adol senjata kuno kasebut bakal nggambarake citra Norwegia.


Pandangan tengen. (Museum Pertahanan, Oslo)

Punika ingkang dipunserat babagan toko punika wonten ing buku dening V.E. Markevich "Handguns" (Polygon, 1994. P. 422) "A nyimpen ing wangun kothak warata sadawane dawa cartridge; isine bedhil saka ngisor lan saka sisih ing setengah bunderan. Sisih kiwa toko ditutup, sisih tengen mbukak lan dilengkapi feeder khusus (distributor). Kothak kasebut nduweni spring rwaning zigzag sing nyedhiyakake kartrid. Toko kasebut ngemot 11 puteran, sing kaping 12 dilebokake ing tong minyak. Sampeyan bisa ngisi toko ing 15-20 detik. Sampeyan bisa ngetokake 12 tembakan sajrone 24-35 detik. Ing njaba majalah ana tombol kanggo retracting lan ngunci spring feed nalika loading, utawa nalika iku perlu kanggo ngilangi wektu tundha. Bobot nyimpen - 380 gram.

Toko Liove wis wangun kikuk padha karo toko Rusia Tenner sadurunge. Bentenipun antarane siji lan toko liyane mung ing rincian piranti, contone, Tenner wis spring feed kabel, Liovet piring, distributor rada beda, lan ing. Saliyane bulkiness lan bobot bedhil, toko Liove uga mbutuhake reworking gagang bolt, kang uga larang, supaya toko ditolak.


Ndeleng saka kiwa. (Museum Pertahanan, Oslo)

Ing taun 1938, investor swasta, Trygve G. Gigen, mantan kapten ing tentara Norwegia, nyebabake skandal internasional nyata kanthi nawarake kanggo ngedol bedhil Jarman menyang Ceylon. Konsulat Jéndral Inggris sambat marang pamaréntah Norwegia, nuduhake yen Ceylon iku milik Inggris, supaya ora ana pitakonan saka sembarang dodolan senjata pribadi menyang pulo iki. Pamrentah Norwegia ngetokake "teguran" Gigen, sawise dheweke mbatalake tawaran kasebut. Dhèwèké uga nawani ngedol bedhil iki menyang Lithuania, Kuba, Nikaragua, lan Bulgaria, uga Italia lan Walanda, nanging kabeh upaya kasebut ora ana hasil. Punika pitados bilih ing mangsa pendhudhukan Jerman ing Norwegia, Jerman numpes 21 bedhil Yarman, amarga padha mung cocok kanggo partisans.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

36 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    1 2018 Juni

    Senapan harpun M28 Jarmann diprodhuksi dening Kongsberg Våpenfabrikk wiwit taun 1928 nganti 1952. Kira-kira 1911 potongan diprodhuksi. Majalah kasebut dibongkar saka senapan Jarmann M1884, batangé dicekak. Bokong kasebut diwenehake karo bantalan mundur. Jarak tembak - 300 m.
    1. +4
      1 2018 Juni
      Sing apa wong apik sampeyan - unearthed!
      1. +2
        1 2018 Juni
        Kene, Vyacheslav Olegovich, masalah ora kanggo unearth, nanging kanggo nemokake. Wis kaping satus aku janji karo aku supaya bisa ngatur ing perpustakaan, kanggo nyusun katalog ... Lan isih ana ...
        1. +1
          1 2018 Juni
          Masalah sing padha !!!
    2. +4
      1 2018 Juni
      "Dipercaya manawa nalika pendudukan Jerman ing Norwegia, Jerman nyirnakake 21 bedhil Yarman, amarga mung cocok kanggo partisan."
      Trond Vikborg, kolektor senjata Norwegia sing kondhang, ngaku weruh foto tentara Jerman sing nyemplungake bensin ing tumpukan senapan Yarman dawane udakara 50 meter lan dhuwure 2 meter, nanging dheweke ora duwe foto kasebut.
  2. +2
    1 2018 Juni
    Nanging mung kedadeyan yen insinyur Norwegia Jacob Smith Yarman ngerti iki sadurunge wong liya, sing ngrancang senapan pisanan kanggo cartridges karo bubuk ireng, lan banjur kanggo cartridges smokeless. Menapa malih, bedhil kang diprodhuksi ora mung kanggo tentara Norwegia, nanging uga kanggo tetanggan Swedia.

    Vyacheslav Olegovich, apa sampeyan ora ngerti: "Perjanjian Kiel ditandatangani ing 1814. Dheweke mutusake ing ngisor iki:" Norwegia kudu dadi Raja Swedia lan mbentuk kerajaan sing manunggal karo Swedia, lan raja anyar kudu mrentah Norwegia. minangka negara merdika. Mulane, produksi senjata wis umum lan proyèk liyane. Lan mung ing taun 1905 Norwegia dadi kamardikan.
    1. +3
      1 2018 Juni
      Dheweke mutusake ing ngisor iki: "Norway kudu dadi raja Swedia lan dadi kerajaan sing manunggal karo Swedia, lan raja anyar kudu mrentah Norwegia minangka negara merdika."

      Bejo wong Swedia karo Bernadotte ... opo Miturut cara, conto sing paling jelas ora mung "angkat sosial", nanging uga penghargaan sing pantes! hi
      1. +3
        1 2018 Juni
        Quote: Mikado
        Swedes padha begja karo Bernadotte ... apa, dening cara, iku conto paling cetha ora mung "angkat sosial", nanging uga penghargaan sing pantes!

        Tato kasebut utamané nggumunake: "Ing Maret 1844, para priyayi paling dhuwur ing Swedia, sing ana ing persiapan kanggo ngubur layon Raja Charles XIV Johan, mung kaget nalika ndeleng ukara tato ing awak:" Pati. marang raja-raja ". Kasunyatane yaiku nalika isih cilik raja kasebut tuwuh kanthi jeneng Jean Baptiste Bernadotte ing kulawarga tukang Perancis.
        Sumber: http://i-fact.ru
        1. +1
          2 2018 Juni
          Mungkin tato duwe makna sing beda, nanging, ing kasus apa wae, anti-monarkis. nglirik Iki minangka zigzag nasib! Iku kabeh worth iku .. manungsa kanggo menehi hasil karo tawanan Swedia ing wektu! prajurit
    2. +3
      1 2018 Juni
      Nicholas! Aku duwe teks Inggris ing ngarepku. Aku stupidly katon menyang lan nerjemahake meh verbatim, utamané amarga ana apa-apa "kaya" sing mbutuhake straining otak ing. Lha ya ngono wae. Ing asas, ing mratelakake panemume, iku bisa diwaca lan ora ana distorsi tartamtu saka sajarah ing frase iki.
      1. +3
        1 2018 Juni
        Kutipan saka kaliber
        Ing asas, ing mratelakake panemume, iku bisa diwaca lan ora ana distorsi tartamtu saka sajarah ing frase iki.

        Vyacheslav Olegovich. Ora ana keluhan babagan bagean teknis artikel kasebut. Kabeh iku menarik. Iku mung perlu kanggo sebutno Uni Swedia lan Norwegia, lan banjur bakal dadi cetha kok akeh proyèk ing Swedia lan Norwegia padha. Iki ditrapake ora mung kanggo tangan cilik. Matur nuwun kanggo artikel, menarik.
        1. +2
          2 2018 Juni
          Ya pancen. Ana sing ora ana ing pikiranku. Aku ora ngerti kok.
  3. +1
    1 2018 Juni
    Kabeh iki penasaran, nanging luwih menarik kanggo maca babagan sistem sing dadi pinunjul lan tahan ing layanan luwih saka 50 taun. Aku kaya kanggo nguripake kanggo penulis karo proposal, kanggo nindakake analisis komparatif (kanthi shooting, mesthi), saka varian sniper saka Mauser 98K lan Mosinki. Kita ngerti saka sajarah sing sekolah sniper Soviet menang perang. Nanging senjata kasebut uga nduweni peran penting. Kajaba iku, sawetara penembak jitu Jerman lan Finlandia uga "diisi" akun saka telung baris.
    Disaranake kanggo mriksa pratondho ing ngisor iki: Pembesaran optik, sing kothak digunakake ing optik, gampang nggunakake optik, kemampuan kanggo mbukak bedhil karo optik klip, tingkat geni ngarahke liwat optik (contone, ing 100 meter, jumlah tekan lan jumlah tembakan), ukuran lampu kilat, nalika njupuk ing wayah awan lan ing wayah wengi (luwih becik mriksa kanthi nembak "kaya mortir", nalika evaluator pindhah saka penembake kanthi 100 , 200 lan 300 meter, lan penembake "peluru" menyang udhara), kang bedhil mundhakaken bledug liyane nalika njupuk saka posisi rawan (sampeyan bisa nggunakake glepung sing niru bledug bangunan numpes), fluktuasi lan perisakan saka obyek cahya, ing ngisor. pengaruh gas sing metu saka batang (kerikil cilik, potongan kertas, suket, lan liya-liyane), jumlah asap biru lan visibilitas ing jarak sing beda-beda.
    Thanks kanggo karya kasebut (sing durung ditindakake dening sapa wae, aku nyathet), kita bakal entuk penilaian objektif babagan sukses lan salah kalkulasi desain tartamtu. Aku ngira sing kudu dadi kompetisi sing menarik banget. Ikhlas!
    1. +4
      1 2018 Juni
      Dear Alexey! Ora ana sing bakal teka. Secara pribadi, aku ora duwe gaman ing omah. ora ana. Kancaku duwe kabeh bedhil "imobilisasi", yaiku, sampeyan ora bisa njupuk saka wong-wong mau. Ing museum Institut Artileri kita (sadurunge disebut PVAIU, nanging terus-terusan diganti jeneng), bedhil iki ana, sanajan aku ora ngerti babagan versi sniper 98K. Lan aku malah bisa tekan kono. Nanging ... bakal ana ALASAN sing apik banget kanggo dheweke supaya aku nindakake kabeh iki. Sampeyan bakal ngerti apa biaya kula kanggo njaluk informasi ing printah diwenehi nalika dijupuk saka meriam 1903. Lan ing kene ... bedhil, kartrid, jarak tembak. Demi Allah, aku luwih gampang nulis ing American Rifle Association lan njaluk dheweke nindakake tinimbang nyoba nindakake dhewe. Lan pungkasan ... mripat gagal. Ora karo mripat modern, sayangé, "sniper". Nanging ide kasebut menarik, nanging dipikirake ...
      1. 0
        2 2018 Juni
        Vyacheslav! Sayange, tes kasebut ora bisa ditindakake ing Rusia, ing ngendi rong sistem senjata sing luar biasa mung tabrakan. Ing wektu iku, wis dianggep lungse lan ngrancang kanggo diganti dening piranti semi-otomatis. Nanging yen ora, iku ora Matter sing nggawe comparison. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo tahan watesan tartamtu saka kompetisi kanggo nggawe kesimpulan adil, tanpa spekulasi lan bias.
    2. +3
      1 2018 Juni
      Apa sing arep kita mbandhingake? Senapan sniper Mosin dilengkapi paling ora limang jinis pemandangan.
      Mauser uga bisa dilengkapi karo Zielfemrohr 1939 ngarsane, Mungkin karo Zielfernrohr 41, 42, ZF 4, nanging uga bisa ditemokake karo Pecar-Berlin. Kanggo entuk asil sing objektif, sampeyan kudu mbandhingake kabeh.
      Apa sampeyan bisa ngumpulake kabeh conto (luwih-luwih, kanggo mbandhingake obyektif, kudu ana ing kondisi sing padha)? Inggih, jumlah cartridges sing cocog.
      1. +1
        1 2018 Juni
        Yen sampeyan mriksa kabeh pandelengan sing digunakake ing wektu iku (karo bedhil, mesthi), iku bakal apik ing umum. Banjur sampeyan uga bisa nambah njupuk karo optik ing wayah wengi, liwat pandelengan beda, kanggo akurasi (100, 200 lan 300 meter cukup). Lan uga dikenal sing cartridges tambah akurasi diprodhuksi kanggo Mauser 98K. Nanging, sekolah sniper Soviet menang. Wigati dicathet yen penembak jitu Soviet ora "ngalih" menyang bedhil Jerman kanthi kartrid target sing dituduhake. Lan padha kasil ngalahake, sing trick.
        1. +1
          1 2018 Juni
          Babagan kartrid target Jerman - saka ngendi iki?
          1. +1
            1 2018 Juni
            Umumé, aku krungu iki ing program Rusia, babagan senjata. Ana pemimpin lemu kuwi. Banjur aku nemokake sawetara artikel liyane ing Internet babagan kartrid. Lan padha nulis ana seri winates saka cartridges pertempuran apik diprodhuksi, khusus kanggo sniper Wehrmacht. Tanggal rilis 1942-45. Aku ora bakal ngomong persis.
            1. +3
              1 2018 Juni
              Muga-muga sampeyan ngerti manawa informasi iki saka kategori OBS lan ora duwe nilai praktis. Aku durung weruh sebutno cartridges kuwi ing sastra specialized. Kartrid Spitzgeschoss mit Eisenkern biasane dituduhake - peluru runcing kanthi inti baja.
              Senadyan kasunyatan manawa Jerman ngasilake macem-macem kartrid sing akeh banget, nganti kartrid sing dimaksudake kanggo digunakake ing wilayah tropis lan kartrid kanggo digunakake ing frosts abot.
              1. +1
                1 2018 Juni
                Aku ngerti babagan nomenklatur gedhe. Nalika Perang Dunia II, mbahku tatu parah ing pundhake dening penembak jitu Jerman kanthi peluru sing mbledhos. Simbah ngandika nganggo inti sing rapuh, digawe saka wesi tuang utawa logam sing padha. Dheweke tetep urip, nanging dadi cacat, pecahan kasebut ora tau dijupuk. Aku krungu bab cartridges kanggo Wehrmacht sniper sawetara taun kepungkur.
                1. +1
                  1 2018 Juni
                  terus-terusan? Kanthi ati? Ana sing aneh...
                2. +3
                  1 2018 Juni
                  Ora ana peluru kanthi inti sing rapuh. Ya, lan peluru sing mbledhos ora bisa nganggo inti.
                  Jerman duwe Beobachtung Patrone kanthi peluru sing diarani target. Ing kasunyatan, peluru mbledhos iku incendiary.
                  Peluru iki katon kaya iki.
                  1. +1
                    1 2018 Juni
                    Ing kene aku nulis saka tembunge simbah. Ngandika, Jerman wis banjur nggunakake semblance saka semi-cangkang modern (iki interpretasiku saiki, nalika wis diwasa), sing, nalika ditabuh, ambruk lan menehi akeh pecahan, cilik, ukuran wiji sawi. Lan mbah kakung ujar manawa Jerman nindakake kanthi sengaja supaya tatu sing luwih abot.
                    1. +2
                      2 2018 Juni
                      Peluru setengah jaket biasane jembar, nanging ora pecah utawa ambruk. Lan peluru mbledhos mung dirusak.
                      1. +1
                        2 2018 Juni
                        Simbah mung kandha pedhot-pedhot. Nanging aku isih mangu-mangu yen dheweke saiki. Mulane, aku nganggep yen isih ana setengah cangkang. Kajaba iku, sawetara pecahan sing luwih gedhe dijupuk saka tatu kasebut. Nanging ora ana peluru. Dheweke crumbled. Nalika iku mbah kakung nerangake yen Jerman duwe macem-macem cartridges, ing antarane wong-wong sing ora sopan nalika ditembak.
                  2. +1
                    2 2018 Juni
                    Ora ana peluru kanthi inti sing rapuh.

                    Anehe, padha. Padha cangkang kapenuhan "timah" kaca. Iki digunakake kanggo latihan shooting, lan apa kita duwe. Ana uga peluru kanthi inti beton ... Lead, sawise kabeh, ora bahan sing murah banget.
                    Lan nalika Perang Dunia II, Jerman isih ngasilake inti kanthi eksperimen, lan banjur kabeh peluru nggunakake teknologi bubuk. Lan padha ditandhani minangka SmE.
                    1. +2
                      2 2018 Juni
                      Padha ditandhani minangka SmK (G), waja-tindik - peluru 12,57 g, karo inti tungsten carbide, kacepetan dhisikan saka -911 m / s, seng nembus waja 19 mm ing 100 m.
                      SmE : (Spitzgeschoss mit Eisenkern) : Peluru kanthi inti baja.
                      Eksperimen babagan panggunaan peluru sing luwih murah digawe saka bahan ersatz: baja padhet sing dicap, diuripake lan ditekan saka campuran bubuk logam-keramik ditindakake ing pungkasan perang kanggo kartrij 7,92x33.
                      1. +1
                        2 2018 Juni

                        Kartrid keramik-logam peluru 7,9 mm Kurzpatrone 43.
                      2. +1
                        2 2018 Juni
                        Padha ditandhani minangka SmK (G)


                        Aku ora nulis tembung babagan waja-tindik.
                        Senapan kasebut digawe lan ana ing sangisore tandha SmE. Obrolan liyane sing ora mandheg. Lan tekane saka rolling helical tliti dhuwur wis nggawe Pabrik intine luwih murah.
                        Keramik logam minangka lagu sing kapisah, sing ora ana hubungane karo topik iki.
  4. +1
    2 2018 Juni
    kothak,
    Apa sampeyan ngerti babagan "teknologi bubuk"?
  5. +1
    2 2018 Juni
    curious,
    Kartrid keramik-logam peluru 7,9 mm Kurzpatrone 43.

    ya wis. Iki digawe saka bubuk, nanging ora tau logam-keramik. Waca apa bedane, utamane ing sifat bubuk, nanging logam lan cermet.
    1. +1
      2 2018 Juni
      Ya. Apa sampeyan mikir yen aku ora bisa nerjemahake baja sinter? Kesalahan teknis murni. Matur nuwun kanggo tip.
      1. +1
        2 2018 Juni
        Wiwit statement babagan cartridges nyebabake diskusi iki, mugi kula mungkasi. Aku bakal nyoba nyatakake keraguanku kanthi urutan:
        1. Kula wiwiti mbah. Peluru kasebut, sadurunge kena, bisa nabrak obyek, kayata bedhil mesin. Nampa karusakan saka impact lan sawise, somersault, kenek Pundhak. Saka jotosan kaping pindho lan karusakan, ambruk, ninggalake bolongan gedhe. Ing antarane para prajurit ana akeh dongeng, yen padha ngladeni, sampeyan bakal ngerti apa sing dakkarepake, lan desas-desus prajurit iki digandhengake karo Jerman, sing diwenehake luwih apik tinimbang unit Soviet, anane amunisi sing kejem kaya peluru mbledhos.
        2. Sasampunipun mirengaken mbah kakung, kula nganggep bilih peluru menika gadhah efek ingkang wiyar lan dipundamel saking bahan ingkang boten kwalitas, mula karusakan ingkang kados mekaten menika saged kedadosan.
        3. Jerman wektu iku dibom sacara periodik. Iki tegese supaya bisa nepaki tatanan negara, industrialis bisa nggunakake komponen kanthi sifat sing luwih murah. Pertempuran paling kuat dumadi ing Front Wétan, sing tegese mayoritas kartrid kasebut tiba ing ngarep Soviet-Jerman. Lan ing kene ana fitur sing ora nyenengake saka kartrij kasebut, luwih sithik, nanging ing wektu sing padha menehi karusakan abot ing lawang menyang tatu.
        4. Saiki analogi cilik karo tentara modern. Kadhangkala ana salah sawijining prajurit sing rada ngrusak irung peluru. Lan ngisi ing sawetara sungu, contone, saben sepuluh sharpener kuwi. Ana sethitik pangertèn saka iku (ing kaliber 5,45 tho), akurasi uga irungnya Ngartekno, nanging mabur nang endi wae cedhak, emits lolong eerie, kaya Messer ing tingkat kurang. Prajurit perang pungkasan bisa nindakake sing padha. Integritas sing rusak nyebabake akurasi sing luwih elek, nanging nalika kena, peluru kasebut ambruk. Mung saiki iku mangu sing sniper bakal nggunakake siji, ngerti ing advance sing bakal angel kanggo mencet.
        5. Gambar sampeyan nganggo peluru bledosan Jerman sing menarik. Nanging banjur kudu ana kobongan liyane. Lan mbah kakungku ora ngomong apa-apa babagan iki, lan wong-wong sing nambani dheweke ketoke ora weruh efek kasebut.
        Saiki babagan kartrid tambah akurasi, nganti 98K. Amarga sampeyan ngerti banget nomenklatur amunisi Jerman, sampeyan bakal luwih gampang ngerteni kartrid sing ana ing pitakonan nalika aku ngelingi rong rincian saka artikel kasebut. Kaping pisanan, dheweke nulis ing kana yen dandan kasebut kena pengaruh ing lengen klambi. Iku karo tembok rada kenthel, kang umume menehi rigidity luwih kanggo kabeh cartridges. Kapindho, perhatian diwenehake marang pas peluru sing luwih akurat. Ana bab mesiu, nanging aku ora ngelingi. Kabeh bebarengan, iki menehi akurasi sing luwih dhuwur nalika njupuk. Lan uga kasebut sing saben kartrij kuwi biaya treasury Jerman 2-3 kaping luwih saka biasanipun karo inti baja. Nggunakake informasi iki, aku mikir sampeyan, minangka spesialis, bakal bisa nemokake cartridges ing pitakonan. Sawise kabeh, padha bisa ditandhani beda saka opsi sing kita rembugan. Ikhlas!
      2. +1
        10 2018 Juni
        Apa sampeyan mikir yen aku ora bisa nerjemahake baja sinter?

        Nah, yen kanggo sampeyan "sintered steel" = "cermet", banjur ora ana gunane kanggo nerangake apa wae.
  6. +1
    2 2018 Juni
    Kutipan: Arkady Gaidar
    Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo tahan watesan tartamtu saka kompetisi kanggo nggawe kesimpulan adil, tanpa spekulasi lan bias.

    Iki "ya", nanging nganti saiki aku ora bisa pindhah menyang situs web American Rifle Association - "ora ana sambungan".

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"