Senjata anti-tank infantri Amerika (bagean 5)

30


Ing taun 70-an ing abad pungkasan, unit infantri Amerika saka tautan "battalion perusahaan" jenuh karo sistem rudal anti-tank Dragon lan TOW. ATGM "Naga" nduweni rekor bobot lan dimensi sing kurang kanggo wektune, bisa diangkut lan digunakake dening wong siji. Ing wektu sing padha, komplek iki ora populer ing antarane pasukan amarga linuwih sing kurang, ora nyaman kanggo nggunakake, lan ora dhuwur banget kemungkinan kanggo nggayuh target. ATGM "Tou" cukup dipercaya, wis seng nembus waja apik lan akurasi, ora nemtokke syarat dhuwur ing kualifikasi operator panuntun dhumateng, nanging bisa dadi babagan kanggo nelpon iku "portabel". Komplek kasebut dibongkar dadi limang bagean kanthi bobot 18-25 kg, sing bisa digawa ing tas ransel khusus. Awit saking punika para prajurit ugi kedah mbekta pribadi gaman lan pasokan, nggawa ATGM dadi bisnis sing abot banget. Ing babagan iki, Tou ATGM minangka portabel, dikirim menyang posisi tempur ing kendaraan, lan paling asring dipasang ing sasis sing digerakake dhewe.



Yen kanggo tentara kahanan iki bisa ngejarke, banjur kanggo marinir, asring operasi ing isolasi saka pasukan utama, jalur komunikasi lan sumber, perlu gegaman anti-tank kompak relatif murah sing bisa nglengkapi saben marine. Cocog kanggo nyandhang individu lan njamin panggunaan sing aman kanggo personel saka posisi tembak sing mbukak lan saka papan sing ditutup. Dhewe, kamungkinan tembak ing jarak sing cendhak banget, amarga sistem anti-tank sing wis ana dimaksudake kanggo pertempuran ing wilayah sing akeh, lan ora bisa digunakake ing jarak sing luwih cedhak saka 65 meter. Umumé, minangka meriam artileri sing dipandu laser 155 mm, amunisi anti-tank kluster kanggo MLRS lan penerbangan sarana karusakan, lan helikopter tempur bersenjata karo ATGM, syarat kanggo sawetara sistem anti-tank infantri wis suda. Wiwit pasukan wis nomer cekap saka sistem anti-tank dipandu saka generasi kapindho karo sistem panuntun dhumateng semi-otomatis, nalika nggawe sistem anti-tank cahya janjeni, ease saka nggunakake lan kamungkinan asor teka pisanan. Persyaratan penting liyane yaiku ngilangi watesan babagan panggunaan pemandangan wengi. Masalahe yaiku nalika nginstal tampilan wengi, ora mesthi bisa njamin pelacakan rudal normal sawise diluncurake lan kerja koordinasi karo koordinator optik (infra merah) saka peralatan panuntun ATGM. Pungkasan, syarat sing paling penting kanggo senjata anti-tank sing dipandu cahya anyar yaiku kanggo mesthekake kemungkinan gedhe kanggo nyerang Soviet paling anyar. tank.

Ing taun 1987, Korps Marinir, ora puas karo karakteristik ATGM Naga M47, miwiti program SRAW (Multipurpose Individual Munition / Short-Range Assault Weapon). ATGM anti-tank universal sing anyar uga kudu ngganti peluncur granat M72 LAW lan M136 / AT4. Akibaté, komplek nganggo FGM-172 SRAW jarak cendhak sing unik kanthi sistem panuntun inersia lair. Nalika diperlokaké saka iku, operator ora kudu nggawe pangaturan kanggo angin, suhu udhara. Rudal, sing dikontrol dening autopilot, kanthi otomatis ditahan ing garis pandang sing dipilih nalika diluncurake. Yen target obah, penembake diiringi tandha ngarahake ing mode entri data menyang autopilot sajrone rong detik, sawise diluncurake. Autopilot sajrone penerbangan kanthi otomatis nindakake sudut timbal menyang titik patemon, kanthi ngitung kacepetan. Mangkono, senjata-dhuwur tliti individu muncul ing pembuangan saka infanteri, operasi ing prinsip "geni lan lali." Lan proses ngluncurake roket malah luwih gampang tinimbang nembak saka peluncur granat, amarga ora perlu nggawe pangaturan kanggo jarak, kacepetan target lan angin sisih.

Senjata anti-tank infantri Amerika (bagean 5)

FGM-172 SRAW nganggo ATGM nganggo optik standar


Sadurunge diluncurake, rudal dipandu SRAW ATGM ana ing wadhah transportasi lan peluncuran sing disegel. TPK nduweni penglihatan optik kanthi pembesaran × 2,5, piranti kontrol proses peluncuran, indikator pangisian baterei, sandaran bahu lan gagang gawan. Uga, pemandangan wengi AN / PVS-17C bisa dipasang ing krenjang sing bisa dicopot kanthi cepet, sing, sawise ditembak, dibongkar lan digunakake ing senjata liyane. Dawane tabung peluncuran yaiku 870 mm, diametere 213 mm. Massa komplek tanpa pemandangan wengi yaiku 9,8 kg.


FGM-172 SRAW nganggo ATGM nganggo AN / PVS-17C wengi


Roket diusir saka tabung peluncuran kanthi mesin wiwitan kanthi kacepetan sing relatif kurang - 25 m / s. Thanks kanggo "wiwitan alus" ana kamungkinan kanggo njupuk saka spasi terlampir. Ing kasus iki, jarak saka plug mburi menyang tembok kudu paling sethithik 4,6 m, lan ambane kamar kudu paling sethithik 3,7 m. Shooting saka volume tertutup ditindakake kanthi kacamata lan headphone. Mesin utama diwiwiti kanthi jarak 5 m saka moncong. Kacepetan maksimal ing lintasan yaiku 300 m / s. Roket mabur kanthi jarak 500 m ing 2,25 s. Sawise diluncurake, roket 140-mm munggah ing sadhuwure garis pandang kanthi 2,7 m, hulu ledak sing bobote 3,116 kg digawe karo corong sing mbentuk inti impact saka tantalum, lan, miturut prinsip ngenani target, padha karo BGM-71F ATGM digunakake ing TOW 2B ATGM. Pangisian daya tempur diwiwiti kanthi sensor target non-kontak gabungan. Sing kalebu sensor magnetometric sing ndeteksi medan magnet tank, lan profiler laser sing ana ing sudut menyang sumbu longitudinal rudal, sing menehi prentah kanggo njeblug warhead sawise misil wis mabur ing tengah spasial target. .


Prinsip operasi sensor target non-kontak


Inti kejut sing dibentuk sawise jeblugan hulu ledak duweni efek ngrusak sing signifikan. Dilaporake yen sawise ngeculake waja ndhuwur sing relatif tipis, ana bolongan sing ngluwihi diameter roket. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngatasi masalah kanggo ngalahake tank modern, sing nduweni keamanan dhuwur ing proyeksi frontal. Kaya sing sampeyan ngerteni, peluncur granat Amerika M136 / AT4 lan Carl Gustaf M3 ora bisa njamin penetrasi waja frontal tank Rusia modern.

Cara nggunakake FGM-172 SRAW ATGM cukup prasaja. Kanggo nggawa senjata menyang posisi pertempuran, perlu kanggo mbukak kunci sekring sing ana ing tabung peluncuran. Sawise ndeteksi target, operator menehi tandha tandha lan ngaktifake baterei listrik piranti navigasi otomatis roket kanthi mencet tombol. Kanggo nangkep target, wektu diwenehake saka 2 nganti 12 s. Sajrone wektu iki, perlu diluncurake, yen baterei dibuwang, lan peluncuran roket dadi ora mungkin. Tuas wiwitan ora dikunci sawise sirkuit listrik diaktifake lan genggeman digawe, lan bisa ditembak.


Posisi njupuk prone, lungguh cross-legged, lungguh karo sikut ing dhengkul, dhengkul, ngadeg saka tutup.

Beda karo lampu M47 Dragon ATGM, sing dipecat saka posisi lungguh sing didhukung bipod, FGM-172 SRAW bisa dipecat kanthi cara sing padha karo peluncur granat M136 / AT4. Ngangkut SRAW ora beda karo peluncur granat sing bisa digunakake.


Pilihan mawa ATGM FGM-172 SRAW


Wiwitane, kompleks anti-tank SRAW dikembangake dening Loral Aeronutronic, nanging sabanjure kabeh hak produksi ditransfer menyang raksasa aerospace Lockheed Martin. Sajrone tes, sing diwiwiti ing taun 1989, ing jarak nganti 700 m, roket karo hulu ledak inert diluncurake ing tank sing obah kanthi kecepatan nganti 40 km / jam. Asil tes kasebut nyemangati, pimpinan tentara luwih seneng tuku peluncur granat AT4 sing luwih apik lan nyatakake minat marang peluncur granat Swedia sing bisa digunakake maneh Carl Gustaf M3.

Nalika ngrampungake ATGM, jumlah bagean roket kasebut dikurangi sacara signifikan saka luwih saka 1500 dadi 300. Akibaté, linuwih tambah lan biaya rada suda. Ing pungkasan taun 1994, USMC nandatangani kontrak kanggo pangembangan lan uji coba sistem anti-tank, sakcepete sawise iku, Loral Aeronutronic diserap dening Lockheed Martin. Ing taun 1997, tes militer kompleks, sing dikenal kanthi sebutan tentara FGM-172 SRAW, diwiwiti; ing Korps Marinir, dheweke nampa indeks MK 40 MOD 0 lan jeneng ora resmi Predator. Pangiriman kompleks serial menyang pasukan wis ditindakake wiwit taun 2002. Iku Originally ngrancang sing biaya siji-wektu ATGM ora ngluwihi $ 10, nanging ketoke, iku ora bisa kanggo ketemu parameter diwenehi. Nasib FGM-000 SRAW, sing disusun ing puncak Perang Dingin, kena pengaruh negatif saka pangurangan belanja pertahanan sing ana hubungane karo nyuda resiko konflik bersenjata antarane negara NATO lan Rusia. FGM-172 SRAW ATGM mestine kanggo ngganti peluncur granat siji-guna ing pasukan, lan miturut teori bisa dadi ing pembuangan saben prajurit. Nanging, biaya dhuwur lan nyuda drastis ing armada kendaraan lapis baja Russian mimpin kanggo kasunyatan sing wis ing 172 produksi serial saka siji-wektu sistem anti-tank mandegake. Miturut data sing diterbitake, USMC nampa kira-kira 2005 peluncur kanthi kompleks panggunaan tunggal sing dipandu. Bebarengan karo wiwitan pangiriman pertempuran FGM-1000 SRAW, pasukan kasebut nampa simulator latihan kanthi sensor laser lan blok memori sing ngrekam proses ngarahake lan tembak.



Informasi babagan status saiki FGM-172 SRAW cukup kontradiktif. Ing 2017, sistem anti-tank entheng ora ana ing dhaptar senjata Korps Marinir saiki. Ketoke, amarga risiko minimal tabrakan langsung karo kendaraan lapis baja mungsuh, komando Marinir luwih milih duwe peluncur granat sing bisa digunakake lan bisa digunakake maneh ing tautan "skuad-platoon", sanajan kemungkinan luwih murah kanggo obah. target waja. Wiwit saka tingkat perusahaan lan ndhuwur, panggunaan FGM-148 Javelin ATGM dianggep minangka senjata anti-tank modern. Ing wektu sing padha, sawetara sumber ngandhakake yen SRAW sing isih ana ing program MPV (Varian Multi-Tujuan) wis diowahi dadi senjata serbu FGM-172V, dirancang kanggo numpes benteng lapangan lan ngalahake kendaraan lapis baja ringan. Fuze tipe adaptif njeblug hulu ledak kanthi cepet yen kena beton, batu utawa waja, lan alon yen kena tanggul utawa karung wedhi. Rudal kasebut, dilengkapi hulu ledak dhuwur sing bisa mbledhos waja, dadi relevan sawise pasukan AS kacemplungake ing operasi tempur ing Afghanistan lan Irak. Ketoke, saiki, kabeh saham "bunker-proof" FGM-172В wis digunakake.

Ing wiwitan abad kaping 21, tentara Amerika nganggep akuisisi rudal serbu kanthi hulu ledak fragmentasi kumulatif tandem, sing dirancang kanggo nembus setengah meter saka beton bertulang. Sawise muatan kumulatif anjog pierced alangan, granat fragmentasi mabur menyang bolongan kawangun lan ndhelikake pasukan mungsuh. Tes varian kanthi hulu ledak tandem sukses, nanging amarga biaya rudal sing dipandu, komando tentara luwih milih tuku granat serbu serbu serbu M141 SMAW-D lan grenade universal M3 MAAWS sing bisa digunakake maneh kanthi macem-macem. amunisi.

Sakcepete sawise Adoption Komplek anti-tank cahya M47 Dragon, militer nuntut kanggo nambah kinerja. Wis ing taun 1978, komando Angkatan Darat AS ngrumusake sabdhoning teknis kanggo kabutuhan ATGM anyar sing njlentrehake kekurangan sistematis saka ATGM Naga, ing antarane sing dituduhake: ora bisa dipercaya, kemungkinan kurang target, penetrasi waja kurang, kesulitan ing nuntun rudal sawise diluncurake. Nyoba digawe ing agêng-80s kanggo nggawe modernisasi Dragon II ora mimpin kanggo asil sing dipengini, amarga, senadyan Tambah tipis ing kemungkinan hit, paling saka shortcomings saka versi asli ora bisa ngilangi. Kasunyatan manawa Dragon ATGM ora cocog karo tentara lan marinir babagan linuwih lan efektifitas ora dadi rahasia kanggo pimpinan perusahaan kompleks industri militer Amerika. Mulane, kanthi basis inisiatif lan ing kerangka program Tank Breaker (Rus. Tank Destroyer), sing diumumake ing 1978 dening Badan Riset lan Pengembangan Pertahanan Lanjut lan Pasukan Rudal Angkatan Darat AS, proyek dikembangake kanggo sistem anti-tank canggih. .

Miturut panemune militer AS, sistem anti-tank cahya generasi anyar kudune bobote ora luwih saka 15,8 kg ing posisi tempur, diluncurake saka pundhak, kanthi efektif nglawan tank utama Soviet modern sing dilengkapi proteksi dinamis, lan dadi. digunakake dening operator ing mode "geni lan lali". Dianggep manawa kanggo mesthekake kekalahan target sing dilindhungi banget, serangan kendaraan lapis baja bakal ditindakake saka ndhuwur, ngrusak waja ndhuwur sing rada tipis.

Hughes Aircraft lan Texas Instruments wis maju paling adoh ing nggawe sistem anti-tank anyar. Tes prototipe ATGM ditindakake ing taun 1984. Nanging, nggawe rudal dipandu ukuran cilik kanthi sistem panuntun sing bisa terus-terusan nglacak lan ngenali target lapis baja sing obah ing latar mburi terrain, preduli saka operator kasebut, dadi mokal ing taun 80-an. Nanging, karya ing arah iki diterusake, lan ing taun 1985 program AAWS-M (Advanced Antitank Weapon System Medium) diluncurake. Minangka bagéan saka program iki, iku iki envisaged kanggo nggawe Komplek siji senjata anti-tank dipandu, kang mestine kanggo ngganti cahya ATGM "Naga" lan abot "Tou".

Karya kasebut maju kanthi angel lan ditindakake ing pirang-pirang tahapan. Ing kasunyatan, sawise saben tataran, program iki ana ing verge saka mandeg, minangka bagean pinunjul saka Kepemimpinan tentara, tanggung jawab kanggo rearmament lan logistik, nolak introduksi saka majeng, nanging prestasi banget larang saka elektronik kompak modern. Para jenderal, sing kariré diwiwiti ing taun-taun Perang Korea, percaya yen senjata anti-tank paling apik yaiku artileri abot lan pengebom. Akibaté, program AAWS-M ditundha lan diterusake kaping pirang-pirang.

Malah ing tahap pemilihan kompetitif, Striker ATGM, sing diwenehake dening Raytheon Missile Systems, diilangi. Rudal Stryker dipecat saka tabung peluncuran sing bisa digunakake, sing dipasangake piranti penampakan televisi inframerah sing bisa dicopot, lan ngarahake tandha termal target. Sawise diluncurake, roket nggawe slide lan nyilem menyang tank saka ndhuwur. Waja iki ditembus dening warhead HEAT minangka asil saka hit langsung. Yen perlu, Stryker bisa digunakake nglawan target udara subsonik ing dhuwur. Path penerbangan dipilih dening penembake sadurunge diluncurake, gumantung saka jinis target sing ditembakake; kanggo iki, mekanisme pemicu dilengkapi saklar mode tembak sing cocog. Nalika nembak ing target stasioner sing ora ngetokake panas, panuntunan ditindakake ing mode semi-otomatis. Jupuk gambar target ditindakake dening operator kanthi mandiri, sawise GOS roket kasebut ngeling-eling posisi spasial target sing diwenehake. Massa kompleks ing posisi pertempuran yaiku 15,9 kg. Range peluncuran - kira-kira 2000 m. Penolakan saka ATGM universal Striker digandhengake karo biaya dhuwur, jarak peluncuran sing cendhak lan kekebalan gangguan sing kurang.

Minangka bagéan saka kompleks EFOGM (Enhanced Fiber Optic Guided Missile) saka Hughes Aircraft, rudal dipandu serat optik digunakake. Ing kompartemen maju ATGM, sing padha karo BGM-71D, ana kamera televisi, kanthi bantuan gambar saka rudal mabur dikirim liwat kabel serat optik menyang layar operator panuntun. . Wiwit wiwitan, EFOGM ATGM duwe tujuan ganda lan kudu ngatasi tank lan helikopter tempur. Serangan tank kudu ditindakake saka ndhuwur, menyang wilayah sing paling ora dilindhungi. Roket kasebut dikontrol dening operator nggunakake joystick. Amarga kontrol manual lan amarga massa lan dimensi sing gedhe banget, militer nolak kompleks iki. Ing pertengahan 90-an, kapentingan ing proyek kasebut urip maneh. Rudal YMGM-157V, dilengkapi sirah gabungan karo saluran televisi lan pencitraan termal, duwe jarak peluncuran luwih saka 10 km. Nanging, ATGM mandhek dadi hotspot, nampa nguripake multiply daya lan kabeh unsur diselehake ing sasis poto-propelled. Secara total, luwih saka 300 rudal dibangun kanggo uji coba, nanging kompleks kasebut ora tau mlebu layanan.

Nalika perusahaan industri militer Amerika ngelingi rudal anti-tank berteknologi tinggi lan peralatan kontrol, pimpinan tentara ngirim undhangan menyang mitra asing kanggo melu kompetisi. Produsen Eropa nampilake luwih primitif, nanging ing wektu sing padha, conto sing luwih murah. Perusahaan asing melu kompetisi: Aérospatiale Prancis lan Jerman Messerschmitt-Bölkow-Blohm karo Milan 2 lan Swedia Bofors Defense karo RBS 56 BILL ATGM.


Petungan ATGM RBS 56 RUU


Salah sawijining favorit kompetisi, amarga rekor biaya sing murah lan data bobot lan ukuran sing bisa ditampa, dianggep minangka PAL BB 77 ATGM, yaiku ATGM Naga sing ditingkatake ing Swiss. Komplek iki murah banget, ora mbutuhake peluncuran jalur produksi anyar lan latihan maneh personel.


Shooter karo ATGM PAL BB 77


Nanging, ATGM generasi kapindho kanthi sistem panuntun semi-otomatis lan rudal sing dipandu kabel, sanajan ana sawetara kaluwihan tinimbang ATGM TOW lan Naga sing ana, ora bisa dianggep janjeni. Minangka langkah sauntara, ing 1992 diputusake kanggo nampa upgrade Dragon 2 ATGM lan terus nambah TOW-2.

Miturut asil tes, syarat kanggo ATGM cahya sing janjeni wis ditemtokake. Bebarengan karo survivability dhuwur saka kru ing paprangan, kemampuan kanggo njamin asor saka tank Soviet modern ana ing prioritas utama. Ana uga syarat kanggo peluncuran "alus" lan kemungkinan nggunakake peralatan unit command-launch kanggo ngawasi lapangan lan ngrampungake tugas pengintaian kabeh dina.

Sawise proses nggoleki sing dawa, TopKick LBR ATGM (Eng. Top Kick Laser Beam Rider - serangan saka ndhuwur kanthi panuntun sinar laser) saka Ford Aerospace lan General Dynamics tekan final kompetisi. Komplek iki ngalami évolusi saka MANPADS dipandu laser SABER (Eng. Stinger Alternate Beam Rider - Stinger karo panuntun dhumateng sinar alternatif).

A pluru relatif prasaja lan inexpensive, dipandu dening cara "laser trail", tekan target saka ndhuwur nalika warhead pindho njeblug karo tatanan saka "inti kejut". Keuntungan saka TopKick LBR yaiku biaya sing relatif murah, gampang digunakake, ergonomis lan kecepatan penerbangan dhuwur saka ATGM, sing diwarisake saka MANPADS. Bobot ATGM ing posisi tempur yaiku 20,2 kg. Jangkauan peluncuran sing dituju - luwih saka 3000 m. TopKick LBR ATGM duweni potensi gedhe kanggo pangembangan lan suwene dadi pesaing utama kanggo kamenangan ing program AAWS-M.


TopKick LBR ATGM nalika tes lapangan ing taun 1987


Nanging, komplek kanthi panuntun sinar laser mung bisa nggayuh target ing zona line-of-sight, dene operator ATGM kudu terus-terusan njaga obyek kasebut. Kritikus nyatakake yen radiasi laser minangka faktor unmasking lan sistem kanthi akurasi dhuwur bisa diinstal ing tank modern sing nemtokake arah menyang sumber radiasi lan kanthi otomatis ngarahake senjata menyang arah kasebut. Kajaba iku, countermeasures standar nalika tank disinari karo laser kanggo njupuk granat kumelun lan nyetel sandiworo sing impenetrable kanggo radiation koheren.

Akibaté, juara kompetisi yaiku ATGM, digawe dening Texas Instruments, sing banjur nampa sebutan FGM-148 Javelin (Eng. Javelin - tombak, dart), nganti dilebokake ing layanan, dikenal minangka TI. AAWS-M. ATGM serial pisanan saka generasi kaping 3 makaryakke ing mode "geni lan lali" lan paling cedhak karo views saka militèr AS ing sistem anti-tank cahya modern.


ATGM TI AAWS-M ing uji coba ing taun 1990


Sawise keputusan resmi kanggo nggunakake FGM-148 Javelin menyang layanan ing taun 1996, Texas Instruments ora bisa nindakake kewajiban, njamin kualitas sing tepat lan konfirmasi karakteristik sistem anti-tank sing dituduhake ing tes kasebut. Iki kedadeyan amarga kahanan finansial sing angel lan ora sampurna ing basis produksi perusahaan. Pesaing sing kalah ing kompetisi, nanging duwe kesempatan finansial sing paling apik, nindakake kabeh kanggo "nyopot sepotong kue" saka pesenan militer multibillion-dollar. Minangka asil intrik lan lobi, bisnis roket Texas Instruments dijupuk dening Raytheon, sing bisa mbayar investasi modal skala gedhe lan tuku kabeh sing ana gandhengane karo produksi sistem anti-tank Javelin, kalebu kabeh staf teknik lan buruh teknis. Ing wektu sing padha, pangembangan Raytheon dhewe digunakake lan owah-owahan sing signifikan ditindakake kanggo desain unit kontrol lan peluncuran.

FGM-148 Javelin ATGM nggunakake rudal homing inframerah sing digawe adhem sing dilengkapi sekring dual-mode kanthi sensor target kontak lan jarak.



Kekalahan kendaraan lapis baja mungsuh bisa ditindakake kanthi tabrakan langsung karo target utawa nalika bledug tandem kumulatif sing kuat ing papan sing dhuwur ing ndhuwur. Sadurunge diluncurake, operator ATGM ing mode ndeleng liwat saluran sirah homing, nggunakake pigura ruang lingkup sing bisa diatur kanthi dhuwur lan jembar, nangkep target. Posisi target ing pigura digunakake dening sistem panuntun dhumateng kanggo generate sinyal kontrol kanggo lumahing kontrol. Sistem gyroscopic ngarahake GOS menyang target lan ngilangi kemungkinan ngluwihi lapangan pandang. Pencari roket nggunakake optik berbasis seng sulfida sing transparan kanggo radiasi infra merah kanthi dawa gelombang nganti 12 mikron lan prosesor sing beroperasi kanthi frekuensi 3,2 MHz. Miturut informasi sing kasedhiya ing situs resmi Lockheed Martin, kemungkinan akuisisi target tanpa ana gangguan yaiku 94%. Njupuk gambar saka pencari ATGM njupuk Panggonan ing kacepetan 180 pigura per detik.


Tata letak internal Javelin ATGM


Proses akuisisi lan nelusuri nggunakake algoritma basis analisis korélasi kanthi template target sing terus dianyari kanggo ngenali lan njaga kontak kanthi otomatis karo target. Dilaporake manawa pangenalan target bisa ditindakake ing kahanan khas medan perang, ing ngarsane geni lan layar kumelun sing kapisah, diatur kanthi cara biasa sing kasedhiya ing kendaraan lapis baja. Nanging, ing kasus iki, kemungkinan panangkepan bisa dikurangi dadi 30%.

Lintasan penerbangan Javelin ATGM dirancang kanthi cara supaya ora ngrusak kompleks proteksi aktif Drozd kanthi pecahan saka unsur sing nggegirisi. Ing pungkasan taun 80-an, informasi babagan KAZ Soviet iki dipikolehi dening intelijen Amerika lan dianggep nalika nggawe sistem anti-tank sing janjeni.


Jalur penerbangan Javelin ATGM gumantung saka jarak peluncuran


Kanggo nambah kemungkinan nabrak tank modern, serangan kasebut ditindakake saka arah sing paling ora dilindhungi - saka ndhuwur. Ing kasus iki, sudut penerbangan roket relatif marang cakrawala bisa beda-beda saka 0 ° nganti 40 °. Nalika diperlokaké ing sawetara maksimum roket munggah menyang dhuwur 160 m. Miturut pabrikan, seng nembus waja saka warhead bobot 8,4 kg - 800 mm konco pangayoman dinamis. Nanging, sawetara peneliti nuduhake yen ing kasunyatan kekandelan saka waja podho penetrated bisa kurang saka 200 mm. Nanging, ing kasus ngengingi target saka ndhuwur, iki ora masalah. Mangkono, kekandelan waja saka gendheng menara paling umum tank T-72 Russian - 40 mm.

Ragu-ragu babagan penetrasi waja nyata saka Javelin ATGM amarga rudal nduweni kaliber sing relatif cilik - 127 mm. Dawa saka jet kumulatif kawangun sak detonation saka warhead langsung gumantung ing diameteripun saka corong kumulatif lan, minangka aturan, ora ngluwihi kaping papat Nilai saka kaliber ATGM. Kekandelan saka waja pierced uga banget gumantung ing materi saka kang lining corong kumulatif digawe. Ing Javelin, lapisan molibdenum, sing 30% luwih padhet tinimbang wesi, mung digunakake ing pre-charge, dirancang kanggo nembus piring perlindungan dinamis. Lapisan muatan utama digawe saka tembaga, sing mung 10% luwih padhet tinimbang wesi. Ing taun 2013, roket kanthi "hulu ledak universal" diuji, kanthi muatan utama sing dilapisi molibdenum. Thanks kanggo iki, iku bisa kanggo nambah seng nembus waja. Jaket fragmentasi uga diselehake ing sekitar muatan utama, nggawe lapangan fragmentasi kaping pindho luwih gedhe.

Awit kita wis ndemek warhead kumulatif, aku pengin ngilangi mitos sing ana gandhengane. Ing komentar ing publikasi sadurunge babagan senjata anti-tank infantri Amerika, sawetara pembaca, ing antarane faktor sing ngrusak saka muatan berbentuk sing mengaruhi kru tank nalika nembus proteksi waja, nyatakake gelombang kejut sing mesthine ngasilake tekanan dhuwur ing pertempuran. kendaraan, sing nyebabake kejut cangkang kabeh kru lan nyuda kemampuan tempur. Ing laku, iki kedadeyan nalika amunisi kumulatif kena mobil kanthi proteksi antipeluru sing entheng. Waja lancip mung break liwat minangka asil saka bledosan daya karo kapasitas saka sawetara kilogram TNT. Asil sing padha bisa dipikolehi nalika kena amunisi fragmentasi sing mbledhos kanthi daya sing padha. Nalika kapapar waja tank kandel, karusakan saka target sing dilindhungi digayuh kanthi tumindak jet kumulatif diameter cilik sing dibentuk saka bahan lapisan corong kumulatif. Jet kumulatif nggawe tekanan sawetara ton saben centimeter kothak, sing kaping pirang-pirang ngluwihi kekuatan ngasilake logam lan nyurung bolongan cilik ing waja. Jeblugan saka muatan shaped ana ing sawetara kadohan kanggo waja, lan tatanan final saka jet lan introduksi menyang waja wis digawa metu sawise gelombang kejut wis ilang. Mangkono, tekanan lan suhu sing gedhe banget ora bisa nembus bolongan cilik lan dadi faktor ngrusak sing signifikan. Sajrone tes lapangan saka warhead HEAT, alat ukur sing diselehake ing jero tank ora ngrekam lompat sing signifikan ing tekanan lan suhu sawise penetrasi waja dening jet HEAT, sing bisa duwe pengaruh sing signifikan marang kru. Faktor ngrusak utama saka muatan shaped ambruk mati pecahan waja lan irungnya panas saka jet kumulatif. Yen pecahan waja lan irungnya mlebu ing amunisi lan bahan bakar lan pelumas ing jero tank, bisa njeblug lan murub. Yen jet kumulatif lan pecahan waja ora kenek wong, ngisi geni-mbledhos lan peralatan kritis tank, banjur bejat liwat waja karo daya shaped uga ora mateni kendaraan tempur. Lan ing babagan iki, hulu ledak Javelin HEAT ora beda karo ATGM liyane.

Rudal anti-tank Javelin dikirim menyang pasukan ing transportasi sing disegel lan wadhah peluncuran sing digawe saka karbon sing diresapi resin epoksi, disambungake menyang unit komando lan peluncuran kanthi konektor listrik sadurunge diluncurake. Umur rak roket ing wadhah yaiku 10 taun. A silinder karo gas cooling lan baterei nganggo dipasang ing TPK. Pendinginan saka GOS bisa ditindakake sajrone 10 detik. Wektu operasi baterei listrik paling sethithik 4 menit. Yen silinder refrigerant wis digunakake lan sumber daya saka unsur sumber daya wis entek, padha kudu diganti.

Bobot saka modifikasi FGM-148 Block 1 siap digunakake yaiku 15,5 kg. Bobot roket - 10,128 kg, dawa - 1083 mm. Massa kompleks ing posisi pertempuran yaiku 22,3 kg. Jangkauan peluncuran maksimal yaiku 2500 m, minimal nalika ditembak ing lintasan sing rata yaiku 75 m. Nalika nyerang saka ndhuwur, jarak peluncuran minimal yaiku 150 meter. Wektu penerbangan ATGM ing mode serangan saka ndhuwur, nalika diperlokaké ing sawetara maksimum - 19 s. Kacepetan penerbangan maksimal roket yaiku -190 m / s.


FGM-148 Javelin ATGM printah lan unit peluncuran karo ATGM docked


Blok printah lan peluncuran digawe saka paduan ringan kanthi pigura digawe saka busa tahan impact. Bobot 6,8 kg lan nduweni baterei lithium dhewe saka ATGM. Pandangan optik 4-lipat kanthi sudut pandang 6,4x4,8 ° dirancang kanggo ngarahake target ing wayah awan. Pandangan dina minangka sistem optik teleskopik lan ngidini sampeyan nindakake telusuran awal kanggo target nalika daya mati.



Kanggo mindhah ATGM saka lelungan menyang posisi pertempuran, wadhah transportasi lan peluncuran kanthi rudal dipasang karo unit peluncuran kontrol. Sawise iku, tutup mburi TPK dicopot, sumber daya kompleks diwiwiti lan GOS digawe adhem. Kanggo nggawa kompleks menyang mode akuisisi target, sampeyan kudu ngaktifake saluran pencitraan termal kabeh dina kanthi resolusi 240x480. Ing kahanan kerja, matriks imager termal digawe adhem dening cooler ukuran cilik adhedhasar efek Joule-Thomson. Wiwit 2013, kiriman modifikasi anyar KBP wis ditindakake, ing ngendi saluran awan optik diganti karo kamera 5 Mpx, panrima GPS lan rangefinder laser uga wis diinstal, lan stasiun radio sing dibangun ditambahake kanggo ngganti data babagan koordinat target lan nambah interaksi antarane petungan ATGM. Nindakake lan pangopènan Javelin ditindakake dening rong anggota kru tempur - operator gunner lan operator amunisi. Yen perlu, KBP kanthi ATGM sing dipasang bisa diangkut kanthi jarak sing cendhak lan digunakake dening wong siji.



Minangka wis kasebut, FGM-148 Javelin utamané dikembangaké kanggo ngganti ATGM karo M47 Dragon sistem panuntun dhumateng semi-otomatis. Dibandhingake karo Dragon ATGM, Komplek Javelin duwe sawetara kaluwihan sing signifikan. Boten kados Komplek Naga, kang murub utamané ing posisi lungguh gumantung ing bipod, kang ora tansah trep, rudal Javelin bisa dibukak saka sembarang posisi: lungguh, kneeling, ngadeg lan lying mudhun. Ing wektu sing padha, dicathet yen kanggo fiksasi stabil kompleks sajrone akuisisi target nalika ditembak nalika ngadeg, operator ATGM kudu cukup kuwat. Nalika miwiti saka posisi rawan, penembake kudu mbayar manungsa waé kanggo mesthekake yen sikil ora tiba ing exhaust engine wiwitan. Thanks kanggo operasi ing mode "geni-lan-lali", operator sawise peluncuran rudal duwe kesempatan kanggo langsung ninggalake posisi pertempuran, kang nambah survivability pertempuran kru lan ngijini sampeyan kanggo langsung reload. Sistem panuntun rudal adhedhasar gambar termal target ngilangi kabutuhan pencahayaan aktif lan pelacakan target. Panggunaan motor wiwitan kanthi sistem wiwitan sing alus lan motor penyangga asap sing sithik nyebabake deteksi peluncuran utawa rudal nalika penerbangan. Peluncuran roket "Alus" nyuda zona bebaya ing mburi tabung peluncuran lan ngidini diluncurake saka papan sing terbatas. Sawise roket diluncurake dening booster peluncuran saka TPK, mesin utama diluncurake ing jarak sing aman kanggo pitungan. Gagal pitungan utawa unit kontrol sawise peluncuran rudal ora mengaruhi kemungkinan tekan target.


Jalur penerbangan roket sanalika sawise diluncurake


Thanks kanggo nggunakake warhead tandem kuat lan mode serangan overhead, Javelin wis tambah efektifitas lan bisa kasil digunakake marang jinis paling modern saka kendaraan wojo. Jangkoan Javelin kira-kira 2,5 kaping luwih gedhe tinimbang Dragon ATGM. Tugas tambahan kanggo petungan FGM-148 Javelin ATGM yaiku perang nglawan helikopter tempur. Anane alat telusuran target standar sing canggih ndadekake bisa ndeteksi target ing kondisi cuaca sing ora becik lan ing wayah wengi. Yen perlu, unit command-launch tanpa ATGM bisa digunakake minangka sarana pengintaian lan pengawasan.



Bobot lan dimensi sing relatif cilik nggawe komplek kasebut pancen portabel lan bisa, yen perlu, bisa digunakake karo penembake siji, lan digunakake ing tautan "skuad-platoon". Saben Pasukan Senapan Infantri Mekanis Angkatan Darat AS bisa duwe siji ATGM, lan ing brigade infantri, Javelin digunakake ing tingkat platun.

Baptisan geni Javelin FGM-148 ditindakake sawisé invasi AS ing Irak ing taun 2003. Sanajan ing tes militèr kontrol ing sawetara kahanan, minangka asil saka 32 diluncurake, iku bisa kanggo mencet 31 target lan entuk hits ing 94% saka diluncurake, ing kahanan pertempuran efektifitas saka Komplek iki luwih murah, kang utamané amarga suhu. owah-owahan ing lanskap lan ora bisa operator kanggo ndeteksi target ing wektu. Ing wektu sing padha, adhedhasar asil panggunaan pertempuran, disimpulake manawa anane sistem anti-tank Javelin ing komposisi kelompok serangan lan pengintaian bersenjata sing relatif cilik lan entheng ngidini dheweke bisa nglawan mungsuh, sing duwe armor. kendaraan ing pembuangan. Tuladhanipun inggih punika paprangan ing Irak lor ingkang kadadosan tanggal 6 April 2003. Ing dina iku, klompok seluler AS saka Brigade Airborne 173rd, sing cacahe udakara 100 wong, obah ing kendaraan HMMWV, nyoba golek celah ing posisi Divisi Infanteri Irak kaping 4. Ing dalan menyang Debacka Pass, Amerika padha murub, lan kendaraan waja Irak wiwit maju menyang arah. Sajrone perang, ngluncurake 19 Javelin ATGM, bisa numpes 14 target. Kalebu rong tank T-55, wolung traktor waja MT-LB lan papat truk tentara. Nanging, Amerika dhewe kudu mundur sawise wiwitan meriam meriam, lan titik balik ing perang teka sawise pesawat makarya ing posisi Irak. Ing wektu sing padha, bagean saka pasukan Amerika lan wong Kurdi sing ramah diserang dening para pengebom dhewe.

Nanging, kaya senjata liyane, FGM-148 Javelin ora tanpa cacat, sing, kaya sing sampeyan ngerteni, minangka kelanjutan saka manfaat. Panganggone pemandangan imaging termal lan IR-GOS ngetrapake sawetara watesan. Kualitas output gambar saka imager termal bisa rusak banget ing kahanan bledug dhuwur, asap, udan lan kabut. Sensitivitas kanggo gangguan sing diatur ing kisaran IR lan langkah-langkah kanggo nyuda visibilitas termal utawa ngrusak potret termal target. Efektivitas sistem anti-tank Javelin dikurangi kanthi signifikan nalika nggunakake granat kumelun. Panggunaan aerosol modern kanthi partikel logam ndadekake bisa mblokir kemampuan imager termal. Adhedhasar pengalaman nggunakake tempur sistem anti-tank ing wilayah ara-ara samun, ing wayah esuk lan sore, nalika suhu ing saubengé owah kanthi cepet, bisa uga ana kahanan nalika akuisisi target angel banget amarga kurang kontras suhu. Sumber manca nuduhake yen, adhedhasar statistik panggunaan Javelin FGM-148 ing pertempuran, efektifitas peluncuran antara 50 nganti 75%.

Sanajan komplek kasebut dianggep hotspot, mokal kanggo ngeterake ing posisi tempur kanthi wadhah kanthi rudal lan unit kontrol lan peluncuran sing disambungake kanthi jarak sing adoh. Docking ATGM lan CPB ditindakake sadurunge nggunakake ATGM ing medan perang. Supaya imager termal saka kontrol lan unit wiwitan kanggo ngetik mode operasi, iku perlu ing negara ing bab 2 menit. Sadurunge ngetokake ATGM, sing golek kudu digawe adhem. Kanthi cooling pancet diuripake lan konsumsi gas sing dikompres, silinder kudu diganti lan HOS digawe adhem maneh. Iki banget mbatesi kemampuan kanggo njupuk target sing tiba-tiba muncul lan menehi kesempatan kanggo ndhelikake ing mburi terrain utawa bangunan. Sawise diluncurake, ora bisa mbenerake jalur penerbangan ATGM. Sanajan ana kemungkinan teori kanggo nglawan target udhara kanthi dhuwur lan kacepetan rendah, ora ana rudal khusus kanthi sensor detonasi jarak jauh kanggo Javelin, mula mung serangan langsung sing dibutuhake kanggo numpes UAV utawa helikopter. Versi paling anyar saka kompleks Javelin FGM-148 dilengkapi karo rangefinder laser, sing, miturut pangembang, kudu nambah efisiensi aplikasi kasebut. Nanging, tank modern ajeg dilengkapi sensor iradiasi laser, miturut sinyal kang granat kumelun otomatis murub lan koordinat saka sumber radiation ditemtokake. Javelin ATGM uga dikritik amarga sawetara peluncuran sing relatif cendhak, minangka salah sawijining alasan utama kenapa Tou ATGM tetep ing layanan ing Amerika Serikat. Lan, mbokmenawa, kelemahane sing paling penting yaiku biaya kompleks sing akeh banget. Ing 2014, rega Javelin ATGM sing dituku dening tentara yaiku $ 160, lan biaya unit kontrol padha. Ing wiwitan taun 000, Angkatan Darat AS wis entuk 2016 misil lan 28261 unit komando lan peluncuran. Sampeyan kudu eling yen rega tank T-7771 utawa T-55 sing siap tempur ing konfigurasi dhasar ing pasar senjata donya yaiku $ 62-100 ewu, mula, biaya kompleks Javelin bisa 150-2 kaping luwih dhuwur tinimbang biaya target sing dirusak. Secara total, wiwit wiwitan pembangunan, luwih saka $ 3 milyar wis digunakake kanggo nggawe lan produksi sistem anti-tank Javelin, Nanging, produksi sistem anti-tank terus. Ing pungkasan taun 5, Angkatan Darat AS lan Korps Marinir wis tuku luwih saka 2015 bantalan peluncuran lan luwih saka 8000 misil. Wiwit taun 30, 000 CPB lan 2002 ATGM wis diekspor.

Perbaikan kompleks kasebut ditindakake kanthi arah nambah karakteristik sensitivitas lan kakebalan gangguan saka pencari rudal lan imager termal saka unit kontrol lan peluncuran, nambah linuwih lan penetrasi waja. Ana informasi sing dites ing 2015 rudal kanthi jarak peluncuran nganti 4750 m. Uga, rudal universal kanthi sekring jarak dual-mode bisa digawe kanggo kompleks Javelin, sing bakal nambah kemungkinan tekan target udara.

Miturut bahan kasebut:
http://www.designation-systems.net/dusrm/m-172.html
http://shooting-iron.ru/load/223-1-0-309
https://www.army-technology.com/projects/
http://www.dogswar.ru/strelkovoe-oryjie/granatomety/4136-protivotankovyi-rake.htm
https://ru.scribd.com/document/36175717/Tm-10687a-Or-c-Sraw-Predator-Mk40
http://i.ebayimg.com/images/g/JEEAAOSwTA9X2FeD/s-l1600.jpg
http://chainlinkandconcrete.blogspot.ru/2017/10/the-m47-dragon-anti-tank-rocket-launcher.html
https://militaryreview.su/288-fgm-148-javelin-v-detalyah.html
http://www.bundesheer.at/truppendienst/ausgaben/artikel.php?id=745
https://missilethreat.csis.org/javelin-missile-hits-targets-beyond-current-maximum-range-during-tests/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    30 Mei 2018 15:38
    Para jenderal, sing kariré diwiwiti ing taun-taun Perang Korea, percaya yen senjata anti-tank paling apik yaiku artileri abot lan pengebom.

    Inggih, jenderal tansah nyiapake perang ing ngendi dheweke dadi letnan.
    Matur nuwun kanggo artikel, menarik. Sinau kathah.
    1. +5
      31 Mei 2018 07:39
      Quote: Amur
      Matur nuwun kanggo artikel, menarik. Sinau kathah.

      Bongo ing dhaptar - kabeh rinci lan menarik. apik
  2. +8
    30 Mei 2018 16:39
    Aku menek menyang Wikipedia lan gasped, Amerika Serikat wis dadi akeh program ATGM ing periode 1960-1980, sing tekan tes lapangan, bab wolung, lan meh kabeh karo homing. Yen mung penulis uga bakal njlèntrèhaké kene, lan sampeyan bisa enggal-enggal gawe buku pedoman kanggo pasukan Darat.Matur nuwun sanget.
    1. + 15
      31 Mei 2018 02:58
      Kutipan saka merkava-2bet
      Aku menek menyang Wikipedia lan gasped, Amerika Serikat wis dadi akeh program ATGM ing periode 1960-1980, sing tekan tes lapangan, bab wolung, lan meh kabeh karo homing. Yen mung penulis uga bakal njlèntrèhaké kene, lan sampeyan bisa enggal-enggal gawe buku pedoman kanggo pasukan Darat.Matur nuwun sanget.

      Pitakonan angel ... wong sing bakal narik kawigaten ing situs kasebut bisa diitung nganggo driji lan ora bisa nangkep immensity. Penulis Sejatine nulis "kanggo nyawa", lan nyoba kanggo nindakake ing cara sing bakal menarik kanggo nonton. Sergei wis reviews unik lan menarik saka lapangan latihan Amérika, kang ora ana siji wis ditulis ing Rusia sadurunge. Kanggo ngumpulake materi, aku kudu shovel akeh sumber basa Inggris. Nanging maca umum ora sok dong mirsani iki, ora kasengsem. Dadi "ngeduk jero banget" mbokmenawa ora ana gunane. Artikel babagan Ukraina, babagan "kita luwih kuwat tinimbang sadurunge", babagan "minoritas seksual ing tentara Amerika", "kekejaman Israel marang wong Arab sing apes" lan publikasi kelas rendah sing padha populer.
      1. +4
        31 Mei 2018 03:54
        Aku setuju karo sampeyan, nanging nalika kabeh jinis ghouls lan imbeciles wiwit mbukak cangkeme lan njerit yen dheweke spesialis, banjur tentara meriem abot teka, lan iki karya penulis sing teliti banget, kanthi rinci lan akurat. ngirim buku lan buku teks muspra ing forum liyane kanggo kasus kaya mengkono, supaya utamané violently poke ing pasuryan karo bantahan lan kasunyatan. ingkang kula hormati sanget, mila kula yakin mayoritas ing ngriki badhe nampi karya ingkang wiyar lan akurat.Matur nuwun malih dhumateng panyerat saha kula ngarepaken karya-karya enggal.
        1. + 13
          31 Mei 2018 04:52
          Kutipan saka merkava-2bet
          Aku setuju karo sampeyan, nanging nalika kabeh jinis ghouls lan imbeciles wiwit mbukak cangkeme lan njerit yen dheweke spesialis, banjur tentara meriem abot teka, lan iki karya banget scrupulous saka penulis, kanthi rinci lan akurasi.

          Sampeyan isih ora bakal mbuktekaken apa-apa kanggo "wong bodho". ora Ing bagean sing darmabakti kanggo sistem anti-tank Tou, "spesialis" kasebut nuntut bukti dokumenter yen tank T-90 bisa ditabrak dening kompleks iki, sanajan ana cukup video ing jaringan kanthi tank jinis iki diantrekake lan diobong. ing ATS.
          Kutipan saka merkava-2bet
          Ya, aku ngakoni manawa akeh sing ora mbutuhake akurasi kasebut, nanging situs iki minangka salah sawijining rong sing aku hormati, mula aku mikir yen mayoritas ing kene bakal nampa karya sing ekstensif lan akurat. Thanks maneh kanggo penulis lan aku ndeleng maju kanggo karya anyar.

          Thanks kanggo tembung apik! Aku pengin ngarep-arep situs web Military Review bakal terus dadi sumber resmi.
          1. +5
            31 Mei 2018 07:43
            Kutipan saka Bongo.
            Thanks kanggo tembung apik! Aku pengin ngarep-arep situs web Military Review bakal terus dadi sumber resmi.

            Serega - Aku gabung karo tembung saka kanca Yahudi, lan aku pengin sampeyan luwih sabar! nglirik Aja ninggalake kita, oke? ombenan
            1. +8
              31 Mei 2018 07:51
              Kutipan: Ingvar 72
              Serega - Aku gabung karo tembung saka kanca Yahudi, lan aku pengin sampeyan luwih sabar!
              Ana wayahe sabar entek. Thanks kanggo "kanca gelut" lan maca sing cukup kanggo dhukungan. Tanpa sampeyan, aku mbokmenawa wis nilar bisnis iki!
              Kutipan: Ingvar 72
              Aja ninggalake kita, oke?

              Nah, ing ngendi kita tanpa saben liyane? ombenan
              1. +5
                31 Mei 2018 07:53
                Kutipan saka Bongo.
                Ana wektu nalika sabar entek

                Dadi aku mung ngomong babagan iki. Lan kanggo kancaku sing berjuang saka aku lan ing absen saka kabeh pembaca VO sing nyukupi - MATUR NUWUN!
                1. +5
                  31 Mei 2018 08:19
                  Kutipan: Ingvar 72
                  Dadi aku mung ngomong babagan iki. Lan kanggo kancaku sing berjuang saka aku lan ing absen saka kabeh pembaca VO sing nyukupi - MATUR NUWUN!

                  Matur nuwun Igor! Aku mesthi bakal nerusake! Kajaba, mesthi, nganti sore, dheweke dhewe ora katon ing VO.
              2. +6
                31 Mei 2018 08:23
                Kutipan saka Bongo.
                Serega - Aku gabung karo tembung saka kanca Yahudi, lan aku pengin sampeyan luwih sabar!

                Sergey. Aku uga melu, rampung karo pangguna forum ndhuwur. Ora ana perang tanpa kerugian, lan ora ana peralatan sing ora bisa dirusak lan waja sing ora bisa ditembus.
                Lan kanggo VO, saiki ana luwih saka siji VO ing posisi iki. Kanggo maca sing seger lan menarik, sampeyan kudu nggawe upaya sing signifikan kanggo nemokake sing menarik.
                1. +9
                  31 Mei 2018 08:27
                  Quote: Amur
                  Lan kanggo VO, saiki ana luwih saka siji VO ing posisi iki. Kanggo maca sing seger lan menarik, sampeyan kudu nggawe upaya sing signifikan kanggo nemokake sing menarik.

                  Nikolay, iki sedih. Ing kegilaan "urya-patriotisme" kualitas informasi sing diterbitake asring ninggalake akeh sing dikarepake. Saiki aku nulis babagan pertahanan udara Suriah lan prospek pasokan sistem pertahanan udara S-300P ing kana. Aku njupuk topik iki, amarga aku kesel maca omong kosong saka tulisan "ahli", kalebu babagan "sistem ABM" sing ana ing Kuriles. wassat
                  1. +6
                    31 Mei 2018 08:57
                    Kutipan saka Bongo.
                    Nikolay, iki sedih. Ing kegilaan "urya-patriotisme" kualitas informasi sing diterbitake asring ninggalake akeh sing dikarepake.

                    Ya, yen ana crumbs nalar ing urya-patriotisme iki. Lha wong ora gelem mikir. Iki minangka tembung Henry Ford: "Sing paling angel ing jagad iki yaiku mikir nganggo sirah sampeyan dhewe. Mesthine mung sawetara wong sing nindakake." Mangkono uga saiki, lan sing utama dudu utek ing sirah, nanging basa, kaya ing lonceng, nanging ing lonceng sing luwih gedhe, supaya omong kosongmu keprungu ngluwihi alas, ngluwihi segara. .
                    Mbokmenawa pahala sampeyan, uga, sawetara penulis liyane, yaiku situs kasebut duwe identitas dhewe lan kanggo iki sampeyan pindhah menyang situs kasebut.
  3. +4
    30 Mei 2018 20:31
    Hmm. Yankees ing repertoire: saka marem lan massive, sanajan ora tansah deshman (recoilless, RPG, ATGM), kanggo eksklusif Ultra-modern, nanging ing wektu sing padha kaya Ultra-larang, nuntut lan, amarga iki - kontroversial - kanggo menehi ijo kuwi kanggo "Papuans" padha amfibi bakal cokotan karo tangan gundhul, nanging ora cokotan, supaya ana isih sethitik pangertèn (amarga sampeyan kudu bisa kanggo - video operasional bab barmaley lan macem-macem gerilyawan, squinting malah karo SD kaya slingshot "sevens" lan "bassoons / kompetisi", ana akeh ing Web).
    karo uv. hi
    Materi kepungkur babagan Swedia ing tentara Amerika lan conto sing ora ana ing seri kasebut amarga dheweke pancen apik banget. apik
  4. +7
    30 Mei 2018 21:59
    Minangka tansah, aku maca ing siji ambegan, thanks Sergey
    1. Komentar wis dibusak.
  5. +2
    31 Mei 2018 09:08
    Miturut pendapatku Javelin larang banget lan rumit. Iku luwih apik kanggo duwe ATGM liwat-the-horizon lan kanggo paprangan kanggo menakake ATGM generasi kapindho sabisa. Kene sampeyan mbokmenawa bisa dibagi shooting dadi loro. Siji nomer pitungan saka pundhak ngluncurake roket, lan nomer loro ngarahake pandelengan. Lan nggawe wulu kanggo roket kanthi cara sing gravitasi dhewe tetep ing posisi siji, sampeyan bisa nindakake tanpa gyroscope, lan peralatan panuntun dhumateng ora bakal rumit.
    1. 0
      31 Mei 2018 22:10
      Rudal Javelin larang amarga nggunakake kamera IR sing paling canggih.
      1. +5
        1 Juni 2018 03:42
        Kutipan: Vadim237
        Rudal Javelin larang amarga nggunakake kamera IR sing paling canggih.

        Aku njamin sampeyan, dudu sing paling canggih ora Raytheon nawakake pencari gabungan anyar kanthi desain dhewe, sing diduga terus-terusan ndeleng target kasebut kanthi latar mburi geni lan asap. Nanging biaya kasebut nggumunake.
      2. -2
        2 Juni 2018 15:46
        Kamera IR mung mripat. Nanging apa jenis otak glethakaken, iki pitakonan liyane. Aku mikir ana otak kurang saka serangga. Serangga, sanajan padha mati amarga kabodhoan, multiply ing nomer uncountable. Miturut cara, ana video saka Suriah nalika tank drive mudhun dalan lan ndhelikake konco omah. Gunner ndadékaké rudal ing advance, ngerti sing tank bakal katon maneh, lan hits. Apa Javelin bisa nindakake iki?
        1. +4
          3 Juni 2018 03:25
          Kutipan: Denimaks
          Kamera IR mung mripat. Nanging apa jenis otak glethakaken, iki pitakonan liyane. Aku mikir ana otak kurang saka serangga.

          Prosesor ing wektu nggawe ATGM ora ala, aku ora njlèntrèhaké kanthi rinci babagan desain roket lan karakteristik ngisi elektronik, amarga iki ora pati penting kanggo sapa waé. Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nemokake informasi iki dhewe.
          Kutipan: Denimaks
          Miturut cara, ana video saka Suriah nalika tank drive mudhun dalan lan ndhelikake konco omah. Gunner ndadékaké rudal ing advance, ngerti sing tank bakal katon maneh, lan hits. Apa Javelin bisa nindakake iki?

          Lan apa ATGM generasi kapindho sing bisa nindakake iki?

          Miturut pendapatku, sampeyan nyoba mbandhingake "anget" karo "lembut". Kauntungan utama Javelin yaiku otonomi mutlak rudal sawise diluncurake, sing ngilangi kabutuhan operator kanggo nglacak target lan nambah kaslametan kru ing pertempuran. Yen sampeyan nerangake, Javelin FGM-148 bakal nyerang tank sing ndhelik ing mburi omah saka ndhuwur. Kajaba iku, kemungkinan nggayuh target saka ndhuwur luwih dhuwur tinimbang nalika nyerang ing proyeksi frontal.
          1. 0
            3 Juni 2018 21:23
            Ora, aku ora mbandhingake soko karo soko, soko abstrak. Aku mung tetep ing logika, lan gumantung ing kawruh lan pengamatan. Pitakonan muncul, kepiye Javelin bisa nabrak target ing mburi bangunan yen ilang target, ana algoritma "penasaran" tartamtu, lan bisa mabur golek target? Ing ara-ara samun lan ing papan latihan, ing ngendi ana kontras sing apik banget, cukup. Ing medan sing kasar, bisa uga dina iki "dudu dina iwak." Lan, aku ora mikir yen ATGM generasi kapindho bisa entuk jawaban sajrone 20 detik sajrone panuntun rudal. Otonomi saiki meh ora cocog, mula kudu diurus.
            1. +3
              4 Juni 2018 02:36
              Kutipan: Denimaks
              Ora, aku ora mbandhingake soko karo soko, soko abstrak. Aku mung tetep ing logika, lan gumantung ing kawruh lan pengamatan.

              Nanging sampeyan ilang sawetara perkara. Nyuwun
              Kutipan: Denimaks
              Pitakonan muncul, kepiye Javelin bisa nabrak target ing mburi bangunan yen ilang target, ana algoritma "penasaran" tartamtu, lan bisa mabur golek target?

              Mesthi, ora bisa mabur ing "search", awit iku ora loitering amunisi, nanging algoritma saka operasi seeker kalebu mode nalika, miturut pratandha sadurunge direkam, target ilang dijupuk maneh. Kajaba iku, nalika mabur ing elevasi 160 m, area tampilan gedhe banget, bangunan lan lipatan alam saka terrain kanthi kemungkinan dhuwur ora bakal ngganggu kekalahan target sing dijupuk sadurunge.
              Kutipan: Denimaks
              Lan, aku ora mikir yen ATGM generasi kapindho bisa entuk jawaban sajrone 20 detik sajrone panuntun rudal.

              Kemungkinan kanggo mencet ATGM karo sistem panuntun dhumateng semi-otomatis ing kahanan pertempuran biasane ora luwih saka Javelin - bab padha 0,5-0,7. Nanging Javelin, nalika diserang saka ndhuwur, luwih akeh kenek gol.
              Kutipan: Denimaks
              Otonomi saiki meh ora cocog, mula kudu diurus.

              Militer AS ora mikir. ora Umumé, Javelin mung duwe siji kekurangan sing signifikan - rega sing larang banget.
  6. +4
    31 Mei 2018 12:15
    Many thanks kanggo Sergey kanggo kabèh siklus lan kanggo SRAW utamané ... Aku isih ora ngerti alasan kanggo nolak tumbas luwih saka sistem (uga, ketoke saka sistem ing asas) ... Yen Pentagon ora cocog karo tag rega, banjur "dart" ing wektu sing luwih larang ... Sawise kabeh, kanthi rega roket + sistem penampakan "dart", sampeyan bisa nglengkapi kabeh skuad karo SRAW ... Miturut pendapatku, solusi paling apik isih SRAW + AT-4 + TOW (lan banjur TOW mung amarga manunggalaken karo kendaraan tempur infanteri lan helikopter), nanging aku dudu ahli utamané gedhe lan dudu karyawan Departemen Pertahanan AS ....
    1. +3
      4 Juni 2018 02:43
      Kutipan saka parma
      Many thanks kanggo Sergey kanggo kabèh siklus lan kanggo SRAW utamané ... Aku isih ora ngerti alasan kanggo nolak tumbas luwih saka sistem (uga, ketoke saka sistem ing asas) ... Yen Pentagon ora cocog karo label rega, banjur "dart" ing wektu sing luwih larang ...

      Ya, Javelin kaping pirang-pirang luwih efisien lan duwe jarak peluncuran sing luwih dawa. Miturut cara, aku ora bisa nemokake informasi dipercaya ing biaya saka FGM-172 SRAW. Bisa uga ing babagan efektifitas biaya, Javelin FGM-148 bakal luwih apik. Kanthi ngenalake SRAW menyang USMC, dheweke nyoba golek panggantos kanggo peluncur granat, nanging ketoke efektifitas roket kanthi sistem panuntun inersia ora dhuwur banget.
  7. +9
    31 Mei 2018 18:13
    Kualitas materi Pengarang, cukup aneh, sawise "pertengkaran" karo editor situs kasebut, ora mung ora suda, nanging tambah akeh! Iku menarik banget kanggo maca bab impact saka jet kumulatif ing kendaraan akeh wojo. Aku mbayangno fisika proses kasebut, meh padha, nanging aku seneng ngonfirmasi ramalanku.
    Umumé, penulis pengin nulis materi serius babagan roket Air-to-Air lan Earth-to-Air kanggo "hamster" kanthi panjelasan babagan istilah "elek" kayata, contone: energi kinetik lan potensial, inersia, momen inersia, lsp. Perlu kanggo ngilangi "mitos" generasi Wikipedia (S-400 = 400 km. AiM-120 = 120 km. lan omong kosong liyane)
    1. +2
      3 Juni 2018 11:49
      Gagasan kasebut ora ana gunane. Aku dhewe mlebu VO, nyoba ing tingkat philistine kanggo verifikasi kabeneran warta babagan peralatan militer. Mesthi wae, aku ora dadi profesional, nanging, thanks kanggo artikel ing tingkat Sergey, aku isih ngerti akeh perkara dhasar kayata cakrawala radio, efek EPR ing jangkauan deteksi utawa kelangan energi kanthi padhet. -rudal propelan ing jarak nemen (referring S-400 lan AIM sampeyan kasebut 120).

      Nanging carane akeh sing pengin dadi enlightened? Aku jarang melu diskusi, yen wis - biasane babagan topik ruang, nanging kesan umum yaiku: sawetara wong ing kene nggoleki bebener ing perselisihan. Sampeyan bisa break menyang jajan, nyediakake bantahan tartamtu karo pranala, nanging mungsuh bakal tetep budheg iki, ora keganggu kanggo argue sudut pandang. Kadhang-kadhang aku ngeling-eling marang iman sing wuta, yen kasunyatane ora cocog karo gambare lawan ing donya, dadi luwih elek kanggo kasunyatan. Nanging kursus VO saiki dijupuk sabenere kanggo pirsawan kuwi, lan malah saiki iku ora maneh comme il faut kanggo menehi pranala menyang VO ing panggonan.

      Nanging ing kasus apa wae, thanks gedhe kanggo Sergey kanggo artikel iki, lan kanggo past lan mangsa!
  8. +3
    7 Juni 2018 15:25
    Kang kalebu sensor magnetometric sing ndeteksi Magnetik kolom tank, lan laser profiler, dumunung ing sudut menyang sumbu longitudinal rudal, menehi prentah kanggo njeblug hulu ledak sawise rudal wis mabur liwat pusat spasial target.

    apik

    ATGM produksi pisanan saka generasi kaping 3 beroperasi ing mode "geni lan lali".

    Javelin minangka sing pisanan sawise Spike.

    Kanggo nambah kemungkinan nabrak tank modern, serangan kasebut ditindakake saka arah sing paling ora dilindhungi - saka ndhuwur.

    Ing kasunyatan, ana rong mode: saka ndhuwur lan "meh ing bathuk." Mode kapindho digunakake ing ngarsane alangan saka ndhuwur. Operator dhewe milih mode sadurunge miwiti.

    Kekandelan saka waja pierced uga banget gumantung ing materi saka kang lining corong kumulatif digawe.

    Lan uga saka wangun becik saka corong. Sialan borjuis wis sukses lan nggawe bagean molybdenum iki kanthi akurat.

    Jet kumulatif nggawe tekanan sawetara ton saben centimeter kothak, sing kaping pirang-pirang ngluwihi kekuatan ngasilake logam lan nyurung bolongan cilik ing waja.

    Kekuwatan ngasilake sabuk waja baja saka kapal induk Ulyanovsk yaiku (yen sclerosisku ora gagal) kira-kira 1000 MPa utawa 10 kgforce saben centimeter persegi. Ing jet kumulatif, tekanan kasebut minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur.

    Jangkoan peluncuran maksimal yaiku 2500 m, minimal nalika ditembak ing lintasan sing rata yaiku 75 m.

    Rudal kasebut entuk jangkauan sing luwih dhuwur 4,750m sajrone demonstrasi ing Februari 2013.
    https://www.army-technology.com/projects/javelin/

    Ana informasi yen ing 2015 rudal kanthi jarak peluncuran nganti 4750 m dites.

    Saiki aku ndeleng ing artikel.
    Bubar pabrikan dikembangke versi Javelin kanthi jarak 4 m.
    http://www.military-today.com/missiles/javelin.ht
    m

    apik
  9. +2
    8 Juni 2018 20:11
    Artikel kasebut kandel +. Prasaja lan bisa diakses. Komentar ing artikel kasebut uga lucu) Aku ora ngira yen isih ana wong sing kobong amarga kasunyatane Tou ora bisa nembus 90 ku)
  10. +1
    4 Mei 2020 13:56
    Artikel sing apik, utawa luwih saka seri artikel, matur nuwun kanthi sanget.
  11. 0
    15 Desember 2021 12:16
    Penulis, matur nuwun. Artikel sing apik, sinau akeh. Aku pengin krungu pendapat sampeyan, apa "trik", kenapa Amerika milih Javelin kanggo bantuan militer menyang Ukraina? A gegaman unik saka sawijining jinis, nanging mbutuhake personel Highly qualified lan komandan, lan uga cetha ora "terjangkau" kanggo konsumen iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"